PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kişilik haklarına ilişkin site kuralları

azınlık
03-04-2009, 21:26
Selamlar,

İzninizle aşağıdaki kuralın tartışılmasını ve gerekiyorsa "kişilik hakkı ihlali"nin daha net bir tanımının yapılmasını öneriyorum.

4- Kişilik Hakları İhlallerine ve Hakaretlere Göz Yumulmayacaktır

a)Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz.

"Dinlerden özgür" bir forumun sakinlerinin gözünde dinleri en acımasızca sömüren kişilerin ne tür "kişilik haklarına" sahip olduğu sanırım su götürecek bir tartışmadır. Doğal olarak son sözü site yöneticileri söyleyecektir ... ama onlara fikir ve düşüncelerimizi beyan ederek yardımcı olmak da forum katılımcıları olarak bize düşer.

A.

niveru
04-04-2009, 11:06
Benim dusunceme gore bu sakat bir anlayis . Bu dusunce yapisi bizi , onlarin ne insanlik haklari var ki kavramina ordanda onlarin ne yasama hakki varki duragina goturur ... fasizm boyle bir sey ,ve bu sekilde hayat bulur...

Buraya gelen inanananlar dinlerden ozgur olmaya gelmiyor . Aksine bir cogu kendi inanc sistemini savunmaya ve bir nevi misyonerlik yapmaya geliyorlar . Ve bu yuzden bu form sayfalari var , aksi takdirde ateisler kendi aranizda gunlerce dine kufredip durabilirsiniz ama eninde sonunda bikarsiniz..

Bana gore inancli kesimin bu form sayfalarinda ayricalikli olarak korunmalari gerekiyor ,onlarin hakarete ugramadan , ozgurce dusunceleri soyliyebilecekleri bir ortamin yaratilmasi ironik bir sekilde azinlik gibilerinin de yararinadir ..

Ayrica argo,kufur hakaretde bir nevi kendini ifade bicimidir , fakat burda azami saygi kurallarinin olmasi gerektigi de bir gercektir.

karadenizli
04-04-2009, 12:49
dinleri en acımasızca sömüren kişilerin ne tür "kişilik haklarına" sahip olduğu sanırım su götürecek bir tartışmadır.

Ömrüm boyunca kimse bana müslüman olduğum için 5 kuruş para vermedi,ömrüm boyunca kimseden müslümanlığımı ileri sürüp 5 kuruş para istemedim,Açlıktan geberirimde böyle birşey yapmam.

Bu konuda örnekler bulabilirsiniz ama bütün dinlerde bütün ideolojilerde bu sömürü örneklerini nadiren görebilirsiniz,buradan bir genelleme çıkarmaktır sorun.

pervane
04-04-2009, 12:53
Bu konu daha önce DÖ de yeterince tartışılmış. Sevgili niveru'ya katıldığımı da belitmek isterim. İlgili maddenin de yeterince açık olduğunu düşünüyorum. Bizim ile aynı fikirde olmadıkları için kimse hakaretimizi haketmiyor. Birçok üyenin de geçmişte inanır olduklarını çok çabuk unuttukları ortada. Ayrıca burası bizim istediğimiz gibi kırıp dökelim türünden bir sahiplenme ile bir yere varılmaz. Burası ateistlerin stres attıkları bir platform değil farklı düşücedeki insanların paylaşım içinde oldukları bir bahçedir.

frodo
04-04-2009, 13:01
Benim dusunceme gore bu sakat bir anlayis . Bu dusunce yapisi bizi , onlarin ne insanlik haklari var ki kavramina ordanda onlarin ne yasama hakki varki duragina goturur ... fasizm boyle bir sey ,ve bu sekilde hayat bulur...

Buraya gelen inanananlar dinlerden ozgur olmaya gelmiyor . Aksine bir cogu kendi inanc sistemini savunmaya ve bir nevi misyonerlik yapmaya geliyorlar . Ve bu yuzden bu form sayfalari var , aksi takdirde ateisler kendi aranizda gunlerce dine kufredip durabilirsiniz ama eninde sonunda bikarsiniz..

Bana gore inancli kesimin bu form sayfalarinda ayricalikli olarak korunmalari gerekiyor ,onlarin hakarete ugramadan , ozgurce dusunceleri soyliyebilecekleri bir ortamin yaratilmasi ironik bir sekilde azinlik gibilerinin de yararinadir ..

Ayrica argo,kufur hakaretde bir nevi kendini ifade bicimidir , fakat burda azami saygi kurallarinin olmasi gerektigi de bir gercektir.

Niveru'nun yazdıkları hemen hemen site çizgimizi yansıtmaktadır.

evrensel-insan
04-04-2009, 16:18
Saygideger Arkadaslar;

Dusunceler soyuttur ve bir oznesi yoktur. Kisiler sadece o dusunceleri kullanan birer aractir. Kisinin dusuncesi, sadece onu baglar ve hic bir kisi kendi dusuncesini, baska dusuncenin uzerine koyarak; ustelik bu dusunceyi de kisi ile ozdeslestirerek hareket edemez. Dusunce dusuncedir. Dusuncenin icerigi ne olursa olsun; her kisi o dusunceyi kullanmakta ve ifade etmekte ozgur olmalidir. Tartisma dusunceler arasidir ve hic bir dusunce sabit degildir. HELE HELE KISILERI DUSUNCE ILE OZDESLESTIRIP; DUSUNCEYI KISIYE MAL ETTIGINIZDE VE TARTISMAYI KISISELLIGE DONUSTURDUGUNUZDE BUNUN ADI SATASMADIR, TAHRIKTIR.

Bu da, genelde; dusunceye dusunce ile cevap verebilecek, bilgisi, birikimi, deneyimi ve bilinci olmayan kisilerin yaptigi seydir.

Bu tip bir yanasim, ne Turan Dursun'un kisiligine, ne TD. Sitesinin, duzeyine, ne de buradaki yazar arkadaslarin duzeyine yakismaz.

Fasizmin ozu; dusunceye yasak koymak ve dusunce sahibini mahkum etmekten gecer. Iste bu duz mantik bilmezki; sen kisiyi onlesen bile, ondan gelen dusunceyi onleyemezsin. Cunku, dusunce, hangi kisi kullanirsa onun ifadesiyle yansir. Dusunce ancak dusunce ile mucadele eder. Dusuncenin hak ve ozgurlugu de; onu sunanin hak ve ozgurlugudur. Mucadele, ne kisiseldir ne de fiziksel; mucadele dusunsel ve dusunceler arasidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19
05-04-2009, 22:35
Düşünceler kişilerle özdeştir.

Kurttan kuzu doğmaz.
Armut dibine düşer.
Katranı kaynatmakla olurmu şeker, cinsini ........... cinsine çeker.
Ağaca çıkan keçinin, ağaca çıkan oğlağı olur.
Öküz altında buzağı aranmaz.
Kenarına bak bezini al, anasına bak kızını al.
Öyle karı getir ki, bey doğurtayım. (Zaza atasözü)
Kuluçka makinesine taş koysan, civciv çıkmaz. (Felsefenin Temel İlkelerinden)

Kişiliği bozuk adamdan da düzgün siyasi fikirler çıkmaz.

Doğuştan gelen özellikler sonradan kazanılanlardan çok daha belirleyicidir.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Hakaretin, kişilik haklarının tanımı yapılmadan tüzüğe konulacak madde oto kontrolden, çok oto sansüre yol açar buda hepsinden daha yanlıştır. Faşizm de budur aslında. Faşizmin yıkıcı etkisi faşistlerde çok daha ağır görülür. Kişilik yitimidir, gönüllü köpekliktir.

Sitenin ilkelerinin saptaması yapıldıktan, altı doldurulduktan sonra ne hakarettir ne değildire karar vermek daha doğru olur. Dine, mezhepe hakaret ne demek şimdi, politik şahsiyetlere hakaret ne demek.

Aslında çizgi ilkelerdir, tırıvırı saygı sözleri, boştan laflar retoriğinden öte değildir.

evrensel-insan
05-04-2009, 22:37
Saygideger qw19;

Bu bahsettigin ilkeler nelerdir? Onlari da aciklarmisin? Bu ilkeler, neye gore belirlenir?

Saygilarimla;
evrensel-insan

qw19
05-04-2009, 23:19
Bende onu soruyorum ei.

evrensel-insan
05-04-2009, 23:54
Saygideger qw19;

Gerci, bana gore hakaret; kime ,neye ve ne surette olursa olsun; bir zayiflik, bilgisizlik, bilincsizlik ve tikaniklik isaretidir.

Ama konu burda bitmiyor. Uc turlu satasim vardir. Birincisi, yaziyi yazanin kisiligine, ikincisi yaziyi yazanin; savundugu, begendigi v.s. kisilige, somut degerine; ucuncusude, yaziyi yazanin; inancina, dinine, ideolojisine, yani, kisaca; herhangibir soyut degerine.

Aslinda, butun bunlara hakaret etmek veya satasmak yerine; bu isi yapacak olan, kendi belirttigi dusuncesi ile; onu curutmeye yonelse, onun yanlisligini ortaya koymaya calissa; daha verimli olmaz mi?

Kisiler, biribirlerinin; kisiliklerine ve somut veya soyut degerlerine, hakaret etmekten satasmaktan veya tahrik etmekten; ne zevk alirlar, bunu yaparken ne amac guderler?, neyi ortaya koymak icin bunu yaparlar; acikcasi ben bir cevap bulamiyorum. Ustelik bana mantikli da, gelmiyor. Sence, bunun nedeni ne?

Aslinda; dusunceler yazissa; bilgisi biten dusunce zaten tukenecektir ve kendi kendini desifre edecektir. Genelde de; bilgisi biten ve tukenen dusunce sahibinin basvurdugu bir yoldur, bu tip bir hakaret ve satasim, yaniliyormuyum? Bir cesit; kendini tatmin psikolojisi ve yenilginin verdigi bir tur galibiyet dusunceli davranis ve de bir cesit, guc gosterimi.

Ayni psikoloji; bir kisinin dusuncesine cevap verecek bilgi duzeyi yoksa; o dusunceyi alaya alma, gormemezlikten gelme, "yok" saymada da yansiyor.

Kisiler, bunu bu tip bir psikolojiye tasimak yerine; dusuncelerini daha cok bilgilenip, gelistirip okuyup ogrenip; yeniden dusuncelerini savunabilecek bir kivama getirebilirler.

Ustelik, kisilerin dusuncelerini inanc temelinde sabitleyip; ustelik teslim olma duzeyinde imana tasimalari da; ayri bir psikolojik sorun. Kisiler; dusuncelerinin bir yarari olup olmadigini kontrol edeceklerine; dusuncelerine saplanip ve inancla imanla koru korune koruma gayretine geciyorlar.

Tabi, koruyamayacaklarini da; anlayinca, karsi tarafa satasmak ve hakaret tek cozum gozukuyor. Bu da cozum olmaktan cok, daha baska sorunlari doguruyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
06-04-2009, 02:09
gerekiyorsa "kişilik hakkı ihlali"nin daha net bir tanımının yapılmasını öneriyorum.

Kişilik, kişiyi ve onun sıfatıyla haiz olduğu tüm hakları ifade etmektedir. Kişinin kişi olması dolayısıyla taşıdığı hakların tamamına ise kişilik hakları denir. Kişinin ismi, resmi, özel hayatı, vücut tamlığı, ekonomik varlığı, şeref ve haysiyeti, sırları kişilik hakları kavramı altında ele alınmaktadır. O halde kişilik hakkı dediğimiz kavram; kişiyi var eden, kişiliğini serbestçe geliştirmesini sağlayan, diğer kişilerden farklılığını temin eden bütün değerler üzerindeki haktır.

Anılan ihlaller, özel hayat çevresine giren olayların öğrenilmesi, başkalarına anlatılması ve hayatından bahsedilen kişi hakkında bazen bir değer hükmünü içeren beyanlarda bulunulması şeklinde olacaktır.

Medya Kanunu madde 24 e göre : "Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse, hakimden, saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir. Kişilik hakkı zedelenen kimsenin rızası, daha üstün nitelikte özel veya kamusal yarar ya da kanunun verdiği yetkinin kullanılması sebeplerinden biriyle haklı kılınmadıkça, kişilik haklarına yapılan her saldırı hukuka aykırıdır”.

Kanunda böyle degerlendirilmiş bu husus. Hakaret ve aşagılama ile ilgili yorum yapmaya da gerek yok sanırım. Şİmdi acaba sizler ne savunuyorsunuz. Bir insan inanıyor diye, bu siteye girdigi ve inancını savundugu için hakarete ugramalı, aşagılanmalı ve kişilik hakları ihlal mi edilmelidir.

Kaynak : http://www.istanbulbarosu.org.tr/images/haber/medyayoluylayapilankisilikhakkiihlalleri.doc

saygılarımla

evrensel-insan
06-04-2009, 02:31
Saygideger dilaver;

Ben bu sitedeki hic bir yazarin, boyle bir seyi savunabilecegine ihtimal vermiyorum. Zannedersem, sorun; neyin hakaret ve satasma katagorisine girdigi. Bu sadece kisi ve kisiligi ile mi sinirli?, yoksa; kisinin savundugu somut ve soyut degerleri de; buna dahil mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan
06-04-2009, 04:02
Saygideger yoneticiler;

Sonucta, hakaret ve satasma; ya kisiye, ya kisinin somut degerlerine, ya da soyut degerlerine, yonelik olabilecegi goz onune alinirsa; o zaman, hakaret ve satasmayi "normal veya hakli" kilan baska bir alan var mi?

Kimse, "su alanda veya konuda, hakaret edebilir, satasabilir, bu onun hakkidir" diyebilme olanagina sahipmi? Boyle, bir alan ve konu olamayacagina gore;"hakaret ve satasma, durum, konu ne olursa olsun yasaktir ve asla musamaa edilemez!" dense; sadece kisi ve kisilikle sinirlanmasa olmaz mi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
06-04-2009, 05:51
Boyle, bir alan ve konu olamayacagina gore;"hakaret ve satasma, durum, konu ne olursa olsun yasaktir ve asla musamaa edilemez!" dense; sadece kisi ve kisilikle sinirlanmasa olmaz mi?

saygıdeger evrensel

Site tüzügü maddesi aşagıda ve başlık sahibi de ilk sayfada vermiş. Siz neyi tartışıyorsunuz ya da ne öneriyorsunuz.

a)Gerek bu forumun üyelerine gerekse de tarihsel, politik şahsiyetlere, çeşitli kurumlara; başka din, mezhep, ırk ve cinsiyetteki kişilere yönelik, onlar burada olmasa bile hakaret, aşağılama, kişilik hakkı ihlali içeren söz ve ifadelerde bulunulamaz.

saygılarımla

azınlık
06-04-2009, 09:02
Medya Kanunu madde 24 e göre : "Hukuka aykırı olarak kişilik hakkına saldırılan kimse, hakimden, saldırıda bulunanlara karşı korunmasını isteyebilir. Kişilik hakkı zedelenen kimsenin rızası, daha üstün nitelikte özel veya kamusal yarar ya da kanunun verdiği yetkinin kullanılması sebeplerinden biriyle haklı kılınmadıkça, kişilik haklarına yapılan her saldırı hukuka aykırıdır”.

Öncelikle bir noktayı açığa kavuşturayım: tartışılması ve gerekirse yeniden tamınlanması veya net olarak açıklanması gerek diye düşündüğüm şey forum yazarlarının birbirleri ile ilgili kişisel betimlemeleri değil. Bunlar nasıl olsa bir şekilde halledilir.

Esas üzerinde durulması gerektiğini düşündüğüm şey üçüncü kişiler hakkında yazılıp çizilen ve taraflardan birinin hakaret olarak gördüğü/algıladığı şeyler - ki bunlar dilaver'in belirttiği gibi forumun kanunlar karşısında zor duruma düşmesine de sebebiyet verebilir.

Sanıyorum kanunun kalınla işaretlediğim kısmı bu forum ve yazarları için en dikkate alınması gereken yer. Benim için hala belirsiz olan şeyi bir örnekle anlatayım: Geçen günlerde bir jinekoloğun Fetullah Gülen'i ziyaret ettiği, bu ziyaret sırasında Gülen'in ziyaretçisine "üflenmiş-okunmuş bir altın" verdiği ve uzun zamandır çocuk sahibi olmak isteyen ne çare bunu gerçekleştiremeyen jinekoloğun eşinin bu olaydan sonra hamile kaldığı yazıldı.

Bu jinekolog gazetelere verdiği demeçlerde bunun mucizevi bir olay olduğunu ve gerçekleşmesini Gülen'e borçlu olduklarını söyledi.

Hiçbir bilimsel dayanağı olmayan bu hikaye şu şekillerde nitelenebilir: üçkağıt, dalavere, yalan, hile, kumpas ...

Soru şudur: ben gazetelerde yayınlanmış bu hikayeyi temel alarak Fetullah Gülen'e "üçkağıtçı" diyebilir miyim? Bu bir kişilik hakkı ihlali olur mu?

A.

dilaver
06-04-2009, 09:27
sevgili azınlık

HY nın siteyi kapattırmasına neden olan kelimelerden bir tanesi de şarlatan, sahtekar kelimesi idi. HY nın bu işi meslek edindigini biliyoruz. Mahkemelerin önünde de dogru düzgün bir net yasası olmadıgı da malumumuz. Ayrıca iş yükü dolayısıyla hemen es geçiveriyorlar.

HY ye karşı yalancı, üçkagıtçı vs kelimeler kullansak hemen tepemizde bitecegine eminim. Ama diger insanlar o kadar bu konu üzerinde durmuyorlar. Dolayısıyla bunun bir kıstası da yok.

Önemli olan söyleyecegimiz şeyleri azami dikkatli bir uslupla dile getirebilmemizdir. Şimdi elimizde bir de Can Yücel örnegi var. Şairi şiirlerinde g. kelimesi kullandıgı için mahkemeye verirler. Koca şair hakime bizim orda g. ye g. derler diye savunma verir ve beraat eder.

Aslında dikkatli bir uslubun bize de bir zararı olmaması gerekir. Tam tersine saygın bir dil okunurlulugu artıracaktır. Ayrıca bir inanırla tartışıyorsunuz. Adamın en degerli varlıgı olarak gördügü peygamberine her türlü lafı söylerseniz o tartışmadan verim alabilmek mümkün mü. Ya da o başlık o saatten sonra her hangi bir fikir kırıntısı içerebilir mi.

saygılarımla

azınlık
06-04-2009, 09:52
Şimdi elimizde bir de Can Yücel örnegi var. Şairi şiirlerinde g. kelimesi kullandıgı için mahkemeye verirler. Koca şair hakime bizim orda g. ye g. derler diye savunma verir ve beraat eder.

İbretlik bir hikayedir :)

Durum anlaşıldı. Bu arada HY'nın açtığı dava sonuçlandı mı? Umarım kazanamamıştır.

A.

dilaver
06-04-2009, 12:17
Mahkeme devam ediyor. İkici celseye de HY avukatları katılmadı. Haziran ayına atıldı dava.

saygılarımla

evrensel-insan
06-04-2009, 12:27
Saygideger dilaver;

Madem bu konuda; uyelere gore bir "karisiklik" var. Benim onerim.

Boyle, bir alan ve konu olamayacagina gore;"hakaret ve satasma, durum, konu ne olursa olsun yasaktir ve asla musamaa edilemez!"-e.i.

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver
06-04-2009, 12:29
saygıdeger evrensel

Siz var olan tüzük hükmünde dediklerinizin aksini mi okuyorsunuz ve nasıl.

saygılarımla

azınlık
06-04-2009, 12:30
hakaret ve satasma

Bu durumda hakaret ve sataşmanın ne olduğu açıklanmalı; bana göre hakaret sana göre normal bir laf olabilir.

A.

evrensel-insan
06-04-2009, 12:41
Saygideger azinlik;

Bende basindan beri bunu demeye calisiyorum zaten. Hem hakaretin ne oldugu, hemde satasma atasmanin ne oldugu; bence de acikca belirtilmeli. Yoksa; Orhan Pamuk'un basina gelen, uyelerin basina gelir. :rolleyes:

Saygilarimla;
evrensel-insan

cigi
07-04-2009, 21:34
Soru şudur: ben gazetelerde yayınlanmış bu hikayeyi temel alarak Fetullah Gülen'e "üçkağıtçı" diyebilir miyim? Bu bir kişilik hakkı ihlali olur mu?

Olmaz sevgili azinlik...
Ben gercek hayatta, sokakta, elime gecen her firsatta istedigim gibi catir, catir tartisacagim, bu tartismalarda hic kimsenin aklina hayaline gelmeyecek teknikleri kullanacagim, fakat bu sitede, sanal alemde bunu yapamiyacagim.:)

Küfürmü ediyorum?
Hayir.
Hakaretmi ediyorum?
Hayir.

Örnegin; ben bu fetosa salya sümük dedigim zaman bazi arkadaslar havaya hopluyor. Benimde salya sümük oldugum veya olacagim anlarim olabilir. Fakat bunlari anlayabilmek icin bazi konularin asilmasi gerektigini düsünüyorum.

Türkiye'de, saniga iskence yaparlar, dayaktan öldürürler; adamin agzindan tek kelime alamazlar.
Fakat benim bulundugum ülkede, saniga insan gibi davranilir, bütün gereksinimleri, her türlü olmak kaydi ile karsilanir ve özel yöntemler kullanilarak konusulur ve bülbül gibi sakir, sakir konusturulur.:)

Burada ne sis yansin nede kebab seklinde bir düsüncenin hakim oldugunun izlenimini görüyorum.
Kardesim, benim yasama hakkimi her türlü özgürlügümü elimden almak icin ellerinden geleni ardindan koymamak icin, hükümeti, hakimi, savcisi, polisi, her kurumu ile hep birlik olacaklar; ben burada nezaket gösterisi yapacagim. Benim mi sabirli olmam gerekir, yoksa onlarin mi?

Kimse bunu anlamak istemiyor.% 95 i müslüman olan ülkenin müslüman insanlari bizlere nezaket göstermesi gerekirken, bizler nezaket gösterecegiz ve hep alttan alacagiz öyle mi? Güclünün gücsüze saygi ve sevgi göstermesi gerekmez mi?

Tartisan kisi sanal ortamda simdiye kadar hic görmedigi bir tepki ile karsilasinca, acilip sacilip darma dagin oluyorsa; simdiye kadar bu arkadas hep sahtekarlik yapmis olmuyor mu?

Sanal ortamda bunu yapanlar; yarin bir gün bu rejim degisirse, seriat yönetimi gelirse neler yaparlar neler!!!. Yok caniiiiiiim seriat yönetimi hayatta gelmez Türkiye'ye.. O zaman bizleri neden yok edilmesi gereken insanlar gibi görüyorlar.

Sevgili azinlik; sitede bu sekilde bir düsüncenin olmasi
insanlarin heyecanlarini ve sevklerini eritir yok eder. Nasil bir özgürlük oluyor simdi bu?:D

Olayi birde tersten alalim istersen.

Ben bir islam formuna üye olacagim ve düsüncelerimi o sitede tartismaya baslayacagim. Site üyelerinden de üc dört müslüman arkadas beni destekleyici ve arka cikan yazilar yazacaklar. O sitede neler olur dersin?

Bosveeeeeeer.....

Sevgiler.

parmis
10-04-2009, 16:27
insanlar vicdanlarında ve inançlarında özgürdür ve özgür olmalıdır bu insan olmanın insanca düşünmenin gereğidir.. Yetişkin bir insan kendine beynine hizmet eder okur ,araştırır ,izler dinler.. Ama işin bir başka boyutuda ülemizde cahiller yanlış yapma yanlış söyleme lüksüne sahiptirler onları kimse açıktan kınamaz sadce bıyıkaltından güler geçer önemsemez..Ve bu onlara cesaret verir yaşamları boyu araştırmadan ,umursamadan sadce sözlü söylemlerle ,bağnazlıkla yobazlıkla yaşar giderler..Tabii bunun birde tersi var okuyan, yazan araştıran insanlarda ya siyasal yada kişsel çıkarları için geçekleri görmezen gelir bile isteye yalan yanlış davranışlar sergiler ve bir takım simgelere destek verir..
Biz bu yaklaşımda ve düşüncede olan insanların düşüncelerine, inançlarına saygı gösterirken onlar bizleri dışlar düşüncelerimize ve davranışlarımıza hakaret eder bizi sindirmeye çalışırlar acaba bu aydın olmanın yada aydınlanmanın cezası mı?

merhaba:))
parmis(güneşin-kızı)

evrensel-insan
10-04-2009, 18:21
Saygideger parmis;

Bu insan olmak icin; nedenlemenin-sorgulamanin; verilen degerleri irdelemenin insan gibi yasamak ve iliski kurmak istemenin "cezasi" ama; ben bunu insan olmanin muvaffakiyeti olarak goruyorum. Cunku kisasa kisas; insanin degil; insanoglunun dogalligidir.

Saygilarimla;
evrensel-insan