PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Evrim Paneli Gerçekleştirildi


imhotep
04-04-2009, 17:40
Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde, Bilim ve Gelecek dergisinde de yazarlık yapan Alaeddin Şenel'in katılımı ile bir "Evrim" paneli düzenlendi.

2 saate yakın konuşma yapan Aleaddin Şenel'le beraber provokasyonun ne kadar örgütlü bir şekilde yapıldığına tanık olduk. Öğrenci-Öğretim Görevlisi demeden gericiliğin ne boyutlara ulaştığını bir kez daha gözlemleme fırsatı da bulduk.

Konuşma daha bitmeden salonun terkedilmesinden tutun da konuşma sonrasında gerici güruhun gelip karşı evrimci tezler için söz isteyenleri alkışlamalarına kadar çeşitli terbiyesizliklerle karşılaştık.

Söz alan akıllı tasarımcıların cehaleti ise dillere destandı.

6 gün hikayesinin kuranda olmadığından tutun da, Newton'un meşhur saatçisi gibi klasik örneklemelerle akıllı tasarım fikrini savunanların ne derece çıkmaz içinde olduğu tüm katılımcılar tarafından görüldü.

Bu durum karşısında Alaeddin Şenel, "Tıp fakültesine mi geldim yoksa İlahiyat fakültesine mi geldim, inanın bilemiyorum." diyerek şaşkınlığını ifade etti ve panel sonrasında bu şekilde bir anlatımın bir işe yaramayacağını, emeklerinin boşuna gittiğini düşündüğünü ve kitap çalışmalarına devam edeceğini bildirdi.

K.C.
04-04-2009, 17:47
Üzüldüm aslında ama bu tür panellerle toplumu ve izleyicileri de alıştırmak lazım diye düşünüyorum. Tek söz sahibi olarak kendilerini görmemeli akıllı tasarımcılar ve kendilerinden farklı düşünenler olduğunu da bilmeliler, öğrenmeliler, görmeliler, hazmedebilmeliler nihayetinde.

Keşke Alaeddin Şenel'in şevki kırılmasaydı. Kitaplarını okuyacak olan kitle belli ve bu kitle salondakiler değil ne yazık ki. Asıl orada onu protesto eden kitlenin o bilgilere ihtiyacı var.

Söz alan akıllı tasarımcıların cehaleti ise dillere destandı.
bunu biraz açar mısın İmho?

dr humanist
05-04-2009, 01:44
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi mezunu olarak diyebilirim ki;fethullah evleri inanılmaz yaygındır.Anatomi kitabındaki genital organları post-it'le kapatanlara bile gözlerimle şahit oldum.Bu tepkiye o yüzden şaşırmıyorum.
bu zihniyetteki insanların tıp bilgisine sahip oldukları da işin garibi
sen o kadar histoloji,embriyoloji dersleri oku,anatomiyi fizyolojiyi öğren ,sonra git evrimi inkar et
garip..

karadenizli
05-04-2009, 16:23
Evrimi inkar etse ne olur hümanist birden eski çağlaramı döneriz.

Ama sana bir sır vereyim siz kanser konusunda veya buna benzer hastalıklarda çalışmalar yapmassnız işte o zaman geriye gideriz.

Ben şu ana kadar kanser illetinden 2 yakınımı kaybettim uzaktan akrabalar hariç...

Bilim insanlara faydalı olandır bırakın evrimi mevrimide bunlara bakın.

Ki-Adi
05-04-2009, 18:17
Sevgili Karadenizli insanlar evrimi değilde dine bukadar önem vermeği bırakıp hastalıkların tedavilerini dua ederek bulmayıp bıraksalar asıl ozman kanser ve bir çok hastalığın tedavisi daha kolay bulunur.

mesihisa
05-04-2009, 18:44
üzülüyorum ve aglıyorum bugünun ınsanına .ınananların ve ınanmayanların tanrısı onlar farkında bıle olmasa tanrıları para olmuş peygamberlerı mal olmuş.nimet olmuş tanrı.
evrim;size bir şey vaat edıyım tüm insanlar şahıtım olsun ki benı yaratan rab şahıtım olsun kı bu evrım hep teorı halınde kalacak.bılım ın bır tarafı evrim i desteklerken diger tarafı yıkmaya çalışacak.(güzel bir sınavdasınız hepınız)çıkacak fosıl kayıtları bazıları atalarımız dıyecek bazıları onlar farklı canlı grubu dıyecek ve bu böyle devam etmıyormu.
farkındamısınız evrımcıler bıle ınananlar gıbı bir çok parcaya ayrılmışlardır.bunların 2 sini söylemek isterım.
1-atalarımız şempanzeler olduguna ınananlar:bu grubu en çok yıkan soru ve 2. kısmın meydana gelmesıne sebep olan unsur.hiçbır canlının kromozom sayısı degişmemesidir.bır canlıda degişse bile o canlı hasarlı olur ve dölden aktarımı sıfır dır.pekı bızler nasıl 48 kromozomlu şempanzelerden 46 kromozoma dönüştuk?
2-maymunlarla beraber ortak atadan gelmesini savunanlar:
-evren yoktan var edılmedıyse şuan var olan herşeyı yapanlar varsa(hiç kendı halıne yapılan bır ev gördunuz mu?)neden evrenı var eden olmasın kı?
-yaratan yoksa bizler neden yaşıyoruz?
-pekı evrım süresince neden insanoglu en gelişmiş varlıkta bınlerce hayvan türünden bir gelişim gösteren yok?

Ki-Adi
05-04-2009, 18:56
Mesihİsa kaç kişiye sordum cevap alamadım sanada sorayım belki sen cevap verirsin bizde aydınlanmış oluruz. İlk öncelikle Adem ne zaman yaratıldı kaçbin yıl önce. Evrime inanmadığın için bulunan homo fosillerine insan diyeceksin. en eskilerine değil insan olduğununa ısrar edilen Turkana çocuğu olarak bilinen meşhur homoergaster fosilini insan olarak kabul edelim. Bu fosil 1.8 milyon yaşındadır. Eğer Adem 1.8 milyon yıldan daha önce yaratılmıştır demektir. Bilinen en eski medeniyete ait kalıntılar 10bin yıllık senin güzel hatrın için 20bin yıllık kabul edelim. Peki aradaki sürede Tanrının herşeyi öğrettiği Ademden bugüne kadar ne olduda insanlık 1.8 milyon yıl boyunca bir arpa boyu bile gelişme kat edemedi fakat ne gariptir 20bin yıl önce uygarlık kurmaya başladılar. Arada geçen 1.78 milyon yılı bana mantıklı bir biçimde açıklar mısın? Bana sakın insanlık 6bin yada 8bin yıllık demeye kalkma.

mesihisa
05-04-2009, 19:23
güzel kardeşım asıl sorularıma cevap veremedınız ve veremezsınızde evrım ı savunan bılımadamları bıle buna hala cevap bulamadılar ben bazıları gıbı google dan bak demıyorum gıt araştır üniversıtelerde ve evrımı savunan hocalara gıt ve sor bu soruları.
gelelım senın sorularına dıyorsunkı ılk medenıyet 10 bın yıl önce var olmuş.sen bu soruyu sormadan önce bılım ınsanlık tarıhı kaç bınyıldan beri var oldugunu araştırmalısın bence bunu google dan araştırabılırsınız.bazı bılım ınsanlarına göre ve tarıhçılere göre ınsanlık tarıhı 300-500bın yıldan berı var.(mu adası hakkında bılgın varmı?yoksa araştırınız veya ataturk un evındekı kutuphanede bu konu ıle ılgılı 3 kıtap var)ve yıne bazı bılım ınsanları ve tarıhcılere göre insanlık tarıhı 1 mılyon yıldan berı var.(bu bılım ınsanları ve tarıhçıler arasında evrımcılerde baya çok)
gelelım adem konusuna ;tarıh de bir olgu vardır.en basıt olarak ılk yazılı antlaşma.tarıhçıler hiçbır zaman ilk tarıhı antlaşma şu ülke tarafından yapılmiştır demezler.bılınen ılk antlaşma derler.yanı araştırmalar devam edıyor belkı kadeş antlaşmasından daha önce yapılmiş antlaşmalar bulunabılır.
herkese seslenıyorum mu adasındakı yaşamı araştırın ve orda yaşanan ılım ı ögrenın.mu adası 300binlık bır tarıhe dayanır.
rab adem e birçok şey ögretmiştir.bugün nası geçmişte yapılan birçok şey hakkında kesın bır bılgı yoksa bir düşünun

Ki-Adi
05-04-2009, 20:14
300-500 bin yıl diyorsun ama bunlarla ilglili hiç bir arkeolojik kanıt yoktur malesef. Mu kıtası ile ilgili iddalar ise 12 bin yıl önce sular altında kaldığıdır, Tarihinin ise 80 bin yıl öncesine götürülüyor. James Churchward'ın bulduğunu idda ettiği tabletler ise 12bin yıllıktır.Ayrıca Mu kıtası bilimsel olarak varsayımdan öteye geçememiştir. Gene bulunan kalıntılar 20bin yıldan daha eski değildir. 1 milyon yıl öncesine dayandığına dair ise hiç bir kanıt yoktur. Büyük ihtimalle insanın atalarının kalıntılarını insana ait diye adlandırdıkları için böyle bir varsayım olabilir.İster Mu kıtası olsun ister Atlantis olsun idda edilen en eski tarihi 100bin yıldan daha eski değildir buda 150-200 bin yıl önce ortaya çıkan insan için bu tür uygarlıkları kurmak için uygun bir süredir. Kaldıki hepsini kabul etsek bile arada gene 800bin yıllık fark kalıyor. Bu fark ta çok büyük bir farktır. Bugün bırak 1 milyon yılı 1000 sene sonra bile nasıl bir teknolojiye sahip olabileceğimiz hayal bile edilemiyor.Ama ne gariptir 1.78 milyon yılda insanlığın geldiği nokta çok fazla değildir.

Bende sana sesleniyorum Sende Sümer mitolojisini biraz araştır. Uzaydan gelen Tanrıları sonra bu tanrıların nasıl ibrahim dinlerinin tanrıları oldularını biraz araştır.

mesihisa
05-04-2009, 20:18
mu kıtası desene evrım gıbı.ayrıca mu kıtası 12bın yıl önce degıl 70bın yıl önce bakmıstır.vikipedi den bakabılırsın .sana cevap vermıyorum çünku bılgın eksık ben sebıb sümer mitolojısı demışsın araştıracagım söz ama sende araştır.araştır ve öyle gel yazışalım

mesihisa
05-04-2009, 20:23
son olarak en iyi fizikçiler,kimyacılar,felsefeciler,astronomı ıle ugraşanlar,evrimcilerve digerlerı ınsanın var oluşu konusunda hep şunu söylerler.hiçbirimiz ınsanlık tarıhının başlangıcını blemeyız bılmek için ise dünyanın tüm katmanlarını görmemiz lazım buda ya biz mars a taşınıp dünyayı tamamıyle kazıp araştıracagız.yada bazı bılım ınsanlarımızı uzay a yollayım dünyayı çok büyük bır bomba ıle patlatmalıyız.

mesihisa
05-04-2009, 20:25
ve hala bulunan fosıl kayıtları hakkında tartışmalat bıtmıyor hatta iyi bir şekılde araştırırsanız evrımcıler arasında bıle tartışmalat var pakı evrımcılerın kaç gruba ayrıldıgını bılıyormusunuz.(araştırın)

Ki-Adi
05-04-2009, 20:31
http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu_K%C4%B1tas%C4%B1

bir alıntı ;
Varsayımı savunanların görüşleri [değiştir (http://tr.wikipedia.org/w/index.php?title=Mu_K%C4%B1tas%C4%B1&action=edit&section=3)]

Yaklaşık 50 yıl boyunca 20’den fazla ülkeye giderek Mu uygarlığı hakkında veri toplayan James Churchward’un ve Mu varsayımını destekleyenlerin Mu uygarlığı hakkındaki görüşleri kısaca şöyle özetlenebilir:


Yeryüzünde insanın ilk ortaya çıktığı kıta Mu kıtasıdır.[11] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu_K%C4%B1tas%C4%B1#cite_note-10)
Mu kıtası kuzeyden güneye 3000 mil, doğudan batıya 5000 mil kadar uzanan,üç kara parçasından oluşan büyük bir kıtaydı.[12] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu_K%C4%B1tas%C4%B1#cite_note-Mu-2-11)
Günümüzde Polinezya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Polinezya), Mikronezya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mikronezya) ve Melanezya (http://tr.wikipedia.org/wiki/Melanezya) takımadalarını oluşturan adalar, muhtemelen bu kıtadan arta kalan kara parçalarıdır.[12] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu_K%C4%B1tas%C4%B1#cite_note-Mu-2-11)
Bu kıta, kıtanın altında yer alan gaz odacıklarının patlamalara yol açması nedeniyle, yaklaşık 12.000 yıl önce 64 milyon nüfusuyla birlikte sulara gömülmüştür.[13] (http://tr.wikipedia.org/wiki/Mu_K%C4%B1tas%C4%B1#cite_note-12)


gerisini yazmama gerek yok zaten. Sayfanın ilk başında 70bin yazıyor ama sonunda 12bin yazıyor. İngilizce bölümünde ise 12bin yazıyor.


Sonuç olarak eldeki bulgularda Mu kıtasına ait herhangibir kanıt yok. Fakat Sümer Mitolojisine ait bir çok kanıt var.

mesihisa
05-04-2009, 21:08
12 bın bıle olsa o tarıh batma tarıhıdır.ve james churchward ın hayatını araştırırsan bırçok evrımcı bu konuda konuşmasına bıle ızın vermemiş.kısaca tartişmaya gırememiş bılım tartişmayı desteklemez mı?
bak sıze çok onemlı bir araştırma vereyım evrım ı ortaya atan darwım önceden ınandıgı dın ne idi?
evrim i ülkelerıne bıle sokmayıp ama birkaç dünyaca ünlu bılımadamlarının kökenlerıne bakın.
zeitgeist fılmını yapan peter joseph ın hangı dın hayatından geldıgını araştırınız.


cevap vereyım ama araştırınız:kendı ırklarından baska ırkları tanımayan ve o ırkların yok olması için ve yok olmasalar bıle beyınlerındekı fikirlerı silmek için bir yahudının kendını dınsız bıle göstermesı ona cennetın kapılarını açaçaktır.
yahudılık ve masonluk.....

Uykusuzluk
05-04-2009, 23:20
Alaeddin Şenel'în sunumunu ben de dinledim. Hoca çok güzel konuştu ancak salondaki İslamcı kalabalık konuşmayı provake etmek için elinden geleni yaptı. En sonunda birisi kalkıp "Buraya gelene kadar Evrim Teorisi konusunda herhangi bir fikrim yoktu ama sizi dinledikten sonra artık evrimin olmadığına inandım" dedi.

Tanrı şayet varsa bunlara akıl fikir versin.

Ayrıca,

Oturum yöneticisi olan arkadaş da salonda söz alıp konuşma yapan insanlara gayet kötü bir tavır sergiledi. Çocuğun tekini kovdu mesela.. Sırf çocuk hocaya karşıt bir görüş öne sürdü diye "Böyle düşünüyorsanız kapımız açıktır, gidebilirsiniz" dedi. Çocuk da kalktı gitti.. Salonu terk edenlerin büyük çoğunluğu bu kötü yönetim yüzünden salonu terk ettiler. (zaten en fazla 4 kişi salonu terk etti.)

Bu da konferanstan bir fotoğraf:

http://img518.imageshack.us/img518/6131/cimg2642.th.jpg (http://img518.imageshack.us/my.php?image=cimg2642.jpg)

Ki-Adi
05-04-2009, 23:30
Ne acıdıki ülkemizde evrim teorisini kabul etmeyen insanların yüzde 90 nı evrim hakkında hiç bir bilgisi yoktur. Sadece etraftan duyduğu bir kaç doğru olmayan sözden ibarettir.

Oturum yöneticisinin böyle bir tavır sergilemeside üzücü çünkü insanlar oraya şartlanmış olarak gelmektedir üstüne birde tavır ile karşılşınca kötü bir izlenim olmaktadır.

Serdar
06-04-2009, 00:51
Nerden izleyebiliriz bu panelin vidyosunu, bileniniz var mı?

KızıL
06-04-2009, 00:59
hristiyanlarda müslümanlardan betermiş yaw farkedememişim bu zamana kadar...

Serdar
06-04-2009, 01:44
Asıl panel burdaymış, bu adam harbi müthiş:

http://www.youtube.com/watch?v=xcOiL8mhhUg&feature=related

dr humanist
06-04-2009, 02:36
üzülüyorum ve aglıyorum bugünun ınsanına .ınananların ve ınanmayanların tanrısı onlar farkında bıle olmasa tanrıları para olmuş peygamberlerı mal olmuş.nimet olmuş tanrı.
evrim;size bir şey vaat edıyım tüm insanlar şahıtım olsun ki benı yaratan rab şahıtım olsun kı bu evrım hep teorı halınde kalacak.bılım ın bır tarafı evrim i desteklerken diger tarafı yıkmaya çalışacak.(güzel bir sınavdasınız hepınız)çıkacak fosıl kayıtları bazıları atalarımız dıyecek bazıları onlar farklı canlı grubu dıyecek ve bu böyle devam etmıyormu.
farkındamısınız evrımcıler bıle ınananlar gıbı bir çok parcaya ayrılmışlardır.bunların 2 sini söylemek isterım.
1-atalarımız şempanzeler olduguna ınananlar:bu grubu en çok yıkan soru ve 2. kısmın meydana gelmesıne sebep olan unsur.hiçbır canlının kromozom sayısı degişmemesidir.bır canlıda degişse bile o canlı hasarlı olur ve dölden aktarımı sıfır dır.pekı bızler nasıl 48 kromozomlu şempanzelerden 46 kromozoma dönüştuk?
2-maymunlarla beraber ortak atadan gelmesini savunanlar:
-evren yoktan var edılmedıyse şuan var olan herşeyı yapanlar varsa(hiç kendı halıne yapılan bır ev gördunuz mu?)neden evrenı var eden olmasın kı?
-yaratan yoksa bizler neden yaşıyoruz?
-pekı evrım süresince neden insanoglu en gelişmiş varlıkta bınlerce hayvan türünden bir gelişim gösteren yok?

yaratılış teorisi ispatlandı da benim mi haberim yok?
zeus şahidim olsun ki adem ve havva her zaman masal ve teori olarak kalacak
1-atalarımız şempanze değil,klasik evrimi bilmeden yorum yapma yolunu seçmişsin
2-allahı var eden yok da,evreni var eden neden var?ben de diyorum ki o zaman,evreni var eden yok,o hep vardı;aynı mantıkla düşün;ispatın yok
--yaratan yoksa biz neden yaşıyoruz?
sana yaşamın nedenini tanrı olarak beynine soktukları için sen başka amaç düşünemiyorsun.senin hayatına bu amacı insanlar sokmuş.milyonlarca ateist amacı yoksa neden yaşıyor?herkesin bir amacı vardır sevgili kardeşim,bunu kendin belirleyeceksin.amaç bulmaktan kolay bir şey yok,yeter ki senin beynine başka insanlar amaç sokmasınlar
--şu anda olmaması,gelecekte olmayacağı anlamına gelmez.en evrimleşmiş canlı olduğunun bilincinde ol,bu yüzden de hayatının kıymeyini bil,diğer insanlara da ,insan olduğunu bildiğin için saygılı ol,sevgi ile davran..

saygılarımla

Ki-Adi
06-04-2009, 11:46
Sevgili Dr Humanist söylediklerine bir kaç birşeyde ben ekleyeyim. Evrime inanmayanlar evrimi sanki çok basit birşeymiş gibi görüyorlar.Canlılar bir anda değişim gösterdiklerini zannediyorlar.Asıl yanıldıkları nokta bu. Evrim kendi başına bir mucizedir. Çok basit yapılı bir canlıdan 3.5 milyar yıl süresinde çok zorlu yollardan geçerek bugüne gelinmiştir. İnsanın bugün varolmasına neden olan bir çok neden vardır. Eğer hindistan asya ile çarpışmasaydı belki bugün insan diye birşey olmayacaktı.Evrim çok çok kompleks bir olgudur.
Birde gelişmişlik neye göre gelişmişlik. Fiziksel özellik olarak mı? Eminim ki insandan fizyolojik olarak gelişmiş bir çok canlı bulabiliriz. İnsanın diğer canlılara göre tek gelişmişliği bilinç sahibi olmasıdır. Asıl olayda burda bitiyor zaten. İnsanlar bu bilinci açıklayamıyorlar yada açıklamara inanmak istemiyorlar. Bu bilinci Tanrının bir lütfu olarak görüyorlar.
100 yıl belki 200 yıl içinde çok büyük bir ihtimalle insan gibi düşünme yetisine, bilince, duygulara sahip bilgisayarlar, robotlar gibi makineler yapılacaktır. Peki bu bilinç sahibi makineler sahip oldukları bilinç için ne diyecekler? Bizimde Ruhumuz var bizide Tanrı yarattımı diyecekler? Bilinç sahibi bir makine ile Bilinç sahibi bir insan arasındaki tek var etten kemikten oluşan vucud olamayacak mı?

mesihisa
06-04-2009, 14:23
zeus şahidim olsun ki adem ve havva her zaman masal ve teori olarak kalacak
1-atalarımız şempanze değil,klasik evrimi bilmeden yorum yapma yolunu seçmişsin
2-allahı var eden yok da,evreni var eden neden var?ben de diyorum ki o zaman,evreni var eden yok,o hep vardı;aynı mantıkla düşün;ispatın yok
--yaratan yoksa biz neden yaşıyoruz?
sana yaşamın nedenini tanrı olarak beynine soktukları için sen başka amaç düşünemiyorsun.senin hayatına bu amacı insanlar sokmuş.milyonlarca ateist amacı yoksa neden yaşıyor?herkesin bir amacı vardır sevgili kardeşim,bunu kendin belirleyeceksin.amaç bulmaktan kolay bir şey yok,yeter ki senin beynine başka insanlar amaç sokmasınlar
--şu anda olmaması,gelecekte olmayacağı anlamına gelmez.en evrimleşmiş canlı olduğunun bilincinde ol,bu yüzden de hayatının kıymeyini bil,diğer insanlara da ,insan olduğunu bildiğin için saygılı ol,sevgi ile davran..

mesih isa:
pekı ataların maymun degılse bugune kadar birçok bılımadamı ve birçok bılımdergısı neden maymundan ınsana dönüşümü savundu hatta resimleri bıle yapıldı ve neden yenı çıkan evrımcıler neden diyorkı bız maymundan degılde sadece ortak atalarımız bır.(yaratılış a kaynak rab herşeyı toprak ve su dan yaratmıştır ve bu evrımınde başlangıcı sayılır evrımcıler tarafından)
bana bugune kadar bılımın bugune kadar var olan bır şeyı ıspatladıgını gösterırmısn?tüm dünya bılıyor kı evren bıng bang la oluşmustur o zaman dunya neden hep var olmadıda bıng bang oldu?peki bıng bang neden oldu.?sen bir bılyeyı bır delıgın kenarına koysan havasız ortamda ve depremden etkılenmeyecek şekılde koysan mılyarlarca yıl bekle o bılye delıge gırmez.hadı deneyın tüm evrımcıler deneyın.
neden mılyarlarca canlı varken sadece 1 tane canlı türü bu kadar ılerlemiş neden?

bazılarınıza dıyorum kı ateıst topluluklarında ahlak olgusu yoktur .bana hemen dıyorlarkı en çok ateıst olan estonya ve çekcumhurıyetınde kaçtane zina olayı duydun dıyorlar ve ben buna gülüyoruz.çünku onlarda kimle yatarsan yat zina olgusu yok bu ne yazıkkı hrıstıyan olan ınsanlardada çok fazla.ama bılmıyorsunuz ki isveç ve norveç de zına yasak.zınayı ahlak olgusuna sokmayan bır toplulugun zına yapıyorlar yapmıyorlar dememiz imkansızdır.

azınlık
06-04-2009, 15:58
ama bılmıyorsunuz ki isveç ve norveç de zına yasak.zınayı ahlak olgusuna sokmayan bır toplulugun zına yapıyorlar yapmıyorlar dememiz imkansızdır.

ehem ... ben Norveç'te 7 yıl yaşadım, hiç böyle birşey duymadım. Norveç, dinin en az takıldığı ülkelerin başında gelir. Toplam nüfusun %5'i tanrıya inanır, bunların %15'i civarı düzenli olarak kiliseye gider. Sallayacaksan araştırıp salla.

A.

mesihisa
06-04-2009, 16:00
o zman google yaz norveç de zına yasak dıye görurusun.bende zaten papau gıne de yaşamıstım

azınlık
06-04-2009, 16:08
o zman google yaz norveç de zına yasak dıye görurusun.bende zaten papau gıne de yaşamıstım

Sallıyorsun, ver bakalım şu senin kaynağı da bi araştıralım.

A.

azınlık
06-04-2009, 16:15
Şuna bi gözat istersen, bakalım sana da zina yasak gibi gelecek mi:

Age of First Intercourse

According to studies, Norwegians seem increasingly to have their first sexual intercourse at younger and younger ages. The median age of first intercourse is between 17 and 18 years for people below the age of 30. For older groups, the median age of first intercourse gradually increases up to age 21. There seems to be a tendency for those who had their first intercourse when they were very young to have more sex partners thereafter. They also report more extramarital sex than those with a higher age for first intercourse (Seksjon for Epidemiologi, 1993). Træen, Lewin, and Sundet (1992) reported that boys had more coital partners than girls, but girls had had intercourse more often than boys.

Premarital Sex

Premarital sex has gradually come to be regarded as a normal part of sexual development. Even if more-conservative Christian societies still regard sex after marriage as the preferred option, more and more Christians have come to question this as a sound moral guideline, as marriages are more and more based on love and partnership, and less on economic and social dependence. As people are free to divorce, people also seem to be more cautious getting married. It now seems to be a general attitude that people want to get to know each other before they get married. Also, the old Norwegian tradition, where people marry after they get pregnant or have had children, seems to be having a revival. The new moral seems to be that people put more effort into marrying the right partner, than they do in following any tradition that demands that at least the woman be a virgin before marriage.


Orijinali için:


http://www2.hu-berlin.de/sexology/IES/norway.html


A.

mesihisa
06-04-2009, 16:34
birgün birgün 2736526789 oldugunda tüm insanlar ne yapacaklarını bılemeyecekler.ve birgun 4632878 geldıgınde yer yerınde kalmayacak ve her insan her 86627657 arayacak.

yukrdakı sayıları saklayın.
selam

azınlık
06-04-2009, 16:45
Tam yukarıdaki metnin Türkçe özetini gönderdim "konu kilitlendi" mesajı geldi. Bir daha yazıyorum.

Özetle:

Norveç'liler ilk cinsel deneyimlerini gittikçe daha erken yaşlarda ediniyor. Ortalama yaş 17-18. İlk cinsel deneyimler ne kadar erken yaşta olursa bu kişilerin ileride daha çok seks partneri edinme eğilimi var. Aynı zamanda ilk cinsel deneyim ne kadar erkense bu kişilerin evlilik dışı cinsel ilişki sayısı da artıyor. Erkek çocuklar daha fazla partner ile, kız çocuklar ise daha fazla miktarda cinsel deneyim yaşıyor.

Evlilik öncesi cinsel deneyim gittikçe cinsel eğitimin normal bir parçası olarak görülüyor. Eskiden normal görülen hamilelikten sonra veya çocuk doğduktan sonra evlenmek yeniden popülerleşiyor. Evlilikte amaç gitgide doğru kişiyi bulmaya yöneliyor. Bakire arayışı azalıyor.

Tam da zinanın yasak olduğu bir toplum gibi :D

A.

mesihisa
06-04-2009, 18:18
bu yazdıkların ınsanların yaptıkları nası islamda zına yasak ama zına yapan çok aynen böyle.daha geçdıgımız günlerde norveç hükümetı tarafından yasaklandı ve isveç de ise 80 yıldan beri yasak.bıraz gülüşük yollayacagına kıtap açta oku bence güzel kardeşim

elcihanaferin
06-04-2009, 18:45
Mesihisa ahlaksızlık deyince sadece bel altını mı anlıyorsunuz? Deme ki aklınız, fikriniz bir yerde...

Adamların hırsızlık yapmamaları için şeriata göre ellerini bile kesmişler, gene de hırsızlık devam etmiş. Şimdi İslam ülkeleri en fazla hapisane olan ülkelerden. Neden böyle oluyor? Yani af üstüne af çıkıyor, Türkiye'de hapisaneler yetmiyor...

Senin kutsal kitaplarında da cinayetler pek çoktur hani...

Ateistlerde ahlak olgusu olmadığını pek kesin bir dille söylemişsiniz. Nereden anladınız? Herhalde bir yerlerden okumuşsunuzdur. Ahlak olgusu için dine ihtiyaç yoktur. Çünkü din sadece korkutur. Dürüst olmanın doğru bir şey olduğunu söylemez, aksine 'yoksa cehennemde yanarsın' der. Yani cehennemde yanmamak için ahlaklı olmak ne menem bir şey? Vah vah, çok yazık. Demek ahlaklı olmak aslında içinizden gelmiyor...




.

azınlık
06-04-2009, 20:00
daha geçdıgımız günlerde norveç hükümetı tarafından yasaklandı

Peki cezası ne? Niye Norveç hükümet sitelerinde yok - o siteler bizim dandik sitelere benzemez, kanunların İngilizce'leri de vardır? Bir link ver de okuyalım ... bize birşey öğretmiş ol.

A.

azınlık
06-04-2009, 20:05
A-ha buldum. Sen bu aşağıdaki haberi diyorsun:

106 yıldır fuhşun serbest olduğu Norveç, 1999'da fahişelik ve fuhşu yasaklayan İsveç'i örnek aldı. 1 Ocak'tan sonra fuhuş yasak.

Birader, fuhuş ile zina bir midir? Siz nasıl eğitim aldınız?

A.

azınlık
07-04-2009, 10:24
Selamlar,

mesihisa birader "Türkçe kaç?" başlıklı bir özel mesaj göndermiş:

Fuhuş yapan kadınlara yardım amacıyla çalışan Oslo'daki Kadın Evi'nin yetkilisi Olav Legdene, "sokakta fuhuş yapan kadınların yarısının doğu Avrupa ülkelerinden geldiğini, yüzde 40'ını da Nijeryalıların oluşturduğunu" kaydetti.

...

pekı sızın lugatınız da fahişelık ve fuhuş güzel bır unsur ve zına nın bunlarla baglantısı yok öylemi?

... diyor.

Bak koçum, konuyu acaip yerlere çekmeden tartışacaksan ne ala, yoksa git ne halin varsa gör. Sana diyorum ki ben Norveç'te uzun zaman yaşadım. Dünyaya internetten bakmak sana hoş geliyorsa öyle yap.

Gelelim lugat hikayesine. Al sana lugat ... vikipedia - zina maddesi:

Arapça'da evlilik dışı cinsel ilişki anlamına gelir. İlahi dinlerce yasak kabul edilir. En büyük günahlardan biri sayılır.

Dinen cezayı gerektiren, meşru olmayan cinsi münasebet. Aralarında bir nikah bağı bulunmayan mükellef yani cezâî ehliyete sahip bir erkekle, kadın arasındaki gayri meşru ilişki.


Bak bu da fuhuş maddesi:


Bir meslek ya da alışkanlık olarak, para ya da başka değerli şeyler karşılığında veya ücretsiz, genellikle eş ya da arkadaş dışındaki kişilerle ve hemen hemen hiç ayrım gözetmeksizin cinsel ilişkide bulunma.


Norveç, Türkiye'nin aksine insan özgürlüklerine önem veren bir hukuk devletidir. Norveç'te insanların cinsel ilişkileri devletin ilgi alanında değildir. Fuhuşun yasaklanması esas olarak "vergi kaçakçılığı" ve "yasal olmayan işgücü" kapsamında ele alınıp değerlendirilmiştir.


Benim Türkçe'me ilgi göstermen gözlerimi yaşarttı, ama ondan önce yazılanları algılama ve kavrama konusundaki problemine ilgi göstersen daha iyi edersin gibime geliyor.


A.