Orijinalini görmek için tıklayınız : Mağdurum hakim bey
Selamlar,
Bu konu başlığı altında AKP uygulamalarından madur olanların hikayelerine yer verelim, tarihe kayıt düşelim derim. "Hepimiz maduruz hakim bey" de diyebiliriz ve haklı oluruz ama tabi bu madurlar arasında en dikkat çekici olanlar AKP'yi pohpohlayarak oraya getiren ve orada tutmaya gayret edenler olacak.
İlk tuğla benden:
Danıştay 6. Dairesi, Zorlu Grubu'nun 800 milyon dolarlık rekor fiyatla satın aldığı Zincirlikuyu'daki Karayolları arazisi'nin imar planı değişikliğini oy birliğiyle iptal etti.
İstanbul Beşiktaş Ortaköy'de bulunan 30 ada, 157 parsel nolu 96 bin 505,33 metrekare yüzölçümlü taşınmazın satış yönetimiyle özelleştirilmesine ilişkin 7 Mart 2007 tarihinde yapılan ihale sonucunda, Zorlu Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım A.Ş 800 milyon dolar bedelle en yüksek teklifi vermişti.
Bakalım Danıştay temyizde ne diyecek?
A.
Bu durumda mağdur kim?
Zorlu zil takıp oynamıyordur sanırsam ...
A.
:)
Dur, tahmin edelim.
Mağdur=Zorlu
AKP ihaleyi kime verdi?
-Zorlu gurubuna?
Zorlu yatırımını yaptı mı?
-Hayır.
Kim engelledi?
-Danıştay.
Eeee. Hani AKP'nin mağdur ettiği Zorludan bahsedecektik?
Sonra da karpuz keseceeedik...
Eeee. Hani AKP'nin mağdur ettiği Zorludan bahsedecektik?
Sonra da karpuz keseceeedik...
- Aga, bak araziyi alacam ama Mimarlar Odası felan taş koymaya çalışıyo, bi sakat çıkmasın?
- Yok biya! Kimmiş onlar?
- Valla çok para sayacaz, sonra sakat çıkmasın?
- Çıkmaz dedik ya. Döverim hepsini.
- Tamam da adamlar Danıştay felan diyo, dava mava ... ?
- Sen paradan haber ver, biz o zamana kadar Danıştay'ı hallederiz.
- Peki ama bak sakat çıkarsa bozuşuruz.
- Tamam biya, çıkarken vezneye uğramayı unutma.
A.
İkinci perde için hazırlanmalıyız.
İhtiyaç molası, çay kahve...
Haa unutmadan ikinci perde için bol miktarda kağıt mendil de alalım...
Sn. azınlık.
Bu da olmadı.
AKP'nin mağdurlarını arıyorsanız Zorlu gibi bir devden başlamanız hata.
Zira, AKP'nin politikaları, en azından direkt karşısı olmadığı sürece tüm sermayeye yaramıştır.
Hatta yeni sermayedarlar dahi üretmiştir.
Hadi size bir de ip ucu verelim.
Esas mağdurlar küçük ve orta boy işletmelerdir.
Bizden buraya kadar.
Esas mağdurlar küçük ve orta boy işletmelerdir.
Yüzde yüz haklısınız. Ben bugünden itibaren medyaya düşen haberleri derliyorum ama başka kaynaklardan bilgi edinenler de tabi ki katkılarını sunabilir.
Koyduğunuz tuğla için teşekkürler ;)
A.
Biz herhangi bir yere tuğla ya da taş koymayız.
Çok çok da zorlanıyor isek çimento olmayı yeğleriz.
Evet bu hükümeti eleştirecek isek mantıklı eleştiriler yapmalıyız.
Anayasa, işsizlik, gelir adaletsizliği, rant gibi konular mantıklıdır.
Ancak;
Eleştirimizi yaparken de yapılan olumlu işleri unutmadan.
Sağlık reformu(Sn. aydoe bize kızacak), kamu personeli reformu, Milli eğitim, Turizm gibi konu başlıklarına da değinilmelidir.
Ancak;
Eleştirimizi yaparken de yapılan olumlu işleri unutmadan.
Sağlık reformu(Sn. aydoe bize kızacak), kamu personeli reformu, Milli eğitim, Turizm gibi konu başlıklarına da değinilmelidir.
İsterseniz siz konuyu/konuları açın biz size katılalım.
A.
Bak kim geliyor, görüyor musun?
İşte bir madur, halinden belli ...
Madurlar kervanına bakın kim eklenmiş:
MODA tasarımcı Cemil İpekçi, Mardin'in kendisi için vazgeçilmez bir kent haline geldiğini belirterek, “Turizm diyorsunuz ama kentte en lüks otellerde bile alkol satışı, eğlence yok. Böyle turizm olmaz” dedi.
"Mardin'deki mevcut en lüks otellerden hangisi alkol veriyor? Hiç birisi alkol vermiyor. Alkolü bırakın hangisinde eğlence var? Eğlence yok. Peki gelen yerli ve yabancı turist ne için geliyor ? Eğlenmek için geliyor. Eğlenmek demek alkol almak değildir. Gelen yerli yabancı turist alkol de, eğlence de isteyecek. Mardin turizimin kalkınmasını istiyorsak, mutlaka bunları yapmak gerekir. Doğru burada medeniyet, tarih, kiliseler ve camiler vardır. Din ve dillerin buluştuğu bir şehirdir. Burada huzur ve güven var. Ama nereye yarar? ... Tarih kültür şehri diyorsunuz ama bir sokakta kafetarya bile bulamıyorsunuz.“ - gazetevatan.com
Haberin orijinali: http://www.hurriyet.com.tr/magazin/anasayfa/11481509.asp?gid=229
Eeeeee Cemil efendi, sorarlar adama; AKP'yi övüp övüp ihaleler alırken aklın neredeydi?
A.
Sn. azınlık,
Ya kıyaslamanızı değiştirin ya kıyasınızı.
Daha önceki yazılarımızdaki bilimum ! ? vesair noktalama işaretlerinin yanında :confused: yüz ifadesini de kullanalım.
Sokağa çıkalım sokağa.
Sokağa çıkalım sokağa.
Efendim, bendeniz hep sokaktayım, ama sokaktaki adamın hali o kadar enteresan gelmiyor bana. Hani deveye binecem diye heveslenip atından inen ama sonunda binecek eşek bile bulamayanların hali daha çok dersle dolu derim :)
İfadeler konusunda haklısınız ;)
A.
Ooooops,
Bir günde iki madur ... arkayı dörtleyelim ...
Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil İlseven kamu ihalelerine girme yasağının Doğan Holding'e de uygulandığı belirterek, "Sindirme kampanyası yayın çizgimizi değiştirmez" dedi. - hurriyet.com
Oysa affedilen PO vergi cezası yayın politikalarını bayağı değiştirmişti ... demek artık ümit kalmadı.
Haberin orijinali: http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/11483148.asp?gid=229
A.
Engse Hohol
20-03-2017, 16:15
15 yıldır gözlemlediğim kadarıyla mağdur olmak üzerinden prim kazanmak, yalnızca Akp'ye meyleden edilgen karakterli ezik seçmenlerde iş'e yarıyordu. 15 yıldır akp hep "mağdur biziz" edebiyatı yapıyordu. Ama bu kez, referandum süreciyle ivme kazanarak mağdur eden taraf Akp olmuştur. Ve bu kez mağdur olan tarafa baktığımızda, 2-3 aydır en çok mağdur olan siyasetçi Meral Akşener'i görüyorum. İstanbul, Kocaeli, Muğla, Niğde, Mersin vs. toplantıları ya iptal ediliyor, ya basılıyor. Bakalım ne getirecek bu tür (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/nigde-valiligi-aksenerin-programini-iptal-etti-159286h.htm) mağduriyetler Meral Akşener'e.