Orijinalini görmek için tıklayınız : Site Meclisi
Oluşturulmaya çalışılan Meclis ve yeni tüzük; üyeler tarafından oylanmadan devreye sokluması 1980 anayasasından daha vahim bir temele dayanmış olacaktır.
Ya da Kral Meclisi olarak adının değiştirilmesi daha uyugun olur bu sayede en azından adalet kurgusu bari yerine gelmiş olur.
Önerim ; yalandan bile olsa bir seçim yapmanızdır.
Bir de Dinlerden Özgür diye bir tanım var. Bu tanımın içeriğini kabul görmüş toplumsal algılar ile doldurarak DİN kelimesinin anlamını muğlakta bırakmaktasınız. Oysa; DİN kelime anlamı olarak; Gün anlamına da gelmektedir. Yaşayış anlamında da gelmektedir. Kurallar manzumesi, Peygamberlerin şeriatları anlamına da gelir. El hasıl kelimeler anlamların algıları ile doğru orantılıdır.
Dinlerden Özgürlük Gurubu denilince örneğin ben; Günlerden Yaşayıştan Özgürlük Gurubu olarak anlıyorum. Zira Tüzükte Din tanımı olmadığı için benim algımın ihtivası Tüzükteki manayı kapsar.
Demek ki; Tüzüğünüzde ayrıca Geniş bir DİN kelimesi tanımı yapmanız Dinlerden Özgürlük Gurubunuzun muhteviyatı içinde şarttır.
Site Meclisinde; İnançlı insanların olması gerektiği konusunda ise henüz önyargılarınızın kaynağı olan KORKU nun etkisinin geçmesi için epey bir süre daha var bence.
Selamlar
evrensel-insan
11-04-2009, 20:36
Saygideger arkadaslar;
Bence de; "dinlerden ozgurluk" tamlamasi, hem din; hem de ozgurluk olarak tuzukte tanimlanmali. Cunku bana gore dinlerden ozgurluk; dini icermeyen, dinlerden arinmis, yasam ve iliski demektir. Din ile "ugrasan" yasam ve iliski degil; Ustelik dini mentaliteyi temel alirsak; her bir ideolojik orgutlenmeyi de; din mentalitesine oturtabiliriz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Şuncağız Tüzük'le aylardır uğraşıyoruz.
Gerek görürse tanımlama ve eksikliklerle de yeni meclisimiz uğraşsın.
Bir de Dinlerden Özgür diye bir tanım var. Bu tanımın içeriğini kabul görmüş toplumsal algılar ile doldurarak DİN kelimesinin anlamını muğlakta bırakmaktasınız. Oysa; DİN kelime anlamı olarak; Gün anlamına da gelmektedir. Yaşayış anlamında da gelmektedir. Kurallar manzumesi, Peygamberlerin şeriatları anlamına da gelir. El hasıl kelimeler anlamların algıları ile doğru orantılıdır.
Sayın Oqonuc, gerek "din" kelimesini gerekse başka kavramları tüzükte ifade ederken o kelimelerin etimolojik anlamlarını değil toplumda genel kabul görüş olan anlamını baz alıyoruz. "Din" denildiğinde günümüz Türkiyesinde insanların genel olarak ne anladığı bellidir. Kelimelerin etimolojik incelemesi ayrı bir konu, ayrı bir bilimdir.
Eğer illa ki de etimolojik anlamda takılır kalırsanız daha pek çok kelimeyi irdelemek zorunda kalır ve çıkmaza girersiniz. Örneğin "Müslüman" kelimesinin etimolojik kökeni "teslim olan" dır:
http://tr.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCsl%C3%BCman
Etimolojiyi baz alırsak "teslim olan"! Kime teslim olunuyor? kelimenin içinde belli değil. Akla ve bilime teslim olan ateistler de müslümandır buna göre. :) Buda'ya, İsa'ya veya Bahaullah'a teslim olan çeşitli din inanırları da müslümandır! Ancak insanların çok büyük bir bölümü müslüman kelimesinden bu anlamları çıkarmaz. Şu anlamı çıkarır:
Müslüman, İslam dinine mensup kişi.
Din kelimesinden de hemen her zaman anlaşılan şuna benzerdir:
Din, genellikle doğaüstü, kutsal ve ahlaki öğeler taşıyan, çeşitli ayin, uygulama, değer ve kurumlara sahip inançlar ve ibadetler bütünü. (wikipedia).
Etimolojiyi baz alırsak "teslim olan"! Kime teslim olunuyor? kelimenin içinde belli değil. Akla ve bilime teslim olan ateistler de müslümandır buna göre. :) Buda'ya, İsa'ya veya Bahaullah'a teslim olan çeşitli din inanırları da müslümandır! Ancak insanların çok büyük bir bölümü müslüman kelimesinden bu anlamları çıkarmaz. Şu anlamı çıkarır:
Müslüman, İslam dinine mensup kişi.
..................
Bu sözettiğiniz gerekçenin hukuta yeri maalesef yoktur. Eğer metnin adı Tüzük ise tanımları açıklamak gerekir. Hatta kanun yazmak bir tür edebiyat koludur.
Ayrıca; İslam dinin içerisinde Müslüm ve Din kelimeleri alıntı yaptığım pasajınızda ki anlamları ihtiva eder nitelikte Kuran'da vardır. Ve hatta ilk Müslüman kimdir Kuran'a göre diye de bir başlık vardı diye hatırlıyorum.
İbrahim ilk Müslüm'dü ayetine dayanarak Kuran'da çelişki iddası bile ortaya atılırken; pek tabikii sizin çok güzel ifade ettiğinizi gibi kelimenin gerçek manasını kabul etmemiz gerekir.
Veya Fiatiha süresindeki Maliki yevm_id din deki DİN de yine islam terminolojisindeki gün anlamındadır.
Sizin dediğiizi gibi olmuş olsaydı eğer; yani kelimelerde kültürü mihenk yaparsak eğer; Servet-i Fünün'daki meşhur tartışmaya döneriz. Siz Recaizade Mahmud Ekrem olursunuz; Ben Cenap şahabettin. Oysa hem sizin hem de benim temsil ettiğimizi akımlar tam tersi olmaılydı.
Hoş bence mahsuru da yok. Biz Çokkk Cenap ŞAhabbetin olduk. Sizde Recaizade Mahmud Ekrem'liğin tadını çıkartın. Allah'ın kime mne zaman nerden hidayet vereceği belli mi olur :D
Sonuç olarak; Tüzüğün doğru olması için yapıcı bir eleştiri yaptım. Bu öneri bir Müslümandan geldi diye göz ardı da etmeyin. Madem adalet,eşitlik için hedef koydunuz; yol yakınken iki satır tanımların ihtivalarını da ekleyiverin.
Haaa; yapamıyorsanız yapın beni Meclis başkanı; adaletin şaşmaz terazisini uygulayım. hehehe :D
Bu sözettiğiniz gerekçenin hukuta yeri maalesef yoktur. Eğer metnin adı Tüzük ise tanımları açıklamak gerekir. Hatta kanun yazmak bir tür edebiyat koludur.
Yeni TCK'da "töre saikiyle" işlenen adam öldürme fiilinin cezası ağırlaştırılmıştır. Ancak kanun koyucu töre'yi tanımlamamıştır. Herkesin bildiği, herkesin aynı anlamı verdiği düşünüldü belki. Ama dediğiniz gibi, keşke tanımlanmış olsaydı da Yargıtay'ın işi yokuşa süren ve maddenin konuluş amacına hiç de uygun olmayan içtihatları ortaya çıkmasaydı.
Diyeceğim o ki, hukukta da oluyor bunlar.
Aklıma takılan birşey oldu;
maliki yevm'id din'de, din'in gün kelimesi olduğunu yazmışsınız.
Arapça bilmediğim için soruyorum. Bu ayetin meali "din gününün maliki" şeklinde olduğuna göre, burada gün kelimesini iki kez yanlışlıkla mı kullanmış oluyor mealçiler? Gün gününün maliki???
Bu ayetin meali "din gününün maliki" şeklinde olduğuna göre, burada gün kelimesini iki kez yanlışlıkla mı kullanmış oluyor mealçiler? Gün gününün maliki???
.............
Malik= EN büyük sahiplik. Kararın en tepesindeki.. Sahiplik.
Yevm= Gün, yaşanan, olan, zaman dilimleri ile bölünmüş gün.
Din= Hesap Günü. Gün, hesaplaşmanın olduğu final günü. En büyük gün.
Malikiyevmiddin.= Hesap günü olan gününün sahibi.....
................
Selamlar
Hesap günü gününün sahibi
Yevm kelimesi fazladan ve gereksiz kullanılmış görünüyor.
DİN kelimesinin anlamını muğlakta bırakmaktasınız. Oysa; DİN kelime anlamı olarak; Gün anlamına da gelmektedir.
Bizim çalışırken Arapça'ya ya da Kurana göre tanımlar yapmak diye bir derdimiz yok. TDK ne demiş :
Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum
Bu nitelikteki inançları kurallar, kurumlar, töreler ve semboller biçiminde toplayan, sağlayan düzen:
mecaz İnanılıp çok bağlanılan düşünce, inanç veya ülkü, kült.
Üç tanım vermiş din için. Bu üç tanımda bizim anlayışımızla çelişmiyor ve destekliyor.
Ona bakarsanız fransça'da da anlamı başka imiş. Bizi ise ilgilendiren Türkçe'deki kullanımıdır. Kimse din den gün anlamaz. Birileri anlayacak diye ya da öyle istiyor diye de tanımlar yapmak zorunda degiliz. Herhalde hukuk sisteminde bunun bir tanımı vardır. Öyle ya ceza yasasında geçer.
Dolayısıyla öküz altında buzagı aramanın da bir anlamı yoktur. Aksi takdirde her kelimenin tanımın yapmak gerekir ki bunun için de sözlük oluşturmak gerekir.
Tüzükte dogru bir biçimde yer aldıgının en büyük kanıtı da ikinci iletinin sahibinin yaklaşımıdır. :D
saygılarımla
Böyle buyurdu ZERDÜŞT hehehe :D
elcihanaferin
13-04-2009, 18:57
Din ne demektir, Sn. Dilaver'in aktardığı gibi, TDK'dan:
1 - Tanrı'ya, doğaüstü güçlere, çeşitli kutsal varlıklara inanmayı ve tapınmayı sistemleştiren toplumsal bir kurum, diyanet:
"Her dinin mabetleri bütün müminlere açıktır."- H. C. Yalçın.
2 - Bu nitelikteki inançları kurallar, kurumlar, töreler ve semboller biçiminde toplayan, sağlayan düzen:
"Yazık ki bu sanat ve din bahsinde bana arkadaşlık edecek kültürde değil."- R. H. Karay.
3 - İnanılıp çok bağlanılan düşünce, inanç veya ülkü, kült.
Osmanlıca - Türkçe sözlük (Mustafa Nihat Özön)
1 - Tanrı ve peygamber hususunda insanlar arasında inanış
2 - İnanış yolu (yevm-ud-din - kıyamet günü)
Başka türlü anlaşılmasına da, bahsedilmesine de gerek yoktur. Konuşurken kelimeleri günlük hayatımızdaki manalarıyla kullanırız, değil mi? Bunun dışıdaki ifadeler sadece polemik olur ve yersizdir. Sebebi sulandırmadan başka ne olabilir? Bu hususa daha fazla itibar etmemek lazım...
.
Sebebi sulandırmadan başka ne olabilir? Bu hususa daha fazla itibar etmemek lazım...
.......
Allah'tan aranızda avukat KC varda ne demek istediğimi anlıyor. Sulandırmakmış.. Cıvık hamura sumu katılır sanki...
Ya ortaya adalet ve meclis gibi kelimeler ile çıkmayacaksınız; ya da gereğini yapacaksınız.
Bakın, Dilaver ne güzel demiş; yersen yem sanayii yemezsen boru diye.
Bari dürüst olun.
Site meclisiymiş... Şurası belli ki;
Divanü hümayun bu meclisten daha meşru zeminde olmuştur.
Ne demiş Oki; Ben ateistin zeki, akıllı, kibirsiz ve hedefinde Adalet olanını severim.
TDK imiş... Hey Allah'ım....
O sitede Güneş Dil teorisi de var TDK nın. Neden kurulduğu da yazıyor.
Bunlarıda kabul etmiş oluyorsunuz; Yüce meclis bununda farkındadır sanıırm. Bence mahsuru yok. TDK'yı mihenk kabul etmeniz başka başlıklarda ve siyasi düşüncelerimi anlatırken çok işime yarayacak.
Hele hele Atatürkçü'lerin bunu amentü gibi ezberlemesi lazım.
Neyse;
Klavuzu TDK olanın hehehe :)
Selamlar
evrensel-insan
13-04-2009, 21:35
Saygideger elcihanaferin;
3 - İnanılıp çok bağlanılan düşünce, inanç veya ülkü, kült.
Sirf yukaridaki tarif bile; dini mentalitenin ne oldugunu ve neleri icerdigini acikca ortaya koyuyor. Demekki; tum ideolojiler ve inanclar dini mentaliteye girer. Buna tum, sosyal, siyasal, toplumsal ve etiksel izmler, ve insanoglunun en cok sahiplendigi milliyetcilik te dahil. Tum idari sekillenmeleri demokrasi anlayisini da dahil edersek yanlis yapmamis oluruz. Demekki dinlerden ozgurluk; dini mentaliteden, emperyalist zihniyetten, tanrisal -var veya yok-yanasimdan ve tum insandisi ve insanlikdisi dogrulardan ve bu dogrularla ortaya atilan dogal dusunceden ayri tutulamaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
29-04-2009, 10:42
Bir öneri; Site anasayfasındaki intro metinlerinden biri olarak düşünülebilecek olan Bruno'dan bir alıntı:
''TANRI, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için TANRI'yı kullanırlar''
Giardano Bruno (1548-1600)
'Tanrı' kelimesini tırnak içinde bir tür simulacrum (kendisi, gerçeği, ilkörneği olmayan); metafor olarak kullanıyorum.
TDK imiş... Hey Allah'ım....
O sitede Güneş Dil teorisi de var TDK nın. Neden kurulduğu da yazıyor.
Hele hele Atatürkçü'lerin bunu amentü gibi ezberlemesi lazım.
Neyse;
Klavuzu TDK olanın hehehe :)
Allahi, amentüyü, fatihayi örnek gösterip duran bir beyinin hukuktan anladigini hic sanmiyorum.
Türkiye'de müslümanlik daha dogar dogmaz insanlara dayatilarak ögretildigi icin; herkes müslümanlik inancini tek dogru olarak kabul ederek, Dünya'ya bu kalin gözlüklerle bakmaktadirlar.
Kisiler kendi inanclarini test etmeye cekinirlerse, özelestiri yapmaktan korkarlarsa, hep tek tarafli beslenirlerse; vitamin eksikliginden beyinler iyice büzüserek, yeni programlari kabul etmezler. Bunlara acil yardimlar gerekir fakat ilk önce hastanin yardima olumlu yanit vermesi gerekir.:)
Neyse;
Klavuzu peygamber olanin he he he.:D
serüvenci
29-04-2009, 12:42
Türkiye'de müslümanlik daha dogar dogmaz insanlara dayatilarak ögretildigi icin; herkes müslümanlik inancini tek dogru olarak kabul ederek, Dünya'ya bu kalin gözlüklerle bakmaktadirlar.
Kisiler kendi inanclarini test etmeye cekinirlerse, özelestiri yapmaktan korkarlarsa, hep tek tarafli beslenirlerse; vitamin eksikliginden beyinler iyice büzüserek, yeni programlari kabul etmezler. Bunlara acil yardimlar gerekir fakat ilk önce hastanin yardima olumlu yanit vermesi gerekir.
İlk paragrafta öyle bir yazmışsın ki sanki hiç kimse müslümanlıktan feragat edemiyormuş gibi bir hava oluşmuş. Zamana ve mekana göre bakılmalıdır. Bugünkü düzeyde bile Türkiye'nin her yerinde senin dediğin gibi değil. Belli bir kesim dayatmayla bir insanın müslüman olamayacağını anladığı için bugün insanlar müslümanlar dinlerine daha sıkı bağlıdırlar. Çünkü siye siye değil seve seve din olgusu insanlara aktarılmaktadır.
Bir de merak ettim elcihanaferinin avukatı mısın da onun yerine cevap veriyorsun ?
Bugünkü düzeyde bile Türkiye'nin her yerinde senin dediğin gibi değil. Belli bir kesim dayatmayla bir insanın müslüman olamayacağını anladığı için bugün insanlar müslümanlar dinlerine daha sıkı bağlıdırlar. Çünkü siye siye değil seve seve din olgusu insanlara aktarılmaktadır.
Bir de merak ettim elcihanaferinin avukatı mısın da onun yerine cevap veriyorsun?
Sanirim sen baska bir ülkede yasiyorsun, ya da PC nin basindan hic ayrilmiyorsun.;)
Koyu renkli olan cümlen ise hic hosuma gitmedi. Dolayisi ile yanit yazmaya dahi gerek yok.
Merakini gidermek istiyorsan, kendi pozisyonuna bakacaksin.:)
serüvenci
29-04-2009, 13:35
Sanirim sen baska bir ülkede yasiyorsun, ya da PC nin basindan hic ayrilmiyorsun.;)
Sanırım sen de gözlüklerin varsa gözlüklerini takmayı unutmuşsun. yoksa okuduğunu anlama becerin yok. Beyninle gözlerin arasındaki bağlantıyı kontrol ettirsen iyi olur. Orada yazdıklarımı iyi oku. Bir de ekleme yapayım da bu ülkede neler olduğunu anla. Müslümanlar başkalarını müslüman yapmak veya radikalleştirmek için bir tarihten sonra telkin yani sevgi ve sabır yöntemini kullanmaya başlamıştır. Bu durum müslüman sayısının ve ayrıca başı kapalı insan sayısının artmasını sağlamıştır. Üniversiteye kadar türbandan haberi olmayan kızımız veya yurtdışında yaşayan bir kızımız başı açık gezerken sevgi ve sabır ile türban takar hale getirilmiştir. Bu durum iyi midir kötü müdür dersen; o kişinin insanlığından bir şey kaybedip kaybetmediğine bağlıdır.
yanaklarından öpüyorum cigiciğim. türkiye tahlilini yapacaksan önce türkiyede yaşa ve biraz da insanları doğru biçimde analiz et.
Sana artik yanit yazmiyorum, cünkü senin derdin baska.
serüvenci
29-04-2009, 14:29
allah allah.
derdim neymiş ? seni aydınlatamadım mı ? sabit fikirli mi olayım birileri gibi ? sana aktardıklarımda yanlış olan ne var ? yazdıklarımın belli bir bölümünü alıp diğer bölümünü göz ardı ettiğini düşünmem yanlış bir tavır mı sence ?
Congratulations Dilaver
TD Divan-ı Hümayun da baş vezir seçilmişsin...
Hey Allah'ım ne günlere kaldık yaaa; tek komünistim diye bas havayı sonra gel koltuğun baş köşesine kurul.. hehehe..
Bittin sen dostum bittin.. Yıktın perdeyi eyledin divan :D
Eeee ne olacak; o kadar anaerkil babaerkil diye diye milletin kafasını kerttir; sonra onların lider seçimlerini taklit ede ede evrilir kerkilir adam işte böyle :D
Neyse, sevindim desem yalan olacak. Ama üzülmedim de...
Ben asıl Nato Genel sekreteri kim acaba !!! onu merak ediyorum.
Selamlar
Akhenaton
07-05-2009, 17:40
Siteye birde Diyanet işleri başkanı lazım.
Siteye birde Diyanet işleri başkanı lazım.
hazırda politbüro ve yuksek sovyet kurulmuşken diyanet işlerinin neyi eksik
kurulsun tabi
dinlerden özgür olamayanlara hizmette kusur edilmesin ayıp oluyor
dinlerden özgür olamayanlara hizmette kusur edilmesin ayıp oluyor
..........
Dedim dilaver sana; ne isa'ya ne Musas'ya :D
Halbuki stres topu gib olmalı demi ya sitemiz. Ana avrat soy sop dümdüz gidilebilmeli insanlar olarak birbirlerine.
Veya her gelen inamçlıya bir tasma takmalı.. Nasılsa vahşi köpek bunlar.
One tuu trii forrrr neyse dörde kadar saydık işte; bizimde bir bilgimiz var elbet.
Bu sitede bulunmamın ve en ağır eleştirileri dahi uslubuyla yapmamın nedeni özgürlüğün mensubu olduğum insan türüne ait bir hak olduğunu iddia etmemdendir.
Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada daha iyiye yöneltmek için eleştirilerimi ifade etmeye çalışırken, sitenin geldiği ve yapmaya çalıştığı adalet çizgisine bu tür ithamları engellemk içinde aynı uslup ve tarz ile cevap vermekten çekinmeyeceğim.
Sitemizin dindarlaşma eğilimi içersinde olduğunu ima etmeniz beni bir inanır olarak mutlu etmesi gerekirken; ne yazık ki, özgürlüğü zaten dindarlığın hedefi olarak görenler için hayretle karşılanacak bir durumdur.
Öyle kilitlendimki, şimdi ağız tadıyla eleştiremeyeceğim, yönetimin uygulamalarını. küstüm size :D
Aslında çok önemli bir konunun ipuçlarını veriyor iki mesaj da;
İnanırlar sitenin inançsızlar için olduğunu baştan bildiklerinden dolayı sessiz kalırken, veya benim gibi sesli düşünürlerken;
Asıl inançsızlar; eşitlik noktasında haksızlığa uğradıklarını düşünebiliyorlar. Zira Td yi bir tür spor lokalinde aynı takımın forma rengi ile takımalrının maçını izleyen taraftalar gurubu olarak görmek istiyorlar.
Bu tespit de aslında ne kadar eleştirsem de kötünün iyisi olarak yönetimin adalet çizgisinin ehveni şer olduğunu ispatlıyor. Emek veren arkadaşlarında emeğine saygı duymayı gerektiriyor.
El hasıl, ben dilavere takılabilirm. bendenbaşkasına elletmem hehehehe :D
serüvenci
08-05-2009, 19:45
site meclisi ve YK'dan bir şey anladıysam arap olayım. pardon ya zaten araptım, değil mi? çok affedersiniz. :)
müslüman arkadaşlarımız artık birer seyirci, site de seyirlik bir panayır haline gelmiş durumda. panayırda bir kaç palyaço da var. gerçi onların kim ve ne olduğu belli değil. sitenin dinamizminde bir eksiklik görüldüğünde - hiç esameleri okunmazken - bir anda ortaya çıkıp ben buradayım diyorlar. hoşgeldiniz deniyor.
sen çok yaşa meclisimiz, sen çok yaşa YK. padişahım çok yaşa.
Akhenaton
08-05-2009, 20:31
Serüvenci seni almamışlar, sendemi bıraktın Komünizmi yoksa.:D
Avatara bir lenin falan koy olmuyor böyle.:p
dilaver bey komunisttir diye sitenin renginin de kızıla çaldıgını iddia
edercesine inananlar adına konuşan arkadaşa 2 kelime sözüm olacak
1 benden alıntılar yaparken cümleden cımbızla kesip üzerinde eleştirisel
yöntem yürütmeye kalkışıldıgı sürece alıntılanan kısımlardan sorumlu degilim
one yi lütfen alıntılayıp anlamsal ahnegini bozudugunuz cümlenin kelimeleri ile anmamaya çalışınız
2 komunist denince ilk önce allahsız kitapsız saçını uzatan aykırı
düşünce de insanlar gelir akla ,
cahiliye denen devirde bir hurmasını tebasıyla paylaşacak kadar fedakar
oldugu iddia edilen resulullahın temiz ahlakıyla ; komunizmin insana olan bakış açısını hakka hukuka olan sevgisini lütfen ENGELS İnceleyerek
analiz ediniz bakın bakalım özünde temiz ve sıfır kirlenmişlik nerde varmış?
kabullenmeniz sizi zorlayabilir ama ha resulullahın temiz ahlakı ha kirlenmemiş bir komunizm fikriyatı ikiside aynı yaklaşımları içerir
komunizm in teorisindeki proleterya diktatörlüğünün ise insan beyninin
şu anki evrimsel sürecinde mevcut olan egoizm ortadan kalkmadıkça
gerçekleşemeyeceği konusunda sovyet rejiminden insanlıga kalan bir tecrubeyide katarak ekliyorum
insan beyni evrimin en egoist aşamasında ise dilaver beyin komunistliği
napsın
4 kitap üç peygamber bile insanlıgı duzeltemedi her yerde kaos var
burda olmuş çokmu
ha bu arada site mite umurumda değil üç beş ufku açık ne yazdıgını
bilenin üç beş kelimesini okumak çine gitmekten daha ucuza geldigi için
bakınıyorum sadece hepsi o , ne taraftarıyım nede karşısındayım
Sayın One;
Ben birşey anlamdım yazınızdan mazur görün lütfen. İnsanın mutlak adalet ve eşitlik için çabasını illa da kalıplaşmış kelimeler ile mi anlamak zorundayım. Onu da anlamış değilim.
Neyse, yazınızdaki üslup için teşekkür ederim. Büyünce bende içeriğini anlarım nasılsa.
Teşekkürler
Selamlar
serüvenci
09-05-2009, 22:21
Serüvenci seni almamışlar, sendemi bıraktın Komünizmi yoksa.:D
Avatara bir lenin falan koy olmuyor böyle.:p
şöyle bir söz vardır bilir misin bilmem:
Çevrelerine uymak için kendilerini yontanlar tükenip giderler. R. Huul
işte ben onlardan olmadığım için mecliste değilim. kendi halinde bir komünistim. bir üye arkadaşımızın tabiriyle "sıkı bir muhalifim". birilerinin tabiriyle iyi bir analistim. ama bu haliyle değil meclis üyesi olmak sitenin üyesi olmaktan ziyade bir şey olmam.
onun dışında eğer avatar olarak che lenin veya başkasını kullanacaksam msn dışında kullanmamayı tercih ederim. kendi güzel avatarlarım var. örnekte görüldüğü gibi. :)
not : avatarla ilgili yazdıklarım diğer arkadaşlarımızı eleştirmek adına yazılmış değildir. arkadaşların tepkisinin haklılığını savunmaktayım.
sağolasın serüvenci yoldaşım...
serüvenci
09-05-2009, 23:32
che'yi bu şekilde forumlarda kullanmayı sevmesem de ırkçı ve değerlerimize saldıran insanlara karşı arkadaşların tepkisine katıldığımı göstermek adına bir süreliğine avatar olarak kullanma kararı aldım.
not : şu avatarlar için getirilen dosya boyutu sınırını biraz daha artırırsanız iyi olur. iki saat uğraşıyoruz.
Akhenaton
09-05-2009, 23:44
che'yi bu şekilde forumlarda kullanmayı sevmesem de ırkçı ve değerlerimize saldıran insanlara karşı arkadaşların tepkisine
Ben boşuna kendimi yırtmıyorum, komünistler tanrısız dincidir diye.:)
serüvenci
09-05-2009, 23:59
herkesin değerleri ve prensipleri vardır akhenaton. senin yok mu ? saplantılı olduğun konular ortada.
herkesin değerleri ve prensipleri vardır akhenaton. senin yok mu ? saplantılı olduğun konular ortada.
doğru sözün üstüne söz olmazmış sadece katılınır.. eylemimize destek verdiğin içinde ayrıca teşekkür ederim...
Akhenaton
10-05-2009, 02:56
Valla hiç bir saplantım yok.Kaldı ki olsa bile herkesin düşüncesini söyleme hakkı olduğunu düşünüyorum.Ve bunuda dürüstçe yapmadığı zaman bazen sinirlenebiliyorum.
6- Altı aydan fazla bir süredir site üyesi olan DÖ Grubu’nun ‘kıdemli’ vasfına sahip üyelerinden gönüllü olanlar Site Meclisi’ni oluştururlar.
........
Duyurular başlığına bir köylü köle olarak yazma hakkım olmadığı için buraya yazmak zorunda kaldım.
Şimdi;
Değişen tüzüğe göre;
a.- Altı ay şartı var
b.- DÖ Şartı var
c.- Kıdemli Üyelik VASFI şartı var
d.- Gönüllü şartı var.
a,b yi geçelim. Malum..
C şartı ise; Meclisi fesh eder. Zira; Meclis Yönetim erkidir.
Yani; yönetimi oluşturacakların seçilme gücünü elinde tutan kim ise daha da açık kim Kıdemli Üyelik dağıtmaya yetkili ise Ülkenin kralı odur.
Bu tıpkı Kralın şövalyeyi kutsaması gibidir. orada da kral şövalyeyi Tanrının adına kendisini koruması için kutsar; burada ise İnsan Tanrısallığı kutsaması için Kıdemli üyelik ile meclise girmeyi kutsar.
d.- şartı ise; gönüllülük adı altında kliseye tam ve eksiksiz yürekten bağlı anlamınıda kapsadığı için; aynı örneği İnsan Tanrısallığına uyarlamak bu mecliste zor olmasa gerekir. Seçilen kelime iyi niyetle ve söz ettiğim mana dışında düşünülerek yazılmış olsa bile acilen değiştirilmelidr. Görüldüğü gibi yasa yapmak zordur.
Biz inanırlar bu sitede aslında çok güzel bir deneyim yaşıyoruz. Azınlık olarak gerçek hayatta özgürlükleri için çoğunluktan destek isteyenlerin; kendilerinin çoğunluk olduklarında nasıl bir yönetim göstereceklerinin maketi üzerinde daha net çıkarımlar yapabiliyoruz.
Elhasıl;
Şu açık net anlaşılmış olmalıdır ki;
Ha hasan kel, ha kel hasan. Biz halka yine gökten salatalık yağmıştır.
Selamlar
Azınlık olarak gerçek hayatta özgürlükleri için çoğunluktan destek isteyenlerin; kendilerinin çoğunluk olduklarında nasıl bir yönetim göstereceklerinin maketi üzerinde daha net çıkarımlar yapabiliyoruz.
:)
"azınlık" olarak özgürlük talebim yoktur! :D
Dinlerden özgür bir birey olarak mevcut uygulaması ile demokrasinin marazi bir kandırmaca rejimi olduğunu düşünüyorum, günümüzün demokrasisi sıradan insanı kendi esaret açmazına alet etmek için rektifiye edilmiş bir elitler rejimidir.
Bu sakat demokrasi anlayışı ancak sıradan insandan taraf bir başka elitin demokrasiyi yeniden rektifiye etmesi ile düzelebilir. Benim oyum ile dağdaki çobanın oyunun (en azından genel yönetim için) aynı ağırlığı taşıdığı bir sistem kaçınılmaz olarak bir "düzenleyici-uzlaştırıcı elit" gerektirir.
Benim üzerimde tahakküm edecek bir eliti seçmek zorunda kalmaktansa sokaktaki insanı yükseltecek bir elite destek vermek benim için daha dürüstçedir.
A.
Benim üzerimde tahakküm edecek bir eliti seçmek zorunda kalmaktansa sokaktaki insanı yükseltecek bir elite destek vermek benim için daha dürüstçedir.
........
Afferim sana Azınlık. Tebrik ederim. Hah şöyle.. Gür daha gür; sonrası gümbür gümbür...
Ulemmm, şimdi hak ettin özel çift sarılırı organik yumurtayı :)
Selamlar
Ulemmm, şimdi hak ettin özel çift sarılırı organik yumurtayı :)
Adresi özelden atarım :D
A.
Yani; yönetimi oluşturacakların seçilme gücünü elinde tutan kim ise daha da açık kim Kıdemli Üyelik dağıtmaya yetkili ise Ülkenin kralı odur.
Uygulamayı takip ederek bunun hiç de böyle yürümedigini izlemek mümkündür. 250 mesajı aşan her üye şayet gereken usluba sahip ise, seviyeli davranıyorsa dinli ya da dinsiz kıdemli olmaktadır. Ama uslubu konusunda endişeler taşınan üye dinli ya da dinsiz olsun kıdem alamamaktadır. Kıdem vermek YK nın yetkisindedir. Şayet kıdem alması gerektigi halde verilmeyen bir üyemiz oldugunu düşünüyorsanız Siteye eleştiriler başlıgına itirazınızı yapabilirsiniz. YK degerlendirmeye alacaktır.
Gönüllülük meselesine gelince; meclisin çalışır ve aktif olması hedeflenmiştir. Katılımcı olamayacagını belirten bir üyenin iş olsun, vitrin dolsun diye meclie alınması sadece meclisi işlevsizleştirmeye yarar. Ben istemiyorum diyen birini zorla bir yerlere oturtamazsınız. Bu yüzden gerekli kıstaslara sahip tüm üyelere çagrı yapılmış, bir kısmı çagrıyı kaale bile almamış, bir kısmı açıkça ben zamanımı ayıramam diyerek katılmamış, bir kısmı ise ileride görev alabilirim şimdilik çalışmalara katılmam mümkün degildir yanıtını vermişlerdir.
Net ortamında da aktif bir meclis oluşturmanın başka da bir yolu yoktur.
saygılarımla