PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara lobilerine karşı çıkalım !

mücerred
18-04-2009, 11:39
Sigara lobilerine karsi cikalim.

19 Temmuzda cikacak yasaya destek verelim.Turan Dursun sitesini bu konuda taraf olmaya birseyler yapmaya cagiriyorum.habertürk.com (http://www.turandursun.com/forumlar/habertürk.com)

frodo
18-04-2009, 11:54
Sevgili mevlut1 başlığına bakarsak lobilere
mesajına bakarsak lobilere karşı çıkanlara sahip çıkmalıyız. ?

mhmd
18-04-2009, 12:08
Karşıtlık ile sahiplik arasındaki inceliği keşfetmiştir Sn. Mevlüt1.
Darbeye karşıt olup cuntacıları sahiplenenleri gördükçe,
Irkçılığa karşıt olup, Söz Konusu Vatansa Gerisi Teferruattırı sahiplenenleri gördükçe,
Antidemokratikliğe karşıt olup, kendisini Sosyalis Kemalistliği sahiplenenleri gördükçe,
Sn. Mevlüt1 de lobilere karşı, lobiciliği sahiplenelim demek istemiştir.

frodo
18-04-2009, 12:20
Mhmd seni çok politize gördüm :)

mhmd
18-04-2009, 12:22
tmm sustuk.

KızıL
18-04-2009, 15:09
sigaranın herşeyine karşı çıkalım :)

eylemsel
18-04-2009, 20:08
insan hakları ihlal ediliyor. http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gifyasaga karşı çıkalım. ben çok ciddiyimhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif

milomanara
18-04-2009, 21:23
Dünyayı kurtarma misyonuyla sigaraya karşı hareket eden tüm dangalakları kınıyorum.

Günümüz itibarı ile sigaranın zararlarını hemen hepimiz biliyoruz.

Yasal olarak toplum sağlığının korunması konusunda alınan tedbirleri de anlayışla karşılıyorum.

Ama bunu bir kutsal kase arayışı haline getirip sigara içenlere geri zekalı muamelesi yapan dangalak züppeleri anlamıyorum. Sigara içilen yerin havalandırma gibi yasa ile belirlenen özellikleri yeterli bulunduktan sonra neyin kavgasını verdiklerini de anlamıyorum. Hekesin sigara içtiği diskolara yayla havası getiren teknoloji mevcutken, bireysel tercihlere yapılan bu umarsız ve saçma saldırıyı anlayamıyorum.

Politikacıların bu fasulyeden konuyu kendilerini sağlık ve özgürlük savaşçısı gibi göstermek için kullanmalarına ve bir sürü dangalağın bunu yemesini anlamıyorum.

Bendenizi sigara lobilerince kandırılmış! bir zavallı olarak görenleri bende dangalak olarak görmekteyim. Kafirleri dine döndürmeye çalışan saf denyo dinciler gibi bu arkadaşlar da önüne geleni sigaradan kurtarmaya çalışıyor.

Dumanın rahatsız etmeyecek derecede engellenemediği(sigara içenlerde dumandan rahatsız olur) kapalı alanlarda(uçak, otobüs, havalandırmasız cafe, vs...) sigara yasağını anlıyor ve saygıyla karşılıyorum. Bunula beraber, boş hayatlarında savaşacak kötülük olarak sigarayı bulmuş denyolara kendilerini "garantili" bir yükseklikten atmaları tavsiyesinde bulunacağım.

Kişisel "bilinçli" tercihlere karşı her türlü önyargıya, tacize karşı olmak gerekir bence.

Yukarıda değindiğim kaba eleştiride kesinlikle benden önce konuyu tartışan arkadaşlarımı kastetmemekle beraber toplumuzda beliren bir insan tipini anlatmaya çalışıyorum. Lütfen yanlış anlaşılmasın.

Oh ya, baskı baskı baskı, nereye kadar? :)

eylemsel
18-04-2009, 21:46
gayet açık ve güzel ifade etmişsiniz

unbe
18-04-2009, 22:52
sigara içenler çoğunlukta
çoğunluğun dediği olur:)
sigarayı seviyorum.

mücerred
19-04-2009, 04:30
Bu komiklikleri bir tarafa birakirsak,T.D.Sitesinin yapacagi önemli seyler olacagina inaniyorum. Dogrunun yaninda olmak anlayisi ile hareket ederek bir basin bildirisi ile bu konuda hükümeti destekledigini aciklayabilr.Ateist bir sitenin hükümeti desteklemesi (halkin sagligi konusunda dahi olsa)basinin ilgisini cekecektir.Ayrica T.D.sitesinin de bu gücü vardir.Muhalefet partilerine hatta her milletvekiline e mail cekilebilir.Bu konuya duyarli yapilarla temas kurulabilir.Böyle bir calismanin önemli bir diger getirisi de ateistlerin toplum gözünde mesrulasmasina hizmet etmesidir.
En azindan mecliste oylanana kadar site ana sayfasinda bir yazi gecilebilir.
Avrupada sigara yasaginin basarisi toplumdaki kahramanlar degildir.Saglik sigortalarinin sigaradan kaynakli saglik harcamalarina ayirdiklari paralardir.Sigara vergilerinin cok yüksek olmasina ragmen,bu vergilerin onlarca katinin tedavi vb masraflara akmasidir.
saygilarimla

unbe
19-04-2009, 23:57
iyide mevlüt
türkiyede bütün sorunlar halloldu bi sigaramı kaldı?
rahat bırakın yaw sigara tiryakilerini.

qw19
20-04-2009, 07:00
Mhmmd tek yol devrim e bir basamak kalmış.:)

mücerred
21-04-2009, 10:27
iyide mevlüt
türkiyede bütün sorunlar halloldu bi sigaramı kaldı?
rahat bırakın yaw sigara tiryakilerini.

Sen bir yerden basla gerisi gelir.
Sigaranin nasil bir illet oldugunu hepimiz biliyoruz.Herhalde kimse cocuguna sigara icmeyi tavsiye etmez.Sigaraya ne kadar düskün olursaniz olun cocuklarinizin odasinda sigarayi icmeyi düsünmüyorsunuzdur.Sevdikleriniz icin gösterdiginiz bu hassasiyeti ve fedakarligi kendiniz ve toplum icinde yapin
T.D.Sitesi bence bir bilinc sicramasinin sanal ortam da da olsa ete kemige bürünmüs halidir.Bu Ateistlerin mesrulasma istegidir.Bu bilincin yansimalarini bekliyorum.Illegal hayattan kurtulmak istiyorsak bu sosyal calismalarin icine kimligimizle katilmaliyiz.
saygilarimla

mücerred
22-04-2009, 06:23
YÖNETIM KURULUNA ACIK MEKTUP

Allah a karsi gelmek isyandir.
Ateist Allah a isyan etmez,arastirmalarinin sonucunda onu reddeder.Bu da bir bilinc sicramasidir.1Mayis konusunda sosyalistler gibi politik ve sinifsal bakmak zorunda degildir.Ancak kadin erkek esitligi,yasam hakki,cevre bilinci ,evrensel degerler konusunda sosyalistlerle kolkola girerler.Bu bilinc sicramasinin böyle tezahürleri yoksa,Allaha karsi gelen insan asamasini gecememissindir.

Sigara yasagina sahip cikmak bu bilincin yansimasidir.
Bu baglamda Y.K.nin tavir almasi talebimi tekrarliyorum.
saygiyla,sevgiyle