Orijinalini görmek için tıklayınız : Kıdemli Üyelik
Bu talep edilebilicek bir şey değildir, verilebilicek bir şeydir ki bu tür konulara da YK karar veriyor...
Belki sizin talebiniz de haklıdır ama durum bu şekilde işlemiş hep şu güne kadar anladığım kadarı ile...
Dip not: Eski konulara filan epey bakmışlığım var eğer tersi bir durum oldu ise bile ben hiç görmedim...
Bu üyelikleri ben istemedim; Frodo'nun'un söylediğine göre, bu üyelikler adayın sitede yapmış olduğu çalışmalara ve diğer üyelerin bu talepe olur vermesiyle oluyormuş.
Çünkü tüzüğümüze göre,
51- Kıdemli Üyelik ve Onur Üyeliği
a)Mesaj sayısı 250'ye ulaşan üyelerimiz Yönetim Kurulu'nun inisiyatifi doğrultusunda 'Kıdemli Üyelik' unvanı almaya hak kazanır. 'Kıdemli Üyelik' için -mesaj sayısı dışında- temel kriter üyenin forumda kullandığı üsluptur.
b) Gerek mesaj sayısı ile, gerek entellektüel faaliyeti ile, ya da farklı nedenlerle siteye ciddi katkısı olan DÖ üyesi kıdemli üyelere YK tarafından onur üyeligi payesi verilebilir. Onur üyeleri Yönetim forumları haricinde tüm forumların ve çalışma gruplarının aktif üyesi olmasa dahi katılımcılarıdır. Unvanlar Yönetim Kurulu Kararı ile verilir. Ünvanlar disiplin kurulu kararı ile geri alınabilir.
maddesinde sayılan kriterleri yerine getirdiğime inanıyorum. Ayrıca, üye olduğum günden bu yana geçen 2 yılda hiçbir üyeye herhangi bir saldırganlıkta bulunmadım. Çünkü bu durum karakterime terstir.
Ben, yalnızca mesaj sayım 1000'i geçerse ya da daha büyük bir sayıda ama bir üst sınırda "Kıdemli Üyelik"in verildiğini zannediyordum. benim asıl talebim bunadır. Ama bunun yanında, belki de ileride, "Onur Üyelik"ini elde edersem, bu benim için büyük onur olacaktır.
Özetle olay bundan ibarettir; Firestorm'un anladığı şekildeki gibi değil!
Güncel olarak forum yönetimi tarafından "Kıdemli" ünvanına layık görülen değerli üyelerimiz şunlardır:
anti-ka
Brian
Upuaut
Hasan Akçay
Shibumi
Naturelist
Russell
Olimpiyat
Subat
Forum içinde kullandığınız olumlu üslup ve yaptığınız katkılar için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.
Sevgili "kral çıplak"ıda unutmayalım...
Kimliklerden din hanesini kaldirtan saygideger Sinan Işık'ıda unutmayalım...
Kidemli uye olan butun arkadaslari tebrik ederim. :)
Firestorm
08-11-2012, 23:31
Kıdemli üyeliği hak eden arkadaşları tebrik ederim umarım daha uzun süreler, daha bol paylaşımlarla bizimle beraber olurlar...
Yani umarım kıdemli üyeliği aldım diye tatile çıkmazlar :heh:
Sevgili "kral çıplak"ıda unutmayalım...
Kimliklerden din hanesini kaldirtan saygideger Sinan Işık'ıda unutmayalım...
Kıdemli üyelik forum içerisindeki aktifliğine ve mesajlarının niteliğine göre verilmektedir(mesaj uslubu vb sebebler mesele)...
Şüpheci Dinsiz
08-11-2012, 23:47
Tebrikler arkadaşlar. :)
Sevgiler
hepinizi tebrik ederim degerli kardesle,.
Tebrikler, kıdemli üyeler :)
Cumayagittimgelicem
09-11-2012, 01:35
Tebrikler arkadaşlar, başarılarınızın devamını dilerim :)
idontneedagod
09-11-2012, 01:42
Tebrikler arkadaşlar.
Jesus-Christ
09-11-2012, 01:50
Tebrik ederim bende.
Ancak anlayamadığım birşey var. Kıdemli üye olunca ne oluyor?
Rumuzunuzun yanında kıdemli yazınca ne anlama geliyor? Kişi aynı kişi. Üslup bilgi birikimi ve bunu nasıl paylaştığı aynıdır.
Kıdemli, kıdemsiz üye?
Bir de onur üyesi var sanırım. Paylaşımlar için verilen bir ödül müdür? Bunlara neden gerek duyulduğunu bilmiyorum. Bilgilendirmek ister misiniz? Dinlerim.
Bilgilendirmek ister misiniz? Dinlerim.
http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=374297&postcount=235
Natürelist
09-11-2012, 12:21
Layik görüldügüm icin, yönetici arkadaslara tesekkür ederim, ayrica tebrik eden arkadaslara da tesekkür ederim. Darisi hepimizin basina, ve elbette hak edenler de vardir. Ancak ben buraya üye oldugumda cok acemi idim forum nedir? Kidem nedir? yada onu alayim diye bir kaidem de yoktu acikcasi. Turan Dursun'u isyerinde degerli kominist bir arkadas'dan 90'sanli yillarda duymustum katledildigini ögrendigimde üzülmüstüm ve taa..ki günümüzde internet yayginlasana kadar google amca'ya "Turan Dursun" yazdim ve karsima ilk bu site cikti, iyi cikmis :) ve sonrasi malum....
Tekrar'dan hepinize tesekkürler....
Layik görüldügüm icin, yönetici arkadaslara tesekkür ederim, ayrica tebrik eden arkadaslara da tesekkür ederim. Darisi hepimizin basina, ve elbette hak edenler de vardir. Ancak ben buraya üye oldugumda cok acemi idim forum nedir? Kidem nedir? yada onu alayim diye bir kaidem de yoktu acikcasi. Turan Dursun'u isyerinde degerli kominist bir arkadas'dan 90'sanli yillarda duymustum katledildigini ögrendigimde üzülmüstüm ve taa..ki günümüzde internet yayginlasana kadar google amca'ya "Turan Dursun" yazdim ve karsima ilk bu site cikti, iyi cikmis :) ve sonrasi malum....
Tekrar'dan hepinize tesekkürler....
Tebrik ederim, sevgili Natürelist abicigim. Kidemli üye sifatini fazlasiyla hakkediyorsun:thumb:
Diger kidemli üyeleride tabiiki tebrik ediyorum, onlarda muhakkak bu sifati hakkediyorlardir...
Kral ciplak abimi önermemin sebebi, sanal kahramanlikla yetinmeyip, aktif bir sekilde Ateizm ve Alevizme katkida bulunmus olmasidir.
Bunu kimliklerden din hanesini kaldirtarak kanitlamistir.
Rambozan davulcularina karsi girdigi mücadelede, yine Ateist ve islamdisi Alevilerin yararina bir istir...
Birileri gibi bol bol bos laf eden birisi degildir, icraat yapan birisidir. Ayriyetten, onun hem Alevi hemde Ateist oldugunu söyledigini hic duymadim:D
Umarim, ne demek istedigim anlasilmistir ;)
Sevgilerimle...
DEMAN
Hem Alevi hem de ateist nasıl oluyormuş? Anlayanlar anlatsa da biz cahiller de öğrenseler...
Yani Ateistler Alevimi oluyormuş? Çık işin içinden!
Çünkü DEMAN adlı üye şöyle demekte:''Birileri gibi bol bol bos laf eden birisi degildir, icraat yapan birisidir. Ayriyetten, onun hem Alevi hemde Ateist oldugunu söyledigini hic duymadim''
Buradan çıkan sonuç bence şudur; Bu kişi aslında ALEVİDİR ancak ateist olduğunu da biliyoruz...Fakat kendisi bunlardan söz etmiyor ama Aleviliğe de faydası dokunan bir kişi... Yanlış anlamışsam doğrusunu belirtsinler lütfen.
Hem Alevi hem de ateist nasıl oluyormuş? Anlayanlar anlatsa da biz cahiller de öğrenseler...
Yani Ateistler Alevimi oluyormuş? Çık işin içinden!
Çünkü DEMAN adlı üye şöyle demekte:''Birileri gibi bol bol bos laf eden birisi degildir, icraat yapan birisidir. Ayriyetten, onun hem Alevi hemde Ateist oldugunu söyledigini hic duymadim''
Buradan çıkan sonuç bence şudur; Bu kişi aslında ALEVİDİR ancak ateist olduğunu da biliyoruz...Fakat kendisi bunlardan söz etmiyor ama Aleviliğe de faydası dokunan bir kişi... Yanlış anlamışsam doğrusunu belirtsinler lütfen.
Yanlis anlamissin. Yazimin tamamini okursan, kral ciplak' i degilde, bir baskasini kastettigimi anlarsin. Kral ciplak yüzde yüz Alevi'dir :)
Yanlis anlamissin. Yazimin tamamini okursan, kral ciplak' i degilde, bir baskasini kastettigimi anlarsin. Kral ciplak yüzde yüz Alevi'dir :)
Siz yanlış yazmışsanız ona diyeceğim olamaz ancak benim yanlış anladığım yok. Buradan buyrun okuyun da ne yazdığınızı siz de görmeye çalışın ;
''Kral ciplak abimi önermemin sebebi, sanal kahramanlikla yetinmeyip, aktif bir sekilde Ateizm ve Alevizme katkida bulunmus olmasidir.
Rambozan davulcularina karsi girdigi mücadelede, yine Ateist ve islamdisi Alevilerin yararina bir istir...
Birileri gibi bol bol bos laf eden birisi degildir, icraat yapan birisidir. Ayriyetten, onun hem Alevi hemde Ateist oldugunu söyledigini hic duymadim''
Bu paragraf eğer siz yanlış yazmadıysanız, yani farkındalık sahibiyseniz sadece sn. KRAL ÇIPLAK ağabeyinizi betimlemektedir. Başka birisi söz konusu değil. Lütfen ne dediğinizi bilmeye gayret edin.
Siz yanlış yazmışsanız ona diyeceğim olamaz ancak benim yanlış anladığım yok. Buradan buyrun okuyun da ne yazdığınızı siz de görmeye çalışın ;
''Kral ciplak abimi önermemin sebebi, sanal kahramanlikla yetinmeyip, aktif bir sekilde Ateizm ve Alevizme katkida bulunmus olmasidir.
Birileri gibi bol bol bos laf eden birisi degildir, icraat yapan birisidir. Ayriyetten, onun hem Alevi hemde Ateist oldugunu söyledigini hic duymadim''
Bu paragraf eğer siz yanlış yazmadıysanız, yani farkındalık sahibiyseniz sadece sn. KRAL ÇIPLAK ağabeyinizi betimlemektedir. Başka birisi söz konusu değil. Lütfen ne dediğinizi bilmeye gayret edin.
Sayın "fakındalık".
Bakın burada diyor ki "ATEİZME katkıda bulunmuş".
"Ateist olmuş." demiyor.
Burada da Müslüman yazısını sildirmiş sanırım.
Ateist olduğu anlamına gelmez bu.
Müslüman "olmayan" herkesi ateist mi sanıyorsunuz acaba?
Bu cümleden de "ateist oldu" gibi bir anlam çıkmaz.
Siz nasıl başardınız bunu, merak ettim.
Bakın ne diyor?
"hem Alevi hem de ateist olduğunu söylediğini hiç duymadım."
Hani "ateist" olduğunu söyleyen cümle hangisi?
Siz daha okuduğunuz basit bir paragrafı bile anlayamıyorken, burada "FARKINDALIK" muhabbeti yapmanız çok tuhaf : )
Bir de demişsiniz ki "yanlışım varsa düzeltin".
Bakın, kendinizden de emin değilsiniz bir üstteki cevabınızda.
Ama sonra ne demişsiniz?
"Siz yanlış yazmışsanız ona diyeceğim olamaz ancak benim yanlış anladığım yok."
Madem bu kadar eminsiniz, neden "yanlışım varsa düzeltin" diyorsunuz?
1- Farkındalık sahibi kişiler, niye gereksiz laf eder?
2- Ya da gereksiz laf edilmemişse, farkındalık sahibi bu kişiler, hatasını niye kabul etmez/edemez?
Sayın "sesli".
Size lazım olan tek şey FARKINDALIK
: )
Kıdemli üyelik, siteyi kuran arkadaşların belli kıstasları sağlayan üyeleri onurlandırmak için düşündükleri bir hoşluktan başka bir şey değil. Ne günlük köfte ekmek istihkakına bağlanıyorsunuz ne de forumlarda kabadayı gibi ahkam kesebiliyorsunuz. İsminizin altında sitede bolca bulunduğunuza ve yazışmalara katıldığınıza kanıt olarak "Kıdemli Üye" yazıyor o kadar.
Yani X de buna layıktır, kesinlikle kıdemli üye seçilmelidir gibi bir şey neden dillendirilir anlamış değilim. Yapmayın arkadaşlar.
Başbakanı koltuk sevdalısı, megaloman diye niteleyenlerin Kıdemli Üyelik için birbirini yemesi hoş olmaz değil mi? :)
Kıdemli üyelik, siteyi kuran arkadaşların belli kıstasları sağlayan üyeleri onurlandırmak için düşündükleri bir hoşluktan başka bir şey değil. Ne günlük köfte ekmek istihkakına bağlanıyorsunuz ne de forumlarda kabadayı gibi ahkam kesebiliyorsunuz. İsminizin altında sitede bolca bulunduğunuza ve yazışmalara katıldığınıza kanıt olarak "Kıdemli Üye" yazıyor o kadar.
Yani X de buna layıktır, kesinlikle kıdemli üye seçilmelidir gibi bir şey neden dillendirilir anlamış değilim. Yapmayın arkadaşlar.
Başbakanı koltuk sevdalısı, megaloman diye niteleyenlerin Kıdemli Üyelik için birbirini yemesi hoş olmaz değil mi? :)
Altına imzamı atarım. Kişilerin kıdemli olması veya olmaması kime ne kazandırır anlamam. Yazdığı mesaj sayısı ortadadır.
Ayrıca kimseyi pekk ilgilendirmeyen bu konu için yönetim olarak oturum yapıp zaman harcıyorsanız vakit kaybınızı başka faydalı işlere harcayabilirsiniz.
Kıdemli üyeliği hak eden arkadaşları tebrik ederim umarım daha uzun süreler, daha bol paylaşımlarla bizimle beraber olurlar...
Yani umarım kıdemli üyeliği aldım diye tatile çıkmazlar :heh:
Kıdemli üyelik forum içerisindeki aktifliğine ve mesajlarının niteliğine göre verilmektedir(mesaj uslubu vb sebebler mesele)...
Teşekkürler Firestorm, forumdaki moderatörler ve diğer arkadaşlar. Senin de son paragrafta söylediğin gibi, aslında "Kıdemli Üyelik"e ihtiyacım yok ama diğer üyelerden ayrılabilmemiz için bunun şart olduğunu düşünüyordum. Bununla birlikte, ben genellikle mesajlarımı 2-3 satır yazan birisi değilim; daha çok, uzun metinler yazan ve metnin uzunluğu buraya sığmadığı çoğu zaman da PDF formatında size sunan bir araştırmacıyım.
Ben hep şuna inanmışımdır: Çok uzun yazı yazmaktan çok, ortaya bir tablet ve çevirisini koymam çok şeyi anlatır. Tıpkı bir resim gibi.
Sonra siz bu resme bakıp gerekli dersleri çıkarırsınız. Ancak bu resmi ortaya koyabilmek gerçekten de çok büyük bir yetkinlik ister. Bu da "Nitelik" demektir.
İleride şimdilik depomda olan bu resimleri ortaya koyup daha iyi çalışmalar sunmak üzere şimdilik hoşçakalın!
Saygılarımla, UPUAUT.
Sevgili Sesli, ben sizin gibi özbeöz Türk degilim. Ben Zazaoglu Zazayim! Benden bu kadar:):
Ayrica mesajin yerine ulastigindan eminim, siz kafanizi fazla yormayin isterseniz. Cok merak ettiyseniz, size özelden bildiririm:)
Sayın "fakındalık".
Bakın burada diyor ki "ATEİZME katkıda bulunmuş".
"Ateist olmuş." demiyor.
Burada da Müslüman yazısını sildirmiş sanırım.
Ateist olduğu anlamına gelmez bu.
Müslüman "olmayan" herkesi ateist mi sanıyorsunuz acaba?
Bu cümleden de "ateist oldu" gibi bir anlam çıkmaz.
Siz nasıl başardınız bunu, merak ettim.
Bakın ne diyor?
"hem Alevi hem de ateist olduğunu söylediğini hiç duymadım."
Hani "ateist" olduğunu söyleyen cümle hangisi?
Siz daha okuduğunuz basit bir paragrafı bile anlayamıyorken, burada "FARKINDALIK" muhabbeti yapmanız çok tuhaf : )
Bir de demişsiniz ki "yanlışım varsa düzeltin".
Bakın, kendinizden de emin değilsiniz bir üstteki cevabınızda.
Ama sonra ne demişsiniz?
"Siz yanlış yazmışsanız ona diyeceğim olamaz ancak benim yanlış anladığım yok."
Madem bu kadar eminsiniz, neden "yanlışım varsa düzeltin" diyorsunuz?
1- Farkındalık sahibi kişiler, niye gereksiz laf eder?
2- Ya da gereksiz laf edilmemişse, farkındalık sahibi bu kişiler, hatasını niye kabul etmez/edemez?
Sayın "sesli".
Size lazım olan tek şey FARKINDALIK
: )
Demekki Türkcem o kadarda kötü degilmis:party:
Sagolasin, bra Jingo:kiss:
kral ciplak
10-11-2012, 23:08
Sevgili DEMAN
Beni, kıdemli üyeliğe layık görüp yönetime önermişsin...
Duyarlılığın için teşekkürler...
Karşılığını alacağını sanmıyorum...
Zira bu statüyü hak edebilmenin şartlarını oluşturduğum konusunda bazı arkadaşlar gibi benim de şüphelerim var...
Forum kurallarından biri forumdaki mesajların 250 sayısına ulaşması ve netliği,
ve bir de sayın Süper Moderatör Firestorm-un tırnak içinde özellikle belirttiği şekliyle " üslup " meselesi var...
Mesaj sayım oldukça düşük...
Mesajlarımın netliği konusunda iddialı değilim...
Gerek imla kurallarındaki yetersizliğim,
ve gerek se kendime özgü cümle kurgum nedeniyle net mesajlar verememiş olabilirim...
Sayın Süper Moderatör Firestorm-un özellikle belirttiği gibi üslup konusunda da sıkıntı olabilir...
Bir Alevi forumunda kendisi bana bu konuda bazı uyarılarda bulunmuştu...
Aynı durum burada da devam ediyor olmalı ki tırnak içinde belirtme ihtiyacı duymuş...
Tabi, bunlar çok önemli konular...
Atlamak olmaz...
250 mesaj yazacaksın,
mesajların net olacak,
ve en önemlisi, üslubun düzgün olacak...
Hal böyle olunca demek ki sen yanlış birini aday göstermişsin...
Sevgili DEMAN...
Beni birilerine kabul ettirme konusunda bıkmaz usanmaz bir çaba içerisindesin...
Bu konuda seni hayretle izliyorum...
Lütfen kendini boşuna paralama sevgili kardeşim...
Beni anlayan anladı...
Beni TC. anladı...
Yerel mahkeme anladı...
Diyanet İşleri Başkanlığı anladı...
Yargıtay anladı,
İSLAMOFAŞİSTLER anladı,
Alevi İslamcılar anladı...
Türk-İslamcılar anladı...
Ilımlı İslamcılar anladı...
Liberaller anladı...
Ve bir de AİHM anladı…
Anlamayanlar, bizim solcular ve A-teist-ler...
Hal böyle olunca,
sana derim ki,
işin çok zor yorma kendini...
Sevgili DEMAN...
Benimle ilgili bişeyler anlatmışsın ve yaptığım eylemlerin Alevizm-e ve A-teizm-e katkı olduğunu söylemişsin...
Burası yeri olmasa da,
yine de tespitin çok doğru…
Fakat bunu SESLİ isimli üyemize anlatmak çok zor...
Çünkü O kendini aşmış...
O, farkındalığın uç noktasına ulaşmış...
O, öyle bir farkındalık gücüne sahip ki,
ifadelerindeki yanlışları şak diye buluvermiş…
Ayrıca ve hepsinden önemlisi,
bir insanın hem Alevi, ve hem de A-teist olamayacağını karara bağlamış…
Farkındalık işte böyle bir şeydir...
Şu A-teistlik meselesi hemen her yerde karşılaştığım bir konu…
Aleviysen birilerine göre mutlaka Ateist-sindir...
Ama aynı zamanda kendine A-teist-im diyen birine göre de A-teist olman mümkün değildir...
Bu öyle karışık bir mesele ki,
anlatması da zor,
Anlaması da…
Örneğin,
karşısına çıktığım mahkeme hakimi ve savcısına göre ben bir A-teist-im…
Devamında,
şeriatçısına, Türk-İslamcısına, ılımlı-İslamcısına, Alevi-İslamcısına, ulusalcısına ve bilumum düzen yanlısı güruha göre de ben bir A-teist-im…
Bana sürekli sorulan bir sorudur “ sen A-teist misin? “ sorusu…
Bu soruya hiçbir zaman evet yanıtını vermedim ,
veremedim…
Çünkü, bana göre ben, A-teist olabilecek yeterlilikte biri değilim…
Ve yine bana göre,
A-teist kişi, Alevilikte EN ÜST MERTEBE OLAN KAMİL İNSAN- a çok benzer birisidir…
Dikkatli incelendiğinde Alevilik-in ÖRTÜLÜ A-TEİZM olduğu görülecektir…
Her ne kadar Alevilikte bazı inançsal ögeler bulunsa da,
Sonuçta Alevilik DOĞAL, DOĞA İNANCIDIR-DİNİDİR…YAŞAM BİÇİMİDİR…
Alevilik, evreni, doğayı, canlıları kutsar ve insan-ı tanrılaştırır…
Böyle bir inanç biçimi başta İslam dini olmak üzere tek tanrılı dinlere taban tabana zıt olduğu içindir ki, her türden şeriatçılar Aleviliği DİNSİZLİK OLARAK GÖRMÜŞLERDİR…
Ve yine o yüzdendir ki,
A-teistlerin en yakın dostları Alevilerdir…
Sevgilerimle...
Natürelist
11-11-2012, 18:15
Tebrik ederim, sevgili Natürelist abicigim. Kidemli üye sifatini fazlasiyla hakkediyorsun:thumb:
Diger kidemli üyeleride tabiiki tebrik ediyorum, onlarda muhakkak bu sifati hakkediyorlardir...
Kral ciplak abimi önermemin sebebi, sanal kahramanlikla yetinmeyip, aktif bir sekilde Ateizm ve Alevizme katkida bulunmus olmasidir.
Birileri gibi bol bol bos laf eden birisi degildir, icraat yapan birisidir. Ayriyetten, onun hem Alevi hemde Ateist oldugunu söyledigini hic duymadim:D
Umarim, ne demek istedigim anlasilmistir ;)
Sevgilerimle...
DEMAN
Sevgili DEMAN tesekkür ederim.
Su kidemli olayini artik fazla büyütmek istemiyorum, verilene ne ala...verilmeyene de. Gözümüz'de fazla büyütmeyelim, benim icin olsada olmasada pek önemi yok. Ilk basta da dedigim gibi illa da herhangi bir ödül alacagim diye burada bulunmuyorum.
Gelelim seni yanlis anlayan sayin Sesli'ye
Sayin Sesli, Deman arkadasin ne demek istedigi ortada bu kadar acikken, siz hala ne dedigini bilmeye davet ediyorsunuz? ve hala "farkındalık" dan dem vuruyorsunuz. Insanlari farkindaliksiz'la suclama tutumunuzdan lütfen rica ederim vazgecin. Daha bu kadar acik ve net bir (gönderme) ileti'sini carpitirsaniz eger, Ateizm'i nasil anlayacaksiniz???? Bu arada Jingo arkadasimiz zaten izah etmis, artik bundan sonra konuyu bulandirmanin bir anlami yok.
Iyi forumlar...
Firestorm, Deist_tr ve irsArtvin arkadaşlarımız site tüzüğümüzde yazılı olan kıdemli üyelik niteliklerine uygun davranış ve tavırlarından ötürü layık görülerek Kıdemli Üyelerimiz olmuşlardır. Kendilerine verdikleri emek ve kullandıkları üslup için gönülden teşekkür ederiz.
Layik oldugunuz kidemli unvanini coktan haketmistiniz; her ucunuzu de tebrik ederim.
Firestorm, Deist-tr, irsArtvin, hepinizi tebrik ederim.
Üç arkadaşımızı da tebrik ederim.
bursali68
01-10-2013, 10:25
Merhaba,
Arkadaşları tebrik ederim....
Erdem Alaca
01-10-2013, 10:46
Her üç arkadaşımı da tebrik ederim...
Şüpheci Dinsiz
01-10-2013, 13:36
Kıdemli üyeliğe layık gören tüm forum üyelerine teşekkür ederim sevgili arkadaşlar.
Ben de sevgili Firestorm'u ve sevgili irsArtvin'i tebrik ederim.
Sevgiler
Firestorm
03-10-2013, 17:50
Teşşekkür ederim arkadaşlar ayrıca benim dışımda kidem alan arkadaşları da tebrik ederim. Umarım elimizden geldiği kadar buna yakışırız.
irsArtvin
05-10-2013, 18:53
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, okulum ve işlerim nedeniyle siteyi her daim takip edemesem de bünyesinde oldukça kaliteli insanları ihtiva eden ve buna binaen paylaşımların niteliğinin de oldukça yüksek merhalede olduğu böylesine güzel bir sitede bulunmaktan ve de buradaki değerli insanlarla fikir teatisi yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum.
Sadece sitede vakit geçirmekten bile oldukça haz alıyorken üstüne bir de site yönetimi tarafından “kıdemli üye”lik vasfına laik görülmek benim için ayrı bir mutluluk ve gurur verici bir durum.
Bu kararın alınmasında rol alan herkese, tüm site yönetimine ve de tebrik eden tüm değerli dostlara teşekkürlerimi ve bütün samimiyetimle en içten muhabbetlerimi sunarım. Ayrıca benim gibi “kıdemli üye”lik vasfına laik görülen sevgili Firestorm’u ve de sevgili Deist_tr’yi tebrik eder, karanlığa karşı vermiş olduğumuz bu savaşta birer aydınlık savaşçısı ve neferi olarak bizi yalnız bırakmamalarını temenni ederim.
Saygılarımla…
Deist_tr ve irsArtvin'le pek çok konuda fikir uyuşmazlığımız olsa da, tartışma kültürümüzü zenginleştiren üslupları ve konulara akılcı yaklaşımlarını beğendiğimden kendilerini takip ediyorum. Böyle arkadaşlar ne kadar çok yazarsa site için o kadar iyi.
Baskoylu
05-10-2013, 23:26
Saygideger Uc arkadasimizi tebrik ediyor.. mucadelelerinde basarilar diliyorum.
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
Natürelist
06-10-2013, 06:38
Her üc arkadasi da tebrik ediyor yollari acik olsun diyorum... Zaten fikir uyusmazligi olsa idi burayai ben coktaaaan terketmistim, tabii ki bazi konularda herkes birbiri ile hemfikir olmayabilir. Ama unutmayalim, burasi özellikle dinleri elestiren bir sitedir, siyasi, felsefi, ve kendi görüs acisi bence ikinci planda olduguna ve olmasina inaniyorum... Yoksa tükettigimiz enerjiye yazik!
Vefik Sami
06-10-2013, 12:09
Her üc arkadasi da tebrik ediyor yollari acik olsun diyorum... Zaten fikir uyusmazligi olsa idi burayai ben coktaaaan terketmistim, tabii ki bazi konularda herkes birbiri ile hemfikir olmayabilir. Ama unutmayalim, burasi özellikle dinleri elestiren bir sitedir, siyasi, felsefi, ve kendi görüs acisi bence ikinci planda olduguna ve olmasina inaniyorum... Yoksa tükettigimiz enerjiye yazik!
Dinleri ve hatta dindarları eleştirmek, anayasal bir hak olan "Din ve Vicdan hürriyeti" bağlamında hakkınızdır. Fakat bu sâdece hak olmaktan öteye gitmemeli. Dinler ve dindarları eleştirmek "amaç" olursa eğer, muhataplarınıza da aynı hakkı tanımış olursunuz. Her kesim kendi amacı doğrultusunda koyu bir propaganda faaliyetine girişirse, bu defa toplumda huzur kalmaz.
Ben bir MESİH imanlısıyım. Bu sitenin de ateist/agnostik ve deist üyeler ağırlıklı bir site olduğunu bilerek geldim. Maksadım "propaganda" değil, paylaşmak ve öğrenmek. Eğer eleştiriler "hak" olarak görülür ise, paylaşma ve öğrenme kavramları bir anlam ifâde eder. Yok eğer; yazınızda vurguladığınız şekliyle bir "amaç" ise çok sesliliğin bir anlamı kalmaz.
Forum "Yurttan sesler korosu" hâline dönüşür.
[QUOTE]Yok eğer; yazınızda vurguladığınız şekliyle bir "amaç" ise çok sesliliğin bir anlamı kalmaz.
Forum "Yurttan sesler korosu" hâline dönüşür.[/QUOTE
Sitemizde, amac, tum insanligin dinlerden ozgurlugune kavusturmak olmasi, inanclilara saygisizlik edilsin demek olmadigini anladiginiza inaniyorum. Bir cogumuz daha once dinsel tutsaklar oldugumuzdan, tam da aksine, inanirlari iyi tanidigimizi defalarca gosterdik.
Sayin naturalist kardesimizin, dinlerden ozgurluk amacimizin, bu sitede, diger politik goruslerin ustunde oldugunu soylemesinin, neden bir tepki dogurdugunu pek anliyamadim sevgili vefik kardesim.
Vefik Sami
06-10-2013, 20:02
[QUOTE]Yok eğer; yazınızda vurguladığınız şekliyle bir "amaç" ise çok sesliliğin bir anlamı kalmaz.
Forum "Yurttan sesler korosu" hâline dönüşür.[/QUOTE
Sitemizde, amac, tum insanligin dinlerden ozgurlugune kavusturmak olmasi, inanclilara saygisizlik edilsin demek olmadigini anladiginiza inaniyorum. Bir cogumuz daha once dinsel tutsaklar oldugumuzdan, tam da aksine, inanirlari iyi tanidigimizi defalarca gosterdik.
Sayin naturalist kardesimizin, dinlerden ozgurluk amacimizin, bu sitede, diger politik goruslerin ustunde oldugunu soylemesinin, neden bir tepki dogurdugunu pek anliyamadim sevgili vefik kardesim.
Merâmımı iyi anlatamadım demek ki. Burada inancım yüzünden herhangi bir baskı ya da aşağılama ile karşılaştığımı söylemedim. Tam aksine hiç bir forumda olmadığım kadar rahatım. Bir ateist, hemen bütün inanırların Tanrı fikrinden, inancından kurutulmasını temenni edebilir. Bu nedenle de fikir ve birikimlerini inanırlarla paylaşabilir. Burada bir yanlışlık yok.
Fakat temenni amaç olunca, başka şartlar oluşabilir.
Misâl; ben de hemen bütün ateist, agnostik, deist ya da farklı inançlardan olan insanların, İncilden benim anladıklarımı - hatta çok daha fazlasını - anlamalarını ve İncil'e (Matta, Markos, Luka, Yuhanna) inanmalarını temenni edebilirim. Fakat bu temennim amaç olunca, işin içine dayatmalar da girebilir.
Natürelist
06-10-2013, 23:24
Dinleri ve hatta dindarları eleştirmek, anayasal bir hak olan "Din ve Vicdan hürriyeti" bağlamında hakkınızdır. Fakat bu sâdece hak olmaktan öteye gitmemeli. Dinler ve dindarları eleştirmek "amaç" olursa eğer, muhataplarınıza da aynı hakkı tanımış olursunuz. Her kesim kendi amacı doğrultusunda koyu bir propaganda faaliyetine girişirse, bu defa toplumda huzur kalmaz.
Ben bir MESİH imanlısıyım. Bu sitenin de ateist/agnostik ve deist üyeler ağırlıklı bir site olduğunu bilerek geldim. Maksadım "propaganda" değil, paylaşmak ve öğrenmek. Eğer eleştiriler "hak" olarak görülür ise, paylaşma ve öğrenme kavramları bir anlam ifâde eder. Yok eğer; yazınızda vurguladığınız şekliyle bir "amaç" ise çok sesliliğin bir anlamı kalmaz.
Forum "Yurttan sesler korosu" hâline dönüşür.
Sayin Vefik Sami, siz buna ister amac deyin ister propaganda, adina ne derseniz deyiniz, ancak su yazdiklarimizin bile bir amaci vardir ve bellidir. Ve toplumun yasam tarzini ve hak hukuk sinirlarini belirleyen unsurlar su an maalesef dini dogmalardir, sonuclarini her zaman ürpererek izliyoruz, dinlerin insanlara pek bir sey kazandirmadigi gibi artik daha iyi bir yasam icin gelecek kusaklara karsi kendimi borclu oldugumu hissediyorum... Eger amac bu ise, bence cok da güzel bir amac...
Ayrica ne imanlisi olursaniz olunuz, kaliteli iman önceligi de sayilmaz, yani adi üstünde i-n-an-c, buna ister mesihli iman deyiniz ister musa'li, ister muhammed'li iman, sonucta tüm dinlerin cikis noktasi bellidir, burada inandiginiz kitabin exodus bölümüne bakmaniz yeterli olacaktir....
Evet vartor hocam dogru algilamis, "dinlerden ozgurluk amacimizin, bu sitede, diger politik goruslerin ustunde oldugunu" demek istedigimi bir kez daha yineliyorum...
Iyi forumlar...
Singularity
20-02-2025, 16:37
Herhalde 250'yi geçtim. Geçtim mi? Sanki 5 yıl önce filan geçtim.