Orijinalini görmek için tıklayınız : TÜRK Olmak!!!
bu yazıyı gazetede okudum
yurtdışında yaşayan gurbetçilerimizden biri sözcü gazetesine yollamış
çok duygulandım ve çok hoşuma gittiğinden sizlerle paylaşmak istedim.
Türk olmak osmanlının borcunu ödemektir.kosovada ve bosnada batı trakyada ve makedonyada geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir.
Türk olmak kıbrısta hocalıda anadoluda ve balkanlarda soykırıma uğrayıp karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır.
avrupada hor görülmektir.vize kuyruklarında itilip kakılmaktır.arabaya koşulan ilk atın vatanında,ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta,yazının bulunduğu,paranın icat edildiği,her metrekaresinden bereket fışkıran topraklarda,kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir.istanbulda doğu romayı yıkıp da yeni roma olan ABye girmek için kapı dibinde tek ayak üstünde beklemektir.
Türk olmak çanakkalede ölmektir.çanakkalede ölmeden önce düşmana su vermek ve yaralısını kendi sırtında hastaneye taşımaktır.
sabahları odana rahmet dolsun diye camı açmaktır.kar yağdığında kayak yapmayı değil evsizleri düşünmektir.
balkon köşesine kuşlar için kışın ekmek kırıntısı yazın su koymaktır.
yağmura rahmet kara bereket diye bakmaktır.
Türk olmak harap bir ülkede,işgalci ordulara kadınıyla,yaşlısıyla,kazmayla kürekle karşı koyabilmektir.Türk olmak davuu-zurnayla askere uğurlanmaktır.Türk olmak annenin şehit oğlunun ardından bir oğlum daha olsun onu da vatan için göndereceğim demektir.
Türk olmak evindeki bir kap çorbanın yarısını tanrı misafirine ikram etmektir.kendi yerde misafiri döşekte yatırmaktır.türk olmak milli maçta ağlamaktır.
Türk olmak,yunusu bilmektir,aşık veyseli sevmektir.mevlanayı,hacı bektaşi veliyi ve hoca yeseviyi tek satırını okumasada yüreğinde taşımaktır.
Türk olmak,saz çaldığında,ney üflendiğinde,kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında birde yemen türküsünde yüreğinin diplerinde sızı hissetmektir.hayatın sana verdiklerine nasip vermediklerine kısmet demektir.her işin en hayırlısına inanmaktır ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir.
Irk sözünü bilmeden yaşamak,yaratılanı yaratandan ötürü sevmektir.
magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsada silkinip üzerindeki ölü toprağını seçimlerde kısmende olsa atabilmektir.
Türk olmak buhran zamanında birçok ülkede mesela arjantinde mağazalar yağmalanırken,daha ağır buhranlarda sıraya girerek sorumlusuna en ağır cezayı tek bir cam kırmadan sandıkta kesmektir.
Türk olmak en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak,en dertli gününde bile her melanetin şafakta biteceğine inananırk kevekkül göstermektir.
Türk olmak,sayısız medeniyete mezar olmuş anadoluda bin yıldır diri olmaktır,iri olmaktır,bir olmaktır.hissedebilene Türk olmak ebedi bir mutluluktur.
o kadar güzel içten yazılmış bir yazı ki üzerine söylenebilecek çokta bişi bulamıyorum.
yorumlarınıza.....
Türk olmak osmanlının borcunu ödemektir. kafadan kaybetti :D
bu yazı nedense ilgi görmedi pek
güncelliyorum....
Çok güzel sayın unbelieving,teşekkürler paylaştığınız için.
Bizi kendileri gibi ruhsuz ve duygusuz zannedenler okusunlar bunları,yada kendi memleketine düşük gözle bakan akılları karışmış olanlar...
Bu milletin bir gün dünyanın en modern,çağdaş ve örnek gösterilecek ülkesi olması dileklerimle,çünkü bunu gerçekten hakediyoruz...
Saygılarımla...
Türk Olmak...her fırsatta seni sırtından vuran bir toplulukla aynı toprakları paylaşmak bütün bunlara rağmen metanetle durup şehit evlatlarının acısına katlanabilmektir.
Felsefeci 87
18-06-2009, 22:54
Türk olmaktan önce; İnsan olmak gerekiyor bu dünyada.. İnsan olmadan, insan gibi yaşamadan, insani değerlere saygı duymadan; Türk olun, Alman olun, Fransız olun.. Ne olursanız olun, Bunun hiçbir önemi yoktur.
Türk zaten insani değerler taşıyor,önemli olan bunun bilincine sahip olmak ve insani değerler dışında kalıpda dünyaya kendini insanmış gibi gösteren kirli yüzlere,yaptıkları sömürge ve vahşetleri dolayısıyla karşılarında dikilebilmek...
Felsefeci 87
18-06-2009, 23:22
Türk zaten insani değerler taşıyor,önemli olan bunun bilincine sahip olmak ve insani değerler dışında kalıpda dünyaya kendini insanmış gibi gösteren kirli yüzlere,yaptıkları sömürge ve vahşetleri dolayısıyla karşılarında dikilebilmek...
Her milletden insani değerler taşımayan kişiler olduğu gibi; Türklerden de insani değer taşımayan birçok kişi mevcuttur. Sanırım gündemi pek takip etmiyorsunuz. Her gün bir insan boğazlanıyor nerdeyse. Her gün birileri öldürülüyor. Bu da maalesef bizim ülkemizde yaşanıyor..
İnsanların akli dengeleri bozuk olabilir,bu her toplumda bvarolmaktadır ve tabiki önüne geçilmesine çalışılmalıdır.Ama ülke olarak Türk kadar kendinin reklamını yapamayıpihaksız yere kötü gösterilen ve üstelik gerçek kötü olanlar tarafından azarlanan başka bir ülke yoktur.
Biz burda toplumsal değil milletsel bi bakış açısıyla bakıyoruz olaya,yoksa bu tür olayların olmadığı bir yer dünya üzerinde yoktur.
Saygılarımla...
Türk olmaktan önce; İnsan olmak gerekiyor bu dünyada.. İnsan olmadan, insan gibi yaşamadan, insani değerlere saygı duymadan; Türk olun, Alman olun, Fransız olun.. Ne olursanız olun, Bunun hiçbir önemi yoktur.
sevgili felsefeci
Bu noktaya gelebilmiş olmana sevindim.
saygılarımla
Felsefeci 87
18-06-2009, 23:30
sevgili felsefeci
Bu noktaya gelebilmiş olmana sevindim.
saygılarımla
Sanırım daha önce bu noktada olmadığımı düşünüyordunuz sevgili dilaver abim. :)
Sanırım daha önce bu noktada olmadığımı düşünüyordunuz sevgili dilaver abim
düşünmüyorum, eminim. Tartışmalar, başlıklar hala DK da mevcuttur. Senin karşı çıkışların ve temelleri de. Neyse bunlar artık mazi olmuş durumda. Üzerinde durmanında bir anlamı yok artık.
saygılarımla
Felsefeci 87
18-06-2009, 23:35
Sanırım daha önce bu noktada olmadığımı düşünüyordunuz sevgili dilaver abim
düşünmüyorum, eminim. Tartışmalar, başlıklar hala DK da mevcuttur. Senin karşı çıkışların ve temelleri de. Neyse bunlar artık mazi olmuş durumda. Üzerinde durmanında bir anlamı yok artık.
saygılarımla
Yazmış olduğum yazıların milliyetçiliği körükleyecek türden yazılar olduğuna inanmıyorum. Karşı tarafın da milliyetçilik yaptığını da unutmuşsun anlaşılan. :)
Karşı tarafın da milliyetçilik yaptığını da unutmuşsun anlaşılan.
fark eder mi felsefeci. Ayrıca karşı taraf milliyetçi degildi. Bunu da çok iyi biliyorum ve o zaman defalarca sana izah etmeye çalışmıştım. Bu sitede milliyetçi kürtler asla olmadı, olsa da kalıcı olamadılar. İsteseler de izin vermedik.
O genç arkadaşım da degildi. Ama bunu sizlerin anlaması yıllar alıyor.
saygılarımla
eylemsel
18-06-2009, 23:51
TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir
Evet tıpkı batının görmek istediği bir Türk olmuşsunuz sayın eylemsel.Daha mileltiniz için dönen oyunları bile göremiyorsunuz.Sizde bunlara komplo teorisi diyorsunuzdur heralde.
O halde osmanlının son yılları ve batının yıkma çabalarıyla,günümüz koşullarını bir karşılaştırın bakalım aradaki benzerliği görebilecekmisiniz.
Bir türk dünyaya bedeldir evet neden acaba.
İngiliz,italya,fransız,rus,yunan ve içtende ermeniler ve padişahçıları karşısına alıp yenmiştir,ondan olsa gerek bu terimde...
Saygılarımla...
O halde osmanlının son yılları ve batının yıkma çabalarıyla,günümüz koşullarını bir karşılaştırın bakalım aradaki benzerliği görebilecekmisiniz.
Sayın nogada
Osmanlı da türklerin durumunu anlatabilirmisiniz bize. Örnegin Ebu Suud fetvalarıyla başlayailirsiniz. Osmanlının neresinde Trüklük var.
saygılarımla
BASKALTURK
19-06-2009, 00:02
Ellerine saglik arkadasim guzel yazi eklemissin.
Iyi bir Turk olabilmek,iyi bir insan olabilme'nin erisilecegi en ust noktadir.Bizler bu yuzden Turkuz ve en ustun insanlariz!
Tarihinde bu kadar aci cekip hala insan olmaya calisan baska millet yoktur.
Turk olmak iinsanligin'dan maraz dogdugu halde, insanlik yapmaya devam etmektir.Tanri Turku korusun!esenlikle
Sayın dilaver osmanlının türklüğü öne çıkardığını söylemedim.Ama kök itibariyle emperyalizmin istekleri doğrultusunda aynı şeyler yaşanıyor.Sonuçta biz osmanlının mirasını aldık ve batının gözünde yine aynı oyunlar ve planlar o veya bu şekilde değişmeden devam etmektedir.
BASKALTURK
19-06-2009, 00:06
Sayın nogada
Osmanlı da türklerin durumunu anlatabilirmisiniz bize. Örnegin Ebu Suud fetvalarıyla başlayailirsiniz. Osmanlının neresinde Trüklük var.
saygılarımla
Sayin dilaver,su siteye geldim geleli sizinle hemfikir oldugum bir dusunce oldu ya,artik olsem de gam yemem!esenlikle
Osmali'nin Turk dusmanligi
http://uluturkculuk.com/index.php?topic=375.msg1392#msg1392
sayın baskaltürk
ben sadece gerçegin peşindeyim. Gerçegi de kendime göre egip bükmem.
İnsandan yana iseniz daha çok ortak paydamız olabilir. Yeter ki bilimin yanlışlanabilirlik prensibine uyalım.
saygılarımla
Sayın baskalturk.Osmanlının türklüğü öne çıkarmasından değil,batının bu topraklardaki gözünden bahsediyorum ben.Sonuçta biz osmanlının mirasını aldık.Ve onalr için değişen tek şey ülke ismi.Amaç aynı bizi sindirebilmek.Sanırım anlatamıyorum ben derdimi.
Saygılarımla...
Sonuçta biz osmanlının mirasını aldık
Sayın nogada
Osmanlının ancak borçlarını aldık, bir de yıkılmışlıgını.
Osmanlının bize mirası nedir size göre, ne bırakmıştır. Harap bir ülke ve duyuni umumiye borçları. Başka var mı .
saygılarımla
Absürdist
19-06-2009, 00:21
Iyi bir Turk olabilmek,iyi bir insan olabilme'nin erisilecegi en ust noktadir.Bizler bu yuzden Turkuz ve en ustun insanlariz!
-ben bunu anlamadım. Nasıl oluyor anlatırmısın?
-Ayrıca yazında hem en üstün insanlarız demişsin hem de insan olmaya çalışıyoruz demişsin.
üstün bir insan , insan olmaya çalışır mı?
Sayın dilaver beni neden anlayamadığınızı henüz çıkarmış değilim.
Bakın mirası ben emperyalist ülkeler üzerinden düşünüyorum.Onların bu bölge için olan planlarını devraldık demek istiyorum.Sonuçta deişen ülke bir isim ama biz gene onlar tarafından aynı planlar içinde görülüyoruz.Onların bizim bölgemiz üstündeki idealleri aynı değişmedi demek istiyorum...
Bahsettiğim mirass bu yani.Sanırım şimdi anlaşılmıştır.
Saygılarımla...
evrensel-insan
19-06-2009, 00:24
Saygideger arkadaslar;
Cok onemli bir gercegi atliyorsunuz. Turk olunmaz, Turk olarak dogulur. Ama; dunyanin her cografyasinda doganlar, maalesef Turk olarak dogmuyor. Ama dunyanin her cografyasinda doganlar, insanoglu olarak doguyor.
Turk olarak dogmak da; maalesef, dogacak olanin; ne iradesine ne de secenegine bagli. Oyuzden ben bu basligi "Musluman olmak" ya da; herhangibir, insanoglunun; ideolojik inancsal ve dogrusalligini ortaya koyan; ve kisiligini ve de kimligini olusturan, AYRIMCI degerler temelinde degerlendiriyorum.
Eger bir olmak tan bahsedilecekse; tek olunabilecek olan INSAN OLMAK, olmalidir. Cunku bir bebek; bu dunyaya insanoglu olarak geliyor ve eger farkina varirsa, o zaman dusunce ve davranista insan olmak mucadelesini; hem en genis mekanda; hem de kendi turu icin, bireysel olarak veriyor.
Dusunce ve davranista, insan olma mucadelesi vermeyende; ancak kendisine dogumdan verilen verilere hem irade disi, hem de secenek disi sahip cikma ve savunma mucadelesi veriyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yazidan anliyoruzki Turk olmak Osmanli'yi isine geldiginde kendinden saymak isine gelmediginde saymamakmis. Ikiyuzluluk...Cifte standart..
Hem borclarini oduyoruz diye gocunup, hem Roma'yi yiktik diye ovununce oyle oluyor biraz.
Sayın evrensel-insan keşke dediğiniz gibi olsa ama ne yazıkki bu böyle olmuyor insanlar milliyerçi ve ırkçılığı bırakacak ve global ve eşit bir insanlık düzeyi kurmayı düşünmüyor.Bu durumda bizimde kendi milletimizi yüceltmemiz ve güçlendirmemiz gerekmezmi?
Saygılarımla...
evrensel-insan
19-06-2009, 00:40
Saygideger nogada;
Senin once, bir vatandas olarak; birey bilinci alman ve bireysel olarak kendini egitmen gerekir. Bu her birey olamayan vatandas icin gecerlidir. Soyle bir ornek verelim. Kendine bir faydasi olmayanin, ailesine, cevresine, baskasina, ulkesine, toplumuna, insanliga ve dunyaya faydasi olabilirmi? Once birey bilinci ve sonrada bireyin turu insansal bilinc. Mekan konusu ve siniri bu bilincle paraleldir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygıdeğer evrensel hocam burda bana bir şekilde ders vermek niteliğind olduğunuz anlamını çıkarabilirmiyim bu söyleminizden.
Olsa bile saygı duyarım düşünce ve yaşınıza her zaman saygı dyarım.Sadece merak ettiğim için sordum.Beni niteliksiz bir insan gibimi görüyorsunuz acaba,eğer böyleyse kızmam ama sadece üzülürüm.
Saygılarımla...
evrensel-insan
19-06-2009, 01:00
Saygideger nogada;
Benim yazi dilinde kullandigim "sen" zamiri; senin kisiligine veya kisisel degerlerine yonelik degildir. Ben sadece olunmasi gerekeni dile getirdim. Kisinin bu benim getirdiklerimi gale alip almamasi, tamamen onun kisisel kararidir. Ben kimseye, "benim dediklerim dogrudur." Veya "Mutlaka boyle yapman gerekir" v.s. temelli dil kullanmam ve kullanamam.
Cunku, ne dusunup nasil davranacagini, herkes kendi karar verir. Iste bunu basarabilmesi icinde; herseyden once birey olmasi gerekir. Yoksa; senin kisiligine yonelik bir ifade yoktur. Ayrica benim; kisilere "deger bicme" gibi bir yanasimim da, olamaz. Kimseye, ne kalite, ne de baska bir konuda etiket vermem. Cunku herkesin dusuncesi, kendine gore kendi kalitesini tasir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
BASKALTURK
19-06-2009, 01:08
-ben bunu anlamadım. Nasıl oluyor anlatırmısın?
-Ayrıca yazında hem en üstün insanlarız demişsin hem de insan olmaya çalışıyoruz demişsin.
üstün bir insan , insan olmaya çalışır mı?
Yazimi tekrar okursaniz oyle birsey demedigimi gorursunuz,ben bizler Turkuz ustun insanlariz dedim!
Saygideger arkadaslar;
Cok onemli bir gercegi atliyorsunuz. Turk olunmaz, Turk olarak dogulur. Saygilarimla;
evrensel-insan
Sayin evrensel gozlerimi yasarttiniz,beni cok mutlu ettiniz :) Bu soylemler Turkcu soylemlerdir.Dogru yola donuyormusunuz?Ben mi oyle algiliyorum? :) esenlikle
evrensel-insan
19-06-2009, 01:13
Saygideger BASKALTURK;
Ben sadece gercekleri verileriyle birlikte dile getiriyorum. Bu ne benim dusuncem, ne de kendisi dogumdan itibaren Turk verisiyle buyuyen kisinin secimi. Birincisi hem dunyada, hemde Turkiye'de; herkes Turk verisiyle dogmuyor. Bilhassa Turkiye'deki bu gercegi gormek ve gercekci olarak farklarin farkina varmak gerekiyor. Eger bu farkin farkina varilmazsa; dunya uzerindeki verilerin de, farkina varilmaz. Ustelik milli veri; her dogan bebegin secim ve irade disi yuklendigi bir veridir. Herkeste de bu veri olduguna gore; bu veriye milliyetcilige dusunce ve davranista tasimanin da, bir anlami yoktur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Absürdist
19-06-2009, 01:13
Turk olmak iinsanligin'dan maraz dogdugu halde, insanlik yapmaya devam etmektir.Tanri Turku korusun!esenlikle
BASKALTURK,
hangisi doğru?
BASKALTURK
19-06-2009, 01:16
Yanlis anlasildigi icin duzeltiyorum,
Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baska millet yoktur!
Isminiz gibi absurd sunuz !esenlikle
TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir (eylemsel)
Butun Türkler böylemidir yani? böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru? şimdi bende tüm almanlar faşisttir ,ırkçıdır, katildir fransızlar sömürgecidir lejyonerdir kötüdür mü demeliyim?
Bir şeyleri eleştirirken genellemelerden kaçınmak gerektiğine inanıyorum ben..Bir toplumda her türlü insan yaşar sadce iyilere bakarak bu kökenli insanlar iyi veya kötü demenin bir anlamı yok ki.
kaldı ki insanların kökenini bilmesinin tanımasının kötü bir şey olmadığınada inanıyorum ağaçların bile kökü var.. Kökenini, nerden geldiğini, hangi gruba ait olduğunu bilmeli ama bunu başka veya farklı kökenden gelenler için bir baskı unsuru olarak kullanmamalı..
Bence ne Türk olmak ne Kürt olmak ne Alman olmak ne fransız olmak ; ne kötü nede suç.. kaldı ki kökenlerimizi ve anne babalarımızı seçemiyoruz.
saygılarla..
parmis Güneşin_kızı
Absürdist
19-06-2009, 01:26
Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baskal millet yoktur!
Anlam farkını göremedim Farkı söyler misiniz?
üstün insan insanlığın gereklerini yapmaya çalışır mı? (yapmaya çalışmak/ bazen yapamamak )
Ben üstün bir insan değilim sıradan bir insanım ve iben de nsanlığın gerektirdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Üstün insanla ( sizin deyiminizle türk oluyor bu) farkım ne?
BASKALTURK
19-06-2009, 01:30
TÜRK olmak,paranoyakça bir şekilde düşmanlar yaratmak ve sonra bunlara inanmak,dünyada barışı istemek ve sonra 'bir TÜRK dünyaya bedeldir' demektir (eylemsel)
Butun Türkler böylemidir yani? böyle bir genelleme yapmak ne kadar doğru? şimdi bende tüm almanlar faşisttir ,ırkçıdır, katildir fransızlar sömürgecidir lejyonerdir kötüdür mü demeliyim?
Bir şeyleri eleştirirken genellemelerden kaçınmak gerektiğine inanıyorum ben..Bir toplumda her türlü insan yaşar sadce iyilere bakarak bu kökenli insanlar iyi veya kötü demenin bir anlamı yok ki.
kaldı ki insanların kökenini bilmesinin tanımasının kötü bir şey olmadığınada inanıyorum ağaçların bile kökü var.. Kökenini, nerden geldiğini, hangi gruba ait olduğunu bilmeli ama bunu başka veya farklı kökenden gelenler için bir baskı unsuru olarak kullanmamalı..
Bence ne Türk olmak ne Kürt olmak ne Alman olmak ne fransız olmak ; ne kötü nede suç.. kaldı ki kökenlerimizi ve anne babalarımızı seçemiyoruz.
saygılarla..
parmis Güneşin_kızı
Sizin bu orneklemelerinize benzer iki ornek aslinda aklima gelmisti ama sorun cikmasin diye yazmamistim.Aklima gelen ise ''o zaman TUM KURDLER TERORIST'' mi diyecegiz idi.
Ayrica paranoya beyinsel ve ruhsal bir hastaliktir,dolayisi ile tum TURK milletini hasta ilan ediyorsunuz.Siz bence doktora gorunun sayin eylemsel belki bu paranoyaklik sizinle kisitlidir.esenlikle
BASKALTURK
19-06-2009, 01:33
Tarihinde bu kadar aci cektigi halde insanligin gereklerini yapmaya calisan(insan olmaya) baskal millet yoktur!
Anlam farkını göremedim Farkı söyler misiniz?
üstün insan insanlığın gereklerini yapmaya çalışır mı? (yapmaya çalışmak/ bazen yapamamak )
Ben üstün bir insan değilim sıradan bir insanım ve iben de nsanlığın gerektirdiği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Üstün insanla ( sizin deyiminizle türk oluyor bu) farkım ne?
Turk olmadiginizi soylemenin binbir turlu yolu varken neden bu yolu sectiginizi esefle dusunurken aslinda insan olmaya calisan bir gayri oldugunuz aklima geldi,deneyin bakalim olacakmisiniz?Dogustan varsa olursunuz tabiki . ;) esenlikle
Absürdist
19-06-2009, 01:42
Hangi milletten bahsediyorsunuz? Önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.
BASKALTURK
19-06-2009, 01:49
Hangi milletten bahsediyorsunuz? Önce bunu bir açıklığa kavuşturalım.
Sizin asla dahil olamayacaginiz milletten bahsediyorum sayin absurdist!
Absürdist
19-06-2009, 01:52
Sizin asla dahil olamayacaginiz milletten bahsediyorum sayin absurdist!
O milletin adı yok mu? Neden açıkça cevap vermekten kaçınıyorsunuz?
felsefeciden....
BASKALTURK
19-06-2009, 02:02
Sozluk anlamlarina gore
Absurd: sacma, anlamsiz ve bos
Absurdist: sacma,anlamsiz ve bos islere kendini veren,sağır, duyma yetenegini kaybeden kisi
Birde;
Dunyayi anlamsiz bulmak: Agir depresyon belirtileri,intihar egilimleri ve buna benzer bircok ruh hastaligini belirten beyinsel bunalim.
Ben sizinle neyi tartisayim ki? :):):)
Absürdist
19-06-2009, 02:35
sayın baskalturk,
siz de başka bir türkmüşsünüz. eğer kullanıcı adımın anlamına wikiedia dan baksaydınız.Siz de "saçma"lamamış olurdunuz.
Neyse orada türk milletinden bahsettiğin aşikardı ztn.
1. hem türküz ve üstün insanlarız diyorsun hem de türkler hala insan olmaya çalışır diyorsun.
üstün insan, insan olmaya çalışmaz kanımca. Zaten insandır. İnsan olmanın gereklerini de yerine getirmeye çalışmaz. Her zaman yerine getirir çünkü. yoksa insan olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışan bir almandan farkı kalmaz üstün insanın. dolayısıyla kendi ağzınla türklerin üstün olmadıklarını da söylemiş oldun.
2. ben türküm. ama evrensel insanın ve bir çok insanın dediği gibi hangi milletten olduğunun bir önemi yoktur. önemli olan insan olmaktır.
3.hangi millete dahil olabileceğime sen karar veremezsin.
4. bir kişi dahil olduğu millet yüzünden cezalandırılamaz da ödüllendirilemez de. kişinin kültürel ve bireysel meseleleriyle değerlendirilmesi davranışlarıyla mümkündür.
Türk olup da cinayet işleyen yok mu, hırsızlık yapan yok mu, yalan söyleyen yok mu, başkasının kuyusunu kazan yok mu ..üstün bir millet bunları yapar mı?
Ayrıca Türklerin abd ve diğer dış odaklar tarafından sömürüldüğünü sağır sultan biliyor (yani bana sağır demiştin ben bile biliyorum) üstün millet sömürülür mü? (ne sömürülür ne sömürür)
mantığa davet.
x- Irkın ne ?
y- Türk!
x- Irkın ne ?
y- İnsan...
evrensel-insan
19-06-2009, 03:18
Saygideger Merodach;
Irk ayrimini, insanoglu sadece kendi icin yapar. Eger insanoglunu, baska canlilarla mukayese edeceksen; kullanilacak kavram irk degil, tur olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
BASKALTURK
19-06-2009, 03:28
sayın baskalturk,
siz de başka bir türkmüşsünüz. eğer kullanıcı adımın anlamına wikiedia dan baksaydınız.Siz de "saçma"lamamış olurdunuz.
Ben wiki denilen hain yuvasini kaynak diye kullanmam biiiiiir!
Neyse orada türk milletinden bahsettiğin aşikardı ztn.
Tabiki Turk milletinden bahsediyorum ikiiiii!
1. hem türküz ve üstün insanlarız diyorsun hem de türkler hala insan olmaya çalışır diyorsun.
Ben oyle birsey demedim o sizin senaryo beceriniz uuuc!
üstün insan, insan olmaya çalışmaz kanımca. Zaten insandır. İnsan olmanın gereklerini de yerine getirmeye çalışmaz. Her zaman yerine getirir çünkü. yoksa insan olmanın gereklerini yerine getirmeye çalışan bir almandan farkı kalmaz üstün insanın. dolayısıyla kendi ağzınla türklerin üstün olmadıklarını da söylemiş oldun.
Beni humanist yapamazsiniz bosuna ugrasmayin dort!
2. ben türküm. ama evrensel insanın ve bir çok insanın dediği gibi hangi milletten olduğunun bir önemi yoktur. önemli olan insan olmaktır.
Ama evrensel insan Turk olunmaz Turk dogulur da dedi beeees!
3.hangi millete dahil olabileceğime sen karar veremezsin.
Bal gibi de verirsin! 6
4. bir kişi dahil olduğu millet yüzünden cezalandırılamaz da ödüllendirilemez de. kişinin kültürel ve bireysel meseleleriyle değerlendirilmesi davranışlarıyla mümkündür.
Cezalandirilamaz degimine katiliyorum ama bir birey dahil oldugu milleti yuzunden odullendirilebilir!
Türk olup da cinayet işleyen yok mu, hırsızlık yapan yok mu, yalan söyleyen yok mu, başkasının kuyusunu kazan yok mu ..üstün bir millet bunları yapar mı?
Bunlari yapanlarin gen tipi incelense Turk olmadiklari da anlasilacaktir!
Ayrıca Türklerin abd ve diğer dış odaklar tarafından sömürüldüğünü sağır sultan biliyor (yani bana sağır demiştin ben bile biliyorum) üstün millet sömürülür mü? (ne sömürülür ne sömürür)
Ustun millet somurulmez,Turkcusu,solcusu,sagcisi,ulkucusu,turku cusu,teist'i,ateist'i zaten bas bas bagirmiyormuyuz tek yurek halinde?
mantığa davet.
Aynen :) ............................
evrensel-insan
19-06-2009, 03:48
Saygideger BASKALTURK ve Absurdist;
Evrensel-insan'in ne yazdigi, aynen asagidadir.
Cok onemli bir gercegi atliyorsunuz. Turk olunmaz, Turk olarak dogulur. Ama; dunyanin her cografyasinda doganlar, maalesef Turk olarak dogmuyor. Ama dunyanin her cografyasinda doganlar, insanoglu olarak doguyor.
Turk olarak dogmak da; maalesef, dogacak olanin; ne iradesine ne de secenegine bagli. Oyuzden ben bu basligi "Musluman olmak" ya da; herhangibir, insanoglunun; ideolojik inancsal ve dogrusalligini ortaya koyan; ve kisiligini ve de kimligini olusturan, AYRIMCI degerler temelinde degerlendiriyorum.
Eger bir olmak tan bahsedilecekse; tek olunabilecek olan INSAN OLMAK, olmalidir. Cunku bir bebek; bu dunyaya insanoglu olarak geliyor ve eger farkina varirsa, o zaman dusunce ve davranista insan olmak mucadelesini; hem en genis mekanda; hem de kendi turu icin, bireysel olarak veriyor.
Dusunce ve davranista, insan olma mucadelesi vermeyende; ancak kendisine dogumdan verilen verilere hem irade disi, hem de secenek disi sahip cikma ve savunma mucadelesi veriyor.-e.i.
Buradaki "Turk olarak dogmak" cumlesi; "dogan bebegin, kendi irade ve senenegi olmadan; kendisine dogumu ile birlikte verilen milli kimliktir." anlamindadir.
"Turk olunmaz" da, ayni temelde; "eger dogumdan gelen bir milli kimliginiz Turk degilse, sonradan Turk olamazsiniz. Ama; vatandas olarak, sonradan TC vatandasi olabilirsiniz" anlamindadir.
Her hangibir milli kimlik sonradan kazanilamaz. Ancak dogumla verilir. Ama bir ulke vatandasligi; sonradan hem kazanilabilir, hem kaybedilebilir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger Merodach;
Irk ayrimini, insanoglu sadece kendi icin yapar. Eger insanoglunu, baska canlilarla mukayese edeceksen; kullanilacak kavram irk degil, tur olur.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yorumumdaki "Irkın ne" sorusuna karşı verilen " insanım" cevabı, başka canlılara karşı mukayese edildiğini değil, bireye milleti sorulduğunda türk,ingiliz vs şeklide değilde direk türünün adını söylediğini, bunun sebebinin ise tüm dünya üzerinde hiçbir milletin olmadığını, insanlığın birleştiğini ve bir bütün olduğunu ifade ediyor sevgili Evrensel-İnsan. Oradaki "ırkın ne" sorusunu milletin ne, yada "hangi ülkedensin" şeklinde değiştirirsek anlam biraz daha açık olabilir.
evrensel-insan
19-06-2009, 14:46
Saygideger Merodach;
x- Irkın ne ?
y- Türk!
x- Irkın ne ?
y- İnsan...
Burada, goruldugu uzre; irk kavrami uzerinde iki hata var. Birincisi; Turk bir irk degil; milli kokendir. Irk olarak ta; beyaz irka dahildir. Ikincisi; irk kavrami; dogal dusuncenin; koken ve temelini getiren; cinsiyetten sonraki, en genis AYRIMDIR.
Eger insanoglundan bahsedeceksek; bu tip sorularin sorulmasi; zaten, irkcilik ve milliyetciliktir. Dunyadaki her doganin bir milliyeti oldugunu dusunursek ve kendisine milliyet verilmeyenin olmadigini da dusunursek; milliyet, kisinin bir kimlik degeri olur. Eger bu milliyeti; dusunceye tasirda; davranis olarak, milliyetcilige tasirsak; iste sorun oradadir. Cunku, milliyetcilikte; bir ustunluk algisi ve diger milliyetlerden ayrim algisi ve hatta; yerine gore diger milliyetleri yok sayma algisi vardir.
Dolayisiyle; kisinin kimlik degeri olan milliyet ile; bunu ideolojik inancsal dogrusal mucadeleye ceken, milliyetciligin birbirinden farkini gorelim. Milliyet; kisisel hak ve ozgurluklerin, Antiayrimci hukuk guvencesidir. Milliyetcilik ise; ideolojik inancsal dogrusalin dogruluk, ustunluk, ayrim mucadelesidir.
Dolayisiyle; milliyeti olmak; yani Turk olmak, zaten dogumdan itibaren verilen bir veridir, kisinin milli kimlik degeridir ve milli kokendir. Milli kokende, sadece dogumla birlikte verilir. Oyuzden, verilen milli koken kalicidir ve sonradan da; milli koken alinmaz.
Sorun, Turkculuk ve her turlu Turk milliyetciliginde yatar. Cunku, bunlari dusuncede tasimak ve davranisa sunmak; otomatikman, ayrimcilik, ustunluk v.s. anlamini tasir.
Milliyetcilik ideolojisinden; inanc dogrusalligi olarak arinmis bir birey; milliyetini ortaya koyabilir. Bu onun bireysel hak ve ozgurlugudur.
Ama bu ortaya koydugu milliyeti; dusunce ve davranista, bir mucadeleye tasimaz. TASIRSA, MILLIYETCI VE AYRIMCI OLUR.
Saygilarimla;
evrensel-insan
anlamıyorumki....bazılarını Türk olmak çok kasıyor galiba....değilim deyin yahu :) üzülmeyiz biz....ırkın ne İnsan breh breh breh....milletin ne....insanım abüüüü....yok yaaa benzetemedikdi, mi diyelim....Titreyin ve kendinize dönün arkadaş....çok geç olmadan. :)
Türklüğü utanılacak bir şey gibi görenlerle şurada tartışmak bile esef veriyor insana. :(
anlamıyorumki....bazılarını Türk olmak çok kasıyor galiba....değilim deyin yahu :) üzülmeyiz biz....ırkın ne İnsan breh breh breh....milletin ne....insanım abüüüü....yok yaaa benzetemedikdi, mi diyelim....Titreyin ve kendinize dönün arkadaş....çok geç olmadan. :)
Türklüğü utanılacak bir şey gibi görenlerle şurada tartışmak bile esef veriyor insana. :(
Kesinlikle katılıyorum sayın AYATA;
Bazılarını zor geliyor gururla TÜRK'üm demek,insan olmak başka millet sevgisi başkadır.Madem hepimiz insanız neden dünya üzerinde milletler var,neden her millet kendi iyiliği için çalışıyor.Böyle ütopya vari konuşmak saçma.Elbette herkez insandır ama devletler varolduğuna göre,özel olarak kimliğimizde vardır ve bu utanıcalcak değil gurur duyulacak bi olgudur.
Gurur duymayan gitsin,sevdikleri milletlerin yanında kalsın.Biz bize yeteriz...
Saygılarımla...
evrensel-insan
19-06-2009, 15:33
Saygideger AYATA;
"Turk degilim", diye bir ifade kullanimi, hem mantiksizdir, hem de abestir. Bir kisinin, milli kokeni zaten; ya Turk'tur; ya da degildir. Baska milli kokene sahip olan kisi; zaten "Turk degilim" yerine; kendi milli kokenini dile getirir.
Bir kisinin, milli kokenini inkar etmesi zaten mumkun degildir. Cunku milli koken ona, dogumla birlikte verilir. Ama milliyetci olmamasi ve vatandaslik kullanim tercihi ise; hem kisiye aittir, hem de bilinc gerektirir.
Bu arada;
x- Irkın ne ?
y- Türk!
x- Irkın ne ?
y- İnsan...
Ifadeleri, Murdoch arkadasin ifadeleridir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Evrensel izah etmeye calismis; senin Turk dogman senin marifetin degil, aynen bir digerinin ingiliz dogmasinin onun marifeti olmadigi gibi. Ne ovunulecek ne de dovunulecek birsey var ortada. Ayrica irk olarak turkum , fransizim, almanim diyenden ispatini isterim. Irkinin hangi cins maymuna ait oldugunu bilmen ve bunun digerlerine neden ustun oldugunu da aciklaman gerekir. Haa, irk degil de millet olarak soyluyorsan, o zaman bu topraklarda yasayan kokeni ne olursa olsun, TC vatandasi sayilan herkes Turktur.
türk olmanın bir anlamı kalmadı
çünkü neden şu halkı görüyormusunuz
enteresan şeyler yapıyor
haklarını arayacaklarına üretecekleri isteyecekleri zorlayacakları yerde
evlerinde evlenme programları seyretsin
magazin programları seyretsin
o dizi benim şu dizi senin
halkın bu meselerle bir ilgisi yok
birkaç dalkavuk çıkıyor
hepimiz ermeniyiz diyor
bir dalkavuk çıkıyor
başka birşey söylüyor
türk olmak başka osmanlı olmak başka
biz herşeye rağmen Türkiye Cumhuriyetiyiz
kökenimiz osmanlı değil aksine anadoluya tarih süresi içerisinde yerleşmiş türk boylarına dayanmaktadır
osmanlı ise türklerin ve diğer milletlerin toplandığı bir imparatorluktu adı üzerinde
herşeyde yanlış yapan bir ülke
tarihini bilmeyen insanlar dolu
geçmişi silen insanlarla dolu
o hoşgörülü misafirperver akıllı topluluğun yerini
cahil gerici demokrasi özürü topluluklar almıştır
ve vaziyet daha da kötüye doğru gitmektedir
BASKALTURK
19-06-2009, 20:10
Ne yaziktir bizlerin yegane ovunc kaynagi olan Turklukten utananlara!Ne yaziktir yuksek soyu varken EDIT savunanlara!
Türklük hadimine 'Türk değil! ' diyen
Soyca Türk olsa da 'pi.tir', Türk değil!
Ziya Gökalp
Kendisinin Safkan herhangi bir irktan oldugunu iddia edenler, yada soyagacini merak edenler size bir tavsiyem olacak. National geographic ve IBM tarafindan yapilan epey buyuk bir proje var. FTD diye. Odeyeceginiz bir ucret karsiliginda dunyanin neresinde olursaniz olun size bir kit yolluyorlar. Sizde bu kite vucudunuzdan (agzinizin icinden) doku ornegi koyup geri yolluyorsunuz. Genetik mekanizmanizdaki str makerlari inceleyip siparis ettiginiz teste gore anne ve baba taraflarinizin gecmiste dunyanin hangi yorelerinden insanlarla birlikte olduklarini, soyagacinizin nerelere dayandigini dunyanin hangi bolgesine ait genetik materyal oldugunu acikliyorlar.
Buradan siparis edin:
http://www.familytreedna.com/products.aspx
Soyle bir deneyin bakalim nasil bir corbasiniz. Harcliklari biriktirip testi ismarlayin sonra buraya yazin olurmu? Hadi bakalim.
Birde Turklukten utanmak ayri birsey, gurur duymak ayri birsey, ikisi de gereksiz seyler.
Niye utanc duysunki insan kendi secmedigi irkindan oturu? Yada neden gurur duyar?
Turk olmadigi icin hayiflanan hic bir yabanciya rastlamadim.
Turklugumle gurur duyuyorum yada bundan utaniyorum diyenler once bir kendilerine su soruyu sorsunlar: Ya amerikali/alman/ingiliz/fransiz.... bir anne babadan dogsaydim? O zaman da bunlarla mi gurur/utanc duyacaktim?
Absürdist
19-06-2009, 21:21
hmm.. öyleyse yanılmışım. Türkler kusursuzmuş. Hiç suç işlemezmiş. Türkiyedeki suçları işleyenler de uzaylıymış.
Ustun millet somurulmez,Turkcusu,solcusu,sagcisi,ulkucusu,turku cusu,teist'i,ateist'i zaten bas bas bagirmiyormuyuz tek yurek halinde?
Turkcusu,solcusu,sagcisi,ulkucusu,turku cusu,teist'i,ateist'i zaten bas bas bağırıyor tek yürek halinde(!) sömürülüyoruz diye ama hala sömürülüyoruz ve.. Nasıl bir şeyse üstün bir milletiz. Ve nasıl bir üstünlükse tek yürek olduğumuz halde iliklerimize kadar bizi sömüren attığımız her adımdan haberdar olan abd nin hakkından gelemiyoruz.
"mantık buysa ben mantıksız olayım o zaman."
Absürdist
19-06-2009, 21:47
olaya genetik açıdan yaklaşacaksak Ergi Deniz Özsoy'un bilim ve gelecek dergisi 52. sayısında bir makalesi var.
sonuç kısmında şu açıklama bulunmakta:
"ilk bakışta birbirinden son derece farklı görünen ve bu nedenle ırkçılığın pek çok biçimini doğuran ideolojik kurgunun kaynağı olagelmiş klasik ırk grupları arasındaki genetik farkın, türümüzün sahip olduğu genetik çeşitlilik bağlamında ancak yüzde 6 civarında olmasıdır. Bir başka deyişle, siyah-beyaz, mongoloyid-amerind vb. türünden dış görünüm farklılıkları üzerinde temellendirilen keskin ırk kategorilerinin genetik açıdan fazla bir önemi bulunmamaktadır. Bir siyahi toplum olarak, örneğin, Bantuların, bir Fransızdan, İngilizden ve Almandan ya da bir Tatardan genetik açıdan pek farkı yoktur!"
Irkçılığın da bir anlamı yoksa milliyetçiliğin hiç yoktur :) Dolayısıyla ortada kavgaya tutuşacak bir şey yoktur ..
Yeter başkasını hor görüp kendini bişey sanmalar. Kardeş Kardeş yaşansın işte.. Bıktık savaşlardan,ayrımcılıktan ..Barış istiyoruz.
eylemsel
19-06-2009, 23:00
saygıdeger cemaat;
Yazdıklarım konusunda görüyorum ki derinlikli olarak kavrayabilmiş degilsiniz.Varolan şovenist(türkiye konjöktüründeki her türlü azınlıklarda dahil olmak üzere)tutumları ve tahayyüllerini aşabilmiş degilsiniz. Burda ben en nihayetinde ari bir milliyetten öte tarihsel üretim ilişkileride dahil olmak üzere sentezleşmiş tüm ulusal yada ulusal olmayan unsurlar arasında gelişen kimlikler gösteriyor ki 'Bir Türk dünyaya bedeldir'sözü katı olsada temel argümanlarından yoksundur.
1915-1930 yılları arasında modern dünyada iki kutuplu görüş dünyaya hakimken üst kimlik olarak gelişen sovyet(konsey)yada batılılaşma (kapitalist dünya görüşü)ikilleminde dahi kültür ,kimlik yada milliyet olarak her türlü baskın ırk kavramından kaçınılmıştır. İşte bu noktada 'Bir Türk dünyaya bedeldir 'söylemi ironik ve trajik bir şekilde karşımızda duruyor.
Günümüzde yaşanan bu milli heyula aslında mensuplarıyla beraber mensuplarından yoksun bir şekilde yaşanan (samuel beckett,tersten metinler gibi)paradigmaya dönüşmüştür. Kimileri hatırlardı belkide paradigmanın iflası,fikret başkaya
Lütfen dayanagı olmayan klişeleşmiş,bilimsellikten yoksun,alt yapısı olmayan cümleler kurmamanızı rica ediyorum. Ki sizlere olan saygım daha çok büyüsün.
BASKALTURK
19-06-2009, 23:51
hmm.. öyleyse yanılmışım. Türkler kusursuzmuş. Hiç suç işlemezmiş. Türkiyedeki suçları işleyenler de uzaylıymış.
"
Uzayli tabiki degiller ama su anda ulkemizde bulunan toplam 101.000 tutuklu ve hukumlu'nun %85.4 luk bolumu dag ve magaralilardan, geri kalan %14.6 lik bolumu ise geri kalanlardan olusmaktadir.
Kaynak: wiki degil :)
Hapishanelerde ki en buyuk Turk nufusu'nun ceza nedeni siyasidir bu neden ise ''Ergenekon''yalani ile sinirlidir. esenlikle
Bu arada artik hapishanelerde sadece kanal ses(6) izleniyormus.
.................................................. .................................................. ................................................
Madem Ustun soy somurulmez dedik siz ise bu tez'e hep tezat cikardiniz o zaman size bir soru sorayim.
10Kasim 1938 Tarihi itibari ile Devletin basina gelmis,getirilmis soy bakimindan Turk olan tek bir kisiyi soyleyebilirmisiniz?
Absürdist
20-06-2009, 00:18
Madem Ustun soy somurulmez dedik siz ise bu tez'e hep tezat cikardiniz o zaman size bir soru sorayim.
10Kasim 1938 Tarihi itibari ile Devletin basina gelmis,getirilmis soy bakimindan Turk olan tek bir kisiyi soyleyebilirmisiniz?
Açıkçası ırkçı - milliyetçi- ayrımcı olmadığım için başa gelenlerin soyuyla sopuyla değil icraatları ile ilgilenmekteyim.
Kesinlikle katılıyorum sayın AYATA;
Bazılarını zor geliyor gururla TÜRK'üm demek,insan olmak başka millet sevgisi başkadır.Madem hepimiz insanız neden dünya üzerinde milletler var,neden her millet kendi iyiliği için çalışıyor.Böyle ütopya vari konuşmak saçma.Elbette herkez insandır ama devletler varolduğuna göre,özel olarak kimliğimizde vardır ve bu utanıcalcak değil gurur duyulacak bi olgudur.
Gurur duymayan gitsin,sevdikleri milletlerin yanında kalsın.Biz bize yeteriz...
Saygılarımla...
Öncelikle profesyonel derecede "insanların söylemediği şeyleri söylemiş gibi onlara cevap verip onları rencide etme ve olmadığı birşey gibi gösterme" yeteğinizi canı gönülden kutluyor ve ayakta alkışlıyorum.
Öncelikle Ayata arkadaşımız "bazılarına türk olmak çok kasıyor galiba" demiş. Sonrada değilim deyin gitsin yahu şeklinde içinde bir gram bile önyargı bulunmayan şahane bir yargıda bulunmuş. Daha sonrada bombayı patlatmış ve bakın ne demiş bana: "Türklüğü utanılacak bir şey gibi görenlerle şurada tartışmak bile esef veriyor insana."
Şimdi sorarım kendisine. Hangi akla hizmet benim yazdığım yorumlardan benim türk olduğumun bana zor geldiği sonucuna varmış ???
Hangi cümleden benim Türk olmadığım kanısına varmış ??? Elimde Türk olmadığıma dair ne tür somut belgeler ve kanıtlar bulunmaktaymış acaba ???
Hangi yargımdan "benim türk olmamdan dolayı utanç duyduğum" sonucuna varmış. Bu anlam benim hangi cümlemde var ??? Böyle kesin bir sonuca nasıl olmuşta ulaşmış ???
"Türklüğü utanılacak bir şey gibi görenlerle şurada tartışmak bile esef veriyor insana."
Hele sen bir insanlarla önyargısız, çamur atmadan tartışmayı öğrende ondan sonra esef duy.
Daha sonra ise Nogada arkadaşımız sanki ben dünya üzerindeki millet kavramına karşıymışım gibi cümlelerde bulunmuş ve eklemiş: "bazılarının türk olduklarını söylemeleri kendilerine zor geliyor galiba". Daha sonra ise milli bir kimliğimizin olması utanılacak birşey değildir demiş.
Şimdi sorarım kendisine. Hangi akla hizmet benim yazdığım yorumlardan benim "ben türküm" dememin bana zor geldiği sonucuna varmış acaba???
Hangi cümlemden bu anlamı çıkarmış ??? Ayata´ya sorduğum sorular kendisine de sorulmuştur aynı zamanda.
Sırf bir insan "dünya üzerinde birlik ve beraberlik" düşüncesini dile getirdi diye, o insana nasıl olurda türk değil, türk olmaktan acı çeken, damgası yapıştırılabilir ??? Bu nasıl mümkün olabilir ?
Hangi akla hizmet bu kadar ufak bir düşünceden bu kadar KESİN VE GENEL sonuçlara varılabilir ???
Sonunda kırmızı soru işareti olan her sorunun ama her sorunun cevabını istiyorum.
Biz damarlarımızda yaşatırız türklüğümüzü. Öyle sağda solda, sanal ortamlarda, forumlarda millete " türk değil" damgası vurup sözde türklüğü sonunda kadar savunuyormuş izlenimi vererek millete türk olduğunu kanıtlamaya çalışarak değil!
Türk doğduk! Milletin 2 kelimelik lafıylada türklüğümüz 1 gram bile zarar görmez.
Ve:
TÜRKÜM!
Türk olmak osmanlının borcunu ödemektir. kafadan kaybetti :D
katıLıyorum kardeşim :)
Evrensel izah etmeye calismis; senin Turk dogman senin marifetin degil, aynen bir digerinin ingiliz dogmasinin onun marifeti olmadigi gibi. Ne ovunulecek ne de dovunulecek birsey var ortada. Ayrica irk olarak turkum , fransizim, almanim diyenden ispatini isterim. Irkinin hangi cins maymuna ait oldugunu bilmen ve bunun digerlerine neden ustun oldugunu da aciklaman gerekir. Haa, irk degil de millet olarak soyluyorsan, o zaman bu topraklarda yasayan kokeni ne olursa olsun, TC vatandasi sayilan herkes Turktur.
şu yukarda yazdığın yazının bizim söylemimizle ne alakası var....ben Türk'üm derken Atalarımın binlerce yıldır geliştirdiği örf ananeler ve folklor ile övündüğüm ve gurur duyduğum için Onların oluşturduğu Tarihim Edebiyatım ve güzel sanatlarım ile gurur duyduğum için göğsümü kabartıyorum...senin yazdığın ile şu benim söylediğim arasında benzer ne var...Sen takmışsın Irk denince genlere kafatasına, kana vs. yahu geç bunları bunlar teferruatlar.. :)
çünkü neden şu halkı görüyormusunuz
enteresan şeyler yapıyor
haklarını arayacaklarına üretecekleri isteyecekleri zorlayacakları yerde
evlerinde evlenme programları seyretsin
magazin programları seyretsin
o dizi benim şu dizi senin
halkın bu meselerle bir ilgisi yok
birkaç dalkavuk çıkıyor
hepimiz ermeniyiz diyor
bir dalkavuk çıkıyor
başka birşey söylüyor
türk olmak başka osmanlı olmak başka
biz herşeye rağmen Türkiye Cumhuriyetiyiz
kökenimiz osmanlı değil aksine anadoluya tarih süresi içerisinde yerleşmiş türk boylarına dayanmaktadır
osmanlı ise türklerin ve diğer milletlerin toplandığı bir imparatorluktu adı üzerinde
herşeyde yanlış yapan bir ülke
tarihini bilmeyen insanlar dolu
geçmişi silen insanlarla dolu
o hoşgörülü misafirperver akıllı topluluğun yerini
cahil gerici demokrasi özürü topluluklar almıştır
ve vaziyet daha da kötüye doğru gitmektedir
Hüzün dolu bir yazı sonuna kadar katılıyorum arkadaşım.
evrensel-insan
27-06-2009, 15:51
Saygideger AYATA;
Ben 30 kusur senedir, yurt disinda yasayan ve aile kuran bir birey olarak; yetisip buyudugum degerleri evrensel-insansal temelde koruyarak yasamimi surduruyorum. Aile icinde Turkce konusuluyor, ev ziyareti, yardimlasma, dostluk, misafirlikler devam ediyor. Cocuklarim burada dogduklari halde; gelenekleri ve Turkce'yi bugun Turkiye'de yasayan cogu kisiden daha tutarli yurutuyorlar. Ben burada; Turkce dilini; hem yabancilara, hem de cocuklarima ogretiyor ve onlarin Turkce'yi bir Ingilizce kadar ve iki dili birbiriyle bagdastiracak kadar bilgilenmelerini sagliyorum. Burada bir aile olarak yasamimiz, Turkiye'deki bir aileden farkli degil, ustelik "ozenti" de yok. Ben ulke icin ve gelenekler ve dil icin boyle bir caba icindeyim. Soylermisin; senin bu "koruma temelli verdigin bir caba var mi?, var sa, neler?
Bir seyi; soylemek baskadir, onu uygulamak ve yasamak baskadir. Onun bilincine varmak ve evrensel-insansal icerige uyarliyabilmek ve bu evrensel-insansal genisligin icinde yer verebilmek ise; bambaskadir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
yucemanitu
27-06-2009, 20:56
Türk ya da Alman ya da Japon ya da Leh olmak arasında ne gibi bir fark olduğunu izah edebilecek olan var mı?
Kendisinin Safkan herhangi bir irktan oldugunu iddia edenler, yada soyagacini merak edenler size bir tavsiyem olacak. National geographic ve IBM tarafindan yapilan epey buyuk bir proje var. FTD diye. Odeyeceginiz bir ucret karsiliginda dunyanin neresinde olursaniz olun size bir kit yolluyorlar. Sizde bu kite vucudunuzdan (agzinizin icinden) doku ornegi koyup geri yolluyorsunuz. Genetik mekanizmanizdaki str makerlari inceleyip siparis ettiginiz teste gore anne ve baba taraflarinizin gecmiste dunyanin hangi yorelerinden insanlarla birlikte olduklarini, soyagacinizin nerelere dayandigini dunyanin hangi bolgesine ait genetik materyal oldugunu acikliyorlar.
Buradan siparis edin:
Soyle bir deneyin bakalim nasil bir corbasiniz. Harcliklari biriktirip testi ismarlayin sonra buraya yazin olurmu? Hadi bakalim.
Birde Turklukten utanmak ayri birsey, gurur duymak ayri birsey, ikisi de gereksiz seyler.
Niye utanc duysunki insan kendi secmedigi irkindan oturu? Yada neden gurur duyar?
Turklugumle gurur duyuyorum yada bundan utaniyorum diyenler once bir kendilerine su soruyu sorsunlar: Ya amerikali/alman/ingiliz/fransiz.... bir anne babadan dogsaydim? O zaman da bunlarla mi gurur/utanc duyacaktim?
sen cep telefonunun ve bilgisayarın yaydığı radyasyonu yok ettiğini iddaa eden o küçük parcanın reklamını gördün mü, kesin onada inanmışşındır.
sana bir soru: bu bahsettigin genetik testi yapanlar, hangi orginal genlere bakarak (kalibrasyon) karşılaştırma yapıyorda senin anan babanının dünyanın hangi bölgelerinin insanları ile temas ettiği sonucunu cıkarıyor. Dünya uzerindeki insan populasyonu yaşadığı yere kazıkla bağlanmışmıdır, bana bir bölge söyle orada 1 milyon yıldır aynı insan grubu katıksız yaşasın. Varmı.
Yav bu TD sitesi ne göldür ki ...
Türk ya da Alman ya da Japon ya da Leh olmak arasında ne gibi bir fark olduğunu izah edebilecek olan var mı?
Biyolojik olarak fark yoktur, bunları turk alman leh bilmem ne diye ayıran özelikleri konuştukları dildir. cocugu senegalli ana babadan evlatlık alır, buyutursun babalar gibi turk olur. Turk ana babanın evlladı arap kulturuyle yetişir babalar gibi arap olur, ben turkum demeye utanır. Birezilyalı topcuyu fenerde yerli statusunde oynatmak icin TURK yapabiliyorsan, Irkları tartışmanın anlamı yoktur.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10862
digeri_1
28-06-2009, 19:11
Hala birileri Irklardan mı bahsediyor .
Çağ-dışı ,insanlık -dışı ve ayrımcı bir bakış açısı .
Türk olmakla Kürt olmak arasında biyolojik fark veya bir üstünlük yoktur
Vatan millet sakarya edebiyatı 21. yüzyılın başında hala yapılıyor , Acı bir durum.
diagoras
28-06-2009, 19:14
sen cep telefonunun ve bilgisayarın yaydığı radyasyonu yok ettiğini iddaa eden o küçük parcanın reklamını gördün mü, kesin onada inanmışşındır.
sana bir soru: bu bahsettigin genetik testi yapanlar, hangi orginal genlere bakarak (kalibrasyon) karşılaştırma yapıyorda senin anan babanının dünyanın hangi bölgelerinin insanları ile temas ettiği sonucunu cıkarıyor. Dünya uzerindeki insan populasyonu yaşadığı yere kazıkla bağlanmışmıdır, bana bir bölge söyle orada 1 milyon yıldır aynı insan grubu katıksız yaşasın. Varmı.
Yav bu TD sitesi ne göldür ki ...
Degerli walla, sadece bir bilgi olarak sunmak istedim. y kormozomu babadan cocuga gecer ve binlerce yil geriye dogru takip edilebilir, gerekli teksey dna ornegidir (tabi burda karsilastirilacak dna ornegide gereklidir gecmisten veya su an yasayan birinden). ayrica mitokondrial kromozom tekniyi ile anne gecmiside binlerce yil geriye dogru takip edilebilir. bu tekniklerle dunyanin herhangi bir yerindeki bir insanla ihtimal olarak kac nesil once ayni atadan gedigine dair bilgide verilebiliyor ve bu %100 dogruluga kadar gidebilen sekilde yapilabiliyor. mesela su an sizden alinan bir dna orneyi ile amcanizin oglundan alinan dna ornekleri uzerinde y kromozomu markirlari incelenerek tamamen uyusan markir sayisina bakilarak amcanizin ogluyla en gec 2 nesil once ayni erkegin soyundan geldiginiz bilgisi %100 olarak hesaplanabiliyor.
simdi soyle dusunun siz dna ornegi verdiniz ve yukarda amca oglu orenginde verdigim sekilde ingiltereeden his tanimdaiginiz bir ingilizin y kormozomu markirlarindan 12 adeti uyusursa , bu sizin %100 oraninda yaklasik olarak 18 nesil once ayni erkegin soyundan geldiginizi gosterir.
Bu bilgiyi paylasan arkadasa yanit vermeden once biraz arastirsaydiniz daha iyi olurdu, malesef arkadsin verdigi link ingilizce muhtemelen ordan gerekli bilgiyi alamamissiniz. tanidigini bir tip ogrencisi veya doktor varsa bu yontemlerle ilgili birinci agizdan bilgi alabilirsiniz.
arastirin biraz. emindegilseniz de atip tutmayin.
Onemli Not : arkadasin bahsettigi arastirmanin konusu irklar ve onalr arasindaki genetik farklar degildir. kisinin genlerinden yola cikarak kendisinin genetik olarak soy agaci soz konusudur. bu soy agaci icinde bir cok farkli milletten insanlar bulunabilir. konu irk degil, yablis anlamissiniz galiba.
Gen araştırmalarında Red kesindir, babası olma, anası olma, amcaoğlu olma, gibi yorumlar kesin değil, sadece olasılıktır.
Uzaktan yalından akraba olmayan bir erkeğin genleri uzaktan yakından alakası olmayan bir cocugun genleri ile benzerlik gösterebilir, bu durumda bu adam bu cocugun babasıdır diyemeyiz, ama babası olduğunu yada olmadığını iddaa eden adamın genleri benzemiyorsa Babalık Reddi kesindir.
diagoras
29-06-2009, 19:39
Gen araştırmalarında Red kesindir, babası olma, anası olma, amcaoğlu olma, gibi yorumlar kesin değil, sadece olasılıktır.
Uzaktan yalından akraba olmayan bir erkeğin genleri uzaktan yakından alakası olmayan bir cocugun genleri ile benzerlik gösterebilir, bu durumda bu adam bu cocugun babasıdır diyemeyiz, ama babası olduğunu yada olmadığını iddaa eden adamın genleri benzemiyorsa Babalık Reddi kesindir.
Anlatamadim sanirim, herneyse bosver. sadece bahsi gecen arastirmanin irklara yonelik bir arastirma olmadigini anlatabilmissen yeterlidir.
Buradan siparis edin:
Sayın nikan, böyle bir başlık altında yabancı bir yöntemle ve bir sürü masrafla soyağacı tespitinizi garipsedim doğrusu.
Oysa Soyağacı tespiti için daha masrafsız ve yereler yöntemler mevcut. Bir cetvelle kafatası ölçere soyağacı bulabilirsiniz.
brakisefalp
07-07-2009, 14:42
Türk olmak, kendi milletini aşağılamanın medeniyet olduğunu sanan, kendi milletinin haslolduğu değerlerden bihaber yaşayan sözde vatandaşlarla birlikte yaşamaktır.
Aramızda Türk ile hödö arasında ne fark var şeklinde dahice soru soran arkadaşlar çıkmış. İşi bir de sadece ırka bağlamışlar ki tadından yenmemiş.
Türk milleti'nin oluşumunda neler etkilidir (bizzat Atatürk'ün el yazıların buraya aktarıyorum-sadeleştirerek)
---------------
a) Siyasi birlik
b) Dil birliği
c) Yurt-toprak birliği
d) Irk ve köken birliği
e) Tarihi ortaklık
f) Ahlaki-kültürel ortaklık
İşte bir millet olmanın formülü budur. Türk olmak da budur. Diğer milletlerden bu yüzden ayrı, bu yüzden ayrı birer milletiz. Çünkü bir Japonla hiç bir siyasi, dil, yurt, ırk,tarih ve kültürel birliğimiz yok; kısmen ortaklığımız da yok.
Aslında kısacası Türk olmak, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu bir devlette yaşama onuruna sahip olmak, dünyanın her yerinde soydaşlarının olduğunu bilmek, yoğurt yemek, saz çalmak, ata binmek, ovalarda dağlarda cennet yaylalarda vakit geçirmek, ve bu milletin makus tarihi için üzülmektir. Başka bir şey değil.
Türk olmak gereksiz başlıklar açıp kendini pohpohlamaktır.
Üstün ırk olduğunu iddia edip bunun hiç bir sağlam temele dayandırılmamasıdır.
Örneğin Türkler Japonlardan üstün mü? Ya da Almanlardan?
Neden üstündür?
Dede Korkut masalları anlatmadan bunu açıklayabilcek olan var mı?
Dünyada her seferinde Amerika'nın kuklası olduğuna inandığı halde kendisini kaf dağında gören ve bu kadar nefret edilen bir milliyet daha olduğunu zannetmiyorum.
Ha ben kürdüm. Kürtler Türklerden de beter. Biz üstüne bir de cahil ve yobazız.
Şimdi bana anlatın. Kürtler ve Türkler dünya bilimine, kültürüne ne vermişlerdir?
Ben cevap vereyim, hiçbir şey.
Eğer gerçekten bu dünyaya katkda bulunmak adına bir ırk üstünlüğü sıralaması olsaydı biz Türkiyeliler bu sıralamanın en alt basamağında olurduk.
Şimdi, bir Türk dünyaya bedel demeye devam edebilirsiniz. Bol şans.
Hala birileri Irklardan mı bahsediyor .
Çağ-dışı ,insanlık -dışı ve ayrımcı bir bakış açısı .
Her toplumda bu tarz insanlar var. Bazı almanlar, almanların ırknın, Bazı Çinliler çinin ırk, Bazı İngilizler ingiliz ırkının,Bazı Hırvatlar Hırvat ırkının, Birçok yahudide yahudiliğin vs. vs. vs. ustun ırk olduğuna inanırlar.
Bu nedenle bu olaya o kadar takılıp kalmamak gerekiyor.
Saygılarımla....
doğrudur bazıları içinde soyun sopun önemi yoktur....Tarihi yapan Atalarının o zamana kadar yaptıklarının ve onların oluşturdukları kültürün geleneklerin, ananelerin hiç bir anlamı yoktur...önemli olan günü kurtarmaktır...karınlarını doyurdukları yer onların memleketidir... ceplerini dolduranlarda ataları....:tsk:
Türk olmak:
Hep geçmiş türk hükümdarlıklarının 'yükselme' ve 'şahlanma' dönemlerine dalıp dalıp gitmektir. Onlara dalarken Türk olmak ne yücedir. Hep de öyleydi zannedilir. Gerilemeleri, yıkılmaları düşünmeden öyle de kalmaktır. Sonra vize çifte standardına, katledilişlere-katliamlara, ikinci sınıf muamelelere, başka dost yokturlara hep sanki "dünya Türkü o 'şahlanmış' haliyle kabul etmek zorundaydı" gibi düşünerek yaklaşmak. Kurtuluş savaşındaki siper göğüslerin bizi gelişmiş ülkelere kafa tutmaya yetecek kadar ileriye ve gelişime götüreceği yanılgısına kapılmak. Ve tüm bunları yaparken aslında hatanın "neden" diye sormamak olduğunun farkına varamamak... Osmanlıyı yıkanın top tüfek değil de siyasi bir akım olduğunu, içten pazarlıklı bir strateji olduğunu sorgulamadan hala salt topa tüfeğe yatırım yapılması gerektiğini düşünecek zihniyette olmak..
Türk olmak:
Hep geçmiş türk hükümdarlıklarının 'yükselme' ve 'şahlanma' dönemlerine dalıp dalıp gitmektir. Onlara dalarken Türk olmak ne yücedir. Hep de öyleydi zannedilir. Gerilemeleri, yıkılmaları düşünmeden öyle de kalmaktır. Sonra vize çifte standardına, katledilişlere-katliamlara, ikinci sınıf muamelelere, başka dost yokturlara hep sanki "dünya Türkü o 'şahlanmış' haliyle kabul etmek zorundaydı" gibi düşünerek yaklaşmak. Kurtuluş savaşındaki siper göğüslerin bizi gelişmiş ülkelere kafa tutmaya yetecek kadar ileriye ve gelişime götüreceği yanılgısına kapılmak. Ve tüm bunları yaparken aslında hatanın "neden" diye sormamak olduğunun farkına varamamak... Osmanlıyı yıkanın top tüfek değil de siyasi bir akım olduğunu, içten pazarlıklı bir strateji olduğunu sorgulamadan hala salt topa tüfeğe yatırım yapılması gerektiğini düşünecek zihniyette olmak..
yahu bazen çok saçma oluyor bu tarz yazılarınız....geçmişini sorgulamayandan Türkçü mü olur?...milleti için herşeyin en iyisini istemek nasıl kötü bir şey olur? neyse boş verin....siz günü yaşayın..
Türk olmak, orta asya steplerinde hayvancılıkla geçinip, kıl çadırlarda göçebe yaşamaktır.
Türk olmak, osmanlı zulmünden ve katliamından kurtulup, daha iyi bir yarın için umut etmektir.
Türk olmak, osmanlının ekonomiyi donduran antik imparatorluğunda 600 sene gelişememek aşağılanmak ve geri kalmaktır.
Türk olmak, kızılderili, zenci, avrupalı veya çinli olmaktan farklı değildir.
Ne bir fazla ne bir eksiğiz, sadece alışkanlıklarımız farklı. Her insan gibi insanız.
evrensel-insan
24-09-2009, 12:32
Saygideger arkadaslar;
Turk olmak; dogal dusuncenin; milli koken konusundaki ideolojik/inancsal dogru temelli, farkli halkalardan olusturdugu dunya zincirinin farkli halkalarindan biridir.
Diger halkalarla; milli koken konusunda birlesir. Fakat her milli koken gibi; kendine has, farkli bir tarihi, yapilanisi ve isleyisi vardir.
Farki ayni zamanda; insanoglu milli farklar mozayiginin, de bir tasidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Türk olmak, kızılderili, zenci, avrupalı veya çinli olmaktan farklı değildir.Katılıyorum en doğrusu... +1
Türk olarak nasıl yaşadığını ve ne hissettiğini anlatması bakımından, yazan kişinin samimiyetini gösteriyor yazı belki ama tabii bu yazıyı okuyan bir Alman:
Türk olmak, balkonda koyun kesmektir
Deyip, Türk olmaya faklı gözle bakabilir...
İnsanların Irklarından dolayı övünmesini ya da dövünmesini, oldum olası anlamam...
İnsanın seçtiği bir şey değildir çünkü...
Ancak ne yalan söyleyeyim, şu günlerde Avrupa'da değil ama kendi ülkemde durmadan gözüme sokulan gerçek de "Kürt olmayıp Türk" olduğumdur ve niyeyse, bu nedenle ille de suçlu hissetmem gerektiğidir...
Ve ben de bu, hem suçlu hem güçlü olma çalışmalarını takip etmekteyim herkes gibi...
evrensel-insan
24-09-2009, 12:44
Saygideger esron;
Milli kimlik ve degerler; hic bir dogacak bebegin secim hakki olan veriler degildir. Bir bebek, nerede dogmak istedigini secemez ve ustelik, bu milli kimlik, kisilik ve degerlerin de ne oldugunu algilayamadan olecektir.
Cunku tum yaptigi; kendisine dogduktan sonra verilen bu verinin ya kendine sunuldugu sekliyle, ya da kendi secimi olacak sekliyle mucadelesini omur boyu ortaya koymaktir.
Tabi, eger yasaminin bir doneminde, birey olup; birey bilinci alabilir ve bu veriyi nedenleyip-sorgulayarak ne oldugunu algilarsa da, kendi "kaderini" degistirir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
bu başlığa girenleri öncelikli olarak birinci sayfadaki 1 nolu iletiyi okumaya davet ediyorum.
evrensel-insan
24-09-2009, 13:03
Saygideger arkadaslar;
Milli koken, milliyet, milliyetcilik ve buna bagli; ulusalcilik, yurtseverlik v.s. dusunce ve davranislari; insanoglunun dogal dusuncesinin insanlikdisi; ayrimcilik, bencillik, cikar, v.s. koken ve temelinden kaynaklanan ve dunya cografyasini tarihler boyu, bir kisinin, zumrenin, sinifin ve de ideolojik/inancsal/dogrularin guc-otorite ve iktidar amacli dogrular savasina surukleyen dunya topraklarinin, sinirlanisi ve biri birinden farklilastirilisidir.
Sonucta bu durum; insanoglunun bir kimlik ve kisiligini olusturan verisel bir deger haline gelmistir. Bugun dunyada; bulundugu cografi toprak parcasi itibariyle;her kisi, bir milli kokensel icerige sahiptir ve hepsi bu kadardir.
Herkesinde boyle bir verisel degeri oldugundan, kimsenin; ya da hic bir cografi sinirlanisin; bu temelde biribirinden farki yoktur.
Milli veri degerleri; insanoglunu biribirinden ayiran ve farkli kilan; ana verilerden ve hala gunumuzde, en azindan vatandaslik olarak gecerli olan bir icerige sahiptir.
Bunun yasam ve iliskilere; baskalarinin milli veri degerleriyle mukayese olarak dusunce ve davranista tasinmasi ise; kisinin ozgur bir birey olamamasinin bir tezahurudur.
Bu da ayni "ol" temelli yaratilis iddiasi gibi; insanogluna eklenen baska bir ayrimci "olmak" dir. Ne olmak ise; farklilasan cografi ve tarihi oldurumun bir eseridir. Peki,"ne olacagiz?" diye sorarsaniz ve variniz, sizin icin yeterli degilse; ve variniza bir "olmak" ariyorsaniz; o zaman, bu "olmak" tum turunuzu temsil eden kavram "insan" olmalidir. Bu insanin da mekani evrendir. Yani; "evrende yasam suren bir insan olmak" tabi, bir birey olarak.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sarı Zeybek
24-09-2009, 15:21
Türk olmak herkese kucak açıp sırtından vurulmak demektir.
Yargan Kam
24-09-2009, 19:55
Türk olmak osmanlının borcunu ödemektir.kosovada ve bosnada batı trakyada ve makedonyada geçmişte kalan meselelerin hesabını vermektir.
Türk olmak kıbrısta hocalıda anadoluda ve balkanlarda soykırıma uğrayıp karşılığında yapmadığın soykırımla suçlanmaktır.
avrupada hor görülmektir.vize kuyruklarında itilip kakılmaktır.arabaya koşulan ilk atın vatanında,ilk yazılı antlaşmanın imzalandığı yurtta,yazının bulunduğu,paranın icat edildiği,her metrekaresinden bereket fışkıran topraklarda,kalkınmak için yabancı sermaye beklemektir.istanbulda doğu romayı yıkıp da yeni roma olan ABye girmek için kapı dibinde tek ayak üstünde beklemektir.
Türk olmak çanakkalede ölmektir.çanakkalede ölmeden önce düşmana su vermek ve yaralısını kendi sırtında hastaneye taşımaktır.
sabahları odana rahmet dolsun diye camı açmaktır.kar yağdığında kayak yapmayı değil evsizleri düşünmektir.
Türk olmak harap bir ülkede,işgalci ordulara kadınıyla,yaşlısıyla,kazmayla kürekle karşı koyabilmektir.Türk olmak davuu-zurnayla askere uğurlanmaktır.Türk olmak annenin şehit oğlunun ardından bir oğlum daha olsun onu da vatan için göndereceğim demektir.
Türk olmak evindeki bir kap çorbanın yarısını tanrı misafirine ikram etmektir.kendi yerde misafiri döşekte yatırmaktır.türk olmak milli maçta ağlamaktır.
Türk olmak,yunusu bilmektir,aşık veyseli sevmektir.mevlanayı,hacı bektaşi veliyi ve hoca yeseviyi tek satırını okumasada yüreğinde taşımaktır.
Türk olmak,saz çaldığında,ney üflendiğinde,kös dövüldüğünde ve kaval çaldığında birde yemen türküsünde yüreğinin diplerinde sızı hissetmektir.hayatın sana verdiklerine nasip vermediklerine kısmet demektir.her işin en hayırlısına inanmaktır ve ağlamamak için çok gülmekten çekinmektir.
magazin programları ile dizilerin arasına sıkışsada silkinip üzerindeki ölü toprağını seçimlerde kısmende olsa atabilmektir.
Türk olmak buhran zamanında birçok ülkede mesela arjantinde mağazalar yağmalanırken,daha ağır buhranlarda sıraya girerek sorumlusuna en ağır cezayı tek bir cam kırmadan sandıkta kesmektir.
Türk olmak en zayıf gününde bile dünyaya meydan okumak,en dertli gününde bile her melanetin şafakta biteceğine inananırk kevekkül göstermektir.
Türk olmak,sayısız medeniyete mezar olmuş anadoluda bin yıldır diri olmaktır,iri olmaktır,bir olmaktır.hissedebilene Türk olmak ebedi bir mutluluktur.
o kadar güzel içten yazılmış bir yazı ki üzerine söylenebilecek çokta bişi bulamıyorum.
yorumlarınıza.....
Gidiğimden beri siteye ve foruma, içerikleri incelemekten yorum yapmaya vaktim olmamıştı.
Ama bu yazıya da yorum yapmadan geçemedim.
Tüylerimi diken diken etti açıkcası =)
Bu iletiye olan bir yorumda 'önce insan olmak' unsuru ön şart koşulmuş...
Evet, illa ki önce insan olmak ama kendini bilmeden, insanı insan yapan özellikleri görmeden, beraber yaşadığın insanları tanımadan, geçmişlerini-geçmişini-geçmişimizi anlamadan, daha aynı dili konuşan komşularınla iyi anlaşamazken sadece ''önce insan olmak lazım'' demek biraz yüzeysel bir yaklaşım.
Örneğin yazıda ismi geçen şahıslar ve -benden bir örnek olsun- Mustafa Kemal, yukarıda saydığım özelliklere ve çok daha fazlasına sahiptiler.
Ve bu adamlar kesinlikle 'insan'dılar =)
Yanlışım var ise lütfen düzeltilsin.
Sevgi ile...
(Tekrar Düzenleme/ekleme: Ayrıca Milli değerler, Milliyetçilik gibi unsurlar, savunurken ve yaşatırken aşırıcı olmadıkca insanlığa yararlı şeylerdir. Evet, temelde aynıyız ama farklılıklar olmasa idi zengin kültürler de olmayacaktı. Farklılıkları düşmanca tavırlarla savaştırmak farklı, farklılıkları bilip geliştirerek muhaffaza etmek farklıdır. Bilimde sevdiğim bir laf vardır:
''Evrendeki herşey zararlıdır, asıl önemli olan dozaj, miktardır''
Milliyetçilik inanın kötü bir şey değil, ama aşırısı için aynı düşüncede değilim).
O kadar şeyden bahset sonrada "ırk sözünün..." de. Hiç uydu mu ? :)
Ağır buhranlarda.... selde değil yani :)
yazıyı en baştan okusaydın bana ait olmadığını bilirdin zaten.
ama herkes o yazıda anlatıldığı gibi olsa zaten sorun kalmazdı.
O kadar şeyden bahset sonrada "ırk sözünün..." de. Hiç uydu mu ? :)
Ağır buhranlarda.... selde değil yani :)
selde yağma yapanların tiplerine baksaydın bir...:D TürkE benzetemedim pek.
Sayın unbe
yazının size ait olmadığını biliyorum. Sadece bir noktayı vurgulamak istedim. İyiliğin yada kötülüğün vb. insani özelliklerin ırksal olmadığını bilirim. Arjantinde birileri yağmacılkı yapmasını tüm arjantine mal edilemyeceğine gibi seldeki yağmacılıkta topluma mal edilemez. Şundan eminim ki o yağmacıların içinde Türküde var, kürdüde var, lazıda var, çerkezide vardır. Her toplumun iyisi kötüsü var baştada belirtiğim gibi insani özlikler ırka, dile, dine bakmaz. Şunu bilmelisiniz ki ben bir kürt olarak benim için öyle Türkler var ki uğruna ölüme giderim, öyle Kürt var ki selam bile vermem.
Sayın unbe
yazının size ait olmadığını biliyorum. Sadece bir noktayı vurgulamak istedim. İyiliğin yada kötülüğün vb. insani özelliklerin ırksal olmadığını bilirim. Arjantinde birileri yağmacılkı yapmasını tüm arjantine mal edilemyeceğine gibi seldeki yağmacılıkta topluma mal edilemez. Şundan eminim ki o yağmacıların içinde Türküde var, kürdüde var, lazıda var, çerkezide vardır. Her toplumun iyisi kötüsü var baştada belirtiğim gibi insani özlikler ırka, dile, dine bakmaz. Şunu bilmelisiniz ki ben bir kürt olarak benim için öyle Türkler var ki uğruna ölüme giderim, öyle Kürt var ki selam bile vermem.Kesinlikle haklısın Özgür. +1
Sayın unbe
yazının size ait olmadığını biliyorum. Sadece bir noktayı vurgulamak istedim. İyiliğin yada kötülüğün vb. insani özelliklerin ırksal olmadığını bilirim. Arjantinde birileri yağmacılkı yapmasını tüm arjantine mal edilemyeceğine gibi seldeki yağmacılıkta topluma mal edilemez. Şundan eminim ki o yağmacıların içinde Türküde var, kürdüde var, lazıda var, çerkezide vardır. Her toplumun iyisi kötüsü var baştada belirtiğim gibi insani özlikler ırka, dile, dine bakmaz. Şunu bilmelisiniz ki ben bir kürt olarak benim için öyle Türkler var ki uğruna ölüme giderim, öyle Kürt var ki selam bile vermem.
tabii ki iyilik ya da kötülük hiçbir ırkın temelinde değildir sevgili Özgür.
bende bunu belirtmek istiyorum.
ve son cümleni tersine çevirerek aynen katılıyorum.
öyle kürt vardır ki onun için ölüme bile giderim,ama öyle türk vardır ki yolda selam bile vermem.
aynı topraklar üzerindeyiz ve hepimizin yapması gerken bir ve beraber olmaktır artık.
ırkımı ve cinsiyetimi seçemessem neden reddedeyim?? türk doğmuşsam böbürlenmenin de ağıtlar yapmanın da anlamı yok...
tecavuz kaçınılmazsa zevk alabilmeyi tercih ederim... :)
iyisiyle kötüsüyle türk olmanın tadını çıkarmayı tercih ederim... (tabii varsa bi tadı)
uzun boylu olmak bir ayrıcalık olabilir ama siz kısaysanız hayatınızı kahreder misiniz? elinizde olmayan şeylerin savaşını vermek beyhude değil midir??
yorumlarınıza.....
bu yazı uzun c/p olarak kabul edilmiyormu? uzun c/p için uzunluğu unbe'ye göremi belirleyeceğiz. unbe'nin boyunu ölçüp pi sayısı x 1000mi yazacağız? : )
güneşinzaptıyakın
19-10-2009, 10:01
.................................
.....................................
Dünya'daki herkesin Türk kökenli olduğunu iddia edenlerin bilimsel dayanağı belli oldu...
Yargan Kam
19-10-2009, 10:33
'Türk olmak' olgusuna karşı üretilen olgu 'insan olmak'.
Burada bazı arkadaşların yaptığı ve dediği bu.
Peki 'insan olmak' nedir arkadaşlar?
Hani 'insan' olununca 'Türk' olunamıyormuş gibi muhalefet oluyorsunuz ya...
Cidden, 'insan olmak' nedir? Kime göre 'insan', neye göre 'insan'?
Türk olmak demek bir fransız ya da bir alman ya da bir nijeryalı zenci olmaktan genetik olarak sadece farklıdır zira olaya "türkiyeli bir işçi" ya da "fransalı bir işçi" ya da "mülksüz bir zenci" olarak bakmak gerekir. Dediğimiz çok basit "türklük" elbet bir kavramdır vardır ve gerçektir ama ayrışma "türklük" üzerinden değil "mülkiyet" ve "üretilen değerin bölüşümü"nde çıkmaktadır. Ve şöyle bir durumda var emperyalizm'e göbekten bağlı bir Türk devleti vardır ortada peki bunu yukarıdaki yazının neresine koyacağız? Peki diyelim türk olmak" milli maçta ağlamak" ise emperyalizm ve israil siyonizm'i ile her türlü askeri,siyasi vsvs illişki içine giren bir türk devleti için nasıl bir edebi tanımlama kullanmalıyız? "İşbirlikçi" "katil" "işgalci" hangisi kabul edebilir misiniz?
türk olmanın güzel yanları var diyorlar peki bu yanlarınada sahip çıkan var mı?
Evet demeki mesele türk,yunan,arap,zenci olmak değl mesela iktidardaki mülk sahibi sınıfların mülkü olmayan sınıfları birbirine kırdırmasıdır işte milliyetçiliğin günümüzde oturduğu yer tamda burasıdır. Yunanistan'Da işsizlik vardır, almanya'da işsizlik vardır, amerikada işsizlik vardır. Amerika'daki işsizler ile Türkiye'deki işsziler hayatlarında hiç görmemişlerdir birbirini nasıl olurda bu insanlar birbirine düşman olurlar. Düşmanımız Kapitalizmdir ve kapitalizm günümüzde böler,çatıştırır,ayırır. ülkeleri bölerek küçük şirketler haline getirir (yugosyavya) ve daha kolay yönetir kapitalizm'in yapısı budur krizleri bünyesinden atamaz ve yaşaması için savaş gereklidir çünkü kapitalizm "insanı ve insan ihtiyaçlarını" temel almaz sadece "en karlı olan"ı üretir ve silahtır en karlı üretim günümüzde üretir satar savaşlar çıkarır insanları öldürür, şehirleri yıkar sonra yeniden yaptırır.
düşmanımızı iyi belliyelim yanılsamalara gelmeyelim dünyayı yaratanlar birdir insanlardır bir türk savaşta kahramanlaşmıştır bir yunan felsefe armağan etmiştir bir mısırlı işçi piramitleri yaparken ölmüştür ve dünya böyle onu kuranların terleri,kanları ile ilerlemiştir. Tarih insanların ortak eseridir
saygılar
süleyman
evrensel-insan
19-10-2009, 22:39
Saygideger Yargan Kam;
Cidden, 'insan olmak' nedir? Kime göre 'insan', neye göre 'insan'?-Y.K.-
Bu ...e goreyi daha iyi algilamak icin, sana bir link vereyim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=51
Mesaj 510
Mesaj sonrasi yanitlari da, mesaj 515'e kadar okuyabilirsin.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yargan Kam
20-10-2009, 08:43
Saygı değer evrensel-insan.
Yazılarınızı okudum ve emeğiniz ile paylaşımınızı takdir ettim.
Geçmişte her türlü zorluğa ve acıya rağmen, çocuklarının ve torunlarının ülkelerinde 'insanca' yaşaması için mücadele veren güzel insanların anılarını ve emeklerini savunmak, korumak istemek ve başladıkları şeyleri geliştirerek insanlığa kaydadeğer bir yarar sağlamak düşüncesi 'üstün ırk' ya da 'bencillik' değildir kanımca.
Benim tanımımca olan yurtseverlik 'kibir' ve 'bencillik' unsurları ile bağdaşmaz ya da paralel gidemez.
İslam öncesindeki atalarımı özellikle sevmemin nedeni, Doğa'ya, evrene ve yaşama olan büyük sevgi ile saygılarının inanç ve dünya görüşleri içerisinde çok büyük bir rol oynamasıdır.
Cumhuriyet'e olan sevgimin de, kurulma amaçlarının bu olgulara paralel giderek araştırarak, geliştirerek bilim ile 'bilinçli insan' seviyesi taşıyan toplum uğraşılarıdır.
Yani bana göre yurtseverlik, 'vay bizim şanlı tarihimiz' ya da 'biz eskiden' gibi söylemlerden uzak, yaratıcılık babında yeni ve yaratıcı icraatlara toplumca imza atmak düşüncesidir.
Bana göre ben bir Türk 'insanı'yım ve diğer insanlarla farklılıklarımı ve aynılıklarımın bilincinde olmak durumundayım.
Beni sevmeyen insanları sevmemek değil ama onlara karşı dikkatli olmak durumundayım.
İnsanların yurt, millet, vatan bilinçlerinden öte, içlerindeki bencil ve kibirli olan diğer insana özgü davranışlarının bilincinde olup kontrol edebilmesi gerekmektedir.
Yani sizlerin beni 'insanlık karşıtı faşist' olarak nitelemeden önce (kesinlikle öyle diyorsunuz diyemem, ama bazılarınız için öyle demiyorsunuz da diyemem) insansı zaaflar ve dengesizlikler üzerinde durmanız gerekmektedir.
Dünyanın her yerinde art niyetsiz ve iyi insanlar mevcut.
Ama bu özelliklerin aksini taşıyanlara karşı üste çıkardığım benlik bazı arkadaşlarımı rahatsız ediyorsa da, kusuruma bakmasınlar artık =) ya da isterlerse bakabilirler de.
Belli ki aynı düşüncelerde değiliz, lakin Cumhuriyet'imizin yıkımı, bu ülkede yaşayan evrensel görüşteki insanlarında yıkımı olacaktır.
Ama bu gerçekleşene kadar sizlere göre sadece paranoyam olacaktır sizler için.
Unutmayınız ki, evini ve kendisini korumaya çalışan bir insan, evrensel insan düşüncesinden çıkmış demek değildir.
Sevgi ile...
evrensel-insan
20-10-2009, 16:47
Saygideger Yargan Kam;
Unutmayınız ki, evini ve kendisini korumaya çalışan bir insan, evrensel insan düşüncesinden çıkmış demek değildir.-Y.K.
Bir bireyi yasama baglayan degerler derece derecedir. Bazi degerler de vardirki; bireyi totoliter olarak yasama baglar. Iste bunun en genis alani evrensellik; en genis kapsami da turun butunlugu insanliktir. Tabi ki bir birey; bunun arasinda kalan kendine ya da kendi totoliter yapisina uygun degerleri de koruyabilir. Milliyet, din v.s. gibi. Ama; onemli olan, bunu dusunce de mucadeleye tasimamak ve sadece kendine has bir ozellik olarak korumaktir. Bu konuyla ilgili de, sana bir link vereyim.
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=5958&page=7
Mesaj 63
Saygilarimla;
evrensel-insan
Basit bir zihin jimnastigi:
Irkiniz, milletiniz, dogmus oldugunuz anne babanin birlesmesiyle cikan bir sonucken, bundan gurur duymanin, veya uzulmenin manasi ne olabilir?
Sizin elinizde olan bir sey olsaydi ve bilincli olarak besiktasli olsaydiniz ona bir diyecegim olmazdi,
diyecektim ama vaz gectim.
Bu ne sacmalik yaw? ayni sey degil mi? ha besiktasliyim diye sampiyon oldugunda gurur duymak, ha su millettenim diye,..
sadece takim tutma gibi birsey.
evrensel-insan
20-10-2009, 17:20
Saygideger vartor;
Sizin elinizde olan bir sey olsaydi ve bilincli olarak besiktasli olsaydiniz ona bir diyecegim olmazdi,
diyecektim ama vaz gectim.-vartor-
Vaz gecme yaw. Ben de Besiktasliyim. Birak ta bari bir takim tutalim. Bizim de bir tarafimiz olsun. Bu dunyada da; tamamen; bireysel secimler olmadan da yasanmiyor ki! Ama; ne kimse "besiktasli olsun" diye zorlarim, ne de besiktasli olmayanlar hakkinda ters bir dusunce tasirim. Herkes istedigi takimi tutmakta serbesttir. Kim, hangi takima taraftarsa; o onun takimidir. Ben de Besiktasliyim, bu arada Manchester United'liyim da.
Tarih bana ilk defa bir tecrube yasatti bu sene. Sampiyonlar liginde iki takimim ayni gruba dustu. Herhalde "olmayacak duaya amin deme" misali, Besiktas'in kazanmasini istedim, olmadi. Bakalim buradaki macta ne olacak? Bu arada 5 yasindan beri Besiktasli ve Orta okuldan beri de, yani daha buralara gelmeden once; Man Und'liyim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
ya ya ya, sa sa sa, besiktas besiktas cok yasa.....
mehmetsalih
20-10-2009, 19:13
selam,
Başlık faşizim kokuyor... Türk Bilim Adamı olmak:)) Böyle bir başlık aç sıkıysa... Canaklede ölmek marifet değildir. İnsanlar arasında barışı ve sevgiyi yaymaktır marifet. Öldürmek martifetse Hayvanlar bile bizden daha üstün. Zaten biz İnsan bir Hayvan ırkıyız. Hayvanlar kalkıp "boynuz aşiretindeyim" demez.
kıvançla...
Şüpheci Dinsiz
17-05-2019, 02:43
Vaktiyle ne başlıklar açılmış yau.
ForumKirpisi
17-05-2019, 06:23
takriben yarım milyar, daha da abartsan milyar yayılmış bir toplumun bu kadar ayrı gayrı durması çok garip.
dinler sınırlar milletler o kadar ayırıyor demek ki.
yeni yeni şeyler çıkıyo şimdi pontus falan filan.
rum devleti nasıl pontus oldu orası daha komedi.
over-reaction yapmamak lazım. mora soykırımı diyenleri ensesinden vurup kaynar suyla haşladılar. türkiyeden kim duydu alaşkına?
stelyo berberakis atinada tutuklandı kim duydu? türkiyeden protesto edenler meclis önünde tutuklandı mahkemeye çıktı 5 yıl AB
ülkelerine giriş yasağı koydular. Pontus soykırımı kararını protesto etti diye!
Gördünüz mü çok modern çok çağdaş bir o kadar da götü boklu dostlarımız var.
tayyib ne yaptı süper milliyetçi imiş! tayyibten olsa olsa arab olur gitsin ona arab nişanı taksınlar.
Önce insan olabilmek evla. Duyuşu, düşünüşü, niyeti, duyarlılığı, emeği, ufku, özüyle.
Varoluş mücadelesinde siyasi davalardan önce de, evrensel değerlere açık olabilmek. Benlik bilinci kimlik bilincinden önce geliştirilmeli bu açıdan. İnsani vasıf içselleştirilmeden diğer etiketler yapay olarak yapışıp kalmamalı hayatta. Devinimin iç dinamikleri ile farkındalık gelişmemişse eylemin de sözün de niyetinde hakikat yaşayamaz.
Çok beğendiğim bir söz vardır :
'' Kalbine değmeyeni dudağına değdirme.''
Katliam Örnekleri
İspanyolların 1492 Cristof Colombun Amerika yı keşfinden sonra Karayipler de yaptıkları olaylara tanıklık eden, zamanın bir İspanyol misyoneri Bartolome de las, Casas bölgesinde, kendi gördüklerini not ettiği yazılarında, sömürgecilerin yerlilere karşı yaptıkları katliamlarala ilgili şunları belirtiyor.
Bir gün Las Casas önlerinde İspanyollar, 3.000 kişinin kellelerini kesiyorlardı, organlarını parçalıyorlardı ve ırzlarına geçiyorlardı. Ben hayatımda bu kadar barbarlığın benim insanlarım tarafından yapıldığının hiçbir örneğine hiç bir zaman bir anı olarak şahit olmadım diyor ve yazısına şöyle devam ediyor, İspanyollar, kendilerinden kaçan çocukların bacaklarını koparıyorlar, insanları kaynayan kazanlara atıyorlardı. İnsanları iki parçaya ayırıyorlardı, yerlileri bir kancaya domuz asar gibi asıyorlar ve kızartıyorlardı. Kızaran insanları ise köpeklere yiyecek olarak veriyorlardı
1519 yılında İspanyol Cortez in Meksika yı fethetmesi ile birlikte, ilk başta 12. milyon yerli nüfusu olan Meksika da, 1600 yılına gelindiği zaman ancak 1 milyon yerli hayatta kalmıştı. İspanyollar, Meksika nın California bölgesini egemenlikleri altına aldıkları zaman 700 bin olan bölgedeki yerli nüfusu ise 1845 yılında yerlilere yapılan soykırımlardan dolayı 200 bin kişiye düşmüştü.
--------------------
Bunları okuduktan sonra Ermeni soy kırımı aklıma takıldı Katledilen sürgün edilen ırzına geçilen Ermeniler arkasından Dersim katliamı geldi aklıma. Rengi kızıla dönen Munzur geldi aklıma.
İşte Türk olmak, İspanyol olmak veya Alman olmak böyle bir şey galiba. Halbuki insanlık Türk, Alman İspanyol olmadan önce de İnsandı. O zaman Siyah, Sarı, Beyazdı sadece .
Yıldıztozu
18-05-2019, 20:54
türk olmak mı.
kendimi hiç de o şekilde tanımlamıyorum.
ben türk müyüm yani.
anlamsız bir kimlik.
neremde yazıyor ki türk olduğum.
uyduruk bişey.
ForumKirpisi
19-05-2019, 01:01
türk olmak mı.
ben türk müyüm yani.
anlamsız bir kimlik.
uyduruk bişey.
türk olduğunu sana havalimanında hatırlatıyorlar merak etme.
daha gitmeden de vize alıyon.
ne yazık ki milliyetçilik denen bi olay var.
bizim kırmızı beyaz bayrak. 4 harfli törek, kam geleneğini benimseyen boyların töresi.
torahta diyorlar yahudiler. yahudi kanunlarıdır.
ülkeler sınırlar falan var.
abi yahudilerin olayı daha mal değil mi jewish diyolar. binbir milletten geliyorlar.
bi de ibrahim soyu falan diyolar tam komedi.
Türk, Kürt Ermeni, Cerkes, Yunan, ne bunlar .
Hepimiz insanız tabi keşke o mertebeye ulaşsak bir çok engel var. Sınır var, Dil var, din var, nüfus kağıdı var. Ben hep dünya devletini savundum *azamı hedefim bütün devletlerin kaldırılması tabi * sınırlar neymiş dil farkları neymiş . Pasaport neymiş vize neymiş bütün bunlar kalkmalı.
Türk kendini dünyanın efendisi görür Ermeni de öyle, Kürt te öyle, Yunanda aynısı Bütün ayrılıklar diğerlerini aşağılar elbette bundan faydalananlar var insanların böyle düşünmesini isterler.
Bence her kes aynı birbirinden farklı değil.
İnsanlar dişi ve Erkek diye ayrılır sadece doğadaki diğer canlılar gibi.
ForumKirpisi
19-05-2019, 11:27
Türk, Kürt Ermeni, Cerkes, Yunan, ne bunlar .
Hepimiz insanız tabi keşke o mertebeye ulaşsak bir çok engel var. Sınır var, Dil var, din var, nüfus kağıdı var. Ben hep dünya devletini savundum *azamı hedefim bütün devletlerin kaldırılması tabi * sınırlar neymiş dil farkları neymiş . Pasaport neymiş vize neymiş bütün bunlar kalkmalı.
Türk kendini dünyanın efendisi görür Ermeni de öyle, Kürt te öyle, Yunanda aynısı Bütün ayrılıklar diğerlerini aşağılar elbette bundan faydalananlar var insanların böyle düşünmesini isterler.
Bence her kes aynı birbirinden farklı değil.
İnsanlar dişi ve Erkek diye ayrılır sadece doğadaki diğer canlılar gibi.
sen kendini dünyanın efendisi mi görüyon lölllll
narsizmle manyaklıkla olayları karıştırma ya
uyduruk bişey.
Anadilinde. "Neremde yazıyor" derken bile Türkçe yazdığın için.
sen kendini dünyanın efendisi mi görüyon lölllll
narsizmle manyaklıkla olayları karıştırma ya
Bir tek senden söz etmedim insan olarak.
Leonardo
20-05-2019, 17:42
türk olduğunu sana havalimanında hatırlatıyorlar merak etme.
daha gitmeden de vize alıyon.
ne yazık ki milliyetçilik denen bi olay var.
bizim kırmızı beyaz bayrak. 4 harfli törek, kam geleneğini benimseyen boyların töresi.
torahta diyorlar yahudiler. yahudi kanunlarıdır.
ülkeler sınırlar falan var.
abi yahudilerin olayı daha mal değil mi jewish diyolar. binbir milletten geliyorlar.
bi de ibrahim soyu falan diyolar tam komedi.
Bir sürü ateist Yahudi de var. Farklı onların olayı biraz.
türk olmak mı.
ben türk müyüm yani.
anlamsız bir kimlik.
uyduruk bişey.
- Ben tamamen ikilem içindeyim bu konuda.
Bir yandan Tarihimizle, Atatürk devrimleri ile gurur duyuyorum. Bir yandan, sokakta çarşaflıları filan görünce "Ben bunlar gibi miyim o zaman?" psikolojisine giriyorum.
Ama Alman olsam, ve AFD %50 oyla filan seçilmeye başlasa, orada da aynı psikolojiye girerdim.
Mesela Batı hayranlığı var. Ama mesela Fransa'da Löpencilerle karşılaşınca, veya "ortalama" Amerikalıyı tanıyınca, "puf" yok oluyor.
Yani çok sağlam da bir algı değil benim kafamda :)
ForumKirpisi
20-05-2019, 18:17
Bir sürü ateist Yahudi de var. Farklı onların olayı biraz.
- Ben tamamen ikilem içindeyim bu konuda.
Yani çok sağlam da bir algı değil benim kafamda :)
ateist yahudi mi var? yemin et? :S
dindar yahudi kaldı mı
-
bi paragrafta "çok sığım" demişin bu arada.
bi ulus tanımını kabul edip etmemekte ikileme düşmek çok sığ. ne dicen kendine?
dünya vatandaşı diyebilirsin. kendine bi dünya vatandaşı pasaportu bas bakalım tanıyan
olur mu?