PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 54 sn. lik bir jenerik videosu çalışmam

Cem
22-04-2009, 14:26
Çeşitli video çalışmalarının giriş kısmına jenerik amacıyla 54 sn. lik bir video çalışması yaptım.

Bu çalışmada Turan Dursun gibi düşünceleri nedeniyle öldürülen, demokrasiden, barıştan, özgürlüklerden yana olan yazarları, sanatçıları, aydınları ön plana çıkarmaya çalıştım.

Sis ve bulutları hazır şablondan kullandım. Resimleri photoshop'da, efektleri Adobe After Effects'de, montajı ise Adobe Premiere Pro'da hazırladım. Yorumlarınızı bekliyorum.

Bilgisayarınıza indirip yüksek çözünürlükte seyretmek için:

http://download.turandursun.com/video/jenerik.flv

Düşük çözünürlükte web sayfasından seyretmek isteyenler için:

http://www.turandursun.com/test_yayini (http://www.turandursun.com/video_arsivi)

Ayejj
22-04-2009, 14:40
Sn Cem,

Öncelikle emeğin için sana teşekkür ederim.

Video ile ilgili minik bir eleştirim olacak ,sesli veya yazılı tek cümlelede olsa bir mesaj eklense daha iyi olur.

sargon
22-04-2009, 15:19
Ben begendim. Nerdeyse profesyonelce yapilmis gibi.

K.C.
22-04-2009, 15:41
Benim pc açamadı. Hangi programla açmam gerekiyor bir hayırsever yardım etsin lütfen. :)

dilaver
22-04-2009, 15:45
Ben de aynı dertten muzdaribim KC

saygılarımla

Cem
22-04-2009, 18:13
sesli veya yazılı tek cümlelede olsa bir mesaj eklense daha iyi olurVideonun sonuna siyah üzerine beyaz yazıyla "Aydınlanma Şehitleri Anısına" yazısı ekleyerek birkaç saniye de bunu gösterip bitirimeyi düşünmüştüm ancak bu kısmı yapıp-yapmamayı sizlerin genel eğilimi doğrultusunda ele almaya karar verdim.

Benim pc açamadı. Hangi programla açmam gerekiyor bir hayırsever yardım etsin lütfen.En üstteki mesajımı yenileyerek alt tarafına web sayfasında açılan formatını koydum.

Eğer bilgisayarınıza indirip yüksek kalitede seyretmek isterseniz ücretsiz bir yazılım olan KMplayer'de seyredebilirsiniz. Programı şuralardan indirebilirsiniz:

http://kmplayer.en.softonic.com/

http://www.gezginler.net/modules/mydownloads/singlefile.php?download=kmplayer&lid=3195

Bu arada gösterilen kişilerden tanımadığınız oldu mu?

sargon
22-04-2009, 18:27
Bu arada gösterilen kişilerden tanımadığınız oldu mu? Hic sorma Cem. Durum fena. :)

Bence adlarini yazsan iyi olur..

Abdi Ipekci, Musa Anter, Ugur Mumcu, Hrank Dink, Turan Dursun tamam. Digerlerini cikaramadim. Birini Vedat Aydin'a benzettim ama..

Bir de Ugur Mumcu'dan önceki cok cabuk geciyor, iyi göremiyor insan.

Cem
22-04-2009, 18:42
Bence adlarini yazsan iyi olur..

Olmaz, özellikle yazmadım. İsimler yazılırsa didaktik bir hava verir videoya. Hele jenerik tip videolar için bence hiç uygun bir yöntem değil. Ama çoğunluk yazalım derse yazarım.

Digerlerini cikaramadim

Vedat Aydın hariç diğer 5 kişi doğru. Üç kişiyi çıkaramamışsın. Gösterim sırasıyla 1. 3. ve 5. kişileri.

Bu üç kişiyi tanıyan olacak mı bakalım?

dilaver
22-04-2009, 18:42
Evet isimlerin yazılması daha iyi olur. Musa Anter çok geri planda kalmış, neredeyse fark edilmiyor bile.

Aydınlanma şehitleri anısına yazısını başa koymakta fayda var bence.

saygılarımla

prozac
22-04-2009, 18:46
Resimlerin kenar çizgilerini flulastırabilirsen gorunum daha kalıtelı olabilir..
Emeğine sağlık..

K.C.
22-04-2009, 18:46
Hem isimlerin yazılması hem başlık konusunda Dilavere aynen katılıyorum.

videoyu izlerken K... C...'nin hakkını verdim ne yazık ki :(((

Cem
22-04-2009, 19:10
İlk sıradaki kişiyi söyleyeyim: Bedrettin Cömert. Kim olduğunu, neler ürettiğini siz bulun artık.

frodo
22-04-2009, 20:30
5. kişi M.Ali Kışlalı.
3. kim ?

dilaver
22-04-2009, 20:45
Sabahattin Ali

saygılarımla

sargon
22-04-2009, 20:50
Frodo seni kötü yakaladim. M.Ali Kislali ile yeni bir Muho olayi yarattin. :)

frodo
22-04-2009, 20:55
heveslenme sadece sayıyı şaşırdım:)

1- B.Cömert
2-A.İpekçi
3- .....
4-Musa anter
5-S.Ali
6-Uğur Mumcu
7-M.A.Kışlalı
8-H.Dink
9-Turan Dursun

Cem
22-04-2009, 21:22
Yav frodo M. Ali Kışlalı değil Ahmet Taner Kışlalı. :)

3. kişi ise Ümit Kaftancıoğlu idi. Gerçi şimdi hatırlamışsındır ama:

http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%9Cmit_Kaftanc%C4%B1o%C4%9Flu

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=%C3%BCmit+kaftanc%C4%B1o%C4%9Flu

http://www.siyasalbirikim.com.tr/haber.php?haber_id=3207

frodo
22-04-2009, 21:24
Olsun Kışlalı dedim, amorti yok mu ?

Evet Ü.Kaftancıoğlu. Morardım.

dilaver
22-04-2009, 21:44
İyi buldun cem. Geçen seninle konuştugumuzda devamlı karafakioglu dedigim isim Ümit Kaftancıoglu idi. Bu işte bir terslik var diyordum ama dogrusunu sen bulmuşsun. :D

saygılarımla

vartor
22-04-2009, 22:22
ben sadece sargon'un isimlerini tanidim
digerlerini soylediginiz halde yine tanimiyorum.
Yaslilik alameti mi bu yoksa?
Simdi guleceksiniz ama, bu degerli insanlarin bulutlarla ilgisini kuramadim, Melek desek olmaz, ancak belki memleketi kaplayan kara bulutlar arasindan siyrilan aydinlar desek yine uymuyor..bulutlar kara degil:)
Tebrikler cem, baslangic icin bence cok iyi, dogru yola devam, tum aydinlara selam....

Cem
22-04-2009, 22:23
Üzülme yahu amortiyi almış sayılırsın frodo. Yazı ekleme konusunda senin görüşün nedir?

Dilaver, bende kim bu karafakioğlu diyordum kendi kendime. :)

dilaver
22-04-2009, 22:28
kara bulutlar arasindan siyrilan aydinlar desek yine uymuyor..bulutlar kara degil:)

En iyisi videonun müzigini "kara bulutları kaldır aradan" ile degiştirmek. Hem de Sadettin Kaynak'ı da anmış oluruz bu ara, hem de Vartor'a kolaylık olur.:eek:

saygılarımla

Cem
22-04-2009, 23:17
bu degerli insanlarin bulutlarla ilgisini kuramadim

Sisler, geçmişle günümüz arasında bir bariyer olarak yorumlanabilir. Yüzlerin sisler arasında görünüp kaybolmaları, geçmişten günümüze uzanarak hafızalarımızı tazelemelerini ve tekrar geçmişe, ebedi istirahatgahlarına dönüşlerini simgeliyor. Her türlü sise, unutturmaya, depolitizasyona rağmen onları sislerin arasından çekip günümüze getiriyor, izleyiciye hatırlatıyor ve tekrar yolluyoruz. Sisler aynı zamanda bazılarının faili meçhul olan bu cinayetlerin (Uğur Mumcu cinayeti gibi) simgelenmesi açısından da uygun görünüyordu benim için.

Ben böyle yorumluyorum.

frodo
23-04-2009, 01:24
Sonuna çarpıcı bir iki kelime konabilir. Klışe olacak belki ama "unutma unutturma" gibi. Bir de neden Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, C.Orhan Tütengil (ilk aklıma gelenler) yok ?

placebo
23-04-2009, 02:12
Bence de isimler yazılsa iyi olur,bir de konuyla alakalı bir kaç söz.. Çok emek vermişsinizdir..Bu tür videoları hazırlamak gerçekten zaman alıyor..Profesyonelce olmuş.Ellerinize sağlık sevgili Cem.

Cem
23-04-2009, 08:59
Bir de neden Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, C.Orhan Tütengil (ilk aklıma gelenler) yok ?

Jenerikleri uzun tutmak iyi bir fikir değil bence. Gene de düşüneceğim.

Teşekkürler placebo.

Önümüzdeki günlerde bir de yazılı versiyonunu sunmaya çalışacağım sizlere.

cigi
25-04-2009, 11:56
Sevgili cem,

Güzel bir tasarım olmuş. Yüzlerin gelişlerini biraz daha büyüterek fotoğraf formatından cıkartabilirmiyiz?

Müzik bu tasarıma uymuş. Jeneriklerde cok yazı kullanımı ve uzun tutulması iyi olmaz diye düşünüyorum. İzleyenler merak etmeli, araştırmalı ve okumaladırlar. Kısa jeneriklerde ana fikir, genellikle bu düşüncenin etrafında yoğunlaşır diye düşünüyorum.

Şu anda biraz ellerim kollarım bağlı durumdayım. 27 Nisan'dan itibaren bu konuda daha faydalı olabileceğimi düşünüyorum.:)

Sevgiler.

Serdar
25-04-2009, 13:34
Fotoğrafların çevresindeki kesin sınırları bence ortadan kaldırmalısın. Kare ve dikdörtgen sınırları kastediyorum. Fotoşop gibi bir programda silginin "opasite"sini dıştan içeriye doğru azaltarak bunu yapabilirsin. İlk bakışta gözüme çarpan bu oldu. Bulutlar felan, onlarda biraz dağıtabilir, sise benzer bir ortam yaratabilirsen daha etkileyici olabilir. Bir de kameranın yönünü hep sağa çevirmişsin. Her seferinde çeşitli yönlere denenebilir.

Cem
25-04-2009, 19:05
Müzik bu tasarıma uymuş.

Böyle düşündüğüne memnun oldum cigi çünkü sırf hangi müziğin daha uygun olabileceğine karar vermek için 4-5 saat çeşitli müzikleri dinlemiştim. Uygun olabileceğini düşündüğüm 15 parçanın her birini de en az on kez dinlemişimdir her halde.

Tüm arkadaşların önerileri not ettim. Üstünde çalışacağım. İlgi ve öneriler için teşekkürler.