PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fok ve karadaki atası arasındaki bağ bulundu

Ayejj
23-04-2009, 12:02
Kanada'da "4 ayaklı fok fosilinin" bulunmasıyla fok ve karadaki atası arasındaki "zincir" tamamlanmış oldu. 20-24 milyon yıllık iskeletin, fok, denizayısı ve morsların dahil olduğu pinniped türüne ait en eski fosil olduğu kaydedildi. Fosilin Kuzey Kutbuna yaklaşık 1500 km uzaklıktaki Kanada'nın Devon adasında bulunan meteor kraterinde oluşmuş, eski bir gölde bulunduğunu belirtildi.
http://www.ntvmsnbc.com/id/24959357/

mhmd
23-04-2009, 13:27
Usta, yine bizim kafamız karıştı.
Canlılık, denizden karaya doğru, değil miydi?
Ve hatta ondan sonra da havaya!
Yarın insanların uçan atalarını bulmayacağımız kim garanti edecek? ;)

dilaver
23-04-2009, 13:52
mhmmd dikkat edersen 20-24 milyon yıl demekte. Denizden karaya için kambriyene hatta belki de daha öncesine kadar gitmemiz gerekiyor. Yani 540 milyon yıl önceye.

saygılarımla

mhmd
23-04-2009, 15:10
Evrim konusundaki düşüncelerimiz az çok bilinir.
Bu düşüncemiz de inancımızla paraleldir.

Hal böyle iken, Sn. dilaver,
Su > Kara > Su döngüsüne biz bir anlam veremedik.

dilaver
23-04-2009, 15:22
Sn mhmd

İlk canlılık suda oluşmak zorundaydı ve bu herhalde milyarlarca yıl devam etti. Çünkü su canlılıgın oluşabilmesi için olmazsa olmazlardandır. Yaşam formu bir kere karaya dogru çıktıktan sonra tekra suya dönebilmesinde anlaşılmayacak bir şey yok bence. Aynı şekide balinaların da karadan suya evrilen canlılar ( su aygırı ya da benzer ) oldugu öne sürülür.

Evrimin ne yönde ilerleyecegi konusunda elimizde kesin şablonlarımız yok. Sadece gereksinim ve şartlara uyum var. Gelişen şartlara göre mutasyonla kara yerine denizde yaşamaya elverişli bir tür hayatta kalabilmeyi başarmış demek ki ve de foklar meydana gelmiş. İki ayak tek haline gelerek kuyruk oluşmuş.

saygılarımla

Ki-Adi
23-04-2009, 15:27
Sevgili Mhmd Evrimde sadece sudan karaya doğru gidiş diye bir sınır olamaz. Nasılki uçuş yeteneğini kaybedip sadece karada yaşayan kuşlar varsa balinalar vefok gibi deniz memelileride suya yaşamaya başlamıştır. Balinalarında atası karada yaşıyordu.

phantom
23-04-2009, 18:02
Bu haberi ben de bugün okudum.

Bilim adına atılan büyük bir adım.

Bu gerçeyi de eğip bükeceklerdir.

Sonuçta yine bilimin dediği oluyor.