Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine,Yeni,Yeniden Cumhuriyet Mitingleri!
üzerine çok konuşulan fakat kendi ülkemizde görmezden gelinen ve şimdi düzenleyenleri darbeci yapan zihniyete inat yeniden alanlardayız
ilk miting 17 mayıs ankara sıhhiye meydanında gerçekleşecek
herkesi cumhuriyetimize sahip çıkmaya çağırıyorum.
Önce şu 1 Mayıs'ı bir yaşayalım bakalım.
Yeni Cumhuriyet mitinglerini ondan sonra ele alacağız elbette.
Sadece ADD ile değil, STK'ların genelini kucaklamalı.
Bunu başaramazlarsa yapılmaması daha doğru olur.
Önümüzdeki 10 gün önemli.
Hele bu arada 12'nin benzeri bir 13. dalga gelirse iyice kaşınmış olacaklar.
Bunlardan beklenir.
tabii öncelikli bir mayıs
ama cumhuriyet mitingleri halkın büyük tepkisiyle çok yoğun geçecek diye tahmin ediyorum
BKKda arada konuşuyoruz bu durumları
herkeste bıkkınlık had safhada
herkes artık sessiz kalınmaması gerektiği konusunda hemfikir.
İyi güzelde bu cumhuriyet mitinglerinin hiç bişeye yaramadığını biz bi önceki genel seçimlerde gördük.Bende katıldım bu mitinglere evet o insanlar bıkkın bu durumdan ama bunu bi siyasi partiyi destekleyerek göstermiyolar.Çünkü buraya katılan insanlar genel olarak ulusalcı ve tek parti onlar için chp ama hepsi baykal dan nefret ettiği için oy vermiyo,karşı tarafta da rte bu durumu çok iyi kulanıp halka duygu sömürüsü yapıyo halkta hemen rte ye basıyo oyu.Diyeceğim oki bu mitinglerden hiç bişey olmaz.
yine de tepki göstermek ve tamamen sessiz kalmamak lazım diye düşünüyorum
bu yüzden tekrar katılacağım.
saygılar
Mutezile
07-05-2009, 01:13
Pante'den ALINTI:''Hele bu arada 12'nin benzeri bir 13. dalga gelirse iyice kaşınmış olacaklar.''
Doğru söze ne denir?
Bu altyapısı ilk 2000'li yılların başında CIA tarafından tezgahlanan, planlanan, tetikçisi hazırlanan (o tetikçi şu an 10 yıllık otuma müsaadesi ile kanadada ikamet etmekte) cumhuriyete ve değerlerine, önemli figürlerine yapılan saldırı istihbarat daire başkanlığı kılavuzluğunda mesafe almaktadır.
İddianamenin savcılara, emniyetin istihbarat birimi tarafından servis edildiğini bazı gazeteler yazabildi. Soruşturma savcılar (Öz hariç) tarafından değil,emniyetin masabaşı
elemanları tarafından idame ettirilmekte.
Uğur Mumcu, Kışlalı, Hablemitoğlu, Kutlar, Turan Dursun, Bahriye Üçok...............
Yeter ki, bu millet aydınlanmasın, şuurlanmasın; yeter ki tepki koyamasın, sessiz dursun; yeter ki ayrılmaya sesini yükseltecek son ses de susturulsun.
Tezgah büyük, alenen deşifre. Ortalık tiyatro; figüranlar, suflörler....Bir de seti hazırlayan büyük güçler.
17 mayısta ankaradayım arkadaşlar
imkanı olan herkesi tandoğana bekliyoruz.
17 Mayis'ta Ankara' da Cumhuriyetimize sahip cikalim
SARI SACLIM MAVI GÖZLÜM
http://www.youtube.com/watch?v=z-ypFizvQRs
skyyoung
15-05-2009, 00:28
Pante'den ALINTI:Hele bu arada 12'nin benzeri bir 13. dalga gelirse iyice kaşınmış olacaklar.
Bunlardan beklenir.
13.dalga olsa ne yapıcaksın ki 13.dalganın olacağını anlamamak için çocuk olmak lazım türkiye içindeki pislikleri toplasınlar da ülke biraz rahatlasın kendine gelsin değil mi? artık ileriyi görebilen bi ülke olsun türkiye
''13.dalga olsa ne yapıcaksın ki 13.dalganın olacağını anlamamak için çocuk olmak lazım türkiye içindeki pislikleri toplasınlar da ülke biraz rahatlasın kendine gelsin değil mi? artık ileriyi görebilen bi ülke olsun türkiye ''
Tam tersine kör sağır ve dilsiz olsun istenmekte,devekuşu gibi kafalarınızı kuma gömün sesinizi çıkarmayın denmekte.
Karanlığa mahkum edilmekte.
İnsanlar konuşamaz oldu telefonlar dinleniyor,sorgu sualsiz sabaha karşı gözaltılar,tutklamalar.
Korku imparatoluğu yaratılmaya çalışılmakta.
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
skyyoung
15-05-2009, 00:44
benim türkiye için öngörüm şu : türkiyenin artık bir polis devleti olduğu kesin şu an poliste fetullah gülenin elinde gibi türkiyenin derin devletini şekillendiriliyor ve türkiye osmanlı imp yönetimine doğru gidiyor.
benim türkiye için öngörüm şu : türkiyenin artık bir polis devleti olduğu kesin şu an poliste fetullah gülenin elinde gibi türkiyenin derin devletini şekillendiriliyor ve türkiye osmanlı imp yönetimine doğru gidiyor.
Doğru tespit.
''13.dalga olsa ne yapıcaksın ki 13.dalganın olacağını anlamamak için çocuk olmak lazım türkiye içindeki pislikleri toplasınlar da ülke biraz rahatlasın kendine gelsin değil mi? artık ileriyi görebilen bi ülke olsun türkiye ''
Tam tersine kör sağır ve dilsiz olsun istenmekte,devekuşu gibi kafalarınızı kuma gömün sesinizi çıkarmayın denmekte.
Karanlığa mahkum edilmekte.
İnsanlar konuşamaz oldu telefonlar dinleniyor,sorgu sualsiz sabaha karşı gözaltılar,tutklamalar.
Korku imparatoluğu yaratılmaya çalışılmakta.
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
Bunlara İlave olarak Deli DUmrul vergileri çıkarılmakta halk krizden evinin kirasını ödeyemezken günlük hayatını sürdüremezken yüklenen bu yeni vergi yüklerinin altında ezilmekte sessini çıkaramamaktadır...
BUĞDAYIN TÜRKÜSÜ
Halkım ben, parmakla sayılmayan
Sesimde pırıl pırıl bir güç var
Karanlıkta boy atmaya
Sessizliği aşmaya yarayan
Ölü, yiğit, gölge ve buz, ne varsa
Tohuma dururlar yeniden
Ve halk, toprağa gömülü
Tohuma durur bir yerde
Buğday nasıl filizini sürer de
Çıkarsa toprağın üstüne
Güzelim kızıl elleriyle
Sessizliği burgu gibi deler de
Biz halkız, yeniden doğarız ölümlerde.
http://www.siirperisi.net/images/sair.gif PABLO NERUDA (http://www.siirperisi.net/sair.asp?sair=79)
parmis Güneşin_kızı
Doğru tespit ama Osmanlının lale devrini geçtik yıkılıştaki imparatorluk yönetimine doğru gitmekteyiz.
Sevr gündemde.
Evet mutlu bir azınlık var.. Her şey onlara yönelik herşey satışta bunu sokaktaki yaşlı amca bile söylüyor artık...Ama sadce söylüyorlar ya.. sinmiş korkmuş ve tepkisizler..
parmis Güneşin_kızı
Evet, birilerinin elinde olduğu kesin.Ben bazı şeylere şahit oldum..Geçen sene Yeşilköy polis karakolunda sebebi önemli değil,sivil polislerle bir kaç ay süren bir işim olmuştu. Dar t-shirt'lü,daracık kotlar giymiş gencecik yakışıklı sivil polisler resmen kadın eli sıkmıyorlardı.İlk ve son olacak olan bu deneyimim acı oldu.Elimi uzattığım modern görünümlü polis elini çekip arkasına sakladı.Öylece kalakaldım:eek:.. Devamlı namaz kılıp,cuma ya gidiyorlardı.Bir baktım gruptan 3'ü aynı durumda..Hatta namaz kılmayanları güya güzellikle ikna edip namazlarına eşlik ettirmeye çalışıyorlardı.. irkildim...İçeriden, yavaş yavaş kuşatıldık bile,ama ne derece bilemiyorum..
Sevgiler
skyyoung
15-05-2009, 01:13
insanlar tepki vermiyorsa (ki çoğunluk böyle) demek ki insanlar bu durumdan memnun öyle olmasa %47 oy almazdı değil mi
bu tepkisizlik bu pazar itibarı ile sona eriyor ankara tandoğanda milyonlar buluşacak ve tepkimizi dile getireceğiz
bu gidişe dur demenin zamanı çoktan geldi ve geçiyor
imkanı olan herkesin bu mitinglere iştirak etmesi gerektiğini düşünüyorum
bizim aileyi temsilen ben gidiyorum mitinge.
Ahmet Hakan'in beyimize bir seyler olmaya baslamis.:D
İnadına Tandoğan
Bu pazar Ankara'da Tandoğan Meydanı'nda “Cumhuriyet Mitingi” var.
Çok da eski olmayan bir hatıra canlandırılacak.
Amma velakin...
İşittim ki:
Özellikle Samanyolu Televizyonu, bu mitingi şimdiden töhmet altında bırakmaya çalışıyormuş.
Diyorlarmış ki ekrandan:
“Bu miting Ergenekon mitingidir.”
Devam ediyorlarmış:
“Bu mitinge katılanların tümü için Ergenekoncu deriz.”
Hatta biraz daha ileri gidip tehdit de ediyorlarmış:
“Mitinge katılanların görüntüleri tespit edilecek.”
Yazinin devami:
http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=11648167&p=2
cumhuriyet mitingleri başarılı olamaz çünkü kucaklayıcı degil.
ne kürtler katılıyor ne bir çok sol örgüt ne milliyetci bazı kesimler
yani sadece chp zıhnıyetını temsil eder bir tarzda bu organızasyon duzenlenıyor yapılıyor.
Ayrıca tuncay güney gibilerinin duzenledıgı bir mitinge ben şahsen katılmazdım.
Gercı kendısı şuan içerde cezaevindekı mahkumları sayıyordur bız kaç kişiyiz diye ama:)
görünen köy kılavuz ıstemez.
Nasıl bır algılama var dışarda?
herkes bunu chpnın duzenledıgını organıze ettıgını katılanlarının cogunun chp uyesı sempatızanı oldugunu bellemiş
yanı cumhurun deilde bır partinin organızasyonu gibi göruluyor.
Akhenaton
15-05-2009, 21:54
.
O gruplarda siz olsanız biz olmayız zaten, sizin gibi takiyecilerin hepsi temzilendi.
Kucağa karşı bu mitingler,kucaktan kalkalım diyor.
yani sadece chp zıhnıyetını temsil eder bir tarzda bu organızasyon duzenlenıyor yapılıyor.
Etnik ayrımcılar,faşistler,ne de şöven milliyetçiler katılmıyor diyorsun ki doğrudur.
Güney Kanada 'da ki Özkan ise Silivride ki Özkan la karıştırdın Tuncay'ları
Gercı kendısı şuan içerde cezaevindekı mahkumları sayıyordur bız kaç kişiyiz diye ama:)
17 Mayıs'ta sayarsın kaç kişi olduklarını.
Senin kılavuzun belli zaten ,rektörlerin ,yazarların,bilim adamlarının ceza evinde olmasından hoşnutsun galiba!
herkes bunu chpnın duzenledıgını organıze ettıgını katılanlarının cogunun chp uyesı sempatızanı oldugunu bellemiş
Alakası yok Chp'nin sempatizanı yok bilakis antipatizanı çoktur
Halkı orada göreceksin her kesimden insanlar olacak bu mitingte ,her hangi bir parti ile ilşkili değildir,sen Dtp mitingleriyle karıştırıyorsun.
Kucağa karşı bu mitingler,kucaktan kalkalım diyor.
Etnik ayrımcılar,faşistler,ne de şöven milliyetçiler katılmıyor diyorsun ki doğrudur.
Güney Kanada 'da ki Özkan ise Silivride ki Özkan la karıştırdın Tuncay'ları
17 Mayıs'ta sayarsın kaç kişi olduklarını.
Senin kılavuzun belli zaten ,rektörlerin ,yazarların,bilim adamlarının ceza evinde olmasından hoşnutsun galiba!
Alakası yok Chp'nin sempatizanı yok bilakis antipatizanı çoktur
Halkı orada göreceksin her kesimden insanlar olacak bu mitingte ,her hangi bir parti ile ilşkili değildir,sen Dtp mitingleriyle karıştırıyorsun.
Bilim adamlarının içerde oluşu elbette hoş degil tabı sucları yoksa hoş degil
ama daha dava surecı tamamlanmamıs bır yargılama hakkında avukatlık yapmak savcılık yapmak kadar yanlıs olur
Emin gürsel e gibilere bilimadamı dıyorsan
dokunulmazlık zırhıda olsa bır zamanlar ikna odaları açan nur serterden bahsedıyorsan(ki mebus olmasaydı emınım sımdı oda ıcerdeydı) bilim adamı dıye
yalçık küçükten bahsedıyorsan bilim adamı dıye tabı o senın bilime bakıs acını gosterır
simdi bir darbe yapmak ıcın sadece asker yetmıyor bunun sıyası kanadı olucak unıversıte ayagı olucak sendıka ayagı stk lar ayagı olucak
bunlar bilim adamı dıye sucsuzlarmı yanı boyle sacmalık olurmu?
atom bombasını yapanda bilimadamları
ayrıca turkıyede asker nasılkı askerlıkten zıyade sıyasetle ugrasıyorsa rektörlerde siyasetin bir parcası unıversıte ayagıdır
rektörlerı kim atıyor?
cbaskanı deilmi? e cbaskanı kim bellır bir partının sectıgı guyya siyaset ustu birisi
nasılkı necet sezer kendı ıdeolojısıne gore doldurduysa sımdıde abdullah gül badem byıklıları atıyor
bu işler boyledır
bu ulkede 80 yıldır chp iktidarı vardı muhalefette olsa iktidardı
chp il baskanları valilik bile yapıyordu .
Cumhurıyet bu ülkede uygulandımıki onun mitingi yapılıyor?
artık bu chp zihniyetı guyya cagdaslıktan ilericilikten bahseden bu partı ve zıhnıyetı artık statukonun yegane savunucusu halıne geldı
herturlu reforma karşıkürt sorununda çözüme karşı turban sorununda çözume karşı sureklı kaotik br ortam sisli puslu bır ortam yaratmaya calısıyor
ne yanı bu ulkeyı hep chpmı yonetıcek
hep chp zıhnyetımı yonetıcek bu halk kendı kenıdnı yonetmeyı bılmıyormu?
sosyalistlıkle alakası olmuyan mhpnın ruh ikizi olmus bu statukocu mılıyetcı partimi bu ulkeyı daha ıyı yonetıcek bu zıhnıyetmı daha ıyı yönetıcek.
bu arada ben dtp mitinglerıyle karıstırmıyorum cunku dtp ile bu mıtınglerı kıyaslamıyorum
yasar okuyanın tuncay ozkanın demirelin hep şaibeli işlerde parmagı olanların bu organızasyonları duzenlemesıne karşıyım ben
o demirel degilmiydi deniz gezmişin idamına evet oyu veren anlamıyorum gercekten hafızamız okadarmı zayıf
bu mıtınglerı derlıyenlerden hangısı halkcı allah askına hangısı halkın arasına gırmıs dogru durust hepsı elit tabaka statukocu
bu mitinglerı duzenlıyenler sivas katlıamı yapılırken nerdeydıler?
kürtler katledilirken nerdeydıler?
maraşta corumda nerdeydıler
Yaşar okuyan içerdemi ,Demirel içerdemi, Evren içerdemi?
Değil.
Rektörler
Mehmet Haberal ,Ferit Bernay , Mustafa Yurtkuran içerde :)
Bu halk kendi kendini yönetir tabiki (yönettiğini sanır),ama bize yaşam hakkı tanırmı bilemem.
Gir halkın içine ben Allahsız kitapsızım sizin Allah'ınızı tanımıyorum de bakalım sana yaşam hakkı verecekmi bu halk.
Evet Türban sorunu demişsin ,türban serbest olsun.
Kürt sorunu demişsin ,Kürt'lere özerklik verelim(federasyon)
Daha ne istiyorsun,Cumhuriyete dair ne kaldı?
Daha ne mi kaldı?
Bu halk özgurluklerıne oyle susamışki ne kalmadı dersen daha dogru olur
ve cumhurıyetın cumhur ıcın oldugnu kürtlerin sorununu halının altına atarak turbanlı ınsanları yoksayarak cumhurıyet olmaz
Özgürlükse herkes çin özgürlük olmalı
senın içki içme hakkında olmalı baskasının mini etek gıyme hakkıda baskasının turban takma hakkıda olmalı
bir kürdün haklarıda en azı senınkı kadar olmalı sımdı bu hakları yıne sıralamıyacagım her hakkınız var dahane ıstıyorsunuz muhabbetlerıne hıc gırmıyecegım ama basıt bır ornek ıstersen guneydogudakı tum köylerin kürtçeden türkçeye cevrılmesı ve asimilasyon politikaları dıyebılırım
kürt konusu sorunu cok cetrefıllı bır konu o yuzden sımdılık yuzeysel gectım
mehmet haberala gelınce
hanı şu ne ****luk biliyorsanız yapın dıyen mehmet haberaldanmı bahsedıyoruz?
anladım tabı bilimadamı oda dogru
tv açan sureklı prooaganda yapan chpnin baskent unıversıtesındekı milletvekilinden bahsedıyoruz anlasılan:)
demirel dısarda evet ben içerdekılerıde saydm dısardakılerıde
demirel degilmiydı deniz gezmişin idamında el kaldıran o kanlı elıyle gelıp o mıtınglerın organızatorlugunu perde arkasında yapmıyormu?
yahu bana şunu soylermısın
bana sivasta madımak olayından sonra bu zevattan hangısı bir yuryus yaptı yada mıtıng duzenledı bana bunu lutfen acıklarmısın?
tuncay ozkan o zaman nerdeydı yasar okuyan nerdeydı demirel nerdeydı nerdeydı bunlar yaa
ama sen turbana hayır kürt sorunun cozumue hayır ama cumhurıyete evet dersen işte o zaman senın cumhurıyetın sakat olur
orman ıstıyosun ama içinde hıc agac olmasın dıyorsun heryer tas toprak olsun dıyosun tek renk olsun çöl olsun ıstıyosun
unutma o ormanda kuşlarda olmalı yesıl yesıl ve cesıt cesıt agaclar renkler
renksiz bir cumhurıyet olmaz
Başımızı örtüp etnik kökenlerimizde ayrılarak mı orman olacaz?
Yoksa üstümüzdekilerdn sıyrılıp kucaklaşıp kaynaştığımızda mı orman oluruz.
Etnik ve dini temelde bölünme demek o ülkenin parçalanması yok oluşu demektirr.
Önündeki örnekleri,Balkanları,Irak'ı,Afganiztanı'ı ,Pakistan'ı göremiyormusun?
Ormandaki kuşmusun ,orman renkli ,kuşlar renkli ,Cumhuriyet renksin olsun walla bravo.
Ne Cumhuriyeti,Faşist Dikta ile yönetileceksin.
Bilim adamlarının içerde oluşu elbette hoş degil tabı sucları yoksa hoş degil
ama daha dava surecı tamamlanmamıs bır yargılama hakkında avukatlık yapmak savcılık yapmak kadar yanlıs olur
Emin gürsel e gibilere bilimadamı dıyorsan
dokunulmazlık zırhıda olsa bır zamanlar ikna odaları açan nur serterden bahsedıyorsan(ki mebus olmasaydı emınım sımdı oda ıcerdeydı) bilim adamı dıye
yalçık küçükten bahsedıyorsan bilim adamı dıye tabı o senın bilime bakıs acını gosterır
simdi bir darbe yapmak ıcın sadece asker yetmıyor bunun sıyası kanadı olucak unıversıte ayagı olucak sendıka ayagı stk lar ayagı olucak
bunlar bilim adamı dıye sucsuzlarmı yanı boyle sacmalık olurmu?
atom bombasını yapanda bilimadamları
ayrıca turkıyede asker nasılkı askerlıkten zıyade sıyasetle ugrasıyorsa rektörlerde siyasetin bir parcası unıversıte ayagıdır
Şu yazılanların benzerini radyodan, tv'den duysanız, iktidar yanlılarından biri konuşuyor dersiniz.
Yazık!
Hem sol düşünce iddiasında olacaksın, hem de kanıtsız-hukuksuz tutuklamaları, mahpusları savunacaksın..
Bu mitinge katılanlar, "Apo'ya özgürlük" diye slogan atsalardı o zaman halkçı olurlardı bu kafalara göre.
Evet, bu mitinge katılanların büyük çoğunluğunu sosyal demokrasiye inanan Atatürkçü, laik, ulusal birliğe inanan insanlar teşkil ediyor.
Bunun yanında küçük bir kısmını da yurtsever sosyalistler ile antiemperyalist milliyetçi kesim kesim oluşturuyor.
Muhafazakar milliyetçilerin, Türk-İslam sentezcilerinin, liberallerin, dincilerin, şeriatçilerin, yeni Osmanlıcıların, Kürt merkezli politika yapan sol parti ve örgütlerin ise tamamı katılmıyor.
Bu mitinglere ülkenin gidişatından kaygılananlar, şeriate geçit vermek istemeyenler, şeriat karşıtı aydınların Ergenekon safsatasıyla dalga dalga tutuklanmasına karşı çıkanlar katılıyor.
Kaygısı olmayanlar ise katılmıyor.
Ama görülmüştür ki tarihimizde bu mitingler kadar coşkulu ve kalabalık miting olmamıştır. Demek ki halkla kucaklaşıyor.
Öyleyse bırakın yapsınlar, neden rahatsız oluyorsunuz?
Yoksa mitingleri demokratik eylemler olarak görmüyor musunuz?
2007'de yapılanları engellemek için de "darbe çağrısı yapıyorlar" diye suçlamışlardı. Ama öyle olmadığı görüldü. Şimdi de Ergenekoncu diye suçlanıyorlar.
Ergenekon buysa eğer "Hepimiz Ergenekoncuyuz".
Akhenaton
15-05-2009, 23:24
Şu yazılanların benzerini radyodan, tv'den duysanız, iktidar yanlılarından biri konuşuyor dersiniz.
Yazık!
Hem sol düşünce iddiasında olacaksın, hem de kanıtsız-hukuksuz tutuklamaları, mahpusları savunacaksın..
Bu mitinge katılanlar, "Apo'ya özgürlük" diye slogan atsalardı o zaman halkçı olurlardı bu kafalara göre.
Evet, bu mitinge katılanların büyük çoğunluğunu sosyal demokrasiye inanan Atatürkçü, laik, ulusal birliğe inanan insanlar teşkil ediyor.
Bunun yanında küçük bir kısmını da yurtsever sosyalistler ile antiemperyalist milliyetçi kesim kesim oluşturuyor.
Muhafazakar milliyetçilerin, Türk-İslam sentezcilerinin, liberallerin, dincilerin, şeriatçilerin, yeni Osmanlıcıların, Kürt merkezli politika yapan sol parti ve örgütlerin ise tamamı katılmıyor.
Bu mitinglere ülkenin gidişatından kaygılananlar, şeriate geçit vermek istemeyenler, şeriat karşıtı aydınların Ergenekon safsatasıyla dalga dalga tutuklanmasına karşı çıkanlar katılıyor.
Kaygısı olmayanlar ise katılmıyor.
Ama görülmüştür ki tarihimizde bu mitingler kadar coşkulu ve kalabalık miting olmamıştır. Demek ki halkla kucaklaşıyor.
Öyleyse bırakın yapsınlar, neden rahatsız oluyorsunuz?
Yoksa mitingleri demokratik eylemler olarak görmüyor musunuz?
2007'de yapılanları engellemek için de "darbe çağrısı yapıyorlar" diye suçlamışlardı. Ama öyle olmadığı görüldü. Şimdi de Ergenekoncu diye suçlanıyorlar.
Ergenekon buysa eğer "Hepimiz Ergenekoncuyuz".
Yahu pante ben niye kendimi yırtıyorum, bunların hepsi maşa. Dikkate dahi almayacaksın .Vızır vızır bunlar hep konuşur.
Başımızı örtüp etnik kökenlerimizde ayrılarak mı orman olacaz?
Yoksa üstümüzdekilerdn sıyrılıp kucaklaşıp kaynaştığımızda mı orman oluruz.
Etnik ve dini temelde bölünme demek o ülkenin parçalanması yok oluşu demektirr.
Önündeki örnekleri,Balkanları,Irak'ı,Afganiztanı'ı ,Pakistan'ı göremiyormusun?
Ormandaki kuşmusun ,orman renkli ,kuşlar renkli ,Cumhuriyet renksin olsun walla bravo.
Ne Cumhuriyeti,Faşist Dikta ile yönetileceksin.
Elbette başını örterek yada etnik kökenlerıne ayrılarak orman olmuyacaksın ben ayrışmadan degil butunlestırmeden bahsedıyorum.
Diyorumki sen nasılki mini etek giyişine karısılmasına ozgurluk cumhurıyet laiklik dıye karsı cıkıyorsan
onlarında karsı cıkma hakları var
yanı sımdı bırısı b dınıne ınanıyor ve kendı ınandıgı sey geregı sarı bır papatya yakasına takıyor sen ona karsı cıkamazsınkı sana demzlermı sen o hakkı nerden alıyorsun dıye?
basortusu kullanan var bırak kulansınlar korkma
bu ülkede zaten basortusu uzunden irtica ha geldı ha gelecek dıye ordu sureklı ıktıdardı
kürt hakları istenınce ülke bölünbü bölünecek vatan millet sakarya denılerek yıne iktidar ordudaydu
sadece ordudamı elit kesimde degişimi istemeyen statukocu guclerdeydı hep.
Cumhurıyete aklı basında kim karşı olabilirki cumhurıyete nıye karşı olunurkı cumhurıyete degil cumhurıyeti savunuyorum dıyıpte ınsanları baskılayan tek tip ınsan yaratmaya calısanlara karşıyım ben
ve sorularım hala cevapsız kaldı
bugunku mıtıngı duzenlıyenlerın sıvasta nerde olduklarını sormustum?
Bana iranı afganıstanı pakistanı gostererek baskı uygulayamazsınkı bana kuzey ırakı gostererek baskı uyguluyamazsınki
sen baskılarsan akp işte boyle tek basına iktidar olur
sen baskılarsan bir kürt kalkar ne mutlu kürdüm dıyene der
sen baskılarsan sen basını örtene kültürünü yaşatmaya calısana orman boylemı olur dersen oda senın mini etegıne
sneın ıctıgın rakıya
senın hanı dedınya demın ben allahsızım dedıgımde linc ederler dıye
işte sen boyle yaparsan sen onları linc edersen onlarda etme hakkını neden blmasınlar
Şunu ozellıkle belırtıyım ben turbana veya kürt meselesıne tamamen ınsancıl bir pencereden ınsan hakkı olarak goruyor oyle bakıyorum.
İçerde şuan olupte masum olanlarda olabilir suclu olanlarda bilmıyoruz zaten o konuda yorumda yapmadım burda onları savunmmakta olmaz savcılık yapmakta
Ve sen akhineton,
ötüken sitesının burdaki temsilciligini gercekten laykıyla yapıyorsun sana kalsa zaten hepımız kurttan turemısızdır sneın soyledıklerını kendını kufurle ifade edişini zaten kaalede almıyorum
Doğru söylüyorsun Che21 arkadaşım bu mitingi düzenleyenlerin içinde Sivas'ta yanmaktan son anda kurtulanlar da var.
Sen nerdeydin Sİvas katliamı olduğunda?
Bu heryerekon soruşturması kapsamında tutklanan bir tane mhp li bbp li yada sağ radikal dinci varmı acaba?
Veli Küçük ve onun 3-4 adamı dışında kontregerilladan kimse varmı acaba?
İyi biliyoruz ki Cia Mit kontrgerilla örgütlenmesinden şu anda dışarıda olan ve dokunulamayan bir grup halen mevcut ,bunları alsalar ya ,yo alamazlar.
Kimleri topluyorlar ,dinci oligarşinin nindeki engelleri ,gelecekte sıkıntı yaratacak isimleri topluyorlar.
Kürt meselesi ayrı bir başlık ,meselenin çözümü bizim demokratik cumhuriyetimizi kurmakla mümkün yoksa ,tüm talepleri karşılansada sorun devam edecektir.
Çözüm demokratik devrimdir.
Bende bir din devletine karşıyım ve cumhuriyet korunmalı cumhurıyet için mitinglerede katılmalı herkes ama bu mitinglere katılasım yok nedense bana hitap etmıyor
Eski gucunu kaybetmıs generallerın veli küçüklerin sedat pekerlerin eski ülkücü yaşar okuyanların demirellerin organıze ettıgı bır mıtıng içime sinmiyor
baykal gibi fosillerin derin devletle su yuzune cıkan dayanısmanın dogu perinçek gibilerin bu mıtınglerde oluşu duzenleyıcılerı olmaları içime sinmıyor
Yani halk için hak için adalet için cumhur için degil gibime gelıyor
samimi ataturkculer var katılanlar gercekten gelecek için kaygısı olanlar demokratık cumhurıyetten yana olanlarda var elbette ama yanlıs kişiler bu ınsanları topluyor bence
tuncay özkan gibiler degilde yaşar kemaller vedat türkaliler hrant dinkler orhan pamuklar duzenleseydı koşa koşa giderdim katılımıda daha fazla olurdu
ama baa tuncay ozkanın yaşar okuyanın demirelin eski guclerını kaybeden generallerın danıstay saldırıylarıyla mılletı galeyana getırenlerın cumhurıyetcılerı tahrık edenlerın duzenlemesı hoşuma gıtmıyor.
Sözlerimden cumhurıyete karşı oldugumu sanmayın sakın demokratik cumhurıyetı canı gonulden ıstıyorum.
* Ne şeriat ne darbe tam bağımsız Türkiye:)
''din devletine karşıyım ve cumhuriyet korunmalı cumhurıyet için mitinglerede katılmalı herkes
gercekten gelecek için kaygısı olanlar demokratık cumhurıyetten yana olanlarda var
demokratik cumhurıyetı canı gonulden ıstıyorum
Ne şeriat ne darbe tam bağımsız Türkiye''
Bu söylediklerinizi toplumsal mutabakatta sağlayabilir ve hep birlikte hareket ederek , demokratik cumhuriyeti kurabilmek için uzlaşı ve yaratacağımız doğru bir önderlik altında birleşmemiz gerekir.
sevgiler
skyyoung
16-05-2009, 00:54
cumhuriyet mitingleride yapsanız boş başka eylemlerde yapsanız boş ülke yönetimi değişime doğru gidiyor hemde amerikanın desteğiyle (ki bence amerikanın destek vermesinin sebebi fetullah gülenin abd derin devletine sızmış olması) türkiyede ergenekoncuların yakalanmasıyla ülkeye bi rahat bi huzur geldi türkiye üstündeki kara bulutlar dağılmaya başladı ve türkiyenin bunca yıldır başına dert olan sorunların aslında ne kadar kolay çözülebileceğini gösterdi. kürt sorunu 30 yıldır çözülemiyordu hep savaş hep savaş ama son 2 yıldır bi kaç ****un yakalanmasıyla çözümsüzlük birden yerini çözüme bıraktı hemen açılımlar söylemler gündeme geldi yani çözüm yakın bundan sonra diğer sorunlarda çözülecektir eminim başörtüsü sorunu gibi görüceksiniz türkiye daha güçlü bi ülke olucak güzel günler yakın
türkiyede ergenekoncuların yakalanmasıyla ülkeye bi rahat bi huzur geldi türkiye üstündeki kara bulutlar dağılmaya başladı
eminim başörtüsü sorunu gibi görüceksiniz türkiye daha güçlü bi ülke olucak güzel günler yakın
Türkiye'ye rahat ve huzur gelmedi, daha cok kara bulutlar bu ülkenin üzerine cöktü. Evrensel hukuk kurallarinin ne oldugundan ve bagimsiz yarginin ne demek oldugundan senin haberin yok galiba.
Ne basörtüsü? Demokratik ve laik bir ülkede kil, tüy ve kumas ile ugrasilir mi? Bos bos laf salatasi yapmayalim. Takiyede yapmayalim. Nasil bir rejimde ve yönetimde yasamak istiyorsunuz? Nasil isinize gelirse keserin sapi o tarafa dogru yönleniyor. Yok öyle bir sey. Önce dosdogru nasil bir yönetim ve rejim sekli istiyorsunuz onu acikca yazin.
Bas örtüsü sorunu cözülürse Türkiye daha güclü bir ülke olacakmis... Yok yaa. Yüzbinlerce insanin bizler icin öldügü ve Cumhuriyet ile yönetilmeye calisan bir ülkenin kaderi 1 metre bez ile cizilecek öyle mi?
Yaziklar olsun bu sekilde düsünen ve inandigi gibi yasamanin ne demek oldugundan haberi olmadan bir seyler tartistigini sanan insanlara.
Nasil bir yönetim sekli istiyorsunuz? Inanciniz bu istediginiz yönetim sekli ile örtüsüyor mu?
Önce bu iki sorunun yanitini alalim.
Bütün yasamini yurdu ve yurdunun gelecegi icin harcamis, Dünya'nin adini saygi ile andigi bir liderin ve silah arkadaslarinin sayesinde su andaki yasantilarinizi sürdürdügünüzü asla unutmayin !!!
Imam hatip okulundan mezun olan birisi asla bu sekilde bir lider olamaz ve olanak disidir.
http://www.youtube.com/watch?v=7l0cOa62Wig&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=pYhyodP2e50&feature=related
nedense tüm yandaş medyada mitinglere karşı bir karalama kampanyası almış başını gidiyor
ayrıca insanların mitinge katılımını engellemek için de korkutulma kampanyaları mevcut
yok efendim mitinge katılan herkes belirlenecekmiş yok mimlenecekmiş yok bilmem ne
mimleyin belirleyin kim katılıyorsa!
sizden korkan mı var sanıyorsunuz?
inadına katılım çok olacak ve halk orda gereken cevapları verecek
bende orda olarak tepkimi göstereceğim.
oğlumun geleceği ülkemizin geleceği için.
rahatsızlara duyurulur.
skyyoung
16-05-2009, 17:01
Türkiye'ye rahat ve huzur gelmedi, daha cok kara bulutlar bu ülkenin üzerine cöktü. Evrensel hukuk kurallarinin ne oldugundan ve bagimsiz yarginin ne demek oldugundan senin haberin yok galiba.
kara bulutları def etmeye başladık ondan şüphem yok . türkiyede hukukun çift başlı olduğunu sende çok iyi biliyorsun da söyleyemiyorsun
Ne basörtüsü? Demokratik ve laik bir ülkede kil, tüy ve kumas ile ugrasilir mi? Bos bos laf salatasi yapmayalim. Takiyede yapmayalim. Nasil bir rejimde ve yönetimde yasamak istiyorsunuz? Nasil isinize gelirse keserin sapi o tarafa dogru yönleniyor. Yok öyle bir sey. Önce dosdogru nasil bir yönetim ve rejim sekli istiyorsunuz onu acikca yazin.
bu lafada hastayım demokratik bir ülke öyle olsa ülkede sorunlar olmaz herkes birbirinin görüşlerine inanışına giyinişine saygı gösterirdi değilmi demokratik bir ülkeden beklenen bu değilmidir.ben cumhuriyetten memnunum karışanım yok edenim yok ama anayasanın değiştirilmesi taraftarıyım
Bas örtüsü sorunu cözülürse Türkiye daha güclü bir ülke olacakmis... Yok yaa. Yüzbinlerce insanin bizler icin öldügü ve Cumhuriyet ile yönetilmeye calisan bir ülkenin kaderi 1 metre bez ile cizilecek öyle mi?
yine cımbızlayıp çekmişsin aradan bu ülkenin bu kadar zayıf ve cılız kalmasının nedeni 30 yıldır süren savaştır başörtüsü değil başörtüsü ve diğer sorunlar insanların birbirinden nefret etmesine yol açan bir sorun
Yaziklar olsun bu sekilde düsünen ve inandigi gibi yasamanin ne demek oldugundan haberi olmadan bir seyler tartistigini sanan insanlara.
Nasil bir yönetim sekli istiyorsunuz? Inanciniz bu istediginiz yönetim sekli ile örtüsüyor mu?
Önce bu iki sorunun yanitini alalim.
sana yazıklar olsun darbeci faşoları desteklediğin için sonrada ben solcuyumda 80 de solcuları katlettilerde deyip ağlarsınız yüreğiniz yetiyorsa rte yi seçimlerde devirin kulis arkalarında planlar yaparak değil
chp nin başına getirmişler 70-80 likleri ondan sonra biz seçim kazanıp iktidar olacaz diye laf salatası yaparsınız
adamın oyu 19 dan 20 ye çıkmış seviniyor oyumuzu arttırdık diye meydanlarda geziyor chp lilierde bu adamı dstekliyor
insanın gülesi geliyor bu duruma
kara bulutları def etmeye başladık ondan şüphem yok . türkiyede hukukun çift başlı olduğunu sende çok iyi biliyorsun da söyleyemiyorsun
Hayret, olacak sey degil. Ben mi söyleyemiyorum?:D
Bir tek iletideki okudugun yanit ile beni, yargilayip ve kafana göre mahkum etmisin.
bu lafada hastayım demokratik bir ülke öyle olsa ülkede sorunlar olmaz herkes birbirinin görüşlerine inanışına giyinişine saygı gösterirdi değilmi demokratik bir ülkeden beklenen bu değilmidir.ben cumhuriyetten memnunum karışanım yok edenim yok ama anayasanın değiştirilmesi taraftarıyım
Kacamak yok. Ben cumhuriyetten menmnunum, himir, kimir, mimir... Tam anlayamadim.:)
yine cımbızlayıp çekmişsin aradan bu ülkenin bu kadar zayıf ve cılız kalmasının nedeni 30 yıldır süren savaştır başörtüsü değil başörtüsü ve diğer sorunlar insanların birbirinden nefret etmesine yol açan bir sorun
30 yil degil... Bak onu da yanlis biliyorsun. Fakat o bambaska bir olay... Senin sandigin kadar cok basit bir olay degil...Biraz daha kalin, kalin kitaplar okuman gerekiyor... Digeri ise her zaman vardi.. Yobaz olarak yasanacak fakat bu Dünya'nin bütün nimetlerinden, inancina aykiri oldugunu bilmeden yada utanmadan, riyakarca faydalanarak, kafasina göre takilacak.
Istersen bu konuya hic girme, yoksa hamur gibi acar, manti gibi dürerim ben bu konuyu... Un yetistiremezsin sonra bana..:D
sana yazıklar olsun darbeci faşoları desteklediğin için sonrada ben solcuyumda 80 de solcuları katlettilerde deyip ağlarsınız yüreğiniz yetiyorsa rte yi seçimlerde devirin kulis arkalarında planlar yaparak değil
Buraya yanit yazmaya gerek yok.:p
chp nin başına getirmişler 70-80 likleri ondan sonra biz seçim kazanıp iktidar olacaz diye laf salatası yaparsınız
adamın oyu 19 dan 20 ye çıkmış seviniyor oyumuzu arttırdık diye meydanlarda geziyor chp lilierde bu adamı dstekliyor
insanın gülesi geliyor bu duruma
Sen gercekten cok komiksin skyyoung... C.H.P. yi kim savunuyor, onlardan söz eden kim...:D
Yan cizmek yok !!! Kafana göre benim adima; savci ve hakim olmusun.. Fakat sordugum iki sorununda yanitlari ortalikda görünmüyor.
Yazamassin ve de yanitlayamazsin...
Bana laf kalabaligi etmiyeceksin. Basit ve net yazacaksin.. Ayni benim gibi; evirip, cevirmeden....
Birde senden bir sey rica ediyorum. Bu iletiye yanit yazmadan önce benim diger yazilarima bir göz at istersen...;)
Tartismaya basladigim arkadasi, bu kadar komik durumda görmek yüregimi sizlatti.
Saygilar.
Tüm baskı ve engellemelere karşın yine yüzbinler toplanmış.
Bravo şu Atatürkçü yurtseverlere.
Şeriate geçit vermemekte kararlılar.
Onlar da olmasa ülke karanlığa mahkum edilecek.
Komünistlere ve liberallere kalsa kıllarını kıpırdatmazlar "Ne olursa olsun!" diyerek. :D
Halbuki Almanya'nın nazileşmesini özetleyen ibretlik sözleri soldan öğrenmiştir herkes:
"Önce Yahudileri topladılar. Yahudi değildik ve onları sevmiyorduk. o yüzden ses çıkarmadık.
Sonra Komünistleri topladılar. Komünist olmadığımızdan ses çıkarmadık." diye gider ve "En son bizi aldılar. Geride ses çıkaracak kimse kalmamıştı." denir.
Ama başa gelince bundan ders alınmadığı görülür.
Yine ne varsa antifaşist, antiemperyalist ilerici yurtsever devrimcilerde var. :D
Ne Şeriat Ne Darbe, Demokratik Türkiye!
Ne ABD Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye!
Şu sloganların nesi yanlış yahu! Deniz'lerin, Mahir'lerin sloganları da böyleydi.
Şimdi N'oldi? :p
Bravo şu Atatürkçü yurtseverlere.
Şeriate geçit vermemekte kararlılar.
Ne Şeriat Ne Darbe, Demokratik Türkiye!
Ne ABD Ne AB, Tam Bağımsız Türkiye!
Şu sloganların nesi yanlış yahu! Deniz'lerin, Mahir'lerin sloganları da böyleydi.
Şimdi N'oldi? :p
Aynen bu sekilde iste.:)
Birde Atatürk'ü cikar icin kullanan, sahtekarlari o mitinglerden ve ortaliktan temizleyecek baska bir dernek kurmak gerekiyor.;)
Sevgiler.
Yarın da tiyatro sanatçıları "Susma! Sustukça Sıra Sana Gelecek!" diyor.
Moliere'ler, Brecht'ler saat 11.00'de Galatasaray'dan Taksim'e yürüyor.
http://www.odatv.com/index.php?id=16164&commentlive
cumhiret mitingleri neden yapılıyor? cumhuriyete sahip çıkmak için. cumhuritet ne demek? cumhuriyet,rejim çeşitlerinden biridir.nedir bu cumhuriyet rejiminin temeli? şudur: halkın kendisini yönetini seçmesi. peki şuan halkın yöneticisini seçememesi gibi bir şey var mı? yok. eee o zaman bu mitingin amacı ne? bu mitingteki cumhuriyet anlayışı, halkın değil ama kendilerini ülkenin asıl halkı görüp, kendi istedikleri bir siyasi anlayışın iktidar olamayışının mitingidir.
cumhiret mitingleri neden yapılıyor? cumhuriyete sahip çıkmak için. cumhuritet ne demek? cumhuriyet,rejim çeşitlerinden biridir.nedir bu cumhuriyet rejiminin temeli? şudur: halkın kendisini yönetini seçmesi. peki şuan halkın yöneticisini seçememesi gibi bir şey var mı? yok. eee o zaman bu mitingin amacı ne? bu mitingteki cumhuriyet anlayışı, halkın değil ama kendilerini ülkenin asıl halkı görüp, kendi istedikleri bir siyasi anlayışın iktidar olamayışının mitingidir.
Bak bu hiç aklımıza gelmemişti. :confused:
Seçimler de yeni bitti ama...
Liberal olmayınca anlaşılmıyor demek ki. :rolleyes:
Hoşgeldin Liberal.
Halkın yöneticilerini seçememe durumu olduğunda; iş işten geçmiş olmaz mı?
eylemsel
17-05-2009, 21:37
''ADD Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr Sina Akşin, NTV canlı yayınında mitingin Ergenekon soruşturmasına bir tepki olduğunu söyledi. Akşin şöyle konuştu: "Miting çok iyi gidiyor. Birçokları sandı ki bu Ergenekon meselesinden korktuk, vazgeçtik. Atatürk devrimi lüks değildir, bir hoşluk değildir. Bu bir hayat meselesi. Türklüğün bu topraklarda yaşayabilmesi için Atatürk devrimlerine ihtiyaç var. Biz bunu yaşatmaya çalışıyoruz.''demiş. Bu mitingi yapanlar türklükle ilgili korkularından dolayı düzenlemişler.http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif O halde türk olmayanlar katılmasın.demek ki digerleri için tehdit söz konusu degil. Son sıgınak milliyetçilik olmuş
Bu mitingi yapanlar türklükle ilgili korkularından dolayı düzenlemişler. O halde türk olmayanlar katılmasın.demek ki digerleri için tehdit söz konusu degil. Son sıgınak milliyetçilik olmuş
Eylemsel;
Atatürk de dahil, halkın büyük çoğunluğunun "Türk" tanımından kastettiği "Cumhuriyeti kuran Türkiye halkıdır." Bu tanımın içine Kürt'ü de girer, Çerkes'i de, Türkmen'i de, Abhaza'sı da, Arnavut'u da.
Dolayısıyla Akşin'in kastettiği budur ve korkusu yeni Sevr'dir.
Sen ise kafatasçıların Türkçülüğüyle eş tutarak yorum yapmışsın.
Pante´ye katılıyorum.
Ayrıca yapı ve ırk olarak ne olursa olsun, birey kendini Türk gibi hissediyorsa, o birey Türk´dür. Bu detayı da unutmamak gerek.
eylemsel
17-05-2009, 22:39
Sayın Pante, türklük kavramı hep bu şekilde kullanıldı. Şimdiyse kavramın içeriginin farklı olduguna dair açıklamalar yapılıyor. O halde neden türkiyeli kavramı kullanılmıyor
eylemsel
17-05-2009, 22:45
Sayın Merodach,türk gibi hissetmek nasıl oluyor?Bu ülkenin vatandaşı gibi görmek için illada türk gibi mi hissetmek gerekiyor
Sayın Pante, türklük kavramı hep bu şekilde kullanıldı. Şimdiyse kavramın içeriginin farklı olduguna dair açıklamalar yapılıyor. O halde neden türkiyeli kavramı kullanılmıyor
Eylemsel, 85 yıllık bir anlayış, bir birikim, bir alışkanlık var.
Bu, Kürt sorunundan dolayı bir anda değiştirilemez.
"Hepimiz Türk'üz" derken hep Türkiye'liyiz anlamında kullanılmıştır, şoven Türklerin haricinde. Onlar da, bununla başedemediğinden Kürtler için "Dağda yürürken çıkardıkları kart kurt seslerinden dolayı onlara Kürt denmiş." diye saçmalamışlar.
Şimdi kalkıp herkese Türk yerine Türkiyeli dedirtmek mümkün değil.
Hele bunu savunan ADD gibi kuruluşlara ve yöneticilerine hiç mümkün değil.
Ayrıca bu değişimle, Türkçü şovenlerin ekmeğine yağ sürülür. Meydan onlara bırakılmış olur. Çağa ve süreçe göre zayıflaması gereken milliyetçilik, bu tür yanlışlarla yükseltilmiş olur.
Ayrıca yapı ve ırk olarak ne olursa olsun, birey kendini Türk gibi hissediyorsa, o birey Türk´dür. Bu detayı da unutmamak gerek.
Bunun antitezini de geliştirelim. Burada önemli olan Türk gibi hissetmek degildir. Önemli olan Türk gibi hissetmeyenlere ne olacagıdır. Temel ayrım budur. Bunca senedir de bunun kavgası kopmaktadır.
Tamam Türk'ün vatandaşlık olarak kabul edildigini varsayalım ki uygulama kesinlikle böyle olmamıştır, şimdi yeni yeni bu telaffuz edilmekte ve yan çizilmektedir. Ama bir an kabul edelim. İsmin öneml yok.
Bunun böyle oldugunun uygulamada gerçek oldugunun gösterilmesi gerekir. O da anadilde egitim hakkının tanınması ile başlangıç olarak ele alınabilir. Nasıl Yahudi kökenli Türk vatandaşı denebiliyorsa, Kürt kökenli Türk vatandaşı da olabilir.
Gene de dogrusu Türkiyelilik tanımıdır ama bir ara geçiş olarak bunu da kabul edebiliriz. Pek çok sorunu yumuşatabilecegini düşünüyorum.
saygılarımla
Sayın Merodach,türk gibi hissetmek nasıl oluyor?Bu ülkenin vatandaşı gibi görmek için illada türk gibi mi hissetmek gerekiyor
Sayın eylemsel;
Yorumumda bu ülkenin vatandaşı olabilmek için türk gibi hissetmek gerekiyor şeklinde bir yargı ya da bu şekilde bir yargıya tekabul eden ifade yer almamaktadır. İfade etmeye çalıştığım şey Atatürk milliyetçiliğidir.
Nasıl türk gibi hissedinileceğine gelince.
Sizce hisleri kelimeye dökmek kolay mıdır?
Mesela acı adlı hissi nasıl tarif edersiniz.
Ya da yanma hissini?
Ya da mutlu olma hissini?
Hadi bir deniyelim yinede:
Bir insan ben Türk´üm diyorsa, Türk geleneklerini yaşıyor, Türk gibi yiyor, Türk gibi konuşuyorsa, yani kendini Türk olarak görüp o şekilde davranıyorsa gen´i, dna ´sı, ırkı ne olursa olsun o kişi, Mustafa Kemal Atatürk´e göre türktür. Buna da Atatürk Milliyetçiliği denir. Bunu kastediyorum.
eylemsel
17-05-2009, 23:52
[merodach adlı üyeden alıntıBir insan ben Türk´üm diyorsa, Türk geleneklerini yaşıyor, Türk gibi yiyor, Türk gibi konuşuyorsa, yani kendini Türk olarak görüp o şekilde davranıyorsa gen´i, dna ´sı, ırkı ne olursa olsun o kişi, Mustafa Kemal Atatürk´e göre türktür. Buna da Atatürk Milliyetçiliği denir. Bunu kastediyorum. ] Bu yazınızı okuyunca aklıma ilk gelen şey bi ara yanılmıyorsam sol dergisinde türklerin kürtlerle karışmaması için neler yapması gerektigi ile ilgili bir manifesto hazırlamışlardı.http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif Yukarda bahsettiginiz şeyleri yapmadanda dil hariç diyorum bu ülkeyi sevemezler mi ?
eylemsel
17-05-2009, 23:59
Sayın Pante türkiyeli olmak farklı toplumsal grupları daha fazla kaynaştıracaktır. Türkiyede farklı etnik kökenden insan çok fazla. neden bu kadar zor oluyor türkiyeli kavramını kullanmak. Kim kimin ekmegine yag sürüyor. Milliyetçiligi kafatası boyutuyla düşünmedim.Mesala türkiyede 80 darbesinden sonra amerikanın yeşil kuşak oluşturma çabası içinde dini degerlerin yükseltildigini görüyoruz. Şimdiyse hiçbir şeyin önüne geçilemiyor. Aynı şey milliyetçilik içinde olmasın?
[merodach adlı üyeden alıntıBir insan ben Türk´üm diyorsa, Türk geleneklerini yaşıyor, Türk gibi yiyor, Türk gibi konuşuyorsa, yani kendini Türk olarak görüp o şekilde davranıyorsa gen´i, dna ´sı, ırkı ne olursa olsun o kişi, Mustafa Kemal Atatürk´e göre türktür. Buna da Atatürk Milliyetçiliği denir. Bunu kastediyorum. ] Bu yazınızı okuyunca aklıma ilk gelen şey bi ara yanılmıyorsam sol dergisinde türklerin kürtlerle karışmaması için neler yapması gerektigi ile ilgili bir manifesto hazırlamışlardı.http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif Yukarda bahsettiginiz şeyleri yapmadanda dil hariç diyorum bu ülkeyi sevemezler mi ?
Hiç ilgim alakam yokdur sol dergisiyle. Açıklama tesadüf benzemiş olabilir belki :)
Tabiki sevebilirler. Ben sevemezler demedim ki. Böyle davranmayan insan Türk değildir, demedimki (.
Böyle davranmayan insan Türk değildir şeklinde algılanmasın.
şu SOL dergisi elemanları bu foruma gelselerde felsefelerini
başlarına yıksam hemde buyuk zevkle
SOL un adını batıran NASYONAL FAŞİSTLER demek daha yakışır
anayasanın 66 . maddesini başlarına huni diye takıp gezdirmeyen namert olsun :)
eylemsel
18-05-2009, 10:13
türk solu dergisinde
Bunun için ilk başta yapılması gerekenlerse şunlardır.
1- Her Türk, alışverişini mutlaka Türkten yapmalıdır. Kürde aktarılan para PKK’ya maddi destek demektir. Türk, bu maddi desteği kesmezse, hem Türklerin mali gücü olmayacaktır, hem de Kürdün altında ezilecektir
2- Her Türk, Türkçe konuşmalıdır. Bunu da İstanbul şivesi ile konuşmalıdır. Dil varsa millet vardır. Ancak şehri istila eden Kürtler kendi dillerini hakim kılmaktadır. Bunlarla temas içinde Türkler de şivelerini bozmakta, Türkçe konuşsa bile adeta Kürt şivesiyle Türkçe konuşmaktadır.
TV’lerdeki Kürt dizilerinin, Kürt müziğinin, her adım başı Kürtçe müzik çalan barların, kasetçilerin, minibüslerin ortasına düşen Türk ister istemez lisanını yitirmektedir.
Buna direnmek için:
Türk, Kürt dizisi izlemez.
Kürtçe müzik dinlemez.
Kürtçe müzik çalan barlara gitmez.
Kürtçe konuşulan minibüse binmez.
Kürtçe kaset satan dükkandan alışveriş yapmaz.
3- Türk, ancak modern şehir hayatında kendini ifade edebilir. Türk medeniyeti, köyden gelen etkilere kapatılmalıdır. Köy, her halükarda Kürtçülüğün yaşam alanıdır.
Yıllarca İstanbul’da Sivaslı, Erzincanlı, Malatyalı, Tokatlı Alevi kitlenin yarattığı köy ortamı, Kürtçülüğü güçlendirmiştir. Türk’ü saza mahkum eden köylü kafası, bugün şehirleri Kürt kültürüne teslim etmiştir.
4- Türkler, yemeklerine sahip çıkmalıdır. Türk’ün damak tadı, Kürt yemekleri ile yer değiştirmektedir. Türk’ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir.
Başka kültürlerin yemeklerini yiyen kültürler asimile olur. O nedenle Türk, Türk mutfağına sahip çıkmalı, başka şeyler yememelidir.
5- Her şeyden önce Türk üremelidir. Artan her bir Türk bebesi, bizi Ergenokan’dan
çıkartacak bir kurtarıcıdır.
Bu nerenin solu böyle?
Muhafazakar merkez sagin solu galiba...:p
TÜRK olmak kötü birşey anlaşılan size göre
neden Atatürk milliyetçiliği ya da türk denilmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz ki?
türkiyeliyim denince nolcak yani?
ABD ve ABnin dayattıklarını kabul mu edelim?
ne güzel ya her dediklerini yapalım bunların ver kurtulcu olalım
bu ülkenin ne zorluklarla kurulduğundan haberiniz yok herhalde
Atatürkün en büyük mücçadelesi idi
ve sizin gibiler yüzünden türklüğü yoketmeye çalışıp bölünmeyi amaçlayanlan yüzünden mitingler düzenliyoruz zaten.
dün mitingdeydim
sabah 9 itibarı ile miting alanına gelenler olmaya başladı
çok kalabalık çok coşkulu idi
en önemlisi ve mitingin en güzel yanı gençliğin Atasına sahip çıkmasıydı
bu gençleri gördükçe hala umut var diyorum.
TÜRK olmak kötü birşey anlaşılan size göre
neden Atatürk milliyetçiliği ya da türk denilmesinden rahatsızlık duyuyorsunuz ki?
ve sizin gibiler yüzünden türklüğü yoketmeye çalışıp bölünmeyi amaçlayanlan yüzünden mitingler düzenliyoruz zaten.
şeriatçilerin ve pkk sempatizanların deyimiyle kemalist devletçi one
ATATURK ün bir figur olarak rakı masalarında kafa çekme özgürlüğü
dahil çok şeye paravan yapıldıgının bilincinde olarak bir şey söylemiş
ise otur ve düşün
ADD standlarının mhp liler tarafından korundugunu aynı mhp lilerin
türbana özgürlük kapsamında ATATURK MİLLİYETÇİLİĞİNİ
ümmet denilen arap milliyetçiliğine tercih edebildigini , vs geçelim ADD yi ..
bu arada asıl savaşçılar meydanlarda değildir ATATURK anıtlarına
yapılacak ilk saldırıda onlar anıtlardan kopacak her toz zerresi için
kime ne ceza keseceklerini bilirler
sitem etmene gerek yoktu
cumhuriyetin muhafızları her yerdeler ....
ADD standlarının mhp liler tarafından korundugunu aynı mhp lilerin
Kaynak?
Hiçbir Cumhuriyet mitingine MHP-BBP gibi parti ve örgütler katılmamış ve desteklememişler.
Ama katılmış ve desteklemiş olmalarını arzu edenler çok.
"katılmamış ve desteklememiş olsalar da, biz katalım" katkıcıları da. :D
eylemsel
18-05-2009, 18:03
[unbelieving adlı üyeden alıntı][TÜRK olmak kötü birşey anlaşılan size göre
ve sizin gibiler yüzünden türklüğü yoketmeye çalışıp bölünmeyi amaçlayanlan yüzünden mitingler düzenliyoruz zaten. /QUOTE]Sayın Unbelieving ben başka bir üyeden alıntı yapmıştım. Ayrıca bu ülkeyi sevip sevmedigime birilerinin benim yerime karar vermesini istemiyorum. Bu şekilde bir suçlama içine girilmesine ise hiç gerek yok. Bu ülke bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ülkesidir. Amacımız çagdaş bir ülkede yaşamak.Milliyetçilik hangi etnik kimlik tarafından yapılırsa yapılsın yanlıştır. Bireylerin makul koşullar içinde birarada yaşamayı ögrenmesi gerekir
Kaynak?
Hiçbir Cumhuriyet mitingine MHP-BBP gibi parti ve örgütler katılmamış ve desteklememişler.
Ama katılmış ve desteklemiş olmalarını arzu edenler çok.
"katılmamış ve desteklememiş olsalar da, biz katalım" katkıcıları da. :D
kaynak bizzat kendi gözlerim kulaklarım ve araştırmalarım
tabi bu onur üyesi koltuguna çivilenmiş bir pante ye subjektif gelebilir
o koltuktan kalkıp biraz gezsin onur üyesi pante :D
kaynak bizzat kendi gözlerim kulaklarım ve araştırmalarım
tabi bu onur üyesi koltuguna çivilenmiş bir pante ye subjektif gelebilir
o koltuktan kalkıp biraz gezsin onur üyesi pante
Ben de 2007'deki Çağlayan mitinginde çok sayıda komünist gördüm.
Şimdi bu mitingleri komünist koruması altında diye mi tanımlamak gerekir?
İstisnalarla genelleme yapmaktan kaçınmak gerek.
Bir zamanlar maçlarda da bozkurt işareti yapan gruplar vardı.
40.000 kişilik stadda topu topu 100 kişilik bir grup.
O takımı faşist diye mi suçlamalıydık?
Eleştirilerimiz objektif olmalı.
Ulusalcıları, Türk-İslam sentezci faşistler üzerinden eleştirme kolaycılığına kaçmak yerine; ulusalcılığı, yurtseverliği, sosyal demokratlığı, Atatürkçülüğü eleştirelim.
haftasonu izmirde yeni bir cumhuriyet mitingi düzenleniyor
yaz olduğundan saat 17,00-19,00 arası olacak.
bu kez ne yazık ki katılımda bulunamıyorum ama bedenimle orda olmasamda tüm kalbimle mitingde olucam....
SadeceAteist
20-06-2009, 06:16
Mitingler güzel hoş ama oraya gelen insanlar örgütlendirilemezse, belirli bir plan-program dahilinde yurtsever mücadeleye kazandırılamazsa; ne yazık ki daha önce mitinglerdeki sonu yaşayacağız.
Oraya gelen yurtsever insanları heba edeceğiz.
Mutezile
20-06-2009, 11:17
Başka etnik kökenli toplulukların mitinglerinde cam çerçeveler iniyor, polisle çatışma yaşanıyor; esnafa zorla kepenk kapattırlıyor.
Bu ulusalcılar pasifist mi:D
Aslında bir şeylere tepki koymak ve bunun için bir araya gelmek güzel ..Toplumsal bilincin gelişmesi bu ülkenin belli odakların esiri olmadığının gösterilmesi açısından çokta önemli.. Ben cumhuriyet mitinglerini destekliyorum..
saygılar
parmis Güneşin_kızı