Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyasi konular forumdan kaldırılmalı.
Kürt meselesi ,ermani meselesi,..vb
Bu ve bunun gibi siyasi sorunların ele alındığı başlıklara yazı yazmama prensibimi siteye üye olduğum günden beri korumaya çalışıyorum.Bu konudaki fikrimi açıkca tüm site üyeleriyle paylaşmak istedim.
Bu site dinler ,inançlar karşısında sesini duyuracak imkanları az olan, hiçbir dine tabi olmayan ,kul köle olmayı reddeden kişilerin özgürce fikirlerini dile getirdiği bir platform olarak varolmalı.
Siyasi mevzulara gırtlağına kadar batmış bir site yanlızca amacından uzaklaşmakla kalmaz,
aynı zamanda dincileri suçladığımız bir hataya bizide düşürür.Dinlerden özgürlüğün üzerinden siyaset yapmakla ,din üzerinden siyaset yapmak bence aynıdır.
Siyasi konuları geniş şekilde ele olan internette pek çok site mevcut zaten.
Bu sitede din olgusu, dinler tarihi, tanrı olgusu, hakkında yazılar eleştiriler yer almalı. Dinin bilimsel ,felsefi ,antropolojik, sosyolojik ...vb. açıdan ilgilendiren yazılar eleştirler olmalı fakat siyasi mesajlar veren yazılar olmamalı.
Siteye din ve tanrı hakkında fikir sahibi olmaya gelmiş kişiye forum üzerinden siyasi konuları sunmamalıyız.
Kısacası dinlerden özgürlük siyesete alet edilmemeli.
Saygılar.
bu siteyi sadece dinlerle ilgili konuların tartışılabileceği bir yer olarak görmedim hep söylendi Özgür Düşünce Platformu ve özgür düşüncede siyaset de vardır dinde vardır hiç alakasız bir şeyde
saygılar
Selamlar,
Ayejj'e büyük oranda katılıyorum. Ancak birbirimizin siyasi görüşlerini bilmek ve bunları tartışmak da bizleri geliştirir diye düşünüyorum. Bir şekilde "dinlerden özgür" konular ile siyaseti ayırmak mümkün olabilir mi acaba? Yani siyaseti daha kısıtlı bir alanda konuşmak mesela?
A.
evrensel-insan
06-05-2009, 14:47
Saygideger ayeji;
Bir sitenin icerigi, yada agirlik verdigi konu ne olursa olsun; insanoglu dusuncesini ve bu dusuncenin hangi konular uzerinde yogunlasacagini, bir site saptayamaz, kontrol edemez ve onleyemez.
Herkes, kendi bilgisi, birikimi, bilinci temelinde; herhangibir konuda yazi yazabilir. "Su konuda yazamazsin" diye, bir kisitlama getirmek; hem demokratik islerlige uymaz, hemde site ne olursa olsun, o siteye zarar verir. Ustelik; milli kokensel konular, ayni din konulari gibi; bir kisinin kisiligini belirleyen konulardir. Bir kisi icin; din ne kadar "onemli ise; milli koken de o kadar onemlidir.
Isin aci yani ise; siyasi inancsal dogruluk ideolojilerin; bugun insanoglunun her konusuna el attigidir. Bugun, bir kisinin, herhangibir konuya bakis acisi; maalesef; onun inancinin dogruladigi, ideolojisi ile mumkundur. Kisaca, inancsal ideolojik dogrular arasi, mucadele, ikna etme-olma mucadelesidir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sevgili Ayejj,
Yıllardır sitede siyaset olmaması konusunda neredeyse seninle aynı fikirdeyim.
Ama bizim gibi düşünenler bu sitede azınlıkta. :(
Akhenaton
06-05-2009, 14:59
Türkiyede siyaset kavramı yok ki , kaldırılsın.Sadece emperyalist maşaların takiyeleri var.Siyaset ülke çıkarlarının bir adım daha öteye taşıması için yapılır. Bizdekilerin amacı farklı, sadece bir rüya.Bırakın rüyaya devam etsinler.:):)
şimdi şöyle düşünelim bir site ve dini anlatıyor,mucizeleri anlatıyor ve bu konular haricinde başka konuda işlenmiyor-iki farklı gözden olay
İnanan-"Ne güzel site dinimizi anlatıyor,böyle siteler çoğalmalı".
inanmayan-"Bir site daha eksikti din misyonluğu yapan,hepsi aynı sonucta insanları uyutun...afyoncular"
şimdi de sitede sadece sizin istediğiniz gibi konulardan bahsedelim ve olaya tekrar bakalım
inanan-"tüü,dinsizliğin misyonunu yapıyor kafirler :) gelen inançlı kardeşlerimiz de fazla yazamadan çıkıyor zaten birde özgür düşünceymiş,tartışmaymış"
inanmayan-"Hergün aynı şey,tamam sen inanmıyorsun bende inanmıyorum, geçenlerde gelen inançlıyı nasıl kaçırttık hehehe daha neden niye inandığını bilmiyor"
Birde içinde her telden birşeyler olan ve bir tarafında da din olan forumları düşünün göze batmıyor değilmi.
saygılar
Din ve tanrı kavramlarından ne anlıyoruz, öncelikle bunun üzerinde mutabakata varmak gerekiyor . Eski toplum anlaşılamadan dinlerin de anlaşılamayacagını düşünüyorum ve forumlarda da hep bu agırlıkta yazmaya ve bazı mesajları dile getirmeye çalışıyorum. Dinler birilerinin uydurması mıdır, yoksa eski toplumun bazı gelenek ve alışkanlıklarının günümüze kadar süregelmesi midir. Bu nokta çok önemlidir. Bu nokta kavranmadan kurbanın da, namazın da ay takviminin de kavranması mümkün degildir. Bu nokta kavranmadan vahyi anlayamazsınız.
Her şeyden önce eski toplum tanrıyı tanımayan bir toplumdu. Şef de bilinmiyordu. İnsanlar sonsuz bir ortaklaşmacılık içinde ve klan düzeyinde "biz" olarak yaşam sürdürüyorlardı. Klan ve toplum tek gerçeklikti. İnsanlar doga ile içiçe ve onun verdikleri ile yaşamlarını sürdürüyorlardı. Soyut degil somut olarak düşünüyorlardı. Etraflarında gözlemlediklerinden başka bir şey yoktu ve yaşam ile ölüm birdi. Yaşam ölümdü, ölüm de farklı bir yaşam. Toplum siyasi degil sosyal bir toplumdu.
Ne zamanki sınıflar ortaya çıktı ve bu sınıflar arasından bir kişi kabile şefi ve ileride kral haline geldi işte o zaman bu gözlemden de tanrı düşüncesi dogdu. Ve egemenler kendi sınıfsal konumlarını güçlendirebilmek için soyutu oluşturdular yani tanrıyı. Ve bu ilahi güçlerin dünya üzerindeki temsilcileri haline geldiler. Ama gene de tanrı soyutlaşmadan evvel somut idi yani tanrı kraldı. Ve toplum sosyal olmaktan çıkıp siyasileşti. Demek ki din ile siyaset birbirlerinin temeli olarak başat bir biçimde ortaya çıktılar. Bundan evvelki inanış biçimlerine genellikle ilkel dinler adı verilir. İlkel dinler ise bir yaşayış biçimidirler. İnanış biçiminden çok bir sosyal yaşam tarzıdırlar.
Peki din ile siyaset bu kadar içiçe iken birbirinden koparılabilir mi. Mümkün mü. Birbirinden nasıl ayrılacaktır. Akp yi konuşacaksak hangi temelde ele alacagız. Din mi siyaset mi. İslamiyeti bir tanrısal vahy olarak mı ele alacagız yoksa Arapların devlet gereksinmesi olarak ortaya çıkan siyasi bir olgu olarak mı. Haçlı seferleri din adına mı yapıldı yoksa paylaşım için mi. Romalılar Hıristiyanlıgı İsa'ya olan inançlarından dolayı mı kabul edip resmileştirdiler.
12 Eylül paşaları çok inançlı oldukları için mi İslam'a yeşil ışık verdiler. Abd Allah'a olan inancı yüzünden mi ılımlı İslamı destekliyor. Bu sorular cevaplanmadan din ile siyaseti ayıralım demek anlamsızdır. Din zaten siyaset demektir. Dinin amacı siyasi olarak ezilen sınıfları afyonlamak ve bu dünyada kaybettikleri insanca yaşam hakkını öbür dünyaya ötelemektir. Ama dile getirilmek istenen esas noktaya gelelim.
Kürt Mesesi tartışılmasın, Ermeni Tehciri dile getirilmesin. Şanlı ordumuza ve kutsal milli degerlerimize dil uzatılmasın. Cumhuriyet ve kuruluş aşaması asla sorgulanmasın bize ne verildiyese o kabul edilsin. Resmi ideolojiye karşı çıkılmasın. Bence bu şekilde formülasyon din/siyaset ayrımının gerçek temelidir.
Bunları da açık açık dile getirmekten çekinmeyelim. Aslında konunun özü şudur. Benim kutsalıma ters olan meseleler asla sitede yer almasın. Hazmedemiyorum, tartışmak da istemiyorum.
Bu ileti kimseye yönelik olarak yazılmamıştır. Bu başlıgın ana temasına geniş bir bakış açısı ve konunun tahlili için kaleme alınmıştır.
saygılarımla
inanmayan-"Hergün aynı şey,tamam sen inanmıyorsun bende inanmıyorum, geçenlerde gelen inançlıyı nasıl kaçırttık hehehe daha neden niye inandığını bilmiyor"
Sence forumun ve sitenin misyonu bu mudur, veya bu mu olmalıdır?
Bence konuşulması ve YAPILMASI gereken birçok şey var ancak maalesef o konularda bir adım atılmış değil. Şu meclis falan işleri bi tamamlansın da yeni yönetim ne diyecek bakalım.
A.
Sence forumun ve sitenin misyonu bu mudur, veya bu mu olmalıdır?
Bence konuşulması ve YAPILMASI gereken birçok şey var ancak maalesef o konularda bir adım atılmış değil. Şu meclis falan işleri bi tamamlansın da yeni yönetim ne diyecek bakalım.
A.
ordaki bir mübalağ ama ben kendi açımdan baktığımda varsayalım sitenin full dinleri tartıştığını ve başka konu olmadığını şimdi ben kimin ile neyi tartışıcam çoğunluk zaten benim düşünce yapımda karşımdaki insan da "A" yı savunuyor bende "A" yı savunuyorum.Bu bir örnekti gelelim yok diyen arkadaşlara
siteyi bir sentez edersek yine yeni gelen adamın gözü ile
1-İslam formu
2-Dinler ve Kadın
3-Kuranda Mucize Yoktur
4-İslam Dışındaki Dinler
5-Turan Dursun Hakkında
6-Bilim Forumu
7-Evrim Teorisi
bunların yanında Dinlerden özgürlük grubu ,kuranda mucize yoktur bölümü ve hepsinin aralarında sırıtan politika,feslefe-psikoloji ve cafe bölümler evet sitenin misyonu kesinlikle din ve buna bağlı konular değil haklısınız..
Saygılar
"Peki din ile siyaset bu kadar içiçe iken birbirinden koparılabilir mi. Mümkün mü. Birbirinden nasıl ayrılacaktır."
Tüm yazıyla birlikte, yazının özünü veren yukarıdaki cümlelere (noktalama işaretleri hariç) katılmamak mümkün değil.
Bunları da açık açık dile getirmekten çekinmeyelim. Aslında konunun özü şudur. Benim kutsalıma ters olan meseleler asla sitede yer almasın. Hazmedemiyorum, tartışmak da istemiyorum.
Bende aslında tam olarak bunu kastettim.Benim içinde elbette savunduğum bir siyasi görüş var.Ama bu benim siyasi görüşümdür.Başka sitelerde bunu kutsal kabul edip savunurumda üstelik.Amacına saygı duyduğum bu siteyi ona alet etmem.
Bu sitede dinlerden özgürlük fikrine herkes destek verir.Ama en geniş siyasi görüş bile herkes tarafından ortaklaşa paylaşılmaz.
Bu sitede dinler ve inançlar konusunda herkes elinden geldiğince az veya çok emeğini diğer insanlarla paylaşmaya çalışıyor.
Birileride bunları okuyup din hakkında hasbel kader kişisel aydınlanmaları noktasında belkide fayda görüyorlar.
Bunun için elimizden gelen emeğimizi harcıyoruz.Fakat birde bakıyoruz ki benim emeğimin yanında belkide hiç tasvip etmediğim siyasi bir mevzu gelen ziyaretçiyede sunuluyor.
Kendi emeğimle ,desteklemediğim bir şeye hizmet etmek istemiyorum.
Bırakın bu site din konularında teknik seviyede bir site olsun.Dinlerden özgürlükle siyaseti birbirinden ayıralım laiklik bunuda gerektirir.
Saygılar.
boğaziçi
06-05-2009, 19:43
sayin ayejj,
Siyasi konular forumdan kaldırılmalı. demeniz bile bir siyasettir...siyaset hayatin butunundedir...
saygilar
Bu konu ve başlıkla ilgili geçmişte de aynı temelde tartıştık. Anlaşılan gene ve ileride de tartışacagız.
Birincisi politika ayrı bir forumdur. İsteyen girer, istemeyen girmez. Ön planda olan bir başlık degildir. İlgi duyan girer ve tartışmalara katılır.
İkincisi daha önce de açıklamıştım ama yeni üyelerimiz belki bunu bilmiyorlardır. Politika forumunda yer alan başlıkların tümü forumdaki tüm tartışmaların % 9 unu bile oluşturmuyoor. Bu rakama tüm politik konular dahildir. Agırlık din ve İslam tartışmalarındadır.
Belki yetkili admin arkadaşlar bu konudaki son verileri bize sunabilirler.
Şu yasaklansın, bu kapatılsın denecegine en güzeli o başlıkları hiç takip etmemek ve katılımcı olmamaktır.
Örnegin ben evrensel insan'ın köşesine hiç bakmıyorum. :D Ama onun engellenmesi taraftarı da degilim. Hakeza Serdar'ın kanser köşesine de bakmıyorum ama onun yazabilmesi için ugraştım. Kaldırılsın önerileri vardı çünkü.
Gene gırgır vs türü cafe başlıkları da pek ilgimi çekmiyor. Ama burası tuluat yeri mi diye bir düşüncem de olmadı hiç bir zaman.
TD sitesi kimseye bir siyasi mesaj vermez. Böyle bir amacı yoktur. TD sitesini baglayan kararlar site meclisinin almış oldugu kararlar ile YK kararlarıdır. Politika forumunda yazılanlar üyelerin siyasi görüşleridir ve de bırakınız herkes siyasi görüşünü dile getirsin.
Politikayı yasakladıgınız anda AKP ye yönelik tek bir söylemde bulunamazsınız. Siyasi olur çünkü. ABD den bahsedemezsiniz bu da siyasidir. Osmanlı'yı degerlendiremezsiniz. Yani bunun ayrımı da olamaz ve yoktur.
saygılarımla
evrensel-insan
06-05-2009, 20:38
Saygideger dilaver;
Bakma zaten, bakarsan "carpar":D
Saygilarimla;
evrensel-insan
Dinlerin de siyasi olduğunu, siyasetten çıktığını düşünüyorum..islamiyetin kaç mezhebe ayrıldığını, kendi etrafında kimleri nasıl topladığını düşünürsek din savaşları yapıldığını ;aynı dini savunan grupların halifelik için savaştığını düşünürsek her zaman dinin içinde siyasetin olduğunu saptarız. Hiristiyanlıkta bir çok mezhebe ayrılmıştır ve her birinin kendi politikası vardır...
Dinle siyaseti ayırmak imkansız gibi bir şey..
Sitemiz belli bir seviyeye sahip uyelerimizde bilinçli kültürlü; bilgi alış verişi çok yararlı ben kendi adıma hergun bir şeyler öğreniyorum okuyorum...
Hayatın içinde olan herşey sitemizde de olmalı diye düşünüyorum...
saygılar...
parmis Güneşin_kızı
Hayatın içinde olan herşey sitemizde de olmalı diye düşünüyorum...
İşte olayın özü bu sevgili parmis.
Çok güzel bir yere parmak bastınız. Dinler bizi yaşamdan koparıyor. Gerçek yaşamı ahrete öteliyor. Buna nasıl karşı duracagız peki. Yaşamdan koparak mı. Yaşamı tek tipleştirerek mi.
saygılarımla
Dinde bir siyaset degilmidir?
Islamiyet bir yönetim sekli olarak dayatilmiyor mu?
Vatikan ne ile ugrasiyor? Dinin bankasi, fabrikalari, iscileri, askerleri olur mu?
Saygilar.
Birincisi politika ayrı bir forumdur. İsteyen girer, istemeyen girmez. Ön planda olan bir başlık degildir. İlgi duyan girer ve tartışmalara katılır.
Bu kadar basit beğenmeyen varsa girmez,takip etmez,bişeyler asmaz benim de istemediğim bir sürü konu var misal bilmemkimin köşesi ama bunları ortadan kaldırın demek yerine hiç girmiyorum ,takip etmiyorum hoşunuza gitmeyen konuları sizde takip etmeyin herkezin her konuyu okuması yada her konuya bişeyler yazmasını beklemek zaten yanlış
sitede siyaset tartışılmaması yada düşüncelerin beyan edilmemesi çok baskıcı bir durum olur ancak sitenin ağırlık verdiği konu elbette dinler ve evrimdir.. bunlara ağırlık verilmeli daha fazla üstünde durulmalı katılım çoğaltılmalıdır.. ancak siyasetsiz de yapılamaz.. ayrıca evrim siyasetlede çok yapışıktır nasıl bugün tübitak sansürü siyasi bir oyunsa nasıl bugün akp hükümeti bizim özgürleştirmeye çalıştığımızı yok etmeye çalışıyorsa... katılımcılığımızı dinler, bilim, evrim bu konular da arttırmalıyız.. dininde bir siyaset olduğunu unutmıyalım.. şeriat en büyük siyasettir...
Mutezile
06-05-2009, 22:20
Ayejj'den ALINTI:''Bu site dinler ,inançlar karşısında sesini duyuracak imkanları az olan, hiçbir dine tabi olmayan ,kul köle olmayı reddeden kişilerin özgürce fikirlerini dile getirdiği bir platform olarak varolmalı.
Siyasi mevzulara gırtlağına kadar batmış bir site yanlızca amacından uzaklaşmakla kalmaz,
aynı zamanda dincileri suçladığımız bir hataya bizide düşürür.Dinlerden özgürlüğün üzerinden siyaset yapmakla ,din üzerinden siyaset yapmak bence aynıdır.
Siyasi konuları geniş şekilde ele olan internette pek çok site mevcut zaten.''
Bu satırların altına aynen imzamı atarken bir çekincemi de eklemek istiyorum:
Sitede siyaset yapılmıyor.
Evet sitede siyaset yapılsaydı, katlanması daha kolay bile olabilirdi.
Sitede atatürk milliyetçiliği, kemalizm, yurtseverlik, türklük gibi kavramlar yaklaşık 10-15 kişilik bir kadro tarafından düzenli olarak LANETLENİYOR. Bu kavramları savunmaya kalkanın başına beş kişi birden çullanarak ne neonaziliğini bırakılıyor, ne çağdışılığı ne de başka sefil sıfatları.
Bu onbeş kişilik kadrodan FARKLI DÜŞÜNÜP YAZMADIKÇA; sitede pekala ''siyaset'' yapabilirsiniz. İşi acı tarafı bu kadro içinde ağzı ancak 'foseptik' kelimesi ile betimlenmesi mümkün olan bir muhterem, itinayla korunup kollanıyor. (Buna umarım itiraz gelir de büyük bir zevkle bilumum örnekleri asarım)
Kürt Milliyetçiliği, kürtçülük, DTP, İmralı, Amed, Bekaa, Kandil, TCK 221, Öcalan, Dersim İsyanı (ve diğerleri), Said-i Kürdi, Siyasi AF, Gerger, Başkaya, Uzun vs vs; bu terminolojiyi yadsımayan-olumlayan-yazılar asın, en entel dantel sizsiniz; alnınızdan öpülürsünüz.
Özgürlükçü, aydın, çağdaş olmanın yolu çok çetrefil değilmiş, değil mi?
ben siyaset konusunun böylesi bir forumdan kaldırılmasının, forumu çökerteceğini düşünüyorum.
çünkü illa siyaset her yerden fırlayacak, ve bu siyasiydi bu değildi derken büyük kırgınlıklar yaşanacaktır.
bence öyle bir hata yapılmasın. siyaset de açık biçimde tartışılsın ki, en azından birbirimizden bir şeyler öğrenelim, konuşmadan kaldığımız şeyler üzerinden birbirimize kin gütmeyelim.
politika kelimesinin kökenlerini araştırmak lazım nedemektir.. siyaset politika gündelik hayattır aslında...
ayrıca mutezile: "Bu onbeş kişilik kadrodan FARKLI DÜŞÜNÜP YAZMADIKÇA; sitede pekala ''siyaset'' yapabilirsiniz. İşi acı tarafı bu kadro içinde ağzı ancak 'foseptik' kelimesi ile betimlenmesi mümkün olan bir muhterem, itinayla korunup kollanıyor. (Buna umarım itiraz gelir de büyük bir zevkle bilumum örnekleri asarım"
bu cümlende kımleren ve kımden bahsettiğinide sölermisin burda hakaret etmektesin birisine bu kadroyu söylede bilelim belden aşağı vurmak hiç yakışmıyor...
Mutezile
07-05-2009, 00:17
Bu yazıyı üzerine alınacak en son kişisin. Bana neyin yakışıp yakışmadığını da bilecek en son kişisin.
Belden aşağı nasıl vurulur; forumları biraz yakından takip edersen hemen gözüne çarpacaktır.
ilk kişi ben mi oluyorum :D
Yok ilk kişi belli de ben kaçıncıyım. :eek:
saygılarımla
Mutezile
07-05-2009, 00:47
Yazının geri bildirim almasını sevinerek okuyorum. Çünki durum ayniyle vaki.
Sevgili Dilaver;
MSN'de uzun uzadıya konuştuğumuz konuların, bir serzeniş biçiminde ortaya konması bu. O konuşmaları yapmamışız gibi bu soruyu sormanın anlamı ancak şaka olabilir.:)
Az önce byspy'in NEDEN Kürt meselesi topic'inin altına yazı as(a)madığını Chat odasında sende duydun.
O sadece bir örnek; niceleri var. Sen bu durumda bir garabet görüyor musun, görmüyor musun? Yoksa şu cümlen, senin nihai saptaman mı:
''Arkadaş sitede forumdan bol ne var; o forumun altında bir tedirginlik hissediyorsan, orada bir(kaç) caydırıcı unsur varsa, geç başka foruma. Mecbur değilsin siyaset forumuna girmeye.''
Bu mudur?
ben üzerime alınmadım zaten ancak burda 10-15 kişiyi zan altında bırakmak birilerine hakarette bulunkata kımsenin hakkı değil sana.. sana neyin yakışıp yakışmayacağının kararını verecek kişi değilim ama buraya yazı asıyorsan birilerinden bahsediyorsan hatta hakaret ediyorsan sorumuzada cevap vermelisin.. forumları yeterince okuyorum dahada okurum tavsiyen için sağolasın....
Mutezile
07-05-2009, 00:50
Kızılordu'dan ALINTI: ''sorumuzada cevap vermelisin..''
'Sizler' kimsiniz?
Ya da sen kimler adına soru yöneltiyorsun?
evrensel-insan
07-05-2009, 00:56
Saygideger arkadaslar;
Siyaset nedir?
"Siyasi olmayan konular" nelerdir?
"siyaset yapmak" ne demektir?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Akhenaton
07-05-2009, 01:01
Valla evrensel bu konuları dilaverle karşılıklı tartışmanızı bekliyoruz.:)
sevgili mutezile
Öncelikle sorulması gereken soru şudur. Bu sitede herhangi bir üye siyasi düşünceleri yüzünden dıştalanıyor mu.
Ama siyasi düşüncelerini dile getirmekte zaafa ugruyorsa buna kimse bir şey diyemez. O zaman kişiye bilinçlenmesi ya da ögrenmesi tavsiye edilir.
Beniim üzerime isterse 100 kişi gelsin. Yılmam. Ve düşüncemi savunurum.
Bir de böyle bakalım. Ya da en azından deneyelim.
saygılarımla
ben biz derken senin yazdıklarına söylediklerine cevap veren, yada soru soran herkesi kapsar. Ben kendi adıma konuştum ancak burda bahsettiğin 10-15 kişi adınada vede foseptik benzetmesinde bulunduğun kişi adınada konuştum sordum...
sen birilerine foseptik benzetmesi yaparken o her kımse bilmesekte ben savunurum bu kişiyi..
böyle bir gruplaşma yaratmaktasın oluşmuş ise bundan rahatsız olmaktasın birilerinin üzerine geldiğini v.s belirtmektesin ama isim vermemektesin? kımseleri zan altında bırakmaya hakkın var mı acaba?
yada bu forumun tüm üyeleri o grupta bendemi varım diye tek tek sormalı mı? yada herkes biliyor o kişileride tek ben mi bilmıyorum? eğer öyleyse bilen herhangi birinden cevap istiyorum kımler bunlar??
burda sorun neyse konuşulur tartışılır gerek kavgada ederiz meseleyi halletmek istiyorsak her olu deneriz ancak üstü kapalı laflarla uzaktan göndermelerle bi yere varılmaz bu gruplaşma kımseye fayda sağlamaz kaldıki burda bir gaye için toplanmış insanlarız...
sorumu tekrar soruyorum bu kişilerin ismini ver! açıkla sorunu..
evrensel-insan
07-05-2009, 01:28
Saygideger AKHENATON;
Ben, bir siyasi goruse sahip degilim, olamam da. Bu konuda; ne benimsedigim, ne de savundugum, bir ideolojik dogru yoktur. Ama benim "siyasi yontem" adli, basligim var. Orada, anlatmisim. SIYASET BIR INANCTIR VE INANCINI DOGRULAYAN ICIN VARDIR. Benim, inancsal dogrularla, bir ilgim yok. Sadece, yanlislama yoluyla, curutebilirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
07-05-2009, 01:31
Yılmak / Dışlanmak. Çok önemli yüklemler bunlar.
Benim malum derim kalın olduğundan çok işlemiyor artık. Ama bir arkadaşın serzenişini kendi kulağınla duydun. -Ve duyma imkanı bulamadığın- başkalarının OLMADIĞINI öne sürmen dayanaksız bir saptama olur.
Zaten bir kişi bile böyle bir psikolojik yıldırıcılıktan muzdaripse, ona kulak vermek anlamaya çalışmak gerekir. Benim naçizane kanaatim.
Dilaver'den ALINTI: ''Beniim üzerime isterse 100 kişi gelsin. Yılmam. Ve düşüncemi savunurum. ''
Senden farklı düşünmüyorum. Ama her üyede senin direncinin ve belagatinin olmadığının, olamayacağının da muhakkak ayrımındasın.
Birileri, birilerinden yılmaya başlıyor. Ya koruyucu bir 'duvar' ihdas etmeli, paratoner çekmeli; ya da cereyan kaçağını kesmeli.
Birileri, birilerinden yılmaya başlıyor. Ya koruyucu bir 'duvar' ihdas etmeli, paratoner çekmeli; ya da cereyan kaçağını kesmeli.
sevgili dostum
sadece ve sadece tüzügü çalıştırmalı. O bize yeterli. Yetmiyorsa geliştirmeli. Benim amacım bu. Başka da bir şey degil.
saygılarmla
ayrıca birilerinin siyasi düşüncelerini, konuyla ilgili yorumlarını söyleyememesi bunu konuşamaması sıkıntılı bir durumdur ve TURAN DURSUNDA OLUŞMASI GEREKEN EN SON ŞEYDİR!!
ancak belirtilen görüşlerinde bir kabul edilir yanı olmalıdır ben burda nazileri savunan insanlara karşı çıkarım baskıda yaparım burda savaş çığırtkanlığı yapana karşı çıkarım, ırkçılık yapana karşı çıkarım. v.s ancak makul dozda siyaset özelinde kendi ülkemizin gündemlerinde ve sorunlarında herkesin konuşmaya, düşündüğünü savunmaya hakkı vardır.. bunuda sonuna kadar savunurum..
herkes rahat olmalıdır çekince olmamalıdır. Herşeyi üslubuyla konuşabilecek tartışabilecek erişkinlikte insanlar olduğumuzu düşünmekteyim.. birilerine baskı yapılmışsa müzdarip olmuşsa yanlış.. hata ne ise düzeltelim herkes özgürlükten yana olsun paylaşamıyacağımız bişey yok..
bu yaşananlar üzücüdür aramızda islamcılar olsa çoktan bizden umudu keserlerdi...
unutmayınızki çatlaklar zamanla açılır ve yarıklara dönüşür sonrada yıkımlar gelir..
Mutezile
07-05-2009, 01:42
Kızılordu'dan ALINTI: ''böyle bir gruplaşma yaratmaktasın oluşmuş ise bundan rahatsız olmaktasın birilerinin üzerine geldiğini''
Cümledeki tek doğru nokta, bu gruplaşmanın oluşmuş olması..Buna cemaat bile denebilir, aralarındaki dayanışmayı vurgulamak gailesiyle. Ben döndüğümde gruplaşma vücud bulmuştu; ben rahatsızlık duyuyorum ve bunu içime atmıyorum. Aksine bu konunun konuşulmasını istiyorum.
Senin siteye ne sıklıkta girdiğini bilmiyorum. Ya olan bitenden bütünüyle bihabersin, ya da bilmezlikten geliyorsun.
Sen az soluk al bakalım. Avukat cübben üzerinde eğreti duruyor. Bırak da dere; yatağında aksın; senin sorularına sıra gelecek..Az soluklan.
Yazıda takılman gereken yerlere takılmamış olmanı da bir kenara not almak gerek.
Mutezile
07-05-2009, 01:44
Sevgili Dilaver;
Bunu bir taahüt olarak alıyor ve teşekkür ediyorum.
Bırak da dere; yatağında aksın;
Başlık ile ilgili en veciz söz. Katılıyorum.
saygılarımla
ben olaylardan haberdarım forumada hergün girmekteyim ama sen benim sölediklerimi anlamamaktasın eğer konuşulmasını istiyorsan gruplaşmadan rahatsızsan açıkla konuşalım dedim baştan beride bunu söylemekteyim kımseyi zan altında bırakma dedim.. ayrıca herkes bu kadar haberdar ise herşey bu kadar açıksa sen neden bu isimleri vermemektesin?? kımsenin avukatlığını yapmıyorum cübbe kullanmam ben tulumu daha çok severim ;)
Mutezile
07-05-2009, 16:33
Bu bir fesadın teşhiridir. Talcid iyi gelir..
sevgili mutezile
Öncelikle sorulması gereken soru şudur. Bu sitede herhangi bir üye siyasi düşünceleri yüzünden dıştalanıyor mu.
Ama siyasi düşüncelerini dile getirmekte zaafa ugruyorsa buna kimse bir şey diyemez. O zaman kişiye bilinçlenmesi ya da ögrenmesi tavsiye edilir.
Beniim üzerime isterse 100 kişi gelsin. Yılmam. Ve düşüncemi savunurum.
Bir de böyle bakalım. Ya da en azından deneyelim.
saygılarımla
Ben konuyu özet geçiyim gerçi istemezdim sohbet odasında olanlar buraya taşınsın
Dilaver abi bildiğin gibi her karakter birbirinden farklıdır aynı şeyi bana oda da söylemiştin ama ben sana böylesi bir durumda soğuduğumu ve çabuk kızdığımı belirtmiştim.Bu tutumun dirayetsizlikle alakası yok en son atlas ile böyle bir münasebetim olmuştu olanları hatırlarsın beni sakinleştiren sendin
Ben siyasetin kelime anlamıydı yok dinden ayrılamaşıydı falan bunlara takılmıyorum eğerki özgür düşünceyi savunuyorsak herşeyi tartışabilmeliyiz,konuşabilmeliyiz ama bunları yaparken karşındaki insana saygı duyarak yapmalıyız.Ben konuya yazı asmaktan çekindiğimi söyledim nedenini de söyledim isterseniz yazıları buraya alın herkes okusun bir milliyetçilik yada faşistlikle alakalı bir şey varsa ben kendimi imha edicem ama buna rağmen aynı başlıkta faşist yerine konmam ki bunu yapan taraflı arkadaşım tarafından beni bu konudan soğuttu.
Olay siyasi görüşleri dile getirmemde zaafa uğramam değil bu başlıktaki şahsiyetlerin beni bu başlıktan soğutmasıdır.Ben hiçbir zaman beklemedim de benim yazdıklarımı alın öğrenin gibi bişeyde yoktur aksine ben hep okudum,okuyorum ki bunun içinde d.ö forumunda tartışmıştık.
Bir anektod sitede radyo olduğu dönem cem abi ile aramda geçen konuşmada bana sitede yazanların yazılarını analiz edip radyoda anlatıcak bir kişinin lazım olduğunu belirtmişti,bende coğal olarak kabul etmemiştim gerekli birikimi taşımadığım için gelelim konuya benim nerde yaşadığımı ve nelere tanıklık ettiğimi bir kaç eski üye biliyor elbette benimde o konu ile bir birikimim var tartışılması için sunacağım çeşitli şeyler var ama ben bunları asınca kendini bilmeyenin biri gelicek hiçbirşey bilmediği halde ötücek sitede büyük dediklerimiz sesini çıkarmıcak aksine tutulucak işte bunun dirayetli olmakla ilgisi yoktur bunun bilinçli olmakla neyin nereye varacağını bilmekle alakası vardır.
Saygılar
sevgili byspy
Elbette her yigidin yogurt yiyişi farklıdır. Sen uzun zamandan beri bu siteye üyesin. Bundan bir kaç sene evvelini de hatırlaman gerekir. O zamanlar siyasetin s sini bile tartışamazdık. Küfürler havalarda uçmaya başlar ve başlık da kilitlenirdi. Şimdi geldigimiz nokta ise oldukça umut verici.
Ama elbette daha yeterli seviyede degil. Üyeler kişiler üzerinde tartışmayı ve polemigi seviyorlar. Kişileri suçlamayı seviyorlar. Ancak bu sadece siyasi forumlar için geçerli degil. Diger forumlarda da oluyor bu. Ne olursa olsun gene de saygı anlayışı sitemizde diger platformlara göre daha fazla kavranmaya başlandı.
Bir üyemizin şöyle bir sözü vardı " ben sana küfür etsem sen bunu göremezsin, anında yönetim siler onları"
Ama gene de istenmeyen ignelemeler ve ithamlar olmuyor da degil. Bunları da aşacagımızı umuyorum. Dikkat edilirse forumlara bir seneden fazla devam eden çogu üyemiz bu tür uslup bozukluklarının dışında kalıyor. Demek ki agırlıklı olarak üyelerimizde bu anlayış yer etmiş vaziyette. Bir iki istisnayı ise saymıyorum zaten. Onlar da ya uyacaklar ya da bizi terk edecekler.
Bir hakaret ile karşılaşıyorsanız ve müdahale edilmemişse ya da müdahale edilmesini arzu ediyorsanız, şikayet buyonunu kullanın. Ayrıca uslubunu begenmediginiz kişi ile de muhatap olmayın. Ben genellikle böyle yapmaya çalışıyorum ve şahsımı zikrederek yazmış olsa bile muhatap olmuyorum. Ama gene de o başlıga yazmaya devam ediyorum.
Ben yönetimdeyken mümkün mertebe söylenenler aleni degilse müdahale etmemeye çalışıyordum. Çogu zaman ortam yatışıyor ve su mecrasını buluyordu. Dogru olan da bu bana göre. Kişilerin keni oto kontrolu ve kandi idrakları olmalı.
Ama biri çaçaronluk yapıyor diye de küsmemeli. Belli ki amaçlanan da bu ve sen meydanı terk ederek darbeci anlayışa prim veriyorsun demektir.
Ülkede bugünlere bile çok zor geldik. Bedeller vererek, bedeller ödeyerek geldik. Bundan sonra görevimiz bu özgürlügü daha genişletip yaygınlaştırmak olmalı. Her çekincemiz sınırları daraltmaya yarayacaktır.
Usanmadan yola devam.
saygılarımla
byspy olayları oanda takip etmedim ama şimdi yazdıklarından dolayı üzüldüm..
yaftalanman hoş değil ancak senden dileğim çekinmeden üşenmeden düşündüklerini ifade etmendir..
Çoğu forumda olduğu gibi TD'da da politika olmalıdır.
Politika da olacak, edebiyat, sanat, tarih vs. de.
Ama "din ve felsefe" TD'un ana konusu olmalı.
Diğerleri öne çıkarılmamalı.
Daha önce birkaç kez değindim. Çoğu sözümün çarpıtılarak sunulması gibi; bu politika konusu da arada bir önüme getirilir "Politika olmasın" diyormuşum diye.
Hayır. Buradaki sıkıntı politikanın toplumca hassas olan Kürt ve Ermeni meselesi gibi konularında site yöneticilerinin sanki bu konuları "tek amaç, tek öncelik" miş gibi öne çıkartma gayreti içinde gözükmemeleri, ülkesini, ulusunu savunan üyelerin her mesajlarında karşılarında yöneticileri bulmamalarıdır.
Bu durum, sitenin PKK ve Ermeni diasporası propagandası içinde olduğu algılamasına, imajına neden olmaktadır.
Yanlış anlaşılmasın diye farklı örnek vereyim, çünkü böyle yazınca sanki yöneticiler milliyetçi, Kemalist olsunmuş gibi algılanabiliyor. Ya da bilinçli olarak öyle sunuluyor.
Sitenin yöneticileri, tamamen milliyetçi ya da Kemalist bir imaj da sergilememelidir. Ha keza ulusalcı ya da başka bir görüş.
Yani mümkün mertebe siyasi bir imaj ortaya konmaktan kaçınılmalıdır.
Geçmişte maalesef hatalı örnekler yaşadık. Umarım bundan sonra böyle olmaz.
Turan Dursun ismi bizim böyle bir site imajı koymamamızın nedeni olmalıdır.
Sitemizde siyasi görüşlerin dengeli olduğunu düşünüyorum.
Yöneticiler de bu dengeye ayak uydurmalıdır.
saygıdeğer Evrensel-insan gibi :) kendisine ters her siyasi mesaja balıklama atlamamalıdır. Bırakınız üyeler kendi aralarında tartışsınlar, bırakınız kapışsınlar. :)
evrensel-insan
07-05-2009, 22:17
Saygideger pante;
Iyiki evrensel-insan varmis. Onun adini agzina almadan kimse bir ornek veremiyor. Ben de evrensel-insanin adini kullanarak sunu diyeyim bari. Evrensel-insan; kendisine degil; "insan olmaya ve insanlik sunmaya ters" her dusuncenin, kendi celiskisini, kendi icinde ortaya koyarak; gerceklerin notr algisi temelinde, curutmeye yonelmektedir.
Evrensel-insan; tum siyasi ideolojilerden arinmis olarak; onlarin inancsal dogrularini, gercegin notr algilanirligi temelinde; yanlislamaktadir.
Bilmem anlatabildi mi?
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
07-05-2009, 22:33
Saygideger dilaver;
Şu yasaklansın, bu kapatılsın denecegine en güzeli o başlıkları hiç takip etmemek ve katılımcı olmamaktır.
Örnegin ben evrensel insan'ın köşesine hiç bakmıyorum.-dilaver-
Kendi inandigi dogrularina, site uye ve yazarlarini cekme cabalarin, pek bir sonuc vermiyor. Oyuzden, kendi inancsal dogrularini ve onerilerini kendine saklaman, belki senin adina degil ama; hem sitenin, hemde site uye ve yazarlarinin adina, daha saglikli olacaktir.
Bugun, o senin girmedigin, girmeye cesaret edemedigin "evrensel'in Kosesi" senin; yazmis oldugun, yazidan daha fazla; ziyaret edilmis, bakilmis ve okunmus.
Zaten o kose; 18. yuzyil inanc ve dogrulariyla beyinlerini sabitlestirmis ve dusuncelerini dondurmus "dedigim dedik, caldigim duduk" dusuncesine sahip olanlar icin degil.
Okisilerde, zaten senin gibi; "evrensel'in Kosesi" ni "ocu" gorerek yanasmiyor.
Bugun hala hic ugramamis, kisiler arasinda; hem eski uyeleri, hemde eski ve hala yonetimde olanlari da gormek "uzucu"
Onemli degil; sonucta, herkes; kendi inancsal dogrularinin ilgi-etki-onemine gore; yazar ve okur. Kaimse de, kimseye, karisma hak ve ozgurlugune sahip degildir. Ayni, isteyenin istedigi konuda yazabilmesi ve fikir belirtebilmesi gibi.
Aslinda sonucta "herkes kendine baksa" baskasinin ardindan, bir yazi uretmese, cok iyi olacak ama; naparsin ki, "alismis, kudurmustan beterdir"
Zamanla arkadaslar zamanla. Zaman neyin ne oldugunu, olacagini herkese gosterir. Tabi, kendi dogrulariyla, gormek isteyenlere degil; gercegi notr algiyla gormek isteyenlere.
Cunku, evrensel-insan'in bir seneden fazla olan, TD sitesi yasami, cok seyi gostermistir ve gostermektedir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
saygıdeger evrensel-insan
pek de umurumda degilsin. Site tüzügüne uy yeterli benim için. Galiba büyük harfle yazmayı bırakmışsın. :D düşünecegim son şey seninle muhatap olmaktır. Şimdiye kadar olmuşsam da zorunluluktan dolayıdır. :eek:
Sana kolay gelsin.
saygılarımla
evrensel-insan
07-05-2009, 22:54
Saygideger dilaver;
Unutmaki, gorunmek istenmeyen gercekler, goze daha cok batar. Umarim "muhatap olmaman" icin, "zorunluluklarin" gitgide azalir, o zaman bahanen de, kalmaz.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
09-05-2009, 01:16
Evrensel'den ALINTI: ''Zaten o kose; 18. yuzyil inanc ve dogrulariyla beyinlerini sabitlestirmis ve dusuncelerini dondurmus "dedigim dedik, caldigim duduk" dusuncesine sahip olanlar icin degil.
Okisilerde, zaten senin gibi; "evrensel'in Kosesi" ni "ocu" gorerek yanasmiyor.
Bugun hala hic ugramamis, kisiler arasinda; hem eski uyeleri, hemde eski ve hala yonetimde olanlari da gormek "uzucu"
Aşağı yukarı beni tarif etmişsin; bu gibi durumlarda sazanlığı severim:)
* 18. yy inanc (inancım yok) ve doğruları (doğrularım var)...18. yy da olarak görülmekten gocunmam
* Sabitfikirli değilim.
* Senin köşeni öcü görmüyorum. Fakat uğramıyorum da.
Topiclerin altına attığın mesajları dikkatle okuyorum, ve her defasında tekrar teyit ediyorum: Allah inancımız olsaydı, seninle allahın bir olduğunda bile zor birleşirdik. O kadar dünyaya farklı bakıyoruz.
Göğün mavi, güneşin yakıcı ve yağmurun ıslattığı konusunda belki seninle tartışmadan iki laf edebiliriz. Ötesi zor.
Bu kadar farklı yaklaşımdaki iki insanın 'zorlama'; sadece diyalog olsun diye bir diyaloğa girmesi, gereksiz tansiyondan başka ne getirir?
Öte yandan, yazdıklarını okuduğumu söylemiştim. Ama çoğunu ''gerçeklerin nötr algısı temelinde'' anlamıyorum. Anladıklarımı da, -her defasında- anlamamış olmayı temenni etmekten bitap düşüyorum.
evrensel-insan
09-05-2009, 07:02
Saygideger Mutezile;
Göğün mavi, güneşin yakıcı ve yağmurun ıslattığı konusunda belki seninle tartışmadan iki laf edebiliriz. Ötesi zor.-Mutezile-
Ben, yukarida; senden alintiladigim konuda da; ayni fikirde oldugumuzu zannetmiyorum.:)
Cunku, dunyaya bakis acilarimizin; koken ve temeli farkli. Bana gore, sen normalini, yani dogal dusunce ve davranisi kullanarak ve sahiplenerek, dunyaya bakiyorsun; ben ise; tamamen buna ters, aykiri ve karsit olan dusunduren dusunce koken ve temeliyle dunyaya bakiyorum.
Ama belki de; tek fark, benim, senin dusuncelerinin davranisina; disaridan bakis acisi ve notr algiyla; yanasarak, saygiyla karsilamam ve tartisma yerine; bilgi alis-verisi ve paylasimi tercih etmem.
Senin dusuncenin yansisinda ise; ben pek boyle bir algi elde edemiyorum. Ama onemli degil. Ben zaten yansittigim dusuncenin; aykiriliginin, tersliginin ve olana karsitliginin bilincindeyim. O yuzden de sorun yok, tabi benim icin.
Cunku, dogal dusuncenin algisina gore, sonucta; her dusunce, dusunce sahibini bagliyor.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Mutezile
09-05-2009, 20:44
Ben bir 18. yy adamı olarak bazı açıklamaları geriden takip ediyorum. Karma Parlamentodan 2005'te yapılan bir açıklamayı daha bugün bulup okuyabildim:
Türkiye -Avrupa Karma Parlamentosu Eşbaşkan yrd. Andrew Duff'dan:
''Türkiyenin PKK ile masaya oturması gerekir. Arada bir pazarlık olmalı. Radikal Kürtlerin silahlı mücadeleyi bırakması karşılığında Türkiye de birtakım adımlar atmalıdır. Diyarbakır'da bölgesel otonomiye varacak şekilde merkeziyetçi yapının DEĞİŞMESİ İYİ OLUR. BUNU SADECE GÜNEYDOĞU İÇİN DEĞİL, DİĞER BÖLGELER İÇİN DE ÖNERİYORUM.'' 17 Eylül 2005
Sevgili evrensel;
Sayın Duff'ın görüşleri malum hükümet politikalarının yansımasıdır. Bu politikalarla ülkenin yugoslavya modeline -hadi söyleyelim, deli gömleğine!- sokulmaya çalışıldığını düşünüyorum.
Ya siz? Selamet bu yaklaşımda mıdır?
Anlatacaklarınızı anlamak istiyorum. Fikirbirliğinde olmak değil; sadece anlamak.
Dediğiniz gibi olsun; tartışmayalım & bilgi alışverişi yapalım.
evrensel-insan
09-05-2009, 21:52
Saygideger Mutezile;
Yukaridaki konusmanin; amerikan idealizminin soros ideolojisi temelindeki; mikroayrimciligin bir tezahuru oldugu her halinden belli.
Bence Turkiye'deki, kurt halki dahil; her turlu milli-dini kokensel sorunun cozumu, birincisi; TC' nin, cografya birligi ve butunlugu icinde cozulmesidir. Ama gorunen odur ki; bu konuda, 18. yuzyildan biraz siyrilip; bireysel hak ve ozgurlukler temelinde; Anadolu'nun tarihinden gelen mozaik gercekligi temelinde ve insan haklarinin da guvencesinde; TC sivil kurum ve kuruluslari eliyle, hukuksal temelde; bu hak ve ozgurlukleri saglamali ve guvence altina almalidir. Bu da ancak, antiayrimcilik temelinde, ama gerceklerin ortaya koydugu, farklarin esitligi ve birligi temelinde saglanmalidir.
Eger TC bunu saglayamazsa; hem gerceklere ters dusecek; hem de sorosun mikroayrimcilik calismasina engel olamayacaktir. Bu da, hem hakimiyetci milliyetciligin, hem de ayrimci milliyetciligin, siyasi yanasiminin devaminin, sadece sorosa yarayacaginin bir isaretidir.
Ulkenin birligi, butunlugu ve uniter yapisi; farklarin esitligi ve birligi temelindeki; farklarin farklarini milli-dini kokensel ve antiayrimci bir temelde, sivil kurum ve kuruluslarin ve hukukun guvencesinde saglanmasiyla saglanacaktir.
Aksi ve planlanan ise; ulkenin bolunup parcalanarak her parcanin biribiriyle savastirilmasi, ustelik; her iki kanadinin da desteklenerek, taki birbirlerini yok edene kadar savastirilmasi ve ulkenin her turlu gucunun tuketilerek, istenen plan proje temelinde Anadolu'nun sekillenmesi.
Butun soru? Kimin, ne istediginde biter. Birlik, beraberlik, uniter yapimi/ bolunmus, parcalanmis bir yapimi? Ataturk'un basini cektigi; hakim milliyetciligi koruma mucadelesi mi? Terorizmin, kurt ileri hareketinin ayrimci mucadelesimi?, ya da; bireysel hak ve ozgurlukler temelinde; farklarin esitlik ve birligi ve bunun hukuk temelindeki antiayrimci guvencesimi?
Iste TC'nin gelecegini belirleyecek sorular ve bu sorulara verilecek cevaplar. Sence hangisi TC'nin cozumu?
Saygilarimla;
evrensel-insan
boğaziçi
09-05-2009, 22:05
sayin evrensel insan,
2.secenekAtaturk'un basini cektigi; hakim milliyetciligi koruma mucadelesi mi?
4.secenekya da; bireysel hak ve ozgurlukler temelinde; farklarin esitlik ve birligi ve bunun hukuk temelindeki antiayrimci guvencesimi?
ataturk un basini cektigi?(cete basi gibi) bunun anlamini aciklar misiniz?
ataturk, 4. secenegi zaten bu ulusa saglamistir.kurtulus savasinda.
evrensel-insan
09-05-2009, 22:12
Saygideger bogazici;
Eger bir hakimiyetci milliyetciligin, hakim kilinmis milletinin bir uyesi gozuyle konuya yanasirsan; dedigin dogru olabilir.
Ama, ya bir de hakim milliyetin, hakim kilinmis milletinin bir uyesi olarak degilde; hakim olmayan bir milliyetin uyesi olarak konuya yanasirsan? Bilmem farki gorebiliyormusun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
boğaziçi
09-05-2009, 22:30
sayin evrensel insan,
bence yanlis bir yaklasim,ayriliklari savunmuyorum.ben de sunu soruyorum,eger
kurtulus savasi olmasaydi, benim yerime birileri acaba empati yapar miydi? yoksa beni tarihin derinliklerine mi gomerdi?
saygilarimla
evrensel-insan
09-05-2009, 22:39
Saygideger bogazici;
Gercek-tarih bagi zaten budur. Ne tarihi degistirebilirsin, ne de tarihte gerceklesenleri; kendi ayrimci inancsal dogrularinla algilayabilirsin.
Kurtulus Savasi; tarihteki yerini almistir. Bu savasin; kokeni; 1789 Fransa Ihtilaliyle birlikte, dunyaya yayilan, milliyetci savaslardan bir tanesidir. Osmanli, zaten; bu milli savaslara karsi koyamayarak yikilmistir. Bu anlamda, Kurtulus Savasinin; Balkanlarda osmanlilara karsi verilen savaslardan farki yoktur. Kurtulus Savasinin gercekleri ise; her turlu ideolojik inancsal dogrularin toplamidir.
Benim bireysel gorusum; birincisi, bizlere duygusal ve ovulerek anlatilmasi ve abartilmasi. Ikincisi; Turk hakim milliyetciligin dogrulari temelinde lanse edilmesidir. Kurtulus savasi; Avrupa askeri gucleriyle savasilmadan kazanilmistir. Ataturk Samsun'a Ingilizlerin izniyle cikmistir. Ataturk; ilk basta kongrelerde, Kurt halki terimini kullanirken; savas kazanilinca; turklestirme politikasi uygulamistir. Kurtulus savasinin kazaniminda Rusya'nin silah yardiminin payi buyuktur. Lozan, ancak; TC'nin osmanlinin devami temelinde imzalanmistir. Yani yeni bir ulke degil.
Eger konu sana milliyetcilik olarak "dokunmaz" da; daha detayli aciklama istersen; verebilirim.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Bu konuyu yönetim kurulu üyesiyken de dillendirmiştim ama yanlış bir düşünce olduğunu zaman içerisinde kavradım.
Çünkü dini konular siyasetten kesinlikle bağımsız değiller.
Saygılar
Akhenaton
10-05-2009, 02:09
Saygideger bogazici;
Eger bir hakimiyetci milliyetciligin, hakim kilinmis milletinin bir uyesi gozuyle konuya yanasirsan; dedigin dogru olabilir.
Ama, ya bir de hakim milliyetin, hakim kilinmis milletinin bir uyesi olarak degilde; hakim olmayan bir milliyetin uyesi olarak konuya yanasirsan? Bilmem farki gorebiliyormusun?
Saygilarimla;
evrensel-insan
Yahu evrensel Ulus devletler altın-para standardı yıkıldığında çöp oldu , artık biraz derine gir.
57 tane mesajı üşenmedim okudum. Hatta bazı mesajları iki kere okudum. Hatta ve hatta çoğu mesajlarda Türkçe harfler kullanılmadan yazıldığı için zorlanarak okudum. Ama hepsini okudum... Çünkü bir cevap yazacaktım.
Bu konunun ilk mesajında forumda siyaset olsun mu olmasın mı konusu gündeme getirilmiş ve konuyu açan arkadaş tarafından olmaması daha iyi olur görüşü savunulmuştu.
Ancak bu konuda bile siyaset konuşulmaya başlanmış. Bu 57 tane mesajı okumadan önce bu konudaki (ilk mesaj hakkında) görüşümü belirtmeyi düşünüyordum. Halen düşünüyorum çünkü konu anlamsızlaştırılmış. Cevabımda muhtemel olarak anlamsızlaşacak.
Bu çoğu konuda da var. İlk mesajda yada konu başlığı hakkında olmayan, ilgilisiz mesajları okumak oldukça sıkıcı. Okumak nihayetinde zaman alıyor ve insan için en değerli şey zamandır. Konuyla alakasız birşey yazmamak yada soracağım muhtemel bir sorunun sorulup sorulmadığını, bu muhtemel sorunun cevaplanıp cevaplanmadığını kontrol etmek için okuyorum. Biz buna "forum kültürü" diyoruz. Konu hakkında google'dan yararlanabilirsiniz.
Okuduğum onca mesaj için harcadığım zamana acıyorum. Yazılanları değersiz yada içini boş bulduğumdan vs. değil... Konuyla alakasız olduğundan. Eğer Kurtuluş Savaşı, milleyetçilik modelleri vs. okuyacak olsaydım ilgimi çekebilecek konuları okurdum, evrenselin köşesini, onun yazdıkları hakkında yazılmış olumlu/olumsuz eleştirileri okuyacak olsam forumda o konuları bulup okuyabilirdim.
Bilerek ve isteyerek konu hakkında görüşümü belirtmeyerek konuyla doğrudan alakasız bunca satırı - ilk mesajla alakasız bu satırları- size bu mesajımda okutmuş oluyorum. Bunu yapmanın nedeni belki sizi yanlış bir yöntemle bile olsa cezalandırma gereği duymamdır.
Hatta vazgeçtim soruyu cevaplayayım...
Soru: Siyasi konular forumdan kaldırılmalı?
Cevap: Abi bana rep versene benim hiç repim yok rep pls :( Abi bir de foruma resim nasıl yüklüyoruz?
Sevgili Özne,
Evrensel-insanın 57 ileti içinde sadece 11 iletisi var :)
Bense hiç ileti yollamamışım.
Eşitsizlik var bundan sonra ileti başına 1 tl ,konuyla ilgisiz ileti başına 5 tl para ödenecek öyle aklına gelen olur olmadık konularda felsefe ve kişisel tartışma yapmayacak.:cool:
evrensel-insan
10-05-2009, 02:26
Saygideger Ozne;
Bizler, basligi; yazilarin akisi dogrultusunda, sen ise; bilerek sabote etmissin. Aramizdaki fark ta, bu olsa gerek.
Saygilarimla;
evrensel-insan
evrensel-insan
10-05-2009, 02:33
Saygideger aydoe;
Beni gereksiz mesaj yazmaya yonlendiren iki ileti var biri dilaver'in, digeri pante'nin. Evrensel-insan'i telaffuz etmeden duramiyorlar. Ben nidim, norem, nerelere gidem!:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
sen karar ver biz sana yer buluruz.
saygılarımla
evrensel-insan
10-05-2009, 02:46
Saygideger dilaver;
Bunca mesajdan sonra, benim yerim belli. Bir yere gideceksem de; kendi kararimi kendim verebilecek kadar, birey bilincim var. Ama yine de, teklifin icin sagol. Ironik, bir mesaja edilmis bir teklif bile olsa!:cool:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Sözüm tek bir kişiye değildi diyecem bana linç girişiminde bulunacaklar... Desem mi demesem mi? Yoksa evrensele mi yüklensem:confused: Hazır onu sevmeyen kişilerde konuya bakarken veririm gazı alttan alttan kurtarırım paçayı :p Şaka şaka sözüm geneleydi. Elbette konuyu dağıtanlar tek tek mesaj yazıcaklardır. Ama ben onlara tek tek mesaj yazıp "zamanımı" harcayamam. Bu mesajı yazıp konuyu ve ilgili siyaset forumunu terk-i diyar ediyorum :D
@Dilaver: Bu konudaki alakasız mesajlardan gelen paralardan banada pay verilcek dimi:p
Saygideger Ozne;
Bizler, basligi; yazilarin akisi dogrultusunda, sen ise; bilerek sabote etmissin. Aramizdaki fark ta, bu olsa gerek.
Bir nehire bile set çekildiğinde su istenilen yere akar. Evet bilerek sabote ettim. Mesajımı tekrar okuyun. Bilerek ve isteyerek cevap vermiyorum dedim ve sizi cezalandırdım. Gücünüze gitmiş demek... En azından ben konuya cevap yazarken konunun ne olduğunu unutmuyorum. Yoksa konu fransız ihtilali veya kurtuluş savaşımıydı(?) Ayrıca lafın gelişi gidişi beni ilgilendirmez. Ben konunun ilk mesajına hitaben yazılmış mesajları aradım onca mesaj arasında. Çoğu alakasızdı. Hiç tarzım olmasa da...
Ve evet şimdi bu şarkı evrensel için geliyor. Evrenselin de dediği gibi aramızda fark var..
http://www.youtube.com/watch?v=jt9WjuRMWog
Konu öyle değil böyle dağıtılır ;)
Sen ve/veya siz yine karşı görüşteki düşüncelerinizi şahsıma dile getirerek konu dışı mesajlar yazmaya devam edin emi... Size bir de forum kullanım klavuzu lazım ya onu da hazırlamak yönetime düşer :p
evrensel-insan
10-05-2009, 03:26
Saygideger one;
Anlasildi. Uzun zaman biriktirmissin. Patladin, rahat ettin. Sen dua etki, evrensel-insan'a patladin. Ne zaman istersen de; patla.:rolleyes:
Yalniz unutmaki; bir seyin kaldirilmasini onermeden once; o seyin ne oldugunun ortaya konmasi gerekir. Ki bu benim ilk mesajlarimdan biridir.
Bazen, yoneticilerin "bana dalasmasi" uyelerede yolu aciyor. Hani imam o.u.ursa, cemaat si..r hesabi.
Dedimya; benim gibi her konuda ve herzaman, ters, aykiri bir dusunce iletenin; boyle "satasmalara" kapisi aciktir zaten. O yuzden sorun degil.
Senin sayende, baslik; bu sefer siyasi iceriginden de sapti. Zaten, baslik "siyasi konular forumdan kaldirilmali" degil miydi?:rolleyes:
Saygilarimla;
evrensel-insan
Saygideger one;
Anlasildi. Uzun zaman biriktirmissin. Patladin, rahat ettin. Sen dua etki, evrensel-insan'a patladin. Ne zaman istersen de; patla.:rolleyes:
Tutamadım kendimi girmeyecem dedim yine girdim baktım konuya :) Ben senin diğer üyelere nazaran üslbunun daha yumuşak yada daha sevecen daha haddinde olduğunu bildiğimden böyle yüklendim. Şarkıyıda eğlenelim diye koydum zaten :) (Bknz:Üyelerin söylediklerini kıvırması)
Evrensel sana yada görüşlerine karşı hiçbir söylemim vs. yok yanlış anlama. Konu sadece alakasız mesajlar arkadaşım. Aklına başka birşey gelmesin.
Başlık için bir önerim olarak. Yönetici arkadaşımız bu konunun adını değiştirip forumda ilgili bölüme taşısın ve bu konunun adında bu bölümde farklı bir konu açılsın isterim dilerim. Ki konuyu açan arkadaşımıza ayıp olmasın. Ayrıca yeni bir konu açılırsa orada görüşümü de belirtim. (bak bak görüş belirtmek için yeni konu istiyor paşam)
Bir insan evladının bu konunun amacından saptığını görmemesi için ya okuma yazma bilmiyor olması gerek yada okuyup yazdıklarını anlama yetisinin olmaması gerekir. O nedenle konunun yenilenmesini öneriyorum.
Ayrıca siteden uzaklaştırılma pahasına "sitedeki alakasız mesajları protesto etme adına" bu konuyu işgal ve sabote ediyorum. Bu benim bir "eylemimdir."
Banlanırsam yüzsüzlük yapıp yeni hesap açıp siteye tekrar gelirmiyim bilmiyorum ama inanın sadece bu konuda değil bir çok konuda aynı şey var. Bunu birinin/birilerinin bir şekilde yada bu şekilde protesto etmesi gerekiyor. O nedenle bu konuyla aynı adı taşıyan yeni bir konunun açılmasını bu konunun kapanmasını yada isminin değiştirilmesini öneriyorum. Önerim kabul edilinceye yada banlanıncaya kadar "bu konudaki" protestom devam edecek.
Mutezile
10-05-2009, 09:35
Sayın evrensel;
Yazdıkların senin kişisel görüşlerin, kanaatin tabii. Benimkilerle apaçık bir tenakuz halinde; başka nasıl olabilirdi..
Buna rağmen bir EKOK yakaladım. Bir temelde, ki çok önemli bir temelde buluşabildik:
''Bence Turkiye'deki, kurt halki dahil; her turlu milli-dini kokensel sorunun cozumu, birincisi; TC' nin, cografya birligi ve butunlugu icinde cozulmesidir.''
Diğerleri hakkında kendi görüşlerim mahfuz. Zamanla daha da açımlarım.
Öte yandan vatanın coğrafya birliği tabirini, federasyonu ve bütün içinde ayrışmayı olumlayan bir art-dekor terim olarak kullandıysan, ortak bir paydada buluşmayı başardığımız önermemi derhal geri alıyorum.
evrensel-insan
10-05-2009, 17:58
Saygideger Mutezile;
Ben bireysel hak ve ozgurluklerin hukuksal guvencesinin, farklarin birligi ve esitsel butunlugu temelinde ve antiayrimci icerikte saglanmasi gerektigini, bu siteye uye oldugumdan beri tekrarliyorum.
Bu benim, zaten; farklarin farkinda olma ilkem.
Zaten bu kazanilirsa; ulkenin bolunmesinin mantiksizligi veya federasyonun mantiksizligi ortaya cikmiyormu? Ama birarada yasayabilmenin sartida; farklarin esitligi ve antiayrimci butunlugunden gecer.
Iste buradaki; hakimiyetci milliyetciligin ve ayrimci milliyetciligin ne yapmak istedigini ve sorosa nasil yardimci oldugunu iyice gormek ve algilamak gerekir.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Hala aynı fikirdeyim.
siyasi konular sitemizde olmamalı.
Dinlerin hizmet ettiği siyaseti tartışmak başka, genel manada burada tartışılan siyaset apayrı.. ya da vardıkları yer çok ayrı.
Kim Kürt, kim Türk, kim bizden, kim ötekinden, kim Atatürkçü, kim Atatürk düşmanı... bu bizden mi ötekilerden mi diye düşünmedim hiç, ama bunu düşünerek mi yazmak gerekiyordu acaba?
Bu kadar tartışmayı ne adına yapıyoruz kavramış da değilim. Birbirimizi bu kadar kırmaya, bu kadar ötekileştirmeye gerek var mı gerçekten? Demokratik bir site olacağız diye birbirimizi bu kadar sert eleştirmek, yermek, suçlamak, bir diğerinin hatasını yüzüne vurmak, eski mesajları kurcalayıp ha bire kusur aramak, yanlışımızı aramak...
Biz gerçekten ne yapmaya çalışıyoruz millet? DİNLERDEN ÖZGÜRLÜK sitesindeki üyelerin bir araya geliş sebebi DİNLERDEN ÖZGÜR olmalarıyken, niye bu kadar bölüyoruz bu kuvveti, bu birlikteliği parçalamanın alemi ne?
Siyaset, politika hayatın bir gerçeği onlarsız adım bile atılmıyor ve forumumuzda olması gereken bir bölüm.. Kimse kimseyi kırmadan olayı kişiselleştirmeden tartışmak mümkün görünüyor bana nedense..
Biraz önce bir bölümü okurken güdüm; çok mesaj yazmak yarışmış oysa ben mesajın sayısına değil içeriğine bakarım bunu bile tartışıyor sitedeki dostlarımız tatlı_sert..
Tartışmak çok insani ve gerekli bir şey ama kırmadan üzmeden.... insanların kökenini bilmesinde, korumasında bir sorun olmadığını düşünüyorum bunu baskı unsuru olarak kullanıp başkalarını ezmedikleri sürece..
saygılar..
Parmis Güneşin_kızı
Bu siteyi canlı bir organizma gibi düşünüyorum. konularda bu organizmanın besinleri.
eğer sadece tek bir besinle sınırlarsak gelişimi durur bir süre sonra zayıflar ve ölür.
önyargıların ve bayağı altkültürün esiri olmadan düşünebilen ve bunu ifade edebilen, hatta bilgi edinmekten haz alabilen bu kadar insanı biraraya getirmişken neden zenginliklerimizi paylaşmayalım?
neden her alanda birikimlerimizi paylaşıma sunmayalım?
bu site üyelerinin, uygarca bilgi paylaşımına gireceğine ve fazlasını bize katıp eksiğini tamamlamak için çaba harcayacağına inanıyorum.
dostçakalın:)
Mutezile
02-07-2009, 18:58
evrensel'den:
Iste buradaki; hakimiyetci milliyetciligin ve ayrimci milliyetciligin ne yapmak istedigini ve sorosa nasil yardimci oldugunu iyice gormek ve algilamak gerekir.
sorosa, emperyalizme yardımcı olan etnik milliyetçilik, ayrışma....
ya ben bunları anlatmaktan gerçekten usandım. Zaten herkes kendi kanaatini muhafaza etmiyor mu?
''senin dinin sana, benim dinim bana''
evrensel-insan
02-07-2009, 19:07
Saygideger Mutezile;
Sadece etnik milliyetcilik degil; ayni zamanda hakim milliyetcilik. Eger sen kisilerin milli kimlik hak ve ozgurlugunu farklarin esitligi ve antiayrimci hukuk guvencesinde vermez de;"Kurt, ermeni yok, herkes Turk" diye dayatirsan; iste o zaman; soros'a yardim etmis olursun. Hem farklarini kucaklamamis, hem de bu farklari herturlu mikro ayrimciligi kendi amaci icin, cikar bilen sorosa "yem" olarak sunmus olursun.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Siyasi konular bencer olmalı, nedense Ateistler sol eğilimli, dinciler sağ, demek ki alakalı konular.
bence kaldırılsın nasılsa aşılamayan bir üçlü çete var.... :( kimseye darılmaz gerçek kuruluş amacımıza yönelebiliriz...
AYATA, politika forumuna en cok baslik acanlardan biri sensin. Simdi politika basligi kaldirilsin diyorsun.
Simdiye kadar hicbir YK veya DK üyesi iki ay icinde üc defa DK'lik olmamisti. Sen bu rekoru kirmayi basardin. Simdi sucu baskalarina atmaya calisiyorsun, bizlere satasiyorsun.
Bizim ne kadar sabirli oldugumuzu mu ölcmeye calisiyorsun acaba?
ben üçlü çetenin kurbanı olduğumdan. kırdım bu rekoru....politbüroya sızmış bir faşist gözü ile baktınız ya bana :) üç kişinin kararı ile yetkilerim alındı bunu yazdığım konular anında silindi...sanki hiç olmamış gibi :) şımdi umursamıyorum....gülüp geçiyorum.. :) sabrını neden ölçeyimki allah muhafaza ya gulak sürgünü, yada kurşuna dizilme :) kaldıramam ikisinide
Kimin kime nasil baktiginin ne önemi var. Ben senin bana nasil baktigin üzerine bir degerlendirme yapiyor muyum? Kimin kime ne gözüyle baktiginin bir önemi yok. Olgular önemli.
Sen iki defa küfür ve hakaret ettigin icin dava edildin. Her ikisinde de hersey apacikti, kiviracak birsey yoktu. Ucüncüsünde de insanlarin katledilmesini alkisladigin icin DK'dan cikarildin.
Seni daha önce uyarmistim. Henüz modluk deneyiminden gecmedin, acele etme diye, ama beni umursamadin. Simdi hakki yenmis masum numarasi yapiyorsun. Halbuki senin icin elimizden geleni yaptik, birinci davanda ilimli davrandik, ikinci olayda davayi acan arkadasimiz davasini geri cekti. Bunu saglayan da senin "üclü cete"ndi.
Seni biraz daha iyi tanidigim icin simdi daha acik konusabilirim. Bence senin icin birak DK üyeligini, modluk da erkenmis. Simdiye kadar kendi ifadelerinden olusan 3-5 cümleyi gecen yazini göremedim. Arka arkaya iki baslik actin, sirf alinti idi, onlari ben düzenlemek zorunda kaldim. Eski yazilarini bilmiyorum, son birkac aydir yazdiklarinda ise icerikten cok ... isaretleri ve gülücükler var. Bana göre senin bu sitede herhangi bir calisma grubunda bile yer alman zor. Emek harcamiyorsun, birsey katmiyorsun, ama yetki alayim, gücüm olsun diyorsun. Elinden alininca da ceteydi, meteydi, saga sola camur atiyorsun.
Dinsizlerin bu siyasi konulari tartismak istememeleri bile basli basina bir celiski.....
Anlayabildigim kadari ile bir cok dinsiz icin, Muhammed Peygamberin teblig ettigi sekilde bir Allah yok, kendisi sirf SIYASI IKTIDARINI , araplar arasinda bir birligi sagladiktan sonra, kurabilmek icin böyle bir strateji benimsedi....
ve Allah adina bir sürü savaslar yapildi, kanlar akitildi....siyasi iktidari icten güclendirmek icin karsilikli evlikler yapildi....yani Müslümanlarin Peygamberinin siyasi konumu layiki ile elestirilip, rahatca tartisilsin.....ama
günümüz toplumsal sorunlarina sebep olan veya cözemeyen SIYASET baskalarin baska tabularina dokundugu icin, tartisilmasi siginti yaratabildiginden dolayi tartisilmasin !?!
Din elestirisini yapip, toplumun genelinde hitap edemeyen , alternatif toplumsal yapilanmalari öneremeyen, karsi deger üretmeyen her elestiri sadece "tepki" vermek ile sinirli kalir, halbuki marifet sirf tepki göstermek degil, daha iyisini sunabilmektir.....
Aralarındaki çekişmeleri çetindir. Onları birlik sanırsın, halbuki kalpleri darmadağınıktır.
Galiba esas sorun bu, din karsitlari insanlarin farkli deger yargilarina sahip olduklari, farkli sinifsal konumlari olabildigi tüm diger birliktelikler gibi, özlenen ve istenilen güc birligine hizmet etmeyisinden olabilir !?
bu kez'de toplumsal hayat icinde "farkliklara" önem ve tüm demokratik özgürlüklerinin verilmesi gerektigi düsüncesini savunan arkadaslar, kendi icindeki farkliliklardan niye rahatsiz olurlar ?
Kimin kime nasil baktiginin ne önemi var. Ben senin bana nasil baktigin üzerine bir degerlendirme yapiyor muyum? Kimin kime ne gözüyle baktiginin bir önemi yok. Olgular önemli.
Sen iki defa küfür ve hakaret ettigin icin dava edildin. Her ikisinde de hersey apacikti, kiviracak birsey yoktu. Ucüncüsünde de insanlarin katledilmesini alkisladigin icin DK'dan cikarildin.
Seni daha önce uyarmistim. Henüz modluk deneyiminden gecmedin, acele etme diye, ama beni umursamadin. Simdi hakki yenmis masum numarasi yapiyorsun. Halbuki senin icin elimizden geleni yaptik, birinci davanda ilimli davrandik, ikinci olayda davayi acan arkadasimiz davasini geri cekti. Bunu saglayan da senin "üclü cete"ndi.
Seni biraz daha iyi tanidigim icin simdi daha acik konusabilirim. Bence senin icin birak DK üyeligini, modluk da erkenmis. Simdiye kadar kendi ifadelerinden olusan 3-5 cümleyi gecen yazini göremedim. Arka arkaya iki baslik actin, sirf alinti idi, onlari ben düzenlemek zorunda kaldim. Eski yazilarini bilmiyorum, son birkac aydir yazdiklarinda ise icerikten cok ... isaretleri ve gülücükler var. Bana göre senin bu sitede herhangi bir calisma grubunda bile yer alman zor. Emek harcamiyorsun, birsey katmiyorsun, ama yetki alayim, gücüm olsun diyorsun. Elinden alininca da ceteydi, meteydi, saga sola camur atiyorsun.
komik olmasan vede iftira atmasan nasıl olur ben kime küfür etmişim...(hakdoğan hariç, onun hakaretlerini görmezlikten geldiniz ne yazıkki.) .... ..meclise bildiğim kadarı ile seçimle geliniyor...gerisi teferruat...güç peşinde değilim, kimseden taleplerim olmadı başkaları aday gösterdi ve bazı dostlar oy verdi o kadar bana burada olmak ve okumakta yeter.....burada sana kendimi anlatacak durumumda yok....demokrasi siz ve sizin gibilere hep araç olmuştur...burda bunu kanıtladınız....konu açanın değeri olsaydı, araştıranın değeri olsaydı akhenatonu sırf fikirlerinize karşı diye sepetlemezdiniz...İşte bu sebeble bu forum ilerde sırf sizin gibilerin çalıp söylediği bir yer olmasın diye politika ve siyaset bölümünün kapatılmasını savunuyorum...gerçi buda hikaye üçlü çete kapatmak isterse kapatır gerisi masal masal matistas... :)
hakdogan
03-07-2009, 23:01
hakdoğan hariç, onun hakaretlerini görmezlikten geldiniz ne yazıkki
Bakıyorum da hala tek ayak üstü 40 yalan söyleme yeteneğini kaybetmemişsin: http://www.turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=185286&postcount=46
Şu postunun editlenmemesi dahi çok önemli.
Hem bu ortamın adaleti! hem senin kalibren! açısından.
Senin ve kalibresi senin seviyesinde olanların, "adam yerine konmak" adına ben gibilere salça olmaları bilindik, eski bir taktiktir.
Ancak ben gibi olanların muhatap olunmayacaklarla muhatap olmamaları gibi öteden beri süregelen değişmez ve mutat bir ölçüleri vardır.
Dolayısı ile senin "olmanyı beklediğin" şeyi olman bu açıdan yine mümkün değil, zaten "olmayı beklediğin" şeyi olabilmenin gerçek yöntemi de bu değil.
Kısacası nasip kapıları sana yine kapalı, kabahat sende...
Şimdiden uyarayım, kişisel sataşmaların başlaması halinde başlık kilitlenecektir. Lütfen bibirinize karşı anlayışlı olun, en azından konu başlığı hakkında yazmaya özen gösterin!