PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kadın İnsan mıdır?

mehmetsalih
06-05-2009, 15:56
Öncelikle Kadın'ın İnsan olup olmadığı beni ilgi-alakadar etmez. Ama beni ilgilendiren birşey var. O da gerçekten Tarih boyunca Kadın işe yaramış mı? Tarihe göz atığımızda Kadınların hep taklitçi olduğu görülmüştür. Yani ''Terihte Yeni Bir Haraketin Kurucusu Olarak Kadını göremezsiniz'' Karl Marx veya Adam Smith gibi yeni hareketler-Felsefeler kuran hiçbir Kadın yoktur. Ama Kadın bir işe yaramıştıtr ''Bağlandıkları / Taklit etikleri Düşünceleri canları pahasına savunmuşlardır'' Ayrıca Hak Peygamber veya Yalancı Peygamber olarakta yine Kadınları göremezsiniz. Kadın sadece Tarihte Dedi kodu, Kandırma ve Yük olarak süregelmiştir. Kadınlar Erkeklerin hem çalıştıranı, patronu Hemde görünüşte esiri... Ben dşüncelerimi açıklamıyorum elbette sadece ortadaki durumu aktarıyorum.

İlk önce Kadının Biyolojik yönünü araştıran Darwinden örnek vermeye çalışalım. Darwin, “İnsanın Türeyişi” adlı kitabında kadınların idrak etme, hızlı kavrama ve taklit konusunda "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını ve bu nedenle daha eski ve alt bir medeniyet seviyesine sahip olduklarını" yazmıştır. (John R. Durant, “The Ascent of Nature in Darwin's Descent of Man”, Princeton University Press, 1985, s. 295)

Darwin kadının evlilikteki rolünü ise şöyle tarif etmektedir: "Sizinle ilgilenecek biri. bir köpekten daha iyi oyalayabilecek, ev ve evin sorumluluklarını alacak biri…” (The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882, ed. Barlow, Nora, ss. 232-233)

Ayrıca Kadın'a sadece bilim adamları değil Dinlerde eksik görür.
-TEVRAT-
Rab Tanrı kadına, “Çocuk doğururken sana çok acı çektireceğim” dedi. “Ağrı çekerek doğum yapacaksın. Kocana istek duyacaksın, seni o yönetecek. (Yaratılış 3 / 16)

-İNCİL-
Kadınlar toplantılarda konuşmamalıdır.
Kadınlar toplantılarda sessiz kalsın. Konuşmalarına izin yoktur. Kutsal Yasa'nın belirttiği gibi, uysal olsunlar.(1.Korintliler 14/34)

Kadın sükunet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum. (1.Timoteos 2/11)

Ey kadınlar Rab'be bağımlı olduğunuz gibi, kocalarınıza bağımlı olun. (Efesliler 5 / 22)

-KUR'AN-
Erkekler kadınları (kavvâm) gözetip kollayıcıdırlar. şundan ki Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır... (Nisa 4 / 34)

Kavvam sözcüğü her ne olursa olsun ''Erkeğin Kadından sorumluğu olsuğu sonucu çıkar'' Ki sorumlu olana sahip çıkılır. Kadın eğer sorunlu olmasaydı ''Gözetme22 işi erkeğe düşmezdi.

... Sadakatsizlik ve iffetsizliklerden çekindiğiniz kadınlara önce öğüt verin, yataklarınızda yalnız bırakın, nihayet onları bulundukları yerden uzaklaştırın (dövün?)... (Nisa 4 / 34)

Bu ayettede her nekadar öğüt verim olsada kadının geröekten fasat aracı olduğu vurdulanabilir. Yukarıda geçen mealer en Yumuşak olanlarıdır.

mehmetsalih
06-05-2009, 16:00
Akıl Sahipleri yani Filozoflar Ne diyorlar bu işe?

*** Kadın, melek ile şeytan arasında tılsımlı bir köprüdür.
(Raif Necdet Ketselli)

*** Kadınlar, istediler mi, “sahiden” hasta olurlar; hattâ, kibirleri uğruna ölürler bile.
(André Mourois)

*** Kadında hayvan niteliği üstündür. Çünkü kadın, renge ve kokuya düşkündür.
(Mevlana)

*** Dünyada bir kadın için, herhangi bir erkeği etkisi altına aldığını bilmesi kadar zevkli bir şey yoktur.
(Honore de Balzac)

*** Her parasız kadın, koca peşinde koşan bir maceraperesttir.
(G.Bernard Shaw)

*** Öfkeli kadını neler yapabileceği iyi bilinir.
(Vergilius)

***Terörizm beni hiç endişelendirmez. İki yıldır evliyim.
Sam Kinison

***Evlenmeden önce ne yaptım, biliyor musunuz? İstediğim her şeyi..
Henny Youngman

***Bir kadin kisik sesle konusuyorsa birsey istiyor demektir.Sesini yükseltiyorsa bilin ki istedigini elde edememistir...
-Anonim-

***Karisi güzel olan adam mutlu olur. Güzel olmayan ise filozof...
-Sokrates-

***Bir erkek ölürken kipirdayan son yeri, kalbidir. Bir kadin ölürken,dili...
-George Chapman-

***Erkek hissettigi, kadin göründügü yastadir.
-Moltimer Collins-

***Kadin pesinde kosmanin zarari yoktur. Zarari veren onlari yakalamaktir.
-Jack Davies-

***Bir sürü erkek basarisini ilk karisina borçludur. Ikinci karisini da basarisina.
-Jim Backus-

***Kadina inanan, kendini aldatir. Inanmayan da kadini aldatir.
-Çin Atasözü-

***Erken kalkmayan avrat, söz dinlemeyen evlat, mahmuzla gitmeyen at; kapinda varsa kaldir at.
-Türk Atasözü-

***Zengin dullar bir gözleriyle aglarlar, öbürünü kirparlar.
-Miguel De Cervantes-

***Kadin psikolojisini otuz yildir incelememe ragmen büyük soruya cevap bulamadim. Gerçekte kadinlar ne istiyor?...
-Sigmund Freud-

***Bir kadin ayni zamanda hem sevdali, hem anne olamaz...
-Andre Maurois-

dilaver
06-05-2009, 16:06
Mehmet Salih,

Öncelikle böyle bir başlık açtıgın için seni kınıyorum. Sen ırkçılıgı falan da geçmiş bir cinsiyetin toptan aşagılanmasını savunur olmuşsun. Ama bu başlık bile senin feyz aldıgın İslami ideolojinin vaziyetini, çaresizligini, ataerkil yapısını sergilemek için yeterli bir örnek sunuyor.

Kadın ve kadının tarihi gelişim hakkında hiç bir şey bilmedigin ortaya çıkıyor. Şayet bu konuda gerçekten söyleyebilecegin bir şeyler varsa seni şuraya davet edelim :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9348

Bak bakalım orada kadın insan mıymış ne imiş.

saygılarımla

mehmetsalih
06-05-2009, 16:24
Dilaver, benim yaptığım Siyasi bir çıkış mı? Neyi kınıyorsun. Bırakın bu Feminist açılımları. Tren raylarında, madden ocaklarında, Askere giden Kadınlar değil herhal!!! Kadnlar sadece sizin kalem ve cüzdan olarak kulanır, zamanıu geldimi tekmeyi atar. Kadının bu saydıklarımdan başka bir rolu olmuş mu? Bütün yalakalar hariç bütün Filozoflar ve duyguzsuz Bilim Adamları Kadın'ın eksik olduğuna kanaat etmişlerdir. Kadın yüzünden kaç insan hapse girdi ve töre cinayetleri işlendi? Bunlar Şehir-kentsel yaşamda başka bir kılıfa bürünmüş. Darwin'inde dediği gibi ''oyalama'' ve ''ev işleri'' hariç Kadın sadece bir fazlalıktır.

dilaver
06-05-2009, 16:30
Mehmet Salih

Gereken her şey bu başlıkta mevcut dedim :

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9348

Kadınların asker olmadıgına dair cevabını yakında yazacagım Amazonlar başlıgında gerekenden fazla olarak bulursun.

Şayet iddialarında samimi isen ve bir şeyler biliyorsan, yukarıdaki başlıgı yanıtlamak ve benim orada öne sürdügüm verileri cevaplamakla işe başlayabilirsin. Tabi elbette Kuran'dan başını kaldırıp da acaba tarihte neler olmuş; insanlık hangi aşamalardan geçmiş diye sorgulayacak cesaretin var ise.

saygılarımla

mehmetsalih
06-05-2009, 16:34
Tarih boyunca Kadın işe yaramış mı? Tarihe göz atığımızda Kadınların hep taklitçi olduğu görülmüştür. Yani ''Terihte Yeni Bir Haraketin Kurucusu Olarak Kadını göremezsiniz'' Karl Marx veya Adam Smith gibi yeni hareketler-Felsefeler kuran hiçbir Kadın yoktur. Ama Kadın bir işe yaramıştıtr ''Bağlandıkları / Taklit etikleri Düşünceleri canları pahasına savunmuşlardır'' Ayrıca Hak Peygamber veya Yalancı Peygamber olarakta yine Kadınları göremezsiniz. Kadın sadece Tarihte Dedi kodu, Kandırma ve Yük olarak süregelmiştir.

Dilaver, Kur'an zaten benim rehberim. Orayı senin vurgulaman zaten senin eksik olduuna işaret eder. Ben sana yukarıda bir şeyler sundum buyur zaten başlık açtım. Cavplamak istersen cavapla...

OQONUC
06-05-2009, 16:35
Mehmet Salih; sen çok hormonlu kafes tavuğu yumurtası yedin sanıırm. Aklın başında mı senin.:mad::mad::mad:

Sallama üyesin deyip kestirip atacam ama sallamaya bile değmezsin.

Ne demek kadınlar insanmıdır. Benim üç kızım bir karım var; senin anan yok mu?

Ne menem abuk subuk kavramlar bunlar. İnsanlar kadınlarda şikayet edebilirler, cinsiyet arası farkları izah edebilirler; birbirlerine üstünlük taslayabilirler; ama senin yaptığını yapmazlar.

Her bir yazı veya paragrafın kime denmiş, niye denmiş neden denmiş diye bir sürü süzülen noktası vardır.
Böyle bir mantık nasıl olabilir. Hayret bişey...

Senin bu mantığın insana özgü olamaz.
Bu sitenin inançlı üyelerini ne kadar zor durumda bırkatığını anlamayacak kadar körmüsün.
Buyur dilaver yazmış, nerene sokacaksın o cümleyi.

İnançsız arkadaşlara da şunu derimki; su-i misal emsal olamaz.

Nasılki bir zamanlar innaçsızlığında özgürlüğü gerekçe gösterip millete saçma sapan özel mesaj atıp, chat odasında edep yerini gösteren bir nonoş üyemiz vardı; bunu da öyle değerlendirin lütfen.

Mehmet Salih;Genç yaşına veriyorum. Yoksa ben bilirdim o laflarını sana yedirmeyi.. Bir daha böyle abuk subuk şeyler yazma. Yüz oku bir yaz. hatta bin oku hiç yazma.

mehmetsalih
06-05-2009, 16:42
Senin adını yazamadım kusura bakma ama sana şunu söyliyeyim ''Madem benim yazımı çok abes buldun neden cevaplıyorsun?'' Ayrıca bu ne sinir? Bu bir suçluluk psikolojisidir D: Kardeş kusura bakma ''ben şehir magandalarıyla değil, Bilim İnsanlarıyla Tartışırım'' Ayrıca sen benim sözlerimi genç yaşıma veriyorsun, Peki Ya Darwin'in Kadın-Köpek yakıştırmsını nereye vereksin? Aristo, Sokrates, Kur'an ve Bütün İLİM EHL-İNİN BEYANLARINI HANGİ gençliğe vereceksin? Biz burada Bilimi konuşuyoruz ''Ne Mutlu Bana Demiyoruz''
Ayrıca senin bu ''Tabu Görüşlerine'' şu sorylarla cevap vereyim. ''İnsan Nedir'' İnsan olmayan Nedir?
Ayrıca ben İnaçlı veya İnançsız insanların terazisi değilim. Keyfi davranışlarına ayar çeksen iyi olur.

mehmetsalih
06-05-2009, 17:06
İnançsız arkadaşlara da şunu derimki; su-i misal misal olamaz. :)

Bende birden su sandım. Su-i Sai bu tür şeyleri bırakın ya... Hem Tanrı seni Anadoluda yaratmış kendi dilini konuş. İnsanarın-Tüm İnsanlara hitap edin...

K.C.
06-05-2009, 17:15
:D allah da seni güldürsün :D.....

sargon
06-05-2009, 17:16
Kadin insandir, Mehmet Salih de insandir ama hastadir. Ne dedigini bilmedigi icin sözleri gecerli sayilmaz.

azınlık
06-05-2009, 17:20
Bu tür başlıkları ortada bırakıp alenen tacizde bulunan yobazlara verilen cevapları silen forum moderatörlerini kınıyorum.

Politikalarınızın ürünü "Kadın insan mıdır?" türü konuların artması olacaktır.

Hayırlara vesile olsun.

A.

mehmetsalih
06-05-2009, 18:07
Bu sitede bir çok konuda ''yazılarımız sansürlendi'' peki neden? doğrusu diyebirim ki; sitenin moderatörleri sitenin beynidirler. Ben yazda şöyle bir söz sarf etmiştim ''Ben düşüncelerimi açıklamıyorum elbette sadece ortadaki durumu aktarıyorum'' Ama başlığa bakıp ''Kadın İnsan mıdır?'' Başlığını Kötü yorumlayarak ''Kadın İnsan Değildir'' diye anladılar. Peki Niye? Kadın Tartışılamaz mı? Doğrusu ben evrimcileri anlamakta güçlük çekiyorum. Bazen ''ırklara'' ''cinslere'' topyekün hayvan davmgası vurarlarken, karkıp Dindar İnsanları her sözüne ''Gerici'' diyebiliyorlar. Ben bu sitede birçok İnsaf Ehl-i ve araştırma-inceleme ehl-i birçok üyenin varolduğuna inaıyorum. Duygusalık bizi sadece ''Gerçekten Uzaklaştırır'' ve benim Felsefem şu: ''Doğru Yoktur ve Değişkendir'' Şuan savunulan birkaç yüzyıl sonra Mantıksız olarak anlaşılabilir. En azından sitedeki insaflı Bilim adamlarını tenzih ederek, Tabulaşan düşünceleri red ediyorum. İşte Kınıyorum diyeceğim yerde bu durumdur. Ben değerleri değil, gerçekleri öğrenmek istiyorum. Eğer feda edeceğim bir can varsa o da: ''engelenen doğru bildiklerimdir''... Esenlikler

K.C.
06-05-2009, 18:10
Bu yazını o başlıkta yazabilirdin Mehmet Salih.
Senin bu tür yazılarının ilelebet bu forumda kalması taraftarıyım.

başlıklarını birleştireceğim. Sonra bunu arayıp bulamazsan sildiler deme.
Kadın tartışılabilir tabii... erkek de tartışılır.. hayvanları da tartıştığımızı görmüş olmalısın.

parmis
06-05-2009, 20:54
Sayın Yöneticiler, lütfen bu şöven saçma ve abuk sabuk başlığı kaldırınız.. burada cevap vererek polemik yartmak istemiyorum.
mehmetsalih'i kınıyorum ve soruyorum seni bir kadın doğurmadı mı? annene hiç mi saygın yok..

Ve iyiki toplumun çoğunluğu sizin gibi düşünmüyor...

parmis Güneşin_kızı

not: bu arda sargon'u yanlış okumuşum düzelttim kusura bakmasın lütfen

dilaver
06-05-2009, 20:59
sevgili parmis

Sargon'u neye yönelerek suçladınız anlamadım. :D

Bırakın başlık kalsın, kalsın ki ibret vesikası olsun. İslamın feodal gerici temellerine bir örnek olsun. İşte Kur'an bu. Kurandan bunu ögreniyorlar. Taliban, Hizbullah, Hamas, İran örnekleri bu Kuran düşüncesinin.

Oki gibi dostlar ise yama yapmaya çalışyorlar. Bilimsiz dinin varacagı yer işte bu.

Hayret ettigim şey kadınların hala bu dinin peşinden nasıl gidebildikleri. İşte 1400 yıl önceki Kuran mantıgı. İşte mehmetsalih'in İslamı.

Bırakın başlık kalsın. Bundan daha güzel dinlerden özgürlük propogandası olur mu.

saygılarımla

frodo
06-05-2009, 21:00
Sayın mehmetsalih kadınlardan bu kadar korkmanıza gerek yok. Panik yapmayın onlar gerçekten insan üstelik "sahici insan" .

byspy
06-05-2009, 21:09
İnsan, dik duruşa, görece gelişmiş bir beyine (http://tr.wikipedia.org/wiki/Beyin), soyut düşünme yeteneğine, konuşma (dil (http://tr.wikipedia.org/wiki/Dil) kullanma) kabiliyetine, alet (http://tr.wikipedia.org/wiki/Alet) kullanma ve üretme becerisine sahip primat (http://tr.wikipedia.org/wiki/Primat) türü. Biominal ismi `Homo sapiens`tir. Homo sapiens Latince (http://tr.wikipedia.org/wiki/Latince) "akıllı adam" veya "bilen adam" anlamına gelir. İnsan, hominoidea (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hominoidea) (insansılar) üst ailesinin hominidae (http://tr.wikipedia.org/wiki/Hominidae) (büyük insansılar) ailesine dahildir.

kaynak Wiki.

Bilimsel konuşan şahsiyet al sana bilimsel bir açıklama iyi oku insan neymiş ne değilmiş öğren sonra etrafına bak yukarıda sayılan kriterlere uymayan bir tane kadın varmı yok mu kendin gör.

mehmetsalih
06-05-2009, 21:27
Dilaver, Bakıyorum sen Bilim ve Akıl eksenli değil Propaganda-Keyif eksenli bir Dinsizlik-Dini oluşturmuşsn. Aslında senin bu konuşman vesikadır. Yani Propaganda ve Toplumu fesada verme çabası. Ayrıca Parmis'e şunu söylerim; Herşeyi tartışmamak ortada bir tabunun varlığına kanıttır. Ben Kadının tam olmadığına Bilgim çerçevesinde Kanaat ediyorum. Zaten İnsan Düşünen bir hayvan değilmi?

Siz İlmi ve Felsefi tartışmalardan çok bakıyorum keyfi tartışmalara giriyorsunuz. Aslında sizin bu tutumunuz benim tezimi güçlendiriyor. Siz bastırmaya ve keyfi alana çekmeye çalıştıkça ben güç alıyorum. Ayrıca ben Kadınlardan korkmuyum sorunlu olduğuna şahitlik ediyorum. Atatürkün meclisinden tutun en Modern laburatuvarlara kadar her ''Erkek Egemen Bir Hava Mevcutur'' En iyi eleştirmenleri en iyi akım kurucuları ve en iyi Filozoflar Erkeklerden oluşur. Bütün Dinler ve Bütün Filozoflar -bakın buraya dikkat edin- hepsi ve istisnasız: ''Kadının tam olmadığına kanaat getirmişlerdir'' Bir kaç tane zampara, karı-kız peşinde olan Bilgiyi tanımaz -Dilaver gibi insanlar hala bile bile gerçeği görmezden geliyorlar. Ben bu grçeği gizleyip, kendi gerçek bildiğimi size ve kadınlara sevimli gösterebilirim. Ama sonuç itibarıyla ''Yaşadığım an hariç, herşey hayaldır'' ilkesinden yola çıkarak bir anlık egom için ''Feminist Dünya'nın estirdiği havaya kapılamam'' Ve sizlere şunu açıkça söyliyeyim Dünya'nın kadınlara tanıdığı haklar, ve kadınların bu hakları kulanmalarına rağmen oluşturduğu cehalet grupları- tüzelikleri hiçbir işe yaramamıştır.

Dilaver, özelikle Dine ve Düşüncelere karşı oluşunuz bakıyorum Bilimsel konularada taşınmıştır. Siz kendi Temel görüşlerinizi sırf kadınlara yağ çekmek için gizleyerek Dinin kadınlara karşı olan yüznü gösteriyorsunuz. Kadın Bilimsel olarak geridir. Taklitçi yönüyle Darwinin deyimiyle ''Hayvani'' görüntüsü vardır. Bu nedenle ister bunu Dine, İster Felsefeye, İster Bilime mal edin bu bir gerçektir. Bu gerçek yüzyılların vereceği dersle anlaşılacaktır. Bir anlık egonuzla kendinizi ve gerçeği kendinize alet etmeyin. Benim bu yazımı varsın 1 milyon insan okusun ve Kur'an görüşü veya Din olarak anlasın, yapacağın propagandayla varsın bin kişi Dini bıraksın ne olacak? Yani gerçeği değiştirecek mi? Bakıyorum beni üzen hareketlerinle ''Nitelikleri'' değil ''Nicelikleri'' esas alıyorsun. Ben Dünya'da tek başıma kalsamda, Bütün Dünya yanlış olduğumu, gerici olduğumu istediğini şeyi söylesede ''Ben yine bildiğimi okurum'' Ayrıca Anneniz kadın diyenlerede şunu söylüyorum ''Egom için beyaza - karamı diyeyim?'' bunu mu istiyorsunuz? Sizin benden isteğiniz sırf çevrem için ÇOĞUNLUK İÇİN kendimi inkar mı edeyim?

Ben size doğruyum dedim mi? Size yanılmıyorum dedim mi? sadece sizinle bir konuyu görüşüyorum ama bazı ''Gözboyamacılar'' bunu zanediyorlarki malzeme olarak kullanacaklar. Dilaver, Din afyondur. İstediğini yap cahil insan Dini bırakmaz. Alim ise zaten bildiğini okur. Bu nedenle ''Heyecana ve Kızdırma'' atılımlara boy gözterme. Eğer beni pişman etirmek için bunu yapıyorsan merak etme ''Senin gibi düşünenler çoktur'' Hem siz sadece tek görüşmü istersiniz? Doğrusu benim istediğim farklılıktır.
Ben şahsi olarak sizin bazı heveslerinizi aşmış biriryim. Gerçekten benim için bir İnsanın bana katılması benim üzülmeme neden olur. Aynı şekilde herdeğime hayır diyende üzülmeme neden olur. Dilaver senin yaptığında beni üzüyor çünkü sen beni esas alarak veya Dini esas alarak Doğru-Yanlış analizini yapıyorsun. Oysa sen önce kendin ol, sonra kendi düşüncelerinle eleştirir yap.

Esenlikler

parmis
06-05-2009, 21:28
sayın Dilaver,

işte görüyorsunuz kadınları aşağılayarak, korkutarak cennet vaadleriyle kandırarak peşlerinden sürüklüyorlar hatta Allah olmasaydı erkeklerinize tapardınız gibi söylemlerle de kendilerini yücelterek kadınları baskı altına alarak ezerek, kapanın, göz zinası
el zinası gibi korkutmalarla da hayattan el çektirerek yaşamalarına kısıtlama getiriyorlar.. Bazı saf kadınlar tüm bunlara canı gönülden inanırken bu korkuları yaşayıp bu vaadlere kanarken bir takım kadınlarda bu işin cinliğinin peşinde koşuyorlar..
Yinede gerçek inanalara bir sözüm olamaz.. Bu onların ve vicdanlarının bileceği iştir..
benim esas kızdığım kendilerini yüceltirken kadınları aşağılayan ama kadınsız da olamayan erkeklerdir.. Görüyoruz toplumda iki-üç imam nikahlı, başı secdeden kalkmayan ama her şeyi yapan, yaşayan erkekleri.. Ne yapsınlar ki kutsal kitapları onlara öğüt veriyor"kadınlarınız sizin tarlalarınızdır istediğiniz gibi kullanın " diyor..

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

mehmetsalih
06-05-2009, 21:37
parmis, eğer kadınsız bir hayat olsa, kadın ne işe yarar? kadın neden yaratılmış ki? Siz birkaç kişiden helal olsunu almak için mi bunu yapıyorsunuz? Gerçeği saptırmanız sadece güçsüzlüğünüzdendir. Ulan zorlamı? Kadın tam tekamül etmemiş. Beyaza -karamı diyeyim. Ayrıca bu senin itaate bağlaman beni şaşırttı? ben hakları tartışmıyorum. Ben burada kadının yenrini değil kadının kişiseliğiyle tartışıyorum.

dilaver
06-05-2009, 21:46
mehmet salih

Seni ciddiye alabilmem için önce yukarıda linkini verdigim ana erki başlıgını okuyacaksın. Orada dile getirdigim tarihsel/ antropolojik/ etnolojik ve mitolojik veri ile kanıtları tek tek çürüteceksin.

Ancak ondan sonra oturup konuşabiliriz. Sana kadın yalancı/sahi peygamber örnegi de veririm, kadın önder de. Ama sen bilmeden fikir yürütmeye çaılıyorsun. Aradıgın her şeyin cevabı anaerki ile ensest başlıklarında.

Bilimden bahsetmeye ise hakkın olmadıgını düşünüyorum.

Şayet tartışmak istersen başlıkları önce bir perişan et, verileri çürüt. Ondan sonra seni ciddiye alayım.

Seni inananlar bile ciddiye almamış ben nasıl alayım.

Bu bu konuda yazdıgım son ileti.

saygılarımla

mehmetsalih
06-05-2009, 21:54
''Eğer cevap vermezlerse bilki keyiflerine bakıyorlar'' Kasas Suresi -50 Herhalde sen dalga geçiyorsun. Biz burada neyi tartışıyoruz - sen neyi geçiştiriyosun. Sen sadece kaçıyorsun çünkü tek kelimeyle cevap veremiyorsunuz. Kadının tam olmadığını ben kanıtladım ve bilim adaları, kutsal metinlerle destekledim. Sizin cevap vermeniz gerekirken keyfinize baktınız. Kısaca deyinki cevap veremiyoruz. Dilaver ben senin nasıl bir karakterde olduğunu unutamam. Geçen yılda ''gel senin sitende tartışalım'' demiştin. Durumun ciddi olduğunu anlayınca tek kelimeyle kaçmıştın. http://www.ilahimesaj.com/haberler/haberler/22.htm senin geçen yıki karakterin yani bahanen buydu ve böyle olacak. Yani bahane arayarak kaçma misalı. Ben sana ondan-bundan bahs edemem ben sana Bilim Adamlarından kanıt getiriyorum sen ''orda burda yazdığın masallarla beni oyalamaya çalışıyorsun'' bir kere senin orada yazdıklarının hepsi tek kelimeyle masaldan ibaret. Kaynaksız / desteksiz atmışsın işte.... Bu da benim son mesajım olsun.

Fii
06-05-2009, 22:00
ben bu konunun ciddie alınıp tartışılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum açıkcası. bu tür ataklar da bende, kadın aleyhine konuşan kişinin cinsellik konusunda psikolojik sorunları olduğu izlenimini uyandırıyor. gizli kalmış eşcinsellik gibi mesela.
tabi burada kimse bir şey demeye çalışmıyorum. ama bu tartışmada dışardan görünen budur.

parmis
06-05-2009, 22:04
Ulan zorlamı?mehmetsalih bu bana ise iade ediyorum bu bile seviyenizi ortaya koyuyor..
sizi ve heyezayanlarınızı cevaplamayacağım artık..

parmis Güneşin_kızı

mehmetsalih
06-05-2009, 22:04
Herhalde Modern Dünyada sakalı Darwin'de Travesti demek istiyorsun.

Darwin, Kadınları Aşağı Irk Özelliklerine Sahip Varlıklar Olarak Tanımlamıştır

Darwin’in düşüncelerini aşağıdaki alıntılar ortaya koymaktadır. Darwin, “İnsanın Türeyişi” adlı kitabında kadınların idrak etme, hızlı kavrama ve taklit konusunda "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını ve bu nedenle daha eski ve alt bir medeniyet seviyesine sahip olduklarını" yazmıştır. (John R. Durant, “The Ascent of Nature in Darwin's Descent of Man”, Princeton University Press, 1985, s. 295)

Darwin kadının evlilikteki rolünü ise şöyle tarif etmektedir: "Sizinle ilgilenecek biri. bir köpekten daha iyi oyalayabilecek, ev ve evin sorumluluklarını alacak biri…” (The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882, ed. Barlow, Nora, ss. 232-233)

Hadi Maymuncular bir kılıf uydurunda DELİ VE HEVESİME UYDUĞUMU KANITLAYIN.

mehmetsalih
06-05-2009, 22:09
Birçok araştırmacı, Darwin'in doğal seleksiyon hakkındaki görüşlerinin cinsiyet ayrımcılığını teşvik ettiğini ortaya koymaktadır. Örneğin tarih ve felsefe profesörü Evelleen Richards, "Darwin'in kadınların doğası hakkındaki görüşlerinin evrim teorisine de yansıdığı ve bu nedenle nesiller boyunca (sözde) bilimsel kadın ayrımcılığını beslediği" sonucuna varmıştır.138 (http://www.harunyahya.org/sosyal/sosyal_darwinizm/sosyal_darwinizm8.html#dipnot) Evrimci bilim yazarı Elaine Morgan ise, Darwin'in biyoloji, etnoloji ve diğer bazı bilim dallarını kullanarak, erkekleri, kadınların "aşağı ve değiştirilemez şekilde ikinci sınıf olduklarını" düşünmeleri için teşvik ettiğini belirtir.139 (http://www.harunyahya.org/sosyal/sosyal_darwinizm/sosyal_darwinizm8.html#dipnot)
(HY)

138. Evelleen Richards, "Will the Real Charles Darwin Please Stand Up?", New Scientist, (Dec. 22/29 1983): 887http://www.harunyahya.org/resim_menu/uparrow.gif (http://www.harunyahya.org/sosyal/sosyal_darwinizm/sosyal_darwinizm8.html#138)
139. EIaine Morgan, The Descent of Woman, New York: Stein and Day, 1972, s.1

Ne o dilinizi mi yutunuz.

mehmetsalih
06-05-2009, 22:13
Aslında herkesin bir Dini vardır. Sizinde dininiz Dinsizlik. Mesele Darwin olunca hemen yorganın altına girersiniz. Size derim Bu görüş dincilerin mi? yoksa bilim adamların mı? hadi Darwine bir kılıf uydurunda haratlatalım.

mehmetsalih
06-05-2009, 22:16
Dilaver, Buna bir kılıf uydursana. Çeviride! hatta olmasın. Sende bizim Dinciler gibi Darwine bir kılıf uydursana. Nasıl bizimkiler kur'anda erkek egemendir kabul etmezler. Acaba sizde böyle şeyler var mı?

Fii
06-05-2009, 22:16
darwin'in iyi bir bilim adamı olması, her şeyi algılayacak olduğu manasına gelir diye kim demiş ki :) kendisinin bilime büyük katkısı olmuştur etmiştir. benim için de darwin en önemli tarihi kişilerden biri, ben de evrimciyim.

zira, günümüz bilimine çok büyük katkıları olan nazi almanyası bilim adamları da vardır. ne yani onların negatif yönlerine kurban mı edeceğiz tüm yaptıklarını?

ayrıca yeni bir yapım vardı "darwin bilseydi" türkçe çevirisini yapabileceğim. bu gibi kaynaklardan darwinin düşünüp uğraşıp göremediği, sonradan öğrense fikirlerini değiştirecek, geliştirecek pek çok şey olduğunu görebilirsiniz.

tamamen ataerkil bir toplumda bilimsel cesaret gösterebilecek birinin birden bire illa sosyal manada da atılımlar yapmasını beklemek biraz fazla gibi geliyor bana :)

mehmetsalih
06-05-2009, 22:19
Yani demek istiyorsun ki, Darwin o kadar basit biriy dki. Kadının ne mal olduğunu anlamadı? Peki niye Darwin madem bilim adamı niye keyfi davrandı? Siz maymunu nasıl kabul edeceksiniz? Kadını açıklayamayan, evrimi nasıl açıklar?

mehmetsalih
06-05-2009, 22:21
Peki fii sence Darwin travestimiydi? az önce onu dedinde. Sözünü gerimi alıyorsun?
gizli kalmış eşcinsellik gibi mesela. bakalım ne kadar keyfi davranıyorsun. Darwin olunca eşcinsel diyecekmisin?

pervane
06-05-2009, 22:22
Yaw bir susun! şurda bilimsel bir tartışma başlatılmış ne doluştunuz başlığa:cool:

Yurdumun güzel bir sözü vardı. “ keşke babamın evi uzak olaydı da, doya doya övebilseydim”

Mehmetsalih arkadaşımızı üzmemek için ciddi olacağız pekala; Bütün başlık boyunca yazmış oldukları başım gözüm üstüne, kendisi bu kanıya araştırmaları sonucunda ulaşmış ise diyecek hiçbir şey bulamıyorum.

Fakat bu kısım hakkındaki düşüncelerini de merak ediyorum.

Ama Kadın bir işe yaramıştıtr ''Bağlandıkları / Taklit etikleri Düşünceleri canları pahasına savunmuşlardır''

Mehetsalih yazarken mutlaka düşünüyorsunuzdur ama belki burası gözünüzden kaçmış olabilir diye hatırlatıyorum.

Yüzyıllardır erkeklerin nelere bağlandıklarını ve neleri taklit ettiklerine dair de bir araştırmanız oldu mu?

Önce bu soruma sizden bir cevap alabilirsem bahsettiğiniz ciddiyette devam edebiliriz. Zamanımız bol tane tane gidelim...

mehmetsalih
06-05-2009, 22:25
Ama ben önce Fİİ'nin bu hakaretini anlamak istiyorum DARWİN TRAVESTİMİ? Darwinin görüşlerine izah getirin ondan sonra knuşalım çünkü bakalım sizin için kişi mi? yoksa görüş mü? önemli... Yani ben sizde ve dincilerde şunu gördüm hep keyif... yani bir alırsınız bir atarsınız. Darwin gerçekten büyük bir bilim adamı. Büyük teosrisi doğruda, teorinin bir parçası olan kadın hakkındaki görüşleri fosmu?

Fii
06-05-2009, 22:30
mehmetsalih olayı basitleştirmeye çalışıyorsun. ben açık net bir şey söyledim. darwin ne zaman yaşası ne zaman oldu. biz 2009 senesindeyiz. sen neyi neyle karşılaştırıyorsun ki?
bir şeyin kurucusu, öncüsü, her şeyi doğru bilmek zorunda mı? marks'ın yolunda ilerleyenlerin hepsi marksın dediklerinin doğru olduğunu mu göstermiş mesela?
örnek çok gerçi.

ayrıca benim darwinle ilgili söylediklerimden zerre bir şey anlamamışsın. rica ediyorum bu saldırgan tavrı kes. yoksa benim de bu düşünmeden, anlamadan konuşma hareketine karşı pek uğraşacak vaktim yok.

ayrıca gizli eşcinsel olmanın neresi hakaret? gizli kalması biraz cesaretsizlik olarak görülebilir ama o da normal yani böylesi bir dünyada. geriye kalıyor eşcinsellik. eşcinsel olmak hakaret unsuru mu?

mehmetsalih
06-05-2009, 22:32
Yani sence Darwin bunu söylerken Taravestimiydi? MADEM hakeret saymıyorsun. ÜSTELİK ŞUAN KABUL ETİĞİN ONUN TEORİSİ BENİMDE...

aydoe
06-05-2009, 22:35
Maymun maymundur,Timsah timsahtır,Aslan aslandır,İnsanda insandır.
Seni aslanların olduğu bir kafese atsak ,bu aslanların dişi veya erkek olması senin için ne değiştirir? :D

Kadınla erkek arasında anatomik fizyolojik farklılıklar vardır,ama insan olmak başka birşeydir,cinsiyetle alakalı değildir.
Beyinsel ve düşünsel gelişme ile ilgilidir.
Biz Darwin'e yada Turan Dursun'a tapmıyoruz ama sen herhalde HY ye tapıyorsundur.
HY'den uydurmasyon alıntıları bilim diye öne sürme ,aç anatomi atlasını bak,aç üreme fizyolojisini oku.
Bilim insanı böyle zırvalarla uğraşmaz.

pervane
06-05-2009, 22:36
mehmetsalih konuya dönmeye ne dersiniz. Darwin'in diğer görüşleri de sizin için bu ehemmiyete mi?
Siz Darwin'i anlamak için mi bu başlığı açtınız yoksa kadının ne! olduğunu anlamak ve anlatmak için mi?

mehmetsalih
06-05-2009, 22:40
Pervane ben Darwinin kadın hakkındahi görşünü esas alıyorum çünkü sonuçta oda Evrim teorisinin bir parçası.

mehmetsalih
06-05-2009, 22:40
Aydoe, Ben Fİİ'YE ÖNCE ŞUNU SÖYLİYEYİM: ''BİRİNSAN KADININ AŞAĞI IRK OLDUĞUNU ISPATLAMASI EŞCİNSELİKLE NE ALAKASI VAR? ben sana kızmıyorum sadece bilinçsiz ve utandıtmaya çalıştığınızı zanederek hareket etmenize kızıyorum. Ayrıca Aydoe ben Darvin'in bu görüşünü alıntıladım, sen bir okuduğunu yazsana buraya. Madem senin için Darwin yanlış söyliyebilir ''o halde beni eleştireceğine Darwini eleştirsenize. Ben onun gibi bilimde ileri girmemişim onun teorisni beğeniyorum'' bu benim için önemli. Dünkü özelikle bazılarının bu görüşümü dine mal etmesi beni üzdü. Ben bunu Blimsel olarak desteğini istiyorum eğer gırgır geçerseniz herkeş çıksın yatsın. ama eğer samimi bir şekilde ''ne olduğu unutlularak'' tartışmak istiyorsanız önce Darwinden başlayalım.

pervane
06-05-2009, 22:45
Pervane ben Darwinin kadın hakkındahi görşünü esas alıyorum çünkü sonuçta oda Evrim teorisinin bir parçası.

mehmetsalih bu konuda darwin'in hangi çalışmalarını okudun. evrim teorisinden bahsetmiyorum. Kadın teorisi değil bak görüş diyorsun dikkatli ol!

Fii
06-05-2009, 22:50
ben kimseyi utandırmaya da çalışmadım ama foruma yeni girmiş biri olarak şunu öğrendim: mehmetsalih kişisiyle böyle bir konuşmaya girmeyecekmişim.

benim söylediğim ise, haddimde olmayarak freud'vari bir sonuç çıkarmaktı. hatam bu ise mehmetsalih haricindeki arkadaşlardan özür dilerim. ama zaten amacım kimseye hakaret etmek değildi. ama bunu üzerine hakaret olarak alınan varsa, o da onun sorunu derim.

eyvallah.

aydoe
06-05-2009, 22:51
Irk ne demek?
Erkek ve kadın diye iki farklı ırk yok .
Erkekle kadın arasında kromozom farklılığı var ,buna bağlı olarak iç ve dış genital organların farklılaşması ve buna bağlı hormon farklılıkları var.
Basarız sana östrejeni olursun kadın ne üzülüyorsun,yada bir kadını erkekleştirebiliriz.
Darwin'e geleyim ben Darwin'i okumadım ama alıntıladığın cümleler Darwin'e aitse halt etmiş derim.

byspy
06-05-2009, 22:53
mehmet salih,hayırdır darwincimi oldun ne zamandan beri darwini benimsedim sana bilimsel olarak da açıkladık hala yazıyorsun sana soru sordum cvp ta vermedin neyse

işte islamcı kültürün kadın bakışı böyle birşey demekki.Sizin için kadın kullan at bişey sizin için kadın bir mal olduğu için genele vurulduğunda alayınız sapık olduğu için birde çarşaf mevzusu var tabi siz bu zihniyetle devam edin

K.C.
06-05-2009, 22:55
Erkekle kadın arasında kromozom farklılığı var
Nassıl yani?
Sizin 46 var, bizim 45 ya da 47 mi? :)

mehmetsalih
06-05-2009, 23:03
Pervane, İfade tarzını boşver ama şunu söyliyeyim ki: ''Fii ve Dilaver gibi Propagandacılar önünde ne tartışma olur ne de konuşma'' Ben seninle oturup uzun boylu bu konuları konuşabilirim ama sesler hep aynı ''vay kadın hakkında şöyle denildi falan'' ben özelikle Darwin'in bu sözlerinin orjinalinin araştırılmasını istiyorum doğrusu. Bu bir çeviri ama bu konuda arkadaşlar yardımcı olabilirler. Ben İngilizce bilmedğim için o konuda kitabın aslına ulaşabilsemde okuyamam. Yani ben Kadın ve Erkeğin Hukuki veya Fiziki yönünü tartışmıyorum. Ama kadının akli yönü beni şaşırtıyor.

Arkadaşların NEDEN OLDUĞU DARWİNİN GÖRÜŞÜ KUTUDA KALSIN NASIL OLSA ONLARIN MESAJLARINI GÖRDÜĞÜMDE ONLARA HATIRLATAYIM SENİN BU SORUĞUN SORUYA CEVAP VEREYİM SONRADA YATAYIM:

Ama Kadın bir işe yaramıştıtr ''Bağlandıkları / Taklit etikleri Düşünceleri canları pahasına savunmuşlardır''

Sen bunu bir klavye sürçmesi olarak algılamış olabilirsin ama zaten temel iddaam budur. Kadından çok iyi bir tarihçi çıkabilir, çok iyi bir filozof veya bilim adamıda çıkabilir ama ''yaptığı şeyler yaypılmış şeylerdir'' Bir kadın Marxist olabilir ve bu alanda uzman olabilir ama yeni bir çıkış yapamaz/yapmamıştır. Sen Tarihte Darwin'in bir benzerini kadıınlarda görebilirmisin? ama darwinist görebilirsin. Örneğin Aristo gibi Felsefeye yeni bir boyut kazandıran yoktur. Ama Aristo gibi düşünen olabilir işte ben buna taklit derim. Yani tüm düşünceler arasında seçm yapıp birine tabi olabilir ama bu taklittir. Sonuçta seçenek yapması gerekir. İşte Kadınla ilgili sunduğum temel iddaam budur. Dilaver beni anlamadan bel mitolojik tarihsel tartışmalara girelim diyenlere ben derim ki: ''Eğer benim derdim o olsaydı yeni başlık açmazdım'' Ben sizinle az önceki sözlerimi hatırlatarak. Yardımcı olmadınızı dilerim. Yoksa sizden tevil, tahlik istemiyorum.
Ayrıca katliam yapmış gibi siyasetçi olak konuşmamanızı diliyorum. Dikkate alınmayacak...

Mutezile
06-05-2009, 23:18
Bir psikyatrdan dinlemiştim; aynen aktarıyorum:

''İnsan şiddetinin kökenini araştırırken aslında maskulen -erkek- şiddetinin kökenlerine iniyoruz. İnsanlık tarihindeki savaş, kıyım, sokırım ve buna benzer faciaların erkek elinden çıkmış olması tesadüf değil. Dünyada tüm seri katillerin de erkek olması tesadüf değil -istisnalar kaideyi bozmaz-.''

Dünyadaki hapishanelerin cinsiyet ayrımına göre doluluk oranı 10 erkeğe 1 kadın civarındadır. Türkiyede 107 000 erkek mahkuma 3 000 dolaylarında kadın düşüyor diye hatırlıyorum.''

Tabii bütün bunların altında yatan o kahrolası Testosteron; başka birşey değil.

Sen kadını insan yerine koysan, ne koymasan ne..

Kadın insanın ta kendisiyken.

pervane
06-05-2009, 23:20
Mehmetsalih benim sorduğum soru buydu.

Yüzyıllardır erkeklerin nelere bağlandıklarını ve neleri taklit ettiklerine dair de bir araştırmanız oldu mu?

mesela hizbullah militanları neyi taklit ediyor sizce? onları taklit eden kadın var mı?

veya şöyle de olabilir bu soru kadın ve erkeğin bağlandıkları ve taklit ettiklerinin kökeni nedir.
Tiyatro sanatçılarının yeteneklerinden değil bahsettiğiniz insan ise sizin tabiriniz ile erkek olan insan!

mehmetsalih
06-05-2009, 23:24
Neyse ben ne kadarda anlatsam yine aynı şey yaşanacak. Bnim buradaki amacım ayrı sizin ''tekrarladığınız'' inanıki bambaşka. Sadece siz şu zihninizde oluşan Tabudan kurtulsanız beni anlarsınız. Üçyüz yıllık bir tarihten beri hep aynı kafa tekrarlandı bu yüzden gerici bir tutumun doğuracağı psikolojik ortam bu olur.

K.C.
06-05-2009, 23:35
Üçyüz yıllık bir tarihten beri hep aynı kafa tekrarlandı bu yüzden gerici bir tutumun doğuracağı psikolojik ortam bu olur.
Gel şu üçyüz yılı, bindörtyüz yıl yapalım.

belki
06-05-2009, 23:48
Dünün kadından yazar çıkmayacağını savunan İngilteresinde bu gün en çok satan yazarlar kadınlar. Bu gün tüm dünyanın en çok satan ve kazanan yazarı Joanna K. Rowling.

Kadın yapabildiğine inandıkça denkliğini ispat etmesi uzun sürmeyecektir.

Ben öğretmenim, öğrencilerin zekalarında kız ve erkek olma yönünden bir fark bulunmadığını çok açık bir şekilde görebiliyorum.

Yapılan sbs sınavlarında kızların ortamalaları erkeklerden hiç de aşağı değil. Sınıf birincilerini yan yana asıyoruz. Birinde erkek varsa öbüründeki kız.

Öss sınavında kızların başarı oranları erkeklerden yüksek. 160 puanı geçebilen kız öğrenci sayısı yüzde 80, erkeklerde bu oran yüzde 76.

Şu bilgiyi de ekleyeyim. Bunu her hangi bir öğretmen tanıdığınızdan doğrulatabilirsiniz. Eğer bir sınıfta erkek sayısı fazla olursa öğretmen bundan rahatsız olur.

Kız sayısı fazla olan öğretmene şanslı, hatta torpilli gözüyle bakılır. Bu yüzden idareler sayıları eşit tutmak için çaba gösterirler. Çünkü yurdumuzda kız öğrenciler, anneden daha fazla terbiye alarak yetiştiklerinden uyumlu, canayakın ve anlayışlıdırlar. Cinsiyetten getirilen faktörlerden daha çok kültürel empoze edilmişliklerin etkisi bunu sağlamaktadır.

Ağlamayı kadınlara has olarak görenlere bunun büyüdükçe öğrenilen bir davranış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Birinci sınıfları okutuyorum ve kızlarla erkekler arasında sulugözlülük bakımından hiç bir fark yok.

Çok ileri gitmek istemiyorum aslında ama zeka geriliğinin erkek çocukları arasında daha fazla görüldüğünü belirtmek istiyorum.

Yapılan araştırmalarda zeka geriliğinin yaygınlığı %1 olarak bildirilmektedir. Erkeklerde kızlardan iki katı daha sık gözlenir. Zeka geriliği görülme sıklığının erkekler arasında fazla olmasının nedenleri şunlardır: Erkekler, merkezi sinir sisteminde hasar meydana getiren dış etmenlere daha dayanıksız görülmekte ve bu nedenle zihinsel gelişimleri etkilenmektedir. Erken doğum, yenidoğan ölümü ve ölü doğum gibi doğmalık anomaliler erkek çocuklarda daha sıktır. X’e bağlı zeka geriliği gibi kalıtsal etmenler erkeklerde fazladır.

Okul çağındaki çocukların % 3'ünde zekâ geriliği olduğuna inanılır. Gerilikhttp://www.tedavin.com/images/smilies/teda.gif erkek çocuklarda daha çoktur. Erkek çocuklarla kız çocuklar arasındaki oran kabaca üçe ikidir.

Kültürel dayatmaya ise bir örnek olarak Şangay verilebilir. Şanghay’da evin reisi kadın. Erkeklerin yemek yapması, bulaşık yıkaması ve temizlik yapması çok sıradan bir durum. Kadın iş bitiren patron olarak görülüyor.

mehmetsalih'e gelirsek "Ne yapalımki dünyamız ya kafatasımız kadar dar ya da fikirlerimiz kadar geniş" demekle yetineceğim.

eylemsel
06-05-2009, 23:58
sayın mehmetsalih nasıl oluyordu yarım,tamamlanmamış varlıklar olan kadınlar sizin gibi mükemmel varlıkları oluşturuyor. Böyle bir mantık hatası olabilirmi. İnsan düşünen bir hayvan ise bu düşünme eylemine kadınlar ve erkekler birlikte ortak oluyorlar. Felsefe tarihinde pek çok ünlü filozofun hacası olan yada ögrencisi olan kadın filozoflar ve bilimkadınları mevcuttur. Hypatia iskenderiyedeki museion da felsefe,matematik ve astronomi dersleri vermiştir. pPaton ve Aristotalesin tanıtılmasında etkili olmuştur.Sokratesin hocaları arasında kadın filozoflardan Diotima ve Milletli Aspasia bulunmaktadır. Platonun ögrencileri arasında Lasthenia ve Axiothea-felsefe hocası olmuş.fizik ve doga bilimleriyle ugraşmıştır. Aristipposun kızı Arete. Hannah Arendt-siyaset bilimci,Simone de Beauvoir-filozof,Agnes Heller-felsefeci, Rosa Luxemburg-filozof,politika teorisyeni,Margaret Mead-insanbilimci.

placebo
07-05-2009, 00:22
Kadının erkek himayesinde insanca gelişmesi engellenmiştir. Sorunumuz kısaca budur..

Bazı tarihçiler her ne kadar, her çağda ezilen ve bu ezilişlerine baş kaldıran kadınların varlığından söz etse de gerçek anlamda başkaldırılar 19.yy ortalarına rastlar.Bu tarihlerden evvel kadının hiç bir şeye hakkı yoktu..Eğitimine öğrenimine hatta mülkiyet edinmesine bile karşı çıkılan kadının, kocasının himayesinde aileye ait olduğu fıkri geneldi..

Burada tarihsel gelişmelere girmeden açıklamak istediğim şey;(Bunun sebebini ister din ,ister kapitalizm olarak görün)oy hakkını bile 1. dünya savaşından sonra edinmiş kadının, kendini geliştirmesine izin verilmemesi ve kadınların konumlarına ilişkin değer yargılarının değişime direnerek ağır ilerlemesi kendisini yüzyıllardır bir erkek kadar geliştirememesine sebep olmuştur...Bu da yine erkeğin suçudur..Bu çıkarcı ,ataerkil, kendini yüceltmesi için kadını eve hapsetmiş ve tüm ailenin bakım işini sadece kadının üzerine yükleyip başka iş yapmasına izin vermeyerek ,kendi gelişiminden başkasının gelişimine hak tanımamış erkeğin işidir..

Bu gün hala aile reisinin koca kabul edilmesi,ülkemizde ise,doğu da kızların okutulmamaları,alınıp satılmaları,töre cinayetlerinin varlığı 19. yy dan bu yana fazla bir değişimin varolmadığını bize göstermektedir..

Kim kendisine mal edilmiş hükümdarlığı bir diğeriyle paylaşsındır ki?..

Kadınlar 2. sınıf veya aptal değil,2. sınıflığa mahkum edilmiş,aptallaştırılmaya çalışılmış bir cins olarak acılarının farkında bile olmadan hayatlarına kendilerine biçilen rollerle devam etmektedirler..Ama evrim ve devrim devam etmekte.:)...Kadınlar da eninde sonunda diğer cinsle hakettikleri eşitliği ve kendi özgürlüklerini ellerine geçireceklerdir..

one
07-05-2009, 00:26
Dilaver, benim yaptığım Siyasi bir çıkış mı? Neyi kınıyorsun. Bırakın bu Feminist açılımları. Tren raylarında, madden ocaklarında, Askere giden Kadınlar değil herhal!!! Kadnlar sadece sizin kalem ve cüzdan olarak kulanır, zamanıu geldimi tekmeyi atar. Kadının bu saydıklarımdan başka bir rolu olmuş mu? Bütün yalakalar hariç bütün Filozoflar ve duyguzsuz Bilim Adamları Kadın'ın eksik olduğuna kanaat etmişlerdir. Kadın yüzünden kaç insan hapse girdi ve töre cinayetleri işlendi? Bunlar Şehir-kentsel yaşamda başka bir kılıfa bürünmüş. Darwin'inde dediği gibi ''oyalama'' ve ''ev işleri'' hariç Kadın sadece bir fazlalıktır.

mehmet salih söylediklerin islami perspektifin samimi açılımı ise

ki kesinlikle islam adına konuşma yetkisini kendinde gördüğün ortada

hattab oğlu ömerin kız doğdu diye çocugunu kuma gömmesinden bu yana

kadına dair hiç bir ilerleme olmamıştır demeli , birbirimizi her türlü bilmeli

dürüst olmalı , bu arada ilk kadın evliya rabia yıda sol cebine koydum

naz etme bakalım onu gün ışıgına çıkarıp methiyeler düzebilecek nasıl

bir done bulacaksın oda ayrı konu ;

sen haklısın mehmet salih af buyur ama sen sadece haramdan kaçınmak

için kadını nefsini körletme dışında bir işe yaramayan meta olarak görüyorsun

manasıda çıkıyor

kendin için düşüncelerinde sonuna kadar haklısın

sonuçta o kafatası içindeki beyin senin beynin !

KızıL
07-05-2009, 01:59
ya başlığı görünce dehşete kapıldım hatta şaka felanmı acaba dedim ama yazıya gelince çok açık gördüm dehşetim devam etmekte.. bunu düşünenlerin kadının insanlığını sorgulamaya cüret edenlerin aşağılayanların v.s insanlıktan uzak hayvanlıkla alakasız bir orta varlık olarak dışlanmasını arz ediyorum....

vartor
07-05-2009, 05:59
Aci ama gercek.
Kadini ikinci sinif ilan eden kitaplarin etkiisi altinda kalan erkek leri bir derece anliyabilirim de, kadinlarin da bunu kabul etmeleri daha da buyuk bir hayret yaratiyor bende.
Ilgisi olmayabilir , nedense Mardin katliamini cagristirdi bana bu baslik...

paslıçivi
07-05-2009, 08:12
Öncelikle Kadın'ın İnsan olup olmadığı beni ilgi-alakadar etmez. Ama beni ilgilendiren birşey var. O da gerçekten Tarih boyunca Kadın işe yaramış mı? Tarihe göz atığımızda Kadınların hep taklitçi olduğu görülmüştür. Yani ''Terihte Yeni Bir Haraketin Kurucusu Olarak Kadını göremezsiniz'' Karl Marx veya Adam Smith gibi yeni hareketler-Felsefeler kuran hiçbir Kadın yoktur.

olmamış mehmetsalih.. hiç hoş olmamış..

attığın başlığa bir bak.. sonra da ilk cümlelerine ve asıl seni ilgilendiren konuya bir bak..

evet tartışalım, herşeyi tartışalım.. kadının insan olup olmadığını, erkeğin insan olup olmadığını..

ve asıl insanın ne olup olmadığını..

ama bunları tartışırken kaş yapalım derken göz çıkarmıyalım..

seni ilgilendiren kadının tarih boyunca işe yarayıp yaramadığı ise buna uygun bir başlık atarsın, işin içine biraz da mizah kattın mı bu iş tatlı tatlı konuşulur..

senin amacın kadını tartışmaktansa sanki onu aşağılamak için elinden geleni yapmışsın gibi görünüyor..

amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek sanki..

hem kalp kırmak dini açıdan çok günahtır diyorsun hem de yaptığın işe bak.. bu başlığı ve yazdıklarını okuyan bir kadının kalbini nasıl kırdığının farkında mısın..

bu konuya ben de anaerki adlı topicte kısaca değindim.. belki okumuşsundur.. kadının şeytanlığını dile getirdim..;)

evet kadın tarih boyunca hiçbir şeyin genel başlangıcı olamamıştır genelde.. bilimden tut da dine felsefeye kadar herşeyin doğurucusu erkektir.. çünkü erkek kadının maneviyatına erişmek o tatmini yakalamak için daha çok şey doğurmak zorunda kalacaktır..

peki kadın bu konularda niçin fazla doğurgan olamamışta senin tabirinle taklitçi olmuştur..

o zaten doğuracağını doğurup tatminini fazlasıyla sağlamıştır..

insanı doğurmuştur..

insanı doğuran bir canlıya insanmıdır diye sorulmaz..

taklitçi olan kadın değil erkektir.. bir insan doğuramamanın tatminsizliğini neler doğurarak gidermeye çalışmaktadır da hala o tatmini yakalamaktan çok uzaktır..

mehmetsalih
07-05-2009, 15:54
Dikkate değer bir cümle bulamadım doğrusu ama Paslıçivi beni anlamış gibi... En azından anlamış eleştirisi baş-göz üstüne. Fakat olaydan çıkmak için sözleri duygusalıkla çözmek istemiştir.

evet kadın tarih boyunca hiçbir şeyin genel başlangıcı olamamıştır genelde.. bilimden tut da dine felsefeye kadar herşeyin doğurucusu erkektir.. çünkü erkek kadının maneviyatına erişmek o tatmini yakalamak için daha çok şey doğurmak zorunda kalacaktır..

insanı doğurmuştur..

insanı doğuran bir canlıya insanmıdır diye sorulmaz..

taklitçi olan kadın değil erkektir.. bir insan doğuramamanın tatminsizliğini neler doğurarak gidermeye çalışmaktadır da hala o tatmini yakalamaktan çok uzaktır..

Yazıların içerisinde alabileceklerimi aldım fakat yukarıda sarf etiğin sözlerede değinmek isterim. Paslı çivi, ben başlığı tartışıyorum zaten benim amacım şu ''Ben siyasi bir çıkış yapmıyorum sadece Kadının ne olduğunu anlatıyorum'' Bu nedenle İnsan olup olmaması önemli değildir.

Diğer sözlerine gelince insanı doğurmuştur diyorsun. Peki bu seni tatmin ediyor mu? Önce yaşanan sıcak bir örneğe temas edeyim ''Deli bir kişinin çocuğu akılı olabiliyorsa....'' Deli İnsan değildir. Çünkü İnsan özelikleri onda yoktur İÇ GÜDÜYLE haraket eder. Şu sözlerinle bilimden tut da dine felsefeye kadar herşeyin doğurucusu erkektir.. Diyebilirim ki Kadın akl etmez, taklit eder. Birisi şöyle demişti: ''ben öğretmenim fark yok'' Kardeş sen Zeka ile Akılı birbirine karıştırıyorsun. İstanbul kaç yılında feth edildi, sorunu Bilgisya yükleyip sorabilirsin. Hatta Bilgisayar İnsandan daha hızlı cevap veriri. Peki Bilgisayara İnsan diyelim mi? Ayrıca bir kitabın çok satılması onun doğruluğuna veya bizim söylediklerimizi çürütemez. Çünkü Biber, Patlıcanıda pazara çıkarsan satılır.

Paslı çivi seni tatmin edemeyen şu sözlerine tekrar döneyim. insanı doğurmuştur diyorsun. Önce Evrimci bir gözle bakalım olaya ''İNSAN DEDİĞİN HEP AYNIMIY DI?'' Tabiki hayır maymunla aynı atadan gelmiştir ve böylece mükemeliğe doğru gitmiştir. Dini gözle bakarsak İnsan topraktan oluşmuştur Peki İnsan çıktığından mı? Kendisimi değerli? Aslında tam tersi ''Doğan, Doğurandan herzaman değerlidir''

mehmetsalih
07-05-2009, 16:20
sayın mehmetsalih nasıl oluyordu yarım,tamamlanmamış varlıklar olan kadınlar sizin gibi mükemmel varlıkları oluşturuyor. Böyle bir mantık hatası olabilirmi. İnsan düşünen bir hayvan ise bu düşünme eylemine kadınlar ve erkekler birlikte ortak oluyorlar.

Senin üsteki kanıtın çürük çünkü ''Deli bir İnsanın çocuğu akılı olabiliyorsa...''

Felsefe tarihinde pek çok ünlü filozofun hacası olan yada ögrencisi olan kadın filozoflar ve bilim kadınları mevcuttur. Hypatia iskenderiyedeki museion da felsefe,matematik ve astronomi dersleri vermiştir.

Paton ve Aristotalesin tanıtılmasında etkili olmuştur. Sokratesin hocaları arasında kadın filozoflardan Diotima ve Milletli Aspasia bulunmaktadır. Platonun ögrencileri arasında Lasthenia ve Axiothea-felsefe hocası olmuş.fizik ve doga bilimleriyle ugraşmıştır. Aristipposun kızı Arete. Hannah Arendt-siyaset bilimci,Simone de Beauvoir-filozof,Agnes Heller-felsefeci, Rosa Luxemburg-filozof,politika teorisyeni,Margaret Mead-insanbilimci.

Senin kinci kanıtın beni ilgilendiriyor çünkü ciddiyeti biraz daha fazla. Sıraladığın filozofları şöyle sıralayabiliriz:

1- hacası
2- ögrencisi
3- dersleri
4- Paton ve Aristotalesin tanıtılmasında

Diğerleri zaten benzerdir.. Önce Hoca-Öğrenci yi ele alalım. Bakın öğrencilik yapan sadece insanlar değldir. Papağaı getirip birkaç kelime öğretebilirsiniz. Bunları sadece tekrarlar. Aynı şekilde daha Modern bir örnekle Bilgisayarı ele alalım ''Bilgisyara yazı yazın, ses yükleyin İnsandan daha mükemmel tekrarlar''...

Bu konuya gelince Tanıtma da malesef İnsana ait olmayan bir şeydirtanıtmayı Papağanda yapar. Veya Kediyi çok iyi beslerseniz onu çok iyi yönlendirebilirsiniz. Ayrıca bir çok hayvan sizi tanıdımı sizi en iyi şekilde koruyabilir. Cinsel ilişki ve yemek yeme gibi şeyleri her canlıda bulabilirsiniz. Eğer gerçeklerden sıkılıyorsanız lütfen yazılarımı okumayın.

Bana Tarihte Felsefeye yeni bir şekil everen Aristo, Sosyolojiye yön veren Marx örneğini ver. Ben tekrar istemiyorum. Yani sizden şunu istiyorum kendi kişiliğini oluşturan bir insan. Tercih yapma değil... Eğer bir erkek taklitçi ise bu onun tercihi fakat çok iyi bir İcat veya hareket başlatabilir. Feminislerin zorlamalarla örtükleri bu gerçeği şunun la örterler ''Erkek Egemen Toplum var Bu yüzden'' yani el insaf artık. Zaten Etkiye tepki gerekmiyor mu? Sokratesin karısı sokrata hüküm ediyorsu fakat sokrat filozof karısı bir hiç oldu. Baskı İnsanı yönlendirir ve düşüncelerine bağlar. Marx tüm başkılara, Darwin baskılara karşı yenilip sussaydılar Feministlere eyvallah derdik. Üstelik son yüzyılların sunduğu özgürlüğü hiçbir dönemde kadıan nasip olmamıştır. Boşanan Kadın kocasını soyup soğana çevirirken halla eşitlikten bahs eden Feministler beni sadece hayrete düşürüyor. Bir söz var hani : ''Görünen köy kılavuz istemez'' İşte bu nedenle Kadın bence artık haddini aşmıştır. Toplumu fesada verme yönünde ön safta. Genel evlerinde EŞYA GİBİ kulanılan Kadınlar Kapitalizmin yemi haline gelirken FEMİNİZMİN kandırmacacı yöntemlerini aratmamıştır. Hatta Kadın-Erkek eşitliği hareketini dahi erkekler başlarmıştır. Yani Kadına ne denirse ona uyar ama PASLI ÇİVİNİN DE değindiği gibi ''Kadın çok sinsidir'' Hatta şöyle denir En aptal kadın dahi erkeğin yanına gelince akılı olur, en akılı erkek kadının yanına yaklaşınca aptal olur. Yani Kadın dediğim gibi Tarih sahnelerinde ne yapılacağı konusunda tartışılır bir varlıktır. Kimi yer altına gömekten çare bulmuşken, kimi sabah kahvaltısında bir bardak süt içmek için İnek beslemiştir.

En son Darwin mantıklı bir çıkış yaparak Şöyle demiştir.
bir köpekten daha iyi oyalayabilecek, ev ve evin sorumluluklarını alacak biri…” (The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882, ed. Barlow, Nora, ss. 232-233)

Bende Darwine alkış tutarak müthiş görüşünü iki yüzlü evrimci ve onun adını kulanan sözde Darwinislere sunarım. Esenlikler dileyeyerek...

mehmetsalih
07-05-2009, 16:48
Irk ne demek?
Darwin'e geleyim ben Darwin'i okumadım ama alıntıladığın cümleler Darwin'e aitse halt etmiş derim.

Aydoe sana slogan yakışmaz. Kim olursa olsun onun sözlerini ve deneylerini incemek lazım. Ben oarada sadece beş cümleyi geçmeyen bir alıntı yapmışım ve sen diyorsunki eğer bu sözler Darwin'inse hal etmiş. SORUYORUM SANA SEN BU CÜMLERELERİ CİDDEN düşünerek mi yazdın? İNANMIYORUM. Çünkü eğer Kadın gerçekten Darwin'in dediği gibi ise halt etmemiş olamlı diye düşünüyorum. Burada yaptığı araştırmalara bakmak lazım. Mesele Sizin ismini duyup red etiğiniz HY. gentiğinde bulunan sizinde genetiğinizde var gibi... Çünkü o bazen böyle duygusal davranır mesele Türkler hakkındaki görüşlerine bakarak demeki Darwin yanlış diyor. Hayır Türkler belki Almanlardan aşağı olabilir ama bu Darwinin düşük olduğunu göstermezki veya ırkçı. Sadece bildiğini - deneylerini aktarıyor.

kONUMUZ DIŞI AMA HY. karşıtı Evrimci Prf. Dr. Haluk Ertanın b Türklerle ilgili çevisini aktarayım.

Yaratılışçıların yukarıda çevirdikleri metnin orijinali şöyledir: “The more civilized so - called Caucasian races have beaten the Turkish hollow in the struggle for existence. Looking to the world at no very distant date, what an endless number of the lower races will have been eliminated by the higher civilized races throughout the world” şeklinde yer alan metnin çevirisi şöyle olmalıdır: “Kafkas ırkları olarak bilinen daha uygar ırklar, varolma mücadelesinde Türkler’i tam bir yenilgiye uğratmıştır. Dünyanın çok da uzak olmayan bir geleceğine bakarsak, daha düşük uygarlık seviyesindeki sayısız ırk, daha uygarlaşmış ırklar tarafından tüm dünyadan ortadan kaldırılmış olacaktır.” http://www.evrimteorisi.org
Yani Darwin burada gerçekten Türkleri, Kafkas ırklarından daha aşağı görür. Sırf bunun için bir türk bunu red mi edecek? Hayır doğruluğuna bakmalı. Ya da tevil mi ecek? İşte Kadın ile ilgili sunduklarımı HY. mantığıyla yorumlarsanız hiç oralı olmam. İbn Miskeveyhi eletireceğine Harun Yahya karkış Irkçı olduğunu söylüyor. Yani sanki Türklere laf atan bİlim adamı değil. Hayır İnb Miskeveyh olsun kim olursa olsun söze bakmalı ve sunduğu araştırma-deneylere bakmalıyız. Oda yetmese kendimiz aynı yoldan giderek Bilim adamlarının yazdıklarının üstüne çıkmalıyız. Esenlikler

paslıçivi
07-05-2009, 19:19
Deli İnsan değildir. Çünkü İnsan özelikleri onda yoktur İÇ GÜDÜYLE haraket eder.

deli insandır ama hasta insandır.. insan muhteşem bir canlıdır ama mükemmel(kusursuz) değildir.. deli halk arasındaki bir tabirdir.. sınır zeka, şizofreni, demans(bunama), deliryum, mani vs gibi bir çok bilimsel/psikolojik tanımlamaları vardır.. iç güdüleriyle değil gerçeklikten kopup kendi dünyalarında yaşarlar.. doğuştan olabileceği gibi sonradan da hastalanabilir bir insan.. bu onu insan olmaktan çıkarmaz..ve günümüzde bir çoğu tedavi edilebiliyor yani senin tabirinle tekrar insan olabiliyorlar..

Paslı çivi seni tatmin edemeyen şu sözlerine tekrar döneyim. insanı doğurmuştur diyorsun. Önce Evrimci bir gözle bakalım olaya ''İNSAN DEDİĞİN HEP AYNIMIY DI?'' Tabiki hayır maymunla aynı atadan gelmiştir ve böylece mükemeliğe doğru gitmiştir. Dini gözle bakarsak İnsan topraktan oluşmuştur Peki İnsan çıktığından mı? Kendisimi değerli? Aslında tam tersi ''Doğan, Doğurandan herzaman değerlidir''

ben ne evrimciyim ne de yaradılışçı.. ikisi de benim bilincimi tatmin etmiyor.. ben gerçeği arayanım.. doğan doğuran arasında değer kıyaslaması olamaz.. bir türün canlılığın devamı sözkonusudur sadece.. doğan doğuran aynı değerdedir..

..................

K.C.
07-05-2009, 20:44
Mehmet Salih,
kişiselleştirme taraftarı değilim mesajları ama sormazsam merakıma ihanet olacak.

Kadının birinden (belki de birkaç tanedir) fena bir kazık yemiş gibisin. Kim sana ne yaptı onu açıkla bi. Cümle hemcinslerimi karalamaktan vazgeç de sadede gel. Bu halde olmana, tüm kadın cinsine bu kadar hınç beslemene sebep olan olay(lar) nedir?

pervane
07-05-2009, 21:45
Alasen K.C bari siz bunu demeyin. Mehmetsalih keşke kadınlardan kazık yerine küçücük bir paslıçivi ya da mıh yemiş olsun:)

Mehmetsalih arkadaşımızın tek derdi burda dininin kadına bakış açısına taraftar bulmak. Kendisine yol arkadaşı olarak da artık nerden bulup buluşturmuş ise Darwin'in sözlerini klavuz edinmiş. Onu inanmazların peygamberi sözlerini de ayet zannediyor.

Ha! bir de dikkat ettiniz mi? mehmetsalih sitede kendi hemcinsleri ile tartışmayı reddediyor ama benimle saatlerce bu konuyu konuşabileceğini beyan etti tikkatinizi! çekerim:D

K.C.
07-05-2009, 21:51
Allanısen Pervane, :) kazık dediysek yontulmuş kalası kastetmedik herhalde :)

daha fazla açamayacağım konuyu... DK gelir ayak benimle uğraşmasın şimdi :)

edit: hakkaten yahu... seni kadın kısmısından olduğunu bilmiyordur belki. hı?

pervane
07-05-2009, 21:57
Bilemen! artık belkimde adamdan saymıştır. Doğrusunu RAB! bilir pardon ya dinleri karıştırdım:)

eylemsel
07-05-2009, 22:26
sayın mehmetsalihSenin kinci kanıtın beni ilgilendiriyor çünkü ciddiyeti biraz daha fazla. Sıraladığın filozofları şöyle sıralayabiliriz:

1- hacası
2- ögrencisi
3- dersleri

eksik okumuşsunuz bu kişiler bilim ve felseyle ugraşmışlar. sizin övdügünüz erkek filozoflarda demek ki papaganlardan farkı yok. papagan ve kedilere madem ki ögretebiliyoruz.''Deli bir İnsanın çocuğu akılı olabiliyorsa demişsiniz. zekanın oluşmasında kalıtım %75 ,çevresel faktörler %20,%5 ise rastınsal faktörler içinde yer alıyor.zeka özürlü bir kadın yada erkegin zeka özürlü çocuk sahibi olma olasılıgı yüksek. marxla ilgili olaraktaSSosyalis Programı (Arbeiterunium, 1843) ilk olarak ortaya Flora Triston tarafından atılmış olmasına rağmen dikkate alınmamıştır. Onun bildirisi Karl Marx’ın Komünist Manifesto’sundan 5 sene önce yayınlanmış ve Marx’tan 10 kez daha fazla baskıya ulaşmıştı. ayrıca sizin yazılarınızı düzenli olarak okumuyorum. bazı filozof yada düşünürlerden örnek veriyorsunuz ama işnize gelen kısımları alıyorsunuz

unbe
08-05-2009, 10:22
bana kalırsa Mehmetsalih siz bi kadından çocukken çok feci bi muameleye maruz kalmışsınız dolayısıyla kadınlara böyle bakıyorsunuz
bu kişi büyük olasılıkla anneniz olmalı çünkü genel olarak kadınlara düşman erkeklerin anneleriyle sorunları vardır
en kısa zamanda bir psikyatri kliniğinde tedavi olmanızı ve bu kadın düşmanlığından kurtulmanızı tavsiye ederim.

mehmetsalih
08-05-2009, 15:06
Eylemsel, Açıklamak değil değiştirmek lazım. Marx da bunu der. Teori değil kanıtlanmış şey bize lazım. Marx eğer böyle bir başarıyı elde etmişse sizin gibi Feminisler birkaç sözle geçiştiremezler. Üstelik verdiğin örnek kanıtlanmamış birşey önce kanıtlaman rica olunur. Çünkü Flora'dan önce 1814'te Saint Simoncuların Sosyalist hareketlerin başlangıcına temel atmıştır. Eğer Marx'ı dayanaksız buna bağlarsan bende Flora'yı Saint Simoncuların'a bağlarım. Napoleon gibi Bilgeler varken, Flora gibi Papağanlara ne gerek... Marx ve diğer İnsanlar varken kopyacılara ne hacet...

Ayrıca verdiğiniz Hayvandan İnsan çıkmaz sözü sadece bir duygudur. Çünkü Kadından İnsan çıkabiliyorsa demeki oluyor. Üstelik örnekleri sıralayabiliriz örneğin Pislikten böcek oluşur. Hadi bakalım buna bir kılıf uydurun.

Ayrıca kişisel konulara girenler için şunu söylüyorum: 'Onlar ancak zanna uyarlar ve onlar ancak 'zan ve tahminle yalan söylerler.' (Enam Suresi, 116)

Erkeğin egemenliğini ve İnsaniyetini kabul etmeyenler hem Bilim adamlarına hemde Tanrıya başkaldırmışlardır. Feminist esintiye kapılan tüm Müslümanları, Hristiyanları, Yehudilere İMAN etmelerini ve Darwinist'lerinde ikiyüzlükle uğraşmamalarını rica ediyorum. Hiçbir Feylesof ve Bilim Ehli Kadına yüz vermezken sonyılların ikiyüzlü ve tuutarsız yalaka duygusal sözde ilim ehilerini kınıyorum. Hukuki anlamda Kadını öldürelim demiyorum. Tavuğun dahi yaşamaya hakkı var ama Tavuk yumutlar ve et verir. Erkekte yönetir ve Bilim ilim konusunda aktif durur. Kadınlar ise Temizlik ve evişleyle uğraşır. Başka işle uğraşması sadece masraftır. Okuması ve eğitimi olur ama temel görevi okumak değil. İşsizliğin belkide ''Dünya'nın entel İŞÇİLERİ olan Kadınlardır''

Ayrıca Darwin'in sözleri Allah'ın sözleri değil ''Allah'ın yeryüzündeki fizik kuralarından çıkan sonuçlardır'' Afrika ırkları ve Türkler Darwin'e göre nasıl diğerlerine göre aşağı ırklarsa ve siz bunu kabulniyorsanız!... Kadın'da İnsanlaşmayan bir ara geçiştir. Erkek ise Kadından hem fizki hemde ruhsal olarak katbe kat ilerlemiştir.

mehmetsalih
08-05-2009, 15:42
Bir demek

"Yaşlı bilge, genç çekirgesine sorar:
- Bir kölenin en çok istediği şey nedir?
Yüreği daima kaybedenlerden yana atan genç çekirge yanıtlar:
- Özgür olmak!
Yaşlı bilge, "iyi düşün" der. Genç çekirge, ısrar eder:
- Bir kölenin en büyük isteği özgür olmaktır! Yaşlı bilge yumuşak bir sesle, son sözünü söyler:
- Bir kölenin en çok istediği şey, zannedildiği gibi özgür olmak değil, bir köle sahibi olmaktır.
Genç çekirge düşünür:
Acaba bu nedenle mi, kadınlar erkeklere eşit olmak istiyormuş gibi görünüp, gerçekte erkeklere egemen olmak istiyorlar!"

"Görünüşte su ateşten üstündür. Fakat ikisinin arasına bir tencere (Aşk!- cinselik) girdi mi, ateş o suyu kaynatır, buharlaştırır, yok eder. Görünüşte su nasıl ateşten üstünse, sen de kadından üstünsün; fakat hakikatte ona mağlupsun, onu istemektesin."
Mevlana

"..."fetheden erkek, yöneten kadındır." Sinan AKYÜZ

Böylece güç erkekte iken, akıl erkekte iken; Kadın yokolası duygusalığıyla mahfeder herşeyi...

one
08-05-2009, 16:06
mehmet salih

avatarındaki büyük iskender mi ?

mehmetsalih
08-05-2009, 16:41
Prof. Bozkurt Güvenç şöyle der ''Ayrıca Charles Darwin’in kadın ve Türk düşmanı olduğuna dair, bana onun yazılarından seçilmiş cümleler aktarıyor.
Okudum. Kadınlar konusunda saygısız (saygı Köpeğe insan demek değildir) aşağı ırklar meyanında gördüğü Türkler hakkında çok haksız ve yersiz düşünceleri var. Bana da pek anlamsız ve sevimsiz (yani duygularımı incitti) geldi sözleri. Ama onun bu kusuru, bilim alanındaki çalışmalarını da küçümsememizi ve reddetmemizi gerektirmez''

Şimdi konu Tabu olan Kadın olunca herkes yanlış olabilir, Bilimi atamayız, görüşleri der. Ama koskoca İnsan'ı Maymunla yakınlaştıran Görüşleri! güzel sayılıyor. Aslında sorun şurada Kadın hakkında biz görüş değil, var olanı söyleriz. Üstelik böyle beyefendiler genelikle şöyle derler ''seçilmiş cümleler aktarıyor'' yani sunduğu tüm yazıları içinde sadece seçilmiş cümleler okuyan bunları eleştiriyor.

pervane
09-05-2009, 00:30
Mehmetsalih sizi havale edecek bir merci aradım. Ama karşıma ruh ve sinir hastalıkları hastanesi çıktı. Sizi Türk hekimlerine emanet ediyorum.
Yahu siz bu yazdıklarınız ile kimi kandırıyorsunuz nasıl bir beyindir taşıdığınız. Düşünceniz hangi yüzyılda takılı kalmış böyle. Hem bilimden bahsedip hem de bu kadar nasıl saçmalama kabiliyetine sahipsiniz.

Söze bak!

Erkeğin egemenliğini ve İnsaniyetini kabul etmeyenler hem Bilim adamlarına hemde Tanrıya başkaldırmışlardır.

İnsaniyetmiş!! şuna İslamiyet deseydiniz hiç olmazsa bir anlamı olurdu. Sizin tayfadan bilim adamları ancak böyle bir iddiada bulunabilir ki bizim zaten oları adamdan saymadığımız malum. Biz tanrıya değil onun yarattığı iddi edilen bu zihniyete baş kaldırıyoruz.
Bu kafa ile asıl siz savunduğunuz inancı da tanrıyı da yerle bir ediyorsunuz. Bizim başkaldırımıza gerek kalmıyor böylece.

Son olarak size özel bu günkü hediyemi sunuyorum!

Bir bilge der ki;
Erkekler kalem gibidir. Ne kadar ince gözükseler de ham maddeleri odun dur.:)
(sözüm meclisten dışarı mehmet salihten içeri)

K.C.
09-05-2009, 09:55
Pervane, en sonda senin adını görmesem bu başlığa hiç girmeyecektim. Sinirlerimi germeye gerek yok. Bence sen de boşuna yıpratma kendini, laftan anlamayacak birileri için.

Ben de veciz bir söz çiziktirmek isterim, başlığa girmeyişimin sözü:

Her söze verilecek cevabım vardır elbet,
Lakin lafa bakarım, laf mı diye
bir de söyleyene bakarım, adam mı diye...
Mevlana...

Kendi annesini bile alenen aşağılayan birine ne anlatılabilir ki, boşver pervane.. boşver...

diagoras
09-05-2009, 21:04
Mehmet pek salih degil!

Arkadasin yaklasim , kanitlama ve degerlendirme tarziyla yaklasirsak muslumanlarla ilgili buna benzer bir baslik acabiliriz.

Muslumanlar insan midir? (kisisel olarak tabiki bu irkcilik otesi tarzi ve fasit bir soylemi asla tasvip etmem ve kullanmam) yani salih olmayan mehmetin dusunme yontemiyle yola cikarsak islamin tam etkisi altinda girmis hangi toplum yeni ne getirmistir, neyi baslatmistir. islam dusuncesinden beslenen hangi bilim insanin neler katmistir dunyaya , salih olmayan mehemtin dusunce tarzina gore muslumanlar en az 500 senedir insan degil.

Salih olmayan mehmet sende insansin muslumanlar da tum kadinlar da, belki bitek ben degilim :)

bu yazdiklarindan ve dusuncelerinden cikarabildigim cok sey var ki arkadaslar psikolojik olanlara deginmisler , benim en bariz gordugum sey din fasizmini icsellestirmis bir savunucusu oldugun. Garipsemiyorum senin gibi milliyetci veya din fasizmini icsellestiren ,yasayan hatta insanlari bu tarz dusuncelerle siniflandirip katleden liderler ve senin gibi takipcileri olmustur.

Arkadaslar bu konu basligi ve mehmetin belirttikleri ile ilgili tek gercek heryerinden fasizm aktigidir. bide ustune ustluk bilimsel kanit arayisi icinde arkadasimiz, aynen nazilerin sozde ari irklarinin ustunlugunu kanitlama cabalarindaki bilimsel, arkileojik ve tarihi arayislari gibi.

Fasizmde bir veya birden cok halki, gurbu ya da bolge insanini nitelik olarak asagida gormek vardir veya buna benzer yaklasimlar vardir. ama su ana kadar salih olmayan mehmet ve benzeri olan bazi muslumanin yaptigi gibi insanligin yarisini(Kadini) birakin daha asagi insan bile saymamak , sanirim fasiztlerin bile fasizm olarak niteleyecegi bir yaklasim olsa gerek (biraz ironik oldu) .

Bu arada sitedeki inanan uyelerin mehmetsalihin bu dusuncesine destek olmamasi kayda deger olumlu bir noktadir.

Herkese Saygilar.

KızıL
09-05-2009, 21:13
ya mehmet salih süreklide marxtan örnek verip durma ya seni duhring gibi görmeye başladım sanki marx kadın karşıtıymış gibi.. bi engelsi oku lütfen maxı oku kadınlara bakışlarını gör sonra kullanmayı bırak.. kadına karşı olanları çok gördüm ya kadınlar tarafından dışlandıkları için kin duyarlardı yada kıskandıkları için elde edememe meseleside var tabi... yani sizin sebebinizi çok merak ettim bu nefret neden??

kadın çok açıkki erkek kadar insandır erkek kadar başarılıdır erkek kadar okur yazar erkek kadar yer içerdir.. kadın erkeğin yarısı erkek kadının yarısıdır bu dünyanın vazgeçilmez varlıklarıdır bu iki insan cinsi.. kadının kamyon süreninide gördük yazarınıda tiyatrocusunuda işletmecisinide ev hanımınıda gördük iş kadınınıda holding yönetenlerini pazarda sebze satanlarını ambulans şöförünüde itfaiye erinide kadın erkekten geri kaldığı dönemlerde yine erkekler yüzünden geri bırakıldı hiçbişey yapamayan bir varlık gibi dışlandığında kadın yapamaz tabi.. siz en iyisi oturun kadınları inceleyin... ama muhammedin kadınlarını değil bizim kadınlarımızı...

mehmetsalih
09-05-2009, 22:58
Çırpındıkça batağa sürükleniyorsunuz. Sizi ne Bilim destekliyor, Ne Din destekliyor, ne de Tanrı siz sadece zavalı ve çaresizsiniz. Sizi gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum. Bu kadar açık ve net kanıtlar sunmama rağmen, Kadın'ın bir fazlalık ve ortalıkta ne yapılacağı tüm Dünya'da tartışmaya açıldığına rağmen siz bu kadar YOBAZ BİR çıkışla neden karşı çıkıyorsunuz onu anlamadım. Ayrıca sitedeki Hristiyan ve Müslümanları artı Darwinist geçinenleri gerçeği gizlediklerinden KINIYORUM

KARIYI ÇALIŞTIRIN
Sizlere tavsiyem Kaınları çalıştırın. Müslümanlara ve Dindarlarada derimki Kadın kutsal değildir. Boşamak bir İbadettir. Hatta Muta nikahı vardır yani cinsel tatmin için süreli evlilik. Kadınlar evde size hitmet etmiyorlarsa hemen boşayın. Bir teklifim var Resmi nikah katien kıymayın. Çünkü boşadığınızda sizin başınız ağrır. Hem ülkede gayri resmi ilişkide serbest bu yüzden bir Kadın uğruna hayatınızı tehlikeye atmayın. Tarihte ne yapılacağı belli olmayan Kadını atalarımız toprağa gömerken... Ben Toprağa gömmeye karşıyım nesli devam etirmesi için Kadın lazımdır ama çalıştırın. Unutmayın evde boş duran bir işçiniz var. Medeni Karadeniz ve Güzelim Doğuanadolu köylerinde Kadınlar çok iyi işe yarıyorlar Koyun sağma, yoğurt, süt, peynir, pancar ve dağda otlar tpolama gibi... Çay, buğday ve tarlalarda çalıştırma gibi işe çok iyi yarıyorlar fakat şehirdekiler Aşk! gibi yapmacık şeylerle restaurantlarda ve mağazalarda erkekleri soyuyorlar. Evlendiklerinde ise evde Kral gibi yaşıyorlar.

Benim şehirlerdeki İnsanlara tavsiyem şudur: Eğer bahçeniz varsa, tavuh, hindi, koyun ve inet gibi hayvanlar besleyin ve Kadınlar bu onuda acayip para kazandırır size. Eğer onu yapamıyorsanız Tekstil işlerinde çalıştırın ama unutmayın Kadını dışarı çıkartmayın eğer çıkartırsanız başka bir erkek bulur. Çünkü Kadınlar kendilerini yönetemezler. Eğer onuda yapamasa evdeki işleri çoaltın ve eğer ev yapıyorsanız inşaat işlerinde çalıştırın.
kadın Erkek için yaratılmıştır. ve onun Hizmetine verilmeli. Bu hem onun için hemde Erkek için yararlı olur.

İnsanlara tavsiyem Kadınlara kesinlikle para yedirmesinler. Ben hayatım boyunca Kadına bir çay parası bile yedirmedim. Hesabı Kadına ödetin ve eğer eşitlikten bahs ediyorsa sevgililer gününde ona hediye aldırın. Kadınlar Erkekleri sadece bir fazlalık görürler. Karı başınızı ağrıtır çünkü evde keyif çatıyor. Kadın hep hada fazlasını ister bu yüzden hiç vermeyin ki kötü olmayasınız. Eğer kendinizi mutlu bir aile his ediyorsanız Kadına dikkat edin ve ne halt karıştırdığına dikkat edin. Kadınlar hem etkekleri kandırı hemde erkekler aldatıyor derler. Benim bu söylediklerim tüm Filozoflar, Alimler, Bilim İnsanları ve En Önemlisi Tanrı söylüyor. Buna karşı çıkan hem bu dünyayı kadın yüzünden kendisine cehennem eder , hemde başka bir dünyayı. Lut kavmi Kadınlarla evlenmezken, Mekke kavmi Kadınları toprağa gömüyordu, Bizim ecdatlarmız ise onları Tarlada çalıştırıyordu. Tanrı size Kadını yok etmenizi istemez eğer yok ederseniz Kendinize yazık edersiniz çünkü o sizin. Eğer yaşatırsanız yine kendinize yazık edersiniz çünkü Kadın vurdumduymazdır. size tek tavsiyem çalıştırın - çalıştırın ama sakın takdir etmeyin. Ona güzel olduğunu söylemeyin çünkü artık kadın bunu sizin söylemediğiniz taktirde- Sizi suçlar...

Kendisine Sayı ile Eyildiğim Darwin'in sözleriyle konuyu bitirmek istiyorum
"Sizinle ilgilenecek biri. bir köpekten daha iyi oyalayabilecek, ev ve evin sorumluluklarını alacak biri…” (The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882, ed. Barlow, Nora, ss. 232-233)
İşte bu Erkekçe tavıra hayranım. Siz Erkek geçinenler gerçeği gizlediğinize şaşıyorum. Yani bu açıklığa rağmen gerçeği gizlemeniz beni delirtecek...

prozac
09-05-2009, 23:07
Mehmetsalih yazını büyük bir hayranlıkla ! okudum..
Bukadar deneyimi nekadar sürede kaç kadınla kazandınız ?

aydoe
09-05-2009, 23:43
Rahat olun birazdan ambulans gelip mehmetsalih'i alacak 112 yi aradım :)

Eliko
09-05-2009, 23:44
Cevap veremedikleri için Yasaklandım (Mehmet Salih)

Ateisler her konuyu! tartışırlar. Hazreti Muhammed'e hakaret ederler, Allah'a küfür ederler, İslam'ı aşağılarlar ve herşeye! düşünce özgürlüğü derler. Ama bir yere kadar... Karşılarına ne zaman şamar gibi cevaplar veren çıksa işte o zaman durum değişir. Sitemiz Turan Dursun'a cevap diye bir sayfa açtı http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/ (http://www.ilahimesaj.com/tdcevap/) sonra Ateistler bize istenizde sözhakkı verin gelelim orada tartışalım dediler eyvallah dedik konunun ciddiyetini anlayınca geri adım atılar http://www.ilahimesaj.com/haberler/haberler/22.htm (http://www.ilahimesaj.com/haberler/haberler/22.htm) ve enson biz oraya gitik Kadın konusunda bir Bilimsel tartışma alanı açtık hepsi sus-pus oldu cevap veremediklerini anladıklarında bizi yasakladılar. Sebep belli onların kılcal damarına bastık. Eğer cevap vermezlerse bilki keyiflerine bakıyorlar (Kasas Suresi -50) Ama onlar keyiflerine bakıyorlar gerçekten.
Kadın Bilimsel ve Tanrısal olarak Aklen acizdir. Bu gerçektir... Ama bunu sçylediğimizde artık Ateistler ve Dinsizler Dine karşı sus-pus oluyorlar.
Bizi yasaklayanlara deriz ki eğer bizim yaptığımız aşağılama ve hakaret ise siszn Tüm Dinlere Dünya'daki beşmilyara yakın Teiste yaptığınız düşünce özgürlüğü mü? İşlerine geldimi İnsan Maymundur derler. İşlerine geldimi ''Kadın Erkekten biraz geride diyenlere'' saldırgan derler. Ama onların yaptığı sadece bize karşı acizliktir. Evrim Teorisnin beyni diyebileceğimiz Darwin dahi Kaının bir hizmetçi ve cinsel tatmin aracı oldğu kanati taşıdığı ortadayken bunların istirmarcılığı nerede kalacak?
İşte Muhterem Darwinin Sözleri:
Darwin’in düşüncelerini aşağıdaki alıntılar ortaya koymaktadır. Darwin, “İnsanın Türeyişi” adlı kitabında kadınların idrak etme, hızlı kavrama ve taklit konusunda "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını ve bu nedenle daha eski ve alt bir medeniyet seviyesine sahip olduklarını" yazmıştır. (John R. Durant, “The Ascent of Nature in Darwin's Descent of Man”, Princeton University Press, 1985, s. 295)

Kaynak: http://www.ilahimesaj.com/haberoku.asp?id=93
Kaynak: http://www.ilahihaber.com/haber_detay.asp?haberID=92

one
10-05-2009, 01:12
mehmet salih

bu tip başkalarının fikirlerini salvo ateş bazında işine gelen kısımları 55 tekmil

birden hurra diye siteye yazman bana bir meksika atasözünü hatırlattı

muerte felipos çükütos muchachos yani elin şeyiyle yada fikirleriyle

gerdeğe girilmezzz

birazda kendin olmaya çalışacaksın

ayıp bre hayatında hiçmi kadına dair bir güzellik olmadı nedir bu

tiksinti (diyelim artık)

paslıçivi
10-05-2009, 09:07
Bir bilge der ki;
Erkekler kalem gibidir. Ne kadar ince gözükseler de ham maddeleri odun dur.:)
(sözüm meclisten dışarı mehmet salihten içeri)

pervane ne bu yaaa.:D. pire için yorgan yakmışsın..

sözüm meclisten dışarı mehmetten içeri diyerek kurtulamazsın bu işten..

takipteyim.. haberin olsun..

şu bilgenin bir açık adresini alabilir miyim..

azrail hazretleriyle bir randevusu olacak sanırım..;)

bizdeki bir bilge der ki;

eceli gelen bilge hatun, erkişi hakkında ileri geri konuşup büyük laflar eder..

kadını ezdirmeyiz ama hemcinslerimize de laf söyletmeyiz..:)

one
10-05-2009, 18:24
Pınar bu siteyi okumuyor ; yoksa kıyameti koparırdı :)

diagoras
10-05-2009, 18:54
Mehmetsalih tavsiyelerine birer birer uyacagiz suphen olmasin!! sen musterih ol.

Bu arkadas belliki sirf kiskirtmak ve karsilik almak icin sacmaladikca sacmaliyor. kendince bir nevi eyleniyor sanirim, belki belirttigi dusuncelerinde ciddidir ya da degildir ama kesin olan sey ciddiye alinacak bir kisi olmadigi. Birde okadar kanitladim diyor ya, ne kanitiysa . yok darwin sunu demis, Guzel arkadasim darwinde bu dediginde dediyse cok ayip etmis ve kesinlikle nasil senin dusuncene katilmiyorsam onun bu dediginede katilmiyorum. bir insan dogru seyler dedi diye dediyi hersey mutlag dogru varsayilamaz ancak senin kafandaki biri bu sekilde yaklasir senin anlamadigin bu. darwinin veya baska herhangi bir bilim adaminin bilimsel katkilari yatsinamaz ama her dedikleri mutlak dogru degildir, sonucta kendi caglarinin dusunce yapisi bir yerlerden etkiliyor.

one
10-05-2009, 20:57
Mehmetsalih tavsiyelerine birer birer uyacagiz suphen olmasin!! sen musterih ol.

Bu arkadas belliki sirf kiskirtmak ve karsilik almak icin sacmaladikca sacmaliyor. kendince bir nevi eyleniyor sanirim, belki belirttigi dusuncelerinde ciddidir ya da degildir ama kesin olan sey ciddiye alinacak bir kisi olmadigi. Birde okadar kanitladim diyor ya, ne kanitiysa . yok darwin sunu demis, Guzel arkadasim darwinde bu dediginde dediyse cok ayip etmis ve kesinlikle nasil senin dusuncene katilmiyorsam onun bu dediginede katilmiyorum. bir insan dogru seyler dedi diye dediyi hersey mutlag dogru varsayilamaz ancak senin kafandaki biri bu sekilde yaklasir senin anlamadigin bu. darwinin veya baska herhangi bir bilim adaminin bilimsel katkilari yatsinamaz ama her dedikleri mutlak dogru degildir, sonucta kendi caglarinin dusunce yapisi bir yerlerden etkiliyor.

arkadaşlar ne dediklerini iyi bilirler

çünkü karizma yürütmeye hiç ihtiyaçları yok !!!!!!!!!!!!!!

ayrıca bulanık modelleme yapmaka kalkışıp kendinizi bozmayınız

herşey ortada ve nettir ; bu saatten sonra ciddiyetçiliğe hiç gerek yok

ironiden trajikomi ye bir seyir vardı hepsi o

uzatmayınız lütfen

milomanara
10-05-2009, 22:48
Öncelikle Kadın'ın İnsan olup olmadığı beni ilgi-alakadar etmez.

Malesef ben sayın K.C.'nin verdiği gülüp geçme tepkisini veremeyeceğim. Adamın içinde bulunduğu kavram kargaşasına bakın! Aynı türün iki cinsiyeti sorguluyor. Hayatımda duyduğum en saçma önermelerden biri bu.

Hadi geçtim aramızdaki tek farkın üretim reçetelerimizdeki XX - XY kombinasyonu olduğundan habersiz olmasını, örümcek kafası mensturasyon ve doğum gibi fizyolojik zorunluluklarla uğraşmasına rağmen başarılarıyla tarihe geçmiş Marie Curie gibi kadınlardan da habersiz.

Bizde kalkmış buna mars yörüngesindeki çaydanlıktan bahsediyoruz. Deveyi aldım, hendeği gösterin...

kuranyeter
20-05-2009, 13:34
merhaba.

kadınlar birer bitkidir,çiçektir dünya'nın en güzel mesleğine sahiptirler(anne)

mehmetsalih
21-05-2009, 20:46
çamur iken bitki olan, bitki iken hayvan olan, hayvan iken insan olan şu Erkeğe hayranım. İnsanın geçmişini unuturmayan şu Kadınada gerek duyarım. Bayan erkeğin geçmişini hatırlatandır bu nedenle değerlidir. Her anne kutsal olsaydı, çıplaklık medeniyet olsaydı o zaman koyuna en üstün varlık derdim. :D

parmis
21-05-2009, 22:38
Hayır kadın insan değildir:)MELEKTİR.:)

parmis Güneşin_kızı

evrensel-insan
21-05-2009, 22:44
Saygideger mehmetsalih;

Eger kadinlar "insan degilse" ondan, doganlarda insan olamaz. Yani; erkeklerde. Eger senin annen "insan degilse" o zaman; ondan dogan bir erkek olarak, sen de "insan olmazsin" Bunu hic dusundun mu?

Saygilarimla;
evrensel-insan

mehmetsalih
21-05-2009, 22:54
Düşünmez olurmuyum tabi düşündüm. Eğer pilikten, çamurdan böcek gibi bir canlı çıkıyorsa... Ayrıca sen çıkamayacağını nerden biliyorsun?

evrensel-insan
21-05-2009, 23:13
Saygideger mehmetsalih;

Benim bildigim; bugun olan ne ise; her zaman da olan odur. Insanoglu, ancak; disi-erkek ve uretim olan cocuktan olusur. Yani uclu bir birliktir. Gerisi, inanca ve spekulatif onerilere girerki; bunlar beni hic ilgilendirmez. Beni, bilinenin epistemolojik yapisi ilgilendirir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

eylemsel
21-05-2009, 23:34
hoşgeldin mehmet salih. kaldıgın yerden devam ediyorsun

azınlık
21-05-2009, 23:38
... kaldıgın yerden devam ediyorsun

Çok insaflısın ...

A.

pervane
21-05-2009, 23:45
Sizinle aynı fikirde değilim:)

"çamur iken bitki olan, bitki iken hayvan olan, hayvan iken insan olan şu Erkeğe hayranım"

Evrim geçirmek üzere olduğu söylene de bilir:nod:

dilaver
21-05-2009, 23:51
şimdi erkek çamurmuymuş.

saygılarımla

mehmetsalih
21-05-2009, 23:52
Hayırdır Dilaver imana mı geldin? Burada bu son mesajımdır demiştin. Neyse hoş geldin. :D:D:D

prozac
22-05-2009, 01:19
Kadın nedir ?
A)İnsandır..
B)Değildir ..

Kadın hayattır arkadas !
Yokluğunda, nefes almanın anlamı da kalmaz..

mehmetsalih
22-05-2009, 12:34
kimisi için soğan, sarımsakta hayatır. ekmek, su, ve herhangi birşeyde hayatır. İşte kadında bunlardan biridir sadece.

one
22-05-2009, 13:14
site görevlileri hızır paşalar , ukala moderatörler tüzük zombileri !!!

bu topicin açılmasına ve kadının insanlıgının sorgulanmasına

hangi demokratik prensip adına hangi fikir özgürlüğü adına izin verdiniz

kendine müslüman diyip kendinde öte bir dünya , anlayış , hak hukuk tanımayanların

psikiyatrik altyapısını deşifre edip ibreti alem diye herkes görsün diyemi?

bumudur ?

selanikli
22-05-2009, 13:41
Oh be;
yahu mehmetsalih'in bu yazılarını okuyunca ne kadar derin bi nefes aldım bilemezsiniz arkadaşlar. Neden mi? Açıklayayım:
Bu canlının yazılarını okudukça ne yapsam da sitemizin havasını kirleten bu canlıyı insan içine çıkamaz hale getirsem diye uykularım bile kaçıyordu inanın. Sadece bu olsa birşey değil, hem işim gücüm var, hem bir kaç 'insan' yazar arkadaşımla tartışmalarıma yetişmem lazım. Bu kadar işin arasında bu işi de nasıl yapsam deyip duruyordum.
Bana bu kadar büyük bir iyiliği bu canlıdan başka çok az kişi yapmıştır inanın.
Hay Allah'ın senden razı olsun mehmetsalih, keşke bu yazıları daha önce görseymişim, az ızdırap çekmedim.
Abarttığımı düşünmeyin lütfen, mehmetsalih bu yazılarıyla sadece kendisini ortaya döküp saçmakla kalmamış çünkü.
Kuran'ın ve diğer dinlerin kadına bakışını da içerden biri olarak son derece başarılı bir şekilde ortaya koymuş.
Bu büyük iyiliğine nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum inanın. Sevindirik oldum yahu, hoşgörün lütfen.
Allah'ın senden tekrar razı olsun. Devam et mehmetsalih, aman kimse seni yolundan çeviremesin, devam et aslanım, müthişsin.
Adeta altın madenisin.
Arkadaşlar bu mehmetsalih'e gözümüz gibi bakalım. Biz kırk ateist bir araya gelsek inanın bu ortaya koyduklarını kırk yılda anlatamazdık kimseye.
Aman ona iyi bakın, sakın kaçıracak bir şeyler yapmayın, o bizim için çok önemli.

K.C.
22-05-2009, 13:56
kendine müslüman diyip kendinde öte bir dünya , anlayış , hak hukuk tanımayanların

bumudur ?
Aşağı yukarı budur.

:bowl:

mehmetsalih
22-05-2009, 17:42
Siz geçirtirmeye devam edin. Nasıl olsa verecek ne bir cevabınız ne de bir kılıfınız kaldı. Sizin şuan tapmış olduğunuz düşüncelerin sesiz kaldığı ve zorlandığı gerçeklşeri seriyorum gözünüzün önüne ben. Artık cevap veremiyorsanız bırakın bu tür geçiştirmeleri. :d cevap veremeyişiniz çok tatlı yahu. Zevk alıyorum adeta.

unbe
22-05-2009, 19:42
sorulması gereken soru kadın insan mıdır yerine mehmetsalih insan mıdır? olmalıydı.

eylemsel
22-05-2009, 22:27
one adlı üyeden alıntı

site görevlileri hızır paşalar , ukala moderatörler tüzük zombileri !!!

bu topicin açılmasına ve kadının insanlıgının sorgulanmasına

hangi demokratik prensip adına hangi fikir özgürlüğü adına izin verdiniz

bumudur ?

sayın one,bu düşüncenizi direk mehmetsalih'in adını kullanıp,kendisine yazsaydınız daha iyi olurdu.http://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gifGenele konuşmaya gerek yok

hayko
22-05-2009, 22:39
evi yapan kadındır ya olur mu öyle şey:)

hayko
22-05-2009, 22:58
birşeyi daha eklemek istiyorum:
japon erkeği, kadını sadece çocuk yapmak için kullanır.
önem vermez..
öte yandan pandoranın kutusu olayında yunanlılar kadınları kötülüğün simgesi olarak görürler,aşağılarlar..
birçok örnek var aslında..
ehil insanların da kadınlar hakkındaki görüşleri bunları destekliyor.
benim görüşümse;
kadının günümüzde cinsellik ötesi bir vasfı olamaz

mehmetsalih
22-05-2009, 22:59
Hayko seni tebrik ederim sırf feministlere kendini şirin göstermemek için yaptığın bu açıklama çok sevindirici. Tebrikler...

Titan
22-05-2009, 23:01
İlk iletide; genellikle, kadının çağların gidişatında rol oynamasının azlığı ve erkeklerin arkasında kaldığı belirtiliyor, iletinin sonunda da bu role hiç uymayan din soslu sözler var, yani iletiyi içinden çıkılmaz hale sokmuş. 2. ileti ise, günlük hayatta kadınlara atfedilen tatlı-sert (bunlar genellikle ya gerçekten sevdiği kadına verdiği değerden ötürü söylenmiş ironik laflar, ya da gerçekten sadece evlilikten dolayı) sözler var ki, ilk iletiyle hiç alakası yok. Sonuçta, günümüze kadar gelen süreçte kadının, her yönden tarihte ki rolü anlatılmak istenmiş ama belirttiğim gibi içine biraz inanç ve ünlü sözleri eklenince, başlık özelliğini yitirmiş.

mehmetsalih
22-05-2009, 23:03
Titan sen anlatta dinsiz sözlerle süsülü olsun

eylemsel
22-05-2009, 23:28
[hayko adlı üyeden alıntı]
[/benim görüşümse;
kadının günümüzde cinsellik ötesi bir vasfı olamaz ]

mehmetsalih le aynı kulvarda koşan biri daha çıktıhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.gif

pervane
22-05-2009, 23:46
şimdi erkek çamurmuymuş.

saygılarımla
Çok uğraşıyorum ama bu başlık hammade konusundaki fikrimi sabit kılıyor:pray:

Mehmetsalih hadi Dilaverin başlıklarını okumamak için direniyorsunuz. İmanınız sarsılmasın diye de kanıtı yok deyip geçiştiriyorsunuz.

http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=7780

Bu Kadınlar şu anda yaşıyor yahu google de istersen biraz da bu konuda sörf yap. Hem bak Mosuolu bacılar erkeklerin başını da kapatıyormuş:hail:

Hayko Rus çariçesi Katerina bak neler yapıyormuş.

Saray Muhafızları'nın yakışıklı subaylarını muhafızdan çok damızlık olarak çalıştırırdı. Gözünün tuttuğu biri olursa, hemen iki ayrı doktorun muayenesinden geçirir, sonra da sırdaşları olan Kontes Bruce ve Madam Protassov'la denemeye sokardı. Başarılı olan hemen "Başyaver" olarak Çariçe'nin yatak odasında nöbete başlardı.

Günümüzde ise biraz da uzakdoğu ülkeleri hakkında bilgi toplamaya ne dersiniz.?
:moony:

prozac
23-05-2009, 00:21
Başlık iç dökme köşesine dönmüş :)

Soğan hayattır ! Kızlar ne günlere kaldınız soğan sarımsakla eşdeğer tutulur hale gelmişsiniz ..

eylemsel
23-05-2009, 01:02
onlar bitki bile degillerhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon10.giftek hücreli canlılardan olabilirler

evrensel-insan
23-05-2009, 01:18
Saygideger arkadaslar;

wallahi, size birsey soyleyim mi; eger kadin ne ise veya ne degil ise; onu o veya o degil yapan da; dusuncenin ve sistemlenisi ve duzen olusunun; erkeksel karakteridir.

O yuzden; kadinin ne oldugu veya ne olmadiginin cevabi ve sorumlusu; bu erkeksel karakter yapisidir. Cunku erkeksel yapi; kadina "ne ektiyse, onu bicmistir" Kadin da; bugune kadar; tum mucadelesini; bu erkeksel karakterli dusunce ve davranisla vermis oldugu icin "ben buyum veya ben bu degilim" i kendi oz iradesiyle ortaya koyamamistir.

Iste, tam da bu baslik; belki, disinin (kadin ve anne) olarak; DISISEL DUSUNDUREN DUSUNCEYI one cikararak; bu erkeksel koken ve temelli dogal dusunceye karsi, tamamen kendi disiselligine oz ve ozel mucadeleye baslama zamanidir.

Belki, mehmetsalih arkadasimiz, bu DISISELligin ortaya cikmasi icin; anneli kadinli disilerimize, "Tanrinin bir vahiyi" olabilir. Bence bu tarihi ani kacirmamak ve iyi degerlendirmek gerekir. Bende, bir fiziksel erkek olarak; sizin bu disisel cikisinizin daima arkasinda olacagim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mehmetsalih
23-05-2009, 12:19
Mehmetsalih hadi Dilaverin başlıklarını okumamak için direniyorsunuz. İmanınız sarsılmasın diye de kanıtı yok deyip geçiştiriyorsunuz.

Hem bak Mosuolu bacılar erkeklerin başını da kapatıyormuş:hail:
Saray Muhafızları'nın yakışıklı subaylarını muhafızdan çok damızlık olarak çalıştırırdı.

:moony:

Dilaveri geç diğer söylediklerine gelince. Sen eşitlik değil EFENDİLİK istiyorsun. Sen resmen Erkeklerin köle ve eve kapanmasına neden olacak saçma feminist düşüncelerle donanmışsın. Ve en acısı Erkeklerde bu havaya kapılmışlar. Ama Haykoyu tebrik ederim tekrar...

:moony: <> :second:

kuranyeter
23-05-2009, 13:12
merhaba

kadın insandır bundan şüphesi olan insan değilidir,dünyanın en kutsal mesleği ona verilmiştirANNE lik bir erkek kadınını bitki gibi görmeli bir bitki nasılki yemişi ayağının önüne dökülüyorsa bir erkek kadının yemişini ayağına saygıyla götürmelidir.
bir erkek kadını dövüyorsa bu erkek değildir, kim ne derse desin.

mehmetsalih
23-05-2009, 13:20
kuran!yeter. Bir ağaç yemişi verir ama yemiş daha güzel değilmi??? ağacıda sobada yakarsın veya gelecek yllı beklersin... Dövmeye gelince bu söz biraz ezber gibi....

kuranyeter
23-05-2009, 14:17
bitki meselesini anlamdınız orada çok güzel bir mesaj var ama bu kadar açık olmasına rağmen anlamadınız,dövme meselesine gelince nicklere göre kafanızda bir tabu oluşmuş ve bunu yıkmak çok zor,zanda bulunmak çok hoş geliyoor size.

hayko
23-05-2009, 14:26
bu konuyu uzatmanın hiçbir anlamı yok.Tamam kabul "bizi" tanımıyorsunuz bu konuda...
Peki ya ehil insanlar?
Onları da tanımayacak mısınız?
Ben kadınları cinselliğin dışında sevemiyorum.
Sevememe özgürlüğüm yok mu benim?

kuranyeter
23-05-2009, 14:57
hayko yazdı.
bu konuyu uzatmanın hiçbir anlamı yok.Ben kadınları cinselliğin dışında sevemiyorum.
Sevememe özgürlüğüm yok mu benim?

merhaba.
bizim bir anlam verme özgürlüğümüz yokmu?
sadece bu özgürlükler sen ve yandaşların içinmi geçerli?

mehmetsalih
23-05-2009, 16:26
İşine geldimi vay Bilim şöyle der hay ehil insanlar böyle der gericiler, yobazlar vb. İşine geldimi ya Darwin vb. sokrates gibileri yanılmışlar denilir. Bunun yanı sıra sanki bu söylenenler çok ilkel söylemler de biz yeni söylüyoruz da dalgaya alıyorlar.

K.C.
23-05-2009, 16:39
mehmetsalih, Dawin Darwin diye çırpınıyorsun. Neymiş? kadınlar aleyhine senden daha kötü bir söz sarf etmiş. Bilim adamı olduğu için onun her dediği lafı savunacakmışız.

Yahu, Darwin, kadın üstünde mi ihtisas yapmış, uzmanlığı kadınlar mıymış ki onun o sözünü kâle alalım?

Düşür artık dilinden şu "uzmanlığı kadın olmayan uzmanların" kadın aleyhine sözlerini... belli ki onların da ağzı senin gibi fena yanmış birşeylerden.
Kendi fikrin var mı kadınlarla ilgili, ama kadınları tanımış olarak, sen onlardan haber ver.

Bu arada Murathan Mungan'ın "Yüksek Topukları"nı okusan var ya, allame olursun kadın konusunda. :D

mehmetsalih
23-05-2009, 16:51
Darwin bir Biyolog ve Türlerin Kökenini araştıran bir Bilim Adamı yani Bilim Erkeğidir. Bu Türleyiş arasında Kadınada gereken konumu vermiştir. Şimdi sana zorspas diyebilirim... :D

pervane
23-05-2009, 22:58
Dilaveri geç diğer söylediklerine gelince. Sen eşitlik değil EFENDİLİK istiyorsun. Sen resmen Erkeklerin köle ve eve kapanmasına neden olacak saçma feminist düşüncelerle donanmışsın. Ve en acısı Erkeklerde bu havaya kapılmışlar. Ama Haykoyu tebrik ederim tekrar...

Mehmetsalih anlama yeteneğin takdire şayan! Yahu siz değilmisiniz erkeğin eğemenliğini savunan ne o zorunuza mı gitti diyeceğim de! biraz köşesinden de olsa eşitlik sonucuna varacakmışsınız gibime geldi ama dininiz size sadece köle ve efendilik kavramlarını öğretmiş. Mehmetsalih başlığı başından sonuna bir daha oturup sakin kafa ile bir daha oku kim efendiliğin peşinde bir daha düşün atıp tutarken kolay oluyor değil mi? yok efendim erkekler yüzyıllardır efendi de kadınlar efendiliğe göz koymuş muş! ben ne anlatıyorum mehmet salih ne çalıyor. Yani mehmetsalih hakimiyet sahibinin kadın veya erkek olması tarihte uygulamayı pek farklı bir sonuca bağlamamış. Kadın Çariçe olunca pekala erkeğin gösterdiği gayrete sahip olabiliyor. Çariçe bunları yaparken sizin Allahınız neden ona bir engelleme getirme çabasında bulunmadı ya da Mosulu kadınlara erkeğin sadece efendi olduğunu hatırlatmıyor? yoksa bu görev için sizi mi yetkili kıldı mehmetsalih!
Unutmadan kadınların eşitlik talebi hakkında ne düşünüyor mehmetsalih, bir cevabı var mı acaba?

milomanara
24-05-2009, 03:03
Arkadaşım siz hasta edersiniz adamı, Harun'dan alıp bize satmak olmuyor ama. Okudun mu "İnsan'ın Türeyişi" kitabını Darwin'in? Ne demiş amcam, 326. sayfada:

"Woman seems to differ from man in mental disposition, chiefly in her greater tenderness and less selfishness"
Yani:
"Zihinsel mizacına göre kadın erkekden farklı gibi görünür, bilhassa fevkalade şefkati ve daha az bencilliği açısından."

Verdiğin kaynak bile adamın kendisinin değil, Harun'dan araklama saçmalıklar, bulup doğrulayana kadar canımız çıkıyor, önce harunu bul, ordan kitabın neresine atıf yapılmış onu bul, uğraş dur. Doğru dürüst kaynak göster bizde bakalım değil mi ama?

Darwin, tavus kuşunda olduğu gibi türlerin erkek ve dişilerinde fiziksel farklılıklar olduğunu, tür içinde yapılan iş bakımından insanda kadın erkek arasında zihinsel bir fark da olabileceğini ama bunu kesin olarak bilemediklerini yazmış, o zaman ki teknolojiyle bu kadar işte, kadın daha aşağıdır gibi bir şey dememiş adam!

İşinize gelince Darwin'ci olmanızada tilt oluyorum zaten...

placebo
24-05-2009, 03:26
Darwin, tavus kuşunda olduğu gibi türlerin erkek ve dişilerinde fiziksel farklılıklar olduğunu, tür içinde yapılan iş bakımından insanda kadın erkek arasında zihinsel bir fark da olabileceğini ama bunu kesin olarak bilemediklerini yazmış, o zaman ki teknolojiyle bu kadar işte, kadın daha aşağıdır gibi bir şey dememiş adam!

İşinize gelince Darwin'ci olmanızada tilt oluyorum zaten...

M.S. gibi arkadaşların en belirgin özellikleri,işine geldikleri herşey olmalarıdır.Ne maydonozlu köfteler bilirler onlar.:D..Benim korkum; ya yakında mesihim falan derse?!!. İşte o zaman görürüz günümüzü..:faint2:

Yahu siz ne bakıyorsunuz Mehmet Salih'e,,bir de araştırmış yorulmuşsunuz.Hiç kocaman Darwin böyle bir şey dermi?..Demiş olsa haberi bu zaman kadar gelmezmiydi?.M.S. bilecek biz bilmeyeceğiz..Bu mümkün değil..:cool:..

milomanara
24-05-2009, 11:10
:D Ben onu Harun'dan beklyorum. Web sayfasında mehdi geliyor, ha bugün, ha yarın diye yazıp duruyor. Kesin Mehdi ilan edicek kendini armut.

mehmetsalih
24-05-2009, 13:23
Tahmin edeceğimden öte bir cevap veremiyorsunuz. Çünkü sizde tahta anlayış var. Düz kontak....
Bir Kadın zeka bakımından Erkekle aynı eşitlikte olabilir veya Duygusalık bakımından üstün olabilir. Köpeğin koku algısı İnsandan çok çok daha fazla veya Kurdun gözü... Ama bu şunu göstermiyor bunlar İnsandan daha üstün. Darwine gelince senin verdiğin kaynakta Kadını övmesi! Erkekten üstün olması veya Kadına biçtiği köpek değeri kaldırmaz ortada. Bir Bilim Erkeğinin sunacağı gerçekler her noktası tıpa tık aynı olsa gerek. Siz hani Darwin bilim adamı değil diyorsunuz. Demekki bazen işe yarıyormuş. Ayrıc sen Hy'den alıntı yaptın diyorsunuz acaba beyfendiler önceki sayfalardan verdiğim diğer destekleyici yazarları okudular mı?

Hak ve Hukuk olarak Bayan-Erkek eğitliği söz konusu olabilir. Bu Hukuksak bir alan. Akıl veya Biyolojik üstünlüğe gelince bu zaten bizim ve tüm Bilim Adamlarını9n savunacağu/savunduğu bir tezdir.

selanikli
24-05-2009, 15:24
[quote=placebo;179981]
M.S. gibi arkadaşların en belirgin özellikleri,işine geldikleri herşey olmalarıdır.

Sayın arkadaşlar;
sitemizin faaliyetleri birilerini tahmin edemeyeceğiniz kadar rahatsız ediyor. Bu çalışmaları engellemek için, mahkeme kararı aldırmaları, hack'lemeleri bu rahatsızlığın sonuçlarıdır.
Bu ms gibi tipler de buraya kendiliğinden gelmiyor, yolluyorlar buraya.
Siteye ilk geldiğim sırada seyirci diye biri vardı, sonra binbaşı diye biri geldi.
Siteyi laf kalabalığına boğup, kavgadan göz gözü görmez bir hale getirmeye çalışıyorlar.
Bu adamları engelleyelim demiyorum, yanıt ta vereceğiz tabii ki.
Yalnız şöyle bir şey yapılabilir. Bu tür bir adam geldi mi onunla alakadar olmayı bir kişi üstlensin, böylece bilgi kirliliği, kargaşa olmaksızın bu adamların etkisi en aza iner.
Hem biz de onlara cevap verirken iyiniyetli insanları da aydınlatmış oluruz.
O kadar çok yazı birikiyor ki, oldukça vakit ayırmama rağmen ben bile yetişemiyorum.
Önerim budur.
Saygılar.

mehmetsalih
24-05-2009, 15:34
Geçen biri herhalde benim yazılarımdan rahatsız olmuştu bana şöyle bir mesaj gönderdi. Tabiki bu aynı zamanda bir müslüman. Aramızda geçen Diyaloğun tamamını buraya alıyorum

O: Sen kimin adına çalışıyorsun. Yazık etme kendine

Ben: Ben Mason barosu adına çalışıyorum!
Ulan siz ne adamsınız köşeye sıkıştınız mı ila bir şeyler ararsınız. Asıl size yazık biraz kafayı kullanın şeytani vesveseleri değil HAKKI İŞİTMEK SİZE NE ACI GELİYOR YA!
Kardeş bak beni unut ve Kur'an'a bak. Kişiye değil söze bak der Hazreti Ali...

o: Mason locasına çalıştığına süphelendiğim doğru. Çok yanınız benziyor. Onlarda peygamber efendimizi (sav) anlamadı.

selanikli
24-05-2009, 15:54
[quote=mehmetsalih;180136]

Sen sadece yarattığın kirlilikle ilgili olarak beni ilgilendiriyorsun.
Kim yollamış, kime çalışıyorsun merak bile etmiyorum.
Yarattığın kirliliği engelleyip senin varlığını yararlı bir unsur haline getirmek benim işimdir.

mehmetsalih
24-05-2009, 16:00
Kirlilik derken neyi kast ediyorsun doğrusu çok merak ediyorum. Tabulaşmış/kalıplaşmış düşüncelerinizi eleştirdiğim için kirlilik diyorsan o ayrı. At çamuru çekil kızır sonra oooh. Komünist mantığı...

selanikli
24-05-2009, 17:04
[quote=mehmetsalih;180146]

Kirlilik derken neyi kast ediyorsun doğrusu çok merak ediyorum.

Kirlilikten kastım;
1 Kafanın içinde taşıdıklarındır,
2- O pislikleri sitemizde ortalığa saçmaya çalışmandır.
Kadın insan mıdır diye sormak, ancak bir kirlilik dışavurumu olbilir?
Anlamasan da olur, anlayanlar anladı.

mehmetsalih
24-05-2009, 17:09
Kirlilikten kastım;
1 Kafanın içinde taşıdıklarındır,
2- O pislikleri sitemizde ortalığa saçmaya çalışmandır.
Kadın insan mıdır diye sormak, ancak bir kirlilik dışavurumu olbilir?
Anlamasan da olur, anlayanlar anladı.

Selanik sen çok keyfi konuştuğunun farkındamısın? Hayrete düşürmeden beni gidip biraz dinleneyim haftasonu bana dar geliyor yavaş yavaş.

mehmetsalih
29-05-2009, 18:07
Ankete göre kadınlar dayak istiyor!

Alıııntı - Erdem Kargın

Hepsi okumuş, tahsil görmüş ve üniversite kazanmış ve böyle düşünüyorlar. Tanınmış bir tıp fakültemizde yapılan kadına şiddet konulu anketin sonucu hayli çarpıcı.

Üniversitenin adı ve bulunduğu bölgeyi ilişkin detaylar, etik kurulu kararı gereğince açıklanamayan ankete göre, tıp fakültelerindeki gençlerin ciddi bir oranı, şiddeti onaylıyor...

* Ankete katılan kızlı erkekli 173 öğrencinin yüzde 38.7'si "Kadına yönelik şiddeti onayladığını" belirtti. Tıp öğrencilerinin yüzde 28.5'i kadının kendi hatasından dolayı dayak yediğini kabul ederken yüzde 5.3'lük kesim ise dayağın kadına "yararlı" olduğuna inandığını ifade etti.

* Gençlerin yüzde 90.6'sı dayak yiyen kadına yardım edilmesi gerektiğini belirtiyor. Ancak bunların dörtte üçü "kadını döven kişi ceza almasın" diyor.

'SEBEP ATAERKİL AİLE YAPISI'

Ege Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aynur Uysal ile Kudüs İbrani Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammad M. Haj-Ya'nın anket yöntemiyle yapılan araştırma "Journal of Family Violence" dergisinin şubat sayısında yayınlandı. Sonuçları SABAH'a yorumlayan Yrd. Doç. Uysal, "Sonuçların böyle çıkması öğrencilerin ataerkil düşünceye sahip olmasından, çocukluk ve ergenlik döneminde aile içi şiddete maruz kalmalarından kaynaklanıyor" dedi.

BAZI KADINLAR DÖVÜLMEYİ ARZULAR

Araştırmada gençlere yöneltiler sorulara alınan çarpıcı yanıtlardan bazıları şöyle:

* Cinsel açıdan güven vermeyen kadınlar dayak yemeyi hak eder.

* Kadın arkadaşları önünde kocasını aşağılarsa koca dövebilir.

* Çoğu kadın kocası tarafından içten içe dayak yemeyi arzular.

(Sabah)

mehmetsalih
29-05-2009, 18:08
Bir Demek Söz

1. Kadınların süs ve aylaklıklarının bizim alın terimiz ile beslenmesi, gülünç ve haksız bir şeydir.
Montaigne
2. Kadınların gözleri keskin, zekaları uyanık, düşünceleri vesveseli olur.
Guy De Maupassant
3. Zeki bir adam, başkasının emrinde çalışmaya nasıl tahammül edemezse, güzel bir kadın da gösterişsiz hayata tahammül edemez.
Andre Maurois
4. Mükemmel bir kadın buluncaya kadar evlenmeyen adamın Allah yardımcısı olsun. Eğer bunu bulursa, daha çok yardımcısı olsun!
Dale Carnegie
5. Bir erkek ölürken kıpırdayan son yeri, kalbidir. Bir kadın ölürken, dili!
George Chaprnan
6. Kadın psikolojisini otuz yıldır incelememe rağmen, büyük soruya cevap bulamadım: Gerçekte kadınlar ne istiyor?
Sigmund Freud
7. Çoğu defa kendisini veren kadın, kendisini satan kaçlından daha pahalıya mal olur.
Cenap Sahabettin
8. Bir erkek bir kadının söylediklerine kulak veriyorsa; o kadın güzel bir kadın değildir!
Henry Haskins
9. Size gururla kütüphanesini gösteren bir kadına rastladınız mı?
Benjamin Casseres

Wand
29-05-2009, 19:04
sayın mehmetsalih sizinde bir anneniz var eğerki müslümanlığa inanıyorsanız cennet annelerin ayaklarının altındadır derim size..

anneniz olan o mukaddes kadın içinde geçerlimi bu söyledikleriniz..ve hepimizin anneleri
kuran kadınları bir köşeye yitin atın demiyor..lütfen yanlış tepkilere yol açma.

mehmetsalih
29-05-2009, 22:18
Wand öncelikle Sevgiler
Cennet kılıçların gölgesi altında, Cennet Annelerin ayağı altında vb. vs.
Cennet Kimsenin ayağı altında değildir bu böyle biline. veya Cennet hiç kimsenin tekeli altında değildir onu ancak Allah bilir ve ne olduğunu Allah bilir. O Cenneti hiçkimse görmemiş ve sadece Kur'an'da okumuştur. Bu nedenle Müteşabih ayetlere mana yükleyemeyiz.

Anne çok merhametli olabilir. Anne çok iyi olabilir veya Anne Dünya'da en çok sevilen mahluk olabilir ki ''Annesini sevmeyen ancak hastalıklı İnsanlar olabilir'' Anne ve Baba Dini İslam'daki yeri paha biçilemez bir değere sahiptir. Ve Onlara Öf bile denilmez/denilemez.

Öncelikle benim Annem senin Annen veya başkasının Annesi için söylenen özel sözler ya duygusal olur yada laf olur sadece. Anneler eşitir ve onlara ortal ve evrensel bir paha biçilir (sıfat bakımında)... Anne şimdi bir Kuşun yavrusunu çok sevmesi veya çok iyi davranması o kuşun ''Kuş değilde Balık olmasını gerektir mi?'' Aynı şekilde hangi Kadın olrsa olsun Bilimsel veya Rasyonal bir bakışla açıklandığı zaman buarada sevgi, duygu ayrı bir kategoride değerlenidirilir.

Bir Kadının Erkekten Akıl veya Fizik olarak geri kalması
''Kadının daha az yemesi, daha az özgür olması, daha az konuşması, daha az gezmesi, daha az paraya sahip olması anlamına gelmesi akıldan dahi geçirilmesi cehaletten dolayıdır sanırım'' Biri Kalkıp deseki Kadının memesi vardır, Erkeğin yoktur. Bu hakaret midir? Hayır. Bizde sadece Kadın budur, Erkeke budur diyoruz. ve İnsanların çoğu bunu farklı bir alanda tartışmaya, saptırmaya çalışıyorlarki onlara itibar etmek gibi bir derdimizin olması bile ayıptır.

Wand
29-05-2009, 22:23
benim söylediklerimle yazdıklarının pek bi ilgisi yok biraz laf kalabalığı gibi geldi bana..madem kadın insanmıdır diye bir başlık açıyorsun her açıdan bakman ve cevap verebilmen gerekir.
Bir Kadının Erkekten Akıl veya Fizik olarak geri kalması olabilir ama benim baktığım açıdan bakmassan zaten bi anlamı olmaz

annede bir kadın olduğuna göre demekki kadın = insan diyebiliriz.

azınlık
29-05-2009, 22:27
benim söylediklerimle yazdıklarının pek bi ilgisi yok biraz laf kalabalığı gibi geldi bana..

Sevgili wand,

Öyle olmadığınız için bilmezsiniz; yobaz tayfası kendisi neyi uygun görürse (bu, hayali birşey de olabilir) ona cevap verir, üstüne de "ülen ne geçirdim ama" der. Bu bir standarttır. Değişmesi için YSE'ye (Yobaz Standartları Enstitisü) başvurmanız gerekir.

Robotunuz hizmette sınır tanımaz :rockon:

A.

mehmetsalih
29-05-2009, 22:40
annede bir kadın olduğuna göre demekki kadın = insan diyebiliriz.
Böyle bir kaideyi ben bırakmadım.

Anne ile Kadınlar tanımlanamaz. Kadın tanımı yapılır ve neyse Annede odur. Anne olmayan nice Kadınlar var. ve Anne Kadınların sadece çocuk doğuranıdır. Kadına yapacağım tanımı eğer Anneyi ayrı tutan olursa Aklından şüphe ederim.

Faşistlere verilecek yegane ders surat asmaktır.

Wand
29-05-2009, 22:44
walla bilmiyorum ama sayın azınlık kadın insanmıdır diye şimdi felsefi bir boyut aramış olabilir ama birde size sormak istiyorum

beni dini veya inançsız bir açıdan düşünmeyin sadece insani bakın olaya..
sizi doğurup büyüten emek veren zor günlerinizde yanınızda olan düştüğünüzde sizi kaldıran elinizden ilk tutan ""sizi karşılıksız seven belkide tek insana"" bu yakıştırılma yapılmaz bence..ben bu başlığı açacak olsam bunu düşünür ve vazgeçerdim.İyi kalpli anneler olmasa topluma yararlı birer birey olarak yetişemezdik diye düşünüyorum

kadın insanmıdır sorusuna şimdi şeytan dediğimiz varlıktan daha şeytan olanlarıda var ama ilk yazımdaki gibi annelerde var..tek bir yönden bakarsanız sadece kendi doğrunuzu sunarsınız sayın mehmetsalih.

mehmetsalih
29-05-2009, 22:49
Wand, Bu İnsan ile Hayvan arasındaki çizgiyi belirleyecek diye bir ek kaide sunmaz. Buna Torpili kanıtta! diyebilirsin. O zaman Civcivlerini Karşılıksız sevdiği için Tavukları, Kazları, Hindiler ve Koyunlarıda İnsan saymamız lazımdır. Artı Çocuğunu döven, Babasına karşı kullanan ve Evladını Hayvani bir hayata sürükleyen Annelerde vardırki Torpi yaptığımız kaideyi tekrara bozmamız mümkün değildir. Çünkü ikide bir kural değiştirmemiz gayri Aklidir.

parmis
29-05-2009, 23:24
artık yazıklarına aldırmıyorum mehmetsalih:) bence ilginçlik olsun çok yanıt al diye yapıyorsun:)))
kadın sevmeyen bir erkek ha:) çok gülünç.. sizde bizim alınterimizle besleniyor yiyor ve giyiyorsunuz yataklarınızda biz temizliyoruz:)) yani biz olmasak çorap kokusundan ölürdünüz..

parmis güneşin_kızı

Wand
29-05-2009, 23:27
hala kendi pencerenizi farklı bir örnekle sunuyorsunuz bana.sanırım orta yol bulamiycaz.ben size artısını söyledim benim dediğimi tastikler gibi eksisini söylediniz sorada civciv diyosunuz tavuk diyosunuz..
arkadaşım ben sana senin annen içinde geçerlimi bu kadın insan değil önermesi diyorum bunun cevabını neden vermiyosun.

mehmetsalih
29-05-2009, 23:43
artık yaz(d)ıklarına aldırmıyorum mehmetsalih
Belli oluyor. :D

sizde bizim alınterimizle besleniyor yiyor ve giyiyorsunuz
Hem suçlu hemde güçlü ye, iç ondan sonra Erkeklere biz çalışıyoruz de. oooh...

yataklarınızda biz temizliyoruz yani biz olmasak çorap kokusundan ölürdünüz..
yok be ölsekte gam gemeyiz. Karı dırdırından daha iyidir ölmek. Çalışmayan Kadınla evlenmek bence boşuna çalışmaktır. Çünkü Kadınlar çalışmadıkları zaman aklanmazlar.

senin annen içinde geçerlimi bu kadın insan değil önermesi -evet-

kadın sevmeyen bir erkek ha
Ben Kedileride severim. Çok güzeldirler. Ama ara sıra yaramazlık yapıp yeri kitletikleri zaman kızarım tabi.

parmis
29-05-2009, 23:51
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )

parmis gÜneşin_kızı

Wand
29-05-2009, 23:56
sana benim söyleyeceğim bişey kalmadı o zaman parmise bende katılıyorum bu yorumundan sonra ( bence ilginçlik olsun çok yanıt al diye yapıyorsun )

cevap veremediğin bir soru için o mukaddes insana ( pardon insan değilmiş ) böyle bir yakıştırma yaptın..

LOKMAN -14 Gerçi biz insana, anasına ve babasına itaati de tavsiye ettik. Anası onu zayıflık üstüne zayıflıkla taşıdı. Onun sütten ayrılması da iki yıl içindedir. (Biz insana): "Bana, anana ve babana şükret" diye de tavsiye ettik. Dönüş, ancak banadır.

mehmetsalih
30-05-2009, 00:01
Cevap veremeyince tabi böyle keyfi davranırsınız. Hadi ordan siz böyle keyifle konuşacağınıza Şiir bölümüne geçip şiirler yazın.

parmis
30-05-2009, 00:57
http://www.siirperisi.net/images/siir.gif
Toprak öyle bitip tükenmez, /dağlar öyle uzakta,
sanki gidenler hiçbir zaman
hiçbir menzile erişemeyecekti.
Kağnılar yürüyordu yekpare meşaleden tekerlekleriyle
Ve onlar
ayın altında dönen ilk tekerlekti.
Ayın altında öküzler
başka ve çok küçük bir dünyadan gelmişler gibi
ufacık kısacıktılar
ve pırıltılar vardı hasta kırık boynuzlarında
ve ayakları altından akan
toprak,
toprak,
ve topraktı.
Gece aydınlık ve sıcak
ve kağnılarda tahta yataklarında
oyu mavi humbaralar çırılçıplaktı.
Ve kadınlar
birbirlerinden gizleyerek
bakıyorlardı ayın altında
geçmiş kafilelerden kalan öküz ve tekerlek ölülerine.
Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen
ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
ve kara sabana koşulan ve ağıllarda
ışıltısında yere saplı bıçakların
oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
kadınlar,
bizim kadınlarımız
şimdi ayın altında
kağnıların ve hartuçların peşinde
harman yerine kehriban başlı sap çeker gibi
aynı yürek ferahlığı,
aynı yorgun alışkanlık içindeydiler.
Ve onbeşlik şaraplenin çeliğinde
ince boyunlu çocuklar uyuyordu.
Ve ayın altında kağnılar
yürüyordu Akşehir üzerinden Afyon`a doğru.

http://www.siirperisi.net/images/sair.gif NAZIM HİKMET (http://www.siirperisi.net/sair.asp?sair=69)

not. mehmetsalih bu sana:)

parmis Güneşin_kızı

che21
30-05-2009, 05:30
[B]senin annen içinde geçerlimi bu kadın insan değil önermesi -evet-.
arkadasım sen bu lafı dedikten sonra bence sana yazılacak her kelime abesle iştigal olur
saçmaladıgının umarım farkındasındır.
senide bu ilgi cekmek adına yazdıgın ve kadınları kucuk gören anlayışından dolayı bır erkek olarak hem kınıyor hemde hemcinsim oldugun icin utandıgımı belirtmek istıyorum
parmis e de katılıyorum

demirefe
30-05-2009, 08:23
Herkese selamlar; mehmetsalih felsefe yapmaya çalışıyor. Felsefede herhangi bir kısıtlama ve sınırlama konmaz. Her soru sorulabilir. Ancak her soruyu sorabilirken her yanıtı almayı da elbette göze almak gerekiyor.

Soruyu sormak serbest. Yanıtı ise şu: Kadın insandır. Kadının insan olmadığına dair ortaya konulabilecek hiç bir veri yoktur. Zaten mehmetsalih de bu yönde bir bulgu ortaya koymak yerine, "kadının erkekten daha aşağı" olduğu yönünde bulgular ortaya koymaya gayret etmiş. O zaman "kadın mı üstündür, erkek mi" şeklinde soru sorsa daha uygun olurdu.

Eğer soru bu şekilde ortaya konsaydı, bu kez yanıtı "kadın erkekten üstündür" olurdu. Elbette bu yanıtın gerisini doldurmak, neden kadının üstün olduğunu açıklamak gerek.

Kadının erkekten üstün oluşunun arkasında iki X kromozomu taşıması yatar. Erkekler XY kromozomu taşırlar. Bu ne değiştirir? Şöyle:

Kromozom içindeki genlerde herhangi bir mutasyon olduğunda, bu mutasyon diyelim kadının X kromozomlarıdan birinde olduğunda, diğer kromozom bu mutasyonu çok büyük olasılıkla, eğer çok ciddi ve başa çıkılamaz bir mutasyon değilse şayet, çekinik bırakır. "Dominant yenge" durumu söz konusu olur yani. Erkekte ise, X veya Y kromozomunda aynı mutasyon olduğunda, onu bastıracak aynı eşdeğerde bir kromozom daha yoktur.

Bu durum, kadının genetiğini daha kararlı ve sağlam yapar. Kadında büyük sapmalar, genetik bozuklukların (hepsi değil, yoksa kusursuz bir tanrıça olurdu) çoğu görülmez. Tüm aşırılar, deliler, manyaklar, psikopatlar, tabii olumlu yandan bakılınca dahiler, üstün yetenekliler de erkeklerden çıkar. Ha, şimdi o halde erkek üstün olmuyor mu? denilebilir. Olumlu ve olumsuz yönde bu esnek değişkenlik, üstünlük değil mi? Olabilir. Üstünlük görecelidir. Kadının kararlı, sağlam genetik yapısı bir açıdan üstünlükken, evrimi ileri götürme açısından değişken bir esneklik avantajdır. Şimdi bu noktada "hayır erkek üstün olarak çıkıyor sonuç o halde!" diyenlere bir itirazım olamaz.

Burada bir denge unsuru oluştuğunu, kadın genetik yapıyı kararlı tutarken, erkeğin bu yapıyı sabit, gelişime kapalı kalmaktan kurtarma gibi bir işlev yüklendiği, her iki işlevin de gerekli olduğu sonucu çıkarılabilir. O halde sonucu, üstünlük yok, farklı özellikler vardır'a getirebiliriz.

Konuyu bir başka yönden ele alalım. Kadın ve erkek farklılığının olma gerekçesi, üreme... Bu alanda aslında erkeğe ihtiyaç olmayabilir. İleri klonlama teknikleri, erkek olmaksızın sadece kadınlardan oluşan bir insan toplumunun üremesini sağlayabilir. Ama bunun tersi mümkün değildir. Yani sadece erkeklerden oluşan bir toplum, üreyemez. Çünkü sperm dediğin basit bir şey, teknoloji bunu dişi hücresinden kolayca üretiyor. Yapacağın tek şey, hücredeki 46 kromozomun yarısını atıp 23 kromozoma indirmek. Al sana sperm. Koy yumurta hücresinin içine, işte döllenme gerçekleşti. Ama hücrenin yarı kromozomlarını atıp yumurta hücresi yapmak şu an mümkün değil.

Tabii teknoloji daha ne getirecek, bu kesin olmadığı için konuyu bu açıdan incelemek net bir sonuç vermeyebilir. Ama ilk elden üreme açısından da kadının üstün olduğu, ilk izlenim.

Galiba, denge unsurunu öne çıkarıp, farklı ve birbirini tamamlayıcı oldukları için eşit olduklarını söylemek en doğrusu...

eylemsel
30-05-2009, 21:34
[Demirefe adlı üyeden alıntı]

[Herkese selamlar; mehmetsalih felsefe yapmaya çalışıyor. Felsefede herhangi bir kısıtlama ve sınırlama konmaz. Her soru sorulabilir. Ancak her soruyu sorabilirken her yanıtı almayı da elbette göze almak gerekiyor.]

Kısaca söylemek gerekirse;Felsefe,felsefe olmayandan kurtarır insanı.

parmis
30-05-2009, 21:48
Mehmetsalih bir taş attı tüm site halkı hala çıkaramadı:))))

parmis Güneşin_kızı

dilaver
30-05-2009, 21:52
mehmet salih'in attıgı taş çoktan çıkmış durumda da, onun zahmet edip de okumaya mecali yok.

Sadece insan ana formunun dişi oldugunu bilmek bile mehmet salihi çürütmeye yeter.

saygılarımla

Wand
30-05-2009, 21:56
bencede sayın dilaver..fakat biraz ağır ve baskın oldu sanırım bekliyorum cevap gelmedi.

nikan
31-05-2009, 01:19
Yeterince kadin filozof var sen bilmiyorsun. Gargi, Agloinike, Hypathia, Phytis,Theano, Bohemiali Elizabeth, Ayn Rand, Margaret Cavandish vs vs.

Kadinlar bir b. yapmazlar erkekler it gibi calisirlarmis. EDİT bu niye boyle diye bir dusun. Toplumlarda is bolumu bir araya gelindikce kadini koreltiyor kisacasi bir meslek edinecegine evinin kadini oluyor.

Bunuda ornekleyebiliriz eger icinizde kaderinde muhendislik okumak olan varsa az cok vakif olacaktir bu konuya. Soyle ki irandaki universitelerin muhendislik bolumlerinde erkek-kadin sayisi esitmis. Bunun nedeni bildiginiz uzere malum sebeplerden oturu kadin-erkek ayri okuyorlar iranda. Bunun sebebi ise okulun politikasi filan diyilmis. Bizatihi yaplan arastirmalarla erkeklerle muhendislik tercihi yapan kadin sayisi esitmis yetisme tarzlari yuzunden. Hatta en prestijli universiteleri Serif Universitesinde kadin daha fazlaymis. Benim okudugum ulkede kadinlara bu bolumler icin her turlu burs, imtiyaz, ayricalik taninmasina ragmen kadin muhendis orani %10-20 arasinda. Neymis sorun firsat esitliginde yatmiyormus. Toplumsal kaynasma olmasa kadinda bunlari yapiyomus.

''Simone Weil'' diyerek bitirelim o dahi kadin bak.

mehmetsalih
31-05-2009, 11:07
nikan önce yazımı okuyup sonra azarlasanız hada iyi olur. Ben Kadınlardan filozof çıkabilir demişim.

Ayejj
31-05-2009, 12:16
Bir erkeğin kadınları bazı konularda eksik görmesi onları zayıf görmesi bu yüzdende maksadını aşan beyanlarda bulunması (olayı abartmadığı sürece) mazur görülebilir.

Derseniz ki ha adam büyük bilim adamı ama burda olaya eksik bakmış ,yanlış değerlendirmiş dersiniz.Üzerinde durulmaz.

Ama sistemli bir şekilde tarihte filanca büyük adam bunu demiş diye bunları toparlayıp bir manzume haline getirip,

İnsanlara karşı kadın aleyhtarı bir propoganda malzemesi haline dönüştürüyorsanız.

Bunun bir tek açıklaması vardır.Sizin kadınlarla bir sorununuz var demektir.

kadınlarla en fazla sorun yaşayanlar ise erkek içgüdüleri normal insanlar değil.

Eşcinsel iç güdüleri olan erkeklerdir.

Rekabet psikolojisi.

mehmetsalih
01-06-2009, 22:21
Erkekler mi daha zeki yoksa kadınlar mı?

Daha önce zekanın ırkla ilgili olduğunu söyleyerek tepki çeken bilim adamı, erkeklerin mi yoksa kadınların mı daha zeki olduğunu araştırdı. Sonuç bakın ne çıktı?
Londra’daki University College’ta görevli Professor Adrian Furnham tarafından yapılan araştırmada erkeklerin kadınlardan daha zeki olduğu kanıtlandı. Yetenek testlerinde erkeklerin kadınlardan az da olsa daha başarılı olduğu, aynı zamanda erkeklerin kendilerinin daha zeki olduklarını düşündükleri için kadınlara karşı bir psikolojik avantajları da bulunduğu ortaya çıktı.

İngiliz bilimadamı Rushton da aynı görüşte

İngiliz bilim adamı John Philippe Rushton’dan tartışma yaratacak bir araştırma daha: “Erkekler kadınlardan daha zeki.” Daha önce zekanın ırkla ilgili olduğunu söyleyerek tepki çeken bilim adamı bu kez de erkeklerin IQ’sunun kadınlara göre 4 puan daha yüksek olduğunu söyledi. Kanada’daki Western Ontario Üniversitesi’nde psikoloji profesörü olan Rushton, yaşları 17-18 arasında değişen 100 bin kadın ve erkek gönüllüye zeka testleri uyguladı. Rushton, sözlü ve yazılı ifade, yaratıcılık, problem çözme gibi bölümlerden oluşan testlerin sonuçlarında erkeklerin kadınlara göre ortalama 3,63 puan daha yüksek not aldığını tespit etti. Bilim adamı kadınların iş hayatında yükselememesinin nedenini de buna bağlayarak “Bunun nedeni sosyal adaletsizlik değil. Kadınların erkeklerden daha az akıllı olmasıdır. Satranç şampiyonlarının da erkeklerden çıkması bunu gösteriyor” demesi tartışmaları alevlendirdi.

‘DOĞAL SELEKSİYON’

Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, “Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor” dedi. Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton, “Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar” diye konuştu. Bilim adamı, okullarda kız çocuklarının erkeklerden daha başarılı olduğu yönündeki eleştirilere de cevap vererek “Bu kızların daha erken gelişmesiyle ilgili. Ergenlik tamamlanıp durumlar eşitlendiğinde erkekler daha zeki oluyor” dedi. Profesör Rushton bundan 4 yıl önce de siyahilerin suça daha yatkın olduğunu ve Asyalıların da daha zeki olduğunu söyleyerek tartışma yaratmıştı.

KAYNAK : BİLİM DÜNYASI
http://www.beyinegzersizi.com (http://www.beyinegzersizi.com/bilimsel-arastirmalar/erkekler-mi-daha-zeki-yoksa-kadinlar-mi-2.html)

che21
01-06-2009, 22:51
arkadasım kimi erkekler kadınlardan
kimi kadınlarda erkeklerden daha zeki olabilir zeka bu
Buna bakarak sen kadın insan degil dersen ki biz erkeklerde kadın ve erkegın ortak yapımıyız yanı bızde ınsan degiliz o halde
yanı ınsan olmuyan bır varlıktan cıkmak ondan dogmak ve sonra bızı doguran insan degil demek
saçmalamanın dik alası degilmi sence
yaptıgın felsefe olsa anlıyacagım fikir alısverısı olsa anlıyacagımda sen darvın şoyle demişte şu boyle dmeişte
ya arkadasım darvının evrım teorisini reddedıyosun dine inanıyosun tanrı dıyorsun
ama işine gelmeyıncede davrının bilmem hangı uyduruk teorisini buda savnup duruyorsun
laf kalabalıgı ederekte sana sorulan soruları geçiştirip duruyosun suslu terımsel bı kaç cumle araya serpiştirerek actıgın konuyu dahada belısrsızlıge karmasıklıga itip duruyorsun
bak simdi senı doguran ınsan degilse sende ınsan degilsin demektır
bir kaplumbaga sureklı tavsan dogurmaz
maddeler bile kendılerne gore belırlı atomlara sahıpler
yerı gelince dinden gem vuruyosun
işine gelmeyınce darvının teorisi dıyıp sacma sapan bır iddia atıyorsun ortaya
senın inanıs şeklinde bile çelişki var
buraya yazanlar emin ol sana gülüyorlardır
kendını komık duruma yeterınce düşürdün buna bı son ver derim ben

mehmetsalih
02-06-2009, 18:37
darvının evrım teorisini reddedıyosun dine inanıyosun tanrı dıyorsun
ama işine gelmeyıncede davrının bilmem hangı uyduruk teorisini buda savnup duruyorsun,
Bence bu yazıyı gözden geçir. Acaba hangimiz Darwini red ediyoruz diye? Sitedeki yazılarıma bak ve ne olduğumu incele. Sen Mehmet isminde Muhammed Muhammed ismindede Müslüman Müslüman ismindede gerici çıkarıyorsun ve bu Dincidir yanlıştır diyorsun. Bir şey söylelerken ne söylediğinizi bilin. Darwinin Evrimine taparken Kadın hakkındaki gösüşlerine ''HALT EDİYOR'' diyorsunuz.

selanikli
08-06-2009, 11:01
darvının evrım teorisini reddedıyosun dine inanıyosun tanrı dıyorsun
ama işine gelmeyıncede davrının bilmem hangı uyduruk teorisini buda savnup duruyorsun,
Bence bu yazıyı gözden geçir. Acaba hangimiz Darwini red ediyoruz diye? Sitedeki yazılarıma bak ve ne olduğumu incele. Sen Mehmet isminde Muhammed Muhammed ismindede Müslüman Müslüman ismindede gerici çıkarıyorsun ve bu Dincidir yanlıştır diyorsun. Bir şey söylelerken ne söylediğinizi bilin. Darwinin Evrimine taparken Kadın hakkındaki gösüşlerine ''HALT EDİYOR'' diyorsunuz.

Bir insanın düşünce yapısının sefaleti ne kadar olabilir?
İşte bu kadar olabilir.
1 - Hiç bir dinlerden özgür hiç bir şeye tapmaz. Sen karşındakini kendin gibi bilmeye devam edeceksin, çaresi yok.
2 - Anlayamadığın ve hiç anlayamayacağın da şu: Biz özgür beyinli insanlar, doğru gördüklerimizi kabul eder benimseriz. Yanlış bulduklarımızı da reddederiz. Siz bunu asla yapamayacaksınız, çünkü bundan yasaklanmışsınız.
3 - Darwin kadın hakkında senin aktardıklarını demişse, halt etmiştir. Darwin biz dinsizler için, bir peygamber değildir. Bir insandır. Doğru tespit, buluş ve görüşleri olabileceği gibi, yanlışları da olması son derece olağandır.
Ama bir Müslüman bunu asla anlayamaz. İnancınız beyninizi öylesine kötürüm etmiştir ki, düşünce nedir, onu bile düşünemezsiniz.

tensiz.denek
08-06-2009, 14:50
Mehmetsalih, lütfen birdahaki verdiğiniz kaynakların doğruluğunu kontrol ediniz.
Darwin, “İnsanın Türeyişi” adlı kitabında kadınların idrak etme, hızlı kavrama ve taklit konusunda "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını ve bu nedenle daha eski ve alt bir medeniyet seviyesine sahip olduklarını" yazmıştır. (John R. Durant, “The Ascent of Nature in Darwin's Descent of Man”, Princeton University Press, 1985, s. 295)
John R. Durant'ın bir makalesidir bu, bir kitap değildir. Makalesinde Darwin'in görüşlerini eleştirmiştir yani bu bir eleştiri yazısıdır. Bir eleştiri yazısı, Darwin'in kadınları aşağı gördüğünü kanıtlamaz
İddia ettiğiniz gibi Darwin kadınları aşağıladığını söylemez. "İnsanın Türeyişi" kitabında. Önce o kitabı okumanızı tavsiye ederim. Darwin'in yaptıkları, gözlemler sonucu mantık yürütmedir. Kadınların daha "alt medeniyet seviyesine", "daha eski medeniyet seviyesine", "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını" söylemez. Cinsel seçim mekanizmalarının kadınlara oranla erkeklerde daha iyi çalıştığını söyler. Erkeklerin çocuklarına bakabilecek en iyi kadını seçmek için diğer erkeklerle rekabet etmeleri gerekirken kadınların kendi aralarında böyle bir rekabete gerek yoktur.Evrim hakkında anlayamadığınız şey ağaç modelidir. Bakınız yaratılışçıların temel yanılgısı. vaka 2
http://www.turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=122228#post122228 : Eğer Bir tür daha "alt dallarda" kalmış ise soyu tükenmiştir. Kadınların soyları tükenmiş olamaz

Lisede bunları okumuşsunuzdur. Erkekler ve kadınlar ayrı tür değildir sayın mehmetsalih, erkeklerle kadınları sadece 1 kromozomun ayırdığını unutmayınız. bu 45 te 1 bir farktır. Esas erkekler ve kadınlar arasında biyolojik farklılıklar olmasaydı genetik bilgilerimizi gözden geçirmemiz gerekirdi.

İşte Barlow Nora'nın Charles Darwin hakkındaki otobiyografisi
http://darwin-online.org.uk/content/frameset?viewtype=side&itemID=F1497&pageseq=238
Ben bahsedilen paragrafı alıntılayım. Bunlar kişisel notlardır. Çocuk isteyip istemediğine karar verirken -oyunculuğu ve sevgisi kasdedilerek- köpekten bahsetmiş. Burada kadını aşağılamıyor. Children—(if it please God)— constant companion, old age) who will feel interested in one, object to be beloved and played with—better than a dog anyhow—Home, and someone to take care of house—Charms of music and female chit-chat. These things good for one's health. Forced to visit and receive relations but terrible loss of time. (The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882, ed. Barlow, Nora,s, 233 )
Darwin evlenmek hakkında bir karar alırken herkezin yapmadığı bir şekilde notlar alıyor ve o anki düşüncelerini kağıda aktarıyor, durumu gözden geçirmek ve düzgün bir karara varabilmek için. Evliliğin onu işinden alıkoyup koymayacağı, çocuk isteyip istemediği, bütün bunların çalışmalarına ne kadar engel olacağı, nasıl yaşlanmak istediği hakkında ne sizi ne bizi alakader edecek özel şeylerden bahsediyor. Kadınlar hakkında aşağılayıcı bir yorum yapmıyor iddia ettiğiniz gibi. Pazar günü magazinciliği yapmayın.

Eğer kadının insan yerine koymayan birilerini arıyorsanız Darwin'i yok yere karalayan yazılara payda vermeyin, eminim etrafınızda kadına yeterince değer vermeyen çok daha fazla insan vardır.
Saygılar,

0ne
08-06-2009, 16:20
BU topic hala duruyor durması bir yana kadın insanmıdır cümlesini bile

kuranın insanlıgından insanlık adına şüphe etmemiz gerekirken

kadının insan olup olmadıgı hangi insanlık perspektifi adına soruluyor

anlayabilmiş degilim hala

mehmetsalih
08-06-2009, 17:58
eminim etrafınızda kadına yeterince değer vermeyen çok daha fazla insan vardır

Kadın her dönemde o dönem insanlarının Tanrısı kabul edilmiştir. Kadına iki tokat atan Erkeğe bakmayın Kadının öbür gün Erkeği nelere sürüklediğini düşünün. ve Erkeğin Kadını dövmesi Erkeğin güçlü olduğunu göstermez. Tam aksi Erkeğin son nefesinin tükendiğine delildir. ve toplumları iyi okumanız gerekiyor diye düşünüyorum. ve Kadın döven her Erkeğin evde hakim olmadığına kani olabilirsiniz. Bir evde kavga varsa bilinki o evde Kadın başı çekiyordur.

mehmetsalih
08-06-2009, 21:35
Selam,

Arkadaş, tevil etme noktasında çok mükemmelsin. Bir yandan demişse halt etmiş ve terbiyesizlikler bir yandan kurtarmalar. Baştada ben demiştimki lütfen arakadaşlar bu konuyu inceleme zahmetinde bulunsunlar. ve bir İlim ehline Halt etmiş vb. demek ne kadar edeb çizgisinde siz düşünün.

Senin sözlerin
Cinsel seçim mekanizmalarının kadınlara oranla erkeklerde daha iyi çalıştığını söyler. Erkeklerin çocuklarına bakabilecek en iyi kadını seçmek için diğer erkeklerle rekabet etmeleri gerekirken kadınların kendi aralarında böyle bir rekabete gerek yoktur.

Yani Kadın seçme hakkına sahip derecede gelişmemişler. ve Erkekeler Ev Reisi ünvanına sahip olabilecek tekamüldedirler.

Bunlar kişisel notlardır. Çocuk isteyip istemediğine karar verirken -oyunculuğu ve sevgisi kasdedilerek- köpekten bahsetmiş. Burada kadını aşağılamıyor.
Aslında Darwin çok derin konuşmuş. Her sözünün altında yedi mana vardır ve bu manaların altındada yetmiş yedi tane anlam varmıymış. Kast etiği şeyler çok iyi düşünülmeli. Öyle herkes yorumlayamaz.
Korkuyla tekrarladığın şu söz Bunlar kişisel notlardır. yani kişisel olunca ayıp olmuyor. Mesele biri Kadını kişisel ve gizli döverse bu ayrıdır. İla sahneye çıkarıp dövecek. veya kişisel olunca sadece Karısının okuması için kağıda dömüş. Her ne kerametse Karl Marx'ın iki ile üçüncü cilt kitapları evde yazdıkarı yazılardan derlenmiş. Marx aslında tüm söyledikleri kişiseldir. Muhammed'inde öyle. Musanında veya Smith'inde.

ne sizi ne bizi alakader edecek özel şeylerden bahsediyor.
Yani o notları kuşlar okusun diye yazmıştır.

Herşeyi anladık yazıyı yapıştırdın ama tercüme zahmetinde bulunmadın belkide işine gelmiyordu. Mesele köpek işini tevil ederek sevgi-mecaz dedin. Ama daha aşağılardaki satırları gözden kaymış gibi yaptın. Yahu sen ne adamsın ya. En büyük Darwin babaları bile Darwin'in Kadın Düşmanı! olduğunu fakat bunu yazılarına döktüğünü ifade etmekten çekinmez. Yukarıda bir örnek vermiştim yanılmıyorsam...

Children—(if it please God)— constant companion, old age) who will feel interested in one, object to be beloved and played with—better than a dog anyhow—Home, and someone to take care of house—Charms of music and female chit-chat. These things good for one's health. Forced to visit and receive relations but terrible loss of time. (The Autobiography of Charles Darwin 1809-1882, ed. Barlow, Nora,s, 233 )

Sen yinede kırmızıya boyadığım noktaları kaçırma.

Sevgi...

mehmetsalih
08-06-2009, 22:24
Selam,

Söz Darwin'den açılmışken başka bir tercümeyide sunmayı uygun gördüm.

"Devamlı arkadaşlık (yaşlılıkta bile süren bir arkadaşlık), sizinle ilgilenecek biri –bir köpekten daha iyi oyalayabilecek- ev ve evin sorumluluklarını alacak biri…"

Tesadüf eseri olmasa gerek Darwin'in kuzenide aynı görüşte:
"... İki eşeyin zihni yetilerindeki başlıca fark, gerek derin düşünceyi, sağduyuyu, gerek hayalgücünü, gerekse yalnızca duyuları ve elleri gerektiren işleri ele alırken erkeğin kadının varabileceğinden daha yüksek bir doruğa varmasıdır. Şiir, resim, yontu, müzik, (gerek beste, gerek seslendirme), tarih, bilim ve felsefede en ünlü erkeklerin ve kadınların birer düzine ad içeren listeleri çıkarılırsa, bu listeler karşılaştırma götürmez. Bay Galton'un Hereditary Genius adlı yapıtında çok güzel anlattığı ortalamalardan sapma yasasından, erkekler birçok konuda kadınlardan kesinlikle üstünse, erkekteki ortalama zihni gücün kadınınkinden yüksek olması gerektiği sonucunu da çıkarabiliriz."
Charles Darwin, Seksüel Seçme, Onur yayınları, Nisan 1977, Birinci Baskı, Çeviren: Öner Ünalan, s. 465

Tesadüf olmasa gerek yine Carl Vogt da kadınlara karşı küçümseyici fikirler besliyordu.şöyle yazmıştı: İnsan dişileri erkeklerden çok aşağı, hayvan türlerine daha yakındır. Bu nedenle eğer standart olarak kendimize bir kadını alacak olsaydık, daha çok maymun benzeri özelliğe rastlardık.

Tefadüf olmasa Evrimci sosyal psikolog Gustave Le Bon da şöyle diyordu:
Kadınların beyinleri erkeklerden çok gorillerin beyinlerine yakındır. Kadınlardaki aşağı ırk olma o kadar belirgindir ki, hiç kimse doğruluğu hakkında bir an bile tartışmaz; yalnızca derecesi tartışmaya değer... Kadınlar insan evriminin en aşağı formunu temsil ederler ve yetişkinlerden ve medeni erkeklerden çok çocuklara ve vahşilere daha yakındırlar. Vefasızlıkta, tutarsızlıkta, düşünce ve mantık eksikliğinde ve sebep yetersizliğinde üstündürler. Hiç şüphesiz ortalama bir erkekten daha üstün olan kadınlar mevcuttur, ama bunlar doğuştan çirkin olan istisna şeylerdirler. Örneğin iki kafalı bir goril gibi; sonuç olarak onları tamamen göz ardı edebiliriz Stephen Jay Gould, The Mismeasure of Man, New York: W. W. Norton & Company, 1981,s.104,105

Bu ehil insanlarada Halt etmiş diye bilme cüretinde bulunacak olanlar buyursunlar. Onlar sadece ''Kulak Dinine'' tabidirler.

Sevgi...

niveru
08-06-2009, 22:33
hayir su konuya girmeyeyim , bu baslikda yazim olmasin diyorum ama , el insaf hala ve hala ayni noktada , sosyal gelisme yok , olacagida yok ,,,

evet , bundan 200 yil once bati toplumlarinda ,kadinin konumu , algilayisi cok farkli idi , belki dogu toplumlarina nazaran daha sosyal idiler ama yinede erkek egemen dunyasinda kadin olmak zor , agir ve asagi bir durumdu.

Darwin icinde yasadigi sosyal toplumun deger yargilarina sahipdi , onun ortaya attigi evrim teorisi sosyal bir teori degil sadece canlilarin ortaya cikisina dair bir kuramdi , ki aslinda gunumuzde darwinin kuramini evrimciler pek kabulde etmezler ..

Kadinin zaman icersinde toplumsal statusunu gelistirmesi , erkeklerle esit duruma gelmesi ne kendiliginden olmustur nede bir lutuf olarak onlara sunulmustur

Bir cok kadinin ozverili cesur gerektiginde canini ortaya koyarak mehmetsalih gibileri alt etmisler onlari tarihin tozlu sayfalarina olmalari gerektigi yere yollamislardir.

mehmetsalih
08-06-2009, 22:45
Selam,

Sayın Niveru Bey,
Kıvırırarak bir yere varamayacağınızı bildiğiniz halde neden?

Sevgi...

dilaver
08-06-2009, 23:15
Mehmedim salihim

Sen iyice zıvanadan çıktın artık, o yüzden bir iki söz söyleme zamanı geldi. Öncelikle bir alıntı :

Arthur Wright Irokua’lıları anlatıyor : Genellikle evi kadınlar yönetirdi; erzak ortaklaşaydı; ama ortak gereksinmeleri karşılamak için kendi payına düşeni getirmekte çok tembel ya da çok beceriksiz davranan zavallı koca ya da zavallı aşıgın hali dumandı. Çocuklarının sayısı, ya da ev içindeki kişisel mülkiyeti ne olursa olsun, her an bohçasını alıp defolup gitme emrini almayı bekleyebilirdi. Ve bu emri alınca ona karşı direnmeye girişmesi boşunaydı; artık evde barınamazdı; Ona kendi klanına dönmek ya da çogunlukla oldugu gibi bir başka klan içinde yeni bir evlilik aramaktan başka yapacak bir şey kalmıyordu. Kadınlar başka her yerde oldugu gibi klanlar içinde de büyük güç idiler. Gerektiginde bir başkanı görevden alarak, onu yalnız bir savaşçı sınıfına indirmekte duraksama göstermezlerdi.

Bak burada insan kimmiş. İstersen örnekleri çogaltabilirim. Ama senin atmasyon alıntılarının pek bir önemi yok. Dogru olmadıgına eminim ama araştıracak da zamanım yok. Çünkü dediklerin gibi ise şayet dünya tarihine ters söylemlerdir ve geçerli degildirler.

Her şeyden evvel sevginin ve aşkın kaynagı kadındır. Onu da bırak temel insan formu gene dişidir. Erkek formu diye bir şey yoktur. Temel dişi sistemidir ve şayet Y kromozomu etkisi yoksa organizma oldugu şekilde evrilir ve dişi olur. Buradan bile kimin insan oldugunu anlayabilirsin.

Analık sevgi ve içgüdüsü olmasaydı ve insanlar bu sayede bireyciligi aşıp paylaşama varmasalardı insan da olamazlardı. İnsan olmanın öm koşulu sosyal bir varlık olmaktır ve bunu da ilk saglayan kadın ve dolayısıyla analıktır. insan sosyal ve toplumsal bir varlık olamasaydı, emek paylaşımında bulunamasaydı ne dili geliştirebilirdi ne de beynini.

Onu da geç insanlıgın yaşadıgı en büyük devrimlerden biri, belki de en önemlisi neolitiktir. Tarımı bulan kadınlardır, avcının kıyamayarak eve getirdigi yavru hayvanları ilk evcilleştirenler gene evde yaşayan kadınlardır. İlk çömlekçiligi gerçekleştiren kadınlardır. Çömlekçilik ancak MÖ 3000 lerde Mısır'da çömlek tezgahının bulunmasıyla erkek işi oldu. Dokumacılıgı ilk geliştiren elbise yapan gene kadınlardır. Tarıma erkek emegi ancak çift sürmekle girdi ve bu yüzden de çiftleşme mitosları ortaya çıktı.

İlk büyücüler, şamanlar, yalvaçlar gene kadındır. İlk tanrlar gene kadınlardır yani tanrıçalar. Tüm mitolojilerde tanrıça motifi önde gelir. Tek tanrı degil yaratıcı tanrıça toprak ana vardır. Gai örnegi gibi.

Oydsseus maceraları esnasında dolaştıgı tüm ülkelerin egemenleri gene kadındır.

Tüm bunlara karşın sen hala kadının ikinci planda mı oldugunu iddia edeceksin.

saygılarımla

Khaldun
08-06-2009, 23:19
Kadını erkekten ayıran da nedir ? Öncelikli sorulması gereken şey "İnsan Nedir?" , "İnsan neden var" . . . Soruları cevaplandırdıktan sonra kadının da erkeğinde ne olması gerekiyor merak ediyorum.

dilaver
08-06-2009, 23:31
mehmedim salihim

http://www.ntvmsnbc.com/id/24970686/#storyContinued#storyContinued

Bak bakalım dünyada neler oluyormuş.

saygılarımla

tensiz.denek
09-06-2009, 00:11
Baştada ben demiştimki lütfen arakadaşlar bu konuyu inceleme zahmetinde bulunsunlar. ve bir İlim ehline Halt etmiş vb. demek ne kadar edeb çizgisinde siz düşünün.
Ben bu başlıkta kimseye "halt etmiş" dediğimi anımsamıyorum nerede bunu söylediğimi gösterir misin?
Başlıkta açtığın ilk mesajında çeşitli yerlerden alıntıladığın görüşlerin ilk ikisinde verdiğin kaynakların doğruluğunu kontrol etmeni istemem terbiyesizlikse evet terbiyesizim ve edeb çizgimi de aştım.

Senin sözlerin
Cinsel seçim mekanizmalarının kadınlara oranla erkeklerde daha iyi çalıştığını söyler. Erkeklerin çocuklarına bakabilecek en iyi kadını seçmek için diğer erkeklerle rekabet etmeleri gerekirken kadınların kendi aralarında böyle bir rekabete gerek yoktur.

Yani Kadın seçme hakkına sahip derecede gelişmemişler. ve Erkekeler Ev Reisi ünvanına sahip olabilecek tekamüldedirler.

Sanırım bahsettiğim "seçme" den kastettiğim şeyin cinsel seçim olduğunu farketmişindir. Eğer erkek, diğer erkeklerle mücadele edip bulabildiği en iyi kadına sahip oluyorsa zaten o kadına ulaşabilen erkeklerin en iyisidir. Dolayısıyla kadın en iyi erkeği elde etmiş olur. Bu bir "haketme" meselesi değildir.
Erkeklerin birbirleri aralarındaki mücadele kadınların birbirleri arasındaki mücadeleye göre daha ölümcüldür. Dolayısıyla mekanizma daha iyi işler. Çünkü evrimin en önemli çarklarından biri olan "ölüm", daha kaliteli erkek genlerin hayatta kalmasını sağlamıştır. Zaman içinde bu ölümlerle daha az kaliteli olan erkek genleri daha hızlı ortadan kalkarak gen havuzunda erkeklerin kadınlara oranla daha hızlı bir evrilmesini sağlamıştır. Bu evrilme erkeklerin birbirleriyle rekabet etme konularında daha çok gelişmelerini sağlamıştır. Şiddet, kavga, diğer erkeklerin üzerinde olmaya çalışma, erkeklerde vardır. Savaşları erkekler başlatır. Genelde kadın(kaliteli gen) veya topraktır(diğer erkeklere baskınlık kurma) dır mesele. Bu durum hiçbir halde erkeklerin kadınlara göre "üstün" olduğunu kanıtlamaz. Erkeklerin daha iyi savaştıklarını kanıtlar sadece. Kanıt mı? Ordulardaki kadın oranlarına bakınız.

Ayrıca bunların hiçbirinin erkeğin veya kadının ev reisi olmasıyla uzaktan yakından alakası yok, kurulan aile içinde kimin reis olduğunu sosyal statü belirler.

Bunlar kişisel notlardır. Çocuk isteyip istemediğine karar verirken -oyunculuğu ve sevgisi kasdedilerek- köpekten bahsetmiş. Burada kadını aşağılamıyor.
Aslında Darwin çok derin konuşmuş. Her sözünün altında yedi mana vardır ve bu manaların altındada yetmiş yedi tane anlam varmıymış. Kast etiği şeyler çok iyi düşünülmeli. Öyle herkes yorumlayamaz.
Korkuyla tekrarladığın şu söz Bunlar kişisel notlardır. yani kişisel olunca ayıp olmuyor.

Evet korkuyorum. Örneğini verdiğiniz, içinde 41000'den fazla kelime geçen bir kitapta takıldığınız noktanın çocuk sahibi olmak isteyip istemediğine karar vermeye çalışan bir insanın kurduğu, içinde bir kere "köpek" kelimesi geçen bir cümle olması beni korkutuyor.
Bu korkuyu Darwin'e her sözünü bu kadar derinden incelemen ve altında yatan anlamları ortaya çıkarmaya çalışman ona ne kadar değer verdiğini göstererek yatıştırıyor neyseki.
Darwin bu notu birilerine göndermemiş. Bunu söyleyen ben değilim torununun kendisi. Torunu hemen bir sayfa önce bu notların kağıt parçaları üzerine hızlıca yazılmış karalamalardan ibaret olduğunu söylüyor. Kendisi de bu notun nasıl ortadan kaybolmadığını bilmediğini söylüyor.

ne sizi ne bizi alakader edecek özel şeylerden bahsediyor.
Yani o notları kuşlar okusun diye yazmıştır.

Hayır, otoanaliz düşünmekten zevk alan insanların kendilerini psikolojik olarak rahatsız hissettiklerinde başvurdukları bir iyileşme yöntemdir. Insanların hayatta takılı kaldıklarında konuları biryerlere not alarak kendilerini kendi kendine analiz ettiklieri bir yöntemidir. Kısaca bir psikoloğa gitmekten farksızdır.
Şu an çalışma masamın etradında aldığım yığınlarca notum var. Aynı Darwin'in kişisel notlarını durup dururken şöminede yakmaması gibi benimde bunları fırlatmak için herhangi bir nedenim yok. Notları sizin veya benim okumam için yazdığını sanmıyorum. Beslediği onlarca güvercin vardı. Evet onlar için yazmış olma ihtimali çok daha büyük.

Herşeyi anladık yazıyı yapıştırdın ama tercüme zahmetinde bulunmadın belkide işine gelmiyordu.
İşime gelmediğinden değil, çevirmeye üşendiğimden çevirmedim. Sende aldığın kaynaktaki yazının doğru olup olmadığına bakmadan yapıştırdın. Bunun üzerine daha fazla gereksiz yorum yapmaya gerek yok.

Bahsedilen alıntı iki kolonu olan bir nottur. Birinci kolon- bu yazının bulunduğu kolonun başında -MARRY- (EVLEN) ikinci kolonun başında -NOT MARRY- (EVLENME) yazıyor. Burada yazar evlendiği veya evlenmediği durumda başına neler geleceğini tartıyor. İşte çeviriyorum:Çocuk -(eğer tanrı uygun görürse), - daimi yoldaş -(yaşlılık dostu)-, insana ilgilenildiğini hissettirecek, sevmeyi ve oynamayı sağlayacak -hernasılda bir köpekten daha iyi- Ev, ve ev ile ilgilenecek birileri- Muziğin sihiri ve kadınca sohbetler. Bu şeyler insanın sağlığı için iyi. Ziyarete gitmeye ve ziyaretçi kabul etmeye zorlanılmak fakat bunlar korkunç bir zaman kaybı.
Bunlar bir kadın düşmanın sarfedeceği sözler değil. Bunlar gösterilerek kadın düşmanı olduğunu iddia etmek karalamadan fazlası değildir. Yaratılışçı sayfalarında bulunabilir böyle yazılar ancak. Genelde bu yazılarla beraber senin ilk mesajında yazdığın gibi 3.tekil yazarlardan alıntıların üzerine yapılan yorumlar bulunur. Darwin'in kendisine ait sadece bir paragrafa rastlanır. Orada kadınların kafataslarının erkeklerinkine oranla daha küçük olduğuna dair gözlemini anlatır ve bunun nedenini sorgular. Başka da bir yazı da bulamazsın. "alt medeniyet seviyesine", "daha eski medeniyet seviyesine", "daha aşağı ırkların özelliklerini taşıdıklarını" gibi yaratılışçı yorumları hiçbiryerde geçmez.

En büyük Darwin babaları bile Darwin'in Kadın Düşmanı! olduğunu fakat bunu yazılarına döktüğünü ifade etmekten çekinmez.
Hangi enbüyük Darwin babası bu darwin in "Kadın Düşmanı!" olduğunu yazmış?

K.C.
09-06-2009, 00:25
sayın Tensiz_denek,
Mehmet Salih'in alıntılarındaki çarpıtmaları/yanlış tercümeleri, üşenmeyip araştırdığınız ve tercüme ettiğiniz için teşekkür ediyorum.

nogada
09-06-2009, 03:24
Akıl Sahipleri yani Filozoflar Ne diyorlar bu işe?

*** Kadın, melek ile şeytan arasında tılsımlı bir köprüdür.
(Raif Necdet Ketselli)

*** Kadınlar, istediler mi, “sahiden” hasta olurlar; hattâ, kibirleri uğruna ölürler bile.
(André Mourois)

*** Kadında hayvan niteliği üstündür. Çünkü kadın, renge ve kokuya düşkündür.
(Mevlana)

*** Dünyada bir kadın için, herhangi bir erkeği etkisi altına aldığını bilmesi kadar zevkli bir şey yoktur.
(Honore de Balzac)

*** Her parasız kadın, koca peşinde koşan bir maceraperesttir.
(G.Bernard Shaw)

*** Öfkeli kadını neler yapabileceği iyi bilinir.
(Vergilius)

***Terörizm beni hiç endişelendirmez. İki yıldır evliyim.
Sam Kinison

***Evlenmeden önce ne yaptım, biliyor musunuz? İstediğim her şeyi..
Henny Youngman

***Bir kadin kisik sesle konusuyorsa birsey istiyor demektir.Sesini yükseltiyorsa bilin ki istedigini elde edememistir...
-Anonim-

***Karisi güzel olan adam mutlu olur. Güzel olmayan ise filozof...
-Sokrates-

***Bir erkek ölürken kipirdayan son yeri, kalbidir. Bir kadin ölürken,dili...
-George Chapman-

***Erkek hissettigi, kadin göründügü yastadir.
-Moltimer Collins-

***Kadin pesinde kosmanin zarari yoktur. Zarari veren onlari yakalamaktir.
-Jack Davies-

***Bir sürü erkek basarisini ilk karisina borçludur. Ikinci karisini da basarisina.
-Jim Backus-

***Kadina inanan, kendini aldatir. Inanmayan da kadini aldatir.
-Çin Atasözü-

***Erken kalkmayan avrat, söz dinlemeyen evlat, mahmuzla gitmeyen at; kapinda varsa kaldir at.
-Türk Atasözü-

***Zengin dullar bir gözleriyle aglarlar, öbürünü kirparlar.
-Miguel De Cervantes-

***Kadin psikolojisini otuz yildir incelememe ragmen büyük soruya cevap bulamadim. Gerçekte kadinlar ne istiyor?...
-Sigmund Freud-

***Bir kadin ayni zamanda hem sevdali, hem anne olamaz...
-Andre Maurois-

Bu nasıl bir mantık,nasıl bir soru,nasıl bir başlık,nasıl bir amaç anlayamadım :D

Saygılarımla...

parmis
09-06-2009, 09:10
Sayın Arkadaşlar,

mehmetsalih bunları ve daha bir çok şeyi takmıyor:) lütfen sinirlenip üzlmeyiniz ya da mehmetsalih'e uzun cevaplar yazmayınız okumak gibi bir alışkanlığıo olmadığını sanıyorum..

Bırakın kendi hayalleriyle yaşasın:) uyandırmayın lütfen...

parmis Güneşin_kızı

Yergin
09-06-2009, 16:58
Kısa cevap yazalım o zaman sayın Parmis :)

Başlığı açıp soran kişi

Seni doğuran annen insan mı değil mi?

Buradan yola çıkarak yaptığın yanlışı farketmen dileğiyle.

Saygılar

K.C.
09-06-2009, 17:09
Başlığı açıp soran kişi

Seni doğuran annen insan mı değil mi?
Sözün bittiği anlar vardır,
Mehmet Salih aynı şeylerin/düşüncesinin annesi için de geçerli olduğunu söylemişti en az iki yerde.

-InVi-
09-06-2009, 17:17
bu nasil bir mantik , bu ne bicim bir tavir.....
yani din elestirisini anladik,
müslümanlarinda hakli olabilecegi konulari anladik'da
ama kadinlari sirf cinsiyetlerinden dolayi hor görmeyi cidden anlamiyorum....
mehmetsalihim,
sana bu forumda kimse yardimci olamaz,
mutlaka bir bilirkisiye görünmelisin......tedavi biraz zamanini alacak ama olsun,
sosyallesip geri döndügünde faydali oldu diyeceksin....

ibrahim_361
09-06-2009, 18:50
nasıl baktıına bağlı salih.EDİT

mehmetsalih
09-06-2009, 22:04
Selam,

Sayın Tensiz.denek bey,

Çırpındıkça rezil olduğunuzun farkına varın. Şu atıfta bulunduğun sözleri hatırlatayım sonra reziliğini açıklayayım. Diyorsun ki ''Halt Etti'' demedim. Ben seni demiyorum senin kafadaşların söylediğini -İşine gelince tevil işlerine yaradığı -işlerine gelince atığı KAFA.

SEN<: Sanırım bahsettiğim "seçme" den kastettiğim şeyin cinsel seçim olduğunu farketmişindir. Eğer erkek, diğer erkeklerle mücadele edip bulabildiği en iyi kadına sahip oluyorsa zaten o kadına ulaşabilen erkeklerin en iyisidir. Dolayısıyla kadın en iyi erkeği elde etmiş olur. Bu bir "haketme" meselesi değildir.

Ya arkadaş bu kadar saptırmanın ve tevil yapmana bir türlü anlam veremiyorum. Ya bende anlama sorunu var -yada sende. Kısa şunu söylesen: ''Erkekler Kadın seçiminde özgür ve irade sahibidirler. Ve en iyisine ulaşmak için mücadele ederler. Burada AKIL devreye girer.
Ama Kadın ise ''SEÇEN DEĞİL SEÇİLENDİR''

SEN< DİYORSUN
kadın en iyi erkeği elde etmiş olur.
AMA BU ELDE ETME KENDİ ÇABASI DEĞİL BİR iNSANIN ÇABASI.
Nasıl İnsanlar pazarlık yaparken en iyi malı almaya çalışıyorlar -ve o mal en iyi kişinin eline geçmeyi hak ediyor. İşte senin TEVİL etmeye çalıştığın noktada bu yolda.

SENİN< TERCÜMEN
(kadın) hernasılda bir köpekten daha iyi (bu yüzden hayartın bir köşesine yerleştirin)
:D

Diğer yorumlara!!! gelince... Evela bu eleştiriler!!! ilmi değil tahmini ve hisi olduğundan yaf yetiştirmek bizim işimiz olmasa gerek.

Sevgi...

mehmetsalih
09-06-2009, 22:18
Selam,

ama kadinlari sirf cinsiyetlerinden dolayi hor görmeyi cidden anlamiyorum....

InVi bey,
Siz herhalde birçok kişi gibi lafın dikeninden anlıyorsunuz. Yani lafın en uc noktasını alıp birilerine batırmak ve bundan pay çıkarmak istiyorsun. MERAK ETME ZATEN BU MESLEK VARDIR. ve İnsanlık bu konuda uzman. Yani İnsanların aciz kaldığı durumlarda iftira-kötü yorum başlar. Halbuki eğer Kadına nasıl baktığımı bir bu gözden bakasanız ne kadar değer verdiğimi anlarsınız. Gümüşe altın demek gümüşü küçümser. Kadın-Erkeke eşitliği dersen sen yok edersin bunları. Kadın başka bir varlık, Erkekete başka bir varlık. Ama nesileri aynı.

Nasıl İnsanın kökeni Toprak ama toprak değil. Topraktan nasibini alması Toprak olamazda. veya Maddenin hal değişmesi. Üzüm içki yapılabilir ama İçkiye üzüm dersen işte o zaman problemler olur. ERKEK AYRI BİR VARLIK. Kadın ise genelikle İÇ GÜDÜYLE HAREKET EDEN BİR VARLIK. Hayvanları küçümsediğniz ve değer vermediğiniz için bu size garip geliyor. Kediye değer vermediğiniz, Köpeği vahşi ve kötü gördğünüz, Koyunu aşağılık bildiğinizden kaynaklanıyor herşey -OYSA zaten bana göre İnsanların hepsi hayvan, (maddesel ve canlılık boyuta)

İnsan beş kısımdır. Madde, Bitki, Hayvan, Duygu ve Saf zihin. İşte bu SAF ZİHİN KADINDA YOK. AMA HAYVANDAN DAHA ÜSTÜN. VE bütübn Filozoflar veya işin ehli böyle derler. Ama tahta akıl veya taklitçi zihin sizin gibi düşünür.

Sevgi...

-InVi-
09-06-2009, 22:46
bence bir seans yeterli olmayabilir...

azınlık
09-06-2009, 22:47
İnsan beş kısımdır. Madde, Bitki, Hayvan, Duygu ve Saf zihin. İşte bu SAF ZİHİN KADINDA YOK.

Sanki saf zihni görmüşsün gibi konuşmuşsun hocam? Nedir bu saf zihin?

A.

mehmetsalih
09-06-2009, 22:50
Selam,

Sizin şuanda içinde olmanız mümkün olmayan şeydir.

Sevgi...

azınlık
09-06-2009, 22:59
Sizin şuanda içinde olmanız mümkün olmayan şeydir.

Kavanoz gibi bişey yani ... değilim tabi. Ama hani erkekte var da kadında yok ya ... nasıl oluyo?

A.

mehmetsalih
09-06-2009, 23:17
Selam,

Kadın Kişileri esas alır. ve en yüksek makamıda olayları konuşmaktır. ve Kadın anlık ve zaman dışına ulaşma imkanı yoktur.

Hamfendi sizde tabiki olmaz.

Sevgi...

azınlık
09-06-2009, 23:19
ve Kadın anlık ve zaman dışına ulaşma imkanı yoktur.

Yoga ve meditasyon yapsa bile mi?

A.

mehmetsalih
10-06-2009, 00:04
Selam,

Rüya veya Hayal görebilir :D

Sevgi...

frodo
10-06-2009, 01:05
Bu başlık ve içeriğine yeterince katlandık. Ama artık midem kaldırmaz oldu. Mehmet
Salih gibi dünyaya 1 kaç yüzyıl geç gelmiş kafaları teşhir etmeye yarasa da forumlarımızda
yer alması işkenceden beter.

Başlık kilitleniyor ve komple sandık odasını boyluyor.