Orijinalini görmek için tıklayınız : CHE avatarları yasaklansın
Akhenaton
08-05-2009, 16:19
Alkol ve tütün baronlarının dünya çapındaki kahramanı CHE fotoğrafları kişiler üzerinde sigara bağımlılığı yaptığından tüm forumlarda yasaklanmalıdır.CHE fotoğrafları Lise çağından itibaren genç insanları sigaraya teşvik etmekte toplumun sağlığını önemli derecede tehdit etmektedir. :mad:
http://www.resimkoy.net/images/heoeait0d8.jpg (http://www.resimkoy.net/resim.php?resimid=heoeait0d8.jpg)
Şaşırdık.
İçinin zararından bahsedeceğinizi zannettik, dışı çıktı.
Karizma el aman.
Hayatı zaten roman.
Kıskanmıyoruz desek yalan.
Yakışıklı adam vesselam.
Elindeki pürodan öte bizi yaşadığı hayat ilgilendirdi. Gösterdiği eylemselliğin milyonda birini kendimizde görsek eleştireceğiz. Adanmışlık, idealizm ve inanç konularına hiç girmeyelim çıkamayız.
Sn. akhenaton,
Zatın elindeki püro Havana'da yapılan, tüm ablukaya rağmen Küba'nın özgürlüğünü bu güne kadar sağlayan birinicil ekonomik varlıktır. Sağlığa zararı bir yana özgürlük ve egemenlik için hiç de fena değildir.
puro mu sağlığa daha zararlıdır yoksa kapitalizm mi orasını tartışmak lazım :)
Alkol ve tütün baronlarının dünya çapındaki kahramanı CHE fotoğrafları
Arkadaş Marlboro'nun kovboyundan söz edicekti herhalde.karıştırmış..
serüvenci
08-05-2009, 19:36
"madem Che fotoğrafları sigara içmeyi teşvik ediyor, sen neden Che'nin fotoğrafını koyarak sigara içimini teşvik ediyorsun?" gibi bir soru soran olmamış. ben iliştirmiş oldum. yahu arkadaş bir Che kalmıştı gözüne batan, onu da söyledin rahatladın, değil mi ? Şimdi sen Che'yi siyonizme ve batı tarih anlayışına bağlarsın, ben de sana tuhaf tuhaf bakar gülerim. aslında o durumda ağlanacak durumdasındır. ben gülünce "güzel bir şey yaptım, ondan gülüyor" dersin.
sn Akhenaton,
Che'nin elinden bırakmadığı alalade bir filitreli sigara olsa eleştirilerinizde belki haklı olabilirdiniz. Ancak o puro Fidel'dir, Kübadır...
Akhenaton
Seni hiç muhatap almayı düşünmüyorum ama kendini öyle komik duruma düşürüyorsun ki. Açtıgın ırkçı bir başlık herhalde sandık odasını boylamış gene. Şİmdi ise ezilen halkların degerlerine saldırmaya başladın. Aslında iyi oluyor. Senin gerçek yüzün ve insanlıga düşman yapın teşhir oluyor.
Bak bakalım bu başlıkta Che'yi yeren kaç kişi bulabileceksin. Che özgürlügün, direnişin, paylaşımın sembolüdür. Che tüm dünya halklarının ve ezilenlerin, başkaldırınnın, insanlıgın sembolüdür. Sen ve senin gibiler onun hatırasına bir yapraklık gölge bile edemezsiniz.
Buna ne senin ne de senin efendilerinin gücü yetmez. Ama devam et sen kendini teşhir et, tecrit et. Başka bir müdahaleye gerek de kalmasın.
İnsanlıga, insanlıgın degerlerine, insanlık adına savaşanlara bu kin olsa olsa sınıfsal bir kin olabilir. Devamlı insanlık degerlerini yok etmeye çalışan, hayali teoriler ve lafızların arkasında kendini saklayan, insanlıgın tüm degerlerini yok etmeye çalışan bir anlayış ancak insanlıgı köle etmeye çalışan bir anlayıştır.
Bu kin hastalıklı bir beynin mi ürüdür yoksa finansal olarak beslenen bir kişiligin mi ürünüdür işte bunu ayırt etmekte zorlanıyorum.
saygılarımla
eylemsel
08-05-2009, 20:18
Sayın Akhenaton,Che teorik düşünceleri ve yaşam pratigi ile örnek olmuş ender insanlardan biridir. Liseli gençler için iyi birşey yapılmasını istiyorsanız Kurtlar Vadisi gibi şiddeti ve ayrımcılıgı öven yada samanyolu tv de gösterilen anlamsız nistik öyküleri konu alan, insanı gerçeklikten uzaklaştıran dizilerin kaldırılmasını önerseydiniz daha iyi olurdu. Che ile ilgili olarakta görsellikten sıyrılmanız daha iyi olur. Görsellik fanidirhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif
Akhenaton
08-05-2009, 20:21
Seni hiç muhatap almayı düşünmüyorum ama kendini öyle komik duruma düşürüyorsun ki. Açtıgın ırkçı bir başlık herhalde sandık odasını boylamış gene. Şİmdi ise ezilen halkların degerlerine saldırmaya başladın. Aslında iyi oluyor. Senin gerçek yüzün ve insanlıga düşman yapın teşhir oluyor.
dilaver,
öncelikle solcuların şu tipik provakatif cümlelerinden vazgeç.
İkinci beni muhatap alabilmen için oldukça bilgi , belge ve entellektüel birikime sahip olman gerekir ki , 3 tane lenin cevirisi buna yetmez.
üçüncü sorun , açmış olduğum başlık korucu sorunuyla ilgili olup ırkçılık veya olmadığını bırakta okuyucu karar versin,
sen faşistmisin hemen okuyucular adına karar veriyorsun.
varsa başka sıkıntın söyle cevabını vereyim.
[/quote]
Bak bakalım bu başlıkta Che'yi yeren kaç kişi bulabileceksin. Che özgürlügün, direnişin, paylaşımın sembolüdür. Che tüm dünya halklarının ve ezilenlerin, başkaldırınnın, insanlıgın sembolüdür. Sen ve senin gibiler onun hatırasına bir yapraklık gölge bile edemezsiniz.
Dostum sen bunları Liselilere anlat.
O bölgenin uyuşturucu dosyasını açtırma ,
Nerde böyle bir hareket varsa bilki arkasında uyuşturucu baronları vardır.
Buna ne senin ne de senin efendilerinin gücü yetmez. Ama devam et sen kendini teşhir et, tecrit et. Başka bir müdahaleye gerek de kalmasın.
Benim yahudi ezoterizmi = komünist olmadığımı forum değil dünya biliyor, o yüzden geçelim bunu.
İnsanlıga, insanlıgın degerlerine, insanlık adına savaşanlara bu kin olsa olsa sınıfsal bir kin olabilir. Devamlı insanlık degerlerini yok etmeye çalışan, hayali teoriler ve lafızların arkasında kendini saklayan, insanlıgın tüm degerlerini yok etmeye çalışan bir anlayış ancak insanlıgı köle etmeye çalışan bir anlayıştır.
Kimin kime çalıştığını istersen teke tek masaya yatıralım, wallsreet bankacılarının parası , churchill'in vizesiyle yapılan operasyonun neresi halka ve insanlığa ait tüm forum sayende görmüş olur.
Ne dersin.:)
Akhenaton
08-05-2009, 20:29
Evet bu başlık siyaset tartışma başlığı değildi fakat Feodal Solcularımız için Sosyalizm ayetleri insan hayatından daha değerli olduğu için Mitleri koruma söylemine giriştiler.Halbuki söyle deseler anlardım, CHE'nin elinde sigara-puro olan resimleri yerine farklı resimlerini kullansak gençler adına daha iyi olur.
Belki bir gün......:(
Akhenaton
08-05-2009, 20:53
Kurtlar Vadisi gibi şiddeti ve ayrımcılıgı öven yada samanyolu tv de gösterilen anlamsız nistik öyküleri konu alan, insanı gerçeklikten uzaklaştıran dizilerin kaldırılmasını önerseydiniz daha iyi olurdu. Che ile ilgili olarakta görsellikten sıyrılmanız daha iyi olur. Görsellik fanidirhttp://www.turandursun.com/forumlar/images/icons/icon7.gif
Onları bir dönem yaptım.:)
Fetullahın sümüklüleri diye.:)
Nerde uygunsuz tip var arkasına kasıtlı olarak Atatürk resmi koyularlar dikkat ederseniz.
Onlar bitti sıra burda.:)
haha gerçekten komik başlık alabiliyorsan o puroyu al akhenaton cubanın meşhır habana purosu.. sen che ye bakınca sigara bağımlılığı görüyorsun oysa biz bakınca pisliklerin temizlenmesini görüyoruz...
Akhenaton
09-05-2009, 17:08
haha gerçekten komik başlık alabiliyorsan o puroyu al akhenaton cubanın meşhır habana purosu.. sen che ye bakınca sigara bağımlılığı görüyorsun oysa biz bakınca pisliklerin temizlenmesini görüyoruz...
Kızılordu ben keyfimden M-L yahudi dinidir demiyorum.Bak yine beni onayladın. Amaç insanmı yoksa M-L ayetlerimi.Ben gerek CHE ye bakarken gerekse Marlboro kovboyuna bakarken, tehdit edilen insan yaşamı görüryorum. Ama senin için insan hayatın bir anlamı olmadığı belli.:)
Demekki neymiş herkesin kendi kutsalı insan öldürebilir, akşama kadar Müslümanlara taş atılmamalı imiş..:)
Rtük gibi valla..
Her türlü vahşet,ahlaksızlık,özendirme diz boyu.
Her türlü hormonlu,zehirli gıdanın reklamı serbest
Sigara görüntülerine buzlayarak sansür..
Ne o...? Sigara sağlığa zararlı..! gençleri koruyoz..! ...! hadi ya..?
Eee..! Eli silahlı adamlar zararsızmı..
Keşke gençlere kötü örnek bir tek Che'nin elindeki sıgar olsaydı..
Rtük gibi valla..
Her türlü vahşet,ahlaksızlık,özendirme diz boyu.
Her türlü hormonlu,zehirli gıdanın reklamı serbest
Sigara görüntülerine buzlayarak sansür..
Ne o...? Sigara sağlığa zararlı..! gençleri koruyoz..! ...! hadi ya..?
Eee..! Eli silahlı adamlar zararsızmı..
Keşke gençlere kötü örnek bir tek Che'nin elindeki sıgar olsaydı..
sevgili mep sana aynen katılıyorum.. ayrıca chenin avatarında alkol hiç yok kaldıki pro içtiği için gidip puro içmeye başlayan kaç kişi var burda söyliyebilir mi?? che ye nasıl baktığın önemlidir sen che de sigara bağımlılığı görüyorsun buda bu yaşıma kadar duyduğum en garip şey kafamı buluyorsun anlıyamadım ama che avatarının yasaklanması sadece faşist sitelerde var orda koyduğun zaman moderatörden uyarı gelir avatarını değiştir diye.. ama onlar bile siyasi olduğu için istemez sen tutmuşsun puroya takımışsın ben sigara kullanmıyorum sigara içilmesinede karşıyım ama senin yaptığın şey çok açık bence...
bu ülkede hatta dünyada o kadar kötü şey varki onlara savaş aç bence che ile ugrasma tüm sigara içen babalara çocuklarına kötü örnek olduğu için savaş aç forum reklamlarında kullanılan okadar kötü şey var ki onlara savaş aç yani faydalı işler yap kımse puro bağımlısı olmadı olmazda merak etme..
son olarak ben herkesi che avatarı kullanmaya davet ediyorum ;)
Kapitalizmin tek bir amacı vardır, sermayenin genişleyerek yeniden üretilmesi. Sistem bunun için hiç bir şeyden çekinmez. Her şeyi metalaştırır ve alınır satılır yapar. Sanat ve bilim ve sanatçı ve bilim adamları gibi tüm deger yargıları ve ahlak ilkeleri de bundan nasibini alır. Alınıp satılamayacak, deger üretemeyecek hiç bir şey kalmamıştır onun için.
İşte bu yozlaştırma, degersizleştirmedir kapitalizmi tehlikeli yapan. Bir taraftan sistem kredi kartları, borçlandırma vs yoluyla çalışanları ekonomik açıdan köle ve bagımlı duruma getirirken diger taraftan da buna karşı çıkmayı, direnmeyi saglayabilecek tüm insanlık degerlerini soysuzlaştırır. Soysuzlaştıramadıklarını da magazinleştirir.
Che dünya halkları ve ezilenler için devrimi, fedakarlıgı, paylaşımı, direnmeyi ve başkaldırıyı simgeler. Bunu yokedemez sistem. O zaman onu meta haline getirir. İster ki Che den geriye sadece tişört reklamları ve puro reklamları kalsın. İnsanlar onu bununla hatırlasın.
Aynı olayı ülkemizde de yapmaya çalışıyorlar. Deniz Gezmişi yok etmeye içini boşaltmaya çalışıyorlar. Denizin Yaşasın Marsizm Leninizm diye idam sehpasında haykırarak kendi iskemlesini tekmeleyişi unutturulmaya çalışılıyor. Sıradan bir kemalizm savunucusu haline getirilmeye çalışılıyor. Deniz'in gene idam sehpasındaki Yaşasın Kürt ve Türk Hallkı sözleri belleklerden silinmeye çalışılıyor.
Bu olaya böyle bakamazsak gerçekleri görmemizde mümkün degil. Ne yaparlarsa yapsınlar ne Che'yi dünya halklarının gözünde karikatürleştirmek ne de Deniz'i Türkiye halkı nezdinde magazinleştirebilmek mümkün olmayacaktır.
İnsanlık artık sosyalim ile kölelik ve barbarlık arasında bir seçim noktasına gelmiştir. Bir tarafta sosyalizm in sembolü Che, diger tarafta da onu tişörtlerle hatırlatma ve pasifize etmeye çalışan kapitalizm ve onun sadık savunucuları.
Zaten başlık sahibinin amacı da bundan başka bir şey degildir. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.
saygılarımla
Sevgili kızılordu.
Bu eylemini destekliyorum ve bir hafta boyunca ben de Che avatarını kullanarak bu gerici düşünce yapısını protesto ediyorum.
Herkesin de Che'nin hala yaşadıgını ve degerlerinin ölmedigini anlamasını istiyorum. En azından ben sag oldukça. :eek:
saygılarımla
Amacın üzümü yemek değil de bağcıyı dövmek olduğu tipik bir çıkış!
Che'nin purosu gençliğin sağlığına zararlıymışmış... Gençlik eğer Che gibi devrimci olabilecekse isterse hap kullansın! Şu sistemin uyuşturmasından daha kötü olamaz herhalde.
Che devrimcidir o yüzden karşıyım demek yerine kişi üzerinden psikolojik savaş yürütmeye çalışmak samimi bir davranış değildir.
Che Amerikan emperyalizmine karşı durmuştur, ben buna karşıyım demenizde herhangi bir mani yoktur. Bunu dile getirin onun üzerinden tartışalım.
Saygılar
Eylemi destekleyecek arkadaşlar için Che avatarının avatar dosyasının 16 cı sayfasında oldugunu belirteyim, zorluk çekilmesin.
saygılarımla
evrensel-insan
09-05-2009, 18:11
Saygideger arkadaslar;
Kisiler ortaya attigi dusunceleriyle degerlendirilmelidir. Kisisel yasam ve davranislariyla degil.
Saygilarimla;
evrensel-insan
Amacın üzümü yemek değil de bağcıyı dövmek olduğu tipik bir çıkış!
Che'nin purosu gençliğin sağlığına zararlıymışmış... Gençlik eğer Che gibi devrimci olabilecekse isterse hap kullansın! Şu sistemin uyuşturmasından daha kötü olamaz herhalde.
Che devrimcidir o yüzden karşıyım demek yerine kişi üzerinden psikolojik savaş yürütmeye çalışmak samimi bir davranış değildir.
Che Amerikan emperyalizmine karşı durmuştur, ben buna karşıyım demenizde herhangi bir mani yoktur. Bunu dile getirin onun üzerinden tartışalım.
Saygılar
alkışlıyorum imhotep...... anlıyana bu sözler yeterli...
1 hafta che avatarı kullanalım sizde katılın....
Demekki neymiş herkesin kendi kutsalı insan öldürebilir, akşama kadar Müslümanlara taş atılmamalı imiş
valla Che'nin purosundan yola çıkıp böyle bi sonuca varmak....!
Şart olsun ben bile yapamam bunu yahu..!
Demek benden daha keskin zekalar olabiliyomuş..:(
Alkol ve tütün baronlarının dünya çapındaki kahramanı CHE fotoğrafları
Arkadaş Marlboro'nun kovboyundan söz edicekti herhalde.karıştırmış..
üstadımızın derin analizlerine karşı kapıda kırmızı ambulans ve görevli hızır
paşaları hazır tutuyorsanız sizi, kınarım hemde şiddetle :)
üstadımızın derin analizlerine karşı kapıda kırmızı ambulans ve görevli hızır
paşaları hazır tutuyorsanız sizi, kınarım hemde şiddetle :)
Demekki neymiş herkesin kendi kutsalı insan öldürebilir, akşama kadar Müslümanlara taş atılmamalı imiş
Analiz nası ama..
Du bi analizde ben yapayım,
Yahu şu yaratıcı Domuzu haram kılana kadar,İçkiyi,uyuşturucuyu,sigarayı haram kılaydı ya,Domuz bunlardan dahamı zararlı yahu..? ( Bak Che'nin purosu nerelere dayandı .:D )
Protesto ediyorum..Hepimiz che, hepimiz hrant Dink'iz..:D..
Ama ne karizmatik ve yakışıklı bir adammış che değil mi?Purosu kendisine daha da bir hava veriyor..
Akhne,senin egoist nickinle beraber kullandığın, puroyu çekerken gözleri dışarı pörtlemiş kedine ne oldu?..Avatarını akhenaton yapmış akabinde havaya girmişsin..
Not:Üzülme üzülme sana uygun mısırlı da oluruz yarın bir gün..
unutmamak gerekirki arkadaşlar bu akhenaton adlı kişi daha önce foruma girdiğinde egoiste olarak girmişti ve o zamanki avatarında ağzında kocaman SİGARA olan bi kedi vardı.... hayvanları bile alet etmiş bu duruma yazık yazık..... placebo unutmamış bu avatarı :)
Akhenaton
09-05-2009, 19:41
Birde Tekstil baronları var, onuda atlamayalım tabi.
Tişörtü giyenlerin birden hayatın her türlü gerçeğini anladığı kutsal giyisi.
http://img24.imageshack.us/img24/1566/26572cheguevaraposters.jpg (http://img24.imageshack.us/my.php?image=26572cheguevaraposters.jpg)
Linç ama demokratik, sürü psikolojisi ama sol tandanslı.
Yeter ki bir alfa bulunsun içlerinde.
iyi de tekstilin bilmemnenin che ile ne alakası var?
islamın da, allah'ın da kendine göre çok iyi bir ticari boyutu var.
iyi allahı da yasaklayalım her yerden? bana uyar?
hasta siepmre comandante che guevara....
Linç ama demokratik, sürü psikolojisi ama sol tandanslı.
Yeter ki bir alfa bulunsun içlerinde.
Seni mi kıracaz qw,beğenmediysen sağ tandansta yaparız..Hem de betalısından.:D..Hitler avatarı kullanmak caizmidir?
Gerçi sen bu aralar bir tandans karmaşası yaşıyosun ya neyse..Çözemedim.Sol beğenmiyorsun,sağ beğenmiyorsun..Cık cıkk cıkkk..:p
Sevgili Akhenaton,
Unutma ki seni Başbuğunun da elinden sigara düşmezdi,rakıyı da leblebi ile içermiş rahmetli.
Ben şahsen onların yolundan ayrılmıyorum,ya bağımsızlık ya ölüm diyenlerdenim.
Akhenaton
09-05-2009, 20:22
unutmamak gerekirki arkadaşlar bu akhenaton adlı kişi daha önce foruma girdiğinde egoiste olarak girmişti ve o zamanki avatarında ağzında kocaman SİGARA olan bi kedi vardı.... hayvanları bile alet etmiş bu duruma yazık yazık..... placebo unutmamış bu avatarı :)
Yo unutmadım , işte bizlerde böyle alıştırıldık bu merete. Şimdi bir öneri yapıyorum, vatandaş solcu diye ona herşey mübah oluyor.:)
Aslında CHE avatarı yasaklansın oldukça ironik bir başlık.:)
Herkes kimliğinden sıyrılıp çember içine dışarıdan baksa belki bazı şeyler
değişecek.:)
Akhenaton
09-05-2009, 20:29
Sevgili Akhenaton,
Unutma ki seni Başbuğunun da elinden sigara düşmezdi,rakıyı da leblebi ile içermiş rahmetli.
Ben şahsen onların yolundan ayrılmıyorum,ya bağımsızlık ya ölüm diyenlerdenim.
Valla benim başbuğ gerçek devrimci, onun olduğu yerde küreselciler, uyuşturucu baronları cirit atamaz.:)
Kübadan Sevgilerle ;:)
http://img14.imageshack.us/img14/9574/lsfksdjkjjod5.jpg (http://img14.imageshack.us/my.php?image=lsfksdjkjjod5.jpg)
Tavrımız sigarayamı ?
Gueverayamı ?
Akhenaton
09-05-2009, 20:51
Tavrımız sigarayamı ?
Gueverayamı ?
Sigaralı Ernesto'ya.:)
Fakat Feodal solcularıda unutmamak lazım, nerde hümanizm :) nerde bu millet , nerde bu devlet.:)
forumun mizah bölümü yok mu :)
konu eğlenceye taşınmalı fii haklı :)
Akhenaton
09-05-2009, 21:05
İnsanlar kendini eleştirmeden bu kadar korkmamalı derim ben.:)
Sigaralı Ernesto'ya.:)
Fakat Feodal solcularıda unutmamak lazım, nerde hümanizm :) nerde bu millet , nerde bu devlet.:)
Akhenateon devlet yerinde duruyor yahu ,
Ata ve che yüzyıla damgasını vuran insanlardır bildiğin gibi anlatmaya gerek yok..
Yalnıs hatırlamıyorsam alttakı portre 20 yy. sembolu olarak bilinir..
http://img411.imageshack.us/img411/4944/chea.jpg (http://img411.imageshack.us/my.php?image=chea.jpg)
kubada 3 liderin portresi vardır..
jose marti, atatürk ve ernesto guevara....
Kuba'yi defalarca ziyaet ettim, kizilordu yerden goge hakli, Fidel'in tek gordugumu hatirladigim resmi, Ernesto'nun yanindaydi. kadehimi humanist kahraman, commandante Che Gueverra'nin hatirasina kaldiriyorum. Icimizdeki sinifsiz insan sevgisini canlandiran benim zamanimin gencliginin temsilcisi Che, sen hep yasayacaksin; serefine........
İlahi akhe!
Küba'daki Atatürk büstünü göstererek ne mesaj vermeye çalışıyorsun anlayamadım. Mustafa Kemal tüm dünyanın kabul ettiği büyük bir devrimcidir. Che de öyledir, Lenin de öyledir, Lumumba, Gandhi, Mao da öyledir.
Devrimci devrimciye tercih edilmez sevgili akhe. Hepsi insanlığa hizmet etmiş büyük insanlardır. Mustafa Kemal üzerinden diğer devrimcileri yok saymaya çalışmak da 12 Eylül anlayışının getirdiği anlayıştır.
Saygılar
kubaya hiç gitmediği belli oluyor atatürkün yurtta sulh cihanda sulh sözü tum kubada bilinir tıpkı hasta siempre gibi orda bi tercih yoktur tüm dünya halklarının bağımsızlık özgürlük savaşçılarının liderleri aynı derece sevilir ve sayılır.. che nin birleşmiş milletlerdeki konuşmasını dinlemesi lazım bence:)
kızılsüvari
09-05-2009, 23:32
Bu teoriyi yapan arkadaşa soruyorum...: Hiç CHE yüzünden sigaraya başlayan bir salak görmüş mü..? yani her sey bitti bütün sigara tekellerinin reklamları bitti CHE'nin özendirici rolü kaldı bırak bu işleri arkadaş standup yapmaya çalışma... :)
Akhenaton
09-05-2009, 23:48
İlahi akhe!
Küba'daki Atatürk büstünü göstererek ne mesaj vermeye çalışıyorsun anlayamadım. Mustafa Kemal tüm dünyanın kabul ettiği büyük bir devrimcidir. Che de öyledir, Lenin de öyledir, Lumumba, Gandhi, Mao da öyledir.
Devrimci devrimciye tercih edilmez sevgili akhe. Hepsi insanlığa hizmet etmiş büyük insanlardır. Mustafa Kemal üzerinden diğer devrimcileri yok saymaya çalışmak da 12 Eylül anlayışının getirdiği anlayıştır.
Saygılar
Mimar ,
Aslında başlıkta bir çok ironi mevcut.:)
Yurdum CHE'cileri genelde Burjuva Kemal söylemi yaparlarya.:)
Ha bu arada Muhammette devrimcidir.Toplumunu yapısal olarak
değiştirmiştir.Şimdi sadece toplumları kızıl yapana devrimci dersek , devrim ne diye sormak lazım, devlet esaretimi. :)
Akhenaton
09-05-2009, 23:50
: Hiç CHE yüzünden sigaraya başlayan bir salak görmüş mü..?
Valla Tişörtünü giyip kendine marjinal hava yaratmaya çalışan o kadar çok kişi gördümki söye yolda bir yürüsen sende görürsün.:)
http://img151.imageshack.us/img151/5346/img9t.jpg Akhenaton,
Uzun süre Egoiste olarak kullandığın avatar buyken tutup böyle bir çıkışta bulunman biraz komik olmuyor mu sence ?
En buyuk devrimci Mustafa Kemal Atatürk' tür ... Ama Che yi de severim. Bu arada avatar atmayı bilmiyorum nedense öğrenmedim:)
parmis Güneşin_kızı
Akhenaton
10-05-2009, 00:16
Uzun süre Egoiste olarak kullandığın avatar buyken tutup böyle bir çıkışta bulunman biraz komik olmuyor mu sence ?
Buna başlıkta açıklama getirmiştim ama, okumamışsın.Sayfayı geriye sar. http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/music_singguitar.gif
hap vaar cigara varrr olayına dikkat çekmek istiyoruz netekim :D
Mimar ,
Aslında başlıkta bir çok ironi mevcut.:)
Yurdum CHE'cileri genelde Burjuva Kemal söylemi yaparlarya.:)
Ha bu arada Muhammette devrimcidir.Toplumunu yapısal olarak
değiştirmiştir.Şimdi sadece toplumları kızıl yapana devrimci dersek , devrim ne diye sormak lazım, devlet esaretimi. :)
Burjuva Kemal diyenlerin günahları boynuna. Bu konuda onlarla yeteri kadar tartışıyorum zaten ama kalkıp birileri burjuva kemal diyor diye Che'yi olmadık şekillerle eleştiriye kalkmak da anlamsızdır.
Devrimci nedir dersen, sadece komünist devrimi yapana devrimci denmez. Spartaküs de Muhammed de tarihteki devrimci şahsiyetlerdir.
Saygılar
sevgili one
Siz de bir che avatarı yükleyerek fazla sözü giderebilirsiniz aslında. Toplu bir tepki var ve bu dogal bir tepki. Uzun söze ne gerek var, eylem zamanı. :D
Başlık sahibine uyarıda bulunmuştum, kaç kişi Che'ye karşı çıkar say diye. Yanıt anlamlı oldu. Başlıkta sadece Che avatarı oldu. Gerçi o bunun da farkında degil.
Üstelik Che avatarını alan insanlar ML falan de degil ama sadece insan.
İnsanlık degerini mi yükseltecegiz. Bu başlık için Che avatarı yeterli bir cevaptır. Elbette anlayabilene.
saygılarımla
Akhenaton
10-05-2009, 02:03
Spartaküs de
Saygılar
Bak işte buna katılmam.Bu sadece münferit bir olaydır.Münferit olayların devrimle alakaları olamaz.Bilimel tarih anlayışında panteyede belirtmiştim bunu.Ordan devam et istersen .Bende Titus Livius'tan yazmaya devam ederim.:)
Akhenaton
10-05-2009, 02:06
sevgili one
Siz de bir che avatarı yükleyerek fazla sözü giderebilirsiniz aslında. Toplu bir tepki var ve bu dogal bir tepki. Uzun söze ne gerek var, eylem zamanı. :D
Başlık sahibine uyarıda bulunmuştum, kaç kişi Che'ye karşı çıkar say diye. Yanıt anlamlı oldu. Başlıkta sadece Che avatarı oldu. Gerçi o bunun da farkında degil.
Üstelik Che avatarını alan insanlar ML falan de degil ama sadece insan.
İnsanlık degerini mi yükseltecegiz. Bu başlık için Che avatarı yeterli bir cevaptır. Elbette anlayabilene.
saygılarımla
Feodallik aşılamadığı sürece CHE'ler leninler,stalinler , muhammetler, isalar daima olacaktır.
Bunlar batının diyalektik kurgusunun bir parçalarıdır.
İşin garibi ne biliyormusunuz dilaver, siz beni ırkçı sansanızda eski
marksistim.:)
Arkadaşlar yahu, öz avatarlarınza ne zaman döneceksiniz?
Ben daha ne kadar herkesi birbiri sanma çilesini çekeceğim.
bir ara deli_cevat geldi sandım. :)
Bir de mutezile mep'in eski avatarını almış.. ben de mep yazıyor sanıyorum.. uyanmam geç oldu..
:( Lütfen yaşlı, hasta ve bunak kadınları da düşünün biraz. :D
Lütfen yaşlı, hasta ve bunak kadınları da düşünün biraz. :D
Önce yaşlı hastalıklı bunak devrimcilerin haklarına saygı gösterecegiz ondan sonra gerisine bakacagız. :eek:
Bu bir tepki KC kendiliginden gelen ve dogal bir tepki ve çok güzel bir tepki. Bir sürü insan biz CHE yiz diye haykırıyor.
Tavsiyem senin de bu eyleme katılmandır.
saygılarımla
Akhenaton
10-05-2009, 03:08
Bu bir tepki KC kendiliginden gelen ve dogal bir tepki ve çok güzel bir tepki. Bir sürü insan biz CHE yiz diye haykırıyor.
Türkiye alıştı buna bir tek Türk olamıyor.
Leninler, stalinler,cheler, muhammetler, isalar, obamalar herşey olunuyor.
İşte en zor olanıda Türk olmak.
biz türk olmayı savunmuyoruz ırkımızla öne çıkmıyoruz insanlığımızla çıkıyoruz burdada sana onca insan cevap verdi sen eski avatarına cevap bile denmıyecekler yanıtlar verdin hatta komik şeyler yazdın amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek bunu herkes anladı....
Şimdi de Che'ye karşı Türk bayrağı!
Bravo vallahi...
Akhenaton
10-05-2009, 13:10
biz türk olmayı savunmuyoruz ırkımızla öne çıkmıyoruz insanlığımızla çıkıyoruz burdada sana onca insan cevap verdi sen eski avatarına cevap bile denmıyecekler yanıtlar verdin hatta komik şeyler yazdın amacın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek bunu herkes anladı....
Siz Türk olmayı içinize sindiremezsiniz.
Bunun sebepleri bellidir.
Türkler sürekli katliam görüyor hep sümen altı veya görmezden gelme.
Bir Türk düşmanı öldürülüyor hepimiz oyuz buyuz.
Bumudur insanlık.
Ben buna sahte insanlık diyorum.
Malesef bizim solcularımız sahte.
Mesela çinde , suriyede, iranda baskı ve şiddet gören Türklerle ilgili tek yazılarını göremezsiniz.
Bizim solcularımız emperyalizmin bu topraklardaki maşasıdır.
Netekim M-L ideolojisini kim yazdırdı değilmi. :)
Akhenaton
Bakalım, Türk Bayrağı ne kadar süre avatarında kalacak.. yoksa o da diğerleri gibi tozlu avatar sandığına mı gidecek ?;)
Göreceğiz...
Che'nin anısına :
Hasta Siempre - Comandante Che Guevara
http://www.youtube.com/watch?v=SynVFM_6ezk
http://www.dailymotion.com/video/x5oi5k_carlos-puebla-hasta-siempre-comanda_music
GODİSLOVE
10-05-2009, 16:54
alacağı tepkiden korkmasa bu insan atatürk te sigara alkol içermiş onuda yasaklayalım derdi emin olun.
Akhenaton
10-05-2009, 17:29
alacağı tepkiden korkmasa bu insan atatürk te sigara alkol içermiş onuda yasaklayalım derdi emin olun.
Kimse Atatürke tepki vermez endişelenmeyin.
Siz Türkiyede yaşamıyormusunuz yoksa.:)
Sn. Akhenaton,
Geri adım atmak insanı küçültmez. Bilakis yüceltir.
Her attığımız adım emin olun ki düz değildir.
Olmaması da gereklidir. Çünkü dünya coğrafyası bellidir.
Doğruya ulaşmak için bazen geri, bazen yan adımlar da atmalıyız.
Bizim oralarda domuz tuzağı denen bir tuzak vardır.
Sadece domuzlar düşer. Diğer hayvanlar için hiçbir tehlikesi yoktur.
Yapımı basittir.
Çelik bir teli kravat şekliyle çembe pozisyonuna getirirsiniz. Ucunu da sağlam bir ağaca bağlarsınız.
Geri dönmesini beceremeyen hayvanın burnundan o çelik tel geçti mi ileriye ite ite kendi kendini boğar.
Üzücü bir son.
Nerden aklımıza düştü bilmem.
milomanara
10-05-2009, 18:47
Mesele Che'nin yasaklanması değil her hangi bir ifade şeklinin yasaklanması ve kendini diğerlerinden yukarda görme ve müdahale etme vasfını kendinde bulma ruh hastalığı.
aaaaaaaaaaa herkesin avakarı che olmuş yaw.
Akhenaton
10-05-2009, 19:52
Mesele Che'nin yasaklanması değil her hangi bir ifade şeklinin yasaklanması ve kendini diğerlerinden yukarda görme ve müdahale etme vasfını kendinde bulma ruh hastalığı.
Güneşler yörüngelerinde bir fırtına gibi dönerler.Bu onların yolculuğudur. Değiştirilemez arzularını izlerler.Bu onların soğukluğudur. http://serbestpanel.com/forum/style_emoticons/default/beer.gif
Sn. Akhenaton,
Geri adım atmak insanı küçültmez. Bilakis yüceltir.
Her attığımız adım emin olun ki düz değildir.
Olmaması da gereklidir. Çünkü dünya coğrafyası bellidir.
Doğruya ulaşmak için bazen geri, bazen yan adımlar da atmalıyız.
Bizim oralarda domuz tuzağı denen bir tuzak vardır.
Sadece domuzlar düşer. Diğer hayvanlar için hiçbir tehlikesi yoktur.
Yapımı basittir.
Çelik bir teli kravat şekliyle çembe pozisyonuna getirirsiniz. Ucunu da sağlam bir ağaca bağlarsınız.
Geri dönmesini beceremeyen hayvanın burnundan o çelik tel geçti mi ileriye ite ite kendi kendini boğar.
Üzücü bir son.
Nerden aklımıza düştü bilmem.
mhmd çok güzel açıklamış gerçekten durumu harkulade ifade etmiş ama akh. hala haklıydım kavgası vermen seni gittilçe düşürüyor.. biz türklüğü sindiriyoruz ama orda burda övünmüyoruz ırkçılık yapmıyoruz üstün ırk olarak görmüyoruz adolf gibi yaşamıyoruz.. burda bunca insan sana yanlışsın demekte tepkimizi avatarlarımızla gösterdik ama sen hala savunma modundasın üstelik türk bayrağı koydun :S garipsin gerçekten bizim türk bayrağıyla sorunumuz mu var?? yoksa che ye karşılık türk bayrağımı bravo cidden.. hatalarını kabul etmek erdemdir..
eğer atatürk de içki ve sigara kullanıyordu atatürkte alkolden öldü onuda yasaklıyalım v.s deseydin aynı tepkiyi yine verecektik atatürk üde avatarımıza koyardık emin ol... sigaraya uyuşturucuya karşı bir savaş açıp bir kampanya başlatsaydın destekde verirdik kendi adıma verirdim ancak savaş açacağın kişiyi yanlış seçtin.. sana liseden bir che anımı anlatmak isterim lise son sonıftayken 2 öğrenci sırt çantalarına che rozeti taktığı için müd. yrd tarafından uyarılmış çantalarından sökülmek istenmişti bunu birçok öğrenci duymuştu ve cuma günü okul girişinde yüzlerce öğrenci çantasına che rozeti takmıştı birçok kişi gömleğinin altına che t-shirt ü giymişti.. bu öğrencilerin en fazla 20-30 u solcuydu ama eyleme katılan yüzlerce insan vardı... aynısı ankarada bir lisede kırmızı kazak yüzünden olmuştu... bilmem anlatabildim mi...
red kit in ağzındaki sigarada gençleri özendiriyor diye değiştirilmişti yerine bir ot konmuştu....Che...ve..ot, olmaz yaaaa... :)
Akhenaton
11-05-2009, 11:30
http://img222.imageshack.us/img222/6615/cheguevaracigarettes.jpg (http://img222.imageshack.us/my.php?image=cheguevaracigarettes.jpg)
http://img11.imageshack.us/img11/4645/148550050.jpg (http://img11.imageshack.us/my.php?image=148550050.jpg)
CHE İÇ ÖZGÜR OL.:D
Akhenaton
11-05-2009, 11:46
İleti 98 ;
http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=21694&st=80&gopid=368624&#entry368624
CHE'nin elinde sigara-puro olan resimleri yerine farklı resimlerini kullansak gençler adına daha iyi olur.
Belki bir gün......:(
Purosuz resimlerini kullasakta olur tabii..
Che ve Castro dahil diğer bazı devrimci veya sosyalist liderlerin içerisinde Atatürk'ü yüceltmiş, örnek almış kişiler var.Onlar Atatürk hakkında ne kadar güzel şeyler söylemişler değil mi akhne? biraz vefalı olman lazım değil mi yani..:p
Mart 1997 de Habitat Toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro, yaptıgı konuşmada ne demişti: “Asıl devrimci M. Kemal Atatürk’tür. Ben bir devrim yaptım, ama Onun yaptıklarını asla başaramazdım. Sakın kendinize başka esin kaynağı aramayın”..
1996 da bir ödül töreni için gittigi Küba’da Fidel Castro ile görüsen Dursun Özden kendisine “Türkiye’de solcu, ilerici ve devrimci gençler Che Guevara ve Fidel Castroyu çok seviyorlar ve sizleri mutlak önder olarak kabul ediyorlar” dediğinde, Castro ne yanıt vermişti; “Devrimci M.Kemal ATATÜRK varken, Türk gençleri neden kendilerine baska önder arıyorlar?... Devrimci ATATÜRK bizim ve tüm mazlum halkların esin kaynağıdır” ..
Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldügünde sırt çantasından; Atatürk’ün Nutuk'u çıktığını öğrenmiştik
1935 teki Uzun Yürüyüş öncesinde Şankay Meydanında toplanan binlerce Çinliye seslenen Maonun ilk sözleri: Ben, Çinin Atatürk’üyüm... ve 1948den bugüne, Çin Halk Cumhuriyetinde 8. ve 9. sınıflarda Yakınçag Tarihi derslerinde Atatürk ve Cumhuriyet Devrimleri okutuluyor.
Che Guevara tam bir Nazım tutkunuymuş aynı zamanda. Sevgilisine yazdığı şiirler ve aşk mektupları Nazım'dan alıntıymış..
Akhenaton
11-05-2009, 18:38
Mart 1997 de Habitat Toplantısı için İstanbul’a gelen Fidel Castro, yaptıgı konuşmada ne demişti: “Asıl devrimci M. Kemal Atatürk’tür. Ben bir devrim yaptım, ama Onun yaptıklarını asla başaramazdım. Sakın kendinize başka esin kaynağı aramayın”..
Asıl devrimcinin Mustafa Kemal olduğunu bizim feodal Solcular bilmez. Bunun en basit örneği kendine Sosyalistforum adı veren Türk düşmanlarının oluşturduğu site en tipik göstergesidir.
Che Guevara, 1967 yılında Bolivya’da yakalanıp öldürüldügünde sırt çantasından; Atatürk’ün Nutuk'u çıktığını öğrenmiştik
Bizim solcuların çantalarındanda Soros'un bastırdığı kitaplar çıkar genelde.:)
Yoksa bizim solcular emperyalizmin bu topraklardaki oyuncularımı.:)
Bizim solcuların çantalarındanda Soros'un bastırdığı kitaplar çıkar genelde.
Yoksa bizim solcular emperyalizmin bu topraklardaki oyuncularımı.
Genelleme yapıyorsun Akhenaton.
Bütün solcular aynı değildir.
Emperyalistler ise solcuların bir kısmını da, sağcıların çoğunu da kullanmıştır, kullanmaktadır.
Sosyalist forumda da her çeşit solcu mevcuttur. :)
Herkesi avartarı nedeniyle birbirine karıştırmamın nedeni bu konuymuş meğer :) Ben heryerde che'yi görünce noluyor arkadaş demiştim :D Akhenaton adlı arkadaşımızın diğerlerinin ekmeğine yağ, bal hatta reçel sürdüğünü düşünüyorum. Hani Akhenaton'un başka mesajlarını bilmesem asparagas bir başlıkla che propagandası yapıldığını düşünürdüm. Arkadaşımız belliki sigaradan çok kişiye takmış. Yoksa sigaralı olan tüm avartarlar kaldırısın diye konu açardı.
Okuduğum mesajların birinde kimdi şimdi hatırlayamadım kendisi bağışlasın diyorduki sigarayı buzlayıp silahları gösteriyor vs. demiştiki ne doğru.
Hatta bunu destekleme adına şunu diyebilirim. TV'ye bakmanıza bile gerek yok. Evde çocuğun babası içiyor sigarayı ve çocuk için en uygun ve saygın model genellikle baba modelidir.
Öte yandan var mı bilmiyorum ancak bende sigara içen bir M.K.A resmi koyacam. Alem gerçek devrimci görsün :D Bizim ülkece huyumuz bu kendi değerlerimize sahip çıkmayıp başkalarının yaptıklarına, liderlerine gıpta etmek. Elbette Che önemli bir şahsiyettir ve saygı duyarım ancak M.K.A'nın yanında esamesi okunmaz.
Muhalif ses: Che'ye laf mı sokuşturuyon şimdi. konu kim daha iyi lider yada kim daha devrimci değil. :p
Düzenleme: Forumda kayıtlı Atatürk avartarı yok. E pes diyorum. Hz.Ali'nin var, şunun bunun var ama M.K.A'nın yok.
serüvenci
11-05-2009, 22:06
Bizim solcuların çantalarındanda Soros'un bastırdığı kitaplar çıkar genelde.:)
Yoksa bizim solcular emperyalizmin bu topraklardaki oyuncularımı.:)
hangi solculardan bahsediyorsun akhenaton ? ayrıca bir solcunun çantasında Soros'un kitabını taşımasında ne gibi sakınca var ? bir sistemi anlamanın yolu o sistemi yönetenlerin düşüncelerini ve insanları ne şekilde yönelendirmeye çalıştıklarını görmek değil midir ? unutmamalıyız ki her insan, karşı çıktığı şeyi bilmelidir, bilmediğin şeye karşı çıkamazsın! (koyu yazılan yeri iyi oku akhenaton) ona karşı tezler oluşturmak için onun tezlerini ele almalıdır.
bir de sahte solcular var tabii. onların ne halt ettikleri ve çantalarında ne taşıdıkları gerçek solcuları bağlamaz. tatlı su solculuğundan ileri gitmezler.
Akhenaton
11-05-2009, 22:44
Genelleme yapıyorsun Akhenaton.
Bütün solcular aynı değildir.
Emperyalistler ise solcuların bir kısmını da, sağcıların çoğunu da kullanmıştır, kullanmaktadır.
Sosyalist forumda da her çeşit solcu mevcuttur. :)
Evet bütün solcular aynı değil.
Gerçekleri öldü.:)
Meydan çakmalara kaldı.:)
sosyalist forum kürt ırkçılarının forumudur, en az 5 defa atıldım.:)
Akhenaton
11-05-2009, 22:45
Düzenleme: Forumda kayıtlı Atatürk avartarı yok. E pes diyorum. Hz.Ali'nin var, şunun bunun var ama M.K.A'nın yok.
Bir gün beni anlayacaksınız ama muhtemelen ben öldükten sonra.:)
Klavye başında sigara içmek de yasaklansın, n'olur n'olur di mi? :D
A.
Her türlü yasağa karşıyım:)
parmis Güneşin_kızı
Her türlü yasağa karşıyım:)
yasaklar yasaklansın! ;)
A.
Hah ! Ben ilk başlığı gördüğümde siyasetle ilgili bişey sandım . Fakat puroya bağlamış arkadaş . İdol olarak gördüğüm insanlardan biri ve hayatımda bir kere bile sigara içmiş değilim . İçen adam birinden etkilenmez. Kişilik meselesi , irade meselesi =)...
İçen adam birinden etkilenmez. Kişilik meselesi , irade meselesi =)...
Sağol biya! Hem kişiliksiz, hem iradesiz olduk ha! :D
A.