PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KontÖrlÜ mesaj uygulamasi

OQONUC
13-05-2009, 00:50
Arkadaşlar ben bazen kendi mesajlarmda başta olmak üzere bir bir sürü ıvır zıvır gereksiz mesajla baş etmenin bir yolunu buldum.

Hele hele, insanın tahammül sınırlarını zorlayan bir aymazlıkla ota oka çöpe vara yoğa benim felsem diye yazanlara artık tahammül etmekte cidden zorlanıyorum.

Neyse; şimdi.. Öneri şu...

Meclis bir kontör bastırsın. Bunları parayla satsın. Nasılsa hepimiz her bir oku bildiğimiz için yazmaya pek meraklıyız. Bu sayede kimse yazmaktan vazgeçmez merak etmeyiniz. Hoş amaç bunu önlemek ama; madem önleyemiyoruz bari tadını çıkartalım diyebilir bence meclis..

Ben mesaj başı 1 TL olması taraftarıyım.
Paypal'e üye 100 TL yatırdı diyelim. Mesaj olarak hakkı yüklenir siteye. Teknik bir yeni yapıyada gerek yok. Nasılsa Mod bol , meraklısı da çok. Sorun olacağını sanmıyorum.

Yani Modlar sorumlu oldukları başlıkta kontör sayabilirler. Ben uğraşamam diyenlerde mod olmaz. Yerine kolay adam bulunur zaten.

Teknik olarak mümkün kılınırsa da daha iyi olur tabiki.

Bu arada Meclisin ortak olarak yayınladığı bir makale mesaj varsa da bunun ücreti 20 TL olmalıdır.

Haaa, adam zenginmiş, felsefesinden dem vuracaksa , 900 lü hatlar gibi veririz ara gazınmı en azından çektiğimiz ızdırap gelire dönmüş olur. Nöbetleşe o arkadaşa gerekli hizmeti veririz. Gece hattına Dilaver; Sabah hatına Oki, öğlen hattına Frodo yazar durur.

Hatlarda çalışanlardan bu tür mesajlar için ücret alınmayacak ama :)

Böylece hem sitenin içerik seviyesi artar. Ve hiç MERAK etmeyiniz mesaj sayısı asla düşmez. Hatta artar bile. Bunu ben garanti ediyorum. varsa , olursa ,Zararı karşılayacağım söz.

Nasıl fikir ama ?

...........
Dış Ses-- Lem Oki şu yumurtalardan bir koli yollasan da biz de sivriltsek şu zekayı...
Oki-- Abicim hiç kusura bakmayın, bu ayki yumurtaları paketleyip İngiltereye yollayacağım. Acil ihtiyacı olan bir arkadaş var da :D

Özne
13-05-2009, 00:57
Parası olmayan ölsün dimi :D siz adamı zorla kominist yaparsınız ne diyim :D

parmis
13-05-2009, 01:05
Sayın OQUNUC,

Ne işyaparsınız bilmem ama sizden iyi ticaret adamı olur valla:) çok değişik fikirler üretebilir zenginde olabilirsiniz:) Sayın site yöneticileri bu fikrini yabana atmayın arkadaşımızın... ya batar ya çıkarsınız:)

saygılar

parmis Güneşin_ KIzı

aydoe
13-05-2009, 01:08
Kontörlü mesaj uygulaması iyi bir öneridir.Hem sitemizin geliri artar hemde çok konuşan parasıyla konuşmuş olur,parayı veren düdüğü çalar :)
Yalnız konuşmayı bilen arkadaşlar için sabit hat daha uygundur.
Bu kontör uygulaması kendine hakim olamayan ve her mevzuya balıklama dalıp gereksiz iletiler yollayan arkadaşlar için uygun olur düşüncesindeyim :D

evrensel-insan
13-05-2009, 01:35
Saygideger OQONUC;

Istedigin kadar ugrasabilirsin. Nasil olsa ustume alinmayacagim. Hatta su andan itibaren, sana yardimci olabilmek icin, dusunce uretmeye de karar verdim. Bu arada soyliyeyim, bireysel olarak, bir yumurta "asigi" degilim.:cool:

Bu arada, evrensel-insan'in bu sitedeki varligi; senin bu dusuncelerini olusturuyor. Ne yapsa; evrensel-insan'da senden bir ekonomik talepte mi, bulunsa acaba?:p

Saygilarimla;
evrensel-insan

prozac
Öneri güzel oki ye bedava olsun..

Özne
Diyelimki bir müslüman dinini sorguladı ve şüphe içinde... Siteye geldi bir baktıki soru sormak için bile para gerekiyor. Ne yapıcak islam sitelerine mi gitsin şimdi bu? Yada bizim içeriğimizdeki alternatif sitelere mi gitsin?

Ben hiç düşünmesem de arkamızdan "bunların dinlerden özgür falan olduğu yok dini imanı para olmuş" demezler mi :D

Bana hiç mantıklı gelmedi. Katılım düşücektir. Hem modlar ne işe yarıyor kusura bakmasınlar da... Madem ki boş mesajlardan şikayetçiyiz silsin madem. Gerçi neye göre silecekler neye göre boş içerikli sayılacak o da tartışma konusu.

Ekleme: Mesaj sayısının azalmasıyla google siteyi güncellenmemiş sayacak, mesaj sayısı azaldığından sitenin hiti düşecektir.

OQONUC
13-05-2009, 11:07
Evet Özne'nin gerekçesi ilk başta mantıklı gib görünüyor.

Ancak; bu sitenin birincil amacı; nasılsa fikirlerini yaymak olduğuna göre sorun yoktur. Özgür bir tartışma platformu olması ilkesine uydurmak içinde;

ilk 10 kontör şirketten bedava yaparız. Zaten neyin ne olduğu 10 kontörde belli olur.

Hem buraya gelene yazık; hem bize yazık da olmaz.

Ayrıca; dinleyerek okuyarak araştırarak kişi dolar dolar dolar; hem yaşamında etken olan bir konuda acele karar vermemiş hem de bilinçli bir tercih yapmış olur.

Google hiti konusunda ise , zaten oradan gelecek para ile bizde google dan kontör alırız.
......

Sevgili Evrensel İnsan; demişsiniz ki; " Bu arada soyliyeyim, bireysel olarak, bir yumurta "asigi" degilim.:cool:"

Bunu yazmanıza gerek yoktu.. Buradan şıp diye zaten anlaşılıyor. Sizin daha yolunuz çok. Öne yumurtayı tanıyacaksınız. Sonra o tanımanın verdiği evrensel bilinçle asıl olan organik yumurtaya talip olacaksınız. Şimdilik ben size ticari yumurtada yollasam hiç mahsuru yok aslında. Organiklerimi ziyan etmeyim. :D

Selamlar

Özne
13-05-2009, 23:02
Google hiti konusunda ise , zaten oradan gelecek para ile bizde google dan kontör alırız.
Selamlar

Kontörden gelecek parayla google'dan reklam alabiliriz bu doğru. Ancak kontör gelirini gözümüzde çok büyütmemek gerekiyor. Çünkü google'da reklam çerez parası değil sizde biliyorsunuz.

Yanlış anlaşılmasın sırf muhalefet olma adına demiyorum ancak kontörlerden gelicek paranın hatrı sayılır olması lazım.

Düşünce güzel. Ancak bu uygulanacaksa bile forumun bütün bölümlerinde uygulanmamalıdır. Böylece diğer yerler güncel kalırken (google amca için) diğer bölümlerde daha nitelikli olabilir. Önerinizi tamamına sıcak bakmıyorum sadece biraz revize edilebilir.

OQONUC
13-05-2009, 23:06
Böylece diğer yerler güncel kalırken (google amca için) diğer bölümlerde daha nitelikli olabilir
.............

Evet bu daha güzel. Teşekkür ederim. Daha mantıklı ve işlevsel olabilir.
Hangi tavuğun yumurtasından yediyseniz gerçekten de organik yumurtluyor..:)

Teşekkür ederim tekrar.
Selamlar

azınlık
13-05-2009, 23:14
Ne işyaparsınız bilmem ama sizden iyi ticaret adamı olur valla:)

İyi müslüman lafzından belli olur: rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Ancak müslüman mahallesinde salyangozcu dükkanı açmak cesaret işidir.

Bence olaya Marlboro stili yaklaşmalı: Önce mahalleliye TD ve DÖ salyangozları dağıtılır (annem pişirdi size de gönderdi hesabı), sonra salyangoza alışkanlık yapan katkı maddeleri eklenir. Bu arada beleş dağıtım devam eder. Gün gelir bir komşu "annen uzun zamandır salyangoz yapmıyo, n'oldu" der. Orada bitirici vuruş gelir: "dükkan hemen şurada, arayın hemen getirsinler".

Sonra gelsin paralar.

Bu akılları herkese vermem, ona göre.

A.

Not: oki, kıssadan hisse hesabı ... modifiyeli yumurta ... :D

OQONUC
14-05-2009, 12:06
İyi müslüman lafzından belli olur: rızkın onda dokuzu ticarettedir.

Ancak müslüman mahallesinde salyangozcu dükkanı açmak cesaret işidir.

Bence olaya Marlboro stili yaklaşmalı: Önce mahalleliye TD ve DÖ salyangozları dağıtılır (annem pişirdi size de gönderdi hesabı), sonra salyangoza alışkanlık yapan katkı maddeleri eklenir. Bu arada beleş dağıtım devam eder. Gün gelir bir komşu "annen uzun zamandır salyangoz yapmıyo, n'oldu" der. Orada bitirici vuruş gelir: "dükkan hemen şurada, arayın hemen getirsinler".
Sonra gelsin paralar.
............

Materyalist bazı yaklaşımların ÖNYARGIsına güzel bir örnek sergilemişsiniz Sayın azınlık. Ama Bazı insalarda vardır ki sizden farklı, kalbinden ne geçiyorsa ağzından çıkan odur. Buna atalarımız özü söz bir olmak demişlerdir.

Sizde deneyin, insanı insan yapan en temel bilinç düzeylerindne birisidir.

Not:Yediğiniz organik yumurta olmadığı için ters etki yapmış; yazınızdan ve içinizdeki yangını dışa yansıtmanızdan belli. Talep edin; saf doğal halis mulis organik yumurta sizede yollayım. Veya Anadolumdan bir köylümün kapısına varın. O da severek ikram eder.

Selamlar

azınlık
14-05-2009, 12:15
Oki,

Benimle bir derdin varsa açık söyle. Cafe bölümüne açtığın son derece ciddi(!) başlığa gönderilen mesajın aynı derecede ciddi(!) olduğunu kavramaktan aciz misin yoksa?

Senin için sıkılmış, önce biraz hava al, sonra espri yap, sonra da karşılık olarak yapılmış esprilere gül. Belki biraz açılırsın.

A.

boğaziçi
15-05-2009, 00:02
cok guldum...bu arada ustune alinanlar olmus:)

OQONUC
15-05-2009, 10:00
olduğunu kavramaktan aciz misin yoksa?
........
Tabikii acizim. Bizim mesleğimiz acz fakr şükür ve tefekkürdür zaten.

Hımmm; sizi gidi siziiii; afiyet olsun. Bakın organik yumurta yemişsiniz gizlice dün; hemen etkisi ile anında mevzuyu anlamışsınız. :D

Selamlar

azınlık
15-05-2009, 10:44
Hımmm; sizi gidi siziiii; afiyet olsun. Bakın organik yumurta yemişsiniz gizlice dün

Teşekkürler,

Yumurtayla pek aram yoktur ama organik olduğunu duyunca size sipariş vermeyi düşünmedim değil. Fakat versem heder olur gariplerim. :(

Kontür konusuna gelince ... niye sitede google-adsense reklamları yok? Bir-iki tıklar para kazandırırdık siteye. Alakasız oldu ama ... :p

A.