PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kullanıcıların Ip Adres Dökümlerileri Hakkında

one
15-05-2009, 01:14
IP ADRESLER sitede loglanıyormu ?

IP ADRESLER dökümlerine erişim hakkı kimlerin tasarrufundadır

IP ADRESLER konusunda bazı arkadaşların endişeleri oldugunu farkettiğim

için bu konu hakkında bilgi rica ediyorum

doğal olarak eli çivili sopalı palalı siyasal islamcıların hışmına ugramaktan

bir şekilde deşifre olmaktan çekinceleri onların endişeleri malumunuz önemli

bir konu

dilaver
15-05-2009, 01:19
İp adreslerine kimse ulaşamaz bunda kuşkunuz ve endişeniz olmasın. Kimseye de ip vermeyiz buna da kuşkunuz olmasın.

Şayet buna yeltenecek bu konuda en ufak bir terddüdü olan var ise, ya da buna meyilli bir yönetici var ise o saat onunla yer degiştirir ve bilgi vermem.

Bu benim kişisel teminatım olsun şayet kabul ederseniz. Fazla söze gerek var mı.

saygılarımla

one
15-05-2009, 01:26
İp adreslerine kimse ulaşamaz bunda kuşkunuz ve endişeniz olmasın. Kimseye de ip vermeyiz buna da kuşkunuz olmasın.

Şayet buna yeltenecek bu konuda en ufak bir terddüdü olan var ise, ya da buna meyilli bir yönetici var ise o saat onunla yer degiştirir ve bilgi vermem.

Bu benim kişisel teminatım olsun şayet kabul ederseniz. Fazla söze gerek var mı.

saygılarımla

insanların ortak asgari müştereklerde buluşma çabalarını ; inançları ve fikirleri uğruna

daragaçlarında sallandırmaya hazır oldugu bir dünyada yaşıyoruz

bazı durumların net olması gerekiyordu

açıklamalarınız için teşekkür

dilaver
15-05-2009, 01:32
sevgili one

Bedel ödeyen ve bedel ödemeye hazır olan bir kuşaktan geliyor ve o kuşagı bu sitede iyi kötü temsil etmeye çalışıyorum.

Bedeller ödedik ve gene hala bu yaşımızda bile ödemeye hazırız. Bundan kimsenin de kuşkusu olmasın.

Ama sadece o kuşagın bedel ödemesi yeterli degil. Her birimiz bu bedeli göz önüne almak zorundayız. Bedel ödemeden bir şeyler almak çok zor. Gelecegimiz burada yatıyor.

saygılarımla

Akhenaton
15-05-2009, 01:37
IP ADRESLER sitede loglanıyormu ?

IP ADRESLER dökümlerine erişim hakkı kimlerin tasarrufundadır

Hayırdır kimden korkuyorsun.:)

one
15-05-2009, 01:53
Hayırdır kimden korkuyorsun.:)

korkusu olan one ve akhenaton nickiyle ortalıkta temaşaya çıkmaz

demekki neymiş ? tek korkusuz sen değilmişsin

exxonster
15-05-2009, 09:31
Bu tür tereddütleri, kaygıları Internet'te kendini anonim ifade eden herkes duyabilir. Şu kaynağı öneriyorum:

http://central.civiblog.org/link/handbook_bloggers_cyberdissidents.pdf

Blogging'e özel olmasına rağmen anonim kalma hakkında birtakım ipuçları veriyor.

selanikli
15-05-2009, 10:34
sevgili one

Bedel ödeyen ve bedel ödemeye hazır olan bir kuşaktan geliyor ve o kuşagı bu sitede iyi kötü temsil etmeye çalışıyorum.

Bedeller ödedik ve gene hala bu yaşımızda bile ödemeye hazırız. Bundan kimsenin de kuşkusu olmasın.

Ama sadece o kuşagın bedel ödemesi yeterli degil. Her birimiz bu bedeli göz önüne almak zorundayız. Bedel ödemeden bir şeyler almak çok zor. Gelecegimiz burada yatıyor.

saygılarımla

Sevgili dilaver;
ben avatarınızda söz ettiğiniz dostlarınızdan biri olarak, söz ettiğiniz bedelleri de ödeyenlerden biri olarak iyi ki varsınız diyorum.
Net açıklamalarınız için teşekkürler.
Gözlerinizden öperim.
Size ve oradaki tüm dostlara güvenimiz tamdır.
Saygılar, sevgiler.

Yargan Kam
04-10-2009, 21:19
Konuyu açan arkadaşın endişesi bence yersiz değil.

ille de evi basacak Ork'lar ile Uruk-hai'ler olmayabilir endişe konusu.

Ip numarasından deşifre edilip, fişlenip, hacklenip bilgisayarının çökertilmesi gibi durumlar da endişe verici olabilir.

Ama tabi sadece bununla da bitmez, ip'den adres tayini yapabilen cemaatçi yobazlardan gelebilecek fizikii saldırılar kişi ve kişinin ailesi ve çevresi gibi yakınlarına da gelebilir endişesi olabilirite içerisindedir.

Elbette site yöneticileri ip adreslerini dağıtmaz ama hack olayı insanı gerçekten endişelendirir vaziyettedir.

Sitenin güvenliği bakımından yüreklere su serpici açıklamalar ve bilgiler verebilirseniz, ben dahil bir çok üye rahatlayacacaktır =)

Sevgi ile...

Cem
04-10-2009, 21:35
Dünyadaki en iyi forum sistemlerinden biri olan vbulletin forum sisteminin lisanslı kullanıcısıyız. Güncellemeleri takip ediyoruz. Vbulletine geçtiğimiz mayıs 2008 den beri hacklanmadık.

Bugün itibarıyla hosting firmamız ise gene dünyanın en kaliteli hosting firmalarından biri olan softlayer.com.

Buna rağmen hacklanma olasılığı elbette sıfır değil.

KızıL
04-10-2009, 23:54
arkadaşlar ıp adresleriniz sadece burdan değil bir çok işlemden öğrenılebilir..

ve bunun öğrenilmesi çok zor olmayıp çokta büyütülecek bir olay değildir...
ıp adreslerinin ev adreslerine dökümü kolay değildir...
eğer telekomdan yada servis sağlayıcınızdan sabit ıp talep etmediyseniz pc nizi her açtığınızda ıp niz değişecektir...
modemi her açıp kapatmanızda ıp niz değişecektir..

bu yüzden dinamik ıp kullanmanızı tavsiye ederim;

Mesela kötü niyetli bir kişi tarafından trojan (zararlı progr*****) yediniz ve bu progr*****la sizin bilgisayarı uzaktan sizin kullanabildiğiniz kadar kullanabiliyor. Bunu engellemek için 2 yolunuz var biri internetten çıkarsınız bu sayede Clint (Hacker'daki program) ve trojan arasındaki bağ kopmuş olur ama zararlıyı silmiş olmazsınız bu tür zararlılar hacker'daki programa bağlanmak için genelde senin IP'ni kullanırlar. Hacker senin IP'ni programa yazdığında virüse bağlanamaz ! Neden çünkü senin IP adresin değişmiştir. Dinamik IP'nin böyle bir avantajı var http://www.pcnet.com.tr/forum/images/smilies/icon_wink.gif

şuanda çok üst düzey kullanıcıların yani bazı haxcker ve devlet güvenlikleri dışında ıp adresini girip sana ev adresi veren program yok sadece ıp adresini verdiğinde bunun ülkesini veren var birde dahada gelişmişleri ilini söyluyor ancak onuda mumarandan buluyor yani +90 gibi kod düşün okadar...

Yargan Kam
11-10-2009, 09:55
Endişelerimize bir örnek olarak güncel bir haber:

http://www.guncelmeydan.com/pano/internet-cankaya-nin-baskisi-altinda-t21855.html

Haberler işin farklı bir boyutunu ele alsa da, bizzat bizleri de ilgilendiren bir durumdur.

Sevgi ve dikkat ile...

KızıL
11-10-2009, 20:17
olaya bu açıdan bakıldığında birçok internet kullanıcısı ciddi olarak takip edilmektedir..
polis olsun spy lar olsun bazı kişilerin hukuk danışmanları olsun ve birçok şirket telif hakları avukatları v.s internet kullanıcılarını izlemekteler..
gerçek isimler kullanmamakta fayda var. her akşam mutlaka modeme reset atınız..

hakaretlerden kaçınmak lazım..

errata
22-02-2010, 17:01
Günümüzde kanuni ve keyfi gerekçelerle telefon, faks, e-posta ve genel internet trafiği çok rahat bir şekilde gözlem altına alınabilir. Zira tüm hizmetler, kişiler tarafından istenildiğinde denetlenebilir devlet alt yapısı üzerinden gerçekleştirilmekte. Yakın zamanda GSM operatörlerinin kayıtları usulsüz sakladıklarıyla ilgili haberleri okumuş ya da izlemişsinizdir.

Tüm bunların dışında yalnızca internet iletişim trafiğiniz, size bu hizmeti saylayan kurum tarafından, kurumla anlaşması bulunan devlet yöneticileri tarafından izleniyor, depolanıyor olabilir.

Tüm kullanıcıları muhtemel suçlu gibi düşünerek veri trafiğinin incelenebilmesi, aynı anda on milyon kişinin internette veri alış verişinde olabileceği olasılığı nedeniyle imkansıza yakındır. Fakat genel geçer iletişim trafiğinde devamlı hazır halde bulunan veri süzgeci sistemler sayesinde nokta atışı hedef tutturulabilir. Bu sistemler anlık veri alış verişi içerisinde anahtar kelimeleri tespit ederler.

Bu yüzden veri iletişiminiz herhangi biryere kaydedilmiyor dahi olsa anlık bilgi akışı üzerinde robot yazılımlarla anahtar kelimeler bekliyor olabilir. Elbetteki bu tür gerçek zamanlı ve güçlü denetleyici sistemler, tüm altyapıyı kontrol eden ana sistem merkezlerinden kontrol edilebilir (hizmet sağlayıcı ilgili binaları, vs.).

ya da

İnternetin temelini oluşturan TCP/UDP/ARP gibi çekirdek protokollerde bulunan yapısal hatalardan, yazılım güvenlik hatalarından ortaya çıkan sorunlar nedeniyle kimliğiniz öğrenilebilir. Örneğin x noktası ile y noktası iletişim halindeyken, *"izinsiz olarak ortada biryerden" z noktasının otomatik bilgi çalan bir yazılım çalıştırdığını düşünelim. Eğer verileriniz alış veriş esnasında şifrelenmemişse ortadaki adam topladığı bilgileri daha sonra belli kıstaslara göre incelendiğinde, örneğin bilgi içerisinde "ateist", "akp", "rte", allahsız , "muhammed" kelimelerini aratıp bulduğunda, iki kişi arasında geçen iletişimi önemser ve daha sonra sizi bulabilmek bilgisayarınızda bir açık kapı bırakabilir (rootkit).

IP adresi sizin internetteki ev adresinizdir. Kısaca bilgi alış verişi yapacağınız yer ile bu adres üzerinden irtibat sağlarsınız. Siz paketi kendi ip bilginiz, alıcı ip bilgisi ve diğer bir takım gerekli bilgileriyle gönderirsiniz yönlendiriciler sizin için internette o adresi bulur ve iletir. Aynı şekilde karşıdan cevap size aynı şekilde döner vs.(TCP protokolü) Değişken IP ye sahip olsanız dahi, IP bloğunuz, ülke menziliniz çoğunlukla aynıdır. Örneğin Almanya Niedersachsen bölgesinde ARCOR üzerinden hizmet alıyorsanız muhtemelen IP bloğunuz 91.4.x.x benzeri olaaktır. Ki bu aralıktaki bir IP adresine, daha önceden bırakılmış bir rootkit'i aramak nmap (http://nmap.org/) gibi bir tarayıcı için internet hızınıza göre 30 dakikanızı almayacaktır.

Tekrar hatırlatalım Türkiye'de tüm bilgi alış verişi devlet alt yapısı üzerinden olmaktadır. Tüm IP adresleri, atandıkları telefon numaraları/hizmet numaraları/kimlik bilgileri ve atanma saat/tarihleri ile birlikte internet hizmet sağlayıcısında kayıtlıdır. Sabit ya da değişen türde IP seçiminiz durumu değiştirmez.

Kimliğinizi belirlemeye çalışacak kimseler özellikle alt yapı sistemlerinden faydalanabileceği gibi basit protokol açıklarını kullanarakta sisteminiz ve dolayısıyla kimliğiniz hakkında ilgilere sahip olabilirler.

Netice itibariyle veri alış verişinizi şifrelemediğiniz takdirde bilgileriniz, kimliğiniz bulunabilir ve eline geçmesini istemediğiniz kişilerin eline geçebilir.

*Yazılım açıkları, bellek taşırma(buffer overflow (http://en.wikipedia.org/wiki/Buffer_overflow)) ve zorlama(penetration (http://en.wikipedia.org/wiki/Penetration_%28telecommunications%29)) kullanılarak gerçekleştirilen MITM(Man in the middle (http://en.wikipedia.org/wiki/Man-in-the-middle_attack)) saldırıları.

saygıyla.

earthling
01-05-2010, 21:53
ben fislenmeyi goze alarak uye oldum. adsl ile baglaniyorum, telekom icin cok zor olmasa gerek bu siteye baglananlari bulmak. hadi uye oldugumu gorsun ama ne yazdigimi goremesin keske ama akan verileri de kriptosuz, ayan beyan gorebiliyor. eger ssl olsaydi sifrelenebilirdi buraya yazdiklarimiz, goremezlerdi. bilgisayarimin hacklenme ihtimalini yok sayiyorum.
yapilabilecek bir sey de, proxy uzerinden buraya eriserek, farkli bir IP'den baglandigini gostermek olur ama o da feci yavas.

errata
04-05-2010, 01:10
earthling, bilgisayarının güvenliği için internet gezintilerini iyi ayarlanmış iptables ile gnu/linux altında yaparsan, arkaplan hizmetlerini ve kullanıcı haklarını da düzgün ayarladığında sorun kalmayacaktır. (Elbette özellikle seni hedef edinmiş birileri mevcut değilse.)

saygıyla.

earthling
17-05-2010, 01:15
Shibumi,

Bahsettiginiz seyleri pek anlamadim. Mac OS X kullaniyorum, bazen de Windows XP. Isletim sistemimin guvenligini artirmak ancak benim IP'mi elde eden birine karsi koruma saglayacak sonucta, oyle degil mi? Ben bunu istemiyorum. Ben istiyorum ki, su yazdigim seyler, kredi karti numarami girdigim alisveris sitesi kadar guvenli olsun, sifreli gitsin. bu da SSL demek, HTTPS demek. kisacasi HTTPS istiyorum demek :clap2:

KızıL
17-05-2010, 01:46
sevgili earth xp güvenlik açığı olan bir işletim sistemidir vede üzerinde çalışan bir çok program casusdur mesela shibumi nin dediği gibi bir linux yazılımı kullanırsanız xp yerine güvenliğiniz artacaktır pardus olabilir ubuntu olabilir internet gezilerinizi firefoxla yapmanızı öneririm.. onun dışında birileri özel olarak sizi izlemıyorsa rahat olabilirsiniz..

naper
17-05-2010, 13:07
bunları konuşmak çok acı...
içimizden bir çok kişi bu siteyi kullandığı için fişleneceğini,hackleneceğini hatta can güvenliğinin bile tehdit edilebileceğini düşünüyor.kimse gerçek ismini kullanmıyor.
bir dogmaya inanmadığı için kendini tehdit altında hissediyor...

kitapsızım
18-07-2010, 15:12
Kullanıcıdan IP'ye gitmeye gerek yok. Sorunu sitede aramaya da gerek yok.

ISP tarafından (mesela TTNET) ,Sitenin bağlı bulunduğu IP'ye yönelik bir tarayıcı kullanılır,
o ISP'ye ait hatlardan bağlanan IP'ler tesbit edilir, tesbit edilen IP'lere kelime filtresi uygulanır,
filtreye takılan IP'ler ayrıca takibe alınır. Kullanıcı adları tesbit edilir.

Bunlar son derece basit işlerdir ve ISP'ler bunu zaten diledikleri an
yapabilirler. Ne yazık ki günümüz Türkiye'sinde internette kişisel haklar
kimsenin umurunda değildir.

Üzgünüm :(