Orijinalini görmek için tıklayınız : İbrahim'e Gidiyoruz
http://www.68liler.org.tr/etkinlik_ibo2009.html
saygılarımla
http://byfiles.storage.live.com/y1p4RhunLHTpopwzAok4gIZ1e63utKF5CVRrOCwGQVcr3UE8yB k-YSBNmv6X3aYwwbvJz1c0uwnR_o
BU degerli insanları inancları ugruna gencecik yaşlarında boyunlarını iplere uzatanların, katledilenlerin anısı önünde saygıyla egiliyorken bir parantez acmak ıstıyorum
hala bu verilen mucadeleyı anlamamıs sözde solcuların ataturkculuk adı altında türk solu adı altında ırkcılık yapanların web sayfalarında yayınladıkları bir yazıyı okumanızıda ısterım
http://kemalistler.blogcu.com/ibrahim-kaypakkaya-nin-hainligi-mahir-cayan-in-ulusalciligi_4081269.html
brahim Kaypakkaya (d. 1949 Karakaya, Sungurlu/Çorum - ö. 18 Mayıs 1973 Diyarbakır), Türkiye Komünist Partisi / Marksist-Leninist'in kurucusu. Sosyalist jargon ve literatürde kimi zaman İbo olarak anılır.
1949 yılında Çorum'un Sungurlu ilçesinin Karakaya Köyü'nde doğdu. İlkokulu bitirdikten sonra Hasanoğlan Öğretmen Okulu'na girdi. Öğretmen Okulunun ardından İstanbul'daki Çapa Yüksek Öğretmen Okulu'na başladı. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi - Fizik Bölümü öğrencisi olan Kaypakkaya, sol düşüncelerle burada tanıştı. Mart 1968'de Çapa Fikir Kulübü'nün kurucuları arasında yer aldı. Çapa Fikir Kulübü'nün başkanı olan Kaypakkaya, 6. Filo'ya karşı bildiri yayınladığı gerekçesiyle Kasım 1968'de okuldan atıldı.
FKF ve TİP içinde ortaya çıkan ayrışmada Milli Demokratik Devrim (MDD) tezini savunan kesimde yer aldı. İşçi-Köylü gazetesinin İstanbul'daki bürosunda çalışan Kaypakkaya, Aydınlık ve Türk Solu dergilerine yazılar yazdı. Aydınlık içinde meydana gelen ayrışmada Doğu Perinçek'in başını çektiği PDA kanadında yer aldı. 1972 yılına kadar PDA (TİİKP) saflarında çalıştı ve DABK üyesi olarak görev yaptı. Bu tarihte PDA ile yolları ayrıldı. Doğu Perinçek ve çevresinin revizyonist ve oportünist olduklarını iddia eden Kaypakkaya, ayrılık sonrasında TKP/ML-TİKKO'yu kurdu.
TKP/ML faaliyetlerinin yoğunlaştırıldığı Çemişgezek bölgesinde mücadele ederken, 24 Ocak 1973'de Vartinik köyü Mirik mezrasında Kolluk Güçleri tarafından bulunduğu köyün etrafı sarıldı. Çatışma sırasında TİKKO'nun ilk komutanlarından Ali Haydar Yıldız yaşamını yitirirken, Kaypakkaya yaralı olarak çatışma alanından uzaklaştı. Beş gün sonra kendisinin kaldığı köydeki bir öğretmenin ihbarıyla yakalandı. Ancak bu sürede yaralı olması ve çatışmada botlarını kaybetmesi sebebiyle ayakları ve bacakları hissizleşti. Kaldırıldığı hastanede ayak parmakları kesildi.
İbrahim Kaypakkaya, Diyarbakır'da süren dört aylık sorgulama ve işkence sürecinden sonra, mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman kala, 18 Mayıs 1973'te yaşama veda etti. Ölüm sebebi kayıtlara intihar olarak geçtiyse de buna kimse inanmadı.
İki gün sonra babasına cansız bedeni teslim edildi. Ölümü dönemin bağımsız milletvekili Mehmet Ali Aybar tarafından bir soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) getirildi.
Kaypakkaya'nın yazılarının toplandığı "Seçme yazıları" adlı bir kitabı vardır.
kaynak:wikipedia
Felsefeci 87
15-05-2009, 23:27
http://byfiles.storage.live.com/y1p4RhunLHTpopwzAok4gIZ1e63utKF5CVRrOCwGQVcr3UE8yB k-YSBNmv6X3aYwwbvJz1c0uwnR_o
BU degerli insanları inancları ugruna gencecik yaşlarında boyunlarını iplere uzatanların, katledilenlerin anısı önünde saygıyla egiliyorken bir parantez acmak ıstıyorum
hala bu verilen mucadeleyı anlamamıs sözde solcuların ataturkculuk adı altında türk solu adı altında ırkcılık yapanların web sayfalarında yayınladıkları bir yazıyı okumanızıda ısterım
http://kemalistler.blogcu.com/ibrahim-kaypakkaya-nin-hainligi-mahir-cayan-in-ulusalciligi_4081269.html
Burda herhangi bir ırkçılık yapılmıyor, burda İbrahim Kaypakkaya'nın görüşlerinin yanlış olduğu belirtilmiş ve Mahir Çayan'ın da bu konularda daha iyi düşündüğü dile getirilmiştir..
cumhuriyet mitingleri başarılı olamaz çünkü kucaklayıcı degil.
Kucağa karşı bu mitingler,kucaktan kalkalım diyor.
ne kürtler katılıyor ne bir çok sol örgüt ne milliyetci bazı kesimler
yani sadece chp zıhnıyetını temsil eder bir tarzda bu organızasyon duzenlenıyor yapılıyor.
Etnik ayrımcılar,faşistler,ne de şöven milliyetçiler katılmıyor diyorsun ki doğrudur.
Ayrıca tuncay güney gibilerinin duzenledıgı bir mitinge ben şahsen katılmazdım.
Güney Kanada 'da ki Özkan ise Silivride ki Özkan la karıştırdın Tuncay'ları
Gercı kendısı şuan içerde cezaevindekı mahkumları sayıyordur bız kaç kişiyiz diye ama:)
görünen köy kılavuz ıstemez.
17 Mayıs'ta sayarsın kaç kişi olduklarını.
Senin kılavuzun belli zaten ,rektörlerin ,yazarların,bilim adamlarının ceza evinde olmasından hoşnutsun galiba!
Nasıl bır algılama var dışarda?
herkes bunu chpnın duzenledıgını organıze ettıgını katılanlarının cogunun chp uyesı sempatızanı oldugunu bellemiş
Alakası yok Chp'nin sempatizanı yok bilakis antipatizanı çoktur
yanı cumhurun deilde bır partinin organızasyonu gibi göruluyor.
Halkı orada göreceksin her kesimden insanlar olacak bu mitingte ,her hangi bir parti ile ilşkili değildir,sen Dtp mitingleriyle karıştırıyorsun.
sanırım konuyu acan sıte sahıbının makalesını okumadın en yukarda;
"""Şimdi ilk başta İbrahim Kaypakkaya ve Onun bugünkü devamı olan Apo, liboşlar, dönekler ve özgürlükçü solcuları ele alalım. Efendim sonda söyleyeceğimizi başta söyleyelim. Bunların hepsi sorgusuz sualsiz vatan hainidir. İbrahim Kaypakkaya; ilk başlarda milli demokratik devrimcilere karşı sosyalist devrim bloğunda olmuştur. Yani Mahir ve Denize karşı o "milli" kelimesine olan nefretini ilk başlarda bu şekilde göstermiştir. Daha sonra toplumun Milli Demokratik Devrimcileri benimsediğini görünce MDD'cilere katılmış bir süre Perinçek ile birlikte hareket etmiştir. Daha sonra kitleselliği ve barışçıllığı rafa kaldıran akımlar yaygınlaşınca Kaypakkaya; köyden kente mao tipi devrim yapma hayallariyle TİKKO denilen bugünde az da olsa faaliyet gösteren terörist örgütün kurucusudur. Şimdi can alıcı noktaya geliyoruz. bugünkü bazı özgürlükçü solcuların veya döneklerin veya Atatürk....""""
Felsefeci 87
15-05-2009, 23:43
Peki bu yazıda hiç mi haklılık payı yok? Biraz objektif düşünürsek?
70 li yıllarda ilk defa devrimci ögreti ile tanıştıgım zaman, ilk ögrendigimiz şey siyasi polise karşı tavır idi. Direnme ve teslim olmama tavrı ve işkenceye karşı tavır. İşkence kaçınılmaz ve olagan bir şeydi. Dogal karşılar ve kendimizi bu konuda egitmeye çalışırdık. Gerçi o zaman filistin askısı falan Türkiyeye gelmemişti. Kaba dayak ve elektrik revaçtaydı. Bir de Amerikalıların bir yönteminden bahsedilirdi. Penise bir ince boru sokulması ve uyarılan peniste bu borunun kırılması. Bu gerçekten ürpertirdi.
Neyse o dönemde tüm devrimcilerin rehberi İbrahim Kaypakkaya idi. Onun işkencedeki tavrı hepize örnekti. Hepimiz işkence altında yeni bir İbo olmak için yanıp tutuşurduk. O onuru yaşamak isterdik.
78 senesinde hücrede işkence sıramı bekleken aklıma iki figür gelirdi. Biri işkencede kanıyla hücre duvarlarına teslim olmayacaksın yazan Dimitrov, digeri ise İbrahim Kaypakkaya. O zaman geceden sabaha kadar işkence bantları, haykırışlar ve yalvarmalar dinlerdik. Bizi o durumlardan kurtaran ise İbo'nun kararkıgı idi.
O ölmedi ve asla ölmeyecek. Şan olsun devrim yoldaşlarına.
saygılarımla
Felsefeci 87
16-05-2009, 00:03
Sevgili dilaver abim.. Düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama Deniz'in yerinin de apayrı olduğunu düşünüyorum.
saygılarımla
Sevgili dilaver abim.. Düşüncelerine saygı duyuyorum. Ama Deniz'in yerinin de apayrı olduğunu düşünüyorum.
Herşey bir süreklilik içinde yoğrulur ...
- Jüpiter atasözü.
A.
Ben Deniz'in takipçisi idim felsefeci. Yani THKO taraftarı. Ama bu İbo'ya bakışımı degiştirmez.
saygılarımla
İbrahim Kaypakkaya'ya hain demek büyük yanlışlıktır.
3 yıl içinde 3 farklı düşünceye dönen bir genç, yaşasaydı belki de çok daha farklı düşüncede olabilirdi.
Öldürüldüğü için anısına saygımız var.
O nedenle abartılı eleştiriden kaçınmak gerek ama bir benzetme yapacak olursam ideoloji tutarsızlığı açısından Doğu Perinçek'ten farkı yoktur.
Felsefeci 87
16-05-2009, 00:10
Ben Deniz'in takipçisi idim felsefeci. Yani THKO taraftarı. Ama bu İbo'ya bakışımı degiştirmez.
saygılarımla
Deniz mi, İbo'mu desem?
Sanırım İbo dersiniz..:)
Felsefeci 87
16-05-2009, 00:11
İbrahim Kaypakkaya'ya hain demek büyük yanlışlıktır.
3 yıl içinde 3 farklı düşünceye dönen bir genç, yaşasaydı belki de çok daha farklı düşüncede olabilirdi.
Öldürüldüğü için anısına saygımız var.
O nedenle abartılı eleştiriden kaçınmak gerek ama bir benzetme yapacak olursam ideoloji tutarsızlığı açısından Doğu Perinçek'ten farkı yoktur.
Bu konuda size katılıyorum.
Deniz mi, İbo'mu desem?
Hiçbirinin arasında ayrım yapamam. Ama Deniz'in örgütünün peşinden gittim. Her birinin yeri ayrıdır ve kıyaslama yapılamaz.
Onların her biri Türkiye halkı için yaşamlarını feda ettiler. Her biri ölümsüzdür.
saygılarımla
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
Felsefeci 87
16-05-2009, 00:28
Deniz mi, İbo'mu desem?
Hiçbirinin arasında ayrım yapamam. Ama Deniz'in örgütünün peşinden gittim. Her birinin yeri ayrıdır ve kıyaslama yapılamaz.
Onların her biri Türkiye halkı için yaşamlarını feda ettiler. Her biri ölümsüzdür.
saygılarımla
http://www.turandursun.com/forumlar/images/geruh/misc/progress.gif
Teşekkür ederim dilaver abim. Ayrıca bana Diyalektik Materyalizm ile ilgili ders verecektiniz..Sizden ve pante amcamdan halen bir yanıt bekliyorum :)
Ama şunu çok iyi biliyorum ki
Bir çocuğumuz olursa
Adı DENIZ olmalı,
İster kız ister erkek
Farketmez hiç biri
Fakat bakışları farketmeli
Güneş gibi olmalı
Aydınlatmalı her tarafı
Her bir yandan bir bir
Bir çocuğumuz olursa adı DENIZ olmalı
DENIZ kadar engin, DENIZ kadar coşkun
DENIZ kadar sıcak, DENIz kadar güzel
Bir çocuğumuz olmalı
Adı DENIZ olmalı
DENIz dedim adına
Adı DENIZ olmalı...
Hüseyin Karakuş
parmis Güneşin_kızı
denizin yusufun hüseyinin ibonun mahirin sinanın arasında ayrım yapmak yakışmaz devrimcilere hepsi ustalarımızdır...
bugün ibo ser verip sır vermeyen adamdır kendisini doğramıştır faşist yönetim ama o adım ibrahim bile dememiştir bukadar yiğittir cesurdur.. mahir teori adamıdır bilir okur ve yazardı.. denizler yüreğimizin kahramanları sinen vedat v.s... anıları mücadelemizde yaşayacak...
İbrahim Kaypakkaya'yı ölümünün bu yıldönümünde saygıyla anıyorum.
saygılarımla
NİCE MAYISLAR GEÇİRDİK DAHA UNUTULMADINIZ-İNSANLIGINI VEDE DİRENÇLERİNİ KORUYAN BU HALK SİZLERİ DEVAMLI ANACAKLAR.
SELAM OLSUN SER VERİP SIR VERMEYEN BÜYÜK USTALARA.
-------------------------------------------------------------------------------
Yürekler yine parça parça
Gün geçmiyorki kara haberler
Yıkılası bu karanlıkların
Kan içen leş yiyen
Çöplüklerinde arlarımız g...üllerimiz
Yigitlerimiz erlerimiz teker teker
Kahpe pusularda yitip gidiyorlar
Gazeteleri radiyoları televizyonları
Satılık meclislerinde mebuslar
Teker teker kanunlar çıkartıp
Halkımın önüne koyuyorlar
Zorlandıkları zamanda ise
Sokaklarında tankları topları ile
Kanlı kirli çizmeleri ile
Babalarının uşaklıgını yapan
Üstleri başları yıldızlar dolu
Generalleri paşaları ile
Avaz avaz çakalar gibi uluyorlar
Yetmedi satılık sivilleriyle
Gerici bagnazı imanlısıyla
Sokaklarımda saçılan salyalarıyla
Av av diye saldırıyorlar
Kimleri kaybetmedikki
Verilen sözlerimiz andımız
Hanı nerde kaldı yoldaşlıgımız
Zoru gördükmü teslim oluşlarımız
Soysuz sahte arkadaşlıklarımız
İşte böyle bizlerin anlatılışları
Hamdi yalçın.
Jolly Jocker
19-05-2012, 03:02
İbrahim Kaypakkaya'yı saygıyla anıyorum. Onun egemenlere karşı kararlılığı, işkencedeki dik duruşu bana ilham veriyor. Ama yakalanmaktansa ölmenin ''daha iyi olacağını'' da öğretiyor. Yanılmıyorsam ellerini, ayaklarını ve kafasını keserek öldürmüşler onu. Kesiklerine tuz basarak işkence etmişler.
İbo, kemalizm konusunda da gerçeğe en yakın tahlili yapan devrimcidir kanımca. Devrimcilere yegane ilgisi, resmi ideolojiye asimile etmekten ibaret olanların onu sevmemesi bizim için öğreticidir. Ama onun adını Denizler ve Mahirlerden ayrı düşünemeyiz.
Eğer o neslin mücadelesi onların yok edilmesiyle bitseydi ve yeni nesilden(yani en son bizim kuşaktan) onların fikirlerinin takipçileri olmasaydı hakikaten ölmüş olurlardı. Ama bizler onları yaşatıyoruz. İbrahim, Deniz, Mahir v.s. bunlar birer fikir için öldüler. Fikir oldular. O fikirleri benimseyen herkeste yeniden doğdular. Fikirlere işkence edilemez. Onlar ölümsüzleşti.
Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya ölümün 39’uncu yıldönümünde Demokratik Halklar Federasyonu (DHF) üyeleri tarafından İstiklal Caddesi’nde yapılan kitlesel yürüyüş ile anıldı.
DHF üyeleri tarafından Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya'yı anmak için Tünel Meydanı'ndan Taksim Tramvay Durağı'na yürüyüş düzenledi. DHF tarafından düzenlenen yürüyüşe EHP, BDSP, Mücadele Birliği, Devrimci Hareket, Avrupa Demokratik Halklar Federasyon üyeleri de destek verdi. Yüzlerce yurttaşın katıldığı yürüyüşte, üzerinde "Evrim Konak, Murat Kur, Hıdır Yıldız, Deniz Kırbağ, Tuğçe Özgül İbrahim Kaypakkaya'yı andılar 120 yıl 'ceza' aldılar" ve "İbrahim Kaypakkaya'yı savunmak onurdur" yazılı pankartlar ve "18 Mayıs'ı unutma Dersim 'Ser verip sır vermeyen önderini unutmayacak" ve Kaypakkaya'nın fotoğrafının bulunduğu "İbrahim Kaypakkaya'yı savunmak onurdur" dövizler taşındı. Yürüyüşte sık sık zılgıt ve alkışlar eşliğinde, "Önderimiz İbrahim, İbrahim Kaypakkaya", "Devrim şehitleri ölümsüzdür" ve "Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez" sloganları atıldı.
Yürüyüş sırasında Mazlum Doğan, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dörtlerin isimlerin haykıran bir kişiye, yürüyüştekiler "Yaşıyor" diye yanıt verdi. Taksim Tramvay Durağı'na gelen yurttaşlar, açıklama öncesi devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulundu. Grup adına yapılan ortak açıklamada, "18 Mayıs 1973'te, Amed zindanında aylarca süren işkenceler sonucunda Kaypakkaya'yı katleden hakim sınıf, onu 'en tehlikeli ihtilalci' olarak tanımlıyordu. Haklıydılar; çünkü, Kaypakkaya, ülkemizin tarihi gerçeklerine yaklaşımda Bilimsel Sosyalist perspektife bağlı kalarak devletin resmi görüşlerine karşı keskin bir mücadele yürüttü" denildi. Denizlerin, Mahirlerin, Kaypakkayaların, Mazlumların, Haki Karerlerin ve Dörtlerin açtığı yolda ilerleyenler ve onları mücadele alanlarında bayraklaştıran kurumlarının basıldığının belirtildiği açıklamada, "Devrim ve demokrasiden yana saf tutan en geniş kesimler de bu saldırıların hedefi haline getirildi. Ve bir kez daha mücadelenin her alanında var olmaya devam edeceğimizi, örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemeyeceğini, devrimci değerlerimizi bugünkü mücadelemizle harmanlayarak sonuna kadar mücadele edeceğimizi haykırıyoruz " diye belirtti.
ANF NEWS AGENCY
Baskoylu
15-11-2012, 04:47
Kominist önder İbrahim kaypakka'nın hayatı
1949 yılında yoksul bir ailenin çocuğu olarak Çorum'un bir köyünde dünyaya geldi.Babası yoksul bir emekçiydi. Annesi ve babası İbrahim 2-3 yaşlarında iken ayrıldılar.
ilkokul 1. ve 2. sınıflarını Karamahmut köyünde, 3. sınıfı Ortakışla köyünde,
4.ve 5. sınıfları da Alacahöyük'te okudu.
İbrahim Kaypakkaya daha çocukluk yaşlarından itibaren her şeye meraklı idi. Bilgi açlığını gidermek için önüne çıkan her fırsattan yararlanıyordu. Verilen her işi yapmaya çalışıyor, sorumluluk almaktan korkmuyordu. Okulundan arta kalan zamanlarda bütün işlerde ailesine ayrdım ediyordu, koyun gütmeye giderken bile yanına defter, kalem, kitap almayı unutmazdı. Daha o yaşlarda bile yaşıtları arasından sıyrılıyordu. Fakat o bunu hiç bir zaman kuruntu kaynağı yapmaz, arkadaşlarını küçümsemezdi. Arkadaşları araında da çalışkanlığı, bilgisi, ağırbaşlılığı,yardımseverliği ve fedakarlığı ile sayılıp sevilirdi.
İlkokulu bitirince öğretmen olmayı kafasına koydu.Devlet parasız-yatılı sınavlarına girip kazandı ve Anakara Hasanoğlan Öğretmen Okulu'na yatılı öğrenci olarak alındı. Yatılı okulda okurken yazları ve ara tatillerde köyüne dönüyor ve ailesine yardımcı oluyordu. Çalışırken yorulmak nedir bilmezdi. Köydeki diğer öğrenci arkadaşları köylüye karışmaz, işe katılmazken o elinden ne iş gelirse ailesine ve köylüye yardım ederdi. Öğrenci oluşunu köylünün yaptığı işleri yapmamak anlamında bir ayrıcalık olarak görmezdi.
İbrahim kaypakkaya, ilk devrimci düşüncelerle Hasanoğlan Öğretmen Okulu'nda tanıştı. Araştırıyor, soruyor, okuyordu. Siyasal olarak geliştikçe davranışları ve ilişkileride değişiyordu.
Bu gelişme sayesinde İbrahim kaypakkaya'nın adı çevre köylerde bile duyulur oldu. Tabi gericilerin yobazların gözüne batmaya da başlamıştı. Okulda "yeşili sevmiyorum" başlığı ile yazdığı bir kompozisyon yüzünden öğretmenlerden biri ona çok kızmış ve "peki kızılı mı seviyorsun" diye hayli eziyet çektirmişti.
Devamını buradan (http://arsiv.ydicagri.net/i.kaypakkaya/ik_hayati.htm) okuyabilirsiniz.
DHF üyeleri tarafından Türkiye devrimci hareketinin önderlerinden İbrahim Kaypakkaya'yı anmak için Tünel Meydanı'ndan Taksim Tramvay Durağı'na yürüyüş düzenledi. DHF tarafından düzenlenen yürüyüşe EHP, BDSP, Mücadele Birliği, Devrimci Hareket, Avrupa Demokratik Halklar Federasyon üyeleri de destek verdi.
ANF NEWS AGENCY
Bir devrimciyi salt yiğitlik,kahramanlık temalarıyla açıklayamayız.
Bir kez Kaypakkaya-nın ideolojik ve siyasi görüşleri Marksizm dışıydı.
Leninci değildi.
Maocu hiç değildi.
Kaypakkaya,ideolojik düzlemde Türkiye-de AKP ideolojisinin kurucusu sayılan İdris Küçükömerlere ve öznelcilikte ise Çaru Mazumdar doğmatizmine yakındı ve bu Hintli devrimci Mazumdar-ın kopyacısıydı.
Kaypakkaya görüşleri, bugün nerde değer ve karşılık buluyor.
işte yukarıdaki alıntı bunu kanıtlıyor..
Kaypakkaya ideolojisi Kürt milliyetcilerinde ,Batıcı liberallerde,döneklerin gerekçelerinde ancak karşılık ve değer bulabiliyor.
Kürt milliyetcileri,liberaller,dönekler Kaypakkaya-nın devrimciliğine ve yiğitliğine değil,ideolojik yanılgılarına sahip çıkıyorlar.
Ayrıca Kaypakkaya ile yola çıkanların hiçbiri artık Kaypakkaya-nın bu yanlış,doğmatik ve özünde içerikde sağcı görüşlerini savunmuyorlar.
Kaypakkayacılık da zaten bitti.
Baskoylu
27-11-2012, 04:11
Bir devrimciyi salt yiğitlik,kahramanlık temalarıyla açıklayamayız.
Bir kez Kaypakkaya-nın ideolojik ve siyasi görüşleri Marksizm dışıydı.
Leninci değildi.
Maocu hiç değildi.
Kaypakkaya,ideolojik düzlemde Türkiye-de AKP ideolojisinin kurucusu sayılan İdris Küçükömerlere ve öznelcilikte ise Çaru Mazumdar doğmatizmine yakındı ve bu Hintli devrimci Mazumdar-ın kopyacısıydı.
Kaypakkaya ideolojisi Kürt milliyetcilerinde ,Batıcı liberallerde,döneklerin gerekçelerinde ancak karşılık ve değer bulabiliyor.
Kürt milliyetcileri,liberaller,dönekler Kaypakkaya-nın devrimciliğine ve yiğitliğine değil,ideolojik yanılgılarına sahip çıkıyorlar.
Ayrıca Kaypakkaya ile yola çıkanların hiçbiri artık Kaypakkaya-nın bu yanlış,doğmatik ve özünde içerikde sağcı görüşlerini savunmuyorlar.
Komunist Ibrahim Kaypakkaya hakkinda boylesi bir yorum yapilmasi!!! Ibrahim Kaypakkaya hakkinda bilgi edinmemektir veya yukarida sayilan iddalarin anlamini bilmemektir...
Saygi ve Insani Sevgilerimle
iddialar sert, ama haklılık payı olan kısımları da var kaypakkaya biraz hint biraz çin karışımı yer yer maocu bir senteze sahipti, köylü sınıfını esas alırdı ama devrimciydi.. yiğitliği görmezden gelinemez derecede idi. yaşadığı işkencelerde aadım ibrahim bile dememiştir ki buda çok önemlidir.
öyleki 80 döneminde ideolojisi teorisi yer yer pratiği tam olan kimselerinde yiğitliğe sahip olmadıklarını gördük..
Bir komünist düşünceleriyle değer ve anlam bulur.
Bir komünist ermiş değildir.
Kaypakkaya-yı "ermiş" haline getirenlere bakalım.
Hangi ideolojik konumdalar.
Ya Batıcı Kürt milliyetcileri ya da Taraf-Zaman karışımı liberal eğilimler.
Kaypakkaya-nın artık tüm savları,temel tezleri,yanlışlandı.
Kaypakkaya-nın temel görüşlerinin savunulacak hiç bir yanı kalmadı.
Kaypakkaya ideolojik ve siyasal yanlışları ağılıkta olan bir devrimcidir.
Hepsi o kadar.
Hepsi o kadar.
Bu başlıkta kimse farklı bi şey savunmuyor ki. Kaypakkayacılar dışında tabii. Bakın siz de yazmışsınız Kaypakkaya bir devrimci idi diye. İşte devrimin, devrimciligin unutulduğu bir zamanada bu gerçekleri hatırlamak içindir bu başlık.
Kaypakkaya ser verdi, sır vermedi. Devrimi ele vermedi ve düşmana teslim olmadı. Hayatı pahasına. Yaşasaydı mutlaka doğruya varırdı. Yaşadığı zamanki devrimciler içinde dogruya en yakını o idi.
O yüzden onu anmak ve onun yaaşamını degerlemek bizim olmazsa olmazımızdır.
saygılarımla
Hepsi o kadar.
Bu başlıkta kimse farklı bi şey savunmuyor ki.
Peki o zaman bu değerlendirmenizin anlamı nedir..
Artık bir karar verin.
Yanlışları olan bir devrimci mi,
Yoksa esas olarak doğr bir çizgisi mi vardı.
Yaşadığı zamanki devrimciler içinde dogruya en yakını o idi.
Neymiş o Kaypakkaya-nın doğruları,açıklayın da bilelim.
peki o zaman bu değerlendirmenizin anlamı nedir..
Degerlendirmemin anlamı şudur. Kaypakkaya'nın acizleştirilmesi. Kaypakkaya ya terörist denir. Denizler, Mahirler ise degildir. Çünkü onlar kemalizmi savunmuştur. O yüzden Kaypakkaya aşşagılanmaya çalışılır. Halbuki ters iştir bu.
Neymiş o Kaypakkaya-nın doğruları,açıklayın da bilelim.
Kaypakkaya'nın kemalizme yaklaşımı.
saygılarımla
Kaypakkaya'nın kemalizme yaklaşımı.
saygılarımla
Kaypakkaya-nın Kemalizm görüşleri İDRİS kÜÇÜKÖMER-Kemal MIsırlı gibi sağcıların görüşlerinin tekrarıdır.
Lenin,Stalin,Mao-nun görüşleriyle ilgisi yoktur.
Sizin Kaypakkaya-nın Kemalizm görüşlerine sahip çıkmanızla ,1900-lerin İngiliz-Amerikan politikalarını savunmanız aslında uyumlu.
Ancak bunların Marksizmle ilgisi yok.
Kemalizm konusunda D.Gezmiş ve M.Çayan-ın görüşleri daha Lenincidir.
Son yıllarda liberal solun Kemalizm düşmanlığı ile Batı sistemini ve değerlerini yüceltmeleri aslında sol olmadıklarının göstergesidir.
Yani sizin görüşlerinizin de ne Bolşevizmle ne de Marksizmle ilgisi yok.
Bu görüşler ve Kaypakkaya-nın Kemalizm görüşleri de Taraf-ta yazan Marksizm döneklerinde ancak karşılık bulabiliyor.
Şimdi kimsenin görüşlerini yazdıgımı anımsamıyorum. Kimseyi de referans verdigimi anımsamıyorum. Yahu insanlardan bagımsız tartışamaz mıyız. Ben böyle düşünüyorum. Bunu anlamak o kadar mı zor.
Kaldı ki Deniz'den sonra gelen idamlik arkadaşları da Mahir'den sonra gelen arkadaşları da Kemalizmi benim bulunduğum noktadan eleştirmişlerdir. O da ayrı. Ama onlar size göre terörist öyle degil mi.
saygılarımla
AlbatrosS
03-12-2012, 01:36
Diğğmi ama?
Bonapartizm'i, korporatizmi falan da Küçükömer uydurmuştu hep :)
Darwin'i ve evrim kuramını kim savunuyor? Materyalistler,komünistler,allaaasızlar vs vs... Bunlar zaten ''kafir ve zındık'' oldukları için kuram baştan yalandır: Biri Harun Yahya mı didi? :D
Doğru ya, Dersim'de çoluk çocuk katleden devletin yaptığına ''EĞİTİM SEFERBERLİĞİ'' dediğimizde gerçek; ama misal, ''katliam'' dediğimizde en hafiften ''dönek'' oluruz.
Kaypakkaya'nın devrimci hareket tarihinde ''ÖNEMİ'' asla bitmedi, bitmez. Zira, 68 kuşağının ''kemalizmle kopuş/ayrışma'' kavşağının temel köşe taşlarından biridir bu genç adam.
Sonraki kuşaksa, ama özellikle 90'lardan itibaren resmi tarih ve ideolojiyle hesaplaşan sayısız entelektüel, akademisyen vs çıkardı. Doğal olarak liberal, solcu, sosyalist vs tarihi realiteyi inceleyen herkes, resmi tarihin günahlarına elbette aydı.
Bir liberal de bir sosyalist de örneğin azınlıkları ve kürtlere karşı ''asimilasyon yapıldığını'' kabul ediyorsa bu aralarındaki ''ÜBER GİZLİ ANLAŞMALAR''dan değil; gerçeğin öyle olmasındandır.
Baskoylu
03-12-2012, 07:00
Ibrahim Kaypakkaya`yi Anmak... Fasist Kemalist Duzenin Kendisini Cok Guclu Sandigi Iskence Hanelerinde, Fasizmi dize getirmektir.
Ibrahim Kaypakkaya`yi Anmak.. Gerici, Irkci, Milliyetci Kamalizmin Gercek Yuzunu Ortaya Cikarmaktir..
Ibrahim Kaypakkaya`yi Anmak.. TC nin kurulusundan bu yana, Askeri Fasist Diktatorlukle yonetildigini, Askeri Fasist Diktatorlugun Generaller tayfasinin basi olan Ataturk`un sahip olmus oldugu kimligi ortaya koymaktir.
Ibrahim Kaypakkaya`yi Anmak.... Proleterya ve devrimimiz acisindan yeri kolay kolay doldurulmayacak Komunist, Marksist ve Leninist onderliktir.
Ibrahim Kaypakkaya`yi anmak, Ondan ogrenmek, Onun ideolijik ve politik hayatinda yurumek, Onu daha iyi kavramak, pratige gecirip, gelistirmek demektir.
Ibrahim Kaypakkaya`yi Anmak.. Fasist Burcuva ve Feodal duzeni devrimle yikip, Yerine proleterya onderlliginde devrimci sinif itifakina dayanan yeni demokratik halk iktidarini kurmak, tam bagimsiz yeni demokratik Turkiye`yi yaratmak, Kesintitisiz ve asamali olarak devrimi surdurmek demektir.
Ibrahim Kaypakkaya`yi Anmak.. Dunya devriminin Turkiye Halkasini... Fasist Irkci, Milliyetci, Gerici ve Emperyalizmin Usagi Olan Kemalizmi ve onunla birlikte emperyalist sistemden koparmak, tam bagimsiz ozgur ve hur bir ulke yaratmaktir.
Bir devrim onderi olabilmek, ne tek başina dogruyu soylemekle ve ne tek basina, dogrunun ugrunda, yigitce olmekle mumkundur.
Hatta bazen ikisi de yeterli degildir.
Asıl olan, devrimin ve sosyalizmin gelecegini ister ve bu ugurda olumune bir kavgaya girerken, amacın ihtiyaclarına uygun yaratici bir teori ve pratik ortaya koyabilecek yurekliligi gosterebilmektir.
Ibrahim’in yegâne ayirt edici ozelliginin bu oldugunu inaniyorum.
Dolayisiyla Ibrahim, bir devrim onderi olarak, ne teorik-politik tezlerinin ne kadari dogru, ne kadari yanlis seklinde kuyumcu terazisiyle yapilacak bir tarti ile anlasilabilinir ve ne de, o gunun kosullarinda, “silahli mucadele mumkun degildi”, denerek mahkum edilebilinir.
Tam tersine, eger bu gun Ibrahim, genel olarak ilgili ilgisiz her kes tarafinda, ozgun bir onder olarak kabul gorulurse,
bilinmelidir ki, bu onun ortaya koydugu ve eksik- yanlis diye tasnif edilmeye calisilan o tezleri ve pratigin sonucudur.
Eger yillar sonra kitlelerin nezdinde yasiyor olmak bir olcu olacaksa, her sey bir yana, bu gun Ibrahim’in yoksul, ezilen kitleler ve devrimci cevreler nezdinde ki itibari onun ne oldugunu anlamamiz icin yeterlidir.
Kaypakkaya, kimilerine gore belki bir teorisyen degildi, evet ama bir teorisyenin sahip olmasi gereken tum ozelliklere sahipti.
Kaypakkaya’da bir teorisyen potansiyeli, bir teorisyen titizligi, sorgulayiciligi, yaraticiligi, arastiriciligi, zekasi ve cesaretinin oldugu kesindi.
Bir teori kurucusunun olmazsa olmaz ozelligi, tabulara karsi durabilecek cesaret ve cureti gosterebilmesidir. Kaypakkaya da bu ozellik oldugu icindir ki, soz konusu dogru tahlillerini ve tezleri ortaya koyabildi.
Ama Kaypakkaya, ne sanildigi gibi bu tezleri ile vardir, ne de yine sanildigi gibi, Kaypakkaya’nin dogru yaklasimi ve tezleri bunlardan ibarettir.
Ibrahim Kaypakkaya ile ilgili yapilan degerlendirmeler de, genellikle, onun Kemalizm ve Kurt sorunundaki dogru yaklasimi one cikartilmaktadir, Bundan dolayidirki, Egemen gucler Ibrahim Kaypakkaya`yi bas dusman tespit etmektedirler, Bundan dolayidirki, onu her anan kim olursa olsun, fasist duzen tarafindan sorgu odalarinda iskenceden gecirilip sorgulanmaktadir. Bundan dolayidirki, duzenin temislcileri ve duzenin canak yalayicilari her seferinde Ibrahim Kaypakkaya`ya saldirmaktadirlar...
Ozellikle Ibrahim’i ayirt edici kilan bir baska noktada vardır ki, o da Ibrahim’in devlet ve devleti şiddet yontemi ile ortada kaldirma konusundaki durusu ve tavridir.
Devlet ve devletin ortada kaldirilmasi, bu konuda kullanilacak yontem olarak siddet’e zor’a yaklasim konularında Ibrahim, gercek anlamda ve ilk kez sorunu en dogru haliyle, fasist devletin yikilmasi, yerle bir edilmesi gereken bir guc, siddeti zoru da bu islemin yapilmasi icin gerekli vazgecilemez bir arac olarak tahlil edip tanimlamistir.
Ibrahim` in bu ve benzeri bir cok dogru tahlilerindeki yaklasimi goz onune alinmadan Ibrahim Kaypakkaya`nin butun tespitleri dogru degerlendirilemez.
Sonuc olarak kendilerini sozde ilerici, demokrat, aydin, sosyal demokrat vs vs gibi sifatlar icinde gormeye calisip... gizlemeye calistikleri gercek kimlikleri ile... Ibrahim Kaypakkaya`ya saldiranlar.. Ozunde Irkci, Milliyetci ve Gerici kimlige sahip olanlardir...
Sosyalizme ve Komunizme karsi olup, gercek kimliklerini ortaya cikaranlardir....
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
İdeolojik düzlemde Kaypakkaya görüşlerini savunanların Devrimci Marksizmle bir ilişkileri yok.
Yazılarını görüyoruz.
Bu yazılar,Taraf Gazetesinde yazan ,artık AKP ideologu olmuş döneklerin sözde teorilerini tekrardan ibarettir.
Kaypakkaya-yı savunanlar ayrıca onun devrimci yönünü değil,bugün düzene teslimiyetin ideolojisi haline gelen görüşleri savunuyorlar.
Kaypakkaya övgüsü yapanlara bakalım Batıcı-Liberal görüşleri savunuyorlar ya da Batıcı Kürt milliyetciliğini savunuyorlar.AKP "solcusu"durlar.
Bunlar "Komünist Kaypakkaya" sözleri ederler ama Lenin-Stalin-Mao-nun görüşlerini ret ederler.
Her konuda İngiliz-Amerikan tezlerini savunan "Kaypakkayacı"lar"...
Bari Kaypakkaya-nın devrimci kişiliğine saygılı olun.
NOT
Kaypakkaya-nın Kemalizm,Türkiye Tahlili,Kızıl Siyasi İktidar,Ulusal sorun görüşleri tümden ve toptan Marksizm dışıdır ve yanlıştır.
Bugün artık bu tezlerin savunulacak bir yanı yoktur.
Bunu anlamak için Kaypakkaya-nın bu görüşlerinin neden Taraf-ta yazan döneklerde destek bulduğunu anlamak yeterlidir.
Baskoylu
04-12-2012, 04:36
İdeolojik düzlemde Kaypakkaya görüşlerini savunanların Devrimci Marksizmle bir ilişkileri yok.
Yazılarını görüyoruz.
Bu yazılar,Taraf Gazetesinde yazan ,artık AKP ideologu olmuş döneklerin sözde teorilerini tekrardan ibarettirMarksizmi anlatirmisiniz sayin FECHAN.
Marksizmi birde sizden dinliyelim,
olurda Ibrahim Kaypakkaya Anti marksist olur, Ibrahim Kaypakkaya`nin goruslerini savunanlarin marksizmle bir ilgisi yok demenizin temel sebebi, Komunist Onder Ibrahim Kaypakkaya`nin tezlerin, taraf tuttugunuz Fasist, Irkci, Milliyetci ve Gerici Ataturk`un sahip oldugu kimligi ortaya cikarmasindandmidir?
Cumhurriyet, Milliyet, Sabah, Hurriyet Tercuman, ve daha sayamadigim burcuva basini Taraf ve Zaman gazetesinden farklari nedir sizce????
Ataturk ve onun fasist kurmaylarin AKP ve AKP nin gerici ve yobazlarindan farklari nedir?
Taraf ve Zaman gazetesinde bazi yazarlarin Mahir Cayan ve Deniz Gezmisin verdigi mucadeleyi kaleme almasi.. Mahir Cayan ve Deniz Gezmis bu gazetelerin dusuncelerine hizmet etmis anlaminami geliyor?
AKP ve sizin savundugunuz duzenin Kemalist basin ve yayin organlarini savunan hangi teorisi ile kayasliyabilirsiniz?
Yani Fasist Irkci, Milliyetci ve Turkiye halklarin bas dusmani olan Kemalizme karsi gelen herkes OCUDUR oylemi? Size ters dusen herkes AKP lidir oylemi?
AKP ve onun yandaslari ne kadar Gerici, Yobaz, Dinci ve insanlik dusmani ise... Fasist, Irkci, Milliyetci, Yobaz ve Kan Emici Kemalizmde AKP ve onun yandaslari kadar Turkiye Halklarin dusmanidir.
Anti Fasist dusunceye sahip olanlarin yapmasi gereken, Fasizme, Sosyal Fasizme, Emperyalizme, Sosyal Emperyalizme ve Herturden Gericilige Karsi Kararli ve Onurluca Mucadele Vermesi Gerekir.
Dinci, Gerici ve Yobaz AKP Kemalizme karsi dusmanlik besliyor diye, AKP benim dostum olamaz, yani dusmanimin dusmani dostumdur mantigi sakat bir mantiktir.
Nasrettin Hoca`nin Eline Saz Alip, Perdenin Bir Yerinden Tutup Durmadan Tezeneyi vurmasina tepki gosterenler.. Ya Hoca Efendi, Asiklar Parmaklarini Perdenin bir yerinden tutmazlar, asagiya yukariya getirir gotururler, sense bir yerden tutmus ayni sesi cikarmaktasin....
Nasrettin Hoca; Onlarin hepisi benim tuttugum yeri ariyorlar bir turlu bulamiyorlar misali... sizin teorik olarak getirdiginiz hic bir sey yokken, Ibrahim Kaypakkaya`nin Devrimci ve Komunist olmadigini soylemekten baska bir soyleminiz yok.
Ibrahim Kaypakkaya`nin Secme Yazilarinda hagi dusuncesine teorik olarak karsi iseniz, tezlerini curutebilecek bilgi ve birikime sahipseniz!!! Teorik olarak tartisalim, degildir, olamaz, olmamis gibi soylemler duvara camur at tutarsa tutar misali gibi davranislar sizi hakli cikarmak yerine, bilgi kirliligin otesine gitmez......
Kaypakkaya-yı savunanlar ayrıca onun devrimci yönünü değil,bugün düzene teslimiyetin ideolojisi haline gelen görüşleri savunuyorlar.
Ne yani AKP Dinic, Gerici Yobaz Diye... Onun bir benzeri olan hatta ve hatta daha katmerli Fasist, Irkci, Millilyetci, Gerici ve Yobaz bir dusunceye sahip olan Kemalizmi desteklemiyor diye, AKP yi destekliyor anlaminami geliyor!!!!!
Ibrahim Kaypakkaya`nin Tezlerini ve Dusuncelerini Savunanlar,
Kahrolsun Fasizm, Sosyal Fasizm,
Kahrolsun Emperyalizm Sosyal Emperyalizm,
Kahrolsun Herturden Gericilik.
Kahrolsun Turkiye Halklarin Bas Dusmani Kemalizm.
Fasizmi Doktugu Kanda Bogacagiz
Yasasin Halklarin Kardesligi.
Yasasin Sinirsiz ve Sinifsiz Dunya
Yasasin Marksizm ve Leninizm
Yasasin Demokratik Halk Devrimi ve Sosyalizm
Bu Sloganlari atmaktadir... sizinde bu sloganlari atabilecek cesaretiniz varmidir?
Sloganlarla AKP, CHP, MHP ve Fasist Parlementer sistem icindeki butun kucuk burcuva partilerin yani sira, Fasist, Irkci, Milliyetci, Gerici ve Kan Emici Kemalizme karsi mucadele veriliyorsa.... Kim kimin tarafini tuttugu acik ve net bir sekilde ortadadir......
Hic kimse kendi karanliklarini, Katilllerini, Katliamcilarini, Canilerini, insanlik dusmanlarini aklamaya calismasin,
Kan Emici Kemalizmi, Turkiye halklarin dusmani Kemalizmi desteklemiyenleri, AKP yanlilari olarak gormeye calismak, Kemalizmin temelinde var olan HILE, YALAN VE SAHTEKARLIK yapma politikasidir.....
Bu cirpinislar Kemalizmin doktugu kan`da bogulmasini engelleme cabasidir. Kemalizm doktugu kan`da bogulacaktir.
Hic bir guc Kemalizmin esittir, Neo Nazi irkciligi ile ayni oldugunu inkar edemez....
Komunist Onder Ibrahim Kaypakkaya`nin, Fasist Irkci, Milliyetci, Gerici ve Barbar Kemalizmin sahip oldugu gercek kimligini aciga cikarmasina tahmul edemiyenler... Onder Ibrahim Kaypakkaya Yoldasa saldirmaktadirlar........
Kaypakkaya övgüsü yapanlara bakalım Batıcı-Liberal görüşleri savunuyorlar ya da Batıcı Kürt milliyetciliğini savunuyorlar.AKP "solcusu"durlar.
Batici Kimdir????? Kamalizmin kendisi degilmidir? Ulkeyi Fransa ve Ingilizlere peskes cektiren Ataturk`un kendisi degilmidir?
Ataturk; Adolf Hitlerin yandasi degilmidir.
Genclige Hitabesi, bastan sona kadar Irkci ve Milliyetci sloganlar degilmidir?
Batici Kurt Milliyetciliginimi savunyorlar!!!!!!!!
Dogucu, Kuzeyci, Guneyci Kurt Milliyetciligi nasil oluyor????
Herturden Irkci ve Milliyetciligin Sosyalizmin dusmani oldugunu savunan bir dusuncenin boylesi bir teoriye nasil sahip olabilir... Bir tane kaynak veya delil gosterin. yok degilse OZUR DILEYIN.
AKP size gore Solcumudur? Yani Kemalizmin Fasizm oldugunu kabul ediyorsunuz, Kemalizme karsi gelen herkes size gore Solcudur oylemi?...
Bilincsizligin ve yetersizligin oldugu yerde bu tur camur atmalardan oteye gitmiyecektir. Bakin ben Kemalizmin nitelik ve niceliklerini, Katliamlarini, Cinayetlerini, Yargisiz infazlarini, Isci ve Emekci Dusmani oldugunu, Sosyalizm ve Komunizmin dusmani oldugunu, Turkiye`de Azinliklardan butun halklarin dusmani oldugunu belgelerle acikliyorum....
Sizde savundugunuz veya savunmaya calistiginiz ve Idda ettiklerinizi kaynaklarla buraya aktarin, soyledikleriniz dogru ise... ben sizden ozur dilemeye, hatta ve hatta beni aydinlattiginiz ve bilgilendirdiginiz icin size minnetar kalayim......
Bunlar "Komünist Kaypakkaya" sözleri ederler ama Lenin-Stalin-Mao-nun görüşlerini ret ederler.
Her konuda İngiliz-Amerikan tezlerini savunan "Kaypakkayacı"lar"...Ibrahim Kaypakkaya`nin Goruslerini savunan TKPML nin buna dair bir tane yazisini gosterin.. Yoksa Ozur Dileyin... boylesi ulu orta bilip bilmeden iddalariniza dayanarak, bir daha yazi yazmamanizi tavsiye ediyorum.
Bari Kaypakkaya-nın devrimci kişiliğine saygılı olun.Hani Kaypakkaya Devrimci Degildi???? sahi siz bunlari baska yerden yani Turk Solu dergisinden kopyaliyarakmi buraya yaziyorsunuz!! yani kendi iradenizle yazdiginiz yazi ve yorumlar degilmi?
Kaypakkaya-nın Kemalizm,Türkiye Tahlili,Kızıl Siyasi İktidar,Ulusal sorun görüşleri tümden ve toptan Marksizm dışıdır ve yanlıştır.
Bugün artık bu tezlerin savunulacak bir yanı yoktur.Buyrun Teorik olarak bunu ispatlayin!!!! Marksizm disimidir, yoksa Fasist Kemalist ideolojiyi Mahkum etmekmidir?
Bunu anlamak için Kaypakkaya-nın bu görüşlerinin neden Taraf-ta yazan döneklerde destek bulduğunu anlamak yeterlidir. Taraf Gazetesinde Yazan Donekler kadar tas dussun kafaniza... Kemalizmi en iyi sekilde tahlil eden, Turkiye halklarin dusmani oldugunu, Fasist, Irkci ve Milliyetci bir zihniyet oldugunu ispatlamissa, Bunu her hangi bir yazara mantikli gelmisse savunulmasinda sorun nedir? PKK; Ibrahim Kaypakkaya`nin Kemalizm tezlerini savunuyorsa, Kaypakkaya`nin tezlerini dogru buluyorsa... Ibrahim Kaypakkaya PKK limidir????
Siyasi yetersizligin son asamasi, Saldiridir... saldirmak yerine, teorik olarak bir seyler yazin, hem alinti yapin hemde yaptiginiz alintilari teorik dusuncelerinizle curutmeye calisin.. Yok degilse soylemeleriniz olu orta iddalardan ileri bir adim gitmez....
Saygi ve Insani Sevgilerimle.
rojawelad
13-12-2012, 19:40
Kaypakkaya'daki demirden irade azim inanç şimdiki takipçilerinde yok.