Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Servis Şartları & Site Duyuruları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Disiplin Uygulamaları (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=4930)

sodomo-- 10-11-2006 02:28

Re: Ban veya Disiplin Cezası Alan Üyelerimiz

Alıntı:

sodomo--";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 54937)
Psiko'yu severim kendisinin bu siteye çok katkısı dokunmuştur ve onun adına bu tatsızlıktan üzüntü duydum.

Lakin verilen ceza yerindedir ve 650 yazının birden silinmesi biraz "dengesiz" bir davranış ve bir çok insanın da yazısı heba oldu bu yüzden.

Sen kendini üzme Pskio, zaten nickin itici idi, yeni bir nick ile seni bekleriz.

soro 10-11-2006 07:49

Benim herhangi bir konuda sikayetim olmamistir,dilekce ile site prosedurune uygun bir talebim olmustur.

sargon 10-11-2006 13:14

Sorogren,

su anda zamanim yok, uzunca yazamayacagim. Ama aksam sana cevap verecegim. Yine numara yapiyosun. Yazdiklarimi boyle anladigina gore biraz ilgiyi hakettin.

ilgee 10-11-2006 15:41

Sn. İlge
Konu ile çok ilgili ve fazla ciddi(!) olan ilk paragrafınız sandık odasında. Diğer başlıklarımıza da katkınızı bekleriz. Sitemizin tek dikkat çeken başlığının "Ban ve Disiplin Cezası Alan Üyelerimiz" olmadığını belirtmek isterim.

Ek olarak, tüm arkadaşlar için yazmaktayım, bu konu fazlası ile uzamıştır. Burada yazılan herhangi bir şey, yönetim kurulu kararını değiştirmeyecektir. Bu başlık, duyuru amaçlıdır, tartışma amaçlı değil. Bilgilerinize.
neutrino

* * * *Sayın neutrino bilir ki, *ilge nicim ile forumlara yazı yazamıyordum. Yazamadığımı ise bir kaç kez sohbet odasında kendisine dile getirmiş olup bana yardımcı olmasını rica etmiştim. Ancak neutrino'nun önerisi ile sorunu halledemediğimden dolayı yeni bir adres alma gerekliliği duydum ve ilgee yahoo uzantısı ile eski nicime yakın yeni bir nick aldım.
* * * * Kaldı ki çok değerli Psikokemoterapi'nin enflasyon yükseltme gibi bir çabasının olmayacağını tüm üyeler biliyordur sanırım.
Saygılarımla. İlge.

sargon 11-11-2006 03:27

Ezkamo hocam, seni kınıyorum. Anlaştığımız halde sorogrenin yazısını (ikinci yazısını kastediyorum) silmişsin. Anlaşmamız şöyleydi. Sorogren yazısını değiştirirse ben de son haline göre cevap yazacak, eski yazdığını gözönüne almayacaktım. Sorogren yazısını değiştirmiş ama hiçbir yerde *bana verdiği cevabı silmiş olduğunu, bunu gereksiz gördüğünü vb. (artık ne düşünüyorsa onu) açıklamamış. Sanki hiçbirşey olmamış gibi davranmış. İkinci yazısını ise kendisinin silme yetkisi olmadığı için sen silmişsin. Böylece sanki hiçbirşey yaşanmamış gibi tertemiz bir sayfa ortaya çıkmış. Devlet arşivlerine benzetmişsiniz yani.

Sana dokunma, kendi yazısını değiştirsin demiştim. Birisi yanlış bir adım atarsa geri almayı da becerebilmeli. Ama sen sorogren'in oyununun parçası olmuşsun.

Anlaşmamızı bozmuş olmanıza karşın sorogren'e cevap yazmayacağım. Ortada yazı kalmamış zaten. Ama bu tür şeylerden hiç hoşlanmadığımı belirtmek isterim.

11-11-2006 04:19

Değerli arkadaşlarım,
Yönetim olarak yeni bir yapılanma içerisinde olduğumuzu biliyorsunuz. Bu yapılanmada mutlaka eksikliklerimiz ve hatalarımız da olacaktır. Bu bir sureçtir. Bunu göz önüne almakta yarar vardır. Bu sureç içerisinde zamanla bunların giderileceğini düşünüyorum. Tabi birlik ve beraberlik içerisinde hareket edersek başaracağımıza inanıyorum.
Biz bir aileyiz. Bu aile içine inançlı arkadaşlarımız da dahildir. *Nasıl ki bir ailede bir takım sorunlar oluyorsa bizde de olacaktır. Psiko arkadaşımızın olayını da böyle değerlendirmek gerekiyor. Umarım bu arkadaşımız verilen karara saygılı olup tekrar yazılarına devam edecektir. Kendisinin vereceği her türlü karara da saygılı olacağımızı da belirtmek istiyorum.

Üzülerek gördüm ki bazı arkadaşlarımız olayın ayrıntılarını öğrenmeden hemen tavır koyma yoluna gitmişler. Bir yönetici arkadaşımız bir üyemizin yanlış bir eylemine yetkisini kullanarak ceza vermiştir. Bu ceza yönetim kurulunda görüşülerek gerekli açıklama yapılmıştır. İşte asıl olarak bundan sonra bu cezayı değerlendirmek gerekiyordu. Umarım hepimiz bu olup bitenlerden sonra gerekli dersi çıkarmışızdır.

Burada biz yönetim olarak baştan beri hep düzeyli bir site yaratmak için çabaladık. *Bu çabamızda forum kurallarımız doğrultusunda sizin de bizlere destek olmanız gerekiyor. Geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Yönetim olarak sitemizin düzeyini daha da yükseltmek istiyoruz. Forumlarımızın kişisel *polemiklerden uzak bilgi amaçlı olması hep temennimiz olmuştur. Başlıklarımızın bilgi amaçlı olmasına lütfen dikkat edelim. Sitemizde kişisel sürtüşmelere kesinlikle yer verilmeyecektir. Buna müsade etmeyeceğiz. *Bu arada önemle bir şeyi daha belirtmek istiyorum. Yazım kurallarına ve noktalama işaretlerine özen göstererek yazılarımızı yazalım. Bu aynı zamanda ana dilimize değer verdiğimizin bir kanıtıdır.

Biz demokratik bir siteyiz. Bundan kimsenin bir endişesi olmasın. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız. Bunun gereğini de yapacağımızdan kuşkunuz olmasın. Saygılarımla...

soro 11-11-2006 08:15

sargon,
gece saat gec oldugu icin ve belki de ihmalimden ,sizinle odada anlastigimizin tersine *o 2 satiri yazmamis olabilirim.Haklisin,su anda (degistir) butonum goruntulenmiyor yine,dolayisiyle,o mesajin icinde olmasi gereken;
"Sargona verdigim cevabi sildim ve cevap vermeyi gereksiz gordum"ifadesinin buradan bilgi edinilmesini rica ederim.
Ezkamo hocamin ise,bu olayda,beni her turlu polemik ve genclere kotu ornek olma durumundan kurtarmak icin ,bana yol gostermesi haricinde bir mudahalesi yoktur.Kendi kararimi o sekilde uygulama hususunu ona bildirmedim,ya gormedi,ya sonucuna razi oldugum inanciyla karismadi bana,bilmiyorum.saat gece 1.30du ve odada yorulmustuk ve acelemiz vardi.Bazi seyleri ihmal etmis olabilirim.
Ben gordugum luzum uzerine,ve hocamin guzellige cagiran tavsiyeleri uzerine geri adimimi attim.
bu,mesajimi degistirme konusundaki aciklama eksikligindeki *ihmalimden dolayi hocama gonderdiginiz kinamanin da benim hakkim oldugunu belirtmek isterim.kendisinin benim irademe fazlaca mudahalesi olmamis,sonuclariyla beraber olayi benim irademe birakmistir.

12-11-2006 04:28

Walla nickli üyemiz seviye düşürücü üslubundan dolayı sitemizden üç gün uzaklaştırma cezası almıştır.

aldostu 12-11-2006 05:23

Seviye düşürmeme konusundaki titizliğinize, bir site üyesi olarak teşekkür ediyorum.
Bu hususu, çok önemli bir konu olarak addettiğimi bütün dostlarım bilir, sadece bana göre değil,herkes için üzerinde durulması gereken bir konu.
Uyarı alan üyenin ismi önemli değil,ama bu konuya hassasiyet verilmesi takdire şayan.

Yazmışken,bir de kendi şikayetimi arz edeyim.

Yaklaşık 2 saattir forumlara girmek için mücadele veriyorum.
Bunun son bir saati Sodomo Dostuma yazdığım bir özel mesajı gönderme gayreti ile geçti. Sodomo Dostuma olan sevgim ağır basmasa,bu *sıkıntılı gayreti göstermekten cayacaktım.
Siteye zaten az giriyorum,girişteki bu zorluklar insanı bıktırıyor. Geçenlerde siteye girip bir saatlik foruma girme mücadelesinde bir netice alamayınca,bilgisayarı kapatmıştım.

Bu aşırı yükten olmuyor,sorun başka zannediyorum.Çünki şu anda saat sabaha karşı 04 ve sitede 3+5 .. 8 kişiyiz.

Ümid ederim bu sorunu çözer yönetim.

Sevgi ve başarı dileklerimle.

ilgee 12-11-2006 11:42

Sayın neutrino,
* * * Nicim üzerinde kurduğunuz derebeyliğe son vermenizi yüksek olurlarınıza arz ederim. Sohbet odasına giremiyorum da. ilge

12-11-2006 17:51

Arkadaşlar,

Bu başlık şikayetlerinizi iletmeniz amacı ile değil, cezaları açıklama amaçlı açılmıştır. Lütfen şikayetlerimizi Şikayetler başlıklı forumda dile getirelim.

Sevgiler...

13-11-2006 23:43

Daha önce çeşitli nicklerle sitemize girip üyeliği silinen ve en son da keremrenk olarak sitemize üye olan kişinin üyeliği sonlandırılmıştır.

15-11-2006 00:33

Üç gün siteden uzaklaştırılan Walla'nın cezası kaldırılmıştır.

15-11-2006 09:30

1 hafta süreyle üyeliği askıya alınan psikokemoterapi'nin üyeliği normale çevrilmiştir.

17-11-2006 15:33

prof.dr.adnan nickli kullanıcı, "21 dakikalık yeni bir Sivas katliamı Videosu" başlığına yazmış olduğu kışkırtıcı iletisi nedeni ile 1 hafta uzaklaştırma almıştır. Tavrını değiştirip tekrar aramıza katılmasını bekleriz..

neutrino

exclusive 18-11-2006 16:20

Oguzhan adlı kullanıcı hakaret gerekçesiyle 3 gün uzaklaştırma cezası almıştır.

21-11-2006 12:38

Cevher multisi hilal, kişisel sataşma nedeni ile olağan cezasını (atılma) almıştır. Sitemizin üye sayısını yükseltmek için gösterdiği yararlılıktan ötürü kendisine teşekkür ederiz. Prof.Adnan olarak geri bekliyoruz cevhercim. İyi tatiller.

neutrino

exclusive 21-11-2006 14:45

Oguzhan'ın 3 günlük uzaklaştırma cezası sona ermiştir.

01-12-2006 18:24

Sodomo ve Hiramusta arkadaşların birbirleri aleyhinde Yönetim Kurulu'na yaptıkları şikayetler Yönetim Kurulu'muzda ele alınmıştır. 4 oya karşı 2 oyla aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1) Sodomo'nun aşağıya aktardığımız ve şikayet konusu olan cümleleri, bu görüşlerini destekleyen makaleler ile birlikte verildiği için, sitemizin yapısı gereği tolerans sınırları içinde görülmüş ve yazarının ifade tercihi olarak görülmüştür:

Muhammed değil bir peygamber normal bir insan bile olamadı. Hayatı baştan sona "kötülüklere" adanmış bir hayattır...
.ve anlıyorsun ki bu adam değil bir peygamber ortalama bir insan olma özelliğine bile sahip değil ve adeta kötülükler kralı gibi. ..
... Walla, "çift kişilikli"de olabilir.
Zannımca, Muhammed'in kişiliğinin birisi Tanrı idi ve öbür kişiliğine emirler veriyordu.

2) Aşağıdaki sayfada Hiramusta'nın Ekm 27, 2006 10:11 am tarihli mesajında Sodomo'ya hakaret ettiğine karar verilmiştir.

http://www.turandursun.com/modules.p...ewtopic&t=4666

3) Gene aynı sayfada bir alt mesajda bulunan Sodomo'nun yanıtında, Hiramusta'ya yönelik hakaret ifadesi kullandığı tesbiti yapılmıştır. Bir suçun gerekçesi başka bir suç olamaz. Doğru olan tavır, hakarete hakaret ile karşılık vermek değil, yönetime ihbarda bulunmak olmalıydı. Bu nedenle her ne kadar Sodomo savunma durumunda olsa da ifadesi kabul edilemez.

4) Aşağıdaki sayfadaki ilk mesajında Sodomo'nun hafif düzeyde de olsa kışkırtma sözcükleri kullandığına karar verilmiştir:

http://www.turandursun.com/modules.p...=asc&&start=30

5) Gene aynı sayfada bir alt mesajda Hiramusta'nın Sodomo'ya hakaret sözcükleri yazdığı tesbit edilmiştir. *Bunlar, Sodomo'nun hafif tahrik eden sözleriyle orantısız büyüklükte olumsuz ifadelerdir. Böyle bir durumda öncelikle Hiramusta'nın yönetime şikayette bulunması gerekirdi. Oysa bunu yapmamış ve daha haksız duruma düşmüştür.

6) Aşağıdaki sayfada Çar Kas 22, 2006 7:10 am tarihli mesajda Sodomo'nun bir kuruma yönelik hakaret içeren sözcüğü tesbit edilmiştir (değerlendirme yaparken düşünceye değil düşüncenin ifade ediliş şekline, başka bir deyimle üslubu göz önüne aldığımızı tekrar belirtmek isterim):

http://www.turandursun.com/modules.p...=asc&&start=15

Kararlarımız, kişilerin felsefeleri ve ideolojilerinden bağımsız verilmeye çalışılmıştır. Forum kuralları önünde herkes eşittir. İstisnai olarak forumlarda emeği çok olan arkadaşlarımıza karşı, hatalarına bir nebze düşük tepki vermeyi seçtik. Bu nedenle Hiramusta'nın *ve Sodomo'nun sitemizdeki geçmişleri ve emekleri de göz önünde bulundurularak, sadece bu seferliğine özgü uyarı verilmiştir:

2 ve 5 nolu maddelerde belirtilen unsurlardan dolayı Hiramusta'ya uyarı verilmiştir.

3, 4 ve 6 nolu maddelerde belirtilen unsurlardan dolayı Sodomo'ya uyarı verilmiştir.

sodomo-- 02-12-2006 09:39

Re: Disiplin Duyuruları

Ne şiş yansın ne kebap....Popülizmin dik alası...Yahu arkadaşlar bu vatandaşın en son silinen yazısı ile ilgili neden işlem yapmadınız ? Adam beddua ve hakaret edecek ama silindiği için dikkate alınmayacak...
Olur mu böyle bir şey...

Bir suçun gerekçesi başka bir suç olamaz. Doğru olan tavır, hakarete hakaret ile karşılık vermek değil, yönetime ihbarda bulunmak olmalıydı

Sonra nasıl olurda saldırgan ile kendini savunan aynı kefeye konulur ? Var mı böyle bir şey ? Benim söyledikleirmin suç olması değildir mesele. Suç olabilir ama onun söyledikleri daha büyük bir suç ve eşit tutamazsınız. Olmaz öyle bir şey... Benim insanlara konuyu anlatmak için yazdığım alalade bir yazıya "maskara olmak" "yerin dibine girmek" vb...ifadelerle "en ağır" hakaretleri yapmıştır şahsıma...Tabii bu hakaretler size yapılmadığı için ve buna maruz kalmadığınız için mağdurun sıkıntısını anlamıyorsunuz...İlk silahı çeken suçludur ve ikincisi meşru müdafaya girer. Ne demek suça suç ile karşılık vermek ? Adamın biri siz yolda giderken gelip size tokat atsa ve sizde ona tokat atsanız "SUÇ" mu işlemiş olursunuz? Ben yolumda giden birisiyim arkadaş... Adam geliyor tokat atıyor bana...Nasıl olurda aynı cezayı alırız..Bu mu adil karar ? Üstelik gelip şikayet edecek mişim...Eğer siz görüp anında cezayı yapıştırsaydınız o zaman ben o sözleri söylemek zorunda olmayacaktım. Siz görevinizi yapmadığınız için ben kendimi savunma zorunda kaldım. Hatta bu o kadar öyle ki aradan o kadar zaman geçmiş yine görememişsiniz...İşe bak ya...Birisi size tekme tokat girişecek ama siz orada cepten polisi arayıp polisin gelmesini bekleyip o adama hiç karşılık vermeyeceksiniz...

İlk hamleyi yapanın suçlu olması uluslararası ilişkilerde bile öyledir. Sen sık bir mermiyi Yunan gemisine göreyim ondan sonara bütün savaş tazminatını nasıl alıyorlar senden...Sizin her ikisini aynı değerlendirmeniz henüz temel hukuk nosyonuna sahip olmamanızdan kaynaklanıyor.

Daha da ötesi üzerinden o kadar zaman geçmiş bir yazıyı alıp bugün şikayet konusu yapmak niye ? Adam düpedüz art niyetli....Benim bir açığımı bulmak için araştırma yapmış...Sonra da ilkokul çocuklarının birbirini öğretmenine şikayet etmesi gibi gelmiş güncelliğini yitimiş bir yazıyı buraya şikayet konusu olarak getiriyor. Üstelik kendisinin haksız olduğu bir konuda, bana ağır hakaretler yaptığı kendi yazısını görmeyerek ve göstermeyerek insanlardan gerçeği gizleme gibi bir art niyet ile ve dahası "açık bulma" niyeti ile...Ve sizlerde bu "kötü niyetli" davranışın oyununa geliyorsunuz...Sözün kısası üzerinden o kadar zaman geçmiş bir yazı şikayet konusu da olamaz. Zaman aşımı diye bir şey var...İyi ya... O zaman ben de Mutezileyi 1 yıl önce bana söylediği sözlerden dolayı şikayet edeyim ister misiniz ? Bu da sizin "hukuk nosyonu" eksikliğiniz.

Böyle bir karar yönetimin kendisini "adil göstermek" gibi bir popülizm içine girmesinden dolayı alınmıştır. Ne şiş yansın ne kebap...Saldırgan olan kendisini mağdur gösterme hünerine sahiptir... Hem *bana beddualar ve hakaretler edecek hem de beni şikayet edecek...Ve üstelik kendi hakaret ve beddularından dolayı hiç ceza almayacak ?

Alkışlıyorum sizi....

02-12-2006 12:50

Sodomo,

Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça kendini ifade edebilme (!) gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak da şart.

Forumlarımıza katkın çok büyük, içerik olarak, bilimsel çalışma olarak çok takdir ediyorum seni. Bazı yazılarından ben de önemli şeyler öğreniyorum. Ancak forum kuralları önünde her üye eşittir. Bunu böylece bilmeni isterim.

Kararı verirken bazı konularda Hukuk Fakültesi mezunu bir arkadaşımızın da görüşleri alındı. Konu üç gün boyunca detaylı şekilde incelendi. Hatta evelki gün üç saate yakın süre ben kendi adıma zamanımı bu olayı incelemeye verdim. Dün de harcadığım zaman bi o kadar vardır. Diğer arkadaşlar da (neutrino hariç-sanırım onun da işleri var) görüş bildirdiler. Karar, oybirliği ile değil oy çokluğuyla alındı, bunu da belirtmeliyim.

Önce sondan yani "deyyus" kelimesini kullandığın yazından başlayalım. "Bu konu ayrı, hiram kendi suçunu bastırmak için arşivden alakasız eski mesajımı ortaya getiriyor" gibisinden bir savunma yapıyorsun. Karar verilirken bu da düşünüldü. Ancak bu konunun diğerinden bağımsız bir konu olduğu doğru olsa da sonuç olarak Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri. Bu madde diğerleriyle ilgili değil bu nedenle bunu ele alamayız mı demek gerekiyordu? Sonuç olarak bu bağımsız madde de ele alındı. Ve bu madde de kullandığın "deyyus" kelimesinin TDK sitesindeki karşılığına bakalım:

http://www.tdk.gov.tr/TR/SozBul.aspx...&Kelime=deyyus

Şöyle yazmış karşılığını: Karısının veya kendisine çok yakın bir kadının iffetsizliğine göz yuman (kimse).

Evet, Diyanet'in Alevilere zırnık koklatmamasına ben de karşıyım ancak bu hitabı mı kullanmalıydın? İlk savunma şeklin de geçersiz idi:

"Osmanlı padişahları da kullanıyordu bu sözü"

Yani Osmanlı padişahları ahlak abideleri mi idiler de onların bu sözcüğü kullanmasını referans aldın?

Hiç olmazsa bu kelimenin anlamını öğrendikten sonra özür dilemeliydin, sanırım bunu da yapmadın?

Ayrıca bu yazının tarihi 27 kasım 2006. Yani yeni sayılabilecek bir yazı. Zaman aşımına uğarayabilecek bir geçmişte değil. Ayrıca kurallarımızda henüz şikayetlerde zaman aşımı diye bir madde belirlemedik. Belirlemek gerekli, katılıyorum. Ama şikayetten 2-3 gün evvel yazılmış bir yazının zaman aşımına uğrayacak eskilikte olacağını da sanmıyorum.

YORUMUM DEVAM EDECEK...

02-12-2006 15:01

Hiramusta'nın silinen hakaretli mesajına gelirsek:

Burada hiramusta'nın kullandığı en ağır kelimeler "..sende ebu lehebin iğrençliği var" ve "lanet olsun". Bu sözleri kınadığımızı belirttik. Ancak gene de bu söler karşıdaki kişinin algılayışına göre değişir aslında. Bana göre lanet diye birşey yoktur ve Ebu Leheb aslında Muhammed'den daha akıllı ve değerli bir adamdır. Böyle algılayıp fazla önemsemeyebilirim de ancak sen şikayetçi olmuşsun, hakkındır tabiki. Biz de kınamayı yaptık ancak sinakaflı bir küfür yok bu bir. Bir de hiramın mesajı öncesinde Müslümanlara "kek" sözcüğüyle *hafif düzeyde bir kışkırtman var. Dediğim gibi ağır bir kışkırtma değil ancak "kek" sözcüğü günlük dilde "aptal yerine konularak kandırılan" anlamına yakın. "Sizi kandırdı" deseydin tamamen haklı durumda olacaktın. Ancak keklenmek biraz da olsa küçümseme ve aşağılama ifadesi.

Hem yukarıdaki sebeplerden dolayı hem de Hiramusta 800'e yaklaşan mesaj yazdığı halde ilk kez böylesi bir davranışta bulunduğu için kınamayla yetinildi.

sodomo-- 02-12-2006 21:51

Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça küfür edebilme ve kışkırtma gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak ta şart.

Şimdi daha iyi anlaşılıyor kararın objekiviteden yoksun oluşunun nedenlerinden birisi. Demek zaten imajımız kötü imiş ve bu imaj bozukluğumuz bir ön-kabule ve bu ön kabul de karara etki yapmış... İyi de konumuz bu değil ki... Konumuz şikayet maddeleri. Konumuz "hem suçlu hem güçlü" *tavırları sergileme çabasında olan bir zevatın şikayet maddeleri...Benimle ilgili kafanda olumsuz bir imaj var ise bunu başka bir zaman söylemeliydin ki en azından benim hakkımdaki bu düşüncelerinle bile karar dışında da şikayette bulunan vatandaşın şikayetlerini haklı görür bir üslup sergilememiş olurdun...Daha da ötesi karar verirken ne kadar subjektif davrandığını açık etmemiş olurdun...

"Rahat küfür edebilme ve kışkırtma özgürlüğümü kaybetmemek için" öyle mi ?

Aferin...Desene biz sonucu baştan belli olan bir davaya girmişiz...

"Kendime çeki düzen verme" konusuna gelince: Bu bir aşağılama biçimidir. Karşısındakini aşağılayarak kendisini övenleri bilirim. Gördüğüm o ki, kendini "çeki düzenli" birisi olarak gösterme gayretini benim üzerimden yürütüyorsun...Devam et. Nasıl olsa topiklerin dışındasın ve kimseyle muhattap olduğun yok. Bu site iki ay öncesine kadar şeriatçı yuvası haline gelmişti. Her allah'ın günü burada insanlara küfür ve tehditler savrulurken ve bu küfür ve tehditler saatlerce forumların en tepesinde kalırken koca koca adamlar *ağzından salyalar akıtarak hakaretler savuran şeriatçı faşistlerin elinde oyuncak olurken "işim vardı bakamadım" bahanesi ile hariçte duruyor ve kimseye *"çeki düzen verme" gayretine girmiyordun... Meydanı kurda kuşa bırakmıştın... Bak bakalım şimdiki duruma ve karşılaştır o dönemlerdeki haliyle...Ezkamo hoca yönetime gelene kadar durum içler acısıydı. O yönetici olarak ben de üye olarak bu kavgayı verdik de bugünlere getirdik siteyi.. Şimdi "cam" gibi site forumları. Yoksa biz de bilirdik efendi olmasını ve hatta bu siteye gelene kadar da öyleydik zaten...Neden efendiliğimiz elden gitti zannediyorsun... Buz ateşle karşılaşırsa her ikiside eski halini yitirir de ondan...Efendiliğimizden olduk ama siteye huzur geldi, fena mı ?

Daha da ötesi benim yöneticiliği reddetmem ile ilgili bu yorumların hem gerçek dışı hem de arsızcadır. Bu tip ifadeler kullanma hakkını nereden buluyorsun ?

Önce sondan yani "deyyus" kelimesini kullandığın yazından başlayalım. "Bu konu ayrı, hiram kendi suçunu bastırmak için arşivden alakasız eski mesajımı ortaya getiriyor" gibisinden bir savunma yapıyorsun. Karar verilirken bu da düşünüldü. Ancak bu konunun diğerinden bağımsız bir konu olduğu doğru olsa da sonuç olarak Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri. Bu madde diğerleriyle ilgili değil bu nedenle bunu ele alamayız mı demek gerekiyordu? Sonuç olarak bu bağımsız madde de ele alındı. Ve bu madde de kullandığın "deyyus" kelimesinin TDK sitesindeki karşılığına bakalım:

"Deyyus" kelimesinin anlamı ile işim yok... Burada sözlük karşılığı ile kullanılmadı. Bunu sende biliyorsun. Bu ifade cümlede "vurgu artırıcı" bir ünlemdir. Dil de bunlar doğaldır. Hatta edebi eserlerde de bu tip argo ifadeler geçer...Hep örnek gösterilir Can Yücel mesela ....Bunlar dili zenginleştiren öğelerdir. Böyle bir kullanımdan yola çıkarak nasıl "ahlak" dersi veriyorsun anlamış değilim... *Sonra demişsin ki :

"Hiramın madde madde yaptığı şikayetler var. Bu da o maddelerden biri"

Hukukçu arkadaşına sorarmısın "Usulden red nedir ?" diye....
Bu söz Hiramusta'ya mı söylenmiş ?
Sana birisi bir haksızlık yaptığında senin yerine arkadaşın mı gider şikayette bulunmaya, dava açmaya ? Eğer vekaleti var ise ve avukat ise açar o ayrı....Ama direk kendi giderse o zaman ne derler ona ? "Sen git şikayetçi gelsin...."

Var mı böyle bir şey ?
Hiramusta Diyanetin avukatı mı ?
Eğer yönetici olarak veriyorsan cezayı okey (işi uzatmamak için)
Ama Hiramusta'nın şikayeti bağlamında ceza veriyorsan RED...USÛLDEN RED daha da ötesi KAPIDAN RED..Dilekçe bile verdirmezler adama
Bu bir şikayet maddesi olamaz...
Hukuçu arkadaşın bunu da mı göremedi ?

Hiç olmazsa bu kelimenin anlamını öğrendikten sonra özür dilemeliydin, sanırım bunu da yapmadın?

Anlamına göre söylemediğim kararda da var zaten. Niye uzatıyorsun konuyu ? Neden özür dileyeceğim ? Ve kime özrü dileyeceğim. Diyanet'in vekili *Hiramusta'nın şahsında Diyanete mi ?

Bunları bırakta bana söylediğin bu ilk cümlelerindeki sözlerinden dolayı bana özür dilemen lazım. Tesadüf müdür nedir bugünlerde "hem suçlu hem güçlü" durumundaki kişiler karşıma sık çıkıyorlar...

Ayrıca bu yazının tarihi 27 kasım 2006. Yani yeni sayılabilecek bir yazı. Zaman aşımına uğarayabilecek bir geçmişte değil. Ayrıca kurallarımızda henüz şikayetlerde zaman aşımı diye bir madde belirlemedik. Belirlemek gerekli, katılıyorum. Ama şikayetten 2-3 gün evvel yazılmış bir yazının zaman aşımına uğrayacak eskilikte olacağını da sanmıyorum.

Yine anlatamamışım... Bütün hukuksal kararlarda "niyete" bakılır. Adam şikayet etmeyi aklından bile geçirmediği yazılarımı benim "insanları kek yerine koyuyorsunuz" dememden sonra galeyana gelip boylu boyunca hakaret ve beddulardan sonra bir de şikayete götürüyor. Üstelik tamamıyla ard niyetli bir şekilde.. Bunu yaparken de "hem suçlu hem güçlü" durumunda yani bana beddua ve hakaretler yağdırmış. Yani "yüzsüzlüğün bu kadarı olur ancak" dedirten bir durum var. Ve sizlere de uzun bir süredir aradığınız "adil olma" şovunu yapma fırsatı veriyor....Siz ne yapıyorsunuz ? "Hafif düzeyde kışkırtma yapmışım da şuymuş da buymuş...." Peki bu vatandaşın bana yönelik ağır kışkırtması ne oldu ?

Ve ilginç bir şekilde son yazında bunu ele veriyorsun zaten :

"...Bu sözleri kınadığımızı belirttik. Ancak gene de bu söler karşıdaki kişinin algılayışına göre değişir aslında. Bana göre lanet diye birşey yoktur ve Ebu Leheb aslında Muhammed'den daha akıllı ve değerli bir adamdır. Böyle algılayıp fazla önemsemeyebilirim de ancak sen şikayetçi olmuşsun, hakkındır tabiki. Biz de kınamayı yaptık ancak sinakaflı bir küfür yok bu bir. Bir de hiramın mesajı öncesinde Müslümanlara "kek" sözcüğüyle *hafif düzeyde bir kışkırtman var. Dediğim gibi ağır bir kışkırtma değil ancak "kek" sözcüğü günlük dilde "a**** yerine konularak kandırılan" anlamına yakın. "Sizi kandırdı" deseydin tamamen haklı durumda olacaktın. Ancak keklenmek biraz da olsa küçümseme ve aşağılama ifadesi.

Ama bak aynı sözler ile ilgili Vartor'un yorumu hiçte seninki gibi değil :
VARTOR : "Silinmeden once, Hiramusta'nin yazdiklarini ben gordum, hatta isime bir daha baktim saskinliktan, bu sozler ondan mi cikti diye.
Sizin gormediginiz isabet olmus."

Allah Allah güncelliğini yitirmiş olan ve dahası ağır tahrik altında söylenmiş olan benim sözlerim cezaya konu oluyor ama "güncel olan ve dahası hiç bir tahrik altında kalmadan söylenen" bu vatandaşın sözleri (ki bu "keklemek" kelimesinin hafif tahrik olduğu tamamıyla gerçek dışıdır) de aynı tip bir "kınama" cezasına konu oluyor...

Güncel olmayan ve ağır hakaretlere maruz kalarak söylenen cevabi sözlerime *KINAMA (Benim sözlerim)
Güncel olan ve tahrik altında olmadan söylenen ağır hakaretlere ve beddualara da KINAMA (Bana söylenenler)

Hem yukarıdaki sebeplerden dolayı hem de Hiramusta 800'e yaklaşan mesaj yazdığı halde ilk kez böylesi bir davranışta bulunduğu için kınamayla yetinildi

İlk kez mi ? Daha önce bana kaç kere küfür ve hakarette bulundu biliyor musun ? Ama o sözler sadece "silindi" o kadar.
(Tabii zamanında müdahale ederek o hakaretleri silen KC ve Merve'ye de teşekkür ederim) Sonuçta sen bu vatandaşı "efendi" birisi olarak görüyor ve beni de "kendisine çeki düzen vermesi gereken birisi" olarak görüyorsan o zaman neden kararın alınmasında dışarıda kalmadın... Böylesine "önyargılı" birisi olarak bu kararda payın olmamalıydı. Bunun gerçek hayattaki karşılığı "REDDİ-HAKİM"dir. Hiramusta ile aramdaki herhangi bir problemde kesinlikle senin karara katılmanı kabul etmiyorum. Bu karar da bu açıdan sakatlanmıştır. Kesinlikle kabul etmiyorum. Reddediyorum.

Sonuçta Hiramusta'nın haklı olduğu hiçbir konu yoktur. Ama sen onu "haklı" hale getirdin. Daha da ötesi onu Diyanetin ve bütün müslümanların temsilcisi gibi gördün. Benim ne diyanet ne de müslümanlar ile ilgili söyleyeceğim sözlerin "şikayetçi" kişisi Hiramusta değildir. Onun şikayet maddelerinin tek tek düşmüş olması ve benim tek şikayetimin de daha ağır bir ceza ile sonuçlanması gerekiyordu. Ama tam tersine adeta onun bu mesnetsiz şikayetlerine prim verdin ve beni kullanarak kararı yönetimin "adil görüntü verme" şovuna dönüştürdün.

Tebrikler, kutlarım ve alkışlarım.

02-12-2006 22:22

Sodomo,

Yukarıdaki yazılarımda karar ve kararla ilgili kendi yorumlarım eklenmiş olsa da ana hatları itibarıyla yönetimde oy çokluğu ile verilmiş kararların duyurusunu yaptım. Yazımın bazı bölümleri farklı yönetici arkdaşların görüşleri idi. Burada hangi bölümü hangi yönetici arkadaşlar esas olarak tesbit yaptı açıklamanın gereği yok. Ancak sanki cezayı ben kişisel olarak vermişim gibi kabul ederek yazman hata olmuş. Sonuçta ana hatlarıyla böyle bir karar çıktı. Savunman da evelden alınmış olduğu için burada uzatmanın gereği yok.

Konu, 7 YK üyesinden *6'sı tarafından görüşülmüş ve sadece ezkamo karara karşı çıkmıştır.

pante 02-12-2006 22:45

Sevgili Sodomo;
Adalet terazisinin az da olsa aleyhine olduğunu görüyorum. Bundan da memnuniyet duyuyorum.
Senin de bundan pek fazla etkilenmeyeceğine inanıyorum. Bırak terazinin biraz senden yana olmasını ki sen de bunu kesinlikle istemezsin eminim, eğer eşitlik dahi olsaydı kararı beğenmezlerdi. Sitenin ateistlerden, dinsizlerden yana olduğunu söylerlerdi.

Seni bu uygulamalar frenlemesin dostum. Sen çok değerli araştırmalarınla, harika çalışmalarınla katkılarını sürdürmeye bak. Sitede kaç kişi var senin gibi ciddi ve değerli çalışmalar sunan. Emek verdiğin yazılarını sunduğunda, hakaret imalı, üslubu bozuk bir mesaj moralini bozuyor, dolayısıyla elde olmadan sertleşiyor ve tepki veriyorsun. Disiplin kararlarında tahrik unsurunu, kendini savunma zorunluluğunu da dikkate almalı yönetim.
Atatürk'ün Bursa nutkunu hatırla ve yılmadan devam et. Sakın ha kızmak, kırılmak yok. Seni sevmeyenlerin amacı da bu zaten. Sevindirme onları..

Sevgili Cem;

Alıntı:

"Sana geçen aylarda yöneticilik teklif edildi ama sanırım rahatça küfür edebilme ve kışkırtma gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak. Evet, forumlardaki gidişata kendini kaptırıp parlamamak kolay değil anlıyorum ancak bunu sağlamak ta şart."
Bunu yazman pek de gerekmiyordu sanırım. Umarım disiplin kararı hakkındaki bu tartışmayı daha fazla sürdürmezsiniz..

sodomo-- 02-12-2006 23:10

Sevgili Pante, adalatesizlik az buz değil had safhada. Karar tek kelime ile fiyasko...Ama geçtim onu, hem adaletsizliğe maruz kalıp üstüne de aşağılayıcı ve beni insanları önünde küçük düşürücü ifadelere muhattap oluyorum ki çekilir gibi değil. Daha da beteri benden özür dilemem bekleniyor. Güler misin ağlar mısın ?

Şimdi bu aşağıdaki sözlerin sahibinin bir ana önce benden özür dilemesini bekliyorum. Çünkü söylediği sözler ile açıkça beni aşağılamıştır. Üstelik benim hakkımdaki önyargılarını da ifşa etmiştir. Kendisini "karar oy çokluğu ile alındı tek ben karar vermedim" gibi klasik lafların arkasına saklamaktadır. Mesele bu değildir. Mesele yönetimde benim hakkımda ciddi ve de haksız önyargıların var oluşu ve bunun da alınan bu fiyasko niteliğindeki kararı etkilemesi daha da beteri bu önyargıların beni insanların önünde küçük düşürme hakkını onlara veriyor oluşu...

rahatça küfür edebilme ve kışkırtma gibi "özgürlüklerini" kaybetmemek için yöneticiliği kabul etmedin, sorumluluk almadın. Öyle ya yönetici olursan kendine bir çeki düzen vermen gerekecekti üslup olarak

Evet bu yukarıdaki sözlerin sahibi özür dilemelidir.

İkinci olarak bu kararı veren üyeler tek tek kararlarını dayandırdıkları gerekçelerini açıklamalıdırlar. Tek tek gerekçe bekliyorum. Çünkü *konu yanlış anlaşılmış veya anlaşılamamış ve alınan karar önyargılar ile sakatlanmıştır. Daha da kötüsü "hukukçu" denilerek site dışından birisi bulunmuş ve onun sözümona "uzman" görüşleri ile alınan karar daha da kirletilmiştir. Çünkü bu kişi anladığım kadarı ile "Hukukun Temel İlkeleri"ni bile bilmemektedir ve burada oy veren insanları kendi yanlış yorumları ile etkilemiştir.

Saldırgan ile mağdur aynı kefeye konulmuş ve "adalet" şovu yapılmıştır.
Bir şeriatçının kendisini saldırgan olmasına rağmen "mağdur" gösterme şovuna prim verilmiştir. *

Karar tek kelime ile fiyaskodur ve bu kararı TANIMIYORUM.

walla 02-12-2006 23:26

Sevgili Sodomo,
Biryerlerde yazmıştım silmişler.
Bir adamın ne mal olduğunu anlamak istiyorsan ona yetki ver...
Mesela forum yöneticisi yap. Heh heh heee. :D *:D *:D *:D *:D
Bak onun kumaşının ne kalitede olduğunu hemen anlayacaksın.

soro 02-12-2006 23:50

ben sodomoya demistim evvelce seni yonetici yaparlar devam et diye hakliymisim teklif etmisler,ama kabul etmemis kendisi.
bu olayda sodomo kendini cok fazla ifade etti,ve ediyor.
benim de bir yazimdan dolayi ,sodomonun burada bahsettigi gibi muhatap olan kisi beni sikayet etmedigi halde sodomo vekaleten beni sikayet etti ve ben su an onun kendini ifade ettigi kadar edemedim kendimi ifade.
bu da dinli dinsiz farki olsun normaldir diyelim.muhim degil.ama hala israr etmesi gereksiz.zira daha evvel de iyi bir uyari aldiydi sayin mcin kardesimize akli dengesizlik gibi imalarda bulunduydu zira.
simdi de kinama almis zarari yok.zaten kinama alanin onur uyeligi duser veya olamaz diye bir olay da yok.kabul edip sussun bence.o yine onur uyesi.mcine dengesizlik isnad etse de,burada kinama alsa da birseyi eksilmez.
kendisi hakettigi ayricaliklari kullaniyo ama farkinda degil.bundan fazlasi dinli dinsiz farkini asar,komple adaletsizlige girer.

maddeoz 03-12-2006 00:03

Konunun içinde değilim ama görünen o ki, site ve forumların ilk yazıları şu an itibariyle şikayet ve kavgalarla doldu. Dışardan bakan bir insan için hiç de hoş bir durum değil. Soro'ya katılıyorum; mümkünse konu daha fazla uzatılmasın. Ya da özel mesajlarla tartışma devam ettirilsin.
Saygılar.

sodomo-- 03-12-2006 00:50

Soro bir yazında da sağa sola çamur atmadan anlat derdini. Klasik şeriatçı mazlum edebiyatı...Yok ben onur üyesiymişimde şuymuş da buymuş...Kardeşim bu sitede onur üyeliği kıdemli üyelik gibi statüler yazdığın yazının sayısına göre veriliyor. Var mı başka bir kriter...Ta da ben mi bilmiyorum...Nasıl olsa her 2 satırlık yazılar yazıp gönderiyorsun sağa sola merak etme sende olursun yakında onur üyesi de hayalindeki statüye kavuşursun....

ben sodomoya demistim evvelce seni yonetici yaparlar devam et diye hakliymisim teklif etmisler,ama kabul etmemis kendisi

Evet şimdi yüzünün rengi kırmızya dönmüştür zannımca . O zaman iddia edip duruyordun ve çamur atıyordun bana "yok yönetici olmak istiyormuşum da bunun için bu işlerle uğraşıyormuşum şu bu...Aldın mı cevabını şimdi.. Demek neymiş ? mazlum edebiyatı ve sağa sola vara yoğa hayal mahsulü suçlamalar getirmeyecekmişsin. Öğrenmenin yaşı yoktur... Bak ben senin gibi bayanlara ahlaksız laflar söylediğim için ağır bir ceza almadım ve bu yüzden aslanlar gibi savunabiliyorum kendimi...

Bakıyorum dilin yine çok uzamış dalgacı Mahmut havalarına girmişsin ama bende herkese laf yetiştirecek kadar güçlü çene vardır ve adam susturmasını da çok iyi bilirim istersen bu siteye girdikten sonra kovaladığım 100 küsür şeriatçıya sorabilirsin.

"kendisi hakettigi ayricaliklari kullaniyo ama farkinda degil.bundan fazlasi dinli dinsiz farkini asar,komple adaletsizlige girer."

Hangi ayrıcalık ? Söyle bakayım bana ne imiş ayrıcalığım burada ? Sen m

O Hiramusta denilen şahıs bana o hakaretleri yaptığında " ne yapar canım bunlarda "diye onu savunan sen değil miyidin ? Hani şıracının şahidi bozacı misali...İstersen aynı tür hakaretleri de ben yapayım sana arasıra hoşuna gider mi ? Niçin delikanlı gibi çıkıp eleştiremedin onu ?

Hani bi dönem "Hiramustanın sözleri bizi bağlamaz diye topic bile açmıştın ne oldu o topiğine ? Adam Kuran'daki ayetleri senin gözünün içine baka baka çarpıtırken ve sünnet-hadis bütün dini yerle yeksan ederken tek kelime eleştiri getirmiyorsun niye ? Küffara karşı işbirliği değil mi ? Şimdi ateist-kafirlerin karşısında tartışmayalım bu konuları, değil mi ? Ama onların sitesinde kıdemli üyelik ve onur üyeliği verirlerse de al koy yan cebine değil mi ? Allah allah bize ehl-i sünnet sitelerinde değil kıdem iki kelime bile söyletmiyorlar ne olacak bu adalet ve mazlumiyet meseleleri ?

Bi ara o sitelerde bizim haklarımızı da arar mısın ? Hani desen ki: Arkadşlar ateistler bize kendi sitelerinde kıdem bile veriyorlar, tebliği desen allahına kadar, hatta küfür bile savurabiliyo bizim arkadaşlar oralarda hatta ben bizzat hanımlara ahlaksız laflar bile söyleyebiliyom yahu sizde bu arkadaşlar ne zaman Muhammed deseler hemen yanına (Hz) ekleyiveriyorsunuz, adamların metnine girip ayıp oluyor ama haksızlık bu" türünden bir savunumuzu yapsan fena mı olur ? Ama buralarda şeriatçı mazlum edebiyatı daha da bi yerinde oluyor değil mi ? Bak bi tanesi yutturdu bunu sen de yutturusun merak etme...

İstersen gel teslim edelim kıdemleri...Var mısın ? Sen de kıdemsiz çıkacan ben de...Haaa o kadar delikanlı bir adammısın ? Hani şu mide bulandırıcı mazlum edebiyatında fena sıktı gel eşit olalım seninle ne dersin ?

Bir de bi daha kızların yanında ahlaksız laflar edipde atılınca da suçu bende bulma. Önce davanda haklı ol sonra dünyaya meydan oku merak etme bende detek veririm. Senin gibi yapmam.....

03-12-2006 01:14

Sodomo,

Konu yönetimde görüşülürken savunman da ulaşmış idi. Göz önüne alındı. Bir karar verildi. Karar hoşuna gitmiş veya gitmemiş olabilir. Ancak seni buna saygılı olmaya davet ediyorum.

Tüm üyelerin katılımına açık "disiplin görüşmelerinde üslup ve kriterler" konulu başlıklar açmayı düşünüyorum birazdan. Burada üyelerimizin yönetsel konulardaki görüşlerini alalım. Böyle bir kamuoyu yoklaması belki biz yöneticiler için de iyi bir referans olabilir.

walla 03-12-2006 01:39

Sevgili Cem
Bu Forumda Sodomonun Topiklerinden başka bilimsel ve ciddi olarak ele alınabilecek bir tek topik yok.
Bu konuda ne yazık ki sizinde katkılarınız yok.
Otturuktan teyyare selam söle o yare cinsden başlıklar var.
Adam emek veriyor, araştırıyor, yazılar yazıyor. Sonra sevgili inanan kardeşlerimiz köşeye sıkışınca başlıyorlar Sodomoya aşağılayıcı, hakaretvari saldırmaya. Siz bu noktada müdahale etmiyorsunuz. Sonra Sodomo çıldırınca (onu çok iyi anlıyorum, ben daha ileriye gidebiliyorum, sodomo bana telkinde bulunuyor sinirlenmemem için için) ama sonra aynı hatayı oda yapıyor.
Adamlar A p t a l *pozisyonuna düştüklerini fark edince Adama ağır Tahrikde bulunuyorlar ama yöneticiler sessiz kalıyor ve iş çığırından çıkıyor. Bence sorun forum kurallarında. Foruma gönderilen yazı önce yöneticiler tarafından okunsun sonra yayımlansın ve başlıklar sınırlı kalsın bir başlık sonuca ulaşmadan yenisi açılmasın.

hiramusta 03-12-2006 01:55

Walla ben Sodomonun hangi araştırma yazısına hakaretle cevap vermişim?Dikkat ettiysen forumda mümkün olduğu kadar seni muhatap almamaya çalışıyorum.Çünkü çok sloganvari bir tavrın var ve sallıyorsun.Bu cevabımı da şahsıma sataşma olduğunu hissettiğim için verdim.
Sonuç olarak bana ve Sodomo arkadaşımıza bir ceza kesildi.Ben bu cezayı saygıyla karşılıyorum ve hakettiğimi de düşünüyorum.Sodomonun üslubundaki sertlik,alaycı tavırlar ve hakaretvari ifadeler beni böyle bir cevaba zorladı açıkçası.Yalnız Sodomo arkadaşımızda bu karara karşı bir sindirim zorluğu görüyorum.(bir kapsül meteospasmyl alsın hemen sindirir *:) )Arkadaş!verilen karara saygı duyacaksın dahası tahammül de edeceksin.Hem sağı solu tahrik et,hem hakaretler yağdır ondan sonra da bana ceza kesilmesin diye ayrıcalık iste.Neden burası bir ateist sitesi olduğu ve sen de bir ateist olduğun için.Son söz olarak yönetim kurulumuza verdikleri bu adil karar için teşekkür ediyorum.

sargon 03-12-2006 02:01

Hiramusta'nın şikayeti ile başlayan sürece ilişkin ben de birkaç şey söylemek istiyorum. Biraz geç farkettim olayları. Başka bir topic açacaktım bugün ama herhalde kısmet olmayacak.

Yönetimin karar metnine birşey demiyorum, bence biraz daha farklı olmalıydı ama asıl Cem'in Sodomo'nun tepkisine karşı verdiği cevap beni açıkçası rahatsız etti. Sodomo'ya da Pante'ye de yönetim kurulu üyeliği teklif edildi. Sodomo'nun kabul etmeme gerekçesi benim hatırladığım kadarıyla Cem'in yazdığı gibi birşey değildi. Cem'in yazdığı şey tam anlamıyla sert bir yorum. Yanlış hatırlamıyorsam Sodomo birkaç gerekçe getiriyordu, sonuncusu da kendisinin kolay kızan biri olduğu, yönetime gelmesinin bu açıdan doğru olmayacağı, bunun zarar verebileceği şeklinde birşeydi. Ve bu gerekçe kendisini çok iyi tanıyan, kendiyle barışık biri olduğunu gösteriyordu. Bunun o zaman rahat küfür edebilme özgürlüğü şeklinde algılanmış olduğunu hatırlamıyorum ben. Kendi açımdan rahatlıkla şunu da ekleyebilirim ki, Sodomo yönetime girseydi de Sodomo'luğundan birşey vermezdi. Sodomo Sodomo'dur yani. Hatta bazı yazıları Merwe tarafından silindiğinde de sempatiyle yaklaşmıştı. Bence çok haksız ve yanlış bir değerlendirme yapılmış.

Diyanet için deyyus kelimesini kullanması üzerine de nedense uzunca durulmuş. Orda Sodomo "bre deyyuslar" demiş özellikle. Yazının bütününde amaçlanan şeyin küfretmek değil, hepimizin filmlerde falan Osmanlı padişahlarından gördüğümüz bir ifadeyi kullanarak esprili bir anlatım yakalamaya çalışması olduğunu gözden kaçırılmış. Geçmişte kullanıla kullanıla dillere düşmüş bir ifadeyi bu biçimde kullanmaya yanılmıyorsam edebiyetta "humorlu anlatım" yada buna benzer birşey deniyor. Özellikle başına "bre" koymasında böyle bir amaç olduğu belli zaten.

Hiramusta ile Sodomo'nun karşılıklı kullandığı hakaret ifadeleri var elbette. Bunlara ne yaptırım uygulanacağı tartışılır tabii ama Hiramusta bunları biraraya toplamaya çalışmış ve bu sözü de çekip çıkarmış. Bu tür amaca ulaşmak için "cımbızlama"lar çokça yapılır ama karar verenlerin bu tür durumlarda bütün üzerinden düşünmesi gerekirdi. Burda tek tek cümlelere bakılıp hakaret sözcüğü var mı yokmu diye bakıldığını düşünüyorum. Bu yöntemin yanlış olduğunu daha önce Aldostu-İstavrit konusunda yazmıştım.

Sitenin "düzeyinin yükseltilmesi" konusunda ben de hemfikirim. Ancak sitedeki İslamcı arkadaşlar düzey yükseltmeyi küfür ve hakaret konusuna indirmiş durumdalar. Böylesi belli ki çok işlerine geliyor. Kurnazca, küfür etmeden de sinir bozmak, tahrik etmek mümkündür. Kısa zamanda terhis kağıdını alıp gitmeden sitede kalmayı başaran dinci arkadaşlar bu konuda çok iyiler açıkçası. Yazılara girip alakasız üçbeş şey yazıp, biraz şov yapıp ortalığı birbirine katıyorlar. Ne fikir tartışması oluyor doğru dürüst ne alışveriş. Biraz provokasyon, biraz alay, üçbeş şirin laf, birkaç beylik sevgi, çiçek, böcek güzellemesi, arada bel altına çaktırmadan vurulan birkaç yumruk ve çelme, biraz kendinin reklamı, tamamdır. (Bu arada bu sözlerimi Hiramusta için söylemiyorum. Ben Hiramusta'nın siteye en çok düşünsel katkı yapan İslamcı olduğunu düşünüyorum)

İslamcıların bu "küfür olmasın", "efendi olalım" vb. şirinlikleri aslında çıplak kralı gizleme çabasının örtülü bir ifadesi. Ben de küfürü, hakareti hiç sevmem ve günlü hayatımda da kullanmam. Ama ortada bir gerçeklik var. Konu Muhammed'e gelince olayı nasıl anlatacaksınız ki. Adam 9 yaşında çocukla evleniyor, karısının sayısı bellisiz. Savaşlarda kafa kesme, katliam, köleleştirme, satma herşey var, ganimet sevdasıyla yanıp tutuşan bir topluluk, bütün bunlar birilerinin kutsalları. Bugün en ahlaksızca sayılan şeyler müslümanların kutsal değerleri diye savundukları kişilerin yaptığı şeyler. Zaten ilk tepkileri de benim kutsalıma saldırılıyor oluyor. Budha'ya, Konfüçyüz'e, hatta İsa'ya *böyle saldıran var mı? Gerçek neyse o işte. Biz ne yapalım yani. Sen de bunu kutsalın sayma o zaman. İşte "küfür olmasın", "efendi olalım"ın arkasında saklanan koca bir iğrençlik yığını. Kibar, efendi pozlarla İslamiyetin çirkinliklerinin üstü örtülmeye çalışılıyor. Sen istediğin kadar kibar, efendi, saygılı anlatırsan anlat: Katil katildir, tecavüzcü tecavüzcü. Bunları saklayamazsın, gizleyemezsin. Örneğin Hitler'i savunan birisi benim karşıma çıkıp "efendi olalım lütfen" diyor bana. Yahu ne efendiliğinden bahsediyorsun sen. 1400 yıldır efendiliğini göstermişsin işte. Söyleyecek tek söz var: Numara yapma! Biz seni tanıyoruz!

walla 03-12-2006 02:02

sevgili hiramusta
bu yazdığımın seninle alakası yok zaten sen cevap vermesen konunun içinde seninde olduğunu bilmeyecektim.
Bende bir zamanlar ciddi konular yazmaya çalışıyordum fakat sonra işi espiriye vurmaya karar verdim, sloganvari dediğin de bu olsa gerek.
Çünkü yazdığım yazıların hemen hemen hiç birisine ciddi veya alaycı cevaplar gelmeyince böyle olmak zorunda kaldım.

aldostu 03-12-2006 02:44

Ey terbiye;

nerelerdesin?

Sen üzerine dinli veya dinsiz diye;

sıradan insanların giyeceği hiç bir elbiseyi giymezsin.

Senin beyaz gelinliğin,

asaletinin timsalidir.

Lütfen,

sana giydirilmek istenen hiç bir elbiseye sessiz kalma.

Çıplak kal gerekirse,

ama çirkin bir elbise asla giyme ;

zaten giymezsin de.

Aldostu.

Birisi 03-12-2006 02:44

yazılanların biri ya da birileri tarafından okunması dahi olumlu bir gelişmedir cevap konusunda yine de aceleci olunmamalı elbet uygun cevaplar gelecektir...

sargon 03-12-2006 03:35

Sevgili Aldostu,

Kuran gibi konuşmuşsun, ne demek istediğin anlaşılmıyor. Daha açık ve net yazar mısın? Kim kime ne elbisesi giydiriyor?

İslamcılar vahşetin üzerine şirin bir elbise giydirmeye çalışıyorlar yüzlerce yıldır. O elbiseyi çekip yırtınca da aman bizim kutsalımıza saldırılıyor diye bağırıp çağırmaya başlıyorlar.

Not: Yukardaki yazdıklarımdan İslamcıların terbiyeli insanlar oldukları gibi birşey anlaşılmasın. Tersine küfür, hakaret, saldırganlık bini bir para. Çok iyi biliyoruz bunu. Ama bunlar bu sitede barınamadıkları için ancak şirin elbiseli olanlar kalıyor. Bunun adına da terbiye diyorlar. Halbuki yapılanlarda terbiyesizlik dizboyu, bunu anlatmaya çalıştım yukardaki yazımda.

Sevgilerle

aldostu 03-12-2006 03:58

Sargon,

İslamcıların ne düşündüğü,
ne dediği,
kime ne elbise giydirdiği beni zerre kadar ilgilendirmiyor.

İslamcıya veya şuncuya-buncuya kızarak akıl yolundan uzaklaşan
akıllı zannettiğim insanlara sesleniyorum ben.

Benim dinlerle bir ilgim olmadığı,artık sindirile..
Mazlum oluşundan ve bazı laflarındaki derinliğinden dolayı ilgi duyduğum için resmini aldığım avatardan da vazgeçmeyi düşünüyorum bu aralar.

"Acaba İsa resimli bir avatar mı seçsem?" diye düşünmüyor da değilim.

Üstteki yazımın ana vurgusu,
terbiye ve adalet duygularının,
kesinlikle yansız-yönsüz olma gereğine olan inançlarımdır.

Birilerine kızıp bozulunduğu zaman,
duygusal davranır insan.
Duygusal davranmak da,
terbiye ve adaletden uzaklaştırabilir insanı .

Ana yargım bu Sargon.

Sevgilerimle,

Aldostu.

sodomo-- 03-12-2006 04:01

Sözün kısası Sargon o taşlar benim kafama atıldı hemen başını eğme :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:35 .