![]() |
Çİfte standart
günümüz dünyasında her türlü ideolojiden her türlü fraksiyona ve inanısa kadar yüzlerce binlerce görüş vardır ,hiç kimse baskasının ideolojisini dinini kabul etmek zorunda olmadığı gibi o ideoloji sahiplerinede baskı boykot yapma haklarıda yoktur !!!!
burada akhenaton arkadasımıza yapılan cifte standarta değinmek istiyorum ;bu arkadasımızın türkçü ideolojisine bağlı olduğu coğu kimse tarafından bilinen bir gercektir bu forumda dikkat ediyorum forum yöneticileri komunist sosyalist olduklarından dolayı kendisine karsı duygusal bi şekilde taraflıca davranıyolar ,daha şimdi gördüğüm kadarıyla kendisi 3 günlüğüne yasaklanmış. ve mesajlarına baktığım kadarıyla da hiç bi şekilde küfür hakaret ve benzeri hiç bişey yok !!! aynı sekilde pkk ve diğer komunist terör örgütlerinin acıktan olsun kinayeli olsun "LEHLERİNE" yapılan mesajların sahiplerineyse hiç bi şekilde uyarı da yok !!! sahsen bu forumun tarasız bir sekilde profesyonelce yönetilmesini istiyorum !!! |
görüşüm
[quote=Ayrıntı;179214]
Sayın Ayrıntı; Sosyalist olmak, komünist olmak, hatta ayrılıkçı olmak dünyanın bütün demokratik ülkelerinde ve hatta bizde de suç değildir. Sadece şiddet ve şiddete teşvik ve övgü suçtur. Ama ırkçılık suçtur. Ve bence de suç olmalıdır. Gördüğün gibi, açıklamada 'ırkçı' tutumundan dolayı ceza aldığı vurgulanmaktadır ki, yerinde bir karar olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Akheneton'un bu sitedeki hemen herkesi rencide edecek şekilde, alaya alarak, küçümseyerek ve ezmeye yönelik yazılarını hepimiz biliyoruz. Umarım bu ceza Akhenaton için tavır ve üslubunu da gözden geçirmesi için bir fırsat olur. Saygılar. |
Çifte standart eleştiriniz çifte standart içeriyor.
Forumlarımızda taşıdığı etiket ne olursa olsun "ırkçı" yaklaşımlara izin vermemeye çalışıyoruz. Alıntı:
Akhenaton bu forumda yazma özgürlüğünü basit inatlaşmalarla kendisi sınırlamakta, hiç bir uyarıyı dinlemeyerek ırkçı ezber sloganları sıralamaktan çekinmemektedir. |
frodo ,kürt sorunu denilen bölümde pkk yanlısı hatta ve hatta m.karayılanın yazısı bile var haricindede komunizm lehinede yazılar var
yani bunları görmüyosunuz sadece akhenatonun yazısını görüyorsunuz ,eğer ki bu forumun prensiplerinden ödün vermecekseniz bunlarıda değelendirmek zorundasınız!!! not : sadece kürt sorunu olan yerde değil ,forumun diğer yerlerindede aynı formatta yazılar var ,eğer ki bunlara bir sey yapmıyosanız o zaman bu cifte standarttır ve öyledirde nitekim |
Saygideger Ayrinti;
Bir kisi; dusunce olarak istedigini yansitabilir. Ama bir dusunce, belirli bir irka, millete ve ulkeye, milliyete v.s. yonelikse; bu insan haklarina terstir. Akhenaton arkadasimizin, Yahudi milletine karsi bir "takintisi" var. Ustelik; kendi ideolojisinin inancsal dogrularina uymayanlari da; "Yahudilikle sucluyor" Birincisi, Yahudi olmak suc degildir. Cunku, bir kisinin kendi dogumunu kendi kontrol etme yetisi yoktur. Nerede dogarsa; oranin kulturu ve her turlu degerlerini alir. Ikincisi; bu ayrica, kokeni Yahudi olmayan yazarlar icin de, bir iftiradir. Ayrica, dunyadaki tum sorunu Yahudilere, bir millet, irk, milliyet v.s. olarak baglamakta; bir insanlik sucudur. Dunyanin hic bir yerinde; ne bir irk, ne bir millet, nebir ulke v.s. toptan ne bir seyden olumlu veya olumsuz sorumlu tutulabilir, ya da kokten ve tumden suclanabilir. Bu tip bir yanasim, hem insan haklarina; hem de bireysel hak ve ozgurluklere hakarettir. Ayrica, TC vatandasi olarak Turkiye'de yasam suren ve milli kokeni Turk olmayan, bir suru kisi yasiyor. Bunlari yok saymak ta, bir insanlik sucu ve kisisel degerlere, hak ve ozgurluklere hakarettir. Yoksa, yaniliyormuyum? Ustelik bu Akhenaton'un ilk cezasi degil. Daha once de ayni konulardan cezalandirilmisti. Bir turlu "akillanmiyor":sad: Saygilarimla; evrensel-insan |
akhenatonun "temelde" !! baska etniklere milletlere hiç bir takıntısı düşmanlığı yok !!!
bilakis yüzyıllardır türk milletinini aleyhine yahudicilik saxsonculuk kürtcülük fransızcılık v.d. yapanlara olan tepkisi var ,bu tepkide ırkçı hasmane bir kökenden geldiği içinde sanki falanca milletin filanca milletin düşmanıymış gibi intiba bırakıyor bakın ;ta bastan dedim akhenaton türkçü dür diye ,adı üstünde türkçü ,anti kürt anti yahudi ve benzeri değil !!! onunkisi tepkidir ve gayette normal olması gereken bi tepkidir nede olsa türkçü bence bu ırkcılık konusunu adam akıllı tartışmamız gerekiyor ,forumun baska bir platformunda |
Komünist düşünceler ülkemizde bile yasak değil ayrıntı. Forumlarımızda şiddeti övmeyen her tür düşünceye açığız.
Akhenaton'un bir ırkı komple yok edilmesine dair yazılarına göz yummalı mıyız sence ? O zaman örneğin Türklerin komple yok edilmelerini savunan mesajlara da yer verelim mi ? Site çizgimiz bellidir: Alıntı:
Her mesaja, hatta saçmalıklara bile katlanırız. Ama düşmanlığı körükleyen ırkçı yaklaşımlar sitemizin kırmızı çizgisidir. Buna göz yummayız. |
Küfür ve şiddet içermeyen mesajların yasaklanmasına gerek olmadığını ;Mehmetsalih' in yasaklanmasına da geç kalındığını düşünüyorum gerçekten çok incitici, acıtıcı , düşmanlığı tahrik edici, ayrımcı, kötü mesajlardı onunki..
Eger burası demokratik bir forumsa; her düşünceden insana yer veriliyorsa; daha hoş görülü olmalı diye düşünüyorum saygılarımla.. Parmis Güneşin_kızı |
Parmis,
mehmetsalih o derece tepki alacak mesajlar atmazsa ateist olması an meselesi, yaptığı imanını korumak için içgüdüsel bir hareket. A. |
Saygideger ayrinti;
Bir kisinin "Turkcu" olmasi; ona baska irklari, millikokenleri v.s. "asagilama, kucuk gorme, yok sayma" hakki vermez. Kimsenin boyle bir hakki olamaz. "Turkculugunu" dile getirirsin, guzel. Ama baska milli kokenlere hakaret ederek degil. Cunku sonucta milli kokenler, kisilerin kisilik degerleridir e Akhenaton'un veya herhangibirisinin iradesinden bagimsiz olarak vardir. Bu varligi; ideolojik inancsal dogrularinla "gormek istemeye" bilirsin. Ama ona yonelik; onu "asagilayici, kucuk dusurucu v.s." yanasamazsin. Hic bir kimsenin; boyle bir hakki yoktur ve olamaz. Sonra sen, bir seyin daha farkinda degilsin galiba; Akhenatonun dusuncesini yansitis sekli, direk kisinin kisisel degerlerine yonelik. Dusunceye yonelik yansitabilse, "o onun dusuncesidir.", denebilir. Ama genelde; kisinin nikine ve direk kisisel ve kisilik degerlerine yonelik. Son bir nokta; irkciligi, kendi milli kokenini "overek, one cikararak v.s." yapabilirsin, bu sorun degil; sorun, digerlerini "yermek, asagilamak, kucuk gormek v.s." Yani; senin irki ortaya koymak hakkin olabilir ama; bu konudaki ozgurlugun de; baskalarina satastigin, empoze ettigin, v.s. zaman biter. Bu cizgiyi, iyi algilayalim. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın Azınlık,
Neler de öğreniyorum daha çok öğrenecek şeyim var demek beni bu siteden kazımalısınız atmak istediğiniz zaman:) bir yere gitmem:) saygılar.. parmis Güneşin_kızı |
öncelikle konunun açılması gereken forumun burası olmadığını ifade etmeliyim.
konunun muhattabı yöneticiler olmasına rağmen, ben de bugün yasaklanmasında olayın içinde olduğum için sana sorular sormak isterim. akhenaton olayı açısından : öncelikle akhenatonun silinen mesajını okudun mu ? o mesajda ırkçılığa ve/veya şiddete teşvik edici ifadeler olup olmadığı konusunda bir fikrin var mı ? site tüzüğünü okudun mu ? ayrımcılık yapılması konusunda belli noktada haklısın. ama haklılığının bu konu için doğru olduğunu söyleyemem. the kürdo ile akhenaton u aynı kategoride ele aldığını düşündüğüm için bu ifadeyi kullanıyorum. the kürdonun denetime alınıp akhenatonun yasaklanmış olması teamül gereğidir, çünkü akhenaton daha önce denetime alınmış üyeliğini sildirip başka bir isimle gelmiş bir üyedir. the kürdo ise yeni üyedir. the kürdonun mesajlarının kaldırılmaması konusunda ise yorum yapamayacağım, okuma zahmetine girmedim. eğer mesajlarda bir terör örgütünün propagandasını yapıyorsa veya yasalara aykırı bir davranış sergiliyorsa site kuralları gereği o mesajların silinmesi gerekir. diğer üyeler için de aynı kural geçerlidir.(kuralların değişmesi görünürde üyelerin çoğuna bağlı değil.) üyenin sağ veya sol ideolojide olması önemli değildir. herkesin eşitliği zemin olarak kabul edip ona göre hareket etmesi gerekir. dediğim gibi eğer mesajlar propaganda amaçlı ise the kürdonun mesajlarının silinmeyip akhenatonun mesajlarının silinmesi ayrımcılığı ortaya koyar. |
Mehmetsalih' in yasaklanmasına da geç kalındığını düşünüyorum gerçekten çok incitici,
Sevgili parmis mehmet salih Kadın başlıgını açtıgında ilk okuyanlardan ve tepki gösterenlerden biriydim ve o zamanlar forum yöneticisi idim. Başlık ve yazılanlar igrençti, epeyce düşündüm kaldırıp kaldırmama konusunda. Sonra o başlıgın belli bir dini zihniyeti temsil açısından kalması gerektigini düşündüm. Nitekim benden sonra da yazan arkadaşlar da aynı şeyi düşünmüşler ki o başlık orada kaldı. Başlıgı incelerseniz o başlıktaki inananların tepkilerini de okuyabilirsiniz. O başlık bir ders ya da bir case idi. O başlık Kuranın insanları nerelere kadar götürebileceginin bir kanıtı idi. O başlık Taliban zihniyetinin bir dışavurumu idi. saygılarımla |
Geçici Madde 4 : Disiplin Görüşmelerinde Zaman Aşımı Şikayet konusu olan mesaj onbeş günden daha eskiye ait ise Disiplin Kurulu en fazla mesajı silme veya düzeltme kararı çıkarabilir. Uyarı, kınama, uzaklaştırma ve ihraç cezaları ancak şikayet tarihinden onbeş gün öncesine kadar olan mesajlar için verilebilir. Yöneticilerin bireysel olarak uyguladıkları disiplin icraatlarına karşı itirazların ise bir hafta içerisinde yapılması gerekir. Bu süreyi aşan itirazlar Disiplin Kurulu gündemine alınmaz. Olağanüstü durumlarda (sitenin işlemez oluşu, baglantı kurulamaması) geçen zaman bu süreye eklenir.
Başlıgı açan arkadaş bu siteyi ciddiye almış olsaydı, öncelikle tüzügümüzü okuma ve anlama zahmetine girerdi. Kendisinin oldugu kadar akhenaton'un da itiraz hakkı vardır. Ama dert üzüm yemek degil de bagcı dövmek olunca böyle oluyor demektir. Her isteyen istedigini eleştirmek için başlık açamaz, bu son derece sakıncalıdır. Başlıklar düşünceleri ifade etmek için açılır, insanları suçlamak iin degil. Sitemmizde üyelerin her türlü hakkı tüzük hükümlerinin koruması altındadır, ayrıca eleştiri için de yeteri kadar başlık mevcuttur. Bu başlıgın en azından kilitlenmesini talep ediyorum. Forum kurallarına aykırıdır ve kişilere yönelik tartışma ihtiva etmektedir. saygılarımla |
Bir uygulama temelinde site politikası eleştirilmektedir. Bu anlamda kilitlenmesi yerine
doğru foruma taşınması uygundur. |
ayrıntı ne acaip bi insansın akhen. arkadaşısın heralde bu kadar kötü savunma yapılamaz.. forum yöneticilerini tanımıyorsun saldırıyorsun.. o m. karayılanın yazsısı dediklerin tr deki gazetelerde yayınlanıyor aç gözünü takip et
ırkçılık dünyada kabul görmeyen baya ve insanlıktan uzak bir düşünce artık statlarda bile no racism yazısı var uyanın bence... avukatlığınız çok basit oluyor akheyi savunacak birisinin daha başarılı olmasını beklerdim... |
Mehmetsalih' in yasaklanmasına da geç kalındığını düşünüyorum gerçekten çok incitici,
Zaten keyfinize göre davranmanız çok inciticidir doğru. Oh Tartışmaya gir yenildiğini anlayınca sil ne güzel birşey bu mesajıda silersin servis benden.... Ayrıca Ahke arkadaşımızın yasaklamasını tek kelimeyle kınıyorum. Aklı başında birkaç insan varsa onlarıda yasaklıyorsunuz. Neyse... |
Siz insanlarına allahaına, muhammedine, isasına eleştiri yağdırırken incitici olmuyor....
|
Ahke burda değil bari onun sözlerini yapıştıralım :D
Mutezile: Yine çok enteresan bir tartışma başlattın. Dilaverin hışmına uğramayasın sevgili Akhenaton:) Ahke: Sn dilaverde bir gün batının sahte felsefelerinden kendini kurtararak titreyip kendine gelecektir.:) Ahke sizin damarınıza basmış gibi... |
Ayrıca Ahke arkadaşımızın yasaklamasını tek kelimeyle kınıyorum. Aklı başında birkaç insan varsa onlarıda yasaklıyorsunuz. Neyse...
Arkadaşını söyle, sana kim oldugunu söylesinler. :tea: saygılarımla |
mehmet salih biraderim
Biraz siteyi takip etmiş olsaydın dilaver ismi ile maruf üyenin sitede forum yöneticisi olmadıgını ve yetkiye sahip olmadıgını bilebilirdin. Hadi siteyi takip etmiyorsun, bari başlıgı anlama kabiliyetin olsaydı, yukarıdaki iletilerde frodo nun altını çizerek site forum yöneticileri arasında komünist yoktur ibaresini düşünebilirdin. Ancak kadınların insan olmadıgını savunabilecek bir zihniyetten elbette ki bunları beklemek mümkün degil. saygılarımla |
Bence Ahkeyi Türkçülük yaptığından yasaklamadınız...
|
mehmet salih daha da ileri gitmeden bence
http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=10110 şeklinde açtıgın başlıgın başlık sorusunu bir düşün ve degerlendir. Sahi nasıl bir duygu. saygılarımla |
Dilaver sen yasakçı zihniyetine devam et... islam odasında demokrasi de başka odada yan çiz... sitede dogmalaşan tabulara başkaldıranlar herhalde yasaklanacak. hele hele senin gibi hınç çıkaranlar olunca. Dilaver bu geçen yıldan kalma birşey olmasın???
|
Ahke komunistlere karşı olduğundan olmasın bu yasak kızıl ordu???? Stalinin katl etiği 66 milyon insan seni doyurmadımı hala???? yasak az bence katliam hatta soykırım seni tatmin eder bence...
|
Alıntı:
|
3 gun yasaklamanin agir bir ceza oldugunu dusunuyorum kendi adima,bu hangi dusuncede olursa olsun,hakaret ve kufur icermedigi surece yasaklama yapilmamali.
|
hakaret
Sayın bogazici Sizce bir etnisiteyi topyekun imha etmeyi savunmak, onları aşagılamak hakaret kapsamına giriyor mu. Ya da ırkçılık size göre nedir. Olagan ve normal bir şey midir. Hakartten daha mı alt seviyede dir. saygılarımla |
Alıntı:
|
Başlığı sevdim,
Bu birlikteliği devam ettirebilirsek kişileri tanımadan 2 iletisine bakarak etiketlemenin ne denli kötü birsey olduğu zamanla anlasılacaktır.. Eleştiriye açık olmalıyız ama desteksiz atışlar hoş değil. Ben ateistim,karsı daire müslüman bir üst solcu muhtemelen karsısındakı sağcı ! Birbirimizi yemenin ne anlamı var? Kırmadan aşağılamadan meramımızı anlatacak kadar olgun değilmiyiz..? |
Yahu neden boşuna tartışıyorsunuz?
Akhenaton alışık böyle banlanmaya. Banlanmadığı takdirde "Yoksa ben de bir bozulma mı var?" diye düşünür, strese girer. O durumundan memnundur muhakkak. Banlanmak onun için bir şereftir. Belki de bu alanda bir rekor kırma peşindedir. Bırakın banlansın. O artık ne yazdığında ne ceza alacağını herkesten iyi biliyor. Bu arada Akhenaton kıdemli üye değil miydi? :roll: |
Alıntı:
|
Bu arada Akhenaton kıdemli üye değil miydi?
YK açıklaması olmadıgına göre degil. Yazana bakmayın. saygılarımla |
Alıntı:
bunlara sebeb olarakta onun dobra kişiliğini görüyorum buda gözardı edilemeyecek kadar önemli bir özellik |
şıracının şahidi bozacıdır.. ayrıntı güzel savunmalarla gel avukatlık yapacaksan .. ben bileceğim kadar biliyorum ırkçılığıda komünizmide rahatına bak sen;)
|
ideolojiler üzerinden savunmalar yapmak,bir suçun cezasını hafifletmez diye düşünmeliyiz ayrıca,tartışmalar hakaretlere dönüşüyorsa endişelenmeliyiz...bir kişi haklıda olsa haklı oldugunu anlatabilmesinin yolu apayrı bir anlatımla olmalıdır.siz bıçaklarınızı bilemiş kesinliklerle hareket ediyorsunuz.benim dogrum,benim dedigim,benim için gibi anlayışlarınız daha fazla anlaşılmaz kılar
|
Dilaver siz muhammedle alay ederken binlerce, milyonlarca, milyarca insanın psiikolojik incinmeye neden olacağını düşünmeden hareket etmeniz nasıl bir duygu? Açılmış saçılmış bir kadına dokumak suç mu? dokunmazlığı mı var??? Mehmetsalih ten inciler...
sanırım burası gözden kaçmış AÇILMIŞ SAÇILMIŞ BİR KADINA DOKUNMAK SUÇMU? DOKUNULMAZLIĞIMI VAR???? yuh yani yuh.. beni bile argo kullanacak kadar zıvanadan çıkardın mehmetsalih şimdi bunu bir kez daha okuyup değerlendirin lütfen sayın yöneticiler.. Bu kadar iğrençlik nerde görülmüştür ya? Kadınları açılıp saçılan veya kapanan diye ayırmak açılanlara dokunmayı kendine görev edinmek gerçekten açtığın başlığı tersine çevirip :sen mehmet salih insan mısın? diye sormak geliyor içimden.. parmis Güneşin_kızı |
AÇILMIŞ SAÇILMIŞ BİR KADINA DOKUNMAK SUÇMU? DOKUNULMAZLIĞIMI VAR???? mehmetsalih bu bir ibretin ifadesi gerçekten çok tehlikeli bir yaklaşım eğer bellirli bir fikri allahı peygaberi temsil edip koruduğuna inanıyorsan mehmetsalih yazık o koruduğunu sandığın değerlere onlarıda çamura buluyorsun... ya gerçekten sen varmısın? yaşıyormusun? Türkiye demisin? nasıl bir insanlık adamlık seninki???
gerçekten inanamıyorum.. Hayret.... parmis Güneşin_kızı |
Sayın Ayrıntı,
Akhenaton'u yasaklayan, takdiren 3 gün uzaklaştırma veren benim. Benim bireysel tercihim ve takdirimdir. Bu ceza fazla bulunabilir, gereksiz bulunabilir. Dilaver yolu göstermiş. İtiraz etmek mümkün. Yalnız şunu da eklemek zorundayım; o başlıkta Akhenaton'un yasaklanmasına sebep olan mesajlar şu anda orada Y O K. İlgili mesajlar sandık odasına kaldırıldı. Yani siz hangi ifadelere karşı bu cezanın verildiğini şu anda bilebilecek durumda değilsiniz. Bilmeden karşı çıkışınızı da normal karşılıyorum aslında. Sevgili parmis, sen vurgulamasan mehmetsalih'in o yazısını görmeden geçecektim. Ama o konuyu başka bir başlıkta (mesela kadın insan mıdır? başlığında) etraflıca tartışmak daha uygun görünüyor bana. Gerçi tartışınca da kendisini kayda değer, umursanan biri sanıyor ama...:blah: |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:59 . |