![]() |
bir misyoner sitesi....hedef üniversite gençliği.
Esas ve en büyük sorun bu...misyonerler üniversite gençliğinin peşinde, aşağıdaki sitede bu amaçla kurulmuş bir site....Sözde Tanrının varlığını kanıtlıyorlar...komik ötesi kaynaklarıda incil....müslümanın kuran ile kanıtlaması gibi.....yahu ben bu adam lara ne diyeyim...
http://www.kampusweb.com/makaleler/v...FdMWzAodyEKssA |
bunlarin bilgisi 0 , msn de bunlarlin biriylen sohbet yapmistim
adam aklini kulanip hirstiyan. olmus guya . ama lübnanin %25 hirstiyan (maruni) oldugunu bilmiyor , birde idalasiyor du yazik bu akila hirist. oldularsa (bundan baska akilada olunmas) bir ömrü bosa harcamislar |
21.ci yüzyılın imkanları içinde yasıyoruz ,yahudi hristiyan müslüman her ne dinden olursa olsun ve istediği kadarda asırı dinci olsun ,isterse misyonerde olsun artık hiç bi işe yaramaz ,dünya kamuoyunun eski cağlara nazaran teknoloji sayesinde daha fazla düşünmeye ve daha kolay bilgiye ulasma imkanı var ve tabikide yine teknolojini getirdiği rahatlığa ,bir hayli zamanını isteyen ,rahatlığını isteyen ve bunları isterkende hiçbi mantığı ve delili olmayan sözde dinlerin hiçbir sansı yok !!!
22.yüzyıl ve sonrası ateizmin yani realizmin devirleri olacak... |
bu siteyi öğrendiğim iyi oldu, gerçekten mükemmel bilgeler var.
gençliğimizi bilinçlendirmek için bu tür sitelere ihtiyacımız var. |
Güzel bir site linkini verdiğiniz için teşekür ederim. Bakmak isterim doğrusu...
|
Arkadaşlar merhaba bu benim ilk mesajım.Bu siteyi biliyorum Tanrıyı kanıtladılar valla helal olsun.Üniversite gençliğini etkilemek için ellerinden geleni yapıyorlar.Kanıt kaynakları ise incil :D Aşırı derecede saçma.Birde allahi tanimak.com var onada bakin saçmalığın alasını görüceksiniz bak.
|
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
babacan bana tanakı anlatıp bilinçlendirmeni rica etmiştim bana matta yı tavsiye ettin 2 kez rica ediyorum |
Alıntı:
batililarin armageddon sovalyesinemi ihtiyaci var |
Böyle sitelerin sayılarında artış olmasını temenni ediyorum.
Eğer ki bir insanevladı bu kişilerin dediklerini ciddiye alıyorsa bir an olsun kendi dininin kepenklerini kaldırabilmiş olacaktır. Demem o ki sağlıklı düşünmeye aracılık ediyorsa, eylem yararlıdır. Kişi bir kere dinini değiştiriyorsa, reddedecek güce de erişmiş demektir. |
gülen cemaati,en büyük misyonerler topluluğudur.Korkulacak bir site değil...
|
Alıntı:
|
budalanın teki demişki "'Aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış" ,eh budala bugün "EN ASIRI DİNCİ YAHUDİLER VE MÜSLÜMANLARDA" bile yavasta olsa cözülmeler var ,daha gecen gün sudi arabistanda bile 18 yasından küçük kızların evlenmesi yasaklandı kadınlara hak vermenin ve calıştırmanın önü acıldı....
Yahudiler desen aynı şekilde !!! 22.ci yüzyıla kadar böyle devam ederse ve edecekte !!! ondan sonra "REZİL İBRAHİMİ" dinlerinin esamesi bile kalmayacak!!! kalsa kalsa kıyıda köşede kalmış üç dört tane yahudi müslüman onlarda müzelik gibi bişey olacaklar peki ya türkiye ? türkiyedeyse kemalist rejimden daha önce osmanlının son yüzyılında basladı cözülmeler ,bi şimdiki asırı dinci müslüman yahudi ve hristiyanlara bak ,bide ikiyüz üç yüyıl öncesindekilere bakta karsılastırma yap !!! not : cocukken hatırlıyorumda en asırı dinci semtlerde ilçelerde camiler tıka basa dolu olurdu ,hemde öyle dini bayramlar veya cuma da değil !!! şimdiyse deprem gibi bişeyler olduğunda bile yarısına kadar anca doluyo |
Plan belli; hedef alınan ülke önce istenilen vasıflara sahip bir yönetim tarafından idare edilecek, sonra borçlandırılarak yoksullaştırılacak ve kutuplaşma adına ne kadar argüman varsa kullanılacak, hayattan nefret ettirilecek. Geleceğini düşünmek için çaresiz kalan gençlerin sığınacağı bir liman olarak inançların dayatılmasına boyun eğmek.
İnsanların düşünmelerini engellemek ve zaman kazanmak için kendi dinlerini yaymak adına karşı dinden kıdemli biriyle yeni bir din (melez) için ilk adımlar atılacak. Nasıl ki kapitalist sistem kendini yenilemek için inançları da kullanıyorsa, inançlarda aynı kulvarda siyasi sistemden yararlanıyor. Buna da göz göre göre Tanrısal anlam yüklüyorlar. |
Bence ortada bir sorun yok. Çocukluktan programlanmadan, eski ahiti okuyup iman edecek gencin zaten topluma kazandırabileceği, üretebileceği bir şey olamaz. En fazla istiklalde incil dağıtır. Hatta şöyle 3~4% hristiyan olsa süper olur, sosyal yapı daha renkli hale gelir. 99%'u müslümandır yaftasından yırtarız.
|
Alıntı:
''Şeytan ayrıntılarda gizlidir'' ve senin kişiliğin de işte bu ayrıntılar da gizli. Onun için muhatap alınmaya bile değmezsin. |
gittiniz sanmıştım
[quote=abdulKADİR;181096]
Sayın abdulKADİR; miras ayetleri ile ilgili tartışmamızdan sonra gittiniz sanmıştım. Neyse ki burdasınız. Hoşgeldiniz. |
[quote=abdulKADİR;179836]
Allah'ın varlığı ne ayetlerle ne de akıl ve bilimle ispat edilmeye çalışılmalı... Sayın abdulKADİR; Allah'ın varlığı konusu şöyle bir dursun da, ben size Kuran Allahkelamı mıdır diye sorayım. Ve kendi açmış olduğunuz başlığa bir göz atmanızı önereyim. Kuran Allah kelamı değil ise, Allah'ın varlığı size bir yarar sağlamaz. Saygılar. |
halis mulis budala "muhatap olmaya değmezsin" demiş !!!
bi yandan konuyla alakası olmayan carpık curpuk cevap veriyor hemde aklınca kişilik analizi bile yaparaktan bi yandan da muhatap olmaya değmezsin diyor madem adam gibi cevap veremeyecektin o halde ne diye abuk sabuk cümleler kuruyon ACİİİİZZZ BUDALA !!! |
Arkadaşlar şu içinde bulunduğumuz toplumda inanmamak gerçekten kişisel olarak ciddi bir radikal seçim ve ve benim düşünceme göre bir risk.Siz dalga geçiyorsunuz ama ben günahkarda olsa bir müslüman olarak öyle hitab etmeliyim,Hz Ali birgün namazdan sonra yürürken yanına allaha ve islamiyete inanmayan bir şahıs yaklaşır ve der ki.Ey Ali neden kendini boş işlere yorar zamnını böyle boşa harcarsın.Gücünü daha yararlı işlere harcayabilecekken (yanlış anlayanlar olmasın diye açıklamak istiyorum; adamın burda Hz Ali ye dediği zamanını ona göre boş olan namazla nie harcıyorsun ne işine yarayacak ne faydası olacak)
Hz Ali nin cevabı öz olur.Eğer namaz yalansa ben sadece burada günlük zamanımın bir kısmını boşa harcayıp duran bir kişiyim ama eğer bu hak ise o zamn sen napacaksın (yine burda denilmek istenen şey namaz boşaysa bu dünyada kaybedilmiş 1-2 saat ama kuranda yazan gerçek ise o zamn kılmayıp yalanlayanların düşeceği durum gerçekten büyük zorluk,risk ve pişmanlık içermekte) |
samimiyet güzeldir
Alıntı:
Sayın Tutankamon; İyiniyetli ve samimi yazınıza, iyi niyetli ve samimi bir cevap. Mesele sadece insanların namaz kılması olsaydı, din bireysel olup kişi ile Allah arasında bir şey olsaydı, olabilseydi, emin ol hiçbirimiz dinle bu kadar uğraşmazdık. Sorun şudur: Bugün her dinden dindarların büyük çoğunluğu dinini doğru dürüst bilmemektedir. Bunu gören uyanıklar da insanların din konusundaki zaafını kullanarak, dindar insanları kolayca manipüle edip onlardan sınırsızca yararlanabilmektedirler. Hele İslam'da bu durum daha da vahimdir. 'Kuran'ı herkes anlayamaz', 'Kuran'ı gerçekten anlamak için Arapça bilmek şarttır, hatta o bile yetmez' vb. önyargıları insanların kafasına yerleştirenler bunu gerçekten sevaba girmek için mi yapıyorlar sanıyorsun? Tarih, dindarların, manipüle edildiğinin yüzlerce binlerce örneği ile dolu değil midir? En son 'deniz feneri' gözümüzün önünde değil mi? Bunların da ötesinde, görülmesi gereken asıl konu şudur: Egemenler egemenliklerini ve sömürülerini yalnızca zora dayanarak sürdürmezler. İnsanların kafasına bunun doğal, kaçınılmaz, boyun eğilmesi gereken bir kader olduğunu yerleştirmeye çalışırlar. Bu da yetmez, insanları İlahi Adaletin olduğuna inandırırlar ki, insanlar işlerini öbür dünyaya havaler edip isyan etmesinler, haklarını bu dünyada aramasınlar. 'Allah'ından bul', 'cehennemde yanacaksın' , 'kul hakkı affedilmez' inançları nereden çıkıyor sanıyorsun? Oysa ki, Kuran'ın hiçbir yerinde 'kul hakkıyla' ilgili tek bir kelime yoktur. Nazım'ın dediği gibi: 'Vurur prangayı, Bileğimize değil, Beynimize.' Din bundan ibarettir, her zaman bundan ibaret olmuştur, dinlere karşı çıkışımızın asli nedeni de budur. Saygılar. |
Teşekkür ederim selanikli.
Senin istismarcılar hakkındaki fikirlerinin altına imzamı atarım lakin yazında belirtmiş olduğun kul hakkı ,cehennem ve ilahi adalet kısmına kişisel olarak inancım olduğu için katılmamaktayım.Bunuda kuranda yer alan Allahın günahkarların günahlarını görmezden geldiği değil sadece belirli bir tarihe kadar ertlemiş olduğu fikrini benimsemekteyim.Bu durumda Allah insanlara sabırlı olmalarını ve sinire kapılıp küfre gitmemelerini tavsiye eder. Çünkü insan bir adaletsizlik görünce (örnek zengin bir ana ve babadan doğan çocuk ve fakir bir ana babadan doğan çocuk) bunlar bakışta adaletsiz bir biçimde dünyaya yerleştirilmiş gözükmekteler fakat islam ve kuran incelendiğinde ahiret hayatına inanan bir insan için fakir kimsenin sorgusu ve yükümlülüğü zengine nazaran daha kolaydır.(yanlış anlaşılmasın bunu dememdeki maksat fakir akşamı 5 zengin 15 rekat kılar bazında değildir) zenginin parası ve rahatlığı şeytanın ellerini oğuşturmasına neden olur.çabuk kandırılabilecek bir kurban gibi.Bu kısma ilmi zengin olanlarda girmektedir.İlimlerinden dolayı kibre kapılıp şeytanı mutlu edebilirler.Bu tabiki onlarada geçici bir mutluluk ve karizma sağlar. Sadece şunu demek istiyorum kardeşlerim.İnanan veya inanmayan hepimiz bir araya gelsek birbirimize sırt çeviren veya kesen biçen insanlar olmayacağız.Çünkü o kültür ve medeniyetteyiz.Öldüğümüz anda göz perdeleri inince ve şeytan artık nefsimizi rahat bırakınca umarım herkez beklediği veya umduğu gibi bir manzarayla karşılaşır. Umarım (ben kendi inancıma göre) yüzü çok korkutucu bir hal almış azrahil a.s korkutucu bir sesle ruhumu almaz.Kendi günahlarımdan korkmaktayım. Umarım (sizinde kendi inancınıza göre) öldükten sonra toprağa karışıp bir çiçekte tekrar kendinizi gösterirsiniz.(yine sizin inancınıza göre) kuranda yazılanlar gerçekse Allah yardımcınız olsun. |
Alıntı:
Yatıya gelmemiştik, bir misafir olarak elbette gideceğiz :) Ama gitmeden sizlere karşı son sorumluluğumu da yapmak istiyorum. Son yıllarda ve günlerde insanın kanını donduran cinayetler ve cinsel suçlar sizlerin canla-başla yaptığınız bu mücadelenizi yeniden gözden geçirmenizi zorunlu hale getiriyor. Bu konuda bir çağrı yapıp sizlere veda etmek istiyorum. Zira bazı seviyesizlere hakettikleri cevabı vermek gerekiyor. Bu tür diyaloglara girmektense uzak durmak daha hayırlı olur diye düşünüyorum. Alıntı:
Kur'an Allah kelamı, ''iki Kerim Elçi''nin sözüdür. ''Allah'ın varlığı size bir yarar sağlamaz'' diyorsunuz... İşte benim çağrım da bu konuda olacak inşallah. Şöyle bir düşünün, bir toplumda Allah'ın varlığına inanmak mı daha faydalıdır, yoksa yokluğuna inanmak mı? Allah sevgisi ve korkusundan uzaklaştırılan insanların yaptıkları veya yapacaklarıyla, Allah sevgisi ve korkusuyla dolu insanların yaptıkları veya yapacaklarını bir kıyaslayın sevdikleriniz aşkına. Ateistler bütün insanlığın içinde bulunduğu gemiyi deliyorlar, lütfen biraz basiret... |
Alıntı:
Sayın abdulKADİR; dinlerin yararlı olduğu konusundaki yazılarınızda samimim olduğunuzu görüyorum. Ben de sayın tutankamon ile bir tartışmada bu konudaki görüşlerimi detaylı bir şekilde anlatmıştım. Dinin yararlı olduğına dair görüşlerinize karşı görüşlerim oradadır, ilgilenirseniz okuyabilirsiniz. Sonra gerekirse tartışırız. Tecavüz vb. iğrençlikleri yapanların dini inançlarını ve inanç düzeylerini araştırırsak çıkacak sonuçlar sizi üzebilir. Hadislerde günahların affıyla ilgili öyle ifadeler var ki, suça teşvik etmekten hüküm giyebilecek kadar vahim. İlgilenirseniz sonrasında bu hadisleri de seve seve bildiririm. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:04 . |