![]() |
Gölge Meclis Hareketi
Kıdem vermek YK nın yetkisindedir. Dilaver
Yani; yönetimi oluşturacakların seçilme gücünü elinde tutan kim ise daha da açık kim Kıdemli Üyelik dağıtmaya yetkili ise Ülkenin kralı odur. Kralı kelimesini Senatosu olarak düzeltiyorum. .............................. Gönüllülük meselesine gelince; meclisin çalışır ve aktif olması hedeflenmiştir. Katılımcı olamayacagını belirten bir üyenin iş olsun, vitrin dolsun diye meclie alınması sadece meclisi işlevsizleştirmeye yarar. Ben istemiyorum diyen birini zorla bir yerlere oturtamazsınız. Bu yüzden gerekli kıstaslara sahip tüm üyelere çagrı yapılmış, bir kısmı çagrıyı kaale bile almamış, bir kısmı açıkça ben zamanımı ayıramam diyerek katılmamış, bir kısmı ise ileride görev alabilirim şimdilik çalışmalara katılmam mümkün degildir yanıtını vermişlerdir-Dilaver Seçilen kelime iyi niyetle ve söz ettiğim mana dışında düşünülerek yazılmış olsa bile acilen değiştirilmelidr. Görüldüğü gibi yasa yapmak zordur.-Oki ...................................... Senato'ya soru:Ben bu mecliste temsil edilmediğim için, bir azınlık olarak, haklarımı genişletmek ve yönetimde söz sahibi olabilmek için özümden taviz vermeden nasıl mücadele edebilirim. Selamlar |
Alıntı:
A. |
yahu Oki,
ne uğraşıyorsun bunların meclisine girmeye ? kendi meclisimizi kurarız olur biter. ilk adımı at bakalım. ;) |
Lobi oluşturmakla başlayabilirsiniz.
Hımmmm; ne uğraşıyorsun bunların meclisine girmeye ? kendi meclisimizi kurarız olur biter. ilk adımı at bakalım. ;) hımmmmmmmmmmmmm; Adı meclis mi olmalı lobi mi olmalı ? Burası önemli. Oylamaya sunuyorum. Oki-Lobi Azınlık- ? Serüvenci-? Ve diğer sessiz ezilen halkım sizde katılın... Fikriniz ? Ona göre yeraltı faaliyetlerine başlayalım hemen. Oo kanım kaynamaya başladı valla; şu devrim güzel şey yaa, insana bir amaç yüklüyor valla. :D Selamlar |
Alıntı:
A. |
Serüvenci=Meclis
Azınlık=Meclis Oki=Lobi Gurubun adını Gölge Meclis Olarak açıyorum. Yer altı faaliyetlerimize Sosyal Gruplarda oluşturduğumuz GÖLGE MECLİS de devam ediyoruz. Mutlak Adalet ve Eşitlik Evinde bir tuğla da benden olsun diyen azınlıkların sesi, sessiz kalplerin mahzeni, TD halkınıngerçek nefesiyim diyen herkesi davet ediyoruz. Selamlar |
ben akhenatonu meclise tavsiye ediyorum. ayrı ve renkli bir ses. :p
şaka bir yana gölge meclisimiz hayırlı olsun. bizde inanır inançsız ayrımı yok. gelmek isteyen istemeyen herkes meclisimizin üyesi olsa nasıl olur ? Mutlak adalet ve eşitlik adına şimdiki genel yönetimi, meclisi ve dinlerden özgürlük grubu üyelerini de kabul ediyoruz. onların da söz hakkı vardır. katıllmak isteyen arkadaşlar, katıldıklarını belirtsinler. katılmak istemeyenlar katılmış kabul edilecektir. |
Alıntı:
|
Her türlü itiraza, evet.
Yanlız isim konusunda bir başka tavsiyemiz olabilir. Encümen-i Daniş olsa nasıl olur? |
Alıntı:
|
Bize de!
Tavsiyemizi derhal geri çekiyoruz... :cool: |
Alıntı:
|
Arkadaşlar Gölge Meclise katılmlar için davet usulu yaptık. Katılmak isteyenler lütfen müracat etsinler.
Yoksa açık mı yapsak yaaa... Ben sanki yer altında olalım diye yapayım istedim ama hata ettik sanırım. Bunu hemen değiştiriyorum. Srüvencinin dediği gibi, gel gel gel, ne olursa ol yine. ister DÖ ister meclis ister dinsiz, ister innaçlı hiç farketmez. Yeterki adaleti varmak istediğin hedef olarak iliklerine kadar hissetmen yeterli bizler için. Bir ateş yandığında, mutlaka bir ısı yara etrafına ve hiç bir ataeş boşa yanmaz. Unutmayalım ki, hak verilemz; ALINIR. Cesur üyelerin cesur adımları için GÖLGE MECLİS te buluşalım. Selamlar |
katılımcı arkadaşlarımız için sosyal gruplar içerisindeki meclisin linki :
http://www.turandursun.com/forumlar/...php?groupid=14 |
Gölge Meclis: 2 nolu Halk Bildirisi
Ey TD halkım; Atleti at üstünden , ADALET'i al eline. Adalet ki, Eşitliğinin ve Özgürlüğünün sana düşen vebalidir. Eşitlik için, hakkın için Gölge Meclise Üye ol. Üye ol ki; %47 nin hesabını soracak cümlelere hakkın olsun. Üye ol ki; Özüne pranga vuranlara daha gür yazma hakkın olsun. Üye ol ki; İnancını iliklerine kadar hissettiğin cümlelere hakkın olsun. Üye ol ki; Devrim için ömrünü ölümüne paylaştığın toprak olmuş dostlarının da sende hakkı olsun. Üye ol ki; yıkmadan yapılmaz dediğinde; sözün makes bulsun. Üye ol ki; sessizlik adlı köleleğin boyunduruk ilmeğini kesip atmaya hakkın olsun. Üye ol ki; Özgürlük kelimesi hak ettiği makama kavuşsun. Üye ol ki; Geleceğin olsun. Üye ol ki; sen var olasın. Korkma, susma; hakkını ara.... Gölge Meclis..... |
Alıntı:
Gölge Meclis |
gölge meclis divanı yok galiba
kırmızı şifon kumaşlı bir divan onuda aldınızmı tamamsınız |
gölge meclis divanı yok galiba
kırmızı şifon kumaşlı bir divan onuda aldınızmı tamamsınız ........ Bizim divanımız halk ile aynı seviyede olduğu için ve sizlerde tepeye biat etmek konusunda alışkan olduğunuz için görememişsiniz sayın ONE. Kapıdan girince tam karşınızda duruyor olacaktır. Gelirken kırmızı şifon ile gelmeyin ama, ne olur ne olmazzz. Boğa kültü de var kültürümüzde ne de olsa :D Selamlar |
Alıntı:
ama kırmızı şifonla mücadelenize destek vermek gibi bir misyon edinmek düşüncem oldugunda şifonu hannibal gibi filin sırtında takdim etmekle kalmam adamakıllı dayar vede döşerim meraklanmayın :D |
kalmam adamakıllı dayar vede döşerim meraklanmayın :D
............ Delx bu konularda uzmandır. Siz hele bir gelin. hallederizzzz :fish: |
Alıntı:
Alıntı:
|
Alıntı:
güreşe doymayan pehlivan kara zühtü sağır olunca nerden geldi bu çatırrr sesi diye etrafına bakınmayıda ihmal etmez hade bakalım bu kadar şamata yeter |
Ulem One;
Gelmeye geleceksiniz de nasılsa aldınız özgürlüğün tadını; nazlı ördek gibi yan yan gidiyorsunuz :yield: Naz etmeden Adalet zırhının içerisine girin haydi. Daha neler öğreteceğiz biz size şaşarsın valla.:gossip: Sizin ruhunuz da özgürlüğe aşık. Bugün olmaz ise yarın nasılsa geleceksiniz. Erken gelin de sizi Başkan Serüvencinin yardımcısı yapalım. Bak hala duruyor. Koş lemmmmm :peace: |
Serüvencinin GÖLGE MECLİS BAYRAĞI olarak eklediği resimhttp://www.turandursun.com/forumlar/...&pictureid=104
|
Gölge Meclis 3 Nolu Halk Bildirisi
Ey TD Halkı, Yeni bir meclis için; Meşru bir zemin için Mutlak adalet için Halkın yoğurduğu kanunlar için Kendin için Şikayet etmeyi bırak; Birlik ol; güç ol. DEVRİM DEVİRENLERİNDİR. Gölge Meclise üye ol. Gel gel kim olursan ol yine gel. Bu kapı eşitliğin kapısıdır. Halka rağmen halk için diyenleri terk et. Ey halkım; Nefes alışlarındaki ritmi kendin düzenle. Hak için adalet için Özgürlük için mutlak adalet için **Tek yol DEVRİM. TD Halkının meşveret mekanında buluşalım. Ey güçlüyüm diyerek halkıma kurallar dayatan meclis Taleplerimize kulak verin. Bizim taleplerimiz sizlerinde mutlak özgürlüğü için. Uyan ey TD halkım; asırlardır süründüğün yeterrrrrrr *** Ayağa kalk... Gölge Meclis. Not.... **.- Bir ömrü bir dava için fedakarca halkına harcayan 68'lere saygılarımızla. ***.- Sakarya,'da ayağında çarığıyla, çıkısında kuru ekmekle, tüfek yerine sabanıyla toprağını atasını namusunu koruyan halkımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. |
Selamlar,
Gölge meclisin hedefi devrim mi? A. |
Tabikii..
Devrim kelimesinin anlamını kalıplardan kurtarma zamanı sizce de gelmedi mi? Bizler Td halkı olarak, sizin de adınıza gerçek adalet ve temsil hakkı ve mutlak eşitlik istiyoruz. Herkesi en başta da bugünkü meclis üyelerini bekleriz. Zira Devrim ayrı şeydir yönetim ayrı şey. Bizler yönetmek peşinde değil, kendi kurallarımız ile yönetilmek peşindeyiz. Dayatılmış ve halkın tamamı tarafından oylanmamış kuralların amacı her ne olursa olsun bizler gölge meclis üyeleri olarak karşısındayız. Sizinde adalete olan sevgiden dolayı kalbiniz ağlıyorsa; gelin o damlaları tek tek güneşte kurumaya mahkum etmeyiniz. Damlaya damlaya göl, oradan da SEL olur. Sel olup akmak için sizi de Bekliyoruz. Selamlar Gölge Meclis. |
Alıntı:
başkan seçilmişiz de ağlayanımız yok. ;) TD halkının amacı aydınlanmak aydınlatmak ise ve; bunu özgürlük, düşüncenin özgürleşmesi, adalet ve eşitlik adına yapıyorsa Gölge Meclis onların yoludur. Tepeden inme değil tabandan yürüyerek gideceğiz. Halklığımızla her konuda ortak kararlar alıp uygulamaya koyacağız. Ahdımız budur. Herkesin düşüncesini özgürce belirtip herkesin yetenekleri doğrultusunda katılımcı olmasını bekliyoruz. Biz Halkız, Yolumuz Devrim... Gölge Meclis. |
"Bizler Td halkı olarak, sizin de adınıza gerçek adalet ve temsil hakkı ve mutlak eşitlik istiyoruz."
Ben bu sözü çok duyduğumu anımsıyorum ama seçimler geçti demekki kendimi unutkanlığa verdim:welcome: Oki abi sıcaklar başladı ben de kendime gölgelik bir yer arıyordum:peep: Fekat bu adelet ve eşitlik dediğiniz ne ola ki! bizim memlekette pek yetişmiyor, sizin bostanın iklimi nasıl? sebze olarak mı yetişiyor? Yoksa başka bir şeymidir?:humble: Saygılar... Not: Yeni ikonlar içinde aradım adalet terazisi bulamadım:shocked: |
Fekat bu adelet ve eşitlik dediğiniz ne ola ki! bizim memlekette pek yetişmiyor, sizin bostanın iklimi nasıl? sebze olarak mı yetişiyor? Yoksa başka bir şeymidir?:humble:
........... Sevgili Pervane; Bizim bahçemiz Rıdvan bahçesidir. Bu nedenle merak etmeyiniz. Bakın mesela bir örnek vereyim; bizim meclisimizde insan kimliğinden değil yüreğinden tanınır. O yürek ki; ağzından dökülen adalet kelimesi için ölümü şehadet sayar. Haydi sizinle ortak şarkımızı mırıldanalım :) Gölgesinde mevsimler boyu oturduğumuz. Hep elele vererek hayaller kurduğumuz. Kimi üzgün, kimi gün neşeyle dolduğumuz. O ağacın altını şimdi anıyor musun? ... .................... Ait olduğum yerden mirası verin sizin olsun golden horn diye kadıköy şiir yarışmasında yayınladığım bir şiirim vardı. Aramıza katılınca size okuyacağım söz. Koş kızzzz, bak hala duruyor. Çabukkk :rain: Bak sağanak başladı. Selamlar |
Alıntı:
A. |
Alıntı:
|
Merhaba Azınlık;
Gölge Meclis ONAYLATMAK değil OYLATMAK peşindedir. Sizlerin gücü ile bunu mutlaka başaracaktır. Hiç şüpheniz olmasın. Henüz sözde mecliste Serüvencinin azim ve kararı ve Adalet anlayışı ile Oki'nin teşkiltaçılığını alt edebilecek kimse yok. Zira Bizler sadece ve sadece doğruyu söylüyorız. Doğrunun savunucusu ise inançlı için Hakk, inançsız için ise haktır. Her ikisi de yıkılmaz birer kaledir. Sizler korkarak belki katılmayabilirsiniz. Zira devrim cesaret ister, cesur olmamak ise bir zaafiyet değildir. Bu nedenle bizler Td halkı için kendi feda etmiş insalar olarak asla kızmayız kırılmayız. Ama sizlerden ricamız dilinizde sözde meclisi anarken, asl olan kalbinizde bizleri yaşatın; yaşatınki yüreğiniz cesaret ile dolabilsin. Sevgili Pervane; Hiç evirip çevirme dostum. %47 nin hesabına soyunmuş bir gölge meclis ile RTE adını yanyana getirme ve tarihe böyle izdüşümler bırakma çabanı teşkilatınızın propogandada ki çok gerilerden gelmesine bir delil olarak halkımın onayına sunuyorum. Anlayan anlar zaten. Zira Devrim cesaret olduğu kadar zeka işidir de.. Ayrıca hele siz duble evirip çevirmeyin; Gölge meclise siz şahsınız katılana kadar etnite ile alaklaı yazdığınız her mesajın altında kendinizi biraz daha saklamış olarak algılanacaksınız. Hatta birisi sorsa ki; Gölge Meclisi kim kurdu ? Td halkımın refleks ile cevap vereceği şahıs isimlerinin en başında sizin gelmeniz gerekirken; tıpkı 1921 lerdeki gibi güçlünün koltuğunun altında haklarını alacağını zannederek özüne kurşun sıkanlar gibi daha aldatıldığınızın farkına vardığınızda davanıza yardım mı ettiğinizi veya zarar mı ettirdiğinizi bu halk zihninde verecektir. Ayrıca; Gölge Meclise siz gelip aslınızla buluşana kadar; Azınlık olarak kendinizi tanımlayarak haklarınızı talep ettiğiniz veya şikayetlerinizi dile getirdiğiniz bütün iletilerinizde kendinizle düştüğünüz çelişkiyi ruhunuzun en derinlerinde hissedeceksiniz. Sizden umutluyum. Bir anne şefkati ile halkımın tamamını kucaklayacak yürek ve sağduyunun ruhunuzda bir an önce harekete geçmesi içinde inancım gereği rabbime duacıyım. İnanmayan birisi olarak sizde bunu inandığınız halkınız için yapabilirsiniz; El hasıl; son söz Kardeşim yoldaşım arkadaşım dostum cancazım; Bak sağanak başladı; YUVANA DÖN. :peace: Selamlar |
Alıntı:
Oylamanın doğal sonucu onaydır. Onay kayıtsız ve şartsız değildir. Bu arada bence meclisinizin adı "gölge meclis" değil "devrim meclisi" olmalı. Gölge meclis, asli meclisin icraatlarını "biz olsaydık ..." diyerek eleştirir ve ortaya alternatif bakış açıları koyar. Burada amaç yıkıp yeniden yapmak değil; ıslah etmek, daha iyiye götürmek, ilerisinde de yönetim erkine talip olmaktır. "Devrim" ise yıkıp yeniden yapmaktır. Bu durumda yıkacağınız şeyin yerine koyacaklarınızı ortalığa sermeniz ve onlar için "onay" almanız gerekir. Hak-hukuk-eşitlik kulağa hoş gelir ama içleri dolmadıkça karın doyurmaz. Amacınız devrim ise yeni bir "site tüzüğü" hazırlamakla işe koyulabilirsiniz; zira devrilenin yerine konacak olanı (üzerine imza atılacak olanı) göstermeden devrim yapmaya kalkışan "cesur" değil "hayalci", onları takip edenler de "devrimci" değil "avantacı"dır. A. |
Bakın ne güzel.
Gölge Meclis adı hakkında yaptığınız eleştiri gerçekten de harika. Şimdi bunu oylatmak için katıldığınızda; büyük olasılıkla ikiye bir adı Devrim Meclisi olur. Zira Başkan da devrimci ve ilk adı da o koymuştu. Tüzük konusunda ise; çalışmalara başlamak için sizler gibi özgürlüğü ve adaleti yaşamlarının hedefi olarak seçebilecek koldaşlara ihtiyacımız olduğuda açıktır. Bekliyoruz. Selamlar |
Alıntı:
Neyse, siz yeni bir tüzük için başlangıç yaptığınızda elimden gelen yardımı (eleştiri, düzenleme, edit) yaparım. Fazlasına vaktim yetmez maalesef. A. |
Dediğim gibi cesaret nadir insana özgü bir olgudur.
Kalbinizle destekleyin şimdilik yeterli. Biz yıkınca sizi hatırlayacağız. Selamlar |
Bu arada oki, kişisel birşey sorayım, istersen cevap verme: kendini daha çok "müslüman" olarak mı yoksa "mutasavvıf" olarak mı nitelersin? Sadece merak ...
A. |
Şimdi yapılması gereken gölge meclisin hedeflerini, yöntemlerini, ve üyelerini TD halkına anlatmaktır/tanıtmaktır diye düşünüyorum. :ear:
....... Bu konuda sözü Serüvenci bay başkana bırakmak en iyisi. Daha sonra devam ederiz Selamlar |
Bu başlıgın katılımcılarına hitaben:
Bu başlıgın cafe'ye taşınmasın talep edersem umarım bana kızmazsınız. Çünkü cafe'lik başlık olmuş. Site üzerine düşünceler ile pek de bir alakası kalmamış. Gene de takdir yönetimindir elbette. saygılarımla |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:27 . |