Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Atatürk Düşmanı Yeni 50 TL banknot üzerinde (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10339)

walla 31-05-2009 22:11

Atatürk Düşmanı Yeni 50 TL banknot üzerinde

Son basılan paralar bir garip, Atatürk resimleri Atatürke benzemiyor, ayrıca Atatürk dişmanı kadının resmi yeni 50 TL üzerinde basılmış.

Kim bu Kadın?

walla 31-05-2009 22:24

Bir dönem daha iktidar olurlarsa herhalde Fetullahın resmini basarlar...

aydoe 31-05-2009 22:40

Fatma Aliye Hanım 13 yaşında türbana girmiş ve yazılarının çoğunda da Atatürk ilke ve inkılaplarına karşı çıkmış, Osmanlı Devleti'nin ortadan kaldırılmasına tepki vermiş bir kişiliktir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Fatma_Aliye_Han%C4%B1m

Fatma Aliye Hanım, Mustafa Kemal in yaptığı devrimleri bir türlü benimseyememiş.

http://bizimkocaeli.com.tr/SerpilCOL...liyeHanim.html

parmis 31-05-2009 22:48

Fatma Aliye Hanım Uzak ülke diye bir roman yazarak Atatürk Türkiyesinde nasıl yabancılaştığını anlatmış.. Bu hükümet ne kadar Atatürk düşmanı laiklik karşıtı varsa getirip dayatıyor eskilerin deyimiyle Encami hayırlı olsun:)

saygılar..
parmis Güneşin_kızı

KızıL 31-05-2009 22:59

tayyipten ne beklenıyorduki zaten...

K.C. 31-05-2009 23:15

Yanlış hatırlamıyorsam Fatma Aliye Türkiye'nin ilk feministlerinden.

walla 31-05-2009 23:36

evet kadını Türbana sokup bozulmaması icin savasan feministlerden...

serüvenci 31-05-2009 23:38

fetoş var mı tekrar bakın ?

önce Atatürk'ün gözlerine bakın. Sonra da ayın yıldıza göre konumlanışına bakıp bir logo olarak düşünün ne çıkacak görelim. :D :D :D

walla 01-06-2009 00:04

Alıntı:

serüvenci´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 183816)
fetoş var mı tekrar bakın ?

önce Atatürk'ün gözlerine bakın. Sonra da ayın yıldıza göre konumlanışına bakıp bir logo olarak düşünün ne çıkacak görelim. :D :D :D

ben biraz körüm göremedim acıklama lütfen

serüvenci 01-06-2009 00:10

ilk olarak bazı paralarda göz altındaki torbaları görürsün diğerlerinde göremezsin. fetoşun yansımasıdır. ikincisi Atatürk kafalarının arkasındaki gölgelere dikkat etmek gerekir. son olarak da ay ve yıldızın konumlanışı kanaltürkün mevcut logosunu anımsatmaktadır.

prometheus4517 01-06-2009 01:18

bende paraların üzerindeki atatürkle fetoşu çok benzetiyorum internetten resimlerine bakın göreceksiniz. kanaltürk ve bugün gazetesiydi sanırım logoları aynı . eski paralarda türk bayrağının konumu ve şekli farklı. yenilerde fettoş basınının logolarına benzetilmiş. adamlar veriyor mesajlarını geliyoruz diye. bizim içimizdeki çok akıllı ve sağduyulu arkadaşlar da hala özgürlük meselesinden bakıyor hayata. büyük ihtimal yurtdışında yaşıyorlardır zaten.

şurda şeriatın ilan edilmesine ramak kalmış bu kadar rahat atatürkçüleri, laikleri, dinsizleri, cumhuriyetçileri kısacası vatandaşları anlayamıyorum doğrusu.

nogada 01-06-2009 01:56

Gerçekten bu ülkeye şeriat falan geleceğini zannediyormusunuz yoksa esprimi yapıyorsunuz arkadaşlar.Bu kadar korkmayın ya bunun gerçekleşmesi en azından şu sıralar için olanaksız ve komik.

walla 01-06-2009 02:04

Elbette şeriat gelmez, en azından ben SAĞ iken, müsade etmem. Ama türkiyenin enerjisi ve zamanı boşa harcanıyor.

prometheus4517 01-06-2009 02:13

:D komik olan harıl harıl çalışan bir grubun nihai amacını gülümsemektir. kurtuluş savaşı yıllarında yaşıyor olsaydık bu seferde şöyle derdiniz herhalde:

"gerçekten bu ülkenin işgal edileceğini zannediyor musunuz yoksa espri mi yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu kadar korkmayın ya bunun gerçekleşmesi en azından şu sıralar için olanaksız ve komik."

ve işin garibi bu cümlelerin benzernii o dönemde de kuran insanlar vardı,
padişahlar sadrazamlar, ali kemaller, damat feritler falan filan. tarihi iyi okumak lazım. yoksa aynı b... çukurunda buluruz kendimizi.

nogada 01-06-2009 02:17

vvalla sizin sağ olmanızla bu konunun ne alakası var siz daha yazılarınızda bile bir tutar yakalayamamışken politika,siyasetlemi ilgilecekseniz sanki,bu durum sizi aşar merak etmeyin.Öyle bir durum olsa siz forumlarda naralar atarken bizim gibi insanlar engeller şeriatı merak etmeyin.Ayrıca türkiyenin zamanın boşa harcanmasını halk istedi vermeseymiş kimse %45 oy böyle vasıfsız olan insanlara...

nogada 01-06-2009 02:21

Alıntı:

prometheus4517´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 183921)
:D komik olan harıl harıl çalışan bir grubun nihai amacını gülümsemektir. kurtuluş savaşı yıllarında yaşıyor olsaydık bu seferde şöyle derdiniz herhalde:

"gerçekten bu ülkenin işgal edileceğini zannediyor musunuz yoksa espri mi yapıyorsunuz arkadaşlar. Bu kadar korkmayın ya bunun gerçekleşmesi en azından şu sıralar için olanaksız ve komik."

ve işin garibi bu cümlelerin benzernii o dönemde de kuran insanlar vardı,
padişahlar sadrazamlar, ali kemaller, damat feritler falan filan. tarihi iyi okumak lazım. yoksa aynı b... çukurunda buluruz kendimizi.

Atatürkün nutuk kitabını,çanakkale destanını ve şu çılgın türkleri okursanız bu insanların söylediklerinin kurtuluş savasında olmadığını anlarsınız ayrıca bu saydıklarınız ingiliz ve amerikan manda ve himayesini kabul etmiş olan insanlardır ve doalyısıyla vatan hainleridir.

Bu yüzden bunlar zaten işgal altında olan toprakların içinde,(gerçekten bu ülkenin işgal edileceğini zannediyor musunuz ),böyle bir cümle kullanmış olamazlar...

Bencede iyi okumak lazım Sayın Prometheus.

Saygılarımla...

prometheus4517 01-06-2009 02:25

dikkat ederseniz genellemeler var, bütün verdiğim isimler çoğul.

ısrar ediyorum iyi okumak lazım. önce benim yazdıklarımı tabi. şu an fikir alışverişinde bulunduğumuz için.

nogada 01-06-2009 02:32

Fakat özel isimlerden çoğullamalar yapmışsınız.Madem ana temanız bu kişilerdi,özel isim vermeseydiniz daha iyi anlaşılırdınız.

walla 01-06-2009 02:46

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 183924)
vvalla sizin sağ olmanızla bu konunun ne alakası var siz daha yazılarınızda bile bir tutar yakalayamamışken politika,siyasetlemi ilgilecekseniz sanki,bu durum sizi aşar merak etmeyin.Öyle bir durum olsa siz forumlarda naralar atarken bizim gibi insanlar engeller şeriatı merak etmeyin.Ayrıca türkiyenin zamanın boşa harcanmasını halk istedi vermeseymiş kimse %45 oy böyle vasıfsız olan insanlara...

Bak şu konuşana, nerdeymiş benim yazılarımda tutarsızlık.
Allah yok derim, muhammet kuranı kendi yazdı derim, siz önce müslümanlar olarak bir tutar sağlayın kendi aranızda. bin ceşit tarikat on çeşit mezhebiniz var.

ikincisi; ben Şeriatı politikayla değil kurşunla engellerim, kelleleri keserek engellerim, kan akıtarak engellerim. Ben Cumhuriyetin Bekçisiyim. Taliban, Fetoş çocuğu değil, Atatürkün emanetinin yılmaz, yorulmaz bekçisiyim, ben Cumhuriyet Çocuğuyum. Ben ingiliz donanması gemisiyle vatanını terk eden Padişah hayranı değilim. Ben Arap yalakası değilim. :flame::flame::flame::flame:

KızıL 01-06-2009 02:47

şu 5 liraya ne demeli kağıt 5liklerdeki adam atatürkse bende stalinim....

kaş göz bakış tayyip yaw..

walla 01-06-2009 02:50

Bıyık ve ağız aynı Tayyip...

walla 01-06-2009 03:05

Walla size bir itirafda bulunayım da biraz gülün.
Yurt dışından yeni geldim, pek evden dışarı çıkmıyorum, paraylada fazla işim olmuyor, dün bakkala gittim, adam para üstü verdi, 10 TL üzerinde birisi matematiksel yazılar yazmış üstüne, ulan bi öğrenci paranın üzerine kopyamı yazmış ne yapmış diye düşündüm, bugün banknotların resimlerini foruma yapıştırırken aynı yazıyı gördüm fotoğraftaki paranın üstünde, Oha be, benim para daha önce internete düşmüş diye afalladım, sonra anladım ki orjinalde varmış bu yazı. :dance:

mehmetsalih 01-06-2009 20:27

Ya büyütmeyin bu kadar. Hemen hemen her Türkiyedeki Dine karşı olan kişi 10, 11 , 13 , 14... yaşlarına kadar Mülsümandır. Ama genelikle olgunlun-gençlik dönemlerinde Dinden dönenler vardır. İşte Fatma Aliyede bu kişilerden biridir. Bence Atatürkün en büyük düşmanı İsmet Paşadır. ve benbunları Erdoğana övgü diye değil... Çünkü zaten Erdoğanın hedefinde Laiklik ve Tc. var.

niveru 01-06-2009 20:51

Bu zihniyete soyliyecek bir sey yok , nedesen bos ama , yine de vicdan elvermiyor ..

su cumle ile baslmamis yazi

"fatma aliye hanım'ı (1862-1936) tanımıyordum. türk edebiyatının ilk kadın romancısıymış."

tanimiyormus , ki bu adam bir zamanlar hatirladigim kadari ile kultur bakani idi ,, bu utanc yeter zaten ,, tanimiyormus , kimi ?

kendi devrinde turkiyenin ele gune karsi gosterebilecegi ovunebilecegi , okur yazar ve hatta okuyup yazmakla kalmayip entellektuel birikimi ve verdigi eserlerle , turkiyenin nadir kadin yazari , hemde ilklerinden

Kendi bir yazar , entel ve dantel hatta kultur bakani !! olarak tanimaya bilir , ama turkiyenin , genc cumhuriyetin edebiyat tarihi dediginizde kilometre taslarindan biridir , O tanimadigi , ve tanimadigini hic utanmadan yuzu kizarmadan yazabildigi , yazik ki ne yazik

Bir su zihniyeti anlamam , paranin uzerine kendi gizli emellerini basiyorlar , cocukmusunuz , cok mu naifsiniz , bu tur seylere ciddi ciddi inabiliyormusuz?
Hadi kendi ulkesinin kulturunden edebiyatindan bir haber , yazar takimlari icin gayet normal ama ya siz ? ...
Sunlara ciddi ciddi inanarak ,birde internet ortaminda yaymaya kalkmak , kusura bakmayin ama , coluk cocuk isi bile degil.

Hem mesele para ise , ismet inonu tamamen kazimisti ataturku. karsi devrim dediginiz menderes ile bayar gelmeseydi , inonun paralarini kullanacaktik .

Mesele para ile gizli emellerini su yuzune cikarmaksa , ise inonuden baslayin , paradan devlet dairelerinden herdeyse hayatdan ataturku kaziyip cikarip sokup atan inonuden .

Ordan baslayin ki , en azindan samimiyetinizi gorelim ,,

ehh nediyim , siz bu akilla cok yol gidersiniz ...
saglicakla !)

PS: Firefox ile sitede yazi yazamiyorum , IE kullanmak zorunda kaliyorum ne dir bu ? teknik bir ariza mi?

prometheus4517 01-06-2009 23:54

arkadaşım ismet inönünün karşı devrimci olduğunu herkes biliyor. o konuyu kapatalı çok oldu. ayrıca paraya atatürk resmi konsun diye bir davamız yok. konulan atatürk atatürke benzesin diye bir davamız var. fettullaha benzemesin diye.

senin gittiğin yollardan gitmeyeceğimiz kesin yalnız.

walla 08-06-2009 18:39

Atatürkü sevmek zorunda olmayanlar, elbette sevmek zorunda değilsiniz, birazda şiir okuyalım.

ESİR İKEN MÜMKÜNMÜDÜR İBADET
YATIP KALKIP ATATÜRK’E DUA ET
SENİN GİBİ DÜRZÜLERİN YÜZÜNDEN
DİNİNDEN DE SOĞUYACAK BU MİLLET

İŞGALDEKİ HALİ SAKIN UNUTMA
ATATÜRK’ E DİL UZATMA SEBEPSİZ
SEN ANANDAN YİNE ÇIKARDIN AMMA!
BABAN KİM OLURDU BİLEMEZDİN ŞEREFSİZ.

Neyzen Tevfik

nogada 08-06-2009 19:09

Alıntı:

vvalla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187415)
Atatürkü sevmek zorunda olmayanlar, elbette sevmek zorunda değilsiniz, birazda şiir okuyalım.

Neyzen Tevfik

Bunu ben sanat köşesinde vermiştim doğrusu 3 Kıtadır bu güzel şiirin;

Ne ararsın tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa neden türban sorarsın?

Esir iken mümkünmüdür ibadet.
Yatıp kalkıp Atatürke dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürke dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilmezdin şerefsiz

Burda sizin karıştırdığınız yobaz müslüman,ılımlı müslüman var.

Unutmayın bizim gibi insanlar müslümanlığı arabi örf adtlere göre düşünmezler.Biz modern,çağdaş,kendi örf ve adetleriyle güçlü ve ayağını yere sağlam basan ve kimliğinden vazgçmeyen bir TÜRKİYE istiyoruz.Atatürkün önderliğinde diniyşe,milletiyle bir bütün ve çalışkan medeniyete ulaşmış bir ülke.

Saygılarımla...

BASKALTURK 08-06-2009 19:24

Bu ulkede (cumhuriyet Turkiyesi) bunca devrim yanlisi ve devrim'de canini vermis hanim varken ,bu 50 liralarin ustune Kara Fatma'yi basmalarina bir tek anlam veriyorum o da su;

Yillarini cumhuriyet ve Ataturk devrimlerine karsi, cami,mescit ve imam hatipler de militan egitimi alarak gecirmis efendiler ulke'nin basina gelince dahi erkekce tavir sergileyemiyorlar.Boyle para'nin ustune kara fatmayi basmakla goya alt tabaka da ki minik militanlarin kalplerini oksuyorlar..

Yahu kapi gibi HALIDE EDIP hanim dururken, bu kara fatmayi paraya basanlar hic mi tarih okumazlar? Tekerrur edecek olan tarihden hic mi korkmazlar? esenlikle

VraeL 08-06-2009 19:32

Alıntı:

vvalla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187415)

Neyzen Tevfik

http://img194.imageshack.us/img194/8484/u713054inp.jpg

...

niveru 08-06-2009 19:44

once baskalturke , biraz tarihini oku ,, haliede edip 'i oku ,hayatini oku , ataturkle olan kavgalarini oku sonra bir seyler karala

kafasina gore durzu murzu diye laf sokanlara da diyecegim iki cift laf var

once kurtulus savasinin tarihini milli egitim kitaplarindan yada cilgin turk gibi hikaye ve masallardan degil , gercek kaynaklarindan okuyun

Ataturk kurtulus savasinin basindan sonuna kadar bu milleti din ile , halife ile padisah ile motive etmistir.

Onca din adami haci hoca ulema bu milleti savasa tesvik icin calismistir.
kurtulus savasini basindan sonuna kadar goturen 1.meclisin cogu uyesi din adamidir.

istanbul fetvalarina anadolu din adamlari karsi fetvalar vererek cok daha buyuk isyanlari onlemistir.

Bu halkin birinci dunya savasi sonunda oylesine yorgun bitkin haldeydiki , degil ingiliz yunan egemenligi altinda dahi yasamaya itirazi pek yoktu

kurtulus savasinin basinda kuvayi milliyecileri bircok kasabada kentde kovmuslarlardir . bunlari yazmaz tarih

eger din olgusu , istiklal mahkemlerin zoru olmasaydi degil ataturk ferishdagi gelse bu savasi veremezdi ..

kimse laik turkiye cumhuriyeti kurulacak diye bu savasa girmedi ,

onuda gecin bir kalem ,

hakaret ettiginiz bu kadin , kurtulus savasinin basinda istanbulda mitingler duzenlemis , bagimsizlik icin calismalar yapmis bir insandir ..

ayrica birakin devrimleri ataturk sonrasi ozel hayatinda ki felaketler yuzunde hic bir edebi calisma vermemistir, kendisi ilk turk fenimistlerindendir ,

Cikarin suraya yazin bakim ataturk hakkinda ne yazmis , devrimlere nasil karsi gelmis ,,, isiniz gucunuz uydurma yalan ,,

suan kafedeyim , bir fincan kahveyi daha rahat rahat icirmediniz , eve geceyim bu konuya devam edecegim bakalim ,.,,

ayrica durzu serefsiz lafinida aynen yazanlara iade ederim , bu forumda ne serefsiz vardir ne de durzu haddinizi bilin

VraeL 08-06-2009 19:46

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187431)
Bunu ben sanat köşesinde vermiştim doğrusu 3 Kıtadır bu güzel şiirin;

Ne ararsın tanrı ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Başı açığa neden türban sorarsın?

Esir iken mümkünmüdür ibadet.
Yatıp kalkıp Atatürke dua et.
Dininden de soğuyacak bu millet.

İşgaldeki hali sakın unutma,
Atatürke dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çıkardın amma,
Baban kimdi bilmezdin şerefsiz

Saygılarımla...

Hayır 4 kıtadır.

Bu arada şiirin tamamı.

Be Hey Dürzü

Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Basi açiga niye türban sorarsin?

Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Dininden de soguyacak bu millet

Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.

Neyzen TEVFİK

Saygılarımla

nogada 08-06-2009 19:50

Evet sanıım ben unutmuşum.Hatırlattığınız için teşekkürler...

Saygılarımla...

vartor 08-06-2009 20:14

Omer Hayyam degil miydi sarapli kita?

walla 08-06-2009 20:24

Şarap gibisi yok, hem kafa yapar, hem kalp damarlarını tıkanmaya karşı korur.
EEE neden günah o zaman. Müslümanlar Çabuk Ölsün Diyemi?

VraeL 08-06-2009 20:31

Ömer hayyam değil ama, Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Asayiş Şube Müdürü Mutlu Çelik şiirin kendisine ait olduğunu ve 1994 yılında yayınladığı ‘Cevaben’ adlı kitapta yer aldığını söylemiş.

Link: http://ozgurdurus.wordpress.com/2008...inin-degildir/

al bundy 08-06-2009 23:14

Benim değinmek istediğim bir başka konu da hayatımda gördüğüm en kötü Atatürk fotoğrafının basılmış olmasıdır.Küçüklükten beri birçok Atatürk fotoğrafı gördüm,bu parada basılan fotoğrafını hiç görmedim.Bula bula kimsenin bilmediği,en Atatürk'e benzemeyen, kendileri gibi bıyıklı bir fotoğrafını bulup koymuşlar. Zaten hepsi badem bıyıklı olduğu için pek de sevinmişlerdir.

ozgurche21 08-06-2009 23:31

ya merak ettıgım bır sey var kım tanıyordu o kadını daha once

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:38 .