![]() |
Zaman Gazetesi Balonu
Medyanın vazgeçilmez polemiklerinden biridir:
Zaman Gazetesi kaç bin satıyor? Zaman yöneticilerine sorarsanız 1 milyona yaklaştılar. İnternet siteleri de her fırsatta Zaman gazetesini en çok satanlar listesinde birinci sıraya koyarlar. Peki gerçekte Zaman ne kadar satıyor? Yay-Sat'ın Mayıs ayı son haftası satış rakamlarına göre Zaman gazetesinin bayii satışı tam tamına 20 bin 716 idi. Bilindiği gibi daha önce Zaman 25 bin dolayında bir satış grafiğine sahipti. Demek ki okuyucularının beşte birini kaybetmişlerdi. Yani büyük bir düşüş içindeydiler. Diğer yanda... Zaman gazetesi abone rakamları çok yüksekti. Gazetenin verdiği rakama göre 853 bin 707 abonesi vardı. Ancak... Aslında herkesin bildiği bir gerçek var. Çünkü herkes çevresinde bunu görüyor. Zaman gazetesi rastgele iş ve evlerin kapısına konuluyor. Yani abone rakamı denen sayı bedava dağıtılan gazeteydi. Bitmedi. Bu kez akla şu soru geliyor: Zaman niye milyonlarca dolarını sokağa atıyor? Bunun bir tek yanıtı var: Cemaati güçlü göstermek için... Fakat hesap edemedikleri bir gerçek var: Aslında abone sayısı değil bayii satışı cemaatin gücünü ortaya çıkarıyordu. Çünkü cemaat bayii satışının çok olması için müritlerine Zaman'ı gazete büfelerinden, bakkaldan, süpermarketlerden vs. almayı şart koşuyor. Ve bu kadar çabaya rağmen bayii satışı rakamı: 20 bin 716. Ya da mürit sayısı mı demeliyiz.. |
Bizim apartmanın kapısına da o paçavradan her gün 1 adet konuyor. Son derece muhafazakar bir semtte oturmama rağmen çoğu günler apartmanın kapısında el sürülmeden duruyor. 20 000 zaman için fena bir tiraj değil..:)
|
Yanlış bilgilendirmeyi düzeltme adına;
Cemaat dediğiniz kişiler hiç bir zaman gazetelerini bahsettiğiniz yerlerden almazlar. Evlerine gelir. Bu şekildedir. Rakamın bende balon olduğunu düşünüyorum. Eskisi gibi gazete okuyan pek kalmadı zaten. Diğer gazetelerde de bu geçerli. Bugün ki, gazete ve televizyonlar parayı başka türlü kazanıyorlar. |
Alıntı:
|
benim kaynanam başakşehir beşinci etapta oturuyor.
ben her gittiğimde binanın posta kutularında bir haftalık gazete biriktiğini görüyorum . bundanda anlaşılıyorki gazete okunmuyor. sadece dağıtılıyor ve okunuyor süsü verilmek için dağıtılıyor. tirajlardan belli cemaat gazeteleri satmıyor yeni asya (nurcu) 8102 yeni mesaj(kadiri) 5000 milli gazete ( erbakancı) 50000 vakit 50000 yani bunların abattıkları kadar izleyeni yok |
Hiçbirisinin yok okuyanı ki. Bugün ki tüm gazetelerin bir çoğu belli yerlere garanti satış yapıyor. Mesela havayolları, mesela cafeler. Bunları falan çıkarttığımızda gerçekten gazete okuyan az. Okuyan da, bir ön sayfası bir arka sayfasını okuyor.
|
Eger ozgur beyinin verdigi bilgiler dogru ise asil sorun vakit ve milli gazete'nin bu kadar cok satilmasi. Ikisi 100.000 satiyor ki, özellikle vakit oldukca gerici bir yayin. Bu iki grup bence Türkiye'deki en gerici islami akimlar.
Fethullacilarin islamci gruplar icinde aslinda fazla güclü olmadiklarini düsünüyorum. Bence bunlarin gücü abartiliyor. Nedeninin de egitimli ve bürokrasi icine girebilecek kisilerin bu gruba yakin olmasi oldugunu saniyorum. |
Siz ateist yada fanatik laiklerde bir hastalık hulesa oldu son yıllarda.Beğenmediğiniz,fikirlerinizin çakıştığı bir yayın organı görünce hemen yaftayı yapıştırıyorsunuz."paçavra"...Sanırım,sizin gözünüzde gazete olmak için,2 sayfa cinsel bilgiler/hikayeler,2 sayfa magazin/çıplak kadın resimleri ,dedikodu,iftira koymak gerekiyor.Uğur Dündar yapınca üstün gazetecilik başarısı,Vakit yapınca özel hayata müdahele oluyor.Yok birbirinizden farkınız,hepiniz aynısınız.
|
Kimse kimseye bedavadan gazete dağıtmaz.Bütün gazeteler başbayiliklere ve temsilcilerine ilave prim olarak % 1-3 gibi fazladan gazete gönderirler.Bayi yada temsilci bu gazeteleri ister satar isterse dilediklerine promosyon olarak verirler.Ayrıca Zaman gibi gazetelerde 1 den fazla gazete alan aboneler vardır.Abone satın aldığı gazetelerden 1 tanesini kendisine ayırır,gerisini dağıtılmak üzere temsilciye bırakır.Temsilcilerde bu promosyon gazeteleri hedef kitlelere bedavadan dağıtır.Bütün bunların toplamı da %5 i geçmez.Bu da 800 binde 40 bin yapar.Sonuçta bu gazeteler birer ticari işletmelerdir.Belli bir kar hedefine yönelik çalışan ticari kuruluşlardır.Basit bir gazete temsilciliğinin bile aylık binlerce tl giderleri vardır.Temsilcinin kazanacağı kar,muhabirlerin,dağıtıcıların maaşı,bunların sigortaları,vergileri,yemek paraları,bina kirası/giderleri...bunları topladığın zaman oldukça büyük meblağalar tutmaktadır.Gazeteler ise temsilcilerine ilave bir ödeme yapmamaktadır.Nerden mi biliyorum?3 Senem sizin paçavra dediğiniz gazetelerde geçti.
|
hiramusta;
Piyasa gazeteleri için söylediklerin (magazin vb.) doğru olabilir, peki bu gazetelerin ne gibi fikri olabilir ki? Mesela Deniz Feneri davasıyla ilgili ayrıntılı bir haber bulabilir misin? Ya vakit gazetesinin H. Üzmez olayı karşısında ki tutumu? Bu zamana kadar çıkarılan yolsuzluklar senin bu "fikri bol" gazetelerin sayesinde mi oldu? Hayır, bu gazetelerin tek amacı var, o da ülkenin ümmetçi bir yapıya dönüşmesi, fikir dediklerinin hepsi takiyeden ibaret. |
Alıntı:
|
Zaman gazetesi kac basilip bunlarin kaci satildigi konusu ne kadar önemli ?
Önemli olan bir gazetenin ne kadar "okunur" oldugu degilmi ? yani "satis"tan kastiniz , para karsiligi satmak ise bu neyi degistirecek ? evet zaman gaztesini cemaat ile yakinligi olan herkez abone olur / olmasi beklenir.... cemaat icinde yönetim kadesmesinde "varlikli" üyeler ise, bir kac abonelik birden satin alir ve o gazetelerin dagitimini saglar.... bence önemli olan o gazete icinde yer alan haberlerin icergi ve varsa var olan sorunlara bir alternatif cözüm önerileri..... azda satilsa cokda satilsa, ben farkli gazetelerin var olmasindan yanayim... cok seseli bir gazete dünyasini toplumun kültürel zenginligi olarak kabul ediyorum..... bundan üc yil önce, bir kac arkadas ile üc dört farkli görüslere sahip gazeteler ve dergilere abone olmustuk.... ve bunlari ceza evlerine bagislasmistik..... aralarinda zaman gazetesi de vardi....evrensel'de ( almanyada basilan ) güney dergiside vardi....derspiegel'de..... |
Çıplak kadın eti pazarlayan neşriyatlara birşey demediğinize göre doğal olarak onları paçavra değil gazeteden sayıyorsunuz.Üstelik ben ortaya yazmıştım,aklımda da birkaç isim vardı gerçi.Yani özel olarak sizi itham etmedim,niye üzerinize alındınız ki?
|
Motoruyla abonelere Zaman dağıtımında çalışan bir tanıdığım vardı." Çoğu abone bırakılan gazeteye elini bile sürmüyor,günlerce gazeteler kapısında birikiyor,biz alıp atmak zorunda kalıyoruz,ama adamlar abone parasınıda ödemekten geri durmuyor,Zaman zaman hiç dağıtıma dahi çıkmıyorum,üç gün gazete götürmesem nerde bizim gazete diyen olmuyor."
derdi.Okumadıkları halde aboneliktende vazgeçmemeleri ilginç. |
Alttaki linkten bir alıntı yapıyorum.
http://www.odatv.com/n.php?n=zaman-v...cak-0812091200 ALTTAKİ HABERİN İÇERİĞİ GÖZÜ OLANIN GÖRECEĞİ, AKLI OLANIN ANLAYACAĞI HERŞEYİ AÇIKCA ORTAYA KOYMAKTADIR. HABERDE, GENÇ SİVİLLER'İN 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' ADINDA BİR YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİĞİ BUNA DA 20 SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜNÜN DESTEK VERDİĞİNİ SÖYLENMEKTE! AMA NE YAZIKKİ BU 20 ÖRGÜTÜN KİMLER OLDUĞU YAZILMAMAKTA! KÜÇÜK BİR ARAŞTIRMAYLA GÖRÜYORUZ Kİ; DTP ZAMAN'IN ÖVGÜYLE BAHSETTİĞİ BU YÜRÜYÜŞTE ÖN SAFTA! HABER İÇERİSİNDE ÇOK ACI BİR GERÇEK DAHA GÖZLERDEN KAÇMIYOR, İŞTE ZAMAN GAZETESİ'NDE YAZAN O CÜMLE: "Bu arada gösterinin başlarında Engin Okur isimli bir provokatör, yürüyenlerin arasına girerek 'Ne Mutlu Türküm' diye bağırdı." Zaman Gazetesi burada başka bir ayrıntıyı daha yazmamaktadır; orada "NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE" şeklinde bağıran kişi iki ayağını PKK'nın döşediği mayınlara kurban vermiş bir GAZİ'DİR VE BU TEPKİSİNİ TEKERLEKLİ SANDALYEDE VEREBİLMİŞTİR!!! HABERİN TAMAMI ŞU ŞEKİLDEDİR: Bir ilk yaşandı; Darbeye karşı büyük yürüyüş Genç Siviller'in öncülüğünde kurulan 'Darbeye Karşı 70 Milyon Adım' platformunun Taksim'deki protesto gösterisi başladı. Eyleme destek veren 20 sivil toplum kuruluşu, İstiklal Caddesi'nin sonundaki Tünel durağından Taksim Meydanı'na doğru yürüyor. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte, 'Darbeye Karşı Ses Çıkar!' şeklinde pankartlar açılıyor. Yürüyüşe Adalet Ağaoğlu, Lale Mansur, Nazlı Ilıcak ve Yücel Sayman gibi isimler de katılıyor. Bu arada gösterinin başlarında Engin Okur isimli bir provokatör, yürüyenlerin arasına girerek 'Ne Mutlu Türküm' diye bağırdı. Sivil polislerin araya girmesiyle etkisiz hale getirilen Okur, uzun süre elindeki Türk bayrağını sallayarak provokatif hareketlerde bulundu. HABER KAYNAĞI : http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=705061 BİZLER BU KISA YAZI İLE TÜRK ÇOCUKLARINI UYARIYORUZ; LÜTFEN İÇERİSİNDE BULUNDUĞUNUZ YAPININ KİMLERLE HANGİ İLİŞKİLER KURDUĞUNU İYİ ARAŞTIRINIZ. BİZ HİÇ KİMSEYİ KURU KURUYA ELEŞTİRMİYOR, KURU KURUYA KİMSEYE İFTİRA ATMIYORUZ, İŞTE BELGELER ORTADA, İŞTE GERÇEKLER! DTP'NİN YAPTIĞI YÜRÜYÜŞTE TÜRK BAYRAĞI AÇAN BİR "GAZİ"MİZİ PROVAKATÖR İLAN EDEN BİR BASIN KURULUŞUNU SÖYLEYİN BİZ NASIL HANGİ SEBEPLE SEVİP DESTEKLEYECEĞİZ?" |
Cellist kardeşim çok yerinde bir hatırlatmada bulunmuşsun. Keşke önemli cümlelerin altını da çizseydin. Onu da ben yapayım:
Alıntı:
Alıntı:
provakasyon. Hem de bu provakatör bir GAZİMİZ imiş. Bu durum Cemaat/Pkk/Soroscu Sefil Toplum Örgütleri ittifakını apaçık gösterdiği gibi gaflet ve dalaletin ötesine geçmektedir. Not: İlgili Zaman gazetesi linki |
İngiliz vatandaşı olan ilk eşimi boşamak için dava açtığımda,
Milli Gazeteye, "davaya ilişkin davet ilanı" vermek zorunda bırakılmıştım. Milli gazeteye ! İngiltede, hele de İngilizler çok okur Milli Gazete. Kendilerinden olanı yaşatmak için neler yaptıklarına bak. |
En son mesajlar yazılalı aylar olmuş, zannedersem Ergenekon sürecinde yandaş medyanın ne kadar ahlaklı dürüst ilkeli (tarafsız olmasını zaten istemem) olduğu açığa çıktı. takip edenler bilir. :)
|
Muhalif gazete ve internet haber sitesi bulmak zorlaştı. Bu akşam sayayım dedim 8 tane saydım, içeriği donanımlı ulusal muhalif gazetelerini. Odatv'nin gazetesi yok diye sıralamaya eklemedim ama bende hep açıktır ve 1 numaramdır. Onun dışında şöyle;
✔ Sözcü ✔ Aydınlık ✔ Yeniçağ (Mhp - Meral Akşener yanlısı). ✔ Ortadoğu (Mhp - Devlet bahçeli yanlısı). ✔ T24 (Eski Taraf yazarları burada). ✔ Yurt (Eski Kanaltürk Bugün yazarları). ✔ Birgün (Kürt muhalefeti). ✔ Diken (Kürt muhalefeti). Artık vatan gazetesi ile miliyet'i tube8'den ayıramıyorum. Akp tarafına yandaş olunca açık-seçik kadın fotoğraflarını azaltacak yerde çoğalttılar. Görseli okumak adına Habertürk kısmen iyi bir yandaş. Yeni Akit ve Yeni Şafak, internet okuyucularına aldatıcı reklam tıklattırma oyunu yapmıyorlar. Bu yönden iyiler. |
|
Ortadoğu Mhp'ye ve Aydınlık Vatan partisine bağlı olduğundan olsa gerek, yazıları da parti başkanlarına göre değişiyor ama geçen yıl bu zamanlar muhalif idiler. Devlet Bahçeli "kaçak saraya gitmem" yeminini bozdu, sonra değişti. Ortadoğu gazetesi de değişti. Keza Aydınlık, Doğu Perinçek'in değişen siyasi tavrına bağlı ama her ikisi de okunası geliyor bir şekilde.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:36 . |