Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah'ın Sadist Mekanizmaları (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10555)

milomanara 11-06-2009 02:58

Allah'ın Sadist Mekanizmaları
 
O kadar inanılmaz canililer yapan yaratıklar var ki, bunları tasarlayan Allah'ın sadistin önde gideni olması lazım. Nasıl bir yaratan yarattıklarına böyle bir muameleyi reva görür anlamak çok zor. Örnekleyelim:

Costa Rica Yaban Arısı

Yetişkin yaban arısı örümceği felç eder ve yumurtalarını karnına yerleştirir. Çatlayan yumurtalardan, larvalar örümceğin kanını emmeye başlar, bu arada örümcek izleyen bir iki hafta için normale dönmeye başlamıştır. Larvalar hazır olduğunda örümceğe bir kimyasal enjekte eder ve örümceğin daha önce hiç yapmadığı tarzda bir ağ yapmasına ve ortasında hareketsiz oturmasına neden olur. Daha sonra larva örümceği zehirler ve öldürür sonra da kanını emer. Örümceği dışarı attıktan sonra, yaptırdığı ağı koza haline getirir. Koza süresini tamaladıktan sonra yetişkin olarak yola koyulan yaban arısı süreci yeniden başlatır.Nasıl bir iştir? Biri değil, tüm tür zombileştirdikleri örümcekler üzerinden hayata geliyorlar! Ve madem bunu evrim yapmadı, Allah yaptı, nasıl böyle akıllara durgunluk verecek bir canilikle soyunu devam ettiren bir canlı yapmış?

Kuzey Amerika Yaban Arısı

Bu arkadaş da benzeri şeyleri tırtıla yapıyor.

Zümrüt Arısı

Bu eleman, bir hamam böceğini felç edip içine larvasını koyuyor. Felç ediyor ki larva büyürken yemek taze olsun. Larva, hayati organları en son yiyecek şekilde içten içe felç olmuş hamam böceğini yerken bir taraftan da onu koza olarak kullanıyor.Oha! Ne fantazileri var bu Allah'ın yahu?

Karaciğer Kurdu

Bu elemanın derdi de bir memelinin kara ciğerine ulaşmak, bunun için ne yapıyor biliyor musunuz? Öncelikle bir karıncanın yönetimini ele geçiriyor! Evet salgılarıyla karıncanın beyninde bir takım psikolojik reaksiyonlara yol açıyor ve karıncanın aklı fikri yüksek bir çalının, otun en üstine çıkmak oluyor, bunu neden yaptığını bilmeyen karınca sayesinde bu kurt, otları yiyen koyun, keçi, inek gibi bir hayvana geçiyor.

Bu kurtların, arıların bu işi bilinçli yapmadıkları aşikar. Peki kim onları bu şekilde tasarladı?

Bu olayların hepsini evrim ve kör saatçi çok güzel açıklar. Yumurtaya can veren allahsa bu sadistlikleri yapan kim? Evrime inanmayanlar buyursun açıklasınlar...

nogada 11-06-2009 03:45

Başka örnekler istiyoruz sayın milomanara...

Nerden buluyorsnuz böyle orjinal şeyleri ya :D

Yergin 11-06-2009 11:29

Her gün kendini aşıyor sayın milomanara. Hayretle izlemekteyiz...

Allah'a inanmayan birisinin herşeyi Allah'a bağlı kılması ne enteresan bir düşünce sistemi...

Özne 11-06-2009 11:33

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188676)
Her gün kendini aşıyor sayın milomanara. Hayretle izlemekteyiz...

Allah'a inanmayan birisinin herşeyi Allah'a bağlı kılması ne enteresan bir düşünce sistemi...

Allah'a bağlamamış ki zaten. Evrimi savunmuş aksini iddia eden açıklasın demiş :) Buyrun açıklayın efendim.:lol:

Yergin 11-06-2009 11:36

Şimdi sayın Özne,

Bir olay var. Bu olayı içine şiddet öğeleri katıp, Allah'ın sadist mekanizmaları demek nasıl birşeydir, bu olayı evrim ile açıklayıp evrimi savunmak nasıl birşeydir?


Bu olayların hepsini evrim ve kör saatçi çok güzel açıklar.

Diye yazmış. Açıklasın o zaman nasıl açıklamış evrim ve kör saatçi bunları.

Saygılar

Özne 11-06-2009 11:54

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188682)
Şimdi sayın Özne,

Bir olay var. Bu olayı içine şiddet öğeleri katıp, Allah'ın sadist mekanizmaları demek nasıl birşeydir, bu olayı evrim ile açıklayıp evrimi savunmak nasıl birşeydir?


Bu olayların hepsini evrim ve kör saatçi çok güzel açıklar.

Diye yazmış. Açıklasın o zaman nasıl açıklamış evrim ve kör saatçi bunları.

Saygılar

Yapmayın sayın EnvyMe:hail:

Evrim karşıtı genellikle dindarlar değil midir? Evet genellikle dindarlardır. Dindar herşeyi yaratan Tanrı'nın düzene ve canlılara belli vasıflar yüklediğini dindarlar kabul etmiyor mu? Kesinlikle ediyor.

O kadar karınca belgeseli izledik zamanında dindar yapımcılar tarafından. Doğuştan gelen yetenekleri olduğu savunuldu o kadar.

E dolayısıyla bu yukarıda canlılarında vasıflarını Allah yaratmamış mı? Dindarlara göre evrim olmadığına göre Allah tarafından yaratılmış ve özellikleri bahşedilmiş. Dindarlara göre her canlıyı, görevini belirleyen Allah mı? Evet.

Arkadaşta demişki eğer sizin dediğiniz gibi Allah yarattıysa sadist olmalı. Oysa bu evrim ve kör saatçiyle ilgilidir.
Buyrun kör saatçi

Yani soruya soru ile karşılık veriyorsunuz. Ortada arkadaşın ortaya koydu bir sav var. Yanlışsa aksini izah edin madem. Diyinki Tanrı bu psikopat canlıları şu şu nedenle yaratmıştır diyin bizde anlamış olalım. Ha Allah bilir diyorsanız bilemem :lol:

mhmd 11-06-2009 12:05

Doğal işleyiş olgusu; canilik, vahşet, terör, sadistlik, sapkınlık gibi terimler ile ifade edilemez.
Bu terimler insan düşüncesi içinde yine insan için oluşan terimlerdir.
Olaylar bize en fazlasıyla garip görünebilir. O kadar.

0ne 11-06-2009 12:09

dindarları böylemi dinlerinden arındıracaksınız ???

tamamıyle dirençlerini arttırarak onları militanlaştırarakmı ??

Yergin 11-06-2009 12:23

Bakın sayın Özne,

Benim altını çizmek istediğim nokta.

Eğer Allah yaratmış ise sadist olması gerektiğini söyleyen düşünce mantığı.

Sayın milomanara nın yukarıda örneklerle vermiş oldukları gerçekmidir değilmidir bilmiyorum. Gerçek olduğunu kabul edelim. ( Gerçek değil demek istemiyorum burada yanlış anlaşılmasın sadece bilmediğim için böyle söylüyorum ) Diyorum ki, yukarıda da yazmıştım.

Allah'a inanıyor olsaydım, bunları Allah'ın yaptığına inanacaktım, bu yüzden bunları yapan Allah'ın sadist mekanizması. Ama ben Allah'a inanmıyorum, evrime inanıyorum. Evrimde bunları mantıklı bir şekilde açıklamış.

Sayın milomanara'nın mantığı bu değil mi?

Kendisinin sadist olarak gördüğü birşeyi evrim mantıklı birşekilde açıklıyor ve buna inanıyor da, Allah için neden hemen sadist mekanizması deniliyor? Mantığını araştırmış mı? Kur'an da Allah bu tür bir ayet indirmiş mi? Biz, bazı canlılara sadistlik verdik vs. demişmi?

Diyorsunuz ki,

Diyinki Tanrı bu psikopat canlıları şu şu nedenle yaratmıştır diyin bizde anlamış olalım.

Psikopatlığı katan burada insandır sayın Özne. O zaman et yiyen herkes psikopat. Sebze, meyve yiyen herkes psikopat. Niye? Onlarda canlı. Futbol sahasında maç yapan tüm futbolcular psikopat, sadist. Canlı canlı çimlerin üzerinde tepinip durup öldürüyorlar onları.
Hayatta herşeyin bir nedeni vardır. Doğadaki her canlının bir amacı nedeni vardır. Bunları bilemiyecek kadar cahilimdir ama olduğuna inanacak kadarda insanımdır. Mesela bazen televizyonlarda görürüz haberlerde. Bir yerdeki bir ormanda bilmem ne böcekleri sarmıştır ağaçları. Devlet bunu görüp önlem almak için, o böcekleri yiyen böcekler koyarlar oraya, bu karınca vs. olabilir önemli değil. Bu psikopatlık mı? Alakası yok demeyin.

Saygılar

milomanara 11-06-2009 13:24

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188695)
Kendisinin sadist olarak gördüğü birşeyi evrim mantıklı birşekilde açıklıyor ve buna inanıyor da, Allah için neden hemen sadist mekanizması deniliyor?

Cevap çok basit sayın EnvyMe,

Kör saatçi dediğimiz doğal seçilimdir. Kör saatçi bilinçili değildir. Canlıları her hangi bir etik değere göre ya da güzelliklerine göre değiştirmez, tek amacı genlerini bir sonraki nesile aktarabilenleri seçmektir. Bunu nalıl yaptıklarını önemsemez.

Ama allah bilinçilidir. Bu yaratıkları bilinçli olarak tasarlamıştır. Bir canlının bir başka canlıyı taze tutmak için haftalarca felçli haldeyken yemesi, onun beynini ele geçirerek, işgalcinin neslini devam ettirmek için kendini feda etmeye programlaması bilinçli olarak tasarlandıysa sadistliktir.

Ayrım çok basit, bu mekanizmaları allah tasarladıysa, sapığın önde gidenidir. Kör saatçi bir varlık değildir, düşünmez, bilmez, zayıfları gözünün yaşına bakmadan siler atar, o bazen doğadır, bazen karşı cinstir. Bireyin genlerini bir sonraki nesile verebilmesi ya da verememesidir.

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188695)
Psikopatlığı katan burada insandır sayın Özne. O zaman et yiyen herkes psikopat. Sebze, meyve yiyen herkes psikopat. Niye? Onlarda canlı. Futbol sahasında maç yapan tüm futbolcular psikopat, sadist. Canlı canlı çimlerin üzerinde tepinip durup öldürüyorlar onları.

Sayın EnvyMe,

Elbette canlıların bir çoğu av, bir çoğu da avcıdır. Av avcıdan kaçar, avcı avına koşar...

Yukarıda verdiğim örneklerin ceylanı kovalayan aslanla ilgisi yok. Ceylan yeterince hızlı koşarsa kaçabilir. Aslan zebraya çok yaklaşırsa, okkalı bir tekme yiyebilir. Benim verdiğim örneklerde bir canlının başka bir canlıyı zombileştirmesi, hizmetkarı yapması, haftalarca, yavaş yavaş, canlı canlı yemesi gibi dehşetli bir durum var. Kıpırdayamadığınızı ve yavaş yavaş yendiğinizi, haftalarca yendiğinizi düşünsenize. Bunu tasarlayan bunu bilerek nasıl yapar? Onu soruyorum...

Yergin 11-06-2009 13:44

Birşey sormuyorsunuz burada sayın milomanara. Bu çok açık ve net değilmi? İnanmadığınız bir kavramı, niye inanmadığınızı anlatmaya çalışıyorsunuz ama yanlış yöntemlerle anlatıyorsunuz bunu.

Gerçekleşen olan bir olay var. Bunu yazıyorsunuz. Sonra da, eğer Allah varsa, bunları tasarlayan da Allahtır. Bunlar sadistçedir. Bu yüzden Allah sadistin önde gidenidir diyorsunuz. Sonra ise, bu gerçekleşen olan olayı inandığınız evrim ile hiç SADİSTLİK katmadan açıklıyorsunuz. Bende size diyorum ki, bu sadistlik değil bunu sadistlik olarak değerlendiren insandır. İnsan beynidir. Ve yine size diyorum ki, gerçekleşen olan bu olayı, başı aynı olduğu halde neden sonucunu farklı değerlendiriyorsunuz. İnandığınız evrim gerçekse, bu yavaş yavaş yenme olayı olmuyormu? Oluyor. Ee o zaman?

Saygılar

azınlık 11-06-2009 13:54

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188708)
Gerçekleşen olan bir olay var. Bunu yazıyorsunuz. Sonra da, eğer Allah varsa, bunları tasarlayan da Allahtır. Bunlar sadistçedir. Bu yüzden Allah sadistin önde gidenidir diyorsunuz.

E birader, siz kulağa hoş gelen her bi numara için "Allah'ın eseri", "Allah'ın mucizesi", "güzel Rabbim neler yaratıyo" derseniz bir dinlerden özgür de çıkıp "madem herşey Allah'ın eseri buyur buradan yak" diyecektir. Niye bozuluyorsunuz ki?:loco:

Yapmanız gereken her bi şeyi Allah'a mal etmemek, "aha bak bu da Kur'an'da yazıyo valla" demekten vazgeçmektir o kadar.

A.

Yergin 11-06-2009 14:10

Sayın Azınlık, benim buradaki hiçbir yazımda sayın milomanara'nın örneklemiş oldukları için Allah'tan değildir gibi bir söylemim olmadı ki. Herşey elbette Allah'tandır. Hayırde şerde Allah'tandır.

Anlatamadığım nokta, ya da anlamak istemediğiniz nokta.

Sadistçe olduğu düşünülen bir olay var ortada ki bana göre yukarıda da söylediğim gibi sadistçe değerlendirmesi yapmak yanlış, bu olay Allah varsa bunu yapan Allah'tır sadistdir deniliyor, peki Allah yoksa? Evrimin buna mantıklı bir açıklaması vardır deniliyor.

Anlatabildim mi bilemiyorum.

Saygılar

azınlık 11-06-2009 15:06

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188713)
bu olay Allah varsa bunu yapan Allah'tır sadistdir deniliyor

Anlıyorum.

Sanırım milo'nun söylediği şudur: "insani akılla" bin yıl düşünsek akla gelmeyecek bir yöntemle genlerin kendilerini yineleme gayreti evrim teorisi içinde yalnızca "vahşi doğanın bir cilvesi" olarak görülür. Ancak tanrı düşüncesi içinde o yöntemi tasarlayanın tanrı olması yani yöntemin bir "ilahi tasarım" olması gerekir.

A.

milomanara 11-06-2009 15:11

Sayın EnvyMe,

Madem anlatamadım tekrar anlatayım.

Bu doğal olaylar sadistçedir. Uyuşturulup yavaş yavaş yenen, beyinleri kontrol edilip zombileştirilen canlılar vardır. Bu olayları nasıl değerlendirirseniz değerlendirin, uzun, planlı bir öldürme süreci "tahammüden öldürme" olayı göreceksiniz. Acıktığı için saldıran aslandan farklı olarak bu canlılar, üreyebilmek için başka canlıları resmen karanlık bir plan çerçevesinde kullanıyorlar.

Gelelim bunları tasarlayanın evrim ya da allah olması farkına:

Eğer bunları tasarlayan allahsa, bu sadistçe öldürme planlarını kurgulayan allahtır. Bu da allahı fantazi dünyası çok gelişmiş en başarılı cani yapar.

Yok bunları tasarlayan kör saatçiyse, kör saatçi zaten canlıları bilinçli olarak tasarlamaz, evrim bir sonraki nesili üretebilenlerindir. Nasıl yaparlarsa yapsınlar. Kör saatçi bir fenomendir. Kibritin ucunun alev alması gibi bir olgudur. Canlıları bilinçili olarak bir noktaya götürme eğilimide değildir.

Umarım anlatabilmişimdir. "Bilinçili" tasarım ve "bilinçsiz" tasarımdan bahsediyorum.

Yergin 11-06-2009 15:47

Acıktığı için saldıran aslan.
Üreyebilmek için başka canlıları resmen karanlık bir plan çerçevesinde kullanan bir canlı.

Özünde farkı varmı? Acıktığı için saldıran aslan diyorsunuz da neden aslan vahşi bir hayvan sınıfına konmuştur peki? Acıkmadığı zamanlarda aslanın yanına yaklaşabilirmisiniz?

"Gel, gel korkma karnım aç değil demin yedim bir tane ceylanı."

Sizin anlamak istemediğiniz sadistçe diye değerlendiren sizsiniz. Tıpkı Mevlana'yı eşcinsel diye değerlendiren siz olduğunuz gibi. Ben Mevlana ile Şems arasındaki aşkı, farklı değerlendiririm, siz farklı değerlendirirsiniz. Bunun sebebi de içimizdeki aşkı değerlendirme olayıdır.

Beyinleri kontrol edilip zombileştiriliyormuş... Hangi beyin bu? Neye göre beyin, kime göre beyin?

Anlamadığınız nokta şu, yakınını kaybeden bir insanın Allah'a isyan etmesi ile sizin burada yazdıklarınızın hiçbir farkı yok.

-InVi- 11-06-2009 16:45

Sorun evrim degil,
Evrimin bir basi bosluk icinde olusup olusmadigi.....

Özne 11-06-2009 16:57

Sevgili EnvyMe; öldürüş şeklini nasıl es geçersiniz anlamıyorum. Aslan ceylan üzerinde fantezi yapmıyor efendim. Öldürüş şeklini empati yapabiliriz. Biri savaşta karşı ordunun askerini ölmemek için öldüren bir asker diğeride psikolojik sorunları olan karşısındaki işkence ederek yavaş yavaş öldüren bir sadist katil. Siz İkisinde de ölüm var diyorsunuz.. evet ama ölüm şekilleri?

Yergin 11-06-2009 17:23

Sayın Özne,

Ben diyorum ki, evet ikisinde de ölüm vardır. Sonuçta olan odur. Ama bakın sizde öldürüş şekli diyorsunuz. Sayın milomanara da bunu söylüyorsa, inandığı evrim sayın milomanara'ya ne söylüyorda bunun Allah tarafından yapılmışsa sadistlik olduğunu söyleyebilirsin ama Allah yok, evrime göre bu böyledir mantıklı açıklaması vardır diyor onu anlamıyorum.

Ya anlamıyorum sizleri cidden.

Tutturmuşsunuz şu canlı, şu canlıya haftalarca şöyle şöyle fantaziler canilikler yapıyor diyorsunuz. Peki ya bilim adamlarının bir hastalığın tedavisi için üzerinde deneyler yaptığı fareler, kobaylar için ne söylüyorsunuz? Bahsettiğinize yapılanlar canilikse eğer ki tekrar söylüyorum ben öyle değerlendirmiyorum bu kobaylara yapılan nedir? Hadi aslanı geçtim, bilimadamları deneyler yapıyorlar, ilaçlar vs. ler enjekte edip karşısına geçip gözlem yapıyorlar. Sizin mantığınıza göre bundan daha büyük CANİLİK olabilir mi? Yanlış biliyorsam birisi lütfen düzeltsin ama bildiğim kadarı ile kanser de bir çeşit canlıdan oluşuyor. Bu kansere yol açan hücreler insanın hücrelerine nasıl fantaziler yapıyorlar peki? Yıllarca insan hücresini yok etmek için çabalıyan kanser hücrelerine karşı çare üretmeye çalışan bilim adamları size göre ne kadar SADİSTTİR sayın milomanara?

Bana göre hiç.

Saygılar

nogada 11-06-2009 17:51

Fantazi,canilik,işkence bunlar insan aklının kavramlarıdır,düşünebilen ve fikirler üretebilen tek canlı insanoğludur.Bu kavramları bizden biri bir başkasına yapsa o sıfatlara bürünmüş olur.Fakat söylediğiniz canlılar bu olayı bilinçsiz bi şekilde yapıyorlar ve yaptıklarının bırakın ne olduğunu kavranmasını,iyi veya kötü olduğunu düşünmezler.Ama insan farklıdır insan tüm hal ve hareketlerini görerek ve bilerek yapmıştır.

Hayvanların yaptıkları tek şey kendi nesillerini sürdürmek ve içgüdüleriyle yaşamaktır.Din de deli biri,bir insan öldürse aklı ve fikri yerinde olmadığı için o insan cezalandırılmaz,ona cehennemde yoktur.Çünkü sadece aklı olanlara belirtilmiştir kurallar.O yüzden burdaki veya herhangi bir canlının yaptıkları bizim verdiğimiz kavramlarla açıklanamaz.Aklıda fikride olmayan bu canlılar sadece tabiatta varolan ve bir şekilde ihtiyaç olunan canlılardır.

Allah yeryüzünde Halife olarak insanı seçmiş ve akıl sahibi olarak onları sınava tabi tutmuşur.Geriye kalan dünyanın süsüdür.Onlar ne yaptıklarından sorumludur nede yaptıklarını kavrayacak akılları vardır.Dinlerde akıl sahiplerinin işledikleri cezalandırılacaktır.

Saygılarımla...

Özne 11-06-2009 18:08

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188831)
Sayın Özne,

Ben diyorum ki, evet ikisinde de ölüm vardır. Sonuçta olan odur. Ama bakın sizde öldürüş şekli diyorsunuz. Sayın milomanara da bunu söylüyorsa, inandığı evrim sayın milomanara'ya ne söylüyorda bunun Allah tarafından yapılmışsa sadistlik olduğunu söyleyebilirsin ama Allah yok, evrime göre bu böyledir mantıklı açıklaması vardır diyor onu anlamıyorum.

Ya anlamıyorum sizleri cidden.

Tutturmuşsunuz şu canlı, şu canlıya haftalarca şöyle şöyle fantaziler canilikler yapıyor diyorsunuz. Peki ya bilim adamlarının bir hastalığın tedavisi için üzerinde deneyler yaptığı fareler, kobaylar için ne söylüyorsunuz? Bahsettiğinize yapılanlar canilikse eğer ki tekrar söylüyorum ben öyle değerlendirmiyorum bu kobaylara yapılan nedir? Hadi aslanı geçtim, bilimadamları deneyler yapıyorlar, ilaçlar vs. ler enjekte edip karşısına geçip gözlem yapıyorlar. Sizin mantığınıza göre bundan daha büyük CANİLİK olabilir mi? Yanlış biliyorsam birisi lütfen düzeltsin ama bildiğim kadarı ile kanser de bir çeşit canlıdan oluşuyor. Bu kansere yol açan hücreler insanın hücrelerine nasıl fantaziler yapıyorlar peki? Yıllarca insan hücresini yok etmek için çabalıyan kanser hücrelerine karşı çare üretmeye çalışan bilim adamları size göre ne kadar SADİSTTİR sayın milomanara?

Bana göre hiç.

Saygılar


Konuyu bilimin kendisine getirmişsiniz ya sizi tebrik ederim :lol: Koyu renkli olan yerleri okuyun cevabı kendiniz vermişsiniz. İnsanoğlunun özünde o ilk mesajda geçen hayvanlardaki sadistlik yoktur. Hayatını sadistlik üzerine devam ettirmezler ve bu sadist yöntemlerle hayatta kalmazlar. Aksine sizin sadistlik midir diye sorduğunuz insan ve hayvan neslinin devam etmesi için yapılan çalışmalardır. Yapılan deney sonrası milyonlarca canlının tedavisi yapılır hayatı kurtarılır. Bilim adamları yani insanların beslenme ve üreme şekli konuda geçen böceklerden farklıdır. Kıyaslama yaparken bazı şeylere dikkat edin :)

milomanara 11-06-2009 18:13

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188778)
Acıktığı için saldıran aslan.
Üreyebilmek için başka canlıları resmen karanlık bir plan çerçevesinde kullanan bir canlı.

Sizin anlamak istemediğiniz sadistçe diye değerlendiren sizsiniz. Tıpkı Mevlana'yı eşcinsel diye değerlendiren siz olduğunuz gibi. Ben Mevlana ile Şems arasındaki aşkı, farklı değerlendiririm, siz farklı değerlendirirsiniz. Bunun sebebi de içimizdeki aşkı değerlendirme olayıdır.


:) :) :)
ey dostlardan kaçıp bir köşeye kapak atan!
senin feryadın, ağır yükten ve kötü huydan,
erkek aslansan, niye kaçarsın erkeklerden?
leş yiyensen, leş yiyenlere git en azından!


Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188778)
Beyinleri kontrol edilip zombileştiriliyormuş... Hangi beyin bu? Neye göre beyin, kime göre beyin?

Sayın EnvyMe, karınca her gün kolonisinin içinde üstüne düşen görevi yapar. Ta ki bu karaciğer kurdu içine girene kadar. Kurt içine girdikten sonra, her gün koloniyi terkeder ve uzun bir otun tepesine çkıp güneş batana kadar bir hayvanın onu yemesini bekler. Akşama kadar yemezse, gerisin geri kolonisine döner ve sabah geri gelir. Daha ne kadar zombileşebilir bir hayvan?

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188831)
Ben diyorum ki, evet ikisinde de ölüm vardır. Sonuçta olan odur. Ama bakın sizde öldürüş şekli diyorsunuz. Sayın milomanara da bunu söylüyorsa, inandığı evrim sayın milomanara'ya ne söylüyorda bunun Allah tarafından yapılmışsa sadistlik olduğunu söyleyebilirsin ama Allah yok, evrime göre bu böyledir mantıklı açıklaması vardır diyor onu anlamıyorum.
Tutturmuşsunuz şu canlı, şu canlıya haftalarca şöyle şöyle fantaziler canilikler yapıyor diyorsunuz. Peki ya bilim adamlarının bir hastalığın tedavisi için üzerinde deneyler yaptığı fareler, kobaylar için ne söylüyorsunuz? Bahsettiğinize yapılanlar canilikse eğer ki tekrar söylüyorum ben öyle değerlendirmiyorum bu kobaylara yapılan nedir? Hadi aslanı geçtim, bilimadamları deneyler yapıyorlar, ilaçlar vs. ler enjekte edip karşısına geçip gözlem yapıyorlar. Sizin mantığınıza göre bundan daha büyük CANİLİK olabilir mi? Yanlış biliyorsam birisi lütfen düzeltsin ama bildiğim kadarı ile kanser de bir çeşit canlıdan oluşuyor. Bu kansere yol açan hücreler insanın hücrelerine nasıl fantaziler yapıyorlar peki? Yıllarca insan hücresini yok etmek için çabalıyan kanser hücrelerine karşı çare üretmeye çalışan bilim adamları size göre ne kadar SADİSTTİR sayın milomanara?

Bunun cevanını sayın nogada çok güzel vermiş:

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188850)
Fantazi,canilik,işkence bunlar insan aklının kavramlarıdır,düşünebilen ve fikirler üretebilen tek canlı insanoğludur.Bu kavramları bizden biri bir başkasına yapsa o sıfatlara bürünmüş olur.Fakat söylediğiniz canlılar bu olayı bilinçsiz bi şekilde yapıyorlar ve yaptıklarının bırakın ne olduğunu kavranmasını,iyi veya kötü olduğunu düşünmezler.Ama insan farklıdır insan tüm hal ve hareketlerini görerek ve bilerek yapmıştır.

Evet biz "bilinçli" şekilde yapıyoruz sayın EnvyMe, asıl önemli olan IQ'su bir havuç kadar olan bir kurda bu işleri kimin yaptırdığı?

Soruyu hala anlamadınız, bu yaratıkları bu işkenceleri yapmaya programlayan kim?

nogada 11-06-2009 18:16

Yine döndünüz dolaştınız insanın bu konudaki en büyük kusuruna tekrar ulaştınız sayın milomanara.

Siz her oluşuma bildiklerimiz yada insanların bilebileceği bir gözlen bakarsanız zaten hiç bir şeyi tartışmamıza gerek yok...

Saygılarımla...

Özne 11-06-2009 18:26

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188861)
Yine döndünüz dolaştınız insanın bu konudaki en büyük kusuruna tekrar ulaştınız sayın milomanara.

Siz her oluşuma bildiklerimiz yada insanların bilebileceği bir gözlen bakarsanız zaten hiç bir şeyi tartışmamıza gerek yok...

Saygılarımla...

Sayın nogada;

Merakımdan soruyorum yalnış anlamayın. İnsan bilebileceği açı dışından nasıl bakar? bilemeyeceği açıdan bakması nasıl olurda mümkün olur? Bilgi kavramını sorgulamanızı rica ediyorum. Meleklerin, cinlerin açısından mı bakmak doğru. Bilgiler edindiğimiz tecrübelerle olur efendim. Vahiyle bilgi almadım bugüne kadar.

:spider:>>> sadisttir. :lol: :lol: :lol:

Yergin 11-06-2009 18:29

Anlayamadığınız ve direttiğiniz bu sadistlik değildir sayın Özne.

Sadistlik diye diretirseniz eğer emin olun bizler insan olarak bu canlılardan çok daha fazla SADİSTİZ.

Saygılar

niveru 11-06-2009 18:30

baska canlilari kendi uremesi icin kullan hayvanlar , kimyasallar, vay bee..

sunlari okuyunca yavas yavas tanri inancina kayiyorum , yazmayin boyle seyler ..

ayrica bir tanrinin olmasi onun adeletli oldugu manasina gelmez , sadislik olum gibi seyler insani tanimlardir , tanriyi baglamaz...

Özne 11-06-2009 18:42

Alıntı:

niveru´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188874)
baska canlilari kendi uremesi icin kullan hayvanlar , kimyasallar, vay bee..

sunlari okuyunca yavas yavas tanri inancina kayiyorum , yazmayin boyle seyler ..

ayrica bir tanrinin olmasi onun adeletli oldugu manasina gelmez , sadislik olum gibi seyler insani tanimlardir , tanriyi baglamaz...

O zaman hiç ilaç kullanmayın hayatınız boyunca. Böylece sorun kalmaz :rip: Madem bu kadar Tanrı'ya kayıyorsunuz o zaman; Kanser dediğiniz nedir ki zaten. Amaaan iki elham okuyun geçer. böylece miky mouse'lara iilaç verilmemiş olur.

nogada 11-06-2009 18:45

Alıntı:

Özne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188870)
Sayın nogada;

Merakımdan soruyorum yalnış anlamayın. İnsan bilebileceği açı dışından nasıl bakar? bilemeyeceği açıdan bakması nasıl olurda mümkün olur? Bilgi kavramını sorgulamanızı rica ediyorum. Meleklerin, cinlerin açısından mı bakmak doğru. Bilgiler edindiğimiz tecrübelerle olur efendim. Vahiyle bilgi almadım bugüne kadar.

:spider:>>> sadisttir. :lol: :lol: :lol:

Hayır sayın özne demek istediğim o deil.Görmediklerimiz hakkında yorum yapamayız.Biz bu oluşum yapılırken Tanrı ile beraber karar vermedik.Gördüklerimizin ötesine geçemeyiz demek istiyorum bunu daha önce bir yazımda neden bazı noktalarda yanılıyoruz diye örneklendirmiştim.

Örneğimde şuydu:

Bakın anlayamadığınız nedenlerden 1.si herşeyi bu dünyaya göre gördüklerinize göre yorumlamış bulunmakta olduğunuzdur oysa kainat veya ötesi bu dünyayla sınırlı değildi,kaldıki bu dünya bile tamamen keşfedilmiş anlaşılmış değildir.

2.si olaylara tek taraftan taraflı bir biçimde değerlendiriyorsunuz.Şimdi bu iki verdiğim nedenin açıklamasını 2 basit örnekle vermeye çalışacağım.


1)Herşey bu dünyada bildiklerimizle kesinlikle açıklanamaz
ÖRNEK:

X gezegeninde Y canlısının yaşamak için Z maddesine ihtiyacı bulunduğu keçfedilmiş olsa.Sizler bunu ilk olarak şöyle değerlendirirsizin.

X=Dünya gibi bir yer olmalı
Y=Heralde bizim gibibir organizma olmalı
Z=Sanırım bu madde'de yiyecek yada oksijen gibi herhangi bir gaz olmalı.

Fakat bunların hiçbiri olmayabilir,çünkü bilemediğimiz bir olgu bu dünyaya ait değil.

2)Herşeye tek taraflı bakmak
ÖRNEK:

X takımının taraftarı olan bir insan Y ve Z takımlarının birbirleri ile aralarında oynadıkları bir maçı izlemeye gitmiş olsun.Bu maç eğer onun takımının amacına ulaşmasında herhangi bir sonuç teşkil etmiyorsa X taraftarı bu maçı tarafsız olarak izler.Her iki takımında doğru veya yanlışkarını,iyi yada kötü oynayıp oynamadıklarını son derece güzl bir şekilde görerek analiz eder.Fakat iş kendi tuttuğu takımın diğer akımlardan herhangi biriyle maç yapmasına gelince söle olur

a)Kendi takımının hatalarını görmezlikten gelir ve eğer kaybederse iyi oynadık ama kaybettik der.
b)karşı takımın iyi oyununuda görmezden gelerek şanslarıyla yendiler der.
c)Kendi takının maçı yenmesi durumunda çok bübürlenir.
d)Beraberlik halinde şansızlığa yada hakeme salça olur.Neden çünkü taraflı bakmaktadır olaya.

İşte bunları anladığımız zaman daha iyi sonuçlar çıkarabiliriz.

2+2=4 eder Müslüman içinde bu böyledir Ateist içinde

Fakat Müslüman böyle diyor bu gerçek olamaz kesin bir kanıtı vardır.sonuç 5 olmalı gibi bir şey söz konusu değildir.Gerçekten tarafsız ve biraz mantıklı yaklaşırsak anlıyacağımız çok şeyler var birbirimizden.



Yine bu konudaki düşüncemde şudur;


Fantazi,canilik,işkence bunlar insan aklının kavramlarıdır,düşünebilen ve fikirler üretebilen tek canlı insanoğludur.Bu kavramları bizden biri bir başkasına yapsa o sıfatlara bürünmüş olur.Fakat söylediğiniz canlılar bu olayı bilinçsiz bi şekilde yapıyorlar ve yaptıklarının bırakın ne olduğunu kavranmasını,iyi veya kötü olduğunu düşünmezler.Ama insan farklıdır insan tüm hal ve hareketlerini görerek ve bilerek yapmıştır.

Hayvanların yaptıkları tek şey kendi nesillerini sürdürmek ve içgüdüleriyle yaşamaktır.Din de deli biri,bir insan öldürse aklı ve fikri yerinde olmadığı için o insan cezalandırılmaz,ona cehennemde yoktur.Çünkü sadece aklı olanlara belirtilmiştir kurallar.O yüzden burdaki veya herhangi bir canlının yaptıkları bizim verdiğimiz kavramlarla açıklanamaz.Aklıda fikride olmayan bu canlılar sadece tabiatta varolan ve bir şekilde ihtiyaç olunan canlılardır.

Allah yeryüzünde Halife olarak insanı seçmiş ve akıl sahibi olarak onları sınava tabi tutmuşur.Geriye kalan dünyanın süsüdür.Onlar ne yaptıklarından sorumludur nede yaptıklarını kavrayacak akılları vardır.Dinlerde akıl sahiplerinin işledikleri cezalandırılacaktır.

Saygılarımla...

milomanara 11-06-2009 18:50

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188872)
Anlayamadığınız ve direttiğiniz bu sadistlik değildir sayın Özne.

Sadistlik diye diretirseniz eğer emin olun bizler insan olarak bu canlılardan çok daha fazla SADİSTİZ.

Saygılar

Yahu elbette biz daha sadistiz ama biz bilinçiliyiz! Bu hayvanlar cani olmak için yapmıyorlar, iç güdüleri öyle söylediği için yapıyorlar bu yaptıklarını. Biz de soruyoruz, evrim değilse, kim programladı bunları böyle psikopatça diye!

niveru 11-06-2009 18:56

sayin ozne

"O zaman hiç ilaç kullanmayın hayatınız boyunca. Böylece sorun kalmaz :rip: Madem bu kadar Tanrı'ya kayıyorsunuz o zaman; Kanser dediğiniz nedir ki zaten. Amaaan iki elham okuyun geçer. böylece miky mouse'lara iilaç verilmemiş olur. "

ne alaka !!! ,

hayir okuyorum okuyorum ,
allaha sukur yaziyorumda ,
ama hala ne demek istediginizi , neden bana dediginizi
valla billa
ve de su evrim askina ,
anlayabilmis degilim ,,,

tanrinin sadistligi diyorsunuz ,

bende tarinin var olmasi onun adil ,insancil olmasini gerektirmez diyorum ,

siz bana kanser yaziyorsunuz , ilac diyorsunuz ,,
bende alaka kurmaya calisiyorum ,

bir hayvanin neden boyle bir hayat formu gelistirdigi ,
nasil gelistirdigi ,
neden yumurtalarini koymak icin bocegi sectigi
ayni zamanda bocegin evrimsel gelismesini ,
bocek yokken , arinin nasil uredigini
filan diye dusunurken

bunlara evrimsel , bilimsel , akla mantiga uygun , olabilcek
en azindan bir teori , iddaa ortaya koymaninizi beklerken ,

bana iste allahin sadistligi diye gelirseniz
bende , allah sadist olabilir ,
ama bu onun var oldugu gercegini degistirmez diyerekden,

ateizmden , bilinmezlige yaklasabilirim ,,
bu gayet normal ,

ama bana cevap verecekseniz ,, birakin allaha, insani sifatlar yapistirmayi
su bocegi anlatin , gercekden ilginc bir yasam sekli ...

Özne 11-06-2009 19:17

Konu epey bir dağılmaya başladı. Bu hastalık/ bilim vs. hakkında yazdığım son mesaj olacak.

Sevgili niveru;

Tanrı'ya yaklaşmaya başladığınızı söylemenizin nedeni bilim adamlarının yaptığı deneylerdi. Bende sırf bir deney için yaklaşıyorsanız madem böyle böyle yapın dedim. Herneyse konunun özüne dönelim. Bilime olan inancınızı yitirmeyin.

Alıntı:

bende tarinin var olmasi onun adil ,insancil olmasini gerektirmez diyorum
Ancak müslümanlar bu şekilde düşünmüyor. Adalet > Cennet cehennem.

milomanara'dan bir alıntı ile devam edelim.

Alıntı:

Yahu elbette biz daha sadistiz ama biz bilinçiliyiz! Bu hayvanlar cani olmak için yapmıyorlar, iç güdüleri öyle söylediği için yapıyorlar bu yaptıklarını. Biz de soruyoruz, evrim değilse, kim programladı bunları böyle psikopatça diye!
İşin özü kırmızı.

milomanara 11-06-2009 19:22

Alıntı:

niveru´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188894)
bende tarinin var olmasi onun adil ,insancil olmasini gerektirmez diyorum

Sayın niveru, bu söylediğiniz yaratılışçılar için kabul edilebilir değildir. Sadist bir tanrı inancınız varsa bu zaten bizim sorumu açıklar.

Alıntı:

niveru´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 188894)
bir hayvanin neden boyle bir hayat formu gelistirdigi ,
nasil gelistirdigi ,
neden yumurtalarini koymak icin bocegi sectigi
ayni zamanda bocegin evrimsel gelismesini ,
bocek yokken , arinin nasil uredigini
filan diye dusunurken

bunlara evrimsel , bilimsel , akla mantiga uygun , olabilcek
en azindan bir teori , iddaa ortaya koymaninizi beklerken ,

ama bana cevap verecekseniz ,, birakin allaha, insani sifatlar yapistirmayi
su bocegi anlatin , gercekden ilginc bir yasam sekli ...

Bu konu şu anda bazı bilimadamlarının da gözdesi, bu eğilimin evrimini araştırmak için nasıl araştımalar yaptıklarını buyrun history channel'dan seyredin:

http://www.youtube.com/watch?v=qN2XMyxAs5o

Bu da tırtılı zombileştirenler:

http://www.youtube.com/watch?v=vMG-LWyNcAs

niveru 11-06-2009 19:35

sayin ozne,

birbirimizi yanlis anladigimizi dusunuyorum , ama onemli olan sonunda anlasabilmek ,\

elbetdeki bir hayvana boyle bir yasam formu secen bir yaraticinin eline allah dusurmesin ,, derim .

Yergin 12-06-2009 00:58

Bilinçli olarak daha sadist olduğunuzu kabullenmeniz bence en ilginç olan nokta bu konuda.

nogada 12-06-2009 01:47

Allah'ın sevgisiyle ve aşkıyla bir kez yoğrulsanız gözünüzden yaratılan bir varlık tecellisi için bir nokta gözyaşı düşse o zaman bizi anlardınız sayın milomanara...

placebo 12-06-2009 04:58

Başlığı takip ederken aklıma “Otostopçunun Galaksi Rehberi”nin yazarı Douglas Adams’ın doğaçlaması geldi ve aniden paylaşma isteği duydum.
………………
Aletler, bizim amaca yönelik düşünmemize, nesneler yapmamıza, bize daha iyi uyacak bir dünya yaratabilmek için bir şeyler yapmamıza olanak sağlamıştır. Şimdi mutlu bir alet yapma gününün ardından, çevresini incelemekte olan ilk insanı hayal edin. Etrafına bakıyor ve onu çok mutlu eden bir dünya görüyor: Arkasında içinde mağaralar olan dağlar -dağlar önemlidir, çünkü gidip mağaralarda saklanabilir, yağmurdan korunur ve ayılar ona ulaşamaz- önündeyse orman -içinde kabuklu yemişler, böğürtlenler ve lezzetli yiyecekler olan- vardır. Yakından geçen nehir suyla doludur -su içilebilir, içinde teknesini yüzdürebilir, türlü çeşitli işler yapabilir.

İşte kuzen Ug, görünüşe göre bir mamut yakalamış -mamutlar çok önemlidir, etlerini yiyebilir, postlarını giyebilir, kemiklerini silah yapmak için kullanıp başka mamutlar yakalayabilirsiniz.

Demek istediğim bu müthiş bir dünya. Ama bizim ilk insan düşünüp taşınacak bir vakit bulmuştur, kendi kendine der ki, “Peki, içinde bulunduğum bu dünya ilginç bir yer,” sonra kendi kendine onu arkadan vurabilecek, bütünüyle anlamsız ve yanıltıcı bir soru sorar. Doğası gereği, böyle biri olarak evrimleştiği ve böyle düşünerek geliştiği için bu soruyu sorar. Alet yapan ilk insan dünyasına bakar ve şöyle der: “Peki, o zaman, kim yaptı bunu?” Kim yaptı? -Bunun neden kalleşçe bir soru olduğunu görebilirsiniz. İlk adam düşünür: “Eh, eşya yapan sadece bir tür varlık tanıdığıma göre, bütün bunları yapan her kimse, benim gibi ama çok daha büyük, çok daha güçlü ve mutlaka görünmez biridir, bütün aletleri yapan, güçlü olmaya yatkın olan kişi ben olduğuma göre, o da muhtemelen bir erkektir.” Böylece Tanrı düşüncesine varırız. Bir alet yaptığımızda, onunla bir şey yapmayı amaçladığımız için ilk insan kendi kendine şunu sorar: “Eğer bunu o yaptıysa, ne amaçla yaptı?” İşte tuzak burda kapanır, çünkü ilk insan şöyle düşünür: “Bu dünya bana çok uyuyor. Bana destek olan, beni doyuran, bana bakan her şey burda. Evet, bu dünya tam bana göre,” ve kaçınılmaz sonuca varacaktır, dünyayı yapan her kimse, onu kendisi için yapmıştır.


Şimdi hayal edin, bu bir su birikintisinin, bir sabah uyanıp düşünmeye başlaması gibidir, “bulunduğum bu dünya ilginç bir yer -bulunduğum bu delik ilginç bir delik- tam bana göre , öyle değil mi? Aslında bana şaşılacak kadar uyuyor, beni içinde barındırmak için yapılmış olmalı!” :D

Özne 12-06-2009 20:29

Nisa 56: Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bizde kalkmışız böcek sadist mi diye konuşuyoruz.




Yergin 13-06-2009 23:07

İnsan kendi elleri ile kendini ateşe sokup sonra ah bu yakıyormuş ya demesi ne kadar enterasan bir durum.

Özne 13-06-2009 23:56

Alıntı:

Özne´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 189237)
Nisa 56: Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz ateşe atacağız. Derileri yanıp döküldükçe, azabı tatmaları için onların derilerini yenileyeceğiz. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.

Bizde kalkmışız böcek sadist mi diye konuşuyoruz.


Yukarıdaki Kuran'daki yazanı. Oysa öyle değil şöyle olabilirdi.

Şüphesiz âyetlerimizi inkâr edenleri biz bağışlayacağız. Onlar yanlışlarını anlayınca tövbe edeceklerdir. (inkar ettiği) Düşünceleri yanıp döküldükçe, yanlışlarını görüp vicdan azabı çekeceklerdir. Şüphesiz Allah, mutlak güç sahibidir, ancak kullarını cehennem ateşinde yakacak kadar psikopat değildir. Çünkü Allah hüküm ve merhamet sahibidir.

diyor bir yalancı peygamber :lol:


Bu arada böceklerin videoları için teşekkürler.

Yergin 14-06-2009 00:10

Psikopat demek ne demektir Sayın Özne?

Bazı şeyleri anlamak için çaba sarfedilmelidir, yoksa anlatmak zordur.

Yaşınız kaç, çalışıyormusunuz bilmiyorum ama, çalışıyorsanız gidin patronunuzdan ben 10 senelik maaşımı peşin istiyorum diyin bakalım. Sonra da gelip, psikopat bana bunu bunu söyledi diyin. Tartışalım bunu.

Saygılar


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:16 .