Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Tarih (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Savaştırılmadığımız Millet Ya Da Din Kaldı Mı ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11005)

theatre 01-07-2009 23:01

Savaştırılmadığımız Millet Ya Da Din Kaldı Mı ?

Çok şanlı bir tarihimiz var.

Tarihçiler öyle diyor..

İnsanlığa sanırım bir de katkımız olmuş.

Yoğurt..

Bir de her din ve her milletle savaş(tırıl)mışız.

Müslümanlar:Araplar,İranlılar,Mısırlılar,Cezayirli ler,Falan ve Filan oğulları kısaca hepsi..

Hristiyanlar:İspanyollar,İtalyanlar,Rumlar,Ermenil er,İngilizler,Fransızlar,Ruslar öbürleri ile birlikte vay be onların da hepsi..

Kendi ırkdaşlarımızla:Türkmenler,Azeriler,Aleviler,Kürtl er vay be, hepsi..

Şimdi soru şu:

Biz Türkler hangi din ve hangi milletlerle savaş(tırıl)madık?

unbe 01-07-2009 23:14

aborjiniler......avustralya...

theatre 02-07-2009 10:29

Türkiye'de hiç bir tarihçi bu kadar milletle gerçekte neden savaş(tırıl)dığımızı bilebilemez.

Hani olur da varsa birileri onlar da söyleyebilemez.

AYATA 02-07-2009 11:18

sen gerçekten Türk'müsün bir araştırsan? Hiç bir şey bilmese insan...kalabalıklaşan nüfusları yüzünden milletlerin kısır yaşam alanlarını terk etmek zorunda kalabileceğini bilir...

mhmd 02-07-2009 11:23

Türk milleti olarak mazeretliyiz.
Arabamızda levye, masamızın gözünde tabanca, odamızın duvarlarında tüfek asarız.
Yeri gelir bir seferde 44 kişiyi, kökünü kurutmak için öldürür, yeri gelir temizlik için 33 kişiyi kurşuna dizeriz.
Söylendiği gibi tek bir Allah'a inanmayız!
AT AVRAT ve PUSAT teslis inancımız vardır.
Yoksa bunları bilmiyor musunuz?
Ayıp.
Şimdi Sn. ayata ile birlikte kızdık ama!!!

theatre 02-07-2009 12:11

Ben Türküm.

Arazi meseleleri dolayısı ile ilk dedeme kadar ulaştık.

Türklüğümden en ufak bir şüphem yok.

Yalnız..

Anadolu gibi tam manası ile verimli bir "tarla" ne zaman,kimleri,niye doyuramamış?

Anadolu'da nüfus ne zaman doyurulamayacak kadar çoğalmış?

O nu da söyleseniz de..

O na göre yanıt versek..

mhmd 02-07-2009 17:43

"Ben Türküm.

Türklüğümden en ufak bir şüphem yok."

:D
İster latife ister teşbih ister gerçek olsun; günün sözü bu olsun.

Yaklaşık 6 soy ilerimizi bilmemize rağmen bu kesinlik bizde yok.
Helal olsun..

parmis 02-07-2009 17:59

Savaşmak yada savaşmamak eskiden ülkelerin elinde değilmiş en ufak bir şeyden kızan padişahlar yada krallar savaş ilan eder savaşa gidermiş biz Türk lerde savaşmışız haklı yada haksız nedenlerden eskiden uluslar arası anlaşmalar felanda yokmuş herkes istediği gibi hareket edermiş şimdilerde neden savaşamıyoruz dersiniz? eee elimiz kolumuz bağlıda ondan ve Dünya tarihine bakın her ülke ötekiyle savaşmıi amerikalılar ta amerikadan kalkıp gelip japonlarla savaşmış ilk atom bombalarını atmıiş ingilizler fransız larla savaşmış ve çok örnekte verebilirim neden Türk lerin savaşmış olması bu kadar rahatsız edici ki anlayamadım. üstelik ben barış ve insan sever biriyim:)

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

theatre 02-07-2009 18:33

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197600)
"Ben Türküm.

Türklüğümden en ufak bir şüphem yok."

:D
İster latife ister teşbih ister gerçek olsun; günün sözü bu olsun.

Yaklaşık 6 soy ilerimizi bilmemize rağmen bu kesinlik bizde yok.
Helal olsun..

Peki nesin?

theatre 02-07-2009 18:42

Alıntı:

parmis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197610)
Savaşmak yada savaşmamak eskiden ülkelerin elinde değilmiş en ufak bir şeyden kızan padişahlar yada krallar savaş ilan eder savaşa gidermiş biz Türk lerde savaşmışız haklı yada haksız nedenlerden eskiden uluslar arası anlaşmalar felanda yokmuş herkes istediği gibi hareket edermiş şimdilerde neden savaşamıyoruz dersiniz? eee elimiz kolumuz bağlıda ondan ve Dünya tarihine bakın her ülke ötekiyle savaşmıi amerikalılar ta amerikadan kalkıp gelip japonlarla savaşmış ilk atom bombalarını atmıiş ingilizler fransız larla savaşmış ve çok örnekte verebilirim neden Türk lerin savaşmış olması bu kadar rahatsız edici ki anlayamadım. üstelik ben barış ve insan sever biriyim:)

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

Sevgili parmis,

Araştırmayalım mı öyleyse?

Ya ecdadımız pisi pisine can vermişse gerçek nedenini asla bilemedikleri savaşlarda?

Ya gelecek nesiller de aynı şeyleri yaşarlarsa..

Rahatsızlık veren de bu..

Tam anlatamadım galiba..

Sanırım ben anlatma özürlüyüm.

walla 02-07-2009 23:39

Savaşan Türk değildi kardeşim, Türk savaştırıldı.
Zaten sende böyle diyorsun, Savaştırılmadığımız, yani etken değil edilgen.
Neden?
Halifelik adına, ümmet adına, din yayma adına...
NUTUK okuyunuz.

AYATA 03-07-2009 08:38

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197493)
Ben Türküm.

Türklüğümden en ufak bir şüphem yok.

Yalnız..

Anadolu gibi tam manası ile verimli bir "tarla" ne zaman,kimleri,niye doyuramamış?

Anadolu'da nüfus ne zaman doyurulamayacak kadar çoğalmış?

O nu da söyleseniz de..

O na göre yanıt versek..

lütfen yapma, bu kadar cehalet olamaz.....Ortaasyadan Anadoluya Savaşlar ile gelen ve Anadoluda asla rahat bırakılmayan bir millete bunu yapma...sızlatma atalarının kemiklerini..

mhmd 03-07-2009 08:48

"Peki nesin?"

Bu platformda insanlar ile yazıştığınızı hatırlatmamız abes olur.
Yoksa olmaz mı?

qw19 03-07-2009 16:07

[quote=mhmd;197800]"Peki nesin?"

Hepimiz mhmdiz.:)

theatre 05-07-2009 13:28

Tarihimİz çok şanlı..

brakisefalp 05-07-2009 16:19

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198336)
Hep İmparatorluklar kurmuşuz?

Selçuklu,Osmanlı..

Ama hiç bir savaşta ne kadar insan kaybettiğimiz asla bilnemez..

Çankkale savaşı'nda ne kadar insan kaybettik?

Kafkas Cephesi (Saldırısı) kaç insanımızı yedi?

60 bin mi?

Yoksa 90 bin mi?

Arap çöllerinde kayb edilen insanımızın sayısını kim biliyor..

Adı da İmparatorluk..

Bu kadar ucuz mu insan hayatı?

Bu sorulara cevap verecek insan ya da kurum bu yok ülkede..

Evet bu ülkede adam yok,heps EDİT, arabalarda levyelerimiz, belimizde silahlarımızla tam bir magandayız. savaşlara da girmedik, piyon gibi sokulduk. böyle EDİT bir milletiz biz Türkler.Allah belamızı versin.

Hadi intahar edelim.

Bu mudur ?

Ne şimdi bu yazdıkların ? Dünyada tüm milletler süper, üstün, hiç savaşmamış, sömürmemiş, katletmemiş,sürekli keman çalıp tiyatro oynamış da tek biz Türkler EDİT bir milletiz. Sen bir Türk olarak kendini böyle mi görüyorsun ?

Binlerce yıllık Türk tarihinde senin gibiler olduğu için gün geldi müslüman olduk, kimliğimizi unutup araplaştık, gün geldi senin gibi düşünmeyenler gelip Atatürk oldular, Turan Dursun oldular milletlerini senin gibi çocukça bir üslupla aşağılamak yerine yüceltme, aydınlatma yoluna giriştiler.

Evet biz EDİT bir milletiz. Milletimizin içinde senin gibi evrensel süper sevgi pıtırcanlarını çıkarabiliyoruz, allah bizim tümümüzün belasını verse yeridir. Hadi hep birlikte Fransız olalım, başka ülkelerin konsoloslukları önünde vatandaşlık dileklerimizi haykıralım. Bayrağımızı yakalım. Devletimizi, tarihimizi aşağılamanın dayanılmaz hafifliğini hücrelerimize varana dek yaşayalım.

theatre 05-07-2009 16:54

Bir kere ve son bir kere daha anladım ki..

Sorun "genetik".

Genlerle alaklı..

Şimdi bütün yazdıklarımı sileceğim..

Yani tükürdüğümü yalayacağım..

Bir daha da şu topluma genlerine ters gelen hiç bir düşünceyi açıklamayacağım..

İnandığım Tanrıma yeminler olsun..

brakisefalp 05-07-2009 16:57

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198390)
Bir kere ve son bir kere daha anladım ki..

Sorun "genetik".

Genlerle alaklı..

Şimdi bütün yazdıklarımı sileceğim..

Yani tükürdüğümü yalayacağım..

Bir daha da şu topluma genlerine ters gelen hiç bir düşünceyi açıklamayacağım..

İnandığım Tanrıma yeminler olsun..

Evet, EDİT tek düze düşünmekten öteye çıkamayan bir EDİT milletiz ya o yüzden anlayamıyoruz. Sen süper zekalı, üstün bir insan olarak düşüncelerini başka platformlarda anlat bence de.

Bilimum Ermeni soykırımı savunucusu sayfalar, kürt bölücülerin oluşumları sana kapılarını açacaktır. Hiç sıkıntı çekmezsin.

theatre 05-07-2009 17:00

Benden günah gitti aslanım..

Bu kadar yıl şu milleti uyandırmaya çalıştım..

Beddua dahil yemediğim kalmadı..

Tanrıma sonsuz yeminler olsun ki bir daha asla..

brakisefalp 05-07-2009 17:04

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198392)

Siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama ne varlığınız büyük bir nimet, ne de yokluğunuz büyük bir kayıp olacak.

O yüzden rahat olun.

che21 19-07-2009 05:20

Alıntı:

BRACHYCEPHAL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198394)
Siz kendinizi nasıl görüyorsunuz bilmiyorum ama ne varlığınız büyük bir nimet, ne de yokluğunuz büyük bir kayıp olacak.

O yüzden rahat olun.

Brachycephal
bu ırkçı kokuşmuş kafatasçı zihniyeti bırakta
ınsanların düşüncelerıne katılmasanda saygı duy ıstersen
ayrıca şu nikinin anlamını senden başka bilen varmı bu forumda merak edıyorum,
"türkçü" arkadasım.

Mutezile 19-07-2009 07:49

thetre'dan:

Alıntı:

Ya ecdadımız pisi pisine can vermişse gerçek nedenini asla bilemedikleri savaşlarda?
Gerçek nedeni fütuhattır. Artık biliyorsunuz.

Kuran'da Ganaim ayetlerini araştırırsanız mevzu bütünüyle berraklaşır.

Kore savaşı (Nato'ya girmek adına yapılan bir dangalaklık); Kıbrıs savaşı (Meşru müdafaa) ve kurtuluş harbi dışındaki savaşların tamamı fütuhat düşüncesiyle yapılmıştır.

Kaynağını İslamdan alması kadar doğal ne olabilir?

Aynı soruyu 12 yy'larda başlayan Haçlı seferlerine yönelttiğiniz takdirde Din altyapılı cevaplar dışında ne alacağınızı düşünüyorsunuz.?

Mutezile 19-07-2009 07:55

Şu cümlenizi ne yazık ki geç okudum; yoksa size yanıt da yazmazdım:

theatre'den:

Alıntı:

Bu ve başka topic altında yazışan, sinirlenen ve sinirlendikçe klavyeyi silaha çeviren sevgili dostlar. Yazdığınız her mesaj Moderatörler tarafından -belki en fazla bir gün gecikme ile- okunuyor. Özel de yazışmıyorsunuz. Lütfen birbirimize karşı daha ılıman bir dil kullanalım.

Zaten farklı görüşte olduğumuz ortada, değil mi? Gerçekten karşınızdakini ikna edeceğinizi mi bekliyorsunuz burada? O en zoru, onu başarmak.... Siz kolayıyla yetinin: Kendinizi ve düşüncelerinizi kırıp dökmeden, kalp kırmadan anlatın.

Vazo kırılmadan kelime edeyim dedim:)

theatre 19-07-2009 12:42

Sevgili Mutezile,

İşte bütün mesele de bu..

Anadolu insanı daha doğar doğmaz güdülenmeye başar..

Birileri kendi doğruları ile insanları sürekli güdüler.

O nedenle karşısındaki insanın ne dediğini okumadan anlamadan dinlemeden; ağızlar,diller,eller beyni sürekli kasıp kavuran güdüleri kusar.

Avrupa'da bir tartışma veya bir sohbette insanlar karşısındakinin ne demek istediğini iyice anlamak için dinler..

Anlayamadığı zaman anlamak için sorular sorar..

Biz de ise beyinler güdülendiği için karşıdaki ne derse desin,isterse ağzı ile kuş tutsun boş.

Ayrıca ganaim "yem" dir.

Savaşların gerçek nedeni olamaz.

Şimi niye "ganaim" uğruna savaşmıyorlar?

boğaziçi 19-07-2009 15:15

Çok şanlı bir tarihimiz var.

Tarihçiler öyle diyor..

İnsanlığa sanırım bir de katkımız olmuş.

Yoğurt..

Bir de her din ve her milletle savaş(tırıl)mışız.

Müslümanlar:Araplar,İranlılar,Mısırlılar,Cezayirli ler,Falan ve Filan oğulları kısaca hepsi..

Hristiyanlar:İspanyollar,İtalyanlar,Rumlar,Ermenil er,İngilizler,Fransızlar,Ruslar öbürleri ile birlikte vay be onların da hepsi..

Kendi ırkdaşlarımızla:Türkmenler,Azeriler,Aleviler,Kürtl er vay be, hepsi..

Şimdi soru şu:

Biz Türkler hangi din ve hangi milletlerle savaş(tırıl)madık?

..................

----------------
sayin tiyatro,simdi siz tarihi degerlendirmelerde bulunmussunuz..tesekkur ederim,bu degerlendirmelerinizle aydinlanmis olduk...

Neferkamin Anu 19-07-2009 15:55

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198336)
Tarihimİz çok şanlı..

Tarihçimisiniz siz.
Çok rahat , torbadan çek salla yapınca insanın aklına gelen bu.

nogada 19-07-2009 16:49

Alıntı:

BRACHYCEPHAL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198394)

O yüzden rahat olun.

:D haklısınız sayın BRACHYCEPHAL sanırım yeni bir peygamberle karşı karşıyayız :D

Yahu anlamadım gitti hep acaip yorumlar,hep tuhaf düşünceler,yanlış anlatmalar,anlamsız kelime tekrarları...

Sahi ne oluyor ya burda :D

theatre 19-07-2009 17:22

Vay be..

Güya buğün herşeye "by by" demeye niyetlenmiştim.

Neyse..

Hiç olmazsa bu başlığa "by by"..

Neferkamin Anu 19-07-2009 21:55

Alıntı:

che21´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203510)
Brachycephal
bu ırkçı kokuşmuş kafatasçı zihniyeti bırakta
ınsanların düşüncelerıne katılmasanda saygı duy ıstersen
ayrıca şu nikinin anlamını senden başka bilen varmı bu forumda merak edıyorum,
"türkçü" arkadasım.

Neo-Emperyalizmden kendilerine çıkar sağlamayı amaç edinmiş mültecilere niye saygı göstersin.Varmı böyle bir dünya, varsa söyle bizde aynısını yapalım.

AYATA 20-07-2009 08:51

Savaş İnsanın doğasında var, ne yazıkki bu bir gerçek...belki evrimin ileri safhalarında bu dürtü insanın doğasının dışına çıkar....İnsanın doğasında olandan Türk'ü dışlamaya çalışmak niçin.....Bilinen tarihler boyunca dünyanın en değerli topraklarını kendine vatan edinmiş ve bu topraklarda asla rahat bırakılmamış ve bırakılmayacak olan Türk ulusunun savaşçı yapısını, vatan sevgisini ve vatan için kendi feda etme yetisini silmeye çalışmak ve bu özelliği küçümseyerek eleştirmek neye hizmet eder....sorun bu aslında....
Sayın Mutezile nin tespitlerine bir ölçüde katılıyorum...evet bu millet şan için savaştırılmıştır, din için savaştırılmıştır ve hatta koca bir imparatorluk servetini savaş sonucu elde ettiği ganimetlere bağlamış asla üretim amacı gütmemiştir, sanayileşemediği içinde tarihin sayfalarına gömülmüştür.....Ama kendi hakkını savunmak içinde savaşmak zorunda kalmıştır, yok olmamak içinde savaşmak zorunda kalmıştır.....tarih boyunca gelmiş geçmiş, tüm uluslarda olduğu gibi...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:26 .