Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Bir iğne ustasız olamaz, bir köy muhtarsız olamaz... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11118)

sedatsert 08-07-2009 11:12

Bir iğne ustasız olamaz, bir köy muhtarsız olamaz...

Fiil, failsiz olmaz.
Sanat, sanatkarsız olmaz.

- Zehirli bir böceğin eliyle, bize balı yediren,
- elsiz bir böceğin eliyle bize ipeği giydiren,
- her ihtiyacımızı vakti saatinde yerine getiren,
- en aciz mahlukunu, en iyi besleyen, (yeni doğan yavrulara, memeler musluğu ile en latif gıda olan sütü veren, ayrıca anne şefkatini de yardımcı gönderen)
sonsuz merhamet ve bağış sahibi, bizi başıboş bırakıp, kendisini, iman ile tanıyıp, ibadet ile ona sevdiren kullarını ebedi cennetine almayıp, kendisine isyan ve küfür ile mukabele edenlerede ebedi cehennemine atmaması, hikmet ve adalete ne kadar zıttır.

En el hak 08-07-2009 11:20

sedat bey,

bu kısa açıklamanız için yeni bir topic açmanız şartmıydı??

K.C. 08-07-2009 11:41

Alıntı:

sedatsert´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199298)
Fiil, failsiz olmaz.

http://www.akgenclikankara.org/images/afrika_2.jpg
Alıntı:

http://www.picscrea.com/data/media/1...erden_fark.jpg
Alıntı:

- en aciz mahlukunu, en iyi besleyen,
http://img303.imageshack.us/img303/6369/afrika5et.jpg
Alıntı:

(yeni doğan yavrulara, memeler musluğu ile en latif gıda olan sütü veren,
http://images.habervitrini.com/devam...rg/f4b0692.jpg
http://www.mustafamumcu.com/resimler/afrika_1.jpg
Alıntı:

ayrıca anne şefkatini de yardımcı gönderen)

sonsuz merhamet ve bağış sahibi,
http://1.bp.blogspot.com/_MTMNLzM45F...00/afrika5.jpg
Alıntı:

bizi başıboş bırakıp, kendisini, iman ile tanıyıp, ibadet ile ona sevdiren kullarını ebedi cennetine almayıp, kendisine isyan ve küfür ile mukabele edenlerede ebedi cehennemine atmaması, hikmet ve adalete ne kadar zıttır.

Yergin 08-07-2009 13:00

Merhabalar,

Afrika ile ilgili, belgeselleri izlemenizi tavsiye ederim. Belgeselleri izledikten sonra, hayvanları günün 24 saati kameralarla izleyip orada yatıp kalkan bazı kişilerin orada nasıl yaşadıklarını düşünmenizi tavsiye ederim. Oradaki aç insanların suçlusu insanlardır. Düşünsenize, koyduğunuz resimi çeken bir yabancı, tüm dünya bunu izliyor, görüyor, açlık var diyor, insanlık öldümü diyor, ama oradaki insanlar hala AÇ kalmaya devam ediyor...

Sömürmek bu, oradaki insanların gözlerinin açılmasını engellemek. Tıpkı bilmem kaç senedir Güneydoğu da pkk nın olması gibi...

Saygılar

Afek 08-07-2009 13:05

Aklını risalelere vermiş insanların risaleden başka söyleyecek sözlerinin olmaması da ibret verici bir durum olsa gerek .
Sedatsert in diğer yazılarına da baktım son açtığı ve kilitlenen başlığına da
hepsi risalelerden alıntı.

Kendisinin eklediği herhangi birşey yok . Günümüz türkçesine bazı kelimelerini çevirmekten başka ki bunda da pek başarılı olduğunu söyleyemiyeceğim.

Bu şu demek oluyor heralde ben risaleden alıntı yapıyorum işte Said RADIYALLAHU ANH "sahabe ünvanıdır ama bi mahsuru yok ":)böyle demiş sizi şimdi ters köşe yapsın da görün .

Ama halihazırdaki durum bunun tam tersini bizlere göstermekte.

Bununla birlikte yazılarının itibar göreceği hiç eleştirilmeden alkışlanacağı kurani bir huşu ile okunacağı ve tasdik edileceği bi adres vereyim orda devam et risale sohbetlerine ...:)

Fena ve fani bir adamın söylediği baki bir sözle bu bahsi kapatalım
"Gündüz vakti gözünü kapayan yalnız kendine gece yapar ".

Buyur iyi uyumalar
www.risaleforum.com

barudi 08-07-2009 13:16

Alıntı:

Afek´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199332)
Bu şu demek oluyor heralde ben risaleden alıntı yapıyorum işte Said RADIYALLAHU ANH "sahabe ünvanıdır ama bi mahsuru yok "

bir düzeltme yapalim burda, bu sahabe ünvani degildir, anlami ise; "Allah ondan Razi olsun" demektir. Yani sahabe ile ilgisi yok, Islam dini icin caba gösterip ve iyilikleri ile anilan her kisi icin kullanilabilinen bir cümledir.

Radiyallahu Anh (Erkek sifati)
Radiyallahu Anhuma (Kadin Sifati)

saygilar..

saroz 08-07-2009 13:23

K.C. çok güzel bir yanıt vermiş.

ek olarak geçmişteki canlı türlerinin %99 unun türlerinin tükenmesi, tanrının eksiksiz verdiği besinler ve ek olarak anne şefkati ile bir çelişkisi varmı acaba diye sorsam?

unbe 08-07-2009 13:24

sedatsert yine konuyu attı ortaya ortadan yok oldu....

Afek 08-07-2009 13:25

Değildir barudi bu ünvanlar sıfatlar öyle her önüne gelene karıştırılarak söyleneek sözler değildir.

MUHAMMED için :aleyhissalatü vesselam
DİĞER PEYGAMBERLER İÇİN: aleyhisselam
SAHABELER İÇİN :radıyallahu anh
ALİMLER İÇİN : rahmetullahi aleyh
TASAVVUF BÜYÜKLERİ İÇİN : kaddesellahu sirrahu denir

bu bir islami terbiyedir
Nasıl rahmetullahi aleyh(Allah ona rahmet etsin)i SAHABELER İÇİN DEMİYORSAn

ONLARAR İÇİN KULLANILAN ve adeta BİR SIFAT bir SİMGE bir ÜNVAN olmuş islami literatüre göre bu kutsal kelimeleri de alim şeyh için diyemezsin .Onlar için de ayrı anılınca söylenesi sözler vardır yukarıda yazdığım.

saroz 08-07-2009 13:27

aklınca propaganda yapıp sevap kapıyor, kıs günün karı olsa gerek:)))

placebo 08-07-2009 15:47

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199331)
Oradaki aç insanların suçlusu insanlardır.

İşinize gelmedimi insanların suçu..O zaman Allahınız neden içerisindekilerle beraber daha merhametli ve adil bir sistem yaratmadı?

Şimdi siz Africada açlık,susuzluk ve acı çekerek ölen bebekler vasıtasıyla Allah bizleri deniyor da diyebilirsiniz.Bakalım yardım edecekler mi etmeyecekler mi diye bizleri sınamakta?Peki bu deney sonucunda cehenneme gidecek kimler olacaklardır?..Mesela siz hiç Afrika'da ki açlara yardım ettiniz mi? veya bu işe yeltendiniz mi güne kadar?.Eğer etmediyseniz Allah sizin için bir ceza düşünüyor mudur?

Sonra, şu perişanlıkla denenen bebeklerin suçu nedir?Allah bu kadar mı merhametsizdir, bizlerin sadece cennete mi cehenneme mi gideceğini sınayabilmek için çoluk çocuğu telef etsin?

sedatsert 08-07-2009 16:41

Allah yeryüzü sofrasına, her mahluka yetecek nimetini sermiştir. Bir takım zalimlerin, o nimetlere erişimi konusunda, insanların önüne engeller koymalarının günahını, Allaha nasıl yüklersiniz.
Elbetteki, insan olarak hepimiz imtihandayız. Birilerinin obozit hastalığından telef olduğu günümüzde, "nimet azlığı" ndan söz etmek, insafsızlıktır. Allah, yarattığı nimetlerin adil paylaşımı için, kanunlar koymuş, kurallar vaz etmiş. "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" demiş.
Yeryüzü, şu iletişim asrında bir şehrin mahalleleri mesabesine dönüşmüş. Hiç bir mazeret, o açlıktan ölenlerin vebalini bizden alamaz.
Sorumluluk tamamen biz zalim insanlara aittir.
Ancak;
Benim bu topic teki vermek istediğim mesajı alamamış olan arkadaşlar, sırf muhalefet saikiyle, laf ebeliği ve cerbeze yapmışlar.
Bana şunun cevabını verebilirmisiniz :

Yeni doğum yapan, gerek insani, gerekse hayvani validelerin sinesine takılan memeler musluğuna, doğan yavruya tam lazım olduğu anda, ve o yavrunun ihtiyaç duyduğu özellikteki "süt" nimetini KİM veriyor?
Annemi düşünüp hazırlıyor?
Ne olduğu belirsiz kör, sağır, akılsız Tabiat denilen şeymi veriyor?
KİM veriyor?
Bunun cevabını versinler bakalım.
Yoksa tesadüfenmi bu "süt", tam gerektiği anda ve gerektiği kimyasal bileşimde geliyor.
Biraz insaf, biraz vicdan....

milomanara 08-07-2009 16:54

Üff, yine bu eski saatçi meselesi. Saat varsa saatçi de vardır...

Bin defa anlattık, tasarlanmış objelerin kendilerinden daha karmaşık bir tasarımcısı vardır, tanrı bizi tasarladıysa onu kim tasarladı diye...

Canlılar tasarlanmamıştır, canlıları kör saatçi(doğal seçilim) bugüne getirmiştir.

Tasarlanmış olsaydı insanda olmaması gereken kısımları aşağıdaki konuda tartışmıştık:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10041

Ve yine tasarlanmış olsaydı, nasıl bir hasta tasarımcının aşağıdaki sapık canlıları tasarlayacağını tartışmıştık:

https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10555
https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=188904
Bu defalarca yerden yere vurulmuş, tutar tarafı kalmamış tasarımcı hikayesiyle mi geliyorsunuz karşımıza. Yahu, bir tane de kendi fikri olan, dinci zırvalarından başka bir önermeyle gelecek adam yok mu aranızda?

K.C. 08-07-2009 17:05

"İyilik de kötülük de Allahtandır" ayeti varken, Afrika'daki susuzlara yağmur yağdırmayan Allah'ı savunmak biraz garip değil mi?

Allah bizzat kur'an'da "ben yapıyorum" derken, "yok sen yapmazsın böyle şeyler, biz insanların suçudur bu, yağmur yağdırmayı öğrenmekte geciktik biraz, epeyce yavru telef oldu ama yağmuru yağdıramamak senin değil, bizim suçumuz" demekte ısrar etmek garip.

saroz 08-07-2009 17:16

Ayrıca insanlar daha ortada yokken kaybolan türleri nasıl açıklayacaksınız???

her türlü besin yeterli ise türlerin yok olmaması gerekmezmi??

Ayrıca süte ve memeye bakıp allah vardır demek, bu yüzyıl da biraz abes kaçmıyormu??

bilim insanları tek bir hücreden yeni canlı ve organ yaratabiliyorlar artık.

vartor 08-07-2009 17:39

Her canliya verdigine gore, kusun da sutu varmis megerse; ben de simdiye kadar hani sofrada kusun sutu eksikti diye yapilan methiyenin, abartili oldugunu saniyordum. Demek bazi sofralarda o da olabilimis.
Allah diye adlandirdiginiz peri masali kahramanina, her turlu olayin tasarimcisi olarak goruyorsaniz, dunyadaki haksizliklara da onun sebep olduguna inanmaniz gerekir. Zaten sozde indirdigi kitapta acikca bastan yaratirim cehennemlikleri demiyor mu? Yaratip ortaya sal sen bunlari, sonra don dolas ben yapmadim de, olacak sey mi yani?
Insanligin ac kalmasinin sebebi, yine din sayesinde uyutulup, bir kisim insanin masallarla kandirilarak haklarinin tecavuz edilmesine sessiz kalmalarindandir. Ac gozluler her zaman olacaktir, ve belki de ilerlemeye neden de budur ama, insan beyni, bilgi sayesinde gorus acisi genisledikce, bir umit var derim ben.

saroz 08-07-2009 17:47

Vartor dostum söylediklerine katılmakla birlikte bir noktada itirazım var. o da açgözlülerin her zaman olacağı cümleniz.

insanlar doğuştan açgözlü değil, çevresel etkenler, travmalarla açgözlü insan yaratıyor.

yani açgözlü sistem ortadan kalkıp yerine sanatın, sporun, bilginin ve paylaşmanın değer kazandığı bir çevre oluşturulduğunda açgözlülük de prim yapamayacağından, körelecek ve yok olacaktır diye düşünüyorum:)

ozgur_beyin 08-07-2009 17:57

yahu ben bu usta mantığın anlamıyorum herşeyin bir ustası varsa allah ustasız nasıl oldu.
meryeme yapılan ÜFLEMEYLEMİ OLDU

Yergin 08-07-2009 18:22

Alıntı:

placebo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199382)
İşinize gelmedimi insanların suçu..O zaman Allahınız neden içerisindekilerle beraber daha merhametli ve adil bir sistem yaratmadı?

Şimdi siz Africada açlık,susuzluk ve acı çekerek ölen bebekler vasıtasıyla Allah bizleri deniyor da diyebilirsiniz.Bakalım yardım edecekler mi etmeyecekler mi diye bizleri sınamakta?Peki bu deney sonucunda cehenneme gidecek kimler olacaklardır?..Mesela siz hiç Afrika'da ki açlara yardım ettiniz mi? veya bu işe yeltendiniz mi güne kadar?.Eğer etmediyseniz Allah sizin için bir ceza düşünüyor mudur?

Sonra, şu perişanlıkla denenen bebeklerin suçu nedir?Allah bu kadar mı merhametsizdir, bizlerin sadece cennete mi cehenneme mi gideceğini sınayabilmek için çoluk çocuğu telef etsin?

Sayın placebo,

Ney benim işime gelmedi de bunu söylediniz anlam veremedim. Dünyada yaşayan insanlar yani bizler suçlusuyuz, bu dünyanın böyle olmasında. Küresel krizde de, küresel ısınmada da, vs. vs.

Ben mesajımda dinle ilgili birşey yazmadım ama siz beni dinle ilgili birşeyler yazmışım gibi değerlendirmişsiniz. Yani ben ateist olsaydım ve yine Afrika'da ki durumun suçlusu insanlardır deseydim, yine tepki gösterirmiydiniz? Sanırım hayır.

Ayrıca, söylemek olmaz ama ben elimden geldiğinde her ay yardım kuruluşlarına bağışta bulunmaya çalışıyorum maaşımdan.

Ön yargılı bakışlarımızı üzerimizden atmak dileğiyle

Saygılar

Yergin 08-07-2009 18:28

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199408)
"İyilik de kötülük de Allahtandır" ayeti varken, Afrika'daki susuzlara yağmur yağdırmayan Allah'ı savunmak biraz garip değil mi?

Allah bizzat kur'an'da "ben yapıyorum" derken, "yok sen yapmazsın böyle şeyler, biz insanların suçudur bu, yağmur yağdırmayı öğrenmekte geciktik biraz, epeyce yavru telef oldu ama yağmuru yağdıramamak senin değil, bizim suçumuz" demekte ısrar etmek garip.

Tek yağmur yağmayan yer Afrika'mı? Afrika'nın bugün ki durumu susuzluktan mı kaynaklanıyor? Konuyu kilitlemiştiniz, size özel mesaj ile gönderdim, izahım için teşekkür ettiniz konuyu tekrar açtınız cevabımı yazabilmem için. Şimdi aynı şeyleri söyleminizi anlam veremiyorum açıkcası...

Bugün bu aç dediğiniz ülkelerde kaç tane BÜYÜK firmanın fabrikası var, kaç tane BÜYÜK firma burada ucuz işçilikle insanları çalıştırıyor. Kaç tanesi ÖZGÜR bir ülke? Kaç tanesi Fransa'nın, İngiltere'nin sömürgesi altında?

Sizin, körü körüne inanmak yerine araştırıp, incelemeniz buysa, söylenecek söz kalmıyor malesef...

Saygılar

K.C. 08-07-2009 19:28

Sayın EnvyMe,
Doğru, kilitlenen başlığa cevap yazamadığınız için başlığı açtım. İzahınız için teşekkür etmiş olmam sizinle aynı fikirde olduğum anlamına gelmiyor ki. Farklı fikirde olsak da kendimizi ifade edebilmek için buradayız.

Sizin olaya yaklaştığınız yer farklı, benimki farklı. Olaya Ekonomi, sömürgecilik, ucuz işçilik penceresinden bakanlar olabileceği gibi (ki eminim Dilaver de bu kısımdan müdahil olabilir konuya) başlık sahibinin Said çarpıtmalarını dinsel, inanç penceresinden bakıp irdeleyenler de çıkacaktır.

Ben ikinci pencereyi seçtim. Olayın salt ekonomik olduğunu düşünmüyorum. Coğrafyası, konumu da önemli bence.
Kişi başına düşen günlük su miktarının 2.5 bardak olduğu bir coğrafyada iş gücünün sömürülmesinden daha vahim bir hayatta kalma savaşı varmış gibi geliyor bana.

frodo 08-07-2009 20:00

Alıntı:

Ben ikinci pencereyi seçtim. Olayın salt ekonomik olduğunu düşünmüyorum. Coğrafyası, konumu da önemli bence.
Kişi başına düşen günlük su miktarının 2.5 bardak olduğu bir coğrafyada iş gücünün sömürülmesinden daha vahim bir hayatta kalma savaşı varmış gibi geliyor bana.
Dünyanın her bölgesinin insanlara eşit olanaklar sunduğunu düşünmek çok ilginç gerçekten sevgili K.C

Başlık sahibinin "Allah yeryüzü sofrasına, her mahluka yetecek nimetini sermiştir." ifadesi çok açık biçimde inancın getirdiği saflıktan kaynaklanmaktadır. Bu ifadeyi örneğin gözü dönmüş İspanyol sömürgecilerle karşılaşan İnka toplumuna söyleseniz muhtemelen dayak yerdiniz. Çünkü onların yaşadığı coğrafyada ne evcilleştirilip gücünden faydalanabileceğiniz büyükbaş hayvanlar, ne de protein bakımından zengin buğday yoktu. Sadece bu iki unsur bile, bir uygarlığın daha fazla nüfus barındırmasını, kentlileşmesini, güçlenmesini bazı coğrafyalarda sağlayıp bazı coğrafyalarda sınırlayarak güç dengesini bozar.

Dünya üzerinde yaşayanlara eşit koşullar sunmaz sunması da mümkün değildir. Bu anlamda da inanılan Allah da adil olamaz. Sahra'da hayat savaşı veren bir toplumla verimli topraklarda gelişen uygarlıkların aynı adillikten yararlandığı söylenebilir mi ?

Yergin 08-07-2009 20:30

Sayın frodo,

Etme bulma dünyasında yaşıyoruz. Bugün bolluk içinde olanlar yarında bolluk içinde olacakları anlamına gelmez. Önemli olan, bolluk içinde olanın bunun kıymetini bilmesi, olmayana yani ihtiyacı olanla bunu paylaşabilmesi.

Ne kadar doğru bir hikaye bilemiyorum ama çok güzel birşey aktarıyor. Hikaye şu şekilde,
Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'un fethinden sonra halk gibi giyinip halk arasına karışmış. Pazara gidip alışveriş yapmak istemiş. Bir satıcıdan peynir almış, parasını verdikten sonra o satıcı da yumurta da olduğunu görünce yumurta da almak istemiş, ama satıcı demiş ki, peynirin parası bugünlük bana yeter, yandaki komşum henüz satış yapamadı yumurtayı ondan alın demiş. Fatih Sultan, ona gitmiş ondan yumurta almış, sonra oradan süt te almak istemiş, satıcı bir önceki satıcı gibi efendi şu komşum henüz satış yapamadı ondan alın bu bana bugünlük yeter demiş. Bugün bunu hangi satıcı yapar veya yapıyor? Nereden nereye gelmişiz. Sayın Dilaver daha iyi açıklar sanırım bunu ama bugün sektörlerde çok para kazanma dönemi bitti. Kıymet bilme zamanındayız şu an.

Dünya, üzerinde yaşayanlara eşit koşullar sunmaz denilebilir. Ama bence bu Allah'ın adil olmadığı anlamına gelmez. Adilliği bu dünya ile değerlendirmek bence yanlış.

Saygılar

frodo 08-07-2009 20:49

Sevgili envyme,

Dünyanın bu günkü duruma benzeyen koşulları sunması aşağı yukarı son buzul döneminden beri mevcut. Ve şu ya da bu nedenle coğrafik koşulların elverişsiz olduğu yerlerde de insanlar yaşıyor. Bu anlamda eğer Allah insanları zorlukla sınıyorsa oldukça uzun bir süre geçmiş.

Koşulların değişip bu gün yoklukla sınanan bölgeler yarının cenneti bile olsa örneğin besili bir beyaz elin içerisinde kaybolmuş küçük çocuğun kuru elleri için bir anlamı olur mu ?

Elbette bu gün açısından bakarsak (teknolojideki gelişim, ulaşım haberleşme olanaklarının inanılmaz gelişmesi v.b) yaşananlar uygarlık yarılmasının ve bu yarılmanın getirdiği utancın fotoğraflarıdır. (Dünyanın en zengin 500 kişisinin mal varlığı toplamı neredeyse dünya nüfüsunun 1/3'ünün mal varlığından fazladır). Ama unutmayalım ki tarihsel bir perspektifle bakarsak dünyadaki nüfus dağılımı ve verimli topraklar açısından oldukça eşitsiz bir sonuçla karşılaşırız. Bu kimsenin suçu değildir. Suçlayabileceğimiz bir "insanlık" kavramı da yoktur ortada.

Son derece verimsiz topraklarda yaşamaya çalışan ve o coğrafya ile uyum göstermeyi başarmış Aborjinleri düşünün. Sadece toplayıcılık ve avcılıkla geçinmeye çalıştıkları bir adaya hapsolmuş gibiler. Onlar bunu yaşarken örneğin 16.yy da kiraz evcilleştirilip damak zevkimize hitap etmeye başlamıştı.

Onun için bu türden Allah'a güzellemeler yapmaya çalışan "neylerse güzel eyler" türü başlıklar inancın getirdiği kesif bir saflıktan başka bir şey değildir.

placebo 08-07-2009 22:41

Alıntı EnvyMe;199428]Sayın placebo,

Dünyada yaşayan insanlar yani bizler suçlusuyuz, bu dünyanın böyle olmasında. Küresel krizde de, küresel ısınmada da, vs. vs.

Ben mesajımda dinle ilgili birşey yazmadım ama siz beni dinle ilgili birşeyler yazmışım gibi değerlendirmişsiniz.

Şimdi de dine girmek istemiyorsunuz.Bazen istiyor, bazen istemiyorsunuz.Siz istemediniz ben istedim müsaade varsa.Müslüman değilmisiniz?..Amacım böyle sefil bir sistemde insanların neye göre sınandıklarını bir müslümandan öğrenmek?Allah bununla neyi denemek istemiş olabilir?Cevap verirseniz sevinirim..

Yani ben ateist olsaydım ve yine Afrika'da ki durumun suçlusu insanlardır deseydim, yine tepki gösterirmiydiniz? Sanırım hayır.

Tabii ki hayır.Çünkü kitabınız,tabunuz ve içerisine girecek bir kalıbınız olmazdı..

Ayrıca, söylemek olmaz ama ben elimden geldiğinde her ay yardım kuruluşlarına bağışta bulunmaya çalışıyorum maaşımdan.

Hepimiz çeşitli yardım kuruluşlarına veya kişilere yardım etmeye çalışıyoruz bir şekilde..Ateistlerde yardımseverlerdir,hem de karşılık beklemeksizin..

-InVi- 09-07-2009 05:00

Sn EnvyMe,
durum su ki siz bugün sadece "allah yoktur" deseniz, konumunuz ve tüm iyi niyetleriniz farkli bir göz ile bakilip, ona göre degerlendirilecek.....tabiri caizse "aydinlanmis" "zehrinden arinmis" birisi olarak kabul edilceksiniz....burada iki tercihiniz var, küfre düsmeksizin sizden farkli olan insanlarin , insani tavir sergileyebildiginiz icin, sayginligini hak etmeniz.....veya kendini nihayetinde sirf bir beyan ile dinsiz / allahsiz kabul eden, sözüm ona aydin, demokrat ve zehirlerden arinmis insanlarin, sizinde sirf bu tür bir beyaninizdan sonra, onlarca "kendilerini kabul ettikleri gibi kabul edilmeniz"......

Afrika'nin büyük kismi zengin yer alti kaynaklari ile dolu, ama onu isletmek icin, öncelikle "kul hakki yemeyen" insanlara ihtiyaci var, bir "mümin" kul hakki yer mi ?
Afrikayi sömürüp ac birakan zihniyet'in ne kadari allah'in tevhidine teslim olanlarca yapilmis.....
burada tanrisiz ve anti-muhammedci arkadaslar, sizinle ikili oynuyor, allah yokmuscasina yasamasini gerektigine vurgu yapilirken, madem allah yok, o zaman siz ne yaptiniz afrikanin daha adil , zengin ve mutlu bir kita olmasi icin sorusu sorulmasin diye, topu size atiyorlar.....halbuki onlarin yapmasi gereken o degil, onlarin yapmasi gereken, madem allah yok o zaman bu isi biz cözmeliyiz olmali....ama onlar hala yokluluguna kesin kanaat getirdikleri allah'a hesap kesmekten sevk aliyorlar.....

sizi bilmem ama benim iman ettigim allah,
zengini malindan, zalimi zülmünden, insan olani aklindan , fakiri de sabri'dan sorumlu tutuyor....

brakisefalp 09-07-2009 08:08

Alıntı:

sedatsert´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199298)
Fiil, failsiz olmaz.

- en aciz mahlukunu, en iyi besleyen, (yeni doğan yavrulara, memeler musluğu ile en latif gıda olan sütü veren, ayrıca anne şefkatini de yardımcı gönderen)
sonsuz merhamet ve bağış sahibi, bizi başıboş bırakıp, kendisini, iman ile tanıyıp, ibadet ile ona sevdiren kullarını ebedi cennetine almayıp, kendisine isyan ve küfür ile mukabele edenlerede ebedi cehennemine atmaması, hikmet ve adalete ne kadar zıttır.

http://www.concurringopinions.com/archives/hunger.jpg
http://www.thecornerreport.com/media...ng%20child.jpg
http://media.nowpublic.net/images//b...f6f04f971b.jpg
http://maramenasyka.files.wordpress....rving_baby.jpg
http://www.ueog.org/images/Starving_Children.jpg

Şimdi bu resimlere dikkatlice bak müslüman. Mümkünse çerçeveletip duvarına as. İşte Allah'ının marifetleri.

Şimdi söyle bana, hani nerde senin zehirli bir böceğin eliyle, bize balı yediren Allah'ın ? Afrikada'ki çocuklar balı bilirler mi acaba ?

Hani nerede senin her ihtiyacımızı vakti saatinde yerine getiren Allah'ın ?

Nerede senin sonsuz merhamet ve bağış sahibi Allah'ın ?

Niye bu çocuklardan o sonsuz rahmetini esirgemiş ?

Bana ibadet etsinler diye megolamanca aynı zamanda ezikçe bir içgüdü ile insanı yarattığı söylenen Allah'ınız acaba televizyonunun başına geçip Azrail'le Afrika'da daha kaç tane çocuğun açlıktan öleceğine bahse mi giriyor ? BBG evi gibi bir dünya yaratıp bizi izlerken, savaşlarımızı, katliamlarımızı izlerken zevk mi alıyor ? Cam fanusta karınca besleyen yaramaz çocuk gibi bizler açlıktan perişan olurken, savaşlarda ölürken, hastalıklarda can verirken sizin allahınız kaç tane insanı cehenneme yollayıp, nasıl cezalandıracağının hayallerini mi kuruyor ? Afrikada'ki aç çocuğun neyini sınav yapacaksın ? Sınav şartları niye İsviçreli bir çocuk ve Afrikalı bir çocuk için eşit değil ? Allah sırf 5 vakit eğilip bükülüp ibadet edelim diye bizleri yaratmışsa onun bu egosu onu yaratıcı mı yapar, yoksa şımarık bir çocuk mu?

Kabul edin. Allah'ınız hatalı. Sistemi yürümüyor. Onun adaleti yok. Ortada ne verdiği bal, ne giydirdiği ipek kıyafet ne de her ihtiyacımıza koşan melekleri var. O varsa eğer, egosunun esiri, megolaman bir zorbadan başka bir şey değil.

barudi 09-07-2009 08:28

Alıntı:

BRACHYCEPHAL´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199610)

Şimdi bu resimlere dikkatlice bak müslüman. Mümkünse çerçeveletip duvarına as. İşte Allah'ının marifetleri.

cevap vermeden önce senin bilimsel aciklamani alalim, eger (hasa) Allah yok ise bu insanlar neden ac?

brakisefalp 09-07-2009 08:42

Alıntı:

barudi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199614)
cevap vermeden önce senin bilimsel aciklamani alalim, eger (hasa) Allah yok ise bu insanlar neden ac?

Bakıyorum din kardeşine yardıma yetiştin hemen. Afferin, örnek müslüman.

Allah'ın varlığını iddia edenler sizsiniz, bir şeyleri kanıtlaması gerekenler de sizlersiniz. Sen önce Allah varsa bu insanlar niye açı bir anlat abine, sonra Allah yoksa bu insanlar niye aça gelir konu, rahat ol.

barudi 09-07-2009 08:46

benim yazacaklarim sana agir gelebilir, istersen önce sen buyur..

Yergin 09-07-2009 09:03

Milyar dolarları olan bir iş adamının hasta çocuğunu iyileştirememesi nasıl bir şey acaba sayın Brachycephal?

Sayın InVi güzel bir cevap vermişsiniz. Herşeyi inanmadıkları Allah'a bağlıyorlar. Kısır bir döngü sanırım...

Saygılar

frodo 09-07-2009 10:50

Envyme zamanda geriye yolculuk yap. 1000 yıl öncesine mesela. Basit bir örnek vermiştim Aborjinler'le ilgili.

Milyar dolarları olan insanlar yok. Ancak imparatorlar ve hanedanlar zengin. Ama onların da Aborjin'lerden haberi yok. henüz Avustralya diye bir yer bilinmiyor.

Soru şu Aborgin'lerin dünya nimetlerinden eşitce yararlanamamasının suçu kime ait ?

Bu örnekleri vermemin nedeni başlıktaki Allah'a güzellemelerin yanlışlığını vurgulamak içindir.

K.C. 09-07-2009 11:11

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199622)
Milyar dolarları olan bir iş adamının hasta çocuğunu iyileştirememesi nasıl bir şey acaba

İslam inancına göre böyle bir şey, yani iyileştirememe söz konusu olmamalı. Çünkü Allah her ne hastalık indirmişse onun devasını da indirmiştir.

Fasil : TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ
Konu : Tedavinin Cevazı
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Şafi-i Kerim Allah Teala Hazretleri, her ne hastalık indirmişse onun devasını da indirmiştir." (Ebu Davud ve Tirmizi`de şu ziyade var: "Tek bir hastalığın ilacı yoktur" dedi. Kendisine: "O hangi hastalıktır?" diye soruldu da: "İhtiyarlık!" cevabını verdi.")
HadisNo : 3979

barudi 09-07-2009 11:18

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199647)
İslam inancına göre böyle bir şey, yani iyileştirememe söz konusu olmamalı. Çünkü Allah her ne hastalık indirmişse onun devasını da indirmiştir.

Fasil : TIBB VE RUKYE BÖLÜMÜ
Konu : Tedavinin Cevazı
Ravi : Ebu Hüreyre
Hadis : Resulullah (sav) şöyle buyurmuştur: "Şafi-i Kerim Allah Teala Hazretleri, her ne hastalık indirmişse onun devasını da indirmiştir." (Ebu Davud ve Tirmizi`de şu ziyade var: "Tek bir hastalığın ilacı yoktur" dedi. Kendisine: "O hangi hastalıktır?" diye soruldu da: "İhtiyarlık!" cevabını verdi.")
HadisNo : 3979

Herseyin ilaci oldugu dogrudur, hadis de sahihtir. Ama ilacin ayagina gelecegi söz konusu degildir. Ve bir insanin da artik eceli yaklastiysa zaten ilac da fayda etmez.

bu hadisi hatirlatmaniz iyi oldu, baska bir hadis geldi aklima, ama nerede okudugumu suan hatirlayamiyorum. Kiyametin yaklastigi günlerde ölüme de care bulunacagi ile ilgiliydi. Zaten yukardaki hadiste de istisna ihtiyarlikta..
Fakat ölüme care bulunduktan kisa bir süte sonra kiyametin kopacagindan bahsediyordu.

K.C. 09-07-2009 11:23

Kaderci olunursa hiç bir hastalığın çaresi bulunmaz / bulunamaz.
Allah böyle takdir etmiş der, kaderinize de hastalığınıza da razı olursunuz.

Yine çare / deva varsa bu TIP bilimi sayesindedir. Din ilimi sayesinde değil.
İnsanın ortalama ömrü uzuyorsa Allah'ın takdiri sebebiyle değil, bilim sayesinde.

barudi 09-07-2009 11:36

Alıntı:

K.C.´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199652)
Kaderci olunursa hiç bir hastalığın çaresi bulunmaz / bulunamaz.
Allah böyle takdir etmiş der, kaderinize de hastalığınıza da razı olursunuz.

Yine çare / deva varsa bu TIP bilimi sayesindedir. Din ilimi sayesinde değil.
İnsanın ortalama ömrü uzuyorsa Allah'ın takdiri sebebiyle değil, bilim sayesinde.

peki ilac kullanip da ölenler hakkinda ne düsünüyorsunuz? yani ömürleri uzamayanlardan bahsediyorum..
Tamam bizde ilac kullaniyoruz yeri geldiginde, ama medeti ilactan beklemeyiz, Allah'tan bekleriz ilaci ise sifa niyetine iceriz. Eger ilac beni iyilestirecek diye düsünürsek zaten Allah'a sirk kosmus oluruz. Tabii bu bizim inancimiz.

Kaderci olmak icin bir örnek vereyim; Eger evlenmek isteniliyorsa, Allah karsima cikarir gibi düsünmek degildir maksat, arastirirsin kendine göre kafa dengini bulduktan sonrasi kaderdir, olumlu görüsme olursa niyet gercekelesir, olumsuz gecerse niyet gerceklesmez iste kader kismi buraya hitap eder. Yani insanoglunun da bir cabasi olmalidir.

saroz 09-07-2009 11:40

üstelik salgın hastalıkları tanrının cezası kabul ederler, çare arayanlarada tanrının cezasına karşı gelen dinsiz derler. ibn-i sina nın çalışmaları din adamlarınca engellenmiştir. hatta Gazzali ibn-i sina yı kafirlikle suçlamıştır.

İbn-i sina gerçek hocasının kendisinden 1400 yıl önce yaşamış Hipokrat olduğunu söyler.

çünkü dinciler herşeyi tanrıya bağlarlar. yağmurda allahın rahmetini, fırtına da deprem de ,yıldırım da allahın gazabını, zenginlikte fakirlikte, ölüm de hastalıkta allahın iradesini görür.

oysa bilim bunların tümünü sorgular ve hiçbirisinin doğaüstü bir iradeyle belirlenmediğini kendi içlerinde belli nedenleri, koşulları olduğunu saptar.

bulunan antibiyotikler ve diğer teknolojik gelişimler insan ömrünü uzatmıştır.

sedatsert 09-07-2009 12:02

Bana şunun cevabını verebilirmisiniz :

Yeni doğum yapan, gerek insani, gerekse hayvani validelerin sinesine takılan memeler musluğuna, doğan yavruya tam lazım olduğu anda, ve o yavrunun ihtiyaç duyduğu özellikteki "süt" nimetini KİM veriyor?
Annemi düşünüp hazırlıyor?
Ne olduğu belirsiz kör, sağır, akılsız Tabiat denilen şeymi veriyor?
KİM veriyor?
Bunun cevabını versinler bakalım.
Yoksa tesadüfenmi bu "süt", tam gerektiği anda ve gerektiği kimyasal bileşimde geliyor.

Hala bunun cevabını bekliyorum. Net....
Net cevap...

Yergin 09-07-2009 12:11

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199637)
Envyme zamanda geriye yolculuk yap. 1000 yıl öncesine mesela. Basit bir örnek vermiştim Aborjinler'le ilgili.

Milyar dolarları olan insanlar yok. Ancak imparatorlar ve hanedanlar zengin. Ama onların da Aborjin'lerden haberi yok. henüz Avustralya diye bir yer bilinmiyor.

Soru şu Aborgin'lerin dünya nimetlerinden eşitce yararlanamamasının suçu kime ait ?

Bu örnekleri vermemin nedeni başlıktaki Allah'a güzellemelerin yanlışlığını vurgulamak içindir.

Sayın frodo,

Dünya nimetlerinden eşitce yararlanamaması der iken neyi kastettiniz?
Bugün ki bizlerin sahip olduğu şeylere sahip olamamaları mı? Öyle ise iyi ki olmamışlar bence :) dert, sıkıntı çekilcek iş değil...

Her insanın isteği farklı olabilir, kimi azla yetinir kimi çokla bile yetinemez. Benim buradaki söylemek istediğim, Afrika ile ilgili resimler konulunca, oradaki olanlar hakkında bilmediğimiz çok şey var. Amaç bu insanları düşünmekse, bu buraya resimlerini koymakla olmaz. Hele birde, bakın Allah'ınızın adaletini görün demekle hiç olmaz. Diyen de kendisine ateistim demesin. Ülke olarak zaten hep böyleyiz. Bir şeyleri konuşur iken ağzımıza sakız olacak şeyleri alır çiğner çiğner dururuz. Çenemizde yorulmaz hani. Tartışırız ama bir arpa boyu ilerliyemeyiz.

Benim, bir müslüman olarak bu sitede hala durmamın sebebi, insanlık adına birlikte birşeyler yapabilmek, başarabilmek.

Saygılar

aydoe 09-07-2009 12:26

Prolaktin ve oksitosin
http://tr.wikipedia.org/wiki/Prolaktin

http://www.sagliksal.net/kadin-sagli...ormonlari.html

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:57 .