![]() |
Yasağı Kaldırın Lütfen!
Selam,
Sizlerden ricam düşüncelerime tahamül ve sevgi göstererek açmış olduğum ''Kadın İnsan mıdır?'' konusunu açın ve bu konuyu özgürce tartışalım. Sevgi... |
Ya Mehmetsalih bunun tartışılacak nesi var allasen.
İnsan bir canlı ve her eşeyli üreyen canlının eşi var ,ben insanmıyım diye sor kendine cevabı bıulacaksın. Seni doğuran insan değilse sende insan değilsindir. |
Sevgili Aydoe,
Kadının İnsan olup olmadığı tartışması mesele değildir. Bu sonsuz özgürlük tezimizle! çelişebilir. Bu yüzden saçma! bile olsa tahamülüne yönelmeliyiz. Benim İnsan tanımım yiyen, içen,... veya dikduran değildir. Melsele duygusalıkla ve iltifatlarla çözülemez. Neyse ben talebimi yaptım artık istediğinizi yapın. Önemli olan ''ikili terazisinde'' bulmak doğruyu. İyi-Kötü ikisi bilinmeden gerçek bilinmez. ''bu kitabı ikili olarak indirdik'' Sevgi... |
Sayın mehmetsalih ne demek istediğinizi anlayamıyorum,ne demek kadın insanmıdır.Çok saçma görüyorum bunu tartişmayı bile...
|
Bu fikri nası savunuyorlar acaba?Ben merak ettim açılsaydı keşke ama bu çok büyük bi yükümlülük almak olur.
|
Özür dilemek bir ERDEM dir.
"Kadın insan mıdır ?" diye bir başlık açabilme cesareti gösterebilen birisi, "böyle bir başlık açtığım için özür dilerim" (Özellikle de kadınlardan) diyebilme ERDEM i de gösterebilmeli değil midir ? "Dünya kötülük yapanlar yüzünden değil,oturup seyirci kalanlar yüzünden TEHLİKE li bir yerdir." diyen A.Einstein'ın kemiklerini sızlatmayalım mezarında. |
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=9818
başlığı merak edenler felsefe bölümünde okuyabilirler....buyrun linkini de verelim okuyun açıp açmamakta kim haklı.... |
Nıhaa, yerlere yattım. Sıra ile canım önce bir kadınların insan olmadığını görelim, sonra sıra ile ateistlerin, hristiyanların, yahudilerin, benim tarikatımdan olmayanların da insan olmadığına geçeriz. Eh insan olmadıklarına göre allahın mucizesi olarak müslümanlara hizmet görmeleri için yaratılmışlardır. Yeri gelir kurbanlık koyun gibi keser, yeri gelir köle cariye olarak mallarımız arasında katar zekatınıda verdik mi tamam olur.
|
mehmetsalih'i kınamışsınız ama ben bu konudaki dürüstlüğünü tebrik ediyorum. İslam'ın kadınlara bakışını çok güzel yansıtmış, bravo.
|
Tam sizlerin işinize gelen türden dimi sayın Atlas. Söyledikleri yanlışta olsa tebrik etmek lazım.
Tebrik edelim bizde. |
Alıntı:
|
Selam,
Ben sizden beni kınamanızı veya propaganda yapmanızı istemiyorum. Kimseninde Müslüman olmasını istemiyorum. Ben doğruya ulaştım bu yüzden kimsenin doğru olup olmaması beni alakadar etmiyor dileyen dilediğini yapsın. Sadece ben benliğimi yansıtırım... gerisi hikaye... Bakıyorum bir yandan sitenin yasak kararını desteklerken diğer yandan ''aynı konuyu burada tartışıyorsunuz oysa bu konu yasaklanmış'' Lütfen eğer bu konuyu benimle konuşmak istiyorsanız ''önce yasağı kınayın ve açılmaını isteyin'' orada tartışırız. Bir kaç Kadın mod için görüşleri yasaklayan hiçbir insanın samimi olmadığını düşünüyorum. ''gerçek acıda olsa söyle'' Ali Şeriatı Sevgi... |
Konunun "bir kadın mod için" yasaklandığını sanmıyorum. Kadının insan olup olmadığını tartışmak çok tuhaf. Ben yasağı kınayacak değilim ama yasağın kaldırılması iyi olurdu, bakalım konu en sonunda nereye varacak.
|
bir kadın mod bi ben varım bildiğim kadarıyla ama konunun kaldırılmasını benle alakası yok bildiğim kadarıyla.benim o başlıkta üç-beş iletim var zaten sadece.
|
Selam,
Kadın yalakacılı ve lavaliği beni rahatsız ediyor. Sevgi... |
Alıntı:
Sen kendine göre doğru olan doğruya ulaşmış olabilirsin ancak; ortada mutlak bir 'doğru' yok; bu, size göre doğru olabilir; başkasına göre başkasının doğrusu farklıdır.. Tartışılmasını istediğiniz konuya gelince siz kadını ne olarak görüyorsunuz diye sorayım o zaman ben de.. Din inancı olmayanların size göre en ufak hakaret ya da aşağılama içerdiğini düşündüğünüz mesajlar olduğunda saldırıya geçiyorsunuz; kadının insanlığını tartışmak; kadına apaçık bir hakaret ya da aşağılama değil midir? Öyleyse erkek insan mıdır? İnsan kimdir; nedir; ne yapar ne yapmaz? |
Selam,
Bu konuyu tartışmak yasak. Anlamıyormusnuz şuan devam edersem bu konuda yasaklanır. Yani tanım yapmek veya Kadın kelimesinin K sini kulanmak bile yasak. Sevgi... |
yasak diye bişi yok mehmetsalih
hakaret içermediği sürece herşeyi tartışabilirsiniz. |
Sevgiye Değer Unbe;
Açmış olduğum ''Kadın İnsan mıdır'' adlı başlığımın içerisin ne gibi bir hakaret vardı? Tamamıyla Bilimsel ve ilmi artı sosyolojik gerçeklerden ek olarak neler söyledim? Eğer kendilerini özgür sana arkadaşlar yazıyı başlığa bağlı kalmadan okurlarsa biraz daha farklı anlayacaklardır. Sevgi... |
kadın insan mıdır demek bile hakaret olarak algılanabilir mehmetsalih
bana böyle bişi sorsan bende hakaret olarak algılarım şahsen ama başlığı kapatan ben olmadığıma ve başlığı çok yakından takip etmediğime göre bilemem kapatanın maul bi sebebi vardı mutlaka. |
Alıntı:
|
Selam,
O zaman Tanrı varmıdır? sormakta hakaret! olarak algılayabilirim! ben. Veya İnsan düşünen bir hayvandır tezinide. Muhammed yalancımıdır sözünüde... Kısaca o zaman sorgularıon hepsi bazılarına göre hakarettir. Bence biraz Akıl eksenli ve Vicdan eksenli düşünelim. Benim düşüncelerime sevgi gütmeyen beni eleştiremez. Sevgi... |
Burda tartışılan soyutsal veya inançsal bir kavram değil; tartışılan konu kadın! 'İnsan düşünen bir hayvandır' cümlesinde ne gibi bir hakaret var? Hayvan kelimesi mi hakaret? Hayvan da canlı değil mi; onları sevmiyor musunuz? Muhammed' in yalancılığı da inançsal bir içeriğe sahip..
|
Selam,
Görünen ''Hayvan'' kelimesi hakaret olamaz. Bütün İnsanlara Hayvan demekte... Bana göre zaten İnsan Hayvan Türlerinden bir tür. Kaldıki Ben Kadına Hayvan bile demiyorum... Çünkü Kadın Hayvanda da üstün. Ama şunu anlatmaya çalışıyorum ERKEK İLE KADIN bir tür veya bir değiler. Çok ayrı hatta arlarında dağlar kadar fark var. Sevdikleri şeyler, duyguları, ağlama şekileri, konuşma şekileri, yürüme ve fizik yapıları. Buna benzer bir sürü şeyde ayrılırlar... Bir konuda ERKEK İLE KADIN hareket ediyorsa ikisininde duyguları ve amaçları farklı olur. Bu farkı anlatmam hakaret ise artık beni yasaklayanlarda anlama sorunu var derim. O yüzden Kadfın-Erkek aynı şeyleri ve aynı konuları işleyemezler çünkü Kadın bir Tür Erkeke ise bir Türdür. Sevgi... |
Selam,
Soyutsal ve somutsal ikiside gerçek değil mi? Ayrıca sen eğer somutu gerçek sanıyosan bende soyutu. Sen duyularına ve zihnine nasıl güveniyorsan bende soyutsal şeylerede öyle inanıyorum. İkiside inanmadan geçe bu yüzden ikiyüzlü olmayalım. Hiçbirşey tartışılmayacak durumuna gelemez. Yakında Kadın ile ilgili tartışmalar çoğalınca ki çoğlacak o zaman bu çok normak olur. Ben gelenekle ve oluşan tabularla savaşıyorum. Binlerce yıldır Kadın üzerinde tartışmak yasaklandı çünkü Kadsın hep gül sayıldı... Sevgi... |
Alıntı:
|
Kadın insan değilse, kadınlardan doğan biz erkekler nasıl insan oluyoruz?
Birşeye bilimsel ve mantıksal bir bakış açısıyla yaklaşmassanız, kadınların dünyayı istilaya hazırlanan üstün nitelikli pisişik güçlü alienler olduğu sonucuna da varabilirsiniz elbet. Tezim biraz korkunçmu oldu ne (. Ben direk teslim olurdum açıkçası, istilacı alienler olsalar da çok güzel yaratıklar (. |
Eğer kadın-erkek farkını konuşmak istiyorsanız başlığı da ona göre açın.. 'Kadın İnsan mıdır?' başlığı bu anlatmaya çalıştığınız şeyle alakası yok..
''Kadın bir Tür Erkeke ise bir Türdür.'' Kadın ve erkek aynı türdür; insandır.. Kadın-erkek ise cins farkını anlatır.. Hayvanlarda da bitkilerde de bu böyledir.. Eşeyli üreyen tüm canlılarda 2 cins vardır; aynı türün 2 cinsi.. |
Selam,
Kadın insan değilse, kadınlardan doğan biz erkekler nasıl insan oluyoruz? Eğer zahmet edip FELSEFE bölümdeki yazımızı okusanız ve yasağın kaldırılmasını dilerseniz bu sorulara cevap verdiğimi göreceksiniz. Sevgi... |
Alıntı:
buyrun yukarıdaki satırlarınız ile, burdaki 59 nolu mesaja cevap verin. kolaylıklar... http://www.turandursun.com/forumlar/...?t=6767&page=6 |
Savgiye değer Pervane;
Benim amacım bu konuyu ayrı yerlerde veya tartışmak değildir. Sitenin yasaklamış olduğu bir konuyu tekrar tartışıp yarıda kesilmesini istemem. Ben zaten konuyu tartışıyordum ve yarıda kesildi neden yasaklandı? onu öğrenmek istiyorum. Sevgi... |
Alıntı:
Ama İNSAN OLMAYAN MOD'ların yasaklamadığı kesin. Sizin türünüzden birileri yapmış bunu. :D |
Selam,
Zaten benim türümden olan şu yalakalar olmasaydı şuan hem Kadın hemde Erkek mutlu olurdu :D Sevgi... |
yahu mehmedim salihim o sayfalar çok kirlendi! sana şurda yepyeni bir sayfa açıyoruz var ise yeni incilerin burda dökmeye başla hem o başlıkta sadece kendin çalıp oynamayı mı düşünüyorsun! falanca şunu demiş, bir bilge çekik gözleri ile kör kör konuşmuş. al işte iddialarına antropolojik veriler sunduk. İstersen kadın ve erkeğin fiziki yapılarının nasıl değişime uğradığı hakkında resimler de asayım o başlığa, gelip allahın başlangıçta bizi nasıl ayrı ayrı yaratmış orda tartışalım. koskoca başlığı sunuyoruz önüne yerim dar diyorsun mehmetsalih senin tartışmaya gönlün yok, niyetin duyduklarını bize duyurmak! iyi de duyduğun her söze gerçek, her sakallıya hoca diyeceğimizi mi düşünüyorsun! Zamanımız kıymetli mehmetsalih şimdi o başlık açılıp aynı minvalde devam etse tek satır yazmayacağım sen de iddialarım karşısında sustular diyeceksin! oysa manasızlığı yüzünden kimse uğramak istemiyor o başlığa bilesin..
|
Sevgili Pervane;
Sözlerimi anlamakta güçlük çekiyorsanız özel bir yorumcu tutun! Sevgi... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:07 . |