Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Demir tunç'a karşı sorular. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11327)

Ayejj 19-07-2009 18:06

Demir tunç'a karşı sorular.
 
Hep soruları demir tunç soracak değil ya.Birazsa biz soralım.

1-Tanrı varsa neden herkes göremiyor.?

2- Tanrı nerede ikamet ediyor.Yeri neresi bulunuyor.?

3- Neden herkes ona dokunamıyor?

4-Neden bizimle aracı kullanmadan iletişim kurmuyor.?

5-Bana iletmek istediği bir mesajı varsa neden bana direk iletmiyor?

kafasikarisik 19-07-2009 21:34

Ayejj,

Sorularınız çok kompleks. Benim sorularım daha basit;

1- Bilimi kabul ediyormusunuz? Yoksa sadece işinize gelen kısmını mı kabul ediyorsunuz?
2- Dünya düz müdür? yuvarlak mıdır? Kutsal kitapların buna verdiği cevap ile bilimin verdiği cevap nedir?
3- Dünyanın yaşı için bilim ne cevap vermekte? Kutsal kitaplar ne söylemektedir? Hangisinin doğru olduğunu düşünüyorsunuz?
4- Bir insanın ortalama ömrü kaç yıldır? Bilim en fazla kaç yıl yaşayabileceğini söyler? Adem ve Nuh kutsal kitaplara göre kaç yıl yaşamıştır? Biri gelip dedem öldüğünde 950 yaşındaydı derse ne tepki verirsiniz?

Yergin 19-07-2009 21:56

Bilim ile İslam'ı karşılaştıramazsınız ki. Bu bir kere başından yanlış.

Bilim nedir? 1 + 1 in kaç olduğunu açıklayan bilim mi? İstediğiniz kadar karmaşık bir ifadenin cevabını veren bilim mi? Bilim insanoğlunun bulduğu ortak birşeydir. Size bize göresi olmaz.

Konu sayın Demir Tunç cevap versin diye açılmış sanırım bu yüzden sorulara cevap vermek istemiyorum sadece yukarıdaki düşüncelerimi yazmak istedim.

Saygılar

evrensel-insan 19-07-2009 22:25

Saygideger arkadaslar;

Nedir bu demir tunc'un ozelligi? Daha once ne fikirlere sahip arkadaslar var di da! kimse onlara ozel kose acip, sorular yoneltmedi? Merak ettim dogrusu! Bu arada sorulara, ben cevap versem, olmazmi?:)

Saygilarimla;
evrensel-insan

kafasikarisik 19-07-2009 22:35

evrensel-insan;
demir tunc, aşağıdaki başlığı açan ve içinde evrimcilere soru soran kişidir. Onun nezninde aynı düşüncede olan kişilere sorulan sorulardır. Cevap hakkı herkes için geçerlidir. Benim başlıktan anladığım bu, daha fazlasını başlığı açan kişi cevap verir.

http://www.turandursun.com/forumlar/...498#post199498

EnvyMe,

Sadece islam değil, herhangi bir inanç bilimle karşılaştırılmaz. Ama bunu demir_tunc'a iletin. İneğin neden kutsal olduğunu sorduğunuzda bir Hindu da size yüzlerce neden sıralıyacaktır. Vereceğiniz cevap, bilimsel olarak ineğin ne olduğunu açıklamakmıdır? Yoksa inandığınız kutsal kitapta, ineğin kutsal olarak geçmediğimidir? Fark burada.

Ayejj 20-07-2009 14:10

Bu soruları herkes cevaplıyabilir. Demir tunç 'un isminin geçmesi türünün onu özel olarak cevaplamaya beklediğim anlamına gelmez. Kendisi sorularıyla evrimi çürütmeye çalıştığı için ismini zikretttim. Sorulara herkes cevap yazabilir.

İvan Karamazov 20-07-2009 14:21

1) 7 hastaneden tescilli bir paranoid şizofrene gerçekten inanıyor musun?

2) 200 bin yıllık insanlık tarihinin 196bin yılı boyunca neden kutsal kitap filan yoktu? neden son 4000. yılında çıkmaya başlamış semavi olduğuna inanılan dinler? sümerler'in yazıyı bulması mı beklenmiş kutsal kitap için?

3) kutsal olduğuna inanılan kitaplarda ismi açıklanmış peygamberler neden hep ortadoğuludur?

4) kuran; nar, hurma, deve gibi o dönemin insanının bildiği bir çok motife sahipken neden domates, patates, kutup ayısı gibi o zamanlar bilinmeyen motiflerden hiç bahsetmez? narı, hurmayı, deveyi yaratan allah bunları yarattığını unutmuş mu? bahsettikleri de neden tüm ortadoğu insanının bildiği motifler?

5) portakal, mandalina gibi meyveler; kışın insanlara c vitamini sağlıyor diye, insanın ihtiyacını karşılıyor diye yaratıldıysa kutuplarda insanların yaşadığı bölgelerde neden portakal ağaçları yok? neden bu insanları düşünüp onlara c vitamini sağlayan bitkilerin orda yetişmesine engel olunmuş?

K.C. 20-07-2009 14:31

Alıntı:

Ayejj´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203669)
1-Tanrı varsa neden herkes göremiyor.?

Tanrı var olmadan önce tabular, uğurlu nesneler, uğursuz nesneler, totemler vardı. İnsanlık tarihinin ilerlemesiyle cansızlardan hayır gelmeyeceğini anlamış olmalılar ki daha yetenekli canlılara/cansızlara ihtiyaç duydular. Kimi kendisine en çok yararı dokunan hayvanları ilahlaştırdı, zamanla ilahlıktan çıkarıp kudsiyet mertebesine indirdi, kimi en çok yarar sağlayan cansızlara Tanrım dedi. Güneş, ay, yıldızlar Tanrılaştı.
Bazılarında gücün sahibi krallar gücün simgesi Tanrıyla aynı mertebeye erişti, kral Tanrılarımız oldu.

Zamanla Tanrıya atfedilmesi gereken vasıflarda artışlar meydana geldi. Mecut Tanrılar bu vasıflara sahip olurlarsa sahici olmadıkları anlaşılacaktı. Kral Tanrılar ölümlüydü mesela... Tanrıları daha bilinmez yapmak gerekirdi ki onlar sırtından kazanılacak rantlarda kulların gözleri açılmasın... Göğe yükseltildi, yer altına indirildi Tanrılar... kimi masallaştı, kimi semaların ulaşılmazlığı ve bilinmezliğine sığındı semavileşti..
Vel hasılı... semavileşen Tanrılar gözlerden ırak olmak zorunluluğundan kelle göremez olduk onları... yoksa bu uyku hali sürer miydi böyle..

Alıntı:

2- Tanrı nerede ikamet ediyor.Yeri neresi bulunuyor.?
Yaratma işini bitirdiğinde göğe istiva ettiğini anlatır Kur'an üç ayetinde. Göktedir ikameti yani.. Muhammed de mirac gecesi onu orada ziyaret etmiştir. Burakla uzuuun bir yol katetmiştir.. Şah damarımızdan yakınmış, buradaymış, her yerde hazır ve nazırmış hikayeleri bir tarafa... kur'an'da kendi yerini kendi tarif ediyor majeste... gökteyim diyor işte.

Alıntı:

3- Neden herkes ona dokunamıyor?
Madde olmaktan kurtulalı binlerce yıl oldu. Gerçi bazı uzuvlarından bahseder kitabında ama, onlar da ihtimaldir ki madde ötesi uzuvlardır.

Alıntı:

4-Neden bizimle aracı kullanmadan iletişim kurmuyor.?
Şimdi buna ne desem bilmem. Lisan sorunu var desem, olmayacak. Bizleri kendisine muhatap görmüyor desem, yaratılışa sığmaz. Her birimizin kavrayışına inecek denli pedagojik formasyonu yoktur da diyemem. Hepimizin ona inanmasını istediği halde niye bu en inandırıcı yolu seçmediğini o bilir ancak.

Sapiens 20-07-2009 14:33

Bir soru da ben sorayım.

Neden köpekler kendi başlarına c vitamini üretebilirken, ben meyvelerden almak zorundayım? Neden bu yüzden eskiden uzun gemi yolculuklarında birçok insan hayatını kaybetmiş? Üstelik c vitamini üretmeyi sağlayan genler vücudumda atıl DNA olarak mevcut iken neden ben kendi c vitaminimi üretemiyorum. Allah neden insanların kurtlardan yapay seçilim yoluyla evrimleştirdiği köpeklere (ve diğer bir sürü hayvan türüne) bu kabiliyeti vermiş de biz sevgili kullarını bundan mahrum bırakmış?

Hadi sorularımızı cevapla da doğruyu bulmasına yardım ettiğini söylediğin bir sürü arkadaşın gibi bizleri de hidayete erdir. Başka sorularımız da olacaktır elbet ama hele sen bunları bir yanıtla, diğerlerini de sorarız allahın izniyle...

unbe 20-07-2009 17:42

bi soru da benden
neden kediler sürekli proteinli gıdalarla beslenmek zorunda?
niye vücutları üretemiyor?allah unutmuş olabilir mi?

Ayejj 21-07-2009 13:01

?
 
Ne oldu sorular zor mu geldi?

Katre, keçi, demir tunç, envyme, nogada,milat, hiçbiriniz lutfedip cevap yazmamışsınınz?

Yoksa cevapları sizde mi bilmiyorssunuz?

demir_tunc 03-08-2009 12:19

ayejj
1- Allah bu adar deil karşısında bizi imtihan ediyor. Allah ı görseydi herkes iman ederdi kim cennete kim cehenneme gidece belli olmazdı.
2- ortaokuldaki bilgilerini düşünürsen eğer biz insanlar olarak milyonda bir dalga boyunu görebiliyoruz. yani Dünyayı milyon tane versiyonundan sadece bir tanesini görüyoruz. Allah her yerdedir.
3- bu soruyu yeni gördüm. k unu görseydim hiç cevaplamaya başlamazdım. :) cevabı 1.
4- cevabı 1
5- cevabı 1
kafasıkarışık
1-bilimi kabul ediyorum
2-dünya yuvarlaktır. Kuranda dünyadan bahsedilirken """Gökleri ve yeri hak olarak yarattı. Geceyi gündüzün üstüne sarıp-örtüyor, gündüzü de gecenin üstüne sarıp örtüyor... (Zümer Suresi, 5) ""
burada kullanılan kelime "yukevviru" dir. Bu kelimenin Türkçe karşılığı, "yuvarlak bir şeyin üzerine bir cisim sarmak"tır. başa sarık sarmak için de kullanılır. yani ayetlerde dünyanın yuvarlak olduğu belirtilmiştir.
3-Kuran da dünyanın yaşı ile ilgili bilgi yoktur. diğer tahrif olmuş kitaplar Kuran ı bağlamaz.
4-Allah koyduğu kanunları istediği zaman değiştirebilir. bilimi yaratan Allah tır.
sapiens
bu sorduğun soru Allah ın varlığını gösteriyor. evrim madem herşeyi yapıyor bunu niye yapmamış ve evrimin söylediğine göre gelişim olarak bizden önce oluşmuş olan bir canlıda bu oluyor da neden bizde yok. Demekki hepimiz yrı ayrı yaratılmışız. ve Allah bize bunu uygun görmüş. Ayrıca c vitamini güneşten alınabiliyor. gemi yolculuğunda kimse c vitamini eksikliğinden ölmez merak etme.
unbe
böyle saçma soru olur mu? vücut yoktan proteini nasıl üretsin. soru sormak için soru sormayın. benim sorularıma benzer bir tarz yakalamaya çalışmışsınız da sizin sorduğunuz sorular Allah ın varlığını kanıtlıyor.


Uzun zamandır girmiyorum siteye o yüzden geç yazdım. ama bu sorular çok saçma yine cevaplayamadı dememeniz için cevapladım. ama aynı derecede saçma soruları cevaplamayacağım. o kadar vakti yok ne yazıkki.

Sapiens 03-08-2009 19:08

Alıntı:

demir_tunc´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210522)
sapiens
bu sorduğun soru Allah ın varlığını gösteriyor. evrim madem herşeyi yapıyor bunu niye yapmamış ve evrimin söylediğine göre gelişim olarak bizden önce oluşmuş olan bir canlıda bu oluyor da neden bizde yok. Demekki hepimiz yrı ayrı yaratılmışız. ve Allah bize bunu uygun görmüş. Ayrıca c vitamini güneşten alınabiliyor. gemi yolculuğunda kimse c vitamini eksikliğinden ölmez merak etme.

Demirtunç, sözde cevaplarınla cahilliğini ortaya döktün yine.

Öncelikle Güneş'ten C vitamini değil, D vitamini alabiliriz. C vitamini taze meyve ve sebzelerden alınabilir. Aşağıdaki linkten oku, öğreniver.

C vitamini

İnsanın genetik modelinde, bir zamanlar C vitaminini işlemeye yarayan enzimlerin üretilmesinde kullanılan yapılar (L-gulonolactone oxidase) mevcuttur. Diğer hayvanların çoğu bu fonksiyonel DNA’ya sahiptir ve kendi başlarına C vitaminlerini üretirler. Fakat geçmişimize ait bir dönemde, bir mutasyon bu geni etkisizleştirmiş ve genin kalıntılarını hurda DNA olarak arkasında bırakmıştır.

Yani, C vitaminini üretebilmemizi sağlayan enzimleri üreten L-gulonolactone oxidase genleri hurda DNA olarak vücudumuzda duruyor ama fonksiyonel değil. Primatlar bu kabiliyeti 63 milyon yıl önce kaybettiler. Bu yüzden artık C vitamini üretemiyoruz. Aşağıdaki linkten okuyabilirsin.

(L-gulonolactone oxidase)

C vitamini eksikliği insanda iskorbüt hastalığına sebep olur. Aşağıdaki linkten bunu da öğrenebilirsin. Oku bakalım denizcilerin başına neler geliyormuş eskiden.

İskorbüt

Gördüğün gibi, bildiğini zannettiğin herşey yanlış. Bir de kalkıp tereciye tere satmaya çalışıyorsun.


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:08 .