![]() |
Kuran ve Hadis
Özellikle müslüman arkadaşların bu konuyla ilgili yazılarını bekliyorum.
Sizin inancınıza göre kuran Allahın indirdiği ayetler ve onları oluşturan surelerden oluşur. Peki salt Kuran islamiyet için yeterli midir? Yani hadislere niye ihtiyac duyulmuştur? Ayrıca hadislerin hangisinin gerçek hangisinin uydurma olduğunu nereden anlıyorsunuz? İslamiyette sünnet diye birşey var mıdır? |
يَا قَوْمَنَا أَجِيبُوا دَاعِيَ اللَّهِ وَآمِنُوا بِهِ يَغْفِرْ لَكُمْ مِنْ ذُنُوبِكُمْ وَيُجِرْكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ Ey kavmimiz, Allah'ın davetçisine uyun ve O'na inanın ki Allah günahlarınızdan bir kısmını bağışlasın ve sizi, acı bir azabdan korusun.Ahkaf Suresi Ayet 31 قُلْ يَا أَيُّهَا النَّاسُ إِنِّي رَسُولُ اللَّهِ إِلَيْكُمْ جَمِيعًا الَّذِي لَهُ مُلْكُ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ ۖ لَا إِلَٰهَ إِلَّا هُوَ يُحْيِي وَيُمِيتُ ۖ فَآمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ الَّذِي يُؤْمِنُ بِاللَّهِ وَكَلِمَاتِهِ وَاتَّبِعُوهُ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ De ki; «Ey insanlar, ben Allah'ın hepinize gönderilmiş elçisiyim. O ki, göklerin ve yerin egemenliği tekelindedir, O kendisinden başka ilâh yoktur, diriltir ve öldürür. Geliniz Allah'a ve O'nun o okuma yazması olmayan (ümmi) peygamberine, Allah'a ve O'nun sözlerine inanan Peygamberine inanınız, O'na uyunuz ki, doğru yolu bulasınız.» Araf Suresi Ayet 158 Peygamber'e uymak zaten Kuran'in emridir, Peygamber'in yasantisi Hadis'lerle anlatilir, Peygamber'in farz haricinde uyguladiklari ibadet veya hareketlere sünnet denir. Hadisler'de celiskiye düsmemek icin, konu hakkindaki hadisleri toplayip kiyaslamak ve o yillara uyarlamakla sahih olup olmadigi anlasilir.. |
Selam,
Allah resulu bir davetçidir, bir örnektir ve bir azizdir. Bu örnekliği ve azizliği Buhari ve El-Kafide değil ''Kur'an'da aranmalı'' Allah resulu bir insandır ve haram-helal yetkisi yoktuyr ''ey muhammed; neden sana helalı haramlaştırıryorsun'' TAHRİM-1 ve sevgi... |
Kurani Kerimin ögütleri ile celisen hadisleri ben "gercek" olarak kabul etmiyorum, kime isnad edilirse edilsin.....
|
Barudi:
Alıntı:
|
Selam,
"Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha(yok) etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim Kitabı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33) ve Sevgi... |
Alıntı:
Bu yazdığında bir hadis sonuçta yani gerçek olduğuna nasıl kannat getireceğiz. ve bildiğim kadarıyla sadece Aişenin 2000 küsür hadis rivayeti var. Eğer Muhammet böyle bir emir verdiyse kendi karısı niye onu dinlemedi. Saygı... |
aisenin mi 2000 hadisi var ?
yoksa aiseye isnad edilen 2000 hadis mi var ? yoksa aisenin ölümünden yillar sonra aiseyi ömrü billah görmemis insanlarin yorumlari mi var ? |
selamlar,
bugün dahi biliyoruzki diyanet in ayıklamakta olduğu pek çok hadis vardır. hadis denilen şey "beşeriyet" ürünüdür ve uzun zaman içinde şekil değiştirebilir sahih olsun olmasın. zaten o sahih ismini ona koyan kimdir ? o nedenle islam ın açıkça kabul ettiği beşeriyet ürünü olmayan tek kaynağı kuran dururken, asırlarca boyunca insan gibi hata dolu bir varlığın tartışmalı olan hükümlerine neden itimat gösterilsin? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
peygamberin ölümünden sonra , peygamberin kimin evinde nasil oturup kalktigi, suyu ayakta mi yoksa oturarak icip icmedigi hadislerin, benim allaha olan teslimiyetimin icin gerekli görmüyorum, tarihi olaylar ile ilgili hadisleri ise, tüm tarihi olaylarda oldugu gibi, temkinli yaklasiyorum, henüz sahid oldugumuz dönemin tarihi olaylarini layiki ile yorumlanmasi bile zor olabiliyorken, 1400 yil önce yasanmis bir catismanin nihayetinde nasil olup olmadigi da benim allaha olan teslimiyetim icin "gerekli" degil.....
allah'in haramlari ve hellalari bellidir, hadislerin dogru veya yanlis olmasi farkli bir konu, hadisler dinin temeli yapmak ayri bir konu...... kurani kerim ile celisen tüm hadisleri ben "yalan" olarak kabul ediyorum, kimin tarafindan yazilmis olursa olsun, kimin tarafindan yazildigi söyleniyor olursa olsun.... |
Alıntı:
|
Kullanmıyoruz sayın ugurce82.
Bunu da bir müslümanın sözü olarak, istediğiniz yere koyun. İzin veriyorum... |
Alıntı:
Bıktınız değilmi sayın EnvyMe. Bende... |
bu s,tede defalarca belirttik hadis olmadan islamın akaid bölümünü yazamazsınız
hadis olmadan nuzul sebeblerini bilemezve sırasınıda bilemezsiniz. hadis işi çetrefilli ve zor iştir. bindörtyüz senedir bu işe, islam dünyası bir çözüm bulamamış ve bulamıyacakta. şu an diyanet bir hadis açıklama bölümü kurdu ve çalışıyor bakalım onlar ne kadarını eleye bilecek. hadisi rededenler islamın ''akaidini'' nasıl yazacaklarını nasıl halledeceklerini anlatmalılar bunu anlatacak bir babayiğit müslüman göremiyorum bu sitede VARMI? yoksa varda bizimmi haberimiz yok. bu gün coğrafi olarak değişen namaz farklılıkları bile hadislere dayandırılarak kılınmaktadır .bu gün şafinin kıldığı namazla sünninin kıldığı namaz (şeklen) farklıdır http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=5143 |
EnvyMe´isimli üyeden Alıntı http://www.turandursun.com/forumlar/...s/viewpost.gif
Kullanmıyoruz sayın ugurce82. Bunu da bir müslümanın sözü olarak, istediğiniz yere koyun. İzin veriyorum... :D:D:D:D:D Bıktınız değilmi sayın EnvyMe. Bende... bi tek ikiniz değil herkes bıkmış durumda uğgurce82 kuran sizi aşar siz gidip makinelerle uğraşın yeni bi motor üretmeye çalışın insanlığa daha çok hizmet etmiş olursunuz bu sizin için daha iyi olur |
Alıntı:
Aynen sana katılıyorum. Bu hadis akla mantığa uymaz diyip yanlıştır diyorlar ama kuran için bunu yapamıyorlar. Sonrada skyyoung gibi ismi ingiliz kendisi arap fanatiği bir EDİT çıkıp bana akıl öğretmeye çalışıyor. |
Hadisleri reddeden arkadaslar, unutmayin ki Peygamber sözü Allah sözüdür.
De ki: "Allah'a itaat edin, Resûl'e itaat edin. Eğer yine yüz çevirirseniz, artık onun (peygamberin) sorumluluğu kendisine yüklenen, sizin sorumluluğunuz da size yüklenendir. Eğer ona itaat ederseniz, hidayet bulmuş olursunuz. Elçiye düşen, apaçık bir tebliğden başkası değildir." (Nur Suresi, 54) "Kim Resul'e itaat ederse, gerçekte Allah'a itaat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse, Biz seni onların üzerine koruyucu göndermedik." (Nisa Suresi, 80) Allah ve Resûlü bir işe hükmettiği zaman mü'min bir erkek ve mü'min bir kadın için o işte kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü'ne isyan ederse artık gerçekten o apaçık bir sapıklıkla sapmıştır. (Ahzab Suresi, 36) Sapikliliga düsmemek icin, hadisleri reddetmeyiniz, zira Allah niyetlerinizi bilir, O cok bagislayan ve cok esirgeyendir.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:03 . |