Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Şarabın faydaları (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11372)

ugurce82 21-07-2009 21:15

Şarabın faydaları

"Hurma ağacının meyveleriyle üzümlerden de şarap yaparsınız, güzel bir rızk elde edersiniz; şüphe yok ki bunda da akıl eden topluluğa bir delil var."
(Nahl Suresi, ayet 67)

"Sana şarap ve kumarın hükümlerini soruyorlar. De ki: İkisinde de hem büyük günah var, hem insanlara faydalar var; fakat günahları, faydalarından daha çok. " (Bakara 219)

İlk ayette dikkat ederseniz şaraptan faydalı ve ibret alınması gereken bir içecek olarak bahsedilmiş. Diğer ayette ise günah saymış bunun yanında faydalarının da olduğunu söylemiş. Şarap ve kumarda insanlar için ne tür bir fayda var acaba.

unbe 21-07-2009 21:18

eh işte tipik kuran çelişkiler diz boyu.
şarabın abartılı olmadığı sürece faydası biliniyor zaten artık.
kumar için bişi diyemem küllyien zarardır.

K.C. 21-07-2009 21:54

Alıntı:

unbe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 204718)
kumar için bişi diyemem küllyien zarardır.

Şanslıysan külliyen faydadır :D

prozac 21-07-2009 21:57

Günde bir kadeh şarap iyidir..

Sağlığınıza :)

-InVi- 21-07-2009 22:06

Alıntı:

"Hurma ağacının meyveleriyle üzümlerden de şarap yaparsınız, güzel bir rızk elde edersiniz; şüphe yok ki bunda da akıl eden topluluğa bir delil var."

vallaha ne diyeyim, yatirim amacli sarap ile ilgilenler , kaliteli sarabin fiyatinin yilda yaklasik %30 degerlendigini bilir......

yucemanitu 21-07-2009 22:53

Her gün yarım bardak şarap ömrü uzatıyormuş, gazetede öyle okudum.:D

hayko 21-07-2009 22:54

Ertuğrul Özkök'ün bildiği tek konu :D

nogada 21-07-2009 22:58

Şarap yararlıdır ama onunla aynı yararı yapan bir çok şeyde vardır.Bı konuda özel değildir.Ben alkol kullandım zamanında ama faydadan çok zararı olduğunu anladım ve bıraktım.Şimdi arkadaşlarla özel bir şey olursa belki arada sırada o da bira yada rakı.Şarabın tadını hiç sevmedim zaten.

-InVi- 21-07-2009 23:03

Sn Atlas,
fransiz arastirmacilar Renaud ve Lorgeril 1992 deki arastirmasinda günde 0,25l kirmizi sarap Arteriosklerose ( damar tikanikligi olmali galiba türkcesi ) önledigini gözlemlemisler....

kafasikarisik 21-07-2009 23:29

1990 ların başı, ev arkadaşım okuldan arkadaşını misafir olarak getirdi. Eve yemek siparişi veriyoruz, bende soruyorum herkes kola içiyormu diye? Misafir ben kola içmiyorum dedi. Ben saftirik de midene mi dokunuyor? dedim.Aldığım cevap: Hayır kolanın içinde alkol var oldu. Ben dumur. Bu arada bu arkadaş Türkiye'nin en iyi okulunda tıp okuyor o zamanlar. Ben durmadım tabii hastanede yuttuğun alkol buharı kolanın yanında tekila gibi kalır dedim.
Arkadan reklamlar dönmeye başladı TV de, meğer bir islamcı holding kola işine giriyormuş, slogan "No cafein":crazy:

Kesin şarap ve domuz ticareti başka kartellerin elinde idi o zaman. Aynı zamanda birinin birine yüksek miktarda faiz ile aldığı borcu vardı.

prozac 22-07-2009 01:43

Alıntı:

Hayır kolanın içinde alkol var oldu.
Aynı sorunu ilaçlarda yaşıyoruz özellikle öksürük suruplarında ..
Kimisi zaruri durumlarda kullanılabılır dıyerekten olayı buyutmuyor ama bazıları varkı deveye hendek atlatmak daha kolay olurdu ..

barudi 22-07-2009 01:53

sarapa izin vardir ama icmek icin degil hastaliginin tedavisi icin kullanilmasinda serbesttir.

prozac 22-07-2009 01:59

Sn barudi hangi hastalıkta kullanıldığını öğrenebilirmiyim ?

barudi 22-07-2009 02:07

Alıntı:

prozac02´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 204847)
Sn barudi hangi hastalıkta kullanıldığını öğrenebilirmiyim ?

onu doktorlara sormak lazim hangi hastaliklara iyi geldigini ben bilmiyorum, ama tedavinin de ölcüsü var uyusmayacak kadar, bagimlilik yapmayacak kadar kullanilabilir.

mesela sunu örnek verebilirim, diyelim ki acsiniz hic bir yiyecek bulamadiniz, sadece bir hayvanin lesi var, "Lesi yemek haramdir" ama zaruret miktari yani acliginin hafif giderilmesi kadar o les'ten yemek serbesttir, eger hic bir yiyecek bulamazsaniz.

Sarap da bu hukümdedir.

prozac 22-07-2009 02:13

O hükümleri biliyorum,ancak öyleleri varki anlatamıyoruz.
Hos okadar işin içinde zor oluyor ama insan sağlığı sonuçta iyi ne halin varsa gör diyerek savuşturamıyoruz.

barudi 22-07-2009 02:21

mesela alkol vucuttan tamamen cikana kadar epey sürüyor, benim bildigim 40 gün sürüyor tabii standart bir tüketiciden bahsediyorum, faydasindan cok zarari oldugu bu sekilde de aciklanabilir. Standart tüketici 40 gün icmeden dayanmasi zordur, mutlaka icer ve vucudu hep alkollü olur, bu da vucuda zarar verir.

-InVi- 22-07-2009 02:26

sn barudi
bunlari da yoksa "atatürkün naasini toprak kabul etmedi" diyenler mi diyor ?
yani cidden bir seyi ilk defa duyduktan sonra üzerinde biraz kafa yormayi gerekli görmüyormusunuz ?
yani bu son yazdiklarinizin hic bir tutar tarafi yok....
yok "40"kini ciktiktan sonra felan filan....bunlari "din" adina yaziyorsaniz.....
yanlis yapiyorsunuz, yok "müslüman" kisiliginiz ile yaziyorsaniz, bunlar dogru olmayan sizin görüslerinizdir....

prozac 22-07-2009 02:31

Normal bir insanın metabolizması saatte 8.5 - 9 gr alkolü sindirip vücuttan atabilir.Kişinin fizik yapısı,cinsiyet ve böbreklerinin durumuna göre değişebilir..

Ortalama 1 şişe biradaki alkol 1,5 saatte vücuttan atılır.
40 gün dedikleri efsanedir.

toli 22-07-2009 02:36

40 gün muhabbeti 40' ını çıkarmadan geliyor herhalde.. Vardır bir 40 efsanesi..

barudi 22-07-2009 02:38

Alıntı:

prozac02´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 204858)
Normal bir insanın metabolizması saatte 8.5 - 9 gr alkolü sindirip vücuttan atabilir.Kişinin fizik yapısı,cinsiyet ve böbreklerinin durumuna göre değişebilir..

Ortalama 1 şişe biradaki alkol 1,5 saatte vücuttan atılır.
40 gün dedikleri efsanedir.

karistirmis olabilirim ama bir 40 günlük bir mevzu vardi alkol ile ilgili..

prozac 22-07-2009 02:50

Çocukken bize yalan söylediğimiz taktirde allah tarafından taş olacağımız söylenirdi..Buda ona benzer bir safsata olabilir.
Birde
Hadislerin birinde peygamberin şarap içenin kırk sabah namazı kabul olmaz şeklinde bir söylemi olmalı yanılmısyorsam
Kolayı var test yapılıp sonuç öğrenilebilinir.

ugurce82 22-07-2009 11:43

Sn Barudi tamam şarabın faydası var peki kumarın nasıl bir faydası var.

Yergin 22-07-2009 12:58

Kumarın kimseye faydası yoktur. Şarap gibi, paraya ihtiyacın var o zaman kumar oynayabilirsin gibi birşey de söylenemez. Bu yüzden kumarı bence herkes ayrı tutmalı.

Sayın prozac,

Evet söylediğiniz gibi cümleler küçükken hepimize söylenmiş şeyler. Bence orada önemli olan söylenen söz değil, sözü söyleyenin bilinçli olması. Bilinçli bir anne veya baba, çocuğuna yalan söyleme yoksa taş olursun derse sakıncası yok bence. Amaç yalan söylememesi çünkü.

Ben, çocuğu olan bir anne babanın, çocuğunu büyütür iken kendisinide büyüttüğüne veya büyütmesi gerektiğine inanan birisiyim.

Saygılar

prozac 22-07-2009 13:01

Alıntı:

Bence orada önemli olan söylenen söz değil, sözü söyleyenin bilinçli olması. Bilinçli bir anne veya baba, çocuğuna yalan söyleme yoksa taş olursun derse sakıncası yok bence
Bence sakıncalı sn EnveMe , Yalan söylemenin hoş olmadığını başka bir şekilde anlatabilir,zira kendileride yalan söylemektedirler ..

Yergin 22-07-2009 13:07

Tüm insanlık aynı değil ama. Hepimiz farklıyız. Hepimizin yetiştirilme tarzı farklıdır ve burada bahsedilen insandır. Henüz bilinci, aklı tam anlamı ile olgunlaşmamış insan yani çocuk.

Hükümdara, bazen merhamet bazen de adalet gereklidir.

Ayrıca eğer bu yalan bilinçsiz söyleniyor ise düşüncem hiç söylenmemesi ve sizinde söylediğiniz gibi başka bir şekilde anlatılması.

Saygılar

prozac 22-07-2009 13:14

Alıntı:

Henüz bilinci, aklı tam anlamı ile olgunlaşmamış insan yani çocuk.
Gerek aile gerek okul eğitiminde temelin sağlamlığı çok önemli,sanırım bu konuda hemfikiriz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:40 .