![]() |
kur an nasıl oluştu
önbilgi:
öncelikle ister teist,ateist,deist kim olursa olsun özellikle bu açtığım topic de uslüba lütfen dikkat edelim,biliyorum li mod lar kontrol ediyorlar ama gözden kaçanlar olabiliyor,burası sadece bir fikir platformu olduğunu da unutmadan,karşımızdakinin düşüncelerini de küçümsemeden kendi bilgi veya düşüncelerimizi aktarırsak sevinirim,ve lütfen olabildiğince demogoji yapmayalım konu: foruma üye olduğumdan beri bence ateistler en başta çözmesi gereken sorunun bu olduğunu düşündüğüm için böle bir başlık açma ihtiyacı hissettim,duruma göre aşırmaydı,kendi yazdı,mitlerden di vs..açıklamalar bilimsel değil bir kere, açıklama,görüş veya bilgilerinizi el verdiğince bilimsel yolla yaparsak daha faydalı olacaktır, not:ben ateist veya teist birisi değilim,neyim bende bilmiyorum şu an,doğruyu arıyorum sadece |
buldugunda haber ver trepxe ,, hasreddin hoca gibi , anahtari karanlik kuytu kosede kaybedip , isigin oldugu yerde arama ama :)
kuran , ile nutuk arasinda bir fikir yurut deseler ,, soyle yazardim ; ataturk butun savaslar , olaylar bittikden sonra hepsini toptan bir cirpida anlatirken , kuran ise tam terisine sicagi sicagi ,o an yazilmistir derim . bedir savasi olmustur, ortaya ganimetler sorunu cikar , hemen bir ayet gelir , kadinin biri kocasinin savasda olumunden sonra elinden mirasi alinmistir, sikayet eder ,, hop bir ayet ... boyle boyle .. gunluk ortaya cikan sorunlar , duzenlemeler , icin kuran parca parca yazilmistir. geri kalanlar ise eskinin masallari , allahin korkutmalari cehennem cennet vb oykulerdir, kaba saba oldu , anlatimda dusuk ama sanirim meramimi biraz da olsa dile getirebildim :) |
Soru ney kuran nasıl oluştu mu?
cevap: kuranı muhammed uydurdu |
Alıntı:
|
Okuma yazma bilmeyen biri onca yıl ticaretle uğraştı öyle mi? afferin sana
Hem haticedeki para onun satılık kalemşörleri kiralamasına yetmez mi? Hiçmi araştırmadın Muhammed'in öldürttüğü vahiy katiplerini? |
Alıntı:
cocuklar niye okula gidiyor yahu ticarete alistiralim bizde o zaman.. Hangi katipleri öldürtmüs? |
Alıntı:
Ayrıca bilindiği kadarıyla o dönemlerin şairlerinin veya halk ozanlarının da önemli kısmı okuma-yazma bilmiyordu, fakat söz sanatlarına hakim ve (o zaman ve mekanın şartlarında) pek küçümsenmeyecek kadar da genel kültüre sahiplerdi. Okuduğum Muhammed hakkındaki yabancı kaynaklı biyografilerin hemen hepsi, önsözlerinde veya girişlerinde Muhammed'in hayatı hakkında islami rivayetler haricinde yok denilecek kadar az tarihi kaynak olduğunu yazıyordu. Başlıktaki soruya kesin bir cevap vermek bu yüzden pek mümkün değil gibi. Mecburen yine islami rivayetlerden hareketle bazı yorumlar yapabilir, fikir yürütebiliriz sadece diye düşünüyorum. - Muhammed yalanının farkında mıydı, yoksa kendini de mi inandırmıştı (örneğin hallüsünasyonlar mı görüyordu)? - Eğer bilerek yalan söylüyordu ise, bunu iyi niyetle mi yapıyordu (toplumdaki zararlı gelenekleri en azından kısmen kaldırmak veya ıslah etmek) yoksa tamamen (maddi veya manevi) şahsi çıkar mı peşindeydi? Neticede 23 yıllık süreci de göz önünde bulunduracak olursak, belki de bu ve bunun gibi sorulara tek bir cevap vermek doğru da olmayabilir zaten. Yani örneğin bazı dönemlerde iyi niyetlerle uydurulmuş, bazı dönemlerde ise tamamen menfaat uğruna olmuş olabilir. Sitenin >şu bölümünde< bu 23 senede somut olup bitenler ışığında bir çok ayetin neden Muhammed tarafından ortaya atılmış olabileceği hakkında yorumlar bulabilirsiniz (özellikle en alttaki 'MUHAMMED'İN GÜNLÜK SİYASET ve YAŞAM GEREKSİNİMLERİNİN KİTABI OLARAK KUR'AN' başlığı altında) saygılarımla |
bedir savasi sonrasi , esir edilen mekkelilerden , fidye odiyemiyecek kadar fakir olanlara , medinenilere okuma yazmasini ogretmeleri sarti kosulmusdu ,,,
severler muslumanlar ikidebir bunu anlatmayi ,, medinenin gecim kayangi tarim idi , mekke ise ticaret sehri , o yuzden mekkenin fakirleri dahi oyle boyle okuma yazma biliyordu.. muhammed tuccar dediysek , bakkalcilik yapmiyordu ,, o kadar buyuk hacimli kervanin yurutulmesi, mallarin muhasebesi , akliniz eriyor mu sizin , kara cahil bir bedevinin yapabilecegini ... ilk yaziyi ortaya cikaranlarda muhammed gibi tuccarlardir , yaptiklari anlasmalarin ticaretin kaydini tutmak icin , Elbetde butun bunlar bir ongoru ,, ama yadsinamaz bir sey varki , muhammed tevrada ve incile yabanci degildi.. bir sabah uyandiginda butun eskilerinin masallari kendisine allah tarafindan bildirilmis ve o an haberi olmus ise hic degildi . yinede ornegimizi bir inceliyelim tekrardan bedir savasina kadar kuranda ganimetin ne olacagi nasil paylasacagi hic gecmez , anilmaz , ancak ortaya boyle bir sorun ciktiginda , kuran o gunun sartlarina gore , ayet indirilerek meseleyi cozer ,, butun hukum ayetleri boyledir .. Kuran yazilirken ya allahin bir ongorusu , ileri goruslulugu yoktur yada saldim cayira bakalim mevlam ne eyler dusturunda kendi kendine serbestce , hayatin akisina gore yeri geldikce yazilmis bir kitabdir |
Alıntı:
|
pardon pardon muhammedin okuma yazma bilmediğini kım bana ispat edecek??
bu adamın amcası hz. hamza tüccar babası tüccar hemde zengin aileleerden hepsi okuma yazma matematik biliyor sadece muhammedimi okuma yazmasız bıraktılar?? 33 yaşına kadar ailesinin ticari işleriyle ilgilenen bir adam okuma yazma bilmıyor?? dünyadan birtane örnek verin okuma yazma bilmeyen tüccar?? şimdi soruna cevap veriyorum bedo gibi ama dha detaylı cevap muhammed tarafından uzun zaman akıllıca tasarlanmış yada uydurulmuş bir kitaptır... |
Allahına kurban kızılordu demek istediğim buydu işte
Alıntı:
|
Alıntı:
http://kloroben.blogspot.com/2009/04...den-kuran.html Tabii tek bu değil başkaları da var. |
evet barudi haklisin ,
haklisin ama , bu yontemin bir eksikligide vardir , ara sira ayetler yetismekde gec kalir , tebuk seferi hazirliklari sirasinda medineli bazi zenginler muhammedden savasa katilmamalari yonude afini ister , muhammed bu isteklerini geri cevirir,, bu olay hakkinda ayet yetisdiginde ise artik gec kalinmistir,, allah ,, muhammede ,, allah seni affetsin der , neden acele ettin , de beklemedin diye de sitem eder :) evet anlatim kaba saba , ama olay asagi yukari boyledir ,, ehh parca parca yazilinca olur boyle vakalar :) |
Alıntı:
varsayim üzerine konusmak kolay... 1- Yaratan Rabbinin adıyla oku. 2- O, insanı bir kan pıhtısından yarattı. 3- Oku, Rabbin en büyük kerem sahibidir. 4- O, insana kalemle yazmayı öğretti. 5- İnsana bilmediğini öğretti. |
Alıntı:
|
barudi ,
herhalde burda cebrailin elinde bir yazili metin ile gelip , muhammedin kafasina vura vura , oku dedigini dusunmuyorsun.. |
oku yazma bilmeyen birini karşına al de bakalım oku bak bakalım sana öle mal mal bakacak oku ne be yaw diyecektir...
be arkadaşım inanmıyacaksan inanma ben sadece kendini kandırma dedim yaw okadar ssorun değil inanma yani.. sen kendini böyle bir ailenin böle bir oğlunun okuma yazma bilmeden kaalacağına inandırmışsan, sen tüccar birinin 33 yıl okuma yazma bilmediğine inandırmışsan, sen mekkede kervanları kontrol eden birinin okuma yazma bilmediğine inandırmışsan, putperest kadınların muhammed peygamberliğini ilan etmedeen önce akoma yazma bildiğini ve alım satım yaptığını sölediklerini yok sayacaksan biz ne yapalım sana?? durum vahim.... sen bana ispatlarsan bilmediğini ben kabul edeceğim arkaadaş bildiğini.. bak ben sana bunca şeey saydım sende kuran dışında mantıklı bişey say yada öneermede bulun?? |
tevbe 43 :
allah seni affetsin ,dogru soyleyenler sana belli oluncaya ve yalan soyliyenleri sen bilinceye kadar nicin onlara izin verdin ki ? ayetin gelis sebebinide sen bir zahmet arastirir ver artik |
Alıntı:
Kullandiklari paralar bile rakamli degildi, tane üzerinde sayilip veriliyordu, 40 Altin 100 Altin gibi... |
ok sadece senin dediğin gibi yapalım sayı saymayı saydıklarının ne olduğunu bilmeyi ve sattıklarını aldığı para ile eşleştiren yazıları nasıl yazıyordu??
ikinci olarak dünyada bana okuma yazma bilmeyen tüccar gösterebilirmisin?? okuma yazma bilmeyen birisine oku dermisin müsait bir zamanında... ha yok allah okua yazma öğretti diyosan alınma ama bize niye böle cahil bir peygamber gelmiş yahu... okuma yazma işini bari yapsaydı...:) |
kagit para vardida biz mi kullanmadik !!)) ,, yahuu sn barudi o devirde silkeler kullaniliyordu , zaten istemis olsa bile o dediginden henuz yokdu ...
bakin ticaret aldim sattim degildir sadece , burda bakkal dukkanindan bahsetmiyoruz ki , onda bile 4 islem bilmeyen adam batar ... burda bahsedilen haticenin deve kervani , bunun muhasebiz 4 islemsiz yuruyebilecegine inaniyormusunuz ,,, ne diyim |
Alıntı:
|
Alıntı:
yaw birak dünyadaki tüccarlari sen 2009 yili üzerinden yorum yapiyorsun. 1430 sene geriye git ve o anki hal ile düsün.. 6- O seni yetim bulup barındırmadı mı? 7- Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi? (yani cahil) 8- Fakir iken seni zengin etmedi mi? |
..... haklisin kontrol etmeye bile gerek yok ,, seferden aflarini isterler , muhammede bunu kabul eder ve onlari sefere gondermez,
allahda gercek muslumanlar mallari canlari ile savasmak konusunda senden bir bahane ile aflarini istemezler diyerek peygamberini azarlar (tevbe 44) , asil uzerinde durdugum , muhammedin aceleci davranarak , ayeti beklemeden hukum vermesi uzerine gelen 43. ayetdir |
Alıntı:
Olay sudur; Peygamber bu kisilerin mazaretlerini kabul eder, oysa bu kisiler munafiktirlar, münafikliliklari ortaya savas günü cikacakken Peygamber bu kisilerin mazeretlerinin kabul görmesiyle zaten katilmayacaklari savasa bir bahaneye sahip oldular. 43.cü ayet de bunun üzerine inmistir. O kisileri desfire amaclidir. Burdan bile Hz.Muhammed'in Kuran'i uydurmadigi ortaya cikiyor.. |
Şaşırmış bulup da yol göstermedi mi?
yani putperest , sasirmak ile okuma yazma bilmemek arasinda baglandi kuramadim. aslinda ben muhammedin putperest oldugunuda sanmiyorum , ilk ayetler geldiginde , hanimi hatice , onu kime goturmustur? eger muhammed putperest dininde olsaydi , Onun kendi dininin en buyugu olan , kabenin bekcisi , amcasina gitmesi gerekirdi , ama muhammed amcasina degil , haticenin akrabasi olan , bir hristiyana ,belkide din adamina , gitmislerdir.. Sizin basiniza bir seyler geliyor , belki ruhlar , cinler (bunlar araplarin inandigi kavramlardi) ,, siz bu olagan ustu durum karsinda , kenid dinizin buyugune degil , bir hristiyan din alimine gidiyor ve danisiyorunuz .... Bence bu bile tek basina muhammedin putperest degil , ya hanefi yada buyuk bir ihtimalle hristiyan oldugunu , o devirde hristiyanlar arasinda oldukca yaygin olan , tek basina kendini insanlardan izole ederek , magaralarda kuyularda , gunahlarindan arinma eylemi icerinde bile olabilir ,, belkide bu ibadetleri esnasinda derin dini inancindan , kendisininde bie peygamber , yeni bir isa fikrini bengligine blinc altina yerlestirmisde olabilir butun bunlar ongoru ,, ama sabit olan tek sey vardir , muhammed putperest degildir , incil ve tevradi bildigi kusku goturmez |
... sn barudi ne bahanesi , sadece hizli yazdigimdan anlam kaymasi olmus o kadar ,,,
muhammed sadece bunlara izin verdiginden dolayi sonradan pisman oluyor ve durumu bu sekilde duzeltiyor desek ,, burda desifreden cok ,ortaya cikan huzursuzlugu gidermek gibi amac vardir , tebuk seferine araplar pekde istekli olarak hazirlanmazlar , hem yol uzundur , hem dusman sayica kalabalik ve donanimlidir , hemde elde edilecek ganimet az ve suphelidir.. Bu ayetler ile birlikde muslumanlarin sefere olan ilgisizligi allah katinda yerilmis ve muhammede itaat etmeleri emredilmistir. kazara seferden afedilenler yuzunden ortaya cikan nazik durumda giderilmistir ,, sapka cikartiyorum , insanin elinde boyle bir siyasi guc olunca neler yapmaz :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
tamam tamam bu satte uzunca yazdıracaksın bana ok istediğin gibi olsun....
şimdi ilk olarak ironik olarak kuran ı nasıl anladığnıza gelelim ummi nedir?? bakınız okuma yazma bilmediği şöyle denmekte daha önce kitap okumadığı yani dini kitapları ve yazmadığı için söylenir, bu olay ankebut suresinin 48. ayetinde yazar ama yanlış anladığüınız çevirisini kafasına göre yapanların size tasvirindeki hatadandır oysa asıl olan şudur; o âyette Hz. Muhammed'in okuma yazma bilmediği değil, o çevrede tek dinî Kitap olan Tevrat'ı okumadığı ve onu yazmadığı, Kur'ân'ı bir yerden okuyarak değil, vahiy ile aldığı anlatılır. Hz. Muhammed gibi son derece zeki ve aynı zamanda ticaret filosu yönetmiş bir insanın, en az arkadaşları Ebubekir, Ömer vb. kadar yazı bilmiş olması gayet doğal. Çünkü özel bir eğitim görmemiş olan o insanlar da Hz. Muhammed ile aynı ortam içinde yetişmişlerdi. Onlar yazı bilirken Hz. Muhammed niçin bilmesin var mı bir açıklaması??? sonra Buhârî'deki rivayete göre Hudeybiye Barış Antlaşması yazılırken Kureyş delegesi "Allah'ın Elçisi Muhammed" sözünü kabul etmeyince Muhammed, antlaşmayı yazan Alî'ye "Allah'ın elçisi" sözünü silmesini emretmiş, fakat Alî, bu sözü silemeyeceğini söyleyince Peygamber, sayfayı alıp, o sözü silmiş ve kendi adını yazmış. Bir başka rivayette de "yazısı iyi değildi" kaydı vardır. Kadı Ebû'l-Velîd el-Bâcî, bu rivayete dayanarak Peygamber'in yazı bildiğini ispat etmek için bir kitap yazmış ve bu kitap, yazarın üzerine şimşekleri çekmiştir. Bir rivayete göre de Peygamber Mu'âviye'ye, Akra ve Uyeyne için ta'lîmât yazmasını emretmiş, Uyeyne, bu yazılan ta'lîmatı "Götüreyim mi?" diye sorunca Allah'ın Elçisi yazılan sahîfeyi alıp bakmış ve: "Sana emredilenleri yazmış" demiş. Kadı İyâd da gelen haberlerin, Peygamber'in harfleri ve bunların güzel yazılımını bildiğini kanıtladığını belirtmektedir. yeterlimi diyeeceğim ama yazmışken dökem biraz daha... Kur’ân’da geçen ümmî kelimesinin anlamının Tevrat ve İncil okumamış anlamına geldiğini önce Yaşar Nuri Öztürk’ten, daha sonra Mustafa Sağ’ın Evrensel Çağrı Kur’ân Meâli’nden öğrenebilirsin!! ayrıca bu yüce varlık allah nasıl oluyorda okuma yazma bilmeyen ama ticari filo yöneten birisine ilk olarak oku diye vahiyde bulunuyor şaka mı bu?? bunu düşünün biraz lütfen okuma yazma bilmeyen bir çocuk alın karşınıza ve oku deyin ona okumanın ne olduğunu bile anlamadan size mal mal bakacaktır... kurandaki kök anlamlarını asıl dili olan sami dillerini iyi bilmeden yani ibranice, aramice, klasik yunan dili, süryanice çevirmek en büyük hata olacaktır... kaldı ki oku emrini aldıktan sonra muhammed bi yere gidip tahsil yapmamıştır! kımse ona yardım edip okuma yazma öğretmemiştir varmıddır böle bi kaynak kuran yazar mı?? aksine arkadaşlarına öğreten muhammeddir... ebubekir nerden öğrendi?? ali? neyse devam edelim.. "Sen ondan (Kuran'dan) önceki hiç bir Kitabı okur değildin, elinle de herhangi birisini yazmıyordun. Böyle olsaydı, batılı arayanlar kuşkulanırlardı." (29:49 Muhammed'in Kuran'dan önceki kitapları okuyup yazmadığını belirten bir ayetin anlamını kaydırmak suretiyle bu ayetten son peygamberin okur yazar olmadığı sonucunu çıkarmak isteyenler çelişkiye düşmektedirler. Zira onların verdiği anlama göre en azından Kuran'ın inmesiyle birlikte Muhammed'in okuma yazmayı öğrenmiş olması gerekir! ne anlam çıkar bundan?? kaldıki o dönemde yazılan şiirleri kımler yazıyordu yani o dönemde orda çok kişi oku yazardı şiirler yazılıyordu kabe duvarına asılıyordu kımler yazıyordu kımler için asıyordu?? bunca kişi bilirken bir muhammed mi bilmıyordu?? mekkede 13 sene boyunca inen ayetleri kım yazdı? hepsi akıldamı tutuldu?? bedir savaşından sonrada halka okuma yazma öğretenler vardı... 7. yüzyıl Arapları, hangi sayı sistemini kullanıyorlardı? Bu sayı sistemiyle toplama ve çıkarma işlemleri yapanlar okuma yazmayı da öğrenmiş olmuyorlar mıydı? Kuran'ın mucizevi yapısını daha büyütmek için din adamları, peygamberimizin okuma yazma bilmediği hikayesini cazip görmüşlerdir. Okur yazar olmama hikayesini uyduranlar, bu amaçları için "ümmi" kelimesinin anlamını kaydırmayı uygun görmüşlerdir. Halbuki "ümmi" kelimesi Kuran boyunca, İncil ve Tevrat'ı bilmeyenler için kullanılmaktadır (2:78; 3:20; 3:75 ; 62:2). 7. yüzyıl Arapları, sayı olarak "ebced" sistemi diye bilinen alfabe harflerini kullanıyorlardı. Sadece hesabını not etmesi için bile olsa, o günün tüccarı okuma yazma bilmek zorundaydı. Muhammed aleyhisselam da peygamber olmadan önce uluslararası bir tüccar idi. Araplar, rakamları ancak 9. yüzyılda Hindistandan alınca "ebced" sistemini terkettiler. şimdilik yoruldum saygıla... |
kime gore munafik ? , tebuk seferi , hasad zamanina gelmistir, bir cok insan savas yerine isiyle gucuyle ugrasma istemislerdir.
insanlar savasa gitmek istemiyorlar diye , munafik mi oluyorlar , bu nasil bir mantikdir ya allah yolunda caninla malinla savasirin yada munafik olarak damgalanir cehennemde yanarsin,.. guzel , insanlari ucunda ganimet olmayan bir savasa zorlamakdan baska bir seyd degil bu ,, ayrica tebuk seferide anlamlidir , ortada bizansin 40 bin asker ile araplarin uzerine geldiklerine dair bir soyleti olur , bunun uzerine sefer hazirliklari yapilr, dunyanin yolu gidilir , ortada bir bizans ordusu yoktur , ama bizans sinirinda bir iki kasaba haraca baglanilir ve geri donulur ... Aslinda bu sefer bizansin o devirde nasil zayif bir durumda oldugunuda gosterir , omerin bir kilinc darbesi ile nasil yikildiklarnida anlasilir kilar ,, |
Alıntı:
Günümüzde bile bazı toplumlarda benzeri bir durum mevcut. Bu toplumlarda hasta olup askere elverişsiz insanlar "çürük" damgası yemekte. Bu toplumlarda "çürük" olanlara kız bile verilmemekte. :) Bu nedenle bu toplumlarda askerlik çağı gelmiş birçok insan sağlık problemi olduğu halde askerlik yapmak için sağlık probleminin gizleme yoluna gitmekte...... (gerçi bu toplumların politikacı, zengin çocukları, vs. bu tablonun dışında) |
Alıntı:
Vallahi sasiyorum artik bu nasil okumadir.. 42- Eğer yakın vadeli bir kazanç ve kısa bir yolculuk sözkonusu olsaydı, mutlaka peşinden gelirlerdi. Fakat bu sıkıntılı yolculuk onlara uzun geldi. Allah adına yemin ederek, "Eğer gücümüz yetseydi, kesinlikle sizinle birlikte sefere çıkardık"diyerek kendilerini mahvedecekler. Oysa Allah biliyor ki, onlar yalan söylüyorlar. 43- Allah affetsin seni. Kimlerin doğru söylediği belli oluncaya ve kimlerin yalancı olduğunu belirleyinceye kadar onlara niçin izin verdin? 44- Allah'a ve ahiret gününe inananlar, malları ile ve canları ile cihad etmekten geri kalmak için senden izin istemezler. Allah kötülükten sakınanları bilir. 45- Senden savaştan muaf tutulmaları yolunda izin isteyenler, Allah'a ve ahiret gününe inanmayanlar, kalpleri kuşkuya kapılıp bu kuşkuları içinde bocalayanlardır. |
siz benim yazdıklarımı okuyunuz sayın barudi...
|
Alıntı:
"Sen Kur'an'dan önce hiçbir kitap okumuş ya da eline kalem alarak yazmış biri değilsin. Öyle olsaydı batıl yanlısı inkârcılar kuşkulanırlardı." İşte Kur'an-ı Kerim çocukça kuruntulara varana kadar, onların tüm kuşkularını ele alarak birer birer çürütüyor. Çünkü Hz. Peygamber hayatının uzun bir dönemini aralarında geçirmişti. Ve bu süre içinde ne bir kitap okumuş, ne de yazmıştı. Sonra da okur-yazar olanları dehşete düşüren bu olağanüstü Kitab'ı onlara getirmişti. Eğer daha önce okur-yazar biri olsaydı bu konuda kuşkuları bulunacaktı. İşte onun aralarında geçen geçmiş hayatı. Bu konuda bir kuşkuları varsa söylesinler. Biz de diyoruz ki, Kur'an-ı Kerim, onların çocukça itirazları dahil her türlü kuşkularını ele alıp çürütüyor. Söz gelimi O'nun daha önce okur-yazar biri olduğunu varsayarsak bile yine de onların bu kitaptan kuşku duymaları doğru olmazdı. Çünkü bizzat bu Kur'an'ın kendisi, insan emeğinin ürünü olmadığının somut tanığıdır. Çünkü Kur'an gerçekten insan takatının, bilgisinin, ufuklarının çok çok üstündedir. Kur'an'ın içerdiği gerçekte tıpkı evrenin yaratılışının dayanağı olan gerçek gibi sınırsızdır. Bir insan Kur an ayetlerinin karşısında durduğu zaman bu ayetlerin arkasında gizli bir güç bulunduğunu, ifadelerinin insanı etkileyen özellikte olduğunu, bunlarınsa bir insandan kaynaklanamayacağını gösterir... Bircok Kureysliler de Kuran'i dinleyip ruh halinin birden degismesi ile müslüman olmustur.. Hz.Ömer gibi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşım ben sadece kuranı allahın göndermediğini anlatmaya çalışıyorum. Tutturmuşsunuz bi cahiliye dönemi gidiyorsunuz o dönem edebiyatın şiirin bilimin ticaretin insanlığin adam gibi yaşandıği kavgasız felsefenin yapılabildiği bir bölge orası ne cahilliği dirki. Cahillik gelmişse Muhammed insanları kul kertesine çevirip savaşlarla kırımlarla cahilleştirmiştir. Bunun lamı cimi yok tarihi araştırıp herşeyi gözlerinle görebilirisin. Tabiki islami kaynaklardan öğrenebilirsin herşeyi.
|
Alıntı:
|
İslamiyetten önce zengin fakiri eziyormuydu bilmiyorum ama islamiyetle beraber zenginin fakiri daha çok ezdiği aşikardır.
İslamiyet elindekiyle yetin der, kapitalizm ve teokrasi gibi benzer akımlara hizmet eder. Buyur bak: Hud Suresi, ayet 6 Bakara Suresi, ayet 155, 156 En'am Suresi, ayet 165 Fecr Suresi, ayet 15 - 16 Şura Suresi, ayet 27 Zümer Suresi, ayet 52 Dinsiz olmama rağmen, açık söylemem gerekirki; İsa bile Muhammed'ten daha insaflı davranmıştır.. bkz: "Bütün malını sat ve fakire dağıt" (Bkz. İncil/ Mark 10:25; Luka 18:25; Matta 19:24) |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:04 . |