Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   12 Vatan Haini (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11650)

Neferkamin Anu 03-08-2009 13:28

12 Vatan Haini

http://www.haberler.com/haber-resiml...ami_1029_o.jpg Resmi büyütmek için tıklayın

Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı'nın Girişimiyle Düzenlenen 'Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru' Adlı Çalıştaya Katılan Gazeteciler İçin '12 Kötü Adam' İfadesini Kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İçişleri Bakanlığı’nın girişimiyle düzenlenen ’Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru’ adlı çalıştaya katılan gazeteciler için ’12 kötü adam’ ifadesini kullandı.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP hükümetinin Türkiye’nin yıllarını heba ettiğini söyledi, Polis Akademisi’nde dün yapılan ’Kürt Meselesinin Çözümü: Türkiye Modeline Doğru’ adlı çalıştaya katılan gazeteciler için de "12 kötü adam" dedi. Devlet Bahçeli, İzmit Atatürk Spor Salonu’nda yapılan MHP il kongresindeki konuşmasında üslubunu sertleştirdi. İçişleri Bakanlığı’nın girişimiyle düzenlenen çalıştaya katılan gazeteciler için ’12 kötü adam’ ifadesini kullananan Bahçeli, "Ermeni meselesinde aynı 12’li, Kıbrıs meselesinde aynı 12’li, Avrupa meselesi ve onun dayatmalarında yine aynı 12’li" dedi. Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cesaret veriyorlar

"25 yıldan bu yana Suriye, Kandil, PKK odaklarını ziyaret edip onlarla görüşerek, tek yanlı Türkiye’de PKK’ya yandaşlık yapanlar, hiçbir dönemde Türk milletinin milli ve manevi değerlerine sahip çıkmayanlar, şimdi İçişleri Bakanı’nın Kürt açılımı projesinde devletin güvenliğini tehdit edecek grubun içerisine gelerek Türkiye’de demokratik açılım bahanesiyle bölünmeye gayret gösteriyorlar, cesaret veriyorlar. Kürt açılımının yerli modelini oluşturmaya çalışıyorlar.

Bu millet sizden usandı

Ey gafiller, 25 yıldan bu yana ne yaptığınızı bu millet bilmiyor mu? Ne yazdığınızı gazetelerdeki köşelerde okumuyor mu? Televizyonlarda Türkiye’nin 12 tane dev adamı vardı. Herkes o marşı söylüyordu. Şimdi 12 kötü adamı dinleye dinleye bu millet usanmıştır. Türkiye de başka aydın mı yok? Türkiye’de başka siyasetçi mi yok? Türkiye de bunun mücadelesini veren emniyet güçleri, Türk Silahlı Kuvvetleri mi yok? Bu gazete köşe yazarlarından, patronlarca beslenen bu 12 kötü adamı mı bu millet dinleyip duyacak?"

Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)

Sapiens 03-08-2009 19:49

Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti aleyhine ne varsa bu adamlar hep karşı tarafta oluyorlar. Kıbrıs'ta Rumlarla, AB meselesinde Avrupalılarla, Ermeni meselesinde Ermenilerle, TSK'ya karşı AKP ile birlikte aynı saftalar. Bunları Türk milletinin çıkarları ile aynı safta görmek mümkün değil. Gün onları günü, çok normal karşılıyorum.

Ama unuttukları birşey var ki, Dünya dönmeye devam ediyor.

ozgur_ 03-08-2009 21:19

Alıntı:

Sapiens´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210634)
Bunları Türk milletinin çıkarları ile aynı safta görmek mümkün değil.

Türk milletinin çıkarı nedir ?

Çeteler mi ?
3. Dünya ülkesi gibi askeri vesayet altında görünmek mi ?
Demokrasinin yerleşmediği 10 yılda bir darbe yapılan bir ülke mi ?
Anadoluda ermenilerin yok olması mı ?
Kıbrısta şuanki mevcut durum mu ?
Faili meçuller mi ?
Bir çağdaş avrupa ülkesi olmak yerine bir ortadoğu ülkesi olmak mı ?

Bunlar mı türk milletinin çıkarı...

12 Cesur ve iyi adama saygılar...

Neferkamin Anu 03-08-2009 21:36

Alıntı:

ozgur_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210656)

Çeteler mi ?

Yazsana bizde öğrenelim.
Okyanusun öbür tarafından kastro yaptı tespiti.
ya sen !!!!

mhmd 03-08-2009 21:37

Hayır 13 deyin.
O vatan hainlerinin içinde maddeten olmasa da manen mhmd de var!!!

mehmetsalih 03-08-2009 21:44

Selam,

Hayır 14 deyin bende dahilim bu hainlere!!! Aydınlara hain diyen siyasetçi... hööööööööh...

ve sevinç....

boğaziçi 03-08-2009 22:02

Çeteler mi ?
Faili meçuller mi ?

Konu ozgur_ tarafından (Bugün Saat 09:36 ) değiştirilmiştir.
--------------------
turk milletinin cikarlari size mi kaldi. hayret ediyorum...12 vatan hainine de benden selamlar..
bu arada degistirilmeyen bir iletiniz var mi?

dilaver 03-08-2009 22:04

Hayır 13 deyin.

Onbeş sayabilirsiniz, ben de o vatan hainlerindenim.

saygılarımla

ozgur_ 03-08-2009 22:15

Alıntı:

boğaziçi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210687)
turk milletinin cikarlari size mi kaldi. hayret ediyorum...

Tamam sizden başka herkes vatan haini.....

prozac 03-08-2009 22:17

Arkadaşlar bünyesi kaldırmayacak olan başlığa yazmazın lütfen .Cümlelerimize biraz daha dikkat etmeliyiz.

ulpian 03-08-2009 22:19

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210689)
Hayır 13 deyin.

Onbeş sayabilirsiniz, ben de o vatan hainlerindenim.

saygılarımla

Ben de göğsümü gererek on altıncı sırada yerimi alırım.

saygılarımla

mhmd 03-08-2009 22:19

"Bu siteyi adam gibi tartışılabilecek bir site sanıyordum, yanılmışım...."

Yanıldığınıza yanılmışsınız Sn. özgür.
Kişi, kurumu bağlamaz.

nogada 03-08-2009 22:19

Alıntı:

ozgur_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210656)

Çeteler mi ?
Faili meçuller mi ?

Çok safsın güzel kardeşim.

Neferkamin Anu 03-08-2009 22:37

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210708)
Çok safsın güzel kardeşim.

saf değil.
12 haini kim destekler ???

nogada 03-08-2009 22:45

Alıntı:

Neferkamin Anu´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210726)
saf değil.
12 haini kim destekler ???

Artık insanların kötü değil,iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum akhe kardeşim...

Ama bu konuda beni çok zorluyorlar,gerçekten.

dilaver 03-08-2009 23:03

Sayın nogada

Olaya bir göz atalım. 12 gazetecei TC nin İçişleri Bakanının çagrısı ile devletin emniyet kuvvetlerine ait bir polis akademisnde söyleşiyorlar. TC nin savcıları var, onlar bir şey diyemiyor ya da diyecek bir şeyler bulamıyor ama siz bu insanları hangi yetkiyle vatan haini ilan edebiliyorsunuz.

İnsanlar düşüncelerini söylemiş, siz de söyleyin. Ama burada siz düşünceyi hiçe sayıyor ve ayrımlaştırıyorsunuz yani bölüyorsunuz. Ve de hala bölücülükten bahsedebiliyorsunuz. Şimdi burada bölücü olan kim.

Düşünceye düşünce ile cevap verebilecek kapasitenizin oldugunun farkındayım ama neden bu bölme ve ayrımlaştırma sevdası. Neden düşünceye düşünce ile karşılık verilmez ve illa ki vatan haini ilan edilir. Vatan kimin tekelindedir.

O zaman bu söyleşiye soruşturma açmayan savcılar da vatan hainidir. Bakın nereye geliyoruz. Sizin gibi düşünmeyen herkes vatan hainidir.

Bu başlıkta ve digerlerinde neyin mücadelesini verdigimi bilmem kavrayabiliyor musunuz.

saygılarımla

-InVi- 03-08-2009 23:07

Vatan ortaklasa ihanet edenler yargilanirken, toplumsal hayatin sorunlarina progresif cözümler sunmak isteyenleri vatan haini diye lanse etmek, hic bir faydasinin olmadigi gibi, milli ve manevi refleksleri yüksek bu toplumun insanlarinda istenmeyen tepkilere vesile olabilir, sivas'da hotel ve hotel icindeki insanlari yakan zihniyeti de birileri "hain" ilan ettikten sonra, baskalari bunu yakmak icin emir kabul etti.....
simdi burada yapilanda o, "o baskalari uykularindan uyandirip" harekete gecmelerini saglamak...
bildigim kadari ile o toplantilara katilanlarin arasinda "dag" kadrosundan hic kimse yok, görünen o ki olmamasi da gerekmiyor, katilanlarin bir cogu bugüne kadar "ilerici" fikirlerinden dolayi kabul görmüs insanlardan olusuyor, peki elinde silah olmayanlar konusmayip tartismayacakta, elinde silah olanlar mi cözecek bu sorunu ?
PKK'ya en ufak taviz verilmesinden yana degilim, yönetim kadrosunda bulunanlara en agir cezalarindan verilmesinden yanayim....
ama akli basinda insan sormaz mi kendine, "bu bizim kürdleri pkk'ya muhtac birakan nedenler nelerdir ?" yari askeri statükocu bir demokrasi degilde, mesruhiyetini yasadigi toplumdan alan bir demokratik kültür olmus olsa idi, pkk kürdler icinde yaliniz kalmaya mahkumdu, ama ne oldu ?
Daha düne kadar bu insanlarin varligini dahi kabul etmeyen zihniyetin,
bu gibi olusumlari sahiplenmese bile, önce izleyip sonra yapici tepkilerini vermesini beklemek suc olmamali.......
evet ortada devlet bürokrasisi icerisinde halka ragmen hüküm sürmek isteyen bir zihniyetin tasviyesinin tepkileri bunlar, yanlarina birde "tetikci" olarak kullanabilecek birilerini almislarki......bu hizla bir tek tanri dagina cikip, ötükene gitmedigimiz eksik......

Neferkamin Anu 03-08-2009 23:07

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210731)
Artık insanların kötü değil,iyi niyetli olduğuna inanmak istiyorum akhe kardeşim...

Ama bu konuda beni çok zorluyorlar,gerçekten.

Halkımız cahil
gerek okuyan kısmı gerese okumayan kısmı
bir kısmıda çıkar amaçlı suç örgütünden dolayı destekliyor, onları dikkate almıyorum.
Bügün bir Fransızı düşün sapına kadar Milliyetçi, enerji sektörürünün özelleştirilmesine bile karşı adamlar, amerikan kültürü üzerine saldırı devlet politikası. Şimdi bir Fransayı düşün birde Türkiyeyi.
İşte Türkiyenin bu Marksistler yüzünden içine düşürüldüğü, parasızlık ve kültürsüzlüğü kendi gözlerinle gör.

theatre 03-08-2009 23:24

"Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)" - ALINTI

Yüce Tanrı Türkiye'deki basın - yayın kuruluşlarını yabancı şirketlere nasip etsin..

İşleri sadece "gazetecilik" olan insanların çıkardıkları gazeteleri okumak istiyorum.

AYATA 04-08-2009 09:36

Adınızı yazdırmaya, listeye ilave ettirmeye gerek yok, biz sizleri biliyoruz zaten:bounce:

AYATA 04-08-2009 09:38

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 210771)
"Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)" - ALINTI

Yüce Tanrı Türkiye'deki basın - yayın kuruluşlarını yabancı şirketlere nasip etsin..

İşleri sadece "gazetecilik" olan insanların çıkardıkları gazeteleri okumak istiyorum.

ilk defa sana katıldım hayret taş yağacak başımıza :loco:

theatre 04-08-2009 13:44

Çalıştaya şu gazeteciler katıldı: Oral Çalışlar, Cengiz Çandar (Radikal), Hasan Cemal (Milliyet), Muharrem Sarıkaya (Habertürk), Deniz Ülke Arıboğan (Akşam), Okan Müderrisoğlu, İbrahim Kalın (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan), Ali Bayramoğlu, Fehmi Koru (Yeni Şafak), İhsan Dağı, Mümtaz’er Türköne (Zaman), Mustafa Karalioğlu, Nasuhi Güngör (Star). (Radikal)" - ALINTI

Yüce Tanrım.

Türkiye'deki bütün basın yayın kuruluşlarını yabancılara nasip et.

Kurtar bizi bunlardan..

Yüce Tanrım.

Kim bunlar?

Neden bütün bunları bizim ülkemiz de yaratıyorsun?

Dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle gazetecilik,böyle gazeteciler YOO OK.

Yüce Tanrım..

Ülkemdeki bütün basın yayın kurum ve kuruluşlarını "sadece" gazecilik yapan gazeteciliği "adam" gibi yapan yabancılara nasip et..

Bu ülkede işini iyi yapan basın yayın emekçilerine ihtiyacı olanlar da var.

Bankalar,fabrikalar,marketler falan satıldı..

Bunlar neden hala varlar ki?

kafasikarisik 04-08-2009 14:32

12 gazeteciye vatanhaini demek ayıptır. Farklı düşünen gazetecileri darbeci deyip tutuklamak ta hem ayıptır hem faşistliktir. Bir takımın oyuncularını kırmızı kart ile saha dışına alıp yapılan tek kale futbol maçı adil olamayacağı gibi zevk de vermez. Ben ve benim gibi düşünenler bir araya gelsin çözüm üretsin demek tepeden inmecilik değilse nedir? Toplumun bir kesimini dışlayarak olacak çözüm, çözüm değildir. Burdan bir çözüm çıkmasını beklemek hayalcilik olur.

-InVi- 04-08-2009 14:44

Kafasikarisik,
ülkemizde "kürd" varmidir, ve onlarda TÜM diger vatandaslar gibi TÜM demokratik haklarindan sahiplenebilmeli mi ?
simdi "yoktur" ve ne varmis demokrasimizide, zaten en demokratik ülke biz'iz diyenler ile mi yapici ve kalici cözümler üretilecek ?

theatre 04-08-2009 15:14

Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir gazetecilik yooo ok.

Bunlar gazeteci değil.

Bunlar siyasetçi..

İse..

Bir siyasal parti kurup siyaset yapsınlar.

Bunlar bölücü..

İse..

Çıksın adam gibi savaşsınlar.

Bunlar devlet adamı..

İse..

Öyle bir yetkileri yok.

Kim bunlar?

Ne?

Bunlar onların sosu mu?

Bunların hepsi mi?

Hiçbiri mi?

Hiç umurumda değil..

Ama bunlar gazeteci değil.

Böyle bir gazetecilik..

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOK".

Ve..

Tanrı bunlardan en azından beni kurtarsın.

Böyle gazetecilik mi olur ya?

mhmd 04-08-2009 15:25

Sn. theatre'ye katılmamak elde değil.

Bu ülkede herkes kendi işini yapsın

Hakim, hakimliğini bilecek. Şahsına hakaretten dolayı asli suçunu misliyle çarpmayacak.
Avukat, avukatlığını bilecek. Mesleğini suç işlemeye perde yapmayacak.
Polis, polisliğini bilecek. Yasal görevi ne ise onu yapacak ne eksik ne fazla.
Asker, askerliğini bilecek. Kendi konusu haricindeki konulara girmeyecek.
Anayasa mahkemesi, kendi görevini bilecek. Meclisin üstünde demoklesin kılıcı gibi davranmayacak.
HSYK, kendi görevini bilecek. Siyaseti adalete tercih etmeyecek.
.
.
Bu ülkede herkes kendi göreviyle iştigal edecek.

theatre 04-08-2009 15:37

Walla

Ben artık..

Yüce Tanrım'dan..

Türkiye'deki basın-yayın kurum ve kuruluşlarının hepsini yabancılara vermesini istiyorum.

Diğerlerini ABD'nin takdirine bırakıyorum.

Onlar kime,ne zaman ve ne yaptıracaklarını iyi bilirler.

kafasikarisik 04-08-2009 15:55

Sayın InVi,
Kürt yoktur mu dedim? Kürt yoktur diyen de ayrıca hapse mi atılmalıdır? Yıllar önce kürt vardır diyen hapislerde sürünürken neredeydiniz? Bacılarınızla ayna karşısında kadının saçını nasıl örtelim provasında olduğunuzdan mı kaçırıdınız?
Demem o ki, taraflardan birini hoyratça dışlayan çözüm, çözüm değildir.
Beğenin veya beğenmeyin tarafları eşit şartlarda karşınıza alacaksınız. Yada zamanında kürtleri dışlayarak/ hapse atarak çözüm bulacağını zannedenlerden farkınız olmayacak.

Neferkamin Anu 04-08-2009 16:19

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 211077)

Kafasikarisik,
ülkemizde "kürd" varmidir, ve onlarda TÜM diger vatandaslar gibi TÜM demokratik haklarindan sahiplenebilmeli mi ?

Ülkemizde kürt yoktur, Farisi vardır.
Sahip olamadıkları haklar nelerdir.
Vatanı milleti sömürdüler daha ne hakkına sahip olacaklar.
İnsanların alın teri üzerinden bedava yaşamaya alıştı hepsi.
Türkiyenin özgürleşebilmesi için bu yankinin petrol bekçilerinden kurtulması gereklidir.

boğaziçi 04-08-2009 16:36

Yüce Tanrım.

Türkiye'deki bütün basın yayın kuruluşlarını yabancılara nasip et.

Kurtar bizi bunlardan..

Yüce Tanrım.

Kim bunlar?

Neden bütün bunları bizim ülkemiz de yaratıyorsun?

Dünyanın başka hiç bir ülkesinde böyle gazetecilik,böyle gazeteciler YOO OK.

Yüce Tanrım..

Ülkemdeki bütün basın yayın kurum ve kuruluşlarını "sadece" gazecilik yapan gazeteciliği "adam" gibi yapan yabancılara nasip et..

Bu ülkede işini iyi yapan basın yayın emekçilerine ihtiyacı olanlar da var.

Bankalar,fabrikalar,marketler falan satıldı..

Bunlar neden hala varlar ki?

--------------------------
yahu yanlis mi goruyorum...sonuna kadar imza...

boğaziçi 04-08-2009 16:38

ilk defa sana katıldım hayret taş yağacak başımıza :loco:

sevgili ayata, al bende de o kadar:)

-InVi- 04-08-2009 17:24

Alıntı:

Bacılarınızla ayna karşısında kadının saçını nasıl örtelim provasında olduğunuzdan mı kaçırıdınız?
sizi adam yerine koyup size hitaben birseyler yazdigima bin pismanim !

theatre 04-08-2009 17:42

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 211090)
Dünyanın hiç bir ülkesinde böyle bir gazetecilik yooo ok.

Bunlar gazeteci değil.

Bunlar siyasetçi..

İse..

Bir siyasal parti kurup siyaset yapsınlar.

Bunlar bölücü..

İse..

Çıksın adam gibi savaşsınlar.

Bunlar devlet adamı..

İse..

Öyle bir yetkileri yok.

Kim bunlar?

Ne?

Bunlar onların sosu mu?

Bunların hepsi mi?

Hiçbiri mi?

Hiç umurumda değil..

Ama bunlar gazeteci değil.

Böyle bir gazetecilik..

"DÜNYANIN HİÇ BİR YERİNDE YOK".

Ve..

Tanrı bunlardan en azından beni kurtarsın.

Böyle gazetecilik mi olur ya?

Benim anlamadığım şey de bu..

Ülkenin en değerli kurumlarını gözlerini kırpmadan yabancılara sattılar.

Niye bu gazeteleri,televizyonları satmıyorlar anlamıyorum.

Ya da izin verin yabancı basın yayın kurum ve kuruluşları gazete çıkarsın TV yayını yapsın.

Türkçe ile..

Yabancı bankalar ne güzel çalışıyor işte.

Yabancı marketlerden şikayeti olan kimse yok.

Niye bu işlere yönelmeleri engelleniyor?

Doğruları mı söylerler?

kafasikarisik 04-08-2009 17:55

Sayın Thatre,
Sanıyormusunuz ki tarafsız bir satış olur?
Dişime göre imam buldum, oruç şahane gidiyor hesabı.
Dişlerine göre bir sermaye bulurlarsa satarlar merak etmeyin. Murdoch vs gibi.

theatre 04-08-2009 18:09

Sevgili kafasikarişik,

Keşke ..

Ama..

Burası Türkiye.

Burada öyle kurallar var ki..

Asla yıkılmayacağını sandığımız şeyler bir bakarsınız mazi edilmiştir.

"Ya o işletmeler satılır mı? Onlar Atatürk'ün eserleri.Nasıl kıydınız?

Yanıtı:

"Atatürk kim?"

"Öyle biri mi var?"

Bazı şeyler ise asla değişmez.

Örneğin sürekli cami yapılır.

Wallahi iki gün önce..

Büyük bir mahallemsi yerde üç büyük camiyi temaşa eyledüm.

Yine..

Türkiye'de İslam'dan başka hiç bir dine müsaade edilmez.

Arada sırada Hristiyan olan üç beş gariban öldürttülür böylece herkes ayağını denk alır.

Yine..

Afrikanın balta girmemiş ormanlarındaki insanlar şakır şakır yabancı dil konuşur ama Türkiye halkı "Yes İt is" 'den ötesine geçemez.

Türkiye'deki gizli haramlardan biridir.

Ha Türkçeyi çok mu seviyorlar diyeceksiniz?

Wallahi hayır!

Kürtçe'nin yaygınlaştırılmasının bir nedeni olmalı..

Ya da Lazca,Çerkezce,Gürcüce ve ya Ermenice'nin.

Değil mi?

Tuhaf bir ülke doğrusu..

Ama Tanrı'dan ümit kesilmez.

Bir gün biz de "gazete" okur "televizyon "izleriz.

AYATA 04-08-2009 18:45

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 211092)
Sn. theatre'ye katılmamak elde değil.

Bu ülkede herkes kendi işini yapsın

Hakim, hakimliğini bilecek. Şahsına hakaretten dolayı asli suçunu misliyle çarpmayacak.
Avukat, avukatlığını bilecek. Mesleğini suç işlemeye perde yapmayacak.
Polis, polisliğini bilecek. Yasal görevi ne ise onu yapacak ne eksik ne fazla.
Asker, askerliğini bilecek. Kendi konusu haricindeki konulara girmeyecek.
Anayasa mahkemesi, kendi görevini bilecek. Meclisin üstünde demoklesin kılıcı gibi davranmayacak.
HSYK, kendi görevini bilecek. Siyaseti adalete tercih etmeyecek.
.
.
Bu ülkede herkes kendi göreviyle iştigal edecek.

İmamda imamlığını bilecek devlet yönetmeye soyunmayacak....

unutmuşsun galiba tamamlayayım dedimde.

yucemanitu 04-08-2009 19:57

Mesela Adalet Bakanı da adalet bakanlığı yapacak Keriz Feneri'ni kollamayacak, Dolandırıcılık sanığı da sanıklığını bilecek Çankaya'ya çıkmayacak, Kalpazanlık, evrakta sahtecilik zanlısı da o işlerden aklanmadan başbakanlık yapmayacak. Daha bir Deniz Feneri için soruşturma açmayan EDİT'lerden vatana millete ne hayır gelir ki?

Mutezile 04-08-2009 20:44

Atlas'dan:

Alıntı:

Mesela Adalet Bakanı da adalet bakanlığı yapacak Keriz Feneri'ni kollamayacak, Dolandırıcılık sanığı da sanıklığını bilecek Çankaya'ya çıkmayacak, Kalpazanlık, evrakta sahtecilik zanlısı da o işlerden aklanmadan başbakanlık yapmayacak. Daha bir Deniz Feneri için soruşturma açmayan EDİT'lerden vatana millete ne hayır gelir ki?

Tam isabet.

mhmd 04-08-2009 21:55

Sn. AYATA,

Ülke Yönetme işi atama ile değil seçim ile olur.
Siz de aday olabilir, seçilebilirseniz yönetici, bakan ve hatta başbakan bile olabilirsiniz.
Muhtemelen siz monarşi, oligarşi ya da olsa olsa kast sistemi ile karıştırdınız.
Ayrıca seçilmeden önce herhangi bir mesleğiniz de olabilir ve hatta olmalıdır da.
Ancaaak siyasete atılmadan önce hangi mesleğinizle meşgulseniz o mesleğinizi devam ettirmeniz gerekir.
Eliniz işte gözünüz oynaşta olmamalı.

Bu yazdıklarımızı pek tabii ki biliyorsunuz. Olsun yine de hatırlatalım dedik.
Ve devam ettik...

M. Kemal ATATÜRK; Asker,
İsmet İNÖNÜ; Asker,
Celal BAYAR; Memur, müftü, yönetici, bankacı,
Refik SAYDAM; Doktor,
Şükrü SARAÇOĞLU; Matematik öğretmeni, yayıncı,
Recep PEKER; Asker,
Hasan SAKA; Memur, İktisat öğretmeni,
Şemsettin GÜNALTAY; Tarihçi, Eski Türk Tarih Kurumu Başkanı,
Adnan MENDERES; Hukukçu, Büyük çiftçi,
Cemal GÜRSES; Asker,
Ali Fethi OKYAR; Asker,
Suat Hayri ÜRGÜPLÜ; Hukukçu yargıç,
Süleyman DEMİREL; İnşaat mühendisi,
Nihat ERİM; Hukuk profesörü,
Ferit MELEN; Maliye müfettişi, Gelirler genel müdürü,
Naim TALU; İktisatçı, Merkez Bankası Genel Müdürü,
Bülent ECEVİT; Şair, Gazeteci, Yazar,
Mahmut SADİ IRMAK; Biyoloji öğretmeni, Tıp doktoru, Fizyoloji profesörü
Saim Bülent ULUSU; Asker,
Turgut ÖZAL; Elektrik Mühendisi,
Yıldırım AKBULUT; Hukukçu, Serbest avukat,
Mesut YILMAZ; Maliye iktisatçı, Yönetici,
Necmettin ERBAKAN; Makine mühendisi, Akademisyen profesör, TOBB Genel Sekreteri,
Abdullah GÜL; İktisatçı, Ekonomi uzmanı,
R. Tayyip ERDOĞAN; Ticari İlimler Akademisi mezunu, Profesyonel futbolcu,

Bu arada imam diye herhalde rahmetli Celal BAYAR'dan bahsediyordunuz değil mi?

mhmd 04-08-2009 22:04

Kollamak, dolandırıcılık, kalpazanlık, evrakta sahtecilik denilince yine hatıralarımız canlandı.

O cenahı hiç açmayalım isterseniz. Canınız sıkılabilir Sn. Atlas.
Ama illa da açalım derseniz Apoletlerin gölgesine sığınanlardan başlayacağız, haberiniz olsun.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:32 .