![]() |
Ölüme çare bulunsa,o zaman tanri ölür işte.
EVET ben böyle düşünüyorum.isteyenin ölme hakkı saklı olsa,kim der ki ben bu dünyayı beğenmiyorum. Ölürüm cezamı çeker hakkıma razı olurum.şu tür değerlendirmeler mantıma sığmıyor.''yaşayıp yaşamadığımız ne malum.her şey oldu bitti''aklımızlada olsa duyularımızlada olsa biz tanrıyı kavramaktan aciziz''dünya bir hayal alemi''aslında yok''tanrıyı ve öbür dünyayı aklımız alamaz.burası gibi değil''
hayyam ne demiş: acılar çökmeden evvel bu sararmış tenine sana sunsunlar o,gül renkli şaraptan desene, kendin altın mı sanırsın ,gömülüp önce yere, sonra tekrar döneceksin olcak şey mi bu be! |
Eğer öyle birşey gerçekleşirse şuanki islamcıların nasıl bir tavır takınacaklarını merk ettim doğrusu. Baştan beri saavundukları ahiret hayatını bir kenara atıp dünya hayatını mı tercih ederler yoksa bunlar şeytan işidir deyip inanmaya devam mı ederler. Tebrik ederim Canip Bey, güzel bir konu açmışsınız.
|
Bir forumda ruslar ve ölümsüzlük ile ilgili 1-2 cümle okumuştun.
Ruslar ölümsüzlük ilacı/iksiri buldu, sonra bilmem kimler devreye girdi, sonra bilmem bişeyler örtpas edildi, olduda oldu, olduda oldu şeklinde bir takım şeyler yazıyordu. Bilgisi olan var mı acaba? Bu arada ölüme çare bulunsa bile imanlılar "Allah ölüme çare bulanları cezalandırır, zaten mısırlılarda ölüme çare bulmaya çok yakın olduğu için yokoldular ortadan, biz en iyisi imana devam edip kasayı sağlama alalım" mantığıyla imana devam ederler. Ha belki biraz artış görülebilir dinden çıkanlar konusunda fakat çokta etkilemez fikrindeyim. |
Sevgili Canip Atay,
Ölüme çare bulunmasıyla tanrının da öleceği düşüncenize katılmıyorum. Nedenini "zaten olmayan şeyin ölümü de olmaz" olarak açıklayabilirim.Sonuçta bizimle yaşayan ve biz ölünce bizimle ölen bir tanrı da olmadığında göre, ölümsüzlük bulunduğu zamanda, zaten olmayan bir tanrı hiç ölmeyecek. Var olmayan bir şeyin yok olması hangi mantığa sığabilir? |
ölüme çare bulunsa ben elbet bi gün öleceklerdir diye düşünürüm..yaşı üç bin olsun ..onun elbet bi gün öleceğine inanırım..
..bütün insanların ölümsüzlüğü ..bu iksir bulunsa da asla mümkün olmayacaktır..nereye sığcak ya hu o kadar insan..yeni gelenlere yer açılması lazım.. belki de evrim 3-4 çıta birden atlar..insanlar balık istifi gibi yaşamaya başlarlar..alışırlar risale i nurda bir bölüm geldi hatırıma.. "Yahu, şu görünen memleket bir manevra meydanıdır. Hem, sanâyi-i garîbe-i sultaniyenin meşheridir. Hem muvakkat, temelsiz misafirhâneleridir. Görmüyor musun ki, her gün bir kafile gelir, biri gider, kaybolur; dâimâ dolar, boşanır. Bir zaman sonra şu memleket tebdil edilecek; bu ahali başka ve dâimî bir memlekete nakledilecek. Orada, herkes hizmetine mukabil ya ceza, ya mükâfat görecek"(onuncu söz) saygılar. |
Alıntı:
Sevgili Unbeliever, belki de mesajınızdaki ironiyi ben anlamadım (eğer öyleyse lütfen açıklama için kusura bakmayın). Fakat ''o zaman işte Tanrı ölür'' cümlesinden kastedilenin aslında ''o zaman işte insanlardaki Tanrı yanılgısı yok olur'' olduğunun farkındasınızdır umarım. saygılarımla |
bahsettiğim ölüm,inançlılar için durum ne olur anlamında.sadece iyilere cennet olsa,kötülere cehennem olmasa bile inkarın çoğalacağı kanaatindeyim.
sevgili ulpian teşekür ederim.bu satırları yazan insan çok uzun zamanda yazabiliyor. onun için çok açıklayıcı ve uzun yazamıyorum.ama anlaşılıyor demekki. |
Saygideger arkadaslar;
Tanri'nin olmesi demek; onu yasatan kavrama, herhangi bir icerik vermemek demek. Kisi bazinda Tanri'yi oldurmek ise; yasam ve iliskilerinde tanri kavramini icerik, yukumluluk, v.s. vererek kullanmamak, demek. Tanrinin inanc ve varlik karsitligi tartismasi, tanriyi yasatmak demektir. Saygilarimla; evrensel-insan |
demekki ölüm her zaman olacaktır. Ölümsüzlüğü bulan varsa beri gelsin...
|
Kök hücre tedavilerine, insan klonlamaya karşı çıkan dindarların korkuları; Tanrının vaad ettiklerini (sonsuz bir cennet hayatını ) bir gün insanın gerçekleştirebileceği ve artık ona ihtiyaç kalmayacağı gerçeğini kavramaya başlamalarından kaynaklanıyor bence.
|
Ölüme çare bulunsaydı, bir sonraki proje ölümü tekrar geri getirmek olurdu. Ölüme atfedilen anlamlar yaşama geçerdi.
Vah zavallı çok genç yaşta yaşadı! |
Alıntı:
insanın ölümsüzlüğü diye bir şey asla olmayacaktır..hadi ölümsüzlük iksiri bulundu diyelim..insanlar yaşlanmıyor..bu sadece insanın eceli ile yani doğal yollardan süresini tamamlayarak ölmesine mani olur..dünyada milyonlarca ölüm çeşidi var..hepsine ayrı ayrı iksiri nasıl bulacaksın.. işte ne biliyim ..boğulmak istemeyenler için suda balığa dönüşme iksiri..tırın altında kalmamak için..kaybolma iksiri..geldi gibi yazılar asla olmayacaktır eczanelerde.. saygılar.. |
saygıdeger tıp anatominin %5 ne hakim degilken ,ölümsüzlüğü elle almak bir haylcilikten üteye gitmiyecektir kanısındayım.
birde aklınıza şu soru takılmıyormu ,yaşa yaşa yaşa ;yahu ne oluyor bıktım artık yaşamaktan gına geldi diyeceğiniz günler ne kadar sıkıcı düşünmek gerek .. her şey tadında gözeldir derler ,ondan dolayı gelin bir konudaa hem fikir olalım . evet gözel yaşıyalım ama insanlığa doğaya çevreye vs.nasıl en gözel şekilde faydalı bireyler oluruz fikrinden yola çıkalım ,hayalpereslikle değil gerçek olgularla ömürümüze gözelikler katalım . selam ve sevgilerimle. |
İnsanoğlu bulsa bulsa insan yaşamını daha da kısaltmayı bulur. Bu savaşlar, atom bombası, çıkar kavgaları vesayre.
Ömrünüz kısalıyor :) |
Ölümsüzlüğü buldukları şey aslında şu mantığa yatıyor.insan kazadan ve beladan uzak duracak.ee buda mümkünmüdür bu insan yaşamında var olan şeylerdir.hadi bakalım bir insanın kafası koptu ee o insanı nasıl yaşamaya bağlıyacaklar veya parçalandı,dağdan düştü vs.vs. bugibi ölüm çeşitleri oldu.yine çıkıp biz ölümü durdurdukmu diyecekler.
bu asla ve asla olacak şey değildir.evet bilim hızla ilerlemektedir.ama ecel çok varklı bir olgudur.ölüm anı değişir ama ölümüne mani olamassın. |
kafan koptu anında yeni kafa çıkarıyorsun,yada kolun koptu aynen yeni kolunu çıkarıyorsun,köpekbalıklarının kaybettikleri dişlerini bir gecede çıkardıkları gibi!olur mu olur!...:heh:
|
Ölümsüzlük teoride mümkün bir olay. Netice tüm hücrelerimiz aynı kök hücreden geldiği için bütün DNA'lar içinde barınıyor. Buna karaciğerdeki kendini yeniden yapılandırmada dahil. Eğer bunu tüm hücrelerimizde açabilirsek bu zaten kesik kafayıda çıkartır, kesik koluda çıkartır. Bunun yanında hücrelerde bölündükce azalan bir mitekondriyel DNA var. Bunuda zincire ekleyebilirsek ozaman sonsuza kadar yaşanabilir oluruz.
Saygılarımla Umurcan Görür |
Evren yok olacak bir gün ölümsüzlüğü bulsan bile yine öleceksin kaçış yok....
|
ne kadar dar düşüncelisiniz ve n kadar bilimden yoksunuz yaa..
ölümsüzlük bize sizin o tanrınızdan daha yakın.. masal dünyasındaki gibi yok iksirmiş yok bilmem neymiş...arkadaşlarım biraz bilimle ilgilenseniz en azından cemaatin elindekilerinin dışında bir bilim dergisi okursanız anlarsınız... daha geçende bile bi konu açılmıştı bununla ilgili. herşey beyinde bitiyor..biz beyinde varız. biz düşünce olarak varız. yani bizim ölümsüzlüğümüz sadece bunun korunmasıdır...böbreklerimiz,karaciğerimizin, kalbimizin vs. ne önemi var ki. beynimiz yeter bize... devamını yazmıyorum siz anlmışsınızdır.. |
ölümsüzlüğün formülüde kuranda bi yerlerde yazıyordur mutlak açıp iyice okuyalım. belki bu sefer bişeyleride islam alimleri icat etmiş olur
|
bence ölüme çare bulunmasına gerek yok. sonuçta doğanın kanunu bu.. ama dediğiniz gibi eğer ölümsüzlük bulunursa "tanrı" yok olacaktır..
tabi şu an ölümsüzlük biraz uzak görünüyor.. |
Alıntı:
ölümsüzlük hayal ,çamurdan üfleyerek adam yaratma gerçek!! yaşa yaşa nereye kadar: cennette pineklemekten iyi. evet çevremize faydalı olalım,hiç ölmemek buna mani olmaz,olgunlaştırır hayelperestlikle değil gerçek olgu derken ne kastediliyor aceba? |
insanoğlunun sonsuz yaşamla ilgili hiçbir planı yok (cennette dahil)
geç gitsin |
ucmusta ucmusun.............
Alıntı:
ya yazılırda bu kadarda atılmaskı ......:))))))yanıı cahıllıgınızden ne soracagınızı sasırıyorsunuz........daha 10 dk sonra basına ne gelecegını bılmesken sordugun soruya ve verdıgın cevaba bak......o kadar cok bılıyorsuznuz hersyeı bunuda soleyınde bızde bılelım olumsuzluk en zaman bulunacak....... |
ölümsüzlük bulunursa Ateistlikte ölmüş olmaz mı?
|
Alıntı:
ateislik ölmez.tanrı şekil değiştirip tekrar gelecektir.yenisi icad edilir.bizim anladığımız yeri göğü yaratan ve cezalandırıcı ölür. |
Arkadaşlar uçuk gelecek belki ama bence uzaylılar sonsuz hayatı zaten yaşıyorlar.Ben açıkçası 3-4sene önce ufo da gördüm.İnanılmaz hızda zik zak yapıp durdu böyle birşeyi dünyada başkası yapmış olabilir mi hiç sanmıyorum.O hızda g kuvvetine dayanmak, yıldızlar hatta galaksiler arası yolculuk yapmak, ışık hızından hızlı hareket etmek bunlar zaten normal bir canlının dayanabileceği şeyler değil...Bu arada yaptığım hesaba göre yaptığı hareketin hızı saniyede 10 km civarıdır tahminim.saatte yapar 36000 km.ve defalarca tekrarlanan aniden durma hareketi..konuyu dağıttım galiba özür dilerim ama çok etkilenmiştim...
|
eger olumsuzluk iksiri ni arabistandaki arablar kuran in sifrelerinden esinlenerek icad ederlerse varya her kes musluman olur ama tabi imkansiz bir sey bu hayalini kurmak bile bana cok zor geliyor.oyle bir sey olsada ancak yahudiler bulur her zamanki gibi ordan bir arap cikar aaa kurani kastederek burda yaziyormus demekten baska bi ise yaramazlar
|
ölümsüzlük diye bişey olmayacaktır bence ömrü uzatmak olabilir ama ölümsüzlük asla..
birde ateistler öldükten sonra ne olacaklarını düşünüyorlar yok olmayı beyinleri nefisleri ve vicdanları kabul ediyormu. |
Ölümsüzlüğe gerek yok, hayatın nasıl oluştuğunun gün be gün açığa çıkmasıyla tanrı öldü zaten.
Ama ölüme çare bulunsaydı bile, ömer çelakıl gibi sivri zekalılar çıkar, falanca ayeti filancayla çarpar, karekökünü alır, bir sonuca uydurarak, fişmekanca arapça kelimenin bir anlamının da ölümsüzlük olduğunu söyleyerek işi bağlarlardı. "Ölümsüzlükte sizin için hayır vardır. Bunlara ne oluyor da ayetlerimi inkar edip hâlâ ölüyorlar?" |
siz ne olacaksınız a cevap vermemişsiniz
öldükten sonra ne olmayı bekliyorsunuz bi amacınız varmı. yok mu olacaksınız yok tahayyül edebiliyormusunuz.
eğer tanrı yoksa kötü olabilir dimi iyi olmamız için bi sebep yok. |
ölümü fazla abartmaya gerek yok kanımca doğum gibi normal sıradan bir olay doğarken nasıl birşey anlamadıysak ölürkende anlayamayacağımızı düşünüyorum . peki 3000 yıl yaşadık o 3000 yıl nasıl geçerdi sizce böyle bir gezegende 3000 yıl yaşamanın bir önemi mutluluğu olur muydu? ben bu konu hakkında aralık bırakılmış bir kapı görüyorum . o kapının ne olduğu bana mantıklı geliyor ama ateist arkadaşlarım sizlere uymayan bir durum. bizim varoluşumuz bence çok gizemli ama bildiğimiz birşey var ortada bir tanrı yok :)
|
Selamlar,
Hemen olume care bulunsa da KADER in manasi tam anlamiyla anlasilsa..Allah bir yere gitmez merak etmeyin.. Sevgiler.. |
Alıntı:
yokluğun tam manası nedir ki? kainat 15000.000.000 yaşında,dünya yaklaşık 5000.000.000 yaşında .yani ben hiç yoksa bile 4.500.000.000 yıl yoktum.şimdi yaşayacağım hayatın ki bu hayat en fazla 80 yıl nasıl bir anlamı var. . ölünce ben ben olmayacağım.zaten ben olmadan ayrı ayrı savruk savruk dörtbuçuk milyar yıl var olmuşum.şekil değiştirir biraz kara lahana ,biraz ağaç,biraz yel biraz sel olurum. |
:)
yeterki kafada ki düşünceyi savunmak olsun. sel de olursun .. |
Alıntı:
|
Alıntı:
sonuç olaraktan.. |
Yokluk heryerdedir.
Yani maddenin olmadığı heryerde. Madde atomlardan, atom atom altı parçacıklardan oluşuyor. Bu parçacıklar 300.000km/saniye ile titreşir. Hareketsiz anlarında sıfır boyuttadırlar. Mutlak boşluk içinde hareket ederler. Hareketsiz anlarını gözlemleyebilmek için bir ışık ışını parçacığından bile küçük olabilmek gerekiyor (araştırmacı değil, kullandığı parçacık). Ölümsüzlük yoktur. Neden : atomlar bile ölümlüdür. Ömrün fazlasıyla uzaması tartışılmalıdır, ölümsüzlük değil. |
Alıntı:
sonuç: Yeterince bilgi sahibi olmadığın konularda ithamlarda bulunma, iftira atmış olursun. Bu böylemidir diye sor onay verirsek o zaman eleştrini yap. Sen kendin çalıp kendin dinliyorsun. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:55 . |