![]() |
İnsan olmasaydı Tanrı ne yapacaktı?
Tanrı'nın insanı yarattığı söylenir müslümanlığa, hristiyanlığa ve yahudiliğe inananlar tarafından. Tanrı sadece insanı yaratmakla kalmamış, kendi düşüncelerini insanlara anlatması için bazı insanları görevlendirdiğine inanılır. Bunlara peygamber denmiş. Dinlere baktığımızda insanoğlunun Tanrı için çok önemli olduğu anlaşılıyor. Yaratıyor, peygamberler yolluyor, sadece peygamber yollamakla kalmıyor kitap bile yolladığı oluyor. İnsanoğlu için uğraşıyor. Dinlerdeki Tanrı böyle.
Peki ya insan olmasaydı Tanrı ne yapacaktı? İnsan olmasaydı Tanrı'nın varlığının ne önemi kalırdı? Düşünsenize öylece tek başına duran bir varlık. Tanrı melekleri, insanları yaratmadan önce ne yapardı? Bu konuda benim bildiğim dinlerin verdiği herhangi bir yanıt yok. Bu konuda forumun ne düşündüğünü merak ediyorum. |
Saygideger alfred;
Eger insanoglu olmasaydi, tanri kavrami da zaten olmayacakti. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Neyse, konuyla pek alakalı olmadı ama olsun..Çünkü bizden evvel ne olduğunu zaten bilen yok..Allah vakıf etmemiş biz napalım..Siz de sorup duracak ama akıllı başlı bir yanıt alamayacaksınız nasıl olsa... Selamlar |
hepsi aslında sebeb sonuç ilişkisine bağlıdır.bizlerde var olmuş sebeblerin sonucuyuz gibime geliyor.yok tanrının canı sıkılmış bizi yaratmış gibi dalga geçici yaklaşımlar bence yanlıştır.
|
Alıntı:
Tanrı sonucuna sebep olan nedir? |
Saygideger high iq;
Insanoglunun ta kendisidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Tanrı melekleri, insanları yaratmadan önce ne yapardı?
.... Bu soru gerçekten bir zamanlar benim de zihnimi kurcaladığı gibi sizin de ilgi alanınızdaysa eğer; araştırmanız için bir kelime vermek isterim. "HAYY" Selamlar |
Alıntı:
|
Saygideger OQONUC;
"HAYY"-OQONUC- Bu senden alintiladigim, Harun Yahya mi? Saygilarimla; evrensel-insan |
Ben de şifre veriyorum
"Zübenk" Ben Allah'ı bu şifrede buldum. Herşey apaçık. İnsanları yaratmadan önce ne yaptığını da gayet net açıklıyor. Ama gören gözler, duyan kulaklar anlıyor. "Göz kulak anlamaz; görür duyar" diyen cahillere de onlara acıyaraktan cevap veriyorum: "Irabbım iştea sizleri beyle kör saar ider! Cahiller!" Burada müteşabih kavramlar da kullandım. Neyse, her şeyi açıklayan şifreli ama apaçık kelimemi tekrarlıyorum: "Zübenk" İpucu: Sahabeden "Ez-Zubeynik bin Cubeyri"nin hayatını inceleyiniz. Herşey orada gizli... |
"Ez-Zubeynik bin Cubeyri hayatını okudum.ama allah günah yazmasın bu adamın psikolojisi bozulmuş herhalde.adam hep namaz ve oruç tutuyormuş ee ben bunun hayatından ne anladım.adamın aklına artık cennet ve cehennemi sokmuşlar adam tabiki dünya hayatını bırakır.
böyle yazılar veya böyle kişiler sanki dünyanın boşa olduğuna beyan etmektedirler.halbuki öyle değildir.dünya boş değildir.boş olsa neden vardır.veya neden biz varız bu bir çelişki değilmidir. |
Tanrının insana ihtiyacı yoktur.
|
Bir varmış bir yokmuş,
evvel zaman içinde, kalbur burçlar içinde, Ay Tanrısı 30'lar, en büyük Tanrı 60'lar, burçlar içinde, gökler tellal, yer altı berber iken, burçlar fıldır fıldır döner iken, o mekanın, bu mekanın, o tarafın, şu tarafın Tanrısı çok, pek çokmuş. O zamanın Nisanu, bu zamanın Mart sonu olan aylarında Tanrı Dumuzi ölür, insanlar ağlarmış. (21 Mart dönencesi) Tanrıların işleri de kendileri gibi çok, pekçokmuş. Kendilerine hizmet etsinler diye insanları yaratmışlar. Hizmet?? Tapınmak da bir hizmet miydi, ya ibadet... benzettim aslında. Melekler hizmetkarlar değil midir, sürekli ibadet eden. Gel zaman, git zaman, Marduk ölüp oğlunca kurtulduktan sonra tüm Tanrılar kendilerindeki güçleri Marduk'a verdiler. Elli Tanrı'dan Elli farklı güç, elli farklı isim aldı Marduk. Elli güç, elli isim, tek Tanrıda birleşti... (sonraki Tanrılardan biri elliyle yetinmedi, 99'a yükseltti) Yine gel zaman, git zaman, israiloğulları bu dahiyane fikri pekçok beğendi. "pekçok tanrı mı? peh.." dedi en akıllıları, konsorsiyum kurdular belki... Çok güçlü, pekçok gücü kendinde birleştiren BİR TEK TANRI çıktı ortaya... dahiyanece... insanlar aynı insanlar... yalnız artık pekçok Tanrıya değil de pekçok gücü olan bir tanesine hizmetkar. not: Gönül Tekin etkisi, fena halde :D |
Alıntı:
|
Tanrı,melekleri ve insanları yaratmadan önce ne mi yapıyordu?tahminen bencede sıkıntıdan patlamakla patlamamak arası düşünüyor ve bittabi sıkılıyordu(bu yanıt her ne kadar gayri ciddi gelsede,bu budur yani!),gün geldi sıkıntıdan patladı(big bang :)) )
o ana dek düşündüğü şeylerde bu patlamayla etrafa saçıldı yaaaaaa! :bump2: |
Önce sayın cellist den başlayalım;
Siz madem cubeyriyiş biliyorsunuz onun malafatı konusunda da bilgi sahibi olmalısnız. konuyu oradan tekrar irdeleyin lütfen. Plecabo ise gerçekten merak etmiş... HAYY, DİRİLİK demektir. Allah'ın isimlerinden birisidir. çok faudalandık deyip, herşeyi hazır bulmak yerine iki satır google a yazıp 1 saat okusaydınız genel bilgi sahibi olup araştır5manız için gerekli başlıkları bulma yolunda adım atmış olurdunuz. Evrensel insan'ın sorusu ise gerçekten güzel.. bu kadar alaksaı olmayan konu hakkında binlerce mesaj yazabilmek maharet ister. Selamlar |
Saygideger OQONUC;
Google'dan bulunurda; bulunanin hangisi, senin belirttigin olur, iste o bilinemez. Benim sorumun cevabi; "Dirilik" oluyor yani "oluluk (olmek)" karsiti. yani olumsuz (olmek), ezeli ve ebedi oylemi? Saygilarimla; evrensel-insan |
"Peki ya insan olmasaydı Tanrı ne yapacaktı? İnsan olmasaydı Tanrı'nın varlığının ne önemi kalırdı?"
Öyle deme alfred. Tanrı, insanı yaratmadan önce de önemliydi. Çünkü Tanrı'dan korkanlar ya da ona saygı duyanlar sadece insanlar değilmiş. Taşlar bile Tanrı (Allah) korkusuyla yuvarlanırlarmış. (Bkz: Kur'an, Bakara suresi, ayet 74) Edip Yüksel'in mealine göre ise "ALLAH'a olan saygıdan dolayı siner" lermiş. Yersen tabii... |
Mısır mitolojisine göre Atum, canı sıkıldığında mastürbasyon yaparak evreni yaratmıştır. Belki Allah insanları yaratmasaydı canı çok sıkıldığı için...
|
Mısır mitolojisine göre Atum, canı sıkıldığında mastürbasyon yaparak evreni yaratmıştır. Belki Allah insanları yaratmasaydı canı çok sıkıldığı için...
........ Bu bilgiyi okuyabileceğim kaynak göstermenizi rica edeceğim. Bekliyorum. Selamlar |
insana dair
Çıpğlak gözle maksimum 10 km görüş mesafesi olan biz insanların çıplak akılla var olan 10 [xbirim] mesafesi ile sorduğu sorulara cevap alamaycağını bildiği halde sorduğu sorulardır.
Bu soruların sonucunda ortaya çıkan karmaşayı düzeltmekte benim gibi felsefenin tekrarcı papağanları gibi olmayan adamları işidir:) cevap; varlığı kapsayan bir varlığın yaratmak veya yaratmamakla kazanıp veya kaybettiği kapsamın cevabını verirseniz bu sorununda cevabı ortaya çıkar. yani ? |
yzdımı yazar
allah günah yazmasın selam,serdar sanırım tek soru işaretin bu kaldı allah gözlerini iyi aç ve göge bak senden ne kadar büyük olduğunu göreceksin.sadece göktemi demen ayrı bir durum saptaması.
|
Alıntı:
Göge bakinca allah gözüküyor mu? |
Saygideger cigi;
Niyet ve istek meselesi; gormek istersen, gorursun. Ama; inan, baskasi sana gosteremez. Ne kadar kendi gordugunu izah etse bile. :ballchain::photo: Saygilarimla; evrensel-insan |
Atum miti için kaynak...
http://www.afraidtoask.com/masturbate/History.htm Ayrıca: "Atum created the deities Shu and Tefnut from his spittle or from his semen in the act of masturbation." Yaratılan bütün evren mi yoksa ilk tanrılar olan Shu ve Tefnut mu belli değil. |
Kaynak için teşekkür ederim. Ancak Bu belgenin geçerliliği konusunda bizim dilaver'in kriterlerine başvurmak gerek sanırım :)
Selamlar |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:06 . |