Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah Herşeyi Yaratmıştır Peki O'nu -Haşa- Kim Yaratmıştır? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12620)

Zihin Harmanı 11-09-2009 15:45

Allah Her Şeyi Yarattı, -Hâşâ- O'nu Kim Yarattı?" Deniliyor. Bu Husus Nasıl İzah Edilebilir?

Bu soru da çok sorulan sorulardan biridir.
Ben bu soruyu, Resûl-i Ekrem'in (sav) Peygamberliğinin bir alâmeti olarak görüyor ve verdiği gaybî ihbârın tahakkuku karşısında boynumu büküp "Eşhedü enne Muhammede'r-Resûlullah." diyerek şehâdet ediyorum. Evet, Resûl-i Ekrem (sav) Allah'ın şerefli elçisidir. Kıyâmete kadar olup bitecek her şeyi, bir televizyon ekranından görüyor gibi seyretmiş ve söylediği her şeyi dosdoğru söylemiştir. Daha sonra meydana gelecek hâdiseler hakkında verdiği hükümler, söylediği şeyler o kadar isabetlidir ki; yeri geldiği zaman hepsi de aynı aynına doğru çıkmıştır. İşte, bu da onlardan bir tanesidir. Buyurur ki: (Sahabenin aklından böyle bir şey geçmez) "Bir gün gelecek ayağını ayağının üstüne atarak -gurur, kibir, enâniyet içinde ve her meseleyi halletmiş gibi- bunu Allah yarattı, şunu Allah yarattı, Allah'ı kimi yarattı?" diyecekler. (1) Ben, bu soru tevcîh edildiği zaman kendi kendime düşündüm ve "Eşhedü enne Muhammede'r-Resûlullah." dedim. Nasıl da görmüşsün ve nasıl da doğru söylüyorsun!... Şu, nefisleri ve enâniyetleri firavunlaşan, sebeplere ulûhiyet isnat eden ve her şeyi sebepler içinde izaha kalkışan insanların idraksizliğini, düşünce sefaletini bundan daha güzel ifade mümkün olamazdı...

http://welasir.wordpress.com/2008/11...ah-edilebilir/

Alıntıdır. Asrın Getirdiği Tereduutler Kitabından

Sonuna Kadar Okunması Ricasıyla...

Yarım Yamalak okuyup sonradan tel'in yazıları yazmayın lütfen...

high_iq 11-09-2009 15:52

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230847)
tensiz denek denen arkadaşımızın evrim teorisini canlandırdığını iddia eden kardeşlerimiz bu arkadaşımızın akademik deneyimlerinin de yazıverirler mi acep?

Sayın Zihin Harmanı,

Bayağı bir harmanlamışsınız, epey uzun bir yazı çıkmış.

Düşünmekteyim; okuma zahmetine katlansam mı diye. Kararımda yardımcı olması için bana bu konudaki akademik deneyimlerinizi yazmak zahmetine katlanır mısınız?

Saygılar,

K.C. 11-09-2009 15:55

Bu kadar uzun c/p'lere izin verilmiyor sitede.
Yazının linkini koysanız ve kendi fikirleriniz varsa onları yazsanız çok daha makbule geçer ve okunabilir olur.

Zihin Harmanı 11-09-2009 15:55

Alıntı:

high_iq´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230918)
Sayın Zihin Harmanı,

Bayağı bir harmanlamışsınız, epey uzun bir yazı çıkmış.

Düşünmekteyim; okuma zahmetine katlansam mı diye. Kararımda yardımcı olması için bana bu konudaki akademik deneyimlerinizi yazmak zahmetine katlanır mısınız?

Saygılar,

Gerektiği zaman akademik kariyerimi de yazarım lakin şuan konu benim akademik kariyerim değil Allah'ı kim yarattı konusudur...

cevabını istediğiniz soruyu neden başka bir soruyla kamufle ediyorsunuz :)?

konuyla alakalı yorumlarınızı beklıyorum...

ii paylaşımlar...

high_iq 11-09-2009 16:00

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230921)
Gerektiği zaman akademik kariyerimi de yazarım lakin şuan konu benim akademik kariyerim değil Allah'ı kim yarattı konusudur...

cevabını istediğiniz soruyu neden başka bir soruyla kamufle ediyorsunuz :)?

konuyla alakalı yorumlarınızı beklıyorum...

ii paylaşımlar...

Tensiz.denek arkadaşıma sorduğunuz sorunun aynısı bu!

O sizin sorunuzu yanıtladı.

Sizin sakındığınız durum nedir?

Alıntı yaptığınızı belirtmişsiniz, nereden, kimden alıntı yaptığınızı açıklama lütfunda bulunursanız müteşekkir oluruz.

Zihin Harmanı 11-09-2009 16:02

Alıntı:

high_iq´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230924)
Tensiz.denek arkadaşıma sorduğunuz sorunun aynısı bu!

O sizin sorunuzu yanıtladı.

Sizin sakındığınız durum nedir?

Alıntı yaptığınızı belirtmişsiniz, nereden, kimden alıntı yaptığınızı açıklama lütfunda bulunursanız müteşekkir oluruz.

Sakındığım durum yok çok şükür lakin bu konuyu kamufle etmenize izin vermemek amacım...

tanışalım konusuna gerektiği zaman elbette ki yazarım akademik kariyerimi...

burda bu konuyla alakalı sıkıntılarınız varsa buyurun sorun...

yineliyorum; konu ben değilim ;)

high_iq 11-09-2009 16:12

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230925)
Sakındığım durum yok çok şükür lakin bu konuyu kamufle etmenize izin vermemek amacım...

tanışalım konusuna gerektiği zaman elbette ki yazarım akademik kariyerimi...

burda bu konuyla alakalı sıkıntılarınız varsa buyurun sorun...

yineliyorum; konu ben değilim ;)

Haşa Efendim,

Sıkıntılarımız yoktur "Dinlerden Özgür" olalı.

Tam tersine bu alıntısını yaptığınız dindaşınızın yürütmeye çalıştığı mantık üzerinden devam edecek olursak, Müslüman arkadaşların "Kainat ve düzeni o kadar mükemmeldir, bu bir tesadüf olamaz, muhakkak Allah yaratmıştır" tezini kendi kendinize çürütmüş olursunuz.

Bırakın Allah'a neyin sebep olduğunu, Allah'ın herhangi birşeye sebep olamayacağını kanıtlamış dindaşınız...

Zihin Harmanı 11-09-2009 16:17

Alıntı:

high_iq´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230931)
Haşa Efendim,

Sıkıntılarımız yoktur "Dinlerden Özgür" olalı.

Tam tersine bu alıntısını yaptığınız dindaşınızın yürütmeye çalıştığı mantık üzerinden devam edecek olursak, Müslüman arkadaşların "Kainat ve düzeni o kadar mükemmeldir, bu bir tesadüf olamaz, muhakkak Allah yaratmıştır" tezini kendi kendinize çürütmüş olursunuz.

Bırakın Allah'a neyin sebep olduğunu, Allah'ın herhangi birşeye sebep olamayacağını kanıtlamış dindaşınız...

:):):):)

O Kadar uzun yazıdan böyle tek kelimeye winzipleyeceğiniz bir yazı çıkmışsa o güzel ağzınızdan denilecek bişey yok...

sizin bu sözlerinizi tebessümle okurken bir alimin sözü geldi aklıma;

küfr, şirk felsefeden ve inattan geldiği sürece izale edilmesi zordur...

siz malesef bu önermeye örnek birisisiniz...

high_iq 11-09-2009 16:19

Alıntı:

high_iq´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230866)
Sayın Zihin Harmanı,

Açıklamalarınızı merakla bekliyoruz. Belki bize bilmediğimiz gerçekleri ve kanıtlarını açıklayabilirsiniz.

HY reklamı yapacak olursanız, ciddiye alınmazsınız.

Benden söylemesi...

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230915)
Kimsenin reklamını yapacak kadar salak değilim ben Kur'an-ı Kerimin İlahi Bir Mesaj Olduğunu Paylaşımlarımla açıklamaya Çalışacağım...

Bu ne tutarsızlık?

HY reklamı değil, Fetoş reklamı yapıyorsunuz!

Herkesin bu metnin kaynağını bulamayacak kadar salak olduğunu mu düşünüyorsunuz?

En el hak 11-09-2009 17:06

zihin harmanı

senin o linki okuduğuna inanmıyorum,başlığı okuyup linki vermişsin.

soruna gelince;

el cevap = beynin

saroz 11-09-2009 17:40

Allahı yaratan sizlersiniz biz yoktur diyoruz.

Bu sorunun yanıtını sizin vermeniz gerekir.

bizdeki yanıtı belli. Allahı yaratan insandır.

Sizce sorunun yanıtını alalım.

Allahı kim yarattı?

theatre 11-09-2009 19:50

[QUOTE=Zihin Harmanı;230913]

Allah Her Şeyi Yarattı, -Hâşâ- O'nu Kim Yarattı?" Deniliyor. Bu Husus Nasıl İzah Edilebilir?

Bu soru da çok sorulan sorulardan biridir.
Buyurur ki: (Sahabenin aklından böyle bir şey geçmez) "Bir gün gelecek ayağını ayağının üstüne atarak -gurur, kibir, enâniyet içinde ve her meseleyi halletmiş gibi- bunu Allah yarattı, şunu Allah yarattı, Allah'ı kimi yarattı?" diyecekler. Alıntı.

Bu soru aklını kullanmayı becerebilen ilk insan türü tarafından sorulan bir sorudur..

İslam dinini kurgulayanlar..

Her konuda olduğu gibi..

Bu konuda da..

İnsanlığın iki milyon yıllık birirkimini yok saymışlar..

Bilmiyor olamazlar.

Bu soru her zaman sorulmuştur..

Kainat mükemmel..

İse..

Onu var eden daha mükemmel bir güç olmalı..

Öyle ise..

Mükemmel kainatı yaratan daha mükemmel bir gücü..

Kim yarattı?

Bu konu eski Yunan'da tartışılmış..

Yunan filozoflarından bir kısmı..

Sonsuza kadar sürecek..

Daha mükemmel bir tanrı arayışının..

Mantıksızlığını görüp..

Bir yaratıcı inanışından vazgeçmişlerdir..

En mükemmel..

Yaratıcının..

Kim?

Olacağı..

Hakkındaki..

Tartışmaları..

Anlamsız bulup..

Tanrı inanışından..

Vaz geçen..

Yunanlı filozoflardan..

Biri..

Anaksimandros'tur..

O..

Evrenin ezeli ve ebedi olduğunu..

Kabul eder.

Mükemmel bir tanrı..

Arayışının anlamsızlığını..

Görüp..

Kainat dışında tanrı aramaktan vaz geçen..

Yunan filozofu..

İse..

Plotinos'tur.

Ona göre Tanrı..

Evren'in tamamıdır..

(Bana göre de).

Günümüzde..

Panteizm denen..

İnancın..

Kurucusu da..

Denilebilir.

İslam inançlarında..

Vahdet-i Vücut..

Denilen inancın asıl fikir babasıdır..

Plotinus.

Ancak..

Bu inancın..

Daha öncesi olmamasını düşünmek için..

Hiç bir neden yok.

Mutlaka..

Plotinus'tan önce de..

Bu inanış vardı.

unbe 11-09-2009 20:43

tanrı,allah vb. insanlar tarafından açıklanamayan doğa olayları neticesinde uydurulmuştur kanısındayım.

theatre 11-09-2009 20:46

Alıntı:

unbe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231041)
tanrı,allah vb. insanlar tarafından açıklanamayan doğa olayları neticesinde uydurulmuştur kanısındayım.

Bu bilinmezin gerçeğe en yakın açıklamasını..

Solcular..

Solcu iken..

Yapmışlardı..

Üstün bir güce inanmanın..

Başta psikolojik olmak üzere..

Politik,ekonomik,sosyal pek çok nedeni var.

theatre 11-09-2009 21:06

En mükemmel tanrı..

Arayışını anlamsız bulan..

Ekollerden biri de..

Yine..

Eski Yunan'da..

Kıbrıs'lı Zenon'un..

Atina'da..

Kurduğu..

Stoacılk..

Ekolüdür.

Kısaca..

Her tür erdemin..

Doğa'da olduğu..

İnsanın..

Her anlamda hür olması..

Gerektiği..

Stoacılığın..

Temel ilkeleridir.

Zihin Harmanı 11-09-2009 22:26

Alıntı:

saroz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230967)
Allahı yaratan sizlersiniz biz yoktur diyoruz.

Bu sorunun yanıtını sizin vermeniz gerekir.

bizdeki yanıtı belli. Allahı yaratan insandır.

Sizce sorunun yanıtını alalım.

Allahı kim yarattı?

Yüzünde sivilce çıktığı vakit derisine, uykusu geldiğinde gözlerine, acıktığı zaman midesine ağrıdığı zaman başına dişine söz geçiremeyen aciz bir varlık nasıl olurda bir şeyi yoktan var eder...

umutbitmez 11-09-2009 23:25

SAyın Zihin harmanı ve benzerleri;

Sizin dininizin islam Peygamberinizin muhammed, Kitabınızın kuran olduğundan Gittikçe daha fazla şüphe duymaktayım.. Verdiğiniz örnekler, gösterdiğiniz dayanaklar kuran ve peygamberden daha çok, onları açıkladıklarını zanneden Fettullah Gülen, Adnan oktar ve benzerlerine dayanmaktadırlar..
Dikkat edin "din" değiştiriyorsunuz, Tanrı ayni ama ya peygamber ve kitaplar? :)

Zihin Harmanı 11-09-2009 23:29

Alıntı:

umutbitmez´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231195)
SAyın Zihin harmanı ve benzerleri;

Sizin dininizin islam Peygamberinizin muhammed, Kitabınızın kuran olduğundan Gittikçe daha fazla şüphe duymaktayım.. Verdiğiniz örnekler, gösterdiğiniz dayanaklar kuran ve peygamberden daha çok, onları açıkladıklarını zanneden Fettullah Gülen Adnan oktar a dayanmaktadırlar..
Dikkat edin "din" değiştiriyorsunuz:)

:)))

İnsanların en değerlileri Peygamberler, evliyalar, asfiyalar, alimler- din bilginleridir sözü sana ne hatırlatıyor?

Hamd olsun Dinimdende Peygamberimdenden haberim var sen telkinini senin gibi kardeşlerimize ediver bir zahmet:)

theatre 11-09-2009 23:34

İnsanların en değerlileri..

Tiyatro sanatçılarıdır..

Gerçek hayatı oynarlar..

Zihin Harmanı 11-09-2009 23:39

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231212)
İnsanların en değerlileri..

Tiyatro sanatçılarıdır..

Gerçek hayatı oynarlar..

İnsan ancak kendi acziyetini, ve haddini bildiği zaman değer kazanır...

ugurce82 11-09-2009 23:41

Zihin harmanı sana çok basit bir soru soracağım sana göre hava olaylarını (yağmur, kar, fırtına) kim ayarlıyor.

Zihin Harmanı 12-09-2009 00:03

Alıntı:

ugurce82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231222)
Zihin harmanı sana çok basit bir soru soracağım sana göre hava olaylarını (yağmur, kar, fırtına) kim ayarlıyor.

Allah'ın Emri ile 4 Büyük meleklerden olan Mikail (A.s)

Hadi bakalım altından ne çıkacak bunun beklıyorum sabırla :D

dilaver 12-09-2009 00:10

Bu Mikail AŞ

Ne istedi İkitelli deki insanlardan acaba.

saygılarımla

Zihin Harmanı 12-09-2009 00:21

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231263)

Bu Mikail AŞ

Ne istedi İkitelli deki insanlardan acaba.

saygılarımla

:)))

Ne bu şimdi?

Hea Yani Siz, Kul'un Rabbinden daha çok hümanistsiniz yani öyle mi?

Rabb'in Merhametinden sizin merhametiniz daha en gin daha geniş öyle mi?

:)Sen İnsanların tedbirsizliğini, işgüzarlığını, para hırsını Allah'ın merhametine bağla öyle mi?

Sen Allah'ın sana verdiği seninde ateist olmak için en birinci sebeb olarak gördüğün aklı dere yatağına ev işyeri bilmem ne açmak için kullan, ilahi afet gelince de vay efendim nerede Allah'ın rahmeti?

Bu insanoğlu ne kadar nankor ne kadar bencil ne kadar ne istediğini bilmeyen bir varlık ki yağmur olmadığı zaman '' hani neden senin Tanrın insanları kuraklığa sürüklüyor der'' sel gelince neden sel gönderiyor der...

Ama aynı nankor insan yagmur istenildiği miktarda gelince şükretmez...

kendi yaşamsal faaliyetleri için gerekli olan su miktarı kendisine sunulunca oralı olmaz nedenı sorgulamaz bile... :)

Ondan sonra da kendisinde bulunmayan merhamet ile Allah'ın merhametini sorgular...

dilaver 12-09-2009 00:26

yok ben sadece

Mikail AŞ den

tüm bu yapılanlara karşı bebelere neden ceza kestigini ögrenmek istemiştim. Siz görürseniz bir sorun.

Bu ranttan hiç pay almayan işçiler öldüler

daha rantı bilmeyen bebeler öldüler.

Bu havaları ayarlayan Mikail AŞ acaba sarhoşmuydu da hedefi şaşırdı. Siz bebe ölümlerini Allah'ın ve meleklerinin adiliyetine örnek mi gösteriyorsunuz.

saygılarımla

ugurce82 12-09-2009 00:26

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231250)

Hadi bakalım altından ne çıkacak bunun beklıyorum sabırla :D

Yani diyorsunuz ki bulutlar oluşurken yani yerdeki su buharları yukarıda yoğunlaşıp soğuk bir tabakaya çarpınca yere yağmur veya kar olarak yağması gibi 3. sınıfta öğretilen bir olguyu mikail aş mi hazırlıyor. Diyorsunuz. Burdaki görevi nedir mikailin ben hala anlayamadım. Herşey zaten doğal olarak gerçekleşmekte ve bilimsel olarak açıklanmakta. Mikail ne yapıyor.

Zihin Harmanı 12-09-2009 00:36

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231286)
yok ben sadece

Mikail AŞ den

tüm bu yapılanlara karşı bebelere neden ceza kestigini ögrenmek istemiştim. Siz görürseniz bir sorun.

Bu ranttan hiç pay almayan işçiler öldüler

daha rantı bilmeyen bebeler öldüler.

Bu havaları ayarlayan Mikail AŞ acaba sarhoşmuydu da hedefi şaşırdı. Siz bebe ölümlerini Allah'ın ve meleklerinin adiliyetine örnek mi gösteriyorsunuz.

saygılarımla

Nerenle okuyorsun bilmem ki yazılanları, bir yangında ateş ağaçları yakarken bu daha fidan bunu es geçeyim bu daha 1 yaşında bunu yakmamayım der mi?

Bir selde insanların salaklığına acıyarak, masum insanlarıda es geçmiyor, elbette ki bu afetten de gerekli tedbirleri ve önlemleri almadıkları için insanlar sorumludur...

biraz önce yazdığımı yine yazıyorum bu insanoğlu ne kadar nankor ve bencildir ki

az yağmur yağdığı vakit sinirlenir küfrede küçük enişte gibi boyuna bakmadan çok yağmur yağdığında da amma velakin istediği miktarda yağmura şükretmez, bunun şükrünü vermez?

bir başkasıda altta ilkokul bilgisi ile bilim adamlığı taslamış, yok bulutlar yoğunlaştı su buharı havaya karıştı amenna buna bişey dediğim mi var?

Kur'anda da bu aynen böyle geçiyor rüzgarların aşılayıcı olduğu ve yağmurun oluşum aşamları anlatılıyor bunu bir tek sen bılmıyorsun sevınme o kadar lakin sebebler planı dediğimiz bir sistem var...

ama herşey netice olarak sebeblerinde yaratıcısı Allah'ta bitiyor...

Elbette ki sebeb su buharının havada yoğunlaşması ve daha sonra yagmur veya dolu her neyse yere inmesi demektir...

Peki bu olayın bir yaratıcısı olması lazım değil mi?

high_iq 12-09-2009 00:38

Mikail AŞ
sel oluşmasına neden olan miktarda yağmur gönderiyorsa,
bunu da
Allah Ltd.
emrinde yapıyorsa;

Allah Ltd mi sadist, yoksa Mikail AŞ mi?

ugurce82 12-09-2009 00:42

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231298)

bir başkasıda altta ilkokul bilgisi ile bilim adamlığı taslamış, yok bulutlar yoğunlaştı su buharı havaya karıştı amenna buna bişey dediğim mi var?

Kur'anda da bu aynen böyle geçiyor rüzgarların aşılayıcı olduğu ve yağmurun oluşum aşamları anlatılıyor bunu bir tek sen bılmıyorsun sevınme o kadar lakin sebebler planı dediğimiz bir sistem var...

ama herşey netice olarak sebeblerinde yaratıcısı Allah'ta bitiyor...

Elbette ki sebeb su buharının havada yoğunlaşması ve daha sonra yagmur veya dolu her neyse yere inmesi demektir...

Peki bu olayın bir yaratıcısı olması lazım değil mi?

Benim sorumla bunun ne alakası var. Mikailin bu olaydaki rolü nedir. Diyelim ki tanrı dünyayı yaratmış ve bir sistem kurmuş. Zaten sistem işlemekte mikail ne yapıyor onu söyle bana laf kalabalığı yapacağına.

Zihin Harmanı 12-09-2009 00:45

Alıntı:

ugurce82´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231304)
Benim sorumla bunun ne alakası var. Mikailin bu olaydaki rolü nedir. Diyelim ki tanrı dünyayı yaratmış ve bir sistem kurmuş. Zaten sistem işlemekte mikail ne yapıyor onu söyle bana laf kalabalığı yapacağına.

:))

Allah veya Sizin tabirinizle Tanrı Elbette ki kainatı yaratmıştır lakin onu tek başına bırakıp kendi halinde olmasına izin vermemiştir zaten böyle bir durum olmuş olsa dünyada sistematik olarak bir kargaşa kaos alıp başını gider dünya da dünya olmaktan çıkardı...

Teşbihte hata olmasın bir müdür bir işyerindeki işi daha doğrusu bir ayak işini kendisi mi yapar yoksa emri altında bulunan işçiden mi ister o işi yapmasını?

Zihin Harmanı 12-09-2009 00:47

Alıntı:

high_iq´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231300)
Mikail AŞ
sel oluşmasına neden olan miktarda yağmur gönderiyorsa,
bunu da
Allah Ltd.
emrinde yapıyorsa;

Allah Ltd mi sadist, yoksa Mikail AŞ mi?

Kendimi kabirde zannettim bir anda:D

yahu sen benim soruma cevap ver ki bende senin soruna vereyim değil mi ama?

anlatıyorum beynını biraz zorlasan ne demek istediğimi anlayacaksın?

Allah az verdiğinde kuduruyorsun, çok verdiğinde kuduruyorsunda miktarında verdiğinde neden şükretmıyorsun?

ugurce82 12-09-2009 03:43

Alıntı:

Zihin Harmanı´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231307)

Allah veya Sizin tabirinizle Tanrı Elbette ki kainatı yaratmıştır lakin onu tek başına bırakıp kendi halinde olmasına izin vermemiştir zaten böyle bir durum olmuş olsa dünyada sistematik olarak bir kargaşa kaos alıp başını gider dünya da dünya olmaktan çıkardı...

Teşbihte hata olmasın bir müdür bir işyerindeki işi daha doğrusu bir ayak işini kendisi mi yapar yoksa emri altında bulunan işçiden mi ister o işi yapmasını?

Konumuz doğa olayları, doğa olayları ile ilgili sistem zaten kaosta bunu mikailin görevini düzgün yapamamasına mı bağlıyorsun yoksa insanların mı küresel olayları etkilediğini düşünüyorsun.

Unbeliever 12-09-2009 09:51

Zihin Harmanı,

Yukarıdaki anlatımlarından "Kurunun yanında yaşta yanar" sonucunu çıkartıyorum. Peki tamam insanların salaklıklarıyla alakalı olarak, oluşan afet sonucu ufacık bebeler ve masum insanlar öldü, bana şunun cevabını verebilirmisin? Afrikada HEP AÇ olan, AÇ doğmuş olan, AÇLIKTAN ÖLÜP te akbabalara yem olan bebekler hangi salaklıktan dolayı ölmüşlerdir.

Bana şimdi kalkıpta dünya düzeni böyle, insanlar kendi yaptıklarının cezalarını çekecekler, o yüzden masumlarda bundan paylarını alacaklar AMMAAA onlar allahın cennetine gidecekler DEME!

Bu düzeni oluşturan, bu salaklıkları yapan, masumların ölmelerine sebep olan insansa eğer, o zaman kusura bakma tanrı-allah-rab her ne haltsa YOKTUR!
Var edilmiş olan da, bu düzeneği kuran insanların, cahil insanları kandırmak adına "Allahın gazabı, allahın hikmeti, bıdıbıdıbıdı..." diyebilmelerini sağlayandır.

ALLAHI İNSAN YARATMIŞTIR!
HATALARINI VE SAPKINLIKLARINI ÖRTBAS ETME ADINA!

elturhani 12-09-2009 13:49

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231513)
Zihin Harmanı,

Yukarıdaki anlatımlarından "Kurunun yanında yaşta yanar" sonucunu çıkartıyorum. Peki tamam insanların salaklıklarıyla alakalı olarak, oluşan afet sonucu ufacık bebeler ve masum insanlar öldü, bana şunun cevabını verebilirmisin? Afrikada HEP AÇ olan, AÇ doğmuş olan, AÇLIKTAN ÖLÜP te akbabalara yem olan bebekler hangi salaklıktan dolayı ölmüşlerdir.

Bana şimdi kalkıpta dünya düzeni böyle, insanlar kendi yaptıklarının cezalarını çekecekler, o yüzden masumlarda bundan paylarını alacaklar AMMAAA onlar allahın cennetine gidecekler DEME!

Bu düzeni oluşturan, bu salaklıkları yapan, masumların ölmelerine sebep olan insansa eğer, o zaman kusura bakma tanrı-allah-rab her ne haltsa YOKTUR!
Var edilmiş olan da, bu düzeneği kuran insanların, cahil insanları kandırmak adına "Allahın gazabı, allahın hikmeti, bıdıbıdıbıdı..." diyebilmelerini sağlayandır.

Zihin harman kardeşim sizlere tokat gibi cevaplar vermiş verdiği cevapları okursanız sorunuza da cevap bulmuş olursunuz. Ama inkar inattan geldiği için biraz zor anlarsınız. Zaten sizin meseleniz inanmak değil inkar etmek. Kendinizi buna göre programladığınız için size ne dense boştur. Bende boşuna yazıyorumya öyle olsun. Afrikadaki insanlar açsa ve eğer açlıktan öluyorsa bunun sebebini Allahta arama aynaya bak senin gibilerdir. Senle aynı kafa yapısana sahip düzenlerdir. En son hangi yoksula bir parça ekmek verdin bir giysi aldın giydirdin bir düşün.

high_iq 12-09-2009 14:08

Alıntı:

elturhani´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231578)
Zihin harman kardeşim sizlere tokat gibi cevaplar vermiş verdiği cevapları okursanız sorunuza da cevap bulmuş olursunuz. Ama inkar inattan geldiği için biraz zor anlarsınız. Zaten sizin meseleniz inanmak değil inkar etmek. Kendinizi buna göre programladığınız için size ne dense boştur. Bende boşuna yazıyorumya öyle olsun. Afrikadaki insanlar açsa ve eğer açlıktan öluyorsa bunun sebebini Allahta arama aynaya bak senin gibilerdir. Senle aynı kafa yapısana sahip düzenlerdir. En son hangi yoksula bir parça ekmek verdin bir giysi aldın giydirdin bir düşün.

Bizim inkar etmek gibi bir meselemiz olmaz, olamaz. İnkar edebileceğiniz şeyler, gerçekten var olanlardır. Olmayan bir şeyi inkar edemezsiniz.

Bu nedenle de Allah dediğinizi inkar etmemize gerek yoktur. Ne dedik? Olmayan bir şeyi inkar edemezsiniz.

Ayrıca, var olan bir şeye de inanamazsınız. Var olanı bilirsiniz. İnanmak için ön koşul, o inanacağınızın var olduğunu bilmemenizdir.

Siz inanıyorsanız, inandığınızın gerçekten olmadığını kabul ediyorsunuz...

Absürdist 12-09-2009 15:38

syn Zihin harmanı,

öncelikle belirtmeliyim. yeni bir şey var mı diye merak edip yazıyı okudum. Ama zaman kaybıydı.

"Evet, her şey sonradan var olmuştur. Var edense Allah’tır. Allah, Allah olduğu için, yaratılmamıştır. Yaratılan her şey mahlûk ve muhtaçtır. O ise, varlığı kendinden ve kimseye muhtaç olmayan bir Ganiyy-i Ale’l-Itlak’tır. Her şey gidip O’na dayanmakta; bütün karanlıklar, izah edilemeyecek gibi görünen şeyler, O’nunla aydınlığa kavuşmaktadır. Var eden O, varlığı sürdüren O, çeken O, iten O ve bir hedefe götüren de O’dur. Artık, O’ndan öte bir şey yoktur ki, O’na da bir sebep aransın!.."

demiş.

Eğer hiç bir şeye muhtaç olmasaydı bu evreni yaratma zahmetine girer miydi? Evrenden geçtim "aciz" insanlar yaratıp kendisine dua etmemizi neden şart koştu acaba? İnsanların varlığına ve dualarına neden ihtiyaç duymaktadır? Yok ihtiyaç duymuyorsa neden yaratmıştır?

ben iyiliğin ve kötülüğün insanlardan geldiğini düşünüyorum ve sel sularında ölen insanların tek sorumlusunu ilgili yetkililere bağlıyorum.
Afrikada veya dünyanın herhangi bir yerinde aç yaşayan insanların da sorumlusu yine insanlardır. Dünyadaki adaletin eksik olması/olmaması ve her geçen gün insana/doğaya verilen değerin yerini paraya verilen değere bırakmasından kaynaklanmaktadır.

inanç sahipleri ise gerçek dünyanın yerine gerçek dışı -her şeye gücü yeten- ilahi bir güç anlayışını koymuş ve "hayır ve şer allahtandır" demektedir. yani buna göre sel sularında ölenlerin de afrikada aç yaşayanların da sorumlusu Allahtır.

geçtiğimiz haftalarda sansürsüz programında oktar babuna deistlere ("tanrının" varlığını kabul edip de evrim olgusunu benimseyenlere) yönelik olduğunu düşündüğüm bir ifade kullanıyor. diyor ki " Allah sebep aramaz. Allahın sebeplere ihtiyacı yoktur" gibisinden bir ifade. Aklıma hemen o anda "sebepsiz ölüm yoktur" sözü geldi. yani doğa olayları fizik kuralları vs. bunlar bana göre bir sebeptir. keza inançlılara göre de .. peki tanrı bu sebepleri yaratmaya neden ihtiyaç duymuştur..? Bu yazıda da sebepler zincirinden bahsetmekte. Tanrının sebeplere ihtiyacı var mı yok mu? tanrının sebeplere ihtiyacı olduğu için sebepler yaratmıştır. Bu da yazının "mantığına" göre tanrının varlığının da bir sebep- sonuç ilişkisine dayandığını göstermez mi? yani tanrının varlığının da bir sebebi var olduğunu göstermez mi?

Absürdist 12-09-2009 16:14

elturhani,

bence unbeliever "ALLAHI İNSAN YARATMIŞTIR!
HATALARINI VE SAPKINLIKLARINI ÖRTBAS ETME ADINA!" diyerek size tokat gibi bir cevap vermiştir :)

dünyaya baktığımızda din empozesinin neden devlet eliyle bu kadar yoğun bir biçimde yapıldığını gayet güzel açıklıyor. Otorite sahipleri kendi çıkarları adına yaptıklarına karşı halkı nasıl tepkisizleştireceklerini düşünüyorlar.En doğru aracın da inanç olduğuna karar veriyorlar. bu aracı kullandıkça da halk, allaha dua etmekten başka bir şey yapmıyor. Yoksulluklarının nedeni olarak "kader" safsatası kafalarına yerleştiriliyor ve onlar da "kaderimizde bu var öteki tarafta alacağız ödülümüzü" diyerek kendilerini avutuyorlar. Ve gerçek dünyadan kopartılıyorlar. otorite sahiplerinin her türlü dine kapılarının açmalarının nedeni de çok demokratik olduklarından falan değildir. tamamen ne tür inanç olursa olsun eğer o inanç bizim yaptıklarımızı sorgulatmayacaksa insanlara ve çalıp çırpıp keyfimizi süreceksek her zman kapımız açıktır diyerek gerçek niyetlerini göstermektedirler. o yüzden de bir sürü tarikatlar türemiştir.

Ancak inanç sahiplerinin bunu görmemesi ve kaderciliğini sürdürmeleri şaşırtıcı değildir. çünkü inançlar beyni mühürler.olaylar insanlar tarafından idealist bir bakış açısıyla değil de metaryalist bir bakış açısıyla değerlendirilseydi dünya bu kadar rezil bir hale bürünmeyecekti.

bu sözün günümüz gerçekleriyle uygunluğunu test ediniz. Bir yanlışlık olmadığını göreceksiniz.

Zihin Harmanı 12-09-2009 16:54

Alıntı:

Unbeliever´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231513)
Zihin Harmanı,

Hep aynı teraneler senelerden beri...

ama buna da elbette ki cevabım olacak; afrikanın yeraltı kaynakları bakımından zengin olduğu hatta dünyanın en zengin kıt'asından biri olduğu gerçeğini sizlerde reddemiyorsunuz değil mi?

Altın bakır bor ve daha nice sayamadığım aklıma gelmeyen madenler yer altı kaynakları doğalgaz vs...

Peki bütün bunlara rağman oradaki insanların ölümlerinden armut piş ağzıma düş felsefesinde olan insanlare mı sorum lu yoksa insanlara bu kaynakları kendilerinin ve ailelerin geçimlerini sağlamak için veren Allah mı?

çalışmak, ileriye gitmek Allah'ın emirleri arasında değil midir?

Yarı sahih bir hadiste ilimi ve çalışmayı teşvik etmiyor mu?

Yine aynı noktaya çıkıyoruz, insanlara Allah vermiş lakin insanların tembelliğinde ve salaklığından sömürgeye açık olmasından dolayı iddia ettiğiniz durumlar oluyor ne yazık ki?

Suçlu yine her halukarda insan oluyor...

Ama gelgör ki insan hiç bir zaman hata kabul etmediği için bu salaklığını da kabul etmiyor edemiyor... ;))

Zihin Harmanı 12-09-2009 17:05

Alıntı:

Absürdist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 231614)
syn Zihin harmanı,

öncelikle belirtmeliyim. yeni bir şey var mı diye merak edip yazıyı okudum. Ama zaman kaybıydı.

"Evet, her şey sonradan var olmuştur. Var edense Allah’tır. Allah, Allah olduğu için, yaratılmamıştır. Yaratılan her şey mahlûk ve muhtaçtır. O ise, varlığı kendinden ve kimseye muhtaç olmayan bir Ganiyy-i Ale’l-Itlak’tır. Her şey gidip O’na dayanmakta; bütün karanlıklar, izah edilemeyecek gibi görünen şeyler, O’nunla aydınlığa kavuşmaktadır. Var eden O, varlığı sürdüren O, çeken O, iten O ve bir hedefe götüren de O’dur. Artık, O’ndan öte bir şey yoktur ki, O’na da bir sebep aransın!.."

demiş.

Eğer hiç bir şeye muhtaç olmasaydı bu evreni yaratma zahmetine girer miydi? Evrenden geçtim "aciz" insanlar yaratıp kendisine dua etmemizi neden şart koştu acaba? İnsanların varlığına ve dualarına neden ihtiyaç duymaktadır? Yok ihtiyaç duymuyorsa neden yaratmıştır?

ben iyiliğin ve kötülüğün insanlardan geldiğini düşünüyorum ve sel sularında ölen insanların tek sorumlusunu ilgili yetkililere bağlıyorum.
Afrikada veya dünyanın herhangi bir yerinde aç yaşayan insanların da sorumlusu yine insanlardır. Dünyadaki adaletin eksik olması/olmaması ve her geçen gün insana/doğaya verilen değerin yerini paraya verilen değere bırakmasından kaynaklanmaktadır.

inanç sahipleri ise gerçek dünyanın yerine gerçek dışı -her şeye gücü yeten- ilahi bir güç anlayışını koymuş ve "hayır ve şer allahtandır" demektedir. yani buna göre sel sularında ölenlerin de afrikada aç yaşayanların da sorumlusu Allahtır.

geçtiğimiz haftalarda sansürsüz programında oktar babuna deistlere ("tanrının" varlığını kabul edip de evrim olgusunu benimseyenlere) yönelik olduğunu düşündüğüm bir ifade kullanıyor. diyor ki " Allah sebep aramaz. Allahın sebeplere ihtiyacı yoktur" gibisinden bir ifade. Aklıma hemen o anda "sebepsiz ölüm yoktur" sözü geldi. yani doğa olayları fizik kuralları vs. bunlar bana göre bir sebeptir. keza inançlılara göre de .. peki tanrı bu sebepleri yaratmaya neden ihtiyaç duymuştur..? Bu yazıda da sebepler zincirinden bahsetmekte. Tanrının sebeplere ihtiyacı var mı yok mu? tanrının sebeplere ihtiyacı olduğu için sebepler yaratmıştır. Bu da yazının "mantığına" göre tanrının varlığının da bir sebep- sonuç ilişkisine dayandığını göstermez mi? yani tanrının varlığının da bir sebebi var olduğunu göstermez mi?

:))))

Suçlu olan Allah yani her halukarda öyle mi?

Zarttt yine yanlış cevap ne yazık ki?

Allah İnsanı - insan denilen bilinmezi ah bi bilsen böyle konuşmazdın insanı bilmek için kendini inceleme insanları incele-

Maddeye takılıp kalanlardan böyle şeyler duymak benim için artık normal bir hal aldı...

hakıkaten tebessümle izliyor ve üzülüyorum bir yandan da...

Teşbihte hata olmasın bir çocuğu onun öz annesinden başka daha çok sevecek bir kadın var mıdır?

Bir başka kadın kendi çoçuğu olmayan çocuğu kendi çocuğundan daha fazla sevemez...

o yüzden Allah'ın kullarını Allah sizden ve sizin gibi zahiren humanist gorunenlerden daha çok seviyor ve daha çok benimsiyor rahmetiyle kuşatıyor...

Bir annenin merhameti dahi Allah'ın merhametinin yanında bir deraynın aktresi kadar dahi değildir...

durum böyleyken siz insanları düşünüyoruz havasında nasıl olursunu hakikaten şaşırıyorum...

bir elinde kadehin bir elinde fıstığın keyif çatarken bugun küçümsediğin inananlar o çok düşünüyor gibi gorunduğun insanların yanında onlara yardım ediyor...

göbek kaşıyarak, gaz çıkartarak merhamet sahibi malesef olunmuyor güzel dostum...

neyse şimdi sorularına gelelim kusura bakma buraya kadar söylediklerimden alınabileceğinm şeyler olabilir...

saroz 12-09-2009 20:29

Önce bir gemiyle geldiler... Misafirlerimizdi, onlari sahilde hediyelerle karsiladik. Silahsizdik, çünkü; hiç ihtiyacimiz olmadi. Kardestik- severdik- paylasirdik... Silahi onlar tanitti... Tutarken yanlislikla elimizi kestik, kann akti... Evimize buyur ettik, konuklarimizdi... Yedirdik-içirdik- yatirdik, hizmet ettik... Topraklarimizi, daglarimizi, sularimizi, ovalarimizi geçdirdik. Sevindiler... Sevindik!..

Renleri ne kadar akti bizimkilere göre...

Sonra gittiler... Memnun olarak ugurladik dostlarimizi!..

Bir gün, tam sabah gün dogarken ak tenli dostlarimiz; gemileriyle, çok, çok olarak geldiler. Beklemiyorduk; çok erken gelmislerdi.

Demek sevmislerdi bizi, topragimizi, gögümüzü... Sevindik. 0ndiler, çoktular... Silahlari vardi. Ama bu sefer hepsinin elindeydi. Üstelik ellerini de kesmiyorlardi... Ayaklari kara-ya ayak basmisti...

Sonra hiç beklenmedik-olmayacak olan oldu. Sasirmistik, acaba ne yapmistik ta beyaz! dostlarimiz! bizleri öldürüyordu. Evet beyaz adam! Bu sefer gülen yüzlerimizi aglatmaya, verilen hediyeleri yagmalamaya. Hizmetlerimizi köle yapmaya, karilarimiza tecavüz etmeye gelmis! sasirdik!.. Neden diye... Biz özgür gögün, genis topragin, magrur daglarin insanlari, baris-sevgi-dostluk bilirdik. Savasi beyaz adam! ögretti. Hiç haketmedik öldürülmeyi-savasi- köleligi... Erkeklerimizi öldürdüler, yaktilar çocuklarimizi ateste diri diri. Topragimizi yagmaladilar. Karilarimiza- kizlarimiza tecavüz ettiler. Köle diye gittik yurtlarina... Sattilar...

Tanriya inanmamizi söylüyordu, elinde Incil, siyah cübbeli beyaz tenli papaz... Sordu kizilderili Reis: "Tanri size bunlari yapmanizi mi söylüyor. Cennet dediginiz seye sizler mi gideceksiniz. Öyleyse; ben sizin olmadiginiz cehennemi seçiyorum. Eger bizlerin degil de, sizlerin yaptigini onayliyorsa Tanriniz; Beyaz! düsünen bir tanriya inanmaktansa, inanmamayi yeglerim!

Hiç bitmedi beyaz adamin(!) gelmesi. Onlar geldikçe biz bittik. Biz bittikçe onlar geldi.

Beyaz adam, yaptiklarini anlatacak kelime bulamiyorum. Bizim kelimelere benzemiyor. Senin yaptiklarini en iyi anlatacak sensin. Bir gün kara yüregin, beyaz tenin gibi olursa; anlatirsin yaptiklarini..."

Yüregi beyaz bir papazin anlattiklarini dinleyelim(Papaz Marcos de Niza): "Tanik olduklarimi anlatiyorum: Beyazlar tüm yerli reislerini yaktilar. Çoluk- çocuk- kadin demeden, mizrakla- kiliçla delik desik ediyorlardi. Anladigim kadariyla bunlar, tüm ülkede tek bir sey birakmak istemiyorlar. Yerlileri bir eve doldurdular ve evi atese verdiler... Herkes yandi... Bir çocuk atesten kurtulmus kaçiyordu. Bir arkadasim onu tuttu, korumaya çalisti, sakinlestirmek için sarildi... Birden bir asker, çocugu çektigi gibi atese firlatti... Engel olamadim...

Bunlari o kadar çok yerde gördüm ki anlatamam...
Yerlileri parçalamak için köpekleri üzerlerine saldilar. Bir çok yerli böyle parçalandi. Beyaz adam; süt bebeklerini kollarindan tutup atabildikleri kadar uzaga firlatiyordu. Barisseverlik ve güvenle gelen yerli sefleri; komutanlar yaktilar." Anlatim devem eder böyle vahsice zulümlerle-iskencelerle dolu olarak...

Amerika Kitasi kesfedildiginde oraya medeniyetlerden önce ölüm geldi. Vahset, hirsizlik, soykirim... Daha sonra medeniyet gitti mi? hayir!.. çünkü yerliler, Beyaz adamdan çok daha medeniydi. Hirsizligi, adam öldürmeyi bilmiyorlardi. Huzur içinde yasayan büyük bir aileydiler...

Beyaz adam geldiginde onu misafirperverce agirladilar. Yiyeceklerinden, altinlarindan bol bol karsiliksiz verdiler. Topraklarini açtilar. Beyaz adamin gözü doymuyordu. Ne kadar verilirse hep fazlasini istedi. En sonunda canlarini da istedi; verdiler!.. Tarih çok sonralari Beyaz adamin bu zulümlerine yillar sonra, kara adama yaptiklariyla bir kez daha sahit olacakti. Kara adamin kaderi kizilderili kardesleriyle birlesecekti. Beyaz adam(!)sa yine hep beyazdi(!). Aç gözlü- zalim- hirsli- acimasiz...

Beyaz adam Kizil-derililerin ülkesine girdiginde geride en az 15- 20 milyon ölü birakti... Binlerce yerli; beyaz adamin(!) ülkesinde köle edildi. Onbinlercesi yollarda gemilerle baliklara yem oldu.

Beyaz adamin tarih sayfalari hep kara kaldi. Sayfanin en kara noktasina kizil bir nokta düstü...

"Ey beyaz adam; yüregin çok kara, çok kara imis!.."

Amerika, Afrika ve asyada açlık ve sefalet din aracı ile oluştu ve küresel felakete dönüştü.

Yukarıdaki hikaye afrika ve asya içinde geçerlidir. Bakın kimler dini kullanarak nasıl yayılmış.

Bütün dinler insanlara sadece felaket getirmiştir.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:02 .