![]() |
Muhammed ve Aişe Kertenkele Avında
ahmed b. hanbel'in hz. aişe'den rivayet ettiği bir hadis-i şerifte şöyle deniliyor. "hz. aişe'nin evinde dayalı bir süngü vardı. bu kendisine soruldu da şunları söyledi:
"biz onunla hep kertenkele öldürürüz. çünkü peygamber (s.a.) haber verdi ki: ibrahim (a.s.) ateşe atıldığı vakit yeryüzündeki bütün hayvanlar onu söndürmeye çalışmış, yalnız kertenkele buna katılmamıştır. çünkü o ateşi üfürmüştür. bu sebepten peygamber (s.a.) onun öldürülmesini emir buyurmuştur." kaynak: ibn mâce, .sayd 12; ahmed b. hanbel, vi, 83, 109, 217. birde cüppeli ile dalga geçiyorduk, kertenkele öldürmek sevap puanı kazandırıyor dediği için. aha işte aynı şeyi muhammed ve aişe de yapıyormuş. |
bizde küçükken kertenkeleleri koruurduk gerekçemizde,ibrahim ateşe atıldığı zaman DİLİYLE SU TAŞIDIĞI İÇİN. NE İNCİTİRDİK NEDE KOVALARDIK.
su taşısa söndüremez, üflese ateş harlanmaz. nedir bu kertenkelenin çilesi. |
Allahsız kertenkele diyorsunuz yani...
|
ahahahahaha..
deistic bunun hikaye kitabını çıkaralım muhammedle aişe avda diye. böyle bir cehalet olabilr mi ya.. kertenkele=ateş püskürten ejderha! ! ! |
:]Sabah spiderman'in namaz kıldığı resme kopmustum gülmekten şimdide bu,
Zeusta sizi güldürsün emi. |
yüce rabbim sen nelere kadirsin
|
Arkadaşlar hadislerden örnek vererek,sallama olan şeyleri dinin içine sokmayın.Hadislerin bir çoğunun gerçek olup olmadığı bilinememektedir...
|
Alıntı:
Yahu sallama veya gerçek, sonuçta inanılmıyormu? Kaldı ki ilk orijinal kuran yakıldı. yıllar sonra yeniden yeniden yazıldı. insan hafızasına güvenerek yazılan bir kitaptaki tanrının sözlerinin gerçek olduğuna nasıl emin olabilirsin? Bu konu tartışılmıştır daha önce, yanıtlamasanda olur sayın Nogada:) |
Alıntı:
http://reeshahn.net/blogphotos/spiderman.gif |
Alıntı:
peki bu hadislerin gerçek olmama ihtimali yokmu? işinize gelen hadisler gerçek, işinize gelmeyenler sallama. oh ne ala :D |
Alıntı:
deistic bunun olmadığını söyle rüyadasın lestat de hemen yarın kardeşim için alıyorum bir tane:D |
ay iyice bunadım. yahu ben birşey yazacaktım üsttekileri okuyunca yazacaklarım şekillenmişti neyn...
ama bu namaz kılan spaydırmen olayı... hayır o da değil.. çocuklara gösterdim ki koptular gülmekten.. aklım başımdan gitti yaw ben de amma bunadım ha... ne yazacaktım.. üfff |
k.c sorun sen de değil.resmi görünce aklın başından gitmiş belli:D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
o halde namaz (normal vakit namazlarını, hiç olmazsa cuma veya bayram namazlarını) hiç mi kılmıyorsunuz? Kılıyorsanız nasıl kılıyorsunuz? saygılarımla |
Namazlar peygamberin hadislerinde öğrenilmiyor.Peygamber yaşarken kıldığı namazlarla,ümmetine örnek olmuş ve ondan sonrada bu namaz kuralları,ondan sonrada devam etmiştir.Kendi ağızından namaz şöyledir,bu şekildedir dememiştir.Sadece ümmet onunla beraber kıldıkları namazları hafızalarına kazımış ve devam ettirmişlerdir.Namaz Tanrı ile kul arasındaki bir bağlantı,bir çeşit meditasyon durumudur.Hadislerle değil,peygamberin hareketlerinden yola çıkılarak öyle kılınacağına kanaat getirilmiştir...
Ayrıca Cuma ve Bayram namazlarında İmama göre hareket etmek yeterlidir.Bu ikisi zaten toplumsal birlik için ve sosyal bir etki için yapılan ibadetlerdir... |
Fakat bu söylediklerinizde bir tutarsızlık görmüyor musunuz sayın nogada?
Anladığım kadarıyla ''Hadisleri'' reddetmekte, fakat Sünnet rivayetlerini (örneğin namaz konusunda) kabul etmektesiniz. Fakat her ikisinin de kaynağı, rivayet şekli aynı. Hadis kaynaklarında zaten sadece Hadisler yer almıyor ki, genel sünnet rivayetleri de yer alıyor (örn.: Sahabelerden X (r.a.)'ndan rivayet olunduğuna göre Peygamber (s.a.v.) şu durumlarda şöyle yaparmış vs.). Dolayısıyla birisini reddedip diğerini kabul etmenizi anlayamıyorum. saygılarımla |
Alıntı:
|
Arkadaşlar, o namaz kılan spiderman resmine ilk bakışta gülmek geliyor içimizden. Ben de ilk gördüğümde gülmüştüm ama aslında kaygılanmamız gereken bir yönü var:
Bir İslam kuruluşu spidermanın telif haklarını elinde tutan Marvel şirketine iyi bir para ödeyerek kullanım hakkını elde ediyor. Hatta Amerikadaki bazı gruplar bu nedenle Marvel önünde protesto gösterisi yapmışlar. Şimdinin 5-6 yaş kuşağı spiderman hayranı. Bu resimlerle onları etki altına alyorlar. Kaygı verici bir durum. Geçenlerde eşimin bir arkadaşı anlatmış: Muhafazakar ailenin küçük çocuğu spiderman hayranı imiş. Dede bakmış ki çocuk milli değerlerden kopuyor, demiş ki: -Yavrum bak bizde de Battal Gazi var. Çocuk ne dese beğenirsiniz: -Dede, spiderman Battal Gaziyi bile döver! :) Böyle bir çocuğa o resimleri gösterince ne olur? |
Alıntı:
Kaldı ki ilk orijinal kuran yakıldı. yıllar sonra yeniden yeniden yazıldı. selam kur'an,nın vahi yoluyla geldigine inanıyorsun demek bunu sizden duymak ha ,gelişme var var demeki kalbinizdeki mühür sökülmüş olmalı ve bundan sonra imanlı bir şekilde hayatı yaşarsınız ..mühür söküldügüne göre ne kalırki geriye . |
Sn. remo malesef. Ben o iletide vahi ile ilgili bir ifadeye rastlayamadım. sakın saroz ilk baskısı yakıldı demiş olmasın:) yahu bu allah melekler aracılığı ile vahi gönderip insanlığı uyarabiliyor ise kağıt kaleme ne gerek vardı. aynı anda binlerce kişinin kulağına fısıldayamazmıydı? her şeye gücü yeten Allah değilmiydi?
Muhammede dünya saati ile artık kaç eder bilmiyorum, cebrail ile tanıştığı ilk dakikalarda okuma yazma öğreten Allah onun yerine muhammede söylediklerini unutturmasaydı. Ya da kağıt üzerine meleklerine yazdırıp öyle göderseydi ya insanlara önerilerini. Senaryoya bak! peygamberin kulağına melekler aracılığı ile evrensel bir dinin hükümlerini gönderebilen Allahın o zamanlar yazıdan haberi olmaması da ayrıca ilgincin de ilgincidir! ve gönderdiği din de bugün benim bilgisayarımdan bahsedecek kadar şifreler ile dolu! herhalde bir o zamanlar gelsin birkaç mail aracılığı ile ayet de gelecek zamanlara göndeririz demiştir! sahi melekler emekliye mi ayrıldı u kadar çok meleği nerde isdihdam ediyor olabilir Allah ve sizce neden? |
Alıntı:
Uydurma hadisler hakkında söyledikleriniz doğru olabilir de, hala anlayabilmiş değilim: Bu konuda seçici olan siz, Peygamberin 1400 yıl önce ibadetlerini nasıl yaptığına dair gelen rivayetlere nasıl inanabilmektesiniz? Birincisi kaynak olarak gösterebileceğiniz yegane eserler yine siyer ve hadis kaynaklarıdır, ki bu eserlerde tonlarca hadis de rivayet edilir. İkincisi zaten Peygamberin örneğin namazı nasıl kıldığına dair her mezhepte farklı rivayet ve inanışlar vardır. saygılarımla |
namaz kılan ERMAN PARDON sped erman ;
geçen akşam bir akrabaya gittik davetsiz olarak, misafirleri varmış. misafirin 15 aylık kızı var adı ikra, kızın oyuncak bebeği var onun adı nur, ve karnına basınca ne yapıyor biliyormusunuz?ihlas suresini okuyor. kapitalizmin sömürünün ve aşılamanın boyutuna bakarmısınız. |
Alıntı:
Kuranın ,kulağa üfürme ile geldiğine inansaydım, sizin yanınızda olurdum sayın remo:) Kalbime mührü koyan senin allahın değilmi? neden senin kalbine mühür koymadıda beni seçti. Koyduğu mühür çürükmüydüde söküldü. yada kendisi izin verdiyse neden daha önce mühür koydu. Bu sorular uzaar gider. o kadar akla mantığa sığmaz iddialarınız varki... |
bu hz ayse ile muhamedin avladigi ve bahsi gecen kertenkele dev iguana cinsinden olmasin
|
Alıntı:
koptum. |
bence bizim muhammedin aklında bir hinlik yoksa boşa aişeyi koşturmaz kertenkele peşinden.
vardır bir hesabı:) |
farelerin gece plan yapıp evi ateşe verme durumu var birde o kertenkeleden beter
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Burada admin vs ms yokmudur bu mesajları hiçmi okumaz ..küfür-hakaret yasak ama islama serbestmidir..??? bilelim... Bilimden bahseden sizler bilimde böyle şeylerin yeri varmıdır..yada doğada yada herneyse...ayıp değilmi bu pervasızca laflar.. inanmıyoruz diye aşığalanan dışlanan bizleriz diye şikayet etmezmisiniz..bizlerden tavazuu hoşgörü beklemezmisiniz... Bu oldukça iyi bir kanıt..din nedenmi var ?? işte bu gibi terbiyesiz insanların adam olması için var...Daha adab-ı muaşeretten haberi olmayanlarla din tartışıyoruz ya.... |
sn. allahdostu
öncelikle forumumuza hoşgeldiniz. tüzüğümüzü sanırım okumuşsunuzdur ve şikayet ettiğiniz üyenin yapmış olduğu bir hakaret göremiyorum ben. 'hinlik' demenin neresinde hakaret vardır bana açıklayabilirseniz memnun olurum. ama şikayet ettiğinizdeki üslubunuzun hiç hoş olmadığını belirtmek durumundayım. |
walla illa açık açık yazmakmı gerekiyor neyi kastettiği belli
uslubumda gayet normal böyle konuşan bi adama sevencen bile konuşmuşum.. peki hinlikten kastı nedir acaba sizce? |
pes yaa bukadarınada pes
|
sn. allahdostu
ordaki 'hinlik' kelimesinde hakaret değil,olsa olsa ima vardır ki bildiğim kadarıyla imalar tüzüğe göre hakarete girmez. |
peki tüzüğe göre:) bi hesabı vardır ne demek acaba ya inançtan bahsediyoruz burda sizleride, tüzüğünüzüde gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum...
|
Alıntı:
sizin için inanç fakat bizim için değil. dolayısıyla eleştiride bulunuruz ve sorgularız. ancak hatırlatırım ki 'dinlerden özgürlüğün sesi' olan bir sitede bulunuyorsunuz. tabii ki burda her tür eleştirde olacaktır. ama hakaret olan hakarete kim tarafından edilmiş olursa olsun izin vermeyiz. bu yüzden size tüzüğümüzü okumanızı önerdim zaten. |
Alıntı:
ayrıca son paragrafınızdan bir önceki paragrafınızda hiiç inandırıcı değil..adam vardır elbette bir hesabı demiş..hala tartışıyorsunuz benimle.. anlatabildim-mi-ki a-ca-baaaa |
sn. allahdostu
ortada bir hakaret olmadığından dolayı boş yere tartışmaktayız. ayrıca size göre biz herhangi bir eleştiridede bulunsak zaten hakaret olarak kabul edeceksiniz. o yüzden bu bir kısır döngüdür. |
Size göre derken kimine göre ewt kimine göre hayır..
ben şahsıma üzülmekle birlikte bu gibi sitelerin ve sizin gibi insanların(inanç anlamnda) olmasından rahatsız değilim.. en kötü inancımı test ediyorum...fakat kimsenin laçka laçka konuşmasınada izin verecek değilim her şeyin bir uslubu vardır.. usturuplu olmakta bir erdem fazilettir.. |
saygı burda başlar işte sizin için bir değeri olmayan bir olgu karşındaki için değerliyse ona göre hareketlerini sınırlamak zorundasınızdır yada sözlerinizi..
Sn.allahdostu bizim bu zorunluluk halini yaşamamızı talep edecek hakkı nerden alıyorsunuz sorabilirmiyim? gelir gelmez ben geldim siz bana göre kendinize çeki düzen vereceksiniz diye dayatmaya başlamak yerine önce bir foruma göz gezdirip tartışmalar hakkında fikir edinmeye ne dersiniz? ayrıca hinlik genelde zeka ile ilgili konular için kullanılır. arkadaşların peygamberin kesin bir akıl yürütmesi bir ince düşüncesi, bir menfaat beklentisi içinde olmuş olabileceğini ima ettiklerini düşünüyorum. Peygamber sizin kutsalınız olabilir fakat burdaki çoğunluğun kutsalı değildir. siz kendi adınıza peygamberinize karşı hareketlerinizi sınırlayabilirsiniz fakat burdaki üyeler tüzüge uygun yazdığı sürece hiç bir üye tarafından sınırlanamazlar bilginize. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:49 . |