![]() |
sizce tanrı var mı yok mu?
öncelikle şunu söylemek istiyorum:
konuyu saptırmayınız.. başka yerlere çekmeyiniz ve polemik yaratmayınız.. evet arkadaşlar tamamen merak ettiğim için açıyorum. sizce tanrı var mı, varsa neden yoksa neden? |
Saygideger TomSawyer;
Bu soru; hem s1k1s1k, hem kesin cevap iceren, hem sahiplenme hem de sabitleme temelli bir sorudur. 21. Yuzyilda, bu tip sorular ve cevaplari; kritik dusunce ve qua yanasimi sayesinde, tarih olmustur. Bunun yerine soyle sorulabilir. Bir tanrinin varligini nasil ortaya koyuyorsunuz?, ya da; yok diye nitelediginiz, tanrinin tanimi nedir? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Bu soruyu cevaplayabilmek için (her zamanki gibi) önce ''Tanrı''dan ne kastedildiğine bakmak gerekir. ''Tanrı'' kelimesinden ne kastedildiğini de onun varlığını iddia edenlerin söylemesi gerekir. Şöyle ki: Teist - Ateist: Teist: Ben Tanrı diye birşey'e inanıyorum, ya sen? Ateist: ''Tanrı''dan kastettiğin nedir? Teist: Tanrı bütün bu evreni (ya da ilk amillerini) yoktan vareden, sonusuz güce ve bilgiye sahip, bizlerden kendisine ibadet etmemizi isteyen, yaşamımız için birçok kurallar koyan, uymayanları ölümden sonraki sonsuz hayatta cezalandıracak olan doğaüstü varlıktır. Ateist: Buna inanmam için hangi kanıtlar var. Teist: (...) Ateist: Kanıt yetersizliğinden dolayı böyle bir tanrının yokluğundan yola çıkmaktayım. Varlığı kanıtlanamayan herşeyin yokluğundan yola çıktığım gibi. Bu anlamda Tanrı yoktur. Deist - Ateist Deist: Ben Tanrı diye birşey'e inanıyorum, ya sen? Ateist: ''Tanrı''ı kelimesinden kastettiğin nedir? Deist: Tanrı bütün bu evrenin oluşumundaki ilk amilleri yoktan vareden doğaüstü varlığın adıdır. Ateist: Böyle bir şeyin varlığına inanmamı gerektirecek kanıtlar nelerdir. Deist: (...) Ateist: Kanıt yetersizliğinden dolayı böyle bir tanrının yokluğundan yola çıkmaktayım. Varlığı kanıtlanamayan herşeyin yokluğundan yola çıktığım gibi. Bu anlamda Tanrı yoktur. Panteist - Ateist Panteist: Ben Tanrı diye birşey'e inanıyorum, ya sen? Ateist: ''Tanrı''dan kastettiğin nedir Panteist: Tanrı evren'dir. Ben evrenin kendisine ''Tanrı'' diyorum. Ateist: Elbette ki evren vardır. Sen buna Tanrı demeyi uygun görüyorsan diyebilirsin. Ama ben muhtemel kavram kargaşasından ötürü evrenin kendisine ''tanrı'' demeyi anlamlı/uygun bulmuyorum. saygılarımla |
Doğa üstü mitolojik varlıklar ancak ve ancak kavramsal olarak vardır bir hobbit bir elf bir leprechaun ya da unicorn kavramsal olarak zihnimizde vardır ama nesnel olarak var olduklarına dair hiçbir delil yoktur. Aynen tanrı gibi.
|
Allah , Rab, God vb. Tanrı bence yoktur. Tanrı insanoğlunu yarattığı bir kavram olmasına rağmen yaratıcısının zekası onu var olup olmadığını ispatlamaya yetmemektedir.
|
Bence Tanrı yoktur. Tanrıyı insanlar iktidarları için yarattı. Varsada hiçbirşeye karşımıyor demektir. Çünkü eğer bir tanrı varsa, kendi adını kullanıp yüzlerce yıl iktidar olanlara izin vermezdi.
|
yok
çünkü varlığının kanıtı yok |
Alıntı:
Alıntı:
arkadaşlar beni yanlıs anladınız sanıyorum.. ben evrensel olarak değil, sizin görüşlerinizi merak ediyorum. saygılarımla.. |
Saygideger TomSawyer;
Benim; bu konuda ozgur bir birey olarak gorusum; tanri insanoglunun ortaya attigi ve yarattigi bir kavramdir. Tanri kavram olarak vardir ve evrenseldir. Ama; ben tanrisal yanasmadigimdan; tanri kavraminin benim yasam ve iliskilerimde bir icerigi ve degeri yoktur. Tanri kavrami; benim yasam ve iliskilerimde; ne olumlu, ne de olumsuz yer almaz. Lugatlardaki, diger kavramlar gibidir. Tanri kavraminin yasam ve iliskilerimde; onemi, etkisi ve anlami yoktur. Saygilarimla; evrensel-insan |
basitçe;
ilk insanlar anlam veremedikleri olaylardan tabii olarak korkmuşlardır.Sonra bu korkuları alışkanlık ve bir kısım tesadüflerle itaat şekline dönüşmüştür. Dönemin zekileri (her dönemin ayrı bir zekisi vardır; bunlardan biride muhammed tir) bunu kendilerine merdiven olarak kullanmayı bilmişlerdir. Kendi egemenliklerini kurup güçlendirmek için tanrı kavramını uydurmuşlardır..bunlar her çağda farklı şekillerde sürmüştür..örneğin mısırda firavunlar vardı.. lafın kısası, Tanrı uydurulmuş bir kavramdır. Ve insanlar onunla yaşamaya alışmıştır günümüze kadar. Ama üstad Nietzsche ninde söylediği gibi, Tanrı öldü..İnsanlar artık onsuz yaşamının yolunu bulacaktır. |
Alıntı:
|
Saygideger TomSawyer;
Insanoglunun yaratimi kavramdir. Kavramda; beynin fonksiyonu dusuncenin bir urunudur. Tanri kavramini da; yaratan insanogludur. Dolayisiyle; yaratilissal/tanrisal yanasimin alternatifi; evrensel/insansal yanasimdir. Insanoglu; kendi kendisini mahkum ettigi yaratimi tanridan; yine kendi kendisini ozgur birakacaktir. Yeterki; kendisinin; kendi yarattigina tek alternatif oldugunun bilincine varsin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
bu kadar insan uydurma bir tanrının dediklerini yapıyor.. bu, su götürmez.. peki insan dinden nasıl bu kadar etkileniyor sizce? din için 30 gün aç kalan parasının %2,5 ini veren vs vsvs nasıl oluyor size göre? |
Saygideger TomSawyer;
Inanclarin yerine gelebilmesi icin; somuta indirgenmesi gerekir. Iste din de ve dinin getirdigi sartlarda; tanri soyutunun, somutudur. Eger tanri kavrami; senin icin bir yer tutuyorsa; o zaman; ona olan yukumlulugunu, kullugunu, koleligini onun emirlerini v.s. yerine getirmen gerekir. Inanc ta; sadece dogrulayan bir olgu oldugu ve sahiplenilip, sabitlenildigi icin de; sorgulanmaz ve teslim olunur, bu teslimiyette imandir. Dinin gorevi zaten; sana ait olan yasam ve iliskiyi senin elinden alarak ve seni yonetip yonlendirerek; sana ait olmayan olum(olmek) ve dogaustulugu, dunyaoteligi, mistisizm v.s. ile seni oyalamasi ve mesgul etmesidir. Sende inanirsan; bu istekleri inancla ve de korku felsefesi ve suru psikolojisinin ahlak ve etiksel yanasimlariyla, onaylarsin. Not: Buradaki "sen" ifade edistir, senin sahsina yonelik degildir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Siz tanrı olsanız varlığınızı belli eder misiniz?..
:) Tanrı varlığını belli edemez, ortalığa çıkamaz. Ondandır tanrı her daim yok olacaktır. Tanrının ortaya çıktığını düşünsenize... ...peeeh peh peh. Yatıra, mezara, taşa, kayaya, ağacın dalına çaputa, hırkaya, kıla, yüne olan ilgi yön değiştirecektir... ...siz tanrı olsanız ortalığa çıkar mıydınız? Tayin, araba, ev, kısmet, piyango, kanser, aids, felç, askerlik, dilekçe, başvuru, imtihan, hasta, çirkin, ameliyat, atm sırası, zam, devalüasyon, enflasyon, şikayet, dava... ...siz tanrı olsanız ortalığa çıkar mıydınız? Bunun sarhoşu, aymazı, mizahçısı, kabadayısı, fırlaması, deli dolusu var kardeşim... ...ayakkabı atan olur falan... ...pandik mandik... ...siz tanrı olsanız ahanda geldim ya da bakın varım der misiniz? Peaah ki ne peaah. Ondandır tanrı manrı olamaz...olsa bile olamaz. Ortaya çıktığı ya da varlığı ispatlandığı an... ...o artık tanrı değil, müdürdür. :p |
yok çünkü,,
" Bir ateistin tanrının olmadığına ilişkin bir kanıt aramasına gerek yoktur. Yalnızca tanrının olup olmadığı sorusunun kurtadamın olup olmadığı sorusu ile hemen hemen aynı seviyede olduğuna inanmaktır. ~ John McCarthy " |
Bence tanrı yok. Hubbez arkadaşımızın görüşlerine %100 katılıyorum. Tanrıyı insan kendi çıkarları için yaratmıştır. Tanrı=Para.....
ayrıca Varsa bile beni ilgilendirmiyor. Herkes kendi işine baksın. O tanrılığını yapsın ben insanlığımı. Benden üstün bir tarafı olduğunu zannetmiyorum. Onu zihnimde nasıl yaratmışsam o şekilde de yok edebilirim. O benim kalbimi mühürlemişse ben o mühürü kaldırabilirim ya da tam tersi. Sonuçta var olmayan bir şey için yorum yapıyoruz. sevgi ile.... |
KArdeşim hem polemik yapmayın diyorsun hemde garip garip sorular soruyorsun. Tanrı varmıdır yokmudur? inanana vardır inanmayana yoktur bu kadar basit.
Ne yani sizler insanların kendi korkularından dolayı kendilerine bir tanrı yarattğınımı zannediyorsunuz? o çok tanrılı dönemlerdeydi herkes kendi tanrısını kendi eliyle yapar ve ona tapardı. çünkü nereden geldiklerini nasıl yaratıldıklarını dünyanın nasıl varolduğunu kavrayamazlardı böyleleri hala da var günümüzde. Atesit her yerde ateisttir varlığını kanıtlamadan gözünün içine sokmadan anlayamaz gerçeği. bazen gözünün içinde olan gerçeği bile göremez. onlara tanrı yoktur çünkü varlığını anlayamamışlardır hala kanıt istemektedirler. Ve olmadığına da bir kanıt gösterememektedirler. Asıl korku onlardadır ki kendilerini tanrı zannederler. Kendi tohumlarıyla kendilerini yarattıklarını sanarlar. Bencildirler kendilerinden başkasını düşünmezler Öldükten sonra başka bir canlının bedenine gireceklerini zannederler. Ölünce toprağa girecek o toprakta otlar bitecek o otu da bir inek yiyecek inek pisleyecek gübre verecek yine ot olacak.. Görülüyorki insanlıktan sonra hayatı hep ya ot ya ........ Neyse İlah bana var sana yok ne farkeder senin için? Saygılar... |
KArdeşim hem polemik yapmayın diyorsun hemde garip garip sorular soruyorsun. Tanrı varmıdır yokmudur? inanana vardır inanmayana yoktur bu kadar basit.
Zaten konu başlığı buydu. Cevabınızıda vermişsiniz. Ne yani sizler insanların kendi korkularından dolayı kendilerine bir tanrı yarattğınımı zannediyorsunuz? Kesinlikle evet! o çok tanrılı dönemlerdeydi herkes kendi tanrısını kendi eliyle yapar ve ona tapardı. çünkü nereden geldiklerini nasıl yaratıldıklarını dünyanın nasıl varolduğunu kavrayamazlardı böyleleri hala da var günümüzde. Siz anladığım kadarıyla nereden geldiğinizi ve nasıl yaratıldığınızı kavramışsınız. Çok tanrılı veya tek tanrılı farketmez sonuçta insan hangi şekilde olursa olsun bir tanrıya tapınma ihtiyacı hissetmiş. Bu geçmişte de böyleydi gelecekte de böyle olacak diyorsanız yanılıyorsunuz. Artık insanlar sorguluyor.Etrafında olan biteni beyin süzgecinden geçirip din dışında yorumlayabiliyor. Atesit her yerde ateisttir varlığını kanıtlamadan gözünün içine sokmadan anlayamaz gerçeği. bazen gözünün içinde olan gerçeği bile göremez. onlara tanrı yoktur çünkü varlığını anlayamamışlardır hala kanıt istemektedirler. Ve olmadığına da bir kanıt gösterememektedirler.Ateist tanrı varlığının ispatı için uğraşmaz. Ateiste göre tanrı yoktur. Vardır diyenlerin somut bilgilerle onun varlığını ispatlaması gerekir ki bu ateistleri ilgilendirmez. Asıl korku onlardadır ki kendilerini tanrı zannederler.Evet ben kendi adıma bir tanrıyım :) Kendi tohumlarıyla kendilerini yarattıklarını sanarlar. Bencildirler kendilerinden başkasını düşünmezler Öldükten sonra başka bir canlının bedenine gireceklerini zannederler. Ölünce toprağa girecek o toprakta otlar bitecek o otu da bir inek yiyecek inek pisleyecek gübre verecek yine ot olacak.. Görülüyorki insanlıktan sonra hayatı hep ya ot ya ........Ne ayıp!Size yakışmıyor bu sözler. Neyse İlah bana var sana yok ne farkeder senin için? Saygılar... Saygı?? |
Alıntı:
relax..;sakin üstteki uyarıyı okumanı tavsiye ederim tekrardan:cool: ne gibi gerçekler bundan.. heralde siz de adnan oktar denilen "super zeka" gibi çıkıp bilimsel olarak allah var demeyeceksiniz.. anlat da biz de bilelim ne gibi gerçekleri anlamıyormuşuz:cool: |
bazen sorguluyorum tamam allah yok diyorum,ama bir anda sorgulama biçimim değişiyor Allah yoksa bizler ve evren nasıl oluştu.sonsuz olan birşey yokken nasıl var olduk.
bilim insanın Milyonlarca yıl bekliyerek evrimleşerek oluştuğunu söylüyor ama bilim bunu söylerken yine akıllarda soru işaretleri oluşturuyor. o dönemde zor doğa koşullarında bir hayvan nasıl milyonlarca yıl bekliyerek evrimleşti ve insana dönüştü. 2.hayvanlar nasıl oluştu yosundan oluştuğunu söylüyorlar ama bir yosunun evrim geçirip bir balığa veya bir canlı türüne dönüşmesi imkansızdır.eğer öyle birşey olsaydı bunun kanıtını gösterirlerdi.ve şuan bunun kanıtı yoktur. arkadaşlar bilim isnaları bile allahın var olup olmadığını bilmiyorlar kesin bir kanıtta ortaya koymuyorlar. ve bizim yaşadığımız bu evrende bizi sunulanı görüyoruz sadece ve sadece bununla sınırlı kalıyoruz.size bir olay anlatacağım. bundan 2 ay önce amcam öldü,ölmeden ölümünü rüyada görmüştü ve bunu çocuklarıyla paylaştı. Ve Öldükten sonra çocukları mahfolmuştu mezarının başına gidip mezarına sarılıp ağlıyorlardı. birgün amcam kızı bile gelip ''ben babamı rüyamda gördüm'' dedi ee dedik ''bana mezarıma geliyorsanız eğer ağlamayın ve mezara sarılmayın beni boğuyorsunuz''ve amcam kızı o günden sonra ağlamadı. başka bir amcam kızı yani kızıda rüyasında babasını görmüş.rüyasında amcam ona''benim yerim büyükler sayesinde güzel''demiş. evet arkadaşlar bunun adına ne koyuyorsanız koyun ama bunlar ne halüsinasyon deyin isterseniz başka şey değin.ama bunlar bir mucizedir.ben bunun bir açıklamasını bilmiyorum. ve kendi görüşümü belirteyim daha önce allah yok diyordum ama şimdi bir sonsuz gücün var olduğuna inanıyorum.ama kuru bir inanaçla değil ve islamın dayattı zorlukla veya yasaklarla değil mantıkla ve düşünce ile allaha inanıyorum. |
Alıntı:
|
Sorun tanrının varlığı ve yokluğu sorunu değil sorun nasıl bir Tanrı nın var olduğu sorunu... Acaba yaradan bir tanrımı....yada varlığın sebebi olan bir tanrımı...yada yaratmakla işi olmayan sadece gidişata müdahale eden başka galaksilerden gelen çoook güçlü bir varlıkmı, yada başka boyutlardan gelen çoook güçlü varlıklar mı yada hakimiyeti sağlayan çook güçlü tek bir boyut varlığımı....
belkide hepsi....belkide hiç biri.....kim bilir.... :( |
sorun benim nasıl bir kanıt aramam değil sorun onların kanıt sunmamasıdır.eğer kanıt varsa buyrun gösterin
|
Alıntı:
sayın tomsavyer ; bilinç var ie onun sonu sonu yoktur. bilincin kendisi yani soru bile buna kafidir. |
sevgili tom.
Öncelikle serda arkadaşa verdiğin gibi bir cevap vereyim. ne gibi bir kanıt arıyorsun? Gözünün içindeki bile en büyük kanıttır demek istedim. Biraz biyoloji kimya falan bilgin olsaydı anlardın. Ateistler...peki o halde neden yaşıyorsunuz? yaşama sebebiniz ne? ortalama 70 yıllık bir tanrıcılık oyunu oynamak için mi? İspatlansa bile beni ilgilendirmez diyorsun ben sana daha ne diyeyimki? Evet artık insanlar sorguluyor diyorsun. Çok şükür sorguluyorlar körü körüne bağlanmak bizmde istediğimiz şey değil. Ama eskiden beri sorgulanıyor bunlar size yeni ulaştıysa bilemem:) Ayrıca gayet relax-sakinim |
Alıntı:
Sizin mantığınıza göre bu soruları sorabiliyorsak bunlar vardır diyebilmeliyiz. |
Alıntı:
yazdığım cümledeki anlamı anlaman için az biraz felsefe vb formasyona sahip ve haiz olmanız lazım. diğer koşulda spagetti western oluruz burda. saygılar sevgiler. |
Alıntı:
bilinç nedir alfred? cevvap vermek zorunda degılsın düşünüp sorgulamanız dileğiyle |
Alıntı:
|
Açıkçası ben artık bazı (hepsi değil bazı) müslüman arkadaşların hep aynı ilkokul seviyesi argümanlarından bıktım. Bilerek ''ilkokul seviyesi'' diyorum, çünkü aynı argümanları ilk okuldayken anne-babalarımızdan aldığımız ''müslüman çocuk kitapları''nda okumuştuk.
- ''Tanrı var mı?'' sorusunu sorabilmen bile bizzatihi Tanrı'nın varlığını ispat eder. Böyle cümleler kuruluyor! Ondan sonra bu basit, yanlış, saçma, çürük savın komikliğine ''spagetti canavarı'' ile dikkat çekmek isteyen birine de ''Senin aklın ermez, bu cümledeki derin hikmeti anlayabilmen için on fırın ekmek yemen lazım'' şeklinde birşeyler söyleniyor. Ama bu da yeterli görülmemiş olacak ki, bir de ekleme yapılıyor ''bilinç nedir, hadi düşün bakalım!'' diye. Yani ''bilinç vardır'' diyoruz, ama elimizle tutamıyor, gözümüzle göremiyoruz ya. İşte Allah da bu yüzden vardır. İlkokul yaşlarında okuduğumuz kitaplarda da böyle yazardı. Bilinç, aşk, sevgi, duygu... evet bu gibi soyut kavramlarımız var. Soyut oldukları için bu kelimelerin adlandırdığı ''şey''leri gözle göremiyor, elle tutamıyoruz. Zaten bütün bu soyut kavramların, türlü tecrübelerimizin, davranışlarımızın soyutlama yoluyla elde ettiğimiz isimlendirmesi olarak görüyoruz. Yani biryerlerde ''aşk'' diye bizden bağımsız birşey olduğunu iddia etmiyoruz. FAKAT: İddia edilen Tanrı bunlardan farklı. Tanrı'yı da (bu iddiaya göre) gözle göremiyor, elle tutamıyoruz, fakat Tanrı'nın bizden bağımsız varlığı iddia edilmekte. Hatta bilinç sahibi olduğu, hatta bizleri yaratan olduğu... Şimdi bu durumda inanan birinin Tanrı kavramıyla bilinç, sevgi, aşk gibi kavramları aynı düzlemde tutarak argüman üretmeye çalışması, kendi iddiasıyla çelişir. Bu kavramları aynı düzlemde görmek demek, zaten Tanrı'nın da diğer bütün soyut kavramlar gibi, tamamen bizim ürettiğimiz, ''dil'' dışında ve bizden bağımsız herhangi bir varlığı olmayan birşey olduğunu kabul etmek demektir. saygılarımla |
Alıntı:
:eyebrows: bu ikona bayılıyorum bana çok doğal geliyor ve beni güldüürüyor aynı sizin gibi ulpian. gelelim benim ilk okul seviyeme. :hippie: şimdi basitte olsa bir bilincinb varlığından söz edebiliyoruz dimi sayın ulpian? bilirmisiniz bir fotonun davranışı bile bir bilinçli varlık izlenimi yaratmnakta? o zaman bilincin ne anlama geldiğini siz söyleyin sayın ulbian? nedir bilinç? size bu benim diyebilmenize sebeb olan bilinci tarif etseniz? sizi benden farklı kılan(dna dışında) benliğin anlamını bana izah edin? eğer edemezseniz ben edicem size bilincin ne oldugunu ama vaktım oldugunda detaylı yazmam lazım yoksa balata sıyırma durumları ile karşılaşmamız olası. |
Alıntı:
Din akıldışılığına bilimsel krema sürüp yedirme çabaları tüm hızıyla sürüyor:) |
Tanrı yoktur.
Çünkü, varlığına dair tek bilimsel kanıt yoktur. |
Alıntı:
Tanrı yoktur demekle vardır demek arasındaki fark neredeyse sıfırdır. hatta sıfırdır. doğanın içinden gelen insan oğlunun normal koşullarda bu doğa ile alakalı olmayan her hangi bir olgunun farkına varması veya onun varlığını sorgulaması için öncelikle varlığın var olması gerekir. hayal gücü bile normalde doğanın dışına çıkmaması gerekirken neredeyse sınıralrın içine hiç girmiyor. |
Alıntı:
krema tadı alabildiyseniz ne mutlu bana:dizzy: |
Alıntı:
İnsan açıklayamadığı şeylerin kendisinden güçlü şeyler tarafından yapıldığını düşünmüş. ilk insan yıldırımı, seli, depremi, volkanı açıklayamadığı için bunların bulunduğu mekanın hakimi üstün güçler zannetmiş. Zamanla keşifler ve icatlarla gelişen insan bu anlamadığı olayları çözmüş ve üstün bir güçleri yada doğa üstü birşeyleri olmadığını anlamış. Bilim geliştikçe deprem olan sel olan tanrı dünyadan uzaklaşmış. ay olmuş güneş olmuş. bu tanrıları da çözen insan tanrıyı daha da uzaklara itmiş. tanrı puf olmuş. Görülmeyen, duyulmayan ,dokunulmayan, yakmayan ,boğmayan bir şey sanılmış. Yani taa ilkel çağlarda ilkel insan acizliğinden ve korkularından tanrıyı yaratmış. Bu geldiğimiz bilimsel se3viyede hala tanrı vardır denirse bilimsel kanıt gösterilmek zorundadır. Mağara insanının iddiasını kanıtla bakalım:) |
Alıntı:
O tad Bilimin maddi gücünden geliyor. o tadı biz sürekli alıyoruz. Her yeni icadda yaşamımızı kolaylaştıran her yeni makinada bilim var. Din ise bu konuda hiçbir katkı sunmuyor insana. binlerce yıldır değişmeden bir kült olarak insan hayatını renksiz, tadsız bir kulluk, aşağılanma ve ödül-ceza ikileminde cehenneme çevirmekten başka bir şeye yaramıyor. Savaşları açmayayım daha. Siz bu tadın altına safsata saklamaya çalışıyorsunuz:) |
[QUOTE=ELBAKİ;238677ne gibi bir kanıt arıyorsun?
[/QUOTE] kanıt aramıyorum ki.. ben kendime göre doğruyu buldum.. sadece forumdaki wuserlerin bu konudaki düşüncelerini merak ettim..;) |
[QUOTE=ulpian;237702]Bu soruyu cevaplayabilmek için (her zamanki gibi) önce ''Tanrı''dan ne kastedildiğine bakmak gerekir. ''Tanrı'' kelimesinden ne kastedildiğini de onun varlığını iddia edenlerin söylemesi gerekir.
Şöyle ki: Adam: Atom denilen birşey var, haberin var mı? Çoban: ''Atom" kelimesinden kastettiğin nedir? Adam: Atom bütün bu evrenin oluşumundaki ilk amillerin temel parçacığıdır Çoban: Böyle bir şeyin varlığına inanmamı gerektirecek kanıtlar nelerdir,elimle tutup,gözle görüyor muyum??? Deist: (...)Mikroskopla falan görünüyo,kimyasal formülleri felan var ama elle tutulup yenilip içilmiyor.... Çoban: Kanıt yetersizliğinden dolayı Atomun yokluğundan yola çıkmaktayım. Varlığı kanıtlanamayan herşeyin yokluğundan yola çıktığım gibi. Bu anlamda Atom yoktur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:24 . |