Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kuran kurslarında yaş sınırını kaldırıyorlar (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=13528)

KızıL 05-10-2009 19:56

Kuran kurslarında yaş sınırını kaldırıyorlar

http://haber.sol.org.tr/sites/defaul...uran_kursu.jpg

Bakan Faruk Çelik, yaz Kur'an kurslarındaki yaş sınırlamasını kaldırmayı planladıklarını açıkladı.

Kuran kurslarında 12 yaş sınırının kaldırılmasına yönelik tartışmalar devam ederken Bakan Faruk Çelik, konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerinin 44 yıl önce çıkarılan bir yasayla yönetildiğini söyleyen Çelik, günümüzün ve geleceğin "şartlarına" hitap edecek bir yasa tasarısı hazırladıklarını söyledi.
Geçen hafta Başbakanlığa gönderilen yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulunan Çelik, tasarıyla Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği yaz Kur'an kurslarındaki yaş sınırlamasının kaldırılacağını bildirdi. Daha önce, Büyük Birlik Partisi (BBP), Mazlumder ve Saadet Partisi (SP), Muhsin Yazıcıoğlu'nun verdiği önerge etrafında ortak bir kampanyada buluşarak Kuran kurslarındaki yaş uygulamasının kaldırılmasını istemişti.

Bu düzenlemenin Anayasa'nın ruhuna uygun şekilde yapıldığını ve 24. maddenin esas alındığını belirten Çelik, ''2 aylık yaz tatili süresince çocukların, Kur'an öğretimini talep etmeleri halinde camiye ilgili yere gönderilmesi, yine devletin bir görevlisinin nezaretinde bu eğitimi almaları şeklinde bir düzenleme. Bu konudaki kısıtlamanın doğru olmadığı inancındayız. Zaten Anayasa'nın 24. maddesine göre, din kültürü ve ahlak öğretimi, ilk ve orta öğretim kurumlarında okutulan zorunlu din dersleri arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak kişilerin kendi isteğiyle, küçüklerin de kanuni temsilcilerinin talebine bağlıdır. Burada yaş sınırlaması gibi bir şey yok" dedi.

Çelik, ''Beşinci sınıf değil de üçüncü, dördüncü sınıftaki çocuk gönderilmek isteniyorsa gidebilir. Netice itibariyle yaz tatilini değerlendirmek isteyen velilerle ilgili bir düzenleme. Buradaki o sınırı kaldırmayı düşünüyoruz'' ifadelerini kullandı.
(soL - Haber Merkezi)

HayyaN 05-10-2009 20:04

Niyetleri dine hizmet mi,inananlara hoş görünmek mi bariz bellidir.

En el hak 05-10-2009 20:36

bunlar kıçınıda yırtsa benim açımdan birşey değişmiyecek

ben çocuklarıma söyledim,

din dersi olduğu gün okula gitmek zorunda değilsiniz

istersen 1 yaşına indirsinler dini eyitim almayı ,

iğreniyorum hepsinden

proximo 05-10-2009 20:48

Dünya, 15 yaşından küçük çocuklara din dersi vermeyecek kadar dürüst olursa, belki o zaman ona umut besleyebiliriz. - Arthur Schopenhauer

dogruluk 05-10-2009 23:01

kaldırsınlar tabi 12 çok geç daha körpe beyinler lazım

KızıL 07-10-2009 20:40

7 yaşında kızlarını kapatıyorlar neden kapattıkları açık..
şimdi diyorki zat-ı muhterem kızın yaşı geldi!!!
ne yaşı geldi???
kapanma yaşı geldi....
nasıl geldi yahu??
ee artık bakılacak yaşta çocuk değil eli işte tutar oldu...
kapatmak korumak lazım???

şimdi sormak lazım kım bu 7 yaşındaki kıza bakar??
aramızda bakabilecek bir ateist arkadaş var mıı??
sanmıyorum...
ama işte onlar bakıyor...
bu yüzden din yaşınıda dahada düşürecekler...

nogada 07-10-2009 20:44

Bende inanan biri olarak Kuran kurslarını yanlış buluyorum.Orda çocuklar amaçsızca arapça öğreniyorlar ve dinden bir haber yaşayarak,cahil zümrelerin elinde yobazlaşıyorlar.Dini daha komplex bie şekilde,felsefi ve tarihi olarak ve türkçe oalrak devlet gözetiminde almalılar çocuklar(oda isteyene seçmeli olarak verilmeli resim,müzik vs. gibi).

Saygılarımla...

VraeL 07-10-2009 20:52

"Ne kadar erken beyin yıkarsak o kadar sağlam olur" taktiği.:ballchain:

highone 07-10-2009 21:01

kuran kursuna yetişkin bir insan gitse, o kursun bu yetişkin insana din açısından nasıl bir katkısı olabilir ki...

amacı herkes yazmış zaten

ugurce82 07-10-2009 21:03

Çalışma ve sosyal güvenlik bakanının ilgilendiği konulara bak. Millet işsiz güçsüz açlıktan kıvranıyor umurlarında bile değil.

Ama bu millete herşey mustehak. Bu kadar şükürcü herşeye eyvallah diyen halk, koyun olan halk güdülmeye mahkumdur.

KızıL 07-10-2009 21:15

sevgili nogada olaya bakışınız beni şaşırtı gerçekten tebrik ederim....

no_panik 07-10-2009 21:56

Mevcut kuran kurslarında verilen eğitim anlayışı sebebiyle yaş sınırlamasının olup olmamasının pek bir mantığı yoktu. Sadece ezber içerikli olan bu sistemde 12 yaşındaki çocukla 7 yaşındaki çocuk arasında herhangi bir pedagojik ayrıştırma yapılamaz. Sebebi de ezberci eğitim. Bunu erken yaşlarda beyin yıkama olarak değerlendirmemek lazım bu ezberci anlayış 7 yaşındaki çocuğa ne etki yaparsa 12 yaşındaki çocuğa da aynı etkiyi yapacaktır. Çünkü bu anlayış muhakeme gücüne tesir edecek en ufak etken oluşturmaz.

Nogada'nın da dediği gibi çocuklara sadece arapça birşeylerin ezberletilmesi ve basit ezberci ilmihal bilgilerin dışına çıkılıp işin biraz felsefi biraz da tarihi boyutları ele alınırak yapılabilseydi işte o zaman bir yaş limitinin olmasının gerekliliğinden bahsediyor olabilirdik.

Saygılarla...

nogada 07-10-2009 22:46

Alıntı:

KIZILORDU´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 245225)
sevgili nogada olaya bakışınız beni şaşırtı gerçekten tebrik ederim....

Tepkiniz için teşekkürler sayın kızılordu,fakat ben her zaman dinin bireyselliğini ve eğitimin yüceliğinden bahsediyorum bu yeni bir şey değil benim için :D

Tek sorunumuz Tanrıyı yok saymanız sadece...

Saygılarımla...

KızıL 07-10-2009 22:50

en azından müslümanlardan bazı olumlu şeyler duymak hoş dediğiniz gibi tek sorunumuz tanrıya inanmanız :)

Wand 07-10-2009 22:56

söylenecek bişey kalmamış arkadaşlar yazmışlar zaten..bende bir inanan olarak çocuğum olsa buraya göndermem neden ,

yaw madem biliyosun din kitap neden kendin öğretmiyosunda çocuğu oraya yolluyosun..2.bir soru bu daha feci , eğerki kendin bilmiyosan neden çocuğunu gönderiyosun ? bu insanları anlamak zor..

imansiz 08-10-2009 15:22

7 yasindaki cocuga arapca okumayi ogretmenin ne faydasi var ben anlamadim.

zaten turkiyede kurani arapca okumaktan baska bisey ogretmiyorlar.

amac kucuk cocuklara arapca ogretmek degil beyinlerini yobazlikla doldurmak ve ilerde yapilacak islami darbeye zemin hazirlamak.
iran devriminin pesinden gidiyorlar.

proximo 08-10-2009 16:03

28 eylül günü diyarbakır liceye bağlı şenlikköyü hambaz mezrasındaki evinden koyun otlatmaya çıkan ceylancık üzerine ölüm olup yağacak havan yada roket mermisinden habersizdi.Paramparça olan bedeninden geriye kalan otlara,ağaçlara takılmış parçaları,arkasından koşan annesi eteğine koyup taşımış.Hambaz mezrasına görüş mesafesindeki tapantepe jandarma taburundan açıklama yapıldı olay basına yansıdıktan sonra.''Yapılan incelemede o bölgede havan ya da roket atışı yapılmamıştır.''Oysa bu trajedinin ardından bölgeye doktor,savcı hiçbir yetkili olay mahalli ''güvenli değil'' diye gönderilmemiş,delilleri aydınlatacak hiç bir girişimde bulunulmamış.Lice kaymakamı,Diyarbakır valiliği sessizliğe bürünmüş.Hükümet devreye girmemiş.Köşk,devlet 3 maymunu oynamış.Kimse Ceylan'ın annesi Saliha'yı önkol ailesini acılarını paylaşmak için aramamış.Ülkenin vicdanını tuzla buz paramparça eden,çocuk masumiyetini bile tanımayan cinayet,vahşet tünellerinden nasıl çıkacaz bakalım aydınlığa?...(Halasının oğlundan Ceylan'a ağıt/Ceylan'ı yalansız ve sebepsiz sevebilir misiniz?O zaman bu ülke yekpare kalacak.Çıkarlarınızı bırakıp hayatı seçtiğiniz zaman...) Bu yazıyı leman dergisinin kapağından aynen aktardım.Kızılordu,konu ile alakası gözükmese bile bu toplum çocuklarını kuran kursuna yollamaktan bile daha büyük kötülükler yapıyor.Bundan birkaç sene evvel hatırlarsınız ki bir kuran kursu çökmüş ve içinde ölen çocuklar olmuştu.Ölen çocuklardan birinin babası allahın takdiri demişti.Allah bizi seviyor,seviyor,seviyor ve paraya ihtiyacı var.

metaller 09-10-2009 03:06

Eğitim küçük yaşta başlıyor dini ile empoze etmek daha kolay olacak tabi çocuklar dünyanın en akıllı varlıklarıdır.

ozlem35 09-10-2009 14:04

niteliksiz nice beyinlerle seviniyolar.

Corpse Bride 09-10-2009 15:15

yok elimde diil otokontrolüm devreden çıktı küfretmezsem hırsımı alamicam. sorumlu modlar hakkımda gerekeni yapasınlar ama bu şerrefsiz pezevenkler kızları mal gibi satarken fazla gık etmesin daha doğrusu düşünen insan olduğunun farkına varmasın, aşşağılık isteklerine itaat ederken bu ilahi emre karşı konulamayacağını düşünsün diye gerçekle düşü ayırt edemeyeceği yaşta loblarını kendi pislikleriyle doldurmaları adına bu kararı alırken saygılı olamicam adi aşşağılık bayır turpları yakında evlenme yaşını 9 a indirip kendisi isterse neden olmasın fetvasıda verirler. bunların hepsinin götüne kazık sokmak lazım acısı ağzından çıksın ki birdaha başkasının hayatına inançlar emrediyor diye mudahele edemesin.el kadar çocukları kendi çükleri için şekillendiriyorlar ve adına din diyorlar dininizede sıçayım.

ozlem35 09-10-2009 15:44

rakı balık bende kızınca tıpkısının aynısından böyle düşünüyorum. yalnız falan değilsin üzülme. iyi dedin.

bayraktaro1 09-10-2009 16:12

Peki milli eğitim bakanlığında anlatılan din dersleri yeterli değil mi de, kuran kursları açılıyor?

ozgurrr 09-10-2009 17:34

türkçe okutsalar bari

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:26 .