![]() |
HAK DİN TARİHİN İLK GÜNÜNDEN
BERİ VARDIR Tarihin ve toplumun evrimleştiği aldatmacasını öne sürenlerin bir diğer yanılgıları da, toplumların en önemli değeri olan dinin de evrim geçirdiği iddiasıdır. Bu iddia, 19. yüzyılda ortaya atılmış, materyalistler ve ateistler tarafından hararetle savunulmuş, ancak bu iddiayı destekleyen hiçbir arkeolojik bulgu elde edilemediği için, bir spekülasyon olarak kalmıştır. Detay Hak Dinin Tahrif Edilmesi 20. yüzyılda dinlerin kökeni hakkında ciddi araştırmalar yapılmaya başlandı. Kaynak Zamansızlık Gerçeğini Göz Ardı Etmemek Kitap boyunca incelediğimiz tarihsel ve arkeolojik bulguların da açıkça gösterdiği gibi Darwinistlerin tarihin ve toplumların evrimi iddiası bir safsatadan ibarettir. Kaynak |
Doğru, Hak din hep vardı. İlk temiz insanlar bozulmadan önce de Ka'be'ye tapar. Daha doğmamış olan Muhammed'in cinsel hayatıyla ganimet gelirlerini düzenleyen metinler üzerine tefekküre dalar ve o zaman olmayan Kureyşli müşriklere beddualar ederlerdi.
Çok mantıklı, Darvin'in resmi ile daha bir ikna oldum. Ne diyorlar? Neymiş dedesi maymunmuş çıyanmış! Hahhaa! Ben buna gulerim, argadaşım! Hak yol İslam! |
sevgili mindar...
sende mi HY müridisin??... ne olacak bu haliniz bilmiyorum... bu da ispatı : http://www.basindaharunyahya.com/ind...28&NewsPaper=4 http://www.kabatasdevri.com/ |
Tüzüğümüz şöyle der:
42- Uzun Metinleri Kopyala-Yapıştır Yöntemiyle Forumlarımıza Taşımayınız Kendi yorumlarınızı da katmadığınız sürece başka sitelerdeki yazıları kopyala-yapıştır (copy-paste) yöntemi ile forumlarımıza taşımayınız. Uzun kopyala-yapıştır mesajları genellikle sıkıcı olduğu ve okunmadığı gibi veri tabanımızın gereksiz büyümesine neden olmaktadır. Kopyala-yapıştır yöntemi kullanmak yerine ilgili web sayfasının linkini yazmayı tercih ediniz. Bilhassa uzun kopyala-yapıştır metinleri içeren mesajlar yöneticiler tarafından yazarı uyarılmaksızın silinecektir. Tekrarı durumunda kendisine disiplin cezası verilecektir. |
kopyala yapıştır ilk defa duydum yasak olduğuna dair
o zaman sitede kimsenin kopyala yapıştır yapmaması lazım. link verdiğimiz zaman kimse bakmıyor bu tip bilgilerin sitede olmasını istedim. bana HY ci diyenlere de bilgi nerdeyse alırım. adamlar araştırma yapmışlar kaynakları ile bilgileri sıralamışlar yalan mı ki de bana HY ci diyorsunuz. bilgiye bakın. kişiye değil. bilgiye cevap verin. |
Kılavuzu karga olanın burnu ... çıkmazmış.
Kabataşdevri süpermiş ya :)) |
adamlar iyi olduğuna dair kanıtlarını ortaya koymuşlar sizin kanıtlarınız nede
böyle burnu büyüklük yapıyorsunuz. |
Mindar ve Mongus, tıpkı Musa ve Harun kardeşler gibi yeni bir dinin duyurucuları görevini üstlenmişler. İslam nasıl Yahudilik tabanlı ancak ondan bir şekilde farklıysa, bu arkadaşlarımızın duyurdukları din de İslam tabanlı ancak ondan bir hayli değişik.
Yazıların kaynağı bulunamasaydı bile alıntı oldukları barizdi. En azından buradaki yazılarda cümle yapısına, noktalama işaretlerine ve yazı sonunda kaynak gösterilmesi gibi şeylere dikkat edilmiş. Mindar ve Mongus kardeşler, genelde böyle şeylere aldırmazlar. Yazılara cevap vermeye ise hiç gerek yok. Çünkü kaynak çok kötü, HY. HY'yi kendisinden ve bir kısım müridinden başka ciddiye alan yok yeryüzünde. Söylemleri nasıl değiştirdiği, ateist bilimadamlarını imanlı kişiler yaptığı, bilimsel hiçbir karşı tez sunamadığı zaten biliniyor. Kendi sitesinde yaptığı müthiş bilimsel kıyaslamalar, bizlerin ufuklarını da nasıl açıyor değil mi? Bakınız resimden karakter tahlili yaparak, 5 dakikada Ardi tezi nasıl "adam katlanarak" çürütülür: http://tr1.harunyahya.com/Detail/T/E...oductId/18012/ (videoyu izleyiniz) Kaynaksız, bilimdışı ve çarpıtmacı bir şahsın söylemlerine dayanarak ve bu söylemlerin gerçek kaynaklarını araştırıp doğrulamadan fikir sahibi olmak ve bu fikirleri dile getirip savunmaya başlamak, kişiyi böyle yanılgılara götürür. Zaten konu hakkında biraz bilginiz olsaydı, bu yazdıklarınızın iddia edilemez şeyler olduğunu bilirdiniz. Konuyu şöyleydi, böyleydi diye çok tartıştık ama sizin bunları dikkate alacağınız yok. Peygamberlik görevinizde başarılar dilerim. Muhammed başardı, siz niye başaramayasınız? |
Alıntı:
|
Alıntı:
üyeliğimi gözden geçireceğim. burda ben şunu anladımki sağlam müslüamanlara bişey yapamadığınızda zamanla kısıtlama cezai işlemler ile ya soğutulup ya da direk uzaklaştırma ile ortadan kaybediyorsunuz. ama iletimi silin lütfen demem gerçek. çünkü uğraşmak istemiyorum benzer bi iletiyi açarım. daha sonra saygılar iyi çalışmalar. sizin site sakinlerinden bilhassa allaha ve dine inanmayanlarından aaa HY aa alıntı aa ctrl+c diceklerine orda yazılanlara cevap vermelerini isterdim.. |
Aslinda hem Harun yahya'ya hem de kurana inanmalari, her ikisinin de ancak uydurma oldugunu ispatlar bana. Dinini daha ciddi bir sekilde bilenler, HY'a degil inanmak, nerdeyse peygamber seviyesine cikaranlara guler gecer. Zamaninda tasa topraga tapanlarin, geleneklerini surdurmek icin, her sacmaliga inanmaya acik olmalari normaldir. Bir kere iman etmeye gorsun, ondan sonra, muhuru kirmak buyuk bir mucadele gerektiirir.
|
Hak din hep vardı'ya sorular;
"Sümer tabletlerinin tercüme edilmesiyle ortaya çıkan gerçek, Babil inanç sistemi içindeki çok sayıdaki sahte ilahın, insanların zaman içerisinde tek bir İlahın sıfatlarını yanlış yorumlamalarından meydana geldiğidir." Anti evrimcilerin genel teorilerinin başında; ara devrelerin olmadığını göstermeleri yatmaktadır. Ancak son yirmi yıl içinde yapılan kazı çalışmalarında ara evreler tek tek çıkartılmaktadır. Şimdi yukarıdaki cümleye göre ve sizin iddialarınıza göre size bir soru sormak istiyorum; 1-) Eğer babilliler tek tanrılı inançtan çok tanrılı inanca geçmiş ise; ara geçiş dönemini gösteren bir dönem var mı? örneğin sadece iki tanrıya sonradan üç tanrıya inandıkları gibi. Yoksa birden bire bir mucize oldu da hiadeyete erip tanrı sayısında yüksek bir eflasyona mı uğradılar? "Resimde, Sümerlerin sahte ilahlarından biri olan "şimşek tanrısı" görülmektedir. Bu sahte ilahlar, hak olan tek İlah inancının zaman içinde insanlar tarafından bozulmasıyla ortaya çıkmıştır. " Bilmiyorum siz Muazzes İlmiye Çığ'ın kitaplarını okur musunuz ama bilimsel yazı yazdığınıza göre okuduğunuzu varsaymamız gerekir. Aksi takdirde yazılarınız yanlı olur. Bu nedenle sormak istiyorum. 2-) Eğer Sümerlerde tek tanrılı inançlardan çok tanrılara geçti ise; Tapınak fahişelerinin türban takması adeti de aynen tek tanrılı inançarından mı geçti. Eğer öyle ise; bugün türban takmanın anlamı nedir? Mısır Kralı Akheneton tek Tanrı'ya inandığını açıklamış ve tüm putları kırdırmıştır. Allah'a olan inancını şu şekilde dile getirmiştir: Tanrı uludur, birdir, tektir. Ondan başkası yoktur. Bir tanedir, O'dur her varlığı yaratan. Bir ruhtur Tanrı, görünmeyen bir ruh... Ta başlangıçta vardı Tanrı, Tek varlıktı O. Hiçbir şey yokken O vardı. Herşeyi O yarattı... (solda) Bu söz ne kadar doğru bilmiyorum ama doğru kabul edelim. Sorum şu; 3-) Eğer en başında tek tanrı vardı ise; M.Ö. 4000 küsür yılında (akheneton mö1300'de yaşamıştır) Tanrı Ra; Horus ve Anubis için vaftiz (ilk vaftiz Mısırda yapılmıştır.) ve ölüm törenlerinin yapılması nedenleri nedir? Anti evrimcilerin diğer bir teorisi de; eğer bütün insanlar maymundan geldi ise; neden günümüzde maymunlar var. Onlar niye evrimleşmedi? Peki şimdi ben sorayım; 4-) Eğer bütün dinlerin asıl kaynakları Adem ise; Türklerin inançlarını nasıl algılıyorsunuz. Hem tek tanrılı; hem de içinde Adem yok. Ayrıca Adem Arap yarımadasına gelmiş ve dinler oradan yayılmış ise; Çin'deki dini inancın kaynağı nedir; Mu kıtasından yayılan tek tanrılı inancın kaynağını nasıl Adem ile iliştiriyorsunuz. Ayrıca eğer tek bir tanrıya inanmak hak ise; Gök tanrı başta olmak üzere bugün bazı kabilelerin güneşe (tek tanrı) inanmasını nasıl açıklıyorsunuz. Sümerler'i Mısırlıları; Babillileri anlatmışsınız, peki; 5-) Arap toplumunun çok tanrılı dine geçişi nasıl olmuştur. Ayrıca Yunanlıların Zeus'a inanmadan önceki geçişleri nasıl olmuştur. Romalıların Pagan inancının kaynağı nedir? İtalya'ya ilk gelen Etrüsklerin inançları hakkında bir bilginiz var mı? NOT: Sorularıma düzgün şekilde cevap verirseniz sevinirim. Kopyala yapıştır yapmadan; çünkü ancak fikri olanın zikri olmalıdır. Dikkat ederseniz ben hiç bir kopyalama yapmadım. |
Bakınız resimden karakter tahlili yaparak, 5 dakikada Ardi tezi nasıl "adam katlanarak" çürütülür:
http://tr1.harunyahya.com/Detail/T/E...oductId/18012/ (videoyu izleyiniz) tam anlayamadım ne demek istediniz. |
Alıntı:
Efendiniz HY'nin meseleleri ne boyutta ele aldığını, bilimdışı olduğunu, sağlam hiçbir argüman getiremediğini ve dolayısıyla, kendisinden alıntı yaparak birşeyler söylediğini sanan birtakım kişilerin ne gibi yanılgılara düşeceğini anlatmak istedim. Şimdi daha açık mı? |
Alıntı:
Dipnot: Dawkins kargadan evrimleşmiştir. Anti teziniz varsa buyrun çürütün. |
Schmidt'in önderliğinde yayınlanan ve dinlerin kökeni konusunu ele alan Anthropos isimli dergide bu bilgiler çok ayrıntılı olarak incelendi.
O kadar yalan yazılmakta ki gören de bu yazıyı bir matah sanacak. Peder Schimidt'in ömrünü bu teoriyi ispatlamaya ayırdıgı kesindir. Ama iyi bir antropolog oldugu da kesindir. İsterseniz Peder Schimidt'ten bir alıntıya başvuralım. Peder Schmidt ve çalışma arkadaşları ilkel toplumun üç temel tipini veya evresini ayırma geregi duyuyorlar. Birincisi etnolojinin bildigi en ilkel insanlar. Tierra del Fuego'nun en güneydeki kayalıklarının ve kanallarının arasında yaşayan küçük Yaghanlar; Patagonya ve Merkez Kalifornia'da yaşayan dagınık kabileler, kuzey Kanada'nın Karibu Eskimoları, Kongo ve Andaman Adaları pigmeleri ve güneydogu Avusturalya'nın Kurnaileri. Bu avcı, balıkçı ve toplayıcı kabilelerin etnolojik koşulları ataerkil ya da anaerkil olduklarını gösterecek bir yapı taşımıyor, daha çok cinsler arasında eşitlik hüküm sürüyor. Her cins kendine uygun işleri yürütürken kendine ait özel ayrıcalıklar veya kullanabilecegi özel haklar iddiasında bulunmuyor. Erginlik ritleri erkek çocuklara ve erkeklere kapalı degil, erkek ve kadın olarak da ayrılmamış, iki cins için de aynı. Ritler fiziksel biçim bozma ve mistik gizlerin aktarılmasını da içermiyor. Bu törenler basitçe gençler için egitim kursları niteliginde onların iyi anne ve baba olmasını amaçlıyor. Ögretimin temelinde özel kabile ve grup çıkarı yatmıyor, çünkü grup anlayışı o kadar gelişmiş degil. Tipik toplumsal biçim 20-40 anne baba ve çocuklardan oluşuyor, temel toplumsal sorun uyum içerisinde bir arada yaşamak, gün boyunca doyacak kadar yiyecek toplamak ve karanlık basınca birlikte hoş zaman geçirebilecek oyunlar bulabilmek. Cambell İlkel Mitoloji sf 343 Peki bu Karibu Eskimoları neye inanırlar : Karibu Eskimosu Igjugarjuk : " Hiç bir şey kaybolmaz. Bir Karibu öldürüldügünde kanı ve bagırsakları gömülmelidir. Yani yaşam sonsuzdur. Yalnızca ölümden sonra hangi biçimle geri dönecegini bilemeyiz. " ahe sf 315 Burada nerede tanrı var acaba. Tam aksine yaşamın sürekliligi var. Tek bir Allah inancına ilişkin bir tane bile antropolojik veri gösteremezsiniz. Ancak palavra atabilir, hayal kurabilirsiniz. Kuzey Amerikanın avcı kabileleri bu yaratma işini dolandırıcı tipindeki kahramana atfederler. Bu kişilik karşımıza Yaşlı Adam, Koyoti Kuzgun, Tavşan vs biçimlerinde çıkar ve bu kişilik çamur parçasını alarak şarkı söyleyerek suyun üzerine yerleştirir. Parça büyür, dört gün içerisinde dünya olur, bütün hayvanlar üstüne çıkarlar ve herşey yeniden başlar. Böyle bir kişiligin tanrı, hatta dogaüstü oldugunu düşünmek zordur. Bu insanlar tanrı kavramını bile bilmezler daha. Paleolitik mitolojide yaratıcı tanrı kavramının yerine dolandırıcı, madrabaz, hilebaz gibi kişilikler var. Bazan pek çok kılıkta görülebiliyor. Hayvan oluyor, insan oluyor.Kuzey Amerika ve Ova kızılderilileri arasında olagan biçimi koyottur. Kuzey ve Dogunun orman kabilelerinde Büyük tavşan ya da ulu tavşan dır. Avrupa da Tilki Reynard olur. Alakarga başka bir biçimdir. Bazan yaşlı adam, bazan büyük nine olur. Eski toplum daha tanrı ile tanışmadan evvel sonsuz bir dogallık içerisindedir. Doga ile bir ve içiçedir. Şimdi ben HY alıntıları c/p leyen bu arkadaşlarımdan avcı toplumlarda tanrının izlerini isteyeyim. Şeflik sisteminin tam olarak oturmadıgı avcı toplumlarda tanrının izini göstersinler bana. Ama somut veri ya da gözlem istiyorum. HY palavraları degil. saygılarımla |
Alıntı:
|
Arkadaşlar ;yazılarımda çok az alıntı yaparım,genelde kendi fikirlerimi,tarihi,kronolojik
akeolojik,ve kendi mantık esinlenmemle yazarım. tez sunanlara kanıt gösteririm,Kuran-ı kerimde bahsi geçen kavimleri gösteririm. mesela Lut kavminin 2 kolu olan sedum ve gomore 'nin isimleri ,roma'daki Pompei kentinde bir duvarda yazılı bulundu...orayada bu isimlerin yahudi kölelerce nakledildiği belirtilir.bu kanıtlar günümüze yeni ulaşmıştır. Kuran-ı kerimde anlatılan, Lut kavmi helakının aynısının.Pompei'de yaşandığını bilim ortaya koymuştur. zaten orda sedum ve gomore yazıları bulunduğuna göre buda kesindir. aynı hüküm aynı adalet gerçekleşmiştir. Allah adaletsiz davranmaz. O güçlü melekler için iş çok kolaydır.Allah'ın emrini eksiksiz ve basit bir şekilde inşa ederler.yaşadığınız dünyayla beraber tüm evrenin yükü onlardadır. Bu koca evrenin yükünü çeken .o büyük melekler,kayıtsız şartsız O yüce varlığa ibadet halindedir. |
Mongus
Bu yazınzın başlıkla ne alakası var. Ben sizden avcı ve toplayıcı toplumlardaki tek tanrı inancına ait somut veri bekliyorum. saygılarımla |
somut veri derken.
anlattımya,yeryüzü ve içindekiler,bulunan arkeoloji kanıtları,Kuran-ı kerimde anlatılanlarla aynı olayları taşıyan helaklar,bugün günyüzüne çıkan kazı çalışmaları ve bulunanlar. bunu anlayamıyosan,artık bişey bekleme. |
Mongus
Hiç bir şey anlatmadın daha, sadece c7p yaptın. Kuran daha antropolojinin ne oldugunu bile bilmez. Yapacagın çok basit bir şey : Pek çok antropolog var, gözlemci var ve gezgin var. Bunların hatıratı da var. Bu hatırat arasında şefligin daha bilinmedigi kabileler hakkında gözlemleri olanlar var. Bu gözlemler arasından bana tek tanrı düüncesine ait verileri aktaracaksın . Öyle ya madem ki böyle bir iddiada bulunuyorsun bunları gözlemlerle desteklemen gerekir. Ben sana bir üst iletide bir iki gözlem aktardım, mitoloji aktardım. Bunu sen de yapabilirsin herhalde. Bunları yeterli görmüyorsan avcı kabilelerin tanrıyı bile tanımadıgının verilerini de aktarabilirim. Bir tane de sen aktarabilir misin. saygılarımla |
Alıntı:
avcı kabile dediğin nedir. tarih ve mitoloji gösterirki her kabilde tanrı kavramı vardır, ama farklı biçimlerde,ya hayal ürünü,ya put,yada ruh şeklinde.Tek tanrı haberinin ve sıfatlarının büyük ölçüde tüm insanlığa gittiği,zamanla insanın bozmuş olduğu gerçeği var. |
Mongus ile Mindar yine karıştı karıştırıldı :))))
Mongus ve Mindar ne diyorsunuz bu sürekli karıştırılma konusunda çok merak ediyorum ? Ayrıca tanışmıyorsanız mutlaka tanışın düşünceleriniz ve mesajlarınız inanılmaz benziyor çok iyi anlaşırsınız :)) Bu Pompei olayını geçenlerde yine yazmıştınız ve ben size yanardağ patlamış demiştim biliyorsunuz İtalya'da volkanik aktivite var. O konuşmadan sonra yanardağı Allah'ın patlattığı ile ilgili bir delil mi buldunuz iddaanızı tekrarlıyorsunuz. Allah toplumu yanardağ patlatarak mı helak ediyor ? Helak ol desin olsunlar. |
mükerrer tarafımdan silindi.
|
kardeşim,bunlar sebeplerdir.orda yanardağ varsa öyle ceza verilmiştir.ayrıca limana kaçıp gemiyle uzklaşanlarıda dalgalar kıyıya atmıştır.sadece yanardağ patlaması olsa ,dalgalar kıyıya onları atmazdı.bu işi yapanlar 3 büyük melek olan,cebrail,mikailve azraildir.Lut kavmide böyle bir sonla yok edildi.
Lut'a giden Allah elçilerinin onlar olduğu bilinir.LUT gölü cıvarındada bir yanardağ mevcut.arkeologlar ve volkanik araştırmacılar bunu buldu.lav kalıpları bulundu.lav izleri bulundu. ayrıca Lut kavminin iki yerleşim yeri olan sedum ve gomorenin,pompeide bir duvarda yazılı isimleri bulundu.artık ne diyeyim.bunlarıda oraya yazanlar yahudi köleleri olduğu anlaşıldı. zaten kuran-ı kerimde anlatılan Lut kavmi helakının ,pompeideki araştırmalar sonucu aynı olduğu ortaya çıktı. |
tarih ve mitoloji gösterirki her kabilde tanrı kavramı vardır, ama farklı biçimlerde,ya hayal ürünü,ya put,yada ruh şeklinde.Tek tanrı haberinin ve sıfatlarının büyük ölçüde tüm insanlığa gittiği,zamanla insanın bozmuş olduğu gerçeği var.
Yanlış mangus Hayal ürünü olan şey sizin savınız. Ruh betimlemesi ve tanrı betimlkemesi çok farklıdır eski toplum ele alındıgında. Örnegin Çin ejderha toteminde şayet totem yagmur yagdırmazsa dövülür, sövülür ve ona ceza verilir. Siz tanrınıza ceza verir misiniz. Eski türkler'de tanrı krallar vardı. Aslında tanrı krallar tanrının ilk biçimi idi. Bu krallar tanrı olarak saygı görürdü, ama onlardan da bolluk ve iyi bir hasat beklenirdi. Şayet işler umuldugu gibi gitmezse bu tanrılar aşagılanır, hatta yerine göre öldürülürdü. Siz tanrınızı, ya da tek tanrı inancınıza konu olan tanrınızı döver, aşagılar mısınız. Totem inancı ise daha farklıdır. Totem hayvanı muhtelif zamanlarda toplu olarak yenirdi. Siz tanrınızı yiyor musunuz. Ben sizden tanrı haberinin sıfatlarının tüm eski topluma gittiginin örneklerini istiyorum. Örnegin en eski Apoaçi inanışında bana bu türlü kanıtlar getirin. Ya da Seminol anlatımlarının en eskisinde veya Irokua efsanelerinde sizin dediginiz inançları gösterin. Gösteremiyorsanız, boyunuzu aşan iddialarda bulunmayın . Sümer toplumu ise tarım toplumudur, zamanın en uygar toplumudur. Onda bile tek tanrı inancı yoktur. Şefin yer aldıgı her toplum tanrıyı bulur. Tanrı şefin prototipidir çünkü. Ama şeflik sisteminin henüz bilinmedigi toplumlarda tanrının izine bile rastlayamazsınız. saygılarımla |
Bundan alinacak ders, yanardag yakinlarinda yasiyorsaniz, allah sizi tas kestirebilir olmali.:)
Yanardag patlamasiyla olen 2-3 bin kisiye kiyasla, yuzbinlerce insan, hem de musluman, depremlerde oldu. Bir sunami 400 bin insani goturdu daha yakin bir gecmiste; hepsi de gunahkar miydi bu insanlarin mongus? Mindar? Aklinizi biraz kullanirsaniz, ve okursaniz, yanardag etekleri ve deprem kusaginda oturmayanlara dokunmadigini farkedersiniz buyuk allahinizin.Yoksa tum gunahkarlari bu bolgelere toplayan da mi o? |
Alıntı:
inancı olmayan ama haberdar olan insanlar var. Sana bir çok örnek verdim,Kuran-ı kerim örnek verdiği kavimler dışında bir çok kavmin varolduğunu,hiç birinin haberdar olmama gibi bir lüxününün olmadığını söylüyor. şu anda dünyada bulunan ve gerçek olan halk,uygarlık ve kavimlerin arkeoloji tarafından bulunan kanıtlarında ,tanrı izlerine rastlandı.bazılarında belki hiç olmayabilir.bunda senle hem fikir olabilirim.çünkü hiç inanç göstermeyen toplumlarda var olmuş olabilir.zaten inanmayan toplumlardanda bahsedilir.apoaçidede görülür bu hemen hemen hepsinde.bazılarında görülmeyebilir.çünkü Allah!a inanmayan insanlarda çıkmıştır. Fakat elde edilen bir çok kanıt,araştırmalar sonucu tehk bir tanrının,sıfatlarının,taş putlara yada doğa güçlerine dönüşmesi sonucu çarpıtılmıştır. vartor;suda boğulmak ,inancın varsa şehit olmaktır.ayrıca bu işleri kim yaptı amerika var diyolar arkasında,arkasındaki düşünce onların olur,eylem meleklerindir,emir Allah'ın. o insanların suçu yoksa canları çıkarken acı bile hissetmezler. fakat pompei ,lut ve nice kavimler helak edilmiş ve kınanmıştır. onlar farklıdır.ölçüyü aşmışlardır.pmpeide ölen masum insan varsa ve ölümü orda,o şekilde denk gelmişse çeşitli ölümler olmuştur orda,evinde çocuğuna sarılıp ölende vardır.canlarının alınışında belki yananlar ve boğulanlar kadar acı hissetmemiş olabilirler. saygılar. |
Alıntı:
Bu iddianın yanlış olduğunu anlamak için arkeolojiye gerek de yok ki zaten. Daha geçtiğimiz onyıllarda, yani daha ''dün'' keşfedilmiş ve hayatta olan ilkel topluluklar var. En son 2008 yılında Brazilya ormanlarında izole halde yaşayan 500 kişilik bir kızıldereli kavmi keşfedildi. Daha düne kadar dünyadan habersiz, dünya da onların varlığından habersiz idi. Ve bu insanlar, Allah'ın, Kuran'ın, Muhammed'in varlığından habersiz. saygılarımla |
brazilya nasıl brezilya oldu biliomusun ulpian; AllaH'ın azplaruyla,nuh tufanı,kızıldenizin yarılışı,lut kavminin suların altına gömülmesi,sümerlerin toprağa gömülmesi,hep bu,deprem,yanardağ patlaması,tsunamier,musanın asası ile yere vurması ,nuh tufanı,daha neler neler,bilmiyoruzki,kıtaların eskiden bir bütün oluşunu dünya haritasına bakarak bile anlarsaın.ha bide şöyle eğer bi şekilde haberi olmayan insan varsa onlar bundan yükümlü değiller,şu anda peygamber gelmediği için,ama muhakkak bi şekilde haber yine ulaşır.bak bulunmuşlar haber onlarada ulalıcaktır.
|
mindarı bilmem de mongus da umut var
|
ne güzel izin adınıza sevindirici,
eski tarihlerden kalma eserleri nasıl bir canlıya ait diye düşünüyorsunuz o taş mezarların içlerinde ışık dansını dahi ayarlayan bir kişi, nasil mimar olamaz. |
Alıntı:
Ama bizler Dinlerin bu işten ne gibi bir çıkarları olduğunu çok iyi biliyoruz; ana arı beslemek gibi din tacirlerini besliyorsunuz, ve bunlarda sizden sömürdükleriyle devamlı palazlanarak bu işleri bir aile kurumu haline getiriyorlar;yattıkları yerden besliyorsunuz onları. Verdiğiniz bütün para ve metaalar nereye gidiyor hiç aradınız mı? Hak din ilk günden beri vardıysa Kur'an nerdeydi? O, ilk günün tarihi nedir? Ademin doğum günü mü belirtmemişsiniz? Kur'andan recm ayetinin çıkarılması dinin evrimleştiğini göstermez mi? Aslında İslam dininin evrimleştiğine en sağlam örnek "Müteşabih âyetlerdir" Ve aslında İslamiyet içindeki eski geleneklere göre yazılmış olan Kur'anı açık manalarını vermek akla ve dine uygun hale getirmek için yapılan bu girişimlerin hepsi de dinin evrimleştiğini gösterir. Dahası bütün islam ulemalarınca farklı farklı yorumlanan Ayetler ve bu günlerde açıklanan Diyanet işlerinin hadisler üzerindeki yapacağı çalışmalar da bunu gösteriyor. Bundan önce de İlâhiyat profesörleri Kur’an’daki hataları düzeltme girişimlerine bulunmuşlar. En önemlisi de İslamiyet evrimine Mezhepler ayrışmasıyla başlamıştır. Ya BigBang'ı kabul etmelerine ne diyeceksiniz? Bu da en büyük ispatıdır. Bence bu yaratma safsatasını yumuşatma halinden başka birşey değildir ve evrilmesi gereği düşünülen bir konudur. Çünkü; yaratma sorusuna cevap yeterli olmamakla beraber buna cevap verebeilecek bir cümle de yoktur. Bunlar sadece bizim bildiklerimizdir. Bunun haricinde Malezya'da. Çin'de. Kosovo'da. Türkiye'de. Afrika'da yaşanılan İslamiyet birbirinden az da olsa farklıdırlar. Bunlar da yaşanılan bölgeye göre zaten evrimleşmesi kaçınılmaz demektir. Ve en büyük meseleyi unutmadan arz edeyim: yenilenme konusuna ne diyeceksiniz? Hatta kabe'nin ilerki yılllarda yapılması düşünülen uzay üssü gibi projesi de mevcuttur. Şeytan taşlama Putları çoğaltılıp başka formlarda yapıldığı da bir gerçektir. Kabe nin yeni projesi http://i37.tinypic.com/j7423d.jpg |
Alıntı:
|
mitch;şu ana kadar kimseye din için ,para toplama gibi şeylere para vermedim.hislerimle yola çıkar ona göre istediğim yere yardım yaparım.
böyle şeylerle insanları yanıltamazsın.bu ülkede lösevede yardım toplanıyo,bir sürü dünya yardım örgütlerinede. |
Alıntı:
buluyor. Ama; her cuma Camii kapılarına konan kutular ve her gün kapı kapı dolaşarak binbir yalvarış yakarışla toplanan o paralar nereye gidiyor söylermisin? Yoksa senin Allahın'a yaşaması için para mı gerekiyor? Hislerinle yola çıktığına göre demekki Tanrı'nı da islerinle buldun! Yani Metafizik'ii bir durum söz konusu. Bak ben kimseyi yanıltmıyorum, üstelik te bir sürü yazmış ve soru sormuşum hangisine cevap verdin? Gören göz, düşünen beyin tüm anlatılanları kendi ekseninde rafine eder ve değerlendirip sindirir. Böylece kendisine en uygun davranışı kabul eder. Bizler hislerimizle değil hayatın gerçeklerine uymalıyız. Benim için Taşa da tapsan sorun değil. Ama bunu insanlara mecburlarmış gibi dayatmana razı gelemem. Görmediğiniz birşeye tapıyorsunuz. Saygılar. |
gördüğümüz şeye tapsak ,dünyanın ne anlamı kalır,bu kadar acı içinde ona yalvar dur.
insan bu dünyada yalanı yaşıyo,bizim asıl yerimizde o görünmeyenen olduğu mekandır.hem ölümlü olucan hemde bu dünyada görünüpte seni öldürene tapıcan,ne kadar mantık dışı.cami kapısına konan kutuyada yardım yapıp yapmamak insanın insayatifinde,mesla benim gittiğim cami ,caminin bazı eşyaları,süslemeleri,halısı,tamiri,tadilatı gibi şeyler için para toplayıp oraları yaptırdılar,zaten geriye artan para o caminin hesabında durur.zaten paran varsa 0raya 5 milyon atman sana zarar vermez,Allah'a inanıp güvenen insan için hiç sorun teşkil etmez.insanlar şu dünyada bir hiç uğruna ,mesela petro,gaz gibi şeyler için canından oluyo,masum insanlar.çokmu 5 lira vermek,yada 1 lira atmak o kutuya.sadakalar insanı korur. big bangın ,bigbang olup evrenin oluşumu kabul edilir.arklasındaki perdeyi kimse bulamamıştır.ben kendime göre kanıtları bulmuş,hem sözlü,hemde maddesel olarak ve hislerimin beni Allah'ın varlığına götürmüş olduğunu söylerim.Ayrca bir gece dünya dışı bir varlık,bu cin olabilir bunu gördüm.ve Allah'ın yüceliğini bir kez daha anladım.onun nasıl şeyler yapabileceğini anladım.bu bazı insanlara mantıksız geliyo ve inanmıyolar,fakat onlarıda anlıyorum. |
Ne gordugunuz, ne de gormediginiz bir seye tapmaniz yanlis zaten; Siz kendi beynininizin oyununa tapiyorsunuz. Krallik devri bitti, bakmayin birkac gostermelik kral ailelerine. kul olmma devri de gecti, insan olma devri basladi. Tum bu degisimler hic olmasaydi, hala tas devrinde yasiyor olacaktik; gerci bazilarimiz hala oralarda ama bence fazla uzun surmeyecek. Yenisini yaratip, eski tanrilari tarihe gomen insan, bu sonuncuyu da gomunce, artik yenisi olmayacak bana kalirsa.
|
Babil,Sümer, bilmem ne bana ne..?
Dünya kurulduğundan beri her dönem'de Peygamberler hak din üzere gelip insanları uyarmadılarmı..? uyardılar... O halde hak dinin temsilcileri her dönem vardı Babiller yıldırım tanrısına tapıyorlarmış puta tapıyorlar mış banane kendi sorunları... |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:29 . |