Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   İbrahim ve Lût'un Kutsal(!) Hikayesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14754)

AhbAp 19-11-2009 01:20

İbrahim ve Lût'un Kutsal(!) Hikayesi

Tevrat Yaratılış Bap 12'de Rab, Abram'a (Hz. İbrahim), "Babanın memleketinden çık, sana göstereceğim yere git ve seni mübarek kılacağım ve büyük adam edeceğim" diyor. Abram 75 yaşında, yanına karısı ve kardeşinin oğlu Lût'u ve kazandıkları malları alarak Kenan diyarına, Şekem denilen yere, More meşesine kadar olan yerler geçiyor. Rab Abram'a görünerek "Buraları sana ve zürriyetine vereceğim" diyor. Abram daha sonra güneye giderek batısında Beyt-El, doğusunda Ay olan yere çadırını kuruyor. Orada da Rab'a bir mezbah kurduktan sonra daha güneye göç ediyor.

Ülkede kıtlık olunca Abram Mısır'a gidiyor. Mısır'a girmeden karısına "Sen güzel bir kadınsın. Senin yüzünden beni öldürürler, onun için seni kız kardeşim olarak tanıtacağım" diyor. Mısır'a girdiklerinde hakikaten Mısırlılar onun güzelliğini görüp Firavun'a söylüyorlar. Kadın Firavunun sarayına alınıyor ve Abram'ın da koyunları, sığırları, eşekleri, cariyeleri, develeri oluyor. Fakat Firavunun sarayına büyük felaketler geliyor. Bunun, Abram'ın karısı yüzünden olduğu söyleniyor. Firavun ona (Abram'a) "NEden bana karın olduğunu söylemedin, ben de onu karı olarak aldım. Şimdi bu felaketler onun yüzünden geldi" diyor. Bunun üzerine Firavun ona karısı ile birlikte altın, gümüş, hayvan ve cariye vererek ülkelerine dönmelerini sağlıyor. Abram Mısır'dan karısını ve Lût'u alarak çıktığında sürüleri, altın ve gümüşleriyle çok zengin.Mısır'dan Kenan ülkesine eskiden çadırını kurduğu ve mezbah yaptığı yere kadar gidiyorlar.Lût'un da koyunları ve sürüleri olduğundan çobanları geçinemiyorlar. Lût, Abram'dan ayrılarak Erden havzasına gidiyor; Sodom ve Gomorra'nın olduğu yere. Lût oraya yerleşiyor. Sodom halkı çok günahkâr (hepsi eşcinsel) ve Rab'a karşılar.

Yaratılış Bap 16'da, Abram'ın güzeller güzeli karısı Saray çocuk doğuramadığı için, Mısır'da kendisine verilen cariyeyi Abram'a vermesi anlatılıyor. Cariye Abram'dan gebe kalınca kendini üstün görüyor. Bu nedenle, Abram'ın da onayını alan Saray, cariyeye işkence yapıyor, cariye kaçıyor. Rab'bin meleği, cariyeye çölde görünerek bir oğul doğuracağını, adını İsmail koymasını söylüyor. Abram 86 yaşında iken cariye oğlunu doğurup adını İsmail koyuyor.

Yaratılış Bap 17'de, Rab Abram'a 99 yaşında iken görünerek "Seni bir çok milletlerin babası yapacağım. Artık adın Abram değil, Abraham (İbranice'de anlamı yüce baba, cemaatin babası anlamına geliyor) olacak" diyor. Ve Rab ekliyor: "Senin soyundan bir çok krallar çıkacak. Sana ve senden sonra gelenlere Kenan diyarını ebedi bir mülk olarak vereceğim. BUna karşılık sen de, zürriyetine ve senden sonra gelenlere beni Allah olarak tanıtacaksın. Bunu böyle yapacağına dair vereceğin sözü, her erkek sünnet olarak kanıtlayacak. Bu, sizinle benim aramda yaptığımız ahdin alameti olacaktır. Her erkek çocuk 8 günlükken sünnet olacak" diyor (Biz Allah'la toprak üzerine bir anlaşma yapmadık, neden sünnet ettiler acaba bizi?). Böylece tüm erkekler sünnet oluyor. Daha sonra Rab Abraham'a "Bundan sonra karına Saray demeyeceksin, onun adı Sara (anlamı prenses ve milletlerin anası) olacak ve ona bir oğul vereceğim". Abraham Allah'ın bu lafı üzerine gülüyor, "Ben 100, Sara 90 yaşında iken nasıl çocuğumuz olur?" diye soruyor.

Yaratılış Bap 18'de, Abraham'ın çadırına insan biçiminde 3 melek gelerek Sara'nın ertesi yıl bir oğlan doğuracağını söylüyorlar. Bunun üzerine Sara da gülüyor. Rab "Niye güldün? Rab için imkansız yoktur" deyince Sara "Gülmedim" diyerek yalan söylüyor. Rab ise "Güldün işte!" diyor. (!!!)

Bundan sonra Melekler Sodom'a doğru yola çıkıyorlar. Rab, Abraham'a Sodom ve Gomorra'yı yerle bir edeceği haberini veriyor. "Orada 50 iyi adam bulursan yıkma, orada 40 iyi adam bulursan yıkma" diye pazarlık etmek suretiyle Abraham, Rabbi "10 iyi adam bulursam orayı yıkmayacağım" diye ikna ediyor.

Yaratılış Bap 19'da, İnsan görünümlü melekler Sodom'a gelerek Lût'u buluyorlar. Lût onları evine götürüp yemek ikram ediyor (!). Ancak Sodomlu genç eşcinseller, bu melekleri eve girerken görüp çok beğeniyorlar ve Lût'un kapısına dayanarak "Onları bize ver!" diyorlar. Lût ise şöyle diyor, "Ey kardeşlerim! Onlara kötülük etmeyin. İşte benim eşe varmamış iki kızım var, onları size vereyim ama bu adamlara dokunmayın" diyor. Melekler de Lût'a, evinde kim varsa hepsini alıp gitmesini, şehirden kaçmasını ve ardına bakmamasını söylüyor. Lût ve ailesi kaçıyorlar, Sodom ve Gomorra'ya ateş ve kükürt yağmuru başlıyor, Lût'un karısı emre uymayıp arkasına baktığı için tuz direği oluyor. Lût ve kızları kaçarak bir dağa sığınıyorlar. Burada kızları, babalarının soyu sürsün diye, babalrını sarhoş edip sırayla koynuna giriyorlar. Her ikisi de birer oğlan çocuğu doğuruyor, bunlardan biri Moablıların, diğeri de Amonoğullarının atası oluyor.

Yaratılış Bap 20'de, Abraham güneye göç ederek KAdeş ve Şur arasına gidiyor. Burada Gerar Kralı Abimelek'e karısını yine kız kardeşi olarak tanıtıyor. Kral Sara'yı alıyor, fakat Rab, Krala rüyasında görünerek, Sara'nın Abraham'ın karısı olduğunu, ona dokunmamasını, dokunursa herkesin öleceğini söylüyor. Sabah olunca Kral, Abraham'a neden karısı olduğunu söylemediğini sorunca Abraham şöyle yanıtlıyor, "Bu yerde onun yüzünden beni öldürecekler diye korktum. Gerçekten de o babamın kızıdır(!!!), annemin kızı değildir ve onu karılığa alırken, gideceğimiz her yerde kız kardeşim olduğunu söylemesini istedim". Kral Abimelek, Abraham'a karısını geri verirken ayrıca bir çok köle, hayvan ve gümüş veriyor. Abraham bir kere daha zengin oluyor.

Not: Yukarıdaki özet niteliğindeki bilgileri, Muazzez İlmiye Çığ'ın İbrahim Peygamber kitabından derledim. Ayrıntılar için bu kitaba ve Tevrat'a bakılabilir.

AhbAp 19-11-2009 01:21

Lût'un hikayesinin Kuran versiyonu:

Hud Suresi 77-83 ayetler: Elçilerimiz Lût’a gelince onların yüzünden üzüldü, göğsü daraldı ve “Bu çok zor bir gün” dedi. Kavmi, (konuklarıyla çirkin ilişkide bulunmak üzere) ona doğru koşa koşa geldiler. Zaten onlar önceden de bu tür çirkin işleri yapıyorlardı. Lût, dedi ki: “Ey Kavmim! İşte kızlarım. Onlar(la nikâhlanmanız) sizin için daha temizdir. Allah’a karşı gelmekten sakının ve konuklarıma karşı beni rezil etmeyin. İçinizde hiç aklı başında bir adam yok mu?” Onlar, “İyi biliyorsun ki kızlarında bizim gözümüz yok. Sen bizim ne istediğimizi çok iyi biliyorsun” dediler. (Lût da) “Keşke size karşı (koyacak) bir gücüm olsaydı, ya da sağlam bir desteğe dayanabilseydim” dedi. Konukları şöyle dedi: “Ey Lût! Biz Rabbinin elçileriyiz. Onlar sana asla ulaşamayacaklar. Geceleyin bir vakitte aileni al götür. İçinizden kimse ardına bakmasın. Ancak karın müstesna. (Onu bırak.) Çünkü onların (kavminin) başına gelecek olan azap, onun başına da gelecektir. Onların azabla buluşma zamanı sabahtır. Sabah yakın değil midir?!” (Azap) emrimiz gelince oranın altını üstüne getirdik. Üzerine de Rabbinin katında işaretlenmiş pişirilmiş balçıktan taşlar yağdırdık. Bunlar zalimlerden uzak değildir.

mongus 19-11-2009 01:35

AhBAP, BUNLARDAN HANGİSİ SANA DOĞRU GELİYO, HAD ŞİMDİ DİYCEKSİNKİ ben ateistim hiçbiri, tarafsız bi gözle , insanca yaklaşırsan hangisi doğru olabilir.

AhbAp 19-11-2009 01:37

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261494)
AhBAP, BUNLARDAN HANGİSİ SANA DOĞRU GELİYO, HAD ŞİMDİ DİYCEKSİNKİ ben ateistim hiçbiri, tarafsız bi gözle , insanca yaklaşırsan hangisi doğru olabilir.

Nelerden hangisi Mongus? Bunlar ile kastettiğin nedir?

mongus 19-11-2009 01:39

biri tevrat biri Kuran-ı kerim ya

AhbAp 19-11-2009 01:50

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261496)
biri tevrat biri Kuran-ı kerim ya

Sorun yine eksik ama sanırım hangisinin hikayesinin doğru olma ihtimali var, hangisi daha kuvvetli diye soruyorsun.

Şimdi sana göre (ve müslümanlara göre), Kuran'da adı geçen tüm peygamberler müslümandı. Oysa bunların alayı Yahudi idiler. Bu durumda, kendi atalarının hikayelerinin verilmesi konusunda Tevrat'ın daha ağır basması gerekir.

Kuran, bir çok konuda Tevrat'ın bir taklitçisidir. Kuran'da anlatılan olayların büyük çoğunluğu aynen Tevrat'ta da geçer.

Ayrıca, müslümanların "Tevrat ve İncil tahrif edildi" söylemlerine rağmen, Kuran bundan kesinlikle bahsetmez. Bahsetmediği gibi, Kuran'ın, Tevrat ve İncil'i doğrulayıcı bir kitap olduğu yazılıdır. Kuran'ın inme sebebi şöyle açıklanmıştır:

Enam 156-157: “Kitap, yalnız bizden önceki iki topluluğa (Yahudilere ve Hıristiyanlara) indirildi. Biz onların okumalarından habersiz idik” demeyesiniz, yahut, “Eğer bize kitap indirilseydi, biz onlardan daha çok doğru yolda olurduk” demeyesiniz diye bu Kuran’ı indirdik. İşte size Rabbinizden açıkça bir delil, bir hidayet ve bir rahmet geldi. Artık Allah’ın ayetlerini yalanlayan ve (insanları) onlardan çeviren kimseden daha zalim kimdir? İnsanları ayetlerimizden alıkoymaya kalkışanları, yapmakta oldukları engellemeden dolayı azabın en kötüsü ile cezalandıracağız.

Yani Kuran, araplara özel versiyondur. Araplar da işi anlasın diye indirmiştir Allah.

Bu durumda hangisi doğru diye sormak gereksiz bence. Çünkü Kuran, Tevrat'ın takipçisidir. Muhammed zaten bunları Tevrat'tan ve Yahudilerden öğrenmiştir.

mongus 19-11-2009 01:59

Yanlız anlatım tarzları çok farklı- Kuran-ı kerimde bir gerçekcilik var.Yani değişik bir dil ve değişik tonlar taşıyor. mesela diyorki bu taşlar rabbinin katından işaretlenmiş olarak.

AhbAp 19-11-2009 02:04

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261509)
Yanlız anlatım tarzları çok farklı- Kuran-ı kerimde bir gerçekcilik var.Yani değişik bir dil ve değişik tonlar taşıyor. mesela diyorki bu taşlar rabbinin katından işaretlenmiş olarak.

Anlatım tarzı Tevrat'ın değil Mongus. Belirttiğim gibi özet. Tevrat şöyle anlatır (örnek olması bakımından bir kaç ayet):

Yar.12: 1 RAB Avram'a, "Ülkeni, akrabalarını, baba evini bırak, sana
göstereceğim ülkeye git" dedi,
Yar.12: 2 "Seni büyük bir ulus yapacağım, Seni kutsayacak, sana ün kazandıracağım, Bereket kaynağı olacaksın.
Yar.12: 3 Seni kutsayanları kutsayacak, Seni lanetleyeni lanetleyeceğim. Yeryüzündeki bütün halklar Senin aracılığınla kutsanacak."
Yar.12: 4 Avram RAB'bin buyurduğu gibi yola çıktı. Lut da onunla
birlikte gitti. Avram Harran'dan ayrıldığı zaman yetmiş beş yaşındaydı.
Yar.12: 5 Karısı Saray'ı, yeğeni Lut'u, Harran'da kazandıkları malları, edindikleri uşakları yanına alıp Kenan ülkesine doğru yola çıktı. Oraya vardılar.
Yar.12: 6 Avram ülke boyunca Şekem'deki More meşesine kadar ilerledi.
O günlerde orada Kenanlılar yaşıyordu.
Yar.12: 7 RAB Avram'a görünerek, "Bu toprakları senin soyuna vereceğim" dedi. Avram kendisine görünen RAB'be orada bir sunak yaptı.
Yar.12: 8 Oradan Beytel'in doğusundaki dağlık bölgeye doğru gitti.
Çadırını batıdaki Beytel'le doğudaki Ay Kenti'nin arasına kurdu.
Orada RAB'be bir sunak yapıp RAB'be yakardı.
Yar.12: 9 Sonra kona göçe Negev'e doğru ilerledi.
Avram Mısır'da
Yar.12: 10 Ülkedeki şiddetli kıtlık yüzünden Avram geçici bir süre
için Mısır'a gitti.
Yar.12: 11 Mısır'a yaklaştıklarında karısı Saray'a, "Güzel bir kadın
olduğunu biliyorum" dedi,
Yar.12: 12 "Olur ki Mısırlılar seni görüp, 'Bu onun karısı' diyerek
beni öldürür, seni sağ bırakırlar.
Yar.12: 13 Lütfen, 'Onun kızkardeşiyim' de ki, senin hatırın için bana
iyi davransınlar, canıma dokunmasınlar."
Yar.12: 14 Avram Mısır'a girince, Mısırlılar karısının çok güzel
olduğunu farkettiler.
Yar.12: 15 Kadını gören firavunun adamları, güzelliğini firavuna
övdüler. Kadın saraya alındı.
Yar.12: 16 Onun hatırı için firavun Avram'a iyi davrandı. Avram davar,
sığır, erkek ve dişi eşek, erkek ve kadın köle, deve sahibi oldu.
Yar.12: 17 RAB Avram'ın karısı Saray yüzünden firavunla ev halkının
başına korkunç felaketler getirdi.
Yar.12: 18 Firavun Avram'ı çağırtarak, "Nedir bana bu yaptığın?" dedi,
"Neden Saray'ın karın olduğunu söylemedin?
Yar.12: 19 Niçin 'Saray kızkardeşimdir' diyerek onunla evlenmeme izin
verdin? Al karını, git!"
Yar.12: 20 Firavun Avram için adamlarına buyruk verdi. Böylece
Avram'la karısını sahip olduğu her şeyle birlikte gönderdiler.

AhbAp 19-11-2009 02:06

Ayrıca, bir müslüman olarak senin, Tevrat'ı gerçekçi bulmamak gibi bir lüksün var mı? Bu konuda ne düşünüyorsun? Belirttiğim gibi, Allah Kuran'ı, Tevrat ve İncil'i doğrulamak için gönderdiğini söylüyor. Allah doğruluyor da sen yalanlıyor musun?

mongus 19-11-2009 02:16

Yani demek istediğim tevratta bir hikaya gibi Kuran-ı kerimde uyarı gibi, daha ciddi bir dil var.

Ben şunu söylüyorum Barnabas incilini okudum biraz, isa peygamber, son peygambere uyulmasını, onun yolunda gidilmesini anlatıyo.

Bu incilde olduğuna göre , kesinlikle tevratta da vardı, isa peygamber, barnabasta , tevratın , musanın yazdığı gibi olmadığını, bozulduğunu anlatıyo.

O yüzden , zaten Kuran-ı kerimde buna değinmiştir. gerçek durumları bozulduğu için
onun doğru olmadığını rahatlıkla söylerim.

İnsanlık tarihini sarsacak deliller, gün yüzüne çıkartılmıyo, musaya verilen on emir, davudun yazdğı zebur, bunlar muhtemelen bulundu fakat saklanıyo.

AhbAp 19-11-2009 02:25

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261524)
Yani demek istediğim tevratta bir hikaya gibi Kuran-ı kerimde uyarı gibi, daha ciddi bir dil var.

Ben şunu söylüyorum Barnabas incilini okudum biraz, isa peygamber, son peygambere uyulmasını, onun yolunda gidilmesini anlatıyo.

Bu incilde olduğuna göre , kesinlikle tevratta da vardı, isa peygamber, barnabasta , tevratın , musanın yazdığı gibi olmadığını, bozulduğunu anlatıyo.

O yüzden , zaten Kuran-ı kerimde buna değinmiştir. gerçek durumları bozulduğu için
onun doğru olmadığını rahatlıkla söylerim.

İnsanlık tarihini sarsacak deliller, gün yüzüne çıkartılmıyo, musaya verilen on emir, davudun yazdğı zebur, bunlar muhtemelen bulundu fakat saklanıyo.

Mongus,

Kuran'ın indirildiği döneme kadar Tevrat ve İncil tahrif edildiyse, Kuran zaten bunu bildirirdi. Oysa belirttiğim gibi Kuran tersini söyler:

Ahkaf 12: Bundan önce bir rehber ve bir rahmet olarak Musa’nın kitabı da vardı. Bu ise, onu doğrulayan ve zulmedenleri uyarmak, iyilik yapanlara müjde olmak üzere Arap diliyle indirilmiş bir kitaptır.

Bakara 4: Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

Bakara 136: Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kuran’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Musa ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.”

Nisa 136: Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.

Bunlar benim iddiam değil. Senin iman ettiğin tanrının sözleri. Allah, Kuran'dan önceki kitapların doğrulandığını, onlara imanın şart olduğunu, reddedenlerin müslüman bile olsa sapkınlığa düşeceğini söylüyor.

Yok, Tevrat ve İncil, Kuran'ın indirilmesi(!) tamamlandıktan sonra tahrif edildi diyorsan, bunu gösteren bir kaynak rica edeceğim (Hala akıllanmadım, yine kaynak soruyorum). Önceki kitapların tahrifatı meselesini hep duyuyorum ama nerde, ne zaman, kim tarafından yapılmış bu? Varsa böyle birşey, anlat da öğreneyim. Tahmin veya kişisel kabulle ilgilenmiyorum Mongus. Allah da ilgilenmiyor. Allah'ın sözü ortada ise, sen neyi reddediyorsun?

mongus 19-11-2009 02:50

Bu ayetleri iyi anlayamıyosun,

Ahkaf 12: Bundan önce bir rehber ve bir rahmet olarak Musa’nın kitabı da vardı. Bu ise, onu doğrulayan ve zulmedenleri uyarmak, iyilik yapanlara müjde olmak üzere Arap diliyle indirilmiş bir kitaptır.

Burda ne anlatılyo;Burda tevrat kitabının indirilmesi ve o kitabın içeriğini tam bilen, gerçeklerine uyanlar ile, kitabın ayetlerini tahrif edenler için zalim insanlar olduğunu anlatıyor.

Bakara 4: Onlar sana indirilene de, senden önce indirilenlere de inanırlar. Ahirete de kesin olarak inanırlar.

Burda da , inanan insanların, senden önce indirilen kitapların var olduğuna inanan ve peygamberlerine inanan insanlar olduğunu söyler. yoksa tevrata iman edilmesini söylemez.yada incile.

Bakara 136: Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kuran’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Musa ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş

Yine burda önceki gelen peygamber ve kitapların var olmuş olduğuna inanılmasını emreder.

Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.

Bak ne diyo melekler diyo, melekleri görüyomuyuz? =hayır.

yani böyle şeylerin var olmuş yada var olduğuna inanılmasını emrediyor.

AhbAp 19-11-2009 03:40

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261541)
Bu ayetleri iyi anlayamıyosun,

Burda ne anlatılyo;Burda tevrat kitabının indirilmesi ve o kitabın içeriğini tam bilen, gerçeklerine uyanlar ile, kitabın ayetlerini tahrif edenler için zalim insanlar olduğunu anlatıyor.

Burda da , inanan insanların, senden önce indirilen kitapların var olduğuna inanan ve peygamberlerine inanan insanlar olduğunu söyler. yoksa tevrata iman edilmesini söylemez.yada incile.

Bakara 136: Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kuran’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Musa ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş

Yine burda önceki gelen peygamber ve kitapların var olmuş olduğuna inanılmasını emreder.

Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkâr ederse, derin bir sapıklığa düşmüş olur.

Bak ne diyo melekler diyo, melekleri görüyomuyuz? =hayır.

yani böyle şeylerin var olmuş yada var olduğuna inanılmasını emrediyor.

Mongus,

Lütfen kusuruma bakma ama ciddi bir cevap geleceğini zaten düşünmedim senden.

Bu ayetleri iyi anlamadığımı söyleyip ortaya koyduğun anlatıma bak. Ben sana ne dedim? Senin kişisel fikrinle ve senceyle ilgilenmiyorum. Kuran ne diyor? Gözünü açarak okusana şunları!

Tekrar:

Bakara 136: Deyin ki: “Biz Allah’a, bize indirilene (Kuran’a), İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve Yakuboğullarına indirilene, Musa ve İsa’ya verilen (Tevrat ve İncil) ile bütün diğer peygamberlere Rab’lerinden verilene iman ettik. Onlardan hiçbirini diğerinden ayırt etmeyiz ve biz ona teslim olmuş kimseleriz.”

Burada Tevrat ve İncil diye belirtilmiş mi? Belirtilmiş. Altını çizmiştim zaten, çünkü orayı atlayacağını biliyordum, ona rağmen gene atlamışsın: "ONLARDAN HİÇBİRİNİ DİĞERİNDEN AYIRT ETMEYİZ".

Sen benim söylediğimi değil, Kuran'ın söylediğini beğenmiyorsun. O senin derdin, beni ilgilendirmez. Kuran'ın ifadeleri burada çok açık.

Bir benzeri arkadaşının yaptığı gibi yapıyorsun. İnatla cevap vermiyorsun.

BANA TAHRİFATIN KAYNAĞINI, BİLGİSİNİ, YERİNİ, ZAMANINI VE FAİLİNİ GÖSTER! (Forum ortamında büyük harflerle yazmanın bağırmak olduğunu söylerler. Ben bağırmak için değil, dikkatini çeksin diye yazdım. Öyle ya, belki sen de o arkadaş gibi, tekrar tekrar sorulan soruları "farketmiyorsundur").

Ahkaf 12'de tahrif olayının nesi yazıyor?

Bakara 4'te "Senden önce indirilmiş kitaplar olduğuna" demiyor, "Senden önce indirilenlere" diyor. Türkçe biliyor musun kardeşim?

Nisa 136'ya birşey bulamamışsın. Allah, "kitaplarımı inkar eden sapmıştır" diyor. Sen de şimdi onları inkar ediyorsun. Ben seninle Allah'ın arasına girmeyeyim. Varın siz hesaplaşın, nasıl hesaplaşacaksanız!

mongus 19-11-2009 04:37

Merak etme hesaplaşırız bir gün,

Ben sana diyorumki barnabas incilinde tahrifin delilleri var. bi gir oku, sonra gel sor.

Biz incil ve tevrat verildiğini yalanlamıyoruz, inkar etmiyoruzx, sadece o kitapların değiştirildiğini ve hükmünü yitirdiğini söylüyoruz. yani onlara bugünkü haliyle inanmıyoruz.

Allah bundan hesap bile sormaz. rahat ol o bakımdan.

AhbAp 19-11-2009 04:41

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261576)
Merak etme hesaplaşırız bir gün,

Ben sana diyorumki barnabas incilinde tahrifin delilleri var. bi gir oku, sonra gel sor.

Biz incil ve tevrat verildiğini yalanlamıyoruz, inkar etmiyoruzx, sadece o kitapların değiştirildiğini ve hükmünü yitirdiğini söylüyoruz. yani onlara bugünkü haliyle inanmıyoruz.

Allah bundan hesap bile sormaz. rahat ol o bakımdan.

Büyük harflerle tekrar yazdığım soruyu yine görmezden geliyorsun yani!

Öyle olsun, ne yapalım.

mongus 19-11-2009 05:01

Alıntı:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261578)
Büyük harflerle tekrar yazdığım soruyu yine görmezden geliyorsun yani!

Öyle olsun, ne yapalım.

En kısa yoldan gidelim.

Maide-68

De ki: "Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni (Kur'an'ı) uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz." Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur'an onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme.

ne diyo tevrat ve incil,

bugün hristiyanlıkta, incilmi var incillermi.

AhbAp 19-11-2009 05:17

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261579)
En kısa yoldan gidelim.

Maide-68

De ki: "Ey Kitap ehli! Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni (Kur'an'ı) uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz." Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur'an onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme.

ne diyo tevrat ve incil,

bugün hristiyanlıkta, incilmi var incillermi.

Bugün inciller var diyorsan, bunlar İznik konsulünden beri var ve İslam'dan yaklaşık 300 sene öncesinden beri bu İncillere inanılıyor.

BUnların uydurma olduğunu söylüyorsan, iman ettiğin Allah neden bu konuda bir uyarı yazmak yerine İncil ve Tevrat'a imanı kesin şarta bağlamıştır?

İkinci olarak, son günlerde Barnabas İncili'ne aşırı bir güven duyduğunu görüyorum. Cevap vermeyeceğini bile bile soracağım (en azından başka arkadaşlar belki bunu araştırma ihtiyacı hissederler diye). Öncelikle Barnabas İncili başlığından bir alıntı:

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261117)
İşte ben kendi kafamdan uydurmuyorum, İsa'nın vahiy katibi barnabas'ın yazdığı ve arkasında amerikanın olduğu ergenokon çetesinin sır ettiği incilden bunlar. Karbon testi ya<pılarak 1. yüzyıla ait olduğu kanıtlanmış ve Barnabas'ın m.s 48 yılında yazdığı tescil edilmiştir.

Buradaki iddian, Barnabas İncili'nin M.S. 48 yılına tarihlendiği. Peki, bakalım sen Barnabas İncili'nin mümini misin yoksa Kuran'ın mı? Bakalım Kuran, İncil hakkında ne söylüyor:

Meryem 27-34: Kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. Onlar şöyle dediler: “Ey Meryem! Çok çirkin bir şey yaptın!” “Ey Harun’un kız kardeşi! Senin baban kötü bir kimse değildi. Annen de iffetsiz değildi.” Bunun üzerine (Meryem, çocukla konuşun diye) ona işaret etti. “Beşikteki bir bebekle nasıl konuşuruz?” dediler. Bebek şöyle konuştu: “Şüphesiz ben Allah’ın kuluyum. Bana kitabı (İncil’i) verdi ve beni bir peygamber yaptı.” “Nerede olursa olayım beni mutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekâtı emretti.” “Beni anama saygılı kıldı. Beni azgın bir zorba kılmadı.” “Doğduğum gün, öleceğim gün ve diriltileceğim gün bana selam (esenlik verilmiştir).” Hakkında şüpheye düştükleri hak söze göre Meryem oğlu İsa işte budur.

Kuran'a göre İncil, İsa'ya daha bebekken verilmiştir. Bu tarihin de mantıken M.S. 1 olması lazım. Bu durumda Barnabas İncili ne oldu Mongus? Şimdi hangi metni koruyacaksın? M.S. 1'de İsa'ya İncil verildiğini söyleyen Kuran'ı mı yoksa M.S. 48'e tarihlediğin Barnabas İncilini mi?

Tekrar soruyorum. İncil ve Tevratı kim, ne zaman, nerde, nasıl ve neden tahrif etti?

mongus 19-11-2009 13:21

Ahbap çok alakasız yazmışsın, peki İsa peygamber, çocukkende gisip farklı farklı milletlere vaaz verdimi.

Orda

mongus 19-11-2009 13:26

Sadece Annesi Meryemin kötü bir iş yapmadığını, kendisinin Allah tarafından gönderildiğini teyid ediyor.

Yine bu barnabasa dayanarak, hem şu an hristiyanlığın kullandığı incillerin , asııl incil olmadığı, yine barnabasta , Hz. İsa'nın anlatımı üzere Tevrat'ın bozulduğu yazar

AhbAp 19-11-2009 15:10

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261627)
Ahbap çok alakasız yazmışsın, peki İsa peygamber, çocukkende gisip farklı farklı milletlere vaaz verdimi.

Orda

Anladım Mongus. Senin Türkçe okuma-anlama bilgin gerçekten kıt. Kusura bakma, hakaret etmek için söylemiyorum. Gerçekten okuduğunu anlamıyorsun. İsa'nın bebekken konuştuğu benim iddiam değil, senin iman ettiğin kitap olan Kuran'ın iddiası. Meryem 27-34'ü ben mi gönderdim arkadaşım?

Meryem 27-34: Kucağında çocuğu ile halkının yanına geldi. Onlar şöyle dediler: “Ey Meryem! Çok çirkin bir şey yaptın!” “Ey Harun’un kız kardeşi! Senin baban kötü bir kimse değildi. Annen de iffetsiz değildi.” Bunun üzerine (Meryem, çocukla konuşun diye) ona işaret etti. “Beşikteki bir bebekle nasıl konuşuruz?” dediler. Bebek şöyle konuştu: “Şüphesiz ben Allah’ın kuluyum. Bana kitabı (İncil’i) verdi ve beni bir peygamber yaptı.” “Nerede olursa olayım beni mutlu ve erdemli kıldı ve bana yaşadığım sürece namazı ve zekâtı emretti.” “Beni anama saygılı kıldı. Beni azgın bir zorba kılmadı.” “Doğduğum gün, öleceğim gün ve diriltileceğim gün bana selam (esenlik verilmiştir).” Hakkında şüpheye düştükleri hak söze göre Meryem oğlu İsa işte budur.

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261629)
Sadece Annesi Meryemin kötü bir iş yapmadığını, kendisinin Allah tarafından gönderildiğini teyid ediyor.

Sadece bunları mı bildiriyor? Bebeğin konuşması ve İncil'in gelmiş olması olayını ben ekledim yani, öyle mi?

Sen şu iman olayını yaktın gibime geliyor. Reddederek değil ama afaroz edilerek.

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261629)
Yine bu barnabasa dayanarak, hem şu an hristiyanlığın kullandığı incillerin , asııl incil olmadığı, yine barnabasta , Hz. İsa'nın anlatımı üzere Tevrat'ın bozulduğu yazar

Tam bir bombasın Mongus. Aslında bir önceki sorularımdan sadece birinin cevabını almış oldum bu son alıntıyla. Sana "Kuran mümini misin yoksa Barnabas İncili'nin mi?" diye sormuştum. Sen Barnabas İncili müminisin. Barnabas İncili'ni savunabilmek adına saçmalamayı bile göze almışsın.

M.S. 48 yılında yazıldığını iddia ettiğin Barnabas İncili'nin, kendisinden sonra yazılmış incillerin tahrif edildiğini yazdığını söylüyorsun. İnanılmaz!

Üstelik bunu yaparken, her zamanki gibi, bir ayet de eklemiyorsun. Tahrif edildi dediğin İnciller, Barnabas'tan sonra yazıldığına göre, Barnabas bunların tahrif edildiğini nerede söylüyor ve bunu nasıl biliyor?

Sen İsa'nın vahiy yazarının yazdığı iddia edilen bir İncili yere-göğe sığdıramıyorsun ve Allah'ın "Biz ona bebekken kendi tarafımızdan bir incil indirdik" sözünü göremeyecek ve inkar edecek kadar şaşırmış vaziyettesin.

Hem İncilin hem de Tevratın tahrifatından, sanki bu işleri bizzat kendin yapmış kadar eminsin ama kaç kere sormama rağmen nerede, ne zaman, nasıl ve neden sorularına bir türlü yanıt vermiyorsun.

Şimdi buradan tek bir ifadeye takılarak 2-3 cümlecik bir cevap hazırlayacağını düşünüyorum. Görmüyorsun diye bu defa kırmızı ile belirttim. Bakalım bu defa cevap verecek misin?

mongus 19-11-2009 21:42

Ben diyorumki İncili verdi ama çocukkenmi verdi, incili verdi orda meccaz kullanılıyo, İsa'ya ne zaman yetişkin olmuşsa o zaman peygamberlik verilmiştir. yoksa beşikteki bebek eline incili, alıpta nasıl millte anlatıcak incili.O anda sadece bir kere konuşup, Annesinin ve kendinisinin temiz olmasını doğtulaması adına konuşturulmuş, kitap verilen bir peygamber olduğunu söylemiştir.

Mümin konusuna gelince Kuran-ı kerimi, islamı, , Hz. Muhammed'i doğrulayan her kitap mümin kitabıdır. zaten Kuran-ı kerim'de böyle der. O yüzden barnabas incili bunları söylediği için biz müminlerin, inananların da kitabıdır.

Barnabas m.s 48 yılında yazılmış, diğer inciller , 300 lü yıllarda, yani İsa zamanından kalma incil bu, diğerlerinin tarihi yok. Dediğim gibi kitap ona bebekken verilmedi, sadece kitap verilen bir peygamber olacağını söyledi.

Tekrar söylüyorum barnabas incilinin , tarihi belli ve içinde Yazanlar, tevratın, musanın yazdığı gibi olmadığını hz. İsa söylüyor.

Zaten incillerde zaman aşımına uğrayıp değiştiriliyor, farklı yorumlar, farklı inanışlar.

Ne zaman; m.s 250 yıllarında, nerde; İznikte, nasıl; yahudilerin her işe burnunu sokup milleti kandırmasından.

Daha çok araştırmaya gerek yok barnabas anlatıyor.

Dersenki bunlara kaynak göster, Barnabas.

Artık, okuma, anlama bilgime ne dersin bilmiyorum ama sende de biraz anlamama gayreti görüyorum.Çünkü dinlerden kendini soyutlamışsın ve hiç bir gerçeğe inanmak istemiyosun.

AhbAp 19-11-2009 23:47

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261714)
Ben diyorumki İncili verdi ama çocukkenmi verdi, incili verdi orda meccaz kullanılıyo, İsa'ya ne zaman yetişkin olmuşsa o zaman peygamberlik verilmiştir. yoksa beşikteki bebek eline incili, alıpta nasıl millte anlatıcak incili.O anda sadece bir kere konuşup, Annesinin ve kendinisinin temiz olmasını doğtulaması adına konuşturulmuş, kitap verilen bir peygamber olduğunu söylemiştir.

Mümin konusuna gelince Kuran-ı kerimi, islamı, , Hz. Muhammed'i doğrulayan her kitap mümin kitabıdır. zaten Kuran-ı kerim'de böyle der. O yüzden barnabas incili bunları söylediği için biz müminlerin, inananların da kitabıdır.

Barnabas m.s 48 yılında yazılmış, diğer inciller , 300 lü yıllarda, yani İsa zamanından kalma incil bu, diğerlerinin tarihi yok. Dediğim gibi kitap ona bebekken verilmedi, sadece kitap verilen bir peygamber olacağını söyledi.

Tekrar söylüyorum barnabas incilinin , tarihi belli ve içinde Yazanlar, tevratın, musanın yazdığı gibi olmadığını hz. İsa söylüyor.

Zaten incillerde zaman aşımına uğrayıp değiştiriliyor, farklı yorumlar, farklı inanışlar.

Ne zaman; m.s 250 yıllarında, nerde; İznikte, nasıl; yahudilerin her işe burnunu sokup milleti kandırmasından.

Artık, okuma, anlama bilgime ne dersin bilmiyorum ama sende de biraz anlamama gayreti görüyorum.Çünkü dinlerden kendini soyutlamışsın ve hiç bir gerçeğe inanmak istemiyosun.

Allah mecaz yapıyor. Peki!

"Biz beşikteki bebekle nasıl konuşalım?" ifadesi de sana birşey anlatmıyor. Peki!

M.S. 48 yılında yazılan Barnabas İncili, kabul edilen İncilin 300lü yıllarda tahrif edildiğini yazdı. Peki!

İznik Konsulü 325 yılında değil 250 yılında yapıldı. Peki! Konsülü düzenleyen İmparator Constantin değil de yahudilerdi. Ona da peki!

İnciller zamanaşımına uğramış. Demek ki kutsal kitapların bir zamanaşımı var. Peki!

Bende anlamama çabası var. Ona da peki!

Mongus, bundan sonra sana hep peki! Ne dersen doğrudur. Baştan kabul ettim. :)

Ateist olmakla beraber çabam non-teist çizgidedir. Dolayısıyla konuyu tartışmak isteyen teist arkadaşlarla gerek burada gerek başka başlıklarda her zaman ve elimden geldiği ölçüde tartışmaya hazırım. Karman çorman bir dine sahip olup, ne dediğini kendi de bilmeyen kişilerle vakit kaybetmeyeceğim.

mongus 20-11-2009 00:24

:)

Nasıl istersen Ahbap, ama sana bişey söylüyüm, bak Pompei halkında yahud köleler yokmuydu ve tarih m.s 79 değilmi= evet . 325 yılında bizans imparatorluğunmda yahudiler olamazmı. ben iznik konsülünün tarihini tam bilmiyodum ama 300lü yıllar olarak biliyodum.Sonuç olarak bu işte parmağı olanların yahudiler olduğunu , barnabas söylüyo, çünkü bütün tahrif işleri onlara ait diyor. yahudi haham ve ileri gelenlerine.

AhbAp 20-11-2009 00:31

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261769)

Nasıl istersen Ahbap, ama sana bişey söylüyüm, bak Pompei halkında yahud köleler yokmuydu ve tarih m.s 79 değilmi= evet . 325 yılında bizans imparatorluğunmda yahudiler olamazmı. ben iznik konsülünün tarihini tam bilmiyodum ama 300lü yıllar olarak biliyodum.Sonuç olarak bu işte parmağı olanların yahudiler olduğunu , barnabas söylüyo, çünkü bütün tahrif işleri onlara ait diyor. yahudi haham ve ileri gelenlerine.

Ahbap Oto Cevap: Peki Mongus!

mongus 20-11-2009 01:02

Alıntı:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261772)
Ahbap Oto Cevap: Peki Mongus!

Okey Ahbap.

simply a good person 20-11-2009 04:41

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261714)

Mongus;

bu Barnabas Incili diye israrla belirttigin seyi ne kadar inceledin. Daha cok arastirmaya gerek yok fikrine nasil vardin. Anlasilan eline gecen ilk türkce Barnabas Incilini okuyup bu fikirlere vardin.

Eger takkeyi önüne koyup ciddi bir arastirma yaparsan, Barnabas Incili üzerine yapilmis arastirmalari, yanlislari, yalanlari bulabilirdin.

Barnabas Incilinin 14. yy da yazilmis olma ihtimali büyüktür. Hatta Dante'nin Ilahi Komedi'sinden etkilendigi kanitlariyla gösterilmistir.

Simdi herkeze Barnabas incilini okuyun ve inanin diyecegine, bu ne kadar inanilir ve gercektir diye önce arastirmani yapmani tavsiye ederim.

AhbAp; sabrinizdan dolayi kutluyorum sizi :clap2:

AhbAp 20-11-2009 05:01

Teşekkür ederim Simply A Good Person.

Konumuz aslında İbrahim ve Lût'un hikayelerinin ne kadar çarpıcı olduğuydu. İbrahim'in karısını çeşitli krallara kızkardeşi olarak tanıtıp zengin olmasının, Lût'un melekleri kurtarmak adına kendi kavmine kızlarını teklif etmesinin ve sonrasında kendi kızlarıyla yatmasının ne kadar kutsal olabileceğini tartışmaktı amaç.

Ama olay, senin de takip ettiğin gibi, İncil ve Tevrat'ın tahrif edildiği masalına geldi. Buna dair hiçbir kaynak gösterilmedi ve sorulan sorulara cevap verilmedi. Barnabas İncili saplantısı, müslüman olduğunu iddia eden bir kişiye Kuran'ı bile çiğnettirdi.

Burada birilerini yargılamak için yazmıyorum bunları. Son zamanlarda, sırf kendilerini haklı çıkarabilmek adına, ilk söylemlerinin yanlış olduğunu kabul etmemek adına, kişilerin kendi dininin bile kaldıramayacağı söylemlerde nasıl bulunabildiklerine daha sık şahit olmaya başladık. Ayetleri, ayetlerin anlamlarını değiştiren müslüman bir kesim peyda oldu. Kuran'a uyacaklarına, Kuran'ı kendilerine uydurmaya çalışmanın ne gülünç şeylere yol açtığının farkında olarak ve bunu bile bile yapmak, bu kişilere kendi içlerinde birşey anlatmalı. Dinlerini ne ölçüde bildiklerini ve ne ölçüde uyguladıklarını daha iyi anlamalılar diye bu kadar sabır gösteriyoruz. Yoksa kim haklı çıkacak tartışması yapmak değil amaç.

Ben kendi adıma hiç kızmıyorum ve sabırsızlanmıyorum aslında. Hatta Turan Dursun forumlarını her geçen gün daha çok seviyorum. Çok kendine has arkadaşlarla tanışma fırsatı buluyoruz. Var olan bir söylemi Kuran'a yakıştıramayarak "Kuran'da böyle birşey yok" diye çıkış yapanların, cevap olarak verilen ayetler karşısında önce duraksadıklarını, sonra gereksiz bir rezil olma fobisi etkisi altında, kendi söylemini haklı çıkarmak adına Kuran'ı nasıl al aşağı ettiklerini ibretle seyrediyoruz. Amaçları dinlerini yüceltmek iken, bir süre sonra bu arkadaşlar farklı birşeyin ispatına yöneliyorlar ve attıkları her adımla kendi dinlerine zarar veriyorlar. Ben bu arkadaşlara gönderme yapmıyorum, bu olaya dikkat çekmeye çalışıyorum.

Bu nedenle tekrar tekrar söylenen birşeyi yineliyorum: Lütfen Kuran okuyun. Kuran sizin kitabınız ise ona uyun. Onu kafanıza göre bir yerlere çekiştirmeye çalışmayın.

Henüz bir ilerleme kaydedebilmiş değiliz. Umarım önümüzdeki günlerde, en azından tartışma mantığı açısından olumlu sonuçlar elde edebiliriz ve böylece konular sapmadan, işin içine kişisel sanrılar katılmadan konuşabilme imkanımız olur.

simply a good person 20-11-2009 05:20

Size katilmamak mümkün degil sevgili AhbAp.

Foruma astiginiz her yazinizi begenerek okudum. Ellerinize, emeginize saglik.

Ne yazikki her insanda bu arastirma ruhu yok. Yeterki kendi inanisina, görüsüne uysun, ipe sapa gelmez iddalarda bulunmaktan cekinmiyorlar. Acaba bu neymis diye iki satir farkli yazi okumuyorlar.

Sorulara cevap ve destek bulamayinca da klasik laf hazir: Beyinler mühürlü:)

Sizi sabirli buldum, cünki ben okurken bile dayanamiyorum cogu kez.

Yazilarinizin devamini mutlulukla okumaya devam edecegim.

Saygilar,

uyar 20-11-2009 11:28

mongus barnabas incili 1-2 satırlık bir incil mi??? tek vazifesi son peygamberi söylemek mi?? başka yazan şeyler yok mu???.........

seni ilgilendiren kısımların dışındakilerde neler yazıyor mongus... bunlara baktın mı???

ozgurrr 20-11-2009 15:43

Başlığı başından beri okudum konu ibrahim ve Lut ama yazık ki ilgili bir cevap yok malum arkadaş gelmiş konuyu yine saçma sapan yerlere taşımış. Ayet yazmayı bırakmış şimdi de barnabas incilinin misyonerliğini yapıyor pompei diyip duruyor ben bıktım aynı şeyleri okumaktan.

İbrahim ve Lut hikayesi çok enteresanmış bilgiler ve emeğin için teşekkürler.

Benim dikkatimi çeken birşey var sizin görüşünüzü de merak ediyorum. Hikaye tabi tevratın her zamanki dedikodu uslubu ile yazılmış magazin dergisi gibi. Bunu niçin söylüyorum kutsal kitaplarda cinsellik konusu inanılmaz ön plana çıkıyor. Geçenlerde tevrattaki kız erkek dialoglarını okumuştum ağzım açık kaldı. Şimdi burada bir taraf var eşcinsellikle suçlanıyor ve o yüzden helak:) ediliyor tamam bunu anladım diyelim ( eşcinseller hep kötüdür zaten, iyi kalpli eşcinsel mi olur? 10 tane bile bulamamışlar işte!!! ) diğer tarafa bakıyorum adamın biri hesapta peygamber ama karısını korumaktan aciz ve karısını korumak için yalan söylüyor ??? ( peygamber YALAN söyler mi ? ) iki farklı kral karısını haremine alıyor aynı şekilde farklı zamanlarda, öbür tarafta kızlar babalarını içirip onunla birlikte oluyor ( ensest ötesi- estest + threesome) . Peygamber zat biraz para,köleye karısının hareme alınmasını unutuveriyor ( Peygamberler RÜŞVET alır mı ? ). Cennetlik peygamber eşi her türlü sapkınlığa dahil olduktan sonra kocasına çocuk veremediği için kendi sunduğu cariyeye peygamberin onayı ile işkence yapıyor.

Bu durumda şunu görüyoruz Sodom ve Gomorra'Lı arkadaşlar haklarında başka bir bilgimiz yok eşcinsel olmaları dışında ama bu helak edilmeleri için yeterli, diğer taraf sürekli RAB ile görüşüyor Rabbin sevgili kulları ve yukarıda yaptığım özete göre çok AHLAKLI düzgün insanlar mı oluyorlar ?

Ayrıca böyle kutsal kitap mı olur ? Mezmurlar desen dua günlük karışımı, süleymanın özdeyişleri adı üstünde özdeyiş, erotik hikayeler, eyüp'ün hikayesi zaten trajikomik geriye yalan rüzgarından repliklerle Musa'nın büyücülükleri ve halk masalları kalıyor.

simply a good person 20-11-2009 17:50

Benim de okudugum kadariyla her ne kadar Tevrat ve Kuran'da bulunan Lut hikayesinin özü benzer olsa da anlatim bakimindan farkliliklari cok. Tevrat' da gecen Lut hikayesinde ensest iliski Kuran' da bulunmamakta. Kuran' da bulunan hikaye islam inanirlari tarafindan dogru kabul edilmekte. Fakat Kuran'da bulunan hikaye bildigim kadari ile kisa ve aciklayici degil. Sanki mantiga aykiri yerler cikarilarak kisaltilmis gibi. Farkli olma nedeni de Tevrat'in tahrif edilmis olarak gösterilmesi. Bu tahrif edilme görüsüne ragmen onlarda bicok kez aciklayi bilgi olarak Tevrat'i kullaniyorlar. Bu da beni düsündüren celiskilerden biri. Madem Kuran en son gelen dogru bilgi, nicin genis ve ayrintili bir bilgi vermedi?

Ayrica Lut'un hikayesine benzer bir hikaye daha buldum;

Tevrat’ta yer alan Lut’un@ evindeki misafirlere tasallut hadisesi benzeri bir kıssa:

Hz. Lut’un, kavminin sapıkları ile arasında cereyan eden hadisenin benzeri bir olay, Tevrat’ın “Neviim” adı verilen bölümünde yer alan , Yahudi apokrifalarından olan “Hakimler” kitabında, İsrail oğullarından birinin başından geçen bir hadise olarak benzeşen bir anlatımla fakat Lut kıssasında yaşananlara göre sonu hüsranla biten bir versiyonla anlatılmaktadır. Anlatılan bu olay neredeyse Lut kıssasının aynı gibidir ancak sonu Lut kıssasındaki gibi bitmemektedir. Üstelik bu kötü olay başına gelenlerde, gerçekleştirenler de İsrail oğullarından kişilerdir.
“Yaşlı adam, "Gönlün rahat olsun" dedi, "Her ihtiyacını ben karşılayacağım. Geceyi meydanda geçirmeyin." “Onları evine götürdü, eşeklerine yem verdi. Konuklar ayaklarını yıkadıktan sonra yiyip içtiler.” “Onlar dinlenirken kentin serserileri evi kuşattı. Kapıya var güçleriyle vurarak yaşlı ev sahibine, "Evine gelen o adamı dışarı çıkar, onunla yatalım" diye bağırdılar.” “Ev sahibi dışarıya çıkıp onların yanına gitti. "Hayır, kardeşlerim, rica ediyorum böyle bir kötülük yapmayın" dedi, "Mademki adam evime gelip konuğum oldu, böyle bir alçaklık yapmayın.” “Bakın, daha erkek eli değmemiş kızımla adamın cariyesi içerde. Onları dışarı çıkarayım, onlarla yatın, onlara dilediğinizi yapın. Ama adama bu kötülüğü yapmayın." “Ne var ki, adamlar onu dinlemediler. Bunun üzerine Levili cariyesini zorla dışarı çıkarıp onlara teslim etti. Adamlar bütün gece, sabaha dek kadınla yattılar, onun ırzına geçtiler. Şafak sökerken onu salıverdiler.” “Kadın gün ağarırken efendisinin kaldığı evin kapısına geldi, düşüp yere yığıldı. Ortalık aydınlanıncaya dek öylece kaldı.” “Sabahleyin kalkan adam, yoluna devam etmek üzere kapıyı açtı. Elleri eşiğin üzerinde, yerde boylu boyunca yatan cariyesini görünce,” “kadına, "Kalk, gidelim" dedi. Kadın yanıt vermedi. Bunun üzerine adam onu eşeğe bindirip evine doğru yola çıktı.” “Eve varınca eline bir bıçak aldı, cariyesinin cesedini on iki parçaya bölüp İsrail'in on iki oymağına dağıttı.” “Bunu her gören, "İsrail oğulları Mısır'dan çıktığından beri böyle bir şey olmamış, görülmemiştir" dedi, "Düşünün taşının, ne yapmamız gerek, söyleyin." [174]
Hakimler kitabında geçen bu kıssada Allah’ın korumasında olmayan israiloğullarından bir zatın, onun cariyesi ve onları konuk eden İsrailoğullarından kişinin başından geçen hadisede sonuç; İbrahim ve Lut’un@ başına gelenler gibi olmamıştır. Çünkü saldırıya uğrayan o israiloğllarından kişiler, Hz. İbrahim ve Lut peygamber gibi Allah’ın himayesinde değildiler. Tevrat’tan esinlendikleri, Lut tavrı benzeri davranışta bulunmuş olsalar da neticesi, Lut kıssasında olduğu gibi olumlu sonlanmamıştır.

Bu hikayede görüldügü gibi, Allah bu insanlari korumamis!!! Yine bir kadin gözden cikarilmis ve kurtulma amacli erkekler tarafindan kurban edilmis. Bu kadinlarin suclari ne idi Allah gözünde? Tüm hikayelerde kadinlar kullaniliyor ve kurban ediliyor. Insan olarak bir degerleri yok. Ne Tanri gözünde, ne de insanlarin gözünde. Allah'in himayesinde sadece elcileri ve erkekler var.

Ayrica Nuh'un karisinin da tufan da aynen Lut'un karisina oldugu gibi azaba ugrayip kurtulamadigini okumustum.

Eski insanlarin kadin milleti ile dertleri oldugu kesin:)

Islami görüse göre; Lut'un kizlarimi alin derken, o kavimde yasayan tüm kizlardan bahsettigini yaziyor. Kizlarini rüsvet olarak nasil sundu anlayisini yikmak icin sanirim. Bana anlamsiz gelen bu oldu. Madem o kavimde baska kadinlar da var, demekki sadece escinsellikten bahsedemeyiz. Bir yerlerde de Lut'un kizlarinin nisanli oldugunu okumustum. Escinsel erkeklerle nisanli olamayacaklarina göre!

Bunlar benim aklima takilanlar oldu.

mongus 20-11-2009 18:10

Öncelik arkadaşlar; Barnabas incilinin hepsini okumadım , 4/1i kadarını okudum, benim için niye gerçek, çünkü bulanlar, tercüme eden, olay içinde yer alan herkes gereçek, ee malum ergenokonda varken, jandarmanın alıp el koymasıda çok doğal, çünkü ergenokon amerikaya hizmet eden bir terör örgütü, hiç bir çelişkide bulamadım.

Hristiyan beyler, Limandan, şekerden çelişki arayıp duruyor ki , bende içeriğindeki ilahi mesajlara bakıyorum ne güzel anlatılmış bir kitap. Barnaba'ın yazdığıda, İsa'nın göğe yükselip, 3 gün için tekrar ailesine dönmesi ve Barnabas'a bunları yaz ve gerçeği halk öğrensin demesi bile var. siz inanmıyosunuz yada çarpık bi inanç taşiıyosunuz diye , ben sizi yanlış söylemlerinize niye inanıyım.

Abap demişki müslümanlık Kuran-ı kerimle olur, başka kitap ele alınmaz yada öğrenilmez , şimdi Bu hz. İsa'ya verilen kitap Allah tarafından gönderilmemişmi, ben bu doğruları bilebiliyosam niye okumuyum yada niye örnek almıyım, Sen müslümanlığı ve İslamı Kuran-ı kerime kapatmış , ordan bişeyler arayıp , yalan abes, uydurma diyip duruyosun, bende diyorumki müslümanlık Kuran-ı kerimle sınırlı değil tümevrene hitap edebilen ölçüler, ve inanç sistyemi, buna nanan tüm evreni Alaah2ın yarattığını, ayetlerini görebilir.

Sizlerin artistliğine karnım tok.

ozgurrr 20-11-2009 18:14

Al birini vur ötekine !

Bu tür sapıklıklardan mı insanlık ders çıkaracak bunlarda da mı bir hikmet var anlamak mümkün değil.

Biri melekleri kurtarmak için kızlarını veriyor öbürü misafirini kurtarmak için kızını veya cariyeyi feda ediyor. Dehşet verici korku filmi gibi.

Bu arada eşcinsel serserilerin sabaha kadar cariye'ye tecavüz etmesi de enteresanmış bunlar biseksüel herhalde tuttuğuna tecavüz ediyor.

ozgurrr 20-11-2009 18:17

Mongus boşuna uğraşma yer yarılsa o incil ile İsa arasında bir ilişki kuramazsın neden biliyormusun? Çünkü İsa diye bir figür hiçbir zaman yaşamadı. Yaşamayan biri kitap yazdıramaz. Bunlara girmeden önce İsa'nın yaşadığını ispatlamanız lazım.

mongus 20-11-2009 18:20

Özgür yaşamadığını ispat etde inanıyım, sen şu avatarındaki gibisin galiba.

ozgurrr 20-11-2009 18:32

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261934)
Özgür yaşamadığını ispat etde inanıyım, sen şu avatarındaki gibisin galiba.

Bunu hristiyanlar söylüyor biraz daha araştır sende öğrenirsin.

Avatarımdaki Stewie bir çizgi film karekteri İsa'dan çok farkı yok anlayacağın.

mongus 20-11-2009 19:03

Hristiyanlar yaşamadığınımı söylyor. , hiç duymamıştım bunu.

AhbAp 20-11-2009 20:59

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261927)
Abap demişki müslümanlık Kuran-ı kerimle olur, başka kitap ele alınmaz yada öğrenilmez ,

Her dediğine peki diyeceğim dediysem, bu sana sınırsız sallama hakkı vermez Mongus.

Ahbap sana öyle birşey demedi. Sen her zamanki gibi canın ne istiyorsa onu anladın.

Ben söylediklerimden sorumluyum, sen de anladıklarından.

Dİğer kitapların İslam için önemli olduğunu gösteren ayetleri sen değil ben yapıştırdım buraya. Konuya itiraz eden de sendin, ben değil.

Benim sana dediğim şey, Kuran'ın İslam dininin özü oluşudur. İslam'a göre ana kaynak Kuran'dır. Ben sana sadece Kuran'a bak demedim, böyle birşey demem de mümkün değil zaten. Sana, kendini haklı çıkarmak için Kuran'ı bile çiğniyorsun dedim. Kuran, bebekken İsa'ya kitap(İncil) verdik diyorsa, senin (eğer müslümanım diyorsan) buna inanmama gibi bir lüksün olamaz. Yok Allah mecaz yapmışmış da falan da filan. Buna sen karar veremezsin. İslam'a göre İsa'nın mucizelerinden biri de budur. Beşikteyken konuşmuştur ve kendine İncil verilmiştir. Dikkat et, "Bana vahiy geldi" demiyor. "Bana kitap verdi" diyor. Haa, beşikteki bebeğin konuşması, peygamber olduğunu söylemesi, kitap sahibi olduğunu söylemesi sana saçma geliyorsa, zaten biz de öyle düşünüyoruz Mongus. Kuran'daki binlerce mantıksız olaydan biri de budur.

Ama sen hem müslümanım deyip hem de bunu reddedemezsin.

Barnabas'ı gerçek İncil olarak ispatlayabilmek adına Kuran'ı çiğnediğini söyledim ben. Sadece Kuranla sınırla kal demedim. Ehh, bir adam Kuran'ı çiğniyorsa, müsaade et de biz de ona "Sen nasıl müslümansın kardeşim" diye soralım.

Sen Kuran'ı bu şekilde ele almaya devam edersen ve iddia ettiğiniz Allah da gerçekten varsa, senle ben yanyana yanarız gibime geliyor Mongus. Espri benim yanmamda değil senin yanmanda. Bunu özellikle belirteyim ki, sonraki iletinde "Ahbap Allah'ın varlığını kabul etti" diye yazma. :)

mongus 21-11-2009 21:21

Ben sana diğer kitaplar önemli deği dediysem, onların doğru olmadığını savunmamdandır.

Ne dedim; incilmi ,incillermi, ben incile inanırım, ama incillere inanmam.

Sende iznik konsülünü kattın işin içine.

Bende barnabas incillerinin aynı yazılım şekliyle olduğunu ve tarihini savundum.

İsa'ya kitap verilmesini, Allah mecaz yapmış deme kararım nedir, benim bir müslüman olarak, akıl sahibi olarak ne anlatıldığını algılamamdır.

Ben bunu İsa'nın bebek olduğunu anlayıp, kitap peygamberi olacağını teyid ettiğini anlıyorum.

Ha benim niyetim belli, Eğer bu şekilde Kuran-ı kerimi çiğniyorsam bunun içinde yanmaya razıyım.

İnsan vardır gerçeği anlar ,doğruyu anlar. İnsan vardır anlamaz, anlayamaz.

Benim algıılamam budur.

Nazzam-Cubbai 21-11-2009 21:59

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 262278)
Ben sana diğer kitaplar önemli deği dediysem, onların doğru olmadığını savunmamdandır.

Ne dedim; incilmi ,incillermi, ben incile inanırım, ama incillere inanmam.

Sende iznik konsülünü kattın işin içine.

Bende barnabas incillerinin aynı yazılım şekliyle olduğunu ve tarihini savundum.

İsa'ya kitap verilmesini, Allah mecaz yapmış deme kararım nedir, benim bir müslüman olarak, akıl sahibi olarak ne anlatıldığını algılamamdır.

Ben bunu İsa'nın bebek olduğunu anlayıp, kitap peygamberi olacağını teyid ettiğini anlıyorum.

Ha benim niyetim belli, Eğer bu şekilde Kuran-ı kerimi çiğniyorsam bunun içinde yanmaya razıyım.

İnsan vardır gerçeği anlar ,doğruyu anlar. İnsan vardır anlamaz, anlayamaz.

Benim algıılamam budur.

tevrat ve yeni ahit tahrif edilmistir

http://www.youtube.com/watch?v=mqciuqsY3lA

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:01 .