Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   DTP Kapatıldı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15261)

evrensel-insan 11-12-2009 21:17

DTP Kapatıldı

Saygideger arkadaslar;

Bugun DTP'nin kapatildiginin haberi verildi. Bu olayi, demokrasi acisindan nasil degerlendiriyorsunuz? DTP'nin kapatilmasi, neyi degistirecek? AKP gibi, DTP 'de magduru politikasina tasiyabilir mi?

Evet, fikir, yorum ve goruslerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Çellist 11-12-2009 21:51

Şu anki tek haber kaynağım sizsiniz. Dediğinizi doğru olarak kabul ediyor ve yorumumu yazıyorum:

1) Çok sevindim.

2) DTP mağdur ayağına sadece Kürtler nezdinde yatabilir ve eminim ki günümüz koşullarında en az oylarının onda birini kaybeder. Yani günümüz koşullarında o kadar da çok kaybetmeyecek; ama kaybedecek.

3) Birkaç ay sonra da AKP'nin kapatılması ihtimalinin arttığını düşünüyorum.

4) Demek ki hukuk -şimdilik- demokrasi fetişizmine üstün geldi.

evrensel-insan 11-12-2009 22:13

Saygideger cellist;

Dediğinizi doğru olarak kabul ediyor -cellist-

Siz hic radyo dinlemez ve TV seyretmezmisiniz?, Gunluk haberleri takip etmezmisiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

KızıL 11-12-2009 22:28

demokrasi parti kapatarak yapılamaz!
akp cumhuriyete karşı bunca suç işlemişken sadece devletten aldığı yardımın yarısı kesilmişti, ancak dtp kapatılıyor bu mu demokrasi??
şimdi legal alanda mücadele etmeye çalışan bu kimseler milletvekilleri vede onlara onca oy veren insan ne yapacak?? pkk desteklemiyecek mi??
pkk böylemi bitirilecek??

tayyare 11-12-2009 22:57

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269104)
Saygideger arkadaslar;

Bugun DTP'nin kapatildiginin haberi verildi. Bu olayi, demokrasi acisindan nasil degerlendiriyorsunuz? DTP'nin kapatilmasi, neyi degistirecek? AKP gibi, DTP 'de magduru politikasina tasiyabilir mi?

Evet, fikir, yorum ve goruslerinizi bekliyorum.

Saygilarimla;
evrensel-insan

İçli köfte her yörede bir süre daha dejenere olmadan yapılmaya devam edecek.
%10 barajından mağdur, hep mağdur

ampul demokrasisi kadar asteroid taçlandırsın (sağolsun-)başınızı.

yahu soruya bakarmısınız !

hey,
e-insan !
fiş & çips berbat olacak mı olayacak mı ?

mongus 11-12-2009 23:27

Örgütlenip olay çıkarılmasının önü kesildi, iyi oldu. Herkes kimliğini gösterdi , bu adamlar oyuna dahil olamaz artık.

cenker 11-12-2009 23:30

akpnin de kapatılması lazım.son zamanlarda bölücülükte dtpden farkları kalmadı.

uyar 11-12-2009 23:31

DTP yanlışlar yapmış olabilir ama yine de kapatma hatalı diye dşünüyorum.. hangi parti doğru yapıyor ki!!! sanırım son şehitler kararda etkili oldu.... yazık

CHP-MHP belli de AKP ne yapacak izlemeli !!!!

ozgur_ 11-12-2009 23:33

Demokrasi adına üzücü bir durum. DTP ve çizginin burda pek birşey kaybedeceğini düşünmüyorum. Kürtlerin sol kesimi, Türk siyasetinin sol kanadı özgürlükçü, demokrat, farklılıklara saygılı olmadığı sürece yoluna tek başına devam eder. Zaten Halepçe katliamını görüşmek için toplanan Paris Kürt Konferansına katılan parlamenterlerin SHP den ihracından beri böyle bir gelenek oluşmuştur. Bügüne geldiğinde bu gelenek kendi kadrolarını oluşturduğu görülüyor. Ama burada asıl üzücü olan siyasetin Ahmet Türk gibi bilge ve saygın bir kişiyi kaybetmesi.

dilaver 11-12-2009 23:44

DTP belli bir gelenegin devamı ve ilk defa da kapatılmıyor. Aslında kapatılmanın hiç bir kıymeti harbiyesi yok diye de düşünülebiiirdi, ancak iki milletvekilinin milletvekilliginin düşmesi ile DTP grup kurmak için bir eksik hale geldi. Bagımsız Ufuk Uras'ın kabulü halinde DTP ayrı ya da aynı şekilde devam etme imkanı bulabilir. Ancak Uras parti kurma çalışması içerisinde buna olumlu cevap verir mi orası ayrı.

Anayasa Mahkemesinin başkaca da bir seçenegi oldugunu zannetmiyorum. Var olan 12 Eylül yasaları devam ettigi müddetçe parti kapatmaları devam edecege benziyor. Parti kapatmaları dogru bulmuyorum ve hiç bir şeyi de degiştirmeyecek. Ortada ve fiiliyatta bırakın kapatmayı, açık olmayı yasa dışı bir parti var; PKK ve istedigi gibi at oynatabiliyor, insanları sokaga dökebiliyor. Bu kapatma olsa olsa şahinlerin eline koz verecektir.

Açılım sırasında böyle bir kapatma olayı, açılımın ciddi olmadıgını ve esas amaçlananın PKK yı tasfiye oldugunu ortaya çıkardı. Ama bu anlayışla barış elde edebilmek imkansız. Ekilen gene çözümsüzlük tohumu olur ve önümüzdeki günlerde bunları izleyecegiz.

Kapatma sonrasındaki Diyarbakır izlenimlerini izledim. Vatandaş şöyle demekte. "Odunu koysalar onu seçeriz." Bu söz sistemden ciddi bir kopuşu göstermekte. Parti kapatarak oradaki insanları yasal zemine çekemezsiniz. Olsa olsa yasa dışına itersiniz.

Bir taraftan Kürt Açılımıdan bahsedip diger taraftan Kürtlerin yasal temsilcisi bir partiyi kapatmak ironik bir durumdur ve açılım denilen şeyin içinin ne kadar boş oldugunu gösterir.

Dtp lilerin milletvekilliginden istifa ederek sineyi millete dönmeleri ise yeni bir erken seçimi getirebilir. Bu seçim DTP oylarını azaltmaz ama Akp oylarında bir düşüşe yol açabilir.

saygılarımla

tayyare 12-12-2009 00:44

Süreç USrailin çizgisinde devam etmekdedir.
Pkk prestij kaybederken, uydusu, söz konusu parti sözcüleri fazlasıyla saçmalama özgürlükleri olduğu gafletine düşmüşlerdi.
Türkiye kürdünün en affedilmez hatası ise ReTEyi yerel seçimlerde meydanlardan kovalamak ve laiklik talep etmek olmuştu. Bay-call bunun üzerine çarşafa saçıldı, tsk imam istedi. HATIRLAYINIZ.

Son hedefi lütfen not ediniz:

''laik-ilerici eğilimdeki türkiye kürdünü, geri-dinci ırak kürdü barzaniye anahtar teslimi''

demokrasi bu işin hiç bir yerinde
zaten yok
ve olmayacak
boşa kafa ütülemeyiniz
please

Anayasmahkemesi kararını hukuka uygun vermek zorunda ''hissetti''. Sonuçları ne olur kaygısı ile verseydi, adli tıp kerizlerinin durumuna düşerdi.

ozgur_ 12-12-2009 00:50

Anayasa Mahkemesi, DTP'nin kapatılması kararı ile birlikte üye olmadığı halde DEP Milletvekili Leyla Zana'ya da 5 yıl boyunca siyaset yasağı getirdi. :)

Çellist 12-12-2009 00:52

Kaldığım yerden taşınıyordum, ortamı iki saat boş bıraktım; kimseye de laf yetiştiremedim. Telafi etmeye çalışayım.

Alıntı:

Siz hic radyo dinlemez ve TV seyretmezmisiniz?, Gunluk haberleri takip etmezmisiniz?
Saygıdeğer evrensel-insan,

İnternet dışında pek bir medya imkanım yok; bulunduğum yerde TV ve radyo yok; daha doğrusu ben bunları bulunduğum yerde bulundurmak için uğraşmadım; hem üşengecim hem de her geçen gün beni kahreden riyakar propagandayı dinlemeyi istemedim. Anayasa Mahkemesi'nin de DTP'yi kapatmayacağından emindim; AKP muhalifi bir üye sayesinde AKP'nin kapatılmamış olduğunu düşündüğümüzde bu karar gerçekten sürpriz oldu, galiba soyadı Paksüt'tü. Hani Ergenekoncu ilan edilen bir üye.

Demek ki karşı atağa geçtiler; demek ki ne kadar yaltaklanırlarsa yaltaklansınlar Türk Milleti'ni yok etmeye ant içmiş olan meczup müminler iktidarının her hal ve şartta kendilerini de yiyip yutacağını anladılar... Daha doğrusu bunu anladıkları ümidi içindeyim....

Alıntı:

demokrasi parti kapatarak yapılamaz!
akp cumhuriyete karşı bunca suç işlemişken sadece devletten aldığı yardımın yarısı kesilmişti, ancak dtp kapatılıyor bu mu demokrasi??
şimdi legal alanda mücadele etmeye çalışan bu kimseler milletvekilleri vede onlara onca oy veren insan ne yapacak?? pkk desteklemiyecek mi??
pkk böylemi bitirilecek??
Sayın KIZILORDU,

Demokrasi parti kapatılarak da var olur. Örneğin partinin amacı demokrasiyi ortadan kaldırmaksa, yöntemi terörse o parti demokrasinin yaşaması için kapatılır.

Terör partisinin kapatılması terör partisinin müttefiki AKP'nin de kapatılması yolunda yakılmış bir ışıktır; içiniz rahat olsun.

Ha, kapatılmazsa; o da telefonları dinlenip kendilerine şantaj yapılan Paksüt gibi hukukçuların omurgasızlığındandır. Ulan, karının üstüne gül kokladıysan kokladın; karından ya da kocandan habersiz arsa aldın; ne yapalım? Eşinin bunu öğrenmesi mi önemli vatanın mı?.. O noktalara karışamam. Ama zamanı geldiğinde bu kaygılarla AKP'yi kapatmayanlar da vatana ihanetten yargılanır...

Alıntı:

Kızılordu adını bu yorumunuzla kızlarordusu olarak değiştirmeye hak kazandınız.
Sayın tayyare, espriniz çok komik.

Alıntı:

Örgütlenip olay çıkarılmasının önü kesildi, iyi oldu. Herkes kimliğini gösterdi , bu adamlar oyuna dahil olamaz artık.
Sayın davul zurnacı mongus, biz de sizin samimiyyetsiz yorumunuzu yedik.

Alıntı:

DTP yanlışlar yapmış olabilir ama yine de kapatma hatalı diye dşünüyorum.. hangi parti doğru yapıyor ki!!! sanırım son şehitler kararda etkili oldu.... yazık
Sayın uyar,

Teröre açık destek veriyorlardı. Hem de AKP'den bile daha açık bir şekilde. Kapatılmaları olumludur. AKP'nin kapatılacağı ümidimizi ve Deniz Feneri davası ve benzeri binlerce dosyanın faillerinin yargılanacağı ümidini arttırmıştır.

AKP üyeleri bile insan yakıp öldürmüyor artık.

Alıntı:

Demokrasi adına üzücü bir durum. DTP ve çizginin burda pek birşey kaybedeceğini düşünmüyorum. Kürtlerin sol kesimi, Türk siyasetinin sol kanadı özgürlükçü, demokrat, farklılıklara saygılı olmadığı sürece yoluna tek başına devam eder. Zaten Halepçe katliamını görüşmek için toplanan Paris Kürt Konferansına katılan parlamenterlerin SHP den ihracından beri böyle bir gelenek oluşmuştur. Bügüne geldiğinde bu gelenek kendi kadrolarını oluşturduğu görülüyor. Ama burada asıl üzücü olan siyasetin Ahmet Türk gibi bilge ve saygın bir kişiyi kaybetmesi.
Önümüzdeki birkaç gün içinde çıkacak olan isyanlarda 3-5 kişiyi daha yakıp öldürsünler; ondan sonra gereken cevabı alsınlar; ondan sonra da PKK'ya (DTP'ye) Krtlerin desteği artıyor mu azalıyor mu anlarız. Apo yakalandığında PKK kaybetti; ne zaman AKP gelip bunları şımarttı PKK ilgili bölgelerde iktidarını kurdu. Umarım süreç tersine işlemektedir.

Alıntı:

Bir taraftan Kürt Açılımıdan bahsedip diger taraftan Kürtlerin yasal temsilcisi bir partiyi kapatmak ironik bir durumdur ve açılım denilen şeyin içinin ne kadar boş oldugunu gösterir.
Katılıyorum.

evrensel-insan 12-12-2009 00:56

Saygideger cellist;

İnternet dışında pek bir medya imkanım yok;-cellist-

Internetten daha detayli bir haber ortami olur mu? Her turlu tv ve radyo var. Ben de haberi internetten ogrendim, zaten.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Çellist 12-12-2009 01:03

Alıntı:

Internetten daha detayli bir haber ortami olur mu? Her turlu tv ve radyo var. Ben de haberi internetten ogrendim, zaten.
Ama benim internet imkanım kontürlü olanından. Onu da burada harcıyorum. Sizden yarım saat sonra olayı öğrenmem de sizden bir saat sonra olayı öğrenmeyeceğim anlamına gelmez. Siz TV'den -pardon internetten- duyar duymaz başlığı atmışsınız. Kontür rezaleti nedeni ile Haber sayfalarına girmiyorum; olur olmadık reload ediyorlar. Haber vererek iyi de ettiniz, elinize sağlık. Birkaç saat tepkisiz kalabilirdim; belki de birkaç gün; ayrıca şimdiki gibi mutlu olmazdım...

Yahu, neden bu soruları soruyorsunuz? Konu DTP değil mi?

güneşinzaptıyakın 12-12-2009 01:05

Partiler kapatılırmı? neden olmasın!

Demokrasinin ve özgürlüğün sorunsuzca yaşandığı Avrupada yakın bir zamanda tüm ülkelerin baskısı ile seçimle iktidar ortağı olan legal bir parti Avusturya da kapatılmıştır, gerekçe Demokrasidir.

Partiyi kapatmak çözümmüdür? hayır!

Kurumları illegal yapılanmaya itersin böylece, yada geçtiğimiz 30 yılda şahit olduğumuz gibi kapatılan partiler için yedekte zaten kurulmuş bir kaç parti vardır ve oradan devam edilir siyasete.

ozgur_beyin 12-12-2009 01:13

yahu ihtiyaç olunca cami bile kapatılır . türkiyede kanunlar belli eğer bunu baştan düşünmez sadece tayyibe güvenip politika yapılmaz .anayasa mahkemsi ne yapsın eldeki kanunlara göre karar veriyor yapılcak bir şewymi var.
şimdi neo nazi bir parti kurulsa bunu burda veya başka uerde herkes alkışlayacakmı?

Çellist 12-12-2009 01:13

Alıntı:

Kurumları illegal yapılanmaya itersin böylece, yada geçtiğimiz 30 yılda şahit olduğumuz gibi kapatılan partiler için yedekte zaten kurulmuş bir kaç parti vardır ve oradan devam edilir siyasete.
Peki çözüm nedir?

Çözüm ilgili partilerin bütün üyelerinin siyasi haklarının ilgasıdır.

Yoksa zaten sadece parti kapatmanın işe yaramadığının farkındayız. O durumda konu sembolik düzeyde kalıyor; ama yine de önemlidir... Adam Meclis'e başka bir adla girip hırsızlığının, kalpazanlığının, teröristliğinin, tecavüzcülüğünün hesabını yine vermiyor; neymiş, kürsü dokunulmazlığı!

TBMM haydutlar ve namussuzların sığınağı olmamalı.

Çellist 12-12-2009 01:18

Alıntı:

şimdi neo nazi bir parti kurulsa bunu burda veya başka uerde herkes alkışlayacakmı?
Alkışlamazlar ve de lanetlerler

Ve de

Anında kapatılır.

Neden anında kapatılır?

1) Kanun ve kanunlarda anında kapatılması gerektiğine dair açık ibareler var.

2) Tabanı da yok. -kapatılması da zaten o yüzden alkışlanır-

milomanara 12-12-2009 01:25

DTP'nin İspanya'daki muadili Halkın Birliği Partisi - Batasuna[1] da ETA ile olan kankalığı nedeniyle 2003'de kapatılmıştır.

Averroes 12-12-2009 01:30

Akla Ziyan Sorular...

1- Anayasa Mahkemesi uzunca bir süredir gündemine almadığı DTP'nin kapatılmasını özellikle bu aralar gündemine aldı. Tansiyonun biraz düşmesi beklendikten sonra konu ele alınamaz mıydı?

2- Partinin görece ılımlı isimlerinden genel başkan Ahmet Türk'e siyasi yasak geldi. Türk sorunların mutlaka parlemento çatısı altında çözülmesi gerektiğini söyleyen bir kişiydi. Emine Ayna ise öte yandan verdiği sert demeçlerle dikkati çeken bir isimdi. Çözüm için mutlaka İmralı'nın muhatap alınmasını söylüyordu. Ahmet Türk'ün yasaklanıp, Emine Ayna'ya siyasi yasak talebi bile olmaması Emine Ayna'yı yeni partinin genel başkanı yapıp ortamı daha fazla kızıştırma ve de Ak partiyi halk nezdinde popülaritesini yerle bir etme projesi miydi?

3- Siyasi yasak gelen iki vekil var: Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk. Neden sadece 2 kişi? Hasip Kaplan, Sırrı Sakık, Selahattin Demirtaş'ın bu yasaklananlardan ne farkı var? 21 vekilli DTP'den iki vekilin vekilliğinin düşürülmesiyle DTP'nin sandalye sayısı 19'a düştü. Yeni bir partiyle grup kurmak için bir vekile daha ihtiyaçları var. Büyük bir ihtimalle Ufuk Uras'a teklif götürülecek. Ufuk Uras da kendisini meclise taşıyan DTP'yi kıramayacak.

Acaba özellikle sayının AYM tarafından 19'a düşürülmesi Ufuk Uras'a teklif götürülüp, solda CHP'ye rakip olabilecek bir parti kurma hevesinde olan Ufuk Uras'ı Türk solcularının gözünden düşürme planı mıydı? Çoğu CHP'li AYM üyeleri satatükocu CHP'nin oylarının bölünmesinden mi korktu?

ozgur_ 12-12-2009 01:30

Alıntı:

Çellist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269200)
Peki çözüm nedir?

Çözüm halkın düşünmesini yasaklama :)

Alıntı:

Çellist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269200)
Adam Meclis'e başka bir adla girip hırsızlığının, kalpazanlığının, teröristliğinin, tecavüzcülüğünün hesabını yine vermiyor; neymiş, kürsü dokunulmazlığı!

TBMM haydutlar ve namussuzların sığınağı olmamalı.

Hırsızlara, kalpazanlar, üyüştürücü tuccarlarına vs. dokunulmazlık var ama siyaset için gelen, halkın kendileri adına siyaset yap diye yolladığı vekillerine dokunulmazlık yok. varın nasıl çelişkiler içinde yaşadığımızı siz düşünün. Eğer bu halk kendini siyasi zaminde, legal zeminde ifade edemeycekse nerde ifade edecek....

ozgur_beyin 12-12-2009 01:32

Alıntı:

Çellist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269204)
Alkışlamazlar ve de lanetlerler

Ve de

Anında kapatılır.

Neden anında kapatılır?

1) Kanun ve kanunlarda anında kapatılması gerektiğine dair açık ibareler var.

2) Tabanı da yok. -kapatılması da zaten o yüzden alkışlanır-

peki öyleyse varılması gerken nokta neresi olabilir anlatısan sevinirim

KızıL 12-12-2009 01:53

legal umudu olan birçok insan var bunları illegale nasıl taşıyorlar bundan sonraki süreçte görebilirsiniz...

HayyaN 12-12-2009 02:27

Göbek atıp oynayasım geldi valla arkadaş acayip mutluyum :)) Bir daha açılamaz umarım.

Çellist 12-12-2009 03:12

Alıntı:

Hırsızlara, kalpazanlar, üyüştürücü tuccarlarına vs. dokunulmazlık var ama siyaset için gelen, halkın kendileri adına siyaset yap diye yolladığı vekillerine dokunulmazlık yok.
Yoo, DTP PKK'nın uzantısıdır.. PKK terör örgütüdür, mafyadır. Uyuşturucu ticaretinden geliri vardır, çocuk fuhşundan geliri vardır, değnekçilik ve sair herşeyden geliri vardır. PKK'nın uzantısı DTP de kapatılmıştır.

Bir noktada haklısınız o da DTP'nin bir kısım halk adına siyaset yapması için o bir kısım halk tarafından Meclis'e gönderilmesidir.

Bu edit oluşumun kapatılması en başta öteki başka ve asıl tehlikeli olan namussuz oluşumların kapatılma olasılığının var olduğunun ipucu olduğu içindir ki terör partisinin kapatılması hepimiz için iyi bir haberdir.

Alıntı:

legal umudu olan birçok insan var bunları illegale nasıl taşıyorlar bundan sonraki süreçte görebilirsiniz...
Yoo, en basitinden bu partinin militanları insan yakıyordu; işin legalliği en başından beri yoktu. Bundan sonraki molotof saldırılarında bir iki yumrukla gereken cevap verilirse sineceklerdir; aynen Apo'nun yakalanmasından AKP'nin iktidara gelmesine kadar geçen 3 yıllık süreçte olduğu gibi.

Alıntı:

Göbek atıp oynayasım geldi valla arkadaş acayip mutluyum :)) Bir daha açılamaz umarım.
Sayın HayyaN, duygularımız ortak. Tey tey teyy! Zıney zıney zıneyy! :))

ulpian 12-12-2009 07:52

Ansiklopedilere ''Türkiye'' başlığında ''Parti kapatmakla o partinin temsil ettiği kitlesel hareketin ve bu hareketin taraf olduğu toplumsal sorunların çözülemeyeceğini, çok kez bilfiil tecrübe etmiş olmasına rağmen, bir türlü kavrayamamış olan ülke'' tanımını koymayı makul kılabilecek bir karar.

saygılarımla

3.yol 12-12-2009 08:10

Bravo Anayasa Mahkemesi .... PKK'nin ekmegine yag surdunuz .... Siyaset iste boyle bir santranc oyunu gibi .....

Zamani gelir vezirini feda edersin ama sonra rakibini bu sayede sah mat edersin ....

Bu durumdan en kazancli PKK cikti. Niye mi cunku AKP'nin demokratik acilimin onunu kestiler ..... Ozgur gundem gazetisine gidip bakin Apo'nun her cuma avukatlariyla ilettigi gorusme notlarini okuyun. Apo DTp'nin kapatilmasina ... "eee ne olacak canim mucadelemiz yine devam eder" demis .... Yani aslinda bu olanlara seviniyor ......

Apo DTP'ye tam egemen olamamisti, DTP icinde iliman demokratik haklarin verilmesiyle sorunun cozulecegine inanan belli siyasetciler vardi. Ve onlari kontrol edemiyordu.

PKK bir tasla iki kus vurmus oldu, hem tam isbirligi icinde olmayan DTP tasviye oldu hem de AKP'nin acilim cabalarina buyuk bir darbe vuruldu. Niye zannediyorsunuz tam acilim zamanin da PKK'nin genclik kollari Apo'nun talimati ile ayaklandilar , tasli , molotoflu gosterilere basladilar ? ....

Tam da DTP'nin kapatilma davasi oncesinde ..... Neden Tokat terorist saldirisi oldu ? tam DTP'nin davasinin baslangicinda .....

Siz sevine durun ..... PKK gobek atiyor simdi ..... Amaclari Dogu'da AKP'yi durdurmak idi. Cunku acilim basarili olsa AKP dogudaki Kurd secmenleri kendine cekecekti.... Ve PKK buna engel olmaya calisiyordu. Vatanperver Anayasa Mahkemesi de onlarin ekmegine yag surdu....

Ben bir sure parti kurulacagini zannetmiyorum .... Ne yazikki dozu arttirilmis bir teror bekliyorum. Ve buna cok uzuluyorum ..... Keske boyle olmasaydi ...... Insanlari bir birine kirdiracaklar .... Bu da PKK'nin bolunme amaclari icin goze alabilecekleri bir durum ..... Yazik gercenten yazik diyorum..... Yine olan gariban Anadolu insanina olacak ....

3.yol

tayyare 12-12-2009 09:49

Adı demokratik hukuk devleti olan sistemde parti kapatmak tabii ki vardır.
Yok diyenler cahildir.

AnayasaMahkemesine ''Parti kapatmak çözüm değildir'' demek pek akıllıca değildir.
Yargı çözüm yeri değildir.
Yargıyı çözüm yeri olarak düşünmek ancak faşist kafalarda olur.

AnayasaMahkemesinin zamanlaması üyelerinin değil başkanının inisiyatifinde gözüküyor. Başkanın niteliği: hukukçu olmaması ve ampullere yakın olmasıdır.

Karar verilmeden hemen önce USAya seyahat ve görüşme yapan zat bu tarihi özellikle aralık ayına kaydırmıştı.

Turizm açısından karar tarihi iyi seçilmiştir.
Borsa-piyasa için cuma akşamı seçilmiştir.
Utanılmamıştır.

İşler tıkırında yürümekdedir.
Kürt açılımı Barzaniye doğru devam etmekdedir.
Tarafcı arkadaşlarımızın üzülmesi için neden yokdur.

phoenix317 12-12-2009 10:13

Alıntı:

KIZILORDU´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269214)

Ya güldürmeyin beni. DTP legal yollarla mı siyaset yapıyordu. Kapatılma sebebi nedir acaba?

Gözlerinize perde mi indi sizin. Kaç gündür sokaklardaki olayların koordinatör partisi kim. Onları örgütleyen ve de her bürosu molotof kokteyli hyammaddesi gibi bilimum terörist malzemeler bulunduran parti mi legal yolların umudu, barışın umudu. Milleti kandırmayın burada.

3.yol arkadaşım, dediklerin doğru olabilir fakat bu yasal süreci ve de Türkiyeye zarar veren bir partiyi kapatmanın engeli değildir. :Bunun sonucu sancılı bir süreç olabilir. Fakat diyelim ki kapatılmadı ne umuyordunuz. Ne değişecekti. Bence önemli olan bundan sonraki süreç.

saroz 12-12-2009 10:25

“Açılım” sürecinin başından beri AKP’nin önde gelenleri, lafta barış ve demokrasiden, özgürlüklerden, Kürt sorununun çözümünün getireceği büyük rahatlamadan söz edip İsavari bir biçimde ortada dolaşırken, DTP’ye yönelik olarak geçmişte görülmemiş saldırganlıkta müdahaleleri devreye sokmuştur.

Bu süreç boyunca bir yandan askeri operasyonlara hız verirken eğitim, belediyeler ve diğer kamusal alandaki DTP’lilere karşı tutuklama kampanyaları yürütmüş; bu kampanyalar yüzünden üst yönetici sıkıntısına düşen parti, olağanüstü kurultay yapmak zorunda kalmıştır.

AKP’nin “açılıma” en gerici güçleri ikna etme çabaları, onlarla işbirliği isteği, ırkçı, milliyetçi odakların “hassasiyetlerini” dikkate alma tutumu, sonunda “açılım” sürecini tehlikeli, her tür provokasyona açık, bir Kürt-Türk çatışmasının işaretlerini de veren bir platforma itmiştir.

Sürüklendiği açmazın üstünü örtmek için ortamı geren AKP’nin gerginlik politikası, CHP ve MHP tarafından da desteklenmektedir. Bu destek karşılıklı sert açıklamalarla yapılmakta, böylece, gerilim ortamı sahte farklı görüşler üstünden de bir kez daha gerilmektedir.

2 yıldır sümen altında uyutulan kapatma dosyasının kendiliğinden gündeme geldiğine inanmak saflık olur.

Bu aşamada ülkemiz iç çatışmaya itilmektedir.

Aklı selim herkeze düşen ortak sorumluluk, gerginliği azaltmak ve olası bir iç çatışmaya engel olmaktır.

saroz 12-12-2009 11:03

DTP’nin kapatılması durumunda ne olacaktır, daha önce bu tür durumlarda ne olmuşsa o olacaktır.
Kürtlerin politik mücadeleleri kesintisiz olarak devam edecektir.

Peki Kürt siyasetine bu gücü ve dayanıklılığı veren nedir? Kürt halk kitlelerinin yaygın desteği ve bu kitlelerin özgür bir yaşam için ayağa kalkmış olmaları. Bir halk ayağa kalkmış, kendi en doğal hakları için mücadeleye atılmışsa, bu halk etkisiz ve güçsüz bir duruma getirilebilir mi? Tarih böyle bir şeyin olanaklı olmadığını açık seçik ortaya koyuyor.

Bütün bu olup bitenler, Kürt Sorunu’nda artık geriye dönülemez bir noktaya gelindiğini, “Kürt realitesini tanıma” ile başlayıp, “açılıma” ulaşan politikaların, sorunun üzerini örtme ve Kürt halk kitlelerini yatıştırma işlevini görmek bir yana, Kürtlerin taleplerini elde etme isteğini harekete geçirdiğini göstermektedir. Kürtler artık mevcut statüko içerisinde tutulamazlar. Yaşanan her gelişme bunun olanaklı olmadığını açıkça kanıtlamaktadır.

Çok iyi bilinmektedir ki, Kürtler eşitlik ve özgürlük talep etmektedirler.

Bir halk yığınlar halinde sokağa dökülerek bu talepler uğruna mücadele ediyorsa, artık orada ne “Dersim Çözümü” özleyenlerin, ne de bir kaç kırıntı ile “açılım” havası yaratarak durumu kontrol altına alabileceklerini, statükonun devamını sağlayacaklarını sananların yapabilecekleri hiç bir şey bulunmamaktadır.

Herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki, gericilikte ısrarın faturası oldukça ağır olacaktır.

Bu faturayı da emekçi yoksul halk ödeyecektir.

Kürt sorunu demokratik ve barışçı yoldan çözülmedikçe sorunlar bitmeyecek aksine katlanarak artacaktır.

tayyare 12-12-2009 11:36

peki
Tokat şehitleri haberi neye yaradı:
Kararın verilmesine etki etmedi
Karara kamu-oyu desteğini arttırdı.

peki
Tokat
kime yaradı:
Barzani & USA & bunların işbirlikçilerine

uyar 12-12-2009 12:18

hayret arkadaşlar buradaki dostlarımızın daha özgürlükçü düşündüğünü sanıyordum...
şaşırdım

phoenix317 12-12-2009 12:25

Alıntı:

saroz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269268)
DTP’nin kapatılması durumunda ne olacaktır, daha önce bu tür durumlarda ne olmuşsa o olacaktır.
Kürtlerin politik mücadeleleri kesintisiz olarak devam edecektir.

Peki Kürt siyasetine bu gücü ve dayanıklılığı veren nedir? Kürt halk kitlelerinin yaygın desteği ve bu kitlelerin özgür bir yaşam için ayağa kalkmış olmaları. .

Kürt halk kitlelerinin terörü desteklediğini mi savunuyorsunuz. Ben böyle olmadığını düşünüyorum. Kürt siyasetine güç veren şey ise başta amerika olmak üzere güçlü bir ülke olmamaızı istemeyen kuvvetlerden beslenmektedir. Diğer besin kaynakları uyuşturucu, kaçakçılık gibi iğrenç yollardır.

Alıntı:

Çok iyi bilinmektedir ki, Kürtler eşitlik ve özgürlük talep etmektedirler.
..

Allah aşkına hep aynı terane. Yaw ne istiyorlar somut örnek versenize. Apo nun odası 2.5 cm büyük olsun diye sokakları ateşe veriyorlar. Sonra demokrasiden söz ediyorlar. Bunu nasıl beyninize sokacağız bilmiyorum. Evet Türkiyenin sorunları vardır. Ama bu sorunlar Türkün kürdün sorunu diye ayrışmaz herkesin eşit sorunları vardır. Bunların hallolması gerekir. Sizin gibi kafatasçı zihniyet bunu anlayabilirmi bilmiyorum.
,

Bugun aponun odası yarın başka b,irşey. Devamlı isteyecekler. Ne istiyonuz diye sorduğunda eşitklik özgürlük. Bırakın bu laf kalabalıklarını.

Alıntı:

Bir halk yığınlar halinde sokağa dökülerek bu talepler uğruna mücadele ediyorsa, artık orada ne “Dersim Çözümü” özleyenlerin, ne de bir kaç kırıntı ile “açılım” havası yaratarak durumu kontrol altına alabileceklerini, statükonun devamını sağlayacaklarını sananların yapabilecekleri hiç bir şey bulunmamaktadır.

Herkesin çok iyi bilmesi gerekir ki, gericilikte ısrarın faturası oldukça ağır olacaktır.

Bu faturayı da emekçi yoksul halk ödeyecektir.

Kürt sorunu demokratik ve barışçı yoldan çözülmedikçe sorunlar bitmeyecek aksine katlanarak artacaktır.

Birgün Türk halkıda sokağa dökülünce rahat edersiniz. O günde iç savaşın çıktığı gün olur. Sonucunu da dediğin gibi halk ödeyecektir.

phoenix317 12-12-2009 12:26

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269274)
hayret arkadaşlar buradaki dostlarımızın daha özgürlükçü düşündüğünü sanıyordum...
şaşırdım

Önce bir özgürlük tanımını yapta ona göre düşüncemizi anlarsın.

ozgur_ 12-12-2009 12:36

Alıntı:

şaşırdım

Ben hiç şaşırmadım, çünkü onlar sadece kendine özgürdürler. Artık bunu dünya biliyor. o nedenle onların söylediği özgürlük, demokrası, sol söylemlerine kendileri bile indıklarını düşünmüyorum.

1990'dan Bugüne, HEP'ten DTP'ye Kürtlerin Zorlu Siyaset Mücadelesi

HEP, ÖZDEP, DEP, HADEP, DEHAP, Özgür Parti, DTP... 19 yılda yedi parti kurmak, bazen biri kapatılmadan diğerini yedekte açmak zorunda kalan siyasi hareketin kısa tarihçesi...

http://bianet.org/biamag/siyaset/117...set-mucadelesi

saroz 12-12-2009 12:46

Alıntı:

phoenix317´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269277)
Kürt siyasetine güç veren şey ise başta amerika olmak üzere güçlü bir ülke olmamaızı istemeyen kuvvetlerden beslenmektedir.

Evet ülkemiz aslında güllük gülistanlık özgürlükler diyarı. Ama bu dış güçler yokmu. Herşey onların kışkırtmasıyla oluyor.

Gomonistlerin kökü dışarıda. Moskovadan emir alıp refah ve huzur dolu ülkemizi karıştırmaya çalışırlar.

Kürtlerin kökü dışarıda. ABD refahımızı ve huzurumuzu kıskandığından yada kendisine rakip olacağımızı sandığından kürtleri kışkırtarak bize çelme atmaktadır.

Hep aynı terane değilmi:))

tayyare 12-12-2009 12:48

Alıntı:

şaşırdım

oK
Ankaradaki AnayasaMahkemesi kararında TC anayasısını kullanmakla faşist milliyetçi şovenistlik yapmıştır.
Halbuki dünyada bir çok anayasa vardır ki bunlardan DTP yi kapatmayacak birini referans alsaydı ne güzel olurdu.

Niyetiniz varsa, içli köfteyi, basbayağı muz ve öküz boynuzu kullanarak yapabilirsiniz. Neden olmasın ?

uyar 12-12-2009 13:16

Alıntı:

phoenix317´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 269278)
Önce bir özgürlük tanımını yapta ona göre düşüncemizi anlarsın.

işte TDK tanımı... daha ne olsun :

1. Herhangi bir kısıtlamaya, zorlamaya bağlı olmaksızın düşünme veya davranma, herhangi bir şarta bağlı olmama durumu...

2. Her türlü dış etkiden bağımsız olarak insanın kendi iradesine, kendi düşüncesine dayanarak karar vermesi durumu....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:17 .