Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah Ateistleri Seviyor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=15734)

UlulElbab 31-12-2009 06:25

Allah Ateistleri Seviyor

:behindsofa:
Selam,

Şimdi bu nasıl bir başlık böyle?

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki aşağıdaki düşünceler benim şahsi fikirlerimdir,

katılırsınız veya katılmazsınız.

Ayrıca temsil ettiğim HANİF Düşünceyi bağlayıcı ifadeler değildir.

Şu bir gerçek ki Ateist Düşünce, bir İnsanın AKLIN da olgunlaşması bir anda

olup biten,fevri bir karar değildir.

İnsanlar Deist veya Agnostik ve nihayet Ateist bakış açısına belli dönemlerden geçerek gelirler.

Bu süreç belli bir sıralama ve hiyerarşik düzen içinde öyle kolayca işleyen bir düzen değildir.

Bu süreç-bence-sancılı ve bir o kadar da zorlu bir süreçtir.

O nedenle kimse bir Ateistin öyle Akşamdan Sabaha bulunduğu noktaya geldiğini sanmasın.

Kimse sabah kalkıp Ailesine ben bugün Ateist olmaya karar verdim demiyor.

İşte bu Gerçeklerden habersiz olanlar,Ateistleri anlamaktan çok uzaklar.

Ve öyle kimse de çapsızlık edip Ateist kardeşlerime bir "Din"i tebliğ etmesin.."Müjde" vermeye kalkmasın.

Bunları yazarken amacım kimseye "yaranmak"değildir.

Amacım "Tarafsız" bir Gözle Ateist düşünceyi ve belki farklı bir Bakış açısı ile irdelemek.

Gelelim Ateistleri,inanmadıkları Allahın sevdiği iddialı iddiasına;

Unutmadan belirtmeliyim ki burada söz konusu olan yukarıda da belirttiğim gibi "Bilinçli"

bir Süreçten geçerek bu Seçimi yapmış olan "Gerçek" Ateistler.

Sahte Ateistler de var mı?

Evet var...Çevremizde belli bir yaş Grubu "Gençler" diyelim...

Çevrelerinin de etkisi ile...Marjinal olmak adına veya Farklı izlenimi vermek adına...daha sayamayacağımız

bir çok nedenden dolayı kendilerini Ateist olarak tanımlıyorlar.

Bu kardeşlerimiz ilerleyen dönemlerinde sıkca fikir değiştirerek kendilerine bir "Üst Kimlik" bulana kadar

şimdilik...konumuzun dışındalar.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki "Gerçek" Ateist Zekidir..çalışkandır..çeviktir:)

Şaka bir yana ortalamanın üstünde bir Zekadan söz edebiliriz.Bununla birlikte "mecburi" Araştırmanın ,

başka bir deyişle Arayışın doğal sonucu olarak Araştırmanın getirdiği bir Bilgi birikiminden Söz edebiliriz.

Ancak şunu da belirtmeliyim ki genelde kaynakları tarafsızlıktan uzak,yanlı ve İslam konusunda "Hurafe"

kaynaklı.Kısacası Sunni kaynaklı...

Kuran konusunda ise dikkat çeken,Vahhabi kaynaklı Kuran meallerine çoğunlukla yönelmeleri ve Elmalılı

Eski ve Yeni Versiyon,Diyanet Kaynaklı v.s.

Zaten çoğunluğun ikinci bir Çeviriye yönelmediği,aksine bir sonra ki okuyuşun Hata ve Çelişki bulmak adına

"Önyargı"ile uzun bir aradan sonra başladığı anlaşılıyor.

Henüz bitmemiş olan Araştırmalarım Türkiyeli Ateistlerin(özellikle Türk kelimesini kullanmıyorum) büyük bir çoğunluğunun,

%90 lar..."Müslüman" ve Mezhep olarak Sünni İslam dinine mensup Ailelerden oluştuğu görülüyor.

Kalan %10 içinde çok az Alevi,Yezidi ve diğer İnanölara mensub Aileler var.

Araştırmam henüz bitmediği için kesin Rakamlar ve belli bir istatistikten söz etmem yerinde olmaz.Ancak kendi imkanları ile

Ateistler ile ilgili bağımsız bir Araştırma yapan sayılı kişilerden olduğumu söyleyebiliriz.

Bu yakın ve uzak çevremi kapsadığı gibi...Boş vakitlerimde Beyoğlu-istiklal caddesi,Cafeler...Lise ve Collegelerde

okul idarelerinde aldığım özel izinlerle,Anket çalışmaları ve onların tasnifi ile mümkün oluyor.

Hiçbir menfaat ve çıkar amacı gütmeden bu tür Araştırmalar yapmak özveri gerektiren işlerden olup-bunu açıklamaktan

imtina etmiyorum.Netice bu benim inancıma göre "SALAT" tanımlaması içine giriyor.

Bu Forumda bulunma amaçlarımdan en önemlisi olan ,Ateistleri yakından tanımak olduğunun

bilinmesinde mahsur görmüyorum.

Araştırmalarım da ayrıca Kuran kıraatleri ve versiyonlarının yanı sıra hangi ayetlerin insanların "bu önemli kararı" almasında etkili olduğunu

özellikle inceliyor ve not alıyorum.

Genel olarak Konu başlıklarından da görüleceği üzere , özellikle Kadın-Erkek Eşitsizliği,Cennet-Cehennem Tasvirleri...

Şiddet ve Tehdit içerdiği iddia oluna Ayetler..ilk bakışta tepki gören başlıca konular gibi görünüyor.

Tevatür ve Geleneksel SUNNİ İslam anlayışının "Ötekileştirici" ve "Dışlayıcı" etkisi ile "HADİS" Rivayet ve Kulaktan dolma,

Tefsir-Kelam ve Fıkıh SAÇMALIKLARININ,insanların Ateizmi seçmelerinde başlıca Rol oynadığı açık.

AKIL ister istemez bu Çelişkilerle dolu Din anlayışına isyan ediyor.

ve gerçekten de AKLI OLAN bu Din den çıkıyor.Kalanlar ise bana göre bir Zombi den farksız.

İşte tam bu noktada başlığımı atıyorum:Allah Ateistleri Seviyor!!!

Çoğumuz Kuranı kıyasıya eleştiriyoruz ..doğru mu?

Ancak inkar edemiyeceğimiz Çok önemli bir nokta var;

Hiçbir "Kutsal Metin" bu kadar çok AKLA Atıfta bulunmamıştır.Bu kadar sık AKLINIZI KULLANIN

diyen bir Kitab okumamışızdır.Ama etrafımızda ki "Müslüman"lara baktığımız da ne görüyoruz?

Ben söyleyeyim:Pislik

Kuran-ı Kerim » 10 Yunus Suresi 100.Ayeti ne diyor?

Ve mâ kâne li nefsin en tu'mine illâ bi iznillâh(iznillâhi), ve yec'alur ricse alellezîne lâ ya'kılûn

Hiç bir kişi ALLAH'ın izni olmadan inanamaz/inanmaz ve O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe/pisliğe mahkum eder.

Sizce her "müslümanım" diyen gerçekten Müslümanmıdır?

Yada asıl soruyu şu şekilde sorabiliriz;

İnsanlar Müslüman olduğunu söyleyen bir Anne-Babadan doğunca acaba Müslüman mı olurlar,ve öylece yaşamaya devam ederler...Allah varmış derlerse Müslüman olarak mı ölürler?

Sizce eğer bir Allah varsa ve gerçekten Adilse Onları bir Ateistten daha mı fazla sever?

bu soru bizi nereye yöneltiyor?

devam edecek...

Sevgi ile....

UlulElbab 31-12-2009 07:09

Müslüman olduğunu iddia ve Zan eden bir kesim var...

Azımsanmayacak sayıda bir kitleden söz ediyoruz...

Bu kitle Allah'a inandığını söylüyor...Neden? diye bir Soru yönelttiğiniz de...

eğitim durumuna ve medeni durumuna göre farklı tepkiler ve cevaplarla karşılaşırsınız:)

Bu tepki veya cevap, "Sen kafir misin?" gibi saldırgan bir karşı sorudan tutunda...

kendi içinde mantıklı gibi görünen sayısız Argümana kadar uzar gider.

Ortalama ve standart cevap şudur: ATALARIMIN DİNİ...Allah var işte...

Biraz karukaturize bir ifade ile:"Babam öyle diyo":)

Bu insanların büyük bir çoğunluğuna dikkatle baktığınızda şunu göreceksiniz;

-İnandığı dini Kutsal Kitabını hiç okumamıştır veya okuyorsa dahi bilmediği bir dilde...

-O Kitabı bezlere sarar ve bilmediği bir nedenden dolayı 3 kez öper...ancak ona dokunması yasaktır...

-Dininin kurallarını hiç araştırma gereği duymadan,kulaktan dolma bilgilerle kabullenmiştir.

-Namaz kılması gerektiğini ZAN ediyordur ama kılmıyordur.

-Yada Başını örtmesi gerektiğini ZAN ediyordur ama örtmüyordur.

-Yaşlandığında bir TAŞ Binayı ziyaret etmesi ve parasını orada harcaması gerektiğini ZAN

ediyordur.O Gün geldiğinde, O zamana kadar işlediği tüm suçları silineceği için vicdanen rahattır.

-İnandığını söylediği Allah Ortaklar koşmaması gerektiğini muhtemelen biliyordur

AMA Evliyalar,Yatırlar,Türbeler,Cinler ve daha birçok TANRIlar edinmiştir.

Liste böyle uzar gider...

Üstelik bir çoğu Bilim ve Aklı Reddeder ve Kibirlidir...

Şimdi ALLAH böyle bir insanı neden sevsin??? Yada ADİL ise neden bir Ateistten daha fazla değer versin???

Bir tane Mantıklı Sebep gösterebilirmisiniz?

Yukarıda saydığım birçok madde ŞİRK ibaresidir...

Allaha ortaklar koşmak...Ona yakınlaştırıcılar izafe etmek ve onları aracı kılmak...Olmayan Haramlar ve Yasaklar icad edip onları Allahın

Emri gibi göstermek? Bunlar Şirktir..Kurana göre bu Eylemler den bir veya bir kaçını işleyenlere MÜŞRİK deniliyor.

Şimdi dileyen Kuranda MÜŞRİKler için yapılan tanımlamarı araştırsın.

Göreceklerdir ki Allah Müşrikler için O korkunç Cehennem ve Azap betimlemelerini yapmaktadır.

Kafir/Müşrik ve Münafık Terimleri Kuranda sıkca geçer.Ancak bu üç tanımlama birbirinden Farklıdır.

Kafir inkar edendir...Allah Kafirlere (bu durumda Ateistlere) birçok örnekler veriyor...ve en büyük eleştiriyi Yeniden Dirilişe inanmamaları

üzerine getiryor.

Münafıklara ise iki yüzlülük nedeniyle acıklı bir son vaad ediliyor.

Oysa Müşrikler ve ATALARININ DİNİne tabi olanlara Sayfalarca uyarılar ve tehditler var.

Ancak nedense günümüzde kimse bunu üzerine alınmıyor? Aksine Ateistler üzerine alınıyor.Oysa asıl muhattab günümüz,,,

"Müsümanları".

Ve inanın bizleri YEVM ED DİN denilen O Günde çok ilginç Sürprizler bekliyor.

Sevgi ile...

devam edecek...

UlulElbab 31-12-2009 07:42

Allah kesin olarak AKLINI Kullananları sever.

Aklı kullanmak o kadar önemlidir ki...Allah her gece kim ne kadar kullandı...

kim hangi düşünceleri üretti diye bir nevi "Backup" alır.

Eğer uyumadıysanız eninde sonunda uyuyacaksınız? ve siz uyuduğunuzda emin olun

"Backup" alınacaktır.Dileyene bunun Bilimsel açıklamasını izah ederim...

Bana göre insan hayatında en az bir kez "Kafir" olamalı...

Evet bilinçli olarak yazıyorum ...Doğuştan "Müslüman" olan değerli

Sünnetli kardeşlerim okusun bunu.Düşünsünler...çünkü Allah kendilerinden

ısrarla düşünmelerini istiyor...ama...düşünen var mı?

Kuran-ı Kerim » 54 / KAMER - 17 KAMER - 40

Yemin olsun ki, biz, Kur'an'ı öğüt ve ibret için kolaylaştırdık. Fakat düşünen mi var?!

Kuran-ı Kerim » 22 / HACC - 46

Düşünen beyinlerle ve işiten kulaklarla yeryüzünü dolaşmadılar mı?

Gerçek körlük, gözlerin körlüğü değil; göğüslerdeki gönüllerin körlüğüdür.

Demek ki bir İnanırın yapması gereken en önemli "İbadet" DÜŞÜNMEK

Ama bunu yapmıyorlar...

Yergin 31-12-2009 10:25

Yapmıyorlar veya yapamıyorlar veya yapmalarına izin vermiyorlar vs. vs. Bu sizin onlara pislik demeniz için yeterli midir sevgili kardeşim?

Hep söylerim, hep de söylemeye devam edeceğim. İster müslüman olsun, ister Hanif, birilerini kötüleyerek bir yere gelemezsiniz!

Evet ülke olarak çok cahil bir toplumumuz var. Evet ülke olarak okumuyoruz. Kabul. Lakin bu onları kötülememiz gerek anlamını çıkartmaz. Bu yüzden bu forumda başka bir konuda size verdiğim ilk cevapta ben sizin müslüman olduğunuzu sanmıyorum demiştim.

Şimdilik bu kadar yazıyorum.

Birde unutmadan, başlığınız kurduğunuz mantığa göre yanlıştır. Eğer başlık, Allah aklını kullananları seviyor deseydiniz anlardım lakin bu mantıkta yanlış. Elbette ki söylemiş olduğunuz gibi, ateist olup inanılmaz derecede okuyan, araştıran arkadaşlarımız var. Ama öyle olsa bile dediğim gibi başlık yanlış.

Yok eğer doğru der iseniz sormak isterim. Allah, aklını kullanıp bir kaç saniye içerisinde onbinlerce yada belki milyonlarca insanı öldürebilecek bir bombayı yapanıda seviyor mu?

Saygılarımla

Psiko 31-12-2009 10:44

Sayın EnvyMe ;

Korkmayın.
Müslüman olduğunu iddia edenlere,
kendilerini check edebilmeleri için bir durum tespiti bu.
İslamı karalamadığını,kötülemediğini siz de ben de görüyoruz.
Ve
en sevdiğim muhabbetlerden birisidir.
Kabul-evet,ama.
Hakkı,haklıyı görüp,
sonrasında bu savunmacılık neden ?

UlulElbab 31-12-2009 10:52

Sevgili EnvyMe,

Benim "pislik" olarak nitelendirdiklerim MÜŞRİKlerdir.

Allaha inanmayanlar değildir.Allaha hakkıyla inananlar HİÇ değildir.

O halde Siz neden tepki gösteriyorsunuz? Alınmanızı gerektirecek bir gerekceniz mi var?

AYET, Allaha inandığını söyleyen,buna rağmen kendi Benliğini İlah edinen veya başka sahte-Tanrıları

ALLAH'a Ortak bilen,veya kendisini ALLAH'a yaklaştıracak,Şefaat edecek Rabler edinenler içindir.

Bunu sanırım sizinde benimde,Tüm Alemlerin RABBİ olan RABBİM Ayetlerinde söylüyor.

Kısacası itirazınız varsa bizZAT ALLAH'a yapınız.

Kuran-ı Kerim » 10 Yunus Suresi 100.

Müşrikler Pisliktir.Bunu bana İNANCIM söylüyor.Bu kimseye hakaret değildir.İLAHİ Tesbittir.

Beğenip beğenmemeniz bizi bağlamaz.

Üzerinize alındığınızı zan etmiyorum.

Atomu insanlık hizmetine bir Enerji kaynağı olarak sunanı elbette Allah sever.

O Teknolojiyi Bombaya çeviren "kendi Elleri ile yaptıklarından Hesaba çekilecektir....

Kuran-ı Kerim » 30 / RÛM - 41

"İnsanların ellerinin kazanmış oldukları yüzünden denizde ve karada bozgun çıktı.
Allah onlara, yaptıklarının bir kısmını tattırıyor ki geri dönebilsinler."

AKLI vermiş ve Kullanılmasını ısrar istiyor...

İYİ yönde veya KÖTÜ yönde kullanmak insanın eline verilmiştir...

NÛR 24./NEBE 40/BAKARA 95.

Ancak o halde ADİL bir HESAP GÜNÜN den bahsedebiliriz.

Saygılarımla

selam

UlulElbab 31-12-2009 11:28

Kuran-ı Kerim » 6 / EN'ÂM

Bağışlaması ve Esirgemesi bol Efendim ALLAH'ın adı ile;

(158)Onlar Kendilerine meleklerin gelmesini mi, yoksa Rabbinin bizZat gelmesini mi bekliyorlar?

Ya da Rabbinin bazı işaretlerinin gelmesini mi istiyorlar?

Rabbinin bazı işaretleri geldiği gün, daha önce inanmamış veya imanında

bir hayır kazanmamış kişiye bir yarar sağlamaz.

De ki: 'Bekleyin, biz de beklemekteyiz.'

(159) Dinlerini parçalara ayırıp grup grup olanlarla senin hiç bir ilişkin yoktur.
Onların işi ALLAH'a kalmıştır; sonra onlara durumlarını haber verecektir.

(160) Kim iyilik getirirse, kendisine getirdiğinin on katı vardır.

Kim kötülük getirirse, ancak dengiyle cezalandırılır ve kendilerine haksızlık edilmez.

(161) De ki: "Rabbim beni dosdoğru olan yola iletmiş bulunuyor:

monoteist olan İbrahim'in mükemmel dinine... O, ortak koşanlardan olmadı."

(162) De ki: "Benim Salatım, çabalarım, hayatım ve ölümüm Evrenlerin Rabbi olan ALLAH içindir."

(163) "O'nun ortağı yoktur. O'na Teslim olmakla emredildim ve ben herkesten önce teslim olurum."

(164) De ki: "Her şeyin Rabbi iken, ALLAH'tan başka Efendi mi arayayım?

Herkes kendi yaptığından yarar görür ve kimse kimsenin yükünü çekmez.

Sonunda dönüşünüz Rabbinizedir. Ayrılığa düştüğünüz konuda size haber verecektir.

(165) O ki sizi yeryüzünün mirasçıları kıldı, ve size verdikleriyle sizi sınamak için kiminizi kiminize derecelerle üstün kıldı.

Rabbin çabuk sonuçlandırandır. Bağışlayandır, Rahimdir.

UlulElbab 31-12-2009 11:45

Evet tarzımız, nasıl denir? Tatlı-Sert

Ama alışığız biz...Başımda ki Saç adeti kadar Dinsizlikle suçlandık...

Bizi bölmek istiyorsun dediler...San ki tarikatlara bölünen kendileri değilmiş gibi...

Atalarımızın Dinini kötülüyorsun dediler...Ellerinden gelse Taşlayacaklardı...

Namaz yok...Türban yok...Sünnet yok..Hadis yok...Sen bizim Dinimizi YOK ediyorsun dediler...

Hayır ben Size GERÇEKLERİ söylüyorum...

Benim Efendim,Evrenlerin Rabbi Allahtır.

O Sizden bu yaptıklarınızı istemedi ...Anlamıyormusunuz?

O Tanrılardan herhangi bir Tanrı değil ki karşısında Elpençe duruyorsunuz?

Gidin Krallarınızın,Patronlarınız önünde ellerinizi bağlayın,ceketlerinizin önünü ilikleyin.

Eğilin alçakca...yağcılık yapın...Maaşlarınıza belki Zam yaparlar...

Benim Efendim size yine de Rızk verecektir.

O yaratıklarına karşı çok merhametlidir.Bağışlaması bol...Affı Geniştir.

O yaradılışınızı değiştirmenizi istemiyor...Kestirmeyin çocuklarınızın pipisini.

Beğenmiyormusunuz?

O'nun BEYTİ bir Taş bina değil...Beyt O'nun Sistemidir.

Temiz tutmanız gereken nedir? Hala anlamadınız mı?

Hala mı gidip orada birbirinizi ezeceksiniz? Neden anlamıyorsunuz?

O kadın erkek ayırmaz düşünce ve davranışlarınıza göre mükafatlandırır.

Saçdan,kıldan,tüyden tahrik olan sapık Ehli Sünnet vel Cemaat ne zaman

akıllanacaksınız?

Sizler müsrif bir Topluluksunuz...Tıpkı Sodom ve Gomore halkı gibi...

Görmezmisiniz Efendim,Ad ve Semuda ne yaptı?

Daha neyi bekliyorsunuz?

Selam.

saroz 31-12-2009 11:48

İlginç bir tarz:) Ancak çok zorlama bir yorum.

İslam'ın tanrısı akıl ve ilimden, Allah'a şartsız biatı ve İslam'ın sorgusuz uygulanmasını kasdediyor.

Bu anlam dışındaki yorumlar zorlamadır.

Kuran daki ayetler gayet açık. Hemen her sure, İslamın tanrısının güçleri, yetileri üzerine övgülerle dolu.

İnkar ve kabul, mümin ve kafir ikilemine sıkıştırılmış ve evreni, yaşamı değerlendirme şekli, günümüz bilgileri ölçüsü ile bakıldığında kabul edilmesi olanaksız açıklamalar içeriyor.
(Gemileri suda yüzdüren, bulutları isteğine göre gezdirip istediği yere yağmur yağdıran, dağları dünya dengede dursun diye yaratan, gök kubbe çökmesin diye tutan İslam'ın tanrısından bahsedilerek olgular açıklanıyor)

Benim Kuran da gördüğüm İslam'ın tanrısı, sürekli kendisini öven, kendisinden farklı düşünenlere karşı son derece tahammülsüz, kendisini ve dinini kabul etmeyenlere küfür ve hakaret eden, onların öldürülmesini isteyen, sürekli övülmek isteyen bir ilah.

Böyle bir ilah'ın var olduğunu bir an düşünsem bile, zeki, araştırmacı, dürüst, insanlara yararlı, ama tanrıyı ve islamı reddedenleri seveceğine imkan ve ihtimal vermiyorum.

Öyle bir Tanrı varsa eğer bu kesinlikle İslam'ın tanrısı değildir:)

Saygılar.

UlulElbab 31-12-2009 12:08

Bir çift sözüm de "Halk Dalkavuklarına"...

Bunlar Milleti savunur görünürler...Ya HU ne diye bu zavallı "cahil" Halkı eleştiriyorsun derler.

Aziz Nesin'e küfreder...O ADAM ne kadar haklıymış...

İşte Menemen orada...Madımak orada...

Çorum ve Maraş orada duruyor...Anlayana tabii...

İşte bu "Zavallı" halkın eseri...Hani Bilinc? Nerede Farkındalık?

Bunlar mı temsil edecek BARIŞ adlı Sistemi...yani İSLAMI?

Siz İSTİKLAL Mahkemeleri neden kuruldu ZAN ediyorsunuz?

Hep beraber "Şanlı" Tarihimizle yüzleşmek istermisiniz?

Dedelerimden biri Geliçyada diğeri Çanakkale de düşmüş!!!

Babam yetim büyümüş...Asker kaçakları altından yatağını çekip almışlar...

Bunları neden mi anlatıyorum??? “Bölünmez, bağımsız, hür ve çağdaş bir Türkiye!” için ölmüşler de ondan!

Çılgın Türkleri Okuyanlar hatırlayacaktır...

Öyle zan edildiği gibi İman Gücüyle kimse Savaşa ikna olmadı...

Bir avuç İSTİSNA insan Grubu dışında.

Yunan ordusu ve Kendi komutanları arasında kalan bir Güruh...

Ne tarafa kaçsa Kurşun!

İşte bu Halk...kimse kusura bakmasın...Öyle fedakarlıklar da anlatıldığı gibi değil...

Dipcikle,Zorla ve Sopayla "Adam" oldu Millet.

Neden hala İstiklal Mahkemelerinin "kuyruk acısı" var anlaşılsın diye yazıyorum.

Çıplak gerçeklerden bahsediyorum.Resmi Tarih hikayeleri değil...

Acı gerçekler.

Sevgi ile...

not:konu biraz dağıldı...ama nasıl olsa solo takılıyorum:) Af ola...

UlulElbab 31-12-2009 13:05

Alıntı:

saroz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276002)
İlginç bir tarz:) Ancak çok zorlama bir yorum.

İslam'ın tanrısı akıl ve ilimden, Allah'a şartsız biatı ve İslam'ın sorgusuz uygulanmasını kasdediyor.

Bu anlam dışındaki yorumlar zorlamadır.

Kuran daki ayetler gayet açık. Hemen her sure, İslamın tanrısının güçleri, yetileri üzerine övgülerle dolu.

İnkar ve kabul, mümin ve kafir ikilemine sıkıştırılmış ve evreni, yaşamı değerlendirme şekli, günümüz bilgileri ölçüsü ile bakıldığında kabul edilmesi olanaksız açıklamalar içeriyor.
(Gemileri suda yüzdüren, bulutları isteğine göre gezdirip istediği yere yağmur yağdıran, dağları dünya dengede dursun diye yaratan, gök kubbe çökmesin diye tutan İslam'ın tanrısından bahsedilerek olgular açıklanıyor)

Benim Kuran da gördüğüm İslam'ın tanrısı, sürekli kendisini öven, kendisinden farklı düşünenlere karşı son derece tahammülsüz, kendisini ve dinini kabul etmeyenlere küfür ve hakaret eden, onların öldürülmesini isteyen, sürekli övülmek isteyen bir ilah.

Böyle bir ilah'ın var olduğunu bir an düşünsem bile, zeki, araştırmacı, dürüst, insanlara yararlı, ama tanrıyı ve islamı reddedenleri seveceğine imkan ve ihtimal vermiyorum.

Öyle bir Tanrı varsa eğer bu kesinlikle İslam'ın tanrısı değildir:)

Saygılar.

Selam Değerli Saroz,

Öncelikle İlginç yaklaşımınızda ki bir takım yanlış anlaşılmalara dikkat çekmek istiyorum.

Öncelikle "Biat" Yaratan ve Yaratılan arasında yapılamaz...İnsanlar arasında geçerli bir anlaşmadır.

Biat bildiğiniz gibi Tabi olmak anlamına gelir.Oysa benim Efendim Evrende herşeyin kendisine Tabi olduğunu bildirmiştir.

İnsanları inanıp inanmamak ta özgür bırakmış ve Sembolik olarak "Şeytan" ile Rekabete dahi girmiştir.

Akıl ve Hikmeti vermiş üzerine Elçiler vasıtası ile Kitabı göndermiştir.

Buna karşılık ödül ve ceza sistemini "belli" bir vakitte Yargılama sonucu kesin olarak vaad etmiştir.

İnsanların Ödülü inandırıcı bulmayıp,Cezayı ise Tehdit olarak algılaması tamamen kendi kararıdır.

Bunun sonucu olarak bu Dünya hayatında ASLA öldürülmelerini Emretmiyor.

Sizin delil olarak Tevbe Suresinden Maide ve Nisa surelerinden getireceğiniz Ayetlerin tamamı

günün şartlarında inananlara yaşam hakkı ve inanç özgürlüğü tanımayan "inkarcı"lara yöneliktir.

Daha sonra ki Uygulamalar Allah'a mal edilemez.

Sapıkca Yorumlayıp insanları sırf Allah'a inanmadığı için katledenler yargılanacaklardır.

Bu konuda hiç araştırma yapmadan Spontane aklıma gelen Nisa suresi 94 dür.

Buna inancım tamdır.Gerçek islamda bir Can tüm insanlık demektir.

Dikkat ediniz Nisa suresi Kuranın en zor anlaşılır suresidir.Nedeni ise Bir Ayrışma sürecini "Real Time" anlatıyor oluşudur.

Yani O surede tam bir Anarşi düzeni anlatılmaktadır ve İnanalar ile inanmayanların Ayrıştığı bir dönemdir.Bu sureler ÖNCELİKLE kendi Dönemleri çerçevesinde Anlaşılmalıdır.O surede kimler Mümin kimler Münafık ve kimler Kafir ve Kimler Müşrik...bunu tam olarak anlamış bir İlahiyat Prof.'U dahi tanımıyorum...92-93 te iman etmiş bir kimseyi öldürmenin ağır bedeli,94 te ise teslim olan bir düşmanı öldürenlere doğrudan uyarılar var.

Bu konularda bir Alt yapı gerekliliğini kabul ediyoruz.Öncelikle Mçşrik,Münafık ve Kafir ayrımını iyi yapabilmeniz gerekir.

Doğru anlayabilmek için birçok başka veriyede ihtiyaç var.

Diyeceksiniz ki ,Hani sizin Allahınız Apaçıkbir Kuran indirmişti?...İş öyle değil...İnanın Allahın dilemesi dışında Kuranı kimse anlayamaz.

Yani "anlamayı gönülden istemek" gerekiyor.Biliyorum ki bu "Bilimsel ve Rasyonalist" bir açıklama gibi gelmeyecek birçok Arkadaşa ama

Hidayet kavramı ile birlikte birçok kavramın cidden iyi anlaşılması gerekiyor.Sizde kabul edeceksiniz ki Kuran sıradan bir Yazıt değil.

Alıntı:

saroz´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276002)

Bu kısım bizlerin "Sünnetullah ve Kevni yasalar" diye adlandırdığımız bölüm.Burada karıştırlmaması gereken Sunni Sünneti ile "Allahın Sünneti"

Çok farklı kavramlar.

Sünnetullah ,Sizlerin "Doğa kanunları"diye adlandırdığınız kanunların tümüdür.Suyun kaldırma gücü...Yerçekimi,Termodinamik kuralları ,izafiyet

kısacası Fizik ,Kimya ,Bioloji ve aklınıza Positif Bilimler olarak ne geliyorsa "Sünnetullah" kavramı içinde yer alır.

Ayetlere bu Gözle bakarsanız ve aynı ayetlerin binlerce yıldır farklı Algı ve kapasitelere hitab ettiğini düşünecek olursanız,sanırım çok tuhaf gelmeyecektir.

İslamın Tanrısınısın kendini övmesi konusun da ;O Süphandır övülmeye layık tek varlıktır.Hamd O'na mahsustur.

Gerçekten O'nun şanı pek Yücedir...Bunu tam olarak kavramak için Mülk suresi ilk 4 Ayetini okumanız yeterlidir.

Sevgi ile...

Selam

Yergin 31-12-2009 13:13

Alıntı:

Psiko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 275991)
Sayın EnvyMe ;

Korkmayın.
Müslüman olduğunu iddia edenlere,
kendilerini check edebilmeleri için bir durum tespiti bu.
İslamı karalamadığını,kötülemediğini siz de ben de görüyoruz.
Ve
en sevdiğim muhabbetlerden birisidir.
Kabul-evet,ama.
Hakkı,haklıyı görüp,
sonrasında bu savunmacılık neden ?

Sevgili Psiko,

Bakın, ben bilmem kaç aydır buradayım. 1.700 küsür mesajım var. Burası neresi? Bir dinlerden özgür platformu. Peki ben kimim? Müslümanım. Peki başka bir müslüman forumuna üyemiyim, girip birşeyler okuyup yazıyor muyum? Hayır. Ben buradaki insanları seviyorum. Müslüman forumlarındakileride seviyorum. Ben dünyadaki her insanı seviyorum. Biz, yaratılanı severiz yaradan ötürü.

Şimdi ben yukarıda bu ülkenin insanları için okumuyorlar dedim, cahiller dedim ama bu o kişilere pislik demenizi gerektirmez de dedim. Cahil bir insanı, cahilliği ile suçlayamazsınız. Bugün ülkemizin Anadolu insanı dediğimiz ve aynı zamanda eski toprak dediğimiz insanlarımızı düşünelim. Bu insanların bir çoğu ya ilkokul mezunu ya da okuma yazma bilmeyen. Şimdi bu insan müslümansa ve UlulElbab'ın dediği bazı yanlışları yapıyorsa bunda tek suçlu kendisi mi? Ben çok net söylüyorum burada, bu insanlara ki kendisi ben müşriklere pislik diyorum diyor lakin biz kendisinin kime müşrik dediğinide yine kendi mesajından görebiliyoruz, Allah'a inanıp müslüman olup kimine göre doğru kimine göre yanlış şeyleri yaptıkları için bu insanlara pislik diyorsa ben de o zaman çok mertçe kendisine sorarım! Burada bize bunları yazacağına git o insanlara anlat, öğret, cahilliklerini at. Sizi, sen bizim dinimizi bozmaya çalışıyorsun la mı suçluyorlar? Olsun, suçlasınlar, Allah sana öğrenin, öğretin demişse yılma git öğret. Burada bir dinlerden özgür platformunda, Allah ateistleri seviyor diyip ardından müslüman olup kendisine göre müşrik olarak tarif ettiği birisine veya birilerine ne HAKla pislik diyebilir?

Allah'a hakkı ile inananlar değildir diyerek sıyrılamazsınız.

Daha sonrasında, başlığın mantığı yanlış, kurmuş olduğunuz mantık yanlış demiştim. Ama Sayın UlulElbab buna girmemiş bile!

Kendisi bir mesajında bana iki adım geri gidip öyle etrafıma bakmamı istemişti, aynısını ben kendisine söylemek istiyorum. Müşrik olarak gördüğünüz müslümanların inandıkları Allah'ı inkar eden ateistler değil mi? İnanmayanlar ateistler değil mi? Birisine pislik deyip diğeri için Allah ateistleri seviyor demek ne ola ki? Mantık olarak yanlış.

Allah ateistleri seviyor diye başlık açan bir arkadaşa, hiç bir ateist arkadaşımızında sormak aklına gelmemiş. Madem bizi seviyor neden cehennemine atıyor diye?

Her zaman olduğu gibi, öyle bir ülkeye sahibiz ki, öyle bir ülkede yaşar olduk ki, her konuda, siyaset, politika, futbol, gündem, herşeyde bir sürü konuşan var. Ama icraate döken yok.

Sayın UlulElbab kardeşimin, İslam'da namazın olmadığını, haccın olmadığını, sünnetin olmadığını, orucun olmadığını vs. gibi başka ne yok diyor ise bunları göstermesi lazım. Tabi bu göstermesi lazıma kendisinin hep vermiş olduğu, Kur'an da bunları kelime anlamı ile bulamazsınız cevap değildir. Diğer konuda da kendisine sordum. Bakara 144. deki Mescid-i Haram nedir? Peygamberimiz Medine'ye hicretten sonra neden orada ilk mescidi yaptırmış? Yapılmasına yardım etmiş. Madem ki namaz yok niye yapmış? İster ise başka bir başlıkta açıp bundan bundan yok desin orada tartışalım ama her sorduğumuzda Bakara 144. deki yüzünü dönden kasıt bildiğimiz yüz değildir diyip geçiştirici cevaplar verecek ise biryere varamayız.

Ben kendisini anlamak adına elimden geleni yapmaya çalışıyorum lakin kendisi sürekli geri kaçıyor. Bazı yazılarının altına imzamı atarım, bazı yazıları sonrası kendisine sizin müslüman olduğunuzu sanmıyorum diye yazıyorum. İstediğim ortadaki bu gizemi çözmek.

Son olarak, sözlerim yanlış anlaşılmasın. İlk cümlelerimde söylediğim gibi, ben buradaki herkesi seviyorum. Allah ateistleri sevmez de demiyorum. Allah her kulunu sever. Ama burada sayın UlulElbab arkadaşımızın kurduğu mantık ve çıkarım yanlıştır.

Saygılarımla

UlulElbab 31-12-2009 13:55

Sevgili EnvyMe ,

Yazılarıma yönelik eleştirilerinizi doğrudan şahsıma yöneltmeniz daha uygun olmaz mı?

Burada bir kaç aydır bulunmanız,mesaj adetiniz v.s ne anlama geliyor anlayamadım doğrusu?

Başka forum ve siteler yazmayışınız sadakat anlamına mı geliyor?

Ve hepsinden önemlisi;

İnsanların ilkokul mezunu yada Lisans sahibi olmasının"mutlak cehaletle"hiç ilgisi yok!!!

Hani şu klasik "kitab taşıyan merkepler" ve "kıyafet-adam" metaforlarını hatırlatmak isterim.

Siz bence olayı biraz rotasından çıkarıyorsunuz.Başlığı beğenmeyebilirsiniz,bende fikrinize saygı gösterdim ve karşı yorumda bulunmadım.

Tam bir Perhiz/Lahana durumu:

Siz müslüman olduğunuzu belirtiyorsunuz,

bende kesin olarak tabi olduğunuz Kurandan bir Ayet yazıyorum;

Yunus suresi 100

Orada Müşrikler Pisliktir deniyor...Maddi veya Manevi...Allah ne diyorsa O...

Ancak Siz bunu görmezden geliyorsunuz ve Sözü şahsıma maletmeye çalışıyor,rahatsızlığınız belirtiyorsunuz.

O halde siz bu Ayeti kabul mü etmiyorsunuz? Farklı bir açıklamanız mı var?

Müşrikler Atesitlerden daha iyidir mi ? demek istiyorsunuz?

Tam olarak neyi ifade etmek istiyorsunuz?

selam.

ulpian 31-12-2009 14:05

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276019)

Tam bir Perhiz/Lahana durumu:

Siz müslüman olduğunuzu belirtiyorsunuz,

bende kesin olarak tabi olduğunuz Kurandan bir Ayet yazıyorum;

Yunus suresi 100

Orada Müşrikler Pisliktir deniyor...Maddi veya Manevi...Allah ne diyorsa O...

Ancak Siz bunu görmezden geliyorsunuz ve Sözü şahsıma maletmeye çalışıyor,rahatsızlığınız belirtiyorsunuz.

O halde siz bu Ayeti kabul mü etmiyorsunuz? Farklı bir açıklamanız mı var?

önemli bir noktaya temas etmişsiniz sevgili UlulElbab,

her ne kadar bu temasınız, sizin de bağlı bulunduğunuz Kuran'ın aleyhine bir noktaya olsa da.

Kuran'ın çok ciddi bir üslup sorunu var! Sanırım moderasyon ekibi zayıf kalmış. :) Zira sadece müşriklere de değil, Muhammed'e muhalefet eden bilimum fert ve kesimlere küfür, hakaret ve beddualarla ''süslenmiş'' birçok ayet var. Öyle ki, bunlar Kuran'da yazmasaydı da, mesela bugün herhangi bir yazar tarafından yayımlansaydı, o kitap her az çok hukuk devleti olan ülkede yasaklanırdı.

Diyeceğim o ki, sitemizde Kuran'ı yazan/söyleyen zatların gösterdiğinden daha yüksek bir üslup çıtasını muhafaza etmeye çalışıyoruz. :)

saygılarımla

Yergin 31-12-2009 14:21

Sayın UlulElbab,

Çok açık ve net ben mesajımda, sizde neye karşı olduğumu söyledim ve yazdım. Sizde karşı olduğum sizin müslüman olduğunuza inanmamam.

Size sorduklarım ise, sizi anlamak adına idi ki onları da önceki mesajımda açık bir şekilde yazdım. Ama siz her zaman ki gibi sorulara cevap vermeyip yüzeysel geçmişsiniz.

Ben inanmak için hiç bir kanıta ihtiyacım yok diyorum. Herşeyi ile Allah'a ve Kur'an da yazdıklarına iman ediyorum diyorum, siz bu ayeti kabul mü etmiyorsunuz diye soruyorsunuz...

Konunun rotasında ilerlemiyorsunuz ki siz bana rotasından şaşırtıyorsunuz diyorsunuz.

"Benim "pislik" olarak nitelendirdiklerim MÜŞRİKlerdir."

Bunu diyen siz değil misiniz? Sizsiniz.

Peki her fırsatta, namaz yok diyip, hac yok diyip, bu tür şeyleri yapıp inananları umutsuz vakıa olarak görmüyor musunuz? Görüyorsunuz. Allah'a hakkı ile inananları kastetmiyorum diyerek belki sıyrılmaya çalışıyorsunuz ama siz bir Hanif olarak, sizin gibi olmayan müslümanlara karşı değil misiniz? ve bu insanlara çoğunlukla müşrik demiyor musunuz? Ben işte buna karşıyım ve karşı olduğum halde sizin sebeplerinizi nedenlerinizi öğrenmeye çalışıyorum lakin her seferinde geri kaçıyorsunuz.

UlulElbab 31-12-2009 14:21

Değerli Ulpian,

İnce dokundurmanız hassa ve vurucu :) aleyhimizde de olsa yerinde gibi "süslenmiş".İtiraf etmeliyim ki Türk dilini incelikleri ile Alehte kullanıyorsunuz.

Ancak Kuranı sansürleyeceksek eğer, bu sitede elinizde malzeme olarak bir tek Sünnet ve Hadis kalır ki biz çöpe attığımız çıkarıp tekrar karıştırmayız.

Şüda bir gerçek ki Evrenlerin Efendisi "Pislik"ten Gül çıkarır...Ölüden diri,diriden de ölü çıkarır.

O her an bir oluş içinde dir. Kuranda bizlere sivrisineği dahi örnek göstermekten geri durmamıştır.

Onun misalleri ile bazıları Dinden çıkar,bazıları yine aynı örnekle Teslim olur,manevi anlamda Secde eder.

Selam Hudaya tabi olanlara...

Saygılarımla...

UlulElbab 31-12-2009 15:39

Ve işte benim Şahsi iddiam...

Bu bazılarını kızdırsa da...Allah Aklını kullanan her insanı SEVİYOR!

Kıskananlar çatlasın:)

İŞTE HAYATIMDA DUYDUĞUM EN GÜZEL SÖZ:

ve yorumsuz olarak buraya asıyorum;orjinali,arabcası ve tek tek kelime anlamları...
Kim nasıl anlarsa öyle anlasın.
Bunu Emreden bir ALLAH asla kendisi ile çelişmez.

وَلَا تَسْتَوِي الْحَسَنَةُ وَلَا السَّيِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِي هِيَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِي بَيْنَكَ وَبَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلِيٌّ حَمِيمٌ

Ve lâ testevîl hasenetu ve les seyyietu, idfa’ billetî hiye ahsenu fe izellezî beyneke ve beynehu adâvetun ke ennehu veliyyun hamîm.

Hasene (iyilik) ve seyyie (kötülük), müsavi (eşit) değildir. (Kötülüğü) en güzel şekilde karşıla. O zaman seninle arasında düşmanlık olan kişi, samimi bir dost gibi olur.

Yukarıda yorumsuz ve teknik çevirisi yapılmamış ,"ham" bir metin var.

İsanın sol yüz ve sağ yüz Ayeti ile aynı anlamı taşıyor.

Ve O yüce Yaradan kendisine inanmayanlarıda mutlaka DİRİLTECEK

Ve O gün "Yem ed Din" günü , inanan ve inanmayanları

İLK Kez kim Yarattıysa,yine ikinci kez tekrar yaratacak ve sizler

Kuran-ı Kerim » 36 / YÂSÎN - 52 Yüksek SESLE hep bir Ağızdan dile getireceksiniz.

قَالُوا يَا وَيْلَنَا مَن بَعَثَنَا مِن مَّرْقَدِنَا هَذَا مَا وَعَدَ الرَّحْمَنُ وَصَدَقَ الْمُرْسَلُونَ

...yâ veylenâ men beasenâ min merkadinâ, hâzâ mâ vaader rahmânu ve sadakal murselûn

Sonumuz ne olacak derseniz...yine benim Şahsi tahminim...Allah size A'RAF Suresini okumanızı tavsiye ediyor.

Baştan sona birkez de önyargısız.

sevgi ile...

UlulElbab 31-12-2009 20:16

Cennet için iyilik yapma fikri veya Cehennem korkusu ile bazı şeylerden uzak kalmak bana

oldum olası itici gelmiştir.

ben hep Allahın benden Razı olma ihtimalini sevdim:)

İyiler ve kötülerin her toplulukta eşit oranda dağıtıldığına inanıyorum.

İyilik,erdem gibi kavramları da hep Dinler üstü görmüşümdür.

Ancak merak ediyorum bir Ateist neden iyilik yapar?

Ortada bir Halık yoksa ve Balık ta kıymetini bilmeyecekse...neden yaptığım iyiliği denize atayım?

Denilebilir ki her iyilik ve kötülüğün bu Hayatta karşılığı görülür.

Ancak o halde ölmek üzere olan bir insana neden iyilik yapalım ki?

Etrafta da kimse yoksa?

Bu elbette kişi den kişi ye değişir...Netice de Ateizm Bireysel bir Tercihtir.

Ortak bir Ahlak anlayışı ve normları var mı tam bilemiyorum.

Ama Ortak anlayışlar zaman içinde gelişir.

Örneğin Turan Dursun Sitesi bu Amaca da hizmet ediyor.

Böyle bir tartışmada elbette ben kendimi geri çekerdim.Ancak gözlemci sıfatına da

Hayır demezdim.

Aklak ve dinin bir noktaya kadar birbirinden bağımsız,hatta paralel gittiğini düşünüyorum.

Tıpkı Avuçlarımızda ki "tuhaf" A şeklinde ki çizgi gibi...

Şimdilik düşüncelerim bunlar...

Biz Haniflerde eğlenmeyi severiz:) Gidip biraz Yeni yılı kutlayan dostlarıma yarenlik edeyim:)

Sevgi ile...

Psiko 31-12-2009 23:30

İlahi emir,
Ne beyhude düşlerimiz için bir oyuncak,
ne de cahil ve evhamlılar için bir meydandır.
Allah'a yemin olsunki,
Rahman'ın,
varlık dünyası ile tüm bağlarını koparmış cesur binicilerinin dışında,
hiç kimsenin atını mahmuzlayamayacağı,
anlayış ve herşeyden kopma,
görüş ve yücelme alanıdır.
Bu kimseler,
gerçekten de,
Allah'ı yeryüzünde muzaffer kılanlar
ve
insanlar arasında O'nun hakim gücünün göründüğü yerlerdir.

mongus 01-01-2010 02:33

Ululelbab

İsra suresi

78.Güneşin sarkmasından gecenin kararmasına kadar namazı kıl, fecir vakti (namazda okunan) Kur'an'ı, işte o, şahid olunandır.

79.
Gecenin bir kısmında kalk, sana aid nafile olarak onunla (Kur'an'la) namaz kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makama ulaştırır.

Bunlara ne diyeceksin.

barudi 01-01-2010 02:39

yaw bir ara bir mehmetsalih vardı acaba sen o musun demeden gecemedim UlulElbab..

Psiko 01-01-2010 02:43

Alıntı:

mongus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276182)
Ululelbab

İsra suresi

78.Güneşin sarkmasından gecenin kararmasına kadar namazı kıl, fecir vakti (namazda okunan) Kur'an'ı, işte o, şahid olunandır.

79.
Gecenin bir kısmında kalk, sana aid nafile olarak onunla (Kur'an'la) namaz kıl. Umulur ki Rabbin seni övülmüş bir makama ulaştırır.

Bunlara ne diyeceksin.

Oy oy oy

"ğasekıl leyli" ye gelmiş konu :)

Hud 81 : Konukları şöyle dedi: "Ey Lût! Biz Rabbinin elçileriyiz.
Onlar sana asla ulaşamayacaklar.
Geceleyin bir vakitte aileni al götür.
İçinizden kimse ardına bakmasın.
Ancak karın müstesna.
Çünkü onların başına gelecek olan azap, onun başına da gelecektir.
Onların azabla buluşma zamanı sabahtır.
Sabah yakın değil midir?!"

mongus 01-01-2010 02:50

Burada ne demek istedin Psiko

Psiko 01-01-2010 02:56

Heçbişey.
Ölesine.
Belki sevgili mongus bize bu konuda birşeyler söyler diye,
Yüksek sesle düşündüm diyelim :)

UlulElbab 01-01-2010 15:54

Kendi Benliği dahil ...kendisine bir çok "Tanrı" edinmiş bir kimse mi?

Yoksa hiç Tanrı olmadığına inanan birisi mi?

Allah seçim yapar mı? Bir İlah seçime zorlanabilir mi?

Kelimenin doğasına aykırı...

Ama bir gerçek var ki; Kağıt benzetmesi yapacak olursak eğer...

Biri karalanmış ve üzeri rengarenk boyalı bir kağıt...

Diğeri boş bir sayfa...yağlı kağıt:)

Yazı tutmuyor...Baskı işe yarmaz...

Tercih?

Bence Allah,Ateistleri seviyor.

sevgi ile...

herşey mümKÜN

Psiko 01-01-2010 16:03

Değerli UlulElbab ;

Halık-ı Yezdan,
RabbülAlemin,
Rahman ismi ile gerçekten sever.

Ortada bir sevgisizlik,sevmemezlik,
Sevmeyen birileri var ise,
o da,
"Kendi heva ve heves"lerini Rabb edinip,
bunu,
RabbülAlemin'in ismini kendilerine paravan yapanlardır diye düşünmekte psiko kardeşin de.

UlulElbab 01-01-2010 17:01

Kuran-ı Kerim » 47 / MUHAMMED - 14

E fe men kâne alâ beyyinetin min rabbihî ke men zuyyine lehu sûu amelihî vettebeû ehvâehum.

Rabbinden apaçık bir delil üzerinde bulunan ile işlediği kötülükler kendisine güzel görünen,
bir olur mu? Onlar "Kendi heva ve heves"lerine uymaktadırlar.

Meselul cennetilletî vuidel muttekûn, fîhâ enhârun min mâin gayri âsin, ve enhârun min lebenin lem yetegayyer ta’muh, ve enhârun min hamrin lezzetin liş şâribîn, ve enhârun min aselin musaffen, ve lehum fîhâ min kullis semerâti ve magfiretun min rabbihim, ke men huve hâlidun fîn nâri ve sukû mâen hamîmen fe kattaa em’âehum

barudi 01-01-2010 23:25

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276269)
fîhâ enhârun min mâin gayri âsin, ve enhârun min lebenin lem yetegayyer ta’muh, ve enhârun min hamrin lezzetin liş şâribîn

http://www.youtube.com/watch?v=0kld53ZUjqA

UlulElbab 01-01-2010 23:32

Kimdir?

nasıl bir mesaj vermeye çalışıyorsun?

konusu ne?

barudi 01-01-2010 23:55

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276344)
Kimdir?

nasıl bir mesaj vermeye çalışıyorsun?

konusu ne?

birazda sen yoğur beyin salatını :)

UlulElbab 02-01-2010 00:48

Alıntı:

barudi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276349)
birazda sen yoğur beyin salatını :)

Bak kardeşim.İşte seni bu yüzden muhattab almayacağımı söylemiştim!

O abuk-sabuk videonuda tıkladığımı zan ediyorsan yanılıyorsun.

Umrumda bile değil...kotalı internetimi böyle BOŞ şeylerle doldurmaya niyetim yok.

Aslında insan olduğunu hatırlasan...bende sana öyle davranabilirim ama...

hiç ümid vermiyorsun ki be kardeşim...

Allahtan ümid kesilmez...seviyeli bir sohbete her zaman varım.

selam Hudaya tabi olanlara

barudi 02-01-2010 03:26

Amma nazikmişsin yaw :)

Bu arada sen Allah'a inandığını iddaa ediyorsun, Allah'ın kitaplarınada inandığını iddaa ediyorsun ve peygamberlerede inandığını söylüyorsun ammaaaa Hüdaya diyor ki Resule uyun! ki bu bir emirdir, lakin sen hadisleri mucizeleri reddetmektesin, sana Resul'den kalan miras nedir?

milomanara 02-01-2010 03:53

Sayın UlulElbab,

Şaşırarak ve gülümseyerek okudum yazınızı. Etrafımın müşrik tabir ettiklerinizle dolu olduğunu söylemeliyim. Mesela dinini benden az bilen kuzenim, Allah'a inanmadığımı söylediğimde resmen üzerime atlayıp tekme tokat saldırmıştı bana :) Çocuk sayılırdık tabi.

Fakat başlığınıza katılmıyorum. Varsa Allah Ateistleri sevmez, rasyonelleri sever. Din rasyonel karar vermenin önünde engeldir. Daha önce açtığım bir konuda kürtaj konusuna bakışı tartışmıştım[1]. Arkadaşların çoğu, hıristiyan inançlıların uğrunda adam öldürdükleri bu konuya, öyle bir inanç yönlendirmesi olmadığından rasyonel bakabilmişlerdi. Dediğiniz gibi Allah'ın varlığı da dahil, her önermeyi eleştirel düşünce sürecinden geçirmeli insan. Bunu yapabildikten sonra korkulacak bir şey yok.

Yahudiler toplama kamplarında, ettikleri duanın ve Yehova ile yaptıkları anlaşmanın bir işe yaramadığını fark ettiler ve kendi devletlerini laik temeller üzerine inşa ettiler. Çünkü başka seçenekleri yoktu. Yaptıklarının ne kadar doğru olduğunu tarih gösterdi. 67'de bütün Arap ordularını 6 günde yerle bir ettikler. Kendilerinden üstün orduları nasıl yendiler? Cevap basit, bu defa arkalarına Yehova'yı değil, Yöneylem Araştırmasını(kısıtlı kaynakların optimizasyonunu araştıran matematik dalı)[2] aldılar. Bu durumda Allah Yahudileri de mi seviyor? Neden Müslümanların böyle utanç verici duruma düşmesine izin versin ki?

Bir insan sorgulayan bir beyne sahip olsun da, neye inanırsa inansın.

UlulElbab 02-01-2010 04:53

Sevgili milomanara,

İtiraf etmeliyim ki Başlık biraz iddialı oldu...

ve bazı Kökten Sünnilerin tepkisini çekti:) ama bence mahsur yok...

onlar zaten öyle hased ve kıskançlık içinde ki sanki Cenneti garantilemişler gibi

kendilerinden olanları bile oraya layık görmüyorlar.Ve ortada olmayan cennet için kavga ediyorlar...

Kuranda ki ifadeleri hiç üzerine alınmayan bu Sunni Müşriklere bazen bir soru soruyorum...

Hemde yine Kurandan;Diyorum ki o kadar eminseniz cennete gideceğinize haydi ölün:caked:

Tahmin edeceğiniz gibi hemen bana "kafir" deyip uzaklaşıyorlar...

Yahudileri Firavunun zulmünden kurtaran Rabbleri Allah,onları Hitlerin zulmunden neden kurtarmamıştı?

Buna verilecek en iyi cevap Musa faktorü olsa gerek...

Allah Ahdine hep sadık kalmıştır...Ama israiloğulları hiçbir zaman sözünde durmamıştır...

Bugün israil hiç de Laik bir sistemle yönetilmiyor...birkaç hükümetin laik anlayışı dışında bu hiç olmamıştır.

İsaraile giden bir Arkadaşım Şabat günü Otelde Asansörlerin çalıştırılmadığını ,gün batana kadar her türlü teknolojiden

yoksun kaldıklarını ve en ilginci araçta müzik açtığı için arabasının taşlandığını anlatmıştı...

Yobazların her yerde eşit olarak dağıtıldığını hayretler içinde anlamıştım.

6 Günde yenilen Arap Müşrikleri,şımarıklığının bedelini ödemiştir.Allah akıllarını kullanmayanları işte böyle Rezil eder:)

Ben ALLAH'IN Şevkat ve Sevgi ile Dolu olduğuna binlerce kez Şahid oldum.

Ve iddiamda ciddiyim...

Ancak burada bazen Ateist olduğunu iddia edenlerin ilginç bir Şekilde Allaha Sövmekte ve Elçisine Hakaret etmekte

ileri gittiğini görüyorum...Bu üzücü açıkcası...

Çünkü ben inanmamayı bir Hak olarak görüyorum.Ama inanmayanın inananlara veya kutsallara sövmesi hoş değil...

Bazı kendini bilmez Müşriklerin Size küfretmesinin intikamı böyle olmamalı...

Bence Allah Ateistleri sevdiğini her yıl başınıza gelen "tuhaf" şeylerle gösteriyor:)

Sebebini bir türlü açıklayamadığınız bu "ilginç" olayları bize anlatmadığınızı ama kendi aranızda konuştuğunuzu

tahmin ediyorum.

Sevgi ile...

Psiko 02-01-2010 13:43

Yahudilerin devlet kurma olaylarını,
Tevrat'ın Hezeikel bölümünü,
ve tarihi yanyana koyarak iyice bir okumak ve üzerinde düşünmek gerek.
Bu yüzden NostraHezeikel der dururum.
Mesela Kur'anda da bu yönde Maide suresi 64.ayetin dikkatle takip edilmesi önem arzeder.
"......Onlar-Yahudiler,hernezaman savaş ateşi yaksalar,Allah onu söndürür....."

2.Dünya savaşının ateşi,külü,acısı herkesin üzerine çökmüş,
devletler kendi k.çlarını zor kurtarmışlar,
pat İsrail devleti.
İlginç.

Üstelik galat-ı meşhurlardan bir tanesi de,
Abd nin ilk kuruluşundan bu yana İsraile destek-hami olduğu yönündeki bakış ve anlayıştır.
1948 İsrail'in yanında,
U.K.K.T.H dan kaynaklı S.S.C.B i vardır.
Abd ta ki o meşhur 6 gün savaşlarında,
İsrail,
karşısında kendinden kat be kat üstün orduları dağıtmıştır,
işte o zaman "Noluyor len ?" deyip,
İsrail ile dirsek teması o zamanlardan başlayıp bugünlere gelmiştir.

Ortodoks Yahudiler vardır.
İsrail devletine gelmezler.
Sebeb ?
"Eee daha Mesih gelmedi ki biz devlet kurabilmiş olalım."
Yani ortodoks Yahudiler bir devlet kuracaklarından emindirler,
emindirler,
de,
nasıl ?
Mesih gelince :)

Bu olay "Dünya yuvarlaktır." diyen Galileo'ye
ııı değil dünya düzdür diyen,
kilisenin,
dini yazıtlardan yaptığı bu çıkarımda,
nasıl vahim hata yaptığının göstergesi idi,
Bu durum da,
diğer din adamları zümresinin yaptığı hatalı çıkarımların,
basit bir sağlaması gibidir.

Albert Einstein,
Tesadüf olmayacağının altını,
"Tanrı zar etmeyı sevmez." diyerek çizmemiş miydi ?

milomanara 02-01-2010 14:12

Alıntı:

UlulElbab´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276390)
onlar zaten öyle hased ve kıskançlık içinde ki sanki Cenneti garantilemişler gibi

kendilerinden olanları bile oraya layık görmüyorlar.Ve ortada olmayan cennet için kavga ediyorlar...

Evet, kendine karşı dürüst olmayan, şark kurnazlığıyla her şeye kadir yaratanı kandırabileceğini sanan zavallılar. Cem Yılmaz'ın bir gösterisinde vardı, mahşer yerinde kalabalığın arasında bizimkiler yan yan cennet tabelasına doğru giceklermiş :) Eh ne diyelim, eşeğin tanrısının at suretinde olması beklenemez. Bu insanlarla sizin inandığınız din arasında alaka yok.

Alıntı:

Bugün israil hiç de Laik bir sistemle yönetilmiyor...birkaç hükümetin laik anlayışı dışında bu hiç olmamıştır.

İsaraile giden bir Arkadaşım Şabat günü Otelde Asansörlerin çalıştırılmadığını ,gün batana kadar her türlü teknolojiden

yoksun kaldıklarını ve en ilginci araçta müzik açtığı için arabasının taşlandığını anlatmıştı...

Yobazların her yerde eşit olarak dağıtıldığını hayretler içinde anlamıştım.

İsrail devleti laiktir[1]. Sadece evlilik, boşanma vs... şahsi meseleler Yahudi ya da İslam şeriat mahkemelerinde değerlendirilir. Bu mahkemelerin bireysel olmayan konularda bir bağlayıcılığı yoktur. Ortalıkta bol miktarda köktenci olması, devletin şer-i olduğunu göstermez. Bizim de Çarşamba Mahallemizi gören bir yabancı İslam devleti olduğumuzu sanabilir.

Alıntı:

6 Günde yenilen Arap Müşrikleri,şımarıklığının bedelini ödemiştir.Allah akıllarını kullanmayanları işte böyle Rezil eder:)

Bu savaş en sevdiğim tarih konularından biridir. Şöyle de bir anektod var: Rezil olunca Mısır Cumhurbaşkanı Gamal Abdel Nasser ile Ürdün Kralı Hüseyin(süper karizma adamdır) telefonda ne halt yiyeceklerini, durumu millete nasıl açıklayacaklarını konuşmaktadırlar. Gamal der ki, İngiliz ve Amerikan Hava Kuvvetleri Yahudilere yardım etti diyelim, böylece yırtarız... Ama konuşma Mossad tarafından kaydedilmektedir ve daha bitmeden İngiltere'ye ve Amerika'ya bildirilmiş anında bu devletlerden yalanlama gelmiştir[2] :)

Alıntı:

Ancak burada bazen Ateist olduğunu iddia edenlerin ilginç bir Şekilde Allaha Sövmekte ve Elçisine Hakaret etmekte

ileri gittiğini görüyorum...Bu üzücü açıkcası...

Çünkü ben inanmamayı bir Hak olarak görüyorum.Ama inanmayanın inananlara veya kutsallara sövmesi hoş değil...

"hoş değil" tavrınıza katılırım, lakin bu kavramda(kufr) daha bir çokları gibi kargaşa içindedir[3]. Daha önce de bahsettiğim gibi, "Kuran uydurmadır" bana göre bir eleştiri bir ifade iken, bir çok müslümanın hakaret kabul edeceği bir ifadedir.

Diğer taraftan, Harun Yahya Darwinizm ve Ateizm hakkında sayısız yalan ve iftira yayınlamaktadır. Hitler'in ve Stalin'in korkunç eylemlerini alakası olmamasına rağmen ateist olmalarına(zaten Hitler ateist değildir) bağlayabilmektedir[4]. Bundan büyük hakaret mi olur? Adam utanmadan tarhinin en büyük ayıplarından birini mesnetsizce alehimizde kullanmaya kalkabiliyor. Olsun varsın. Gerçekler ortada, isteyen öğrenir. Ama Danimarkalı provakatör derginin dandik karikatürleri yüzünden müslümanlar elçilik yakıyorlar[5].
Alıntı:

Bence Allah Ateistleri sevdiğini her yıl başınıza gelen "tuhaf" şeylerle gösteriyor:)

Sebebini bir türlü açıklayamadığınız bu "ilginç" olayları bize anlatmadığınızı ama kendi aranızda konuştuğunuzu

tahmin ediyorum.

Sebebi ortadadır sayın UlulElbab, eleştirel düşünebilme[6]. Sizin müşrikler içinde boğuldukları dogmalar yüzünden bir arpa boyu yol alamamaya mahkumdur. Köktenci müslümandan sanatçı olmaz, köktenci müslüman kadından sporcu olmaz, köktenci müslümandan modern yaşamın hiç bir alanında bir halt olmaz. Denyo İran da ne nükleer yapabilir ne başka bir şey, ancak Mehdi'yi bekler...

UlulElbab 02-01-2010 17:00

Selam,

Bir Yaratıcı var...ZEKA nın bir Kaynağı var...

Bir Evren düşünün ki SAF Düşünceden oluşuyor...Enerjiden...

Ve Zekanın kaynağı kendisinden "esintiler" taşıyan Zeki varlıklar yaratıyor...

Onları diğer yarattıklarına üstün kılıyor...

Ancak bu üstünlük yine bir şartla mümkün...

Zekasını/Aklını kullandığı oranda üstün...kullanmadığı zaman ise

sıradanlardan bir sıradan...

Üst seviyede kullandığında ise...

yaradanlardan bir yaradan...

İşte bu Merkezi Kaynak ZEKA tüm yarattıkları arasında...

yaratma yetisi verdiği bu "üstün varlıklardan" sadece bir şey istiyor...

Düşünce üretmelerini...

Düşünce üretenler ve üretimi durduran,ÖRTENLER

Örtenler karanlık tarafı temsil ediyor...patlamış ampuller misali...

Düşünenler ise ışıldıyorlar...

Ve uzaktan tıpkı bizim Yıldızları seyrettiğimiz gibi yanıp sönen Pırıltılı bir TABLO

görünüyor...MUHTEŞEM bir SANAT eseri...

Kaynak ZEKA hem uzaklardan hemde ÇOK Yakından Pro aktif ve İnter Aktif olarak

Hem Seyrediyor hemde BizZat mğdahl oluyor...

Yaktığı ve Söndürdüğü ışıklar (Beyinler)

Ancak Uzaktan bakınca Görüntüde bir Anlam veriyor...

Tıpkı 19 Mayıs gösterilerinde Gençliğimizde oluşturduğumuz Şekil ve Resimler gibi...

Hani Trubinlerde bir komutla "Atam izindeyiz" yazısını meydana getiren kareler gibi:)

İnanmaya Tüplü Tv sinin herhangi bir yayın almayan kanalına uzunca bir süre baksın:)

Mikro ve Makro Evrenleri derin derin düşünsün...

İsterse Teleskoplar Uzay boşluğuna baksın...

İsterse Microskopla bir Damla Suya baksın...

Görecekleri 3 aşağı 5 yukarı aynı şeylerdir...

Sevgi ile ...

bakan çok daha fazlasını görecektir:)

asinar 02-01-2010 17:05

"Allah ateistleri seviyor."
Oh be!
Nasıl rahatladım anlatamam!
Daha önceleri neredeydiniz, ey uluerbab?

UlulElbab 02-01-2010 17:38

Alıntı:

asinar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 276458)
"Allah ateistleri seviyor."
Oh be!
Nasıl rahatladım anlatamam!
Daha önceleri neredeydiniz, ey uluerbab?

Sevgili asinar...

Allah bu Sever de Döver de:)

ama ben Rumuzumu yanlış yazanları hiç sevmiyorum:)

Ulu felan değilim Erbab hiç değilim...

Ulilelbab Kuranda geçen bir ifadedir...

Araştırmanızda bir mahsur görmüyorum.

Ben aslında eklemeliydim başlığa...

Allah "Akıllı" Ateistleri Seviyor...

Bu durumda sizin haliniz nice olur ben bileme:noidea:

sevgi ile :)

vesper 02-01-2010 17:40

sevgili ululelbab ben yazılarınızı çok beğendim.

Sn. envyme sizin Müslüman olduğunuza inanmadığını söylemiş ama ben aksine tam da sizin Müslüman olduğunuza inanıyorum. Siteye yeni üye olmuşsunuz ama oldukça fazla mesaj yamışsınız ben de yazılarınızın büyük bir kısmını okudum. Gerçekten de hoşuma gitti. Sitedeki yazan müslümanlar içinde sanırım bir tek sizin yazınızı ciddiye alarak okuyorum ve gerçekten de yorumlarınızı doğru buluyorum. Sizin ezoterizmle bir ilginiz var diye düşünmekten kendimi alamadım. Bu konuda da beni aydınlatın lütfen:) Ben ezoteristim benim de farklı yorumlarım var ve bu nedenle bazı hristiyanlar tarafından sapkın öğretilere dahil olmakla suçlandım bu konuda anladığım kadarıyla sizinle benzer bir kaderi paylaşıyoruz:) Çok üzüldüm ve sizi çok iyi anlıyorum. Ama sizin de muhtemelen bildiğiniz gibi kıyamet(kalkış/uyanış) zamanı yakındır ve herkes neyin ne olduğunu yakında anlayacak, insanlar birbirlerine gerçekten hoşgörü gösterecek diye umuyorum.

Esenlikler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:51 .