Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Yeni Üyeler (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=28)
-   -   Hac'dan döndüm hamd olsun dostlara selam. (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1595)

ebabiyl 31-01-2006 01:35

Hac'dan döndüm hamd olsun dostlara selam.

Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır yoktum malum bilen bilir hac farizası için suudi arabistanda idim.hamd olsun vazifelerimi kabulünü umarak yaptım ve buradayım inşaALLAH sizlerle küfürsüz medenice ve dostça fikirlerimizi tartışmaya devam edeceğiz kendime hoşgeldim diyorum saygılar sunuyorum.

kaya 31-01-2006 01:38

hoşgeldin benim bi arap arkadaşım var adam gitti arabistana daha gelecek giderkende benden para aldıydı para gitti heralde gelsede bi hasret gidersek özledim keratayı

31-01-2006 01:54

bende şahidim aldı parayı getirmedi *:D

hatta ben dönemezsem gelenlerden biri benim yerime allah rızası için versin dedi öyle degilmi kaya :)

pante 31-01-2006 02:05

Allah haccını kabul etsin, günahlarını affetsin ,harcadıklarını yerine koysun.

aspartam 31-01-2006 12:26

Hoş geldin.Allah Haccını kabul etsin.Tez zamanda bize de nasib etsin İnşallah.

Tugce 31-01-2006 19:07

Hac riskli iş.

Birincisi zaten gitmeye gerek yok. Kabe'nin bulunduğu ülkenin ve dolayısı ile o ülkenin insanlarının para kazanması için ortaya çıkmış bir ticari organizasyon.

Hadi varsayalım ki ibadet. Bu sefer de "Allah kabul ederse" riski var. Ya etmezse? Onca para ve zaman kaybı.

Daha kesin ve sonucu risksiz olan bir ibadet biliyorum:

Hacca gitmek için harcayacağın para ile 1,2 ya da 3 ya da 5, artık ne kadar yeterse, o kadar fakir çocuğun eğitim masrafını karşıla. Hem parayı sağa sola harcamamış olursuın hem de sonucu garanti. Mezun olduklarında bir çiçek, bir öpücük. Topluma öylesine dahil olacakken, senin sayende eğitimli olarak katılacak bireyler.

aspartam 31-01-2006 21:02

Tuğçe hanım fikirlerinizi yılbaşı ve bayram tatillerinde Roma ya veya Paris e gidenlere saklayın.

Tugce 31-01-2006 21:53

Alıntı:

aspartam´isimli üyeden Alıntı
Tuğçe hanım fikirlerinizi yılbaşı ve bayram tatillerinde Roma ya veya Paris e gidenlere saklayın.

Elmalarla armutları toplayarak bir sonuç elde edemeyiz. *Birileri bir kural gereği gidiyor diğerleri kendi zevki için. Zevk için gidenleri başka bir forumda, toplumsal yaralar adıyla tartışabiliriz elbet.

Benim bahsettiğim zorlama ile bir yere gitmek üzerine.

Ben kafasına Paris'e gitmeyi koymuş, parası cebinde birine, rica ile ikna edip gitmemesini sağlayabilirim.

Siz aynısını Hacca gidecek birine yapabilir misiniz?

aspartam 31-01-2006 22:09

Kimse hacca zorla gitmiyor hanımefendi.Esas hayat şartları beni zorluyor hacca gitmemeye.

Tugce 31-01-2006 22:31

Alıntı:

Kimse hacca zorla gitmiyor hanımefendi.Esas hayat şartları beni zorluyor hacca gitmemeye.

Kusura bakmayın herhalde yanlış yazmışlar. Ben Vikipedi'nin yalancısıyım.

Evet ben de sizin dediğniz gibi onu diyorum. Hayat şartları bazı imkanları kısıtlıyor. Kimi Hacca gidemiyor. Kimi okula. :)

exclusive 31-01-2006 23:35

Alıntı:

Roma'ya ve Paris'e gidenleri savunmak gibi bir derdim yok, nede olsa onlardan biri değilim, zaten istesem de bütçem elvermez...

Ancak şu gerçeği de söylemek lazım: Roma'ya, Paris'e gidenler bunu sevaba girmek için yapmıyorlar...

Bence Tuğçe hanımın eleştirisi gayet yerinde bir eleştiri, madem sevaba girme derdindesin aç çocukları doyur... Dünyada her yıl yüzbinlerce çocuk 10 yaşına gelemeden açlıktan ölüyor, benim heryıl hacca gitmek için ayırdığım bikaçbin ytl param olsa ve tabi inanan birisi olsam, hacca gitmek yerine bu çocuklara yardım etmeyi tercih ederdim.

Eğer ben tanrı olsaydım da her yıl uçağa atlayıp hacca giden, tonla para harcayan, ama o paranın yarısını bile insanlara yardım etmek için harcamamış kişinin hac vecibesini kabul etmezdim, hatta sevap yerine günah sayardım... Eğer dini görevse 1 defa git yeter, zaten 1 defa gitmek farz kılınmıştır...

01-02-2006 00:03

Muhammed, şeytan gördüğünü sanmış veya görmüş taş atmış. Onu anladık da, 1400 yıl sonra aynı yere taş atmanın mantığı ne?

Giden arkadaşlar taş atarken neler hissettiler çok merak ediyorum.

pante 01-02-2006 00:39

Şeytan taşlama , putperestlikten kalma adettir..
Safa ve Merve sa'yı da..
Tavaf ta..
Ama putperestlere de önceki İslami inanıştan geçtiği iddia edilir..

01-02-2006 01:05

Sevgili panteidar,
açıklamaların için teşekkürler. Her mesajında yeni bir şey öğreniyorum.

putperestlikten önceki islamı ilk defa duymuştum.

Sanırım dinlerde de reenkernasyon var. İslamın ruhu bir putperestlik evresinden sonra yeniden doğdu herhalde... :)

Tüm samimiyetimle seni özgün bir kişilik olarak değerlendiriyorum.

pante 01-02-2006 01:48

Mamuli;
Her ne kadar Yahudi tarihi , çok tanrılı dinden , tek tanrıya geçişi kendilerine gönderilmiş peygamberlerle açıklar..
İslamiyet ise Adem'den itibaren Allah'ın dininin tek olduğunu ve peygamberlerin tamamının İslam olduğunu savunur..
Atalarının İsmail'e dayandığına inanan Arap'ların , daha sonra peygambersiz dönemde İslam'dan uzaklaştığı ve melekler için heykeller yaparak onlardan şefaat umdukları için putperest olduklarına inanılır..

Bu arada herkes , Arap kavmine gelmiş tek peygamber olarak inanır ya Hz.Muhammed'e..
Yanlıştır..
Arap kavminin iki peygamberi vardır..Hz.İsmail ve Hz. Muhammed.
Biri kavmin kuruluşunda diğeri de bozuluşunda gelmiştir..
Bu da bir başka özgün fikrimiz olsun!! :)

ebabiyl 01-02-2006 01:52

merhaba arkadaşlar;evvela haccımın kabulü için dua eden arkadaşlarımdan ALLAH *razı olsun ve rızasına muvafık ameller işlemeyi kendilerine nasip buyursun.önce tuğçe hanımın eleştirilerine değineyim 1'incisi hac ibadeti nafile yani ister yap ister yapma gibi kişinin tercihine bırakılmış bir ibadet değil.yoluna gücü yetenin ömründe 1 defa muhakkak yapması gereken bir ibadet,ALLAH *kabul eder, etmez o işi kul hiç bir amelinde bilemez kabulü için dua eder yalvarır ve kabul olmaz düşüncesi ile asla terk etmez, çünkü mü'min bilirki ondan başka sığınılacak başka kapı yoktur samimi bir kalp ile riyasız amele ALLAH elbette karşılığını verecektir.siz benim yardım ve hayrımı takdir etmeye memur değilsiniz kendi emeğim ile kazandığım rızkımı helal ve meşru olan şeylere harcamamdan ötürü ALLAH elbette bana zulmetmeyecek ki bir yaz tatilinde orta halli durumları çokta iyi olmayan insanların ve belki sizlerin kredi kartı ile şu taksit bu taksitle bodrum ve marmarislerde yaptıkları harcamalar ortadadır ve bu harcanan paralar hesab edildiği vakit bir hac parası ve hatta ondan bile fazlasıdır,lakin bunu kimse israf olarak görmemekte doğal hakları olan eğlence olarak düşünmektedir.hac ibadetinin ecri mahiyetini inanmayan insanlara anlatmanın bir luzumu elbette yok fakat inanan bilirki ALLAH orada her yıl bir mağfiret sofrası kurmaktadır ve insanları davet etmektedir bu davete icabet edeni eleştirmekte bir mü'min için abesle iştigaldir ki malını hayırsız bir işe harcamamıştır artı hayır yapıyormuş yapmıyormuş diye hesaplamaya girişmeklede memur değildir o eleştiren. gizli ve açık işleri bilen ALLAH'tır.imkanı olup yoluna gücü yeten herkesin bu davetten üstelik şahsi kanaatim ömründe bir kere değil her yıl yüz çevirmesi akılsızlıktır.tabii haccı arapların turizmini canlandırmak ve *onlara para akıtmaktan başka bir anlamda düşünmeyen arkadaşlara diyeceğim bi şey yok bizim maksadımız kimsenin kara kaşını kara gözünü seyre gitmek değil ALLAH şahit ki sadece RIZA'EN LİLLAH.....

exclusive 01-02-2006 02:16

Ebabil peki 4 defa hacca gitmek artık vazife haddini aşıp işi turistik eğlenceye dönüştürmek değil midir?

Tamam sen benim inanmadığım bişeye inanıyosun git vazifeni yap ama sana bir defa gitmek farz değil mi? Sen zaten çokdan vazifeni yapmışsın. Yanlış mı düşünüyorum?

sodomo 01-02-2006 02:22

Ebebil, bak sana Kabe ile ilgili birkaç Eren sözü *;
"
Kabenin içinde kıble aranmaz" Mevlana

"Tavaf etmiş sayılmazsın çünkü kendidesin sen, kendinden geçte kendindeki kabeyi gör" Mevlana

"Benim Kabem insandır" Pir Sultan

"Bir gönül almak bin kez hacca gitmekten yeğdir" Yunus Emre

sodomo 01-02-2006 02:24

haa Ömer Hayyamı unutmuşum;

"Herkes koyu müslüman dönerken, biz putperest döndük kabeden"

ebabiyl 01-02-2006 05:59

ben asla senin inandığın şeye inanmıyorum exc.eğer sen benim inandığım şeye inansa idin turistik eğlence diye bahs etmezdin zaten. elbette hac etmek sadece 1 defa farz itiraz eden yok.bahs ettiğim inceliği sizin anlayamıyacağınızı yukarıda ben zaten yazdım.sodomo denen arkadaş sen mevlanayı vs.önce tanı sonra onun sözlerini gel burada sat.kendi yazdıklarını anlama kıtlığı çekene ben cevap yazma luzumu görmüyorum yazdıklarından haccetmenin gereksizliği manasını nasıl çıkardın pes doğrusu.

sodomo 01-02-2006 09:17

ebabil denen arkadaş, o zaman bana kıblesi olmayan kabe göster.

aspartam 01-02-2006 10:11

Kıblesi olmayan insan,pusulası olmayan gemiye benzer.(Bu sözün patenti bana aittir. :) )

Tugce 01-02-2006 18:10

Bu şekil de sağlıklı tartışmak mümkün değilki.

Ben diyorum Hacca para harcamaktan daha faydalı bir alternatif var. O parayla biri(leri)ne yardım da bulunmak gibi. Hem de karşılığını gözünüzle göreceksiniz.

Karşılığında siz *diyorsunuz Hac lüks tatile para harcayanlardan daha iyidir. Nasıl bir tez çürütmetdir ki bu? Hala benim dediğim alternatif çözüm daha iyi.

kalkandelen 01-02-2006 18:19

Re: HAC'DAN DÖNDÜM HAMD OLSUN DOSTLARA SELAM.

Alıntı:

ebabiyl´isimli üyeden Alıntı
Arkadaşlar yaklaşık 1 aydır yoktum malum bilen bilir hac farizası için suudi arabistanda idim.hamd olsun vazifelerimi kabulünü umarak yaptım ve buradayım inşaALLAH sizlerle küfürsüz medenice ve dostça fikirlerimizi tartışmaya devam edeceğiz kendime hoşgeldim diyorum saygılar sunuyorum.

gizli yapilan ibadet en makbuludur..hele boylesi din karsiti bir forumda hacdan geldigini ilan etmen..bilmem ..

neyse keske fakirlere yardim etseydin zengin arabin karnini doyuracagina ve olmayan bir cennete gidecegini sanarak olmayan bir yaradanin gozune girmek icin icin harcanan para ve zaman..

hosgeldin

pante 01-02-2006 18:50

Hac farziyeti , Arapların turizm geliri elde etmeleri maksadıyla konmuş dahi olsa ;
İnsanların büyük çoğunluğu , dünyayı gezmek , ilginç yerleri görmek ister..
Maddi durumu uygun olanlar da bütçelerine göre ya yurt içinde , ya yurt dışında gerek tatil maksatlı , gerekse gezi maksatlı seyahat yaparlar..

Kimisinin gönlünde Amerika , kimisinin gönlünde Paris vardır..
Kimisi tarihi yerleri , kimisi kutsal yerleri gezmek ister..
Seçimde etken olan , insanın yapısı , merakları ve inançlarıdır..

Maddi gücü yetenler bunların hepsini birden gerçekleştirebilir de..
Ben mümkün olsa isterdim dünyadaki ilginç ve tarihi mekanları gezmeyi..
Hacca da gitmeyi ,Kudüse de , Meryem Ana'ya da..

Doğru olmayan , asıl ihtiyaçları dururken , şartlarını zorlayarak bunlardan birini ya da birkaçını yapmaktır..

Örneğin kirada olan bir insanın öncelikle evsahibi olmaya çalışması gerekirken hacca ya da tatile gitmesi yanlıştır..
Ya da geçimini zorlukla sağladığı halde , ya da öncelikli yapması gereken sağlık vb. masrafları olduğu halde...

Ne kadar "çekiyor,tekrar gitmek istiyorum" deselerde defalarca hac olayı da yanlıştır.İradesine sahip olmalı ve bu masrafı farklı yararlı yerlere yapmalıdır..
Tabi ki bu noktada her yıl Bodrum müdavimleri de aynı şekilde eleştirilebilir..

İnsanlar bencildir..Siz ne kadar ,başkalarına yardım edin deseniz de kimse bir hac parasını ,ya da bir tatil parasını hibe etmek istemez..
Yapanlar istisna..

01-02-2006 23:49

panteidar,
bir yazında sana bu yazıyı yazdıran ruhundur demiştin.
Şimdi de insanlar bencildir diyorsun. Birinci yaklaşımına göre ruhlar bencildir demen gerekirdi.

Ruh allahın bir parcasıydı senin panteist teorine gore. Allah bencildir demeye getiriyorsun aslında....

:) :D

pante 02-02-2006 00:06

Hayır!
Yanlış yorumlama var..
Panenteist ya da tasavvufi görüşe göre..
Tüm varlıklar , Tanrıdandır..
Ama içimizde olan Tanrı değildir haşa!!
Tanrıdan bir zerredir her varlık..
Ama çeşit çeşit..
Bir meyvada da..Bir böcekte de..Bir insanda da..
Tüm farklı karakterlerin yaratıcısı da Tanrıdır..
Her insanda bu karakteristik özellikler bulunur..
Kimi bunlardan bazılarını öne çıkarır ve bu öne çıkan özellikleriyle tanınır..
Kimi insan cimridir , kimi insan cömert..
Kimisi dürüsttür , kimisi de düzenbaz..
Kullanıma bağlı..Kullanım da iradeye..

ebabiyl 02-02-2006 00:19

merhaba arkadaşlar;önce siz tuğçe hanım haccı ilk gidenler için öncelikli görmemiz islamın şartı farz olması sebebi iledir benim gibi 1'den fazla gidenlere bu tarz alternatifler önermenizede cevabım şahsım adına o bahs ettiğiniz yararlı işlerden insanlara yardım vs. uzak olduğumu yapıp yapmadığımı siz bilemezsiniz ve kimseyede bunu bildirmekle yükümlü değilim. ben burada hacca 4'üncü kere gittiğimi söylemeyebilirdimde,sizden gelecek tepkileri gözönünüde bulundurarak yazdım aslında ki sizin bu gayzi ve garazi yaklaşımınız daha net ortaya çıksın.gizli yahut aşikar her amelimizi kabulünü umarak yaparız sizin daha faydalı işler dediğinizi biz asla faidesiz görmüyoruz ve emin olun bütçemiz nisbetinde sizden olan çevrelerden çok daha fazla insanların yardım ve hizmetine koşuyoruz.hüseyin denen zat'a ise inanmadığı ve maksad manasını yani inceliklerini anlayamıyacağı bir ibadeti burada tarif luzumu görmüyorum bundan önce kat etmesi gereken başka yollar var önce hidayet temenni ediyorum bu dostuma.

02-02-2006 00:46

"Tanrıdan bir zerredir her varlık.."

Bu her varlık tanrının bir parçasıdır demek değil mi?
Parça bütünün özelliğini taşımaz mı diyorsun?
O zaman zerrenin tanrısallığından bahsedilemez.
Zerre haindeyken tanrısal özelliğini kaybeden bir tanrısallıktan baksetmiş oluruz ki tanrısallık özelliği şu veya bu nedenden dolayı kaybediliyorsa bu özellik tanrısal olmaz çünkü her zaman ve her daim devam etmiyor demektir...

Bilmem anlatabildim mi :)

ebabiyl 02-02-2006 01:05

konu için farklı başlık açın mamuli buradaki mevzu farklı.farklı başlık açıp tartışın bizde iştirak edelim.

epoch 29-11-2007 17:05

Re:Hac'dan döndüm hamd olsun dostlara selam.

Merhaba ebabiyl.
anlattığın dine, şartı farz getiren kimdir. Kutsal anlam yüklü buda putundan ne farkı var.?
Her ikisinin de kutsal olduğu koca bir yanılgı değil mi.?

Buda heykellerine yüz sürenlerin yaptığı şirk gibi , kabe örtüsüne veya duvarlarına,
hacerul esved taşına yüz sürenlerin de *yaptığı şirktir. Derecesi de aynıdır.
sen neye göre ayırıyorsun acaba.? her iki yöntem de somut fiiller işleniyor,
sitil farkı, iki şirki ayırabilirmi birbirinden. ben hayır diyorum, Ayıramaz.

Çünkü her iki dini ritüel eşyayı Yaratıcı Varlıktan, sevap kazanmak için yapıyor.
Gerçekte olan Yaratıcı varlık, yarattıklarını eşyalar’a tapınmaya sevk etmez. *
Dinlere inanacak olursan, iki dudağından çuvaldız geçirilmesine, sevap hükmü verenleri de var.

Kuranda anılan hacc konusu, belirli bir noktayı ön plana çıkarmaz. Bu Arapların uyduruğu.
Sen diyorsan ki, kabe’ye gittiğim için sevap kazandım..işte burada olay boyut değiştirir.

Çünkü senin yaptığın bu ritüeli yapanları, kuran müşrik kelimesiyle anlatır.
…biz onlara tapınmıyoruz ki, daha fazla yaklaştırsın,diye,

bize sevap kazandırsın diye el sürüyoruz, yani hacerul esved’e,,
sevap kazandırsın diye yüz sürüyoruz, derler.

.İbadeti obje ile *yapanlara,*kur'an müşrik der.
anlıyorsan tabi.

nekir 23-05-2008 02:17

Haçca gitmene değil araplara verdğin paraya acırım.

mhmd 23-05-2008 02:41

İşin sosyolojik ya da psikolojik eleştirisi bizi aşar. Düşünenler kendi görüşlerini bu yönde elbette söyleyebilirler, söylemelidirler de.
Ancaaaaak;
"araplara verdğin paraya acırım."
Bu lafın anlamını bilen beri gelsin.

milomanara 23-05-2008 09:14

Şaka mı bu? Nasıl oluyor da müslüman bir insan, allahın varlığı yokluğu, peygamberin günah işleyip işlemediği hatta sapıklıkları gibi konuların tartışıldığı foruma katılıyor? Yanlış anlamayın, tanımadığım insanlara karşı tabi k dostça duygular içindeyim ve buradaki ateist arkadaşlar açısından da bir sorun yok, fakat kendinizle çelişmiyor musunuz? Müslğman kimliğinile nasıl bu konularda fikir beyan ediyorsunuz, size göre bu düpedüz şirk olmalı, bildiğim kadarıyla bunları aklından geçiren bile büyük günah işliyor. Yok bu bir şakaysa saflığımı bağışlayın.

Sevgiler,

dilaver 23-05-2008 10:03

sayın milomanara

bu iyi ve olumlu bir şey degil mi. Her şeyden evvel burası dinlerden özgür bir platform. Site tüzügüne uyuldugu müddetçe her bireyin kendi inançları ile var olabilecegi bir platform. Bunn anlamı kimse kimseye her hangi bir ideolojiyi dikte ettiremez ve hiç bir tabuya yer verilemez demektir. Bu dinlar için oldugu gibi tüm kavramlar ve degerler için de geçerlidir.

Her şeyi tartışabiliriz, her şeyi sorgulayabiliriz, yeter ki tartışma adabına sahip olalaım.

Bir dindarın aramızda olması sevindiricidir, bizi yanlışlama olasılıgına götürür, bu da bilimsellik demektir. Tek tipleşmekten kurtarır. Olgulara degişik perspektiflerden bakma imkanını verir. Bizler için bu böyle ; tahmin ediyorum inanaların da bir kısmının aradıgı bu. Gönül özgür tartışma adabını bilebilen her görüşten insanın her konuyu masaya yatırabilmesini arzuluyor. Umarım o seviyeye de geliriz.

saygılarımla

imhotep 23-05-2008 10:13

Tüm bu yazılanlardan çıkaracağımız özet basit.

Muhammed çok zeki bir adammış. Kitleleri öyle bir uyutmuş ki yüzlerce yıl sonra bile milletine para akıtabiliyor.

Takdir ettim doğrusu...

milomanara 23-05-2008 18:56

Sayın Dilaver,

Benim dindarların burada olmasından yada dostça tartışmalardan yana hiç bir sorunum yok. Anlayamadığım, bir dindarın burada olması onun için büyük bir çelişki değil midir? Kimseyi yargılamıyorum, sadece tanrının varlığını "tartışan" bir dindar olabilir mi? Zaten din temelde bir şeyleri tartışmadan kabul etmek değil mi? Yani ben müslümanım ama bu ademle havva hikayesi bana da saçma geliyor diyen biri olabilir mi?:) Bir önceki yazımı sırf bu merakımdan yazdım, dindar arkadaşları gücendirmek falan değildir amacım.

Sevgiler,

dilaver 23-05-2008 21:17

sayın milomanara

Dinde reform ateizme giden yolun başlangıcıdır. Burada bulunan her arkadaşın da şöyle ya da böyle, kendi kabul etmese de bu yola dogru savruldugunu düşünüyorum. İzledigim kadarıyla sitede şimdiye kadar hiç duymadıgımız din eleştirilerinden, kendini peygamber zannedebilecek kişilere kadar her kes gelip geçiyor. BU da düşüncenin ne kadar çok çeşitli olabilecegini gösteriyor. Bizim de ufkumuzu açıyor.

İnsan olma özellikleri, inançlarından daha agır basanlar sorgulamayı kabul edebiliyorlar. Sırf inaçları ile gözü kararmış olanlar ise ya bize küfür ediyorlar, ya da tebligata soyunuyorlar, zaten bu kişiler de kalıcı olamıyorlar.

Önemli olan bir arada yaşanabilecegini idrak edebilmek ve bunun platformlarını yaratabilmek. Ben bu tarzda hareket eden inanan arkadaşları çok daha takdir ediyorum.

saygılarımla

milomanara 24-05-2008 03:15

Sayın dilaver,

Hala allahı tartışan müslüman garip geliyor :) ama madem öyle, sorun yok. Tabi ki sorgulayan her insanla beraber yaşabiliriz.

Sevgiler,

kuranyeter 28-05-2008 19:05

dilaver yazdı.

Sırf inaçları ile gözü kararmış olanlar ise ya bize küfür ediyorlar, ya da tebligata soyunuyorlar, zaten bu kişiler de kalıcı olamıyorlar.

merhaba.
yukarda söylediğiniz sözlerin doğruluğuna katılıyorum gelip söven ve tebligat yapıp ilahlığa bile soyunan var bu doğrudur sizlerinde içinde de hakaret edenlerde var ama ben yinede bana sövüldü diye sövmüyorum size söylemek istediğim sadece ateistlerinde birazcık özeleştiri yapmasıdır her ateist iyi insan değildir inandığını iddaa eden insanların içinde ne kadar yobaz varsa ateist insanların içinde de (sizi tenzih ederim)gereksiz ve ağzından gereksiz laf çıkan yobazlarda vardır.

amaç doğruyu bulmaksa bu herkesin en doğal hakkıdır sizin ne kadar inanma ma gibi bir hakkınız varsa onlarında o kadar inanma ya hakkı var.

ne sizlerin içindeki insanların ne de karşıt düşüncede ki insanların bir birlerine sövmeleri insani değildir.

daha saygılı daha duyarlı daha medeni insanlar olmak dileğiyle
sevgi ve saygılarımla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:55 .