Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Video Çalışmaları (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=34)
-   -   Yeni YouTube Kanalımız (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16062)

ulpian 16-01-2010 12:42

Yeni YouTube Kanalımız

Arkadaşlar,

sitemiz adına resmi bir YouTube kanalı açılmış bulunuyor
=> TuranDursunCom

Elimizdeki bütün video çalışmalarını (bazı düzenlemeler yaparak) bu kanala yüklüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımız da burada yayımlanacak.

Şimdilik yüklenenler:
- (4 parçalık) Çağrı Belgeselimiz

ve
- (13 parçalık) Ken Miller'in Türkçe altyazılı evrim üzerine konferansı

Ken Miller'in konferasının ilk videosunun başına, matillda'nın güzel sesi ile sitemizin yeni video logosu eklendi.

tıkla

Bu 5 saniyelik logoyu bundan sonra her videomuzda kullanmayı düşünüyoruz. Ne dersiniz?

Ayrıca Ken Miller'in konferansının 13 parçasına da (tam 5:00'dan itibaren) birkaç saniyelik ''www.TuranDursun.com'' yazısı eklendi.

Diğer önemli bir soru:

Her ne kadar çoğunluk bir şekilde girse de, Türkiye'de YouTube biliyorsunuz yasaklı.
Bu yüzden ikinci bir video paylaşım sitesini daha kullanmak gerekli mi?
Türkiye'de YouTube'dan sonra en popüler olanı hangisi, hangisini önerirsiniz?

saygılarımla

Cem 16-01-2010 16:26

Logo olabilir tabi hatta iyi de olur. Çeviriyi, altyazıyı veya tümden yapımını bizim yüklendiğimiz videolar için iyi bir fikir. Ancak örneğin Ken Miller'ın konferansı gibi videolarda bizim hiç bir emeğimiz yok. Bu gibi videolarda logo hoş olmaz.

Türkiyede video siteleri iyice yaygınlaştı. Vidivodo.com, izlesene.com gibi pek çok paylaşım sitesi var. Oralara da konabilir.

Yahoo video bölümü yabancı video paylaşım siteleri arasında youtube'dan sonra düşünülebilir.

ulpian 16-01-2010 16:30

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 281238)
Ancak örneğin Ken Miller'ın konferansı gibi videolarda bizim hiç bir emeğimiz yok. Bu gibi videolarda logo hoş olmaz.

Bunu bilmiyordum. Anasayfamızdaki bütün videoların zamanında TD çatısı altında yapıldığını sanıyordum.

Başka (anasayfada yer alan) videolar için de geçerli mi bu dediğin? Çünkü hepsini yükleyeceğim yakında...

saygılarımla

Cem 16-01-2010 17:13

Ken Miller'ın konferansı sitemizden kaldırılabilir. Evrimteorisi.org için daha uygun bir video.

TD deki videolardan Sivas Katliamı ile ilgili olan 2 video da başka sitelerden alıntı. Diğerleri bizim çalışmalarımız.

thunderpoint 16-01-2010 20:49

Video grubunda sanırım 6 ay süreli -aralıklarla- 4-5 video çalışması yapmıştık.. Onların görünmesi de iyi olur..

ulpian 16-01-2010 21:42

Alıntı:

thunderpoint´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 281311)
Video grubunda sanırım 6 ay süreli -aralıklarla- 4-5 video çalışması yapmıştık.. Onların görünmesi de iyi olur..

Hangilerini kastediyorsun? Ana sayfamızda var mı?

saygılarımla

Cem 17-01-2010 14:32

"Hank'ın Kıçını Öpmek" adlı video da gerek çeviri gerek altyazı olarak sitemizin çalışmalarından biri. 3-4 yıl kadar evvel yapmıştık bu çalışmayı:

http://www.turandursun.com/forumlar/...78&postcount=5

thunderpoint 17-01-2010 15:46

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 281331)
Hangilerini kastediyorsun? Ana sayfamızda var mı?

saygılarımla

Video Grubu'nun 2. sayfasında çoğunlukla timsah'ın yaptığı çalışmalar.. Kendisi de yayınlamıştı onları.. Jenerikte TD videoları olduğu söyleniyor..

ulpian 21-01-2010 07:56

Tek parçalık ''Hank'in Kıçını Öpmek''

ve 6 parçalık ''The God Who Wasn't There''

eklendi.

tensiz.denek 21-01-2010 13:56

Eline sağlık ulpian, güzel olmuş. Güvercinler de hoş durmuş ayrıca. Fakat o güvercinlere bir ara bir el atalım, çözünürlükleri biraz düşük.
Deviantta aradım biraz resim
Biraz fantastik ama güzel durabilir:
http://fc07.deviantart.net/fs9/i/200...by_Tanakin.jpg
Bu biraz sadehttp://fc04.deviantart.net/fs11/i/20...turnaround.jpg

Beğeninize,

ozgur_beyin 21-01-2010 19:56

bu işlerde emeği geçen herkes alnından öpülmeyi haketmiştir. yaşayın var olun arkadaşlar. ve teşekkürler

Titan 21-01-2010 22:52

Çalıştığım kurumda youtube'a girilebiliyor, yani yasağı kalkmış olabilir. Evde ise youtube jacker diye youtube'u sorunsuz açan bir program olduğu için, kuruluşumuz muaf mı yoksa?:D Video içinde emeği geçenlere teşekkürler, akıllı tasarımın en büyük destekçisi ise bağlı bulunduğu hükumettir.

ulpian 22-01-2010 00:12

tensiz'in bir önceki sayfada astığı resmi (tensiz'in sonradan yeniden düzenlediği şekliyle) aldık şimdi. Bence böyle çok daha güzel oldu.

ulpian 22-01-2010 04:38

Sitenin zamanında Türkçe altyazılandırdığı ''Zeitgeist'' filmini YouTube kanalına yüklememeyi daha uygun buluyorum.

Evet içinde din eleştirisi de var... Ama genel olarak çok fazla bir komplocu bakış... Yeterince bilime, akla, sağduyuya dayalı bulmuyorum. Sırf içinde din de eleştiriliyor diye TD adına sunmamız uygun değil gibi.

Elbette, yayımlanan videolarda geçen her görüş, her önerme TD Sitesi tarafından sahiplenmektedir, sonucunu çıkartmak da yanlış olur. Fakat ilke ve yöntem olarak rasyonellikten yana olmamız, rasyonellikten hareketle din eleştirisi yapmamız veya bu yöndeki eleştirileri desteklememiz gerektiğini düşünüyorum...

Siz ne dersiniz bu konuda?
(yani somut olarak Zeitgeist'ın TD kanalında yayımlanması hakkında :) )
(soru tüm DÖG üyelerine :) )

saygılarımla

uyar 22-01-2010 10:48

aman zeitgeist e sahiplenmeyin... lütfen

bir de beyaz güvercinler bana hristiyanlıkta "kutsal ruh" meselesini çağrıştırdı...

sadece bir fikir !!! kolay gelsin

ulpian 23-01-2010 08:56

Zeitgeist'ın sadece Hıristiyanlığın eleştirisi ile ilgili bölümünü aldım.

=> Zeitgeist - Hıristiyanlığın Eleştirisi (3 Parça)

Ayrıca yeni yüklenenler:

=> Submission (2 Parça)

ve

=> Turan Dursun Sitesi Resmi Jenerik Videosu

ulpian 09-02-2010 13:51

YouTube'dan uyarı aldık. Copy right sebebiyle The God Who Wasn't There adlı video serisini kaldırmamız isteniyor. Keşke ismini değiştirerek koysaymışız.

Bugün bir mektup yazacağım. Ama sanırım kaldırmak zorunda kalacağız. :(

Cem 09-02-2010 22:52

Bence mektupla hiç zaman kaybetme. Türkçe adıyla tekrar yayınlamanı tavsiye ederim.

ulpian 11-02-2010 14:34

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 287324)
Bence mektupla hiç zaman kaybetme. Türkçe adıyla tekrar yayınlamanı tavsiye ederim.

İlgili videoları indirdim ve Türkçe adıyla tekrar yükledim.

=> Orada Olmayan Tanrı (6 video)

AhbAp 11-02-2010 14:46

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 287873)
İlgili videoları indirdim ve Türkçe adıyla tekrar yükledim.

=> Orada Olmayan Tanrı (6 video)

YouTube arşivimiz için önemli bir video. Umarım kurtarmışızdır.

Eline sağlık ulpian!

ulpian 15-02-2010 18:05

Nihayet işleri bitirebildim... :)
Bütün videoları hem YouTube'a hem anasayfaya yüklemiş bulunuyorum...

Bir an önce forumda şu duyuruyu geçmek istiyorum. Eğer mümkünse bir özeti anasayfada da olursa çok güzel olur. Ne dersiniz?

Değerli TD Sitesi Üyeleri ve Okurları,

uzun bir aradan sonra tekrar faaliyetlerine başlayan sitemizin Video Çalışma Grubu, ilk iş olarak daha önce hazırlanmış olan toplam 27 çalışmayı iki ayrı platformda toparlamış ve ilginize sunmuş bulunmaktadır.

Videolarımızı TD Sitesinin YouTube Kanalında izleyebilirsiniz.

Yanısıra bütün videolarımız, (daha düşük çözünürlükte) Ana Sayfamızın Video Bölümünde de yer almaktadır.

Bu vesileyle sitemizin ilk özgün video çalışması olan Tarihsel Gerçekler Işığında Çağrı Filmi adlı belgeselimize tekrar dikkatinizi çekmek isteriz.

Ayrıca hepsi birbirinden değerli çeviri ve altyazılandırma çalışmalarını sitemiz adına hazırlamış olan sevgili milomanara'ya da özel teşekkürlerimizi sunarız. Bunlardan sadece birkaçına dikkat çekmek gerekirse:

YouTube'a copyright sebebiyle koyamadığımız yine milomanara imzalı iki inciyi de sadece Ana Sayfamızın Video Bölümünde bulabilirsiniz.

Video Grubu olarak gerek çeviri ve altyazılandırma, gerekse özgün video çalışmalarına hız vererek devam etmek, zaten şimdiden oldukça zengin denilebilecek YouTuba Kanalımızı ve Video Bölümümüzü daha da zenginleştirmek istiyoruz.

Üyelerimizden gelecek her türlü yardım ve destekten de ayrıca memnun oluruz. Özellikle video kurgu alanında teknik altyapısı ve tecrübesi olan arkadaşlar lütfen kapımızı çalsın...

TD SİTESİ VİDEO GRUBU

AhbAp 15-02-2010 18:08

Ellerine sağlık Sevgili ulpian. Bu konuda günlerdir geceli-gündüzlü ne kadar uğraştığını bizzat biliyorum. Hem bu videoların yüklenmesinde hem de bu yüklemelerin belli bir biçim ve şıklıkta olmasına gösterdiğin titizlik nedeniyle sana çok teşekkür etmemiz gerekiyor.

Bence, bir an önce foruma asılıp bilgilendirmesi tüm üyelere ve misafirlere yapılmalı. Hatta başlığı sabitlemek de iyi olur.

Ellerine sağlık!

ulpian 15-02-2010 18:27

Alıntı:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 288924)

Bence, bir an önce foruma asılıp bilgilendirmesi tüm üyelere ve misafirlere yapılmalı. Hatta başlığı sabitlemek de iyi olur.

ok. Foruma astım (tıkla). Albay'a da ana sayfada duyurulabilir mi diye ö.m. yolladım..

Cem 15-02-2010 19:20

Tebrikler ulpian. İyi bir iş başardın.

Sitemizdeki video sayfasında düzenleme yapmayı da öğrenmişsin.

Bu gelişmeleri tüm site üyelerine birer email ile duyurmakta fayda var, ne dersiniz?

ulpian 15-02-2010 19:25

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 288942)
Tebrikler ulpian. İyi bir iş başardın.

Sitemizdeki video sayfasında düzenleme yapmayı da öğrenmişsin.

Bu gelişmeleri tüm site üyelerine birer email ile duyurmakta fayda var, ne dersiniz?

''Süper olur'' derim sevgili Cem... :)

teşekkürler

gematria 15-02-2010 21:29

ulpian ellerine sağlık vazgeçilmezsin bu site için ;)

prozac 15-02-2010 22:46

emeğine sağlık Ulpian bu enerjinin sırrı nedir bizlerde paylaşsan ? :boink:

vartor 16-02-2010 00:43

Gurubu ve bu calismayi surduren uyeleri, ortaya cikan, dinlerden ozgurlugu tesvik eden kalici eserlerinden dolayi tebrik eder, degerli calismalariyla yaptiklari katkidan ne kadar gurur duysalar azdir derim.
Gecesini gunduzune katarak bu derlemeyi gerceklestiren Ulpian'a sonsuz tesekkurler.

Cem 17-02-2010 21:11

Ulpian'ın 21 nolu mesajında küçük modifikasyonlar yaparak 6600 civarında TDS üyesine email ile duyurdum.

Cem 18-02-2010 20:30

Bu emailler yerlerine ulaştı mı bilmiyorum. Alan oldu mu?

müşkülpesent 18-02-2010 20:34

Evet bana geldi..

ulpian 19-02-2010 01:11

Alıntı:

Cem´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 289683)
Bu emailler yerlerine ulaştı mı bilmiyorum. Alan oldu mu?

Evet bana da geldi. matillda ve AhbAp da almış.

YouTube kanalına ziyaretlerde de çok ciddi bir sıçrama oldu zaten.

Bu arada milo'nun video grubuna (veya herhangi bir çalışmaya) katılmak istemeyişine üzülmüştüm. Ama görünen o ki, aslan milo bundan sonraki yapacağı çalışmaları da sitemize vermeye niyetli... :)

Yeni bitirdiği bir videoyu da bana gönderdi ve kanallarımıza ekledim. => tıkla

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:16 .