![]() |
Darbe Planlarından Bıkkınlık Geldi
Arkadaslar,
Yurt disinda yasamama ragmen Turkiye gazetelerini cok yakindan takip ediyorum. Soner Yalcin'inin OdaTv'sinden Ahmet Altan'in Taraf'ina Hurriyet'inden Zaman'ina, Vatan'indan Yeni Safak'ina , Milliyet'inden Sabah'ina kadar onemli kose yazarlarini ve bu gazetelerin haberlerini takip ederim. Artik bu darbe planlarindan gina geldi bana .... haberi yapanlardan degil , gercekten bu planlari yapan geri zihniyetten ..... Ne zaman vaz gececekler bu cag disi kalmis askercilik oyunlardan diye merak ediyorum. AKP'yi haz etmem .... ama darbeyle de olmaz artik bu is ..... Cozum siyasette .... peki bu su andaki AKP muhaletindeki partileriyle olur mu bu is ? Sanmiyorum .... Ne CHP ne MHP bu isi goturebilir .... ve ulkenin gercekten siyaset yapacak , plani programi bos olmayan bir ana muhalefet veya mumkunse iktidar partisine ihtiyac var AKP karsina dikilecek .... Gonlumde harbi harbi bir sol parti var .... belki taban bulur diye umuyorum .... Bu is darbelerle olmuyor .... gecti o donemler ...... bugunun dunya ve bolge konjukturu buna izin vermez .... Bu darbe icin enerjilerini harcayan insanlar niye siyasi orgutlenmeye harcamazlar enerjilerini ..... Yorumlarinizi bekliyorum .... 3.yol |
Ülke dışından bakınca öyle görünür.
Bir de içine girseniz... Bizim buralarda hala havalar soğuk. Şehir soğuk. Ev soğuk! Devlet babadır hala buralarda. Fert soğuk. Birey soğuk. Gazeteciler vardır apoletli ve dahi spoletli. Düşünce soğuk. Yazı soğuk. Siyasetçiler vardır taretlerden konuşma meraklısı. Seçim soğuk. Oy soğuk. Askerler var, siyaset sever Güven soğuk. Kol soğuk. Bir hayalimiz var hala... Kalp soğuk. Duygu soğuk. Ve bilir misiniz Sn. 3. yol, bu cennet vatanın iklimi ılıman ve 4 mevsim. Buna rağmen, Ölü soğuk... Sağ soğuk... |
İlginç rastlantı...
Geride bıraktığımız haftayı iki önemli gelişmeyle doldurduk: İlki; Taraf Gazetesi’nin yayınladığı ve darbe planı olduğunu öne sürdüğü belgeler... İkincisi de askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını öngören yasal düzenlemenin Anayasa Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edilmesi... İki konu nasıl da birbirini tamamlıyor değil mi? Yani biraz safsanız, “rastlantı işte” deyip geçmeniz işten bile değil... Oysa... Ben; “Balyoz” isimli plan tatbikatına ait olduğu iddia edilen belgelerin Taraf’ta yayınlanmasını “zamanlama” açısından çok anlamlı buluyorum! *** http://haber.gazetevatan.com/haberdetay ... =4&wid=102 |
Al sana darbe planı
Darbe kabinesi açıklandı. 4’ü ölü. * Beni de askerci diye yazmışlar ama, o tarihte ben işsizdim aslında iyi mi... Mesela, darbe kapsamında bombalandığı öne sürülen HSBC havaya uçtuğunda, 2’si listede bulunan 3 arkadaşımla tavla oynuyordum... Hesapta işimiz askere destek vermek ama, işimiz yok! Dolayısıyla, kendimizi faydalandıracaktık da, nasıl faydalandıralım birader? * Neyse, boş verin... Hadi gelin, bir darbe planını da ben açıklayayım! Kod adı, “yarından sonra”... * http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/13561133_p.asp |
Kuru hamur işe yaramaz.
Çatlar, dökülür, homojen dağılım olmaz. Ne yapmalı? Sulandırın. Sulandırın beyler sulandırın. O zaman tadından doyulmaz... O safların safındayız. Öyle ya ülkemiz demokrasinin, insan haklarının en iyi uygulayıcısı. Öyle ya her on yılda bir sıcak darbe, her beş yılda bir soft darbe, her iki yılda bir sanal darbe diye bir geçmişimiz yok. Generallerimiz hiçbir zaman siyasete karışmamış, asla Cumhurbaşkanı dahi olamamış!, kat'a hükümette yer almamıştır. Faili meçhuller, toplu kışkırtmalar, NATO operasyonlarının birebir uygulama sahası değildir. Yav harbiden bizde safız ha. Bizim ülkemizde böyle sahnelere rastlanmaz. Pardon, Sn. cigi sizin ülkeniz neresiydi acaba? |
bu son ki balyoz iyimiş be :)
|
Alıntı:
Ülkemin neresi oldugu hic önemli degil.. . Yurdumun bütün insanlari icin esit tarafsiz bir yönetim ve sistem anlayisi olusmadikca... ...bu gün darbe...yarin irtica....ertesi gün laiklik... ...hic bir zaman bitmez! . Bitmeyecek! . Ve elbet sira bana gelecek...anlayisini insanlarimiz beyinlerinden atmadikca... ...herkes icin tarafsiz bir sisteme razi olunmadikca... ...bu kayikci kavgalari bitmeyecek! Bagimsiz yargi . Sivil anayasa . Secim ve siyasi partiler yasalari . Milletvekili ve bürokratik dokunulmazliklari . Gercek laik bir ülke yönetimi . Egitimde saglikta firsat esitligi . Kücülmüs bir devlet ve yerel yönetimler sistemi . Özerk ve oto kontrollu rekabetci bir polis sistemi . Düzgün olarak gerceklestirildigi zaman...sokakta ki esitlik saglanmis olacaktir ve bunlarin yani sira üretime bagli bir ekenomi modelinin tercih edilmesi gerekir. . Herkes hakkina sahip olmasini bilecek! . Müslümanin ateistten... Türk'ün Kürt'ten...milliyetcinin komunistten...askerin sivilden ...farki olmayacak...birinin digerine üstünlügü omayacak! . Kim istiyor böyle tarafsiz ve herkese esit olabilecek bir sistemi...kim? . Hangi siyasi parti? . Hangi düsünceye sahip olan insanlarimiz? . Kim? . Farkli dil, irk, inanc ve düsüncelerin sahipleri...tarafsiz ve esit bir yönetimi istemedikleri sürece... ...bu kavgalar sürtüsmeler...asla bitmeyecektir! . Bu arada kazananlar acaba kimler olmaktadir...sanirim yazmaya gerek yok. . Kaybedenler? . Hepimiz. . Gelecegimiz. |
Doğrudur.
Katılıyoruz. Bire bir katılıyoruz. |
Herkese Selam.
Geçmişte her 10 yılda bir darbe olan bir ülkede yaşıyoruz. Neyse ki bu günlerde ortam müsait değil de parlamenter sistemimiz hala ayakta. Ancak ben umutsuz değilim. Ergenekon davası bir yandan. Anayasa değişikliği bir yandan. Devlet içinde çöreklenmiş cunta’ları temizleyebilir diye umuyorum. Bütün kurumlar şeffaf olmalı ve yargıya hesap vermeli. Saygılarımla. |
Alıntı:
E.Org.Cetin DOGAN, “Silahlı Kuvvetler’in iktidarı cezalandırma hakkı yoktur, bu konu yargının işidir” dedi ve “TSK’nın ‘Balyoz’ gibi ürkütücü, saçma plân isimleri koymayacağını, bu iddiaların deli saçması olduğunu” söyledi. Ruhat Hanim'in yazsisindan bir bolum bu. Bu yarginin isidir sozune takildim Cetin Pasa'nin. Sn.Komutan, gercekten isleyen bir hukuk sistemi oldugunumu dusunuyor. Dev-sol davasi 40 yildir suruyor Hangi hukuk. Sincan'da, onurlu bir Hakim var, dimdik. Kim var arkasinda, kim koruyacak o hakimi. O deli sacmasi iddialar, Ergenekon davasina ithal edildiginden bu yana, Turkiye'nin hicbir kentinde bir tek bomba patlamadi. Neden ? Biz bu iktidarin,gizli misyonunun farkindayiz. Hukukcularla nasil ugrasildiginin farkindayiz. Inanilmaz fakirlesme getiren politakalarin da farkindayiz. Aclik sinirinin altinda inim inim inleyen gucsuz insanimizin, nasil ezildiginin farkindayiz. Bunlarin, hele yargiclarin telefonlarinin dinlenmesinden sonra, yargitay baskaninin " Yangin var, ates bacayi sardi " ifadesinden sonra, hicbir eder tutar tarafi kalmamistir. Ancak, savas oyunu, tatbikat ne derseniz deyin , biz, halka karsi yapilacak olan darbeye karsiyiz. Iskenceye, yargisiz infaza karsiyiz. Darbeyi yaptiginizda, siz, bu hukuksuzlugu getiren, bu fakirligi, uretimsizligi, cikarciligi getirenleri degil, turk halkini eziyorsunuz. Web-sitenizde, Tansu'yu, Mesud'u, Uzan'i mahkum eden bir tek cumleniz oldumu. Hirsizlara, ugursuzlara, dokunulmaz-liklari kaldirin, ifadeniz oldumu. Yuzbinleri iskenceden gecirdiniz. Cetin Pasam. Ben bir vatandasim. Son secimlerdeki % 47'den sonra,ben bu millet icin parmagimi oynatmam. Ama benim Cumhuriyet'im tehlikede. Bunlari siz getirdiniz. Bunlar deli sacmasi diyerek turbune cekilmek yok. Bir aciklama bekliyorum ben. Saniyorum, pek cok milliyet-perver de bir aciklama bekliyor askerden. |
Herkese Selam.
Bu gün Darbelere Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyeleri yürüyüş yaptı. Bu tür hareketlerin sivilleşmemize faydası olacağına inanıyorum. Aşağıdaki linkte basın açıklamasından bahsediyor. turnusol.biz Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Güngören çarşısında patlayan bonbaları unuttukmu. Amarika konsolsoluğu baskınını. Benim ilk aklıma gelenler. |
Taraf gazetesi çığır açmaya devam ediyor.
2006 yılında kurulmuş olan Türkiye Gençlik Birliği'ni 2002 yılındaki darbe planının içine koyuvermiş. Ufak bir hata 5000 sayfalık emeği çöpe atar işte. Vatandaşın emeğine saygınız yok bari kendi emeğinize saygınız olsun! |
Alıntı:
Sanirim siz de baska bir sulandirma operasyonundan bahsediyorsunuz: Haberi ben Radikal'de okudum: 2006'da kurulan TGB plana nasıl yazıldı? http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77 Su assagidaki linkten 2006 yilinda kurulan TGB'nin esas acilimi ( kendi tuzuklerine gore --- ve assagidaki tuzuk fotosundan anlasildigi uzere) Tüm Gençlik Birliği yani isi sulandirmak uzere Turkiye kelimesi yok baslarinda. Turkiye kelimesi basinda olan baska bir dernek var, ve Balyoz plani bu dernegi kastediyor. Bu dernek 1997 senesinde kurulmus ve 1999 bakanlar kurulunun karariyla dernegin isminin basina "Turkiye" kelimesi eklenmis. İşçi Partisi ve TGB (Tüm Gençlik Birliği)’ne yakın haber kanalı olan Ulusal Tv’de, TGB (Tüm Gençlik Birliği)’nin, Taraf Gazetesi’nin gündeme getirdiği 2002-2003 tarihli Balyoz Planı’ndan sonra kurulduğunu, dolayısıyla da planın kendisiyle çeliştiğini iddia etti. TGB (Tüm Gençlik Birliği) üyeleri, internetteki tüzüklerinde (www.tgb.gen.tr) aynı ismi taşımadıkları ve yasal olmadığı halde, kendilerini “Türkiye Gençlik Birliği” diye tanıtmaya çalışıyorlar. (İnternet site fotoğrafı – tüzük fotosu) http://tgbiz.azbuz.com/index.jsp Gerçek “Türkiye Gençlik Birliği” olan TGB-DER ise, internette yayınlanan tüzüklerine göre (www.tgbder.org.tr) , 1997 yılında kurulmuş ve isim haklarını aynı yılda Bakanlar Kurulu kararıyla kazanmış farklı bir dernek. Türkiye Gençlik Birliği Derneği (TGB-DER)’nin, genel görünüm itibarıyla, İP ile bağlantısız, Atatürkçü, laik ve ulusalcı çizgide olup, aynı zamanda AB fonlarından da yararlanarak faaliyet yürütmeyi amaç edinen ÇYDD benzeri bir dernek olduğu anlaşılıyor. ( internet site fotoğrafı - başlık ve tüzük fotosu) http://www.tgbder.org.tr/index.php?o...d=12&Itemid=63 Şimdi herkes, isimleri Balyoz Harekat Planı’nda yer almayan İP ile bağlantılı Ulusal Kanal ve Tüm Gençlik Derneği (TGB) üyelerinin niçin ısrarla kendilerini Plan içine dahil etmeye çalıştıklarını merak ediyor. TURKTIME/ÖZEL http://www.turktime.com/default.asp?page=haber&id=81680 Ayrica Itusozluk'teki 13. maddeye de bakmani tavsiye ederim: http://www.itusozluk.com/goster.php/...7lik+birli%F0i Saygilar, 3.yol |
Efendim esas sulandırma haber işte budur.
TGB-DER nedir yahu? AB'dan fonlanmak için kurulmuş, adından başka hiçbir faaliyeti olmayan fason bir örgüt. Bir yandan TGB'ye bakıyorsun. 60'tan fazla ilde örgütlü olan, AKP'yi üniversitelerde hatta mecliste bile çatur çutur protesto eden, 2000 öğrenciyle İstanbul'dan Ankara'ya bağımsızlık yürüyüşü yapan, ergenekon tertibi ile üyeleri gözaltına alınan bir örgüt! Taraf'ın haberine, TGB yanında verilen referans ve gazetecilere bakılırsa kastedilenin TGB-DER değil TGB olduğu çok net anlaşılmaktadır. Hem ilginçtir, bu açık yakalanınca Taraf'ta anında TGB'den kastedilenin TGB-DER olduğu yazıldı. Neyin kastedildiğini nereden biliyorlardı? Hemen ertesinde bu darbecilerle görüşüp kastettiklerinin ne olduklarını mı öğrendiler? Çırpındıkça çamura batıyorlar! Saygılar |
şu taraf ve fetocu medyanın yaptığı propagandayı hitlerin nazi patisi yapmamıştır.adamlar bir konu unutulurken hemen başkasını piyasaya sürüyorlar taksit taksit.
|
Tarafın yayınlandığı birçok haber genelkurmay yalanlamadan basından bazı kişiler ve buradaki arkadaşlar tarafında yalanlandı. Oysa bu haberlerin hepsi belge ve kanıta dayanıyordu. Haberlerin hepsi sulandırılmaya çalışıldı. Bu işi en iyi yapanlardan biri artık pes etmiş görünüyor.
http://www.haberturk.com/HTYazi.aspx?ID=7518 Son balyoz planınıde her nakada yalanlamaya ve sulandırmaya çalışsanızda genel kurmay ve o dönemde görev yapan kişiler bunu yalanlamıyorlar. Kaldı ki eledeki belgeler ve ses kayıtları bunu yalanlamaya ve sulandırmaya izin vermeyecek kadar açık. Belgelerin orjinal olduğunu gören ve bu işin bilincinde olan kesimler (yukardaki zat gibi) artık diğer haberlerdeki gibi sulandırma işinden vazgeçmiş, ya "ama ordumuz darbe yapmaz!, nasıl olur böyle birşey vs." yaklaşımı ile tepki göstermekte yada herzamanki taktikleri "niye bu belge şimdi çıktı" tepkisini göstermektedir. Böylece sulandırma işini, kraldan çok kralcılara bırakmış durumdalar. Siyasi olarak buradaki herkes farklı görüş ve düşüncede olabilir. Ancak farklı görüşlerde olmamız bizlerin gerçekleri inkar etmemize, gerçekleri sulandırmamıza neden olmamamlı. |
Her darbe haberi geçtiğinde, ya hükumet tokat yiyordur (tekel direnişi), ya bir yerlere ödün veriliyordur (RTE'nin Rusya ziyareti ile İsrail arasında oluşan gerginlikten sonra Heronların nisan ayından itibaren teslimatı), ya da birilerine kıyaklar devam ediyordur, bunları yaparken de demokrasi havucuyla geniş bir kitleyi peşinden sürüklemeyi de ihmal etmiyorlar tabii, başarıyorlarda. Memleketimden manzara şimdilik böyle görünüyor.
Bakalım bu medya kuruluşu hangisi? http://www.avazturk.com/sikintidaki-...aberi_628.html |
Herkese Selam.
Ben Türkiye de Demokrasinin tam anlamıyla işlemesinden yanayım. Avrupa'daki demokrasiler gibi. Asker (bürokratlar) Milli Savunma Bakanlığına (Seçilmişlere) bağlanmalı. Siyasi iktidarlar ancak seçim ile gitmeli. Böyle bir ülkemizin olabilmesi için eski alışkanlıklarımızdan (Askerin siyasete müdahale etmesi) vazgeçmemiz gerekiyor. Bence bu günlerde bir karar vermeliyiz. Askerin vesayetinde bir demokrasi mi istiyoruz, yoksa batılı anlamda bir demokrasimi? Saygılarımla. |
Alıntı:
|
bu sözde demokrasi yanlıları sürekli yökten şikayet edip duruyorlardı.yok en çok oy alan rektörü seçtirmemiş yök yok anti demokratmış vb vb.sonra ne oldu yökün başına kendi adamları geldi.aynı antidemokratlık devam ediyor ama değişen bir şey var artık kendi adamları rektör oluyorlar.yök katsayıyı kaldırıyor vb vb.şimdi yandaş medyadan veya akpden yökün antidemokratlığı ile ilgili en ufak bir şikayet göremezsiniz.yök işgal edildi sorun bitti.
sırada ordu var yalan yanlış haberlerle orduya saldırmalar.yok anti demokratmış yok siyasete müdahale ediyormuş vb vb.tek amaçları orduyu ele geçirmek.kendi adamlarından birini genel kurmay başkanı yaypıp orduyu istedikleri gibi akpe bağladıkları gün bu tartışmalar sona erecek.sorun ordunun ele geçirilip geçirilmiyeceği.bir tarafta milliyetçiler,kemalistler,askerler,yargı diğer tarafta fetocular,kürtçüler,liberaller,eski solcu yeni amerikancılar.olay iktidar mücadelesi.gerisi boş laf. |
şeriat yaygaralarından bıkkınlık gelmedi ama
|
Alıntı:
Gerçek mi. Gerçek. Nereden biliyoruz. Genelkurmey gerçek dedi. Yanlız bir ayrıntısı varmış. Bunlar tik tank çalışmasıymış. Nasıl bi çalışma bu. Fatih Caminsinde halka bonba atıyor. Kendi uçağını egede düşürüyorki savaş olsun. Elin Amarikalısıda böyle şeyler yapıyor ama onlar kendi halkını bonbaladığını düşünmüyor. Onlar gelip gidip düşman bildiği bizi bonbalıyor. Rusyayı bonbalıyor. Afganistanı bonbalıyor. Karışıklığı burda çıkardığını hayal ediyor. Sonrada gelip buaraları düzeltiğini. Bizim tiktankçılarsa bizi bonbalayıp. bizi hizaya diziyor. |
Cuntacılar ve vesayetçiler için eski güneşli günler gelmemek üzere geride kaldı, o dönem bitti.
Bunda sonra sivil ve özgürlük alanı alabildiğine genişleyecek ve gün gelecek, bu gün hala yanlış safta olanlar dahi "artık yeter" diyip kafaları ve takvimleri 1930'larda kalmışlara otur yerine diyecek. Tarih ve sosyoloji bilenler süreçlerdeki akış mantığını, bu işin kanununu bilir. Tarih'e tanıklık ediyoruz, ne mutlu doğru safta yer alıp yarın torunlarına "2000'lerin başlarında ülkemizde önemli bir süreç yaşanıyordu ve dedeniz doğru saftaydı" diyebileceklere ve ne hazin tıpkı 80, 71 ve öncesini anlatırken söyledikleri gibi tekrar "o günlerde ülkemizde önemli bir süreç yaşanıyordu ve dedeniz yanlış saftaydı" deme durumunda kalacaklara. |
Alıntı:
Tarih okumadiniz herhalde, ya da Osmanli'dan haberiniz yok. Bundan sonra gelecek olan ozgurluk alani filan degil, Seriat . 7 yildir iktidardalar. Fakirlesmeyi izleyin. Izdirabi izleyin. Tebaa'lasmayi izleyin. Devlet yok artik. AKP Burokratlarinin calisma ofisleri var. Sular idaresinde bile. Eger siz bugun memleketin halinden memnunsaniz, calisin bunlara. Sagda solda anlatin, " Simdi asker olsaydi, o eylem koyan Tekel Iscileri'ni kursuna dizerdi " deyin. Bugun ikbal sizin. |
Tam da tahmin ettigim gibi, saygideger emekli Genelkurmay baskani Hilmi Ozkok, Balyoz planinin gerceklesmesini engellemis....
Özkök'ten Balyozculara F16'lı cevap Emekli general Çetin Doğan imzalı 'Balyoz' darbesini, dönemin Genelkurmay Başkanı Özkök'ün önlediği ortaya çıktı.Darbecileri dağıtan Özkök'ün F-16 ve denizaltıyla verdiği mesajların sırrı 7 yıl sonra anlaşıldı. Taraf Gazetesi'nin ortaya çıkardığı Balyoz Harekat Eylem Planı'nı organize eden emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın 'darbe hazırlığının' dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök tarafından engellendiği anlaşıldı. Doğan'ın komutasındaki 1. Ordu'ya bağlı birlikleri diğer başkalarına bağlayan Özkök, “sağlığı bozuldu” dedikodusuna da F-16 ve denizaltıya binerek cevap verdi. Devami icin bakiniz; http://yenisafak.com.tr/Politika/Def...rea=6&i=237479 |
Tarih bilgisinin eksikliğinden dem vuranlar daha sık tarih okumalılar.
Ülkeye kaç defa irticacı darbe yapıldığını da açıklamalılar. Artık kuru kuruya bu laflar gitmiyor. Diğer taraftan, bu işi bir hesaplaşma olarak görenler de yanılmaktadırlar. Hata var ise bu tek taraflı olmamıştır. Ülke yönetimi, boşluk kaldırmaz. Bırakılan boşluklar mutlaka birileri tarafından doldurulur. Kurumları kimse kötüleyemez. Kurumların içindeki çıkarcı, kötü niyetli, kişiliksiz insanları ayıklamalıyız. TSK nın içindeki kötüler kadar, TBMM içindeki kötülerden de bahsetmeliyiz. Ve tamamını aynı kefeye koymalıyız. Geçmişi, unutmadan (sadece ders almak için), geleceği inşa etmeliyiz. |
Ne işte, ne aşkta, ne de hayatta
Gönül huzura nail olamadı Bana akıl verenler benden beter Bir dönüm toprak bile sulamadı Bana yeni menajer lazım Sanırdım beni yanlış anladılar “Dost kazığı” derdim, olmaz ki bu kadar Bir baktım aynı cümle, herkes helak Herkes aynı dertten muzdarip canlar Bize yeni menajer lazım Oturup bir taşa daldım düşündüm Ben kimim, sen kimsin, kim bu düşmanlar Sora sora bağdat’ı bulur insan Lâl olsun doğruyu demeyen diller Bize yeni menajer lazım Ne yana baksam önünde bir perde İpin ucunda bir gökte, bir yerde Birileri karnından konuşuyor Konduramıyoruz yiğitlik var ya serde Ama bize konduruyorlar Kanımızı donduruyorlar Veriyorlar veriyorlar gazı Hepimizi dolduruyorlar http://www.dailymotion.com/video/x69...jer-2008_music |
Yahu bu Özkök kesin Titan, olmadı peygamber.
Ne mübarek adammış. Ben şahsen iman ettim. |
Bu ülkede darbeler oldu da ne oldu sanki??..yeniden yobaz iktidarlarınız göreve gelmediler mi???..
Şeriat özlemiyle ve amerikan rüyasıyla yanıp tutuşan yobaz halk ile liboşların iktidarları -menderesler, özallar, tayyibler-yönetmediler mi bu ülkeyi??? Evet doğrudur darbelerin sayısı hayli fazladır ama şeriat pisliği bu ülkeye bir kez gelicek ve bir daha geri dönüş olmuyacak!!!! Keşke; iran devrimi sonrasında mollalara destek veren ve geberen zavallı liberaller mezarlarından dirilsede bizim vatan hainleri ve liboşlarımıza gerçeği haykırabilseler!!!! |
Alıntı:
Bu tür kelimeleri kullanırken, gerçekten de anlamlı bir tartışma mı yapılmak isteniyor, yoksa sadece ''iç dökmek'' mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
ama bakın, bu tür kelimeleri kullanmaya taraflardan biri başlayınca artık o başlıkta anlamlı bir tartışmanın pek mümkün olmadığını, üslubun gittikçe sertleştiğini vs. siz de çok iyi biliyorsunuz. Tecrübeyle sabit bu. :) Yani tartışmayacaksak. Ok. Slogan atıp dağılalım. Ama tartışacaksak, bu kelimeleri hakketiğine inansak da diğer tarafın (ki inanmasak zaten sarfetmeyiz) tartışma boyunca kullanmamaya çalışalım. Daha iyi olmaz mı? saygılarımla |
Alıntı:
|
E. Org. Çetin Doğan, “Balyoz Planı” iddialarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Doğan, “Balyoz Planı”nın Ordu Plan Semineri’nde yaptığı konuşmalar üzerine inşa edildiğini ancak içeriğinde oynamalar ve tahrifat yapıldığını yazdı.
İşte E. Org. Çetin Doğan’ın açıklaması: http://www.odatv.com/n.php?n=e.-orge...sil-2501101200 |
Alıntı:
Squall, Sen biraz geriden takip ediyorsun galiba, artik "seriat" tehlikesi yok TC'de .....Ilhan Selcuk bile teyit etti. Simdi tehlikenin adi "sivil dikta" ..... Seriat evrim degistirip "sivil dikta" kiligina girdi simdi...... Yani "seriat" OUT .... "sivil dikta" IN..... |
Biz hala bekliyoruz.
Ülkemizdeki irticacı darbe açıklamalarını. Merakla.... Bu arada olanları şöyle bir hatırlamakta da fayda görürüz. Tarih 27 Mayıs 1960 İktidara el koyan subaylar, greve giden işçileri 'komünist' ilan ettiler!!! Başta Aziz NESİN olmak üzere kimi solcu aydınları tutuklattılar!!! Dönemin Orgenerali Cemal GÜRSEL; -27 Mayısı yapmakla NATOnun sağ kanadını kurtardık, dedi!!! Ve bir de soru. -27 Mayıs'a CIA'nın karşı çıkmasına rağmen, NATO üyesi bir ülkenin ilk başbakanı olarak Adnan MENDERES'in Sovyetler Birliğine yapacağı ilk resmi ziyaret öncesine rastlaması bir tesadüf müydü? Tarih 12 Mart 1971 Süleyman DEMİREL 12 Mart müdahalesinin nedenlerini açıklamak için; -ABD bizim Sovyetlerle münasebetlerimizi düzeltmeye girişmemizden rahatsız oldu. Ve bir soru. -Niçin Türkiye kendi kendine ayakta durabilir bir yapı kazanmak oluşu sırasında ayağı takılıyor, tökezliyor? (S. DEMİREL'in belirtmesi) Tarih 12 Eylül 1980 Olayı ABD başkanına bildiren yetkili -Bizim oğlanlar başardı. diyordu. . . . Tüm bunlar henüz hafızalarda iken farklı frekanslarda gezmek iletişimi sağlamaz. NATO'ya üye bir ordunun, kademeleri ve lojistiğinin ekseri çoğunluğunun ABD tarafından sağlanan bir ordunun, kurmay takımının West Point ya da Avrupa'daki uzantılarında eğitildiği bir ordunun ve hatta generallerin terfilerinin bile Pentagon tarafından belirlenen bir ordunun ne kadar ulusalcı oluşunu da birileri bizlere anlatmalılar. Bizlerin dini konulardaki genellemeleri ve soyutlamalarına, gevezelik, laf kalabalığı, lafı güzaf diyenler dünkü GKB konuşması için birkaç kelime nakşederler herhalde. Bunu da bekliyoruz. |
Alıntı:
Bu ifadeler, cok uzun bir calismadan alintidir. Demokrat Parti iktidari, vekillere Yargiclik yetkisi veriyordu, idam cezasi verme yetkisi dahil. Biliyormuydunuz ? 1960 ihtilali'nin gerekceleri cok iyi ogrenilmelidir. Yoksa, halkin oyu ile gelmis bir basbakani asmayi savunmuyoruz. Bugun, gomlegi cikardim diyenler, takkiye ustalari, islamcilar, 1960'da supheliydi, 12 Mart 1971'de de, 12 Eylul 1980'de. |
Bu şeriat ne işe yaramaz birşeymiş. Cumhuriyet tarihi boyunca hep sağ partiler tarafından yönetilmişiz ama şu sünepe şeriat bir türlü gelememiş.
Ama gene de ulusalcılarımız çığırtkanlıktan geri kalmıyorlar. İmdat, şeriat gelecek, imdat burası iran olacak, hayt huyt ordu göreve! Yahu ben neden ordunun despotluğunu sivil diktaya tercih etmeliyim? İkisine de defolup gidin desek nasıl olur? |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:18 . |