![]() |
savaşmayan müslüman müslüman değildir, yeri cehennemdir
Malesef günümüz müslümanlarının büyük kesimi dinlerinden bihaber, cumaları camiye gidip ramazanda oruç tutarak cennete gidebilecekleri yanılgısına düşmektedirler. Oysa allah öldürmelerini ve ölmelerini emretmiştir. Cennet, allah yolunda harcanan malların ve canların karşılığıdır, kılınan namazların ve tutulan oruçların değil... Oruç tutma konusunda sadece 15-20 ayet yollayan allah savaş (cihad) konusunda 100'ün üstünde ayet yollamıştır.
islam tanrısı kullarına sık sık savaşmaları gerektiğini hatırlatmış, savaşa katılmayanların ise (kadınlar ve sakatlar hariç) sonunun pek hayırlı olmadığını vurgulamıştır. Savaş müslümanlara farz kılınmıştır ve gerçek müminle gerçek olmayan mümini ayıran da savaşıp savaşmadığıdır. Savaşmayan müslüman dünya hayatını ahret hayatına tercih etmiş demektir ve yeri cennet değil cehennemdir. Bakara Sûresi(2).193. Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur. Bakara Sûresi(2).2l6. Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz. Tevbe Sûresi (9).111. Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da Allah üzerine hak bir vaaddir. Allah'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. Tevbe Sûresi(9).41. (Ey müminler!) Gerek hafif, gerek ağır olarak savaşa çıkın, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. Tevbe Sûresi (9).38. Ey iman edenler! Size ne oldu ki, "Allah yolunda savaşa çıkın!" denildiği zaman yere çakılıp kalıyorsunuz? Dünya hayatını ahirete tercih mi ediyorsunuz? Fakat dünya hayatının faydası ahiretin yanında pek azdır. Tevbe Sûresi (9).44. Allah'a ve ahiret gününe iman edenler, mallarıyla canlarıyla savaşmaktan (geri kalmak için) senden izin istemezler. Allah takvâ sahiplerini pek iyi bilir. Enfâl Sûresi(8 ).74. İman edip de Allah yolunda hicret ve cihad edenler, (muhacirleri) barındıran ve yardım edenler var ya, işte gerçek müminler onlardır. Onlar için mağfiret ve bol rızık vardır. Tevbe Sûresi(9).13. (Ey müminler!) verdikleri sözü bozan, Peygamber'i (yurdundan) çıkarmaya kalkışan ve ilk önce size karşı savaşa başlamış olan bir kavme karşı savaşmayacak mısınız; yoksa onlardan korkuyor musunuz? Eğer (gerçek) müminler iseniz, bilin ki, Allah, kendisinden korkmanıza daha lâyıktır. Ahzâb Sûresi(33).18. Allah, içinizden (savaştan) alıkoyanları ve yandaşlarına: "Bize katılın" diyenleri gerçekten biliyor. Zaten bunların pek azı savaşa gelir. Fetih Sûresi (48 ).17. Köre vebal yoktur, topala da vebal yoktur, hastaya da vebal yoktur. (Bunlar savaşa katılmak zorunda değildirler.) Kim Allah'a ve Peygamberine itaat ederse, Allah onu altından ırmaklar akan cennetlere sokar. Kim de geri kalırsa, onu acı bir azaba uğratır. Tevbe Sûresi(9).39. Eğer (gerektiğinde savaşa) çıkmazsanız, (Allah) sizi pek elem verici bir azap ile cezalandırır ve yerinize sizden başka bir kavim getirir; siz (savaşa çıkmamakla) O'na hiçbir zarar veremezsiniz. Allah her şeye kadirdir. Enfâl Sûresi(8 ).16. Tekrar savaşmak için bir tarafa çekilme veya diğer bölüğe ulaşıp mevzi tutma durumu dışında, kim öyle bir günde onlara arka çevirirse muhakkak ki o, Allah'ın gazabını hak etmiş olarak döner. Onun yeri de cehennemdir. Orası, varılacak ne kötü yerdir! Tevbe Sûresi(9).81. Allah'ın Resûlüne muhalefet etmek için geri kalanlar (sefere çıkmayıp) oturmaları ile sevindiler; mallarıyla, canlarıyla Allah yolunda cihad etmeyi çirkin gördüler; "bu sıcakta sefere çıkmayın" dediler. De ki: "Cehennem ateşi daha sıcaktır!" Keşke anlasalardı! Hucurât Sûresi(49).15. Müminler ancak Allah'a ve Resûlüne iman eden, ondan sonra asla şüpheye düşmeyen, Allah yolunda mallarıyla ve canlarıyla savaşanlardır. İşte doğrular ancak onlardır. Al-i İmrân(3).l42. Yoksa Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi sandınız? |
Savaşmadığımızı ne biliyorsun?
|
Alıntı:
|
He he he! ne yani burada herşeyi anlatcakmıyız?
|
Aspartam;
Bu konu böyle , senin kapalı ifadelerinle kalmamalıydı.. Bu sitede sadece yazanlar değil , 20-30 misli de okuyanlar var.. Sen İslamı savunan bir kişi olarak yanlış mesajlar vermemelisin.. Sen de çok iyi biliyorsun ki Kur'an'daki savaşla ve cihatla ilgili ayetlerin büyük çoğunluğu o dönem yaşanan savaşlarla ve müşriklere karşı verilen mücadele ile ilgilidir.. Genel anlamda ya da evrensel olarak nitelendirebileceğimiz cihad ayetleri ise müslümanların dünyadaki görevleri ile ilgilidir.. Bu görevler ; İnsani anlamdaki görevler ve dini anlamdaki görevlerdir.. İnsani anlamda görevler , çevresine , toplumuna ,ülkesine ve dünyaya karşı faydalı işler yapmak ve zararlı işlerle mücadele etmektir.. Dini anlamdaki görevleri ise , dinini korumak , kollamak , dinine veya ülkesine karşı savaşanlara , saldıranlara karşı savaşmak , barış halinde iken de barışa uymak , Allah'ın istek ve emirleri için gayret sarfetmektir.. Bugün cihad denince kimileri savaşmak , zaptetmek , fethetmek ve şiddet-terör olarak anlıyor.. Son yıllarda yaşananlar ise , imaj olarak İslamı terör dini gibi gösteriyor.. Bu durum da ABD'nin-emperyalistlerin ekmeğine yağ sürüyor.. Şu anda yaşanan olaylar ABD'nin hoşuna gidiyor..Çünkü işgal girişimlerinin batıdan daha az tepki alacağını hesaplıyor.. İslam dünyası cihadı ; Dünyanın kirletilmesini , ozon tabakasının delinmesini , küresel ısınmayı , ormanların yokedilmesini , bütün bunların gelecekte getireceği doğa felaketlerini önlemek üzere bir mücadele olarak seçmiş olsaydı , Kyoto sözleşmesinin imzalanması ve uygulanması için mücadele olarak ortaya koysaydı ve barışçı eylemler yapsaydı , bu konuların öncüsü olsaydı , süper bir imajı olur , birçok batı ülkesini de yanına çekerdi.. Bu görüntüsüyle batının da uzak doğunun da gözünde korkulan , nefret edilen bir din imajına sahip ve günden güne de kötüye gidiyor.. Gizli Haçlı Seferi ise , bu gidişle kalıcı hale gelecek ve tüm İslam ülkelerini sindirecek , susturacak.. Bu da Emperyalizmin tüm amaçlarını gerçekleştirmesini sağlayacak..Dünya halkları daha da esirleşecek ve yoksullaşacak.. Sonuç olarak ; Bu çağın cihadını , doğal çevrenin korunması ve ABD emperyalizmine karşı mücadele olarak görmek gerekir..Bu mücadele fiili işgalin olduğu yerde savaşarak , gizli işgal ve sömürülerin olduğu yerlerde ise barışçı yollardan kitleleri aydınlatarak ve örgütlüyerek gerçekleşebilir.. Ancak o bilinçte bir İslam dünyası maalesef yok... |
Alıntı:
Örneğin aşağıdaki ayet 1400 sene önce arap yarımadasında yaşayan müşriklere karşı savaşın mı demektedir? Bakara Sûresi(2).193. Fitne tamamen yok edilinceye ve din (kulluk) de yalnız Allah için oluncaya kadar onlarla savaşın. Şayet vazgeçerlerse zalimlerden başkasına düşmanlık ve saldırı yoktur. |
Başka bir siteden Mümin bir arkadaşla tartışırken mazlum müslüman halkların üzerindeki mezalimi kaldırmak için bir şeyler yapmalarının dinin gereği olup olmadığını sorduğumda; bana havalı havalı ayda 1-2 kez Irak'a gittiğini anlattı.
Biraz eşeleyince ise Irak'ta bir yabancı şirketin temsilcisi olarak t i c a r e t yaptığını anlattı.. Kızılhaç ve BM + diğer yardımlar ile varlığını sürdüren, Amerikanın iliğini sömürdüğü bir ülkeye para kazanmak için sık sık giden bu Mümin kardeşe nice hayırlı kazançlar diledikten sonra; o siteye eski nicki ile girmeyi nedense bırakıverdi.. Cihadın modern ve modern ötesi yorumlarından biri idi bu sanırım.. Hemen sloganlaştıralım: '' Men dakka dukka, ö n c e cukka, cukka'' |
Birdahaki gidişinde kafayı direnişçilere kıstırır herhalde.
|
Exclusive ;
Dinciler , Kur'an'daki ayetlerin tümünün evrensel olduğunu iddia ederler.. "Peygamberin özel hayatıyla ilgili bir konunun Kur'an'da geçmesinde dahi bir evrensel mesaj vardır" diye düşünürler.. Ben böyle düşünmüyorum.. Savaşla ilgili tüm ayetler ve verdiğin örnek de dahil , yaşanılan döneme ilişkindir.. İnanan ya da inanmayan gözüyle de baksan gerçek budur.. Dincilerle ateistlerin birleştiği noktalardan biri budur.. Dinciler , sürekli cihad (savaş) yoluyla İslamın dünyaya egemen olması gayesiyle bu ayetleri evrensel olarak yorumlarlar.. Ateistler ise , İslama karşı , bu yüzünü kötü örnek olarak gösterebilmek gayesiyle , ayetlerin evrenselliğini kabul ederler.. Ateistlerin bu yönde çalışmaları , belki birkaç milyonu kazanmalarını sağlayabilir.. Ama barışı sağlayamaz.. İslam'da sevgiyi , hoşgörüşü , barışı öne çıkarmaya gayret edenler ise , tüm İslam alemini etkileyebilme ve barışı sağlayabilme olanağına sahiptir.. Bizim gayemiz de budur..Doğrusu da budur.. |
Güncelleme...
Allah yolunda cihad etmek için canını feda eden teröristler cehennemde mi yanacak yoksa cennete mi gidecek? |
sorun ole basit degil 2 cvp li ilkokul test sorusu gibi sormussun...
eger baska bir dinden saldiri varsa elbetteki insanlar dinlari icin aileleri icin savasacaklar....ve bu ugurda olenleri de Allah cennetiyle mukafatlandirir... ama cvb ini veremedigin duruma gelince....bir terorist cenettemi gider ya arkadaslar nolur cocuk olmayin haksiz yere cana kiyip cennete girecegini uman adam beyinsizin onde gidenidir.....aha iste gidenleride var gorduk eline beline bomba dolayip...onlar inkarcilardan da fena azap gorecekler..hic inkar edenle haksiz yere canlaar kiyan bir olurmu...hepsinin cezasi ayri..dunyada bir cezami var ki garip geliyo size bu..sonra CEZA niye bu kadar gozunuzu korkutuyo ki sizin...suc islemeye mi meyillisiniz kardesim...uslu uslu oturun ceza veren fln yok kimseye..... ilk yazinda ayetler var savaslarla ilgili onlar icinde pan arkadasim cvb i yazmis cok guzel bir sekilde buyur PAN : Sen de çok iyi biliyorsun ki Kur'an'daki savaşla ve cihatla ilgili ayetlerin büyük çoğunluğu o dönem yaşanan savaşlarla ve müşriklere karşı verilen mücadele ile ilgilidir.. |
Müşrik nedir? Müşrik / Mürted / Kafir / Zındık / Münafık
..yaftalarını insanların üzerine geçiren İ s l a m hedef göstermektedir: Vurun tez boyunlarını! Bunlardan dost / veli edinmeyin..Ananız dahi bunlardan olsa (Muhammed Mustafa'nın ö z a n a s ı Amine misalinde olduğu gibi) Allah'tan mağfiret dilemeyiniz. İslam Mümin e r k e k l e r e karşı hoşgörülüdür, Mümin erkeklere 4 kadına kadar ruhsat verir Mümin erkekler Mirasta 2 misli gözetilmiştir Yav, neyi konuşuyoruz..''Hayz kadınlar için bir E z a d ı r '' diyebilen bir iptidai anlayış bu.. Zavallı kabilelerin üzerine Mücahit gönderip, yağmalayan 1/5 ve bazende 5/5 Ga n i m e t payları ile dünyalık edinmeyi -AYET HÜKMÜ İLE-marifet addeden bir anlayış bu. |
Exclusive'in anlattığı ayetlerde Allah ne yapmaktadır?
İnsanların bir kısmını diğerlerinin üzerine Ö l d ü r ü n! diyerek salmaktadır Bunu F a r z kılmaktadır.. Her iki topluluğu da o yarattığı halde, birini diğerine kıydırmak için emirler vermektedir. Hoşgörü Dini bu değilse ya nedir? |
Aynı şeyi Mustafa Kemal 'de yapmıştır.Türk askerlerini İngilizlerin,Anzakların,Yunanlıların üzerine salmış binlerce insanın Türk askerleri tarafından öldürülmesini sağlamıştır.Gariplerin yanlarında silahtan başka ganimetleri de yoktu.Türk ordusu bu ganimetlere de el koymuştur.
|
Devamlı sorulan bir soru
Bir dost sorduğum soruya cevabının içinde şöyle bir cümle yazmıştı
40 50 li yaşlara gelince insan hayattan korkmaya başlar kaygısı artar kaygısı artıncada öbür taraf inancı yükesilr ve namaza niyaza başlar Bende müteakiben aslında her yaşta ibadet etmek gerektiğini yazmıştım Dostumuzun düşüncesi çok doğru Artık yetmedimi insanlık tarihinde terörist ölürse Cennetemi gidicek Cehennememi İnsan çok dindar namazında niyazında ama her haltı yapıyo Cennetemi gidicek Cehennememi İnanmıyo iman etmemiş ama çok iyi bir insan Cennetemi gidicek Cehennememi Bu sorular nedir yoksa sona yaklaştığımızın bir göstergesimi Son cümleyi yazmamdan dolayı bile kendime kızıyorum Herşeyi Allah bilir kimin ne olucağını Allah bilir sen bir hayat geçirdin mümkün olduğunca kimseyi kırmmaya şiddet göstermemeye çalış sonrasında Cennetemi gidiceksin Cehennememi orasını Allah bilir Herkes kendini bi hükümverir gözüyle bakıyo ama Dostlar, Cennetemi gidicek Cehennememi bu cümlelerden bile kaçınmamız lazım bu cümleler bile Allah'a şirk koşmaya girebilcek kadar sallantılı cümleler |
Alıntı:
Tabi adalet bu kadar basit değil... Küçücük ülkede bile adaleti sağlamak için ağır kapalı ceza evi var, kapalı ceza evi var, yarı açık ceza evi var, F tipi ceza evi var. Oysa islam tek tip cehennem ve yine tek tip cennetle adaleti sağlayıveriyor. Daha doğrusu sağladığını iddia ediyor... Hemde öyle bir adalet ki kimsenin minnacık bir nokta kadar bile hakkı yenmiyor. Sen bütün insanları 2 gruba ayırıp bir grubu cennete diğer grubu da cehenneme yollayacaksın ve kimsenin hakkı yenmemiş olacak... Bu ilahi adalet değil olsa olsa ilahi komedi olur. |
komedi oylemi....tek cennet-tek cehennem oylemi...isminin altinda forum yoneticisi yaziyo ama cahillik diz boyu..gostermekte farz oldu artik
adaletten sinifta kaldin....simdi bu dersten de cakiyorsun oku bak... |
cahiliyetin artik hat safhasi...bence sen yukardakini hemen bi gozden gecir hatta sil ex kardesim...ben gulmekten ikiye yarildim baskalarida okur rezil olursun uyarmadi deme...
ilk satirlari okurken cvp olarak sunu dusunuyordum.... ya kardesim dunyada is ceza hukmunu uygulamaya gelince iki SIK yok mudur..ya hapse girersin ya beraat edersin...diye geldi hmn aklima sonra yazini okumaya dvm ettim....verecegim bu cvp tan siyrilmak icin kendi kendine bi kacis yolu bulmussun hapishane turleri ile...ama kaccam derken rezil rusvah olmussun... sebebini hemen acikiliyim kardesim cunku TEK BIR CEHENNEM VE TEK BIR CENNET YOK....merak etme sen inanmadan olursen intahar teroristlerinin yanina atmayacaklar seni :D :D :D ....firdevs cennetlerini adn cennetlerini hic duymamis kadar cahillik ekoluyken ben sana hala niye cvp yaziyorum bilmem ama ene azindan okuyanlarin hayrina yapayim bunu...cennet ve cehennem sistemi de aynen burdaki gibi kademeli isliyor bnm guzel kardesim ogren azcik da oyle yaz buraya... son olarak ta bu konuyu cvp veremdigin icin hala dogru duzgun ADALET konusuna baglamanada ordan da --nasil siyiririm tarzi--tutusmalarinda da ayri bir guldum yarildim :D :D :D cahilligin endikasyonlari insanda bole ortaya cikiyor arkadaslar....gorun sahit olun |
Afedersin ama
Exclusivv dost çok çok afedersin ama çöööşşşş be kardeşim
Bukadar olmaz hakkaten şaşırdım Senin mantığın alıyomu zaten iyiler cennete kötüler cehenneme O yanlız filmlerde olur Dereceleri var mev dosta katılıyorum Nekadar iyi okadar mükafat nekadar kötü okadar ceza |
Dediğiniz gibi kuranda cennet için çoğul ifadelerin kullanıldığı ayetler vardır...
Ancak cennet için tekil ifadelerin kullanıldığı ayetler de vardır. Örneğin aşağıdaki ayetleri okuyan her insan sadece 1 adet cennet olduğu sonucuna varacaktır: Zümer/ 39/73. Rablerine karsi gelmekten sakinanlar, boluk boluk cennete goturulurler. Oraya varip da kapilari acildiginda, bekcileri onlara: "Selam size, hos geldiniz! Temelli olarak buraya girin" derler. Fussilet/ 41/30-2. "Rabbimiz Allah'tir" deyip sonra da dogrulukta devam edenler, onlari, melekler, olumleri aninda: "Korkmayiniz, uzulmeyiniz, size soz verilen cennetle sevinin, biz dunya hayatinda da, ahirette de size dostuz. Burada, canlarinizin cektigi, umdugunuz seyler, bagislayan ve aciyan Allah katindan bir ziyafet olarak size sunulur" diyerek inerler. Hadid/ 57/21. Ey insanlar! Rabbiniz tarafindan bagislanmaya, Allah'a ve peygamberine inananlar icin hazirlanmis, genisligi yerle gogun genisligi kadar olan cennete kosusun; bu Allah'in diledigine verdigi lutfudur. Allah, buyuk lutuf sahibidir. Naziat/ 79/40-1. Ama kim Rabbinin azametinden korkup da kendini kotulukten alikoymussa, varacagi yer suphesiz cennettir. Tabi bunların aksine cennet için çoğul ifadelerin kullanıldığı ayetler de vardır. Kısaca kuranın tutarsızlıklarından biri de kaç tane cennet olduğu mevzusudur... kuranın cennet adedi hakkındaki tutarsızlığı ayrı bir tartışma konusudur. Konumuza geri dönecek olursak aynı durum cehennem için geçerli değildir. Cehennemden daima tekil ifadeyle bahsedilmiştir. Yani kurana göre sadece 1 tane cehennem vardır... Benim vurgulamak istediğim esas nokta insanların adaleti sağlamak için ceza verirken farklı niteliklerde ceza evlerine ihtiyaç duymalarına rağmen islamın tek cehennemle olayı bitirdiğini iddia etmesidir. İslam her suçluyu aynı cehenneme gönderir... Not: Bu son açıklamalar ışığında sizinle "amma da cahilmişsiniz, yuh size, çüşş" şeklinde alay etmeyişimin başlıca sebebi böyle tavırları, tartışma adabına sahip olgun bireylere yakışmayan tavırlar olarak görmemdir. |
oncelikle sunu soylemeliyim ki ALAY konusunda senin tirnagin olamayiz ex kardesim.....biz kimiz ki o konuda senin yaninda.....inanmayan varsa ex in bugune kadar yazdigi yazilari okuyabilir....her neyse
asil konu.....hani sen kelime anlamlari uzerinde soylenis bicimleri uzerinde cok duruyosun ya Tarik 7 de yaptigin gibi....o yuzden sunu hemen anliycagini umud ediyorum....hapse gonderilecek bi adam icin nasil cumle kurarsin....dusun senin dedigin gibi bir surude hapis tipi var??? a) o adam hapse girecek b) o adam hapislere girecek ya ex kardesim ugrastirdigin seylere bak bizi...ilkokula donduk resmen...ondan sonra da niye alay ediyoruz oluyo....e kardesim sende yasin gibi konus etmeyelim bizde... |
mev ben hapse gidecek adam için "herifi tıktılar içeri" derim. Zira benim muhabbet tarzım böyle bişeydir...
Eğer muhabbetten ziyade bilinmeyen bir gerçeği net bir şekilde izah etme amacı taşıyorsam durum değişir. Kelimelerimi özenle seçerim... |
ex gecekten anlasilmasi en zor insan sensin bu sitede biliyosun degilmi...
gazete gibi resmi kurumlarda yazilarini sunarken ADAM HAPISLERE GIRECEK DEMEZ....kendimi zorlayici gibi hissetmeye basladim....ya sirf cvp yazcam diye yazma ne olur ya...sayfaya tikliyoruz aciliyo okuyoruz cvp yaziyoruz bir suru zmn.....aci biraz be |
mev bana soru soruyorsun sonra da cevabımı beğenmeyip "böyle cevap yazma" diyorsun...
Üyeliğinin daha ikinci gününde yolladığın 130 mesajla yeni bir rekora imza attığın halde harcadığın zamana yanıyorsun... Senin harcadığın zamana benim de üzülmemi, sana acımamı bekliyorsun... Üstüne üstlük benim sitedeki anlaşılması en zor insan olduğumu iddia ediyorsun... Not: "Gazete" bir kurum ya da resmi kurum değildir. |
ya saka yapiyorum be kardesim hmn ciddiye almissin.....gercekte acimani dileyecek bir durum Allah a sukur...o bahsettigin rekora imza atmak icinde zaman gerekir bu kadar bol zaman buluyorsam zamaninda cok calistigimdandir.... :D ....madii anlamda bir derdim yok ki oturup senle takiliyom 2 gundur demektir bu....calis seninde olsun kardesim :D
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:09 . |