![]() |
islamı anlamak
sevgili arkadaşlar.hepiniz bilirsiniz ki islam 5 şey üzerinedir.
peki , Allah ilk ayette bize oruç tut mu diyor ,zekat ver mi diyor ,hacca git mi diyor , hatta dinin direği olarak kabul edilen ,en büyük ibadet denilen NAMAZ kıl mı diyor ... Bileniniz vardır "OKU" DİYOR. Aynı şekilde PEYGAMBER EFENDİMİZ ; -"ilim , Çin de dahi olsa gidin alın" -"hakkı verilerek eda edilen bir saatlik ilim ,sabaha kadar kılınan namazdan daha eftaldir(iyidir)" İslamın bayraktarlığını yapmış Hz.Ali ; -"bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum"diyor. geçmiştede olduğu gibi ve şimdide islamı yanlış tanıtmak isteyen artniyetliler mevcuttur (maalesef bunların içinde kendini müslüman gören ,kendini hoca olarak görenlerde var). eğer islamı öğrenecekseniz lütfen Allah rasülünü ve Kur'anı esas alın. TEŞEKKÜRLER... |
Sayın alemdar,
Şimdi siz tam olarak nasıl bir mesaj vermek istediniz? "OKU" kelimesinden sizin anladığınız nedir? Burada Muhammed ümmi mi değil mi? diye birçok tartışma oldu...Zaten henüz ortada okunacak bir MUSHAF yokken "OKU"maktan bahsedilmesi de anlamsız değil mi? Okunması gereken bir EVREN olmasın? Sizce evren nasıl okunabilir? İnsanın konumu nerede ve nasıl olmalıdır? Çok fazla soru işareti olmasın diye burada sorularınma son veriyor merakla cevabınızı bekliyorum... |
sevgili alemdar sen islamın şartı bildiklerin sünni inanca göredir şiada farklıdır
Ehli Şia da İslamın şartları böyledir: 1-tevhid (Allaha inanmak) 2-Adalet 3-Nübüvvet (peygamberlere inanmak) 4-İmamet( 12 İmam'a inanmak,12 İmam Allah tarafından tayin edilmiştir,İmamlar aynı peygamberler gibidir,tek fark İmamlara Vahy gelmez) 5-Mead(Ahirete inanmak) onun için kendi inancını tartışılmaz gerçek sanma |
Eh be UlulElbab :) ben senin müslümanligindan hicbir sey anlamadim hic mi uzlastigmiz bir konu olmaz her konuda hep bir ayrilik yada farklilik ileri sürüyorsun..
sanki kainata ilk kez kitap gelmis gibi yazmissin. |
Alıntı:
Benim müslümanlığımdan birşey anlayacak olan sen değilsin.Bir başkası da değil. Hesabımı vereceğim bir Makam var. sen haddini bil yeter. Uzlaştığımız bir konu olsaydı zaten yanlış yolda olurdum. Çakma mehdi Kahya ne diyorsa ben tersini söylüyorum.Onun siyah dediği Beyazdır. Yakında Karun Kahyanın Üst düzey Hahamlarla yaptığı pazarlıkların Ses kaydını yayınlayacağız...Nette uygun bir ortam arıyoruz. Bakalım o zaman ne diyecek? Değirmenin Suyu neredenmiş bakalım. |
Alıntı:
İslamı anlamak için ne Kur'an öğretileri nede islam şartlarının adet'i size pek bi yardımcı olmaz, UlulElbab üstadın dediği gibi EVREN'i bilmek gerekir, Neden ? EVREN'i bilmek demek Sistemi tanıyabilmek demektir, Sistemi bilmek demek amacını ve yapısını anlamak demek, Evrende insanoğlu iki ayak üstünde düşünmeye başladığı dönemlerde, Bir Rab ihtiyacı duydu, Çok güçlüydü çok bilgeldi ve herşeyi görmeliydi, Sonra onun yalnız olamayacağına kanaat getirdiler ve onun gibi onlarca tanrı daha hayal ettiler bununla da yetinmediler tabiki yanlarına yardımcı melekler atadılar, bunlarda çok güçlü varlıklardı ve ona hizmet için vardılar, Gece, gündüz, sıcak, soğuk gibi iyi olanın karşıtı olan kötü'yü fark etmeleri uzun sürmedi günah keçisi "Şeytan" olarak lanetlendi ancak bu Şeytan diye anlatılan varlığın aslında farklı bir güç olmadığını, iyilik ve bilgeliğin simgesi Rab'bın diğer kişiliği olduğunu insanlardan hep sakladılar, İnsanlar bunu anlamaya hazır değilerdi iyilik ve kötülük birlikte olamazdı ve olmamalıydı, Kötülüğün iyilik karşısında hiç bir şansı bulunamazdı, Adil ve iyi bir Rab'den bu beklenirdi, Bundan dolayı oluşan sorunlarıda insanları kendi özgür iradelerine bırakarak başardılar, sorumluluk onlarındı yaptıklarının karşılığını alacaklardı, Ve taşlar yerine oturmaya başlamışken iyi ve kötüyü simgeleyecek büyük mabedler inşa ettiler " Cennet ve Cehennem" İnsanoğlu için ibadet edeceği bu sonsuz mabedler aynı zamanda "mutluluk ve azab"'ı simgeliyordu, Sistem kurulduğundan beri oruç, namaz , kurban , zekat , hac etme, temizlenme gibi kurallar zaten mevcuttu dinler bunlardan asla kopmamış sadece usul ve sayılarla oynamıştır, sayısı ve şeklinden önce bunların nereden ve kimlerden geldiğini anlamak lazım, Sonrası malum işte arkadaşlar, Dinler tarihi ve yüzbinlerce Peygamber dünya üzerinde nasıl bir iz bırakmıştır acaba, Dünyada gözle görülebilecek bir değişim görmek mümkünmüdür, 20. yüzyılda yüzbinlerce peygambere rağmen dünyanın durumu, Tek bir dünya ve yüzlerce inanç sistemi, Tek bir insan ve Binlerce Tanrı, Tek bir dünya ve dinler savaşı, Tek bir dünya ve ilk oluşumundan sonra YARATICI ' ya ait hiçbir iz olmayışı, Acaba Tanrı Yüzbinlerce Peygambere gerçekten ihtiyaç duydumu yoksa Peygamberlik olayı gerçekten de çok rağbet gören bir meslekmiydi, Yüzyıllardır dünyanın en eski mesleği olarak bilinen fahişelik en eski olma mevkisini Peygamberliğe kaptırmış olabilirmi, Saygılarımla |
SanırımOkumayı yasaklayan hiçbir kesimyoktur. Buna Yezidilik gibi geleneksel inançları dahil etmek isek. İslam'ın okumayı tavsiye veya emir etmesi öncelikle taktir edilmesi gereken bir şeydir. Bu sadece İslam için değilokumayı tavsiye eden bir baba içinde aynısı geçerlidir. Fakata okumayı tavsiye eden her kese peygamber dersek işimiz var... Muhammed'in hareketi sadece güzel bir harekettir(kendi dönemine göre). Şuan ise Newton hatta onların devri geçti artık Einstein ve devamındaki bilim insanları yer aldı. Şimdi kalkıp bilim adamlarına resul dersek biraz değil çok saçma olur. Okumak-araştırmak güzel birşeydir fakat her okuyup-araştıran ve tavsiye eden dogma değil-yanılabilir de. Kaldıki İslam tarihine baktığımızda birçok filozof mistik öldürülmüş ve yasaklanmış. Şimdi bana kalkıp bu İslamı bağlamaz diyebilirsiniz. Fakat bize kalkıp bazen İslamın Filozoflarında dan övgüyle bahs etmeyin çünkü onlar İslamı bağlamaz diyelim. Bağlarlarsa zaten İslam islam değil tamamıyla Materyalizm olur. Bir İbni Rüşt mümkün müdürki; İslam olabilsin.
Saygılarımla Elikoyum |
Alıntı:
Saygıdeğer Eliko, Sizlerinde bildiği gibi Dİnler tarihi ve bilim dünyası çok uzun dönemlerden beri muhalefet içerisinde olan 2 farklı sınıftır , İslam tarihinde ve hatta günümüzde bile tüm icatlar'dan şeytan icatı olarak görülüp korkulmuş ve kaçınılmış, Hristiyanlık ve Kliseler tarafından da her daim yasak ve cezası ölüm olabilecek kadar yüz kızartıcı bir suç gibi görülmüştür, düşünsenize bir kere okumayı ve ilimi tafsiye etmelerine rağmen dünyanın aslında tepsi olmadığı yuvarlak olabileceği gerçeğini dünya ne zamana kabullenebilmiştir, M.Ö 500 yılları gibi dünyanın yuvarlak olabileceğini savunan bilim adamlarını hangi Din ve hangi Peygamber desteklemiştir Kitabında, Güya hiç bir eksikleri olmayan kitaplar bu kadar açık ve insanoğlunun yaşam alanının şekline neden değinmemişlerdir, Çünkü, Kaynak Bilim insanıdır, Çünkü Tanrı Bilimadamlarını sevmez, Saygılarımla , |
sayın ululelbab
karun kahyanın ses kayıtlarını acayip merak ettim de; nette uygun ortammı yok be arkadaşım. youtube ye koy yeter. eğer bu bağlamda ciddi ve değerli bir materyale sahipsen bunun için uygun ortam adına vakit kaybetmemelisin. |
sn.ozgur beyin
bu konularda birşey bilmediğin belli. benim yazdıklarım islamın şartıdır.ama senin yazdıkların imanın şartıdır |
Alıntı:
En nihayetinde "Allah rasülünü" örnek aldım; birden çok kadınla evlenebilme, dokuz yaşında bir kıza göz koyabilme artısına sahip oldum vicdanım, onurum, ahlaki seviyem kabul etmedi vaz geçtim. "Kur'anı esas al..."dım; benden olmayanı, farklı düşüneni (sanki daha önce o dinleri kendi göndermemiş gibi) oldürün diyordu benim felsefemde; insan öldürme, bir Tanrı'nın kendi yarattığına lanet okuması, kendi önce farklı bir toplumun içerisinde yaratıp daha sonra neden "benim dediğimden olmadın" diye kaynar sulara, ateşlere atıp irin, zakkum, pislik yedirme yoktu daha sonra ondan da vaz geçtim. Şimdi iyi, kötüyü, çirkini, güzeli Tanrı'nın korkutmalarıyla, tehditleriyle ya da vaadleriyle, ödülleriyle değil de kendi vicdanım, ahlakım, onurum ve de en önemlisi İNSAN i duygularımla seçiyorum. Eğer beni bundan dolayı cehenneme atacak bir Tanrı varsa, varsın atsın razıyım... |
Alıntı:
Biz aynı Kuranı mı okuduk? Şimdi cidden merak ediyorum.Anlattıklarınız oldukca ilgimi çekti... Bende bir Dönem Deist ve yine bir dönem Agnostik bir görüşü taşıdım. Ancak ben Şimdi yüzümü Allaha döndüm ve bir Monoteist olarak çok mutluyum... Sizin de mutlu olmanıza sevindim elbette ama birimiz fena halde yanılıyor:) :thumb: İnsan işaret parmağı ile birini gösterirken diğer 3 parmağı kendini gösterirmiş... Sevgi ve Saygılarımla... |
Alıntı:
Sizin de bir Monoteist olarak mutlu olmanıza sevindim. Umarım ömrünüzün sonuna kadar mutlu olduğunuz şekilde fikirlerinize sahip çıkarsınız. Ama önemli bir nokta var ki eğer ikimiz de sahiplendiğimiz değerler içerisinde mutluysak bir problem yok demektir. http://www.turandursun.com/forumlar/...cons/icon7.gif |
Alıntı:
Eğer söylediklerinizde samimi iseniz, siz Peygamberimizi örnek almamış, kendinizi O'nun yerine koymaya çalışmışsınız. 9 yaş olayına hiç girmiyorum çünkü öyle bir şey yok. Kur'anı esas aldığınızı söylüyorsunuz ama benden farklı düşüneni öldürün diyordu vazgeçtim diyorsunuz. Bende okuyorum o ayetleri ama kimseyi öldürmüyorum. Çünkü senden farklı düşüneni öldürün demiyor ALLAH. Peygamberimizi ve Kur'an-ı Kerim esas aldıysanız bir zamanlar, başka neleri denediniz? Saygılar |
Alıntı:
Saygılarımla Kıvançla... |
Alıntı:
İlahi irsArtvin, gecenin bu saatinde yanaklarıma tebessüm kondurdun :) Gülüyoruz ağlanacak halimize aynen öyle valla, İtirraf etmek gerekirse belki birçoklarının ihtimal dahilinde dahi görmeselerde bende bir dönem çok bağlı ve bağımlı bir inanırdım :) Gülüyorsunuz siz şimdi bana ama valla bak bende inanıyor ve onunla mutlu oluyordum, Kafirlere nefret doluydum zındıkları bulduğum yerde zındıklamak istiyordum, Hele birde o yahudiler hristiyanlar yokmuydu peygamberime ne eziyetler etmişlerdi hakkın rahmetine kavuşmadan en az 1 tane kafirin canını almam gerektiğine inanıyordum, hep Muhammedi düşünürdüm cennette onu görmeyi yanında durup sakallarımı sıvadığımı hayal ederdim hep sonra sağıma soluma bakıp o kafirlerin cehennem deki hallerini keyifle izlerdim ohh olsundu onlara, Lanet olsundu, Çok iyi bir inanandım ben, çünkü dinleyerek öğreniyordum, Sonra öğrenmeye başladım, Kitaplardan kaynağından öğrendim, İlk hayal kırıklığım Mekki dönem oldu benim için medineye göç diye hayal ettiğim olay nerdeyse bütün kepenklerini kapatmıştı ümitlerimin üzerine yüzbinlerce inanan hayal etmiştim hatta milyonlarca akın akın dua eden insanlar olmalıydı sanki allahu ekber diyerek kumları yaran ve gülümseyen bir kalabalık dinlemiştim, ama okudum bütün inanırlığımla o beklemediğim inanılmazı ; 10 yıllık mekki dönem 75 kişi ile medineye göç , hayallerimmi büyüktü yoksa beklentilerim mi bilemedim, bildiğim ve inandığım bir şey vardı öyle öğretilmişti " Allah büyüktü" sanırım onun büyüklüğü anlamsız bir büyüklüğe sokmuştu beni yada ben öyle beklemiştim, Büyük Tanrım ve En son peygamberim "10 yıl ve 75 inanan" ne kadarda kolay söylemişlerdi kitaplar ve sanki söylerken benimle eğlenerek söylemişlerdi, sonrası malum zaten Kur'an , İncil , Tevrat , Zebur , Sümerler , Babilliler , Maya , Mu Medeniyeti , Pers imp, Antik roma , Antik mısır, şimdide zerdüştlük , ve Beklenen oldu Artık bende inanıyorum , Din, uydurmadır ve insan ürünü bir siyasi malzemedir, İncelemediğim bulabildiğim birçok kaynaktan derlemediğim sadece zerdüştlük kaldı onada çalışıyorum zaman buldukça, Dinlerken İnanır, Sorgulayarak ateist ,Okuyarak Polideist oldum, Artık daha mutluyum :) Saygı ve Sevgilerimle, |
Alıntı:
..........................................Sana inananlar da cikabilir...Böyle oldugunu kabul de ettirebilirsin insanliga...Fahiselik kadar kolay biseyse peygamberlik, cik ortaya ben peygamberim diye...Kac kisi inanacak sana.. Birde su acidan bakalim...Hangi peygamber vardir ki aci, sikinti, keder, gam cekmeden menzile ulasmis...Ölümü göze alip Firavunun karsisina dikilen Musa...türlü iftiralarla suclanan Isa...yoklugu varliga tercih edip atesten gömlegi seve seve giyen Muhammed...yanmayi göze alan Ibrahim...Zindanlarda hasret ceken Yusuf...Hasretinden kör olan Yakub..ve daha niceleri...Bu insanlarin yasadiginin milyonda birini yasamadiginiz halde Allah´in acimasiz oldugunu düsünüyorsunuz...Sence fahiselik kadar siradan bi meslek icin bunlar agir bedeller degil mi?? |
Alıntı:
İşte bu söyledikleriniz insanın kendisi. Emin olun, bu acılar, sıkıntılar çeken Peygamberler zamanında yaşasalardı eğer burada dediğiniz şekilde hor gören, küçük gören kişiler, inanmasalar bile bu kadar hor görmez, küçük görmezlerdi. Uzaktan böyle konuşması kolaydır işte. Birde ateist ise alır arkasına bilimi tamam. Ben bilimsel konuşuyorum sen hurafelerle der olur biter. İsyanınız insanlığa ki aynı isyana bende sahibim. Saygılarımla |
Islami anlamak güzel bir konu paylasimin icin tebrik ederim saygideger arkadasim.
Ben müslümanim allaha hamd olsun, ve cok mutluyum. Islami cogu insan anlamak istedigi gibi anliyor zaten. Arkadaslar "mutlu" olduklarini yazmislar Ateist olduktan sonra ben bu kisilerin samimiyetinden süphe ediyorum. |
Alıntı:
Hamd nedir diye sorsam "bir çeşit teşekkür"diyecektir...Karanlıkta olduğunu dahi bilmezler... Bilmediğini bilenlerde Agnostiktir...Hiç olmazsa Aydınlanmışlardır... Bildiğini bilmeyenler Ateistlerdir... Bildiğini Bilenler ise Müminlerdir... Hanif Muhlis Mümin olmak bir yolculuğa çıkmayı gerektirir...yolculuk yaşarken bitmez... kurtlmuş olarak kendini yüksekte görmez...Herkes kurtulmadan mutlu olmaz. Kendini kurtulmuş ZAN etmek ve başkalarının mutlu olmadığını ZAN etmek ne acı bir durum:( |
Alıntı:
"9 yaş olayına hiç girmiyorum" derken aişe'nin evlilik yaşının 9 değil de 17-18 olduğu iddasındasınız galiba. Eğer değilse nedir merak ettim. Ama Aişe'nin yaşının 18 olduğu kanısında iseniz bu konu hakkında aişe'nin yaşının 9 olduğunu bir de 17-18 olduğunu kabul eden görüşler var; fakat 50 yaşında bir adamın ister 9 olsun ister 18 olsun bir kızla evlenmesi doğru bir davranış mıdır ? Kaldı ki tüm zamanlara hitap eden bir kitap göndermiş iddasında bulunan ve de tüm zamanın insanlarına emreden bir Tanrı'nın; üstelik bu hadisenin bizim gibi "kafir" ve de "cehenemlik" olan insanların diline dolanacağını bununla birlikte dinin zarar göreceğini bile bile bu evliliğe izin vermesinin açıklaması ne olabilir artık orasını size bırakıyorum. Alıntı:
ALLAH YOLUNDA CİHAD EDİN 22/78. ALLAH uğrunda, hakkını vererek cihad edin. O, sizi seçti; din hususunda üzerinize hiçbir zorluk yüklemedi; babanız İbrahim'in dininde (de böyleydi). Peygamberin size şahit olması, sizin de insanlara şahit olmanız için, O, gerek daha önce (gelmiş kitaplarda), gerekse bunda (Kur'an'da) size "müslümanlar" adını verdi. Öyle ise namazı kılın; zekâtı verin ve ALLAH'a sımsıkı sarılın. O, sizin mevlânızdır. Ne güzel mevlâdır, ne güzel yardımcıdır! 25/52. (Fakat evrensel uyarıcılık görevini sana verdik..) O halde, kâfirlere boyun eğme ve bununla (Kur'an ile) onlara karşı olanca gücünle büyük bir savaş ver! 29/6. Cihad eden, ancak kendisi için cihad etmiş olur. Şüphesiz ALLAH, âlemlerden müstağnîdir. (O'nun hiçbir şeye ihtiyacı yoktur). CİHADIN FARZİYETİ 2/216. Hoşunuza gitmediği halde savaş size farz kılındı. Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. ALLAH bilir, siz bilmezsiniz. 4/74. O halde, dünya hayatını ahiret karşılığında satanlar, ALLAH yolunda savaşsınlar. Kim ALLAH yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse biz ona yakında büyük bir mükâfat vereceğiz. 4/75. Size ne oldu da ALLAH yolunda ve "Rabbimiz! Bizi, halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder, bize katından bir yardımcı yolla!" diyen zavallı erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda savaşmıyorsunuz! 4/84. Artık ALLAH yolunda savaş. Sen, kendinden başkası (sebebiyle) sorumlu tutulmazsın. Müminleri de teşvik et. Umulur ki ALLAH kâfirlerin gücünü kırar (güçleriyle size zarar vermelerini önler). ALLAH'ın gücü daha çetin ve cezası daha şiddetlidir. 9/123. Ey iman edenler! Kâfirlerden yakınınızda olanlara karşı savaşın ve onlar (savaş anında) sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki, ALLAH sakınanlarla beraberdir. CİHAD EDENLERİN - SAVAŞANLARIN MÜKAFATI 4/95. Müminlerden -özür sahibi olanlar dışında- oturanlarla malları ve canlarıyle ALLAH yolunda cihad edenler bir olmaz. ALLAH, malları ve canları ile cihad edenleri, derece bakımından oturanlardan üstün kıldı. Gerçi ALLAH hepsine de güzellik (cennet) vadetmiştir; ama mücahidleri, oturanlardan çok büyük bir ecirle üstün kılmıştır. 4/96. Kendinden dereceler, bağışlama ve rahmet vermiştir. ALLAH çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. 9/16. Yoksa, ALLAH, sizden, cihad edip ALLAH, peygamber ve müminlerden başkasını kendilerine sırdaş edinmeyenleri ortaya çıkarmadan bırakılacağınızı mı sandınız? ALLAH yaptıklarınızdan haberdardır. 9/88. Fakat Peygamber ve onunla beraber inananlar, mallarıyla, canlarıyla cihad ettiler. İşte bütün hayırlar onlarındır ve onlar kurtuluşa erenlerin kendileridir. 9/89. ALLAH, onlara içinde ebedî kalacakları ve zemininden ırmaklar akan cennetler hazırlamıştır. İşte büyük kazanç budur. 9/111. ALLAH müminlerden, mallarını ve canlarını, kendilerine (verilecek) cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar ALLAH yolunda savaşırlar, öldürürler, ölürler. (Bu), Tevrat'ta, İncil'de ve Kur'an'da ALLAH üzerine hak bir vaaddir. ALLAH'tan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde O'nunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, (gerçekten) büyük kazançtır. 9/121. ALLAH onları, yapmakta olduklarının en güzeli ile mükâfatlandırmak için küçük büyük yaptıkları her masraf, geçtikleri her vâdi mutlaka onların lehine yazılır. 61/10. Ey iman edenler! Sizi acı bir azaptan kurtaracak ticareti size göstereyim mi? 61/11. ALLAH'a ve Resûlüne inanır, mallarınızla ve canlarınızla ALLAH yolunda cihad edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için daha hayırlıdır. 61/12. İşte bu takdirde O, sizin günahlarınızı bağışlar, sizi zemininden ırmaklar akan cennetlere, Adn cennetlerindeki güzel meskenlere koyar. İşte en büyük kurtuluş budur. 61/13. Seveceğiniz başka bir şey daha var: ALLAH'tan yardım ve yakın bir fetih. Müminleri (bunlarla) müjdele. http://www.islam-tr.net/ayet-hediyel...-ayetleri.html Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer bu sözler bana ise sevgili Adab; sormak istiyorum; "Ateist olduktan sonra ben bu kisilerin samimiyetinden süphe ediyorum" çıkarımını, benim hangi sözlerime bakarak yaptınız ? Ya da bu görüşünüze dayanak olabilecek tecrübeleriniz nelerdir ? |
Alıntı:
adap kardeşim ............. sen ne hakla kim olursa olsun mutluyum diyen başkasının samimiyetinden şüphe edersin... bence asıl samimiyetsiz bu durumda sensin... insan birşeyler yazarken ne yazdığına bir bakar...olmaz ki!!!! birde utanmadan mutluyum falan diyorsun..... ayıp kardeşim ayıp |
Alıntı:
peygamberlerle fahişeleri kıyasladın ya artık sırtın yere gelmez :) o peygamberlerin yaşadığı söylenen şeylerde birer masal dostum.. düşün kırmızı başlıklı kızında başına neler gelmiş, keloğlanında, kül kedisininde, kerem ile aslının da... |
Alıntı:
Kurtulus savasimizda sanli Askerlerimizin düsmana yaptigi muamele aslinda herseyi anlatiyor...Amac öldürmek degil...Amac fedakarlik edip tatli candan vazgecebilmektir...Neyse saglik olsun umarim sizlerde birgün bu gafletten uyanirsiniz.. |
Alıntı:
kurtuluş savaşının dinle imanla ne ilgisi var.. o bir varolma savaşıydı.. dini bir kimliği yoktu.. |
Alıntı:
Sevgili irsArtvin, olayi sizin sözlerinize bakarak yorumlamanin cok yersiz olacaginni düsünüyorum. Cünkü bu dünyada tek ateist siz degilsiniz ve benim sizinle ilgili bir tecrübem yok. Daha öncede belirttigim gibi, evreni ve kendini anlamanin sadece akil yoluyla imkansiz oldugunu anlamamak cok affedersiniz kör olmakla esittir benim görüsüme göre. Bazi seylere duygularinizi kalbinizi katmaniz gerekir. Görüslerime ne kadarda dayanak belirtsem, sizin (ateistlerin) anlayisi bilim ve mantiktan ibaret oldugu icin bu dayanaklarin sizin acinizdan hic bir degeri olmayacagi kanaatindeyim. Alıntı:
uyar kardesim; baskasinin mutlu olup olmadigini söyleyisinin samimiyetinden süphe etmenin "hakka tecavüz" olacagini düsünecegimiz yerine baska bir acidan bakalim. Benimkisi daha cok "endise" etmek gibi birsey. benim samimiyetsiz oldugumu düsünmenden dolayi üzüntümü belirtmek isterim. Yorumlarima saygi duymani beklerim senden. Alıntı:
Yazmis olduklarimdan bana iftira derecesinde cevap vermeni anlayamadim, insan insanin mutlulugunu ve iyi niyetliligini ümid etmeli. Katiliyorum sana kendini kurtulmus zannedip baskalarinin mutlu olmadigini kurtulusa ermedigini zannetmek cok acinilmasi gereken bir durum. Fakat ben benden baska herkezin mutlu olmadigini sadece benim kurtulusa erdigimi ifade etmedim. |
Alıntı:
evet samimiyetsizsin dostum ve sende benim bu yorumuma saygı duy lütfen... olayı kişiselleştirmek istemem ama kimse başkasının kişisel hissedişi hakkında tasarrufta bulunamaz.etik değil.. olay bu !! kişisel alma bunu lütfen.. |
Alıntı:
Sevgili Len Terani; bu sözleriniz, benim; bir inananın hangi dine inandığı fark etmeksizin, temelde dinin temel yapı taşları (emir, yasak, ibadet şekli) hariç dinini kendi kişiliği ve de yaşam tarzına göre şekillendirdiği görüşümü alenen bir şekilde destekler nitelikte olduğunu belirtmek isterim. Bildiğiniz gibi her insanın; yaşam koşulları, içinde bulunduğu toplum yapısı ve de kültür özelliklerine göre bir yetişme tarzı vardır ve bu tarz da o insanın, sadece kişiliğine veya düşünce yapısına değil aynı zamanda da dini düşüncelerine etki eder. (Her insanın, içinde büyüdüğü toplumun dinini kendine din olarak seçtiği gerçeğine hiç girmiyorum.) Bu etki, ne yazık ki dini olduğundan çok farklı idrak etme ve de dine çok farklı anlamlar yükleme yoluyla kendini açığa çıkarır. Aslında bu yanlış anlama, masum bir yanlış anlamadan ziyade dinin; sadece içinde bulunduğu topluma ve zamana hitap ettiğini, Tanrı sözleri diye insanlara yutturulmak istenenlerin; sadece ölümden sonra ne olduğunu bilemeyen, ölümden sonra yok olma gerçeğini kendine kabullendirememiş, gök gürültüsü gibi basit bir doğa olayını bile bilimsel olarak yanıtını bilemediği için Tanrı'nın bir korkutması veya cezalandırması olarak düşünen bir insanın düşüncelerinin; yazı yoluyla veya diğer biçimlerde tabii ki, daha çok kendi siyasi çıkarları doğrultusunda ve de diğer kendi menfaatlerine paralel olarak insanlara yedirilmesidir. Ee insanlar da aynı dertten muzdarip olup, inanmak zorunda kaldıklarından ötürü kaldı ki, buna bir de bilimsel olarak cevabını veremediği yani sebebini bilmediğinden dolayı tüm doğa gerçeklerini bir Tanrı’ya bağlama gibi, halen günümüzde de etkisini yoğun bir şekilde devam ettiren, ilkel toplum inanışı da eklenince, ortaya sadece basit bir insan düşüncesi olduğu açıkça belli olan yüzlerce din ortaya çıkıyor. Bu gerçekler; kendini, diğer bütün dinler ve de taraftarlarında olduğu gibi İslam ve de inanırları üzerinde de acımasız bir biçimde gösterir. Herkesin, temel yapı taşları (emir, yasak, ibadet şekli) hariç, kendi kafasında tasarladığı veya betimlediği bir Allah’ı ve yine aynı şekilde kendi kafasında tasarlayıp veya betimlediği bir İslam’ı vardır. Tıpkı İslam fıkhına sahip yüzlerce insanın; aynı Kuran’ı okuyup, farklı yorumlaması tarzında ilginç bir şekilde sizin de açık açık savaşın zorunluluğunu, mükâfatlarını ve de yararlarını anlatan ve de sizin “oldürmeyi değil olmeyi emrediyor” gibi bir çıkarımla, ayetlerin anlamına tamamen ters düşen bir yorumlamayla cihad ayetlerini savunmaya kalkmanız gibi. Apaçık bir şekilde cihadın zorunluluğunu, yararını, kazancını anlatan bu ayetleri aklıselimle bir kez daha okumanızı rica ediyorum. Ve de bu ayetlerin içerisinde “inandigimiz dogrular uğrunda ölmemizdir” düşüncesine varmanızı sağlayan ayetler var mıdır? Eğer varsa bu ayetleri tekrar gözden geçirip, bize de aktarmanızı; şayet yoksa bu fikri size veren şeyin ne olduğunu sorarak, inandığınız kitabı inancınızla değil de aklınızla okumanızı tavsiye ederim. Alıntı:
Ama yine tekrar ediyorum eğer cihad ayetlerinin ne olduğunu ve de nasıl uygulandığını görmek istiyorsanız; sizi, kendilerine Kuran’ı dayanak alarak sömürgeciliği ve de cihadı yasallaştırıp milletlerin ellerinden haksız bir şekilde toprak alan Osmanlı ve de Emevi Devletinin tarih sahnesinde neler yaptığını araştırmaya davet ediyorum. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:15 . |