![]() |
İslamiyet en hızlı büyüyen din midir?
"Islam en yüce ve en cabuk büyüyen dindir ve Avrupa'da gittikce yaslanan sizler torunlarinizin nasil müslüman olacaginizi kendi gözlerinizle göreceksiniz. Avrupa'da Islam gittikce gücleniyor..."
Böyle seyleri sikca duymaktayiz. Peki Dünya'da ve Avrupa'da genel durum nedir? Alman Spiegel Dergisi'ndeki bir habere göre Soest kentindeki Islam Arsivi Temmuz 2004 ile Haziran 2005 süresi icinde Almanya genelinde 4000 kisinin sonradan müslüman oldugunu ve böylelikle bir önceki yila göre 4 kat artis oldugunu belirtmis. Alıntı:
% 0,005 gibi bir oran Islam'in yayilmasi ile övünen bir kisi icin gercekten cok gülünc bir sayi olarak karsimiza cikiyor. Yine karsilastirma olarak ayni dönem icin yaklasik [B12.000[/B] kisi Almanya'da intihar etmistir. Yani Islam'a gecen kisilerin sayisindan 3 kat fazla. Bu verilere bakarsak Islam'i secmeyip "intihar etmeyi tercih edenlerin sayisi müslüman olmayi tercih edenlerden 3 kat daha fazla oluyor. Bunun da Islam adina pek de övünülecek bir durum olmadigi ortada. Hangi din insanlarin o dini secmek yerine en iyisi intihar ettigini duymak ister ki.... Kac kisinin Islam'a gectigini sayilarla belirttik, peki "buna karsi kac kisi müslümanligi terk ediyor acaba?" diye bir soru da yöneltelim olsun. Veri bekliyorsunuz degil mi? Olamayacagini siz de biliyorsunuz tabi. Cünkü insanlar Islam'i terk etseler dahi buna dair herhangi bir kayit tutulmaz cünkü onlar Islam'i hic terketmemis sayilirlar. Simdi Islam ülkelerinin nüfus artis oranlarina bakalim. *Suudi Arabistan nüfusu son 50 yil icinde 4 milyondan 24 milyona ulasmistir. Yani 6 kat bir artis göstermis. *Pakistan'da ise nüfus son 50 yil icinde 50 milyondan 150 milyona ulasmis. Yani 3 kat bir artis göstermis. *Iran nüfusu da 3 kat daha artmis. 22 milyondan 70 milyona ulasmis. *Türkiye'de 2 kattan biraz fazla bir artis göstermis. 30 milyondan 70 milyona ulasmis. *Fas'da da 3 kati artis göstermis. 12 milyondan 30 milyona. *Afganistan'da da 2,5 kat artis. 10 milyondan 26 milyona. *Almanya'da ise son 50 yil icinde nüfus hemen hemen hic artis göstermemistir. 75 milyondan 80 milyona artan bir degisiklik göstermis. Islami ülkelerde dogurma oranlari: Afganistan 6,69 Irak 4,18 Iran 1,80 Suudi Arabistan 4,00 Yemen 6,58 Filistin 6,16 Libya 3,18 Fas 2,68 Indonezya 2,40 Türkiye 1,92 Pakistan 4,00 Cocuk dogurma oranin 4 olmasi nüfusun 1 nesil icinde 2 katina cikmasi anlamina gelir. Bir de diger Dünya ülkelerinin cocuk dogurma oraninlarina bakalim: Singapur 1,06 Makau 1,02 Hong Kong 0,95 Kore 1,27 Rusya 1,28 Polonya 1,25 Bosna 1,22 Ispanya 1,28 Cocuk dogurma oranin 1-2 arasi olmasi demek nüfusun azalmasi anlamina gelir. Yani bazi Islami ülkelerde nüfus 2 katina cikarken diger ülkelerde nüfus kücülüyor. Özetle; sadece asiri dogurganlik özellikleri ile Dünya'daki müslüman nüfusu son 50 yilda 2 ile 3 kat arasi bir artis göstererek adeta patlamis. Hala bazi Islami ülkelerinde bu oran cok yüksek seyretmektetir. Yani Islam'in yüceliginden dolayi Islam'a arastirma yaparak sonradan bu dine gecis yapilmamis , din degistirerek baska bir dinden Islam'a gecme usulü bir artma olmasi burada söz konusu degil. Burada tercih yaparak, ikna ile Islam'a ve imana gelme olayi görünmüyor. Bunun disinda, Islam'dan baska bir dine gecen dönmelere ölüm cezasi uygulayan ülkeler ise Yemen, Suudi Arabistan; Iran, Mauritanya, Katar, Pakistan ve Somalya oluyor. Diger ülkelerde ise ölüm cezasi olmasa bile baska yaptirimlar ve ceza uygulamasi var. Idam ve diger cezalar sadece kendi ülkesinin sinirlari icinde de gecmiyor. Mesela Almanya'da din degistirmis bir müslümanda sinirötesi olarak bu cezalandirilma kapsamina dahil tutuluyor. Din degistiren ex-müslümanlarin din özgürlügü olan ülkelerde bile yasa disi olarak yerel gruplar tarafindan öldürülüsü, ölümle tehdit edilisleri, cezalandirilmalari hakkinda gündemde bir cok haber bulmaktadir. Bunun detayina girmek istemiyorum ama bir tarafta Islam'a gecen her bir kisi icin büyük gurur duyan ve övünc kaynagi olan müslümanlarin ayni hosgörüyü din degistiren müslümanlar icin gösterememesi, onlari kinamalari ve bu insanlarin hayatlarindan endise duymalari cok celiskili bir olgu da dogrudur. Özetlersek: 1- Din degistirme, dini propogandayla, gercek inanc ve itakat ile Islam'a gecis Islam'in büyümesine dair % 0,005 lik bir oranla karsilastirildiginda önemli bir rol oynamiyor. 2- Islam'in büyümesi daha cok dogurganliga ve cocuk sayisi oranlarindaki artisa bagli bir gelisim. 3- Tehdit edip ceza uygulayarak Islam dininden baska dine gecme engelleniyor. Simdi Almanya'ya geri dönüp din degistirme olaylarina bir daha göz atalim. Peki Almanya'da mesela Budizm'e kac kisi sonradan geciyor? Budizm mi yoksa Islam mi daha cok ilgi görüyor? Karsilastiralim... Asagidaki istatistike göre Almanya'da daha cok kisi, müslüman olmaktan ziyade budist olmayi tercih ediyor. Yani Almanya'da bir patlama varsa o da Budizm'de oluyor. Alıntı:
The Muezzin call to prayer. But here in France it is no longer reaching all Muslim ears. Around 15,000 Muslims each year are converting to Christianity - around 10,000 to Catholicism and 5,000 to Protestantism http://www.dw-world.de/dw/article/0,,2815300,00.html Gerek Avrupa'da gerekse Almanya'da islam'a ilgi sanildigindan veya iddia edilmek istendiginden daha azdir. Insanlarin tehdit edilmedigi, din degistirdigi icin cezalandirilmadigi ülkelerde daha ziyade Ateizm'e, ezoterizme ve din disi akimlara ilgi daha büyüktür ve yönelim olmaktadir. Son olarak Dünya Dinleri tarihinde dinlerin hangi alanlara nasil yayildiklarini görsel olarak sunan bir video ile sizi bas basa birakiyorum. |
ne guzel bilgiler....ama teneke bilgiler tabi...kardeş milletten bize ne...hey yarabbim...isterse tek ben kalayım yer yuzunde...bunun islamın yuceligini yitirmesinle hiç alakası yok...
İNSAN KAYBEDER... |
troyya bn seni kanada da biliyordu geri mi döndün. ?
alkaya teşekürler bu çalışmayı paylaştığı için. Mağlesef islamcıların iddaları bitmek bilmez. Nufuz onlar için önemli tabii |
Sevgili ALKA,
Genel olarak dinlerin ne kadar inanır kaybettiği ile ilgili bir istatistik mevcut mu elinde? Eski tabloları biliyorum ama sen şu an araştırdığın için gözüne çarpmış olabilir, güncel bir bilgiye sahip olabilirsin. Asıl öenmli olan o... Dinler inanır kaybediyor mu ve ediyorsa hızı ne? Saygılarımla |
Alıntı:
siz tovbeyi ne yonde kullandınız ( hani ben tovbe ettim dediniz ya ) bir diğeri islamcı diye bir şey yok...onların adı musluman..sanırım dilin surctu... 2.ci sorum su ; hangi islamcının boyle bir cetere tuttugunu gordunuz...kim yapıyor bu cetereyi...islamcılar gizli bir istatistik memuru mudur nedir :):) niye islamcılara atfediliyor boyle şeyler... |
Saygideger AhbAp;
Bu bilgi, burdan. http://images.google.co.uk/images?hl...-8&sa=N&tab=wi Link ingilizce. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Saygideger arkadaslar;
Sitenin icerigine mujde, dinlerden ozgurler, 3. sirada. 1.Christianity: 2.1 billion 2.Islam: 1.5 billion 3.Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion http://www.adherents.com/Religions_By_Adherents.html Saygilarimla; evrensel-insan |
Saygideger AhBAp;
Haklisin, copy yanlisligi olmus. Din yerine yumurta cikmis, Dogrusu burda; Time Periods World Muslim Difference Doubling Time 1970-2000 1.66% 2.61% .95% 74 years 1990-2000 1.41% 2.13% .72% 96 years 2000-2006 1.22% 1.9% .68% 103 years 2000-2025 1.03% 1.64% .61% 115 years The first column is the world's population growth, the second Islam's population growth, the third is the difference between the two growth rates, and the fourth column is the approximate time it would take for the Muslim portion of the world's population to double-Alinti- Ilk sutun, dunya nufusu buyumesi, ikinci sutun, Islam nufusunun buyumesi, ucuncu sutun, bu iki sutun arasindaki buyume yuzdesi farki ve dorduncu sutun, ise; musluman payinin dunya nufusunun buyumesinin iki katina ne zaman ulasacaginin takriben zamanini veren sutun.-Tercume- http://richleebruce.com/b/1st-world-islam.html Bu da Avrpa ulkeleri uzerine, link; http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/europe/4385768.stm Saygilarimla; evrensel-insan |
Ben tövbe ettim zaten derken ,ateist olmadığımı belirtiyordum bu bir,ikincisi ben aydın bi hrıstıyanım .Muhtevasına girmek istemedim konu farklı bir yere gelmesin die.
|
Alıntı:
Buna göre 2009 yili icin bu en büyük 25 US kiliselerinden sadece 4'ünde yeni üye girisinde artis göstermis, geri kalan 21 kilisede ise üye kaybi yasanmistir. Yillik envanter kitabina göre 2009'da yüzde 1,5 ile artis gösterip 68,1 milyon üyeye sahip olan kilise ayni zamanda ABD'in en büyük kilisesi olan Roman Katolik Kilisesi oluyor. (2008 yilinda ise yüzde 0,6 oraninda azalmis ve 67,1 milyona düsmüstü) Diger iki büyük kiliselerden Lutherian kiliselerinde ise azalma olmus. Evangelic Lutherian Church Amerika'da yüzde 1,6 olarak 4,6 milyon üyeye inmis. Conservatif Lutherian Kilsesi ise üzde 1,9 oraniyla 2,3 milyon üyeye düsmüs. Diger US protestan kiliselerinde de minimal bir düsüs yasanmis. Buna göre konservatif evangeliklerde ( Güney Baptistleri Birligine üye olan kiliselerde) simdi 16,2 milyon üye var. (2008'de ise 0,6 oraninda düsüs gösterip 16,3 milyona inmisti) Kaybedenlerden en büyügü Presbiteryan kilisesi oluyor.Yüzde 3,3 azalma ile 2,8 milyona düsüyor. Her ikisinde de yüzde 2'lik biraz daha cok azalmayla Union Church of Jesus kiliseleri 1,1 milyon üyeye ve Anjelikan Episkopal Kilisesi de 2,1 milyon üyeye düsüyor. Mormonlar ise ABD'da hafif bir arzis gösterek 6 milyon üyeye sahip oluyorlar. (2008'de yüzde 1,6 artisla 5,9 milyon üye) Diger bir hafif artis gösteren kilise de Assemblies of God birlesimleri oluyor. Onlar da 2,9 milyon üyeye ulasiyor. Yehova Sahitleri ise yüzde 2 artarak 1,1 milyon üyeye sahipler. (2008'de yüzde 2,1 artip 1,1 milyon üyeye sahip olmuslardi) Almanya'daki Devlet Istatistik Bürosuna göre Alman kiliseleri son 10 yilda yaklasik 80.000 üye kaybi yasadilar. 2020 yili icin yaptigi prognozlara göre 49.000 Protestan ve 29.000 Katolik kiliselerini terk edecek. Yine Almanya Devlet Istatistik Kurumuna göre sadece Stutgart icin ele alindiginda bu sehirde 1950 yilinda 390.000 protestan kayitli iken su an bu sayi sadece 176.113 civarinda seyrediyor. Bu anlamda protestan kilisesi Stutgart'ta 1957 den beri tam yari miktari üyesini kaybetti yani tam olarak 213.887 kisiyi...Stutgart'taki katolik sayisi da su an 150.679 olup 1972'deki sayisindan 64.575 kadar azalmistir. Stutgart'ta 1987'de yapilan sayima göre müslüman sayisi 22.599 iken 2009 Ararlik ayinda bu sayi su an 50.000 görünüyor. Müslüman sayisinin gelecekte nasil artis gösterecegine dair Statistikler Kurumu herhangi bir prognoz yapmiyor cünkü ülkede gelecekte mülteci ve göcmen akiminin nasil gelisecegini ve gelecek müslüman neslin hangi tür bir dine karar verecegine dair de tahminlere bulunamiyor. 1975'de Stutgart'ta katolik/protestan ve diger halk kiliselerinde halkin toplam yüzde 81'i kiliselere üyeyken, bu oran simdi sadece yüzde 56'da seyrediyor. Frankfurt am Main'de halkin yarisindan daha cogu herhangi bir kiliseye üye degil, Berlin'de ise halkin sadece yüzde 30'u kiliselere üye. http://content.stuttgarter-nachricht...itglieder.html |
Sizi En yüksek Toplum Bilimçisi Bernard Shaw İle Başbaşa Bırakıyorum:
George Bernard Shaw: "Tahminime göre Muhammed'in inancı bugün Avrupa'da kabul edilmeye başlandığı gibi, gelecekte de kabul görecektir. Ortaçağ kilisesi, ya cahilliklerinden ya bağnazlıklarından Muhammediliği kara renklere boyayarak anlattılar. Onlar Muhammed'den ve dininden nefret edecek şekilde eğitildiler. Onlara göre İsa karşıtıydı. Ben, o harikulade insanı inceledim. Değil İsa düşmanı olmak, ona insanlığın kurtarıcısı demek gerekir. Günümüz dünyası onun gibi birisinin mutlak hakimiyeti altına girse, sorunları, çok ihtiyaç duyulan barış ve mutluluk getirecek şekilde onun çözeceğine inanıyorum. Avrupa, Muhammedin akidesinin aşkına girmeye başlamıştır. Gelecek yüzyılda, Avrupa sorunlarının çözümünü bu inanç içinde görmeye kadar gidebilir." En yüksek Toplum bilimcisi Bernard Shaw İNGİLTERE HÜKÜMETİNE diyor ki: Öyle iman ediyorum ki Avrupa Muhakkak 20 asrın sonlarında MUHAMMEDİ olacaktır ingiltere dünyayı düzenleyen olmak isterse ve dünyadaki yangını engellemek ve yıkmak isterse bir çere kalmıştır O da hazreti Muhammedin izinden yürümektir.. ÇÜNKÜ Hiristiyanlıkta ahkam yoktur dünya işleri ne olaacaktır.. bu yüksek toplum bilimçisinin apaçık söylemiş olduğu şu sözler insalığın saadetini ancak MEDENİYETİN ANNESİ <Kuran Medeniyetinin> ilanından başka bir şey değildir evet avrupada en medeni meleketlere İslam çemiyetleri kurulması filandiyada çocuklara kuran okutulması symakla tükenmeyecek olan bu AÇIK TABLOLALAr olanca parlaklığı ile dururken bu dinin aleyhnde çalışan Kuranın hükümleri ile eğlenmeye onu güçzsüz duruma düşermeye uğraşan kimselerden şüphelenmek her TÜRKÜN KANINI İCABIDIR devletin manevi sahsiyetini tahkir ve tezyif etmek gibi Dininde tahkir ve tezyife uğraşan kimselerden şüplenmek her türkün kanın icabıdır Türkün ve Devletinin bin senden beri tarihinde ve kültüründe en büyük unsur olarak din gelir buna hemem delil istersen aç devletin sana verdiği kafa kağıdını Nüfus kağını aç bak DİNİ (islam) kaydını görmen kafidir şimdi bernard şhaw: 1940 lı yıllarda diyor ki dünya yanıyor.. her tarafta eylem var mitingler var kavga var.. çatışma var.. kimsenin huzur yok bu yangını engelemek isterse.. bir çare kaldı oda Hazreti Muhammedin zinden yürümektir.. BİR ASRA KADAR AVRUPA İSLAMLAŞACAKTIR DİYOR işte taa o zamanlar filandiyada çocuklara kuran okutuldu.. amerikada camisi var.. almayanda camisi tamir edilir almandan imamı olur.. Een medeni mekletelerde islam cemiyetleri kurulmuş.. avrupa yangından eylemlerden kavgadan dövüşte.. sorunlarını İslam ile çözmüştür.. hiç kendine sordun mu neden acaba en medeni ülkelerde islam cemiyetleri kurulmuştur.. buna müsade edilmiştir.. o zamanlar isviçrede bir eyalatte.. oranın belediye başkanı.. oranın esanafı ile alış veriş yapması yasaklanmıştır.. kanunun koymuşlar.. çünkü hazreti Muhammedim bir hadisi şerifinde.. filan ......rüşvet haramdır diye bir hadisi şerifi var islamın zevkklerini hariçten topluyoruz konuşmanın özü: birinci dünya savaşından sonra ve ikinci dünya savaşından sonra.. avrupadaki yangınların sönmesi kavgaların eylemlerin dövüşlerin çatışmaların çözümü: Hazreti Muhammedin izinden yürümeklik ile olmuştur Bernard SHAW: GÜNÜMÜZ DÜNYASI ONUN gibi birisinin mutlak hakimiyeti altına girse, sorunları, çok ihtiyaç duyulan barış ve mutluluk getirecek şekilde onun çözeceğine inanıyorum. demesi bunu göstermektedir.. ŞİMDİ AMAN ŞÖYLEDİR DE BÖYLEDİR DE.. BANA BİR ŞEY DEMEYİN bunu ben demiyorum.. o GÜN AVRUPASINDA O GÜNÜN YANGINLARINI ACILARINI KAVGALARINI ÇATIŞMALARINI Sokaktaki şiddetlerini GÖREN dehşetleri gören En yüksek Toplum bilimçisi BERNARD SHAW diyor.. ve ön görüşü ve ileri görüşü ekseriyetle tutan bir insan olduğu ile meşhurdur yani ben desem hadi ister inan ister inanma... burada ben sen yok.. BERNARD SHAW var artık bu BERNARDA SHAW yaa !!! öyle şunu bunun sözü değil Şuda Anlaşılsın Notudur ki : BU BİR BİLGİLENDİRME PAYLAŞIM MESAJIDIR.. MESAJA YANIT CEVAP VERMEK İSTENİRSE.. MUHATTABI BERNARD SHAWDIR bu yazının bazı yerleri :arşivden 1940'li yıllara ait istanbulda neşredilen bir gazetede ALINtıdır turan dursun sitesinde AHMET EMİN YALMAN hakkında yazılanları okuyun VATAN GAZETESİNİN KURUCU BAŞ YAZARIDIR.. benim okuduğum o 1940-50 yıllara ait o 4 sayfalık gazetede.. BERNARD SHAW'ın bu sözleri AHMET EMİN YALMAN'ın kafasını vurula vurula defalarca belki senelece Tekrar Tekrar neşredildi Bernard Shaw hakkında Vikipedi neler yazıyor Dİkkatle okuyalım Daily Mail, Observer, The Times ve daha birçok gazetenin, derginin yayımcısı Lord Northclitte, bir gün Shaw'a Siz ülkenin başına gelmiş bir felakete benziyorsunuz! demiş ve Shaw'dan cevabını almış: Siz de, o felaketin nedenine benziyorsunuz. Soruyorum : The Times gaztesinin yayımcısı Lord nothaollite Bernarda Shaw'a : Siz bu ülkenin başına gelmiş bir felakete benziyorsunuz... NEDEN DEMİŞTİR ? Bernard shaw : İnsanın kendini berbat hissetmesi, mutlu olup olmadığına önem verecek kadar boş zamanı olmasından ileri gelir. ” Dertli olmanın sırrı, dertli olup olmadığımızı düşünecek kadar boş vakte sahip olmamızdır.” DİKKAT : bernard Shaw'ın bu yukarıdaki söyledikleri ile gençliği zamanında dine bakışı arasında arasında dağlara kadar fark olur.. artık bu sözleri söyelyen bernard Shaw.. gençliğindeki gibi biri değildir... DİNE SARILMIŞTIR |
İslamiyet en hızlı büyüyen dindir. Ben bunu kabul ediyorum. Bunun nedeni siyasallaştırılması yatıyor. Bu forumda bir çok müslümanın yaptığı gibi. Gerçekleri görmelerine rağman siyasallaşan dinlerini övmekte bir numaralar.
Onlar için önemli olan doğru, gerçek, mantıklı, kabul edilebilir olanlar değil, etrafında toplanabilecekleri bir siyasi oluşum. İslam çeşitli nedenlerle insanları bir alanda toplayan bir organizasyon. Batının hristiyan olmasından güç alarak 2. büyük oluşum. dünyanın 3-5 büyük siyasi oluşumlarından biri. İslam çıktığı gün bile bir siyası oluşumdu bir din değildi. |
Konu bu,
içinde de Bernard Shaw olunca, onun Marilyn Monreo olan diyaloğunu anlatan anektod kaçınılmaz oluyor. Bu ikili bir partide karşılaşırlar. Marilyn -Sevgili Bernard size hayranım.Size aşığım ahhh bir evlensek ve benim gibi güzel ve sizin kadar zeki çocuklarımız olsa nasıl olurdu değil mi ? Bernard -Sevgili Marilyn ya tersi olursa ? |
internette bulduklarım :
Alıntı:
|
[QUOTE=RENAULTFERRARİ;297702]
şimdi bernard şhaw: 1940 lı yıllarda diyor ki dünya yanıyor.. her tarafta eylem var mitingler var kavga var.. çatışma var.. kimsenin huzur yok bu yangını engelemek isterse.. bir çare kaldı oda Hazreti Muhammedin zinden yürümektir.. BİR ASRA KADAR AVRUPA İSLAMLAŞACAKTIR DİYOR .......................... Şunu demek istemişte olabilir. ''Faslı,tunuslu,cezayirli, somalili,türk,arap göçmenler işçiler kendi berbat,baskıcı,fakir ülkelerinden kaçıp buraya geldiler ve geliyorlar ve de gelecekler. Birde 8-10 çocukları var dahada oluyor olacak. BU gidişle ''yolun sonu görüüünüüyoor.'' |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunu yazan bir müslüman mı? Din!ler? Çoğul-plural Saygı duymakta bir kriter değil mi? peki nedir kriter... |
İslam nüfusu derken neyi kastediyorsunuz acaba,bunu merak ettim.Her kimliğinde islam yazanı müslümanmı sanıyorsunuzda bu gibi istatistikler ile karşımıza çıkıyorsunuz.
İslamın yücelmesi için insan sayısı değil,nitelik ve nicelikleri yüksek olan insan sayısı önemlidir.Bana göre dünyada yaşayan 1 milayr müslümanın çok az bir kısmı,bunu gereğince yerine getirmektedir. Geri kalanlar ise cahilliye döneminin benzeri,arap örf ve adetlerini kendine yol edinmiş,cahil,eğitimsiz,din içine sokulan hurafelere,efsanelere ve masallara inanan,dini zoraki şekillerde zorlaştıran,ne kendini,ne dünyayı nede islamı tanımayan zümrelerdir. Şimdi gelelim İSLAM'ın tercih meselesine. Rusyada önemli bir müslüman potansiyeli var,Rusya bir ara türkiyeye gözetmenler göndererek,türkiyedeki dini eğitimin,ilahiyat fakültelerinin yöntemlerini araştırmıştı.Nedeni ise önümüzdeki 50 yıl içinde,Rusya nüfusunun yarısının müslüman olabileceği ihtimali vardı. Bir diğer belirtmek istediğimde şudur.Kıbrısta Şeyh Nazım Kıbrısi isminde,dünyaca tanınmış bir nakşibendi şeyhi vardır,ben bizzat kıbrısta üniversite eğitimimi adımve bu zatı gördüm,bu zatın avrupada,islam kökenli olmayan,sonradan din değiştirmiş olan milyonlarca mürüdi var.Özellikle Almanya,İngiltere,Rusya olmak üzere avrupadan,Kanada ve U.S.A olmak üzerede Amerikadan bir çok üyesi vardır.Yaklaşık olarak ona bağlı insan sayısı sadece din değiştirerek islamı seçenlere bakarsam 5 milyonu bulur ki,bu kabaca hesaplanmış bir durumdur. Gelelim niteliklere.Bu insanlar avrupada yaşamış,eğitimini almış nitelik yönünden zengin ve eğitimli kişilerdir,İslamı seçtikten sonrada yine bu yeteneklerine göre yaşamaya fakat müslüman kimlikleri ile yaşamaya başlamışlar ve ne intihar bombacısı olmuşlar neden gerici yobaz olmuşlardır. Çünkü olay kaliteli eğitimdir.Bu nitelikli insanlar vatandaşlıkları olan ülkelerde,eskisi gibi görevlerinde başarılı insanlar olup,kendi içlerinde gerçek islamı yaşamaktadır.Hiç bir zaman bir Arap olmayacaklar ama müslüman olarak bir hayat yaşayacaklardır. Toplumları gerileten eğitimsizliktir,ne din ne ırk.Kaliteli bir toplum oluşturmak için eğitimli bireyler yetiştirmeli ve dini hurafe ve masallardan arındırıp,arap örf ve adetlerine bağlı olan sahte islamdan ayırınca,her şeyin ne kadar düzgün olduğu anlaşılacaktır. Bu arada Amerika gibi ülkelerin yetiştirdiği El-Kaide ve Taliban gibi İslam düşüncesini mahvetmeye yönelik kurulmuş,içten pazarlıklı oluşumlara rağmen,İslamı seçenlerin sayısı bir hayli fazladır,buda gösteriyorki,işin aslı umduğumuzdan çok daha farklıdır. Dediğim gibi müslüman nüfusu değil,nitelikli,eğitimli insanların nüfusu önemlidir. Saygılarımla... |
Bu 1.5 milyar Müslüman sayısına, nüfusunda Müslüman yazan bir Ateist olarak ,ben de giriyorum sanırım :)
|
Alıntı:
bugün okullarda din derslerinde kuran ve tesfirleri yanında ilhan arsel ve turan dursun'un kitapları okutulsa ben bu ülkede müslüman oranını çok merak ederdim açıkçası :) |
Batı ülkelerinde İslam, İslam ülkelerinde Hıristiyanlık geriliyor
Batı'nın İslam'dan duyduğu korkuya karşılık Müslüman dünyanın Batı'dan ve Hıristiyanlıktan duyduğu nefretin beslediği dinsel güvensizlik iki tarafın da 'müphem' kimliklerine gittikçe daha fazla sarılmalarına yol açıyor.
İslam ve Hıristiyanlık arasındaki güvensizliğin gün be gün arttığını görebildiğimiz en son örnek de İsviçre'deki bu minare yasağı oldu. İnsan onurunun, eşitliğin, adaletin, özgürlüğün en üst değerler olarak kabul edildiği İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin 61. yıldönümüne birkaç gün kala Alman Marshall Fonu'nun yaptığı göçmenlerin ABD ve Avrupa'da nasıl algılandığına ilişkin araştırma sonuçlarına göre, Avrupa'da göçmenlere karşı kuşku gittikçe artarken bu tavırda İslam'a bakış önemli rol oynuyor ve kültürel önyargılar ekonomik gerekçelerden daha etkili. İslam dünyasında Hıristiyanlığın ne durumda olduğunu sorguladığımızda farklı bir tabloyla karşılaşmıyoruz. İslam coğrafyasında Hıristiyanlığa karşı olumsuz önyargı ve nefret gittikçe arttığı gibi çatışma kültürü devreye girebilmekte ve nefret kolayca şiddet eğilimini devreye sokabilmektedir. İki din yaklaştıkça uzaklaşıyor Batı ülkelerinde İslam, göçmenlik üzerinden yürüyen bir dini yayılmacılık olarak algılanıyor ve göçmen politikalarına, İslam işgaline karşı Hıristiyanlığın kapılarını koruma vasfı yükleniyor. Tüm insani değerler, güvenlik kaygısına feda ediliyor, göçmenlik demografik bir saatli bomba olarak görülüyor. İslam dünyasında, bilhassa Ortadoğu'da Hıristiyan unsurların köklü kültürel geçmişi ve bıraktığı değerlerin üzeri nefretle örtülüyor. Hıristiyanlık sömürgeleştirmeyle anılıyor, misyonerlik ölümcül bir tehdit muamelesiyle karşılanıyor. Batı'nın İslam'dan duyduğu korkuya karşılık Müslüman dünyanın Batı'dan ve Hıristiyanlıktan duyduğu nefretin beslediği dinsel güvensizlik iki tarafın da ‘müphem' kimliklerine gittikçe daha fazla sarılmalarına yol açıyor. Ve bugün "Onlar ne zaman savaş amacıyla bir ateş alevlendirdilerse Allah onu söndürmüştür" diyen Kuran'la ve "İman etmeyen ayrılırsa ayrılsın. Kardeş ya da kızkardeş böyle durumlarda özgürdür. Tanrı sizi barış içinde yaşamaya çağırdı " diyen İncil'le çelişen karşılıklı hamasi ve kirli bir savaş yürüyor. Devami... http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=83 |
Öncelikle Sayın Alka'ya bu konuyu açtığı için, Teşekküretmek isterim.
1-2 gün önce ben de "İslamofobi haklı yanları olan bir düşüncedir' temasını taşıyan bir başlık açmayı düşünüyordum. Kısaca söyleyeceklerime gelecek olursak; Ben bunun Avrupalılar için üzücü bir durum olduğunu düşünüyorum. çünkü bu insanlar ne olursa olsun, insanlık adına, bilimde motor güç rolüne sahipler, insan gibi yaşamak istedikleri için,sürüyle yavrulama alışkanlıkları da yok. En azından bir çocuğu bile yetiştirmenin çok büyük bir sorumluluk olduğunun bilincindeler. o yüzden sadece yazık diyorum, bence bütün Avrupa ülkeleri göçmen politikalarını yeniden gözden geçirerek: 1. eğitim seviyesi şartı, 2. uyum sınavına benzer bir sınav ve daha sonra uyum programına girmeyi kabuletme, 3. o ülkenin dilini öğrenme, 4. belli bir işte uzmanlaşmış ya da kalifiye eleman olmak, 5. her alanda o topluma katkıda bulunabilecek beceri ve isteğe sahibolmak.... 6. daha önce herhangibir suça karışmamış olmak, Şartlarını en azından aramalıdırlar... Bu söylediklerimden bazılarını şu anda Avrupa ülkelerinin bir kısmı uyguluyor ve kendi kültür ve hayat tarzlarını korumaları, korumak istemeleri de en doğal haklarıdır. Saygılar. |
Alıntı:
Sn. Alka, Maddi meseleler bir yana, ben maddi meselelerden yana kiliselereden çıkışları birazda şuna bağlıyorum: 1. Batının en dindar ülkesiABD.de dineilgide gözle görülür bir azalma var. 2. bazı insanlar kiliseleri ve dolasıyla din'i "Bilion Dollar business" diye tanımlıyorlar, yani dinlerin birilerinin gelir kapısı olduğunu düşünüyorlar. Ek olarak, Avrupada da Amerika gibi dinden uzaklaşmanın varlığı konusunu sizin de çok iyi gözlemlediğinizi düşünüyorum. Saygılar. |
İslamiyetin çok fazla kişiye ulaşması yada en hızlı büyüyen din olması değildir önemli olan.Önemli olan İslamı anlayarak,güzellik ve kardeşlik içinde,hurafelerden arınmış,düşünen insalarca kabul edilmesidir.
Bu yüzden benim için çok kişi tarafından kabul edilmesi yada hızlı artışı gibi unsurlar önemli değildir,önemli olan nitelikli insanların artmasıdır. Saygılarımla... |
Alıntı:
Doğum ile artış anlamsızdır...Çünkü "Atalarının dinine" mensub olması doğal sonuçdur. Sonradan,mevcud haliyle islama geçişleri incelemek gerek... Alaman gelinleri yani Beyinde dopamin fazlalalığı etkisi ile din değiştirenleri de saymamak lazım:) onlar Aile içi geçimsizlik ve kültür çatışması sonucu boşanma sonrasında nasıl böyle bir karar verdim diye dizlerini dövüyorlar... Tam anlamı ile Araştırmış ve Bilinçli bir seçim yaparak kararını verenlere Saygım sonsuz. Sevgi ile... |
Bildiğim bir şey varsa o da
dinini değiştiren insanların din değiştirme sebepleri Dinin kendisi değil. Ekonomik ve sosyal nedenler. |
snoop dogg abimiz bile müslüman olduysa bu tartışmalar biraz havada kalıyor gibi... :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
şaka gibi :yo::yo: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ben sizin yazdığınız ileti için söyledim onu, yoksa bana ne Snoop dogg islama geçmiş geçmemiş, isterse vudu dinine geçsin. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:07 . |