Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Onları bulduğunuz yerde öldürün... (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1862)

aspartam 13-03-2006 11:17

Onları bulduğunuz yerde öldürün...

Haram aylar (süre tanınmış dört ay) sıyrılıp-bitince (çıkınca) müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün, onları tutuklayın, kuşatın ve onların bütün geçit yerlerini kesip-tutun. Eğer tevbe edip namaz kılarlarsa ve zekatı verirlerse yollarını açıverin. Gerçekten Allah, bağışlayandır, esirgeyendir. (Tevbe 5)

Bu ayet aşağıdaki şu ayetletlerle açıklanmalıdır;

Eğer müşriklerden biri, senden 'eman isterse', ona eman ver; öyle ki Allah'ın sözünü dinlemiş olsun, sonra onu 'güvenlik içinde olacağı yere ulaştır.' Bu, onların elbette bilmeyen bir topluluk olmaları nedeniyledir. *(Tevbe 6)

Allah, sizinle din konusunda savaşmayan, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkarmayanlara iyilik yapmanızdan ve onlara adaletli davranmanızdan sizi sakındırmaz. Çünkü Allah, adalet yapanları sever.
Allah, ancak din konusunda sizinle savaşanları, sizi yurtlarınızdan sürüp-çıkaranları ve sürülüp-çıkarılmanız için arka çıkanları dost edinmenizden sakındırır. Kim onları dost edinirse, artık onlar zalimlerin ta kendileridir. (Mümtehine 8-9)

Yani ahretlikler,İslamda öyle müşrik diye her *kafanıza estiğiniz kişilere savaş açamazsınız.

yenidendogus 13-03-2006 22:38

Re: Onları bulduğunuz yerde öldürün...

Yukardaki Tevbe suresi ayetlerini gönderen Allah'ın "nerede bulursanız öldürün" demesini bir türlü anlam veremiyorum. Muazzam evreni şairane bir incelikle yaratan büyük ve kudretli bir gücün böyle bir söz söylemiş olması beni düşündürüyor hep. Ne zaman bu ayetler aklıma gelir ürperirim. Yani istenildiği kadar bu işe açıklama getirilsin bir türlü akla yatmıyor nafile. Sonuçta bizim gibi düşünen yani herhangi bir dini inancı olmayan insanlar olarak bizim sonumuz da böyle olabilir mi? Bize verilen süre dolduğunda.....düşünmek bile kötü.

Niye öldürelim ki insanları. Hem de bulduğumuz yerde. Savaş meydanı dışında neresi olabilir acaba? Tuvalette mesela, çocuğuyla oynarken, karısıyla sohbet ederken, bir yakınıyla görüşürken...

Ne geçecek eline insanın? İnanmayan senin gibi davranmayan birini öldürünce? Diyelim ki onca tebliğe rağmen inanmadı sana. Ayette denildiğinin tersine"Allah'ın sözünü tutmamış" oldu.Elin varacak mı öldürmeye? Sana saldıran birine karşı kendini savunmayı öğütle tabi ki. Bunu her normal insan yapar. İnsan yapar; insan sonuçta saldıran, korunan, seven, sevilen, zaafları olan bir varlık. Ama evreni koskoca kozmos'u yoktan var eden bir gücün böylesi bir söz söylemiş olması mümkün mü diyeceğim ama yine de mümkündür diye bir yığın cevap gelecek. Biliyorum ki inançlı insanlarla tartışılmaz. Kılıçla sinek öldürmek gibi bir şeydir bu. Nafiledir yani. Ben yine de kendi düşüncemi söyleyip çekileyim dedim. Bi iddiam yok yani sadece bu "öldürün" lafını beni yaratan sonsuz güç sahibi bir varlığa adapte edemiyorum. Etsem ne olacak ki sonuçta ne değişecek? Bilmiyorum...

sodomo-- 13-03-2006 23:03

yenidendogus, söylediklerin konusunda sana tamamen hak veriyorum senin bu sözlerin kendi vicdanının sözleridir ve budur asıl olan gerisi safsatadır, ben hep şeriatçılara şunu söyledim ;

siz allahın bir ayeti değilmisiniz ? veya sizin vicdanınız ? neden allahın canlı ayetini reddediyorsunuz vicdanınız ile çelişkiye düşme pahasına neden bu kötülük dolu zihniyete sahip çıkıyorsunuz ?

evet sana da şunu söyleyeyim ki, kuran, peygamber şu bu hepsi fostur fos, onlar kim oluyorda sana vicdanına aykırı iş yaptıracaklar at hepsini bir kenara, bırak şeriatçılar put edinsinler kuranı sen kendi vicdanının sesini dinle.

İşitin ey yarenler
Aşk bir güneşe benzer
Aşkı olmayan gönlde ne biter
Misali taşa benzer

Taş gönülde ne biter
Dilinde ağu tüter
Nice yumuşak söylese
Sözü savaşa benzer

............

Yunus Emre

-MEV- 14-03-2006 08:02

Yenidendogus arkadasim.......bakin bu forumda bazilari bilimle bazilari felsefe ile bazilari mantik ile Kurani curutme yolundalar....goruyorum ki sizinki daha duygusal bir tavir.....neden Allah oldurmeyi emreder diye soruyorsunuz kendinize....ama bu duygusal karmasayi yine Kuranla cozebiliriz eger sende yardim edersen......sadece onyargini bu yaziyi okuyana kadar bi kenara birakman yeterli......

Onlari buldugunuz yerde oldurun.....

kimleri????.......onlar kimler????

inancsizlarmi?????.........HAYIR.......neden hayir ????

cunku onlar inancsiz ---DUSMANLAR----.......dusmanin ne demek oldugunu biliyoruz oyle degilmi......

cok basit bir ornek vereyim......diyelim ki ben Kuran inancinda degilim......sen inaniyorsun.....sen Kurana inaniyorsun diye canina kastedersem sende bana saldirmazmisin.....beni oldurebilirsen sana bir gunahi yoktur.....ama ben tek degilsem... bir inanmayanlar toplulugu isem ve sana karsi bir yerlerde strateji kurup seni yok etme planlari yapiyorsam.....ortada gercekten bir savas varsa o zaman saklandigim yerde beni bulup oldrumen gerekmezmi.....cunku benim niyetin zaten saklandigim yerde stratejiler gelistirip seni ve senin gibileri oldurmek degilmidir......e elin kolun bagli saldirmami mi bekleyeceksin....zaten savas icindeyiz....zaten saldiri serbest......

iste boyle bir atmosfer icersinde gelmis bir ayet........onlari buldugunuz yerde oldurun!!!.......inancsiz DUSMANLARI......ZULMEDEN dusmandan baskasi ile savas YOKTUR!!!!!!!...oldurmek yoktur!!!!!!!!!

Bakara 193- ( Yeryüzünde ) Fitne kalmayıncaya kadar onlarla savaşın. Eğer vazgeçerlerse, artık zulüm yapanlardan başkasına karşı düşmanlık yoktur.

peki Kuran inancsiz ama DUSMAN OLMAYAN insanlar icin ne soylemis......yani Mutezile,Exclusive,Cem gibi inancsiz ama zulmetmeyen savas acmayan cana kastetmeyen,kisacasi sadece inanc ayriligi yasadigimiz kardeslerimize davranis seklimizide gayet net belirtmis.....

"...yüz çevirdilerse sana düşen, yalnızca duyurmaktır" 3.20
"...vazifen sadece tebliğ etmektir. Hesap görmek Bize düşer" 13.40
"Biz seni onlara bekçi göndermedik; sana düşen sadece tebliğdir" 42.48

------biz seni onlara bekci gondermedik--------bunun anlami ne biliyormusunuz...........birakin savasmak bir kenara dursun,biz sizin ustunuzde bekci gibi zorlayicilar dahi olamayiz.....inancsiz bir insanin ihtimiller goz onunde bulundurularak azap cekecegini dusunen bir inancli, uyarma ihtiyaci hissederken bile asiriya gitmemesi gerekiyor.....

Din'de zorlama yoktur.Bakara 256

dusun ki gozlerimde bag var.....senin gozlerin acik......ucurum kenarindayiz...ve ben ucuruma dogru yuruyorum....

sakin bana gozlerimdeki bagi cozmeyecegini yada kolumdan tutup beni kurtarmayacagini soyleme.....bir inanclininda inancsiz icin yaptigi bundan farkli degildir....inancli insanlari bencillikle sucladiginizi goremeyecek kadar kapali oluyor bazen gozleriniz....ben senin icin dua ederken,-----Allahim milletimin kalbini senin askina ac-----diye yalvarirken sen, seni buldugum yerde oldurmekten falan bahsediyorsun.......ozur dilerim ama bu cok acimasizca olmuyormu

bu konu cok kez acilmis........kusura bakmayin ama vicdaninizin ustune elinizi koymadan inancli insanlari cok agir bir seyle itham ediyorsunuz......soyleminize gore inancligi degilseniz benim sizi oldurmem gerek.......ben artik gercekten inanmiyorum Kurani bastan sona anlayarak okudugunuza....yukardaki ayetleri okurmusun lutfen........ben sana sadece Kurani ve Allahi haber vermekle yukumluyum haddim olmayarak.....bundan baska bir sey yok....Kuranin dusman olmayana savas acilmasini emrettigini nasil soylersiniz.....

"Haksızlığa uğratılarak kendilerine savaş açılan kimselerin karşı koyup savaşmasına izin verilmiştir..." (22/39)

SAVAS YASAK......bunu anlayamiyormusunuz......insanin insanla savasmasi YASAK.....yukardaki ayetde savasa ne zaman izin verildigi yaziyor.......bunun disinda savasmak insan oldurmek Kurandaki en buyuk gunahlardan bir tanesi......

sodomo ve panteidar kardeslerim.....ozellile de sizin gibi Allahin ve ruhunun farkina varmis insanlar icin dua ediyorum....az bile olsa azap cekmenizden korkuyorum....icim yaniyor bunu anliyorsunuz degilmi......forumdaki bir yazi ne kadar icten olabilir ki....keske baska bir yolu olabilseydi....

Annem kucukken zorla ispanak yedirirdi....sevmeyerek yerdim hep......ama yararliydi.....
annem bana zorla ispanak yedirirken belki beni uzdugu icin ici aciyordu ama biliyordu ki yaptigi sey benim icin yararli bir seydi.....

kendi adima konusuyorum......ben birisine teblig ederken annemin hisettigi gibi hissediyorum.....bana kizdiginizi biliyorum.....sizi uzdugumu biliyorum......ama inandigim Allahin ustune yemin ederim ki sadece iyiliginiz icin soyluyorum ne soyluyorsam....Allah korusun basiniza bir sey gelse ve Kurana inanmadan vefat etseniz,haber verilen azabi cekmenize hangi birimizin gonlu el verir.....nasil susmami beklersiniz.....nasil sadece kendimi dusunecek kadar bencil olmami beklersiniz.....Hz Muhammed aglamiyormuydu azap gorecek insanlar icin.....

bilimin mantigin aklin felsefenin,herseyin sona erdigi,yalan oldugu bir yer var......iste ordan haber veriyorum size.....butun milletim icin dua ediyorum hadiim olmayarak.....kimim ki ben diye dusunuyorum....ve cevabi zaten kalbime veriliyor....insan olmaya calisan bir kul...bundan baskada bir hazinem yok.....

Allahim yokmu Seni direk kalplere tasimanin bir yolu????.....

liopleurodon 14-03-2006 09:43

MEV, bir sürü kalabalık etmişsin. Şu laf sana yeter: "Bulduğunuz yerde öldürün". Bunda ne nefsi müdafaa ne başka bir şey var. Seni öldürmek isteyeni değil, seni öldürecek olanı değil. Bulduktan sonra kim olduğu nasıl olduğu önemi yok. Öldür. Din bu kardeşim, ötesi hikaye. Dinin gözünde insan hayatının hiç bir önemi yok. Git bak, Turan Dursun kaç kişiyi öldürdü, kaçına silah çekti? Peki onu neden öldürdüler? Bana çıkıp "Bu nefsi müdafaa hakkıdır, meşrudur" deme hiç. Tarih, müslümanların inanmayanları öldürmek için nasıl canhıraş gayret içinde olduklarını gösterir. Bu sapık sürüsü, daha dün milleti cayır cayır yakmadı mı, Madımak'ta?

İslam sevgi, kardeşlki, hoşgörü vs. dini değildir. Cahilliğin sürdüğü, barbarlık ve vahşetin, ilkelliğin arşa çıktığı, lanet bir dindir.

aspartam 14-03-2006 10:28

Mev doyurucu açıklamaların için sana teşekkür ederim.Benim duygu ve düşüncelerimide en güzel bir şekilde anlattın.Bütün hissiyatımla katılıyorum.Mev ebucehiller (cahilbabası)öldü diyorlarya,aslında ebucehiller ölmedi.Bütn kin,nefret ve şeytanlıklarıyla aramızda dolaşıyorlar.Ve insanları ayartmak için bütün güçleriyle çaba sarfediyorlar.Onlar hakikati anladıkları halde,sırf inkarcı karakterliklerinden reddediyorlar.Onlar da biliyor savaşın hangi şartlar da olacağını,müşrikleri bulduğunuz yerde öldürün derken bun unla neyin kastedildiğini.Ama onlar tıpkı aşağıdaki karakter gibi inkar yolunu seçiyorlar.

Hayır; çünkü o, Bizim ayetlerimize karşı 'kesin bir inatçıdır." *
Onu alabildiğine sarp bir yokuşa süreceğim.
Çünkü o, düşündü ve bir ölçü tesbit etti.
Kahrolası, nasıl bir ölçü koydu?
Yine kahrolası, nasıl bir ölçü koydu?
Sonra bir baktı.
Sonra kaşlarını çattı ve yüzünü ekşitti.
Sonra da sırt çevirdi ve büyüklük tasladı (istikbar).
Böylece: "Bu, yalnızca 'aktarılarak öğrenilen' bir büyüdür" dedi.
"Bu, bir beşer sözünden başkası değildir." (Müddesir 16-25)

Düşünsenize topraklarınızda düşmanlar var mesela pkk.Ve bunlara ayaklarıyla kirlettikeri bu vatanı terketmeleri için 4 ay süre vermişsiniz.4Ay doluncada öküzün trene bakması gibi akıyorsunuz bunlara.. mı yaparsınız yoksa bu pisliklerden kurtulmanın yolunu mu seçersiniz?

-MEV- 14-03-2006 16:57

liop artik amacini beli etmeye basladin.....seninki tamamen inat olmus kardesim....forumdaki teknik terimlerinden kusmaya basladik artik derken bu yazilarin altinada karalamaya basladin....benim yazdigim yazinin altina yazdiklarina bakinca ozur dilerim ama insan diyecek kelime bulamiyor sana....kalabalik etmissin diyecegine duzgunce okusaydin alakasiz bir yazi yazmadin altina.....boyle bir konuyu bile formulize etmeye kalkiyorsun.....bir yerde felsefeyi sevmedigini okudum....bilimle igili yazilarinda cok ruhsuz olmaya basladi......ve o lise agzi uslubuna da devam ediyorsun....hep hakaret hep assaglama....dikkat ettiysen forumda artik bir sicaklik basladi....bir tek sen goze batmaya basladin....biraz felsefe ogren.....guzel konusmayi ogren.....yada bir daha benim adimi agzina alma arkadasim.....

hanzala 14-03-2006 17:15

Kuran'ın tümü ve ayetlerin birbirleri ile olan ilişkileri gözardı edilip, Tevbe suresinde bakın onları yakaladığınız yerde öldürün aldatmacaları Turan dursun kitaplarında kaldı.

Ateistler farklı birşeyler bulsunlar artık.

liopleurodon 14-03-2006 17:52

Peki, bakalım.. Aynı şekilde, türban mevzusu için, Peygamberin eşlerine yönelik olduğu söylenir. Ama hiç bu hususa bakılmaz, başında kıyamet koparılır..

Soru şudur, Tevbe suresi "Yakaladığınız yerde öldürün" diyor mu? Geçelim, bu bugüne şamil değil, ok, kabul... Bu o günkü müşrikleri ifade ediyor, sadece o güne ve mekana özel.. Tamam, itirazımız yok bu hususa. Ama bu, buradaki "Yakaladığını yerde öldürün" emrindeki vahşeti, ilkelliği kaldırmıyor ki gözüm. Dense, sizi öldürmeye gelene mukabele edin, kısas vs. tamam, ama öyle değil, açıkca "öldürün". Bu kadar açık bir vahşet ortadayken, hala gidip laf üretiyorsunuz..

Alıntı:

Allahim yokmu Seni direk kalplere tasimanin bir yolu????
Kendine sor. Çünkü sen müslüman filan değilsin. Bak apaçık ayeti inkar ediyorsun. Hamas gerillası olmadan müslüman filan olamazsın (, yersen).. Sen kalbinde iyilik olan, islamı tanımamış birisi olarak münafık vs. yaşıyorsun. Gidecek Taliban'dan öğreneceksin, el nasıl kesilir vs. Bak, bir müslüman karısını nasıl döğeceğini bilmezse müslüman olamaz. Git şu adamdan öğren:

http://www.faithfreedom.org/Gallery/beatingwomen.jpg

Haa, sen çıkıp islam bu değil deme, sarık, cüppe ve sakal sahibi bu mübarek zatlardan daha iyi mi bileceksin?

hanzala 14-03-2006 18:28

tevbe suresi 5.ayet Mekke'nin fethinden sonra inmiştir.

Arabistan yarımadasında islam hızla yayılmakta iken, kabileler toplu halde islama girmekte iken neden böyle bir ayet nazil olmuştur?

cevap kısa ve net: putperestliği arapyarımadasından kovmak.Kafirliğin kökünü kazımak.Son darbeyi vurmaktır.

kalkandelen 14-03-2006 23:03

Turan dursun uda sirtindan bulduklari yerde kursunlayip oldurduler,mumcuyu ve digerlerinide..laf salatasi yapmayin..Allahin --xxx--Hakaret yok--- MuTeZiLe * dusmani sizinde dusmaniniz..Burda -------XXXXX-- ve allahiniza laf soyleyenleri ben dahil oldurebileceginizden suphem yok..

aspartam 14-03-2006 23:49

Site yönetimi bu tür provakatörlerin siteye girişinin engellenmesi için daha neyi bekliyor?

-MEV- 15-03-2006 05:10

huseyin ne kadar da az dusunuyorsun.....

sen Allahin dusmani olamazsn......inanmadigin seye nasil dusman olabiliyorsun anlamadim......ayni sekilde asirlar evvel olmus bir peygamberede dusman olamazsin....inanmadigin bir varliga ve asirlar evvel vefat etmis bir peygambere zarar verebilmen imkansiz oldugu icin senden dusman diye bahsetmekte imkansizlasiyor....pedo muho gibi yakistirmalar sadece seni kucultuyor......

demissin ki.......

-------Burda muhoya ve allahiniza laf soyleyenleri ben dahil oldurebileceginizden suphem yok------

sebep???...........LAF SOYLEDIGIN icinmi seni oldurcem......neden ki????? bir seye zarar verdiginimi dusunuyorsun.......nerden bu kibir boyle..........insan laf soyledi diye oldurulumu ya....nasil bir mantik bu.......

ama ben Allaha inaniyorum diye canima kastedersen.......CANIMA KASTETMENIN SEBEBI ALLAH ISE.....o zaman cekinmek icin bir sebep kalmaz dimi huseyin......

bunun aksini soyleyecek olan bir musluman varmi burda.......islam budur......ogrenin.....ondan sonra elestirin.......kafanizda yarattiginiz islam artik o kadar kabus bir hale donustu ki.....artik resmen masal olmaya basladi......

al bak bir daha yaziyorum......

"Haksızlığa uğratılarak kendilerine savaş açılan kimselerin karşı koyup savaşmasına izin verilmiştir..." (22/39)

bunun disinda savasmak insan oldurmek YASAK......

ya ben anlamiyorum.......bazen tamam oyle seyler yaziyorsunuz ki icimden diyorum----ya evet gercekten de akil karistirabilecek seyler bunlar-----

ama yukarda yazdigimiz yazilar var......forumda da yazilmis yazilar var.....ama siz hala bizi potansiyel katil yerine koymaktan vazgecmiyorsunuz.....site yonetimi bunun farkinda degilmi.....gercekten ayip olmuyormu biraz....

liop arkadasim assagidaki cumlende tek samimi buldugum kelimeyi buyuk harfle yaziyorum :)

-------Ama bu, buradaki "Yakaladığını yerde öldürün" emrindeki vahşeti, ilkelliği kaldırmıyor ki GOZUM-------

ya arkadasim senin hic kucukken beraber top oynadigin,milletin penceresine yumurta atip kactigin,asik oldugun kizi anlattigin musluman bir dostun yokmu.....anca beraber kanca beraber oldugun,sabahlara kadar playstation oynadigin,kaybedince starbucksta kahve ismarladigin musluman bir dostun yokmu....ailendenmis gibi gordugun her aninda bagrina basdigin hesapsizca sevdigin KARDESIM olsa bu kadar olur dedigin musluman bir dostun yokmu......

seni bilmiyorum ama benim boyle bir ateist dostum var....o yuzden bu---onlari buldugunuz yerde oldurun---meselesini kapatalim artik......cok dokunmaya basladi gercekten.....

kardesim benim.....talibanin ne yaptigi yukardaki adamin nasil karisini dovdugu vs vs beni hic ama hic ilgilendirmiyor......ben islamin ne oldugunu biliyorum.....dunya uzerinde islami dogru yasamaya calisan sadece bir ben kalsamda umrumda degil.....sen yukardaki manzarayi islam sanarak hayatina devam et ah be arkadasim.....sana hak veriyorum......yukardaki resmi yada talibanlari ladinleri bende islam sansaydim senle ayni tarafta olurdum.....gercegi eninde sonunda hepimiz gorucez...sabredenlerden olun....bende sabrediyorum......

liopleurodon 15-03-2006 09:39

Alıntı:

seni bilmiyorum ama benim boyle bir ateist dostum var....o yuzden bu---onlari buldugunuz yerde oldurun---meselesini kapatalim artik......cok dokunmaya basladi gercekten.....
Etme eyleme, bizim de tonla hristiyan, müslüman vs. eşimiz dostumuz var. Haa, içlerinde ben ateistim diye sonradan katlimi vacip ilan eden de var...

Güzel ayetler, fikirler filan döküyorsun ortaya. Tamam, ama şöyle bir şey var:

1. İnsanı öldürmeyeceksin.
2. İnsana zulm etmeyeceksin.
3. İnsanın malını çalmayacaksın..

Böyle gider, malum Musa'nın on emri.. Amma velakin, bütün yahudiler için "insan" yahudi olandır. Ötekiler insan değildir, bu yüzden bu emirler onlara tatbik edilmez. Eee, bize ne dersen? İslam dünyasının anlayışı da farklı değildir. Elbet sizler gibi bir kaç insan olmayı müslüman olmanın önüne koyan olacaktır, ama maalesef, istisna olanlara giriyorsunuz..

Alıntı:

yukardaki resmi yada talibanlari ladinleri bende islam sansaydim senle ayni tarafta olurdum
Yanıldığın husus şu. İslam o resimdeki. "Kadınlar tarlanızdır, dilediğiniz gibi sürün" ve "Size itaat etmezlerse (...) yatağınıza almayın, sonra da dövün" diye bir doktrin koyan, dayağı, kadına dayağı resmen tavsiye eden bir din üzerinesiniz. Eğer kadına vurulmaz diyorsan, böyle vahşet edilmez diyorsan, ayeti inkar ediyorsun ve küfre gidiyorsun. Hal böyleyken, islam bu değil, islamda kadın dövmek yok diyorsan, dahası şirke gidiyorsun. Allahın ayetini yalanlamaktan büyük günah olabilir mi?

Evet, asıl islam bu. Akside beklenemez. Çünkü, vicdanları allah diyerek 14 asır evvelinin bedevi kültürüne teslim etmiş bir olgudur islam. İşte bak, islam şunu da emreder:

http://www.faithfreedom.org/Gallery/flogging.jpg

Hadi yaa, git ordan, böyle islam mı olur deme. Bak oradaki kalabalığa. Böyle bir vahşet islam olmayıp münferit bir vaka olsa, herhalde böyle bir kalabalık orada tempo tutmak için değil, o adamı kurtarmak için toplanmış bulunurdu. Peki nerde? Evet, sen islamı yanlış biliyorsun. İlk resim Afganistan'dan. Bu ise İran'dan.. İslamda vahşet yok işte yok dersen:

http://www.faithfreedom.org/Gallery/handcut0.jpg

İşte islamın emri.. Böyle kanlı bir emri, bir ilkeyi sen vahşet olarak görmüyorsan, benim söyleyecek bir sözüm yok. Yoksa bu farzıda mı inkar edeceksin?

Sen müslüman, islam filan değilsin. Öyle sanıyorsun, ama islamın ne olduğunu bilmediğin için kendini müslüman sanıyorsun. Şahsi albümünden, TR, Cezayir, Libya, Mısır, Nijerya vs. fotoğraflarını çıkarmak istemiyorum, scan et. vs. uzun iş. Ama inan, bunlar münferit olay filan değil. Bunlardan daha vahşi neleri gördüm, yaşadım gözlerimle bilemezsin..

aspartam 15-03-2006 10:17

Bu tür resimlerle ilgili onlarca yazı yazdım-yazdık.Kadına karşı şiddet maalesef toplumlar ve gelişmişlik düzeyi farketmeden devam ediyor.Hatta okumuş olduğum bir araştırmaya göre kültür seviyesi yüksek insanlar arasında kadına karşı şiddet oranın daha yüksek olduğu belirtiliyordu.Talibanın yaptığı aleni idi medeni toplumlarınki ise duvarlar arkasındaydı.Aradaki fark bundan ibarettir.Diğer resimlere gelince,bunlar suçluların cezalandırılma biçimleridir.Muhtelemen birisi zanidir bu yüzden kırbaç cezası almış,öbürüde hırsız eli kesilmiş.Bir suç işlenmişse bunun cezası mutlaka verilmelidir.Ve bu ceza caydırıcı özelliği bulunmalıdır.Ayrıca ceza halkın önünde uygulanmalıdır.Yoksa kapalı kapılar arkasında asılan adamın bana hiçbir ibreti olmaz.Mesela birkaç gün önce masum bir insanı canlı canlı toprağa gömerek öldüren katiller,T.C. *nin mevcud yasalarına göre ömür boyu hapis cezası alacaklar ama en çok 10 yıl yatıp kaşarlanmış mafya bozuntuları olarak topluma salıverilecekler.Halbuki İslam hukukuna göre bu katiller,öyle yıllarca semizletilmeden,suçları isbat edilir edilmez halkın gözü önünde idam edilirler.Şahsen ben İslam hukukunu uygulayan bir hakim olsam,bu katillerin halkın gözü önünde canlı canlı gömülmelerine hükmederdim.Yoksa siz ,onların ,yıllarca bizlerden kesilen vergilerle beslenmeleri taraftarı mısınız?

liopleurodon 15-03-2006 10:31

Aspartam gene sap ve samanı karıştırıyorsun. Bir geleneksel, babadan öyle gördüğü için vs. gidip kadın dövmek filan var, bir de bunu Allahın emri olarak görüp kadın dövmek. Ben birinci tipe, bak bu vahşettir, ilkelliktir, o da insan filan diyebilirim. Belki bir ihtimal dinler. Ama ikincisi, kadın dövmeyi kendine verilmiş bir hak görür, gider bir de beni döver, asar, keser sen allahın ayetini inkar mı ediyorsun diye..

İşte bir kendine bak. Asmayı, kesmeyi, işkence etmeyi, öldürmeyi vs. Allahın güzel adalet sistemi diyerek alanen savunuyorsun. Böyle bir vahşetin savunulacak nesi var? Suç cezasız kalmalı, kalmamalı ayrı bir konu. Ama ceza diyerek böyle vahşi uygulamalar yapmak, iki yanlıştan bir doğru yapma gayretinden başkası değil. Ama konu bu değil. Açıkca, islamın bir vahşet ve ilkellik dini olduğunu itiraf ediyorsun. İslam olsaydı, milleti assaydık, ne güzel gırrk sesleri çıkarır, sizi beyhudar ederlerdi değil mi? Kolunu kesince suratınıza sıçrayacak kanın ılıklığı bir nevi orgazm yaşatırdı size değil mi? İşte, kendin bizzat islamın bir vahşet abidesi olduğunu söylüyorsun. Bu böyle iken, ahanda kafir, bulduk, "bulduğunuz yerde öldürün" farzının icabını yapalım demeniz gayet doğal olacaktır.

aspartam 15-03-2006 10:37

Katilin çıkardığı gırkk sesini,o katil tarafından öldürülen masumun çıkardığı gırrk sesine tercih ederim.Hırsızın kolundan çıkan kanı,o hırsızın bileziklerini çalmak için kolunu kestiği masum kadının bkolundan fışkıran kana tercih ederim.

liopleurodon 15-03-2006 11:14

Alıntı:

Katilin çıkardığı gırkk sesini,o katil tarafından öldürülen masumun çıkardığı gırrk sesine tercih ederim.
Katil olduğu için birini öldürüyor olmak, yaptığının bir cinayet, senin de bir katil olduğun, bir cana kıydığın, vahşet işlediğin gerçeğini değiştiriyor mu? Onu öldürmek, eline kanını (pis veya temiz) bulaştırmış olmak, senin de bir cinayet işlemen demek. Bunun hangi sebepten olduğunun önemi var mı?

aspartam 15-03-2006 11:36

Katili yıllarca beslemekte o cinayete ortak olmaktır.Bunun senin için bi önemi var mı?

liopleurodon 15-03-2006 12:20

Katili alırsın, taş ocağında taş kırdırırsın, boğazını besler, mesela. Bu iyi midir, kötü müdür, tartışılır, ayrı. Ama, kesin olarak elini kana bulayıp katil ve vahşi olmaktan iyidir, bizce. Ama kansever vahşi bir müslüman aksini düşünüyor olabilr, saygı duymam, ama kabul ederim..

hanzala 15-03-2006 15:45

Fazla söze ne hacet...

Allah'ın kanunlarını inkar edip, kendi kafalarına göre kanunlar yapan insanlığın geldiği durum ortadadır.

Bugünkü kanunlarla en iğrenç suçları ileyenler, adeta tekrar bu iğrençlikleri işleyebilsinler diye, serbest bırakılmaktadırlar.

Katile, sapığa ''insan'' deyip, yaşama hakkı var deyip onları salan zihniyet yüzünden bugün insanlar sokakta bile can güvenliğini yitirmiştir.

İslamda tolerans gereken noktalarda gösterilir.Gereken yerlerdede hastalıklı uzuvlar kesilip atılır.

liopleurodon 15-03-2006 17:03

Yani, "katil"i "katil" olduğu için öldürüp, bir başka katil olmak iyi, güzel, hoş.. Kabul.. Katil olmayı, insan öldürmüş, can almış olarak yaşamayı bir lütuf olarak göremiyorum ben. Sizden de başkasını beklemezdim, beklediğim sonuç, beklediğim cevaplar..

Siz katletmeyi mazur gören pis ve hasta ruhlu insnalar olarak yaşamaya devam edin. Sizin hasta ruhlu ve kana susamış olmanız, benim sizin gibi olup katil olmamaı gerektirmiyor..

MEV, bu arkadaşlara ne dersin, bak işte, adam öldürmeye hazır müslümanlar. Yeterki, akıllarına yatan bir sebep olsun. Göster bunlara ahanda katli vacip de, ötesini merak etme. Yakarlar, taşlarlar vs. vurun kahpeye ve madımak vakaları tekrar eder gider, hakkıyla, Allah rızası için kan içmekte hiç tereddüt etmezler. Buyur al, hala "Yakaladığınız yerde öldürün" olayını kıvıracak mısın? İşte bak, islamın insanları getirdiği yer, can almayı makul gören insanlar..

pante 15-03-2006 18:12

Cinayetler , katliamlar , vahşetler karşısında bir insanın duygulanmaması mümkün değil.Bu tablolar karşısında duyarsız kalanın insanlığından şüphe etmek lazım.
Ancak samimi duygularla , timsah gözyaşlarını da ayırabilmeliyiz.
Bu tür olaylar karşısında , fırsat görüp hemen şeriat propagandası yapanların niyetlerine de alet olunmamalıdır.
Şeriatçi , özellikle gazetedeki gasp olayını okur ve çevresine döner ;
"Memlekette kanun yok ki , yakaladıklarını serbest bırakıyorlar , Keseceksin elini ayağını , bak bir daha oluyor mu? " diyerek şeriat propagandası yapar.
Aynı adam , büyük çoğunlukla iktidara gelen partinin yandaşıdır üstelik.
Gasp ve hırsızlığın bu iktidar zamanında rekor kırdığının hesabını sormaz , iktidarın yakalananların niye salındığının hesabını sormaz , şeriat ister..
11 Trilyonu hortumlayan Erbakan'ın , cezasını evde çekmesi için çıkarılan kanunu veto eden cumhurbaşkanına küfreder de , bir çocuk hırsızın kolunun kesilmesini ister.
Katledilen gazetecilerin , aydınların katilleri asılmaya kalkılsa , en başta kendisi karşı çıkar.Madımak'ta 37 kişiyi yakanların savunucularıdır bunlar.Utanmadan avukatlıklarını da yapmışlardır.
Bunlar krizcidir.Bu tür olayların artmasını , milletin bunalmasını , illallah demesini ve şeriate razı olacak şekilde ülkenin bunalıma girmesini isterler.
En acımasız , en zalim katiller bunların arasından çıkar.Bir müslümanı dahi , sırf kendi mezheplerinden değil diye domuz bağı ile işkence ederek öldürdükleri , evin bodrumuna gömdükleri ve üzerlerinde namaz kıldıkları henüz unutulmamıştır.
Merhametli , insancıl , dindar müslümanlarla , bu şeriatçi katilleri birbirine karıştırmayalım.Normal müslüman , Kur'an'daki savaş , cihat ,öldürme vb. ayetleri müşriklerle olan savaş zamanına mahsus olarak düşünür.
Bu katiller , cinayet ve terörlerini haklı göstermek için o ayetlerin de evrensel olduğunu ve "müslüman olmayanı öldürenin cennetlik" olduğu yalanını uydururlar.
Bu ayetlerin Türkiye için de geçerli olduğunu söyleyenlerin , araştırıldığında dinci terör örgütleriyle ilişkileri olduğu veya destekçisi oldukları görülecektir.
Forumdaki müslüman arkadaşları tenzih eder , zaman zaman karabatak gibi siteye girip , zehirlerini saçmaya çalışan şeriatçilerle aynı kefeye konulmaması gerektiğini belirtmek isterim.

liopleurodon 15-03-2006 20:37

Panteidar, bak, her vakte ve mekana mukayit iki ayet daha var: "Kadınlar tarlanızdır, sürünüz..." vede "kadınlar lafınızı dinlemezse önce ihtar, sonra yatağa sokmama ve akabinde dövünüz.." Yani, kadın dövmek vicdan filan işi değil, farz, farz..

Bu bir tarafı. Sen diyorsun, bu tipler müslüman değil. Ama onlarda sana diyor. Ayetin başında, sonunda vs. bu ayetin hükmü şurada başlar, burada biter diye bir not yok. O da bir yorum, bu da bir yorum.. Sonuçta, ikinizden de olmayan için her iki islam da aynı mesafede. Ve bu ayetler, tek biri değil, benzeri bir sürüsüyle birlikte, birde üstüne tarih bilgisi eklenince, açıkça görülür ki, islam asınız ve kesiniz diyen taraftır. Siz gaflet ve küfr içindesiniz. Bakalım, eğer bu ayetler mukim olmasaydı, islam böyle olmasaydı, cemel vakası yaşanmazdı. Çünkü kur'anı en iyi bilen insanlar o devirde toptan hayattaydı..

Bir de diğer tarafı var. Bak, görüyorsun, katil olmayı öldürmeyi vs. ne kadar kolay sindirebiliyorlar. Vicdanları Allaha teslim çünkü. Onlar yerien din vicdanı çalışıyor. Adam aynen asmayalımda besleyelim mi diyor. Bu kadar basit yani. Can almak, öldürmek, elini kana bulamak ve sonra da gönül rahatlığı ile uyumak sıcak yatağında. Ben en gıcık kaptığım tipiniz dahi gelse, bırakın kesmeyi boğazını kıtır kıtır, kılına fiziksel zarar vermeyi düşünemem, vicdanım rahatsız olur. Hasbel kader öyle bir şey olsa, uzun zaman gözüme uyku girmez.. Ben neden bu vahşeti yaptım diye..

Vicdanını yalandan temel alan, 14 asır evvelinin ilkel ce vahşi bedevi törelerine endekslemiş bu tiplerin, çıkıp insan hakkı, sevgi saygı hoşgörü vs. deme hakkı yok. Ve bu vahşeti savunan bir dinin, böylesi kanlı bir dinin benim vicdanımın yakınında bile işi yok.. Siz? Vicdanınızı çöpe atıp yerine ayet/hadis koyduysanız, o sizin sorununuz..

-MEV- 15-03-2006 21:59

...

korelmis 15-03-2006 22:45

Kuran'da bu türlü uygulamalar, hırsızı ya da katili cezalandırmaya yönelik değil, suçu engellemeye ve ortadan kaldırmaya yöneliktir. Bu haliyle caydırı olur. Kuran'da "Ey akıl sahipleri! Kısasta sizin için hayat vardır. Umulur ki suç işlemekten sakınırsınız." denilmesi bu nedenledir. Nitekim 600 yıllık Osmanlı Dönemi'nde el kesme cezaları bir elin parmaklarını geçmez. Bizler bu hırsızların ellerine acıdık ve hırsızlık yapanları hapishanelerde beslemeye başladık. Sonunda yüzlerce masum kızcağızı hayalleriyle birlikte toprağa gömdük. *Buradaki ateist kardeşlerimiz sanırım kendilerinin veya yakınlarının başına böyle bir olay gelmedikçe bu durumu kavrayamayacaklar.

Erkek ve kadının anatomik özellikleri aynı değildir. Bu nedenle ikisinin de toplumsal sorumlulukları farklıdır. Erkek evin geçimini temin etmekle vazifelidir ve ailenin reisidir. Bu hem fizyolojik, hem de -ve belki de daha önemli olarak- psikolojik bir temayüldür. Farklı da olabilir ama genel olarak bu böyledir. Bir erkeği en çok sıkıntıya düşürecek durum, eşinin ailenin iffetini korumada göstereceği serkeşliktir. Hepimiz böyle bir durumla karşılaşabiliriz. Böyle bir durumla karşılaşan müslüman erkek, eşiyle konuşmalıdır. Eğer bu tavrını devam ettirirse yatağını ayırma yoluna gitmelidir. Eğer kadın tavrını değiştirmezse İslam, erkeğe bu durumu şiddete başvurarak engelleme hakkını vermiştir. Bu hak sadece yukarıdaki durumda geçerlidir, yani kadının namus konusunda serkeşlik ettiği ve erkeğin diğer tüm çabalarına rağmen kadının tutumunu değiştirmediği durumda erkek dilerse bu hakkını kullanabilir, bunun dışında uygulanacak şiddet bir zulümdür. Bu nedenle de ayet bir yönüyle aile içi şiddeti yasaklamıştır. Kuran'ın ilgili ayetinde "namus" konusu açıkça söylenmemiştir, bu olayın sadece namusla ilgili bir durum ortaya çıkarsa ve hafifçe yapılabileceği peygamberin hadislerine dayanır.
Gerçi İslam, katolik anlayıştan farklı olarak boşanma hakkı tanımıştır, ancak bu her zaman mümkün olmaz.

pante 16-03-2006 02:09

1400 sene öncesinin dünyasına göre ele aldığınızda , kur'an'da yer alan cezalar normal karşılanabilir.
Kadının dövülmesi konusu ise bugün dahi geçerli olabilecek ayettir. Çarpıtılmadan , objektif olarak bakıldığında , şahitlikte , mirasta , erkeğe 4 kadın hakkı verilmesinde , hakkı kısıtlanmış gibi görünen kadının , aile hayatında koruma altına alındığı görülür.
Kadına oy hakkının dahi , 20.yüzyılda tanındığı düşünülürse , şahitlik konusu 1400 sene önce doğru görülebilir.
Miras konusunda ise , bugün dahi birçok yörede , kadına mirası hak görülmez.Bu islamdan dolayı değil , kadının başka bir erkeğin malı olduğu şeklinde görülmesindendir.
Kadının dövülmesi ise , tüm dünya ülkelerinin bir sorunudur.Fiziki zayıflığı nedeniyle erkeğin baskı ve şiddetine maruz kalan kadını koruma altına alan İslam , " Peki ama , çekilmez hale geldiyse , yemek yapmıyorsa , karşı geliyor hakaret ediyorsa , başkalarına karşı rencide ediyor , ailenin onurunu kırıyorsa , şirret bir tavır içindeyse ne yapacağız?" sorusunun karşılığı olarak , önce uyarılması , sonra yatakların ayrılması , yine düzelmiyorsa hafif darb yapılması , çare kalmadıysa boşanılması yolu gösterilmiştir ki , burada esas alınan aile birliğidir , yuvanın dağılmaması , kadının ve çocukların perişan olmamasıdır.
Ekonomik olarak özgürlüğünü kazanmış kadınlar için , sosyete için anlaşmazlık görüldüğü anda boşanılması tabi görülebilinir.Ancak Türkiye gibi ülkelerde kadının ve çocuklarının geleceği erkeğin elindedir ve yuvası yıkılmış ailelerin sefaletine, çocukların üvey anne veya babadan çektikleri eziyetlere şahit olmaktayız.Dolayısıyla "dövme-boşa" mantığı yanlıştır.
Hapishane koşullarının olmadığı dönemlerdeki sopa vurma , kırbaçlama ve el kesme gibi cezaları savunan arkadaşlarımız , bu cezaları bugüne de düşünüyorlarsa , 11 trilyonu içedenleri de hırsız sınıfına koyup , ellerinin kesilmesini düşünürler mi acaba? Başta Erbakan'ın..
Hep gözü dönmüş gaspçı serseriyi düşünmeyelim.Erbakan'ın da kanıtlanmış suçu ve kesinleşmiş mahkumiyeti karşısında İslam ne diyor acaba?

-MEV- 16-03-2006 06:06

sevgili pante kardesim......bunun cevabi cok basit......ayet erbakan falan tanimaz......eger hirsizligi ispatlanmissa....ki 11 trilyondan bahsediyorsun......kac insanin hakki var sen hesap et artik......kesiceksin abi elini bak o zaman basbakanda dahil olmak uzere bir daha insanlar harama el uzatiyorlarmi...ya biliyorum cok zalimce geliyor kulaga...ama ben kimsenin hirsizlik yapmamasini diliyorum....yapan varsada ceksin dostum cezasini.....

mesela senin malini caldiysa sen vicdanli davranip affedebilirsin....korkudan akli basina gelmis bir insanin elini kestirmek te mantikli degildir....zaten verilen cezanin amaci caydirmaktir.....adam korkusundan caymissa sen bunu farkedip hirsizi affedebilirsin.......adam hirsizligina devam ederse,vazgecmemisse ilerde bir gun zaten eli gidecektir.....vazgecmisse topluma birisini kazandirmis olursun......neden anlamak istemiyorsunuz......bu kadar hazmedilebilir bir sey mi hirsizlik sizin icin....bi cok yerde idam uygulanan bir ceza....idam cezasi suclunun aklini basina getirmek icin verilmez......topluma ibret olsun caydirsin diye verilir.....Kuraninda bu usluptan cok farki yoktur.....insan idam etmekle el kesmeyi ayni kefeye koydum bide bak dikkat edersen.....

dusman size saldirmadikca savas yok.........kafa taslama recm diye bir sey yok........hirsizlik olmadigi surece el kesme yok.......

Kuran modern medeni insanlarin insan olmayi basarabilen insanlarin ruhunun guzelliklerine varabilmis insanarin elinde yucelir.....yobazlarin elinde degil....daha oncede dedigim gibi Kuran amac degil aractir.....iletisim aracidir.....okuduk haberi aldik......ama kitabi putlastirmanin peygamberimizi putlastirmanin bir anlami yok.....kitaba peygambere saygim sevgim sonsuz.....ama Allahtir ilah olan......Allahtir asik olunan....Allahtir cenneti icin degil O nu gorebilmek icin yalvarip agladigim....cennet guzel sey elbette.....ama ben bir kez olsun Rabbimi gorebilsem,nuruna baka baka O nunla sohbet edebilsem,O na desem ki -----dunyadayken askindan yandim tutustum,Sana sukurler olsun ki gunahlarimi affettin,beni yanina kabul ettin----baska ne isterim......baska ne istenir ki????? ne cenneti ne hurisi.......Allah diyorum sadece.....Allah......elimi kolumu gozlerimi ruhumu anami babami kardesimi dunyami yedigim yemegimi ictigim suyumu yaratan Allah diyorum.....hayatimi sadece sukretmekle gecirsem yine yetmez yine yetmez......

fazla dugusallastim kusura bakmayin :( .........ama sen anliyorsun halimden degilmi pante kardesim.....baksana aldostu kardesimizin yazilarini okuyormusun.......kardes kanatlanmis ucuyor.......bizde etegine yapissak agirlik yaparmiyiz aldostu kardesim :)........

en icten sevgilerimle..........

liopleurodon 16-03-2006 09:44

İki hususu birbirine karıştırıyorsunuz. Bir defa, el kesmek hırsızlığa çare olmuş mu? Olmamış, size iki adet kesilmiş el resmini getirdik, gösterdik. Hırsızlığı veya başka suçları böyle önleyemezsiniz. Hırsızlığı önlemeyelim, suçu cezasız bırakalım diyen yok. Ama ceza vereceğiz derken vahşet uygulayalım derseniz bu daha tüyler ürpertici bir durum. Ve işte hepinizde apaçık bir şekilde bu vahşeti görüyoruz. Çünkü vicdanlarınız allah denen bir hayali mefhum perdesiyle 14 asır öncesinin ilkel ve vahşi arap bedevi kabilesi adetlerine teslim edilmiş halde.

Bakalım. Kadını dövmek? Kadının iffetsizliği? Kadın sana iffetsizlik (öyle yada değil) görünen bir şey yaptı diye onu dövmek vahşettir, ilkelliktir, barbarlıktır. Senin bu durumda yapacağın, yapman gereken, alırsın kapının önüne koyarsın. Yani ilişkini bitirirsin. Ama sen onu dövmeyi, vahşi ve barbarca bir şey yapamyı kendine hak olarak görüyorsun.

Hırsızın kolunu, elini kesmekte barbarlığın daha üst bir halidir. Al sen adamı, 10 sene hapse at, bak bakalım ceza nasıl oluyor? Peki bu ceza caydırıcı mıdır? Bir yere kadar. Elini kesmekten ne az, ne de fazla. Sağlam bir ceza nasıl olur tartışmasında, barbarlığın yeri yoktur. ---XXX--- Hakaret yok-- MuTeZiLe; * elini kesmekten başkasını aklınıza getiremezsiniz. Çünkü dininiz size vahşet pompalamakta..

Mutezile 16-03-2006 10:07

Nisa 34'de yer alan ''Vadribu Hunne'' (=onları dövün) emri yanlış anlaşılıyor genellikle..

Kadınları iffetsizlik, serkeşlik yapınca dövün demiyor Ayet..

Ayet çok başka bir şey diyor:'' Serkeşlik edecekleri n ü ş u z ettiğinde...''

Yani kadın daha kocasına başkaldırmamış, huysuzluk yapmamıştır. Serkeşlik h e n ü z yapılmamış..

Bu kuşkuya k a p ı l d ı ğ ı n ı z A N D A onları dövün diyor.

Kısaca kadının huysuzluk yapma o l a s ı l ı ğ ı dayakla cezalandırılıyor.

liopleurodon arkadaşın tenkidi haklıdır. Huysuzluk yapmaları durumunda bile dövmek barbarlıktır--

Peki huysuzluk henüz yapmadan, sübjektif bir kanaaat ile ''Kadın dövmek'' nasıl tanımlanabilir?

Evdeki huzuru sağlamaya yönelik emniyet subabı bu mudur?

aspartam 16-03-2006 10:18

Testi kırılıp su boşa aktıktan sonra dövmenin bir anlamı kalır mı?Buradaki maksat iffetsizliğe meyleden kadını önce öğütle,olmazsa yatağı ayırarak,yine olmazsa döverek yola getirmektir.Bunun bir sonraki adımı boşanmadır zaten.İffetsizliğe meyleden kadını baştan boşarsanız,ona kendisini düzeltecek imkanı tanımamış,aile birliğini-bütünlüğünü bozmuş,çocuk varsa da derin psikolojik zararlar açmış olursunuz.

liopleurodon 16-03-2006 12:58

Bir insanı dövmek? Bu vahşetin bir oluru olabilir mi? Sebebinin ne olduğu önemli mi? Böyle bir ilkelliğin, vahşetin, kana susamışlığın "iffet" vs. gibi bir şey bahanesi olabilir mi?

Erkek iffetsizliğe meyl ederse ne olacak? Hiç, elinin kiridir, değil mi? O tarafa bir şey yok. Alın bir ilkellik, bir yobazlık daha: "Kadınları insan yerine koymama"...

Başka, daha bir ton ceza vardır, vahşet abidesi. Kırbaçlama, recm vs. gibi. El kesme hırsızlığa önlemmiş, kep'imi yollayayımda ona anlatın siz onu.. Hangi devirde hırsızlığa deva olmuş cezai yaptırımlar ki? Yakaladığınızın kolunu bacağını çapraz kesin mevzusu nedir peki?

Kasap dükkanını geçtik. Her müslümanın evinde olması gerekenler, farzen: "Bir kur'an, bir kırbaç, sağlam bir odun, boks eldiveni, iyi bir et satırı, sağlam bir et kütüğü..". Tavsiye edilenler: "Bolca yumruk büyüklüğünde taş, recm çukuru kazmak için kazma kürek, kadını dövmeyi kolaylaştırmak üzere ip, pranga vs.vs."..

Görüyorum ki, adam kesme, el kesme, dövme filan, ne kadar barbarca iş varsa, hepsi sizin için "olması gereken". Birde hala çıkıp islam, sevgi, saygı, hoşgörü vs. diyorsunuz. Yuh, bu kadarda kösele suratlı olunmaz be adamlar.. Aklının bir köşesinde kol kesme, adam kesme, kırbaçlama, dayak atma vs. oturan bir adamın siz nasıl sevgiden filan haberdar olmasını düşünüyorsunuz ki?

aspartam 16-03-2006 13:58

Sen söyle masallar ülkesinin kahramanı.Sizin hayatın dışında olan ideolojiniz,boynuzlanma durumlarında ne gibi çözümler getiriyor?Ne.. duyamıyorum...Sizin bi ideolojiniz yok mu...Ben o zaman seninle neyi konuşayım be birader?

liopleurodon 16-03-2006 14:52

Alıntı:

Sen söyle masallar ülkesinin kahramanı.Sizin hayatın dışında olan ideolojiniz,boynuzlanma durumlarında ne gibi çözümler getiriyor?Ne.. duyamıyorum...Sizin bi ideolojiniz yok mu...Ben o zaman seninle neyi konuşayım be birader?
O senin hayatın biraderim. Karım ben ne kadar insansam, o kadar insandır. Ve ben vahşi değilim. O vahşi midir? Onun sorunu. Eğer beni aldatacak olursa, gitsin, bana tercih ettiği adama. Beni istemeyeni ben neden isteyeyim? Onun beni aldatması, beni istemediği anlamına gelir otomatikman. Kızabilirim, üzülebilirim vs. Ama bunlar vahşileşip kudurmamı, insanlık dışı bir şekilde birini kesmemi, döğmemi vs. gerektirmez. Çünkü, onunda istekleri var ve bunu benle karşılayamıyorsa, benden tatmin olmuyorsa, bana düşen onun isteklerini tatmin etmesine fırsat sağlamaktır. Benim anlayışım, tek eşliliktir, bu yüzden onu boşarım, ayrılırız olur biter. Çünkü o bir daha dünyaya gelmeyecek. Dünyada istediği tatmini yaşamak onunda hakkı ve benim onun biricik hayatında aksine zorlamaya hakkım yok..

hanzala 16-03-2006 15:08

Bir insanı dövmek? Bu vahşetin bir oluru olabilir mi? Sebebinin ne olduğu önemli mi? Böyle bir ilkelliğin, vahşetin, kana susamışlığın "iffet" vs. gibi bir şey bahanesi olabilir mi?

SAYIN liopleurodon
EŞLERDEN BİRİNİN İHANETİ, ÇOK KORKUNÇ BİR DURUMDUR.İFADELERİNİZDE ANLAŞILAN ŞUDUR Kİ :''İFFETSİZLİK, DURUMUNDA BİR KİMSE, EŞİNE DARB UYGULAMAMALIDIR.'' DÜŞÜNCENİZE SAYGI DUYARIM.BUDA SİZİN HAYAT ANLAYIŞINIZ.
ANCAK İSLAM DİNİ, BU GİBİ KRİTERLERİ ORTAYA KOYARKEN, İNSAN FITRATINI VE HER KESİMDEN İNSANI REFERANS ALMIŞTIR.SİZ BELKİ SİNİRLERİNİZE HAKİM OLUP, EŞİNİZİ BOŞAYABİLİRSİNİZ.ANCAK BENZERİ DURUMDA BAŞKALARI İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR.BU GİBİ UYGULAMALARIN AMACI, DAHA ZİYADE CAYDIRICI OLMAKTIR.BU GİBİ AHLAKSIZLIKLARIN ÖNÜNÜ ALMAKTIR.

Erkek iffetsizliğe meyl ederse ne olacak? Hiç, elinin kiridir, değil mi? O tarafa bir şey yok. Alın bir ilkellik, bir yobazlık daha: "Kadınları insan yerine koymama"...
BU SİZİN İDDİANIZDIR.KURANDA, ZİNA SUÇU SOPA İLE DÖVMEDİR.AYET BEKAR-EVLİ AYRIMI YAPMADAN, KADIN ERKEĞE AYNI CEZAYI VERİR.

Başka, daha bir ton ceza vardır, vahşet abidesi. Kırbaçlama, recm vs. gibi.
KURANDA GEÇEN CEZANIN TATBİKİ KONUSUNDA, İSLAM ALİMLERİ İÇTİHAT ETMİŞLERDİR.BU DÖVMENİN BELLİ KRİTERLERİ VARDIR.YANİ BİR KİMSE, ZİNA EDEN KİMSEYİ EŞEK SUDAN GELİNCEYE KADAR DÖVEMEZ.BUNUN ÖLÇÜLERİ VARDIR.DÖVMEDE KULLANILACAK ALETİN, ÇOK SERT VE YARALAYICI ÖLÜMCÜL OLMAMASI GEREKİR.VÜCUTTA HAYATİ TEHLİKE ARZEDEN BÖLGELERE VURULMAZ.VURURKEN EL OMUZ HİZASINDAN YUKARI KALDIRILMAZ....VBAYRICA BU CEZA BİR GRUB ÖNÜNDE TATBİK EDİLİR Kİ, HEM TOPLUMA İBRET OLSUN HEMDE, DÖVÜLEN KİŞİYE APAÇIK BİR ZULUM YAPILMASIN DİYEDİR.

El kesme hırsızlığa önlemmiş, kep'imi yollayayımda ona anlatın siz onu..
TŞK EDERİZ.BİZ İNSANLARI TERCİH EDİYORUZ.
Hangi devirde hırsızlığa deva olmuş cezai yaptırımlar ki? Yakaladığınızın kolunu bacağını çapraz kesin mevzusu nedir peki?
ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ.CEZAİ YAPTIRIMLAR NE ZAMAN HIRSIZLIĞA ENGEL OLMUŞ?PEKİ NE TAVSİYE EDERSİNİZ?TAMAMEN TEDBİRSİZ BİR TOPLUM OLALIMDA, HIRSIZLIK DAHADAMI ARTSIN.LÜTFEN YAPMAYIN, SIRF MUHALEFET ETMEK İÇİN BU GİBİ GARİP ŞEYLER YAZMAYIN.

EL KESME CEZASININ BELLİ ŞARTLARI VARDIR.BİR KİMSE SÖZKONUSU SUÇTA ISRARLI İSE, TOPLUMA KAZANDIRLAMIYORSA, UYGULANACAK SON CEZA BUDUR.NİTEKİM HZ.ÖMER, HIRSIZLIK YAPAN İKİ KİŞİYİ DİNLEDİKTEN SONRA, ONLARI AFFETMİŞ ONLARI, BU HALE SOKAN KİŞİYİDE PARA CEZASI VERMİŞTİR.

Kasap dükkanını geçtik. Her müslümanın evinde olması gerekenler, farzen: "Bir kur'an, bir kırbaç, sağlam bir odun, boks eldiveni, iyi bir et satırı, sağlam bir et kütüğü..". Tavsiye edilenler: "Bolca yumruk büyüklüğünde taş, recm çukuru kazmak için kazma kürek, kadını dövmeyi kolaylaştırmak üzere ip, pranga vs.vs."..

Görüyorum ki, adam kesme, el kesme, dövme filan, ne kadar barbarca iş varsa, hepsi sizin için "olması gereken". Birde hala çıkıp islam, sevgi, saygı, hoşgörü vs. diyorsunuz. Yuh, bu kadarda kösele suratlı olunmaz be adamlar.. Aklının bir köşesinde kol kesme, adam kesme, kırbaçlama, dayak atma vs. oturan bir adamın siz nasıl sevgiden filan haberdar olmasını düşünüyorsunuz ki?

ALLAH'IN KANUNLARINI AYAKLARINIZ ALTINA ALDINIZ.SAPIKLAR,TECAVÜZCÜLER, İNSANLARA GÜN ORTASINDA SALDIRIYORLAR.BEŞ KURUŞ İÇİN SOKAK ORTASINDA BOĞAZINI KESİYORLAR.SEN ALLAH'IN KANUNLARINI TERKEDERSEN, SEN HIRSIZLIĞA CEZAİ YAPTIRIMLARI ADAM GİBİ UYGULAMAZ, İSLAMIN TEDBİRLERİNİ REDDEDERSEN GELİNECEK DURUM BUDUR.

aspartam 16-03-2006 15:19

Duvara konuşuyorsun Hanzala kardeş.

hanzala 16-03-2006 15:29

KARINIZ SİZİ ALDATIRSA, DEMEKKİ ONA ''DEMEK BENDEN TATMİN BULMUYORSUN, TABİKİ, BUYUR O KİŞİYE GİT DİYECEKSİNİZ.''

SİZİ TEBRİK EDERİM.PEKİ O *KİŞİNİN SİZİN İNSANLIK ONURUNUZU AYAKLAR ALTINA ALMASINA NE DİYECEKSİNİZ?ONUN BİR CEZASI OLMAYACAK MI?

KANUNLAR İNSANLARIN ONURLARINI VE HAKLARINI GÜVENCE ALTINA ALMAK İÇİN YAPILIRLAR.CEZALAR İSE İBRET OLSUN DİYE VERİLİRLER.

SİZİN ANLAYIŞINIZ, YAYILIRSA VE BÖYLESİ ''AHLAKSIZLIKLARA HOŞGÖRÜLÜ BİR TOPLUM OLURSAK'' HALİMİZ NİCE OLUR.

ÖYLE BİR DURUMDA EŞİNİZİN YAPMIŞ OLDUĞU APAÇIK BİR AHLAKSIZLIKTIR.İSLAMIN AMACIDA BUNU ENGELLEMEKTİR.

liopleurodon 16-03-2006 17:23

Ahlaksızlık? Buna ceza dövmek mi olmalıdır? Asıl soru bu. Dövmek, kol kesmek, *kafa kesmek vs. bir vahşettir ve her ne sebeple olursa olsun savunulamaz. Dahası, islam, sizi aldatan demez, aldatanın cezası bellidir: Taşlanarak öldürülmek. Bu yok, vs. demeyin, yoksa defalarca nasıl uygulanmıştır? Dayak burada, zina cezası değil, söz dinlememe cezasıdır.

Ahlak anlayışınız nasıldır, bunu bilmem. Ama Dünyanın tonla farklı ülkesine gitmiş birisi olarak, ahlak anlayışının bir kültür öğesi olduğunu bilirim. Ahlak için mutlak doğru yoktur. Bizim için doğru olan, bilmem neredeki toplum için ahlaksızlığın daniskası olabilir.

Burada sorgulayabileceğimiz husus farklı. Sen kadını "erkeğin malı" olarak görürsen, toplumda onu öyle görürse, kadının bu tür davranışları senin doğrudan malına yapılmış bir tecavüz olur. Ama kadın da erkek gibi bir insan olarak görülüyorsa, cinsel arzusunu tatmin edeceği insanı seçme hakkı varsa, aldatma olayı zaten olmaz. Şöyleki, senden istediğini bulamıyorsa, zaten sana da zevk vermez. Sonuçta otomatikman sen onu aldatma noktasına getirmeden, seninle yolunu ayırır. Ama bu ahha bugün denecek bir şey değildir. Kadının erkeğin malı olmadığını gerçekten hem kadın, hemde erkek onuruna kazıyacak, ihtimalen nesiller sürecek bir durumdur. O zaman, kadının ikili oynamayacağı? Tartışılır. Ama ikili oynayan kadın eğer toplum tarafından hor görülüyorsa, o zaman kadınlarda bunu istemeyecektir. Fakat bu sorunun halli, kadına ekonomki özgürlüğünü kazandırmak vs. gibi çok farklı bir sürü şeyi kapsamaktadır.

Sen diyorsun ki, ahlaksızlık yaygınlaşırsa, halimiz nice olur? Hiç bir şey olmaz, merak etmeyin. Size soralım, nice olur halimiz? Benim cevabımı istersen: Basit, sen artık karını mal olarak görmeyeceğin için ona daha çok sahip çıkarsın. O da seni kaçırmamak için sana sahip çıkar. Cinsel olarak tabuların en az olduğu toplumlarda bile, ne kadınlar kucaktan kucağa gezer, ne de erkekler öyle canlarının istediğinde istediğine icraat edebilir. İnanın ki, aldatma olayları kat kat azalrı, otomatikman.. Ya sizce ne olur? Sanıyor musunuz ki, kızlar her gün başka birinin altında yatmayı doğal olarak çok isterler? Erkekler, her gördükleri kızı illa becermek ister? Ben cinsel ilişkinin TR'deki kadar kötü görülmediği bir sürü toplumda yaşadım. Hiç bir kız öyle hemen kendini sizin altınıza çekmez. Haa, zina, aldatma filan olmaz mı? Olacaktır, ama inanın kadınları dövüp vahşeti damarlarında yaşatan bir toplumda olduğundan daha fazla olmayacaktır. Konu, zina vs. mefhumu değil. Vahşi mi olacağız, insan mı olacağız? Hayvanlar gibi, asıp kesen, öldüren, döven, ilkel ve vahşi olarak mı yaşayacağız, yoksa insan gibi mi?

Evet, asıl soru bu? Dayak gibi vahşi işkence yöntemlerini hakkımız mı göreceğiz, yoksa insan mı olacağız?

hanzala 16-03-2006 18:48

SİZ ARTIK EDEPLİ OLMAYA DAVET EDİYORUM.ÇOK SALDIRGAN BİR ÜSLUBUNUZ VAR.

KURANDA RUM SURESİ 21.AYETTE ''SİZİN İÇİN NEFİSLERİNİZDEN KENDİLERİ İLE HUZUR BULACAĞINIZ EŞLER YARATTIK DER.''

KURANA GÖRE KADIN MAL DEĞİL, ALLAH'IN RAHMETİDİR.

KENDİ HASTALIKLI FİKİRLERİNİZİ İSLAMA MAL ETMEYİN.

EDEPLİ OLUN.

VESSELAM.

-MEV- 16-03-2006 20:52

liop sen yazilari okumuyorsun......artik buna karar verdim.....

liop arkadasim......sordugun kafana takilan vicdansizca buldugun bu konular bizimde cok konustugumuz seyler.....izninle bu degindiklerin hakkinda kendi dusuncemi yazmak istiyorum.....

ana basliklar halinde soyle toparlayabiliriz

1-SAVAS-(buldugunuz yerde oldurun mevzusu)

2-KADINI DOVME-

3-EL KESME-

birincisi hakkinda yeterince fikrimi yazdigimiz dusunuyorum....

2-KADIN DOVME

ateist bir arkadasimla bunu tartisiyorduk.....aklimda kalan konusmalari karsilikli konusuyormus gibi aktarmaya calisiyim

arkadasim- ne olursa olsun insan esini dovmez abi

ben - ya abi ne zaman esinin dovulmesini emrediyor Allah bir okurmusun ayette....

arkadasim- iffetsizlik yaptigi zaman...

ben - bu cok agir degilmi abi.....iffetsizlik....cok genis bi kavram......bir kokteyle baska bir erkekle bakismasida iffetsizlik.....hatta seni aldatabilirde....buda iffetsizlik....

arkadasim- abi ne olursa olsun medeni insanlar konusarak anlasmali bence.....

ben - abi okuma ozurlumusun sen niye dikkatli okumuyorsun abi ayeti.....farkli bir sey mi soyluyor.......ilk basta ihtar edin demiyormu.....senin soylediginden ne farki var.....tut ki esin seni aldatti......dovemezsin onu abi.....buyuk gunah......ihtar edeceksin tamammi...ayet boyle diyor....tutki bir daha yapti......yine dovemezsin......gunah......yataginda yalniz birakacaksin......yine mi yapti......uzgunum ama vurmak zorundasin abi....bu iliskinizin iyiligi icin gerekli

arkadasim- abi nasil gereklilik bu.......ne uyarmasindan bahsediyorsun.....beni aldatirsa direk bosarim abi.....medeni kanun denen bir sey var......

ben - hayir abi......esin seni aldatirsa bosayamazsin......evlilik Kuran icin coook ama cok kutsal bir konu......esin buyuk bir hataya dusmus olabilir......pisaman olmus olabilir......onu sozle uyarmak ihtar etmek zorundasin...ayet boyle diyor.......esini birakip gidemezsin......hele cocuk varsa asla.....buyuk gunah.......ihtarindan sonra zaten bir daha hatasini tekrarlamazsa ayetin geri kalanin ne soyledigi sana gerekmiyor........ya abi dusun ki esin bir daha ayni hatayi yapti......insan delirmezmi abi.......bi cok erkek eminim tekme tokat girer.....hayir abi yapamazsin.....gunah......yataginda yalniz birakacaksin.........

arkadasim - bana ters abi ben direk bosarim......

ben - kusura bakma ama sen zalim dedigin Kurandan daha zalim olmuyormusun o zaman.....tut ki esini 3 kere yaptigi hata yuzunde dovdun Allah gostermesin......ve evden gonderdin......sonra hatasini anlar geri doner ozur dilerse yine zulmedemezsin.......affedeceksin abi......bosanma falan yok......sevdigin insani hayatini birakip gidemezsin.....ayni hatayi sende yapabilirsin......bir kadinin da izlemesi gereken yol budur....ha diyceksin beni nasil dovecek.....gerek yok ki abi......bir erkegi yataginda yalniz biraktiginda dovulmekten beter olur zaten .....yalniz basina gunlerce salondaki kanepede yatip da aklin basina gelmiyorsa,yaptigin hatalarin ustune hala hata yapiyorsun kusura bakma ama sen zalimlerin en zalimi degilmisin abi......birak o kadini zaten haketmiyorsundur onu..... ah be abi ne demek anlamak istemiyorsun bunlari bilmiyorum......

sanirim yeterince acik........

2-HIRSIZLIK-(El Kesme)

bu konuda bir cok yorum yapiliyor....ama ben ayeti hic de yumusatma gibi bir olaya girmiycem......liop arkadasim sen ayetten ne anliyorsan bende senle ayni fikirdeyim.....yukarda kesik el resmi koydugunda saniyorsun insanlarin ici ciz ediyor......

soyle bir an dusun.........farzet ki senle ben cocukluk arkadasiyiz.....senin kiz kardesin var.....ve senin kiz kardesin kim biliyormusun.......hirsizlar tarafindan cantasina el konulmuya calisirken arabanin arkasinda suruklenen bu sirada videoya cekilen kiz......o senin kiz kardesin dusun bak......boyle bir sey yasiyoruz....ikimizde deiriymezmiyiz abi......o adamlari bulup gebertmek icin delimezmiyiz......kiz kardesin diyorum ya......benimde kardesim ayni zamanda o......cunku biz cocukluktan beri kardes gibi buyumusuz.....Allahini seversen soyle.......bulabilesek gebertmezmiyiz o serefsizleri.....

baska bir ornek veriyim.......

bi gece sizde kaliyoruz abi......film izlemisiz......playstation falan oynamisiz......guzel bi gece uykumuz gelmis yatmisiz.......ve iceri hirsiz giriyor.......bende bu sira mutfaktayim.....su icmeye kalkmissim......bir anda hirsiz beni karsisinda gorunce panikleyip bicaga sariliyor.....bende kendimi mudafa etmeye calisiyorrum......sende gurultuden uyaniyorsun ve bogustugumuzu goruyorsun.....

simdi sana soruyorum......o picin elini mi yoksa kafasini mi kesersin abi......

hayatim boyunca alin terimle helalimle kazandigim seyleri serefsiz bir pic gelip calacak oylemi......elini degil her tarafini keserim o itin....

liop kardesim yukardaki kesik el resminin altina bir de arabanin arkasinda suruklenen kadinlarin videosunu koyarsan o resim daha bir anlam kazanacak bence.....

her neyse uzatmiyim dostum.......---yine kalabalik etmissin--- falan demiyesin diye bitireyim artik.....el kesmenin caydirici olduguna inaniyorum....sonucta biliyorsun ki hirsiz senin malini caldiginda senin sikayetine gore adamin wli kesiliyor......adami affetmek yada elini kestirmekde senin elinde......ama devletten calmissa gecmis olsun abicim......gider el....

esine de oyle kafadan tekme tokat giremezsin......alicaksin karsina konuscaksin.....sinirine hakim olabilirsen tabi......sonra ceza vereceksin......yataginda yalniz birakcaksin......ama abi iffetsizligine devam ederse ona vurmak zorunda kalacaksin.......bosayamazsin.....Allah gostermesin....haziranda evleniyorum insallah abi......5 senedir birak vurmayi sesimi yukseltmedim ona......niye biliyormusun......benim hosgorumden degil.....iffetli bir kadin oldugundan.....Allah bizi birbirimize bagislasin.....Allah tum sevenleri birbirine bagislasin......kimseyede esine vurmak zorunda kalmayi nasip etmesin.....

liop dostum hakaret ve assaglamalari kestigin icinde ayrica sana cok tesekkur ederim....ozunde nasil bir insan oldugunu anladim ben senin......bi hata kusur islediysem sende affet hakkini helal et......Allah senide bize bagislasin....insallah bilim icin bizim icin milletimiz icin yararli bir insan olursun.....Allah yolunu acik etsin kardesim.....

not:recm YOK....kafa taslayan insanlar cehennemin odunlaridir

bu arada kaynagini bulamadigim hadisi yazmayi sevmiyorum ama mutezile kardesim belki yardim edebilir...... soyle bir hadis hatirliyorum

----Insanlarin yuzune vurmayiniz....cunku insanlarin yuzunde Alahin nuru vardir----

ihtar ve yatakta yalniz birakmalardan sonra Allah korusun darb etmeye gelince,yukardaki hadise dikkat etmemizde gerekmezmi....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:54 .