Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   insanın aklına farklı şeyler geliyor (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1926)

aspartam 26-03-2006 11:19

insanın aklına farklı şeyler geliyor

(Bu adamın sol örgütlere sempatisi mi var nedir?)

İşte Vakit gazetesinin Cumhurbaşkanı Sezer'in affettiği mahkumlarla ilgili haberi:

Göreve geldiği 2000 yılından bu yana toplam 190 teröristi affeden Cumhurbaşkanı Sezer’in, toplumun içine salıverdiği bu mahkûmların hangi terör örgütlerine mensup olduklarını belirledik.

Sezer’in affettiği mahkûmların sayısı ve bağlı bulundukları örgütler şöyle: 39 DHKP-C, 5 PKK, 28 TKP-ML TİKKO, 28 TİKB, 19 Dev-Sol, 17 MLKP, 15 THKP-C, 3 TDP, 2 TKİP, 2 TEKP Leninist Gerillaları, 1 DHP ve 1 Dev-Yol.

7 KATİL, 3 TECAVÜZCÜ
Sezer’in affettiği adi suçlular arasında ise; 7 katil, 3 tecavüzcü, 1 gaspçı, 5 çete mensubu, 4 de uyuşturucu kaçakçısı bulunuyor. Sezer’in, aralarında polis katili Bekir Sıtkı Keçeci’nin de bulunduğu teröristleri af gerekçesi ise, açlık grevine bağlı olarak oluşan Wernicke-korsakof adlı bir tür hafıza kaybı hastalığı.

KUTLU VE DEMİR’İN GÖRÜŞLERİ
Cumhurbaşkanı Sezer’in, af yetkisini oldukça geniş şekilde kullandığını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın af yetkisini kullanarak, cezasını kaldırdığı mahkûmların çoğunluğu, daha sonra çatışmalarda ölü ya da yaralı olarak tekrar yakalanıyor. Bunların çoğu da DHKP-C’li olunca insan düşünmeden edemiyor” dedi.
TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Kutlu, Cumhurbaşkanı Sezer’in bu kadar olaydan sonra bu mahkûmlara rapor veren görevliler hakkında işlem yapması gerektiğini kaydetti.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de,“Cumhurbaşkanı Sezer, devleti yıkmaya yönelik faaliyetlerde bulunan başta PKK olmak üzere eli kanlı terör örgütlerine karşı af yetkisini rahatlıkla kullanıp, bu teröristlerin cezasını ömür boyu kaldırıyor; ama eski Başbakan Erbakan yararlanacak diye evde ceza çekmeyi düzenleyen kanunu veto ediyor” dedi.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=146228

26-03-2006 13:37

Re: insanın aklına farklı şeyler geliyor

Yeni bir haber değil, ama sanırım bilinmeyen birşeyler var ortada. Cumhurbaşkanı'nın af yetkisini kullanması ne şekilde oluyor yazar mısınız buraya? Cumhurbaşkanı kimi, neye göre affediyor? Bu talep nereden, nasıl geliyor? Önceki cumhurbaşkanları bu yetkiyi ne şekilde kullanmışlar?

Aynı konunun belki birkaç ay önce anet news platformunda da tartışıldığını hatırlıyorum, aslında arasam bulabilirim de. Yine de önce sizin (ya da hukukçu bir arkadaşın) vereceğiniz bilgileri bir görelim.

Bu arada bu haberin bu site ile ilişkisini kurmakta da biraz zorlandığımı itiraf edeyim.

26-03-2006 13:53

Bildiğim kadarıyla ölüm oruçları nedeniyle vucudu aşırı derecede harap olmuş kişilere bu af hakkını kullanıyordu cumhurbaşkanı. Ama listenin tamamı için de geçerli mi bu bilmiyorum.

aspartam 26-03-2006 13:56

100günlük oruçla 20 yıldan yırtmak!! İyi fikir.. de.Bunu yutanlara ne demeli?Adam ölmek istiyorsa bırakın gebersin gitsin.Çıktıktan sonra rahat dursalar gene iyi,ilk fırsatta gene dağa çıkıp Mehmetçiğe kurşun sıkıyorlar.

26-03-2006 14:16

Alıntı:

aspartam";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29059)
100günlük oruçla 20 yıldan yırtmak!! İyi fikir.. de.Bunu yutanlara ne demeli?Adam ölmek istiyorsa bırakın gebersin gitsin.Çıktıktan sonra rahat dursalar gene iyi,ilk fırsatta gene dağa çıkıp Mehmetçiğe kurşun sıkıyorlar.

Tekrar sorayım, Cumhurbaşkanı bu yetkisini nasıl kullanır? Af talebi nasıl ve nereden gelir?

Yeni mesaj göndermektense, bunu değiştiriyorum.

Cumhurbaşkanının anayasanın 104. maddesine dayanarak af yetkisini kullanması nasıl oluyor diye bir araştırdım. Benzer yazılarla karşılaştım aşağıdaki gibi. Birkaç sitede ve gazete yazısında benzer ifadelerle aynı yazıyı gördüm.

Alıntı:

Mahkumların affedilmelerine ilişkin prosedür Adli Tıp Kurumu’nun raporu ile başlıyor. Hasta mahkumlar kapsamlı bir sağlık kontrolünden geçiyor. Hazırlanan rapor Çankaya Köşkü’ne gönderiliyor. Cumhurbaşkanı, dosyayı Adalet Bakanlığı’nın incelemesine sunduktan sonra Anayasa’nın 104. maddesinin verdiği yetkiyle mahkumun cezasını kaldırıyor.
Yani neymiş? Önce bu maddeden yararlanabilecek kişiler Adli Tıp Kurumu'ndan rapor alıyorlar. Cumhurbaşkanı bu raporu Adalet Bakanlığı'na gönderiyor (Adalet bakanlığı da olur veriyor). Buna dayanarak Cumhurbaşkanı yetkisini kullanıyor.

Peki biz sizin gönderdiğiniz haberden ne anlıyoruz? Cumhurbaşkanı (Sezer) solcu mahkumları afla dışarı çıkartıyor, bunlar tekrar çatışmaya giriyor, ama Erbakan'ı affetmiyor. Ne kadar da objektif bir haber... Yanlış bilgilendirme ile ilgili çok güzel bir örnek olur bu haber (ve tabii bu demeçleri veren milletvekillerinin söyledikleri de)

meas_0 26-03-2006 14:51

şunu çok iyi anladımki aspartam senin hangi konuda olursa olsun hiç bir analizin kayde değer değildir,kendi fikirlerini yazdığında daha iyi anlaşılıyorsun bu ülkede yaşananlar senin o yazdığın kadar kolay açıklanamaz artık hiç bir şey bilmeyen insanlar bile yaşanan herhangi bir olayda devlet eli olmadan yaşanamayacağını biliyorlardır..

sana çok güzel bir sır vereyim arkadaşım apo diye bildiğimiz insanın kesinleşmiş cezasını T.C den *avrupa birliği parlementosu istedi ve gönderilen dosyada 36 sene ağırlaştırılmış müebbet hapis var bunun yatarı 16 sene yatacak ne kadardır tutuklu 7 sene kaldı 11 sene ve sonrası özgür asıl olayların ilginç tarafı ne biliyormusun aspartam apoya her hafta bir bayan psikolog gidiyor ve sadece o adaya girdiginde kameralar kapatılıyor acaba diye düşünür insan evet apoya birde kadın vermişler durum böyleyken sen kendi kendine ne yorumlar içindesin hala şunun farkında degilsin..

DEVLET HER ZAMAN AKILLIDIR aspartam.

senki ben herşeyi cözdüm avreka avreka yer cekimini buldum diye bagır şimdi:)

26-03-2006 15:00

"bunun yatarı 16 sene yatacak ne kadardır tutuklu 7 sene kaldı 11 sene ve sonrası"
sen olayı çözmüşsün abi... bize laf düşmez artık.devlet her zaman haklıdır zaten.

meas_0 26-03-2006 15:03

dirilis orda yanlış belirtmişim 16 seneden sen cıkarsaydın 9 sene yazsaydın bu resmi bir acıklamadır dirilis!!

aspartam 26-03-2006 15:40

Cuhurbaşkanı af yetkisini kullanırken kendi takdirini kullanarak bunu yapıyor.Adli tıptan diğer örgüt mensuplarından da (hizbullah,el-kaide,ibda-c,vs.) sağlık durumlarıyla ilgi raporlar çıkıyor ama Cumhurhurbaşkanı bunları görmezden geliyor.

26-03-2006 16:12

Adalet bakanlığından olur almakla ilgili kısmı görmemişsiniz nedense?

Alıntı:

aspartam";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29067)
Cuhurbaşkanı af yetkisini kullanırken kendi takdirini kullanarak bunu yapıyor.Adli tıptan diğer örgüt mensuplarından da (hizbullah,el-kaide,ibda-c,vs.) sağlık durumlarıyla ilgi raporlar çıkıyor ama Cumhurhurbaşkanı bunları görmezden geliyor.

Bunlarla ilgili kaynağınız, belgeniz var mı? Cumhurbaşkanlığına af için kaç başvuru olmuş, kimler için olmuş, kaçı için af yetkisi kullanılmış, bunları ortaya koyarsanız sanırım daha sağlıklı olur, en azından link verdiğiniz siteden daha doğru bir yaklaşım sergilemiş olursunuz.

26-03-2006 16:23

Sizi fazla yormayayım dedim, kendim ufak bir araştırma yaptım

http://www.cankaya.gov.tr/tr_html/VERILER/kanun.html

Burada da ilgili yerden alıntı.
6.05.2000 -23.03.2006 GÜNLERİ ARASINDA
KANUN VE KARARLARA İLİŞKİN YAPILAN İŞLEMLERİN GENEL DÖKÜMÜ
* * * * * * * * * * * GELEN * ONAY * İADE
AF KARARLARI * 268 259 * 9 *

9 adet af istemi iade edilmiş, sanırım bahsettikleriniz bunlar olsa gerek, bu 9 istemin sizin öne sürdüğünüz gibi ibda-c, hizbullah vs. mi olduğunu göstermeyi de size bırakıyorum artık. Buyrun.

sargon 26-03-2006 18:05

Aspartam, bu konuyu pek anlayacağını sanmıyorum. Sen kesin kararını vermişsin. Sezer solcuları affediyor, Hizbullahçıları, İBDA-C'lileri affetmiyor. Diğer tarafta Mevlana'ya irin küpü diyorsun, burda ise senin ağzından irin akıyor. Şu sözler sana ait.

100günlük oruçla 20 yıldan yırtmak!! İyi fikir.. de.Bunu yutanlara ne demeli?Adam ölmek istiyorsa bırakın gebersin gitsin(aspartam)

Türkiyenin dinci, gerici basını bu konuları yıllardır diline dolamış durumda. Teröristler, teröristler diye. Türkiyede siyasi suç yoktur, terör suçu vardır. Ama ne gam. Ve bu dinci, gerici basın için aslında Anayasa manayasa diye bişey de yoktur. 104. madde Cumhurbaşkanına sağlık koşullarından dolayı cezaevine kalamayacak olanları affetme hakkı vermiş. Ve bu insani bir şeydir. Bunlar da hikaye. Aslında PKK'lılar ölüm orucu falan yapmamışlardır ve bundan dolayı PKK davasından serbest bırakılan da yoktur. Ama gerici yobaz takımımız için bunun önemi yok. Yeter ki gözü dönmüşlüklerinin arkasına alabilecekleri birşeyler olsun. Bu gözü dönmüş gericiliğin önünde hiçkimse duramaz. Eğer bir gün bu yobazların, gericilerin eline düşersek yapacakları ilk şey anayasa, insan hakları, cart curt gibi şeyleri atmak (Türkiye'de yarım yamalak olsa da, gerçekte uygulanmasa da, onu bile ortadan kaldırmak) ve Aspartam'ın dediği gibi "bırakın gebersin" demek, yada bizatihi "gebertmek".

Çok güzel Aspartam, çok güzel. Böyle devam et.

aspartam 26-03-2006 21:02

Alıntı:

sargon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29077)
Aspartam, bu konuyu pek anlayacağını sanmıyorum. Sen kesin kararını vermişsin. Sezer solcuları affediyor, Hizbullahçıları, İBDA-C'lileri affetmiyor. Diğer tarafta Mevlana'ya irin küpü diyorsun, burda ise senin ağzından irin akıyor. Şu sözler sana ait.

100günlük oruçla 20 yıldan yırtmak!! İyi fikir.. de.Bunu yutanlara ne demeli?Adam ölmek istiyorsa bırakın gebersin gitsin(aspartam)

Türkiyenin dinci, gerici basını bu konuları yıllardır diline dolamış durumda. Teröristler, teröristler diye. Türkiyede siyasi suç yoktur, terör suçu vardır. Ama ne gam. Ve bu dinci, gerici basın için aslında Anayasa manayasa diye bişey de yoktur. 104. madde Cumhurbaşkanına sağlık koşullarından dolayı cezaevine kalamayacak olanları affetme hakkı vermiş. Ve bu insani bir şeydir. Bunlar da hikaye. Aslında PKK'lılar ölüm orucu falan yapmamışlardır ve bundan dolayı PKK davasından serbest bırakılan da yoktur. Ama gerici yobaz takımımız için bunun önemi yok. Yeter ki gözü dönmüşlüklerinin arkasına alabilecekleri birşeyler olsun. Bu gözü dönmüş gericiliğin önünde hiçkimse duramaz. Eğer bir gün bu yobazların, gericilerin eline düşersek yapacakları ilk şey anayasa, insan hakları, cart curt gibi şeyleri atmak (Türkiye'de yarım yamalak olsa da, gerçekte uygulanmasa da, onu bile ortadan kaldırmak) ve Aspartam'ın dediği gibi "bırakın gebersin" demek, yada bizatihi "gebertmek".

Çok güzel Aspartam, çok güzel. Böyle devam et.

Niye üzerine alınıyorsun?

sargon 26-03-2006 21:19

Merak ettiğin bişey mi var? Senin gibi yobazlardan korkup kimliğimi saklayacağımı mı sanıyorsun yoksa?

Ben İBDA-C'lileri de PKK'lıları da tanırım. Senin gibi insanlıktan çıkmışını daha tanımadım.

aspartam 26-03-2006 23:07

Kimliğini merak etmedim ama açıklamak istersen... buyur.

pante 26-03-2006 23:17

Aspartam böyle değildi.
Bu sıra dozu fazla kaçırdılar herhalde.(Enjeksiyon)
O yüzden son günlerde saçmalamaya başladı.
Hoş görelim.Belki geçicidir.

27-03-2006 05:42

Alıntı:

panteidar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29097)
Aspartam böyle değildi.
Bu sıra dozu fazla kaçırdılar herhalde.(Enjeksiyon)
O yüzden son günlerde saçmalamaya başladı.
Hoş görelim.Belki geçicidir.

Sevgili panteidar yanılıyorsun dostum.Bana göre gerçek yüzünü gösteriyor. Böyle şuursuzca sağa sola saldıran bir insanın tedaviye ihtiyacı vardır.
Ne diyor ölmek istiyorsa gebersin gitsin diyor.Bu lafı söyleyen bir kişi
insanlıktan nasibini almış mıdır acaba?Mevlana için yazdıklarını ne tez
unuttun.Hoş görelim de ne zamana kadar?

aspartam 27-03-2006 09:26

İnsan nato mermer nato kafa olunca basmıyor.ne yapalım?Kapasite meselesi.Bu numara diyorum,size yutturuyorlar diyorum,bi türlü anlatamıyorum.Yok insanlık,yok dostluk,sevgi,hoşgörü,bırakın bunları ya.Ayaklarınız biraz yere bassın,biraz gerçekçi olun.Gerçek dünyada yok böyle birşey.Tabi mesnevi gibi masal kitaplarını okluya okuya hayatınız masal oldu.İşte size gerçek,hasta olduğu gerekçesiyle affedilen terörist ne haltlar yiyo?Erbakan tabi ki affedilmez,nasıl olsa askere ve polise kurşun sıkamaz değil mi?
http://www.haberx.com/n/158159/tunce...da-sezerin.htm

aspartam 27-03-2006 11:15

Vijdan mı?,Onu enson inancıyla beraber okumak isteyen başörtülü kızın kafasına inen coptan önce görmüştüm.Arasıra suçluların lehine olan durumlarda ortaya çıksada,masum ve mazlumlar ondan hiçbir zaman haber alamadı maalesef.

27-03-2006 11:17

devletin dini imanı vicdanı olmaz beyler :)

devletin dini adaletli olmasıdır aslında hoş onu da görebileceğimizi ümit ediyoruz sadece.

27-03-2006 11:50

psikokemoterapi ;haklısın abi bu yasaklar ve adaletsizlikler biz istediğimiz için var.istemesek bu hale gelmezdik zaten.tabiki adalet ,yargı bağımsızlığı ve yargı ve kanun önünde eşitlik herkes için olmalı yoksa birinin özgürlüğü için bir başkasının özgürlüğü kısıtlanıyorsa orda özgürlük kavramının içi boşaltılmış demektir.
saygılar...

hanzala 27-03-2006 12:53

YERYÜZÜNDEKİ DEVLETLERİN ANAYASINDA DİNİ BELİRTİLİR.TÜRKİYE VE BERABERİNDEKİ BİR DEVLETİN DAHA DİNİ BELİRTİLMEZ.

DEMEKKİ DEVLETLERİN DİNİ VARMIŞ.

hanzala 27-03-2006 12:59

mesela İSLAM ÜLKELERİ KONFERANSI DÜZENLENİYORSA, DEVLETLERİN DİNİ VARDIR.TÜRKİYEDE BU KONFERANSA KATILMAKTADIR.

sargon 27-03-2006 14:09

Cehaleti ortadan kaldıracak olan şey bilgi. Elbette ham haliyle bilgi hiçbir cahili alim yapmaz. Bilgi yoğurulur, yorumlanır, ona anlam kazandırılırsa önem taşır. Bilgiyi yobazlığı, gericiliği, cehaleti artırmak için de kullanabilirsiniz, tersine aydınlığı büyütmek için de. Bu yüzden gericiliği azdırmak için yapılan yorumların karşısına doğruyu koyarak aydınlığa ulaşabilir insanlık.

Cezaevlerinin en çalkantılı olduğu dönemde 3 yıl cezaevinde kalmış, 2 katliamdan tesadüfen sağ çıkmış ve süreci çok iyi bilen biri olarak sizi bilgilendirmenin yerinde olduğunu düşünüyorum. İçeriye yasadışı sol örgüt üyesi suçlamasıyla girdim, aslında cezaevinde kaldığım 3 yılın son 3 ayına kadar cezam kesinleşmemişti. 2 defa Yargıtay'a gitti, en sonunda ceza alabilmek için Avukatı oturuma göndermedim de cezaevinden çıkabildim. Anlaşılmaz şeylerle dolu bir ülkede yaşıyoruz. Herkes ceza almamak için uğraşırken ben ceza almak için uğraştım ve çıktım. Nasıl mı?

Aspartam'ın diline doladığı süreç F tipi cezaevlerinin açılması sürecinde yapılan ölüm oruçlarının ardında yaşandı. F tipi cezaevleri izolasyona dayalı bir cezaevi sistemiydi ve mahkuma ikinci bir ceza daha demekti. Cezaevlerindeki sol örgütler ölüm oruçlarını başlattılar. F tipi cezaevlerine karşı eylemler cezaevi dışına da taştı. Ancak eylemin ikinci ayında olaya Genelkurmay müdahale etti. Cezaevlerine kapsamlı bir operasyon yapıldı ve bu operasyonda çoğu Bayrampaşa'da kadın mahkumlar olmak üzere 30 kişi öldü. Bütün sol örgüt üyesi (yada henüz tutuklu olanlar) mahkumlar F tiplerine götürüldü. Bu arada PKK bu eylemlere katılmadı. Onların politikası A.Öcalan ve Genel Af çerçevesinde olduğu için politikalarına uymayan bir eylemdi. Ölüm oruçları F tiplerinde de devam etti. Hatta ölüm orucuna katılanların sayısı daha da arttı.

Bu arada DSP'li sosyal demokrat Adalet Bakanı'mız Hikmet Sami Türk'ün ölüm orucundakilerin aslında vitamin aldıkları, bunun tümüyle bir oyun olduğu şeklindeki açıklamaları üzerine o zamana kadar alınmakta olan B1 vitamini de kesildi. Bu vitamin ölümü engellemiyor ancak sinir sistemi bozukluklarını engelliyordu. Daha önceki ölüm oruçlarından sonra yaşamaya devam edenlerin tümüyle hafızalarını kaybetmelerine ve yürüme, denge, konuşma, görme bozukluklarına neden olan Wernicke-Korsakoff hastalığına karşı bir önlemdi.

Yukarda bahsettiğim Genelkurmayın müdahalesi sadece cezaevlerine dönük değildi. Bütün siyasi partilere, sendikalara, kitle örgütlerine de valilikler ve bizzat ordu tarafından uyarı yazıları gönderildi. İnsanlık adına bu eylemlere dair herhangi bir gösteri, açıklama vb. yapanlar terör örgütüne yardım yataklık yapmak ve kapatmakla tehdit edildi. Gazetelerde ölüm haberleri bile çıkmaz oldu. Cezaevinde yakınları olanların yaptığı üçbeş kişilik eylemlerde gözaltına alınanlar yardım yataklık suçlamasıyla tutuklanıp cezaevine kondu. O sıralarda oğlu ölüm orucunda olup da cezaevine atılan anne babasıyla aynı hücre yada koğuşa geçmek isteyenler bile oldu.

Ölüm orucunun 150. günlerine doğru ölümler başladı. "Gebersinler" diyorlardı ve biz de geberiyorduk işte. Ne basında bir ses duyuluyordu, ne bir haber alınıyordu. Cezaevlerinden tabutlar çıkıyordu sadece. Anneler, babalar, kardeşler cezaevleri önünde korkuyla bekleşiyorlardı. Ölüm orucundaki birinin görüşüne gitmek bir anne için o kadar zordur ki, bunu anne, baba olmayan bilmez. Ölmek, her an sevdiğinin ölüm haberini beklemekten daha kolaydır çünkü.

Devlet (aslında işin bu aşamasında devletten değil ordudan sözetmek gerek. Çünkü komuta tümüyle ondaydı aslında. Hikmet Sami Türk sadece köpeklik yapıyordu) bu çatışmayı çok iyi kullandı aslında. Türk sol örgütleri inanılmaz büyük bir hata yapmışlar ve manevra yapmayı bilememişlerdi. Bu çatışmayı bir varlık yokluk meselesi haline getirdiler. Cezaevlerindeki insanlar örgütlerin geleceği adına feda ediliyordu. Herkes ölebilirdi. Ölerek, mücadele meşalesi gelecek kuşaklara verilecekti. Bana göre bir çılgınlık haliydi artık. Devlet ise en ufak bir taviz vermedi. Barolar Birliği'nin hiç değilse 3 kapıyı açalım da gündüzleri 9 kişi birbirini görsün önerisini bile kabul etmedi. Artık biri yenilecekti. Sol örgütler manevra yapmayı kaçmak olarak gördükleri için ölenlerin sayısı giderek yükseldi. 100'den fazla kişi ölüm oruçlarında öldü.

Sonuç: Sol örgütler her ne kadar mücadele ettik ve bir hak kazanamasak da mücadele ettiğimizi göstermiş olduk diyorlar. Ama gerçek bu çatışmadan devletin kazanarak çıktığıdır. F tipleri açıldı ve çalışıyor. Ama asıl kazanç bu olmadı. Sol örgütler bu yenilgiden sonra bellerini doğrultamadılar. Toplum ve onlara güvenen insanların da güvenini kaybettiler. İşte Adli Tıp Kurumu'nun Wernicke-Korsakoff hastalığı tanısı koyarak ölüm orucuna katılanların çıkarılması bu aşamada başladı. Başlangıçta gerçekten durumu son derece kritik olan kişiler çıkarıldı. Ancak devlet kazanmıştı ve cezaevindeki bir çok kişinin artık mücadele edemeyecek kadar moralmen yıkılmış olduğunu da görüyordu.

Wernicke-Korsakoff hastalığı tanısı ve tedavisi çok zor olan bir hastalık. Bu hastalığın sınırı nerde başlar, nerde biter? Hafızasının ne kadarını kaybeden kişi cezaevinde kalamaz, dengesinin, görme, konuşma yetisinin ne kadarını kaybeden cezaevinde kalabilir?

Anlaşılan odur ki, Adli Tıp Kurumu'ndan elini bol tutması istendi. Çok ciddi sakatlanmış olanlara da, daha sınırlı görme, konuşma, hafıza sorunları yaşayanlara da raporlar vermeye başladı Adli Tıp. Daha önceki yıllarda bu hastalığa yakalanmış olan onlarca kişi yıllardır cezaevinde yatıyor durumdayken, birdenbire Adli Tıp'ın bonkörleşmesi nedendi? Burdaki doktorlar gerçekten insancıllar. Gencecik bir sürü çocuğun yıllarca cezaevinde yatmasını istemiyorlardı ama hiç kuşkusuz asıl olarak devletin bir politikasıydı bu.

Vakit gazetesinin verdiği rakamlar yanlış. Cezaevinden ölüm orucu nedeniyle çıkan sayısı çok daha fazladır. Her 6 ayda bir Adli Tıp'a muayeneye gittikten sonra 3. defada dosya Cumhurbaşkanlığına gönderilir. Cumhurbaşkanlığına giden dosyadan daha fazla sayıda kişi cezaevinden çıkarıldı.

Yazının başında belirtmiştim. Cezaevinden çıkmak için ceza almaya çalıştım diye. Neden? Çünkü tutuklu olanlar Adli Tıp "çıksın" dese bile mahkeme savcısı tarafından çıkarılabiliyordu. Ve DGM'lerin çoğu Adli Tıp Raporlarına rağmen tahliye veröiyorlardı. Hükümlü olanlar ise cezaevi savcılıkları tarafından çıkarılıyordu. Yani Adalet Bakanlığına bağlı olan Cezaevi Savcıları tarafından. İşte benim yargılandığım DGM'de *böyle bir DGM idi ve ben çıkabilmek için ceza almak zorundaydım. Tükiye'de yasadışı örgüt üyesi olma cezası 12.5 yıldır. Herhalde başka hiçbir ülkede bu kadar yüksek bir ceza yok. Gerçi şimdi AB uyumu çereçevesinde azaltıldı. 1.5 yılı aldım ve cezaevinden çıktım. Çünkü ben de 170 gün ölüm orucu yapmıştım. Senin için ben insan değilim belki ama gebermedik işte Aspartam.

Ulucanlar Cezaevinde bir katliam yaşandı. Sivil Tim, MİT, 2000 asker bir cezaevine operasyon *yaptılar. Daha 7-8 olmuştu cezaevine gireli. Operasyona direnen 65 kişiden 10'unu ateşli silahlarla öldürdüler. Hepimizi hamamın önüne sürükleyerek getirip ağır bir işkenceye başladılar. Ben çok işkence gördüm ama Ulucanlarda yapılan kadar vahşisini görmedim. Hava kararana kadar sürdü işkence. Kan gölü içinde yüzüyorduk. Çırıpçıplak bir şekilde bizleri duvarın kenarına oturtmuşlardı. Yarı baygın bir durumdaydım. 20 yaşlarında bir asker mahkumlardan birine takmıştı. Copluyor, copu makatına sokmaya çalışıyor, bağırıp duruyordu. Adeta çıldırmış durumdaydı. Öfkesinden ne yapacağını bilemiyordu. Cebinden cüdanını çıkardı. Bir resmi işkence yaptığı gence göstererk bağırmaya başladı:

" Bu resmi görüyor musun, bu resmi. İyi bak buna. Bak daha ne kadar genç, yakışıklı değil mi? Kardeşim benim. İşte PKK'lı ****** çocukları öldürdü onu, bende sizin topunuzu s.im."

İşte tablomuz buydu Aspartam. Herkes birbirine öfkeli. Kim kimden hıncını alıyor belli değil. O asker acılıydı. Kardeşi öldürülmüştü. İşkence yaptığı çocuğun PKK ile alakası yoktu ama önemli değil. Zaten PKK'lı olsa ne farkeder ki. PKK'lılar insan değil mi? Ebu Garip, Felluce, Guantanamo benim için farketmiyor. Ben herkesin adaletten yararlanmasını istiyorum. Ama anlaşılan o ki senin için sadece İslamcılara bu hak tanınmalıdır. Sadece müslümanlar, hatta senin anlayışındaki müslümanlar insandır. Ve onların hakkı vardır.

hanzala 27-03-2006 15:18

1-PEKALA İNSANLAR BİRARAYA GELİP, TOPLUM TEŞEKKÜL EDİYORLAR.SONRADA TEŞKİLATLANIP, DEVLET KURUYORLAR.PEKİ TOPLUMUN TEŞEKKÜLÜNDE ETKİLİ OLAN FAKTÖR NEDİR?
MESELA, PEYGAMBER SAV, MEDİNEYE GİTTİĞİNDE ORDA BİR İSLAM DEVLETİ TEŞEKKÜL ETTİ.SONRADA, TEŞKİLATLANMIŞ BİR YAPI OLARAK, MEDİNE İSLAM DEVLETİ ORTAYA ÇIKTI.TOPLUMUN BİRARAYA GELMESİNDE ETKİN BAĞ ‘’İSLAM’’ İDİ.
İNSANLAR BİRARAYA GELİRLER AMA, İNSANLARIN BİR ARAYA GELMELERİNE SEBEB OLAN ŞEY NEDİR?BU ŞEY DİNSE, O BİR DİN DEVLETİ OLUR.DİN EN ÖNEMLİ BAĞLAYICI UNSURLARDANDIR.HATTA EN KUVVETLİSİDİR.BU BAĞIN GÜCÜNÜ, ÇANAKKALEDE GÖREBİLİRSİNİZ.ÇANAKKALEDE KAHRAMANLIK DESTANLARI BAŞTAN SONA, İSLAM MOTİFLERİ İLE DOLUDUR.AYNI ŞEYİ, İSTİKLAL MARŞIMIZDA DA GÖREBİLİRSİNİZ.

2-TEŞEKKÜL EDEN TOPLUM, İSLAM TOPLUMU OLUNCA, BAŞTAKİ YÖNETİCİDE, VATANDAŞLARININ DEĞERLERİNE UYGUN OLARAK, HAREKET EDECEKTİR.

3-CANLI OLMAK, DİN SAHİBİ OLMADA BİR ÖLÇÜT OLSA İDİ, O ZAMAN KEDİLERİN VE KÖPEKLERİNDE MÜSLÜMAN VE YAHUDİSİ OLMASI GEREKECEKTİ.

4-DEVLETLERİN DİNİ OLMASINDAN KASIT, DEVLETİN CANLI OLUP, DİNİN MUHATABI OLMASINDAN DEĞİLDİR. MEVCUT KANUNLARIN, İSLAM TOPLUMUNUN İNANCINA VE KUTSAL KİTAPLARINDAKİ TEMEL KRİTERLERE GÖRE YAPILMASIDIR.
ÖRNEĞİN,
*ZİNANIN CEZASI OLMALIDIR.(AİLELER YIKILMAKTA, ÇOCUKLAR PERİŞAN OLMAKTADIR.)
*HIRSIZLIĞIN CEZASI OLMALIDIR.(BUGÜN ELLERİ KESİLMEYEN HIRSIZLAR İNSANLARIN CANLARINA KASTETMEKTEDİRLER.)

5-AVRUPA BİRLİĞİ BİR HRİSTİYAN KULUBÜDÜR.SADECE ADI KONMAMIŞTIR.2003 YILINDA PAPA, 140 SAYFALIK BİR YAZIYI, AVRUPA BİRLİĞİNE GÖNDEREREK, BU ADIN KONMASINI İSTEMİŞTİR.ZİRA ÖYLE OLMASAYDI, ZAMAN ZAMAN ‘’HAÇLI SEFERLERİNİ ‘’ GÜNDEME GETİRMEZLERDİ.
ŞAYET BUGÜN TÜRKİYE, AB SÜRECİNDE OLUMLU ADIMLAR ATIYORSA, BUNUN NEDENİ, TÜRK MİLLETİNİN GİDEREK MANEVİ DEĞERLERİNDEN KOPUK, BİR MİLLET OLMA YOLUNDA CİDDİ ADIMLAR ATMASIDIR.BU ADIMLARDIR Kİ BİZLERİ, AB’YE YAKLAŞTIRMIŞTIR.ANCAK ENİNDE SONUNDA BİZLERİ ALMAYACAKLARDIR.

SON OLARAK ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM Kİ, BİZİM ASKERİMİZE KURŞUN SIKAN, BAZEN SOLCUDUR.BAZEN PKK'LIDIR.BÖLÜCÜ BİRDİR BİZİM İÇİN.

ATALARIMIZIN, CİHAD EDİP, UĞRUNDA ŞEHİT OLUP, KURTARDIĞI BU TOPRAKLARI BÖLMEK İSTEYENLERİN PKKLISI, SOLCUSU OLMAZ.HEPSİ BİRDİR.
ALLAH HEPİMİZE ERDİRİCİ İMANI NASİP ETSİN İNŞ.

pante 27-03-2006 16:30

Hanzala ;
Devletin dini olmaz.Din insanlar içindir.Kedi-köpekler için değil.
İnanç Allah'la İnsan arasındadır.İslamiyette de ruhban sınıfı yoktur.
Halifelik , imamlık , şeyhlik peygamberden sonra ortaya çıkmıştır ve Kur'an'da da yeri yoktur.
Bir kabile'nin devletleşmesi sırasındaki siyasi hükümleri ise bugünün modern devlet anlayışlarının içine sokamazsınız.Sokanların durumu da ortadadır.Kabile mantığı ile yönetilmektedirler.
Avrupa , Martin Luther'in ve protestanlığın kararları sayesinde bir dönüm noktası yaşamış ve dinin ve din adamlarının boyunduruğundan kurtulup yükselebilmiştir.Din adamlığını ve din adamlarına tabi olmayı reddetmişlerdir.
Bugün şeriatle yönetilen ülkelerin içler acısı durumu ise ortadadır.
Hırsızlık en çok İslami ülkelerde mevcuttur.elleri kesilse ne olacak , yıllardır el kesiyorlar , hırsızlığın önünü kesemiyorlar.Gavur denilen Avrupa'da ise hırsızlık yok denecek kadar az.Yapanlar da yine bizimkiler..

Solcu ile PKK'lıyı yanyana koymak hoşuna gidiyor herhalde.İslami teröristleri , T.C.'yi düşman , PKK'yı kardeş ilan eden İBDA-C'yi , Hizbullah'ı ağzına alamıyorsun?Neden acaba ? Adalet bu mu?

hanzala 27-03-2006 16:38

SAYIN PSİKO,

Tüm dünyada bir araya gelen toplumları belirlemedeki en etkin amil illa din diyebilirmiyiz?
ELBETTE DİYEMEYİZ.BAŞKA UNSURLARDA OLABİLİR.BEN ZATEN EN GÜÇLÜ VE ÖNDE GELEN UNSURUN DİN OLDUĞUNU SÖYLEDİM.
Mesela tüm halkının Müslüman olduğu bir devleti ele alalım EMEVİLER nasıl bir din anlayışı idiki onları bir araya topladığında Allahın Resulünün Kur'anı yansıtmak adına kendi kullandığı Kutsi sözleri yani Hadisleri halkı yönetebilmek adına MEVZU olanlarla doldurdular.
HZ.PEYGAMBER SAV, HAYATTA İKEN, SÖZLERİNİN İLERİDE TARTIŞILACAĞINI SÖYLEMİŞTİR.DOLAYISI İLE BAŞLANGIÇTA HADİS YAZIMINI BİLE YASAKLAMIŞTIR.EMEVİLER, İSLAM ADI ALTINDA ÇEŞİTLİ ZULUM DENİLECEK UYGULAMALARDA BULUNMUŞLARDIR.EMEVİLER, DİNİ ÇIKAR DOĞRULTUSUNDA KULLANMAYA ÇALIŞMIŞLARDIR.ANCAK BU ONLARIN İSLAMIN YAYILMASINA HİÇBİR HİZMETLER OLMAMIŞTIR DEMEK DEĞİLDİR.
Yani baştaki yöneticiler yaptıkları işleri vatandaşlarının değerlerine göre mi yaptılar.
BU ANLAMI YÜKLEMENİZ ÇOK ŞAŞIRTICI.HADİS UYDURMACILIĞI BAŞLI BAŞINA BİR KONUDUR.ÇOK ÇEŞİTLİ NEDENLERİ VARDIR.KİMİSİ, ÜNLÜ OLMAK ÇOK HADİS NAKLETMİŞ OLMAK İÇİN, KİMİSİ KENDİ GÖRÜŞÜNÜ, MEZHEBİNİ KABUL ETTİRMEK İÇİN..VB BİR SÜRÜ HADİS UYDURMUŞLARDIR.BU UYDURMACILIĞIN SEBEBİ YOKSA, HALK İSTEDİĞİ İÇİN DEĞİLDİR ELBETTE.
Biz Türklerin atalarımızı Maveraünnehirde onbinlercesini İslam adına katlettiler.
KONUMUZ, DEVLETLERİN DİNİNİN OLUP OLAMAYACAĞI MESELESİ.TÜRK-ARAP DÜŞMANLIĞI KONUSUNDA ESKİ DEFTERLERİ KARIŞTIRMAK DEĞİL.BİZ MÜSLÜMANLAR HZ.MUHAMMED VE KURANI KABUL EDİYORUZ.EMEVİ UYGULAMALARI BİZLERİ ÇOK İLGİLENDİRMİYOR.
Etkin bağlarıda İslamdı.Bu yapılanlar sence İslama uygunmuydular????
YAPILAN SAVAŞLARDA BAŞLI BAŞINA AYRI BİRER TARTIŞMA KONUSU.KUSURA BAKMAYIN AMA BİR KONU ANCAK BU KADAR DAĞITILIR.KONUMUZ BİR ANDA, TÜRKLERİN İSLAMLAŞMA SÜREÇLERİNDEKİ, ARAP UYGULAMALARI DOĞRUMUYDU OLDU?!
Gelelim Kurtuluş savaşına HALİFE kimdi ve HALİFE nedir.Bu Halife Mustafa Kemal paşa ve arkadaşlarına kutlama mesajı mı göndermiştir İslamı aslanlar gibi savundunuz ve bir İslam yurdu olan Anadoluyu KÜFFARA kaptırmadınız diye yoksa VATAN HAİNİ mi saymıştır.
VALLAHİ SANKİ BENİM DEĞİL, BAŞKA BİRİSİNİN YAZISINA CEVAP YAZIYOR GİBİSİNİZ.
Kur'anı okuduğunda ölü ve diri olgusu anlatılır :)canlıdan kasıt budur yoksa önyargının yarattığı kedi köpek değil.Mevcut İslam inancını kimseye bırakmayan Kutsal Kabenin içinde bulunduğu Suudiler ZİNA yapan evli prensesi taşlayıp öldürdüklerinde bunu film yapan ingilizlerle papaz olmuşlardı.Ama aynı Suudiler yurt dışında ZİNA yapan evli prenslerinin cinsel organına övgüler düzmektedirler.Bunun islamda ve ADALET teki yerini bana söyleyebilirmisin??
BİZ BU GİBİ UYGULAMALARIN İSLAMDA YERİ OLDUĞUNU SÖYLEMEDİK.KURANDA BELİRTİLEN ZİNA VE HIRSIZLIK CEZALARININ UYGULANMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK.BU GİBİ CEZALARIN HUKUKTA YER ALMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK.İSLAM ADALETİ EMREDER.SİZ KONUYU GARİP NOKTALARA ÇEKİYORSUNUZ.SİZİNLE İLETİŞİM KURAMIYORUZ.SİZE VERDİĞİM MESAJIN KODAÇIMINI MAALESEF YAPAMAMIŞSINIZ.TEKRAR OKUMANIZ GEREKLİ.
Suç karşılığı ceza tüm hukuk sistemlerinde hatta en ilkel yaşamlarda dahi vardır.Ama iran ve benzeri yönetimleri olan yerlerde ZİNA yapan bir kadına olmaz türlü işkenceler reva görülürken bir gecelik kaçamağın zahiri kurtarıcısı MUTA nikahı erkekleri korumaktadır.
UFFF.KUSURA BAKMAYIN AMA YANİ PES DEDİRTİYORSUNUZ.MUTA NİKAHI HARAMDIR.SAHİH BİR NİKAH DEĞİLDİR.İSLAM TARİHİNDE KISA BİR SÜRE UYGULANMIŞTIR.İSLAM DİNİ TEDRİCEN BUNUDA SONRADAN KALDIRMIŞTIR.İRANDAKİ UYGULAMA, BİR YANLIŞTIR.BİZLER YANLIŞ UYGULAMALARI İSLAMA MAL ETMİYORUZ.
ADALET en önemli unsurken bu tür uygulamaları İSLAM adına yapan kim,kime,nerede.nasıl,niçin ve neden TOPLUM adına işlem yapacaktır.Yani kısaca bu olayı kim belirleyecek ve nasıl tatbik sahasına koyacaktır soyut KAVRAMLAR yerine SOMUT *bir şeyler söylesenizde bizde anlayabilsek.
ANLADIĞIM KADARI İLE, SİZLER KURANDAKİ CEZALARIN UYGULANMASINDA, KONTROL MEKANİZMASI KİM OLACAKTIR DİYE MERAK EDİYORSUNUZ.İRANDA VE SUUDİ ARABİSTADAKİ, UYGULAMALARI ZULUME ÖRNEK VERİYORSUNUZ.
SAYIN PSİKO,
İSLAM İNSANLARIN ELİNDE ZULUMEDE DÖNÜŞEBİLİR, ASLI OLAN RAHMETEDE DÖNÜŞEBİLİR.İLK İSLAM DEVLETİNDE, İNSANLAR DÜKKANLARINI AÇIK BIRAKIP CUMAYA GİDEBİLMEKTEDİRLER.ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN ELİNDEN VE DİLİNDEN EMİN OLUNAN KİMSEDİR.

EĞER SİZLER
*KURANI GERÇEKTEN ÖĞRENİR
*YAŞARSANIZ
*KURANIN ANA PRENSİBİ OLAN ADALETİ AYAKTA TUTAR
*ZULÜME KAÇMADAN,SADECE CEZA OLSUN DİYE YAPTIRIMLARI UYGULARSANIZ, SOMUT SONUÇLARA ULAŞIRSINIZ.

ÖRNEK OLARAK: FIKIH KİTAPLARINDA ZİNA EDENE UYGULANACAK SOPA CEZASINDA, KİŞİ VURULACAK SOPA TANIMI YAPILIRKEN
*EBATLARI
*MADDESİ
*ÖLDÜRÜCÜ OLMAMASI
*SAKAT BIRAKICI OLMAMASI
VB KRİTERLER BELİRLENMİŞTİR.

sargon 27-03-2006 17:36

Alıntı:

hanzala";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29125)
YERYÜZÜNDEKİ DEVLETLERİN ANAYASINDA DİNİ BELİRTİLİR.TÜRKİYE VE BERABERİNDEKİ BİR DEVLETİN DAHA DİNİ BELİRTİLMEZ.

DEMEKKİ DEVLETLERİN DİNİ VARMIŞ.

Hanzala, büyük büyük konuşacağına buraya bak, oku, öğren. Yeryüzündeki devletlerin anayasalarında dininin belirttiğini sen nerden öğrendin? Irkçılık, gericilik yapmaktan için için yanıyorsunuz. Halbuki biraz okuyup bişeyler öğrenmeye çalışsanız şimdiye kadar İslam dünyası da adam olurdu, cehalet dünyasında yüzmezdi.

http://en.wikisource.org/wiki/Wikiso...onal_documents

Yukardaki linkte birçok devletin anayasa yada anayasa niteliğindeki temel belgeler var. Okuyun, öğrenin sonra konuşun lütfen.

sargon 27-03-2006 18:03

Alıntı:

hanzala";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29139)
SON OLARAK ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM Kİ, BİZİM ASKERİMİZE KURŞUN SIKAN, BAZEN SOLCUDUR.BAZEN PKK'LIDIR.BÖLÜCÜ BİRDİR BİZİM İÇİN.

ATALARIMIZIN, CİHAD EDİP, UĞRUNDA ŞEHİT OLUP, KURTARDIĞI BU TOPRAKLARI BÖLMEK İSTEYENLERİN PKKLISI, SOLCUSU OLMAZ.HEPSİ BİRDİR.

Aspartam'ın yerine Hanzala gelmiş. Gerici zihniyet bir işte. Ağızlarını açmaya görsünler. Nasıl ırkçı gerici bir birleşimdir ki bu, insan diye bir şey yoktur anlayışlarında. Sizin dininiz boştur. Kuran'la, İslam'la hümanizm diye bişey olmaz. Hümanizm'in zerresi yok sizin anlayışında çünkü. Katliam var, kan var, kurşun var, o kadar.

Amacım solcuyla PKK'yı ayırmak falan değildi. Sadece herkesin aslında insan olduğunu hatırlatmaktı. Ama yobazlara bunu anlatmak mümkün değil. Yine de Guantanamo'da işkence gören İslamcı yobazın da hakkını savunurum. Bana göre insandır. Siz ise insanlıktan çıkmışsınız. Yazık.

Savaşlar olur, esirler alınır. Savaşta iki taraf da birbirine kurşun sıkmıştır. İsyanlarda da bu böyledir. Ama esir alınanın da, alanın da hakları vardır. Bu evrensel değerleri bir İslamcının anlamasını beklemek mantıklı değil ama, çünkü onların evrensel değerleri, ölçütleri falan yoktur, sadece Kuran'a bakarlar, ha bir de eski Arap geleneklerine. Orda ne varsa o uygulanır. İşte yobazlık budur.

hanzala 28-03-2006 10:50

SAYIN SARGON,
BİRAZ CANINIZI SIKMIŞ YAZDIKLARIMIZ ANLAŞILAN.

Aspartam'ın yerine Hanzala gelmiş. Gerici zihniyet bir işte. Ağızlarını açmaya görsünler. Nasıl ırkçı gerici bir birleşimdir ki bu, insan diye bir şey yoktur anlayışlarında.
VALLAHİ BEN DÜŞÜNCELERİMİ AÇIKLARKEN, SİZE HAKARET EDEN SÖZLER YAZDIĞIMI HİÇ HATIRLAMIYORUM.
Sizin dininiz boştur. Kuran'la, İslam'la hümanizm diye bişey olmaz.
BUDA SİZİN ÖN YARGINIZ KESİP ATMIŞSINIZ BİR ANDA HERŞEYİ.SİZİN KOMÜNİZMİNİZ ÇOK MU HÜMANİST BİR REJİM.MİLYONLARCA İNSANIN CANINI ÇİNDEKİ VE RUSYADAKİ KOMÜNİSTLER ALMADIMI?
İNSANLARI KENDİ TOPRAKLARINDA, DOLAP BEYGİRİ GİBİ ÇALIŞTIRANLAR KOMÜNİST REJİME NE DEMELİ?
EVET, EVET SİZİN REJİMİNİZ O KADAR HÜMANİST Kİ, EVRİM TEORİSİNİ ARKASINA ALIR.
OYSA EVRİM TEORİSİNDE HÜMANİZM YOKTUR.GÜÇLÜ OLAN ZAYIF OLANI YER.TOPLUMSAL BOYUTTADA, GÜÇLÜ OLAN ZAYIFI SÖMÜRÜR.
NERDE KALDI HÜMANİZMİNİZ?
İSLAM FETHETTİĞİ YERLERDE, İNSANLARIN HAKLARINA HUKUKLARINA VE DİNLERİNE SAYGI GÖSTERMİŞTİR.SİZİN KOMÜNİST REJİMİNİZ İSE DİNLERİN KÖKÜNÜ KAZIMAYI AMAÇ EDİNMİŞTİR.
Hümanizm'in zerresi yok sizin anlayışında çünkü. Katliam var, kan var, kurşun var, o kadar.
SİZİN, MAKRSİST LENİNİST, MAOCU ENVAYİ ÇEŞİT SOL AKIMINIZ TERÖR ÜZERİNEDİR.

Amacım solcuyla PKK'yı ayırmak falan değildi.
BÖLÜCÜ BİRDİR!HİZBULLAH VE İBDA-C'DE AYNI KAPSAMDADIR.TERÖRÜN VE TERÖRİSTİN İYİSİ OLMAZ!
Sadece herkesin aslında insan olduğunu hatırlatmaktı. Ama yobazlara bunu anlatmak mümkün değil. Yine de Guantanamo'da işkence gören İslamcı yobazın da hakkını savunurum. Bana göre insandır. Siz ise insanlıktan çıkmışsınız. Yazık.
GUANTANAMODA, İŞKENCE GÖREN MASUM İNSAN YOKMU?GUANTANAMODA, EBU GUREBYDE YATAN İSLAMCILARA YOBAZ DİYENE KADAR, KADINLARA ERKEKLERİNİN ÖNÜNDE TECAVÜZ EDEN AMERİKAN HAYVANLARINA LAF SÖYLE Kİ İNSANA YAKIŞIR LAFLAR ETMİŞ OLASIN.
BEN YAZIMDA, SOLCU ...... VB GİBİ KELİMELER KULLANMAMIŞKEN, SİZLERİN YOBAZ İSLAMCILAR DİYE SAYIKLAMASI AKSİNE SİZLERİN, DİNE İMANA TAHAMMÜLSÜZLÜĞÜNÜ GÖSTERMEKTEDİR!

Savaşlar olur, esirler alınır. Savaşta iki taraf da birbirine kurşun sıkmıştır. İsyanlarda da bu böyledir. Ama esir alınanın da, alanın da hakları vardır. Bu evrensel değerleri bir İslamcının anlamasını beklemek mantıklı değil ama, çünkü onların evrensel değerleri, ölçütleri falan yoktur, sadece Kuran'a bakarlar, ha bir de eski Arap geleneklerine. Orda ne varsa o uygulanır. İşte yobazlık budur.
MEVLANANIN SÖZÜNÜ YİNE TEKRARLIYORUM.

KÖEPKLERİN DUDAKLARI İLE DENİZLER KİRLENMEZ.

VESSELAM.

aspartam 28-03-2006 11:00

Alıntı:

sargon";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29161)
Alıntı:

hanzala";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29139)

Aspartam'ın yerine Hanzala gelmiş. Gerici zihniyet bir işte. Ağızlarını açmaya görsünler. Nasıl ırkçı gerici bir birleşimdir ki bu, insan diye bir şey yoktur anlayışlarında. Sizin dininiz boştur. Kuran'la, İslam'la hümanizm diye bişey olmaz. Hümanizm'in zerresi yok sizin anlayışında çünkü. Katliam var, kan var, kurşun var, o kadar.

Amacım solcuyla PKK'yı ayırmak falan değildi. Sadece herkesin aslında insan olduğunu hatırlatmaktı. Ama yobazlara bunu anlatmak mümkün değil. Yine de Guantanamo'da işkence gören İslamcı yobazın da hakkını savunurum. Bana göre insandır. Siz ise insanlıktan çıkmışsınız. Yazık.

Sargon beye gerekli cevabı Hanzala kardeş vermiştir.Sargon beyin yazısı tarafımdan yanıtlanmaya değerli görülmemiştir.Bütün 3. şahıslara tebliğ edilir.

aspartam 28-03-2006 11:41

Psiko abi seni seviyorum.Bana ne güzel öğütler veriyorsun.Öğüdünü işittik ve itaat ettik.

sargon 28-03-2006 12:13

KÖEPKLERİN DUDAKLARI İLE DENİZLER KİRLENMEZ.(Hanzala)

Hakaret sahibine aittir. Siz deniz değil, kulleteynsiniz. Ne bilgide enginsiniz, ne insanlıkta. Hiç değilse biri olsaydı. Hiç bişey yok.

VALLAHİ BEN DÜŞÜNCELERİMİ AÇIKLARKEN, SİZE HAKARET EDEN SÖZLER YAZDIĞIMI HİÇ HATIRLAMIYORUM.

Bana hakaret etmeniz beni bu kadar kızdırmazdı zaten. Siz insanlığa hakaret ediyorsunuz. Aspartam gebersinler diyordu, farklı bişey mi söylediniz yoksa.

SİZİN KOMÜNİZMİNİZ ÇOK MU HÜMANİST BİR REJİM.MİLYONLARCA İNSANIN CANINI ÇİNDEKİ VE RUSYADAKİ KOMÜNİSTLER ALMADIMI?

Yazızın tümü benim komünist rejimleri savunduğum üzerine kurulmuş. Aslında komünist rejimlerdeki demokratik olmayan uygulamalar bile İslamdan daha kolay savunulur ama ben öyle bir şey yapmadım. Komünist rejimleri, orda yaşananları sizden daha iyi bilirim, merak etmeyin. Kolay olan karşıya kolay eleştirilecek birşey koymaktır. Komunizm kolay eleştirilecek birşey gibi görünüyor sanırım. Ancak ben komünizmle ilgili bir savunu yapmadım. Yapmaya da niyetim yok. Çünkü böyle bir anlayışım yok.

Bütün bu sözleriniz benim sol bir örgüt üyesi suçlamasıyla cezevinde kalmamdan dolayı sanırım. Ama hedef yanlış. Ben o zamanlar da komünist rejimlere demokratikler demedim, şimdi de. Zaten bu yüzden şu anda ayakta kalamadılar. Sizin İslam devletleriniz gibi. Ama şunu hatırlatırım, hiç bir komünist rejimde insanlar Şeriat rejimlerindeki kadar cehalete itilmemişlerdir. Evet, insanlıkdışı çok şey yapılmıştır. Bunlar o rejimleri yıkmıştır. Ancak bu rejimler yıklıdıktan sonra gördük işte, sefalet var, yoksulluk var, ama insanlar eğitimliler. Tabii doktorların, mühendislerin bugün batı ülkelerine gidip pis işler yapmak zorunda kalmaları da başka bir acıdır.

SİZİN, MAKRSİST LENİNİST, MAOCU ENVAYİ ÇEŞİT SOL AKIMINIZ TERÖR ÜZERİNEDİR.

Aynı şey devam ediyor. Yeldeğirmenlerine saldırıyorsunuz. Ama dediğim gibi bunlar İslamdan daha kolay savunulur. Bu akımların ne olduğunu biliyor musunuz? Hangi terör olduğunu biliyor musunuz? Sanmam, size anlatılan masallardır bildiğiniz. Yada gerici bir iki yayın. Bilseniz ki, Marksizm avrupa işçi hareketinin yarattığı bir anlayıştır. Ve işçilerin ağır koşullarda sömürülmeleri karşısında verdikleri mücadeleyi derleyip toplamıştır. Bu akım terör üzerine olmayı bırakın bugünkü Avrupa'daki sosyal devlet kavramının dayanağı olmuştur. Evet mücadeleler verildi ve binlerce insan öldü. Ama sizin İslamcılarınız koşa koşa Avrupa'ya kapağı atmaya çalışıyorlarsa, bilmeden de olsa Marksizm'in yarattığı refah ortamına koşuyorlar.

Leninizm ve Maoizm ise Rusya ve Çin'deki baskıcı, sömürgeci rejimlere karşı verilen kurtuluş mücadelesinin anlayışlarıdır. Ve Türkiye'de Kemalizm ne ise o ülkelerde de bu rejimler budur. İçerikleri farklıdır, anlayışları farklıdır. Sonradan çürümüş, bozulmuşlar. Bunları uzun uzun tartışmaya gerek yok sanrım.

Tekrar söylüyorum ben Marksist-Leninist-Maoist değilim. Bunu da bu akımlara karşı yaratılan öfke selinden çekindiğim için söylemiyorum. O öfke seli karşısında Marksist-Leninist-Maocu da olurum gerekirse. Size sadece evrensel değerleri anlatmaya çalıştım. Savunduğum şey her insanın, her durumda haklarının olduğu idi. İslamda bunun olmadığını söylüyorum. İslamda insan hakkı diye birşey yoktur. Müslüman olmadan ölen sonsuza kadar Cehennemde yanar. Gerici Arap öfkesi işte.

BÖLÜCÜ BİRDİR!HİZBULLAH VE İBDA-C'DE AYNI KAPSAMDADIR.TERÖRÜN VE TERÖRİSTİN İYİSİ OLMAZ!

Sizin kızdığınız o Amerikan hayvanlarından ne farkınız var. Onlar da Guantonamo'da, Fellüce'de kadın, erkek, çocuk demeden insanlara aşağılık işkenceler yaparken aynı bu şekilde düşünüyorlar işte. Karşılarındaki insan değil bir teröristtir. Herşeyi, en ağır işkenceleri haketmiştir. Size cezaevindeki kardeşi PKK tarafından öldürülen insanı bunun için anlattım. Ama anlamak için önce insanlık denizinden tatmalısınız. Belli ki bu denizden Kuranla, İslamla bir yudum bile alma olanağı yoktur.

GUANTANAMODA, İŞKENCE GÖREN MASUM İNSAN YOKMU?GUANTANAMODA, EBU GUREBYDE YATAN İSLAMCILARA YOBAZ DİYENE KADAR, KADINLARA ERKEKLERİNİN ÖNÜNDE TECAVÜZ EDEN AMERİKAN HAYVANLARINA LAF SÖYLE Kİ İNSANA YAKIŞIR LAFLAR ETMİŞ OLASIN.

Sizin karşınıza geçip Guantanamo'da işkence görenleri savunmanın ne anlamı var ki. Bundan bahsetmeye gerek bile görmedim. Ben Guantanamo'da işkence görenleri "yobaz" diye özel olarak burda, sizinle tartıştığım için, benim birisinin "yobaz" olduğunu düşünsem bile hakkını savunacağımı göstermek için niteledim. Yoksa Guantanamo'da işkence görenleri Amerika hayranlarının karşısında savunurum. Onlar insandır ve aradan geçen bunca yıla karşın Amerikan yönetimi bu insanları mahkemeye bile çıkarmamıştır. 5 yıldır cezaevinde kalan, hergün işkence gören bir insan. Belki de hiçbir suçu yok ve boş yere kalıyor. Belki 5 yıldan daha az cezaevinde kalmasını gerektiren bir suç işlemiştir.

Ben bunları heryerde savunuyorum. Sizin gibi çifte standartlı değil benim insan anlayışım. Siz ise cezaevindeki solcunun, PKK'lının da hakları olduğunu savunmamak için İBDA-C ile Hizbullah'ı da feda ediyorsunuz. Komik. Evet çok farklıyız. Siz ırkçılık ve gericilik yağı ile kavruluyorsunuz işte. Bu yağ ise Kuran ve İslam'da bolca bulunuyor.

aspartam 28-03-2006 14:08

Geberip gitsinler derken devleti eleştirdiğimi hala anlayamamış Sargon arkadaş.Devletin cezaevlerindeki açlık grevlerine müdahele etmesini doğru bulmuyorum.İnsanlar birşeyleri protesto etmek istiyorsa,hele bu çok sevdiği canları pahasına bunu yapıyorsa,onların bu isteklerine saygı duyup,müdahele etmemek gerekirdi.Bırakın ölmek isteyen ölsün.Bırakın aptal kendi aptallığında boğulsun.Onlar cezaevlerinde bir bir ölürken ağababaları yurdışında zevki sefa sürüyordu.Zavallı örgüt üyeside idealleri uğruna çakmağı çakıp kendisini yakıyor.Onlara bi yandan gıpta ediyor bi yandan da kızıyorum.Niye birilerinin kaydırağına biniyorlar diye.Size şunu söyleyeyim mevcud örgütlerin hepsi devletin kontrolü altındadır.Örgüt üyeleri bunu bilmezler,eylem yaparken idealleri uğruna eylem yaptıklarını zannederler ama perde gerisinde devletin bazı çıkarlarına hizmet vardır.Sargon senin bunu artık anlaman lazım.

hanzala 28-03-2006 14:36

SAYIN SARGON,

SAKİN OLUNUZ.

CENABI ALLAH HEPİMİZE ERDİRİCİ İMANI VERSİN İNŞ.

sargon 28-03-2006 15:45

SAYIN SARGON,
SAKİN OLUNUZ.
CENABI ALLAH HEPİMİZE ERDİRİCİ İMANI VERSİN İNŞ.(hanzala)

Son derece sakin bir insanımdır. O yüzden bu kadar açıklamayı yapabildim.

İşte size bir erdirici iman örneği: Aspartam

Aspartam efendi, benim uzun uzun açıklamalarımın arkasından, önce hiçbirşey yazmadı. Sonra aşağıdaki satırları yazdı.

Sargon beye gerekli cevabı Hanzala kardeş vermiştir.Sargon beyin yazısı tarafımdan yanıtlanmaya değerli görülmemiştir.Bütün 3. şahıslara tebliğ edilir.(aspartam)

Eğer birisine cevap verme gereği duyulmazsa cevap verilmez. Bunları yazmanın anlamı ise "ben seni adam yerine koymuyorum, sen kimsin ki"dir. Aspartamın bu sözlerine karşı ise ben cevap vermedim. Bunun anlamı ise cevap vermeye gerek görmemektir. Çünkü yazdığında anlamlı birşey yoktu.

Hanzala'ya cevabım üzerine Aspartam niyeyse bu sefer cevap verme gereği duydu. Yazdıkları ise maazereti kabahatından büyük nitelikte.

Geberip gitsinler derken devleti eleştirdiğimi hala anlayamamış Sargon arkadaş.Devletin cezaevlerindeki açlık grevlerine müdahele etmesini doğru bulmuyorum.İnsanlar birşeyleri protesto etmek istiyorsa,hele bu çok sevdiği canları pahasına bunu yapıyorsa,onların bu isteklerine saygı duyup,müdahele etmemek gerekirdi.Bırakın ölmek isteyen ölsün.Bırakın aptal kendi aptallığında boğulsun.

Aspartam'ın bu sözlerine cevap vermek lazım. Aspartam sen çaya batırılmış bisküvi gibisin. Bir yerinden tutamasınlar diye kıvırmakta üstüne yok. Bir ilken olsa yanmayacam, diyeceğim ki, tutarlı adam. Sen de zerre kadar tutarlılık da yok. Yanar dönersin, bir oraya bir buraya. Bir devletçi, bir devlet karşıtı. Bu insanlar ne istiyor, niye açlık grevi yapıyorlar, haklılıkları var mı acaba diye düşüceğine devleti müdahale ediyor diye eleştiriyor. Demokratik olmayan bir uygulama var ortada, eleştiriliyor. Aspartam ise daha da azgın, daha da Şahin. Bırakın ölsünler, biz de beslemekten kurtuluruz diye sevinç çığlıkları atıyor. Seni 12 Eylülcü kafa, seni gerici anlayış. Kenan Evren de 12 Eylül'de aynı şeyi söylemişti. "Asmayalım da besleyelim mi" demişti. İşte İslamcı Aspartam'ın anlayışı da budur. Diktatörlerin baskıcı rejimlerinin ideolojinin bir temsilcisi de Aspartam'dır.

"Devletin açlık grevlerine müdahalesi" söylemi o zaman solcu grupların, aydınların, Tabip Odalarının tartıştığı birşeydi. Aspartam da ordan biliyor. Karşımıza "geberme hakkını" savunan bir özgürlükçü olarak çıkıyor. Seni kurnaz. İşte Aspartam'ın, işte İslam'ın demokratlığı, insanlığı. * *Bir de bunu devleti eleştiriyorum diye iyi birşeymiş gibi karşımıza koyuyor. Evet, Aspartam sen devleti eleştiriyorsun, ama "daha faşist, daha baskıcı, daha yobaz bir rejim istiyorum" diye bağırıyorsun. Gericilikten kudurmuşsun. Ya da ne söylediğini bilmeyecek kadar değıtmışsın.

Yıllardır etik bir tartışma konusu olan, acı çekenlerin, ağır hastalıkları olanların ötenazi hakkı tartışmasını Aspartam arkadaşımız çözdü. Bakın, kolayca gebertiyor herkesi. Bu ülke Aspartam gibilerin ellerine verilse yapacakları şey ne olurdu acaba. Nasıl bir yobazlık, gericilik, diktatörlük rejiminde boğulurduk acaba, görüyor musunuz?

Ve bu insanlıktan nasibini almamış adam kalkıp Mevlana, Hacı Bektaş, fütüvvet inancı, Ahilik üstüne konuşuyor. Seni yobaz seni. Ben hiç bir dine inanmıyorum ama, senin bu insanların adını ağzına alırken bile onları kirlettiğini düşünüyorum. Onlarda insan sevgisi vardı. Sende bunun zerresi yok, zerresi.

Size şunu söyleyeyim mevcud örgütlerin hepsi devletin kontrolü altındadır.Örgüt üyeleri bunu bilmezler,eylem yaparken idealleri uğruna eylem yaptıklarını zannederler ama perde gerisinde devletin bazı çıkarlarına hizmet vardır.Sargon senin bunu artık anlaman lazım.

Sen bunları tahmin mi ediyorsun, biliyor musun? Sen kimsin Aspartam?

hanzala 28-03-2006 15:56

SAYIN SARGON,

SİZE HERHANGİBİR CEVAP YAZMIYORUM.ZATEN BAŞKALARININDA YAZMAMASI TARAFTARIYIM.ÇÜNKÜ BEN SİZE GEREKLİ AÇIKLAMALARI YAPMAYA ÇALIŞTIM.

BUNUN ÖTESİNDEKİ YAZIŞMALAR, KONUN ÇOK DAHA DAĞILMASINA, FARKLI BOYUTLARA VARILMASINA VE ORTAMIN, SİNİRLERİN GERİLMESİNE *BELKİDE AĞIR HAKARETLERE VARDIRACAKTIR DURUMU.
SOLCULUĞU İRDELEMEK BİZİM ÜZERİMİZE BİR VAZİFE DEĞİL.BİZ BURDA SADECE, DİNİMİZ HAKKINDA İLERİ GERİ KONUŞANLARA MÜMKÜN OLDUĞUNCA CEVAPLAR VERMEYE ÇALIŞIYORUZ.

SAYIN SARGON,
AYRICA MESELELERİ KİŞİSELLEŞTİRME YOLUNA GİDİYORSUNUZ.KİŞİLERİ DEĞİL, FİKİRLERİ TARTIŞIRSAK, BOŞ YERE GERİLİM YARATILMIŞ OLMAZ.

VESSELAM.

aspartam 28-03-2006 16:49

Tamam kardeş sözümü geri alıyorum.Devletin cezaevlerine eylemin sona ermesi için yaptığı müdaheleyi doğru buluyorum.Bunu mu dememi istiyorsun kardeş?Bunu deyince yüreğin soğudu mu?Ateşin dindi mi?Yaşadığın acı şeyler için çok üzüldüm.Bunu samimi olarak söylüyorum.Ama yaşadıklarında senin hiç mi payın yok.Emin ol annen-baban seni bu durumlara düşmen için yetiştirmedi.Kimbilir kaç kere ideallerin uğruna anneni-babanı üzdün,kırdın,ağlattın.Zannettinki biz 3-5 kişi veya bin de canım biraraya gelirsek,sokaklara dökülürsek bu sistem değişir.Değişmez kardeşim.Devlet zannettiğiniz kadar küçük değil.Güçsüzde değil.Sizin 10 palnınız varsa devletin 100 planı var.Ve devlet eline geçiremediği örgütü kesinlikle barındırmaz.Toplumdaki dengelerin sağlanması için yasadışı örgütler devletler için birer biçilmiş kaftandırlar.Toplumda tehdit olarak gördüğü yükselişleri zıt gruplar aracılığıyla dengelemeye çalışır.Bunu pkk,hizbullah çatışmasında,70 li yıllarda sağ sol çatışmalarında gördük.Dengenin sağlanması demek devlet otoritesinin *topluma egemen olması demektir.

liopleurodon 28-03-2006 18:20

Aspartma nedir devlet otoritesi? Hep söylenir, hep edilir böyle bir laf ama bir türlü anlamış değilim. Sende söylüyorsun ve mesela türban mevzusunda devlet otoritesini sağlama gayretine senin yoldaşlarının çoğu zulüm vs. diyor. Bunu neden yapıyorusn, yapmıyorusn vs. değil soru, dikkat et.

Devlet otoritesi dediğin şey nedir? Buna bir cevap ver, nedir ki bu, yıkılırsa kötü olacak vs. vs.

Mutezile 28-03-2006 18:55

Devlet diye bir mefhum yoktur

Devlet kominizmde vardır; Politbüro tarafından temsil edilir.

Demokrasilerde devlet sanal, varsayımsal bir kurumdur. İçini sadece halk doldurur.

Halk içini yasama+yürütme+yargı ile doldurur

Bu erkler HALK IN GÖNENCİ VE GÜVENLİĞİ dışında hiç bir saikle hareket edemezler.

Halkların sesi STO ve partilerle çıkar. STO ların iyi çalıştığı demokrasiler de kurgusal bir mekanizma olan 'devletin' denetlenmesi çok titiz yapılır.

Devlet, devlet diye peşinden koşulan, saygı gösterilen, otoritesinden dem vurulan bir organ ile --Politbüro'ya işaret edilmedikçe- çağdaş demokrasilerde bizatihi HALKIN kendisine işaret edilir.

İran'ın Büyük Ayetullah'ları hariç..

Güç her zaman toplumda olmalıdır. Vergileri ile, ortak ülküsü ile ülkeyi bir arada tutan toplumda.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:30 .