Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Kurana ve Yaratıcıya İnananlar Yoksa Çıkarcı mı ? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=19803)

hackercesur 21-07-2010 23:26

Kurana ve Yaratıcıya İnananlar Yoksa Çıkarcı mı ?

Merhaba ateist ve teist arkadaşlar...

Kendi kendime inananların neden inandıgını sorgularken aklıma ölüm, cennet ve cehennem geldi...

Şimdi inanan arkadaşlarımız cehenneme girmemek için ibadet ediyorlar ve Cennet için çalışıyorlar...

Ben burada bir çıkar görüyorum. Çünkü sırf cehennem korkusu yüzünden dünyada ibadet yapıyorlar.

Sizce bu insanların çıkarcı oldugunun en büyük göstergesi degilmidir ? Sırf yanmamak için görmedikleri birşeye araştırmadan, sorgulamadan inanmaları...

Bence çıkarcılıgın daniskası... Peki ya sizce ???

n4n0_s3c0nD 21-07-2010 23:31

Görmedikleri CINLERin bile ibadet yaptiklarini ispatliyorlar :) Tek Insanlar mi cikarci Cinlerde cikarciymis meger

hackercesur 21-07-2010 23:47

Alıntı:

n4n0_s3c0nD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 320949)
Görmedikleri CINLERin bile ibadet yaptiklarini ispatliyorlar :) Tek Insanlar mi cikarci Cinlerde cikarciymis meger

Bak onu unutmuşum. Sen tut aynı dünyada cinlerle yaşa... Ve onları görme...

Başka dünya yaratmaya erinmiş galiba... :angel:

hackercesur 22-07-2010 01:12

Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. . . !

M.AKİF ERSOY

troyya 23-07-2010 12:30

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 320946)

Kendi kendime inananların neden inandıgını sorgularken aklıma ölüm, cennet ve cehennem geldi...

Şimdi inanan arkadaşlarımız cehenneme girmemek için ibadet ediyorlar ve Cennet için çalışıyorlar...

Ben burada bir çıkar görüyorum. Çünkü sırf cehennem korkusu yüzünden dünyada ibadet yapıyorlar.

Sizce bu insanların çıkarcı oldugunun en büyük göstergesi degilmidir ? Sırf yanmamak için görmedikleri birşeye araştırmadan, sorgulamadan inanmaları...

en komik başlık diyebilirim...düşünemiyor musun hiç mi sosyallikle eşit olarak fikir sahibi olmaktan nasibini alamadın...

LYS SINAVINA GİRENLER ÇIKARLARI İÇİN SINAVA GİRMİYOLAR MI ?

sonuç ne ?

sen kazanamadın...

arkadasın kazandı...

diyorsun ki arkadaşına çıkarcısın işte oğlum...hep kendinizi dusunuyorsunuz...

kuranı hiç bir zaman anlamayacaksınız siz...hiç bir zaman....umarım değişirsiniz...en azından tanrı inancınız olur içinizde...o da yetmez ya...tefekkür ve fikir dejenerasyonunu tahribattan korumanız gerekiyor...

hackercesur 23-07-2010 14:03

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321379)
en komik başlık diyebilirim...düşünemiyor musun hiç mi sosyallikle eşit olarak fikir sahibi olmaktan nasibini alamadın...

LYS SINAVINA GİRENLER ÇIKARLARI İÇİN SINAVA GİRMİYOLAR MI ?

sonuç ne ?

sen kazanamadın...

arkadasın kazandı...

diyorsun ki arkadaşına çıkarcısın işte oğlum...hep kendinizi dusunuyorsunuz...

kuranı hiç bir zaman anlamayacaksınız siz...hiç bir zaman....umarım değişirsiniz...en azından tanrı inancınız olur içinizde...o da yetmez ya...tefekkür ve fikir dejenerasyonunu tahribattan korumanız gerekiyor...

LYS SINAVInı örnek vermişsin.

Lys sınavını yapan bir kurum var. Herkes görüyor biliyor.
Bu sınav sorularını hazırlayan hocalar oldugunu da herkes biliyor. Görüyor. Soru kitapcıkları kuran gibi gökten klavuzla inmiyor neticede...

Sen önce kıyasladıgın şeye bir bak. Asıl komedi sensin. Kim bana kuranın allah tarafından gönderildigini ispatlayabilir ki ?
Ama ben sana o sınavı hazırlayanları ve çıkar için eşşekler gibi çalışan binlerce öğrenciyi ispat gösteririm. :pound:

Yergin 23-07-2010 15:01

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321388)

Bu sınav sorularını hazırlayan hocalar oldugunu da herkes biliyor. Görüyor. Soru kitapcıkları kuran gibi gökten klavuzla inmiyor neticede...

Sen önce kıyasladıgın şeye bir bak. Asıl komedi sensin. Kim bana kuranın allah tarafından gönderildigini ispatlayabilir ki ?
Ama ben sana o sınavı hazırlayanları ve çıkar için eşşekler gibi çalışan binlerce öğrenciyi ispat gösteririm. :pound:

Düştüğünüz en büyük yanlışlardan ve yaptığınız en büyük hatalardan birisi.

Açtığınız konuda, İslam'ı var olarak kabul edipte soru soruyorsunuz. Ama verdiğiniz cevapta, görülmeyen diyorsunuz, kim Allah tarafından gönderildiğini ispatlayabilir diyorsunuz. Farklı birşey sorup, sonrasında ise farklı cevap vermeniz anlamsız.

Yani burada Allah'a inanan insanların inançları üzerinden bir çıkarım yapıp o kişileri çıkarcılıkla suçluyorsunuz, sonrasında ise miras paylaşımında Allah nasıl matematik hatası yapmış, Allah'ın matematikten haberi yokmu diyorsunuz gibi bir cevap olmuş sizinki.

Bu da, daha önce defaatla dile getirdiğim, forum içeriğinin gittikçe kötüye gittiği yönündeki sözlerimi doğrulamakta.

Burada aslında aklıma gelmiş iken güzel bir soru sormak isterim ateist arkadaşlara.

Hep okuduklarını, hep sorguladıklarını iddia eden sizler, hiç Turan Dursun sitesinin forumundaki eski başlıkları okumaz mısınız? Hiç bakmaz mısınız eski başlıklara. Neden eski başlıkları okuyarak kendinize birşeyler katmayı değilde, yeni başlıklar açarak aklınıza gelen kelimeleri dökme ihtiyacı hissediyorsunuz? Bu konuda çok yanlıştasınız aslında.

Saygılar

hackercesur 23-07-2010 15:09

Sayın Yergin;
Senin için cennetin en güzel köşesini diliyorum. Çünkü benim gibi inanmayanları yola getirmek için emek ve zaman harcıyorsun. Orda gögüsleri yeni tomurcuklanmış kara kaşlı, kara gözlü huriler, sonsuz nimetler ve ağaç gölgeleri altından akan ırmaklar seni bekliyor. Ben mi ?

Beni allah Cehennemin dibine yollayacak...

Yergin 23-07-2010 15:29

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321396)
Sayın Yergin;
Senin için cennetin en güzel köşesini diliyorum. Çünkü benim gibi inanmayanları yola getirmek için emek ve zaman harcıyorsun. Orda gögüsleri yeni tomurcuklanmış kara kaşlı, kara gözlü huriler, sonsuz nimetler ve ağaç gölgeleri altından akan ırmaklar seni bekliyor. Ben mi ?

Benim cennette gözüm yok. Allah'ın rızasını kazanabilenlerden olmam yeter de artar bana.

Herşeyin sonu gelmeden yani ölüm gelmeden kimin nereye gideceği hiç belli olmaz.

hackercesur 23-07-2010 15:34

Anlamadıgım nokta allah neden kendi yarattıklarının ona tapmasını istiyor ki...

Egosunu mu tatmin ediyor anlamıyorum. :(

Gerçekten çok merak ettigim bir sorudur bu ?

Hyper 23-07-2010 16:07

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321399)

sevgili hackercesur hakkaten dehşet değilmi egonun boyutuna bakarmısın :)

hepiniz bana tapacaksınız yoksa hepinizi yakarım hahaha...

tamamen insani duygular bunun neresinde Tanrı olabilir...

Kuran da portresi çizilen Tanrı profili bir psikoloğa gitse acaba teşhisi ne olurdu çok merak ediyorum :)

Yergin 23-07-2010 16:49

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321399)

Çünkü bizleri seviyor. Çünkü bizleri en güzel şekilde yarattı. Dünya üzerinde bizden daha değerli başka birşey yaratmadı. Mutlu ve huzurlu olabilmemiz için her imkana sahibiz.

Bizler neden Allah'a inanıyoruz. Çünkü O'ndan daha güzel bir dost yok. O'nu seviyoruz. Burada biraz aşkı anlamak gerekiyor. Sizi çok seven bir Allah, size her imkanı veren Allah'a karşı mahcup olmamanın karşılığı Allah korkusudur. Yani bir mümin, Allah'ı mahcup etmemek için çabalar, korkusu bundandır, cehennemden değil.

Çok değer verdiğiniz ve sevdiğiniz birini kırdığınızı düşünün, onu mahcup ettiğinizi düşünün. Ne hissedersiniz? Çok üzülürsünüz değil mi? Üzüntünüz sonrası kendinizi yıpratırsınız, birçok şeyi yapmak içinizden gelmez, elinizi ayağınızı çekersiniz, bunlar size zarar veriyordur ama umurunuzda olmaz çünkü siz sevdiğinize karşı mahcup olmuşsunuzdur.

Saygılar

Hyper 23-07-2010 17:17

Sevgili Yergin verdiğin cevaplar iyi bir insanın Tanrı inancı hakkındaki saf ve temiz duygularını yansıtıyor sadece...

Kurandaki Tanrı profili kendisine tapınılmasını istiyormu istemiyormu ?

Senin tamamen insani duygularla ceza ve ödüllendirilme hadisesini tanrıya karşı mahcubiyete indirgemen Kurandaki dehşetengiz tehdit ve korkutmaları ne örtüyor nede hafifletiyor...

Sevgiyle ve akılla kalın...

Yergin 23-07-2010 17:31

Alıntı:

Hyper´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321422)
Sevgili Yergin verdiğin cevaplar iyi bir insanın Tanrı inancı hakkındaki saf ve temiz duygularını yansıtıyor sadece...

Kurandaki Tanrı profili kendisine tapınılmasını istiyormu istemiyormu ?

Senin tamamen insani duygularla ceza ve ödüllendirilme hadisesini tanrıya karşı mahcubiyete indirgemen Kurandaki dehşetengiz tehdit ve korkutmaları ne örtüyor nede hafifletiyor...

Allah bizleri seviyor demiştim. Bunun üzerine istiyormu istemiyormu diye sormanız abes değil mi? Herşeyi yaratan Allah, istediğini alamaz mı sizce? Alabilir. Almayıp, inanıp inanmamayı bize bırakması sizce ne anlama geliyor?

Her türlü imkanı bizlere veren Allah'ın bizlerden inanmamızı istemesi hakettiğini istemesi değil mi? Kur'an daki korkutmaları hafifletmiyor diyorsunuz ama yaşamadan, görmeden neyin ne olduğunu bu kadar kesin nereden bilebiliyorsunuz? Kur'an dan mı? Peki, bir inanır olarak bizler neden farklı anlayıp yukarıda yazdıklarımı söylüyoruz?

İslam'da zorlama yoktur, zorluk vardır. Zorlukta İslam'da değil hayatın kendisindedir. Hayattaki zorluğun kaynağıda insandır.

Saygılar

hackercesur 23-07-2010 18:00

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321432)
Allah bizleri seviyor demiştim. Bunun üzerine istiyormu istemiyormu diye sormanız abes değil mi? Herşeyi yaratan Allah, istediğini alamaz mı sizce? Alabilir. Almayıp, inanıp inanmamayı bize bırakması sizce ne anlama geliyor?

Her türlü imkanı bizlere veren Allah'ın bizlerden inanmamızı istemesi hakettiğini istemesi değil mi? Kur'an daki korkutmaları hafifletmiyor diyorsunuz ama yaşamadan, görmeden neyin ne olduğunu bu kadar kesin nereden bilebiliyorsunuz? Kur'an dan mı? Peki, bir inanır olarak bizler neden farklı anlayıp yukarıda yazdıklarımı söylüyoruz?

İslam'da zorlama yoktur, zorluk vardır. Zorlukta İslam'da değil hayatın kendisindedir. Hayattaki zorluğun kaynağıda insandır.

Saygılar

Ben allaha beni yarat dedigimi hatırlamıyorum. O kendi egosunu tatmin etmek için beni yarattıysa ona tapacak degilim.

Ona tapmıyorum diye de beni degil kendini suçlaması gerekir. Yaratıp ta sevmeyen bir tanrı Tanrı degildir. Biz insanken kendi çocugumuzun tüm suçlarını affedebiliyorsak, Bizleri yaratan tanrının nasıl bir psikopat oldugunu görmesi lazım. Öyle çocuk oyuncagı gibi kitap göndermeyle olmaz bu işler. Hem çok ayrımcı bir tanrı var ortada... Peygamber seçerken bile diger insanlardan ayırıyor... Beni neden peygamber yapmıyor ki ??? Benim suçum ne ???

Beni bu düşüncelerim için Cehennemden 1000 kat berbat biryer yapıp atsa bile umrumda degil. Kendi yarattı kendi attı. Bu kadar basit.

Tanrının önce kendi hatalarını görmesi gerek. Böyle berbat bir dünya yaratılır mı ? Böyle şerefsiz insanlar yaratılır mı ?

Ben Cenneti istemiyorum ki ben huri istemiyorum ki (Belki eşcinselim ? öyle birşey yok haa. :) )

Demekki mükemmel yaratamamış.

Saygılar...

hackerss 23-07-2010 18:07

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321444)
Ben allaha beni yarat dedigimi hatırlamıyorum. O kendi egosunu tatmin etmek için beni yarattıysa ona tapacak degilim.

Ona tapmıyorum diye de beni degil kendini suçlaması gerekir. Yaratıp ta sevmeyen bir tanrı Tanrı degildir. Biz insanken kendi çocugumuzun tüm suçlarını affedebiliyorsak, Bizleri yaratan tanrının nasıl bir psikopat oldugunu görmesi lazım. Öyle çocuk oyuncagı gibi kitap göndermeyle olmaz bu işler. Hem çok ayrımcı bir tanrı var ortada... Peygamber seçerken bile diger insanlardan ayırıyor... Beni neden peygamber yapmıyor ki ??? Benim suçum ne ???

Beni bu düşüncelerim için Cehennemden 1000 kat berbat biryer yapıp atsa bile umrumda degil. Kendi yarattı kendi attı. Bu kadar basit.

Demekki mükemmel yaratamamış.

Saygılar...

Bence sen kendini yeterince geliştirememişsin . Allah sana bir akıl vermiş be kardeşim .Bu aklı sana kim verdi peki ! Kendi kendine mi edindin bu akılı .

Sen cehenneme git de , ben de görcem korkudan altına yaptığını yalvardığını

Hyper 23-07-2010 18:08

Kuran daki Tanrı inanıp inanmamayı size bırakmış değil her türlü tehdidi kullanarak inanacaksın diyor :)

Sadece inanmakla da kalmayacaksın benim söylediğim kişiyede onun söylediklerinede...

Bana kul olacaksın bana ibadet edeceksin beni sorgulamayacaksın benim söylediğim kişiyide onun söylediklerinide...

Biraz daha gerçekçi yaklaşalım Kurandaki Tanrı profili ve insan arasındaki ilişki daha çok bir köle ve sahibi arasındaki ilişkiyi anlatır...

Bir Tanrı varsa eğer böyle beklentiler içinde olmaz...

Tanrının haketmesi çok ilginç bir kavram :) Sizin için bu kadar şey yaptım e bunlarda benim hakkım demesi bir Tanrıya yakışırmı güzel kardeşim...

Yergin 23-07-2010 18:40

Alıntı:

Hyper´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321450)
Kuran daki Tanrı inanıp inanmamayı size bırakmış değil her türlü tehdidi kullanarak inanacaksın diyor :)

Sadece inanmakla da kalmayacaksın benim söylediğim kişiyede onun söylediklerinede...

Bana kul olacaksın bana ibadet edeceksin beni sorgulamayacaksın benim söylediğim kişiyide onun söylediklerinide...

Biraz daha gerçekçi yaklaşalım Kurandaki Tanrı profili ve insan arasındaki ilişki daha çok bir köle ve sahibi arasındaki ilişkiyi anlatır...

Bir Tanrı varsa eğer böyle beklentiler içinde olmaz...

Tanrının haketmesi çok ilginç bir kavram :) Sizin için bu kadar şey yaptım e bunlarda benim hakkım demesi bir Tanrıya yakışırmı güzel kardeşim...

Ben üzerimde hiç bir tehdit hissetmiyorum. Hiç bir tehdit ile de iman etmiş değilim. Benim nefsim isterse eğer, her istediğini düşünemez mi? Sizin ki istemiş, düşünmüş, benim ki istememiş düşünmemiş. Bu kadar özgürdür işte insanın aklı. Siz ise, tehdit ile insan aklına zincir vurulabileceğini söylüyorsunuz :)

Bir ateistin, Kur'an da ki Tanrı ve insan arasındaki ilişkiyi bir köle ve sahibi olarak değerlendirmesini ben hep kıskançlık olarak değerlendirmişimdir.

Bir Tanrı varsa eğer diye başlayan söz, sadece sizin aklınızın yettiği ifadeleri düşünceleri içerebilir. Peki sizin aklınız herşeye yetebiliyor mu? Bunu küçük düşürme olarak algılamayın. Mesela IQ su yüksek olan birisi ile düşük olan birisinin "Bir Tanrı varsa eğer" diye başlayan sözleri aralarında uçurum derecesinde farklılıklar içermez mi? İçerir. Peki o zaman ne olacak?

Hani, halk arasında meşhur bir söz vardır, nerede bu devlet diye...
Herkes ister ki, devlet bana herşeyi sunsun, ayağıma kadar getirsin. Ben kıymetini mi bilmedim mi? Bilmezsem bilmem, devlet yine de getirecek, işi bu çünkü. Sizin ve hackercesur'un söylemi işte bu. Beni yaratmadı mı? Beni yaratır iken bana sormadı. Sorsaydı yaratma derdim. Madem yarattı niye böyle yarattı, niye şöyle vs. vs.

Bunun adı sorgulamak değil isyandır. Bu isyanda atladığınız ise, elinizde imkan var iken bunu değerlendirmeme sonucu karşılaştığınız durumdur.

Saygılar

hackercesur 23-07-2010 18:43

Alıntı:

hackerss´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321449)
Bence sen kendini yeterince geliştirememişsin . Allah sana bir akıl vermiş be kardeşim .Bu aklı sana kim verdi peki ! Kendi kendine mi edindin bu akılı .

Sen cehenneme git de , ben de görcem korkudan altına yaptığını yalvardığını

Ben yanarken allahta karşıma geçip sırıtacak mı ?

Böyle allahtan korkulur valla :Cry:

hackerss 23-07-2010 18:46

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 320946)

Görmedikleri birşeyi araştırmadıklarını nerden biliyorsun ki !
Yine Sorgulamadıklarını da nerden biliyorsun !

troyya 23-07-2010 18:52

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321388)

zaten yazabilecegin en fazla cumlelerde bunlardan ibaret...kuranın nerden geldiğini göremiyoruz...:) konu ne sen neyi yazmıssın :) konu cennete gidecekler cıkarcı olmuyor mu ...sen benim yazdıgıma sinirlenerekten sanırsam kuran tarihine getirdin cumleyi...

yani hackercesur ofsayt bayrağını kaldırıyorum senin icin...ayrı tellerden calamıcam kusura bakma...varsa cıkarcılıkla ilgili cevabın o minvalde devam et...

Hyper 23-07-2010 18:59

:) Ben zaten bu tehditler işe yarar demedim... Şekilde görüldüğü gibi...
Sadece inandığın kitap ve onun Tanrısı böyle diyor dedim...
Ama sen söylediklerime cevap vermekten ziyade kendi içinde çelişkili cümlelerle konuyu sedece inanç bu kardeşim noktasına getiriyorsun..
Ben zaten senin inanç seviyenle ilgilenmiyorum üstüme vazife değil...

Kıskançlık derken neyi kıskanalım (varolduğu ispatalanamayan dediğim) Tanrıyımı güldürme ...

(Mesela IQ su yüksek olan birisi ile düşük olan birisinin "Bir Tanrı varsa eğer" diye başlayan sözleri aralarında uçurum derecesinde farklılıklar içermez mi? İçerir. Peki o zaman ne olacak?)
Kendi kendini onaylamayı pek seviyorsun...:)

Ben bu cümlene katılmıyorum mesela birşey ifade etmiyor çünkü...

hackercesur 23-07-2010 19:07

Alıntı:

hackerss´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321467)
Görmedikleri birşeyi araştırmadıklarını nerden biliyorsun ki !
Yine Sorgulamadıklarını da nerden biliyorsun !

Peki sen tüm imamların ya da din adamlarının allaha inandıgını mı sanıyorsun ?

Kurandaki çelişkileri görmediklerini mi sanıyorsun ? Biri çıkıp gerçekleri anlatmaya kalksa yaşayacagını mı sanıyorsun ?

Hepsi para ve çıkar...

hackercesur 23-07-2010 19:12

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321470)
zaten yazabilecegin en fazla cumlelerde bunlardan ibaret...kuranın nerden geldiğini göremiyoruz...:) konu ne sen neyi yazmıssın :) konu cennete gidecekler cıkarcı olmuyor mu ...sen benim yazdıgıma sinirlenerekten sanırsam kuran tarihine getirdin cumleyi...

yani hackercesur ofsayt bayrağını kaldırıyorum senin icin...ayrı tellerden calamıcam kusura bakma...varsa cıkarcılıkla ilgili cevabın o minvalde devam et...

Hemen ispatlayayım. Şahsen daha evvel ben inanıyorken yani. Sırf cehennemde yanmamak için cennete girmek için inanıyordum.

Daha nasıl ispat edeyim degerli troyya ?

:flame:

hackerss 23-07-2010 19:21

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321480)
Peki sen tüm imamların ya da din adamlarının allaha inandıgını mı sanıyorsun ?

Kurandaki çelişkileri görmediklerini mi sanıyorsun ? Biri çıkıp gerçekleri anlatmaya kalksa yaşayacagını mı sanıyorsun ?

Hepsi para ve çıkar...

Haklısın , bu tür insanlar da var .

Ve belki sizin kadar ve belki sizden daha büyük günah işliyorlar

evrensel-insan 23-07-2010 19:45

Saygideger arkadaslar;

Islamin Kurani ile ozdeslestirilen Allah'a inananlarin, tek bir cikari vardir "her koyun kendi bacagindan asilir" mentaslitesiyle, Inandiklari Kuran da, sirf, ehennemde yanmamak, ceza almamak icin, ki bu korkudur, ve de sirf cennette, hurilerle rahat bir yasam surmek icin, ki bu da olmasina inandiklaridir.

Yalniz bu cikar, sadece dini inanirlar icindir, dinciler, dindarlar ve din istismarlari icin ise, yukaridaki dunya otesi, yasam sonrasi inanilan cikarlarin yaninda, bu dunyadaki, beseri, her turlu cikar dahildir. Ustelik bu cikar oyle bir cikardir ki, obur dunyanin, gelirini; bu dunyada saglarlar (cennetten arsa satmak, huri ayarlamak v.s.)

Oyuzden dini inanirin, inancsal, suru psikolojili ve korku felsefeli temelli ve obur dunyaya yonelik "temiz/saf" cikariyla, dincinin, dindarin, yobazin, ve din istismarcilarinin, profesyonel ve beseriyete ve bu dunyaya yonelik,"bilincli/bencil/emir kulu" her turlu din somurusu cikarinin, farkini gormeden gecmeyelim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

hackerss 23-07-2010 19:53

@evrensel-insan

Siz Allah'a inanıyor musunuz ?

İnanmıyorsanız kime inanıyor sunuz ?

Teşekkürler

evrensel-insan 23-07-2010 20:14

Saygideger hackerrs;

İnanmıyorsanız kime inanıyor sunuz ?-hackerrs-

Benim dusunce seklim, inanc, tanri, ideoloji v.s. uzerine degil; evren, insan, birey, kavram uzerinedir.

Bu anlamda, sorunun cevabi; kendi varligimin ve turumun varligidir, bu da bir inanc degil; epistemolojik gercekliktir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

troyya 23-07-2010 22:04

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321488)
Hemen ispatlayayım. Şahsen daha evvel ben inanıyorken yani. Sırf cehennemde yanmamak için cennete girmek için inanıyordum.

Daha nasıl ispat edeyim degerli troyya ?

:flame:

neyi ispat ettin simdi sen anlayamadım....kutle cekim merkezini mi...hayır acıklık getirde bilimsel literature atalım.........................................aynı sekilde yazarsan yine...perdemi indiremicem senin icin tekrar...kal saglıcakla

hackercesur 24-07-2010 00:48

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321531)
neyi ispat ettin simdi sen anlayamadım....kutle cekim merkezini mi...hayır acıklık getirde bilimsel literature atalım.........................................aynı sekilde yazarsan yine...perdemi indiremicem senin icin tekrar...kal saglıcakla

Beni boşver senin çıkarcı oldugunu ispatlayayım...

Mesela 1 ürün alacaksın...

o ürün A magazada 3 tl
aynı ürün B magazada 9 tl
ve sen de bunu biliyorsun.

B'den alırsan akılsız oldugunu
A'dan alırsan da çıkarcı oldugunu ispatlamış olurum.

Şimdi soruyorum troyya;
O ürünü A'dan mı B'den mi alırdın ????
Net ol. Çünkü bu sorunun cevabı hemen herşey için geçerli...

troyya 24-07-2010 10:56

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321583)
Beni boşver senin çıkarcı oldugunu ispatlayayım...

Mesela 1 ürün alacaksın...

o ürün A magazada 3 tl
aynı ürün B magazada 9 tl
ve sen de bunu biliyorsun.

B'den alırsan akılsız oldugunu
A'dan alırsan da çıkarcı oldugunu ispatlamış olurum.

Şimdi soruyorum troyya;
O ürünü A'dan mı B'den mi alırdın ????
Net ol. Çünkü bu sorunun cevabı hemen herşey için geçerli...

hayır kardesim soru yanlıs...soruyu öyle soramazsın...islamdan bihaber oldugunuz icin alakasız yerlerde dolasıyorsunuz...

sana dunyada sonsuz kredi verilmis, kullanman icin...ve sadece Allahı anlamak ve bilmek için...geri ödemek için değil...ve Allahı sadece bilip anlamana sonsuz mükafat veriyor...

yani sonsuz kredi veren bir sistem seni yine sonsuz mükafatlandırıyor...şimdi gir bakalım bir mağazaya bu sistemi sana vaad eden var mı ?

hem sana kullanman icin sonsuz kredi vericek ama geri ödemeni istemeyecek...sadece borçlu olduğunu bil yeter diyecek...sonrada mükafatlandıracak...

sen olsan kabul etmez misin ? yok ben almayayım mı diyorsun....iyi kardes sen bilirsin...ama senin yaptığına hani diyorsunuz ya Allah hakaret niye ediyor...eder tabi...ben olsam bende ederim...bu avantajı tepenlere küfrün alası edilir...( tabi ben etmiyorum bakın )

anlayabilene...

hackercesur 24-07-2010 11:15

Yani diyorsun ki allah dünyayı yaratarak insanlarla ticaret yapıyor...

Kurandaki allah tam bir Psikopat

Allah böyle birşeyi neden yapar ki ? Kuranda insanları şu nedenle yarattım diye yazıyor mu ?

Bu namaz olayı aynen puta tapanların yaptıgı gibi yatıp kalkma olayının bir benzeridir zaten.

Benim mantıgımdaki tanrı kavramı; kendi yarattıklarına küfür eden, aşağılayan ve hayvan isimleri takan bir tanrı degildir...

Eğer tanrı bunu diyorsa insanların kötü olması da tanrının emridir...

ve böyle bir tanrı benim insan olarak ondan daha merhametli ve düşünceli oldugumu gösteriyor.

En azından ben inananlara ya da inanmayanlara beddua, küfür filan etmiyorum.

troyya 24-07-2010 11:31

Alıntı:

Yani diyorsun ki allah dünyayı yaratarak insanlarla ticaret yapıyor...

Kurandaki allah tam bir Psikopat

Allah böyle birşeyi neden yapar ki ? Kuranda insanları şu nedenle yarattım diye yazıyor mu ?

sen buna ticaret mi diyorsun...:) uygula bakalım aynı ticareti ticaret oluyor mu senin acından...iflas edeceğini anlayan bir kişi...iflasa doğru sürüklerse kendini ticaret mi yapmış oluyor....

Alıntı:

Bu namaz olayı aynen puta tapanların yaptıgı gibi yatıp kalkma olayının bir benzeridir zaten.

en güzel spordur bence hem bedene faydalı hemde ruha...ve yaptıgından dolayı bosuna da yapmamıs oluyorsun seni mukafatlandırıyor iste...Allahın namazına ihtiyacı yok ki...

Alıntı:

Benim mantıgımdaki tanrı kavramı; kendi yarattıklarına küfür eden, aşağılayan ve hayvan isimleri takan bir tanrı degildir...
bir önceki meajımda söyledim...hiç kimsenin vaat edemeyeceği senin deyiminle ticareti red edenlere ne denir Vatan askı icin bir yorumlasana...

Alıntı:

Eğer tanrı bunu diyorsa insanların kötü olması da tanrının emridir...

herkesin kötü oldugunu nerden biliyorsun ki...kötüde olacak iyide..kuran herkesin anlayacağı şekilde gelseydi...herkes iman ederdi...ama değil işte ?

sınavın amacı bu...mesela bir sınavda bir yorum sorusunu sen c şıkkı olarak işaretliyorsun...ama doğru cevap b şıkkı aslında..ama nasıl olur...nasıl b şıkkı olur diyorsun ....

hackercesur 24-07-2010 11:48

Alıntı:

sınavın amacı bu...mesela bir sınavda bir yorum sorusunu sen c şıkkı olarak işaretliyorsun...ama doğru cevap b şıkkı aslında..ama nasıl olur...nasıl b şıkkı olur diyorsun ....
Yine dünyadaki sınavı karıştırıyorsun. Yani kuran yoruma açık diyorsun.

Ben de diyorum ki. Allah kuranı yoruma açarak zaten başta hatalı !

Sana şu videoyu izlemeni öneriyorum:

http://www.turandursun.com/index.php...ns-kutsal-sava

Saygılarla...

Düşünsene koca allahsın ve koca dünyayı yaratıyorsun ve insanlar inansın diye sadece bir kitap gönderiyorsun.

Olacak iş mi ?

troyya 24-07-2010 11:59

sadece kitap mı peygamberleri niye unuttun, sen ne bekliyordun ki...kendisini mi gostersin ...

hackercesur 24-07-2010 12:22

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321674)
sadece kitap mı peygamberleri niye unuttun, sen ne bekliyordun ki...kendisini mi gostersin ...

Beni neden peygamber yapmadı da muhammedi yaptı. Kulları arasında ayrımcılık mı yapıyor kuranın tanrısı ?

troyya 24-07-2010 12:24

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321682)
Beni neden peygamber yapmadı da muhammedi yaptı. Kulları arasında ayrımcılık mı yapıyor kuranın tanrısı ?

hackercesur bazen cok iyi yazıyorsun...bazen hakkaten cocukca yazıyorsun...anlamakta zorluk cekiyorum...seni yapsaydı..ben senin gibi dusunsem ne olurdu...ben diyecektim seni niye yapıyor beni yapsaya ayrımcılık olmuyor mu bu ?

daha seviyeli yazmanı istiyorum senden...

Thunder 24-07-2010 12:31

İnanan herkesi çıkarcı olarak nitelendiremezsek bile aslında bence; ''istemem, yan cebime durumu söz konusudur.''

Allah'a inanıp, ona ibadet ederken bunun mükafatını cennette alacaklalarını bilirler. Ancak bu hususu kendilerine söylediğinizde;

''Ben onun için ibadetimi yapmıyorum, sadece inandığım için vs. vs.''

''Hem kimin nereye gideceğini Allah'tan başka kimse bilmez vs. vs.'' derler.

Yukarıda belirttiğim savunma cümlelerinden ikincisi aslında bilinçaltına yerleşmiş ancak insanın bir türlü kabullenemediği ''istemem yan cebime'' durumunun daniskasıdır. Ancak her ne hikmetse bunu kimse de kabullenmez.

İnanıyorsun, ibadet ediyorsun.

Kuran'da, ibadet ettiğin için ödüllendirileceğin yazıyor. Sen de bunu adın gibi biliyorsun.

Şimdi bi de durup durup ''Ben ölümden sonraki sonsuz hayatta ödüllendirileceğim için yapmıyorum. Hem ne olacağımı ancak Allah bilir.'' deme bari.

Allah, cennete gideceğini, mükafatlandırılacağını söylüyor ama.

Sen ise; ''ben ibadetimi etsem, inansam bile nereye gideceğimi ancak Allah bilir.'' diyorsun.

Ne yani bu?

Allah'ın sözüne güvenmiyor musun da böyle düşünüyorsun?

Yoksa 'istemem, yan cebime'' mi?

Saygılar

Hyper 24-07-2010 17:38

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321682)

Evet tanrının kendini göstermesi bütün bu sorunlara sebep olmazdı...

Yoksa sence mahsurumu var varsa nedir?

caydanlik 24-07-2010 18:02

Alıntı:

hackercesur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 321396)
Sayın Yergin;

Ben bir şey sorabilir miyim? Geneliniz de buna vurgu yapıyor ondan sormak istiyorum.

siz bu dünyada istemez misiniz çok güzel bir eşiniz olsun kara kaşlı kara gözlü. İstemez misiniz doyasıya sevişin eriyene kadar. İstemez misiniz canınız herhangi bir yiyecek çektiğinde hemen bulabilesiniz. Bir ağaç gölgesinde önünüde ırmaktan gelen serinlikle 2 muhabbet etmek hoşunuza gitmiyor mu?

Nedir bunları cennette olunca farklı kılan? Ya da dalga geçilecek kılan? Robot değilsiniz değil mi?

Hayatında deniz görmemiş insanlar var olduğunu bildiğiniz bir dünyada. Hayatında gerçekten sevişmemiş insanlarla dolu olan bu dünyada ve bir çok şeyi tadamadan göremeden yaşayan insanların olduğu bu dünyada bunlar size komik ödüller gibimi geliyor?

Hayır dikkat ediyorum sanki herşeyi elde etmeyi yaşamayı başarmışsınızda hurilere ağacın gölgesinde muhabbete , bir ırmağı,denizi seyretmenin getirdiği hazza tepelerden bakıyorsunuz.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:25 .